TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

14 Kasım 2020 Cumartesi

Darüşşafaka Tekfen'den Galatasaray'a geçit yok (Özet)

ING Basketbol Süper Ligi'nin 8. haftasında Darüşşafaka Tekfen, sahasında Galatasaray'ı 91-82 yendi.

Bu sonuçla Darüşşafaka Tekfen, ligde 3. galibiyetini aldı. Galatasaray ise 6. mağlubiyetini yaşadı.

Mücadeleye hızlı başlayan Galatasaray, 5. dakikayı 19-7 önde geçti. Ardından 11-0'lık seri yakalayan Darüşşafaka Tekfen, 8. dakikada farkı 1 sayıya indirdi: 18-19. Maçın ilk çeyreği 26-26 eşitlikle tamamlandı.

İkinci periyodun ilk bölümünde ev sahibi takıma üstünlük kuran Galatasaray, 14. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 30-41. Kalan bölümde Darüşşafaka Tekfen, hücumda ve savunmada sergilediği etkili oyunla farkı kapattı ve soyunma odasına 45-45 eşitlikle gidildi.

Üçüncü çeyrekte iki takım da dengeli bir oyun sergiledi. Darüşşafaka Tekfen, periyodun uzun bir bölümünde skor üstünlüğünü elinde tuttu ancak Galatasaray, son saniyelerde serbest atışlardan kaydettiği sayılarla final çeyreğine 66-64 önde girdi.

Darüşşafaka Tekfen, son periyotta 7 sayı geriye düşmesine rağmen 33. dakikadan itibaren oyunun kontrolünü eline geçirdi. Yeşil-siyahlı takım, özellikle serbest atışlardan ve 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu üst üste basketlerle karşılaşmadan 91-82 galip ayrıldı.

Salon: Darüşşafaka Ayhan Şahenk

Hakemler: Aytuğ Ekti, Alper Özgök, Sinem Tetik

Darüşşafaka Tekfen: Luther 5, Andrews 26, Doğuş Özdemiroğlu, Jerrett 29, Buford 6, Erkan Veyseloğlu 4, Doruk Dora 4, Berk Demir 2, Sinan Güler 15, Troy Selim Şav, Görkem Doğan

Galatasaray: Tyus 6, Macon 18, Yiğit Arslan 7, Motum 12, Caner Erdeniz 12, Hunter 15, Eray Aydoğan 4, Williams 4, Ayberk Olmaz 4, Emir Oflaz, Ragıp Berke Atar

1. Periyot: 26-26

Devre: 45-45

3. Periyot: 64-66


Potanın Perileri ikinci uzatmada yıkıldı

A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2021 Avrupa Şampiyonası Elemeleri E Grubu'nda normal süresi 63-63, birinci uzatma bölümü 73-73 biten maçta ikinci uzatma sonucunda Sırbistan'a 83-76 yenildi.

Ay-yıldızlı takım, böylece gruptaki 3. maçında ikinci kez mağlup oldu. Sırbistan ise grupta oynadığı 4. karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı.

Müsabakaya iyi başlayan ay-yıldızlılar, Işıl Alben ve Hollinsgworth'un basketleriyle 5. dakikada 11-6 öne geçti. Vasic ve Anderson ile karşılık veren Sırbistan ilk periyodu 18-15 önde bitirdi.

Etkili mücadelesini ikinci periyodun ilk bölümüne de taşıyan Sırbistan, 16. dakikada skoru 23-29 yaptı. Organize hücumlarla rakibine karşılık veren Türkiye, Harika Gözde Eldaş'ın 19. dakikada kaydettiği 3 sayılık basketle skoru lehine çevirdi: 32-31. Sırbistan daha sonra Crvendakic ile bulduğu basketlerle soyunma odasına da 38-34 önde gitti.

Maçın ikinci yarısına Tilbe Şenyürek ve Pelin Bilgiç'in üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketlerle başlayan Türkiye, 24. dakikada 43-41 öne geçti. Karşılıklı basketlerle devam edilen karşılaşmada son çeyreğe 53-53 berabere girildi.

İki takım da son periyodun ilk bölümünde skor üretmekte zorlanırken, Sırbistan 35. dakikayı 59-53 üstün geçti. Çekişmeli geçen karşılaşmada ay-yıldızlılar, bitime bir dakika kala Işıl Alben'in kaydettiği üç sayılık basketle skoru eşitledi: 61-61. Son dakikada takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamadı ve normal süresi 63-63 berabere biten maçta uzatmaya gidildi.

Karşılaşmanın ilk uzatmasında A Milli Takım, Tilbe Şenyürek, Derya Bilgiç ve Işıl Alben ile sayı üretirken, Sırbistan da Brooks ve Anderson ile karşılık verdi. İlk uzatmanın 73-73 berabere sona erdiği maçta ikinci uzatmaya geçildi.

İkinci uzatmada hücumda istediğini yapamayan ay-yıldızlılar karşısında Anderson, Vasic ve Crvendakic ile etkili olan Sırbistan salondan 83-76 galip ayrıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da maçı salonda takip etti.

