TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

10 Haziran 2017 Cumartesi

Kanada'da pole pozisyonu Hamilton'ın

2017 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun yedinci yarışı Kanada Grand Prix'sine Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ilk sıradan başlayacak.

Kanada'nın Montreal kentindeki 4 bin 361 metrelik Gilles Villeneuve Pisti'nde 70 tur üzerinden yapılacak yarışın sıralama turları gerçekleştirildi.
Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Hamilton, 1.11.459'luk derecesiyle pole pozisyonunun sahibi oldu. Kariyerindeki 65. pole pozisyonunu elde eden Hamilton, bu alanda ikinci sırada yer alan Formula 1'in efsane pilotu Ayrton Senna'yı yakaladı. Büyük Britanyalı sürücü, 68 pole pozisyonuyla rekoru elinde bulunduran Michael Schumacher'e yaklaştı.Sıralama turlarının ardından Hamilton'a, 65. pole pozisyonu anısına 1994 San Marino Grand Prix'sinde geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Senna'nın 1987'de kullandığı orjinal kaskı hediye edildi.
Ferrari takımının 4 kez dünya şampiyonluğu yaşayan Alman pilotu Sebastian Vettel,1.11.789'luk zamanıyla ikinci sırada yer aldı.Sezonun 4. yarışı Rusya Grand Prix'sinde kariyerinin ilk birinciliğini elde eden Mercedes'in Fin pilotu Valtteri Bottas ise 1.12.177'lik süresiyle sıralama turlarını üçüncü tamamladı.

11 Haziran Pazar günü TSİ 21.00'de gerçekleştirilecek Kanada Grand Prix'sine ilk 10 sıradan başlayacak pilotlar ve dereceleri şöyle:1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1.11.459
2. Sebastian Vettel (Ferrari) 1.11.7893. Valtteri Bottas (Mercedes) 1.12.177
4. Kimi Raikkonen (Ferrari) 1.12.2525. Max Verstappen (Red Bull-TAG Heuer) 1.12.403
6. Daniel Ricciardo (Red Bull-TAG Heuer) 1.12.5577. Felipe Massa (Williams Mercedes) 1.12.858
8. Sergio Perez (Force India) 1.13.0189. Esteban Ocon (Force India) 1.13.135
10. Nico Hulkenberg (Renault) 1.13.271

Terim'den flaş Arda Turan açıklaması

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kosova maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Terim, gündemin ana maddelerinden Arda Turan'ın Milli Takımı bırakmasıyla ilgili olarak, "Arda Turan'ı ben gönderdim, Milli Takım'ı kendisi bıraktı." dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kosova maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Kafalardaki tüm sorulara Kosova maçı sonrası yanıt vereceğini söyleyen Terim, Arda Turan'ın Milli Takımı bırakması kararını, "Uçakta kabul edilemez bir olay yaşandı. Ben de oyucuyu yanıma çağırdım, kampta kalamayacağını belirtip, eşyalarını toplamasını istedim. Gönderme kararı benim, açık ve net. Milli Takımı bırakma kararı onun." dedi.

İşte Fatih Terim'in açıklamaları:
''Artık yeter!''
''Birçok konu var aydınlatılması gereken. Ancak milli takımda görev yaptığım sürece içinde herkesten birkaç ricam oldu. Allah aşkına maçlar bitene kadar konuşmayalım, 2 gün sabredelim dedim. Her kampta ben bunları ifade etmekten yoruldum. Aynı şeyleri söyleyip farklı sonuç beklemek delilerin işi. Herkes de bu isteğime uydu. Maçtan 1 gün önce konuşan oyuncum ve yönetici olmadı. Teşekkür ediyorum. Birçok insan milli takımın başarısını önlemek için hareket etti. Artık yeter!''



''Arda'yı gönderme kararı benim, milli takımı bırakma kararı onun''
''Yarın maçtan sonra ne sorunuz varsa sorabilirsiniz. Hatta şimdiden sorularınızı da verebilirsiniz! Yarın maç bitimi TSİ 1.00 olacak. Ama bir gün sonraya kalsın da istemiyorum... Yaşanmış çok şey var. Ama ben bunları söylemeyi karakterime, tecrübeme, seviyeme uygun bulmuyorum. Konuşmasam da iftiraları, olmamış şeyleri kabul etmiş sayacaksınız. Dolayısıyla vah vah...Uçakta hepinizin bildiği gibi kabul edilemez bir olay yaşandı. Ben gereğini yaptım. Arda'yı gönderme kararı benim, açık ve net. Arda'yı gönderme kararı benim, milli takımı bırakma kararı onun...

''Arda'yı milli takıma almayan benim''
Gelelim pazarlık konusuna... Ben Ay-Yıldızlı formayı pazarlık konusu yapar mıyım! Bırakın onu, dünyanın en iyi futbolcuları gelse, milli formayı pazarlık konusu yaptırmam! Oyuncu milli takım formasını giymek için pazarlık yapacak... Vah benim memleketime vah... Vah benim futboluma... O günleri hatırlayın. Arda'yı milli takıma almayan benim. "Hocam ben gelirim ama, bunları almazsan.." Böyle mi oldu? Oyuncuyu almadığım süreçte tüm araya girmeye çalışanlara rağmen doğrulardan vazgeçmemiştim. Benimle pazarlık yapacak öyle mi? Bu olayların gizli aktörlerini zaman ortaya çıkaracak''

''Puan kaybetmememiz lazım'' '
'Ben bu pozisyonda sorun çözen kişiyim. Kimse de merak etmesin, sorunları çözerim. Sevgili Bilal Meşe'ye de geçmiş olsun diyorum. Kosova'yı puan kaybedersek şansımız bitmez ama azalır. Puan kaybetmememiz lazım. Yarın üç puan alırsak ikincilik şansımız var. Rakiplerimizi geçme ihtimalimiz var. Umarım diğer maçlarda lehimize sonuçlar olur. Kosova çok aşama kaydetti. Kontralarda çok etkililer, agresif ve dinamikler. Puan almaları gereken maçlardan puansız çıktılar''

''Bir mesaj vermek istedik''
Milli takımda tecrübeli-genç karışımı önemlidir. Yaş ayrımı çok yoktur ama genç isimler dikkat çekiyor. Biz izlediğimiz genç oyuncuları yakından görmek için çağırıyoruz. Önemli olan çağrılmak değil, burada kalıcı olmak. Üçüncü kalecimiz sakatlanınca Avrupa Şampiyonası'nda izlediğimiz Berke Özer'e bir şans vermek istedik. Bir mesaj vermek istedik. Hayatım boyunca bu konularda duygusal karar almadım. Kimsenin hakkını yememek için uğraştım. Ama kırılanlar olmuş olabilir''
Etiketler: Türkiye, Futbol Direktörü, Fatih Terim, Kosova, maç öncesi, basın toplantısı, Arda Turan, açıklama, A Milli Futbol Takımı, ayrılık, Video İzle, Futbol

Potanın Perileri Hazırlık Maçında Letonya’yı Mağlup Etti

Avrupa Şampiyonası’na katılacak A Milli Kadın Basketbol Takımımız, hazırlık mücadelesinde karşılaştığı Letonya’yı skorla mağlup etti.

16-25 Haziran tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nin ev sahipliğinde organize edilecek Avrupa Şampiyonası’na katılacak A Milli Kadın Basketbol Takımımız, hazırlık mücadelesinde karşılaştığı Letonya’yı 82-70'lik skorla mağlup etti.
Ay Yıldızlılarımız oyuna Birsel Vardarlı Demirmen, Işıl Alben, Bahar Çağlar, Tuğçe Canıtez ve Kuaintra Hollingsvorth beşiyle başladı ve 5.dakika 3-3 eşitlikle geçildi. Boyalı alanda Hollingsvorth ve Bahar ikilisiyle skor bulan millilerimiz, ilk periyotu da Olcay Çakır Turgut’un turnikesiyle 18-16 önde tamamladı. İkinci çeyreğin başında penetrelerle basketler bulan A Milli Kadın Takımımız, 15.dakikada durumu 22-21’e getirdi. Mücadelenin ilk yarısını Ay Yıldızlılarımız 38-32 önde tamamladı.
Karşılaşmanın üçüncü periyotuna hızlı başlayan millilerimiz, rakibini top kayıplarına zorladı. Bu bölümde hücumda da Hollingsvorth ve Işıl’ın etkinliğiyle skor üreten A Milli Kadın Takımımız, 25.dakikada 11 sayılık farkı yakaladı (47-36). Ancak bu bölümde Kreslina ve Putnina ikilisiyle üçer sayılık basketler bulan Letonya, aradaki farkı da 1 sayıya indirdi (54-53). Son 10 dakikalık bölüme 58-56 üstün giren A Milli Kadın Takımımız, özellikle boyalı alandan bulduğu sayılarla maçtan 82-70 galibiyetle ayrıldı.
Millilerimizde Kuaintra Hollingsvorth 27 sayı- 8 ribaund, Işıl Alben 12 sayı- 4ribaund- 5 asist, Bahar Çağlar 10 sayı- 6 ribaund- 2 asist, Olcay Çakır Turgut 10 sayı- 4 asist ve Birsel Vardarlı Demirmen de 8 sayı- 6 ribaund- 5 asistle mücadeleyi noktaladı.

Fransa Açık'ta şampiyon Ostapenko

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek kadınlarda Simona Halep'i 2-1 mağlup eden Jelena Ostapenko, şampiyonluğa ulaştı.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen toprak kort turnuvasının tek kadınlar finalinde 3 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep ile dünya 47 numarası Letonyalı Jelena Ostapenko karşı karşıya geldi.
Ostapenko, bir saat 59 dakika süren müsabakada Halep'i 4-6, 6-4 ve 6-3'lük setler sonucunda 2-1 yenerek kariyerindeki ilk grand slam şampiyonluğunu elde etti.20 yaşındaki Ostapenko, Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) kariyerindeki ilk tekler şampiyonluğuna bir grand slam turnuvasında ulaşarak büyük başarıya imza attı.
Halep ise Fransa Açık'ta 2014'ün ardından 2017'de de ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Ndiaye'ye İngiltere'den servet

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Osmanlıspor, Senegalli oyuncusu Badou Ndiaye'nin transferi konusunda İngiltere'den bir kulüple ön sözleşme yaptı.

