TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

15 Haziran 2019 Cumartesi

A Milli Kadın Basketbol Takımımız Hazırlık Maçında Sırbistan’a Mağlup Oldu (Full Maç Video)

Letonya ve Sırbistan'ın 27 Haziran - 7 Temmuz tarihlerinde ortaklaşa düzenleyeceği 2019 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek olan A Milli Kadın Takımımız, hazırlık karşılaşmasında Sırbistan’a 80-70’lik skorla mağlup oldu.


Ay-yıldızlılarımız Fransa’nın Rennes şehrinde gerçekleştirilen hazırlık turnuvasındaki ikinci maçında Sırbistan karşısında maça 10-0’lık bir seri ile girdi. İlerleyen bölümde toparlanan Sırbistan ilk çeyrek sonunda 19-19 eşitliği sağladı.

2. çeyrekte de ivmesini koruyan Sırbistan skor üstünlüğünü ele geçirdi ve devre arasını 49-31 önde gördü.

Mücadelenin ikinci yarısına da Sırbistan iyi başladı. Farkın kapanmasına izin vermeyen Sırplar son çeyreğe 19 sayı avantajla 64-45 önde girdiler.

Son çeyrekte toparlanan millilerimiz farkı 7’ye kadar indirmeyi başarsa da geri dönüşü tamamlayamadı ve karşılaşmayı 80-70’lik skorla Sırbistan kazandı.

A Milli Kadın Takımımızda Ayşe Cora 18 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken Pelin Derya Bilgiç 17 sayı, Işıl Alben ise 12 sayı ile çift hanelere ulaştı.

Millilerimiz turnuvadaki ilk maçında ise ev sahibi Fransa’yı 74-65’lik skorla mağlup etmişti.



FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Şampiyon Ukrayna (Özet)

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası finalinde 1-0 geriye düştüğü maçta Güney Kore'yi 3-1 yenen Ukrayna, Dünya Şampiyonu oldu.

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası sahibini buldu. Polonya'nın ev sahipliğinde bu yıl 22'ncisi düzenlenen turnuvada, tarihlerinde ilk kez finale kalma başarısı gösteren Güney Kore ile Ukrayna, Lodz Stadı'nda karşı karşıya geldi.
TRT SPOR'dan canlı yayınlanan mücadeleye hızlı başlayan Güney Kore, kazandığı penaltı atışını 5. dakikada Lee Kangin'in gole çevirmesiyle 1-0 öne geçti. Ataklarını sıklaştıran Ukrayna, 34. dakikada Vladyslav Supriaha'nın ağları sarsmasıyla skora denge getirdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.
İkinci yarıda oyunu kontrolü altına alan Ukrayna'da 53. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Supriaha, takımını 2-1 öne geçirdi.
Kontrataklarla etkili olmaya devam eden Ukrayna, 89. dakikada Heorhiy Tsitaishvili'nin golüyle mücadeleden 3-1 galip ayrıldı ve tarihinde ilk kez kupanın sahibi oldu.

Finale böyle geldiler
İki takım da tarihlerinde ilk kez final oynadı.
Kupayı kazanan Ukrayna; Katar, ABD ve Nijerya ile birlikte yer aldığı D Grubu'nu 7 puanla lider bitirdi. Ukrayna, son 16 turunda Panama'yı 4-1, çeyrek finalde Kolombiya ve yarı finalde İtalya'yı 1-0'lık skorlarla mağlup ederek finale çıkmayı başardı.
Diğer finalist Güney Kore; Portekiz, Güney Afrika ve Arjantin ile F Grubu'nda mücadele etti. Topladığı 6 puanla Arjantin'in ardından averajla ikinci sırada yer alan Güney Kore, son 16 turuna adını yazdırdı.
Son 16 turunda Japonya'yı 1-0'la geçen Güney Kore, çeyrek finalde normal süresi 2-2, uzatma bölümü ise 3-3 tamamlanan maçta penaltı atışları sonucu Senegal'i saf dışı bıraktı. Güney Kore, yarı finalde de Ekvador'u 1-0 yenerek finalist oldu.



trtspor.com.tr

Fenerbahçe Beko Seride Durumu 2-2 Yaptı (Özet)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Anadolu Efes'i 82-73 yenerek seride durumu 2-2'ye getirdi.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını Fenerbahçe Beko, 42-37 üstün tamamladı.İkinci yarıda bir ara geriye düşmesine rağmen maçı bırakmayan sarı-lacivertli ekip, parkeden 82-73 galip ayrıldı ve seriye 2-2'lik eşitlik getirdi.
Dört galibiyete ulaşacak ekibin şampiyon olacağı serinin beşinci maçı 17 Haziran Pazartesi günü Anadolu Efes'in ev sahipliğinde oynanacak.

