TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

30 Temmuz 2016 Cumartesi

Almanya'da ilk cep Rosberg'in

Formula 1'de Mercedes'in Alman pilotu Nico Rosberg, ülkesinde düzenlenen sezonun 12. yarışındaki sıralama turlarında ilk sırayı elde etti.

2016 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 12. yarışı Almanya Grand Prix'sine, Mercedes pilotu Nico Rosberg ilk sırada başlayacak.
Almanya'nın Hockenheim kenti ile aynı adı taşıyan 4 bin 574 metrelik pistte 67 tur üzerinden gerçekleştirilecek yarışın sıralama turları yapıldı.
Pilotlar klasmanında Lewis Hamilton'ın 6 puan gerisinde yer alan Mercedes'in Alman pilotu Nico Rosberg, sıralama turlarında 1.14.363'lük derecesiyle pole pozisyonunu elde etti.
Takım arkadaşı, sürücüler klasmanında son iki yılın şampiyonu Büyük Britanyalı Hamilton ise 1.14.470'lik zamanıyla ikinci sırayı aldı.
Red Bull-TAG Heuer'in Avustralyalı sürücüsü Daniel Ricciardo da 1.14.726'lık süresiyle üçüncü sıranın sahibi oldu.
Almanya Grand Prix'sine TSİ 15.00'te ilk 10 sıradan başlayacak pilotlar ve dereceleri şöyle:
1. Nico Rosberg (Mercedes) 1.14.363
2. Lewis Hamilton (Mercedes) 1.14.470
3. Daniel Ricciardo (Red Bull-TAG Heuer) 1.14.726
4. Max Verstappen (Red Bull-TAG Heuer) 1.14.834
5. Kimi Raikkonen (Ferrari) 1.15.142
6. Sebastian Vettel (Ferrari) 1.15.315
7. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes) 1.15.510
8. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes) 1.15.530
9. Sergio Perez (Force India-Mercedes): 1.15.537
10. Felipe Massa (Williams-Mercedes): 1.15.615

29 Temmuz 2016 Cuma

A Milli Kadın Takımımızda 12 Kişilik Oyuncu Kadrosu Belli Oldu

2016 Rio Olimpiyatları'nda mücadele edecek A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın 12 kişilik kadrosu belli oldu.

6 - 20 Ağustos 2016 tarihleri arasında Brezilya’nın Rio kentinde düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’na katılacak olan Ay Yıldızlılarımızın oyuncu kadrosu belli oldu.
A Milli Kadın Takım Menajeri Arzu Özyiğit yaptığı açıklamada; “Teknik ekibimizin almış olduğu karar doğrultusunda Pınar Demirok ve Pelin Derya Bilgiç’in aday kadrodan ayrılmasıyla 12 kişilik 2016 FIBA Kadınlar Olimpiyat Oyunları nihai kadromuz belli olmuştur.” dedi.
2016 FIBA Kadınlar Olimpiyat Oyunları, A Milli Kadın Basketbol Takımı Kadrosu: Lara Sanders, Esra Ural (AGÜ Spor), Şaziye İvegin Üner, Ayşe Cora (Beşiktaş), Tilbe Şenyürek (Botaş), Nevriye Yılmaz, Işıl Alben, Bahar Çağlar (Galatasaray), Şebnem N. Kimyacıoğlu (Yakın Doğu Üniversitesi), Birsel Vardarlı Demirmen, Tuğçe Canıtez, Olcay Çakır (Fenerbahçe).
2016 FIBA Kadınlar Olimpiyat Oyunları, A Milli Kadın Basketbol Takımı İdari Kadrosu: Arzu Özyiğit (A Milli Kadın Takım Menajeri), Ahmet Ege Ankaralı (A Milli Kadın Takım İdarecisi), Ekrem Memnun (Baş Antrenör), Aziz Akkaya (Yardımcı Antrenör), Selen Tatlıdede (Yardımcı Antrenör), Murat Bilge (Yardımcı Antrenör), İsmet Aziz (Kondisyoner), Gökhan Metin (Doktor), Nihan Usta (Fizyoterapist), Murat Canbakal (Masör), Cihan Fidan (Masör) ve Barış Yılmaz (Malzeme Sorumlusu)

Adriano resmen 'Kartal' oldu...