AA muhabirinin kulüp yetkililerinden aldığı bilgiye göre, transfer döneminin en çok konuşulan futbolcularından 26 yaşındaki Ndiaye, Avrupa'ya gitmeye hazırlanıyor.
Senegal Milli Takımı'nda da forma giyen orta saha oyuncusunu transfer etmek için İngiltere'den bir kulüp, başkent ekibine 8 milyon 750 bin sterlin (yaklaşık 40 milyon lira) teklif etti.
Osmanlıspor bu teklifi kabul ederken, iki kulüp arasında ön sözleşme imzalandı. Avrupa ekibinin, Ndiaye ile anlaşması durumunda transfer resmiyet kazanacak.

Osmanlıspor, 350 bin avroya aldı
Osmanlıspor, Ndiaye'yi 350 bin avro bonservis bedeli karşılığında, 3 taksit ödeme planıyla Norveç'in Bodo Glimt takımından transfer etti.
Ndiaye, Osmanlıspor'da görev yaptığı iki sezonda Spor Toto Süper Lig'de 59 maça çıkarken 17 gol, 6 asistlik performans sergiledi.

Kjaer, Milan ve Liverpool'un transfer hedefinde!

Transfere odaklanan Fenerbahçe'ye İtalya'dan beklenmeyen bir sürpriz geldi.

Milan, Simon Kjaer için ilgisini devam ettiriyor. Fenerbahçe yeni sezon için B planı yapmaya başladı.

Sezonun son bölümünde başlayan Milan ilgisi Kjaer'in İtalya'ya gitmesiyle zirve yapmıştı. Danimarkalı stoperse İtalya'da bulunma sebebinin evlilik hazırlıkları olduğunu öne sürmüştü.

Ancak o günden bu yana Milano ekibinin Kjaer'e olan ilgisi bitmedi. Pazarlıkta gelinen noktada iki kulüp arasındaki mesafe daralırken, İngiliz basını da Liverpool'un futbolcuyu yakından takip ettiğini ve yakın zamanda Fenerbahçe'nin kapısını çalmaya hazırlandığını yazdı.

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Kjaer'in ayrılma ihtimaline karşı B planı hazırlıklarına başladı.

NTV Spor.net

9 Haziran 2017 Cuma

İlk raund Fenerbahçe'nin

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off final serisi ilk maçında Fenerbahçe, Beşiktaş Sompo Japan'ı 75-69 yenerek, seride 1-0 öne geçti.

Toplam 4 galibiyete ulaşacak takımın şampiyon olacağı serinin ikinci maçı 11 Haziran Pazar günü yine Ülker Sports Arena'da oynanacak.
Maça savunmada çok sert başlayan Beşiktaş Sompo Japan, Kenan Sipahi ve Stimac'ın etkili oyunuyla ilk 4 dakikada 11-2'lik üstünlük kurdu. Hem hücumda hem de savunmada çok iyi oynayan siyah-beyazlı takım, Stimac'ın basketiyle 8. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 8-19. Baskılı savunma yapan Fenerbahçe, kazandığı toplarla hızlı hücumlardan sayılar bularak farkı eritmeyi başarsa da ilk çeyrek Beşiktaş Sompo Japan'ın 22-18'lik üstünlüğüyle sona erdi.
Alan savunmasıyla Fenerbahçe'nin hücumlarını durduran konuk ekip, ikinci çeyreğin başında kontrolü eline aldı. Gergin geçen maçın 13. dakikasında Fenerbahçe'den Kalinic teknik faul almasının ardından Beşiktaş Sompo Japan 8 sayılık fark yakaladı: 20-28. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe temposunu artırdı. Sarı-lacivertliler, Ali Muhammed ve Bogdanovic'in üst üste 3 sayılık basketleriyle 11-0'lık seri yakaladı ve 16. dakikada ilk kez öne geçti: 31-28. Dış şutlarda etkili olmaya devam eden Fenerbahçe, çeyreğin sonunda farkı 9'a yükselterek soyunma odasına 42-33 önde gitti.
Üçüncü çeyreğin başında iki takım da skor üretmekte zorlandı. Fenerbahçe, Bogdanovic'in 3 sayılık basketiyle 23. dakikada farkı kendi lehine ilk kez çift hanelere çıkardı: 45-35. Savunmasıyla Fenerbahçe'ye adeta potayı göstermeyen Beşiktaş Sompo Japan, hücumda Clark'ı devreye soktu ve 29. dakikada maça beraberliği getirdi: 49-49. Fenerbahçe, final periyoduna 52-49 önde girdi.
Final periyodu karşılıklı basketlerle başladı. İki takım da boyalı alandan basketler buldu ve son 5 dakikaya Fenerbahçe'nin 63-61'lik üstünlüğüyle girildi. Beşiktaş Sompo Japan'ın tam saha baskılı savunmasını Ali Muhammed'le çözen Fenerbahçe, son 2 dakikaya 71-66 önde girmeyi başardı. Maçın sonunda hata yapmayan Fenerbahçe, sahadan 75-69 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti.
 
Fenerbahçe: 75 - Beşiktaş Sompo Japan: 69
Salon: Ülker Sports Arena
Hakemler: Aytuğ Ekti, Ali Serkan Emlek, Osman Sinan Ergüder
Fenerbahçe: Ali Muhammed 16, Bogdanovic 13, Datome, Udoh 13, Vesely 10, Kalinic 9, Sloukas 11, Melih Mahmutoğlu 3, Egehan Arna
Beşiktaş Sompo Japan: Kenan Sipahi 11, Roll 6, Weems 5, Strawberry 8, Stimac 20, Clark 17, Thompson, Erkan Veyseloğlu, Sertaç Şanlı 2
1. Periyot: 18-22
Devre: 42-33
3. Periyot: 52-49

Jeremy Menez, Antalyaspor'da

Antalyaspor, Fransa'nın Bordeaux takımdan Jeremy Menez'i transfer etti.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Menez, kendisini üç yıllığına kırmızı-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.
Açıklamada, "Kulübümüz, Fransa'nın Bordeaux takımında forma giyen Jeremy Menez ile yaptığı görüşmeler sonucu, protokol imzalamıştır. Kendisini 3 yıllığına Antalyasporumuza bağlayan sözleşmeye imza atan deneyimli kanat oyuncusu ile resmi transfer dönemi başladıktan sonra sözleşme imzalanacaktır." ifadelerine yer verildi.
KARİYER
Kariyerindeki ilk çıkışı 2007-2008 sezonunda Monaco formasıyla yapan Menez, sonrasında Serie A'nın yolunu tutmuş ve Roma formasıyla gösterdiği başarılı performansla 2011 yazında PSG'ye transfer olmuştu. Fransız ekibinde iki lig şampiyonluğu yaşadıktan sonra AC Milan'a geçen Fransız forvet, İtalya'daki ikinci serüveninde bekleneni veremeyince geçtiğimiz yaz Bordeaux ile üç yıllık sözleşme imzaladı.
Geride kalan sezonda yaşadığı sakatlıklar sebebiyle Bordeaux'da düzenli ilk 11 şansı bulamayan 30 yaşındaki futbolcu, 31 maçta forma giydi ve takımına 3 gol, 2 asistlik katkı yaptı.
Fransa Milli Takımı'nda da 24 kez forma giyen Menez, Horozlar için son olarak Mart 2013'te sahaya çıktı.

7 Haziran 2017 Çarşamba

Ricky Ledo Anadolu Efes'te

Spor Toto Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Anadolu Efes, ABD'li basketbolcu Ricky Ledo'yu kadrosuna kattı.

Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, son olarak Yeşilgiresun Belediyespor'da forma giyen 2,01 metre boyundaki Ledo ile 2 yıllık anlaşma sağlandığı bildirildi.
Yeşilgiresun Belediyespor'da bu sezon 22 karşılaşmada 35.51 dakika ortalama süre alan 24 yaşındaki basketbolcu, maç başına 21,1 sayıyla Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 2016-2017'nin sayı kralı oldu. Ledo, ligde ayrıca 6,3 ribaunt ve 2,8 asist ortalamalarıyla mücadele etti.

Kariyer
1992 doğumlu oyuncu 2.01 metre boyunda ve şutör guard pozisyonunda görev yapıyor.

2013 NBA Draftı’nda Milwaukee Bucks tarafından 43. sırada seçilen Ledo, 24 Temmuz 2013’te Dallas Mavericks ile sözleşme imzaladı. İki yıllık sözleşme süresinde NBDL takımlarından Texas Legends’a da gönderilen Ledo, 18 Şubat 2015’te iki sezonda toplam 16 maçına çıktığı Dallas Maveriks tarafından serbest bırakıldı. 19 Mart’ta New York Knicks ile 10 günlük kontrat imzalayan Ledo, Knicks ile ikinci 10 günlük kontratını yapmasının ardından 3 Nisan’da Washington Wizards’a 101-87 yenildikleri maçta 21 sayı kaydederek kariyer rekorunu kırdı. Sezon bitiminin ardından 30 Ekim’de NBDL’e geri dönen Amerikalı oyuncu Reno Bighorns takımına transfer oldu. NBDL’de 30 maçta 20,1 sayı, 6,4 ribaund ve 2,5 asist ortalamaları tutturan Ledo dikkatleri üzerine çekmeye başardı. Kısa bir süre Porto Riko’nun Santeros de Aguada takımında forma giyen Ricky Ledo, 12 Ağustos 2016’da BSL takımlarından Yeşilgiresun Belediye’ye transfer oldu. Sezon sonunda ise İspanya Ligi’nde Baskonia Vitoria Gasteiz takımının play-off karşılaşmalarında forma giymek üzere İspanya’nın yolunu tuttu.

Bu sezon Yeşilgiresun Belediye’de 22 maçta 35:51 dakika ortalama süre alan Ledo, 21,1 sayı ortalaması ile Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde 2016-17 sezonunun sayı kralı oldu. Ledo ayrıca maç başına 6,3 ribaunt ve 2,8 asist ortalamaları ile mücadele etti.

