TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

18 Ağustos 2018 Cumartesi

Fenerbahçe, Malatya'da kayıp

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor'a 1-0 mağlup oldu.

Evkur Yeni Malatyaspor'un golü 70. dakikada  Danijel Aleksic'den geldi.
Bu sonuçla Fenerbahçe ilk deplasman maçında sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Yeni Malatyaspor ise ligde oynadığı 2. maçı da kazandı.

MAÇTAN DAKİKALAR
14. dakikada Adem'in orta sahadan attığı uzun pasta topla buluşan ve ceza sahası ön çizgisine kadar giden Pereira'nın sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
30. dakikada De Souza'nın sağ kanattan yaptığı ortada, ceza sahası içinde Mehmet Ekici'nin vuruşu sonrası top yandan auta çıktı.
31. dakikada Slimani'nin pasıyla topla buluşan Barış Alıcı'nın ceza sahası dışında sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutta, kaleci Ertaç iki hamlede topa hakim oldu.
41. dakikada ceza sahası içerisinde yaşanan karambolde Mina'nın kaptırdığı top, De Souza'nın önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda kaleci Ertaç meşin yuvarlağın sahibi oldu.
45. dakikada Aleksic'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, kaleci Volkan topu çift yumrukla uzaklaştırdı.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı.
48. dakikada orta sahadan aldığı topla ceza sahasına kadar giren Mehmet Ekici'nin sert şutunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.
54. dakikada Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği pasa hareketlenen Slimani'nin kale önünde yaptığı kafa vuruşunda, top kalenin yandan auta çıktı.
58. dakikada Şener Özbayraklı'nın ceza sahası içerisine yaptığı ortada, kaleci Ertaç müdahale ederek topu uzaklaştırmak istedi. Topu önünde bulan ve bekletmeden vuran Barış'ın şutunda, savunma oyuncusu Seth kale çizgisi üzerinden meşin yuvarlağı taca gönderdi.
GOL 70. dakikada ev sahibi takım öne geçti. Guilherme'nin sağdan ceza sahası içerisine yaptığı ortaya hareketlenen Aleksic'in arka direkte gelişine yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Volkan'ın sağından ağlarla buluştu: 1-0.
Evkur Yeni Malatyaspor, karşılaşmayı 1-0 kazandı.

 Stat: Yeni Malatya
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Evkur Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Seth, Mina, Sadık Çiftpınar, Rahman Buğra Çağıran, Ahmed Ildiz (Dk. 64 Donald), Guilherme, Pereira (Dk. 86 Mustafa Eskihellaç), Aleksic (Dk. 90+3 Erkan Kaş), Adem Büyük, Boutaib
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı (Dk. 78 Eljif Elmas), Skrtel, Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Mehmet Ekici (Dk. 63 Valbuena), Ayew, Barış Alıcı (Dk. 78 Alper Potuk), Slimani
Gol: Dk. 70 Aleksic (Evkur Yeni Malatyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 71 Aleksic, Dk. 90+2 Donald (Evkur Yeni Malatyaspor)

Antalya'da gol düellosu

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Antalyaspor ile Atiker Konyaspor 3-3 berabere kaldı

Antalyaspor'un golleri 8. ve 75. dakikalarda  Diego, 67. dakikada Maicon'dan geldi. Atiker Konyaspor'un gollerini ise 39. ve 53. dakikalarda  Ömer Ali Şahiner ve 45. dakikada Fofana kaydetti.
Karşılaşmanın 90+2. dakikasında Atiker Konyaspor'da Jevtovic kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Bu sonuçla Atiker Konyaspor puanını 4'e yükseltirken, Antalyaspor ise yeni sezonda ilk puanını almış oldu.
MAÇTAN DAKİKALAR
Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında oynanan Antalyaspor- Atiker Konyaspor maçının ilk yarısı, konuk takımın 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.
Maçın 1. dakikasında gelişen Antalyaspor atağında, sağ kanattan Maicon'un verdiği pasla ceza sahası çizgisi üzerinde buluşan Doukara'nın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Serkan Kırıntılı'da kaldı.
7. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Danilo'nun yerden pasında ceza sahası çizgisi üstünde topla buluşan Vainqueur'un vuruşunda, kaleci Serkan Kırıntılı son anda meşin yuvarlağı kornere çelmeyi başardı.
GOL 8. dakikada Antalyaspor golü buldu. Hakan Özmert'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda, ceza sahasında topa iyi yükselen Diego'nun kafa vuruşunda, kaleci Serkan Kırıntılı'nın müdahalesine rağmen meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0
GOL 39. dakikada Atiker Konyaspor karşılaşmada beraberliği yakaladı. Ani gelişen atakta Yatabare'nin pasıyla ceza sahasına giren Ömer Ali Şahiner, kaleci Boffin'i çalımladıktan sonra şutunu çekti. Çizgi üstünde Diego'nun müdahalesine rağmen meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1
GOL 45. dakikada Atiker Konyaspor karşılaşmada öne geçti. Ani gelişen Atiker Konyaspor atağında, sağ çaprazdan ceza sahasına giren Jahovic'in vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyun alanına geri döndü. Sol çaprazda topla buluşan Fofana'nın vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-2
Karşılaşmanın ilk yarısı Atiker Konyaspor'un 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.
51. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Doukara'nın vuruşunda kaleci Serkan Kırıntılı'nın müdahalesine rağmen, top ağlarla buluşmak üzereyken Ferhat Öztorun çizgi üstündeki müdahalesiyle kornere çıktı.
GOL 53. dakikada Atiker Konyaspor farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan çizgiye inen Yatabare'nin yerden pasında, Jahovic'in vuramadığı top Vainqueur'ün ayağından sekti. Altıpasta oluşan karambolde topa son dokunan Ömer Ali Şahiner, takımının üçüncü golünü kaydetti: 1-3
GOL 67. dakikada Antalyaspor farkı bire indirdi. Ceza sahası dışı sağ çaprazdan Nazım Sangare'nin ceza sahasına ortasında, penaltı noktası üzerinde Maicon'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Serkan Kırıntılı'nın solundan ağlarla buluştu: 2-3
GOL 75. dakikada Antalyaspor karşılaşmada beraberliği yakaladı. Sağ kanattan Hakan Özmert'in kullandığı köşe vuruşunda Diego'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 3-3
83. dakikada Nazım Sangare'nin ara pasıyla hareketlenen Drole, ceza sahasında kaleci Serkan Kırıntılı ile karşı karşıya kaldı. Drole'ün vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Serkan Kırıntılı'nın müdahalesiyle kornere çıktı.
90+2. dakikada Atiker Konyaspor karşılaşmada 10. kişi kaldı. Sağ kanattan hareketlenen Drole'ü arkadan çekerek düşüren Jevtovic, hakem Alper Ulusoy tarafından ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, karşılaşma 3-3 eşitlikle sona erdi.
Stat: Antalya
Hakemler: Alper Ulusoy, Mehmet Cem Satman, Volkan Ahmet Narinç
Antalyaspor: Boffin, Nazım Sangare, Celustka, Diego, Chico, Vainqueur (Dk. 57 Yekta Kurtuluş), Hakan Özmert, Maicon, Danilo (Dk. 57 Drole), Doğukan Sinik (Dk. 68 Harun Alpsoy), Doukara
Atiker Konyasspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Ali Turan, Uğur Demirok, Ferhat Öztorun, Volkan Fındıklı (Dk. 64 Jevtovic), Jonsson, Ömer Ali Şahiner, Jahovic (Dk. 73 Milosevic), Fofana (Dk. 82 Hurtado, Yatabare
Goller: Dk. 8 ve 75 Diego, Dk. 67 Maicon (Antalyaspor) Dk. 39 ve Dk. 53 Ömer Ali Şahiner, Dk. 45 Fofana (Atiker Konyaspor)
Kırmızı kart: Dk. 90+2 Jevtovic (Atiker Konyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 15 Ferhat Öztorun, Dk. 29 Volkan Fındıklı, Dk. 85 Ali Turan (Atiker Konyaspor) Dk. 43 Hakan Özmert (Antalyaspor)

Galatasaray'da 4 transfere toplu imza töreni

Galatasaray Kulübü, yeni transfer Emre Akbaba, sezon başında Inter'den bonservisi alınan Yuto Nagatomo ve son dönemde takıma dahil olan Muğdat Çelik ve Hery Onyekuru için toplu imza töreni düzenledi