Beşiktaş, İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona'nın Brezilyalı savunma oyuncusu Adriano Correira ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda da yayımlanan açıklamada, Adriano'ya 3 sezon için toplam 6 milyon 50 bin avro garanti ücret ödeneceği bildirildi.
Açıklamada siyah-beyazlıların, Barcelona'ya Adriano için 600 bin avro bonservis bedeli ödeyeceği belirtilirken, oyuncuya ilk yıl için 2 milyon 350 bin avro, ikinci ve üçüncü yıl için 1 milyon 850'şer bin avro garanti ücret verileceği aktarıldı. Görev yaptığı maçlarda puan başına Brezilyalı oyuncuya 4 bin avro ödeneceği vurgulandı.
- Beşiktaş'tan Adriano'ya "hoş geldin" mesajı
Beşiktaş Kulübü, transferin açıklanmasının ardından 31 yaşındaki oyuncu için "hoş geldin" mesajı yayımladı.
Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinde yer alan mesajda, "Kulübümüz, dünya çapında bir oyuncuyu daha kadroya katmanın gururunu yaşıyor. Barcelona formasıyla çok sayıda şampiyonluk yaşayan Adriano Correira'nın siyah-beyaz formamızla da nice şampiyonluklar yaşamasını diliyoruz. Taraftarımızın İstanbul'a geldiği ilk andan itibaren yakın ilgi gösterdiği Adriano'nun, sahada sergileyeceği üstün performansla kalplerimizi de feth edeceğine inanıyoruz." ifadelerine yer verildi.
Bu arada, Barcelona Kulübü de internet sitesinde yaptığı açıklamada, Adriano'ya yeni takımında başarılar diledi.
"Forma biraz garip oldu, çünkü..."
Beşiktaş'ın yeni transferi Adriano Correia, BJK TV'ye açıklamalarda bulundu.
Brezilyalı futbolcu, İstanbul'da güzel bir hafta geçirdiğini dile getirerek, "Sürprizlerle doluydu, taraftar mükemmel karşıladı. Kulübün bana karşı yaptığı yatırım çok iyiydi. Kulübün yapılanması göz alıcı. Kendimi iyi hissetmemi sağladı. Coritiba, Sevilla ve Barcelona'da yakaladığım çıkışı burada sürdürmek istiyorum. Ailemle beraber şehri gezdik ve İstanbul'u çok beğendik. Stadı gezdim, çok güzel. Tesislerde çalışmak için her şey var" diye konuştu.
"Çünkü Real Madrid'in de forması beyaz"
Beşiktaş formasını giymenin kendisini mutlu ettiğini anlatan Adriano, "Formayı giymek mutlu etti, yakıştı da. Benim için biraz garip oldu. Çünkü Real Madrid'in de forması beyaz. Gerçekten şehir beni çok şaşırttı. Çok çeşitli imkanlar var. Adapte olmakta zorluk çekmeyeceğim" ifadelerini kullandı.
"Süper Kupa maçında sahada olmak istiyorum"
Adriano, siyah-beyazlı takımla 2 Ağustos'ta çalışmalara başlayacağını belirterek, "Çalışmalarımı sürdürdüm ama takımla çalışmak gibi olmuyor. Hazırlık maçında oynayabilirsem benim için iyi olur. Bana gösterilen ilginin karşılığını vermek istiyorum. Galatasaray ile oynayacağımız Süper Kupa maçında sahada olmak istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Beşiktaş'ta güzel bir ortamın olduğunu anlatan Brezilyalı futbolcu, şunları kaydetti:
"Geçen sezonla ilgili kısa videolar izleme şansım oldu. Kadro ile ilgili ciddi çalışmalar yapılmış. Beşiktaş, hem ligde hem de Avrupa'da gerekli saygıyı görecektir. Takım arkadaşlarımla beraber Beşiktaş'ı en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. İlk günden beri çok iyi bir ortam var. Kendimi burada çok iyi hissediyorum. Saygı ve sevgi çerçevesinde bu hedeflere varmaya çalışacağız."
Siyah-beyazlı taraftarlar hakkında övgü dolu sözler kullanan Adriano, "İlk hedefim hocanın gösterdiği yolda çalışmak. Geçen seneye göre daha iyi takım olacağız. Zor bir sezon bizi bekliyor. Ligde iyi takımlar var. İlk görevimiz defans oyuncusu olarak asist yapmak ama gol atmak da güzel olur." diye konuştu.
Kerim'in giydiği numarayı istiyor
Barcelona'da 21 numaralı formayı giydiğini hatırlatan Adriano, "Burada 21 numarayı Kerim giyiyor. Benim için biraz zor olacak ama imkan olursa giymek isterim." şeklinde görüş belirtti.
Vodafone Arena'yı gezdi
Adriano Correia, siyah-beyazlı takımla sözleşme imzaladıktan sonra Vodafone Arena'yı gezdi.
 

28 Temmuz 2016 Perşembe

Osmanlı tokadı!

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Osmanlıspor, 3. ön eleme turu ilk maçında Estonya ekibi Nomme Kalju'yu 1-0 mağlup etti.

Osmanlı Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Osmanlıspor'un golünü 74. dakikada Pinto kaydetti.
Bu mücadelenin rövanşı 4 Ağustos Perşembe günü Estonya'da oynanacak.
Osmanlıspor - Nomme Kalju 1-0 Özet İzle
Maçtan Dakikalar
4. dakikada Webo'nun sağ kanattan arka direğe yaptığı ortada iyi yükselen Delarge'ın kafa vuruşunda top üst direkten oyun alanına döndü.
22. dakikada Erdal Kılıçaslan'ın kullandığı serbest vuruşta ceza alanına gelen topa dokunamayan Umar, takımını bir golden etti.
35. dakikada kazanılan serbest vuruşu sağdan kullanan Erdal Kılıçaslan'ın ön direğe ortasında Umar'ın vuruşunda top üst direkten geri geldi.
44. dakikada kaleyi karşıdan gören pozisyonda topla buluşan Umar'ın plase vuruşunda top az farkla yandan dışarı çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

