TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

14 Ağustos 2021 Cumartesi

Altay'dan Süper Lig'e Farklı Dönüş

18 yıllık aranın ardından Süper Lig'de mücadele eden Altay, sahasında Yukatel Kayserispor'u 3-0 gibi net bir skorla yendi. Maça Altay'ın bu sezon transfer ettiği Fildişi Sahilli santrfor Daouda Bamba damga vurdu.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda oynanan maçta Altay fırtınası esti.

Mustafa Denizli yönetimindeki Altay, bu sezon transfer ettiği Fildişi Sahilli santrforu Daouda Bamba'nın 9 ve 45+1. dakikalarda attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Rakibi karşısında zorlanmayan İzmir ekibi, 86'da bir diğer yeni transferi Thaciano ile skoru 3-0 yaptı.

Kalan sürede başka gol olmadı ve Süper Lig'e 18 yıl sonra dönen Altay, 2021-2022 sezonuna 3 puanla başladı. Yukatel Kayserispor ise evine boş döndü.

En son 2002-2003'te yer aldığı Süper Lig'e veda ettikten sonra TFF 3. Lig'e kadar gerileyen Altay, 2018-2019 sezonunda döndüğü TFF 1. Lig'de geçen sezon play-off finalinde diğer İzmir temsilcisi Altınordu'yu yenerek tekrar Süper Lig vizesi almıştı.

MAÇTAN DAKİKALAR

GOL: Karşılaşmanın 8. dakikasında Altay öne geçti. İbrahim Akdağ'ın kale önündeki kaleci Doğan'a aktardığı topa baskı yapan Pinares, meşin yuvarlağı kaptıktan sonra topu Bamba'ya aktardı. Bu oyuncunun yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0.

10. dakikada hızlı gelişen Altay atağında sol kanattan Rodrigues'in verdiği pasla ceza sahası içinde Pinares'in aktardığı topu Bamba filelere gönderdi. VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu izleyen Suat Arslanboğa pozisyon başlangıcında Bamba'nın Kolovetsios'a yaptığı faul gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

24.dakikada Rodrigues'in sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içindeki Murat'ın kaleye göndermek istediği top direkten döndü. Araya giren savunma oyuncuları topu uzaklaştırdı. Pozisyonun devamında Cebrail'in sağ kanattan kaleye doğru gönderdiği topa iyi yükselen Bamba'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarı gitti.

GOL:  Altay, 45+1. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanatta ceza sahası içinde Cebrail'in yaptığı ortada kale önünde kaleye ters durumdaki Bamba, topukla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümünü Altay 2-0 önde tamamladı.

50. dakikada Rodriguez'in sol kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde müsait durumdaki Kappel'in yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarı gitti.

84. dakikada Attamah'ın ceza sahası dışından attığı sert şutta kaleci Lis, topu kornere uzaklaştırdı.

GOL:  86. dakikada Altay farkı 3'e çıkardı. Sağ çapraz pozisyonda Cebrail'in attığı şut kaleci Doğan'ın da müdahalesiyle direkten dönüp penaltı noktası yakınındaki Thaciano'nun önüne geldi. Bu oyuncunun şutunda top filelere gitti: 3-0.

Karşılaşma Altay'ın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu
Hakemler: Suat Arslanboğa, İsmail Şencan, Ali Tuna

Altay: Lis, Cebrail Karayel, İbrahim Öztürk, Murat Akça, Naderi, Kappel (Dk. 87 Erhan Çelenk), Poko (Dk. 87 Zeki Yıldırım), Thiam, Rodriguez, Pinares (Dk. 68 Thaciano), Bamba
Yukatel Kayserispor: Doğan Alemdar, Onur Bulut (Dk. 46 Attamah), Kolovetsios, Hosseini, Carole, Kvrzic, Avramovski (Dk. 46 Mane), İbrahim Akdağ, Cardoso, Emrah Başsan (Dk. 74 Ramazan Civelek), Mustafa Pektemek (Dk. 74 Gökhan Sazdağı)

Goller: Dk. 8 ve 45+1 Bamba, Dk. 86 Thaciano (Altay)
Sarı kart: Dk. 45+2 Uğur Demirok (Yedek kulübesinde) (Yukatel Kayserispor)

Atakaş Hatayspor ile Kasımpaşa yenişemedi

Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun ilk haftasında Atakaş Hatayspor ile Kasımpaşa 1-1 berabere kaldı.

Atakaş Hatayspor, Yeni Hatay Stadı'nda Kasımpaşa'yı ağırladı.

Karşılıklı atılan gollerle 90 dakika 1-1 eşitlikle tamamlandı. İki takım sezonun ilk haftasını 1'er puanla kapadılar.

Kasımpaşa, Eysseric'in 18. dakikada attığı golle deplasmanda 1-0 öne geçerken, Atakaş Hatayspor 72. dakikada Saba Lobjanidze ile beraberliği yakaladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

13. dakikada Hatayspor'un sol kanattan geliştirdiği atakta Adekugbe'nin ceza sahasına yaptığı ortaya Louis'ten önce savunma uzaklaştırdı.

GOL 18. dakikada konuk ekip öne geçti. Kasımpaşa’nın ceza yayının önünden kullandığı serbest vuruşta Eysseric, meşin yuvarlağı filelerle buluşurdu: 0-1.

20. dakikada Hatayspor’un sağ kanattan geliştirdiği atakta ceza sahası önünde topu önünde bulan Louis'in şutu az farkla auta çıktı.

45. dakikada Kasımpaşa'nın sol kanattan geliştirdiği atakta Yusuf Erdoğan'ın şutunda top kale direğinin üstünden dışarı çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Kasımpaşa'nın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

49. dakikada Riberiou'nun pasında ceza sahası önünde topla buluşan Kamara'nın şutunu kaleci Harun Tekin, kornere çeldi.

58. dakikada Hatayspor'un sağ kanattan geliştirdiği atakta Kamara'nın rakibini çalımlayarak ceza sahası içinden çektiği şut auta gitti.

GOL 72. dakikada ev sahibi takım beraberliği yakaladı. Louis'İn ceza sahası içinde verdiği topuk pasında topla buluşan Lobjanidze'nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1.

Karşılaşma 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Stat: Yeni Hatay Stadyumu

Hakemler: Arda Kardeşler, Abdullah Bora Özkara, Süleyman Özay

Atakaş Hatayspor: Munir, Adekugbe, Burak Öksüz, Onur Ergün, Kamil Ahmet Çörekçi, Riberio, Boudjemaa, Kamara (Dk. 64 Traore) , Emre Çolak (Dk. 64 Lobjanidze), Louis, Diouf (Dk. 88 Bertuğ Özgür Yıldırım)

Kasımpaşa: Harun Tekin, Hadergjonaj, Bruma, Tarkan Serbest, Ben Ouanes, Eysseric (Dk. 77 Travnik), Sadıku (Dk. 86 Doğucan Haspolat), Hajradinovic, Varga (Dk. 77 Ahmet Emin Engin), Yusuf Erdoğan (Dk. 86 Tırpan), Umut Dilan Bozok (Dk. 81 Jorgensen)

Goller: Dk. 18 Eysseric (Kasımpaşa) Dk. 72 Lobjanidze (Hatayspor)

Sarı kartlar: Dk. 14 Onur Ergün, Dk. 59 Boudjemaa, Dk. 68 Kamil Ahmet Çörekçi, (Hatayspor) Dk. 32 Ben Ouanes, Dk. 51 Hajradinovic, Dk. 90 Ahmet Emin Engin (Kasımpaşa)

Inter, Denzel Dumfries'i kadrosuna kattı

Inter, PSV'den Denzel Dumfries'le 4 yıllık sözleşme imzaladı.