Karşılaşmanın başında boyalı alandan sayılar üreten Anadolu Efes karşısında Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed ile Sloukas'ın üç sayılık, Ahmet Düverioğlu'nun da pota altından kaydettiği sayılarla 5. dakikada farkı 7 sayıya çıkardı: 14-7.
Hücumlardan boş dönen lacivert-beyazlı takım karşısında Melli ile Kalinic'in sayılarıyla farkı çift hanelere taşıyan sarı-lacivertli ekip, ilk çeyreği 25-15 önde tamamladı.
İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken Fenerbahçe Beko, Ahmet Düverioğlu'nun smacıyla 12. dakikada farkı 12 sayıya (31-19) çıkardı.
Kalinic'in teknik faulü sonrası Beaubois'in serbest atışlardan attığı sayılarla oyunu dengeleyen Anadolu Efes, savunmasını sertleştirdi ve Larkin'in basketleriyle 19. dakikada farkı 1'e indirdi: 38-37. Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 42-37 üstün gitti.
İkinci yarıya 6-0'lık seriyle başlayan ve 21. dakikada ilk kez öne (42-43) geçen Anadolu Efes, Moerman ve Baeubois'in dış atışlardan kaydettiği basketlerle 25. dakikada farkı 5 sayıya (48-53) çıkardı.
Lacivert-beyazlı takıma kolay sayı şansı vermeyen Fenerbahçe Beko, Melli'nin etkili oyunuyla 11-0'lık seri yakaladı 29. dakikada farkı 6 sayıya (59-53) taşıdı. Sarı-lacivertli ekip, final periyoduna da 62-57 galip durumda girdi.
Son çeyreğe de iyi başlayan Fenerbahçe Beko, Melih Mahmutoğlu'nun boyalı alandan kaydettiği sayıyla 32. dakikayı 9 sayı (69-60) farkla önde geçti. Hücumda ve savunmada direncini arttıran Anadolu Efes, Moerman ve Micic'in dış atışlardan kaydettiği sayılarla 38. dakikada eşitliği yakaladı: 72-72.
Mola dönüşü Melih Mahmutoğlu'nun etkili oyunuyla 7-0'lık seri yakalayan Fenerbahçe Beko, 39. dakikada farkı 7 sayıya (79-72) taşıdı. Skor üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Beko, sahadan 82-73 galip ayrıldı.


Salon: Ülker Spor ve Etkinlik
Hakemler: Ali Serkan Emlek, Mehmet Şahin, Can Mavisu
Fenerbahçe Beko: Sloukas 16, Ali Muhammed 6, Kalinic 8, Melli 19, Ahmet Düverioğlu 12, Melih Mahmutoğlu 12, Sinan Güler, Datome 4, Guduric 5
Anadolu Efes: Micic 16, Larkin 14, Beaubois 14, Moerman 13, Dunston 6, Doğuş Balbay 4, Sertaç Şanlı 2, James Metecan Birsen 4, Onuralp Bitim
1. Periyot: 25-15
Devre: 42-37
3. Periyot: 62-57
Beş faulle çıkanlar: 35.31 Beaubois, 36.46 Moerman (Anadolu Efes)

MAÇTAN NOTLAR
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin dördüncü maçında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'i konuk ederken sarı-lacivertli taraftarlar önceki karşılaşmalarda olduğu gibi rakip takımın başantrenörü Ergin Ataman'a tepki gösterdi.
Serinin ikinci ve üçüncü maçlarına kulaklıkla çıkan Ataman, dördüncü mücadale öncesinde de salona kulaklık takarak çıktı.
Ataman'ın salona gelişiyle Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nu dolduran Fenerbahçeli taraftarlar, "Ergin Ataman küfür etsene" şeklinde tezahüratta bulundu.
Sarı-lacivertliler, Ataman'ı isminin anons edilmesi sırasında da yuhaladı.
Ataşehir'deki ilk maçta olduğu gibi Anadolu Efes teknik heyet ve yedek oyuncularının bulunduğu bölümün arkasındaki tribünde polisler yer aldı.
Taraftarlardan yoğun ilgi
Fenerbahçeli taraftarlar, Anadolu Efes karşılaşmasına yoğun ilgi gösterdi. Tribünlerin büyük bölümünü dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, müsabaka öncesi takımlarına destek verdi.
Az sayıdaki Anadolu Efes taraftarları da kendilerine ayrılan bölümde takımlarını destekledi.



İpek Soylu İsrail'de çiftlerde şampiyon

Milli tenisçi İpek Soylu Uluslararası Tenis Federesyonu (ITF) tarafından İsrail'de düzenlenen 25 bin dolar ödüllü turnuvada Hırvat Partneri Silvia Njiric'le birlikte çiftler kategorisinde şampiyon oldu.


İsrail'in Akko kentinde düzenlenen W25 Akko turnuvasının çiftler finalinde temsilcimiz İpek Soylu ortaklık kurduğu Silvia Njiric'le birlikte Shelly Bereznyak (İsrail) - Yekaterina Dmitrichenko (Kazakistan) ikilisiyle karşılaştı. Korttan 6-2, 6-0'lık setlerle 2-0 galip ayrılan İpek-Njiric çifti mutlu sona ulaştı. İpek bu galibiyetle bu senenin 4'üncü, profesyonel kariyerinin ise 21'inci çiftler şampiyonluğunu elde etti.

Murat Sağlam Fenerbahçe'de

Fenerbahçe, VfL Wolfsburg II takımında forma giyen Murat Sağlam ile 3+1 yıllık anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Sarı lacivertli kulübün internet sayfasından yapılan açıklama şöyle:
"Kulübümüz, Almanya ekibi VfL Wolfsburg II’de forma giyen ve sözleşmesi sona ermekte olan Murat Sağlam ile 3+1 yıllık anlaşma sağladı.
21 yaşındaki oyuncuya sarı lacivertli forma altında başarılar dileriz."