İspanya Ligi’nde ise Baskonia forması ile play-off’larda yedi maçta forma giyen Amerikalı oyuncu, 15:05 dakika ortalama süre alarak maç başına 9,4 sayı, 2,4 asist ve 1,9 ribaunt ortalamaları ile mücadele etti.

Konya'da ''Kocaman'' ayrılık

Konyaspor Kulübü, yeşil-beyazlı takımdaki görevinden ayrılan teknik direktör Aykut Kocaman için veda programı düzenledi.

Kocaman, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, böyle bir programın düzenlenmesinde emeği geçen kulüp yetkilerine ve Konya halkına teşekkür etti.
Bu tip organizasyonların insanları bir arada tutan, bir araya getiren güzel davranışlar olduğunu vurgulayan Kocaman, "Hayatın içindeki şeyler bunlar. Birleşmek ne kadar güzelse ayrılıklar da en azından o kadar değerli ve anlamlı hale getirilmeli." dedi.
Kocaman, Konyaspor'a geldiğinde sıkıntılı dönemler geçiren bir takım olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Büyümek isteyen bir şehir, sadece şehir olarak değil futbol olarak da büyümek isteyen bir futbol takımı vardı. Yaklaşık 3 senelik bir periyodu bir çırpıda birkaç cümlenin içerisine sığdırmak kolay değil. Sadece ve sadece sportif başarı değil ancak sportif başarı bunun görünen tarafı ve en güzel kısmıydı. Geçen sene 66 puanla 3.lük ve arkasından gelen Avrupa'ya gidiş. Bu sene hiç kimsenin ceza almasını beklemeden kendi gücümüzle kupayı kazanarak tekrar Avprupa'ya gidiş. Bunlardan daha değerli olan ise benim için Konyaspor'un çok güzel tesisleri olması. Başkan ve yöneticilerin çalışmasıyla maaşlarımız gününde ödendi. Büyümeye çalışan bütün Anadolu takımları için söylenebilecek en büyük kazançlardan bir tanesi bütün futbolcuların maaşlarının gününde ödenmesiydi."
Mustafa Reşit Akçay ile varılan anlaşma için de değerlendirmede bulunan Kocaman, "Kulübü ve hocamızı tebrik ediyorum. Son derece başarılı bir teknik adam. Konyaspor ve dokusuna da uyacağını düşünüyorum. Umarım hem kendi adına hem de kulüp adına doğru bir karar olmuştur. Mustafa hocanın bilindiği üzere Avrupa liglerinde iyi skorları var. Diliyorum Konyaspor da bu istatistiklerde devam eder. Buradan ayrıldıktan sonra da en fazla dileyeceklerimden bir tanesi mali açıdan böyle devam etmesi." diye konuştu.
"Takımım olsa bütün oyuncuları alırım"
Aykut Kocaman, "Fenerbahçe ile anlaşmamış olsaydınız Konyaspor’da devam eder miydiniz?" şeklinde soruya, henüz imza atmadığını hatırlatarak, "Şu anda Fenerbahçe ile imza atılmadığı için söyleyebilirim, ayrılma durumum olmasaydı Konyaspor ile devam ederdim." diye cevap verdi.
Kocaman, beraberinde Konyaspor’dan oyuncu götürüp götürmeyeceği yönündeki soru üzerine, "Eğer imkanım olsa, bir takımım olsa hemen hemen bütün oyuncuları alırım" derken Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan’ın, "Allah razı olsun" diyerek araya girmesi, gülüşmelere neden oldu.
"Yarım kalan işlerim var"
Henüz resmi anlaşma yapmadığını hatırlatan Aykut Kocaman, Fenerbahçe’ye dönüşünün nedenini de açıklayarak, "Olursa eğer dönüşümün nedenlerinden bir tanesi yarım kalan işlerim vardı, onun tetikleyici olduğunu söyleyebilirim. Hayatımın nereye gideceğini bilmiyorum ancak antrenörlüğe devam edersem seve seve geleceğim yerlerden bir tanesi Konyaspor olur. Bana bir daha o günler gibi ihtiyaç olmasın, istediğim odur." şeklinde konuştu.
Kocaman, Konyaspor’da unutmayacağı en önemli maçların, Beşiktaş’ı 1-0 yendikleri kupa maçı ve Medipol Başakşehir'i yenerek Türkiye Kupası'nı aldıkları final maçı olduğunu kaydetti.
Başkan Şan, Kocaman'a teşekkür etti
Kulüp başkanı Ahmet Şan, bugüne kadar Konyaspor'a yaptığı hizmetlerden dolayı Aykut Kocaman'a teşekkür etti.
Kocaman'ın Konya'nın ve Konyaspor'un tanıtımına yaptığı katkıların göz ardı edilemeyeceğini ifade eden Şan, "Konyasporumuzun sportif başarısında ve kurumsallaşmasında verdiği katkılardan dolayı Kocaman'a en kalbi duygularla teşekkür ediyorum." dedi.
Şan, Aykut Kocaman'a bundan sonraki görevinde başarılar dileyerek, Konya'nın kapısının her zaman kendisine açık olduğunu sözlerine ekledi.
Açıklamaların ardından Aykut Kocaman’a, kulüp başkanı Ahmet Şan tarafından semazen figürü eşliğinde Hazreti Mevlana'nın "Gel ne olursan ol yine gel." sözünün yazılı olduğu tablo hediye etti.
Basın toplantısının ardından stat dışında kendisini bekleyen taraftarlarla vedalaşan Aykut Kocaman omuzlara alınarak "Sen bizim Kocaman gururumuzsun" tezahüratı ve karanfillerle uğurlandı.

Beşiktaş, Caner Erkin'i açıkladı

Beşiktaş Kulübü, 2016-2017 sezonunda kiralık olarak kadrosunda bulunan deneyimli futbolcu Caner Erkin ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yayımlanan açıklama şöyle: 
“Caner Erkin'in transferi konusunda İnter kulübü ile anlaşmaya varılmıştır.

İnter kulübüne 750.000 AVRO sözleşme fesih bedeli ödenecektir.

Kulübümüz ile oyuncu arasındaki güncel sözleşme hükümleri muhafaza edilmiştir.”

Beşiktaş'tan ayrılan ilk isim Rhodolfo oldu

Beşiktaş Kulübü, savunma oyuncusu Luiz Rhodolfo'nun transferi konusunda Brezilya ekibi Flamengo ile görüşmelere başladı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada "Luiz Rhodolfo'nun transferi konusunda Flamengo kulübü ile görüşmelere başlanmıştır." denildi.
Ülkesinin Gremio kulübünden 3 milyon 300 bin avro bonservis bedeli karşılığında 2015-2016 sezonunda siyah-beyazlı takıma transfer edilen 30 yaşındaki Brezilyalı futbolcunun, Beşiktaş ile önümüzdeki sezon sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor.

Fenerbahçe'de gündem Dirar

Fenerbahçe'de transfer harekatı devam ediyor. Trabzonspor'dan Mehmet Ekici'yi resmen açıklayan, Lyon'dan Mathieu Valbuena'ya da sözleşme imzalatmaya hazırlanan Fenerbahçe, Monaco'dan Nabil Dirar'ı kadrosuna katmak istiyor.


31 yaşındaki Faslı futbolcunun sözleşmesinin bitmesine bir sezon kalması bu transferde sarı lacivertlilerin elini kuvvetlendiriyor. Teknik direktör Aykut Kocaman hücumun ve savunmanın sağında forma giyebilen deneyimli futbolcuyu özellikle sağ bek rotasyonunda düşünüyor.

Fenerbahçe'nin önümüzdeki günlerde Gregory van der Wiel ile yollarını ayırması bekleniyor. Sezon içinde teknik ekip ve takım arkadaşlarıyla sorun yaşayan, uzun dönem kadronun dışında kalan Hollandalı futbolcunun menajeri kulüp arayışlarını sürdürüyor. van der Wiel bu sezon 11'i Spor Toto Süper Lig'de olmak üzere toplam 17 maçta forma giydi.

PSG’den bedelsiz transfer edilen van der Wiel, sezonu 1 asistle tamamlarken, gol atma başarısı gösteremedi.

Wozniacki Fransa Açık'a veda etti

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) 10. gününde kadınlarda Bacsinszky ile Ostapenko, yarı finale çıktı.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen toprak kort turnuvasının 10. gününde, tek kadınlarda 2 maç oynandı.
Kadınlarda 11 numaralı seribaşı Danimarkalı Caroline Wozniacki, Letonyalı Jelena Ostapenko'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. 19 yaşındaki Ostapenko, kariyerinde ilk kez grand slam turnuvasında yarı finale yükseldi.
Turnuvaya 13 numaralı seribaşı olarak katılan Fransız Kristina Mladenovic, İsviçreli Timea Bacsinszky'ye 2-0 yenilerek elendi. Bacsinszky, Fransa Açık'ta 2015'in ardından ikinci kez adını yarı finale yazdırdı.
Tek erkeklerde bugün oynanması gereken Pablo Carreno Busta-Rafael Nadal ve Dominic Thiem-Novak Djokovic müsabakaları ise yağmur nedeniyle yarına ertelendi.
On birinci günün programı
Fransa Açık'a yarın çeyrek final maçlarıyla devam edilecek.
Erkeklerde bir numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Andy Murray ile Japon Kei Nishikori ve 3 numaralı seribaşı İsviçreli Stan Wawrinka ile Hırvat Marin Cilic karşı karşıya gelecek.
Kadınlarda ise 2 numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova ile Fransız Caroline Garcia ve 3 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep ile Ukraynalı Elina Svitolina mücadele edecek.
Günün sonuçları
Kadınlar:
Jelena Ostapenko (Letonya) - Caroline Wozniacki (Danimarka) (11): 2-1 (4-6, 6-2, 6-2)
Timea Bacsinszky (İsviçre) - Kristina Mladenovic (Fransa) (13): 2-0 (6-4, 6-4)

Final serisinin programı belli oldu

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe ile Beşiktaş Sompo Japan arasındaki play-off final serisinin programı belli oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre Fenerbahçe ile Beşiktaş Sompo Japan, serinin ilk maçını 9 Haziran Cuma günü Ülker Sports Arena'da yapacak.
Ülker Sports Arena'daki iki karşılaşmanın ardından play-off final serisinin 3. ve 4. maçları, Beşiktaş Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde oynanacak.
Final serisinde 4 galibiyete ulaşacak takım şampiyonluğunu ilan edecek.
İki takım arasındaki final serisinin programı şöyle:
9 Haziran Cuma:
20.00 Fenerbahçe-Beşiktaş Sompo Japan
11 Haziran Pazar:
18.00 Fenerbahçe-Beşiktaş Sompo Japan
14 Haziran Çarşamba:
20.00 Beşiktaş Sompo Japan-Fenerbahçe
16 Haziran Cuma:
20.00 Beşiktaş Sompo Japan-Fenerbahçe

6 Haziran 2017 Salı

Beşiktaş Sompo Japan finalde

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off yarı final dördüncü maçında Anadolu Efes'i 91-65 yenen Beşiktaş Sompo Japan, seride durumu 3-1'e getirerek finale yükseldi.

