TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

25 Mayıs 2019 Cumartesi

İspanya Kral Kupası'nı Barcelona'yı deviren Valencia kazandı

İspanya futbol Kral Kupası'nı, finalde Barcelona'yı 2-1 mağlup eden Valencia kazandı.

Lig şampiyonu Barcelona ile sezonu 4. sırada tamamlayan Valencia'yı karşı karşıya getiren final maçında Valencia'nın galibiyet golleri ilk yarıda geldi.
Karşılaşmaya iyi başlayan Barcelona'nın ataklarını önleyen Valencia, uzun toplarla ve kontrataklarla gol aradı. Maçta ilk önemli pozisyon 5. dakikada yaşanırken, Valencia'dan Rodrigo Moreno'nun şutunda Barcelona'nın defans oyuncusu Gerard Pique kale çizgisi üzerinde müdahale ederek topun ağlara gitmesini engelledi.
Valencia 22. dakikada Kevin Gameiro ile 1-0 öne geçerken, 33. dakikada Rodrigo farkı ikiye çıkaran golü attı ve ilk yarıyı Barcelona 2-0 geride kapattı.
İkinci yarı ataklarını artıran ve rakibini kendi sahasından çıkartmayan Barcelona, aradığı golü 73. dakikada yıldız futbolcusu Lionel Messi ile buldu. Maçın hakemi Unidano Mallenco, Sevilya'daki sıcak havadan dolayı 75. dakikada futbolcuların su içmesi için oyunu 2 dakikalığına durdurdu.
İlerleyen dakikalarda Katalan takımın ataklarını önlemeyi başaran Valencia, karşılaşmayı 2-1 kazanarak kupanın sahibi oldu.
Valencia kupayı, karşılaşmayı Benito Villamarin Stadı'nda izleyen İspanya Kralı 6. Felipe'nin elinden aldı.
Bu arada Barcelona'da sakatlıkları olan Luis Suarez, Ousmane Dembele ve kaleci Marc-Andre Ter Stegen kadroda yer almadı.
Kral Kupası'nın son şampiyonu olan ve 30 kez ile bu kupayı en çok kazanan takım olan Barcelona, son 4 yıldır bu kupayı kazanma başarısı göstermişti. Barcelona kupayı kazanması halinde 5. kez art arda Kral Kupası'nı kazanan İspanya'daki ilk takım olarak bir rekor kıracaktı.
Kral Kupası'nı 11 yıl aradan sonra kazanan Valencia ise tarihinde 8. kez bu kupayı kaldırdı.
Öte yandan maç için Sevilla'ya gelen Barcelona'nın "boixos nois" adlı fanatik taraftar grubundan 23 kişinin kentte çıkardıkları olaylardan dolayı polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası 3. gün toplu sonuçlar

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın üçüncü gününde dört maç oynandı.

Polonya'nın ev sahipliğinde bu yıl 22'ncisi düzenlenen turnuvada E ve F gruplarında dört maç yapıldı.
15 Haziran'da sona erecek şampiyonada, 24 takım 6 grupta mücadele edecek. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayanlar ile en iyi 4 grup üçüncüsü, adlarını üst tura yazdıracak.
Üçüncü günde oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
E Grubu:
Fransa-Suudi Arabistan: 2-0
Panama-Mali: 1-1
F Grubu:
Portekiz-Güney Kore: 1-0
Arjantin-Güney Afrika Cumhuriyeti: 5-2

Almanya Kupası'nda Şampiyon Bayern Münih (Özet)

Almanya Kupası finalinde RB Leipzig’i 3-0 mağlup Bayern Münih şampiyon oldu.

Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve 74 bin 322 seyircinin izlediği karşılaşmanın 29. dakikasında Bayern Münih, Robert Lewandowski'nin golüyle 1-0 önde geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.
Çekişmeli geçen ikinci yarıda Bayern Münih 78. dakikada Kingsley Coman ve 86. dakikada Robert Lewandowski ile iki gol daha buldu ve karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.
Bayern Münih böylelikle 19. kez Almanya Kupası'nı müzesine götürdü. Geçen hafta ligde şampiyonluğa ulaşan Bayern Münih, 2018-2019 sezonunu iki kupayla kapattı.
73. dakikada oyuna dahil olan Hollandalı futbolcu Arjen Robben ile 87. dakikada oyuna giren Fransız yıldız Franck Ribery, takımdan ayrılacak olmalarından dolayı bu maçta son kez Bayern Münih formasını giydiler.
Bayern Münih Teknik Direktörü Niko Kovac, geçen sezon da Eintracht Frankfurt ile Bayern Münih'i 3-1 yenerek Almanya Kupası'nı kazanmıştı.
Karşılaşmayı Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de izledi.

Portekiz Kupası'nda Şampiyon Sporting Lizbon

Portekiz Kupası finalinde Porto'yu penaltı atışlarıyla mağlup eden Sporting Lizbon, şampiyon oldu.

Oeiras kentinde oynanan maçın 40. dakikasında Porto, Tiquinho'nun golüyle 1-0 öne geçti. Danilo Pereira'nın 45. dakikada kendi kalesine attığı golle karşılaşmanın normal süresi 1-1 berabere sona erdi.
Uzatma bölümünde Bas Dost'un 101. dakikadaki golüyle Sporting Lizbon'un skoru 2-1 yaptığı mücadelede, Felipe 120. dakikada Porto adına eşitliği sağladı ve penaltı atışlarına gidildi.
Penaltı atışlarında rakibine 5-4 üstünlük sağlayan Sporting Lizbon, kulüp tarihinin 50. kupasını müzesine götürdü.

Akhisarspor'dan Süper Lig'e sessiz veda

Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında Atiker Konyaspor, sahasında ligden düşmesi kesinleşen Akhisarspor ile golsüz berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'den düşmesi kesinleşen Akhisarspor, son hafta maçında deplasmanda Atiker Konyaspor ile karşılaştı.
Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan mücadele 0-0 berabere bitti.
Bu beraberlikle Atiker Konyaspor, sezonu 44 puanla tamamladı. Daha önce küme düşmesi kesinleşen son sıradaki Ege temsilcisi ise 27 puanla Süper Lig'e veda etti.

MAÇTAN DAKİKALAR
8. dakikada Regattin'in ceza sahası içerisinde yaptığı sert vuruşta, kaleci Serkan Kırıntılı topu uzaklaştırdı.
17. dakikada Manu'nun ortası sonrası Barbosa'nın bekletmeden vuruşunda, kaleci Serkan Kırıntılı topu kornere çeldi.
19. dakikada Ömer Ali Şahiner'in ara pasıyla ceza sahasına hareketlenen Hurtado'nun vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Halil Yeral'da kaldı.
Kalan bölümde iki takımın da çabaları gol getirmedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.
75. dakikada Ömer Ali Şahiner'in ceza sahası içerisinde pasında topla buluşan Jahovic'in vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
76. dakikada Milosevic'in uzaktan sert şutunda kaleci Halil Yeral topu güçlükle kornere çeldi.
80. dakikada Ömer Ali Şahiner'in ceza sahası içerisinde topuk pasında, Jonsson'un gelişine vuruşunda topu kaleci Halil Yeral kornere çeldi.
Karşılaşma golsüz eşitlikle tamamlandı.

Stat: Konya Büyükşehir Belediye
Hakemler: Ali Şansalan, Mehmet Kapluhan, Utku Tunavelioğlu
Atiker Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Selim Ay (Dk. 87 Mücahit Can Akçay), Uğur Demirok, Ferhat Öztorun, Jevtovic, Jonsson, Ömer Ali Şahiner, Hurtado (Dk. 56 Fofana), Milosevic, Yatabare (Dk. 67 Jahovic)
Akhisarspor: Halil Yeral, Vrsajevic, Rotman, Musa Nizam, Kadir Keleş, Eray Ataseven (Dk. 72 Ali Kaan Güneren), Aykut Çeviker (Dk. 90 1 Doğukan Nelik), Zeki Yavru, Regattin, Barbosa (Dk. 87 Gökmen Aydoğdu), Manu
Sarı kartlar: Dk. 49 Uğur Demirok, Dk. 61 Fofana (Atiker Konyaspor)
Kaynak: TRT SPOR, AA