Oyuncular için Türk Telekom Stadı'nda gerçekleştirilen imza töreninde, kulüp başkanı Mustafa Cengiz hazır bulundu.
Toplantının başında bir konuşma yapan başkan Mustafa Cengiz, "Emre Akbaba, çok zorlu ve meşakkatli bir yolun sonunda yanımızda oturuyor. Fatih Terim hocamız incelik gösterdi, yarın zorlu bir maçımız var ama oyuncuları buraya gönderme nezaketinde bulundu. Hocamıza teşekkür ediyorum." dedi.
Henry Onyekuru'nun çok değerli bir oyuncu olduğunu söyleyen Cengiz, "Henry çok genç ve değerli bir oyuncu. Umarım sadece kiralık değil ömür boyu bizimle olur. Türk ve dünya futboluna çok şey katacağına inanıyoruz." diye konuştu.
Muğdat Çelik'in isminin Anadolu'da Mikdad diye anıldığını ve bu adın önemli bir din büyüğüne ait olduğunu dile getiren başkan Cengiz, Yuto Nagatomo'nun, Japonya Büyükelçisi'nin tavsiyesiyle iyi niyet elçisi olacağını söyledi.
Emre Akbaba: "Hayalimi yaşamama az kaldı"
Galatasaray'ın uzun bir transfer sürecinin ardından dün akşam İstanbul'a getirdiği Emre Akbaba, sarı-kırmızılı kulübe geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.
Birkaç sene önce Türk Telekom Stadı'nın önünde Galatasaray formalı olarak çektirdiği fotoğrafı ile ilgili soruya cevap veren Emre Akbaba, "Trabzonspor maçıydı. O maçtan sonra şampiyonluk kutlamaları olmuştu. Hoca da Fatih Terim'di. Tribünde maçı izlerken, 90 dakikanın tamamında o sahada olmanın hayalini kurdum ve bu hayali yaşamama az kaldı." şeklinde konuştu.
Basın toplantısında heyecanlı olduğu gözlenen genç futbolcu, "Galatasaray'a imza attığım için çok mutluyum. Buraya gelmemde emeği olan Mustafa Cengiz başkanıma, Abdürrahim Albayrak'a ve Fatih Terim hocama çok teşekkür ediyorum. Taraftarın ilgisini gördüm. Parçalı formayı giyip bu ilgiye karşılık vermek istiyorum." ifadelerini kullandı.
"Benim gönlüm Galatasaray'daydı"
Son iki günün kendisi için çok yoğun geçtiğini söyleyen genç futbolcu, Galatasaray'a transferi konusunda ısrarcı olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
"Son iki gün benim için de çok yoğun geçti. Kulübümle istişare ettik. Galatasaray'a gelmek istediğimi belirttim ve bunda ısrarcı oldum. O yüzden bugün buradayım. Alanya'da uzun yıllar forma giydim. İki şampiyonluk yaşadık. Kulübüme para kazandırmak istiyordum. Galatasaray bütün kupaları hedefleyen bir takım. Benim de hedefim kupalar kazanmak. Buradan ayrılacaksam da kulübüme para kazandırarak ayrılmak istiyorum. Fenerbahçe ve Başakşehir büyük kulüpler. Onlarla da görüştüm ama benim gönlüm Galatasaray'daydı. Şu anda burada olduğum için çok mutluyum."
Nagatomo: "İnanılmaz bir taraftarımız ve inanılmaz bir hocamız var"
Geride kalan sezonun devre arasında İtalyan ekibi Inter'den kiralanan ve beğenilen performansı sonrası bonservisiyle transfer edilen Japon oyuncu Yuto Nagatomo, sarı-kırmızılı ekipte devam ediyor olmaktan duyduğu memnuniyeti aktardı.
Galatasaray'da devam ettiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Nagatomo, "Geçen sezon 4 ay oynadım. Kulübün ne kadar büyük olduğunu gördüm. İnanılmaz bir taraftarımız ve inanılmaz bir hocamız var. Tekrar burada oynayacağım için mutluyum." şeklinde konuştu.
Nijeryalı futbolcu Onyekuru da yaptığı açıklamada, gelişimi açısından önemli bir takıma geldiğinin altını çizerek, "Galatasaray'a geldiğim için mutluyum. Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın en tanınmış kulüplerinden birindeyim. Çok tanınmış ve tecrübeli bir hocamız var. Benim gibi genç bir oyuncu için Galatasaray, kariyer anlamında çok önemli. Gelişimimde burası önemli bir rol oynayacak." değerlendirmesinde bulundu.
Muğdat Çelik ise, "Kendimi çok şanslı hissediyorum. 80 milyonda kime sorsanız buraya gelmek ister. Çok güzel bir aile ortamı var, umarım başarılı olurum." açıklamasında bulundu.
İmza töreninin ardından futbolcular, basın mensuplarına birlikte poz verdi.

Bursa'da gol sesi çıkmadı

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Bursaspor ile Kayserispor 0-0 berabere kaldı.

Bu sonuçla Bursaspor'un galibiyet hasreti 2 maça çıktı. Bursaspor ligin 1. haftasında Fenerbahçe'ye deplasmanda 2-1 mağlup olmuştu. Kayserispor ise ligin ilk haftasında kendi evinde Antalyaspor'u 2-0 mağlup etmişti.

MAÇTAN DAKİKALAR
21. dakikada gelişen Bursaspor atağında, Barış Yardımcı'nın uzun pasıyla Kayserispor ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Stancu, kaleci Lung ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
41. dakikada ev sahibi ekip atağında, Stancu'nun sol kanattan Kayserispor ceza sahası içine yaptığı ortada, Yusuf Erdoğan ile birlikte yükselen kaleci Lung, topu tokatlayarak tehlikeyi uzaklaştırdı.
43. dakikada Furkan Soyalp'in pasıyla Kayserispor ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Aziz Eraltay'ın vuruşunda, kaleci Lung topu tokatlayarak kornere çeldi.
Maçın ilk yarısı golsüz tamamlandı.
48. dakikada konuk takımın sağ taraftan kazandığı korner atışını Deniz Türüç kullandı. Bu oyuncunun Bursaspor ceza sahasına yaptığı ortada, Varela'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
55. dakikada Badji'nin ara pasıyla sağ kanatta topla buluşan Yusuf Erdoğan, ceza sahasına kadar ilerledi. Kaleci Lung, karşı karşıya kaldığı pozisyonda elleriyle uzanarak kendisini geçmeye çalışan Yusuf Erdoğan'ın ayağından topu almayı başardı.
77. dakikada Bursaspor'un sol taraftan kazandığı köşe atışını Tunay Torun kullandı. Bu oyuncunun ceza sahası içine yaptığı ortaya Aytaç Kara'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Lung'da kaldı.
79. dakikada gelişen konuk takım atağında Bursaspor savunma oyuncularının uzaklaştıramadığı top Bilal Başaçıkoğlu'nun önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.
90. dakikada ev sahibi ekip atağında Kayserispor defans oyuncularının uzaklaştırmak istedikleri top Badji'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun sert şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
Karşılaşma, 0-0 eşitlikle sona erdi.
Stat: Bursa Büyükşehir Belediye
Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar
Bursaspor: Harun Tekin, Burak Kapacak, Barış Yardımcı, Ertuğrul Ersoy, Aziz Eraltay, Aytaç Kara, Badji, Lima, Furkan Soyalp (Dk. 65 Tunay Torun), Yusuf Erdoğan (Dk. 86 Kembo), Stancu (Dk. 75 Necid)
Kayserispor: Lung, Lopes, Kana Bıyık, Sapunaru, Sakıb Aytaç (Dk. 58 Atila Turan), Rotman, Mensah, Varela (Dk. 86 Şamil Çinaz) , Deniz Türüç, Chery (Dk. 67 Bilal Başaçıkoğlu), Umut Bulut
Sarı kartlar: Dk. 32 Aytaç Kara. Dk. 68 Lima (Bursaspor), Dk. 45 1 Lopes, Dk. 80 Bilal Başaçıkoğlu (Kayserispor)

Emre Akbaba'nın maliyeti belli oldu

Galatasaray Kulübü, Aytemiz Alanyaspor'dan kadrosuna kattığı Emre Akbaba ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını ve oyuncuya yıllık 1 milyon 750 bin avro ödeneceğini duyurdu.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) da yer alan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
"Profesyonel futbolcu Emre Akbaba ve kulübü Aytemiz Alanyaspor ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Futbolcunun eski kulübüne 4 milyon avro tutarında transfer bedeli ödenecektir. Futbolcunun kendisiyle de 2018-2019 futbol sezonundan başlamak üzere 3 sezon için anlaşmaya varılmıştır. Her bir futbol sezonu için oyuncuya net 1 milyon 750 bin avro sabit transfer ücreti ödenecektir."