Siyah-beyazlılar, Darüşşafaka Doğuş ile oynadığı yarı final serisini 3-0 kazanarak finale adını yazdıran Fenerbahçe'nin rakibi oldu.
Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Beşiktaş Sompo Japan, Stimac ve Thompson'ın kaydettiği isabetlerle 5. dakikayı 11-7 üstün geçti. Hücumda etkili performans sergileyen ve Weems'in pota altından bulduğu basketle farkı çift hanelere çıkaran siyah-beyazlılar, periyodu 26-16 önde kapattı.
İkinci çeyreğe Erkan Veyseloğlu'nun basketleriyle başlayan konuk ekip karşısında Anadolu Efes, Heurtel'in üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği isabetlerle farkı eritmeye çalıştı. Etkili oyununu sürdüren siyah-beyazlılar, Thompson ile üç sayı çizgisinin gerisinden, Sertaç Şanlı ve Roll ikilisiyle de pota altından basketler buldu ve 16. dakikayı 40-24 önde geçti. Kalan bölümde ev sahibi ekip Cedi Osman ile farkı eritmeye çalışsa da Beşiktaş Sompo Japan, Roll'un son saniyede üç sayı çizgisinin gerisinden ürettiği basketle devre arasına 19 sayı farkla 52-33 üstün gitti.
Maçın ikinci yarısı karşılıklı basketlerle başlarken, 8-2'lik seri yakalayan Beşiktaş Sompo Japan, Strawberry ve Erkan Veyseloğlu'nun isabetleriyle 28. dakikada 66-42 üstünlüğünü devam ettirdi. Kalan bölümde rakibinin sayı üretmesine izin vermeyen siyah-beyazlılar, Sertaç Şanlı'nın basketleriyle final periyoduna 70-42 önde girdi.
Son çeyreğe de iyi başlayan konuk ekip, Roll'un üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle, Weems'in ise smaç basketiyle 35. dakikada farkı 34 sayıya (50-84) çıkardı. Kalan bölümde Weems ile etkili olan ve rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Beşiktaş Sompo Japan salondan 91-65 galip ayrıldı.
Karşılaşma bitiminde Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca ve siyah-beyazlı basketbolcular, saha ortasında toplanarak büyük sevinç yaşadı. Daha sonra siyah-beyazlı basketbolcular taraftarlarıyla karşılıklı tezahüratlar yaptı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da siyah-beyazlı taraftarların isteği üzerine üçlü çektirdi.
Bu arada Fikret Orman karşılaşmayı iç saha tribününden takip etti. Beşiktaşlı yönetici Hakan Özköse, basket sonrası sevindiği sırada orada bulunan Anadolu Efes taraftarları tepki gösterdi. Ayakta devam eden tartışma kısa sürede sona erdi ve siyah-beyazlıların başkanı Orman, karşılaşmayı ön sıradan izlemeye devam etti.
Öte yandan müsabakayı pota arkası saha içi tribününden takip eden Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Marcelo Guedes, son çeyreğe girilirken siyah-beyazlı taraftara üçlü çektirdi.
Anadolu Efes: 65 - Beşiktaş Sompo Japan: 91
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Murat Biricik, Zafer Yılmaz, Alper Altuğ Köselerli
Anadolu Efes: Granger 2, Paul 9, Dunston 13, Brown 11, Cedi Osman 12, Heurtel 15, Thomas 3
Beşiktaş Sompo Japan: Kenan Sipahi 5, Strawberry 8, Roll 22, Weems 8, Stimac 18, Thompson 12, Muratcan Güler, Sertaç Şanlı 10, Erkan Veyseloğlu 8, İlkan Karaman, Şafak Edge
1. Periyot: 16-26
Devre: 33-52
3. Periyot: 42-70
5 faulle çıkan: 33.25 Granger (Anadolu Efes)
Maçın Ardından...
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off yarı finalinde Anadolu Efes'i 91-65 yenerek finale çıkan Beşiktaş Sompo Japan'ın kendilerine keyif verdiğini söyledi.
Yarı final serisindeki 4. karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamada bulunan Orman, siyah-beyazlı ekibin finale çıkmasının mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Son sezonlarda basketbolda başarılı olamadık. Ben basketbolu çok seviyorum. Ufuk hoca (Ufuk Sarıca) ve ekibi müthiş işler yaptı. Seyredenlere keyif veriyorlar, her şeyden önce Beşiktaş'a keyif veriyorlar." dedi.
Finalde karşılaşacakları Fenerbahçe'nin çok güçlü olduğunu kaydeden Orman, "Önemli oyuncuları var. Çok pahalı bütçelerle kurulmuş takım. Bizim buralara gelmemiz başarı. Finalde de elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.
Final serisindeki iç saha maçlarını Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynamayı düşünüp düşünmedikleri yönündeki soru üzerine Orman, "Düşündük. Taraftarlarımıza sordum, büyük çoğunluğu Akatlar'ı istedi. Hoca da Akatlar'da oynamak istedi. Patron o, ne derse odur." şeklinde konuştu.

Ezgi Dağdelenler Fenerbahçe'de

Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe, kadrosunu geçen sezon İlbank'ta forma giyen smaçör Ezgi Dağdelenler ile güçlendirdi.


Fenerbahçe Kulübünün internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:
"Yeni sezon yapılanması kapsamında Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımımız,  İlbank Takımında smaçör olarak oynayan 3 Kasım 1993  Ankara doğumlu Ezgi Dağdelenler ile anlaşma sağlamıştır.



Yeni Sarı Melek Ezgi Dağdelenler’e kulübümüze hoş geldin diyor, yarıştığı her kulvarda “şampiyonluk” hedefleyen Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımımızda başarılar diliyoruz."

Kariyer
Karayolları altyapısından yetişen Ezgi Dağdelenler 2006 yılında İlbank altyapısına transfer oldu. Ardından İlbank A Takımında yoluna devam eden 1993 doğumlu smaçör, 188 cm boyunda.
Birçok kez Milli formayı giyen oyuncu son olarak 2015 FIVB U23 Bayanlar Dünya Şampiyonası’nda ikinci, 2015 Avrupa Ligi’nde ikinci olan Milli Takım kadrosunda yer aldı.
Dağdelenler, İlbank ile 1.Ligdeki mücadelesinin ardından tekrar Sultanlar Ligi’ne çıkma başarısı gösterdi.
Ezgi Dağdelenler: "Sezon boyunca elimden gelen her şeyi yapacağım"
Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımının yeni transferleri Ezgi Dağdelenler, ilk açıklamalarını Fenerbahçe resmi sitesine yaptı.
Fenerbahçe taraftarının önünde oynayacak olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu belirten Ezgi, sezon boyunca elinden gelen her şeyi yapacağını da sözlerine ekledi.

İnşallah sakatlıksız güzel bir sezon geçiririz. Sezon boyunca elimden gelen her şeyi yapacağım” ifadeleriyle sözlerine başlayan Ezgi Dağdelenler, “Büyük Fenerbahçe taraftarının desteğini alarak oynayacak olmak çok heyecan verici” dedi.
Fenerbahçe'nin yeni transferlerini milli takımdan tanıdığını da ifade eden Ezgi, “Yeni transferlerden Çağla ve Damla’yı milli takımdan tanıyorum. Eda ablayla henüz tanışma fırsatım olmadı ama onunla oynayacağım için de çok heyecanlıyım” diyerek sözlerini tamamladı.

Arda Turan Milli Takımı bıraktı

Spor yazarı Bilal Meşe'ye saldırısı nedeniyle A Milli Takım kadrosundan çıkarılan Arda Turan düzenlediği basın toplantısında yaptıklarının arkasında olduğunu ve Milli Takım kariyerini sonlandırdığını ifade etti.

A Milli Futbol Takımı'nın uçağında gazeteci Bilal Meşe'ye fiziki ve sözlü saldırıda bulunan Arda Turan, milli takım kariyerini sonlandırdığını açıkladı.
 "Gereğini yapıyorum ve milli takım kariyerimi sonlandırıyorum"
Yaşanan olayların ardından milli takımın Slovenya'da konakladığı otelde basın toplantısı düzenleyen Arda Turan, her zaman tepkisinin aynı olacağını belirterek, "Hayatım boyunca ne yaptıysam bedelini ödemeye hazırım, yine ödeyeceğim. Gereğini yapıyorum ve milli takım kariyerimi sonlandırıyorum. Her zaman yaptığım gibi şerefimle, onurumla... İnşallah insanlara iyi futbolculuğumu değil de insanlığımı bırakırım ama ne yaptıklarını ne ettiklerini çok iyi biliyorum ve her zaman tepkim aynı olacak." ifadelerini kullandı.
"Pişman mıyım, değilim. Kuş gibi hissediyorum"
"Pişman mıyım, değilim. Kuş gibi hissediyorum." diyen Arda, "Hayatım boyunca bana söylenenlerin hiçbirini unutmadım. Hayatta bir şey yapıyorsanız bunun bedelini ödersiniz. Ben milli takım tişörtü üstümdeyken bir hata yaptım. Hocamızla, federasyon başkanımızla konuşup Kosova maçında olmamam yönünde karar aldık." diye konuştu.
İyi futbolcu değil, iyi ve onurlu adam olmak için uğraştığını kaydeden tecrübeli futbolcu, şunları kaydetti:
"Şunu da duyuyorum, 'biz öyle haberler yapmadık'. Evet o imzaları değiştirmiş. Başkasının imzasıyla o sayfaları doldurduklarını biliyorum. Neler yaptıklarını biliyorum. O haberleri yapanların hangisini görürsem aynı tepkiyi verir miyim, bilmiyorum ama aynı siniri ve aynı tepkiyi göstereceğim. Bugün burada 2002'den beri Türk milli takımın her kademesinde hizmet etmiş, olimpik milli takım dahil, ülkesini severek sadece milli formaya aşık biri olarak, parayı ve başka bir şeyi düşünmeyerek, gerektiğinde her türlü ilacı kullanarak, mücadele ederek sahaya çıkmış, fedakarlık yapmış bir oyuncu olarak konuşuyorum. Ülkemi çok seviyorum, bayrağımı çok seviyorum, ülkemin insanlarını çok seviyorum. Bu sıkıntılar olduğunda şunu ifade ettim, 'istiyorsanız çekileyim'. Gerçekten kenara çıkmayı çok istiyordum. Zarar verdiğimi düşünüyordum. Artık zamanı geldiğini düşünüyorum. Bugüne kadar çalıştığım herkese, arkadaşlarıma, içeride konuştuğum birçok insana, aileme çok teşekkür ederim."
Basın mensupları Arda'yı protesto etti
Bu arada gazeteciler, basın toplantısı yapan Arda Turan'ı protesto etti. Muhabir ve bazı foto muhabirleri, Arda Turan'ın içeri girmesiyle toplantının yapıldığı salondan ayrıldı.
Kameramanların görüntü aldığı toplantıyı, milli futbolcular Burak Yılmaz, Cenk Tosun, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Olcay Şahan, Selçuk İnan, Mehmet Topal ve İsmail Köybaşı da takip etti.
trtspor.com

