TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

19 Haziran 2021 Cumartesi

İspanya, Polonya'ya da takıldı

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) E Grubu'nda İspanya ile Polonya karşılaştı. Sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrılan İspanya, İsveç maçının ardından ikinci beraberliğini aldı.

Turnuva tarihinin en başarılı takımlarından ve ev sahiplerinden İspanya, Polonya ile E Grubu ikinci maçında Sevilla'daki La Cartuja Stadı'nda karşılaştı.

İspanya - Polonya 1-1 Özet İzle

Karşılaşmaya hızlı başlayan İspanya'da Gerard Moreno'nun sağ kanattan penaltı noktasına doğru yaptığı yerden ortayı iyi takip eden Alvaro Morata, düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi ve 25. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Pozisyon, ilk olarak ofsayt olarak değerlendirilmesine rağmen Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesinin ardından gol kararı verildi.

Ataklarını sıklaştıran Polonya'da Karol Swiderski'nin 43. dakikada uzak mesafeden sert şutunda top direkten döndü. Dönen topu iyi takip eden Robert Lewandowski'nin şutunda ise kaleci Unai Simon meşin yuvarlağı kornere çeldi. İlk yarı, İspanya'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci devreye atak başlayan Polonya'da sağ kanattan Kamil Jozwiak'ın ortasına iyi yükselen Lewandowski, penaltı noktası üzerinden köşeye giden bir kafa vuruşuyla 54. dakikada topu ağlara göndererek skoru 1-1'e getirdi.

Golün hemen sonrasında Jakub Moder'in müdahalesiyle ceza sahası içinde yerde kalan Gerard Moreno, VAR incelemesinin ardından İspanya'ya penaltı kazandırdı. Topun başına geçen Moreno'nun penaltı vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü ve İspanya, 57. dakikada yakaladığı bu gol fırsatından yararlanamadı.

Maçın kalan bölümünde Ferran Torres ve Morata ile net gol fırsatları yakalayan İspanya, bu pozisyonlarda Polonya kalecisi Wojciech Szczesny'yi geçemedi ve mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

Lewandowski rekor kırdı

Bayern Münihli yıldız oyuncu Lewandowski, milli formayla üç Avrupa şampiyonasında (2012, 2016, 2021) ağları sarsan ilk Polonyalı oyuncu unvanını elde etti.

Karşılaşmanın 55. dakikasında Mateusz Klich'in yerine oyuna giren Polonyalı Kacper Kozlowski ise 17 yaş 246 gün ile turnuva tarihinde forma giyen en genç oyuncu oldu.

İki maç sonunda 2 puan toplayan İspanya, E Grubu'nda üçüncü, ilk puanını kazanan Polonya ise dördüncü sırada yer alıyor.

Galatasaray'ın yeni başkanı Burak Elmas

Galatasaray Kulübünün seçimli olağan genel kurulunda rakiplerinden fazla oy alan Burak Elmas, sarı-kırmızılıların 38. başkanı oldu.

Galatasaray Kulübü'nün seçimli olağan genel kurulu tamamlandı ve sarı-kırmızılı kulübün başkanlığına Burak Elmas seçildi.

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen kongrede, 4 bin 731 genel kurul üyesi oy kullandı.

Toplam 205 oyun kullanıldığı 30. ve son sandıkta Burak Elmas'a 71, Eşref Hamamcıoğlu'na 50, Metin Öztürk'e 24, Yiğit Şardan'a 58, İbrahim Özdemir'e de 2 oy çıktığı belirtildi.

Toplamda bin 541 oya ulaşan Burak Elmas, bin 500 oy alan en yakın rakibi Eşref Hamamcıoğlu'nun 41 oy önünde yer alarak başkanlığını ilan etti.

Kongrede adaylardan Metin Öztürk 893, Yiğit Şardan 682, İbrahim Özdemir de 92 oy aldı.

İşte Burak Elmas ekibi

Asil: Ali Polat Bengiserp, Mehmet Remzi Sanver, Başak Karaca, Bikem Ardakoç Kanık, Turhan Özen, Burçak Emre Zorlu, Şükrü Köksal Ünlü, Mustafa Özgür Kalelioğlu, Rezan Epözdemir, Özgür Işıtan Gün.

Yedek: İbrahim Reha Keskin, Selim Sefada, Abdulvahap Gazi Tanrıverdi, Mehmet Polat Kalafatoğlu, Ahmet Ozan Şener.

Burak Elmas ilk açıklama: Tek yürek olacağız 

Galatasaray’ın yeni başkanı Burak Elmas, seçimin sonuçlanmasının ardından yaptığı ilk açıklamada, "Yarından tezi yok birlik ve beraberlik ruhuyla tüm sorunları halletmek için tek yürek olacağız, birlikte çok çalışacağız" dedi.

Galatasaray’ın yeni başkanı Burak Elmas seçildi. Elmas oyların 1541’ini alarak sarı-kırmızılıların 38. başkanı oldu.

İlk tebrik Hamamcıoğlu'ndan  

Elmas’ın ardından seçimi ikinci sırada tamamlayan Eşref Hamamcıoğlu, sonuçların kesinleşmesinin ardından kürsüye gelerek açıklamalarda bulundu.

Elmas ve arkadaşlarını tebrik ederek sözlerine başlayan Hamamcıoğlu, “Burak Elmas ve çalışma arkadaşları, kendi çalışma arkadaşlarım ve bu seçim sürecinde bütün adayları destekleyen tüm Galatasaraylılara sonsuz teşekkür etmek istiyorum. Bu seçim ve sonuçları umarım Galatasaray’da yeni başlayacak bir kucaklaşmanın ve kardeşliğin sembolü olacaktır. Güzel, centilmence ve Galatasaraylılara yakışır bir seçim süreci geçirdik. Bunda herkesin payı var. Bütün yarışan adaylar çok değerlidir. Zaman zaman seçim sürecinde belki de çok uygun olmayan eleştiriler yapmış olabilirler. Belki bundan sonraki seçimlerde özellikle genç kardeşlerimizin çok dikkatli olmalarında yarar var. Çünkü burası Tevfik Fikret salonu ve gerçekten demokrasinin beşiği. Bu vesileyle bir kere daha bizlere oy vermek için buralara kadar gelmiş, bu saatlere kadar beklemiş değerli seçmen arkadaşlarımızı, genel kurul üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum. Umarım çok başarılı bir yönetim dönemi geçirecektir Burak Elmas ve arkadaşları. Genel kurulumuzun iradesi esastır. Bizlere düşen hep birlikte Galatasaray’ın daha iyi bir seviyeye gelmesi için seçilmiş yönetim kurulu arkadaşlarımıza destek olmaktır. Bunun da böyle bilinmesinde yarar vardır” ifadelerini kullandı.

Burak Elmas: "Tek yürek olacağız, birlikte çok çalışacağız"

Daha sonra kürsüye çıkan yeni başkan Burak Elmas ise, "Bütün üyelerimize bana göstermiş oldukları teveccüh için çok teşekkür ediyorum. Başkan adayları İbrahim Özdemir, Metin Öztürk, Yiğit Şardan ve Eşref Hamamcıoğlu ile ekiplerine Galatasaray demokrasisine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yarından tezi yok birlik ve beraberlik ruhuyla tüm sorunları halletmek için tek yürek olacağız, birlikte çok çalışacağız” şeklinde konuştu.