Salon: Ahmet Cömert

Hakemler: Petr Hrusa (Çekya), Ivor Matejek (Çekya), Alin Faur (Romanya)

Türkiye: Işıl Alben 17, Gizem Yavuz, Pelin Bilgiç 16, Tilbe Şenyürek 14, Hollingsworth 16, Cansu Köksal 2, Merve Aydın 1, Meltem Yıldızhan 5, Gökşen Fitik 2, Harika Gözde Eldaş 3

Sırbistan: Anderson 25, Jovanovic 3, Brooks 17, Vasic 18, Stankovic 2, Krnjic 2, Crvendakic 12, Skoric 2, Cado 2

1. Periyot: 15-18

Devre: 34-38

3. Periyot: 53-53

Normal süre: 63-63

1. Uzatma: 73-73

"İspanyol futbolunun 490 milyon euroya ihtiyacı var"

İspanya'da 1. ve 2. futbol liglerindeki kulüplerin bağlı olduğu La Liga kurumunun başkanı Javier Tebas, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı 490 milyon euro kayıplarının olduğunu söyledi.

Tebas, katıldığı bir söyleşideki açıklamasında, "Kulüplerin harcamalarını karşılayabilmeleri ve İspanyol futbolunun, sezonun sonunu getirebilmesi için 490 milyon euroya ihtiyacı var." dedi.

La Liga başkanı, "Halen yüksek harcamalarımız var. Futbolcu maaşlarının düşürülmesi için bir çalışma yapıldı ama bazı kulüplerin buna devam etmeleri gerekiyor. Kulüpler, gelirlerinin yüzde 45'ini bilet satışlarından sağlıyorlardı ve bu şu anda yok. İspanya'da bu krizden en çok etkilenen kulüpler Valencia, Barcelona, Real Madrid. Bu kulüpler, futbolcularının sözleşmelerini de feshedemezler." açıklamasında bulundu.

Mevcut durumda Kovid-19'dan 17 kulübün önemli ekonomik kayıpları olduğunu kaydeden Tebas, "Bazılarında 100 milyon euroluk, bazılarında da 3 milyon euroluk kayıp var. Öyle ki 3 milyon kaybı bulunan, ilkinden daha kötü durumda olabiliyor. Bu durumu düzeltmek için çalışıyoruz." diye konuştu.

Tebas ayrıca, temmuz ayına oranla şu anda ligin oynanmasının çok daha zor olduğunu, Kovid-19'da ikinci dalga ile birlikte artan vaka sayılarının futbolculara da yansıdığını, protokol değişikliğine giderek soyunma odalarının kullanılmasını yasakladıklarını aktardı.

"La Liga'nın arkasında büyük bir endüstri ve ona bağlı istihdam var." diyen Tebas, "Son raporlara göre futbol kulüpleri toplamda 180 bin kişiye iş sağlıyor. Bu endüstriyi korumak aynı zamanda bir sosyal sorumluluk. Örnek olmamız gerekiyor. Çünkü bu büyüme ve istihdam olarak geri dönüş sağlıyor. İnsanlar, La Liga'nın arkasında çok fazla sorumluluk olduğunu biliyor." değerlendirmesini yaptı.

"Bunu herhalde 'Uzay Ligi' diye adlandırırlar"

Tebas, geçen sezonun tamamlanması sayesinde kulüplerin toplam 900 milyon euroyu bulabilecek zararın önlendiğini savundu.

Diğer yandan, Avrupa Süper Ligi projesini, "Bana bir şaka gibi geliyor." sözleriyle eleştiren Tebas, "Avrupa liglerinin en büyüklerinin bir turnuvaya çıkması imkansız. Bunu herhalde 'Uzay Ligi' diye adlandırırlar. Çünkü bu, Marslı bir takımın oynaması kadar inanılmaz bir şey. Böyle bir ligin kurulması, ulusal ligleri veya Şampiyonlar Ligi'ni riske atar. 12 milyar euroluk bir fon bulmaları gerekir." şeklinde görüş belirtti.

La Liga başkanı ayrıca, Barcelona Kulübünde 24 Ocak'ta yapılması öngörülen başkanlık seçimiyle ilgili de "Adaylara, (Katalonya'daki) bağımsızlık konusunu bir kenara bırakmalarını tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.

Beypiliç Boluspor'da vaka sayısı artıyor

TFF 1. Lig takımlarından Beypiliç Boluspor'da 3 futbolcu ve 1 sağlık çalışanının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı. Böylece kırmızı-beyazlı ekipteki vaka sayısı 16'ya yükseldi.

Kırmızı-beyazlı kulübün sosyal medya hesaplarında yer alan açıklamaya göre, profesyonel futbol takımı, teknik heyet ve kulüp çalışanlarına Kovid-19 testi yapılırken, 3 futbolcu ile 1 sağlık çalışanının testleri pozitif sonuçlandı.

Kulüpte toplam 10 futbolcu, 1 antrenör, 1 sağlık personeli ve 4 çalışanın izolasyonda bulunduğu, tedavilerinin de devam ettiği aktarıldı.

Muratpaşa Belediyespor'dan KHF Ferizaj'a fark

Muratpaşa Belediyespor, Kadınlar EHF Avrupa Kupası 3. tur ilk maçında Kosova'nın KHF Ferizaj takımını 40-15 yendi.

Muratpaşa Belediyespor, yarın (15.11.2020) aynı salonda ve aynı saatte oynanacak rövanş maçı öncesi rakibine karşı büyük avantaj yakaladı.