Mathieu Valbuena, Fenerbahçe'den ayrıldığını açıkladı

Fransız yıldız Mathieu Valbuena, Fenerbahçe ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Fenerbahçe'nin 34 yaşındaki Fransız futbolcusu Mathieu Valbuena, yayımladığı mesajla sarı-lacivertli takımdan ayrılığını açıkladı.
Valbuena, sosyal medya hesaplarından Türkçe, İngilizce ve Fransızca yayımladığı mesajında, sarı-lacivertli kulübe ve taraftarlarına veda etti.
"Sevgili Fenerbahçe ailesi. Benim kanarya olarak maceramın sonuna geldik. Öncelikle, kulüpte geçirdiğim iki yıl boyunca tanışma şansı yakaladığım her bir bireye teşekkür etmek istiyorum." sözleriyle başlayan mesajında Valbuena, şöyle devam etti:
"Kadıköy'de bana gösterdiğiniz ilgi ve sıcakkanlılığınız için fazlasıyla müteşekkirim. Tabii ki dünyanın her yerindeki taraftarlarımıza da teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Havaalanına geldiğim ilk günden bugüne kadar her anımda beni desteklediniz. İlk günden son güne kadar bu kulüpte yaşanan tutkuyu hissettim. Bu iki yıl boyunca her duyguyu yaşadım. İnişleri, çıkışları, şampiyonluk mücadelesini, bu sezon gibi zorlu sezonu... Bu yıl hepimizin ve benim de kesinlikle bilincinde olduğumuz gibi Fenerbahçe'nin büyüklüğüne yakışmayan bir sezon oldu ama bir yandan da her an her saniye siz milyonların sevgisini ve desteğini hissedebildim. Sizin her an gösterdiğiniz bağlılık sayesinde sezon sonuna doğru işleri biraz olsun yoluna koymayı başardık."
Fenerbahçe'deki tecrübesinin yalnızca iki sezon ile özetlenemeyeceğinin altını çizen Fransız futbolcu, "Hikaye bunun çok daha ötesinde. Çünkü bu iki sezon boyunca bir aileye ait oldum, dev bir aileye. Bu ailenin değerlerini benimsedim ve bu renkleri en iyi şekilde temsil edebilmek için elimden gelenin en iyisin yaptım. Benim tek üzüntüm, sizin fazlasıyla hak ettiğiniz kupaları kazanarak bu kulübün muhteşem tarihinin daha büyük bir parçası olamamak. Ama sizin sayenizde Fenerbahçe benim hikayemin bir parçası oldu. Kendi sahamızda oynadığımız her maçı çok özel kıldınız. Her zaman benim arkamdaki itici güç oldunuz. Beni sürekli bu renkleri en yukarıya taşımak için kendimi aşmaya zorladınız." ifadelerini kullandı.
"İstanbul ve Fenerbahçe'nin kalbimde her zaman bir yeri olacak"
Sarı-lacivertli taraftalara verdikleri destek için teşekkür eden deneyimli futbolcu, "Ben de sadece güzel tatlar bırakan anılarla size 'görüşmek üzere' demek üzereyim. Bu bir elvada değil, çünkü sizlerin sayesinde İstanbul ve Fenerbahçe'nin kalbimde her zaman bir yeri olacak. Her zamankinden daha güçlü bir şekilde söylüyorum. Bu renkleri, bizim renklerimizi taşımış olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Bu büyük kulübe, başkanımıza, hocama, takım arkadaşlarıma teşekkür ederim. İnanıyorum ki gelecek sezon yine taraftarlarının sonsuz desteğiyle Fenerbahçe gururla hakettiği yerde olacak ve ben de bundan sonra mutlu olacağım. Ve şunu asla unutmayın, benim için İstanbul her zaman sarı ve lacivert olacak." sözleriyle açıklamasını tamamladı.
Fenerbahçe: "Seni hiçbir zaman unutmayacağız"
Sarı-lacivertli ekibin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise "Çubuklu'muzla mücadele etmenin kıymetini bizlere her zaman gösterdin, büyük ailemizin bir parçası oldun. Seni hiçbir zaman unutmayacağız @MathieuVal8! " denildi.

Anadolu Efes İlk Yarı Finalist (Özet)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Anadolu Efes, deplasmanda Banvit'i 87-77 yenerek seriyi 2-0'a getirdi ve yarı finale yükseldi.


Karşılaşmaya iyi başlayan Anadolu Efes, Beaubois, Larkin, Simon ve Moerman ile bulduğu sayılarla 4. dakikayı 12-8 önde geçti. Banvit'in dış atışlarına, Beabuois ile Dunston ikilisinin boyalı alandan bulduğu sayılarla karşılık veren lacivert-beyazlılar, ilk çeyreği 26-20 önde geçti. İkinci çeyreğe de iyi başlayan konuk ekip, Doğuş Balbay ve Sertaç Şanlı'nın skorer oyunuyla 12. dakikada farkı çift hanelere (34-22) çıkardı. Rakibinin etkili oyununa savunmada sertlikle karşılık veren Banvit, Perez, Şehmuz Hazer ve İsmail Cem Ulusoy ile sayılar bularak 13-0'lık seriyle skoru 17. dakikada 35-34 lehine çevirdi. Kalan dakikalarda iyi oyunu sürdüren ev sahibi ekip, devreyi 41-38 üstün kapattı.

Karşılıklı basketlerle başlayan üçüncü periyotta Simon, Larkin ve Beaubois ile set hücumlarında etkili olan Anadolu Efes, 25. dakikayı 49-47 önde geçti. Kalan dakikalarda Simon ve Larkin'in bireysel performanslarıyla oyuna hakim olan Anadolu Efes, farkı tekrar çift hanelere çıkararak, final periyoduna 66-53 önde girdi. Son çeyrekte Sertaç Şanlı, Larkin ve Yiğitcan Saybir'in basketleriyle üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes, 34. dakikayı 73-59 galip durumda geçti. Kalan bölümde rahat bir oyun ortaya koyan konuk ekip, maçtan 87-77 galip ayrıldı.

Salon: Banvit Kara Ali Acar
Hakemler: Özlem Yalman, Kaan Büyükçil, Ali Şakacı
Banvit: Perez 19, İsmail Cem Ulusoy 3, Tolga Geçim 18, Morgan 14, Rıdvan Öncel, Metehan Akyel 7,  Şehmus Hazer 2,  Shelton 6, Ragıp Berke Atar 8
Anadolu Efes: Larkin 18, Beaubois 18, Yiğitcan Saybir 3, Doğuş Balbay 3, Metecan Birsen, Onuralp Bitim, Sertaç Şanlı 5, Moerman 7, Dunston 18, Simon 15
1. Çeyrek: 20-26
Devre: 41-38
3. Çeyrek: 53-66

Evinde Kazanan Gaziantep Basketbol Seriyi Eşitledi (Özet)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Gaziantep Basketbol, konuk ettiği Galatasaray Doğa Sigorta'yı 79-69 yenerek seriyi 1-1'e getirdi.


İki galibiyete ulaşacak ekibin tur atlayacağı seride yarı finale yükselecek takım, 28 Mayıs Salı günü İstanbul'da oynanacak üçüncü maçta belli olacak. Sarı-kırmızılı ekip, ilk maçı 79-61 kazanmıştı.

Maça etkili başlayan konuk takım, ilk periyodun hemen başında 7-2 öne geçti. Kısa sürede toparlanan Gaziantep temsilcisi, karşılaşmanın ilk 5 dakikası geride kalırken skora 9-9'luk dengeyi getirdi. Çekişmeli geçen bu periyodu Galatasaray takımı 22-21 önde tamamladı. İkinci çeyrekte karşılaşma başa baş devam etti. McKissic'in başarılı dış atışlarıyla üstünlüğü yakalayan Gaziantep Basketbol, devreyi 47-44 üstün kapattı.

Oyunun kontrolünü 3. periyotta da elinde tutan Gaziantep Basketbol, karşılaşmanın son çeyreğine 65-61 galip durumda girdi. Dördüncü çeyrekte iyi savunma yapmaya devam eden Gaziantep Basketbol, son 5 dakikaya 72-64 önde girdi. Üstün oyununu sürdüren ev sahibi ekip, sahadan 79-69 galip ayrıldı.

Salon: Şahinbey Karataş
Hakemler: Aytuğ Ekti, Semih Vural, Can Mavisu
Gaziantep Basketbol: Can Uğur Öğüt 13, Vasiliauskas 11, Jelovac 14, Jekiri 12, McKissic 19, Orhan Haciyeva, Murat Göktaş, Batuhan Dikmen, Berisha, Yunus Çankaya, Kadir Bayram 2, Doğan Şenli 8
Galatasaray Doğa Sigorta: Webster 4, Harrison 20, Hayes 15, Auguste 12, Göksenin Köksal 5, Arapovic 1, Can Korkmaz 5, Ege Arar 4, Erol Can Çinko 3
1. Çeyrek: 21-22
Devre: 47-44
3. Çeyrek: 65-61

Rafael Nadal Fransa'da tarihe geçmek istiyor

Fransa Açık (Roland Garros) Turnuvası'nı 11 kez kazanan Rafael Nadal, Avustralya Açık'taki 11 şampiyonluğuyla rekoru paylaştığı Margaret Court'u geçerek bir grand slam turnuvasını en fazla kazanan tenisçi olmaya çalışacak.