17 Ağustos 2018 Cuma

Karadeniz'de Trabzonspor fırtınası

Trabzonspor yeni sezonda seyircisi önünde çıktığı ilk maçta Demir Grup Sivasspor'u 3-1 mağlup ederek galibiyetle tanıştı.

Trabzonspor'un golleri 7. dakikada Olcay Şahan, 14. (penaltı) ve 27. dakikada Hugo Rodallega'dan geldi. Demir Grup Sivasspor'un karşılaşmadaki tek golünü 45+4. dakikada  Douglas kaydetti. Demir Grup Sivasspor'un Barcelona'dan kiraladığı Douglas, ilk 2 Süper Lig maçında 1 gol ve 1 asist ile 2 gole katkıda bulundu.
Karşılaşmanın 83. dakikasında Trabzonspor'da Burak Yılmaz'ın attığı gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. VAR da pozisyonun ofsayt olduğunu orta hakem Yaşar Kemal Uğurlu'ya iletti.
Bordo Mavili takım ligin ilk haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir'e 2-0 mağlup olmuştu. Sivasspor ise geçen hafta Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 mağlup etmişti.

Trabzonspor: 3 - Demir Grup Sivasspor: 1
Stat: Medical Park
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Erdinç Sezertam, Serkan Çimen
Trabzonspor: Onur Kıvrak, Pereira, Hosseini, Toure, Novak, Onazi, Sosa (Dk. 81 Batuhan Artarslan), Abdülkadir Ömür, Olcay Şahan, Yusuf Yazıcı (Dk. 53 Kucka), Rodallega (Dk. 63 Burak Yılmaz)
Demir Grup Sivasspor: Tolgahan Acar, Douglas, Uğur Çiftçi, Medjani, Ziya Erdal (Dk. 78 Erdoğan Yeşilyurt), N'Dinga (Dk. 12 Braz), Robinho, Hakan Arslan, Emre Kılınç, Rybalka (Dk. 88 Cyriac), Kone
Goller: Dk. 7 Olcay Şahan, Dk. 14 (Penaltıdan) ve Dk. 27 Rodallega (Trabzonspor), Dk. 45+4 Douglas (Demir Grup Sivasspor)
Sarı kartlar: Dk. 5 N'Dinga, Dk. 13 Braz, Dk. 85 Uğur Çiftçi, Dk. 90 Erdoğan Yeşilyurt (Demir Grup Sivasspor), Dk. 8 Olcay Şahan (Trabzonspor)

David Ospina resmen Napoli'de

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Napoli, kaleci David Ospina'yı kiraladı.

Arsenal forması giyen 29 yaşındaki Kolombiyalı kaleciyi sezon sonuna kadar kiralayan İtalyan ekibi, transferi sosyal medya hesabından "Hoş geldin David Ospina" mesajıyla duyurdu.
Yaz transfer döneminde Beşiktaş ile de adı anılan Ospina, Arsenal'da geçirdiği 4 sezonda tüm kulvarlarda 70 maça çıktı.

Lionel Carole resmen Strasbourg'da

Galatasaray, Lionel Carole'ün transferi için 750 bin Avro karşılığında Strasbourg kulübüyle anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Sarı Kırmızılıların resmi twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:
''Teşekkürler Lionel Carole! Profesyonel futbolcumuz Lionel Jules Carole'un transferi konusunda SAS Racing Club De Strasbourg Alsace (RCSA) kulübü ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre RCSA kulübü şirketimize 750.000 Euro transfer bedeli ödeyecektir.''  

Galatasaray'ın KAP'a yaptığı açıklama ise şöyle:

Salih Uçan resmen Empoli'de

Serie A'nın yeni ekiplerinden Empoli, Salih Uçan'ın transferi konusunda Fenerbahçe ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı. 

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Salih Uçan'ın satın alma opsiyonu ile kiralandığı duyuruldu. 
Fenerbahçe'den yapılan açıklamada ise ''Profesyonel futbolcularımızdan Salih Uçan'ın 2018-2019 sezonu sonunda bitecek olan sözleşmesi opsiyonu kulübümüzde olmak kaydıyla 2019-2020 sezonu sonuna kadar uzatılarak, kendisi Empoli Kulübü'ne 1 yıllığına satın alma opsiyonlu olarak kiralanmıştır. Salih Uçan'a başarılı bir sezon dileriz'' ifadelerine yer verildi.

Mustafa Cengiz, Emre Akbaba'nın bonservis bedelini açıkladı

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Emre Akbaba'nın transferi konusunda Alanyaspor Kulübü ile 4 milyon avro karşılığında anlaştıklarını, futbolcuyla da 4 yıllık sözleşme imzalayacaklarını söyledi.

Mustafa Cengiz, kulüp ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak ve başkan yardımcısı Yusuf Günay ile Türk Telekom Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, Emre Akbaba transferi başta olmak üzere gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kulübün kuruluş yılı olan 1905'i vurgulamak amacıyla saat 19.05'te başlayan toplantıda konuşan Cengiz, transferde maddi olanakları doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek şunları kaydetti:
"Taraftarların beklentisini biliyorum. Çünkü ben de bir taraftarım. Tek farkımız onların adına belli bir sorumluluğu omuzlarımızda taşıyoruz, biraz daha dikkatli olmak durumundayız. Taraftarlarımızın beklentileri açık. Ancak kaynaklar kıt, ihtiyaçlar sınırsız. Hiçbir zaman hiçbir şey yeterli değildir. Galatasaray da Manchester United da Barcelona da şu an itibarıyla yetersizdir. Her gün kendini yenilemek zorundadır. Bu bağlamda bazı mevkilere, teknik heyetimizin istekleri ve maddi olanaklarımız doğrultusunda harcama yapmak durumundayız. Bu asla ağlamak değildir. Ben çocukluğumdan beri ağlamayı unuttum. Allah da kimseyi ağlatmasın."