Salon: Süleyman Evcilmen

Hakemler: Marina Duplii (Ukrayna), Olena Pobedrina (Ukrayna)

Muratpaşa Belediyespor: Beyzanur Türkyılmaz 6, Cansu Akalın 5, Didem Hoşgör, Gül Bozdoğan 2, Saliha Çelik 8, Gülsüm Güleçyüz 3, İrem Köseler 4, Merve Özkaşıkçı 2, Ayşenur Şensöz, Zeynep Ersöz 2, Darina Shulega, Nur Kılıç 1, Öznur Özdemir, Betül Karaaslan 2, Ayşenur Sormaz, Gizem Yapıcı 5

KHF Ferizaj: Rashiti, Stojkovska 2, Basha 4, Kelmendi 3, Huruglica, Domaneku, Kupina 1, Trenoska, Sylejmani, Stagova 5, Qerkini

İlk yarı: 19-7

İki dakika cezası alanlar: Gül Bozdoğan, İrem Köseler, Nur Kılıç, Gizem Yapıcı (Muratpaşa Belediyespor), Basha, Domaneku, Bjondina (2) (KHF Ferizaj)

Cumhuriyet Kupası Koşusu Demirperde'nin

At yarışlarında Cumhuriyet Kupası Koşusu'nu Sabri Aksu'nun sahibi olduğu ve Akın Sözen'in jokeyliğini yaptığı "Demirperde" isimli at kazandı.

Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda bin 600 metrelik çim pistte yapılan koşuya, 3 yaş ve yukarı safkan Arap atları katıldı.

Birinciye 1 milyon 680 bin lira para ödülünün verildiği koşuda, jokeyliğini Akın Sözen'in yaptığı "Demirperde" isimli at, 1.45.44'lük derecesiyle birinci oldu.

Koşuda Hışman Çizik'in bindiği "Oğuzboylu" adlı at 1.45.63'lük zamanıyla ikinci, jokeyliğini Halis Karataş'ın yaptığı "Sürgüntay" isimli at ise 1.45.78'lik derecesiyle üçüncü sırada yer aldı.

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın Estonya ve Rusya maçları aday kadrosu açıklandı

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Estonya ve Rusya ile yapacağı maçların aday kadrosu belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamada, aday kadroya davet edilen oyuncuların 17 Kasım Salı günü TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanacağı belirtildi.

A Grubu'nda yer alan milli takım, 27 Kasım Cuma günü TSİ 18.00'de Estonya'ya konuk olacak. 6 takımın mücadele ettiği grupta 2 puanla 5. sırada bulunan ay-yıldızlılar, 1 Aralık Salı günü ise saat 17.00'de Antalya'da Rusya ile karşı karşıya gelecek.

Teknik direktör Necla Güngör Kıragası tarafından belirlenen aday kadroda yer alan oyuncular şöyle:

Kaleci: Fatma Şahin (Beşiktaş), Ezgi Çağlar (Alg Spor), Gamze Nur Yaman (Zhilstroy-1).

Defans: Didem Karagenç (Beşiktaş), Dilan Yeşim Taşkın (Sv Horn), Fatoş Yıldırım (Ataşehir Belediyespor), İpek Kaya (Stade Brestois 29), Yaşam Göksu (Konak Belediyespor), Gülbin Hız (Alg Spor), Berna Yeniçeri (Konak Belediyespor).

Orta saha: Emine Ecem Esen (Alg Spor), Ebru Topçu (Alg Spor), Jessica Çarmıklı (Beşiktaş), Elif Keskin (Beşiktaş), Cansu Nur Kaya (Pendik Çamlıkspor), Ece Türkoğlu (Old Dominion University), İlayda Civelek (Alg Spor), Neslihan Aktaş (Bsc Old Boys), Sevgi Çınar (Beşiktaş), Arzu Karabulut (Fortuna Köln), Derya Arhan (Alg Spor), İrem Eren (Karadeniz Ereğli Belediyespor).

Forvet: Yağmur Uraz (Beşiktaş), Gizem Kılıç (Vfl Bochum), Birgül Sadıkoğlu (Konak Belediyespor), Melike Öztürk (Ataşehir Belediyespor).

Fenerbahçe'den Valencia açıklaması

Fenerbahçe Ekvadorlu futbolcusu Enner Valencia'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Fenerbahçe'nin Ekvadorlu futbolcusu Enner Valencia'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Ülkesinin milli takımında olan futbolcumuz Enner Valencia'nın Kovid-19 testi pozitif çıkmıştır." denildi.

 

Nefes kesen maçta kazanan Fenerbahçe Beko (Özet)

ING Basketbol Süper Ligi'nin 8. haftasında Fenerbahçe Beko deplasmanda Türk Telekom'u 82-81 mağlup etti.

ING Basketbol Süper Ligi'nin 8. haftasında Fenerbahçe Beko deplasmanda Türk Telekom'u 82-81 mağlup etti.

Birinci periyodun başlarında Türk Telekom, Dekker, Eric ve Mcintyre ile sayılar üretirken, Fenerbahçe Beko ise buna Vesely ve Pierre ile karşılık verdi ve maçın ilk 4 dakikasında Türk Telekom 7-5 üstünlük sağladı. Fenerbahçe Beko pota altından Pierre ve Brown'un 3 sayılık basketleriyle 7. dakikada ilk kez öne geçmeyi başardı: 9-10. Çeyreğin kalan dakikalarında Dekker ile boyalı alandan sayılar üreten Türk Telekom, birinci periyodu 21-15 üstün geçti.