Ertuğrul Ersoy Lecce'de

Ertuğrul Ersoy, Serie A ekiplerinden Lecce ile 4 yıllığına anlaşmaya vardı.

Bursaspor'un genç kaptanı Ertuğrul Ersoy, İtalyan kulübü Lecce'ye transfer oldu.
Yeşil beyazlı kulüp, bu transfer karşılığında İtalyan ekibinden 1.5 milyon euro bonservis bedeli alacak. Ertuğrul Ersoy'un da, transferin gerçekleşmesi için Bursaspor'daki alacaklarından feragat ettiği öğrenildi.
22 yaşındaki futbolcu, Lecce ile 4 yıllık sözleşme imzalayacak. Geçtiğimiz günlerde Burak Yılmaz için de nabız yoklayan İtalyan kulübü Lecce, bu girişimden sonuç alamamıştı.
Lecce, bu sezon Serie A'ya yükselme başarısı gösterdi.

Fenerbahçe'de forvete 3 aday

Fenerbahçe'nin transfer gündeminde Kalinic, Ze Luis ve Aleksandar Mitrovic yer alıyor.

Santrfor arayışlarını sürdüren Fenerbahçe, hücum hattı için en az iki futbolcu transfer etmek istiyor.
Bu bölge için en güçlü adaylardan biri Hırvat yıldız Nikola Kalinic. Atletico Madrid ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Kalinic için henüz kesin karar verilmedi.
İspanyol ekibi 31 yaşındaki santrforu kiralamaya sıcak bakıyor. Transfer komitesinin Kalinic için önümüzdeki günlerde girişimlerde bulunabileceği öğrenildi.
Teknik direktör Ersun Yanal’ın forvetteki öncelikli tercihlerinden Aleksandar Mitrovic’in maliyeti ise çok yüksek. Kiralamaya karşı çıkan İngiliz ekibi Fulham, bonservis bedelini 20 milyon avro olarak belirledi.
Teknik direktör Yanal’ın takıma kazandırılmasını istediği bir diğer isim ise Ze Luis. Bu transfer de Spartak Moskova’nın başarılı futbolcu için yaklaşık 15 milyon avro istemesi nedeniyle zor gözüküyor.
Rus temsilcisinin ilerleyen günlerde indirime gitmesi halinde tekrar masaya oturulabileceği belirtiliyor.
Kaynak: TRT Spor

Brezilya'dan 3 gollü açılış (Özet)

Copa America Brezilya - Bolivya maçı ile başladı.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafından düzenlenen Kupa Amerika'nın (Copa America) açılış maçında Brezilya, Bolivya'yı 3-0 yendi.
Brezilya'da düzenlenen 46. Kupa Amerika'nın ilk karşılaşması, A Grubu takımları Brezilya ile Bolivya arasında oynandı.
Ev sahibi ülke, Sao Paulo kentindeki Morumbi Stadı'da yapılan maçı, 50 (penaltıdan) ve 53. dakikalarda Coutinho, 85. dakikada da Everton'un golleriyle 3-0 kazandı.
A Grubu'ndaki diğer mücadelede Venezuela ile Peru, bugün TSİ 22.00'de karşılaşacak. Karşılaşma TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.
Dörder ekipten oluşan 3 grupta, ilk ikiye giren takımlar ve en iyi iki grup üçüncüsü çeyrek finale yükselecek.


trtspor.com.tr

FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda 8. gün sonuçları

FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda C ve D gruplarında 3 maç yapıldı.

Fransa'nın ev sahipliğinde bu yıl 8'incisi düzenlenen turnuvanın 8. gününde, C Grubu'nda iki, D Grubu'nda bir maç oynandı.
7 Temmuz'da sona erecek şampiyonada, 24 takım 6 grupta mücadele ediyor. Gruplarını ilk 2 sırada tamamlayanlar ile en iyi 4 grup üçüncüsü, son 16 turuna yükselecek.
Alınan sonuçlar şöyle:
- C Grubu:
Jamaika-İtalya: 0-5
İngiltere-Arjantin: 1-0
- D Grubu:
Japonya-İskoçya: 2-1

Ekvador Dünya Üçüncüsü

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda normal süresi 0-0 biten mücadelenin uzatma bölümünde Ekvador, İtalya'yı 1-0 mağlup ederek turnuvayı üçüncü sırada tamamladı.

Polonya'nın ev sahipliğinde bu yıl 22'ncisi düzenlenen turnuvanın üçüncülük maçında, İtalya ile Ekvador, Gdynia Stadı'nda karşı karşıya geldi.
Karşılıklı ataklarla geçen ve normal süresi 0-0 berabere biten mücadelenin uzatma bölümünde Ekvador, 104. dakikada Richard Mina ile bulduğu golle mücadeleden 1-0 galip ayrılarak dünya üçüncüsü oldu. İtalya, uzatmaların 95. dakikasında Marco Olivieri ile penaltı atışından faydalanamadı.
Güney Kore ile Ukrayna arasında Lodz Stadı'nda oynanacak final maçı, bugün TSİ 19.00'da başlayacak.