İlk kez 1891 yılında düzenlenen sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın ana tablo maçları, yarın başkent Paris'te başlayacak.
Avustralya Açık, Wimbledon ve ABD Açık ile tenis sezonunun en önemli dört turnuvasından biri olan Roland Garros, bu yıl 26 Mayıs-9 Haziran tarihilerinde 118. kez organize edilecek.
2019 Fransa Açık'ta toplam 42 milyon 661 bin avro ödül dağıtılacak. Turnuvanın, 8 Haziran'da yapılacak tek kadınlar ve 9 Haziran'da oynanacak tek erkekler finalini kazananlara ise 2,3 milyon avro para ödülü verilecek.
Fransa Açık'ta tüm gözler, erkeklerin 2 numaralı seribaşı Rafael Nadal'ın üstünde olacak. 32 yaşındaki Nadal, geçen yıl egale ettiği bir grand slam turnuvasını en fazla kazanan tenisçi rekorunu kırmak için korta çıkacak.
Roland Garros'yu 11 defa kazanan Nadal, bir kez daha zirveye çıkarsa Avustralyalı Margaret Court ile paylaştığı unvanı, tek başına ele geçirecek. Kadınlar tenisinin efsane ismi Court, 11'inci Avustralya Açık şampiyonluğunu kazandığı 1973'ten bu yana rekoru elinde tutuyor.
Bu yıl tek şampiyonluğunu, finalde Novak Djokovic'i yendiği Roma Açık'ta kazanan Nadal'ın final yolundaki en önemli rakibi, ana tablonun aynı yarısında yer aldığı 3 numaralı seribaşı Roger Federer veya 6 numaralı seribaşı Stefanos Tsitsipas olacak.
2009'da şampiyonluğa ulaştığı Fransa Açık'a 2015'ten beri ilk kez katılan Federer, çeyrek finaldeki muhtemel rakibi Tsitsipas'a Avustralya Açık'ın 4. turunda kaybetmişti. Tsitsipas, Madrid Açık yarı finalinde de Nadal'ı saf dışı bırakmıştı.
Djokovic peş peşe 4'üncü grand slam şampiyonluğunu hedefliyor
Fransa Açık'taki tek şampiyonluğunu elde ettiği 2016 yazından itibaren kariyeri düşüşe geçen ancak 2018 Wimbledon'ı kazanarak eski günlerine dönen Novak Djokovic, bu yılki Wimbledon'a 4 grand slam turnuvasının da şampiyonu unvanıyla gidebilir.
2018 Wimbledon, 2018 ABD Açık ve 2019 Avustralya Açık şampiyonu Djokovic, Fransa'da da kazanıp 2015 Wimbledon, 2015 ABD Açık, 2016 Avustralya Açık, 2016 Fransa Açık'ta yakaladığı seriyi tekrarlamak istiyor.
Erkekler dünya sıralamasının 1 numarası Djokovic, Don Budge (1938) ve Rod Laver (1962, 1969) gibi aynı yıl içinde olmasa da üst üste 4 grand slam turnuvası kazanan 3'üncü erkek tenisçi olarak dikkati çekiyor.
Fakat Madrid Açık şampiyonu Djokovic'in pek de şanslı bir kura çektiği söylenemez. Sırp tenisçinin çeyrek finalde, 5 numaralı seribaşı Alexander Zverev ya da Nadal'ı eleyerek Monte Carlo Masters şampiyonu olan 9 numaralı seribaşı Fabio Fognini bekleyecek.
Djokovic'in yarı finaldeki olası rakipleri arasında ise geçen yılın finalisti 4 numaralı seribaşı Dominic Thiem, 8 numaralı seribaşı Juan Martin del Potro, 10 numaralı seribaşı Karen Khachanov'un yanı sıra toprak kortun tehlikeli isimleri Gael Monfils ve Fernando Verdasco da bulunuyor.
Osaka zirvede kalma, Serena 24'üncü şampiyonluk peşinde
Son 2 grand slam turnuvasını kazanarak dünya sıralamasının zirvesine yerleşen Naomi Osaka'yı tahtından indirebilecek 4 ismin bulunması, tek kadınlar maçlarını daha da heyecanlı kılacak.
21 yaşındaki Japon tenisçinin yeri, 2 numaralı seribaşı Karolina Pliskova, 4 numaralı seribaşı Kiki Bertens, 5 numaralı seribaşı Angelique Kerber ve 6 numaralı seribaşı Petra Kvitova'nın tehdidi altında.
Osaka'nın rakiplerine göre büyük puan avantajı bulunsa da yerini korumayı garantilemek için 3. turdan ötesini göremediği Roland Garros'da finale çıkması gerekiyor.
Kadınlar dünya sıralamasının eski 1 numarası Serena Williams da anne olduktan sonra ilk grand slam zaferini yaşamak istiyor.
Avustralya Açık'a çeyrek finalde veda ettikten sonra diz sakatlığı yüzünden Indian Wells, Miami Açık ve Roma Açık turnuvalarından çekilen 37 yaşındaki Williams, Fransa'da 4. kez zafere ulaşırsa 24 şampiyonlukla Margaret Court'a ait "tarihin en fazla grand slam turnuvası kazanan tenisçisi" unvanına ortak olacak.
Çeyrek finalde 10 numaralı seribaşı Serena Williams ya da 8 numaralı seribaşı Ashleigh Barty ile eşleşme ihtimali yüksek Osaka'nın yarı finaldeki muhtemel rakipleri arasında, geçen yılın şampiyonu 3 numaralı seribaşı Simona Halep ve Petra Kvitova öne çıkıyor.
Dünya 1 numarası iddiası taşıyan Karolina Pliskova, Kiki Bertens ve Angelique Kerber'in bulunduğu ana tablonun diğer yarasında ise geçen yılın finalisti 7 numaralı seribaşı Sloane Stephens, 9 numaralı seribaşı Elina Svitolina, 13 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki, 2016 şampiyonu Garbine Muguruza dikkati çekiyor.
Sharapova'ya sakatlık engeli
Kadınlar dünya sıralamasının 49. basamağındaki Maria Sharapova, omzundaki sakatlık sebebiyle 2012 ve 2014'te şampiyonluk yaşadığı Fransa Açık'a katılamayacak.
Erkeklerde ise Kevin Anderson (dünya 8 numarası), John Isner (10), Milos Raonic (17) ve Nick Kyrgios (36) sakatlıları yüzünden turnuvada mücadele edemeyecek.
Turnuvanın tarihçesi
İlk defa 1891 yılında "Fransa Şampiyonası" adıyla düzenlenen turnuvaya, yalnızca ulusal çaptaki erkek tenisçilerin katılımı kabul edildi. 1897'de kadınların da yarışmaya başladığı Fransa Şampiyonası'na 1902'de karışık çiftler, 1907'de ise çift kadınlar karşılaşmaları eklendi.
1925'ten itibaren uluslararası katılımcıların da mücadele ettiği turnuva, profesyonel oyuncular ile amatörlerin karşılaşmasına izin verildiği "açık dönem" olarak nitelendirilen 1968 yılında tenisçilerin yarıştığı ilk grand slam oldu. Turnuvaya adını veren "Roland Garros" kortunun 1928'deki inşasına kadar şampiyona "Stade Français" ve "Racing Club de France" sahalarında oynandı.
Fransa Tenis Federasyonu, 1927 yılında ABD topraklarında Davis Kupası'nı kazanan "Silahşörler" lakaplı Fransız tenisçiler Jacques Brugnon, Jean Borotra, Henri Cochet ve Rene Lacoste'un bir yıl sonra Paris'te düzenlenecek rövanş maçı için yeni bir saha inşa etme kararı aldı.
Yeni kort için "Stade Français"in hissedarlarına ait "Porte d'Auteuil" arazisi uygun görüldü. Kortun yapılabilmesi için tek şart, "Stade Français"in ünlü eski üyelerinden pilot Roland Garros'un isminin verilmesiydi. Roland Garros, 23 Eylül 1913'te Akdeniz'i uçakla geçen ilk insan olarak havacılık tarihine geçmişti.
Toprak kortun farkı
Fransa Açık, toprak kortta oynanan tek grand slam turnuvası olma özelliğini taşıyor. Toprak kort, sert ve çim zemine göre topun hızının azalmasına ve yerden daha fazla yükselmesine yol açıyor. Kort, bu özelliğiyle uzun rallilerin yaşanmasına olanak sağlıyor ve çok güçlü servis kullanamayan tenisçilerin zafiyetini kapatıyor.
Bu nedenle kariyerinde birçok grand slam şampiyonluğu bulunan John McEnroe, Stefan Edberg, Pete Sampras, Boris Becker, Venus Williams, Martina Hingis, Lindsay Davenport gibi tenisçiler bu turnuvayı kazanamadı.
Fransa Açık'ın "en"leri
En fazla şampiyonluk yaşayan isimlerin, tek erkeklerde İspanyol Rafael Nadal, tek kadınlarda ise ABD'li Chris Evert olduğu Fransa Açık'ta, uluslararası katılıma izin verilen 1925 yılından itibaren elde edilen bazı rekorlar şöyle:
Teklerde en fazla kazananlar
Erkekler: Rafael Nadal (İspanya) - 11 kez (2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018)
               Björn Borg (İsveç) - 6 (1974, 1975, 1978, 1979, 1980, 1981)
Kadınlar: Chris Evert (ABD) - 7 (1974, 1975, 1979, 1980, 1983, 1985, 1986)
               Steffi Graf (Almanya) - 6 (1987, 1988, 1993, 1995, 1996, 1999)
Üst üste en fazla kazananlar
Erkekler: Rafael Nadal (İspanya) (2010-14) - 5 kez
               Björn Borg (İsveç) (1978-81), Rafael Nadal (İspanya) (2005-08) - 4
Kadınlar: *Helen Wills (ABD) (1928-30), *Hilde Sperling (Danimarka) (1935-37), Monica Seles (ABD) (1990-92), Justine Henin (Belçika) (2005-07) - 3
Üst üste en fazla maç kazanan
Erkekler: Rafael Nadal (İspanya) - 39 galibiyet (2010-2015)
Kadınlar: Chris Evert (ABD) - 29 galibiyet (1974-1981)
Son 10 yılın kazananları
Erkekler:
2009 - Roger Federer (İsviçre)
2010 - Rafael Nadal (İspanya)
2011 - Rafael Nadal (İspanya)
2012 - Rafael Nadal (İspanya)
2013 - Rafael Nadal (İspanya)
2014 - Rafael Nadal (İspanya)
2015 - Stanislas Wawrinka (İsviçre)
2016 - Novak Djokovic (Sırbistan)
2017 - Rafael Nadal (İspanya)
2018 - Rafael Nadal (İspanya)
Kadınlar:
2009 - Svetlana Kuznetsova (Rusya)
2010 - Francesca Schiavone (İtalya)
2011 - Li Na (Çin)
2012 - Maria Sharapova (Rusya)
2013 - Serena Williams (ABD)
2014 - Maria Sharapova (Rusya)
2015 - Serena Williams (ABD)
2016 - Garbine Muguruza (İspanya)
2017 - Jelena Ostapenko (Letonya)
2018 - Simona Halep (Romanya)
En genç kazanan
Erkekler: Michael Chang (ABD) - 17 yaş, 3 ay (1989)
Kadınlar: Monica Seles (ABD) - 16 yaş, 6 ay (1990)
En yaşlı kazanan
Erkekler: Andres Gimeno (İspanya) - 34 yaş, 10 ay (1972)
Kadınlar: *Zsuzsa Kormoczy (Macaristan) - 33 yaş 9 ay (1958)
Seri başı olmadan kazanan
Erkekler: *Marcel Bernard (Fransa) (1946), Mats Wilander (İsveç) (1982), Gustavo Kuerten (Brezilya) (1997), Gaston Gaudio (Arjantin) (2004)
Kadınlar: *Margaret Scriven (Büyük Britanya) (1933), Jelena Ostapenko (Letonya) (2017)