Mustafa Cengiz, yönetim olarak çok şeffaf davrandıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz sadece gerçekleri sergileriz. Taraftarlarımıza, camiaya ve rakiplerimize asla yalan söylemeyiz. Arkadan dolanıp iş çevirmeyiz. Asla Bizans yapmayız. Galatasaray'ın karakteri bunu gerektirir. Bunu diyerek de rakiplerimize asla laf atma niyetinde değilim. Biz Galatasaray camiası olarak net şekilde ifade ettik: Rakibe saygı, kendimize saygı. Kendimize saygımız yoksa rakibimize de saygımız yoktur. Herkes bildiği gibi davranır. Biz kendi doğrularımız ve yanlışlarımızdan sorumluyuz. Rakiplerimizin davranışlarını yorumlamak bizim haddimize değil. Özellikle Türkiye'nin geçtiği bu zorlu günlerde ek sıkıntılar, dertler ve kavgalar getirme yanlısı değiliz. Bunu da asla yapmayız. Geçici başarılar ve tatminler için camiaları asla birbirine düşürmeyiz."
"Emre Türkiye'nin en değerli futbolcularından biri"
Mustafa Cengiz, futbolcu Emre Akbaba'nın Galatasaray'a gelmek için önemli bir duruş sergilediğini anlatarak, "Aldığımız duyumlar ve açıkça sergilenen tavır bir Galatasaraylı duruşu. Biz kendisine teşekkür ediyoruz. Profesyonel dünyada artık pek kalmadı. Emre'ye duruşundan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Alanyaspor'a, sevgili Hasan Çavuşoğlu ve Çavuşoğlu ailesine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah tamamına erer ve taraftarımız sevgili Emre Akbaba'yı havalimanında karşılar." ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe'nin de talip olmasıyla Emre Akbaba'nın bonservis bedelinin yükseldiği iddialarının sorulması üzerine Cengiz, şunları söyledi:
"Ben kasıtlı yaptıklarına inanmak istemiyorum. O tür şeylerin çok eskide kaldığına inanıyorum. Alanyaspor haklı olarak en yüksek değerde satmak istiyor. Bir noktada buluştuk. Orada buluşmamızda sponsorumuz Nef'in de büyük katkısı var. Kader de önemli. Ben pahalı diyemem, Türkiye'nin en değerli futbolcularından biri. Yurt dışından bunlar onlarca milyon avrolara transfer ediliyor. Ben doğru değerde olduğuna inanıyorum. İnşallah Emre de bir sanat eseri gibi Galatasaray'ın geleceğinde ışıldar. Genç bir oyuncu. Anlaşmamız 4 yıllık, maliyeti 4 milyon avro. Bunun da çok önemli bir kısmı sponsorumuz tarafından karşılanacak."
Mustafa Cengiz, Fenerbahçe'nin değerli bir rakipleri olduğunu anlatarak, "Bu transfer Fenerbahçe ile olan ilişkimizi asla etkilemez. Biz onların resmi bir teklif vermediklerini biliyoruz. Biz kendimizden sorumluyuz. Rakibi küçümsemeye ya da aşağılamaya yönelik bir sözcük kullanmam. Çekindiğimden de değil. Kendime olan saygımdan dolayı kullanmam. Emre'nin bedava gelmesini isterdim ama böyle bir dünya yok. Alanyaspor'un daha önce istediği neredeyse bunun iki katıydı. Yabancı para kurunun bu kadar yükseldiği bir noktada düşük bir ücret de değil. İnşallah bunu camia olarak karşılayacağız ve sorun çıkmayacak." diye konuştu.
Transferde son güne kadar çalışmalarını sürdüreceklerini aktaran Cengiz, eski futbolcuları Badou Ndiaye'yi kiralamak için girişimde bulunup bulunmayacaklarına yönelik soru üzerine, "İnşallah o da olacak. Başka sözcük kullanmak istemiyorum. Çünkü bazen konuştuklarımız dünyanın öbür ucunda yansıma buluyor. İnşallah hayırlı olur." şeklinde görüş belirtti.
Mustafa Cengiz, futbolcu sözleşmelerini Türk lirası üzerinden yapmak istediklerini anlatarak, "Ülkemizin içinde bulunduğu durum geçici. Dinamik ve genç bir nüfusa sahibiz. İnşallah üreteceğiz ve bunları aşacağız. İnşallah Türk parası da gerçek değerini bulacak ve Türk parasıyla bu kontratları yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.
"Açığımız 3 milyon 350 bin avro"
Transferde UEFA ile yaptıkları anlaşma çerçevesinde hareket ettiklerini anlatan Cengiz, futbolcuları Lionel Carole'ü Fransa'nın Strasbourg takımına 750 bin avro karşılığında sattıklarını belirterek, "Şu anda açığımız 3 milyon 350 bin avro. Eğer biz 31 Mayıs 2019 yılına kadar bunu kapatamazsak, 3 milyon avro ceza öderiz." açıklamasını yaptı.
Sarı-kırmızılı taraftarlardan desteklerini esirgememelerini isteyen Cengiz, mali açından da önemli adımlar attıklarını vurgulayarak, "Borçlarımızın yaklaşık yüzde 70'i kısa, yüzde 30'u uzun vadeliydi. Biz bunu 15 gün önce tersine çevirdik. Ziraat Bankası ve DenizBank'a çok teşekkür ediyorum. 380 milyon liralık borç yapılandırmasına gittik. Borçların tamamını lira yaptık." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.
Albayrak: "Dün gece benim için bir kabustu"
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak da transferin gerçekleşmesinde Emre Akbaba'nın sergilediği tavrın çok etkili olduğunu söyledi.
Transfer sürecinin yoğun geçtiğini aktaran Albayrak, "Dün akşam panikledim. Evde kimse yoktu. Beyin kanaması geçireceğimi sandım. Kendimi soğuk suyun altına zor attım. Bir insanın nasıl paniklediğini yaşadım. Telefondan artık kulaklarım yandı. Dün gece benim için bir kabustu ama bugün çok mutluyum. Hesap ettiğimizden daha düşük bir maliyete aldığımız için çok mutluyum." diye konuştu.


trtspor.com.tr

Bursaspor'dan transfer harekatı

Bursaspor, hücuma takviye çalışmalarında somut adımlar atmaya başladı. Seydou Doumbia ile prensipte anlaşma sağlayan yeşil beyazlı kulübün yeni hedefi Japon oyuncu Ryota Morioka oldu. Savunmaya da en az 2 takviye yapmayı planlayan Bursaspor, Lasse Nielsen transferinde sona yaklaştı. Yeşil beyazlı kulüp, geçtiğimiz sezon sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan savunmacı Aurelien Chedjou için de girişimlere başladı.

Yeşil-beyazlı ekip uzun süredir gündeminde tuttuğu Seydou Doumbia ile prensipte anlaşma sağladı. 30 yaşındaki oyuncu ve bonservisinin bulunduğu Portekiz'in Sporting Lizbon Kulübü ile yapılan görüşmelerden olumlu ayrılan Bursaspor'un, deneyimli golcüyü birkaç gün içinde Bursa'ya getirmesi bekleniyor.
Daha önce yeşil beyazlı kulüpten alınan bilgide Doumbia'nın yüksek maliyeti nedeniyle girişimde bulunulmayacağı belirtilirken, son olarak William Troost-Ekong'un satışıyla birlikte gelir elde eden yönetim, Doumbia'yı tekrardan gündemine almıştı.
Batalla'nın yerine Morioka
Doumbia'nın yanı sıra hücuma takviye için çalışmalarını sürdüren Bursaspor'da gündeme yeni bir isim daha geldi. Geçtiğimiz sezonun sonunda yeşil beyazlı kulüp ile yollarını ayıran Pablo Martin Batalla'nın yerini doldurmak isteyen Bursaspor yönetimi, Belçika'nın Anderlecht takımında forma giyen orta saha oyuncusu Ryota Morioka'da karar kıldı.
Japon oyuncu için girişimlerde bulunan yeşil beyazlı yönetimin, bu transferi de önümüzdeki hafta içerisinde bitirmek istediği öğrenildi. Oyuncunun da Bursaspor'a yeşil ışık yaktığı belirtilirken, Belçika basını da Morioka'nın kariyerindeki bir sonraki durağın Türkiye olacağını yazdı. 27 yaşındaki Japon oyuncu, geçtiğimiz sezon Belçika'da forma giydiği 43 maçta 15 gol ve 15 asiste imza atarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Bursaspor, Chedjou'yu istiyor

Savunmaya da en az 2 takviye yapacak olan Bursaspor, Lasse Nielsen transferinde sona doğru yaklaştı. Yeşil beyazlı kulüp geçtiğimiz sezon sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Aurelien Chedjou için de girişimlere başladı.
Danimarkalı stoper Lasse Nielsen ile temaslarda bulunan yönetim, İsveç'in Malmö Kulübü'nde forma giyen 30 yaşındaki oyuncudan olumlu yanıt aldı. Transferi kısa süre içerisinde noktalamak isteyen Bursaspor, Süper Lig'i yakından tanıyan Aurelien Chedjou için de girişimlerde bulundu.
Medipol Başakşehir'de forma giyen oyuncunun transferi için Başkan Ali Ay bizzat devreye girerken, yeşil beyazlı yönetim Kamerunlu oyuncu için bekleyişe geçti. Chedjou'nun ismi daha önce de Bursaspor ile anılırken, geçtiğimiz sezon yaşadığı uzun süreli sakatlık nedeniyle forma şansı bulmakta zorlanan deneyimli savunmacı için son kararı İstanbul kulübü verecek.
Fransa'nın Lille Kulübü'nden Galatasaray'a 6.3 milyon Avro karşılığında transfer olan Chedjou, 4 sezon burada forma giymesinin ardından geçtiğimiz sezonun başında bonservissiz olarak Medipol Başakşehir'e transfer oldu. Ancak yaşadığı uzun süreli sakatlık nedeniyle takımdan ayrı kalan Chedjou, sezon boyunca yalnızca bir maçta 53 dakika süre alabilmişti. Chedjou'nun İstanbul kulübüyla 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.
trtspor.com.tr

Serie A'da 2018-2019 sezonu başlıyor

Türk oyuncular Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder ve Salih Uçan'ın mücadele edeceği İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) 2018-2019 sezonunun ilk düdüğü cumartesi günü çalacak.