15 HAZİRAN 2019 CUMARTESİ


19:00Ukrayna - Güney KoreFIFA U 20
Dünya Kupası
Final
top_futbolTRT Spor

14 Haziran 2019 Cuma

A Milli Kadın Basketbol Takımımız Hazırlık Maçında Fransa’yı Mağlup Etti (Full Maç Video)

Letonya ve Sırbistan'ın 27 Haziran - 7 Temmuz tarihlerinde ortaklaşa düzenleyeceği 2019 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek olan A Milli Kadın Basketbol Takımımız, hazırlık karşılaşmasında Fransa’yı 74-65’lik skorla mağlup etti.


Ay-yıldızlılarımız Fransa’nın Rennes şehrinde gerçekleştirilen hazırlık turnuvasındaki ilk maçında ev sahibi karşısında maçın ilk periyodu 21-13 önde geçerken devre sonunda da 37-29’luk skorla üstün taraftı.

Mücadelenin ikinci yarısında da etkili oyununu sürdüren millilerimiz, üçüncü çeyreğini 57-43 üstün geçtiği maçı 74-65’lik  skorla kazandı.

A Milli Kadın Basketbol Takımımızda karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçilen Kia Stokes 10 sayı 10 ribaund ile double-double yaparken Tuğçe Canıtez 14 sayı, Pelin Derya Bilgiç ise 12 sayı ile çift hanelere ulaştı.

Karşılaşmayı Nantes Başkonsolosumuz İshak Ebrar Çubukçu da takip etti.

Millilerimiz turnuvadaki ikinci maçında 15 Haziran Cumartesi günü TSİ 19.00'da Sırbistan ile karşı karşıya gelecek.

"Ben Fenerbahçe'nin bir neferiyim"

Fenerbahçe'nin Fener Ol kampanyası kapsamında yaptığı programa telefon bağlantısıyla katılan Emre Belözoğlu için Fenerbahçe'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Fenerbahçeli Emre Belözoğlu şimdi canlı yayında!" ifadeleri kullanıldı.

Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'ye transfer olup olmadığı sorusuna "Fenerbahçe forması, Milli Takım formasıyla taşıdığım en değerli formaydı" ifadelerini kullanırken Ali Koç ise bu soruya "Televizyonda emrivaki yapmayın" dedi.
Belözoğlu ise “Bugün bazı şeyler oldu. Sayın başkanımızla bir görüşme yaptık. Başkanımız çok daha doğru şeyler söyleyecektir. Futbol bitse bile Fenerbahçe’nin bir neferi olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.
Emre Belözoğlu yayında şu açıklamaları yaptı:
"Fenerbahçe benim çocukluğumun hayaliydi. Zeytinburnu'nda başladım futbola, sonrasında Galatasaray'a bir geçişim oldu. Profesyonel günlerimin en mutlu dönemini Fenerbahçe formasıyla yaşadım.
Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü acısıyla tatlısıyla hep hissettim. Fenerbahçe'den ayrılırken taraftarlar boynuma sarılıp ağladılar. Ben belki ailemin yanında ağlamadım, onların yanında ağladım.
Fenerbahçe taraftarı WinWin'le destek olmaya devam ediyor, edecektir de.
Bugün bazı şeyler konuşuldu. Sayın başkanımızla, Semih abi de vardı. Sayın başkanımız daha doğru söyler. Bugün yollarımız tekrar kesişirse, Fenerbahçe'nin neferi olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Fenerbahçe'nin gönlümdeki yerini anlatmak istedim.
Üzerimizde taşıdığımız milli takım formasıyla, Fenerbahçe formasını taşımak en büyük şereftir"

TFF Süper Kupa Ankara'da oynanacak

Türkiye Futbol Federasyonu, TFF Süper Kupa'nın nerede ve ne zaman oynanacağını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda, TFF Süper Kupa 2019'un Ankara Eryaman Stadyumu'nda 7 Ağustos 2019 Çarşamba günü oynanmasına karar verdi.
2018-2019 Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu şampiyonu Galatasaray ile 2018-2019 sezonu Ziraat Türkiye Kupası finalisti Akhisar Belediyespor'un karşı karşıya geleceği müsabakanın başlama saati 20.45 olarak belirlendi.

Futbolda transfer dönemi başlıyor

2019-2020 Futbol Sezonunda 1. Transfer Dönemi, 17 Haziran 2019 tarihinde başlayıp, 2 Eylül 2019 tarihinde bitecek.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre TFF Yönetim Kurulu tarafından görüşülüp karara bağlanan 1. transfer ve tescil dönemi başlangıcından itibaren geçerli olmak üzere 2019-2020 futbol sezonunda uygulanacak hususlar açıklandı.
Buna göre 2019-2020 sezonunda 1. transfer ve tescil dönemi 17 Haziran'da başlayıp, 2 Eylül'de bitecek.
2. transfer ve tescil dönemi ise 4 Ocak 2020 tarihinde başlayıp, 31 Ocak 2020 tarihinde sona erecek.

2019-2020 Futbol Sezonu İlan Edilmesi Gereken Hususlar

Riad Bajic yeniden Konyaspor'da

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Riad Bajic'i kadrosuna kattığını açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda gerçekleşen imza töreninde başkan yardımcısı Osman Koçak'da hazır bulundu..
Geçtiğimiz sezon Medipol Başakşehir forması giyen Bajic ile satın alma opsiyonlu bir yıllık sözleşme imzalandı..
25 yaşındaki forvet oyuncusu yaptığı açıklamada,ikinci evine döndüğü için çok mutlu olduğunu söyledi..
Bajic Medipol Başakşehir forması ile geçtiğimiz sezon 22 maçta görev yaparken, 6 gol kaydetti.