62. dakikada Erdal Kılıçaslan'ın sağ taraftan kullandığı köşe atışında ön direkte topa iyi yükselen Numan Çürüksu'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.
73. dakikada Vrsajevic'in sağdan penaltı noktasına yaptığı ortada gerilerden gelen Umar'ın kafa vuruşunda top üstten auta gitti.
74. dakikada Osmanlıspor öne geçti. Webo'nun pasında ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Pinto, önündeki rakibini geçtikten sonra mükemmel bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0
77. dakikada rakibin hatasıyla topu kapan Rusescu kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı üstten dışarı gönderdi.
85. dakikada Subbotin'in kaleyi karşıdan gören pozisyonda attığı sert şutta kaleci Karcemarskas'tan seken meşin yuvarlak kornere çıktı.
88. dakikada Sidorenko'nun kullandığı köşe atışında arka direkte iyi yükselen Subbotin'in kafa vuruşunda önce kaleci Karcemarskas, ardından defans topu çizgiden uzaklaştırdı.
Osmanlıspor karşılaşmayı 1-0 kazandı.
İki takım arasındaki rövanş maçı 4 Ağustos Perşembe günü Estonya'da oynanacak ve play-off turuna yükselecek ekip belli olacak.
Stat: Osmanlı
Hakemler: Nikola Dabanovic, Dijordjije Raznatovic, Nikola Radulovic (Karadağ)
Osmanlıspor: Karcemarskas, Vrsajevic, Numan Çürüksu, Prochazka, Pinto, Mehmet Güven, Erdal Kılıçaslan (Dk. 71 Rusescu), Umar, Ndiaye, Delarge (Dk. 90 Lawal), Webo (Dk. 81 Diabate)
Nomme Kalju: Teles, Mööl, Ferreira, Ugge, Sidorenko, Toomet (Dk. 75 Puri), Dmitrijev, Reginald, Quintieri (Dk. 64 Subbotin), Valikaev, Purje (Dk. 67 Neemelo)
Gol: Dk. 74 Pinto (Osmanlıspor)
Sarı kartlar: Dk. 31 Dmitrijev, Dk. 34 Ugge (Nomme Kalju)

Medipol Başakşehir saha avantajını kullanamadı

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Medipol Başakşehir, 3. ön eleme turu ilk maçında Hırvatistan ekibi Rijeka ile 0-0 berabere kaldı.

Bu sonuçla saha avantajını kaybeden turuncu-lacivertli ekip, rakibiyle rövanş maçını 4 Ağustos Perşembe günü Hırvatistan'ın Rijeka kentinde oynayacak.
Maçtan Dakikalar
7. dakikada Tomasov'un ceza sahası dışından attığı şutta kaleci Volkan Babacan topu rahat bir şekilde kontrol etti.
8. dakikada Rijeka sol kanattan etkili geldi. Ceza sahası içinde Tomasov'un dar açıdan içeriye çevirdiği top kale çizgisine paralel geçti, daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
9. dakikada Tomasov, ceza sahası içinde önünde seken topa dönerek sert vurdu, top üstten auta çıktı.
10. dakikada Doka'nın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde iyi yükselen Mahmut Tekdemir kafayı vurdu, top kalecinin kucağında kaldı.
20. dakikada Eren Albayrak'ın sol kanattan yaptığı ortada Mehmet Batdal zor pozisyonda kafayı vurdu, top farklı şekilde üstten auta gitti.
25. dakikada Doka'nın ceza sahasının sol tarafından kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde top Bezjak'ın elle müdahalesi sonucu dışarı çıktı. Medipol Başakşehirli futbolcuların pozisyonun penaltı olduğuna dair yoğun itirazda bulunduğu hakem Edvartsen, korner kararı verdi.
26. dakikada Doka'nın soldan kullandığı kornerde top ön direğe çarptı, ardından savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
29. dakikada Tomasov'un sağdan ortasında, Vesovic'in kale sahası gerisinden yaptığı kafa vuruşunda kaleci Volkan Babacan son anda topu üstten kornere gönderdi.
Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve mücadelenin ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.


48. dakikada Uğur sağ kanattan ceza sahası içindeki Visca'ya pasını gönderdi. Bosna Hersekli oyuncunun şutunda top farklı şekilde üstten auta çıktı.
54. dakikada Rijeka gole çok yaklaştı. Hızlı gelişen atakta Gavranovic'in pasıyla Tomasov ceza sahası içinde topla buluştu. Bu futbolcunun sol çaprazdan şutunda kaleci Volkan Babacan ayaklarıyla topu kornere çeldi.
60. dakikada Mahmut'un sol kanattan yaptığı ortada Mehmet Batdal yüksek gelen topa kale çizgisi önünde kafayı vurdu, meşin yuvarlak kalenin çok üzerinden auta gitti.
70. dakikada Visca sağ kanatta topla buluştu, iki oyuncuyu geçip ceza yayı üzerinden şutunu çekti, yerden giden top yandan auta çıktı.
90+2. dakikada Medipol Başakşehir çok önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Orta alandan aldığı ara pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Cengiz Ünder, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Cengiz'in şutunda kaleci Prskalo gole izin vermedi.
Mücadele 0-0 beraberlikle tamamlandı.
İki takım arasındaki rövanş maçı 4 Ağustos Perşembe günü Hırvatistan'da oynanacak ve play-off turuna yükselecek ekip belli olacak.
Stat: Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Svein Erik Edvartsen, Magnus Lundberg, Jan Erik Engan (Norveç)
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureanu, Eren Albayrak, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Visca, Holmen (Dk. 59 Mossoro), Doka (Dk. 76 Cengiz Ünder), Mehmet Batdal (Dk. 85 Cikalleshi)
Rijeka: Prskalo, Ristovski, Mitrovic, Elez, Zuta, Vesovic (Dk. 86 Handzic), Males, Bradaric, Tomasov (Dk. 80 Misic), Bezjak, Gavranovic (Dk. 61 Matei)
Sarı kartlar: Dk. 24 Mitrovic, Dk. 42 Vesovic (Rijeka)
 

Eto'o tamam! Sıra bonserviste...

Beşiktaş, Samuel Eto'o ile anlaşmaya vardı. Kulüplerin bonservis konusunda anlaşması halinde transfer gerçekleşecek.