Avrupa Altın Ligi’nde Finaldeki Rakibimiz Ukrayna Oldu

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından organize edilen Avrupa Altın Ligi’nde üst üste 2. kez adını finale yazdıran A Milli Erkek Voleybol Takımımızın finaldeki rakibi Ukrayna oldu.

Avrupa Altın Ligi’nde 7’de 7 yapıp finale yükselen Filenin Efeleri, finalde ev sahibi Belçika’yı 3-0’lık skorla mağlup eden Ukrayna ile şampiyonluk için karşılaşacak.

Belçika’nın Kortrijk şehrindeki SC Lange Munte Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma TSİ 21.00’de başlayacak. Müsabaka,  TRT Spor Yıldız’dan canlı olarak yayınlanacak.

Cristiano Ronaldo, Miroslav Klose'yi yakaladı

Portekiz'in yıldızı Cristiano Ronaldo, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası finallerindeki toplam gol sayısını 19'a çıkararak eski Alman futbolcu Miroslav Klose'yi yakaladı.

16. Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) F Grubu'nda Portekiz ile Almanya karşı karşıya geldi. Almanya'nın 4-2 kazandığı maçta Portekiz'in yıldızı Cristiano Ronaldo bir rekora daha imza attı.

Alman Klose'yi, Almanya maçında yakaladı!

Macaristan karşılaşmasında attığı golle Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinin en golcü oyuncusu unvanını elde eden Ronaldo, bu maçta da fileleri havalandırarak yeni bir rekora imza attı.

Portekiz - Almanya 2-4 Özet İzle

Kariyerinde ilk kez Almanya ağlarını sarsan 36 yaşındaki Ronaldo, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası finallerindeki toplam gol sayısını 19'a çıkararak eski Alman futbolcu Miroslav Klose'yi yakaladı.

Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nın en golcü isimleri:

Miroslav Klose: 19
Cristiano Ronaldo: 19
Gerd Müller: 18
Jürgen Klinsmann: 16
Ronaldo: 15

Cristiano Ronaldo, Miroslav Klose'yi geçti

Portekiz - Almanya 2-4 Özet İzle



Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde Dünyanın En İyi 4 Takımı Arasında

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, İtalya’nın Rimini şehrinde devam eden Voleybol Milletler Ligi’nde (VNL) Asya temsilcisi Güney Kore’yi 3-1 mağlup etti.

Turnuvadaki 14’üncü maçında 11. galibiyetine imza atan Milliler, 2018 ve 2019’un ardından üst üste 3. kez dörtlü finale yükseldi. 

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Filenin Sultanları, bu sonuçla dünyanın en iyi 4 takımı arasında Avrupa kıtasını temsil eden tek takım oldu.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Milletler Ligi’nde yarın TSİ 22.00’da Brezilya ile karşılaşacak. Müsabaka, TRT Spor’dan naklen yayınlanacak. 

2021 FIVB Voleybol Milletler Ligi’ndeki güncel puan durumuna ulaşmak için tıklayınız.

2021 FIVB Voleybol Milletler Ligi maç programına ulaşmak için tıklayınız.

GÜNEY KORE-TÜRKİYE: 1-3
SALON: Rimini Fuar Merkezi
HAKEMLER: Scott Dziewirz (Kanada), Luis Gerardo Macias (Meksika)
GÜNEY KORE: Yeum Hye Seon, Kim Yeon Koung, Yang Hyo Jin, Jeong Jiyun, Park Jeongah, Park Eunjin, Oh Jiyoung (L) (Lee Soyoung, Lee Dahyeon, Han Dahye (L), Kim Dain, Han Songyi, Pyo Seungju)
TÜRKİYE: Meliha, Eda, Cansu, Hande, Kübra, Ebrar, Simge (L) (Şeyma, Meryem, Buse)
SETLER: 23-25, 25-20, 17-25, 18-25
SÜRE: 124 dakika (33′, 31′, 31′, 29′)

6 gollü maçta kazanan Almanya

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) F Grubu'nda Portekiz ile Almanya kozlarını paylaştı. Dev karşılaşma Almanya'nın 4-2'lik üstünlüğüyle noktalandı.

16. Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) F Grubu'nda Almanya, Portekiz'i 4-2 mağlup etti.

Turnuva tarihinin en başarılı takımlarından ve ev sahiplerinden Almanya, son Avrupa şampiyonu Portekiz ile F Grubu ikinci maçında Münih'teki Allianz Arena'da karşılaştı.

Portekiz - Almanya 2-4 Özet İzle

Karşılaşmaya hızlı başlayan Almanya'da 5. dakikada Robin Gosens'in attığı gol, pozisyon sırasında Serge Gnabry'nin ofsaytta kalması gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

Portekiz, ilk tehlikeli atağında golü buldu. Gelişen kontratakta Bernardo Silva'nın uzun pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Diogo Jota, topu boşta kalan Cristiano Ronaldo'ya çıkardı ve yıldız oyuncu, meşin yuvarlağı boş kaleye göndererek 15. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi.

Ataklarını sıklaştıran Almanya, 4 dakika içinde bulduğu gollerle 2-1 öne geçti. Sağ kanattan Joshua Kimmich'in yaptığı ortada ceza sahası sol tarafından Gosens, topu voleyle kale önüne yolladı. Hızlı gelen meşin yuvarlağa Kai Havertz ile hareketlenen Portekizli Ruben Dias, ters bir vuruşla topu kendi ağlarına yollayarak 35. dakikada skoru 1-1'e getirdi.

Almanya'da sol kanattan gelişen atakta yapılan ortanın ardından sağ kale çizgisinde topla buluşan Joshua Kimmich'in kale önüne ortasında meşin yuvarlağa ters bir vuruş yapan Portekizli Raphael Guerreiro, 39. dakikada topu kendi filelerine yollayarak Almanya'yı 2-1 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci devreye de iyi başlayan Almanya'da orta sahada üst üste yapılan başarılı paslaşmaların ardından sol kanatta topla buluşan Gosens'in yerden sert ortasında düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturan Havertz, 51. dakikada takımını 3-1 öne geçirdi.

Üst üste ataklar geliştiren Almanya'da sağ kanattan Kimmich'in ortasına arka direkte iyi yükselen Gosens, düzgün bir kafa vuruşuyla 60. dakikada topu filelere yolladı ve takımını 4-1 öne geçirdi.

Maça yeniden ortak olmak için ataklar geliştiren Portekiz'de Guerreiro'nun sol kanattan kullandığı serbest vuruşta auta çıkmak üzere olan topa yetişen Ronaldo, meşin yuvarlağı kale önüne ortaladı. Bu bölgede meşin yuvarlakla buluşan Jota, düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturarak 67. dakikada skoru 4-2'ye getirdi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve mücadele, Almanya'nın 4-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Ronaldo, Klose'yi yakaladı

Önceki maçta attığı golle Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinin en golcü oyuncusu unvanını elde eden Ronaldo, bu maçta da fileleri havalandırarak yeni bir rekora imza attı.