Bilal Meşe'ye Arda Turan'dan çirkin saldırı

Milli Takım uçağında olay çıktı. Futbolcu Arda Turan Milliyet Gazetesi yazarı Bilal Meşe'ye ağır küfürler edip, boğazını sıktı. Saldırıyı doğrulayan Arda Turan Instagram'dan bir açıklama yaptı. Boğazı sıkılan ve galiz küfürlere hedef olan gazeteci Bilal Meşe yaşadıklarını anlattı.

Barcelona'da oynayan A Milli Takım kaptanı Arda Turan, Makedonya maçı sonrasında takım uçağında gazeteci Bilal Meşe'ye, hem fiziki hem de sözlü olarak saldırdı.
EURO 2016'da yaşanan prim tartışmalarını Makedonya'da takım uçağına yansıdı. Barcelona'da forma giyen Milli Takım kaptanı Arda Turan, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i de hedef alacak nitelikte hakaretlere imza attı.
ÇİRKİN SALDIRIYA UĞRAYAN BİLAL MEŞE YAŞANANLARI ANLATTI
Milli Takım kafilesi ile gazetecileri taşıyan ve Üsküp'ten Trieste'ye giden uçakta, Ay-Yıldızlı Takımın Kaptanı Arda Turan tarafından fiziksel saldıraya uğrayan; boğazı sıkılan ve galiz küfürlere hedef olan gazeteci Bilal Meşe yaşadıklarını kendisini telefonla arayan Doğan Haber Ajansı'na şöyle anlattı:
KEMERİM BAĞLIYDI VE BAĞIRDI, "BİLAL MEEEEEŞEEE" DİYE...
"Uçağa bindik. 12-A'da oturuyordum. Uçak motorlarını çalıştırdı ve kemerimi henüz bağlamıştım ki birden yanımda Bilal Meşeeee diyen bağıran Arda'yı gördüm. Önce şaka yapıyor zannettim. Ancak bir-iki saniye sonra "Ben adamın....aaaaaa......kkkk..ulan" diye bağırarak yüzünde garip bir ifade gördüğüm Milli Takım'ın Kaptanı ile karşı karşıya kalmıştım. Şoktaydım. O hala ana avrat, din iman küfürlere devam ediyordu. Birden yanımıza önce fotomuhabirimiz Vedat Danacı geldi. Ne yapıyorsun Arda deyip onu sakinleştirmeye çalıştı. Bu arada salldığı bir yumruk boşa gitti. Aslında Vedat tuttuğu için yumruk boşa gitti. Hadise devam ederken Milli Takım antrenörü Levent Şahin hadiseye müdahale etti. Birde koruma vardı. Onu sakinleştirmeye çalışan. Korumaya da ağzına geleni söyledi. Hatta sen kim oluyorsun olum gibisinden laflar etti. Ben bu olaylar sürerken elimi arkaya doğru götürdüm ve hiçbir biçimde kendisine müdahele etmedim. Fatih Terim iyi ki arkaya gelmedi yoksa bu durumda, daha kötü şeyler de olabilirdi diye düşünüyorum. Bence gelmediği iyi oldu."
CUMHURİYET SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM
Bilal Meşe, olayın şokundan hala kurtulamadığını, 40 yılı aşkın meslek hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını ifade ederek, "Şu anda İstanbul'a dönmeyi düşünüyorum. Kalsam da Milli takım antrenmanlarına katılmayacağım zaten. Medya kuruluşlarındaki diğer arkadaşlarım da bir karar almak üzere olduklarını söylediler. Arda bana 'seni bu uçağa alanın...' diyerek ağıza alınmayacak küfürer savurduğu insanlar TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim. Sabah erkenden gazete patronum Sayın Yıldırım Demirören aradı ve sakin olmamı söyledi. Olayın 15 tanığı var. Onlar da mahkemede şahit olacaklarını söylediler. Dönüşte hemen Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım."
İşte Arda'nın saldırı esnasındaki sözleri:
"Söyle Bilal Meşe, söyle orada mıydın? Bizle miydin de prim mevzusunu yazdın? Biz kimden para istemişiz? Kimden prim istemişiz? Konuş şimdi konuş. Hadi, onlarda burada! Burada soruyorum. Kim yazdırdı bunları sana. Kim söylüyor sana bunları söyle hadi."
AĞIR KÜFÜRLER
"Bu ülke böyle ülke! Seni bu uçağa alırlar. Alırlar tabii. Seni bu uçağa alanlara da söylüyorum! Duysunlar. Senin gibi şerefsizi bu uçağa alanların a.... k....!"
"Beni de başkaları gibi zannettin. Şimdi konuş bakalım. Ben futbolu bırakırım ama aileme şerefime laf söyletmem. o... ç... Biz kimden para dilenmişiz. Seni bu uçağa alan kim!"
"Futbolu bırakırım ama şerefime, aileme laf söyletmem. Öyle haber yapamazsın! Patronun Demirören. Sen federasyon başkanının gazetesindesin ya! Federasyon başkanı değil mi senin başkanın. Seni uçağa alanın a.... k...."
OLAYIN GELİŞİMİ
DHA'nın haberine göre; Milli Takım futbolcuları ile birlikte kafilede yer alan VIP yolcular ve basın mensupları uçağa binip bagajlarını üst dolaplara yerleştirdiği sırada Arda Turan, cam kenarında kemeri bağlı bir biçimde oturan Bilal Meşe'nin yanına geldi ve, "Senin...Ana....Avradını...kızlarını...Ç....Ç......" şeklinde küfürler ederek saldırdığı gözlendi. Meşe'nin boğazına sarılan ve sıkmaya çalışan Arda Turan'ın bu hareketine Burak Yılmaz ve Caner Erkin anında müdahele etti ancak olayda hayret ve şaşkınlık uyandıracak bir biçimde bu ikili Bilal Meşe'ye yüklenerek, "Otur bakalım yerine sen ne yapıyorsun" diyerek, takım arkadaşının tarafında yer aldılar.
TERİM SESİNİ BİLE ÇIKARMADI
Arda Turan bu sözleri sarfederken gazeteci Bilal Meşe'nin boğazına sarıldı. Arda, vurmaya da kalkarken araya giren gazeteciler ve futbolcular olayın daha da skandal bir hale gelmesini engelledi.
Arda Turan, uçağın arka bölümüne giderken tüm gazeteci ve basın mensuplarına sinkaflı ifadeler kullandı.
Ve uçakta bu anlar, görüntüler yaşanırken Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 12 sıra arkasında yaşanan arbedeye hiçbir müdahalede bulunmadı.
ARDA TURAN DOĞRULADI
Arda Turan, saldırıyı doğrulayıp Instagram'dan bir açıklama yaptı.

milliyet.com.tr

5 Haziran 2017 Pazartesi

Milliler'den sessiz prova!

A Milli Futbol Takımımız, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri hazırlıkları kapsamında, özel maçta deplasmanda Makedonya ile karşılaştı.

Başkent Üsküp'teki II. Filip Arena'da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve maç başladığı gibi 0-0 sona erdi.
Milliler, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 11 Haziran Pazar günü Arnavutluk'ta Kosova ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam edecek.
Maçtan Notlar
2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde mücadele eden ay-yıldızlı ekip, başkent Üsküp'teki II. Filip Arena'da Makedonya'ya konuk oldu.
Fatih Terim, ay-yıldızlı ekibin 27 Mart'ta Eskişehir'de Moldova ile yaptığı ve 3-1 kazandığı hazırlık maçının ilk 11'ini büyük oranda değiştirdi. Terim, Moldova müsabakasına ilk 11'de başlayan Onur Kıvrak, Şener Özbayraklı, Ahmet Çalık, Güray Vural, Okay Yokuşlu, Oğuzhan Özyakup, Cengiz Ünder ve Emre Mor'a Makedonya karşısında şans vermedi.
Deneyimli teknik adam, Onur, Güray ve Okay'ı aday kadroya almazken, Şener'i ise sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkardı. Ahmet, Oğuzhan ve Cengiz de yedekler arasında şans bekledi.
Fatih Terim, Moldova karşılaşmasının ilk 11'inde yer alan Çağlar Söyüncü, Emre Çolak ve Enes Ünal'a Makedonya maçında da formayı teslim etti.
Makedonya ile Türkiye arasında yapılan özel maça ev sahipliği yapan II. Filip Arena, büyük oranda boş kaldı.
Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgedeki müsabakaya iki takım taraftarları da ilgi göstermedi. 33 bin 460 kişi kapasiteli statta yaklaşık 5 bin taraftar yer aldı.
A Milli Futbol Takımı'nın Makedonya ile yaptığı maçta Türk taraftarlar, dostluk görüntüleri verdi.
Zaman zaman aralarında sorunlar yaşanan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaşlı futbolseverler, tribünlerde yan yana ay-yıldızlı ekibi destekledi.
Maçtan Dakikalar
20. dakikada Spirovski'nin ceza sahası yayı içinden çıkardığı şutta, kaleci Volkan Babacan meşin yuvarlağın sahibi oldu.
24. dakikada Enes Ünal'ın sağdan ortasında Yunus Mallı ceza sahası içinde topu göğsü ile istediği gibi kontrol edemeyince ay-yıldızlı ekip önemli bir fırsattan yararlanamadı.
Müsabakanın ilk yarısının kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve devre arasına golsüz eşitlikle girildi.