Fenerbahçe'den UEFA açıklaması

Fenerbahçe Kulübü, UEFA'nın dün açıkladığı karar ile ilgili bir açıklama yaptı.

Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklama şöyle:

"Kulübümüz, 2016 Mayıs ayında UEFA CFCB-IC (Kulüp Finansal Kontrol Kurulu - İnceleme Dairesi) ile yapmış olduğu uzlaşma anlaşmasındaki 2017/18 sezonu denk hesap açığı taahhüdüne uyamadığı gerekçesi ile CFCB-AC (Kulüp Finansal Kontrol Kurulu – Yargı Dairesi)’ ne sevk edilmiştir.
2016 Mayıs ayında yapılan anlaşmaya göre; 2017/18 sezonu finansal sonuçlarında denk hesap açığı taahhüdümüz € 10 milyon olarak belirlenmişti. Aynı sezon için denk hesap açığımızın € 20 milyon’u aşması durumunda ise Yargı Dairesi’ne sevk edilmemiz üzerine mutabakat sağlanmıştı.
Anlaşma içerisindeki bu koşullara rağmen, söz konusu 2017/18 sezonu için, € 57,5 milyon denk hesap açığı gerçekleşmiş ve Kulübümüz bu sebeple Yargı Dairesi’ne sevk edilmiştir.
CFCB İnceleme Dairesi, yeni yönetim kurulumuz tarafından 2018/19 sezonunda alınan aksiyonlarla birlikte
 •        Bilet ve forma satış gelirlerindeki artışı
 •        Yeni sponsorluk anlaşmalarını
 •        € 60 milyon tutarındaki sermaye artışını
 •        Bağış kampanyasını
 •        Kulübümüzün TFF ve Bankalar Birliği ile borç yapılandırma ve yeni finansal kontrol talimatı üzerindeki çalışmalarını
 •        Beklenmedik kur ve faiz artışlarını

dikkate alarak verdiğini belirttiği kararda; Kulübümüz Yargı Dairesi’ne sevk edilirken olası UEFA gelirlerinden kesilmek üzere € 2,5 milyon para cezası, daha önceki yıllarda olduğu gibi önümüzdeki iki sezon boyunca UEFA müsabakalarında yer alacak oyuncular için transfer ve kadro sayısındaki kısıtlamalara devam edilerek UEFA müsabakalarından men edilmemesi tavsiye edilmiştir.
Aşağıdaki koşulların yerine getirilmesi durumunda ise UEFA gelirlerinden kesilecek € 2,5 milyon para cezasının daha da düşürülebileceği tavsiye edilmiştir:

 •        Bankalar Birliği ile yapılacak olan borç yapılandırma sürecinin Haziran 2019 sonuna kadar tamamlanması,
 •        Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde geliştirilen yeni finansal kontrol mekanizmasının Haziran 2019 sonuna kadar tamamlanması

Kamuoyunun bilgisine sunarız.
"

Spor Toto Süper Lig'de 34. Haftanın Hakemleri Açıklandı

Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında oynanacak karşılaşmaların hakemleri belli oldu.

Süper Lig'in 34. haftasında oynanacak maçların hakemleri açıklandı.
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre maçları yönetecek hakemler şunlar:
24 Mayıs Cuma:
18.00 Medipol Başakşehir-Aytemiz Alanyaspor: Bahattin Şimşek
21.00 Çaykur Rizespor-Trabzonspor: Yaşar Kemal Uğurlu
21.00 Beşiktaş-Kasımpaşa: Mete Kalkavan
21.00 Demir Grup Sivasspor-Galatasaray: Zorbay Küçük
25 Mayıs Cumartesi:
19.00 Atiker Konyaspor-Akhisarspor: Ali Şansalan
26 Mayıs Pazar:
19.00 Göztepe - Ankaragücü: Cüneyt Çakır
19.00 Evkur Yeni Malatyaspor-Bursaspor: Ali Palabıyık
19.00 Fenerbahçe-Antalyaspor: Halis Özkahya
19.00 İM Kayserispor-BB Erzurumspor: Fırat Aydınus

Monaco'da pole pozisyonu Lewis Hamilton'ın

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun altıncı yarışı Monaco Grand Prix'sine, Mercedes pilotu Lewis Hamilton ilk sıradan başlayacak.

Monaco ile aynı adı taşıyan 3 bin 337 metrelik pistte 78 tur üzerinden yapılacak yarışın sıralama turlarında, Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Hamilton 1.10.166'lık derecesiyle pole pozisyonunun sahibi oldu.
Hamilton'ın takım arkadaşı Fin Valtteri Bottas 1.10.252'lik süresiyle ikinci, Red Bull-Honda pilotu Max Verstappen de 1.10.641'lik derecesiyle üçüncü en iyi zamana imza attı.
Monaco Grand Prix'si Pazar günü TSİ 16.10'da koşulacak.