Emre Belözoğlu Fenerbahçe'de

Fenerbahçe Kulübü, Emre Belözoğlu ile 1 yıllık anlaşmaya vardı.

Medipol Başakşehir ile olan sözleşmesi sezon sonunda sona eren Emre Belözoğlu, futbolu Fenerbahçe'de bırakmak istediğini söylemişti.
ecrübeli oyuncu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, ikinci başkan Semih Özsoy ve sportif direktör Damien Comolli ile bir araya geldi.
Görüşmenin ardından Emre Belözoğlu ile 1 yıllık anlaşmaya varıldı.
Transfer sezonunun başlamasının ardından tecrübeli futbolcuyla sözleşme imzalanması bekleniyor.
Emre Belözoğlu, Fenerbahçe formasını son olarak 2014-2015 sezonunda giymiş ve 26 lig maçında 6 gol atıp 2 asist yapmıştı.

Türkiye, FIFA dünya sıralamasında 37. sıraya yükseldi

A Milli Futbol Takımımız, FIFA dünya sıralamasında 37. basamağa yükseldi. Belçika zirvedeki yerini korudu.

FIFA'nın internet sitesinden açıklanan haziran ayı dünya sıralamasına göre teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri'ndeki bir maçı kaybedip üç maçını da kazanan ay-yıldızlılar, 1467 puanla iki basamak yükselerek 37. sıraya çıktı.
Belçika'nın liderliğini sürdürdüğü listede, Türkiye'nin 8 Haziran'da grup maçında 2-0 yendiği son Dünya Kupası şampiyonu Fransa, ikinci sırada kalmaya devam etti.
Türkiye'nin elemelerde bulunduğu H Grubu'ndaki diğer ülkelerden İzlanda 35'inci, Arnavutluk 66'ncı, Andorra 139'uncu, Moldova ise 170'inci sırada yer aldı.

Sonraki dünya sıralaması, 25 Temmuz'da duyurulacak. Sıralamada ilk 10'a giren ülkeler şöyle:
SıraTakımPuanDeğişim
1Belçika1746 -
2Fransa1718-
3Brezilya1681 -
4İngiltere1652-
5Portekiz1631 +2
6Hırvatistan1625 -1
7İspanya1617+2
8Uruguay 1615-2
9 İsviçre 1605-1
10Danimarka1589 -

Sıralamanın tamamını görmek için tıklayın.

Toronto Raptors NBA tarihine geçti

Son 4 yılda 3 şampiyonluğu bulunan Golden State Warriors ile karşılaştığı 2019 NBA final serisini 4-2 kazanan Toronto Raptors, ilk finalinden zaferle ayrılarak büyük bir başarıya imza attı.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) mücadele eden Kanada kulübü Toronto Raptors, tarihinin ilk şampiyonluğunu kazandı.
Ligdeki 30 takım arasında Kanada'yı temsil eden tek kulüp Raptors, ABD dışından çıkan ilk şampiyon oldu. 1995'te kurulan Raptors, NBA tarihinde şampiyonluğa ulaşan 20. farklı takım olarak kayıtlara geçti.
Raptors'ı çalıştıran Nick Nurse, Steve Kerr (2015: Golden State Warriors) ve Tyronn Lue'dan (2016: Cleveland Cavaliers) sonra son 5 yıl içinde başantrenörlüğe başladığı ilk sezonda şampiyonluğa uzanan 3. isim oldu.
Kawhi Leonard'ın (28,5 sayı) yanı sıra Pascal Siakam (19,8), Kyle Lowry (16,2), Fred VanVleet (14), Marc Gasol (12) ve Serge Ibaka (11,3), final serisi boyunca çift haneli skor ortalaması yakaladı.
Aslan payı Leonard'ın
Raptors'ın, sezon öncesi DeMar DeRozan karşılığında San Antonio Spurs'ten takas ettiği all-star forvet Kawhi Leonard, şampiyonlukta başrol oynadı.
27 yaşındaki basketbolcu, 28,5 sayı, 9,8 ribaunt, 4,2 asist, 2 top çalma ortalamalarıyla tamamladığı 2019 NBA final serisinin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.
Leonard; Willis Reed (1970, 1973), Kerim Abdülcabbar (1971, 1985), Magic Johnson (1980, 1982, 1987), Larry Bird (1984, 1986), Michael Jordan (1991, 1992, 1993, 1996, 1997, 1998), Hakeem Olajuwon (1994, 1995), Tim Duncan (1998, 2003, 2005), Shaquille O'Neal (2000, 2001, 2002), Kobe Bryant (2009, 2010), LeBron James (2012, 2013, 2016) ve Kevin Durant'ten (2017, 2018) sonra ödülü birden fazla kazanan 12. oyuncu oldu.
İlk şampiyonluğunu yaşadığı 2014'te Spurs formasıyla ödülü alan Leonard, Abdülcabbar (Milwaukee Bucks/Los Angeles Lakers) ve James'ten (Miami Heat/Cleveland Cavaliers) sonra farklı takımlarda finaller MVP'si seçilen 3. isim olarak tarihe geçti.
Play-off'ları 732 sayıyla bitiren Leonard, 1992 sezonunda 759 sayı atan Michael Jordan ve 2018'de 748 sayı kaydeden LeBron James'in ardından play-off tarihinin 3'üncü en skorer performansına imza attı.
Bu sezon play-off'larda 14 kez 30 sayı barajını geçen Leonard; Michael Jordan, Hakeem Olajuwon, Allen Iverson, Kobe Bryant ve LeBron James'ten sonra bunu başaran 6. oyuncu olmayı da başardı.
VanVleet'in katkısı
2016 NBA draftında hiçbir takım tarafından seçilmeyen Raptors'ın yedek oyun kurucusu Fred VanVleet, play-off'lardaki performansıyla şampiyonluk öyküsünde önemli bir yer edindi.
Final serisinde 14 sayı, 2,7 ribaunt, 2,2 asist ortalamalarını yakalayan VanVleet, özellikle kritik anlarda sahneye çıktı ve kaydettiği 3 sayılık basketlerle kilit rol oynadı.
2019 NBA final serisinde üç sayı çizgisinin gerisinden 16 basket bulan VanVleet, J.R. Smith ve Robert Horry'nin (15) paylaştığı bir NBA finalinde kenardan gelerek en fazla 3 sayılık basket atan oyuncu rekorunu kırdı.