70. dakikada savunma arkasına atılan topa hareketlenen Pandev, kaleci Volkan Babacan ile karşı karşıya kaldı. Ancak geriden gelen Ozan Tufan ayak koyduğu topu kornere göndererek, mutlak bir golü önledi.
72. dakikada Spirovski'nin ceza sahası dışından sert vuruşunda, top defansa çarparak az farkla kornere çıktı.
84. dakikada Trajkovski'nin ceza sahası gerisinden çıkardığı şutta, kaleci Volkan Babacan soluna gelen topa yatarak sahip oldu.
89. dakikada İbraimi'nin orta sahadan uzun pasında savunma arkasına sarkan Trickovski, sağ çaprazdan ceza sahasına girerek kaleci ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Volkan Babacan, soluna gelen topu güçlükle önledi.
Mücadele golsüz berabere sona erdi.

Stat: II. Filip Arena
Hakemler: Stanislav Todorov, Diyan Valkov, Georgi Doynov (Bulgaristan)
Makedonya: Dimitrievski, Ristovski (Dk. 80 Toshevski), Mojsov, Shikov, Ristevski, Stjepanovic, Spirovski (Dk. 90 1 Trajcevski), Pandev (Dk. 71 Trickovski), Hasani (Dk. 62 Trajkovski), Alioski, Nestorovski (Dk. 83 İbraimi)
Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, İsmail Köybaşı (Dk. 46 Hasan Ali Kadırım), Ozan Tufan, Yunus Mallı (Dk. 62 Emre Mor), Emre Çolak (Dk. 78 Burak Yılmaz), Olcay Şahan (Dk. 46 Cengiz Ünder), Arda Turan (Dk. 61 Cenk Tosun), Enes Ünal (Dk. 46 Selçuk İnan)
Sarı kartlar: Dk. 34 Ristovski, Dk. 53 Spirovski (Makedonya), Dk. 34 Çağlar Söyüncü, Dk. 38 Kaan Ayhan, Dk. 76 Emre Mor (Türkiye)


Favori raketler çeyrek finalde

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) 9. gününde hem kadınlar hem de erkeklerin favori isimleri çeyrek finale yükseldi.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen toprak kort turnuvasında 9. gün maçları tamamlandı.
Tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Andy Murray, Karen Khachanov'u, 3 numaralı seribaşı Stanislas Wawrinka ise 15 numaralı seribaşı Gael Monfils'i 3-0'lık skorlarla geçti ve adlarını çeyrek finale yazdırdı.
Erkeklerin 7 numaralı seribaşı Marin Cilic ve 8 numaralı seribaşı Kei Nishikori de rakiplerini yenerek, son 8 isim arasına girdi.
Kadınlarda 2 numaralı seribaşı Karolina Pliskova, 3 numaralı seribaşı Simona Halep ve 5 numaralı seribaşı Elina Svitolina, yoluna devam etti.
Fransız tenisçiler Caroline Garcia ile Alize Cornet arasındaki karşılaşmayı, 2-0 Garcia kazandı ve bir grand slam turnuvasında ilk kez çeyrek finale kaldı.
- 10. gün programı
Fransa Açık'a yarın çeyrek final müsabakalarıyla devam edilecek.
Erkeklerin son şampiyonu ve 2 numaralı seribaşı Novak Djokovic, 6 numaralı seribaşı Dominic Thiem, 4 numaralı seribaşı Rafael Nadal da 20 numaralı seribaşı Pablo Carreno ile mücadele edecek.
Kadınlarda ise 11 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki ile Jelena Ostapenko ve 13 numaralı seribaşı Kristina Mladenovic ile 30 numaralı seribaşı Timea Bacsinszky karşı karşıya gelecek.
- Günün sonuçları
Kadınlar:
Karolina Pliskova (Çekya) (2) - Veronica Cepede Royg (Paraguay): 2-1 (2-6, 6-3, 6-4)
Simona Halep (Romanya) (3) - Carla Suarez Navarro (İspanya) (21): 2-0 (6-1, 6-1)
Elina Svitolina (Ukrayna) (5) - Petra Martic (Hırvatistan): 2-1 (4-6, 6-3, 7-5)
Caroline Garcia (Fransa) (28) - Alize Cornet (Fransa): 2-0 (6-2, 6-4)
Erkekler:
Andy Murray (Büyük Britanya) (1) - Karen Khachanov (Rusya): 3-0 (6-3, 6-4, 6-4)
Stan Wawrinka (İsviçre) (3) - Gael Monfils (Fransa) (15): 3-0 (7-5, 7-6, 6-2)
Marin Cilic (Hırvatistan) (7) - Kevin Anderson (Güney Afrika): Anderson maçtan çekildi (6-3, 3-0)
Kei Nishikori (Japonya) (8) - Fernando Verdasco (İspanya): 3-1 (0-6, 6-4, 6-4, 6-0)

Chedjou'dan 3 yıllık imza

Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunu ikinci sırada tamamlayan Medipol Başakşehir, Galatasaray ile sözleşmesi sona eren Kamerunlu futbolcu Aurelien Chedjou'yu kadrosuna kattı.

Turuncu-lacivertliler, sağlık kontrolünden geçen 31 yaşındaki savunma oyuncusu ile 3 yıllık anlaşmaya vardı. Chedjou, yeni takımında 22 numaralı formayı giyecek.
Dört sezon önce Fransa'nın Lille takımından Galatasaray'a 6,3 milyon avro bonservis bedeliyle transfer olan Chedjou, sarı-kırmızılı ekipte 119 resmi maça çıktı ve 12 gol attı.
Kamerunlu futbolcu, Galatasaray'da bir Süper Lig, üç Türkiye Kupası ve iki TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2016/17 - En Güzel 10 Gol

Müthiş bir finalle tamamlanan Şampiyonlar Ligi'nde atılan goller arasından yapılan seçimle en iyi 10 gol belirlendi.


Mesut Özil'in takımına kazandırdığı gol 6. sıraya alınırken, Juventus'un Hırvat yıldızı Mandzukic'in finalde Real Madrid'e attığı müthiş gol ise ilk sırayı aldı.


1 Mario Mandžukić (Juventus 1-4 Real Madrid)
2 Casemiro (Real Madrid 3-1 Napoli)
3 Thomas Delaney (København 4-0 Club Brugge)
4 Arjen Robben (Bayern 5-1 Arsenal)
5 Gonzalo Higuaín (Monaco 0-2 Juventus)
6 Mesut Özil (Ludogorets 2-3 Arsenal)
7 Antoine Griezmann (Atlético 2-1 Rostov)
8 Dani Alves (Juventus 2-1 Monaco)
9 Cristiano Ronaldo (Real Madrid 2-1 Sporting CP)
10 Alexis Sánchez (Arsenal 6-0 Ludogorets)

Devler Ligi'nde sezonun kadrosu belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2016-2017 sezonunun en iyi kadrosu belli oldu. UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, teknik gözlemciler tarafından belirlenen ligin 18 kişilik en iyi kadrosunda, şampiyon takım Real Madrid'den 8 futbolcu yer aldı.

Atletico Madrid ve finalist Juventus'tan üçer oyuncunun yer aldığı kadroya, Monaco'dan 2, Bayern Münih ve Barcelona'dan birer futbolcu dahil edildi.
Ligde sezonun en iyi kadrosuna giren futbolcular şöyle:
Kaleci: Gianluigi Buffon (Juventus), Jan Oblak (Atletico Madrid)
Savunma: Dani Carvajal, Sergio Ramos, Marcelo (Real Madrid), Diego Godin (Atletico Madrid), Leonardo Bonucci (Juventus)
Orta saha: Casemiro, Toni Kroos, Luka Modric, Isco (Real Madrid), Miralem Pjanic (Juventus), Tiemoue Bakayoko (Monaco)
Forvet: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (Monaco), Robert Lewandowski (Bayern Münih)
 

Mehmet Ekici Fenerbahçe'de

Fenerbahçe, Trabzonspor ile sözleşmesi sona eren tecrübeli futbolcu Mehmet Ekici'yle anlaşma sağladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Kulübümüz, profesyonel futbolcu Mehmet Ekici ile yaptığı görüşmeler sonucu kulübümüze transferi konusunda prensip anlaşmasına varmıştır. Resmi transfer dönemi açıldıktan sonra Mehmet Ekici ile sözleşme imzalanacaktır.
Kamuoyunun bilgisine sunarız."
Trabzonspor Kulübü tarafından ocak ayında kadro dışı bırakılan 27 yaşındaki futbolcu, bordo-mavili ekiple 2,5 sezonda 83 maçta 18 gol kaydetti.
Mehmet, kariyerinde 12 defa da A Milli Futbol Takımı'nın formasını giydi.
Mehmet Ekici Sağlık Kontrolünden Geçti
Fenerbahçe'nin prensip anlaşmasına vardığı Mehmet Ekici, sağlık kontrolünden geçirildi.
Ulus'taki Liv Hospital'da yapılan sağlık kontrollerinde öncelikle kan değerlerine bakılan Mehmet Ekici, ardından solunum ve efor testinden geçti. Daha sonra da göz ve ortopedi muayenelerinden geçen oyuncunun sağlık kontrolleri bu şekilde tamamlandı.