İkinci periyoda iyi başlayan Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed, Kenan Sipahi ve Ahmet Duverioğlu ile etkili olarak 13. dakikada skoru eşitledi: 21-21. Türk Telekom Wiltjer, Mcintyre, Johnson, Muhammed Baygül ile dış atışlardan Wiltjer ile de boyalı alandan ürettiği sayılarla 18. dakikada 8 sayılık farka ulaştı: 40-32. Fenerbahçe Beko bu dakikadan sonra iyi savunma yaparak rakibine sayı üretmekte zorluklar yaşatsa da devreye Türk Telekom 43-36 önde girdi.

Üçüncü periyotun ilk bölümünde Fenerbahçe Beko, Brown ile dış atışlardan Vesely de boyalı alandan sayılar üretirken, Türk Telekom ise Eric ile pota altından Wiltjer ile de dış atışlardan yanıt verdi. Ancak iyi savunma yapan ve Eddie, Barthel ile boyalı alandan başarılı olan Fenerbahçe Beko çeyreğin sonuna 54 saniye kala skoru 60-60 eşitledi ve Kenan Sipahi'nin turnike basketiyle de üçüncü çeyreğin bitimine 21 saniye kala 60-62 öne geçmeyi başardı. Fenerbahçe Beko dördüncü periyoda da bu skorla 60-62 üstün girdi.

Son periyodun başlarında Dekker ve Wiltjer ile dış atışlardan etkili olan Ankara temsilcisi 33. dakikada 68-63'lük üstünlük sağladı. Wiltjer ve Eric ile etkili oyununu sürdüren Türk Telekom, maçın son 3 dakikasına da 78-72 önde girdi. Fenerbahçe Beko Eddie'nin 3 sayı çizgisi dışından attığı basketle 39. dakikada skoru eşitledi: 78-78 ve aynı oyuncunun serbest atıştan ürettiği sayı ile bitime 35 saniye kala 78-79 öne geçti. Ancak Türk Telekom Mcintyre'nin 3 sayılık basketiyle yanıt verdi ve bitime 30 saniye kala 81-79 öne geçti. Fenerbahçe Beko ise Brown'un 3 sayılık basketiyle maçın sonuna 25 saniye kala 81-82 öne geçmeyi başardı. Büyük çekişmenin yaşandığı son saniyelerde teknik faullere başvurulurken, Türk Telekom istediği sayıyı üretemedi ve karşılaşma 81-82 Fenerbahçe Beko'nun üstünlüğü ile bitti. 

Salon: Ankara

Hakemler: Erşan Kartal, Can Mavisu, Seher Ayşe Nur Yazıcıoğlu 

Türk Telekom: Muhammed Mustafa Baygül 5, Dekker 20, Mcintyre 16, Wiltjer 18, Eric 11, Johnson 5, Gani Erdi Gülaslan, Can Korkmaz 2, Samet Geyik 2, Göktuğ Baş 2 

Fenerbahçe Beko: Brown 16, Pierre 11, Barthel 5, Vesely 4, Ali Muhammed 10, Melih Mahmutoğlu 1, Tarık Biberoviç, Kenan Sipahi 10, Eddie 14, Ahmet Duverioğlu 11 

1. Periyot: 21-15

Devre: 43-36 

3. Periyot: 60-62 

Diskalifiye: Dk. 23.37 Vesely (Fenerbahçe Beko)

5 Faulle Çıkan: Dk. 31.39 Samet Geyik (Türk Telekom)



Türkiye Grand Prix'si sıralama turlarında büyük sürpriz

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinin sıralama turlarında birinci olan Racing Point'ten Lance Stroll, yarın düzenlenecek yarışa ilk cepten başlayacak.

Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sinin sıralama turlarında, Racing Point takımından Kanadalı Lance Stroll birinci oldu.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 14. ayağı Türkiye Grand Prix'sinin sıralama turları, 5,3 kilometrelik Intercity İstanbul Park Pisti'nde gerçekleştirildi.

Pilotlar, üçüncü antrenman turlarında olduğu gibi sıralama turlarında da soğuk ve yağmurun etkisiyle kaygan zeminde araç hakimiyetinde zorlandı. İlk seansta yoğun yağış sebebiyle kırmızı bayraklar sallandı ve yarış 45 dakikalığına durduruldu. Bu sürede Tuzla Belediyesine ait su tahliye aracı da piste müdahale etti.

Yağışın durmasıyla devam eden sıralama turları, sürprizlere sahne oldu. Racing Point takımının yoğun yağmur lastiği yerine orta seviyedeki geçiş lastiğini tercih etmesi, sıralama turlarının kaderini belirledi.

Racing Point'in 22 yaşındaki pilotu Lance Stroll, 1 dakika 47.765 saniyeyle sıralama turlarında birinci olarak yarın düzenlenecek yarışa ilk cepten başlama hakkı kazandı. Stroll, İstanbul'da kariyerinin ilk "pole" pozisyonunu elde etti.

Üç antrenman turunda da en iyi dereceyi elde eden Red Bull'dan Hollandalı Max Verstappen, sıralama turlarını Stroll'ün 0.290 saniye arkasında ikinci tamamladı.