İtalya Serie A'nın son şampiyonu Inter, Denzel Dumfries'i transfer etti. İtalyan ekibi, Hollandalı sağ bek ile 4 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Inter, Dumfries için PSV'ye 12,5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek.

EURO 2020'de Hollanda Milli Takımı ile gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken 25 yaşındaki futbolcu, geçen sezon PSV'de 41 maça çıktı, 4 gol ve 9 asist yaptı.

Dumfries, Inter tarihindeki 11. Hollandalı futbolcu oldu.

Edin Dzeko Inter'de

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin son şampiyonu Inter, Bosna-Hersekli Edin Dzeko'yu kadrosuna kattı.

Romelu Lukaku'yu Chelsea'ye gönderen İtalyan devi Inter, Belçikalı golcünün boşluğunu Edin Dzeko ile doldurdu.

İtalyan ekibinden yapılan açıklamada, Roma'da forma giyen 35 yaşındaki golcü futbolcu Dzeko ile iki yıllık sözleşme imzalandığı kaydedildi.

Transfer döneminde Türk takımları ile de ismi anılan 35 yaşındaki futbolcu, sezon başında lacivert siyahlı kulübe transfer olan milli yıldızımız Hakan Çalhanoğlu ile aynı takımda yer alacak.

Salah ve Firmino tarihe geçti

İngiltere Premier Lig'de Liverpool, deplasmanda Norwich City'yi 3-0 yendi. Firmino, Liverpool'un lig tarihindeki 8 bininci golünü kaydederken, Salah ise Premier Lig'de üst üste 5 sezon ilk hafta maçında gol atan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Diogo Jota'nın 26. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Liverpool, 65. dakikada Roberto Firmino ve 74. dakikada Muhammed Salah'ın golleriyle galibiyete uzandı.

Brezilyalı futbolcu Firmino, takımının lig tarihindeki 8 bininci golünü kaydederken, Mısırlı yıldız Salah ise Premier Lig'de üst üste beş sezon ilk hafta maçında gol atan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Liverpool'da uzun bir sakatlık dönemini geride bırakan Hollandalı savunma oyuncusu Virgil van Dijk, 301 gün sonra takımdaki yerini aldı.

VavaCars Fatih Karagümrük 3 puanla başladı

VavaCars Fatih Karagümrük, Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun ilk haftasında Gaziantep FK'yı 3-2 yendi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta VavaCars Fatih Karagümrük'e 3 puanı getiren golleri 10. dakikada Djilobodji (Kendi kalesine), 19. dakikada Pesicsaat , 90 dakikada da Ahmed Musa attı.

Gaziantep Futbol Kulübünün golleri ise 17. dakikada Segal, 90+4. dakikada Djilobodji'den geldi. Segal, 45+2. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

İtalyan teknik adam Francesco Farioli ile yola devam eden Fatih Karagümrük, ilk maçını kazanarak sezona iyi bir başlangıç yaptı..Yeni sezona Erol Bulut ile giren Gazianrep Futbol Kulübü ise deplasmanda puan alamadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

GOL 10. dakikada VavaCars Fatih Karagümrük öne geçti. Ahmed Musa'nın sağ çaprazdan ara pasında savunmanın arkasına hareketlenen Pesic, topu kontrol ettikten sonra kaleci Günay Güvenç'ten sıyrıldı. Bu oyuncunun altıpasın içinde yaptığı vuruşta son olarak Djilobodji'ye çarpan meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0.

GOL 17. dakikada Gaziantep beraberliği sağladı. Ceza sahası içinde Efe Tatlı ile girdiği ikili mücadelede Dicko'nun yerde kalması üzerine maçın hakemi Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Sagal, kaleci Viviano ile meşin yuvarlağı farklı köşelere gönderdi: 1-1.

GOL 19. dakikada Fatih Karagümrük ikinci golü buldu. Biglia'nın savunmanın arkasına pasında kaleci Günay ile sağ çaprazda karşı karşıya kalan Erhun Öztümer, aşırtma vuruşunu yaptı. Pesic'in altıpasın içinde kafa vuruşuyla tamamladığı meşin yuvarlak, filelerle buluştu: 2-1.

35. dakikada Gaziantep ikinci gole yaklaştı. Olkowski'nin sağdan ortasında Sagal'ın ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşunda kaleci Viviano'dan seken meşin yuvarlak direkten döndü. Dicko'nun altıpasın içinden çıkardığı şutta top Viviano'da kaldı.

45+2. dakikada Gaziantep 10 kişi kaldı. Sagal'ın rakip ceza sahası çizgisi üzerinde Efe Tatlı'ya yaptığı müdahalenin ardından hakem Cüneyt Çakır, Şilili oyuncuyu ikinci sarı karttan kırmızı kart göstererek oyun alanı dışına gönderdi. Sagal'ın 37. dakikadan bir sarı kartı bulunuyordu.

Karşılaşmanın ilk yarısını VavaCars Fatih Karagümrük 2-1 önde tamamladı.

GOL 90. dakikada Fatih Karagümrük farkı 2'ye çıkardı. Ani gelişen atakta sol kanattan ceza sahasına giren Kerim Frei, topu arka direkteki Ahmed Musa ile buluşturdu. Nijeryalı forvetin rakip 2 futbolcuyu çalımladıktan sonra yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 3-1.

GOL 90+4. dakikada Gaziantep ikinci golü buldu. Kitsiou'nun uzun pasında Djilobodji'nin kafayla indirdiği top, Zukanovic'e çarpıp tekrar bu oyuncunun önünde kaldı. Djilobodji'nin çıkardığı sert şutta meşin yuvarlak filelerle buluştu: 3-2.

Fatih Karagümrük, karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Cüneyt Çakır, Alpaslan Dedeş, Tarık Ongun

VavaCars Fatih Karagümrük: Viviano, Hedenstad, Benatia (Dk. 79 Burak Bekaroğlu), Zukanovic, Balkovec, Biglia, Ahmed Musa (Dk. 90+3 Muhammed Pehlivan), Erhun Öztümer, Efe Tatlı (Dk. 70 Jimmy Durmaz), Kerim Frei (Dk. 90+3 Salibur), Pesic (Dk. 70 Vato Arveladze)

Gaziantep: Günay Güvenç, Olkowski (Dk. 70 Kitsiou), Ertuğrul Ersoy, Djilobodji, Ulaş Zengin (Dk. 63 Halil İbrahim Pehlivan), Mendyl (Dk. 80 Börven), Recep Niyaz (Dk. 62 Kenan Özer), Jefferson, Furkan Soyalp (Dk. 80 Doğan Erdoğan), Sagal, Dicko

Goller: Dk. 10 Djilobodji (Kendi kalesine), Dk. 19 Pesic, Dk. 90 Ahmed Musa (VavaCars Fatih Karagümrük), Dk. 17 Sagal (Penaltıdan), Dk. 90+4 Djilobodji (Gaziantep)

Sarı kartlar: Dk. 49 Pesic, Dk. 82 Biglia (VavaCars Fatih Karagümrük), Dk. 59 Mendyl (Gaziantep)

Kırmızı kart: Dk. 45+2 Sagal (Gaziantep)

Lille evinde ağır yaralı

Fransa Ligue 1'in 2'nci haftasında Lille, Nice'i konuk etti.