42. Hafta Spor Toto Maç Sonuçları | 01-05 Haziran 2017


Sıra Maç Skor Sonuç Maç Günü Maç Saati
1 BEŞİKTAŞ AŞ.-OSMANLISPOR 4-0 1 Cumartesi 17:00
2 KAYSERİSPOR-M.BAŞAKŞEHİR 0-1 2 Cumartesi 14:00
3 ADANASPOR AŞ.-FENERBAHÇE AŞ. 1-3 2 Cumartesi 17:00
4 GALATASARAY AŞ.-A.KONYASPOR 2-1 1 Cumartesi 17:00
5 TRABZONSPOR AŞ.-BURSASPOR 1-2 2 Cumartesi 17:00
6 AKHİSAR BLD.G.SPOR-KARDEMİR KARABÜKSPOR 2-3 2 Cuma 17:00
7 ANTALYASPOR AŞ.-GAZİANTEPSPOR 4-1 1 Cuma 20:00
8 ÇAYKUR RİZESPOR AŞ.-A.ALANYASPOR 1-0 1 Cumartesi 17:00
9 GENÇLERBİRLİĞİ-KASIMPAŞA AŞ. 1-0 1 Cuma 17:00
10 JONKOPİNGS-MALMÖ 1-2 2 Cumartesi 19:00
11 HAMMARBY-DJURGARDEN 3-1 1 Pazar 16:00
12 NORRKOEPİNG-GOTEBORG 2-0 1 Pazar 18:30
13 TROMSO-VALERANGA 2-4 2 Cumartesi 16:30
14 ROSENBORG-STROMSGODSET 3-1 1 Pazar 19:00
15 VİKİNGS-KRİSTİANSUND 2-1 1 Pazar 19:00
15 Bilen 43 ADET 3.559,20 TL
14 Bilen 1452 ADET 60,23 TL
13 Bilen 14256 ADET 6,13 TL
12 Bilen 69037 ADET 1,58 TL İKRAMİYE KAZANDILAR.
Kapanış 02 HAZİRAN 2017 CUMA SAAT : 17.00
Açıklamalar

4 Haziran 2017 Pazar

Son şampiyon Garbine Muguruza elendi

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) 8. gününde kadınların son şampiyonu Garbine Muguruza elendi. Tek erkeklerin son şampiyonu Djokovic ve 4 numaralı seribaşı Nadal ise çeyrek finale yükseldi.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen toprak kort turnuvasında 8. gün maçları tamamlandı.
Geçen yıl Fransa'da kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğunu elde eden 4 numaralı seribaşı Garbine Muguruza, iyi bir toprak kort sezonu geçiren 13 numaralı seribaşı Kristina Mladenovic ile karşılaştı. Seyirciyi arkasına alan Fransız raket Mladenovic, İspanyol rakibini 6-1, 3-6 ve 6-3'lük setlerle 2-1 yenerek, Roland Garros'da ilk kez çeyrek finale çıktı.
Fransız seyircisinin maç içinde Mladenovic'e verdiği destekten etkilenen Muguruza, karşılaşmadan sonra kendisini alkışlayan seyircilere tepki gösterdi. Muguruza, basın toplantısında, seyircilerle ilgili sorulan sorunun ardından göz yaşlarına hakim olamadı.
Tek kadınlarda 2 numaralı seribaşı Karolina Pliskova, Carina Witthoeft'u, 5 numaralı seribaşı Elina Svitolina da Magda Linette'i 2-0 mağlup ederek adlarını 4. tura yazdırdı.
Djokovic ve Nadal çeyrek finalde
Tek erkeklerin son şampiyonu ve 2 numaralı seribaşı Novak Djokovic, 19 numaralı seribaşı Albert Ramos-Vinolas'ı, Fransa'ya 10'uncu şampiyonluk için gelen 4 numaralı seribaşı Rafael Nadal, 17 numaralı seribaşı Roberto Bautista'yı, 6 numaralı seribaşı Dominic Thiem ise Horacio Zeballos'u 3-0'lık skorlarla geçerek çeyrek final bileti aldı.
20 numaralı seribaşı Pablo Carreno, 5 numaralı seribaşı Milos Raonic'i 3-2 (4-6, 7-6, 6-7, 6-4, 8-6) yenerek ilk defa bir grand slamde çeyrek finaline çıktı. Carreno, çeyrek finalde Nadal'ın rakibi oldu.
9. gün programı
Fransa Açık'a yarın 4. tur müsabakalarıyla devam edilecek.
Erkeklerde 1 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Andy Murray, Rus Karen Khachanov, 3 numaralı seribaşı İsviçreli Stanislas Wawrinka da 15 numaralı seribaşı Fransız Gael Monfils ile karşı karşıya gelecek.
Kadınlarda ise 2 numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova ile Paraguaylı Veronica Cepede Royg ve 3 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep ile 21 numaralı seribaşı İspanyol Carla Suarez Navarro mücadele edecek.
Günün sonuçları
Seribaşı listesinde ilk 20'de bulunan tenisçilerin oynadığı maçlar şöyle sonuçlandı:
Kadınlar:
Karolina Pliskova (Çekya) (2) - Carina Witthoeft (Almanya): 2-0 (7-5, 6-1)
Kristina Mladenovic (Fransa) (13) - Garbine Muguruza (İspanya) (4): 2-1 (6-1, 3-6, 6-3)
Elina Svitolina (Ukrayna) (5) - Magda Linette (Polonya): 2-0 (6-4, 7-5)
Caroline Wozniacki (Danimarka) (11) - Svetlana Kuznetsova (Rusya) (8): 2-1 (6-1, 4-6, 6-2)
Timea Bacsinszky (İsviçre) (30) - Venus Williams (ABD) (10): 2-1 (5-7, 6-2, 6-1)
Petra Martic (Hırvatistan) - Anastasija Sevastova (Letonya) (17): 2-0 (6-1, 6-1)
Erkekler:
Novak Djokovic (Sırbistan) (2) - Albert Ramos-Vinolas (İspanya) (19): 3-0 (7-6, 6-1, 6-3)
Rafael Nadal (İspanya) (4) - Roberto Bautista Agut (İspanya) (17): 3-0 (6-1, 6-2, 6-2)
Pablo Carreno Busta (İspanya) (20) - Milos Raonic (Kanada) (5): 3-2 (4-6, 7-6, 6-7, 6-4, 8-6)
Dominic Thiem (Avusturya) (6) - Horacio Zeballos (Arjantin): 3-0 (6-1, 6-3, 6-1)
Kei Nishikori (Japonya) (8) - Hyeon Chung (Güney Kore): 3-2 (7-5, 6-4, 6-7, 0-6, 6-4)
Gael Monfils (Fransa) (15) - Richard Gasquet (Fransa) (24): Gasquet maçtan çekildi (7-6, 5-7, 4-3)

Damla Çakıroğlu Fenerbahçe'de

Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe, kadrosunu geçen sezon Beylikdüzü Voleybol İhtisas’ta forma giyen smaçör Damla Çakıroğlu ile güçlendirdi.

Fenerbahçe Kulübünün internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:
"Yeni sezon yapılanması kapsamında Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımımız, 22 Haziran 1994 doğumlu, 1.81 cm boyundaki smaçör Damla Çakıroğlu ile anlaşma sağlamıştır.



Yeni Sarı Melek Damla Çakıroğlu’na kulübümüze hoşgeldin diyor, kendisine yarıştığı her kulvarda “şampiyonluk” hedefleyen Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımımızda başarılar diliyoruz.
"

Kariyer
Genç Milli smaçör 1994 Ankara doğumlu Çakıroğlu, 10 yaşında TED Ankara Koleji okul takımında voleybola başladı. Aynı sene Türk Telekom Spor Kulübü altyapısına seçildi. Daha sonra sırasıyla; TVF Spor Lisesi Takımı’nda, TED Ankara Kolejliler (iki sezon), Sarıyer Belediyesi (bir sezon) ve İdman Ocağı (bir sezon) Takımları’nda oynayan Çakıroğlu 2015-2016 sezonunda Eczacıbaşı VitrA forması giydi. 2016-2017 sezonunda Beylikdüzü Voleybol İhtisas’ta forma giyen oyuncu takımı ile 1.Lig’de şampiyonluk yaşayarak Sultanlar Ligi’ne çıkma başarısı gösterdi.
Milli Takım başarıları arasında; 2011'de Yıldız Kızlar ile Dünya ve Avrupa Şampiyonu, 2012'de Genç Kızlar ile Avrupa Şampiyonu olan takımın kaptanlığını yaptı. 2011 Yıldız Kızlar Dünya Şampiyonası’nda ‘En İyi Servis Atan’ ve ‘En Değerli Oyuncu’, 2012 Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda da ‘En Değerli Oyuncu’ seçildi. 

Çağla Akın Fenerbahçe'de

Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe, kadrosunu geçen sezon Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giyen VakıfBank’ın pasörü Çağla Akın ile güçlendirdi.

Fenerbahçe Kulübünün internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:
"Yeni sezon yapılanması kapsamında Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımımız,  geçen sezon Beşiktaş takımında forma giyen 19 Ocak 1995 doğumlu Çağla Akın ile anlaşma sağlamıştır.



Yeni Sarı Melek Çağla Akın’a kulübümüze hoşgeldin diyor, kendisine yarıştığı her kulvarda “şampiyonluk” hedefleyen Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımımızda başarılar diliyoruz."

 

Kariyer
VakıfBank'ın altyapısında yetişen 1995 doğumlu genç pasör Çağla Akın, 2011-2012 sezonunda A Takım formasını ilk kez Şampiyonlar Ligi maçında giydi. 2012-2013 sezonunda kiralık olarak Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesi’nde oynayan oyuncu ardından VakıfBank ile yoluna devam etti. 2016-2017 sezonunda ise kiralık olarak Beşiktaş’ta oynayan Çağla, 2017-2018 sezonunda ise Fenerbahçe’de oynayacak.
VakıfBank formasıyla 1 Dünya Kulüpler Şampiyonası, 2 Türkiye Ligi, 1 Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Süper Kupası kaldıran Çağla, Yıldızlar ve Gençler Türkiye Şampiyonlarında ve Gençler Ligi’nde de şampiyonluk yaşadı. Kulübü VakıfBank'la 2013 yılında Bayanlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda şampiyonluk yaşayan oyuncu aynı zamanda 12 kişilik turnuva kadrosuna da seçilmiştir.
Milli Takımlar düzeyinde 2 Avrupa ve 1 Dünya Şampiyonluğu ünvanı bulunuyor.