26 MAYIS 2019 PAZAR


16:10Formula 1Monaco GPformula1lastikİdman TV

24 Mayıs 2019 Cuma

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası 2. gün toplu sonuçlar

Futbolda FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın ikinci gününde dört maç oynandı.

Polonya'nın ev sahipliğinde bu yıl 22'ncisi düzenlenen turnuvada C ve D gruplarında dört maç yapıldı.
15 Haziran'da sona erecek şampiyonada 24 takım, 6 grupta mücadele edecek. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayanlar ile en iyi 4 grup üçüncüsü, adlarını üst tura yazdıracak.
Alınan sonuçlar şöyle:
C Grubu:
Honduras-Yeni Zelanda: 0-5
Uruguay-Norveç: 3-1
D Grubu:
Katar-Nijerya: 0-4
Ukrayna-ABD: 2-1

Yeni Çorumspor, TFF 2. Lig'de

TFF 3. Lig 3. Grup play-off finalinde Yeni Çorumspor, Serik Belediyespor'a penaltı atışlarında 4-2 üstünlük kurarak TFF 2. Lig'e yükseldi.

Normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta penaltı atışlarında rakibine 4-2 üstünlük kuran Çorum temsilcisi, TFF 2. Lig'e yükseldi.
TFF 2. Lig'e yükselen Yeni Çorumspor maçın ardından düzenlenen törenle kupasını aldı. Çorum ekibine kupa ve madalyalarını Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Adana Bölge Müdürü Akif Oflaz takdim etti.
Yeni Çorumspor'da teknik ekip ve futbolcular, kupayla trübünlere giderek mutluluklarını taraftarlarla paylaştı.
Stat: 5 Ocak Fatih Terim
Hakemler: Volkan Bayarslan, Kemal Mavi, Hüseyin Aylak
Yeni Çorumspor: Onur Tekin, Mert Ilıman (Dk. 91 Barış Çiçek), Osman Bodur (Dk. 56 Kemal Kazan), Eşref Korkmazoğlu, Batuhan Demirel (Dk. 81 Kaan Güdü), Ertuğrul Sancaktutan, Muhammet Fettahoğlu, Mikail Albayrak (Dk. 106 Ferdi Konak), Mümin Talip Pazarlı, Yakup Alkan, Volkan Serim
Serik Belediyespor: Orkun Özdemir, Taner Kahriman, Erdal Pekdemir, Kaan Dorak, Burçin Yüksel, Erdi Taşkent (Dk. 95 Arda Kürşat Kaya), Sinan Kalaycı, Ahmet Teker, Sertaç Gökaltın (Dk. 103 Samet Alp), Atakan Cangöz, Alican Tez
Goller: Dk. 8 Erdi Taşkent (Serik Belediyespor), Dk. 15 Mikail Albayrak (Yeni Çorumspor)
Kırmızı kart: Dk. 105+1 Eşref Korkmazoğlu (Yeni Çorumspor)
Sarı kartlar: Dk. 27 Taner Kahriman, Dk. 88 Alican Tez (Serik Belediyespor), Dk. 72 Mümin Talip Pazarlı, Dk. 90+2 Ertuğrul Sancaktutan (Yeni Çorumspor)

Galatasaray sezonu mağlubiyetle kapattı

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında şampiyon Galatasaray, Demir Grup Sivasspor'a 4-3 yenildi.

Yeni 4 Eylül Stadı'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi takımın gollerini 43 ve 77. dakikalarda Rybalka, 45'te Hakan Arslan ve 79. dakikada Arouna Kone attı.
Galatasaray'ın golleri 2. dakikada Linnes, 34 ve 82. dakikalarda Muğdat Çelik'ten geldi.
Sivasspor, seyircisi önünde şampiyonu Galatasaray'ı yenerek puanını 41 yükseltti. Geçen hafta şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray ise 69 puanla ligi tamamladı.
Maçın  Dakikalar
Galatasaray golü erken buldu. 2. dakikada Donk'un pasında sağdan ceza alanına giren Linnes'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.
14. dakikada Douglas'ın sağdan kale alanına gönderdiği topa hareketlenen Muhammet Demir, altıpas civarından istediği vuruşu yapamayınca Sivasspor mutlak bir fırsatı değerlendirmedi.
24. dakikada Erdoğan Yeşilyurt'un ceza alanı sol çaprazından vuruşunda top direğin yanından auta çıktı.
31. dakikada Muhammet Demir'in ceza yayı civarından vuruşunda meşin yuvarlak kaleci İsmail Çipe'de kaldı.
34. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Selçuk İnan, meşin yuvarlağı ceza alanındaki Linnes'e aktardı. Bu futbolcunun pasında topa hareketlenen Muğdat Çelik, penaltı noktası civarından düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-2.
43. dakikada Sivasspor, golü buldu. Özer Hurmacı'nın soldan kullandığı kornerde ceza alanındaki Muhammet Demir'in kafa vuruşunda kaleci İsmail Çipe, topu çizgi üzerinden güçlükle çıkardı. Pozisyonu takip eden Rybalka, boşta kalan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-2.
Sivasspor 45+2. dakikada eşitliği sağladı. Soldan ceza alanına giren Erdoğan Yeşilyurt'un uzak köşeye yerden plase vuruşunda kaleci İsmail Çipe, topu güçlükle tokatladı. Pozisyonu takip eden Hakan Arslan, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-2.
Mücadelenin ilk yarısı 2-2 sona erdi.
46. dakikada soldan ceza alanına giren Erdoğan Yeşilyurt'un çapraz pozisyondan vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci İsmail Çipe kontrol etti.
59. dakikada Diabate'nin sağdan ceza alanına ortasında arka direkte iyi yükselen Kone'nin kafa vuruşunda top direğin yanından az farkla auta çıktı.
66. dakikada Torje'nin ceza alanı dışından hafif sol çaprazdan etkili şutunda kaleci İsmail Çipe, topu kornere gönderdi.
73. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında sağdan topla ceza alanına giren Donk, meşin yuvarlağı müsait durumdaki Sinan Gümüş'e aktardı. Bu futbolcunun altıpas önünden kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunda kaleci Ali Şaşal Vural gole izin vermedi.
77. dakikada Sivasspor öne geçti. Sağdan gelişen Sivasspor atağında Özer Hurmacı'nın savunmanın arasına gönderdiği topa hareketlenen Rybalka'nın ceza alanından bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 3-2.
79. dakikada Sivasspor, farkı 2'ye çıkardı. Rybalka'nın ceza alanı dışından vuruşunda kaleci İsmail Çipe'nin uzaklaştırdığı top, kale alanında boşta kaldı. Pozisyonu takip eden Kone, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 4-2.
82. dakikada Galatasaray farkı bire indirdi. Ömer Bayram'ın soldan ceza alanına etkili ortasında ön direğe hareketlenen Muğdat Çelik'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 4-3.
Mücadele, ev sahibi Sivasspor'un 4-3 üstünlüğüyle tamamlandı.

Stat: Yeni 4 Eylül
Hakemler: Zorbay Küçük, Erdem Bayık, Murat Ergin Gözütok
Sivasspor: Ali, Mattias, Douglas, Oliveira (Papp dk. 67), Ziya, Erdoğan (Torje dk. 65), Özer, Rybalka, Diabate, Hakan, Muhammet (Kone dk. 58)
Yedekler: Uğur, Mert, Tolgahan, Fatih
Galatasaray: İsmail, Linnes, Semih, Emre (Ömer dk. 57), Marcao, Selçuk, Sinan, Donk, N'Diaye (Onyekur dk. 46), Yunus (Ahmet dk. 76 ?), Muğdat
Yedekler: Batuhan, Atalay, Ali,Celil
Goller: Rybalka (dk. 43 ve 77), Hakan (dk. 45), Kone (dk. 79) (Sivasspor), Linnes (dk. 2) Muğdat (dk. 34 ve 82) (Galatasaray)
Sarı kartlar: Özer, Rybalka (Sivasspor), Onyekur (Galatasaray) 

Karadeniz derbisi Trabzonspor'un

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Çaykur Rizespor evinde Trabzonspor'a 3-2 yenildi.

Bu sonucun ardından puanını 63'e yükselten Trabzonspor, ligi dördüncü sırada tamamladı ve önümüzdeki sezon Türkiye'yi UEFA Avrupa Ligi'nde 2. turda temsil etmeye hak kazandı. Çaykur Rizespor ise 41 puanla sezonu bitirdi.