Sezonun açılış maçında, son 7 yıldır şampiyonluğa uzanan ligin en başarılı takımı Juventus, 18 Ağustos Cumartesi günü TSİ 19.00'da Chievo'ya konuk olacak. Günün diğer mücadelesinde ise bu sezon yine zirve mücadelesi vermesi beklenen Napoli, deplasmanda Lazio ile TSİ 21.30'da karşılaşacak.
Inter'in şampiyon olduğu 1929 yılında başlayan Serie A'da geçen sezon küme düşen Crotone, Hellas Verona ve Benevento'nun yerine, yeni sezonda Empoli, Parma ve Frosinone mücadele edecek.
Serie A'da son yıllarda elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren teknik direktör Massimiliano Allegri yönetimindeki Juventus, bu sezon da ligin en büyük favorisi olarak görülüyor.
Daha önce 2 kez kupa kaldırdığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 4 sezonda 2 kez finale çıkmasına rağmen mutlu sona erişemeyen siyah-beyazlı kulüp, yeni sezonda ligin yanı sıra bu organizasyonda da zirveye çıkmayı hedefliyor.
Ronaldo, Serie A'da top koşturacak
Juventus, sezon öncesi Real Madrid'den Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'yu 112 milyon avro bonservis bedeliyle kadrosuna katarak büyük bir transfere imza attı ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu için de iddiasını ortaya koydu.
Ayrıca Juventus, Valencia'dan Joao Cancelo, Milan'dan Leonardo Bonucci, Genoa'dan Mattia Perin ve Liverpool'dan Emre Can'ı renklerine bağladı.
Siyah-beyazlılar, geçen sezon takımda kiralık oynayan Douglas Costa'nın bonservisini de Bayern Münih'ten aldı.
Buna karşın Juventus, Gianluigi Buffon, Gonzalo Higuain ve Stephan Lichtsteiner gibi tecrübeli isimleriyle yollarını ayırdı.
Serie A'da üç milli futbolcu
Serie A'da bu sezon milli futbolcular Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder ve Salih Uçan forma giyecek.
Hakan Çalhanoğlu'nun görev yaptığı Milan, son dönemde uzak kaldığı şampiyonluk yarışının içinde bulunmak için birçok transfere imza attı. Milano'nun kırmızı-siyahlı ekibi, Juventus'tan Gonzalo Higuain ve Mattia Caldara, Chelsea'den Tiemoue Bakayoko, Sampdoria'dan Fabio Borini, Hamburg'dan Alen Halilovic, Napoli'den Pepe Reina, Sampdoria'dan da Ivan Strinic'i renklerine bağladı.
Cengiz Ünder'in mücadele ettiği Roma da sezon öncesi önemli transferler gerçekleştirdi. Sevilla'dan Steven Nzonzi, Paris Saint-Germain'den Javier Pastore, Ajax'tan Justin Kluivert, Sassuolo'dan Gregoire Defrel, Inter'den Davide Santon, Kopenhag'dan Robin Olsen, Dinamo Zagreb'den Ante Coric gibi isimleri kadrosuna katan başkent ekibinin en büyük kaybı, kaleci Alisson'un takımdan ayrılması oldu.
2005-2006 sezonundan itibaren üst üste 5 yıl lig şamiyonluğuna ulaşmasının ardından eski günlerine dönmeye çalışan Inter, Roma'dan Radja Nainggolan, Racing Club'dan Lautaro Martinez, Sion'dan Federico Dimarco, Monaco'dan Keita Balde, Atletico Madrid'den Sime Vrsaljko, Sassuolo'dan Matteo Politano, Juventus'tan Kwadwo Asamoah ve Lazio'dan Stefan de Vrij'ı transfer etti.
Son şampiyonluğunu 1989-1990 sezonunda yaşamasına rağmen ligin iddialı takımları arasında yer almayı neredeyse her sezon sürdüren Napoli, Real Betis'ten Fabian Ruiz, Bologna'dan Simone Verdi, Lille'den Kevin Malcuit, Real'den Vinicius Morais, Ajax'tan Amin Younes'i kadrosuna katarken, Jorginho, Duvan Zapata, Leonardo Pavoletti ve Pepe Reina gibi oyuncuları takımdan gönderdi.
Serie A'nın yeni takımlarından Empoli ise Fenerbahçe'den kiraladığı Salih Uçan'ın yanı sıra Palermo'dan Antonino La Gumina, Milan'dan Luca Antonelli, Sampdoria'dan Matias Silvestre, Zilina'dan Samuel Mraz, Rosenborg'dan Jacob Rasmussen ve Carpi'den Lorenzo Lollo gibi transferlerle lige tutunmaya çalışacak.

İlk haftanın programı
Serie A'da ilk haftanın maç programı şöyle:
18 Ağustos Cuma
Chievo - Juventus
Lazio - Napoli
19 Ağustos Pazar
Torino - Roma
Bologna - SPAL
Empoli - Cagliari
Milan - Genoa (Ertelendi)
Parma - Udinese
Sampdoria - Fiorentina (Ertelendi)
Sassuolo - Inter
20 Ağustos Pazartesi
Atalanta - Frosinone

Futbol dünyasının en değerli liglerinden
Serie A, İngiltere Premier Lig ve İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) ardından, futbol dünyasının en değerli üçüncü ligi konumunda bulunuyor.
Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, İtalya Ligi'nde mücadele eden 20 takımın piyasa değeri 4,42 milyar avro.
Avrupa futbolunun savunması en sert ve en teknik ligleri arasında gösterilen Serie A'da Juventus, 776,5 milyon avroluk kadro değeriyle başı çekiyor.
Inter 560,7 milyon avro, Napoli 490,4 milyon avro, Milan 454,5 milyon avro, Roma ise 404,7 milyon avroluk değerleriyle Juventus'u izliyor.
En fazla şampiyon olan takım Juventus
İtalya'nın en üst seviyede oynanan profesyonel lig organizasyonları göz önüne alındığında, en fazla şampiyonluk yaşayan takım, 34 kez mutlu sona ulaşan Juventus oldu.
Milan ve Inter 18'er şampiyonlukla İtalya'nın en başarılı ikinci takımı konumunu paylaşırken, onları 9 şampiyonlukla Genoa takip ediyor.
En çok forma giyen Maldini
Serie A tarihinde en fazla forma giyen isim, Milan efsanesi Paolo Maldini oldu.
Maldini'nin 647 maçla başı çektiği sıralamada, Parma ve Juventus formalarıyla 640 karşılaşmaya çıkan Gianluigi Buffon ikinci sırada yer aldı. Buffon, Juventus'tan ayrılarak Paris Saint-Germain'e transfer olduğu için bu sezon söz konusu rekoru kırma şansını kaybetti.
Romalı Francesco Totti 619 ve Interli Javier Zanetti 615 maçla bu iki ismin ardından geldi.
En çok gol atan Piola
Pro Vercelli, Lazio, Juventus ve Novara formalarıyla 274 gol kaydeden Silvio Piola, Serie A'nın en golcü ismi olmayı başardı.
Totti 250, Milan ve Roma'da oynayan Gunnar Nordahl ise 225 golle Piola'nın ardından sıralandı.