Racing Point'in Meksikalı pilotu Sergio Perez, takım arkadaşının 1.556 saniye arkasında üçüncü sırayı aldı.

İstanbul'da kariyerinin 7. şampiyonluğuna ulaşmayı hedefleyen Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ise sıralama turlarında 1.52.560'lık zamanıyla 6. oldu.

Ferrari sürücüleri ikinci seansta elendi

Üç antrenman turunda da en hızlı ilk 3 isim arasında yer alan Ferrari'nin Monakolu sürücüsü Charles Leclerc, sıralama turlarının ikinci seansında elendi.

Leclerc, 1.56.696'lık süresiyle yarışa 14. sıradan başlama hakkı kazandı. Ferrari'nin Alman pilotu Sebastian Vettel de 1.55.169'luk zamanıyla 12. sırayı alarak üçüncü seansı göremedi.

Mercedes'in pole pozisyonu serisi İstanbul'da sona erdi

Bu sezon Türkiye Grand Prix'sine kadar koşulan 13 yarışta da pole pozisyonunu kazanan Mercedes, bu serisini İstanbul'da devam ettiremedi.

İstanbul'daki yarışa kadar Mercedes adına Hamilton 9, Fin pilot Valtteri Bottas ise 4 kez pole pozisyonu kazanmıştı.

Türkiye Grand Prix'sinde yarın saat 13.10'da başlayacak yarış öncesi sıralama turlarında elde edilen dereceler şöyle:

   Sürücü Takım  Süre 1  Süre 2  Süre 3
 1 Lance Stroll  Racing Point 2.07.467 1.53.372 1.47.765
 2 Max Verstappen  Red Bull 1.57.485 1.50.293 1.48.055
 3 Sergio Perez    Racing Point  2.07.614 1.54.097 1.49.321
 4 Alexander Albon  Red Bull 1.59.431 1.52.282 1.50.448
 5 Daniel Ricciardo  Renault  2.05.598 1.54.278 1.51.595
 6 Lewis Hamilton  Mercedes 2.07.599 1.52.709 1.52.560
 7 Esteban Ocon  Renault 2.06.115 1.53.657 1.52.622
 8 Kimi Raikkonen  Alfa Romeo 2.01.249 1.53.793 1.52.745
 9 Valtteri Bottas  Mercedes 2.07.001 1.53.767 1.53.258
10 Antonio Giovinazzi  Alfa Romeo 2.07.341 1.53.431 1.57.226
                -           -       -     -     -
11 Lando Norris   McLaren  2.07.167 1.54.945  
12 Sebastian Vettel   Ferrari 2.03.356 1.55.169  
13 Carlos Sainz  McLaren  2.07.489 1.55.410  
14 Charles Leclerc   Ferrari 2.04.464 1.56.696  
15 Pierre Gasly   AlphaTauri 2.05.579 1.58.556  
                -           -       -     -     -
16  Kevin Magnussen  Haas 2.08.007     
17 Daniil Kvyat    AlphaTauri 2.09.070     
18 George Russell   Williams 2.10.017    
19 Romain Grosjean  Haas 2.12.909     
20 Nicholas Latifi   Williams 2.21.611     

15 KASIM 2020 PAZAR


13:10 Formula 1 Türkiye GP
formula1lastik İdman TV
13:10Formula 1Türkiye GP formula1lastik Türkmen Sport

Gençlerbirliği'nde Mustafa Kaplan dönemi

Süper Lig ekibi Gençlerbirliği'nde teknik direktörlük görevine Mustafa Kaplan getirildi. Kaplan, daha önce de başkent ekibini çalıştırmıştı.

Mert Nobre ile yollarını ayıran başkent ekibinde sportif direktör Mustafa Kaplan, teknik direktörlük görevine getirildi.

Başkent ekibinden yapılan açıklamada, "Kulübümüzün sportif direktörü Mustafa Kaplan, teknik direktörlük görevine getirildi" denildi.

Tecrübeli teknik adam, daha önce de kırmızı-siyahlı kulübü çalıştırmıştı.

Süper Lig'de geride kalan 8 haftada 1 maçı eksik olan Gençlerbirliği'nin 5 puanı bulunuyor.

Milan Teknik Direktörü Pioli, koronavirüse yakalandı

Milan’da teknik direktör Stefano Pioli'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Kırmızı-siyahlı kulüpten yapılan resmi açıklamada, takıma bu sabah yapılan hızlı test sonucunda 55 yaşındaki teknik adamın, Kovid-19 pozitif olduğu belirtildi.

Test sonucuyla ilgili yerel sağlık makamlarına bilgi verilen Pioli'nin konutunda kendisini tecrit altına aldığı ifade edildi.

Takımda teknik heyet de dahil olmak üzere başka test sonucu pozitif çıkan olmadığı kaydedildi.

Ayrıca takımın bu sabahki idmanının da iptal edildiği bildirildi.

Milan'ın ligin 8. haftasında 22 Kasım'da Napoli ile deplasmanda yapacağı mücadelenin hazırlıklarına pazartesi günkü idmanla sürdüreceği aktarıldı.

Samsunspor Kulübü Başkanı Yıldırım koronavirüse yakalandı

TFF 1. Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'da kulüp başkanı Yüksel Yıldırım'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kendisi ve oğlu Jasper'da 10 Kasım'da öksürük şikayeti başladığını belirtti.