Beşiktaş, Antalyaspor'un dünyaca ünlü futbolcusu Samuel Eto'o ile her konuda anlaşma sağladı.
Siyah-beyazlı yönetim, Antalyaspor yönetimiyle de anlaşmaya varırsa Kamerunlu golcü resmen Beşiktaş'ın futbolcusu olacak.

NTVSpor.net

JAMES NUNNALLY VE AHMET DÜVERİOĞLU FENERBAHÇE’DE

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, ABD'li forvet James Nunnally ile genç pivot Ahmet Düverioğlu'nu transfer etti.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, geçtiğimiz sezon İtalya'da Sidigas Avellino forması giyen ve bu takım ile İtalya Ligi MVP'si seçilen 26 yaşındaki James Nunnally ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Sarı - lacivertli ekip aynı zamanda geçtiğimiz sezon Anadolu Efes forması giyen Ahmet Düverioğlu'nu da 3 yıl için renklerine bağladı.

Her iki oyuncumuza da Fenerbahçe'ye hoşgeldin diyor, sarı – lacivertli forma ile birlikte başarılar, zaferler ve şampiyonluklar dolu bir yıl diliyoruz.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

James Nunnally kimdir?
14 Temmuz 1990 tarihinde dünyaya gelen 2.01 boyundaki Nunnally, kolej yıllarında UC Santa Barbara forması giydi. Oyunumuzun kolej yılları istatistikleri şu şekilde oluştu:
2008-2009 (UC Santa Barbara): 31 maç, 21,0 dakika, 7,9 sayı, 3,3 ribaund, 1,5 asist, 0,5 top çalma
2009-2010 (UC Santa Barbara): 29 maç, 29,9 dakika, 14,7 sayı, 5,6 ribaund, 1,9 asist, 0,7 top çalma
2010-2011 (UC Santa Barbara): 33 maç, 33,5 dakika, 16,9 sayı, 6,2 ribaund, 1,8 asist, 0,5 top çalma
2011-2012 (UC Santa Barbara): 29 maç, 33,8 dakika, 15,8 sayı, 5,9 ribaund, 2,9 asist, 0,7 top çalma
2012 yılının Ağustos ayında Yunanistan’ın Kavala takımıyla profesyonel sözleşme imzalayan Nunnally’nin Yunanistan macerası kısa sürdü. Üç maça çıktıktan sonra Ekim ayında bu ülkeden ayrılan James, Bakersfield takımıyla Amerika’ya Gelişim Ligi ile geri döndü.
2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarını çoğunlukla Gelişim Ligi’nde geçiren Nunnally, NBA takımlarından Atlanta Hawks ve Philadelphia 76ers ile 2013-2014 sezonunda kısa süreli sözleşmeler de yaptı. Başarılı oyuncu, 2014 yılında aynı zamanda altı maçlık bir Porto Riko Ligi tecrübesi de geçirdi.
Nunnally’nin bu dönemdeki istatistikleri ise şu şekildeydi:
2012-2013 (Bakersfield-Gelişim Ligi): 51 maç, 19,9 dakika, 10,3 sayı (%39,7 üç sayı, %46,3 iki sayı), 3,1 ribaund, 1,8 asist
2013-2014 (Bakersfield-Gelişim Ligi): 25 maç, 33,6 dakika, 18,4 sayı (%42,9 üç sayı, %48,8 iki sayı), 4,6 ribaund, 4,1 asist
2013-2014 (Tex Legends-Gelişim Ligi): 10 maç, 33,7 dakika, 17,3 sayı (%36,7 üç sayı, %60,3 iki sayı), 4,2 ribaund, 2,2 asist
2013-2014 (Atlanta Hawks-NBA): 4 maç, 13,5 dakika, 4,5 sayı (%30,0 üç sayı, %37,5 iki sayı), 2,0 ribaund, 0,5 asist
2013-2014 (Philadelphia 76ers-NBA): 9 maç, 12,3 dakika, 2,9 sayı (%33,3 üç sayı, %30,8 iki sayı), 1,2 ribaund, 0,7 asist
2013-2014 (Cangrejeros de Santurce-Porto Riko): 6 maç, 31,4 dakika, 18,17 sayı, 3,8 ribuand, 2,5 asist
2014 yazını Indiana Pacers ve Miami Heat ile Yaz Ligi’nde geçiren Nunnally, Eylül ayında İspanyol temsilcisi Estudiantes ile sözleşme imzaladı. Buradan yedi maç sonunda ayrılan Amerikalı oyuncu, İsrail’in Maccabi Ashdod ekibine geçti. Nunnally’nin 2014-2015 yılı istatistikleri ise şöyleydi:
2014-2015 (Estudiantes): 7 maç, 19,8 dakika, 9,43 sayı (%31,8 üç sayı, %58,1 iki sayı), 2,3 ribaund, 1,3 asist
2014-2015 (Maccabi Ashdod): 24 maç, 34,6 dakika, 17,12 sayı (%38.1 üç sayı), 7,75 ribaund, 3,08 asist
James Nunnally, kariyerinin en parlak sezonunu ise 2015-2016’da İtalyan takımı Sidigas Avellino ile yaşadı. İtalya Ligi’nde 40, İtalya Kupası’nda ise 3 maça çıkan Nunnally, özellikle İtalya Ligi’nde gösterdiği harika performansla dikkatleri üzerine çekti ve İtalya Ligi MVP’si oldu. Nunnally’nin taşıdığı Sidigas Avellino, İtalya Ligi’nde normal sezonu üçüncü sırada bitirdi ve Play-Off’ta yarı finale yükseldi. Avellino, İtalya Kupası’nda ise final oynadı ancak Milano’ya kaybetti.
James Nunnally’nin İtalya Ligi rakamlarının özeti şu şekilde:
2015-2016 (Sidigas Avellino-Lig): 40 maç, 31,6 dakika, 18,35 sayı (%41,2 üç sayı, %52,1 iki sayı), 4,2 ribaund, 2,5 asist
2015-2016 (Sidigas Avellino-Kupa): 3 maç, 31,7 dakika, 17,33 sayı (%40.0 üç sayı), 3,67 ribaund, 1,67 asist
James Nunnally, İtalya Ligi’nde forma giydiği 40 maçın 37’sinde çift haneli sayılarda skor üretti. Nunnally, aynı zamanda ligin en skorer üçüncü oyuncusu olarak da dikkat çekti. Başarılı oyuncunun %41’lik üç sayı yüzdesi de İtalya Ligi’nin en iyileri arasındaydı. Nunnally, İtalya Ligi’nde oynadığı son 25 maçta da çift haneli sayılarda verimlilik puanı üretmişti. Nunnally’nin bir başka özelliği de, takımı Avellino ile birlikte hiç maç kaçırmaması oldu.
Avellino’da sürelerinin çoğunu üç numara pozisyonunda alan Nunnally, iki numarada da forma giyebiliyor. İstikrarlı bir skorer olarak adlandırılabilecek James, şutör özelliğinin yanı sıra, özellikle kendi fiziğine göre topla çembere gidebilme artısıyla da dikkat çekiyor.
James Nunnally, Zeljko Obradovic yönetiminde yine büyük hedefler peşinde koşacak Fenerbahçe’nin 2016-2017 kadrosunda yer alacak. James’e "hoş geldin" der, sarı lacivertli forma altında başarılarla dolu bir sezon dileriz.