Beşiktaş'ın rakibi Partizan'ı tanıyalım

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi Sırbistan temsilcisi Partizan, geçen sezon bu kulvarda son 32 takım arasına kalmasına rağmen, uluslararası arenada uzun yıllardır önemli bir başarı elde edemedi.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Avusturya temsilcisi Lask Linz'i eleyen Beşiktaş, gruplara kalmak için kendisi gibi siyah-beyaz renklere sahip olan Sırbistan'ın köklü kulübü Partizan'la mücadele edecek.
Yugoslavya'da 1945 yılında kurulan Partizan, ülkenin Kızılyıldız'la birlikte en büyük iki kulübünden biri konumunuda.
- Şampiyon Kulüpler Kupası'nda önemli dereceler
Partizan, Yugoslavya'nın bölünmesi öncesinde Avrupa'da önemli başarılar elde etti.
Siyah-beyazlı takım, 1955-1956 ve 1963-1964 sezonlarında Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek final oynarken, 1965-1966 sezonunda ise Avrupa'nın bir numaralı kupasında finale kadar geldi. Finalde İspanyol temsilcisi Real Madrid'e 2-1 yenilen Partizan, Avrupa şampiyonluğunun kıyısından döndü.
Uluslararası arenadaki son büyük derecesini UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda 1989-1990 sezonunda çeyrek final oynayarak elde eden Partizan, daha sonra Avrupa'da başarıya hasret kaldı.
Adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen organizasyonda 2006 yılından bu yana 8 kez gruplara kalan Partizan, geçen sezon ise son 32 turuna kadar yükseldi ve bu turda Çekya ekibi Viktoria Plzen'e elendi.
- 27 şampiyonluğu var
Partizan'ın kendi liginde 11'i Yugoslavya, 8'i Sırbistan-Karadağ zamanından olmak üzere toplam 27 şampiyonluğu bulunuyor.
Son şampiyonluğunu 2016-2017'de alan Partizan, geçen sezon ligi Kızılyıldız'ın arkasında ikinci bitirmesine rağmen Sırbistan Kupası'nı müzesine götürdü.
- Teknik direktörü tanıdık
Partizan'ı 2000-2002 yıllarında Fenerbahçe'de forma giyen Zoran Mirkovic çalıştırıyor.
Fenerbahçe'yle 2000-2001 sezonunda futbolcu olarak şampiyonluk sevinci yaşayan Mirkovic, bu sezon başında Partizan'ın yeni teknik direktörü oldu.
Mirkovic yönetiminde Sırbistan Ligi'ne istediği gibi başlayamayan Partizan, geride kalan 4 haftada 2 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgiyle lider Kızılyıldız'ın 5 puan gerisinde 6. sırada bulunuyor.
Partizan, UEFA Avrupa Ligi'ne ise 1. ön eleme turundan başladı. İlk turda Karadağ'dan Rudar Pljevi'yi iki maçta da 3-0 yenerek geçen siyah-beyazlılar, ikinci ön eleme turunda Litvanya'dan Trakai'yi saf dışı bıraktı. Partizan son olarak Danimarka ekibi Nordsjaelland'ı iki maçta da yenerek eledi ve Beşiktaş'ın rakibi oldu.
Partizan'ın kadrosundaki en önemli isim olarak, uzun yıllar CSKA Moskova forması da giyen orta saha oyuncusu Zoran Tosic ön plana çıkarken, 2018 FIFA Dünya Kupası'nda Sırbistan'ın kalesini koruyan Vladimir Stojkovic de siyah-beyazlıların kadrosunda yer alıyor.
- Beşiktaş'a 2. kez rakip
Partizan ile Beşiktaş, Avrupa kupaları tarihinde ikinci kez eşleşti.
İki ekip daha önce, 2014-2015 sezonu UEFA Avrupa Ligi gruplarında rakip olurken, Sırbistan'daki maçı 4-0 kazanan Beşiktaş, İstanbul'da da rakibine 2-1'lik üstünlük kurmuştu.
Partizan, Beşiktaş'ın dışında daha önce Fenerbahçe'yle de karşılaştı. 2008-2009 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Fenerbahçe, deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Partizan'ı İstanbul'da 2-1 yenerek elemişti.
- Ateşli seyircisiyle dikkati çekiyor
Partizan, ateşli seyircisiyle dikkati çekiyor.
İç saha maçlarını başkent Belgrad'daki yaklaşık 32 bin kişilik Partizan Stadı'nda oynayan siyah-beyazlılar, her maçını büyük bir taraftar desteği altında yapıyor.
Sırbistan Ligi'nde iç sahada oynadığı son son 17 maçını da kaybetmeyen Partizan, Avrupa'da ise son 6 müsabakasında yenilgi yüzü görmedi. Siyah-beyazlılar, bu süreçteki maçlarında 5 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turu eşleşmeleri

UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turu eşleşmeleri belli oldu.

Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki en önemli ikinci organizasyonunun 3. ön eleme turunda tamamlanan 36 rövanş karşılaşmasının ardından play-off eşleşmeleri belirlendi.

Beşiktaş'ın Sırbistan temsilcisi Partizan ile karşılaşacağı, maçların ise 23 ve 30 Ağustos'ta oynanacağı play-off turunda eşleşmeler şu şekilde:
Olimpija Ljubljana (Slovenya) - Spartak Trnava (Slovakya)
APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi) - Astana (Kazakistan)
Rosenborg (Norveç) - Shkendija (Makedonya)
Dudelange (Lüksemburg) - Cluj (Romanya)
Suduva (Litvanya) - Celtic (İskoçya)
Sheriff (Moldova) - Karabağ (Azerbaycan)
Vidi (Macaristan) - Midtjylland (Danimarka)
Torpedo Kutaisi (Gürcistan) - Ludogorets (Bulgaristan)
Sigma (Çekya) - Sevilla (İspanya)
Sarpsborg (Norveç) - Maccabi Tel Aviv (İsrail)
Gent (Belçika) - Bordeaux (Fransa)
Partizan (Sırbistan) - Beşiktaş
Rapid Wien (Avusturya) - FCSB (Romanya)
Apollon (Kıbrıs Rum Kesimi) - Basel (İsviçre)
Rangers (İskoçya) - Ufa (Rusya)
Atalanta (İtalya) - Kopenhag (Danimarka)
Zenit (Rusya) - Molde (Norveç)
Trencin (Slovakya) - AEK Larnaca (Kıbrıs Rum Kesimi)
Genk (Belçika) - Brondby (Danimarka)
Olympiakos (Yunanistan) - Burnley (İngiltere)
Zorya (Ukrayna) - Leipzig (Almanya)

17-18-19-20 Ağustos 2018 TV'de Spor Ekranı


17 AĞUSTOS 2018 CUMA
13:00 1907 Fenerbahçe - HWA Gaming Asus Wolfteam Türkiye Kupası Final FOX Gaming Youtube
16:45 Çekya - Türkiye FIBA U16 Kızlar Avrupa Şampiyonası top_basket FIBA Youtube
19:15 Hırvatistan - Fransa FIBA U16 Avrupa Şampiyonası Yarı Final top_basket FIBA Youtube
21:15 Türkiye - Brezilya Tekerlekli Sandalye Dünya Şampiyonası top_futbol TRT Spor
18 AĞUSTOS 2018 CUMARTESİ
13:00 Bulgaristan ITTF Masa Tenisi Dünya Turu masa tenisi 10x10 Sports TV
14:30 Cardiff City - Newcastle United İngiltere Premier Lig top_futbol İdman TV
14:30 Bulgaristan ITTF Masa Tenisi Dünya Turu masa tenisi 10x10 Sports TV
16:00 İtalya - Türkiye Tekerlekli Sandalye Dünya Şampiyonası TRT Spor
16:00 Bulgaristan ITTF Masa Tenisi Dünya Turu masa tenisi 10x10 Sports TV
16:45 Fransa - Türkiye FIBA U16 Kızlar Avrupa Şampiyonası top_basket FIBA Youtube
17:00 Tottenham - Fulham İngiltere Premier Lig top_futbol İdman TV
17:30 Bulgaristan ITTF Masa Tenisi Dünya Turu masa tenisi 10x10 Sports TV
18:45 Bulgaristan ITTF Masa Tenisi Dünya Turu masa tenisi 10x10 Sports TV
19:30 Chelsea - Arsenal İngiltere Premier Lig top_futbol İdman TV
19:30 Türkiye - Avusturya Hentbol U18 Avrupa Şampiyonası Yarı Final top_hentbol EHF TV
19 AĞUSTOS 2018 PAZAR
13:00 Bulgaristan ITTF Masa Tenisi Dünya Turu masa tenisi 10x10 Sports TV
14:30 Bulgaristan ITTF Masa Tenisi Dünya Turu masa tenisi 10x10 Sports TV
15:30 Manchester City - Huddersfield İngiltere Premier Lig top_futbol İdman TV
16:00 Bulgaristan ITTF Masa Tenisi Dünya Turu masa tenisi 10x10 Sports TV
17:30 Bulgaristan ITTF Masa Tenisi Dünya Turu masa tenisi 10x10 Sports TV
18:00 Brighton - Manchester United İngiltere Premier Lig top_futbol İdman TV
20 AĞUSTOS 2018 PAZARTESİ
22:00 Crystal Palace - Liverpool İngiltere Premier Lig top_futbol İdman TV

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu tamamlandı

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda rövanş maçları oynandı. 