Daha sonra yüksek ateş ve halsizlik şikayeti ile hastaneye başvurduklarını aktaran Yıldırım, yapılan Kovid-19 testinin kendisi ve oğlunda pozitif çıktığını kaydetti.

Yıldırım, kendisi ve oğlunun evde izolasyona alınarak tedavi sürecinin başladığı anlatarak, "Hemen ilaç tedavimiz başladı. Şu anda ikimiz de gayet iyiyiz, kendimizi iyi hissediyoruz. Evlerimizde kendimizi karantinaya aldık ve istirahat ediyoruz. Bu süreçte ilgi gösteren, bizleri merak eden, geçmiş olsun dileklerini ileten dostlarımıza gönülden teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Öznur Kablo'da 3 kişi daha koronavirüse yakalandı

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımı'nda 2 oyuncu ve 1 personelin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, 5 kişinin daha önce test sonuçlarının pozitif çıktığı hatırlatılarak, "Yeni test sonuçlarına göre A takımımızdan 2 oyuncumuz ile 1 idari personelimizin daha test sonuçlarının pozitif olduğu netleşmiştir." denildi.

A takımın yanı sıra Fenerbahçe Gelişim Takımı'na da test yapıldığı, 8 oyuncu ve 2 teknik çalışanda koronavirüse rastlandığı belirtildi.

Pozitif bulguya rastlanan 14 oyuncu ile 4 teknik ve idari ekip personelinin ev izolasyonuna alınarak tedavilerine başlandığı aktarıldı.

Erkek tenisinin en iyileri sezonu Londra'da kapatacak

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) tarafından düzenlenen ATP Finalleri yarın başlayacak.

İlk kez 1970'te düzenlenen, 2000 yılından bu yana da erkekler dünya sıralamasının ilk 8 basamağındaki tenisçileri karşı karşıya getiren ATP Finalleri'nin 51'incisi, 15-22 Kasım tarihlerinde İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak. Maçlar, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında seyircisiz oynanacak.

O2 Arena'da oynanacak sert kort turnuvasına katılan isimler, "Tokyo 1970" ve "Londra 2020" adları verilen dörderli, iki gruba ayrılacak.

Tokyo 1970 Grubu'nda 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic, 4 numaralı seribaşı Daniil Medvedev, 5 numaralı seribaşı Alexander Zverev ve 8 numaralı seribaşı Diego Schwartzman mücadele edecek.

Londra 2020 Grubu'nda ise 2 numaralı seribaşı Rafael Nadal, 3 numaralı seribaşı Dominic Thiem, 6 numaralı seribaşı Stefanos Tsitsipas ve 7 numaralı seribaşı Andrey Rublev yer alacak.

Rublev ve Schwartzman, kariyerlerinde ilk defa sezon sonu turnuvasında boy gösterecek.

 Son şampiyon Tsitsipas ilk gün sahnede

Sezon sonu turnuvasının açılış karşılaşmasında, geçen yılın şampiyonu Tsitsipas ile finalde yendiği Thiem korta çıkacak. İlk gün ayrıca 2010 ve 2013 finalisti Nadal, Rublev ile karşılaşacak.

Kariyerinde 6. kez yılı dünya sıralamasının zirvesinde bitirmeyi garantileyen ve Pete Sampras'ın rekorunu egale eden Djokovic ise organizasyonun ikinci gününde korta çıkacak. Turnuvayı 5 kez kazanan Djokovic, Schwartzman ile karşı karşıya gelecek.

Gruplarda ilk 2 sırayı alanlar, çapraz eşleşmeyle yarı finalde karşılaşacak. Organizasyon, 22 Kasım Pazar günü yapılacak final maçıyla sona erecek.

Rekor Federer'de

39 yaşındaki İsviçreli tenisçi Roger Federer, elde ettiği 6 şampiyonlukla turnuvanın en başarılı ismi olarak dikkati çekiyor.

ATP Finalleri'ni en fazla kazanan tenisçiler şöyle:

1. Roger Federer (İsviçre): 6

2. Ivan Lendl (Çekya): 5

Pete Sampras (ABD): 5

Novak Djokovic (Sırbistan): 5

5. Ilie Nastase (Romanya): 4

Türkiye, Rusya ile 8. randevuda

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup beşinci maçında yarın sahasında konuk edeceği Rusya ile tarihinde 8. kez karşı karşıya gelecek.

Ay-yıldızlı ekip, Rusya ile daha önce oynadığı 7 maçın hiçbirinde galip gelemedi. Yapılan 7 karşılaşmanın 4'ünü kaybeden milliler, 3 kez ise rakibiyle berabere kaldı.

Bu müsabakalarda 3 gol atan milliler, kalesinde 8 gol gördü.

 Son maçta berabere

İki ekip son olarak, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup üçüncü maçında 11 Ekim 2020'de Moskova'da karşı karşıya geldi.

Rusya ve Türkiye arasındaki müsabaka, 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Ev sahibinin 28. dakikada Anton Miranchuk ile attığı gole ay-yıldızlı ekip, 62. dakikada Kenan Karaman ile yanıt verdi.

 İlk maç 1994'te

Türkiye ve Rusya, ilk kez 20 Nisan 1994'te Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan hazırlık maçında karşılaştı. 