Kariyerinde ilk kez Almanya ağlarını sarsan 36 yaşındaki Ronaldo, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası finallerindeki toplam gol sayısını 19'a çıkararak eski Alman futbolcu Miroslav Klose'yi yakaladı.

Filenin Efeleri, Avrupa Altın Ligi’nde Üst Üste 2. Kez Finalde

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Belçika’nın ev sahipliğinde düzenlenen CEV Avrupa Altın Ligi Dörtlü Finali’nde yarı finalde Estonya karşısında 2-0 geriye düştüğü müsabakada muhteşem bir geri dönüşe imza atarak sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı.

Millilerimizde Adis Lagumzdija 36 sayıyla en skorer isim olurken ona Yiğit 10, Bedirhan 9, Burak 6, Oğuzhan 4 ve Efe 3 sayıyla eşlik etti. 

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Adını üst üste 2. kez finale yazdıran Filenin Efeleri’nin finaldeki rakibi ise Belçika-Ukrayna karşılaşmasının galibi olacak. CEV Avrupa Altın Ligi final mücadelesi yarın TSİ 21.00’de oynanacak ve TRT Spor Yıldız ekranlarından naklen yayınlanacak.

Millilerimiz, son şampiyon apoletiyle mücadele ettiği 2021 CEV Avrupa Altın Ligi’nde oynadığı 7 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı.

ESTONYA-TÜRKİYE: 2-3
SALON: SC Lange Munte
HAKEMLER: Christian Peter Wolf (İsviçre), Stefan Bernström (İsveç)
ESTONYA: Viiber, Kollo, Tammemaa, Venno, Tammearu, Kreek, Maar (L) (Kaibald, Hurt, Aganits)
TÜRKİYE: Murat, Burak, Bedirhan, Adis, Yiğit, Oğuzhan, Caner (L), Beytullah (L) (Efe, Arda, Ahmet, Kaan)
SETLER: 25-20, 25-13, 22-25, 23-25, 13-15
SÜRE: 139 dakika (28′, 25′, 31′, 35′, 20′)

12 Dev Adam, Rusya'ya kaybetti

Kanada'nın Victoria şehrinde 29 Haziran-4 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Basketbol Takımı, hazırlık maçında Rusya'ya 77-64 mağlup oldu.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğini 15-14 önde tamamlayan Rusya soyunma odasına da 34-31 üstünlükle gitti.

Mücadelenin üçüncü çeyreğinde farkı açmayı başaran Rusya karşılaşmanın bu bölümünü 56-45 galip tamamlarken maçı da 77-64 kazandı.

A Milli Erkek Basketbol takımı dün oynanan hazırlık maçında ise Rusya'yı 80-62 mağlup etmişti.

Türkiye: 64 - Rusya: 77

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Yener Yılmaz, Sinan İşgüder, Ahmet Tatlıcı

Türkiye: Cedi Osman 15, Samet Geyik, Melih Mahmutoğlu 5, Berk İbrahim Uğurlu 6, Sertaç Şanlı 9, Metecan Birsen 4, Şehmus Hazer 2, Berkan Durmaz 3, Ahmet Buğrahan Tuncer 5, Alperen Şengün 5, Hüseyin Göksenin Köksal, Ömer Faruk Yurtseven 10

Rusya: Baburin, Mozgov 4, Strebkov 8, Vorontsevich 14, Astapkovich 7, Kardanakhishvili 3, Ivlev 11, Ukhov 6, Antonov 11, Kulagin 8, Komolov 5

1. Periyot: 14-15

Devre: 31-34

3. Periyot: 45-56

Barcelona, Depay'ı açıkladı

Barcelona, sosyal medyada üzerinden yaptığı paylaşımla Memphis Depay'ı kadrosuna kattığını açıkladı.

Hollandalı oyuncuyu iki sezonluğuna transfer eden Katalan ekibi Olympique Lyon'la sözleşmesi biten Depay için bonservis bedeli ödemeyecek.

2023 sonuna kadar sözleşme imzalayan 27 yaşındaki forvet için bonservis bedeli ödenmedi.

İspanyol ekibi, daha önce de Sergio Aguero ve Erik Garcia gibi önemli isimleri renklerine bağlamıştı.

Macaristan - Fransa 1-1 Özet İzle



Macaristan ilk puanını Fransa'dan aldı

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) F Grubu'nda Macaristan ile Fransa karşılaştı. Mücadele 1-1 eşitlikle noktalandı.

EURO 2020 F Grubu'nda Macaristan ile Fransa karşı karşıya geldi.

Ferenc Puskas Stadyumu'ndaki müsabakada İngiliz hakem Michael Oliver düdük çaldı.

Maç, 1-1 eşitlikle noktalandı.

Macaristan, ilk yarıyı üstün kapatan taraf oldu. Devre sonunda sahne alan Fiola, takımını soyunma odasına 1-0 önde götürdü.

İkinci yarıda da dirençli oynayan Macarlar, uzun süre rakibini durdurdu. Oyuncu değişikliğiyle birlikte etkinliğin artıran Fransa, beraberlik golünü Griezmann ile buldu.

Kalan sürede başka gol olmadı ve karşılaşma 1-1 sonuçlandı.

Macaristan - Fransa 1-1 Özet İzle 

Bu skorla puanını 4'e çıkaran Fransa, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna yerleşti. İlk mücadelesinde Portekiz'e yenilen Macaristan ise, "ölüm grubu" olarak nitelendirien F Grubu'nda puanla tanışmayı başardı.

Fransa'da pole pozisyonu Verstappen'in

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 7. yarışı Fransa Grand Prix'sine, Red Bull takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen ilk sıradan başlayacak.

Fransa'nın Le Castellet bölgesindeki 5 bin 842 metrelik Paul Ricard Pisti'nde 53 tur üzerinden düzenlenecek yarışın sıralama turları yapıldı.

Max Verstappen, 1.29.990'lık derecesiyle ilk cebin sahibi oldu ve bu sezonki ikinci pole pozisyonuna ulaştı.

Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, Verstappen'in 0.258 saniye arkasında ikinciliği, Finlandiyalı takım arkadaşı Valtteri Bottas ise 0.386 saniye geride üçüncülüğü elde etti.

Fransa Grand Prix'si yarın TSİ 16.00'da koşulacak.


20 HAZİRAN 2021 PAZAR


16:00
Formula 1Fransa GP formula1lastik Türkmen Sport
16:00 Formula 1
Fransa GP formula1lastik İdman TV

 

Dedric Lawson Beşiktaş Icrypex’te

Beşiktaş Icrypex Erkek Basketbol Takımı, ABD'li oyuncu Dedric Lawson'u transfer ettiğini duyurdu.

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Beşiktaş Icrypex Takımımız, yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında Birleşik Amerikalı basketbolcu Dedric Lawson ile sözleşme imzaladı.

Beşiktaş Icrypex Takımımız, Birleşik Amerikalı basketbolcu Dedric Lawson’u kadrosuna kattı.