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu oynanan 36 rövanş karşılaşması ile tamamlandı.

Alınan sonuçlar şöyle:
FCSB (Romanya) - Hajduk Split (Hırvatistan): 2-1 (0-0)
Feyenoord (Hollanda) -Trencin (Slovakya): 1-1 (0-4)
Gent (Belçika) - Jagiellonia (Polonya): 3-1 (1-0)
Partizan (Sırbistan) - Nordsjaelland (Danimarka): 3-2 (2-1)
Rapid Wien (Avusturya) - Slovan Bratislava (Slovakya): 4-0 (1-2)
Bordeaux (Fransa) - Mariupol (Ukrayna): 2-1 (3-1)
Burnley (İngiltere) - Medipol Başakşehir: 1-0 (Uzatmalarda) (0-0)
Rijeka (Hırvatistan) - Sarpsborg (Norveç): 0-1 (1-1)
Rosenborg (Norveç) - Cork City (İrlanda Cumhuriyeti): 3-0 (2-0)
Valur (İzlanda) - Sheriff (Moldova): 2-1 (0-1)
Braga (Portekiz) - Zorya (Ukrayna): 2-2 (1-1)
Zenit (Rusya) - Dinamo Minsk (Belarus): 8-1 (Uzatmalarda) (0-4)
Maccabi Tel Aviv (İsrail) - Pyunik (Ermenistan): 2-1 (0-0)
Dinamo Brest (Belarus) - Apollon (Kıbrıs Rum Kesimi): 1-0 (0-4)
LASK Linz (Avusturya) - Beşiktaş: 2-1 (0-1)
Atalanta (İtalya) - Hapoel Haifa (İsrail): 2-0 (4-1)
Basel (İsviçre) - Vitesse (Hollanda): 1-0 (1-0)
Brondby (Danimarka) - Spartak Subotica (Sırbistan): 2-1 (2-0)
Dudelange (Lüksemburg) - Legia Varşova (Polonya): 2-2 (2-1)
Zrinjski (Bosna Hersek) - Ludogorets (Bulgaristan): 1-1 (0-1)
Lech Poznan (Polonya) - Genk (Belçika): 1-2 (0-2)
Maribor (Slovenya) - Rangers (İskoçya): 0-0 (1-3)
Kairat (Kazakistan) - Sigma (Çekya): 1-2 (0-2)
Progres Niederkorn (Lüksemburg) - Ufa (Rusya): 2-2 (1-2)
AEK Larnaca (Kıbrıs Rum Kesimi) - Sturm Graz (Avusturya): 5-0 (2-0)
Helsinki (Finlandiya) - Olimpija Ljubljana (Slovenya): 1-4 (0-3)
Universitatea Craiova (Romanya) - Leipzig (Almanya): 1-1 (1-3)
Kopenhag (Danimarka) - CSKA Sofya (Bulgaristan): 2-1 (2-1)
Cluj (Romanya) - Alashkert (Ermenistan): 5-0 (2-0)
Kukesi (Arnavutluk) - Torpedo Kutaisi (Gürcistan): 2-0 (2-5)
Midtjylland (Danimarka) - The New Saints (Galler): 3-1 (2-0)
Molde (Norveç) - Hibernian (İskoçya): 3-0 (0-0)
Suduva (Litvanya) - Spartaks Jurmala (Letonya): 0-0 (1-0)
Zalgiris (Litvanya) - Sevilla (İspanya): 0-5 (0-1)
APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi) - Hapoel Beer Sheva (İsrail): 3-1 (2-2)
Luzern (İsviçre) - Olympiakos (Yunanistan): 1-3 (0-4)

Medipol Başakşehir Avrupa'ya veda etti!

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında deplasmanda İngiliz ekibi Burnley ile karşı karşıya geldi. Maçtan 1-0 galip ayrılan Burnley turu geçen taraf oldu.

Golsüz tamamlanan ilk maçın rövanşında, Turf Moor Stadı'nda oynanan mücadelenin 90 dakikalık bölümü yine 0-0 tamamlandı. Burnley, ilk uzatma devresinin 97'inci dakikasında Jack Cork ile 1-0 öne geçti.
Maçın kalan bölümlerinde başka gol olmayınca İngiliz ekibi play off turuna kalan taraf oldu.
Temsilcimiz Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi'ne üçüncü ön eleme turunda veda etti.

MAÇTAN DAKİKALAR
Maçın 8. dakikasında gelişen Burnley atağında Barnes, Medipol Başakşehir yarı sahasında kazandığı topla ceza sahasına kadar girdi. Barnes'in sağ çaprazdan sert şutunda top yan ağlarda kaldı.
14. dakikada Bardsley’in ceza sahası dışından şutunda kaleci Mert Günok güçlükle topu kornere çeldi.
43. dakikada İrfan Can Kahveci'nin pasında topla buluşan Visca'nın şutunda kaleci Joe Hart güçlükle golü önledi.
44. dakikada Kerim Frei'nin çizgiden çıkardığı topa Visca'nın vuruşunda, Joe Hart yine gole izin vermedi.
Mücadelenin ilk yarısı, 0-0 sona erdi.
İkinci yarı
60. dakikada Visca'nın ceza sahasının köşesinde yaptığı vuruşta, top Burnley savunma oyuncusuna çarptıktan sonra kaleci Joe Hart'ta kaldı.
64. dakikada Visca'nın şutunda Joe Hart meşin yuvarlağı kontrol etti.
80. dakikada Caiçara'nın ortaladığı topa Adebayor'un vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
Karşılaşmanın normal süresi 0-0 sonuçlandı.
97. dakikada Medipol Başakşehir'in ceza sahası önünde kaybettiği topu kazanan Burnley'de Jack Cork, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0
Maçı uzatma bölümünde 1-0 kazanan Burnley, play-off turuna yükseldi.

16 Ağustos 2018 Perşembe

Beşiktaş'ın rakibi Partizan

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda mücadele edecek Beşiktaş'ın rakibi belirlendi.

Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında 2-1 yendiği Danimarka ekibi Nordsjaelland'ı rövanşta da 3-2 mağlup eden Sırbistan'ın Partizan takımı, Beşiktaş'ın play-off turundaki rakibi oldu.
Beşiktaş ile Partizan arasındaki Avrupa Ligi play-off turu karşılaşmaları, 23 ve 30 Ağustos'ta oynanacak.
Turu geçen taraf, Avrupa Ligi gruplarında mücadele etmeye hak kazanacak.

Zenit 8 golle uzatmada turladı

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Zenit, Dinamo Minsk'i uzatmalar sonucunda 8-1 mağlup ederek turu geçmeyi başardı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Belarus ekibi Dinamo Minsk'e ilk maçta deplasmanda 4-0 yenilen Zenit, kendi evinde oynadığı karşılaşmada tarihi bir dönüş gerçekleştirdi.
22'de Leandro Paredes'in attığı golle ilk yarıyu 1-0 önde kapatan Rus ekibi Zenit, 66'da Christian Noboa ve 75 ile 78'de Artem Dzyuba'nın attığı gollerle skoru 4-0'a getirdi. 90 dakikanın böyle tamamlanmasının ardından uzatma devrelerine geçildi.
99'da Seidu Yahaya Dinamo Minsk'i umutlandırsa da 108'de Sebastian Driussi ile farkı tekrar 4'e çıkaran  Zenit, 116'da Dzyuba, 120+2 ve 120+4'te Robert Mak'ın attığı gollerle karşılaşmayı 8-1 üstünlükle tamamlayıp tur atladı.
Zenit, karşılaşmayı 34 şut ile tamamladı.
Zenit'te 72'de Parades ikinci sarı kartın ardından oyun dışında kaldı. Dinamo Minsk'te ise Maksim Shvetsov 120+1'de aynı kaderi yaşadı.