Ahmet Düverioğlu Kimdir?
4 Mart 1993 doğumlu Ahmet Düverioğlu, basketbola Ürdün’ün Arena takımında başladı. Bu takımda bir sezon forma giyen Ahmet, ardından Zain ekibine transfer oldu. Zain’de de bir sezon geçiren Ahmet Al Ready’ye geçti ve burada da iki sezon forma giydi. Daha sonra A.S. U. takımına transfer olan Ahmet Duverioğlu 2012-2014 yılları arasında burada oynadı. 2014-2015 sezonunun başında Mega Vizura’ya geçen Ahmet, buradan da Anadolu Efes’e transfer oldu.
2014-2015 sezonunda Anadolu Efes’in pilot takımı olan Pertevniyal formasını giyen başarılı uzun 17 maçta oynamıştı. Ortalama 20 dakika sahada kalan Ahmet Düverioğlu 9,7 sayı, 6 ribaund, 1,2 blok istatistikleriyle oynadı. 2015-2016 sezonunu ise Anadolu Efes A Takımı ile geçiren Ahmet, Spor Toto Basketbol Ligi’nde 24 maçta forma giydi ve 2,3 sayı, 1,9 ribaund ortalamaları yakaladı. Euroleague’de ise 10 maça çıkan Ahmet, burada da 1,9 sayı ve 1,2 ribaund istatistikleri tutturdu.
Ahmet Düverioğlu, aynı zamanda Ürdün Milli Takımı’nda da forma giyiyor. Başarılı oyuncu, 2011 yılında Ürdün Milli Takımı ile Arabistan Şampiyonluğu’nu kazandı. 2014 yılında yine milli forma ile Ortadoğu Şampiyonluğu’nu kazanan Ahmet, aynı yıl FIBA Asya Şampiyonası’nda Ürdün’ün beşinci olmasına önemli katkıda bulundu.
Başarılı pivot, güçlü fiziği ile birlikte pota altında önemli bir koz olarak dikkat çekiyor. Türk pasaportuyla oynayan Ahmet Düverioğlu, Fenerbahçe’nin yerli oyuncu rotasyonunda önemli parçalardan biri olacak.
Ahmet Düverioğlu, Zeljko Obradovic yönetiminde yine büyük hedefler peşinde koşacak Fenerbahçe’nin 2016-2017 kadrosunda yer alacak. Ahmet’e "hoş geldin" der, sarı lacivertli forma altında başarılarla dolu bir sezon dileriz."
 

27 Temmuz 2016 Çarşamba

Fenerbahçe avantajı Emenike ile yakaladı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Fransa'nın Monaco takımını 2-1 mağlup etti. 

Ülker Stadyumu FB Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada Fenerbahçe'nin gollerini 39 ve 61. dakikalarda Emenike kaydederken, Monaco'nun golünü 42. dakikada Falcao attı.

Fenerbahçe, Devler Ligi yolculuğuna Monaco engeliyle başladı. Temsilcimiz, Emmanuel Emenike'nin duble yaptığı gecede rakibini 2-1 mağlup etti ev sahibi avantajını iyi kulllandı. Monaco'nun golü ise Radamel Falcao'dan geldi.
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında konuk ettiği Monaco'yu 2-1'lik skorla devirdi ve avatanjı kaptı.
Eşleşmenin rövanş mücadelesi 3 Ağustos Çarşamba günü oynanacak.