2019 yılında Kansas Üniversitesi’nden mezun olan Dedric Lawson, geçtiğimiz sezonu Güney Kore ekibi Goyang Orions’ta geçirdi.

Dedric Lawson kimdir?

1 Ekim 1997 ABD doğumlu, 206 cm boyunda olan Dedric Lawson power forvet pozisyonda görev almaktadır. 2019 yılında Kansas Üniversitesi’nden mezun olan başarılı uzun buradaki son yılında 36 kez forma giydiği kolej ligini; 19.4 sayı, 10.3 ribaund ve 1.7 asist ortalamalarıyla tamamladı.

2019-2020 sezonunda Austin Spurs forması ile NBA G-League’de 41 karşılaşmada görev alan Dedric Lawson; 13.3 sayı, 8 ribaund ve 1.4 asist ortalamalarıyla oynadı.

2020-2021 sezonunu Güney Kore ekibi Goyand Orions’ta geçiren Birleşik Amerikalı uzun, burada 58 lig maçında görev aldı ve 16.4 sayı, 7.9 ribaund, 2 asist ortalamalarıyla sezonu tamamladı.

Dedric Lawson, 2021-2022 sezonu öncesinde Beşiktaş Icrypex takımımız ile sözleşme imzaladı."

LA Clippers konferans finaline yükseldi (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) play-off'larında Utah Jazz'ı 131-119 mağlup eden Los Angeles Clippers, tarihinde ilk kez konferans finaline yükseldi. 

NBA play-off'larına iki maçla devam edildi. Clippers, Batı Konferansı yarı final serisi altıncı maçında Jazz'ı ağırladı.

Staples Center'daki mücadeleden 131-119 galip ayrılarak seriyi 4-2 kazanan Clippers, konferans finaline çıktı ve Phoenix Suns'ın rakibi oldu. Clippers, tarihinde ilk kez konferans finali oynayacak.

Clippers’ta Terrance Mann 39 sayı, 2 ribaund ile kariyer rekorunu kırdı. Paul George 28 sayı, 9 ribaund ve 7 asist ile mücadele etti. Reggie Jackson galibiyete 27 sayı, 3 ribaund ve 10 asist ile katkı verdi. Nicolas Batum 16 sayı ve 7 ribaund ile oynarken Pat Beverley 12 sayı, 4 ribaund ve 4 sayı üretti.  

Jazz‘de ise Donovan Mitchell’ın 39 sayı, 9 ribaund ve 9 asistlik performansı galibiyete yetmedi. Royce O’Neale 21 sayı ve 10 ribaund ile double-double yaparken Jordan Clarkson 21 sayı üretti. Bojan Bogdanovic 14 sayı ile oynadı. Rudy Gobert ise 12 sayı ve 10 ribaund ile double-double yaptı.  

Clippers, maçın ikinci yarısının başında 25 sayı farkla geriye düşse de geri dönüp kazanmasını bildi.


 76ers seriyi son maça taşıdı

Milli basketbolcu Furkan Korkmaz'ın takımı Philadelphia 76ers, Doğu Konferansı yarı final serisi altıncı maçında Atlanta Hawks'ı 104-99 yenerek durumu 3-3'e getirdi.

76ers'ta Tobias Harris 24 sayı, 5 ribaunt ve 2 asist, Seth Curry ise 24 sayı, 3 ribaunt ve 2 asistle oynarken, Furkan Korkmaz 7 sayı, 5 ribaunt ve 2 asistlik katkı sağladı.

Hawks'ta Trae Young'ın 34 sayı, 12 asist, Kevin Huerter'ın 17 sayı, 11 ribaunt, Clint Capela'nın da 14 sayı, 11 ribauntluk "double-double"ları galibiyet için yeterli olmadı.

Hawks cephesinde Bogdan Bogdanovic, maçın son bölümünde sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Sırp yıldızın yedinci maçta oynayıp oynamayacağı henüz bilinmiyor.



Arjantin siftahı Uruguay karşısında yaptı

Geçen yıl yapılması planlanan fakat koronavirüs salgını nedeniyle bir yıl ertelenen Copa America 2021 A Grubu ikinci maçında Arjantin, Uruguay'ı 1-0 mağlup etti.


Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafından 47. kez düzenlenen Copa America'da Arjantin, Uruguay'ı ağırladı.

Arjantin, Mane Garrincha Stadı'ndaki karşılaşmayı 13. dakikada Guido Rodriguez'in attığı golle 1-0 kazandı.

Arjantin - Uruguay 1-0 Özet İzle

Şili beraberliğinin ardından ikinci maçında galibiyetle tanışan Arjantin, puanını 4'e yükseltti.

Gruptaki diğer mücadelede ise Şili, Ben Brereton'un golüyle Bolivya'yı 1-0 yendi.

Şili - Bolivya 1-0 Özet İzle

Turnuvaya 21 Haziran Pazartesi günü Venezuela-Ekvador ve Kolombiya-Peru maçlarıyla devam edilecek.

İngiltere - İskoçya 0-0 Özet İzle



18 Haziran 2021 Cuma

İngiltere ile İskoçya yenişemedi

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) D Grubu maçında İngiltere ile İskoçya kozlarını paylaştı. Mücadele, 0-0 eşitlikle noktalandı.

EURO 2020 D Grubu'nda İngiltere ve İskoçya karşı karşıya geldi.

Wembley Stadyumu'ndaki mücadelede Mateu Lahoz görev yaptı.

Karşılaşma, 0-0 eşitlikle noktalandı.

İngiltere - İskoçya 0-0 Özet İzle 

İlk maçında Hırvatistan'ı mağlup eden İngiltere, bu sonuçla 4 puana ulaştı.

Çekya mağlubiyetinin ardından İngiltere'nin karşısına çıkan İskoçya ise ilk puanını aldı.

İngiltere, son maç gününde Çekya'nın rakibi olacak. İskoçya ise Hırvatistan ile karşılaşacak.

Filenin Sultanları, Hollanda'ya set vermedi

Filenin Sultanları Milletler Ligi’nin 5. haftasına galibiyetle başladı. Rakibi Hollanda’yı 27-25, 25-20 ve 25-20’lik set sonuçlarıyla 3-0 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımımız bu sonuçla Milletler Ligi’ndeki 10’uncu galibiyetini aldı.

Millilerimizde Ebrar Karakurt 21 sayıyla maçın en skorer ismi olurken ona Hande 16, Eda 13, Zehra 11, Meliha 2, Cansu ve Şeyma 1 sayıyla katkıda bulundu.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Milletler Ligi’nde yarın TSİ  ile 19.00’da Güney Kore ile karşılaşacak. Müsabaka, TRT Spor Web’den naklen yayınlanacak. 

TRT Spor Web’e ulaşmak için tıklayınız.