Şampiyon Toronto Raptors

NBA finalinde Golden State Warriors'ı 114-110 yenen Toronto Raptors, seriyi 4-2 kazandı ve tarihinin ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Son 2 yılın şampiyonu Golden State Warriors, 3-2 geride olduğu final serisinin 6. maçında Toronto Raptors'ı ağırladı.
Raptors, soyunma odasına 60-57 üstünlükle gitti ancak Warriors, Klay Thompson'ın skorer oyunu sayesinde son 12 dakikaya 88-86 önde girdi.
Serinin 3. karşılaşmasında sakatlığı yüzünden oynayamayan Thompson, 3. çeyreğin bitimine 2 dakika 22 saniye kala sol dizinden sakatlanarak maçı terk etmek zorunda kaldı.
Fred VanVleet'in kritik 3 sayılık basketleriyle oyunda kalan Raptors, sahadan 114-110 galip ayrıldı ve seriyi 4-2 kazandı. Kanada kulübü Raptors, ABD dışından çıkan ilk NBA şampiyonu oldu.
Raptors'ta Kyle Lowry 26 sayı, 10 asist, 7 ribaunt, Pascal Siakam da 26 sayı, 10 ribauntla "double double" yaptı. Kawhi Leonard ve Fred VanVleet ise 22'şer sayı kaydetti.
Warriors'ta Klay Thompson 30 sayı, 5 ribaunt, Stephen Curry 21 sayı, 7 asist, Andre Iguodala 22 sayı ve Draymond Green 11 sayı, 19 ribaunt, 13 asist üretti.
Leonard ikinci kez en değerli oyuncu
Raptors'ın all-star forveti Kawhi Leonard, 28,5 sayı, 9,8 ribaunt, 4,2 asist, 2 top çalma ortalamalarıyla tamamladığı 2019 NBA finalinin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.
İlk şampiyonluğunu yaşadığı 2014'te San Antonio Spurs formasıyla ödülü alan 27 yaşındaki basketbolcu, Kerim Abdülcabbar (Milwaukee Bucks/Los Angeles Lakers) ve LeBron James'ten (Miami Heat/Cleveland Cavaliers) sonra farklı takımlarda finaller MVP'si seçilen üçüncü oyuncu oldu.
Play-off'ları 732 sayıyla bitiren Leonard, 1992 sezonunda 759 sayı atan Michael Jordan ve 2018'de 748 sayı kaydeden LeBron James'in ardından play-off tarihinin üçüncü en skorer performansına imza attı.
Klay Thompson ise play-offlarda 374. üçlüğünü attı ve LeBron James’i geride bırakarak bu alanda üçüncü sıraya yükseldi. Önündeki iki isim ise Steph Curry ve Ray Allen.