Deplasman ekibi, 1'inci dakikada Dolberg'in golüyle 1-0 öne geçti. 6'ncı dakikada Boudaoui'nin golüyle Nice, skoru 2-0'a getirdi. 45+3'üncü dakikada Gouiri'nin golüyle farkı 3'e çıkaran Nice, ilk yarıyı da 3-0 önde kapattı. 64'üncü dakikada Dolberg, bir kez daha sahneye çıkarak kendisinin 2'nci, takımının 4'üncü golünü attı ve skoru 4-0'a getirdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca Nice, sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Geçtiğimiz sezon Lille ile şampiyonluk yaşadıktan sonra takımdan ayrılan ve Nice'in başına geçen teknik adam Christophe Galtier, eski takımına karşı çıktığı ilk maçta sahadan galibiyetle ayrıldı.

Lille'de milli oyuncular Zeki Çelik ve Burak Yılmaz, 90 dakika sahada kalırken, Yusuf Yazıcı ise ilk 11'de başladığı maçta yerini 65'inci dakikada Onana'ya bıraktı. Bu sonucun ardından Nice, puanını 4'e yükselterek maç fazlasıyla liderliğe yükselirken, Lille ise 1 puanda kaldı.

Fransa Ligue 1'in 3'üncü haftasında Lille, Saint-Etienne ile deplasmanda, Nice ise kendi sahasında Marsilya ile karşı karşıya gelecek.

Başkent derbisinde Chelsea sevindi

İngiltere Premier Lig'de oynanan ilk hafta mücadelesinde Chelsea, sahasında Crystal Palace'ı 3-0 mağlup etti.

Hafta içinde UEFA Süper Kupa'yı kazanan Chelsea, yeni sezonun ilk haftasındaki başkent derbisinde Crystal Palace'ı ağırladı.

Karşılaşmanın 27. dakikasında Marcos Alonso'nun şık frikik golüyle öne geçen ev sahibi ekip, 40. dakikada Christian Pulisic ve 58. dakikada Trevoh Chalobah'ın golleriyle galibiyete uzandı.

Chelsea'nin kulüp rekoru kırarak renklerine bağladığı eski futbolcusu Romelu Lukaku, bu maçta kadroda yer almadı.

Çağlar Söyüncü'nün formasını giydiği Leicester City, 41. dakikada Jamie Vardy'nin attığı golle Wolverhampton'ı 1-0 yendi. Milli futbolcu, 90 dakika sahada kaldı.

Premier Lig'de oynanan diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Everton-Southampton: 3-1

Watford-Aston Villa: 3-2

Burnley-Brighton & Hove Albion: 1-2

Leicester City 3 puanı tek golle aldı

İngiltere Premier Lig'in açılış haftasında Leicester City, sahasında Wolverhampton'ı 1-0 mağlup etti.

İngiltere Premier Lig'in ilk haftasında milli futbolcu Çağlar Söyüncü'nün formasını giydiği Leicester City sahasında Wolverhampton'ı konuk etti.

King Power Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ekibe galibiyet getiren golü 41'inci dakikada Jamie Vardy kaydetti.

Öte yandan milli futbolcu Çağlar Söyüncü mücadeleye ilk 11'de başlarken, 90 dakika sahada kaldı. Milli futbolcu, savunmada yaptığı kritik müdahalelerle takımın galibiyetinde önemli rol oynadı.

Manchester United farklı başladı

İngiltere Premier Lig'in ilk haftasında Manchester United, Leeds United'ı 5-1 mağlup ederek sezona farklı bir başlangıç yaptı. Maça Bruno Fernandes ve Pogba damga vurdu.

Manchester United sezonun ilk maçında Old Trafford'da Leeds United'ı konuk etti.

''Kırmızı Şeytanlar'', rakibini 30., 54. ve 60. dakikalarda Bruno Fernandes, 52. dakikada Greenwood ve 68. dakikada Fred'in golleriyle 5-1 mağlup etti. Leeds United'ın maçtaki tek golünü 48. dakikada Ayling kaydetti.

Manchester United'da Paul Pogba yaptığı 4 asistle adeta göz kamaştırdı. 

Leeds United hafta içerisinde teknik direktör Marcelo Bielsa'nın sözleşmesini uzatmıştı.

Kaynak : TRT SPOR

Raphael Varane Manchester United'da

Manchester United, Raphael Varane ile 4 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı. Fransız stoper, Leeds United maçı öncesi taraftarlarla buluştu.

Manchester United Kulübü, 28 yaşındaki stoperle Haziran 2025'e kadar sözleşme imzalandığını duyurdu.

İngiltere temsilcisi, geçen ay sonunda Varane'ın transferi için bonuslarla birlikte 41 milyon sterlin bonservis bedeli karşılığında Real Madrid ile anlaşma sağlamıştı.

Kariyerine ülkesinin Lens ekibinde başlayan ve 2011'de Real Madrid'e transfer olan Varane, başkent temsilcisinde tüm kulvarlarda 360 maça çıkmıştı.

Real Madrid ile 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 3 İspanya ligi şampiyonluğu yaşayan Varane, 2018 FIFA Dünya Kupası'nda da Fransa Milli Takımı'yla zafere ulaşmıştı.

İsmail Yüksek Bursaspor'da

Bursaspor, Fenerbahçe'den İsmail Yüksek'i kadrosuna kattığını açıkladı.

TFF 1. Lig ekibi Bursaspor, Fenerbahçe'nin genç futbolcusu İsmail Yüksek'i kadrosuna kattığını açıkladı.

Yeşil-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Genç orta saha oyuncusu İsmail Yüksek ile transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. İsmail Yüksek'e kulübümüze hoş geldin diyor, Bursaspor formasıyla başarılı bir kariyer geçirmesini diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Futbola Bursaspor altyapısında başlayan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu; Merinosspor, Yeşil Bursa, Yıldırım Belediyespor formalarını da terletmişti. Geçtiğimiz yaz Gölcükspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Yüksek, sezonu Balıkesirspor ve Adana Demirspor'da kiralık olarak geçirmişti.

La Liga'da açılış maçı Valencia'nın

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 2021-2022 sezonu açılış maçında Valencia, sahasında Getafe'yi 1-0 mağlup etti.

Mestalla Stadı'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi takıma galibiyeti getiren golü 11. dakikada penaltıdan Carlos Soler attı.

Valencia'da Hugo Guillamon 3. dakikada, Getafe'de ise Erick Cabaco 76. dakikada kırmızı kart görerek takımlarını 10 kişi bıraktı.

Getafe'de ilk onbirde sahaya çıkan milli futbolcu Enes Ünal, 68. dakikada yerini Marc Cucurella'ya bıraktı.

13 Ağustos 2021 Cuma

Brentford'dan tarihi zafer

Tarihinde ilk kez Premier Lig'de mücadele eden Brentford, sezonun açılış maçında sahasında Arsenal'ı 2-0 mağlup etti.

İngiltere Premier Lig'in açılış maçında Brentford ile Arsenal karşı karşıya geldi.

Tarihinde ilk kez Premier Lig'de mücadele eden Brentford, rakibini 2-0 mağlup etti.

Ev sahibine galibiyeti getiren goller 22. dakikada Canos ve 73. dakikada Nörgaard'dan geldi.

Geçen sezonun son diliminde üst üste 5 maç kazann Topçular, yeni sezona mağlubiyetle başlamış oldu.

Bayern Münih, Borussia Mönchengladbach'a takıldı

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) ilk haftasında Bayern Münih, deplasmanda Borussia Mönchengladbach ile 1-1 berabere kaldı.