Çağla Akın: "Mutlu ve Gururluyum"
Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımının yeni transferlerinden Çağla Akın, ilk açıklamalarını Fenerbahçe resmi sitesine yaptı. Fenerbahçe camiasına katılmaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu söyleyen 22 yaşındaki pasör, taraftarlar içinse; “Büyük Fenerbahçe taraftarının desteğiyle oynayacak olmak çok heyecan verici” dedi.

Çubuklu formayı giyen milli oyuncu, “Fenerbahçe camiasına katıldığım için çok mutlu ve aynı zamanda gururluyum. Umarım güzel bir sezon geçiririz. Yarıştığımız kulvarlardaki bütün kupalara talibiz. Sakatlıksız, sağlıklı güzel bir sezon olsun” ifadelerini kullandı.

Takım içinde birçok ismi tanıdığını ve bazıları ile de beraber oynama fırsatı bulduğunu belirten Çağla, “Kaptan Eda Erdem Dündar ile milli takımda oynama fırsatı yakalamıştım. Bana çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Melis ile okul takımından tanışıyoruz. Aynı üniversitedeyiz.  Dicle ile de hem altyapıda hem okul takımında birlikte oynamıştık” diye konuştu.

Fenerbahçe taraftarları içinde ayrı bir parantez açan 22 yaşındaki isim, “Fenerbahçe’ye karşı oynadığım dönemlerde yarattıkları baskıyı biliyorum. Büyük Fenerbahçe taraftarının desteğiyle oynayacak olmak çok heyecan verici. Taraftarların desteğiyle oynayacak olmak, oyun içinde bize yardımcı olacaktır” dedi.

Türkiye Basketbol Ligi'nde şampiyon Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor

Türkiye Basketbol 1. Ligi play-off final grubu 6. ve son hafta maçında, Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Nesine.com Eskişehir Basket'i 98-88 mağlup etti.

Bu sonucun ardından Türkiye Basketbol 1. Ligi 2016-2017 sezonunu Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor şampiyon, Nesine.com Eskişehir Basket ikinci sırada tamamladı. İki takım da daha önce Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde oynama hakkını kazanmıştı.
Şampiyon kupasını aldı

Taraftarsız oynanan maçın ardından düzenlenen törende Türkiye Basketbol Federasyonu Üst Yöneticisi Ömer Onan, şampiyonluk kupasını Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor kaptanı Kerem Gönlüm'e verdi.
Türkiye Basketbol 1. Ligi play-off final grubu
Salon: Anadolu Üniversitesi İki Eylül
Hakemler: Özge Şentürk, Polat Parlak, Duhan Köyiçi
Nesine.com Eskişehir Basket: Yunus Sonsırma 20, Gökhan Yazıcıoğlu 4, İsmail Kerem Gülmez 2, Buğrahan Tuncer 21, Fırat Alemdaroğlu 11, Cihan Mumcuoğulları 15, Efekan Coşar 5, Murat Göktaş 10
Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor: Jones 14, Fikret Can Akın 6, Yiğit Can Turna 9, Kerem Gönlüm 4, Hakan Yapar 24, Tufan Önen 8, Alper Saruhan 12, Tunahan Dikmen 3, Kerem Özkan 7, Harris 11
1. Periyot: 17-23
Devre: 41-52
3. Periyot: 72-75
Nesine.com Eskişehir Basket ikinci sırada tamamladı

Play-off final grubunda alınan sonuçlar şöyle:
TarihSalon  A Takım


 B Takım
12.05.2017 19:00
ATATÜRK Spor SalonuASTRA GROUP SAKARYA BŞB BASKETBOL79-62BURSASPOR DURMAZLAR
13.05.2017 17:00
Anadolu Üniversitesi Spor SalonuNESİNE.COM ESKİŞEHİR BASKET85-81ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ
16.05.2017 16:00
Acıbadem Üniversitesi Spor SalonuACIBADEM ÜNİVERSİTESİ77-81ASTRA GROUP SAKARYA BŞB BASKETBOL
17.05.2017 19:00
Bursa ATATÜRK Spor SalonuBURSASPOR DURMAZLAR74-81NESİNE.COM ESKİŞEHİR BASKET
20.05.2017 15:00
ATATÜRK Spor SalonuASTRA GROUP SAKARYA BŞB BASKETBOL71-57NESİNE.COM ESKİŞEHİR BASKET
21.05.2017 15:00
Acıbadem Üniversitesi Spor SalonuACIBADEM ÜNİVERSİTESİ67-74BURSASPOR DURMAZLAR
25.05.2017 19:00
Bursa ATATÜRK Spor SalonuBURSASPOR DURMAZLAR80-76ASTRA GROUP SAKARYA BŞB BASKETBOL
26.05.2017 16:00
Acıbadem Üniversitesi Spor SalonuACIBADEM ÜNİVERSİTESİ84-74NESİNE.COM ESKİŞEHİR BASKET
31.05.2017 19:00
ATATÜRK Spor SalonuASTRA GROUP SAKARYA BŞB BASKETBOL75-56ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ
31.05.2017 19:00
Anadolu Üniversitesi Spor SalonuNESİNE.COM ESKİŞEHİR BASKET82-66BURSASPOR DURMAZLAR
04.06.2017 15:00
Anadolu Üniversitesi Spor SalonuNESİNE.COM ESKİŞEHİR BASKET88-98ASTRA GROUP SAKARYA BŞB BASKETBOL
04.06.2017 18:00
Bursa ATATÜRK Spor SalonuBURSASPOR DURMAZLAR87-80ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ

Efeler 3'te 3 yaptı

Voleybolda, 2017 FIVB Dünya Ligi C2 Grubu'nda mücadele eden Türkiye, üçüncü maçında Hollanda'yı 3-2 yendi ve grubu 7 puanla tamamladı.

2017 FIVB World League İkinci Grup‘ta mücadele eden A Milli Erkek Voleybol Takımımız, bugün (04 Haziran 2017 Pazar), TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynadığı C2 Grubu üçüncü ve son karşılaşmasında Hollanda’yı 25-2223-25, 25-18, 24-26  ve 15-17’lik setlerle 3-2 mağlup etti.
Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.
Müsabakanın ardından açıklamalarda bulunan A Erkek Voleybol Milli Takımımızın Başantrenörü Josko Milenkoski, “Çok zor bir maçtı ve 5 setin oynandığı bu zorlu müsabakadan çok önemli bir zaferle ayrıldık. Bu galibiyetin, önümüzdeki etaplar için psikolojik olarak daha da yukarıya çekeceğine inanıyorum. Takımım potansiyeline yakın bir mücadele sergiledi. Takım olarak gerçekten çok yorulduk. Sakatlıklardan dolayı çok fazla değişiklik şansımız olmuyor. Özellikle orta oyuncularımızın alternatifleri yok ve inanılmaz bir efor sarfediyorlar. Karşımızda bu kadar geniş bir kadrosu olan Hollanda vardı ve bu galibiyet bize bu şartlarda daha da büyük bir moral oldu. Şimdi birkaç gün dinlenme şansımız var. Umuyorum ki ikinci etap’ta, Japonya’da daha fazla dinlenme imkanı bulmuş ve daha iyi hazırlanmış bir milli takım olacak“ şeklinde ifadelerde bulundu.
A Erkek Voleybol Milli Takım Oyuncusu Mustafa Koç ise, “Uzun ve yorucu bir lig maratonundan sonra milli takım dönemi çok yorucu geçiyor. Dünya Şampiyonası Elemeleri’nde arka arkaya oynadığımız beş üst düzey karşılaşmanın ardından birçok sakat verdik ve bu yorgunlukla ve dar kadroyla elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Özellikle orta oyuncu rotasyonumuz yok gibi. Bu da daha fazla yorulmamıza neden oluyor. Gün geçtikçe daha iyi bir takım haline geldiğimize inanıyoruz. Tüm sıkıntılara rağmen üç maçımızı da kazandık. Herkesin emeğine sağlık“ dedi.

C2 Grubu’nda oluşan puan durumu şöyle;
TAKIMMAÇGMPUAN
TÜRKİYE3307
ÇİN3217
HOLLANDA3124
MISIR3030
Ankara’da tamamlanan C2 Grubu karşılaşmalarının ardından turnuva, E2 Grubu maçları için 09-10-11 Haziran 2017 tarihlerinde Japonya’nın Takasaki şehrine taşınacak. Takasaki’deki karşılaşmalarda Türkiye, ev sahibi Japonya’nın yanı sıra Kore Cumhuriyeti ve Slovenya ile oynayacak.
2’nci Grup’un son grup mücadeleleri 16-17-18 Haziran 2017 tarihlerinde Çin’in Kunshan şehrinde oynanacak. G2 Grubu’nda mücadele edecek olan A Erkek Voleybol Milli Takımımız, ev sahibi Çin, Japonya ve Avustralya ile karşılaşacak.
Turnuva Statüsü
Tüm grup maçlarının sonlanmasının ardından grup sıralamasına göre tüm takımların aldıkları galibiyetler ve puanlar bir havuzda birleşecek. Tüm takımlar içinde en çok galibiyeti alan 3 takımın yanı sıra ev sahibi Avustralya’nın da katılımıyla FIVB World League 2’nci Grup Final Etabı, 24-25 Haziran tarihlerinde Avustralya’nın Gold Coast şehrinde organize edilecek.
Salon: TVF Başkent
Hakemler: Silvio Silveira (Brezilya), Martin Hudik (Çek Cumhuriyeti)
Türkiye: Emre Batur, Arslan Ekşi, Baturalp Burak Güngör, Mustafa Koç, Metin Toy, Gökhan Gökgöz (Hasan Yeşilbudak, Caner Dengin, Yasin Aydın
, Serhat Coşkun, Caner Pekşen, İzzet Ünver)
Hollanda: Van Haarlem, Andringa, Diefenbach, Abdel Aziz, Ter Horst, Koelewijn (Sparidans, Rauwerdink, Parkinson, Ter Maat, Kaemink, Van de Kamp)
Setler: 25-22, 23-25, 25-18, 24-26, 17-15
Süre: 142 dakika (29, 30, 29, 33, 21)