Maçtan Dakikalar
9. dakikada Yusuf Yazıcı'nın ceza sahası dışından yerden sert şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.GOL 16. dakikada Çaykur Rizespor öne geçti. Moroziuk'un sağdan ceza sahası içerisine ortasında arka direkte Samudio kafayla topu Muric'in önüne indirdi. Bu futbolcunun altıpas içerisine gönderdiği topu Boldrin, ağlarla buluşturdu: 1-0
GOL 20. dakikada Trabzonspor beraberliği yakaladı. Nwakaeme'nin soldan ceza sahası içerisine ortasında iyi yükselen Rodallega'nın kafa vuruşunda, yerden seken top filelere gitti: 1-1
GOL 23. dakikada bordo-mavili ekip öne geçti. Ekuban'ın soldan ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden pasında Rodallega'nın vuruşunda, defansta Melnjak'a çarpan top filelerle buluştu: 1-2
32. dakikada Rodallega'nın yaklaşık 25 metreden sert şutunda, kaleci Gökhan Akkan yatarak topu kornere çeldi.
38. dakikada Melnjak'ın sağdan ceza sahası içerisine ortasında Aatıf, topu göğsüyle kontrol ettikten sonra şutunu çekti. Defansa çarpan meşin yuvarlak yandan kornere çıktı.
GOL 43. dakikada Trabzonspor farkı 2'ye çıkardı. Nwakaeme'nin defansın arkasına gönderdiği topu kontrol eden Abdülkadir Ömür'ün plase vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Gökhan Akkan'ın sağından filelere gitti: 1-3
Karşılaşmanın ilk yarısı, Trabzonspor'un 3-1 üstünlüğüyle tamamlandı.
48. dakikada Umar'ın sağdan ceza sahası içerisine yerden ortasında Aatıf'ın vuruşunda kaleye yönelen top, Hüseyin Türkmen'den sekerek Muric'in önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
55. dakikada Samudio'nun sağdan ceza sahası içerisine ortasında ön direkte Umar'ın kafa vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır, topu kornere çeldi.
58. dakikada Pereira'nın sağdan ceza sahası içerisine ortasında Rodallega'nın röveşatasında, top yandan auta çıktı.
GOL 65. dakikada Çaykur Rizespor farkı 1'e indirdi. Samudio'nun ceza yayı üzerine yerden pasında Boldrin'in sert şutunda kaleci Uğurcan Çakır, topu güçlükle kornere çeldi. Aynı dakika içerisinde kullanılan köşe atışında Boldrin'in sağdan ceza sahası içerisine ortasında Muric'in kafa vuruşunda, yan direğe çarpan meşin yuvarlak filelere gitti: 2-3
69. dakikada Yusuf Yazıcı'nın soldan kullandığı köşe atışında Ekuban'ın kafa vuruşunda kaleye yönelen topa, Azubuike kafayla müdahale etti. Üst direğe çarpan meşin yuvarlak, oyun alanına döndü.
72. dakikada Pereira'nın sağdan ceza sahası içerisine yerden ortasında Rodallega'nın gelişine sağ ayağı ile sert vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan topu kornere attı.
79. dakikada Boldrin'in ara pasında defansın arkasına sarkan Mustafa Saymak'ın ceza sahası içerisine girdikten sonra şutunda kaleci Uğurcan Çakır, topu çeldi.
90+2. dakikada Melnjak'ın soldan ceza yayı üzerine yerden pasında Umar'ın gelişine vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.
Karşılaşma, Trabzonspor'un 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.
Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Kemal Yılmaz, Serkan Olguncan
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Moroziuk, Saadane, Awaziem, Melnjak, Azubuike (Dk. 84 Abarhoun), Musa Çağıran (Dk. 46 Umar), Samudio, Aatıf (Dk. 73 Mustafa Saymak), Boldrin, Muric
Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Pereira, Hosseini, Hüseyin Türkmen, Novak, Abdulkadir Parmak, Sosa (Dk. 22 Ekuban), Yusuf Yazıcı (Dk. 90+3 Toure), Abdülkadir Ömür, Nwakaeme, Rodallega (Dk. 90+5 Murat Cem Akpınar)
Goller: Dk. 16 Boldrin, Dk. 65 Muric (Çaykur Rizespor), Dk. 20 ve 23 Rodallega, Dk. 43 Abdülkadir Ömür (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 89 Novak (Trabzonspor), Dk. 90+5 Boldrin (Çaykur Rizespor)

Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 3 golle devirdi

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Beşiktaş, Güven Yalçın'ın hat-trick yaptığı maçta Kasımpaşa'yı 3-2 mağlup ederek sezonu 3. sırada tamamladı.

Siyah beyazlılar Avrupa Ligi'ne doğrudan katılma adına önem taşıyan mücadeleden 3-2 galibiyetle ayrıldı.Güven Yalçın'ın hat-trick yaptığı karşılaşmada, Kasımpaşa'nın golleri ise 14. dakikada Hajradinovic ve 67. dakikada Koita'dan geldi.
Doğrudan UEFA Avrupa Ligi'ne
Bu sonuçla Beşiktaş 65 puanla sezonu 3. tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne doğrudan katılma hakkını elde etti. Siyah beyazlılar, önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi mücadelesine grup aşamalarından itibaren başlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR
GOL - 10. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Güven Yalçın rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına girdi ve topu filelere gönderdi: 1-0.
GOL - 13. dakikada Kasımpaşa skoru eşitledi. Sol taraftan gelişen atakta ceza sahası içinde boşta kalan topu Koita, Hajradinovic'e çevirdi, Kasımpaşalı oyuncu düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1.
21. dakikada ceza sahasında topla buluşan Trezeguet'in şutunda Karius direk dibinde meşin yuvarlağın kaleye girmesini engelledi.
33. dakikada Quaresma'nın ceza sahası sol çaprazından ayağının dışıyla yaptığı ortada Güven Yalçın topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
40. dakikada Güven Yalçın'la paslaşarak ceza sahasına giren Ljajic, altıpas içinde rakibinin müdahalesiyle meşin yuvarlağın kontrolünü kaybetti. Kaleciyi de geçip kaleye giden topu çizgi üzerinde savunma uzaklaştırdı.
GOL - 44. dakikada Güven Yalçın, Beşiktaş'ın ikinci golünü kaydetti. Hutchinson'un kafayla ceza sahasına gönderdiği topu uzaklaştırmak isteyen Kasımpaşa savunması meşin yuvarlağa ters vurdu, Güven Yalçın önünde bulduğu topu ağlara gönderdi: 2-1.
GOL - 45+1. dakikada Güven Yalçın "hat-rick" yaptı. Quaresma'nın ortasında arka direkte topla buluşan Ljajic, pasını içeri çevirdi, Güven Yalçın topu rahat bir şekilde kaleye gönderdi: 3-1.
İlk yarı Beşiktaş'ın 3-1 üstünlüğü ile sona erdi.
GOL - 67. dakikada Kasımpaşa'nın golü geldi. Isimat-Mirin'in kontrolünden çıkan topu kapan Koita ceza sahası içinde düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-2.
76. dakikada Caner Erkin'in soldan içeri ortaladığı topa Larin vurdu, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
77. dakikada Karius topu Vida'ya vererek oyunu başlattı. Vida'nın hatalı pası sonrasında Karim Hafez önünde bulduğu meşin yuvarlağı doğrudan kaleye gönderdi, top az farkla üstten auta çıktı.
79. dakikada Trezeguet sağdan ceza sahasına girerek şutunu çekti, Karius'tan dönen topu önünde bulan Koita'nın vuruşunda Karius bir kez daha gole izin vermedi.
89. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza sahasında topla buluşan Güven Yalçın'ın şutunda kaleci topun kaleye gitmesini ayaklarıyla engelledi.
KIRMIZI KART - Maçın 90+1. dakikasında sarı kart gören Beşiktaşlı futbolcu Lens, 90+4. dakikada ikinci sarıyı ve ardından da kırmızı kartı gördü ve oyun dışında kaldı.
Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 3-2 mağlup etti.