Bundesliga'nin açılış maçında Borussia Mönchengladbach, Bayern Münih'i konuk etti.

Borussia Park'ta oynanan karşılaşmada Marco Fritz düdük çaldı.

Her iki takımın da yeni teknik direktörleriyle çıktığı karşılaşma 1-1 sonuçlandı. 

Son şampiyon Bayern Münih, Borussia Park'ta oynanan mücadelenin 10. dakikasında Alassane Plea'nın golüyle 1-0 geriye düştü.  

Bavyera ekibi, 42. dakikada Polonyalı yıldızı Robert Lewandowski ile skora dengeyi getirdi ve ilk yarı 1-1 berabere tamamlandı.

Kalan sürede başka gol olmadı ve mücadele bu skorla noktalandı.

Borussia Mönchengladbach Adi Hütter, Bayern Münih ise Julian Nagelsmann'ın yönetiminde ilk puanlarını elde ettiler.

"Batshuayi haftaya gelecek"

Süper Lig’e 3-0’lık Çaykur Rizespor galibiyetiyle başlayan Beşiktaş’ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, maçın ardından yıldız forvet Batshuayi’nin haftaya geleceğini söyledi. 

Süper Lig’in açılış maçında Çaykur Rizespor’u sahasında 3-0 mağlup ederek sezona 3 puanla başlayan Beşiktaş’ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

3 puanın önemine dikkat çekerek sözlerine başlayan Sergen Yalçın, “Bugün kazanmak çok önemliydi. Oyundan ziyade skor daha önemliydi. Çünkü henüz hazırlık aşamasındayız. İlk 3 hafta ve milli maç arasını hazırlık dönemi gibi görüyoruz. Sonradan katılan, geç katılan oyuncular var. Hazırlanıyoruz. Takıma katılacak oyuncular var. Onların da geliş ve hazırlık süreci olacak. Doğal olarak karmaşık bir ortam var. Bir süre sonra bunu toparlayacağız diye düşünüyorum. Oyundan ve skordan memnunum. Sezonun ilk maçıydı ve zordu. Taraftarla buluşmak çok güzeldi. Uzun zamandır taraftarımızı göremiyorduk. İyi bir sezon başlangıcı, inşallah devamı iyi olur. Kaldığımız yerden devam etmeye çalışıyoruz. Bir oyun anlayışımız var, onu oturtmaya çalışıyoruz. Oyuncular değişse de oyunu değiştirmek istemiyoruz. Fizik olarak çok hazır durumda değiliz ama 1 aylık süreçte hazır olacağımızı düşünüyorum. Geçen seneki kadroya baktığınızda Kenan ve Salih farklı isimlerdi bugün. Onlar takımlarında önemli isimlerdi. Alternatifli ve geniş bir kadro olması bizim için daha iyi. Geçen sezon sonunda yaşanan sıkıntıları herkes biliyor. İnşallah bu sene Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Ligi’nde 50’nin üzerinde bir maç oynayacağız” ifadelerini kullandı.

“Batshuayi haftaya gelecek”

Yapılan transferlerde kulübün ekonomik durumuna dikkate almaya çalıştıklarını söyleyen Sergen Yalçın, “Elimizden geldiğince kulübümüzü ekonomik olarak sıkıntıya sokmadan, doğru transferleri yapmaya çalışıyoruz. Bu süreç bu nedenle uzuyor. Geç kaldık ama bu bizim isteğimizle ilgili değil. Avrupa’dan oyuncu almak, doğru oyuncu almak çok zor. 3-4 alternatifimiz vardı ama sıkıntılar yaşadık. Batshuayi bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta burada olacaktır. İstediğimiz oyuncular var, iyi de ücretler veriyoruz ve Şampiyonlar Ligi’nde de oynayacağız. Bu durum da elimizi güçlendiriyor” dedi. Alex Teixeira’nın oyun sisteminde nerede olacağıyla ilgili de konuşan Yalçın, “Kendi oyun sistemimizi kullanıyoruz oyunculara göre sistem kurmuyoruz. İç saha oyunumuz çok net. Alex çok yetenekli bir oyuncu ve her oyun sistemine ayak uyduracak durumda. Fizik olarak da iyi durumda. Önümüzdeki hafta kadroya alacağımızı tahmin ediyorum. Fiziksel durumuna göre hareket edeceğiz. Onu da herhangi bir sıkıntı yaşamadan takıma monte etmek istiyoruz. Sonuçta 6-7 ay maç oynamadı” diye konuştu.

“Mert Günok çok önemli bir kaleci”

Oyun anlamında çok fazla konuşmak istemediğini çünkü takımın henüz hazır olmadığını sözlerine ekleyen Sergen Yalçın, “Oyunsal anlamda çok konuşmak istemiyorum. 3 hazırlık maçı oynadık, bugün de sezonun ilk maçını oynadık. Biraz daha fizik olarak yukarı çıkarsak, tempo yükselince oyun da daha yukarıya çıkacak. Genelde arka bekleri fazla öne çıkarıyoruz. Öndeki oyuncularımız da çok etkili. N’Koudou, Larin, Ghezzal, Gökhan Töre çok hızlı oyuncular. Biraz daha zamana ihtiyacımız var açıkçası. Bu zaman sonunda çok daha iyi duruma geleceğimizi düşünüyorum. Belki milli maç arasında bir hazırlık maçı düşünüyoruz” dedi.

Yönetimin anlaşmaya vardığı ve önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen Mert Günok konusunda da konuşan Yalçın, “Mert çok önemli bir kaleci. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi de oynadı. Bizim de beğendiğimiz bir oyuncu. Türk olması çok önemli, yabancı olsa almazdık. Kimin oynayacağına gelince, biz herkesle oynarız. Bizde herkes oynayabilir. Kim formdaysa, kim istediğimiz oyuna ayak uyduruyorsa, o oynar. Benim için önemli olan kimin oynadığı değil, oynayan oyuncunun sahada ne yaptığı. Hepsi istediklerimizi çok net şekilde biliyorlar. Zaman zaman kaybedebiliriz, bunlar futbolun doğasında olan şeyler. Geçen sezon şampiyon olduk ama 8 maç kaybettik” açıklamasını yaptı.

“Taraftar ne zaman çağırırsa çıkarız”

Yeni transferlerden Salih Uçan’dan beklentisinin yüksek olduğunu söyleyen Yalçın, “Bizde biraz daha farklı bir oyun anlayışı var. Salih’in buna alışması biraz zaman alabilir. Ondan istediğimiz şeyler farklı. Atiba gibi öne gitmesini, gol atmasını, fizik gücüne dayalı tempolu oynamasını istiyoruz. Sezon başından beri iyi antrenmanlar yaptı. Zamanla alışacak. Oyunculara biraz zaman vermek lazım. Artık bu oyun çok zor bir oyun oldu. Oyuncuların 11, 12 km’ye yaklaşan koşu mesafeleri var. O bölgede oynayacak çok oyuncumuz var. Sakatlık oluyor, cezalı oluyor, hazır olanları oynatacağız” ifadelerini kullanırken, taraftarla ilgili olarak da “Taraftarımız beni içeriden çağırdı ve çıktım. Taraftarımız ne zaman çağırırsa çıkarız. Onlarla diyaloğumuz çok farklı. Buraya gelmemde çok büyük rol oynadılar, her zaman baş tacımız” diyerek sözlerini tamamladı.