2021 FIVB Voleybol Milletler Ligi’ndeki güncel puan durumuna ulaşmak için tıklayınız.

2021 FIVB Voleybol Milletler Ligi maç programına ulaşmak için tıklayınız.

Salon: Rimini

Hakemler: Maroszek Wojciech (Polonya), Gerothodoros Epaminondas (Yunanistan)

Türkiye: Cansu Özbay, Hande Baladın, Meliha İsmailoğlu, Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt (Şebnem Sinem Aköz, Buse Ünal, Şeyma Ercan)

Hollanda: Celeste, Juliet, Anne, Britt, Nicole, Marrit (Myrthe, Eline, Iris, Nika)

Setler: 27-25, 25-20, 25-20

THY Euroleague ve 7DAYS EuroCup'ta 4 temsilcimiz mücadele edecek

THY Euroleague ve 7DAYS EuroCup'ta gelecek sezon mücadele edecek takımlar belirlendi.

Euroleague internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 2021-2022 sezonunda söz konusu iki turnuvaya katılacak takımlar, İspanya'nın Barselona şehrinde yapılan yönetim kurulu toplantısında onaylandı.

Turkish Airlines Euroleague'de Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko, 7DAYS EuroCup'ta ise Frutti Extra Bursaspor ve Türk Telekom, gelecek sezon Türkiye'yi temsil edecek takımlar oldu.

Öte yandan Almanya'nın Bayern Münih ve Fransa'nın ASVEL ekipleri, THY Euroleague'de A lisansı almaya hak kazandı. Geçen sezonun 7DAYS EuroCup finalistleri Fransa'nın Monaco ile Rusya'nın UNICS Kazan takımları da THY Euroleague'de mücadele etme hakkı elde etti.

Gelecek sezon THY Euroleague'de mücadele edecek 18 takım şöyle:

Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko (Türkiye), Barcelona, Real Madrid, TD Systems Baskonia (İspanya) Panathinaikos, Olympiakos (Yunanistan), Bayern Münih, ALBA Berlin (Almanya), AX Armani Exchange Milan (İtalya), Zalgiris (Litvanya), CSKA Moskova, UNICS Kazan, Zenit (Rusya), Maccabi Playtika (İsrail), ASVEL, Monaco (Fransa), Kızılyıldız mts (Sırbistan)

7DAYS EuroCup'ta gelecek sezon mücadele edecek 20 ekip ise şu şekilde:

Frutti Extra Bursaspor, Türk Telekom (Türkiye), Boulogne Metropolitans 92, JL Bourg (Fransa), Buducnost VOLI (Karadağ), Cedevita Olimpija (Slovenya), Dolomiti Energia Trento, Umana Reyer, Virtus Segafredo Bologna (İtalya), Hamburg Towers, Ratiopharm Ulm (Almanya), Herbalife Gran Canaria, Joventut Badalona, MoraBanc Andorra, Valencia (İspanya), Lietkabelis (Litvanya), Lokomotiv Kuban (Rusya), Partizan NIS (Sırbistan), Promitheas Patras (Yunanistan), Slask Wroclaw (Polonya)

Eyüpspor, Stancu'yu açıkladı

Eyüpspor, son olarak Gençlerbirliği'nde forma giyen Bogdan Stancu'yu renklerine bağladığını açıkladı.

TFF 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor, son olarak Gençlerbirliği'nde boy gösteren Bogdan Stancu'yu renklerine bağladığını açıkladı.

Geçen sezon Süper Lig'de 24 maça çıkan Stancu, bu maçlarda 7 gol attı ve 3 kez arkadaşlarına gol pası verdi.

Eyüpspor, gün içerisinde Umut Bulut'u da kadrosuna katmıştı.

12 Dev Adam, Rusya'yı farklı geçti

Kanada'nın Victoria şehrinde 29 Haziran-4 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Basketbol Takımı, hazırlık maçında Rusya'yı 80-62 yendi.

Karşılaşmanın başında dış atışlarda başarılı olamayan milliler, ilk çeyreği 19-17 geride geçti.

Sertaç ile pota altında ikinci periyotta etkili olan Türkiye, Doğuş ile çeyreğin son dakikası içinde bulduğu basketle 34-33 öne geçti ve soyunma odasına bu skorla gitti.

Maçın ikinci yarısında Alperen ve Cedi Osman'ı da etkili kullanan A Milli Takım, 3. periyodu 56-51 önde tamamladı.

Son periyotta tüm oyuncularıyla etkili bir performans sergileyen Türkiye, karşılaşmayı 18 sayı farkla 80-62 kazandı.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın hazırlık maçında Sinan Erdem Spor Salonu'nda yine Rusya ile karşılaşacak.


19 HAZİRAN 2021 CUMARTESİ


18:00 Türkiye - Rusya
Erkekler Basketbol Hazırlık Maçı top_basket NTV

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Mehmet Keseratar, Fatih Arslanoğlu, Kaan Büyükçil

Türkiye: Şehmus Hazer 11, Cedi Osman 14, Buğrahan Tuncer, Sertaç Şanlı 13, Alperen Şengün 13, Metecan Birsen 9, Melih Mahmutoğlu 11, Berk Uğurlu 5, Doğuş Özdemiroğlu 2, Sadık Emir Kabaca, Göksenin Köksal, Ömer Faruk Yurtseven 2

Rusya: Kardanakhishvili 4, Mozgov 12, Vorontsevich 6, Astapkovich 11, Kulagin 12, Motovilov, Ivlev 9, Ukhov 2, Antonov 2, Strebkov, Kvitkovskikh, Komolov 4

1. Periyot: 17-19

Devre: 34-33

3. Periyot: 56-51

5 faulle çıkanlar: 35.21 Metecan Birsen (Türkiye), 39.23 Vorontsevich (Rusya)

Hırvatistan - Çekya 1-1 Özet İzle



Japon hükümetine 'seyircisiz olimpiyat' çağrısı

Japonya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede görevli hükümete bağlı Kovid-19 Danışman Heyeti, "2020 Tokyo Olimpiyatları’nın seyircisiz oynanması" çağrısında bulundu.

Kyodo ajansının haberine göre, Kovid-19 Heyet Danışmanı Başkanı Omi Şigeru, başkent Tokyo’da hükümete olimpiyatlar konusunda yaptıkları öneriler hakkında basın toplantısı düzenledi.

Ülkede 23 Temmuz’da başlayacak Olimpiyat Oyunları'nın seyircisiz düzenlenmesinin makul olduğuna işaret eden Omi, bu yöntemin Kovid-19’un yayılma riskini azaltmanın en etkin yolu olacağını belirtti.

Omi, olimpiyatları organize eden yetkililere riski azaltacak yöntemleri düşünme, güçlü önlemleri temin eden senaryoları belirleme ve kararlarını bir an önce kamuoyuna açıklamaları tavsiyesinde bulundu.

Ayrıca ülkede Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Takaji Wakita dahil 26 uzman, hükümet ve organizasyon ekibiyle olimpiyatların Kovid-19 salgının yeni bir dalgayı tetikleyebileceğine dair endişelerini paylaştı.

Tokyo Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Başkanı Haşimoto Seiko da olimpiyatın seyircilere açık olması konusunda uzmanların görüşleriyle benzer düşündüklerini ve uzmanların tavsiyeleriyle birlikte seyircilerin tribünlerde güvenli bir şekilde bulunmasına izin veren yollar üzerinde çalışacaklarını aktardı.