Maçtan Dakikalar
1. dakikada Fenerbahçe, Salih Uçan ile gole çok yaklaştı. Rakip ceza alanının önünde topla buluşan Salih'in çıkardığı sert şutta, kaleci De Sanctis'i geçen top yan direğe çarparak auta çıktı.
8. dakikada sarı-lacivertli ekip yine rakip kalede etkili oldu. Monaco yarı alanının solunda kazanılan serbest vuruşu Salih Uçan kullandı. Bu oyuncunun ceza sahasına ortaladığı topa altıpas önünde yükselen Neustadler kafayla vurdu ancak kaleci De Sanctis soluna gelen meşin yuvarlağı uçarak çıkardı.
19. dakikada Emenike, net bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım, bekletmeden ortasını yaptı. Monaco savunması az adamla yakalanırken altıpas üzerinde uygun durumda yükselen Emenike etkisiz bir kafa vuruşu yapınca, sakatlanan De Sanctis'in yerine oyuna giren kaleci Badiashile topu kontrol etti.
21. dakikada Lemar'ın ceza sahası dışından vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
27. dakikada Ozan Tufan'ın ara pasıyla ceza alanı yayı içinde topla buluşan Fernandao, uygun şut açısı bulamayınca yanındaki Emenike'yi gördü. Nijeryalı oyuncunun bekletmeden attığı şutta, kaleci Badiashile soluna gelen topu güçlükle çeldi.
39. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Van der Wiel'in savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Emenike, Jemerson'un büyük hatasından yararlanarak ceza alanı içinde topu kaparak kaleci Badiashile ile karşı karşıya kaldı. Genç kaleciyi çalımlayan Nijeryalı golcü, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-0
42. dakikada Monaco beraberlik golünü buldu. Savunma arkasına atılan topa çıkan kaleci Ertuğrul Taşkıran, Falcao'dan önce müdahale etse de meşin yuvarlağı sektirdi. Fenerbahçeli Skrtel'den seken top altıpas önündeki Falcao'nun önünde kaldı. Bu oyuncu, bekletmeden yaptığı vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-1
Mücadelenin ilk yarısı 1-1 beraberlikle tamamlandı.

48. dakikada Mendy'nin soldan ortasında ceza alanında yükselen Germain kafa vuruşunu yaptı ancak top uzak direk dibinden az farkla auta gitti.
49. dakikada meşin yuvarlakla sağ kanatta buluşan Dirar, kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın beklemediği anda dar açıya rağmen kaleyi denedi ancak top yakın direkten oyun alanına döndü. Ceza alanı içinde savunmanın uzaklaştıramadığı meşin yuvarlak Fabinho'nun önünde kalırken, bu oyuncunun vuruşunda top üstten auta çıktı.
61. dakikada Fenerbahçe, mücadelede bir kez daha öne geçti. Van der Wiel'in sağdan ortasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Emenike, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Badiashile'nin sağından filelere yollayarak, takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti: 2-1
64. dakikada Falcao'nun ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Ertuğrul Taşkıran sağına gelen topu güçlükle uzaklaştırdı.
81. dakikada Salih Uçan'ın şık topuk pasıyla sol çaprazdan ceza alanına giren Ozan Tufan, kaleci Badiashile karşı karşıya kaldı. Ozan'ın dar açıya rağmen sağ ayağının dışıyla yaptığı vuruşta genç kaleci ayaklarıyla topu kornere çeldi.
Müsabakayı 2-1 kazanan Fenerbahçe, 3 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda yapacağı rövanş maçı öncesinde tur için avantaj yakaladı.
Stat: Ülker Stadyumu FB Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
Hakemler: Jesus Gil Manzano, Angel Nevado Rodriguez, Jose Miranda (İspanya)
Fenerbahçe: Ertuğrul Taşkıran, Neustadter, Skrtel, Kjaer, Van der Wiel (Dk. 90+2 Stoch), Salih Uçan (Dk. 82 Şener Özbayraklı), De Souza, Ozan Tufan, Hasan Ali Kaldırım, Fernandao, Emenike (Dk. 71 Chahechouhe)
Monaco: De Sanctis (Dk. 13 Badiashile), Sidibe, Jemerson, Raggi, Mendy, Dirar (Dk. 75 Bernardo Silva), Fabinho, Bakayoko, Lemar, Falcao, Germain (Dk. 86 Cavaleiro)
Goller: Dk. 39 ve 61 Emenike (Fenerbahçe), Dk. 42 Falcao (Monaco)
Sarı kartlar: Dk. 17 De Souza, Dk. 53 Fernandao (Fenerbahçe), Dk. 66 Falcao (Monaco)
 

Galatasaray’da Öncelik Goudelock

Galatasaray Odeabank'ta transferde hareketli saatler yaşanıyor. Russ Smith transferini ardından guard pozisyonuna bir transfer daha yapacak.

Galatasaray Odeabank’ta transferde hareketli saatler yaşanıyor. Russ Smith transferini ardından guard pozisyonuna bir transfer daha yapacak olan sarı kırmızılılarda gözler yeni gelecek oyuncuya çevrildi.
Goudelock Bitmek Üzere
Galatasaray’ın guard transferindeki önceliği daha önce Fenerbahçe forması da giyen Andrew Goudelock. Fenerbahçe’de geçirdiği başarılı sezonun ardından Houston Rockets’in yolunu tutan Goudelock, ligimize tekrar dönmeye çok yakın. Coach Ergin Ataman’ın yüksek hücum gücünden dolayı özellikle kadrosunda görmek istediği “Mini Mamba” lakaplı oyuncuyla yapılan görüşmeler olumlu ilerken transferde sona yaklaşıldığı öğrenildi.
2014-2015 sezonunda Fenerbahçe forması giyen Goudelock, ligde forma giydiği 34 maçta 11.0 sayı 2.2 asist 2.0 ribaunt ortalamalarıyla oynarken, Euroleague’de ise 29 maçta 17.0 sayı 2.1 asist ve 2.2 ribaunt ortalamaları yakalamıştı.
Nenad Krstic, Alex Tyus, Deon Thompson, Jon Diebler,  Austin Daye, Can Korkmaz ve Russ Smith’i kadrosuna katıp Blake Schilb’le yeniden anlaşan Galatasaray Odeabank, yapılacak guard takviyesinin ardından transferi kapatacak.