Kartal sezonu farklı açtı

Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş, 2021-2022 sezonunun açılış maçında sahasında Çaykur Rizespor'u 3-0 mağlup etti.

Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmanın 9. dakikasında N'Koudou, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarının 52. dakikasında Atiba Hutchinson takımının ikinci golünü kaydetti. Farkı 3'e çıkaran gol 90+4'te Larin'den geldi. 

Bu sonucun ardından sezonu galibiyetle açan Beşiktaş 3 puanı da hanesine yazdırdı. Çaykur Rizespor ise puansız başladı. 

MAÇTAN DAKİKALAR

GOL 9. dakikada Beşiktaş öne geçti. Kenan Karaman'ın pasıyla altıpas önünde topla buluşan N'Koudou, rakibinden sıyrıldıktan sonra sağ çaprazdan sert bir vuruşta topu ağlara gönderdi: 1-0.

11. dakikada Kenan Karaman'ın kafayla indirdiği topu iyi kontrol eden Salih Uçan'ın ceza yayı içinden sol ayağıyla şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve Beşiktaş soyunma odasına 1-0 üstün girdi.

GOL 52. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. N'Koudou'nun ara pasında ceza sahası içi sağ taraf son çizgide topu kontrol eden Rosier, altıpas önünde müsait durumda bulunan Atiba'yı gördü. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-0.

GOL 90+3. dakikada Beşiktaş 3. golünü buldu. Orta alanda De Souza kazandığı topu sağdan bindiren Gökhan Töre'nin önüne bıraktı. Bu oyuncunun rakibinden sıyrıldıktan sonra yaptığı vuruşta kaleci Gökhan Akkan'dan dönen topu Larin filelerle buluşturdu: 3-0.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka pozisyon olmadı ve Beşiktaş sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Beşiktaş: 3 - Çaykur Rizespor: 0 

Stat: Vodafone Park
Hakemler: Zorbay Küçük, Kemal Yılmaz, Hakan Yemişken

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, N'Sakala, De Souza, Ghezzal (Dk. 78 Gökhan Töre), Atiba (Dk. 88 Necip Uysal), Salih Uçan (Dk. 70 Oğuzhan Özyakup), N'Koudou (Dk. 69 Larin), Kenan Karaman (Dk. 78 Güven Yalçın)

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Baiano (Dk. 88 Eren Karadağ), Selim Ay, Holmen, Cemali Sertel (Dk. 82 Alberk Koç), Djokovic, Alper Potuk, Dabo (Dk. 67 Yasin Pehlivan), Mendes (Dk. 82 Mahsun Çapkan), Sabo, Remy (Dk. 67 Emir Dilaver)

Goller: Dk. 9 N'Koudou, Dk. 52 Atiba, Dk. 90+3 Larin (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 33 Sabo (Çaykur Rizespor), Dk. 45 Welinton, Dk. 84 Güven Yalçın (Beşiktaş)

Min-Jae Kim'i yakından tanıyalım

Fenerbahçe Kulübü, Kim Min-Jae'yi 4 yıllığına kadrosuna kattığını açıkladı. Güney Koreli futbolcuya dair bilinmeyenleri TrScouts'da Senior Şef Scout olarak görev yapan Ali Can Kutlu ile konuştuk.

Yeni sezon için kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, stoper bölgesine aradığı futbolcuyu Çin'de buldu.

Sarı lacivertliler, Çin'in Beijing Guoan takımından Kim Min-Jae'yi transfer ettiğini duyurdu.

Türkiye'ye uzak bir futbol coğrafyasından Süper Lig'e transfer olan 24 yaşındaki Güney Koreli futbolcuya dair bilinmeyenleri TrScouts'da Senior Şef Scout olan ve futbolcuyu yakından takip eden Ali Can Kutlu ile değerlendirik.

''Sık sık haftanın 11'ine seçildi ve Yılın Çaylağı ödülünü aldı''

''Güney Kore’nin güneydoğu sahil şehrindeki Gyeongsang eyaletinin en güneyinde bulunan Tongyeong şehrinde dünyaya gelen Min-Jae Kim, 2012 yılından itibaren Suwon Teknik Lisesi’nde futbol oynamaya başladı. Güney Kore’de yaygın olan okul takımı kültüründen yetişen bir oyuncu olan Kim, 2015 yılında Seoul’a taşındı ve Yonsei Üniversitesi’nde futbol oynamaya devam etti. 2016 yılının başından itibaren ise Güney Kore 3. Lig (Korea National League) ekiplerinden Gyeongju Korea Hydro & Nuclear Power FC ile anlaştı ve 19 yaşında profesyonel oldu. Ocak ayında başlayan 2016 sezonunda takımı adına toplamda 17 maça çıktı ve performansı ile dikkatleri üzerine çekti. 2017 sezonu başlamadan önce ise ülkesinin en önemli takımlarından Jeonbuk Motors ile anlaştı ve takımı adına toplamda 28 maça çıktı. Hepsinde ilk 11 olarak başlayan genç stoper 2 gole de imza attı. Aynı sezonda sık sık haftanın en iyi 11’ine seçilen Kim, sene sonunda da “Yılın Çaylağı” ödülünün de sahibi oldu. 2018 yılında da performansını iyice yüksek tutmasıyla birlikte yılın 11’ine de seçildi. 2019 yılının başında ise 5.25 milyon euro karşılığında Çin’in Beijing Guoan takımına transfer oldu.''

''Juventus ve Tottenham ciddi bir şekilde ilgilendi''

''Beijing Guoan takımında şu anda PSV Eindhoven’ın başında olan teknik direktör Roger Schmidt ile çalışan Kim, hem Çin’de, hem Asya Şampiyonlar Ligi’nde ve ayrıca milli takımda gösterdiği performanslar sayesinde adı Avrupa’nın önde gelen takımlarıyla anılmaya başladı. 2020 sezonu öncesi Juventus ve Tottenham ciddi bir şekilde ilgilenmesine rağmen kulübü Beijing Guoan, teklifleri yeterli bulmadığı için reddetti. Reddettiği teklifler Güney Kore basınında yazılanlara göre 15 milyon euro ve üzerindeyken, kulübünün istediği bonservis bedelinin ise en az 20 milyon euro olduğu söylendi.''

Kulübü ile neden yollarını ayırma kararı aldı?

''Pandeminin başlaması ile birlikte ise Çin’deki kısıtlamalar sebebiyle önce uzun süre ligler oynanmadı, daha sonra 2021’de ise Çin’in yabancı oyuncuların ülkeye girişini kısıtlaması sebebiyle Nisan ayında yalnızca 2 maça çıkabildi. Daha sonra Güney Kore’nin Olimpiyat kadrosuna çağrılan 24 yaşındaki stoper, orada antrenman kampı geçirip hazırlık maçlarında oynamış olsa da, kulübünün oynamasına izin vermemesi sebebiyle takımıyla ipleri tamamen kopardı. Aralık 2021’de bitecek sözleşmesinin bitmesini beklemeden transfer olmayı isteyen Kim’in en büyük sebebi 2022’de düzenlenecek Dünya Kupası’nda ülkesini Katar’da temsil etmek istemesi. Bu sebeple de her ne kadar transfer döneminde kendisiyle Porto gibi bir kulüp ilgilenmiş olsa da, Güney Kore’de yaptığı açıklamalarda “Oynayamayacağım bir ülkeye ve kulübe gitmeyeceğim” demeci ile düzenli olarak forma giyebileceği bir kulübe transfer olmak istediğini belirtti. Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira’nın da Çin’den tanıdığı bir oyuncu olan ve kariyerinde üçlü savunma hattında oynama tecrübesi olan “Canavar” lakaplı bu savunma oyuncusunu bizzat istediğini düşünmek yanlış olmayacaktır.''