İki ülke arasındaki ilk maçı Rusya, Dmitri Radchenko'nun golüyle 1-0 kazandı.

22 Nisan 1998'de bu kez Moskova'da yapılan müsabakada Rusya aynı skorla galip geldi.

SSCB döneminde 15 maç

Türkiye, SSCB döneminde rakibiyle yaptığı 15 maçın 12'sini kaybetti, 3'ünü kazandı.

Bu müsabakalarda sadece 8 gol atabilen ay-yıldızlı ekip, kalesinde 30 gole engel olamadı. 

Maçlar

Türkiye ile Rusya arasında yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Not: Maç sonuçlarında ilk takım olarak Türkiye alınmıştır.

Türkiye 585. maçına çıkıyor

A Milli Futbol Takımı, Rusya ile yarın sahasında yapacağı UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup beşinci maçıyla 585. kez sahaya çıkacak.

Türk Milli Takımı, 97 yıllık tarihinde 311'i resmi, 273'ü özel 584 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 221 galibiyet, 140 beraberlik ve 223 yenilgi yaşadı.

Ay-yıldızlı ekip, 250'si deplasmanda, 254'ü evinde, 80'i de tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten toplam 772 gol attı, kalesinde 833 gol gördü.

A Milli Takım, bugüne kadar 89 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 584 karşılaşmanın 503'ünü Avrupa, 32'sini Asya, 23'ünü Amerika, 23'ünü Afrika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

 Hükmen galibiyet ve Kosova maçı

A Milli Futbol Takımı, geride kalan 584 maçın birini hükmen kazandı.

Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015'te İstanbul'daki Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0'lık skorla tescil etti.

Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014'te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

 2020 yılındaki 7. maç

A Milli Takım, 2020 yılındaki yedinci maçını Rusya ile İstanbul'da oynayacak.

Türkiye, bu yıl ilk maçına 3 Eylül'de çıktı. UEFA Uluslar Ligi'nde Sivas'ta oynanan karşılaşmayı Macaristan 1-0 kazandı.

Ay-yıldızlı ekip, bu yılki ikinci maçını 6 Eylül'de oynadı. Türkiye, UEFA Uluslar Ligi mücadelesinde deplasmanda Sırbistan ile 0-0 berabere kaldı.

Milli takım, 2020 yılındaki üçüncü karşılaşmasında deplasmanda Almanya ile karşı karşıya geldi. Özel maç, 3-3'lük eşitlikle tamamlandı.

A Milli Takım, bu yıl oynadığı dördüncü maçta ise deplasmanda Rusya ile karşılaştı. Mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Millilerin, Sırbistan ile İstanbul'da karşılaştığı UEFA Uluslar Ligi maçı 2-2, Hırvatistan ile oynadığı özel maç ise 3-3 berabere sona erdi.



15 KASIM 2020 PAZAR


20:00Türkiye - Rusya
UEFA Uluslar Ligi top_futbol TRT 1

Şimdi neredeler? Ali Eren Beşerler

Ali Eren Beşerler, dönemin İstanbul kulüplerinin altyapısı olarak gösterilen Gençlerbirliği’nden 1997’de Beşiktaş’a transfer oldu. Sert futboluyla bilinen Beşerler şu an 45 yaşında, nerede ne yapıyor?

Ankara doğumlu Ali Eren Beşerler, futbola Gençlerbirliği’nde başladı. 1997’de Beşiktaş’a transfer olan Beşerler, 6 yıl boyunca siyah beyazlılarda oynadı. 2003’te İstanbul’dan ayrıldıktan sonra Rize, Kocaeli, Akçaabat, Altay, Sivas’a gitti, futbolu 2007’de Turgutluspor’da bıraktı.

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük lisansı alan Ali Eren Beşerler, bir dönem Giresunspor'da yardımcı antrenör olarak çalıştı, şu an eski futbolcuların mücadele ettiği Elit Master Lig’de Yönetim Kurulu Üyesi. 

Kaynak : TRT SPOR

Şenol Güneş, A Milli Takım'la 69. maçında

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Rusya ile yarın oynanacak UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup beşinci maçıyla ay-yıldızlı ekibin başında 69. karşılaşmasına çıkacak.

Milli takımın başında ikinci dönemini geçiren Şenol Güneş yönetiminde ay-yıldızlı ekip, 48'i resmi, 20'si özel 68 maç oynadı. Milli takım, Güneş ile çıktığı 68 maçta, 32 galibiyet, 20 beraberlik ve 16 yenilgi yaşadı.

Türkiye, Güneş yönetiminde 103 gol attı, kalesinde 62 gole engel olamadı.

Güneş yönetiminde 49. resmi maç

A Milli Takım, Rusya karşılaşmasıyla Şenol Güneş yönetiminde 49. resmi maçına çıkacak.

Türkiye, Güneş idaresinde oynadığı 48 resmi maçın 27'sini kazandı, 9'unu yitirdi, 12'sinde ise eşitliği bozamadı.

Bu maçlarda 82 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 37 gol gördü.

Şenol Güneş ile 20 özel maç

A Milli Takım, Şenol Güneş yönetiminde 20 de özel maç oynadı.

Türkiye, Güneş yönetiminde sahaya çıktığı 20 özel maçta 5 galibiyet, 8 beraberlik ve 7 yenilgi aldı.