14-15-16-17 Haziran 2019 TV'de Spor Ekranı

14 HAZİRAN 2019 CUMA
12:00Denis Kudla - Matteo BerrettiniATP Stuttgart Çeyrek Finaltop_tennisSports TV
14:00Jan-Lennard Struff - Lucas PouilleATP Stuttgart Çeyrek Finaltop_tennisSports TV
16:00Dustin Brown - Félix Auger-AliassimeATP Stuttgart Çeyrek Finaltop_tennisSports TV
18:30Márton Fucsovics - Milos RaonicATP Stuttgart Çeyrek Finaltop_tennisSports TV
19:00Jamaika - İtalyaFIFA Kadınlar Dünya Kupasıtop_futbolTRT Spor
21:30İtalya - EkvadorFIFA U 20 Dünya Kupası 3.lük Maçıtop_futbolTRT Spor
22:00FenerbahçeWinWintop_futbolFB TV , Star TV
15 HAZİRAN 2019 CUMARTESİ
03:30Brezilya - BolivyaCopa Americatop_futbolTRT Spor
14:00Yarı FinalATP Stuttgart Yarı Finaltop_tennisSports TV
16:00Yarı FinalATP Stuttgart Yarı Finaltop_tennisSports TV
17:00Fenerbahçe Beko - Anadolu EfesTahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off Finaltop_basketTRT Spor
19:00Ukrayna - Güney KoreFIFA U 20 Dünya Kupası Finaltop_futbolTRT Spor
22:00Venezuela - PeruCopa Americatop_futbolTRT Spor
22:00FenerbahçeWinWin top_futbolFB TV , TV8
16 HAZİRAN 2019 PAZAR
01:00Arjantin - KolombiyaCopa Amerikatop_futbolTRT Spor
16:00FinalATP Stuttgart Finaltop_tennisSports TV
16:00İsveç - TaylandFIFA Kadınlar Dünya Kupası top_futbolTRT Spor
19:00ABD - ŞiliFIFA Kadınlar Dünya Kupasıtop_futbolTRT Spor
22:00Paraguay - KatarCopa America top_futbolTRT Spor
22:00Fenerbahçe WinWintop_futbolFB TV
17 HAZİRAN 2019 PAZARTESİ
01:00Uruguay - EkvadorCopa Americatop_futbolTRT Spor
20:00Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off Finaltop_basketTRT Spor
22:00Nijerya - FransaFIFA Kadınlar Dünya Kupası top_futbolTRT Spor

FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda 7. gün sonuçları

FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nın 7. gününde, B ve C gruplarında 2 maç yapıldı.

Fransa'nın ev sahipliğinde bu yıl 8'incisi düzenlenen turnuvanın 7. günü kıyasıya maçlara sahne oldu.
Öne çıkan maçta, C Grubu'nda Avustralya, 2-0 geriye düştüğü mücadelede Brezilya'yı 3-2 mağlup etti.
Brezilya'nın ilk golünü penaltıdan atan Martha, katıldığı 5 Dünya Kupası'nda da ağları sarsmayı başaran ilk oyuncu oldu. 33 yaşındaki Martha, Dünya Kupası'ndaki toplam gol sayısını ise 16'ya çıkararak organizasyon tarihindeki en çok gol atan futbolcu rekorunu geliştirdi.
7 Temmuz'da sona erecek şampiyonada, 24 takım 6 grupta mücadele ediyor. Gruplarını ilk 2 sırada tamamlayanlar ile en iyi 4 grup üçüncüsü, son 16 turuna yükselecek.

Alınan sonuçlar şöyle:
B Grubu:
Güney Afrika-Çin: 0-1

C Grubu:
Avustralya-Brezilya: 3-2

13 Haziran 2019 Perşembe

Deplasmanda Kazanan Anadolu Efes Seride 2-1 Öne Geçti (Özet)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu 74-57 mağlup etti.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Anadolu Efes, deplasmanda Fenerbahçe Beko'yu 74-57 yenerek seride 2-1 öne geçti.
Karşılaşmanın başında iki ekip de pota altından sayılar üretirken, Ali Muhammed'le üç sayılık basketler bulan Fenerbahçe Beko, 5. dakikada 12-11 üstünlük yakaladı. Topu iyi paylaşan ve Moerman'ın potaya giderek bulduğu sayılarla öne geçen Anadolu Efes, Larkin'in üç sayılık basketiyle 7. dakikada farkı 7 sayıya çıkardı: 12-19. Çeyreğin kalan bölümünde iki ekip de dış atışlardan sayılar üretirken lacivert-beyazlı ekip, ilk çeyreği 22-17 önde tamamladı.
İkinci çeyreğin ilk dört dakikasında Anadolu Efes'e sayı şansı vermeyen Fenerbahçe Beko, Kalinic ve Sinan Güler'in basketleriyle 13. dakikada farkı bire (21-22) indirdi. Beaubois'nın arka arkaya dış atışlardan kaydettiği sayılarla lacivert-beyazlı ekip, 17. dakikada farkı 6 sayıya (22-28) taşıyınca, başantrenör Obradovic mola aldı. Mola dönüşü de dış atışlardan sayılar üretmeye devam eden Anadolu Efes, farkı çift hanelere çıkardı ve soyunma odasına 36-26 üstün girdi.
Üçüncü çeyrek karşılıklı sayılarla başladı. Melih Mahmutoğlu'nun sportmenlik dışı faulü sonrası Larkin ve Dunston'la serbest atışlardan sayılar bulan Anadolu Efes, 25. dakikayı 43-35 önde tamamladı. Kalinic ve Sloukas'la boyalı alandan sayılar üreten Fenerbahçe Beko karşısında Beaubois ve Micic'le üç sayılık basketler bulan lacivert-beyazlı ekip, üçüncü periyodu 56-45 öne geçti.
Son çeyrek büyük bir heyecana sahne oldu. Taraftar desteğini arkasına alan Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed'in turnikesiyle 33. dakikada farkı 7 sayıya (52-59) düşürdü. Basit top kayıpları yapan sarı-lacivertli ekip karşısında 11-0'lık seri yakalayan Anadolu Efes, 14. dakikada farkı 18 sayıya çıkardı: 52-70. Çeyreğin kalan bölümünde iki ekip de kötü hücum ederken Anadolu Efes, Doğuş Balbay ve Larkin'in sayılarıyla skor üstünlüğünü korudu ve sahadan 74-57 galip ayrıldı.
Dört galibiyete ulaşacak ekibin şampiyon olacağı serinin dördüncü maçı 15 Haziran Cumartesi günü sarı-lacivertli takımın ev sahipliğinde oynanacak.