24 yaşındaki Kim Min-Jae nasıl bir oyuncu?

''2017’de Jeonbuk formasıyla çıktığı ilk maçtan itibaren görevim gereği kendisini takip etmekteyim ve Kim cidden “Canavar” takma adını uygun bir stoper. Kendisini en öne çıkaran yönü fiziği, cidden 1.90 boyu ve heybetli yapısı ile sahada göze çarpıyor. Bu cüssesi sayesinde doğal olarak fazlasıyla güçlü, ama beklenilenin aksine fazlasıyla hızlı. Uzun boyu sayesinde kafa vuruşları iyi. Doğal olarak hem hızlı, hem de güçlü olunca her türlü hücum oyuncularına karşı üstünlük kurabilme potansiyeline sahip. Sırtı dönük oynayan güçlü santraforla da, atletik ve dinamik bir forvet oyuncusuyla da baş edebilir. Modern futbolda stoperlerde aranan bir kombinasyon bu. Savunmada kolay kolay pes eden bir oyuncu değil, 90 dakika boyunca hırsı ve çalışkanlığı ile rakip hücum oyuncularını adeta boğabilir. Asyalı oyuncuların çoğunda olan bu çalışma azmi ve etiği Kim’de de fazlasıyla mevcut. Her maç takımına maksimum katkı vermek için her şeyi yapar. Ayrıca savunmadaki her aksiyonu gayet iyi. Top kesme, boştaki topları kazanma, omuz omuza ikili mücadele veya kayarak müdahalelerin hepsinde maç içerisinde olumlu aksiyonlarını görmek mümkün. Ayrıca hızı sayesinde de marke ettiği rakibini takip etmede de zorlanmıyor. Bütün bunların yanında 2017’den bu yana kendisini pasörlük konusunda da fazlasıyla geliştirdi, birinci bölgeden oyun kurucu stoper olarak da Kim’den yararlanmak mümkün. Özellikle uzun pas verme konusunda 4 senede ciddi şekilde gelişme kaydetti Koreli stoper.''

Zayıf yönleri neler?

''Zayıf yönleri de yok değil tabii ki, bazı noktalarda sıkıntıları mevcut. Pozisyon alma sıkıntısını çözebilmiş değil, savunma çizgisini bozan bir yapısı var. Orta sahaya yakın durmaya meyilli ve arkasına atılan toplar kalesinde tehlike yaratıyor. Her ne kadar hızı ve kesiciliği ile bu durumları engelleme kabiliyeti olsa da set savunmasında yerine kaybedebilme potansiyeline sahip. Bunun yanı sıra müdahalelerinde “yırtıcı” bir yapısı yok.Rakiplerle omuz omuza, sert ikili mücadelelere girmek yerine tek ve efektif hamleler ile rakiplerinin tehlikeli olmasını önlemeye çalışıyor. Bu tek hamlelerin sertlik dozajını kaybedip, gereksiz sarı kartlar görmesi de mümkün. Kim, her ne kadar fiziksel anlamda hızlı bir oyuncu olsa da, reaksiyon ve çeviklik anlamında bazı sorunları mevcut. Basit hatalar yapabilen bir oyun stiline sahip Kim; iyi olmadığı noktalardan birisi de geriden top sürerek hücumu yönlendirmesi ama bu konudaki yetersizliği sıkça top kaybetmesine sebebiyet veriyor. Nadir olsa da oyunun iki yönünde de tercihlerini sorgulatabiliyor.''

''Heyecanlandırıcı bir transfer''

''Türkiye’ye gelir gelmez fark yaratır ve uzun süreden beli izlediğimiz en kaliteli stoper performanslarından birisini izletir hepimize. Potansiyelli ve piyasası olan bir oyuncu olması sebebiyle de ileride takımına gelir de elde ettirir. Gelir kısmında ise şu noktaya dikkat çekmekte fayda var: Kim’in Fenerbahçe’ye gelmesinin en büyük sebeplerinden birisi kulübü Avrupa’ya açılan bir kapı olarak görmesi ve kendisini Türkiye’de kanıtlayıp çok uzun süre kalmadan Avrupa’nın büyük kulüplerine transfer olmak istemesi. Kariyer planlamasını çizerken bu noktaya dikkat çeken 24 yaşındaki stoper, Güney Kore basınında yazılanlara göre serbest kalma bedelini sözleşmesine koydurtmakta kararlı. Bu bedelin fazla yüksek olmayacağını da ön görmek mümkün, lakin Fenerbahçe’yi kariyerini daha da hızlandırması için geldiği ve belli bir süreden sonra ayrılacağı kariyer planlamasının bir parçası. Yine de üçlü savunmanın herhangi bir kısmında veya dörtlü savunmanın ortasında (sağ/sol fark etmez) oynayıp rakip hücum oyuncularına kuş uçurtmayacak kalitede bir stoper Kim, oyun stili ve lider yapısı sebebiyle taraftarların da gözüne çabucak girer. Cidden heyecanlandıran bir transfer.''

Kaynak : Ümit Yıldız - TRT SPOR

Min-Jae Kim resmen Fenerbahçe'de

Fenerbahçe, Min-Jae Kim'i kadrosuna kattığını açıkladı.

Fenerbahçe, Min-Jae Kim transferini duyurdu. Güney Koreli stoper, 4 yıllık sözleşmeye imza attı.

2019 yılında Çin'in Beijing Guoan takımına dahil olan Kim, 2.5 yıl boyunca bu kulübün formasını giydi.

Çin kariyerine 59 maça çıkan Kim, 32 kez de Güney Kore milli takımının formasını giydi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelen başarılı stoper, sarı-lacivertli ekiple her konuda anlaşmaya varmıştı.

Fenerbahçe'nin transfer duyurusunda futbolcular, Korece "Hoş geldin Kim" mesajı verdiler.

Kuzey Kore, olimpiyatları bittikten sonra yayınladı

Kuzey Kore, Japonya’nın başkenti Tokyo’da 23 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen olimpiyat oyunlarını son bulmasının ardından yayınladı.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilmesi gereken ancak koron virüs salgını nedeniyle iptal edilen olimpiyat oyunları, bu yıl 23 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapıldı.

Kuzey Kore Devlet Televizyonu'nun, koronavirüs salgını nedeniyle seyircisiz oynanan olimpiyat oyunlarını ilk kez yayınladığı ortaya çıktı.

Kuzey Kore, kapanış seremonisinden iki gün sonra 21 Temmuz’da Birleşik Krallık-Şili Kadın Milli Futbol Takımı arasında oynanan maçın 70 dakikasını izleyiciyle buluşturdu. Maçın gösterimi sırasında anlatımın yapılmadığı ve düşük kalitede yayınlandığı ifade ediliyor. Kuzey Kore’nin maç görüntülerini nasıl aldığı ise bilinmiyor.

Güney Kore medyasına göre de Kuzey Kore, olimpiyat oyunlarının açılış seremonisini de birkaç gün sonra yayınlamıştı.

Kuzey Kore, Tokyo’ya sporcu göndermedi

Kuzey Kore, sporcularını korona virüs salgınından korumak amacıyla Japonya’daki olimpiyat oyunlarına göndermemişti

Pyongyang yönetimi ülkede koronavirüs vakası görülmediğini iddia ederken, uzmanlar bunun pek mümkün olmadığını savunuyor.