Salgın nedeniyle bu yıla ertelenen Olimpiyat Oyunları 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'de, Paralimpik Oyunları ise 24 Ağustos-5 Eylül'de yapılacak.

Hırvatistan ve Çekya yenişemedi

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) D Grubu'nda Hırvatistan ile Çekya kozlarını paylaştı. Mücadele, 1-1'lik eşitlikle noktalandı.İskoçya'nın Glasgow şehrindeki Hampden Park Stadyumu'ndaki mücadele 1-1'lik eşitlikle noktalandı.

Karşılaşmanın açılış golü Çekya'dan geldi. Dakikalar 37'yi gösterirken, Lovren'in sebep olduğu penaltı sonrası topun başına geçen Schick, takımını 1-0 öne geçirdi. Taraftar, soyunma odasına bu neticeyle girdi.

Hırvatistan - Çekya 1-1 Özet İzle

İkinci yarıya değişikliklerle başlayan Hırvatistan'ın cevabı geçmedi. 47. dakikada Ivan Perisic, sert ve düzgün bir vuruşla skora dengeyi getirdi.

Kalan sürede başka gol olmadı ve müsabaka 1-1 tamamlandı.

Bu sonuçla puanını 4'e çıkaran Çekya, maç fazlasıyla liderliğe oturdu. İlk maçında İngiltere'ye mağlup olan Hırvatistan ise ilk puanını elde etti.

Kaynak : TRT SPOR

22 Haziran 2021 - Salı

22:00: Çekya - İngiltere ( D Grubu) - > TRT 1

22:00: Hırvatistan - İskoçya (D Grubu) - > TRT SPOR

 

Christian Eriksen taburcu edildi

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) Finlandiya ile oynanan maç sırasında fenalaşarak hastaneye kaldırılan Danimarkalı oyuncu Christian Eriksen, taburcu edildi.

Danimarka Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, başarılı bir operasyon geçiren Eriksen'in kaldığı hastaneden taburcu edildiği belirtildi.

Danimarka - Finlandiya 0-1 Özet İzle

Ülkesinin Helsingör şehrindeki milli takım kampını ziyaret eden Eriksen'in daha sonra ailesiyle vakit geçirmek üzere evine gittiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İtalya ekibi Inter'in 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Eriksen, "Çok sayıdaki iyi dilek mesajlarınız için teşekkür ederim. Operasyon iyi geçti ve şu anda kendimi iyi hissediyorum. Dün akşam oynadıkları harika maçtan sonra takım arkadaşlarımı yeniden görmek güzel. Pazartesi günü Rusya ile oynayacakları karşılaşmada onları destekliyor olacağım." ifadelerini kullandı.

Christian Eriksen, 12 Haziran'da EURO 2020 B Grubu'ndaki Danimarka-Finlandiya maçında aniden fenalaşarak yere yığılmıştı. Olay sonrası sahaya giren sağlık görevlileri, Danimarkalı futbolcuya müdahalede bulunmuş ve müsabakaya ara verilmişti. Hastaneye götürülen Eriksen'in bilincinin açık olduğunun açıklanması sonrası karşılaşma kaldığı yerden devam etmiş, Finlandiya sahadan 1-0 galip ayrılmıştı.

İsveç - Slovakya 1-0 Özet İzle



İsveç, Slovakya'yı tek golle geçti

Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu'nda İsveç ile Slovakya karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Emil Forsberg'in penaltı golüyle 1-0 kazanan İsveç, turnuvadaki ilk galibiyetini elde etti.

EURO 2020 E Grubu'nda ilk maçında İspanya ile berabere kalan İsveç, Polonya karşısında galibiyete ulaşan Slovakya'yla karşı karşıya geldi.

TRT 1 ekranından futbolseverlerle buluşan maçı 77. dakikada Emil Forsberg'in penaltıdan attığı golle 1-0 kazanan İsveç, EURO 2020'deki ilk galibiyetine ulaştı. 

İsveç - Slovakya 1-0 Özet İzle

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un yeni oyuncusu Marek Hamsik, ilk 11'de başladığı karşılaşmada 76 dakika ülkesi Slovakya'nın başarısı için ter döktü.

Aldığı galibiyetle puanını 4'e çıkaran İsveç, maç fazlasıyla grupta liderliğe yükseldi. Slovakya ise yarın akşam oynanacak İspanya-Polonya maçı öncesi 3 puanla 2. sırada bulunuyor.

İsveç, E Grubu son maçında 23 Haziran'da Polonya ile karşılaşacak. Slovakya ise aynı gün ve aynı saatte başlayacak diğer maçta İspanya'nın rakibi olacak.

Kaynak : TRT SPOR

19 Haziran 2021 - Cumartesi

22:00: İspanya - Polonya (E Grubu) - > TRT 1

23 Haziran 2021 - Çarşamba

19:00: İsveç - Polonya (E Grubu) - > TRT SPOR

19:00: Slovakya -İspanya ( E Grubu) - > TRT 1

 

Umut Bulut resmen Eyüpspor'da

TFF 1. Lig'in yeni takımlarından Eyüpspor, tecrübeli forvet oyuncusu Umut Bulut'u kadrosuna kattı.

Golcü oyuncuyla yıllık 900 bin liradan 1+1 yıllık anlaşmaya varıldı.

Daha önce MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Toulouse, Galatasaray, ve Kayserispor formaları giyen Umut Bulut, Süper Lig'deki son sezonunu ise Yeni Malatyaspor'da geçirmişti.

İmza töreninden sonra konuşan Umut Bulut: "Futbol dünyasının asırlık çınarına geldiğim ve böyle bir aileye katıldığım için çok mutluyum. Büyük başarılar elde edeceğimize inancım tam. Herkes için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Potanın Perileri, Bosna-Hersek'e de kaybetti

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2021 FIBA Avrupa Şampiyonası C Grubu'ndaki ikinci maçında Bosna Hersek'e 64-54 yenildi.

Karşılaşmaya iyi başlayamayan milli takım, ilk 5 dakikada 2 sayıda kaldı. Bosna Hersek, üç sayı çizgisinin gerisinden ve serbest atıştan bulduğu basketlerle 5. dakikayı 7-2 önde geçti. A Milli Takım, Tavic'in üçlüğüyle 7. dakikada farkı 10 sayıya (4-14) çıkaran Bosna Hersek karşısında ilk periyodu 17-8 geride tamamladı.

İkinci periyotta Bosna Hersek'in top kayıplarını Melis ile iyi değerlendirerek oyuna ortak olan Türkiye, Pelin ve Bahar'ın da skora katkısıyla 12-0'lık seri yakaladı ve 18. dakikada 22-22'lik eşitliği sağladı. Soyunma odasına 27-26 Bosna Hersek'in üstünlüğüyle gidildi.

Üçüncü çeyreğin başında hızlı hücumlarla etkili olan milliler, 24. dakikada 37-30'luk üstünlüğe ulaştı. İyi bir ritim yakalayan ve Gökşen'in 28. dakikadaki üç sayılık basketiyle farkı 8 sayıya (44-36) çıkaran A Milli Takım, üçüncü periyodu 44-38 önde bitirdi.