Beşiktaş 90'da turladı

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, 3. ön eleme turu rövanş müsbakasında Avusturya ekibi LASK Linz'e 2-1 mağlup oldu.

Avusturya'nın Linz kentindeki Linzer Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada, LASK Linz'in gollerini 42. dakikada Joao Victor ve 69. dakikada Frieser, Beşiktaş'ın golünü ise 90+1. dakikada Negredo kaydetti. Alvaro Negredo, maçın uzatma dakikalarında kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

İlk maçı 1-0 kazanan temsilcimiz Beşiktaş, bu sonucun ardından UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Partizan'la karşılaşacak.

LASK Linz - Beşiktaş 2-1 Özet İzle

MAÇTAN DAKİKALAR
21. dakikada ceza sahasının sağ çaprazında topu alan Jeremain Lens'in şutunda meşin yuvarlak auta gitti.
42. dakikada LASK Linz öne geçti. Oğuzhan Özyakup'un orta sahada kaybettiği top sonrasında ev sahibi ekip hızlı atak geliştirdi. Tetteh ceza sahası dışından ara pasıyla topu Victor'a gönderdi. Savunmada Roco'dan sıyrılan Victor'un uzak köşeye vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0
45. dakikada ceza sahasında topla buluşan Holland, kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldı. Holland'ın yerden köşeye vuruşunda top az farkla auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı LASK Linz'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
50. dakikada Beşiktaş'ın geliştirdiği atakta Quaresma'nın sağ taraftan yaptığı ortada top LASK Linz savunmasından döndü. Ceza sahasının dışından Tolgay Arslan'ın vuruşunda top auta çıktı.
68. dakikada ev sahibi ekip ikinci golü buldu. Pepe'nin savunmadan vurduğu top yarı alanda LASK Linz futbolcularında kaldı. LASK Linz atağında ceza sahasına giren Samuel Tetteh'in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Tolga Zengin'den döndü. Dönen topu tamamlayan Dominik Frieser takımını 2-0 öne geçirdi.
90. dakikada Beşiktaş, Negredo ile aradığı golü buldu. Caner Erkin'in sol taraftan yaptığı ortada Pepe topu ceza alanı çizgisinde ayağıyla indirdi. Negredo'nun gelişine sert vuruşunda top filelere gitti: 2-1
90+2. dakikada Negredo kırmızı kart gördü. 85. dakikada sarı kart gören Negredo, 90+2. dakikadaki ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
İstanbul'daki maçta rakibini 1-0 yenen Beşiktaş, deplasmanda 2-1 kaybetmesine rağmen play-off turuna yükselen taraf oldu.

LASK Linz: 2 - Beşiktaş: 1
Stat: Linzer
Hakemler: Nikola Dabanovic, Jovica Tatar, Alexandar Djikanovic (Karadağ)
LASK Linz: Schlager, Ramsebner, Trauner, Pogatetz, Ranftl, Holland, Michorl, Ullmann, Goiginger (Dk. 87 Otubanjo), Victor (Dk. 66 Frieser), Tetteh (Dk. 79 Jamnig)
Beşiktaş: Tolga Zengin, Adriano, Pepe, Roco, Caner Erkin, Tolgay Arslan (Dk. 72 Gökhan Gönül), Medel, Lens, Oğuzhan Özyakup (Dk. 46 Quaresma), Babel, Larin (Dk. 72 Negredo)
Goller: Dk. 42 Victor, Dk. 68 Frieser (LASK Linz), Dk. 90 Negredo (Beşiktaş)
Kırmızı kart: Dk. 90+2 Negredo (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 44 Medel (Beşiktaş), Dk. 65 Ranftl, Dk. 69 Frieser, Dk. 83 Goiginger (LASK Linz)

Bahar Çağlar Beşiktaş'ta

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı, Bahar Çağlar'ı transfer etti. 

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Kadın Basketbol Takımımız, milli basketbolcu Bahar Çağlar'ı kadrosuna kattı.
Yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında Kadın Basketbol Takımımız, Bahar Çağlar ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

28 Eylül 1988 doğumlu olan Bahar Çağlar, 190 cm boyunda ve uzun forvet olarak görev almaktadır.


Bahar Çağlar kimdir?

28 Eylül 1988 doğumlu olan Bahar Çağlar, 190 cm boyunda ve uzun forvet olarak görev almaktadır.

Kariyerine 2005 yılında Ceyhan Belediyespor forması altında başlayan Bahar Çağlar, başarılı geçen 3 sezonun ardından 2008-2009 sezonunda Galatasaray'a transfer oldu.

Burada 8 sezon boyunca birçok başarıya imza atan milli basketbolcu, 2016-2017 sezonunda Yakın Doğu Üniversitesi'ne transfer oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi forması altında başarılı 2 sezon geçiren Bahar, son sezonunda ligde 34 maçta görev aldı ve 6.4 sayı, 5.1 ribaund, 2.4 sayı ile oynadı. Euroleague'de ise 17 karşılaşmada; 3.4 sayı ve 2.9 ribaund ortalamalarıyla oynadı.

Kariyerinde; 7 Türkiye Kupası, 3 Türkiye Ligi, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Eurocup, 1 Euroleague, 1 Süper Kupa şampiyonluğu bulunan Bahar Çağlar, aynı zamanda Ay-yıldızlı forma altında 1 Avrupa Şampiyonası gümüş madalya, 1 Avrupa Şampiyonası bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

Bahar Çağlar, 2012 Londra ve 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Milli Takımımızın kadrosunda yer aldı.

Tecrübeli basketbolcu 2018-19 sezonu öncesinde Beşiktaşımız ile 1 yıllık sözleşme imzaladı."

Çağla Akın Galatasaray’da

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı, pasör Çağla Akın'ı kadrosuna kattı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Galatasaray Bayan Voleybol Takımı yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında pasör Çağla Akın ile anlaştı. Çağla Akın ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.
Vakıfbank’ın altyapısından yetişen Çağla Akın, 2011-2012 sezonunda ilk kez A Takım’da forma giyerken 2012-2013 sezonunda kiralık olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde oynadı. 2016-2017 sezonunda yine kiralık olarak Beşiktaş’ta oynayan genç pasör, geçtiğimiz sezonu ise kiralık olarak Fenerbahçe’de tamamladı.
Kariyerinde 1 Dünya Kulüpler Şampiyonası, 2 Türkiye Ligi, 1 Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Süper Kupası kazanan Çağla Akın, Yıldızlar ve Gençler Türkiye Şampiyonlarında ve Gençler Ligi’nde de mutlu sona ulaştı.
Milli Takım düzeyinde alt yaş kategorilerinde 2 Avrupa ve 2 Dünya şampiyonluğu bulunan Çağla Akın, son olarak takım kaptanı olduğu 2017 FIVB U23 Dünya Voleybol Şampiyonası’nda başantrenörlüğünü Ataman Güneyligil’in yaptığı Milli Takım ile dünya şampiyonluğuna ulaşmıştı.
Çağla Akın’a Galatasaray’a hoş geldin der, sarı-kırmızı kariyerinde nice başarılar dileriz."

Kelsey Mitchell Beşiktaş'ta

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı, ABD'li oyuncu Kelsey Mitchell'i kadrosuna kattı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Kadın Basketbol Takımımız, Birleşik Amerikalı basketbolcu Kelsey Mitchell'ı kadrosuna kattı.
Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Kadın Basketbol Takımımız, Kelsey Mitchell ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

12 Kasım 1995 doğumlu, 173 cm boyundaki Kelsey Mitchell guard olarak görev almaktadır.

Ohio St. mezunu olan Kelsey, son sezonunda (2017-2018) 35 maçta görev aldı ve 24.3 sayı, 3.2 ribaund, 4.2 asist ortalamalarıyla mücadele etti.

Kelsey Mitchell 2018 yılında Indiana Fever tarafından 1. tur 2. sıradan draft edildi.

Indiana forması altında 32 maça çıkan başarılı basketbolcu; 12.8 sayı, 1.7 ribaund ve 2.7 asist ortalamalarıyla oynadı.

Kelsey Mitchell, 2018-2019 sezonu öncesinde Beşiktaşımız ile 1 yıllık sözleşme imzaladı."