Kuzey Kore, Güney Kore’de gerçekleştirilen Kış Olimpiyatları'na 22 sporcu göndermişti.

Fenerbahçe'de hedef bonservis geliri

Fenerbahçe yönetimi kadroyu daraltma çalışmalarını sürdürüyor. Bonservis gelirlerinden de santrafor transferi için kaynak yaratmak hedefleniyor. 

Fenerbahçe kadroda düşünmediği veya iyi bir teklif gelmesi halinde satabileceği futbolculardan bonservis geliri elde etmeyi amaçlıyor.

Zorya kulübünün kiralık olarak forma giyen Allahyar Sayyadmanesh için 3,5 milyon euroluk satın alma opsiyonu bulunuyor. .

İranlı futbolcu için özellikle Belçika’dan talipler var.

Yüksek bir teklif gelmesi halinde Ukrayna ekibi bu futbolcunun bonservis bedelini Fenerbahçe’ye ödeyerek Allahyar’ı başka bir kulübe satabilecek.

Mame Thiam ile de başta Arap yarımadası ve Çin’den olmak üzere birçok kulüp ilgileniyor.

Yönetim bu oyuncudan 2,5 - 3 milyon euro civarı bir kazanç elde etmeyi hedefliyor.

Göztepe’nin yanı sıra birkaç Süper Lig kulübü daha Sinan Gümüş’ü kadrosuna katmak isterken, sarı lacivertli ekip bu transferde az de olsa bir bonservis bedeli talep ediyor.

Kopenhag ile görüşmelerini sürdüren Zanka’nın da 1 milyon euro civarında bir bonservis kazandırması halinde takımdan ayrılmasına izin verilecek.

Performansıyla Pereira’nın gözüne giren Zajc için ise iyi bir teklif gelmesi halinde değerlendirme yapılacak.

Benzer durumda Pelkas için de ancak 10 milyon euro üzeri bir rakam ortaya çıkarsa teklif görüşülecek.

Avrupa hedefi olan Ozan Tufan için de teklif bekleniyor.

6 milyon euro zorunlu satın alma opsiyonu ile kadroya katılan Samatta için ise 3-4 milyon euroluk bir teklif gelmesi halinde yollar ayrılacak ancak şimdiye kadar beklenen boyutlarda bir teklif gelmedi.

Bu oyuncunun yıllık yaklaşık 3 milyon euroluk maaşı da ayrılığı zora sokuyor.

 

Kaynak : TRT SPOR

Gaziantep FK'da 2 futbolcunun testi pozitif

Süper Lig ekiplerinden Gaziantep Futbol Kulübü, 2 futbolcusunun koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Takımımıza, Fatih Karagümrük maçı öncesi yapılan Covid-19 testinde, iki futbolcumuzun test sonucu pozitif raporlanmıştır.

Oyuncularımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını dileriz."

Ata Kahraman Beşiktaş Icrypex'te

Beşiktaş Icrypex Erkek Basketbol Takımı, Ata Kahraman ile sözleşme imzaladı. 

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Beşiktaş Icrypex Takımımız, yeni sezon öncesi transfer çalışmaları kapsamında şutör guard Ata Kahraman ile sözleşme imzaladı.

Ata Kahraman geride kalan sezonda Bornova Belediyesi'nde forma giydi.

Ata Kahraman kimdir?

15 Şubat 1999 doğumlu olan Ata Kahraman, 192 cm boyunda ve şutör guard olarak görev almaktadır.

2017-2018 sezonunda Bahçeşehir Koleji'nde forma giyen basketbolcu, burada 6 karşılaşmaya çıktı ve 1.7 sayı ortalamasıyla oynadı.

2018-2019 sezonunda Bursaspor Durmazlar forması giyen genç basketbolcu, burada 14 karşılaşmada görev aldı ve 1.5 sayı ortalamasıyla oynadı.

2019-2020 sezonunda Bornova Belediye'sinde forma giyen Ata Kahraman, burada süre aldığı 23 karşılaşmada; 7.3 sayı, 3 ribaund ve 2.4 asist ortalamalarını yakaladı.

2020-2021 sezonunda da Bornova Belediye'sinde forma giyen Ata Kahraman, çıktığı 25 karşılaşmada; 11.4 sayı, 3.4 ribaund ve 3.2 asist ortalamalarıyla sezonu tamamladı.

Ata Kahraman, 2021-2022 sezonu öncesinde Beşiktaş Icrypex takımımız ile sözleşme imzaladı."

Alperen Şengün'den 9 sayı, 10 ribauntluk performans (Özet)

NBA ekibi Houston Rockets adına Yaz Ligi'nde forma giyen Alperen Şengün, Toronto Raptors ile oynadıkları hazırlık maçında 9 sayı, 10 ribaunt üretti.

Milli basketbolcu, ABD'nin Las Vegas kentinde devam eden NBA Yaz Ligi'nde üçüncü maçına çıktı.

Raptors'a 92-76 kaybettikleri mücadelede ilk 5'te başlayıp 24 dakika 13 saniye süre alan Alperen, 9 sayı, 10 ribaunt, 3 asist, 2 top çalma, 1 blokla oynadı.

Genç pivot, NBA Yaz Ligi'nde Cleveland Cavaliers'a karşı 15 sayı, 15 ribaunt, 4 blok, Detroit Pistons önünde ise 21 sayı, 8 ribaunt, 4 blokla mücadele etmişti.

Toronto ekibinde Ishmael Wainright 20 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 4 top çalma ile sahanın en skorer ismi olurken ona 19 sayı, 5 ribaund ile Precious Achiuwa eşlik etti. Malachi Flynn de 13 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile çift haneli skor üreten bir diğer isim oldu.  

Houston ekibinde Josh Christopher 14 sayı, 5 ribaund ile takımının en skorer ismi olurken Jalen Green de 13 sayı, 3 ribaundluk bir performans sergiledi. Son olarak Türk Telekom formasını terleten Marcus Foster da 11 sayı, 3 ribaund ile çift haneli skor üreten bir diğer isim oldu.



Tunus takımında Kovid-19 saptandı

Paralimpik 2020 için Japonya'ya gelen Tunus Ulusal Paralimpik Takımı üyesinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı.

Uluslararası turnuva kapsamında Tokyo'nun Narita Havalimanı'na inen Tunus Paralimpik Takımı'nda virüs saptandı.

Havalimanında PCR testi uygulanan 32 kişilik Tunus Paralimpik Takımı'nın bir yetkilisinde Kovid-19 tespit edildi.

Kamu yayıncısı NHK'nin haberine göre, takım yetkilisi karantina periyoduna alındı.

Testi negatif çıkan takımın diğer üyeleri, hazırlık kampına katılmak üzere başkent Tokyo'nun Edogawa bölgesine gönderilecek.

Yaklaşık 4 bin 400 sporcunun 22 dalda yarışacağı Paralimpik 2020 Oyunları 24 Ağustos-5 Eylül'de düzenlenecek.

Paralimpik 2020 seyircisiz düzenlenebilir

Paralimpik 2020'nin Japonya'da artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları sebebiyle seyircisiz düzenlenebileceği bildirildi.

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi'nin, artış trendini koruyan Kovid-19 vakaları nedeniyle seyircisiz düzenlenmesi gündemde.

Komite kaynaklarına dayandırılan bilgilere göre, uluslararası turnuvada Tokyo ve çevre eyaletlerdeki müsabakalar kapalı kapılar ardında oynanacak.