Final periyoduna 17-0'lık seriyle başlayan Bosna Hersek karşısında 55-44 geriye düşen milliler, moral üstünlüğünü kaybetti. Rakibine 64-54 yenilen milli takım, ikinci maçından da mağlubiyetle ayrıldı.

Türkiye, gruptaki üçüncü maçında 20 Haziran Pazar günü saat 16:00'da Belçika ile karşılaşacak.

Türkiye: 54 - Bosna Hersek: 64

Salon: Rhenus

Hakemler: Maj Kazuko Forsberg (Danimarka), Marek Kukelcik (Slovakya), Esperanza Mendoza Holgado (İspanya)

Türkiye: Pelin Derya Bilgiç 5, Olcay Çakır Turgut 4, Meltem Yıldızhan, Tuğçe Canıtez 2, İnci Güçlü 3, Holingsvorth 7, Bahar Çağlar Ökten 9, Melis Gülcan 17, Şerife Alperi Onar 4, Gökşen Fitik 3, Esra Ural Topuz, Sevgi Uzun

Bosna Hersek: Deura 2, Gajic 7, Jones 22, Tavic 14, Babic 10, Andjela Delic 2, Dzombeta 4, Dzebo 3

1. Periyot: 8-17

Devre: 26-27

3. Periyot: 44-38

Beş faulle çıkan: 38.37 Jones (Bosna Hersek)

Anadolu Efes, Adrien Moerman'la 'devam' dedi

Anadolu Efes, Adrien Moerman'ı takımda tuttu. Lacivert-beyazlılar, geçtiğimiz günlerde takımdan ayrıldığını duyuran Fransız uzun ile 1 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

Anadolu Efes, Adrien Moerman ile "yola devam" dedi. Çifte kupalı şampiyon, Fransız uzun ile 1 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

32 yaşındaki oyuncu, 2018-2019 sezonu başında Anadolu Efes'e transfer olmuştu. Moerman, geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan yaptığı paylaşımla takımdan ayrıldığını açıklamıştı. Fransız oyuncu ile tekrar masaya oturan Anadolu Efes, 1 yıllık yeni sözleşme konusunda anlaşmaya vardı.

Geçen sezon ligde ve Avrupa'da 68 maça çıkan Moerman, 9,3 sayı ve 5,7 ribaunt ortalamaları yakaladı.

Tecrübeli oyuncu, Anadolu Efes ile bir THY Avrupa Ligi, iki Türkiye Süper Ligi ve bir Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinci yaşadı.

Anadolu Efes, sözleşmesi biten isimlerden Krunoslav Simon ile de yola devam edecek.

Takımın yıldızları Shane Larkin ve Vasilije Micic'in durumları ise NBA sezonu bittikten sonra netleşecek.

İsmet Akpınar resmen Fenerbahçe Beko’da

Fenerbahçe Beko, yeni sezon öncesi ikinci transferini de açıkladı. Sarı-lacivertliler, oyun kurucu İsmet Akpınar ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe Beko'da transfer çalışmaları sürüyor. İlk olarak Devin Booker'ı kadrosuna katan sarı lacivertliler, ikinci transferi de resmiyete döktü.

Fenerbahçe Beko, geçen sezon Bahçeşehir Koleji forması giyen İsmet Akpınar'ı kadrosuna kattı. Kariyerine Almanya'da başlayan oyuncu ile 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzalandı.

Kadroyu yeniden yapılandıran sarı-lacivertliler, Edgaras Ulanovas, Lorenzo Brown, Johnny Hamilton, Jarrell Eddie, Alex Perez, Kyle O'Quinn, Kenan Sipahi ve Berkay Candan ile yolları ayırmıştı.

Geçen sezon başarılı bir performans gösteren Dyshawn Pierre ile ise 3 yıllık yeni sözleşme imzalanmıştı.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız yeni sezon kadro planlamaları kapsamında, son sezonunu Bahçeşehir Koleji’nde geçiren oyun kurucu İsmet Akpınar (1.93, 1995) ile 1+1 yıllık anlaşmaya vardı.
 
İsmet Akpınar kimdir?
 
22 Mayıs 1995 tarihinde Almanya’nın Hamburg kentinde dünyaya gelen İsmet Akpınar, basketbola Rist Wedel formasıyla adım attı. Henüz 16 yaşında Rist Wedel forması giymeye başlayan İsmet, 2011-12 ve 2012-13 sezonlarında bu takımın başarısı için ter döktü.
 
2013-14’te Alba Berlin’e geçen İsmet, 2016-17 sezonunun sonuna dek Alba formasını taşıdı. İsmet Akpınar, Alba Berlin ile 2016 yılında Almanya Kupası’nı kazandı.
 
2017-18 ve 2018-19’da Ulm forması giyen İsmet, takımının en önemli isimlerinden biri oldu. Her iki sezonda da EuroCup’ta mücadele eden İsmet, özellikle 2018-19 sezonunda yakaladığı 11.1 sayı (%51.9 iki sayı, %41.3 üç sayı, %85 serbest atış), 3.1 asist, 1.8 ribaund, 10.3 verimlilik ortalamalarıyla dikkat çekti.
 
2018-19’da ülkemizde Beşiktaş’a transfer olan İsmet, sezonun son bölümünü ise Bayern Münih formasıyla tamamladı. Başarılı oyuncu, son sezonunda ise Bahçeşehir Koleji’yle yine EuroCup’ta boy gösterdi ve bu organizasyonda 10.8 sayı (%53.8 iki sayı, %41 üç sayı, %100 serbest atış), 2.1 asist, 1.1 ribaund, 8.9 verimlilik puanı ortalamalarına erişti.
 
Kariyerinde 57 EuroCup maçına çıkan İsmet, bu karşılaşmalarda 6.0 sayı ve 1.5 asist ortalamaları tutturdu.
 
İsmet Akpınar, Almanya Milli Takımı’nın formasını alt yaş gruplarında ve A Takım seviyesinde de defalarca giydi.
 
Her iki guard pozisyonunda da forma giyebilen İsmet Akpınar, özellikle dış atışlardaki etkinliğiyle tanınıyor.
 
Kariyer özeti:
 
2011-13 (Rist Wedel)
2013-17 (Alba Berlin)
2017-19 (Ulm)
2019-20 (Beşiktaş, Bayern Münih)
2020-21 (Bahçeşehir Koleji)
 
Bu anlaşmanın Kulübümüze ve İsmet Akpınar’a hayırlı olmasını diliyor, sporcumuzun sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu sezonlar yaşamasını temenni ediyoruz."

Fenerbahçe'de hedef maliyeti düşürmek

Fenerbahçe’de gelecek sezonun kadro yapılanması için ekonomik planlamalar sürüyor. Tisserand, Zanka, Dirar, Samatta, Perotti, Gustavo ve Sosa’nın maliyetinden kurtulmak için çeşitli seçenekler değerlendiriliyor.

Fenerbahçe kadro maliyetini düşürmeye çalışıyor. Maaşı ortalamanın üzerinde olan bazı futbolcular çeşitli nedenlerle yeteri kadar süre almadı veya kiralık gönderildi.