Özgün Çamkuşu
ozgun.camkusu@basketball.com.tr
basketball.com.tr/Özel
 

Beşiktaş'ın yerli uzun adayları

Takımın başına Ufuk Sarıca'yı getiren ve iddialı bir kadro oluşturmak isteyen Beşiktaş Sompo Japan, takıma yerli bir uzun dahil edecek.
Bütçesini 5 milyon Dolar olarak belirleyen ve Spor Toto Basketbol Ligi'nde yukarılara oynamak isteyen Siyah Beyazlılar, Trabzonspor Medical Park'tan Sertaç Şanlı ve Anadolu Efes'ten Emircan Koşut ile ilgileniyor.
Beşiktaş Sompo Japan, serbest olan iki oyuncuyla görüşmelerini sürdürürken bu isimlerden birinin Siyah Beyazlı formayı giymesi bekleniyor.

basketdergisi.com

Sıkı karın kasları hayal değil

Karnınızı sıkılaştıracak 5 hareket...


Güçlü karın kasları ve düz bir karın, estetik ve fit bir görüntüden öte, hepimiz için bir sağlık ihtiyacı aslında. Vücudumuzun “güç, koordinasyon ve denge” merkezini oluşturan karın kasları, omurgamız ve belimizin de en büyük destekçisi. Günlük hayatımızdaki fonksiyonel hareketler, kuvvet ve desteğimizin büyük bir kısmını aldığımız karın kaslarımızın gücüne bağımlı. Zayıf karın kasları, beraberinde bel ağrılarını, omuz-boyun-sırt ağrılarını, duruş bozukluklarını ve kas sakatlıklarını getirerek hayatı bize zindan edebilir. Peki, düz ve güçlü bir karın için neler yapmamız gerek?
Doğru Bildiğimiz Yanlışlar:
“Göbek çevresindeki yağları eritmenin en etkili yolu, karın hareketleri yapmaktır”.
“Bölgesel Zayıflama” yanılgısına düşmeyenimiz neredeyse yok gibi. Eğer siz de günde 100 defa mekik çekerek, göbeğinizden kurtulacağını zannedenlerdenseniz, boşa zaman harcıyorsunuz demektir. Bölgesel egzersizler, kasları güçlendirip, daha belirgin hale getirseler de, o bölgeyi zayıflatıp, inceltmezler. İhtiyacımız olan enerji, vücudumuzun yalnızca tek bir bölgesinden değil, tüm genelinden harcandığı için, göbek çevresindeki yağları eritmek istiyorsak, vücudumuzun genelinden yağ yakmamız gerekir. Bu da ancak, sağlıklı ve bünyemize uygun bir beslenme programi ile “kardiyo ve ağırlık” çalışmalarının dengelendiği, düzenli bir egzersiz programını birleştirmekle olur.
“6’lı karın kasına sahip olmam imkansız!”
6’li karın kasları zaten hepimizde hali hazırda var; ama asıl maharet, bu kasların üzerini kaplayan “yağ tabakası”nı eriterek, fazla yağların altında gizlenmiş olan kaslarımızı ortaya çıkartabilmekte! Sağlıklı bir diyet ve egzersiz programı eşliğinde fazla kilolarınızdan kurtulur, bir yandan da kas güçlendirici hareketlere düzenli olarak devam ederseniz, sizin de 6’lı karın kasınız en kısa zamanda saklandığı yerden gün yüzüne çıkacaktır!
Karın hareketleri sırasında dikkat etmeniz gerekenler:
Bel omurganızı koruyun. Sırt üstü hareketler sırasında karın deliğinizi içeri doğru çekerek, belinizin yerden kalkmasını engelleyin. Yüz üstü hareketler sırasında, yine karın deliğinizi içeri doğru çekerek omurganızı ve belinizi sabitleyin.
Nefesinizi tutmayın, çünkü bu kan basıncınızı yükseltebilir.
1) Plank

Vücudunuzu, omuzlarınızdan topuklarınıza kadar düz bir çizgide tutun. Dirseğiniz ve omuzunuzun aynı hizada olmasına dikkat edin. Karnınızı, sanki birisi size yumruk atacakmış gibi sımsıkı kasın, karın deliğinizi içeri çekerek gövdenizi ve belinizi sabitleyin. 45 saniye-1 dakika boyunca, formunuzu bozmadan, bu pozisyonu koruyun.
2) Yan Plank

Yan karın kaslarımızı çalıştıran bu egzersiz için, düz bir zemin üzerinde yana yatarak, dirseğiniz ve bacaklarınız üzerinde dengede durun. Karın deliğinizi içeri çekerek belinizi sabitleyin. Dirseğiniz ve omuzunuzun aynı hizada olmasina dikkat edin. 30-45 saniye boyunca formunuzu koruyun.

3) Ters Mekik

Düz bir zemine uzanın. Ellerinizi vücudunuzun yanında sabitleyin. Bacaklarınızı kaldırın ve dizlerinizi eklem yerlerinden bükün. Bacaklarınızı kendinize doğru çekerek kalçanızın yerden kalkmasını sağlayın. Bacakları, kontrollü bir şekilde tekrar eski konumuna geri getirin. 15-20 defa tekrarlayın.