Ülkenin diğer bölgelerindeki müsabakalara yönelik kararın ise bölgesel vaka durumunun incelenerek alınması bekleniyor.

Turnuva hazırlığı kapsamında Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Başkanı Andrew Parsons'ın 16 Ağustos'ta Tokyo'ya gelmesi bekleniyor.

Japonya hükümeti, Tokyo Valiliği, IPC ve komiteden oluşan düzenleyici taraflar resmi kararı gelecek hafta duyuracak.

Yaklaşık 4 bin 400 sporcunun 22 dalda yarışacağı Paralimpik 2020 Oyunları 24 Ağustos-5 Eylül'de düzenlenecek.

Süper Lig'de ve TFF 1. Lig'de 2021-2022 sezon heyecanı başlıyor

20 takımın mücadele edeceği Süper Lig'in ilk haftasında bu akşam son şampiyon Beşiktaş, sahasında Çaykur Rizespor'u konuk edecek. Vodafone Park'ta oynanacak mücadele saat 20.30'da başlayacak.

Fenerbahçe pazar günü Adana Demirspor'a, Galatasaray ise pazartesi günü Giresunspor'a konuk olacak. İki mücadelenin başlama saati de 21.45.

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) duyurduğu kriterler doğrultusunda yeni sezonda taraftarlar, maçları tribünden izleyebilecek. Süper Lig'de maçları aşı takvimini tamamlayan kişiler, son aşılarını olduktan 14 gün sonra takip edebilecek. Kovid-19 geçirenler de 180 gün süreyle statlara seyirci olarak girebilecek. 10 Ağustos tarihinden önce kombine bilet alanlardan aşı takvimini tamamlamayanlar, müsabakadan 48 saat önce yaptırdıkları PCR testi ile karşılaşmaları izleyebilecek.

Süper Lig'de yarın başlayacak 2021-2022 sezonunda ilk devre, 27 Aralık'ta sona erecek. Sezonun ikinci yarısı ise 7 Ocak 2022'de başlayacak ve 22 Mayıs 2022 tarihinde bitecek.

Ligin ilk hafta maçları şöyle:

BUGÜN:

20.30 Beşiktaş - Çaykur Rizespor (Vodafone Park)

14 AĞUSTOS CUMARTESİ

19.15 Vavacars Fatih Karagümrük - Gaziantep FK (Atatürk Olimpiyat)

21.45 Altay - Kayserispor (Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu)

21.45 Atakaş Hatayspor - Kasımpaşa (Yeni Hatay Stadyumu)

15 AĞUSTOS PAZAR

19.15 Medipol Başakşehir FK - Alanyaspor (Başakşehir Fatih Terim Stadyumu)

21.45 Fraport Tav Antalyaspor - Göztepe (Antalya Stadyumu)

21.45 Adana Demirspor - Fenerbahçe (Yeni Adana Stadyumu)

16 AĞUSTOS PAZARTESİ

19.15 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor - Trabzonspor (Yeni Malatya Stadyumu)

19.15 Demir Grup Sivasspor - İttifak Holding Konyaspor (Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadyumu)

21.45 Giresunspor - Galatasaray (Çotanak Spor Kompleksi)

 

TFF 1. LİG, GENÇLERBİRLİĞİ - EYÜPSPOR MAÇIYLA BAŞLIYOR

TFF 1. Lig'de 2021-2022 sezonu heyecanı bu akşam oynanacak Gençlerbirliği - Eyüpspor maçıyla başlayacak.

Ligin ilk yarısı 27 Aralık'ta tamamlandıktan sonra, ikinci devre 7 Ocak 2022'de başlayacak. 38 haftalık normal sezon, 15 Mayıs'taki maçlarla sona erecek.

19 takımın mücadele edeceği ligde ilk haftanın programı şöyle;

BUGÜN

20.30 Gençlerbirliği - Eyüpspor (Eryaman)

14 AĞUSTOS CUMARTESİ

19.15 İstanbulspor - Manisa (Esenyurt Necmi Kadıoğlu)

21.45 Denizlispor - Royal Hastanesi Bandırmaspor (Denizli Atatürk)

21.45 Balıkesirspor - Beypiliç Boluspor (Balıkesir Atatürk)

15 AĞUSTOS PAZAR

19.15 Tuzlaspor - MKE Ankaragücü (Stadı açıklanmadı)

19.15 Ankara Keçiörengücü - Altınordu (Osmanlı)

21.45 Bursaspor - Adanaspor (Bursa Büyükşehir Belediye)

21.45 Menemenspor - Büyükşehir Belediye Erzurumspor (Menemen İlçe)

16 AĞUSTOS PAZARTESİ

20.30 Kocaelispor - Bereket Sigorta Ümraniyespor (Kocaeli)

(Haftayı Yılport Samsunspor BAY geçecek.)

13-14-15-16 Ağustos 2021 TV'de Spor Ekranı


13 AĞUSTOS 2021 CUMA


21:30 Borussia Mönchengladbach - Bayern Münih
Bundesliga

Türkmen Sport
22:00 Valencia - Getafe La Liga
top_futbol CBC Sport

14 AĞUSTOS 2021 CUMARTESİ


18:00 Lille - Nice
Ligue 1
top_futbol Türkmen Sport
19:15 İstanbulspor - Manisa FK
TFF 1. Lig top_futbol TRT Spor
20:30
Mallorca - Real Betis
La Liga top_futbol Türkmen Sport
21:45 Balıkesirspor - Beypiliç Boluspor TFF 1. Lig top_futbol TRT Spor
21:45 Denizlispor - Royal Hastanesi Bandırmaspor TFF 1. Lig top_futbol TRT Avaz
21:45
Roma - Raja Casablanca Hazırlık Maçı top_futbol Tivibu Spor
23:00
Alaves - Real Madrid La Liga top_futbol Türkmen Sport
23:00 Alaves - Real Madrid La Liga
top_futbol CBC Sport

15 AĞUSTOS 2021 PAZAR


14:00 Angers - Lyon
Ligue 1 top_futbol Türkmen Sport
16:30
Mainz 05 - RB Leipzig
Bundesliga top_futbol Türkmen Sport
18:30
Celta Vigo - Atletico Madrid
La Liga top_futbol Türkmen Sport
19:15 Tuzlaspor - MKE Ankaragücü TFF 1. Lig top_futbol TRT Spor
19:15 Ankara Keçiörengücü - Altınordu TFF 1. Lig top_futbol TRT Avaz
21:00 Barcelona - Real Sociedad La Liga
top_futbol CBC Sport
21:00
Barcelona - Real Sociedad La Liga top_futbol Türkmen Sport
21:45 Bursaspor - Adanaspor TFF 1. Lig top_futbol TRT Spor
21:45 Menemenspor - Büyükşehir Belediye Erzurumspor TFF 1. Lig top_futbol TRT Avaz
23:15 Sevilla - Rayo Vallecano La Liga
top_futbol CBC Sport
23:15
Sevilla - Rayo Vallecano La Liga top_futbol Türkmen Sport

16 AĞUSTOS 2021 PAZARTESİ


21:00 Villarreal - Granada La Liga
top_futbol CBC Sport
21:00
Villarreal - Granada La Liga top_futbol Türkmen Sport
20:30 Kocaelispor - Bereket Sigorta Ümraniyespor TFF 1. Lig top_futbol TRT Spor
23:00 Elche - Athletic Bilbao La Liga
top_futbol CBC Sport
23:00 Elche - Athletic Bilbao La Liga top_futbol Türkmen Sport