Bunların arasında Tisserand, Zanka, Dirar, Samatta ve Perotti gibi oyuncular bulunuyor. Gustavo ve Sosa ise zaman zaman önemli katkılar sağlamasına rağmen yüksek maaşlarıyla yönetimi düşündürüyor. Bu futbolcuların toplam maaşı 16 milyon euroya yaklaşıyor.

Luiz Gustavo 3.5 milyon euro, Samatta 3 milyon euro, Sosa 2.5 milyon euro, Tisserand 1.8 milyon euro, Zanka 1.6 milyon euro, Dirar 1.5 milyon euro ve Perotti 1.5 milyon euro senelik maaş alıyor.

Bu futbolcuların çoğunun maliyetinden kurtulmak ve bütçede yer açmak isteyen Fenerbahçe’de iki plan gündemde. İlk hedef oyuncularla yolları ayırmak. Diğer seçenek ise bazılarını kiralayarak nefes almak.

Kaynak : TRT SPOR

Naomi Osaka, Wimbledon'da yok

Kadın tenisinin önemli isimlerinden Naomi Osaka, Wimbledon Tenis Turnuvası'ndan çekildiğini açıkladı.

Japon tenisçi Naomi Osaka, kişisel nedenlerden dolayı Wimbledon Tenis Turnuvası'nda yer almayacağını duyurdu.

Osaka, Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda maç sonrası basın toplantılarına katılmama kararı almış ardından para cezasına çarptırılmıştı.

23 yaşındaki raket bu kararın ardından Roland Garros'tan çekildiğini açıklamış ve 2018 yılından bu yana sosyal anksiyete bozukluğu yaşadığını belirtmişti.

Spor camiasının neredeyse tamamından destek alan Osaka, İngiltere'de de korta çıkmayacak. 4 Grand Slam şampiyonluğu bulunan tenisçi, bu süre zarfında ailesi ve arkadaşlarıyla zaman geçireceğini ve olimpiyatlara odaklanacağını duyurdu.

Wimbledon yönetiminden de karara saygı duydukları ve Naomi'yi seneye turnuvada görmek istedikleri açıklaması geldi.

Kaynak : TRT SPOR

Formula 1 heyecanı Fransa'da devam edecek

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, Fransa'nın ev sahipliği yapacağı sezonun 7. yarışıyla sürecek.

Fransa'nın Le Castellet bölgesindeki 5 bin 842 metrelik Paul Ricard Pisti'nde 53 tur üzerinden yapılacak yarışın sıralama turları, yarın TSİ 16.00'da başlayacak.

Yarış ise 20 Haziran Pazar günü TSİ 16.00'da gerçekleştirilecek.

Fransa Grand Prix'si öncesi Mercedes takımından Lewis Hamilton'ın 3, Red Bull'dan Max Verstappen'in 2, takım arkadaşı Sergio Perez'in ise bir yarış galibiyeti bulunuyor.


19 HAZİRAN 2021 CUMARTESİ


13:00 Formula 1
Fransa GP Antrenman Turları formula1lastik İdman TV
16:00
Formula 1 Fransa GP Sıralama Turları formula1lastik Türkmen Sport
16:00 Formula 1
Fransa GP Sıralama Turları formula1lastik İdman TV

20 HAZİRAN 2021 PAZAR


16:00
Formula 1Fransa GP formula1lastik Türkmen Sport
16:00 Formula 1
Fransa GP formula1lastik İdman TV

Pilotlar ve takımlar klasmanının sıralaması şöyle:

Pilotlar klasmanı

1 Max Verstappen
Red Bull Racing Honda 105
2 Lewis Hamilton
Mercedes 101
3 Sergio Perez
Red Bull Racing Honda 69
4 Lando Norris
McLaren Mercedes 66
5 Charles Leclerc
Ferrari 52
6 Valtteri Bottas
Mercedes 47
7 Carlos Sainz
Ferrari 42
8 Pierre Gasly
AlphaTauri Honda 31
9 Sebastian Vettel
Aston Martin Mercedes 28
10 Daniel Ricciardo
McLaren Mercedes 26
11 Fernando Alonso
Alpine Renault 13
12 Esteban Ocon
Alpine Renault 12
13 Lance Stroll
Aston Martin Mercedes 9
14 Yuki Tsunoda
AlphaTauri Honda 8
15 Kimi Räikkönen
Alfa Romeo Racing Ferrari 1
16 Antonio Giovinazzi
Alfa Romeo Racing Ferrari 1
17 Mick Schumacher
Haas Ferrari 0
18 George Russell
Williams Mercedes 0
19 Nikita Mazepin
Haas Ferrari 0
20 Nicholas Latifi
Williams Mercedes 0

Takımlar klasmanı

1 Red Bull Racing Honda 174
2 Mercedes 148
3 Ferrari 94
4 McLaren Mercedes 92
5 AlphaTauri Honda 39
6 Aston Martin Mercedes 37
7 Alpine Renault 25
8 Alfa Romeo Racing Ferrari 2
9 Haas Ferrari 0
10 Williams Mercedes 0

Bucks, Nets'e karşı seriyi son maça taşıdı (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) play-off'larında Brooklyn Nets'i 104-89 yenen Milwaukee Bucks, Doğu Konferansı yarı final serisinde durumu 3-3'e getirdi.

NBA play-off'larına tek maçla devam edildi. Doğu'da normal sezonu 3. sırada tamamlayan Bucks, konferans 2'ncisi Nets'i ağırladığı serinin 6. karşılaşmasını kazandı.

Bucks'ta Khris Middleton 38 sayı, 10 ribaunt, 5 asist, 5 top çalma, Giannis Antetokounmpo da 30 sayı, 17 ribauntla "double double"a imza attı. Jrue Holiday ise 21 sayı, 8 ribaunt, 5 asist, 4 top çalmalık katkıda bulundu.

Nets cephesinde Kevin Durant 32 sayı, 11 ribaunt, James Harden 16 sayı, 7 asist, 5 ribaunt, 4 top çalmayla oynadı.

Serinin son mücadelesi, Nets'in sahasında yapılacak.



Brezilya 2'de 2 yaptı

Geçen yıl yapılması planlanan fakat koronavirüs salgını nedeniyle bir yıl ertelenen Copa America'da ev sahibi Brezilya, B Grubu'ndaki ikinci maçında Peru'yu 4-0 mağlup etti.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafından 47. kez düzenlenen Kupa Amerika'da Brezilya, Peru'yu ağırladı.

"Sambacılar", Nilton Santos Olimpiyat Stadı'ndaki maçın ilk yarısını Alex Sandro'nun 12. dakikadaki golüyle 1-0 önde kapattı.

Neymar, 68. dakikada farkı 2'ye çıkarırken, Everton Ribeiro'nun 89, Richarlison'un ise 90+3. dakikalardaki golleri Brezilya'ya 4-0'lık galibiyeti getirdi.

Brezilya - Peru 4-0 Özet İzle 

B Grubu'ndaki ikinci maçını da kazanan ev sahibi ekip, 6 puanla zirvede yer aldı.

Gruptaki diğer mücadelede ise Kolombiya ile Venezuela 0-0 berabere kaldı.

Kolombiya - Venezuela 0-0 Özet İzle