4) Çapraz Mekik

Düz bir zemine uzanın. Ellerinizi, başınızın arkasında sabitleyin. Sağ bacağınızı karnınıza doğru çekerken, sol dirseğinizi dizinize değdirmeye çalışın. Aynı hareketi, ters bacak ve dirsek ile de uygulayın. 15-20 defa tekrarlayın.

5) Çift Bacak Kaldırma

Düz bir zemine uzanın. Ellerinizi, vücudunuzun yanına sabitleyin. Bacaklarınızı dizlerden hafifçe bükerek yukarı doğru kaldırın ve tekrar eski konumuna geri getirin. Hareketi hızlı değil, yavaş ve kontrollü bir şekilde tamamlayın. İvme kuvveti kullanmaktan kaçının. Bacaklarınızı yere indirirken, belinizin yerden kalkmasına izin vermeyin. 15-20 defa tekrarlayın.

Pelin Baruönü / İyilik Sağlık / cnnturk.com

26 Temmuz 2016 Salı

"James Nunnally Fenerbahçe'de" iddiası

THY Euroleague'de yeni sezonda yine zirveye oynamayı hedefleyen Fenerbahçe, İtalya Ligi MVP'si James Nunnally'nin transferinde sona geldi.
Turkish Airlines Euroleague ve Spor Toto Basketbol Ligi’nin önemli ekiplerinden Fenerbahçe, üç yıldız oyuncusu Bogdan Bogdanovic, Jan Vesely ve Ekpe Udoh’u takımda tutmayı başardıktan sonra dış transfere yönelmişti.
2015/16 sezonunda İtalya Basketbol Ligi’nde MVP seçilmeyi başaran James Nunnally ile temas halinde olduğu çeşitli kaynaklardan doğrulanan sarı lacivertli kulüp için en ciddi iddia İsrail basınından David Pick’ten geldi.
Kişisel Twitter hesabından James Nunnally’nin Fenerbahçe formalı bir fotoğrafını paylaşan Pick, transferin bu hafta içerisinde resmiyet kazanacağını iddia etti.
Nunnaly Sidiqas Avellino formasıyla İtalya'da geride kalan sezonda 18,3 sayı 4,2 ribaund, 2,4 asist, yüzde 47.6 saha içi, yüzde 41.2 üç sayı ve yüzde 90 .serbest atış istatistikleriyle oynamıştı.

50. Hafta Spor Toto Maç Sonuçları | 22-26 Temmuz 2016

Sıra Maç Skor Sonuç Maç Günü Maç Saati
1 CORİNTHİANS-FİGUEİRENSE 1-1 0 Cumartesi 22:00
2 SANTA CRUZ-CORİTİBA 0-1 2 Pazar 00:30
3 PALMEİRAS-ATLETİCO MG 0-1 2 Pazar 17:00
4 PONTE PRETA-INTERNACİONAL 2-2 0 Pazar 17:00
5 ATLETİCO PR-FLUMİNENSE 1-0 1 Pazar 22:00
6 CHAPECOENSE-BOTAFOGO 2-1 1 Pazar 22:00
7 CRUZEİRO-SPORT RECİFE 1-2 2 Pazar 22:00
8 GREMİO-SAO PAULO 1-0 1 Pazar 22:00
9 VİTORİA BAHİA-SANTOS 2-3 2 Pazartesi 00:30
10 FALKENBERG-ÖREBRO 1-3 2 Cumartesi 17:00
11 NORRKOPİNG-GEFLE 2-0 1 Cumartesi 17:00
12 MALMÖ-KALMAR 1-1 0 Cumartesi 17:00
13 HAMMARBY-AİK STOCKHOLM 0-3 2 Pazar 16:00
14 DJURGARDEN-SUNDSVALL 1-3 2 Pazartesi 20:00
15 ELFSBORG-OSTERSUNDS 3-1 1 Pazartesi 20:00
15 Bilen OLMADIĞINDAN 298,898,51 TL DEVRETTİ
14 Bilen OLMADIĞINDAN 74,237,53 TL DEVRETTİ
13 Bilen 22 ADET 3,374,43 TL
12 Bilen 318 ADET 291,81 TL İKRAMİYE KAZANDILAR.
Kapanış 23 TEMMUZ 2016 CUMARTESİ SAAT : 17.00
Açıklamalar

24 Temmuz 2016 Pazar

"Van Persie'yi almak için stadı satmamız gerek."


Jorge Jesus, Van Persie'yi almak için stadı satmaları gerektiğini söyledi.
Portekiz ekibi Sporting Lizbon'un teknik direktörü Jorge Jesus, Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie'yi transfer etmek istedikleri iddialarına ilişkin, "Van Persie'yi almak için stadı satmamız gerek." dedi.
Jesus, Portekiz basınına yaptığı açıklamada, Sporting Lizbon'un Van Persie'yi kadroya katmak istediğine yönelik iddialara şaka yoluyla cevap verdi.Van Persie'nin her takımın transfer etmek isteyebileceği harika bir futbolcu olduğunu belirten 62 yaşındaki teknik adam, "Hemen yarın Van Persie'yi kadroda görmek isterim ama bu tip futbolcuları almak, birçok takım için sadece hayal. Van Persie'yi almak için stadı satmamız gerek. Bana sorsanız Messi'yi de takıma katmak isterim fakat bu futbolcuların yılda ne kadar kazandığını biliyor musunuz? Medyada çıkan haberler söylentiden ibaret. Van Persie için transfer girişimimiz olmadı." ifadelerini kullandı.
Transfer çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Jesus, takıma katkı sağlayabilecek, kulübün bütçesini zorlamayacak isimlere odaklandıklarını sözlerine ekledi.