Stat: Vodafone Park
Hakemler: Mete Kalkavan, Erdinç Sezertam, Samet Çiçek
Beşiktaş: Karius, Necip Uysal (Dk. 71 Mustafa Pektemek), Vida, Isimat-Mirin, Caner Erkin, Hutchinson, Kagawa (Dk. 80 Oğuzhan Özyakup), Quaresma (Dk. 55 Lens), Ljajic, Larin, Güven Yalçın
Kasımpaşa: Scuffet, Popov, Ben Youssef, Veysel Sarı, Karim Hafez, Tarkan Serbest, Pavelka, İlhan Depe (Dk. 70 Veigneau), Hajradinovic (Dk. 62 Heintz), Trezeguet, Koita (Dk. 84 Perica)
Goller: Dk. 10, 44 ve 45+1 Güven Yalçın (Beşiktaş), Dk. 13 Hajradinovic, Dk. 67 Koita (Kasımpaşa)
Kırmızı kart: Dk. 90+4 Lens (Beşiktaş)
Sarı kart: Dk. 80 Ljajic (Beşiktaş)

Medipol Başakşehir beraberlikle bitirdi

Medipol Başakşehir, evinde Akdeniz temsilcisi Aytemiz Alanyaspor'u ağırladı.

Süper Lig'in son haftasında Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı.
3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi takımın golünü 6. dakikada Edin Visca attı. Konuk ekip ise 16'da Fernandes ile beraberliği sağladı.
Medipol Başakşehir, bu sezon 10. beraberliğini Aytemiz Alanyaspor karşısında aldı. İstanbul ekibi, 19 galibiyet, 10 beraberlik ve 5 yenilgi ile noktaladığı sezonda 67 puana ulaştı.
Son 7 maçta 1 galibiyet
Turuncu-lacivertli takım ligde oynadığı son 7 maçta yalnızca 1 galibiyet elde edebildi.
Medipol Başakşehir, son 7 maçında yalnızca sahasında MKE Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti. İstanbul ekibi bu süreçte 3 yenilgi, 3 de beraberlik yaşadı.
Volkan Babacan ligde ilk kez forma giydi
Medipol Başakşehir'de kaleci Volkan Babacan bu sezon ligde ilk kez Aytemiz Alanyaspor karşısında forma giydi.
Mücadelenin 86. dakikasında sakatlanan Mert Günok'un yerine oyuna dahil olan Volkan, kalan dakikalarda kaleyi korudu.

MAÇTAN DAKİKALAR

GOL 6. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Clichy'nin sol kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde Visca topa kafayı vurdu. Önce üst direğe çarpan top ardından da kaleci Ufuk Ceylan'a çarparak gol çizgisini geçti: 1-0
9. dakikada gelişen ev sahibi takım atağında, sol kanatta topla buluşan Elia, meşin yuvarlağı ceza sahası içindeki Visca'ya aktardı. Bu oyuncunun sol çaprazdan ayak içiyle yaptığı vuruşta, kaleci Ufuk Ceylan soluna gelen topu kornere çeldi.
GOL 16. dakikada konuk ekip beraberliği yakaladı. Cenk Ahmet Alkılıç'ın sağ kanattan yaptığı ortada arka direkte iyi yükselen Junior Fernandes topa kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı köşeden ağlarla buluşturdu: 1-1
Mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona erdi.
59. dakikada Medipol Başakşehir etkili geldi. İrfan Can Kahveci orta sahadan aldığı topla rakip ceza sahasına kadar ilerledi, Elia'ya pasını verdi. Elia, ceza sahası içinde uygun pozisyonda olan Napoleoni'ye pasını attı. Bu oyuncunun sağ çaprazdan yerden şutunda, top az farkla yandan auta gitti.
63. dakikada turuncu-lacivertli takım sol taraftan Visca ile köşe vuruşunu kullandı. Ceza sahası dışına açılan topu kontrol eden İrfan Can Kahveci'nin sol ayağıyla sert vuruşunda, meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı.
68. dakikada konuk ekibin hızlı gelişen atağında ceza sahası içinde topla buluşan Cisse'nin sağ çaprazdan sert şutunda, kaleci Mert Günok topu kornere çeldi. Aynı dakika içinde sağ taraftan Villafanez'in kullandığı kornerde Caulker ön direkte topa kafayı vurdu. Yere de çarpan topu kaleci Mert Günok uzandı ve köşeden çeldi, sonrasında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
90+4. dakikada etkili gelişen Aytemiz Alanyaspor atağında, ceza sahası içinde topla buluşan Ozan Tufan dönerek şutunu çekti, kaleci Volkan Babacan üzerine gelen topu kontrol etti.
Karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.

Medipol Başakşehir: 1 - Aytemiz Alanyaspor: 1
Stat: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Bahattin Şimşek, Ali Saygın Ögel, Deniz Caner Özaral
Medipol Başakşehir: Mert Günok (Dk. 86 Volkan Babacan), Caiçara, Mahmut Tekdemir, Kudriashov, Clichy, Gökhan İnler, İrfan Can Kahveci (Dk. 89 Soner Aydoğdu), Visca, Napoleoni (Dk. 65 Robinho), Elia, Bajic
Aytemiz Alanyaspor: Ufuk Ceylan, Cenk Ahmet Alkılıç, Welinton, Caulker, Nsakala (Dk. 78 Emre Bekir), Ceyhun Gülselam, Ozan Tufan, Efecan Karaca, Villafanez (Dk. 81 Hasan Ayaroğlu), Junior Fernandes (Dk. 72 Joel Obi), Cisse
Goller: Dk. 6 Ufuk Ceylan (Kendi kalesine) (Medipol Başakşehir), Dk. 16 Junior Fernandes (Aytemiz Alanyaspor)

UEFA'dan Galatasaray'a iyi, Fenerbahçe'ye kötü haber

UEFA, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Finansal Fair Play durumuna yönelik açıklama yaptı.

UEFA, Finansal Fair Play (FFP) anlaşması imzalayan Galatasaray ve Fenerbahçe ile ilgili kararını açıkladı.
UEFA'dan yapılan açıklamada, Galatasaray'ın 2018-2019 sezonunda Finansal Fair Play anlaşmasının şartlarını yerine getirdiği belirtildi.
Açıklamada, 2016 yılının Mayıs ayında imzalanan anlaşmanın şartlarını ihlal eden Fenerbahçe'nin ise bir üst kurula sevk edildiği kaydedildi.
UEFA ayrıca, İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımının 2018-19 sezonunda anlaşma şartlarına uyduğunu ancak Portekiz temsilcisi Porto'nun hedeflerin bir kısmını gerçekleştiremediğini bildirdi.

Van Büyükşehir Belediye TFF 2. Lig'de (Özet)

TFF 3. Lig'de play-off final maçında Van Büyükşehir Belediyespor, Esenler Erokspor'u 2-1 mağlup ederek TFF 2. Lig'e yükseldi.

Van Büyükşehir Belediyespor'un gollerini 12. ve 89. dakikalarda Batuhan Er'den geldi. Esenler Erokspor'un karşılaşmdaki tek golünü 76. dakikada Efe Can Çölbekler kaydetti.
Van Büyükşehir Belediyespor'un play-off finalinde Esenler Erokspor'u 2-1 mağlup ettiği maçın ardından Eryaman Stadı'nda kupa töreni için platform kuruldu.
Van ekibine kupa ve madalyalarını Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili İbrahim Usta verdi.
Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hasan Erkin Şimşir ve futbolcular, kupayla trübünlere giderek mutluluklarını taraftarlarla paylaştı.
Öte yandan, maçın ardından yaşanan sevinç sırasında Van kulübünün yöneticisi Mehmet Biçer rahatsızlandı. Biçer sahaya giren ambulansla hastaneye götürüldü.
Stat: Eryaman
Hakemler: Arda Kardeşler, Kemal Elmas, Hüsnü Emre Çelimli
Esenler Erokspor: Mehmet Doğan, Erhan Karayer, Rahmi Muhammet Akyazı, Muharrem Öner, Sinan Morgil, Melih Kabasakal, Berat Satılmış, Efe Can Çölbekler, Alper Karaman (Dk. 46 Halil Çelik), Sefa Durmuş (Dk. 75 Eray Pazar), Şahin Fıstıkcı
Van Büyükşehir Belediyespor: Salih Şenbaş, Barış Gök, Samet Cantürk, Yakup Demir (Dk. 90 Burçak Özkanca), Serdar Cansu, Barış Sağır, Emrah Tacir (Dk. 70 Emre Toptan), Soner Birinci, Oktay Aydın, Güney Tutcuoğlu (Dk. 75 Umut Koray Öz), Butuhan Er
Goller: Dk. 13, Dk. 89 (Penaltıdan) Batuhan Er (Van Büyükşehir Belediyespor), Dk. 76 Efe Can Çölbekler (Esenler Erokspor)
Sarı kartlar: Dk. 37 Serdar Cansu, Dk. 67 Güney Tutcuoğlu, Dk. 78 Salih Şenbaş, Dk. 90 Batuhan er (Van Büyükşehir Belediyespor), Dk. 38 Muharrem Öner, Dk. 67 Halil Çelik, Dk. 79 Özgün Ali Köklü (Yedek kulübesinde), Dk. 86 Mehmet Doğan (Esenler Erokspor)

Aziz Behich Medipol Başakşehir'de

Medipol Başakşehir, PSV Eindhoven'da forma giyen Avustralyalı futbolcu Aziz Behich'i kadrosuna kattığını duyurdu.