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik
Hakemler: Mehmet Keseratar, Emin Moğulkoç, Kaan Büyükçil
Fenerbahçe Beko: Ali Muhammed 13, Melih Mahmutoğlu 2, Guduric 7, Kalinic 17, Melli 11, Ahmet Düverioğlu 1, Sinan Güler 2, Sloukas 4, Datome, Egehan Arna
Anadolu Efes: Micic 15, Larkin 19, Beaubois 19, Moerman 16, Dunston 3, Doğuş Balbay 2, Onuralp Bitim, James Metecan Birsen, Sertaç Şanlı, Ömer Can İlyasoğlu
1. Çeyrek: 17-22
Devre: 26-36
3. Çeyrek: 45-56

Eden Hazard'dan Real Madrid'e 5 yıllık imza

İspanya'nın Real Madrid Kulübü, yeni transferi Belçikalı Eden Hazard'ı basına ve taraftarlara tanıttı.

Santiago Bernabeu Stadı'nda yapılan Hazard'ın tanıtımına, Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez, kulübün dış ilişkiler sorumlusu Emilio Butragueno, yönetim kurulu üyeleri, kulübün elçilerinden Roberto Carlos ve Alvaro Arbeloa, Belçikalı futbolcunun ailesi ve 50 bine yakın taraftar katıldı.
Şeref tribünün olduğu alanda yapılan tanıtımda konuşan Hazard, "Çocukluğumdan beri hayalim bu kulüpte oynamaktı." dedi.
Real Madrid'de henüz forma numarası belli olmayan Hazard, "Bu statta en kısa zamanda Real Madrid formasıyla oynamayı ve bir çok kupa kazanmayı istiyorum." diye konuştu.
Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez ise "Bugün Real Madrid için büyük bir mutluluk, özel bir heyecanımız var. Olağanüstü, farklı, futbolu olağan üstü hale getiren futbolculardan biri kulübümüzde. Hazard, dünyanın en iyi futbolcularından biri ve şimdi Real Madrid'in futbolcusu. Sevgili Hazard, Bernabeu bundan böyle senin evin." ifadelerini kullandı.
Perez, "Real Madrid efsanesi, dünyanın en iyi futbolcularıyla devam etmeli. Biz Real Madridiz ve şimdi daha fazla kupa istiyoruz. Olağanüstü bir kadromuz var ve bunu yöneten, çok sevdiğimiz bir teknik direktörümüz Zinedine Zidane var." şeklinde konuştu.
Hazard, Real Madrid ile anlaşmaya vardığı 5 yıllık sözleşmesini başkan Perez ile birlikte imzaladı.
Bu arada, İngiltere'nin Chelsea Kulübü'nden 100 milyon avroya transfer edilen Hazard, Real Madrid kulüp tarihinin en pahalı transferi oldu. İspanyol kulübünün Hazard'dan önceki en pahalı transferi, 2009 yılında Manchester United'tan 96 milyon avroya kadrosuna kattığı Cristiano Ronaldo olmuştu.
Hazard'ı görmek için Santiago Bernabeu Stadı'na yaklaşık 50 bin taraftar gelirken, Real Madrid'in futbolcu tanıtımındaki en fazla taraftar katılımı rekoru 2009 yazında Cristiano Ronaldo'da (70 bin) olmuştu.
Belçikalı 28 yaşındaki forvet oyuncusu Hazard, kariyerine 2007 yılında Fransa'nın Lille takımında başlarken, 2012'de Chelsea'ye transfer oldu. İngiliz takımı ile geçen sezon sonunda UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan Hazard, 352 karşılaşmada 110 gollük performans sergiledi.

TFF'den Digiturk açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'in yayıncı kuruluşu Digiturk'ün yayın haklarını yerine getirdiğini ve bu kurumun katkılarının uzun yıllar devam edeceğini bildirdi.

TFF'den yapılan açıklama şöyle:
"Son günlerde kamuoyunda iş ortağımız Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'in resmi yayıncısı beIN Sports ile ilgili ortaya atılan tamamen gerçek dışı ve mesnetsiz iddialar üzerine bir açıklama yapma gereği doğmuştur. 
Türk futboluna çok değerli katkılarda bulunan beIN Sports, 2018-2019 sezonu yayın hakları ile ilgili tüm ödeme yükümlülüklerini yerine getirmiş olup, kulüplerimize herhangi bir gecikmiş ödemesi de bulunmamaktadır.
beIN Sports, 18 yıldır kulüplerimize maddi ve manevi çok değerli katkılarda bulunmuştur. BeIN Media Group CEO'su Sayın Yousef Al-Obaidly ile yapılan görüşmelerde de bu desteklerinin süreceği kendisi tarafından sık sık dile getirilmiştir. Tabii ki ortaya çıkabilecek olası sorunlar ve eksiklikler, karşılıklı iş birliği içerisinde çözüme kavuşturulacaktır.
Federasyonumuzun, çözüm ortağımız beIN Sports'un değerli katkılarının uzun yıllar devam edeceğine inancı tamdır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur" 

Digiturk'ten açıklama