Medipol Başakşehir'in, Türkiye'de daha önce Bursaspor'da oynayan Aziz Behich ile 3 yıllık sözleşme imzaladığı bildirildi.
Sezon başında Bursaspor'dan PSV'nin yolunu tutan Avustralyalı futbolcunun, forma giyemediği için mutsuz olduğu ifade etmişti.
Geçen yaz transfer döneminde PSV Eındhoven'a transfer olan Aziz Behich, takımıyla sadece 6 maça çıktı.

A Milli Takımımızın Yunanistan, Özbekistan, Fransa ve İzlanda maçları aday kadrosu açıklandı

A Milli Futbol Takımımızın Yunanistan ve Özbekistan ile oynayacağı özel maçlar ile 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Fransa ve İzlanda ile yapacağı karşılaşmaların aday kadrosu açıklandı. 


Nazım Sangare, Cengiz Umut Meraş ve Ömer Ali Şahiner ilk kez kez A Milli Takım kadrosuna çağrılan isimler oldu.
A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş tarafından belirlenen kadroda şu futbolcular yer alıyor:
Oyuncu Kulübü Doğum Tarihi A Milli
Maç/Gol
İlk A Millilik Tarihi
KALECİ
Fehmi Mert Günok Medipol Başakşehir FK
01.03.1989
8/0
24.05.2012
Gökhan Akkan Çaykur Rizespor A.Ş.
01.01.1995
-
-
Sinan Bolat Royal Antwerp FC
03.09.1988
11/0
10.08.2011
Uğurcan Çakır Trabzonspor A.Ş.
05.04.1996
-
-
DEFANS
Mehmet Zeki Çelik LOSC Lille
17.02.1997
6/0
05.06.2018
Nazım Sangare Antalyaspor A.Ş.
30.05.1994
-
-
Ozan Muhammed Kabak VfB Stuttgart
25.03.2000
-
-
Çağlar Söyüncü Leicester City FC
23.05.1996
22/1
24.03.2016
Kaan Ayhan Fortuna Düsseldorf
10.11.1994
20/1
31.08.2016
Merih Demiral US Sassuolo
05.03.1998
3/0
20.11.2018
Cengiz Umut Meraş Bursaspor
20.12.1995
-
-
Emre Taşdemir Galatasaray A.Ş.
08.08.1995
4/0
08.06.2015
Hasan Ali Kaldırım Fenerbahçe A.Ş.
09.12.1989
30/1
29.02.2012
ORTA SAHA
Abdülkadir Ömür Trabzonspor A.Ş.
25.06.1999
-
-
Cengiz Ünder AS Roma
14.07.1997
17/4
12.11.2016
Deniz Türüç İstikbal Mobilya Kayserispor
29.01.1993
4/0
27.03.2017
Dorukhan Toköz Beşiktaş A.Ş.
21.05.1996
2/0
22.03.2019
Efecan Karaca Aytemiz Alanyaspor
16.11.1989
1/0
25.03.2019
Emre Belözoğlu Medipol Başakşehir FK
07.09.1980
97/9
23.02.2000
İrfan Can Kahveci Medipol Başakşehir FK
15.07.1995
6/0
23.03.2018
Mahmut Tekdemir Medipol Başakşehir FK
20.01.1988
10/0
31.03.2015
Oğuzhan Özyakup Beşiktaş A.Ş.
23.09.1992
41/1
28.05.2013
Okay Yokuşlu RC Celta de Vigo
09.03.1994
21/1
17.11.2015
Ozan Tufan Aytemiz Alanyaspor
23.03.1995
39/4
25.05.2014
Yunus Mallı VfL Wolfsburg
24.02.1992
24/1
13.11.2015
Yusuf Yazıcı Trabzonspor A.Ş.
29.01.1997
11/0
11.06.2017
Hakan Çalhanoğlu AC Milan
08.02.1994
40/10
06.09.2013
Ömer Ali Şahiner Atiker Konyaspor
02.01.1992
-
-
FORVET
Burak Yılmaz Beşiktaş A.Ş.
15.07.1985
54/24
12.04.2006
Cenk Tosun Everton FC
07.06.1991
37/13
15.10.2013
Enes Ünal Real Valladolid CF
10.05.1997
11/0
31.03.2015
Güven Yalçın Beşiktaş A.Ş.
18.01.1999
-
-
Kenan Karaman Fortuna Düsseldorf
05.03.1994
3/0
09.11.2017

EURO 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 8 Haziran'da Konya'da Fransa ve 11 Haziran'da deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak A Milli Takımımız, bu müsabakalar öncesinde on gün süreyle Antalya'da kamp yapacak. Ay-Yıldızlılar, kamp süresince 30 Mayıs'ta Yunanistan ve 2 Haziran'da Asya kıtasının temsilcilerinden Özbekistan ile birer özel karşılaşma oynayacak. 
A Milli Takım, 27 Mart Pazartesi günü saat 14.00'te Antalya'nın Belek bölgesindeki Regnum Carya Golf & Spa Resort'ta toplanacak. A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, aynı gün saat 14.00'te kamp otelinde bir basın toplantısı düzenleyecek. A Milliler, ilk antrenmanlarını ise saat 18.30'da Zeynep Hotel'de gerçekleştirecek.
Türkiye-Yunanistan özel maçı 30 Mayıs'ta Antalya Stadyumu'nda, 2 Haziran'daki Özbekistan mücadelesi ise Alanya Oba Stadı'nda oynanacak. Her iki karşılaşma da saat 21.00'de başlayacak ve TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak. Teknik Direktör Şenol Güneş ve aday kadrodan bir futbolcu, karşılaşmalardan bir gün önce düzenlenecek basın toplantılarında basın ile bir araya gelecek.
A Milli Takım, 6 Haziran'da Antalya'daki kamp çalışmalarını sonlandırıp Fransa ile oynayacağı karşılaşma için Türk Hava Yolları'na ait uçakla saat 16.00'da Konya'ya geçecek. A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, bir futbolcusuyla birlikte 7 Haziran Cuma günü saat 20.00'de Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda bir basın toplantısı düzenleyecek. Ay-Yıldızlılar, bu müsabaka öncesindeki son çalışmasını da 20.30'da stadyumda yapacak. 
Türkiye-Fransa karşılaşması 8 Haziran Cumartesi günü Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak. Saat 21.45'te başlayacak maç TRT1'den canlı yayınlanacak.
A Milli Takım kafilesi, 9 Haziran Pazar günü İzlanda ile oynanacak maç için Türk Hava Yolları'na ait uçakla Konya'dan bu ülkeye seyahat edecek. Keflavik Havalimanı'na inecek A Milliler, buradan kara yoluyla başkent Reykjavik'e geçecek. Teknik Direktör Şenol Güneş ve bir milli futbolcu, 10 Haziran'da saat 18.15'te maça ev sahipliği yapacak Laugardalsvöllur Stadyumu'nda basın toplantısı düzenleyecek. A Milliler, maçın son provasını da 18.45'te bu tesiste yapacak.
İzlanda ile Türkiye arasında 11 Haziran Salı günü oynanacak EURO 2020 grup eleme karşılaşması saat 18.45'te başlayacak ve TRT1'den naklen yayınlanacak.
A Milli Takım kafilesi, İzlanda maçının ardından Türk Hava Yolları'na ait uçakla İstanbul'a dönecek.

Maç Programı


Tarih Saat Maç Stadyum Yayın
30 Mayıs 2019 Perşembe 21.00 Türkiye - Yunanistan Antalya Stadyumu (Antalya/Türkiye) TRT SPOR
2 Haziran 2019 Pazar 21.00 Türkiye - Özbekistan Oba Stadyumu (Alanya/Türkiye) TRT SPOR
8 Haziran 2019 Cumartesi 21.45 Türkiye - Fransa Konya Büyükşehir Bld. Stadyumu (Konya/Türkiye) TRT 1
11 Haziran 2019 Salı 21.45 İzlanda - Türkiye Laugardalsvöllur Stadyumu (Reykjavik/Türkiye) TRT 1