Tarih  Yer  Organizasyon  Rakip Sonuç
 11.11.2020  İstanbul  Özel  Hırvatistan  3-3
 14.10.2020  İstanbul  UEFA Uluslar Ligi  Sırbistan  2-2
 11.10.2020  Moskova  UEFA Uluslar Ligi  Rusya  1-1
 07.10.2020  Köln  Özel  Almanya  3-3
 06.09.2020   Belgrad  UEFA Uluslar Ligi  Sırbistan  0-0 
 03.09.2020  Sivas  UEFA Uluslar Ligi  Macaristan  0-1 
 17.11.2019  Andorra  Avrupa Şampiyonası Elemeleri   Andorra  2-0 
 14.11.2019  İstanbul  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  İzlanda  0-0
 14.10.2019  Paris  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Fransa  1-1
 11.10.2019  İstanbul  Avrupa Şampiyonası Elemeleri    Arnavutluk  1-0
 10.19.2019  Kişinev  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Moldova  4-0
 07.09.2019  İstanbul  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Andorra  1-0
 11.06.2019  Reykjavik  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  İzlanda  1-2
 08.06.2019  Konya  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Fransa  2-0
 02.06.2019  Antalya  Özel  Özbekistan  2-0
 30.05.2019  Antalya  Özel  Yunanistan  2-1
 25.03.2019  Eskişehir  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Moldova  4-0
 22.03.2019  İşkodra  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Arnavutluk  2-0
 18.02.2004   Adana   Özel  Danimarka  0-1
 19.11.2003   İstanbul  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Letonya  2-2
 15.11.2003   Riga  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Letonya  0-1
 11.10.2003   İstanbul  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  İngiltere  0-0
 09.09.2003   Dublin  Özel  İrlanda Cumhuriyeti  2-2
 06.09.2003   Vaduz   Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Liechtenstein   3-0
 20.08.2003   Ankara  Özel  Moldova  2-0
 28.06.2003   St.Etienne   FIFA Konfederasyon Kupası  Kolombiya  2-1
 26.06.2003   Paris  FIFA Konfederasyon Kupası   Fransa  2-3
 23.06.2003   St.Etienne   FIFA Konfederasyon Kupası   Brezilya  2-2
 21.06.2003   Paris  FIFA Konfederasyon Kupası   Kamerun  0-1
 19.06.2003   St.Etienne    FIFA Konfederasyon Kupası   ABD  2-1
 11.06.2003   İstanbul  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Makedonya   3-2
 07.06.2003   Bratislava  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Slovakya  1-0
 30.04.2003   Teplice  Özel  Çekya  0-4
 02.04.2003   Sunderland  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  İngiltere  0-2
 12.02.2003    İzmir  Özel  Ukrayna  0-0
 20.11.2002   Pescara   Özel  İtalya  1-1
 16.10.2002   İstanbul  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Liechtenstein   5-0
 12.10.2002   Üsküp  Avrupa Şampiyonası Elemeleri  Makedonya  2-1
 07.09.2002   İstanbul Avrupa Şampiyonası Elemeleri   Slovakya  3-0
 21.08.2002   Trabzon  Özel  Gürcistan   3-0
 29.06.2002   Daegu   Dünya Kupası Finalleri  Güney Kore  3-2
 26.06.2002   Saitama   Dünya Kupası Finalleri   Brezilya  0-1
 22.06.2002   Osaka  Dünya Kupası Finalleri   Senegal  1-0
 18.06.2002   Miyagi   Dünya Kupası Finalleri   Japonya  1-0
 13.06.2002   Seul   Dünya Kupası Finalleri   Çin  3-0
 09.06.2002   Incheon   Dünya Kupası Finalleri   Kosta Rika  1-1
 03.06.2002   Ulsan   Dünya Kupası Finalleri   Brezilya  1-2
 23.05.2002   Hong Kong   Özel  Güney Afrika  0-2
 17.04.2002   Kerkrade   Özel  Şili  2-0
 26.03.2002   Bochum  Özel  Güney Kore  0-0
 12.02.2002   Breda  Özel  Ekvador  0-1
 14.11.2001   İstanbul  Dünya Kupası Elemeleri  Avusturya   5-0
 10.11.2001   Viyana  Dünya Kupası Elemeleri  Avusturya  1-0
 06.10.2001   Kişinev   Dünya Kupası Elemeleri  Moldova  3-0
 05.09.2001   İstanbul  Dünya Kupası Elemeleri  İsveç  1-2
 01.09.2001   Bratislava  Dünya Kupası Elemeleri  Slovakya  1-0
 15.08.2001   Oslo  Özel  Norveç  1-1
 06.06.2001   Bursa  Dünya Kupası Elemeleri  Makedonya  3-3
 02.06.2001   İstanbul  Dünya Kupası Elemeleri  Azerbaycan  3-0
 25.04.2001   Gaziantep  Özel  Arnavutluk  0-2
 28.03.2001   Üsküp  Dünya Kupası Elemeleri  Makedonya  2-1
 24.03.2001   İstanbul  Dünya Kupası Elemeleri  Slovakya  1-1
 28.02.2001   Amsterdam  Özel  Hollanda  0-0
 15.11.2000   İstanbul  Özel  Fransa  0-4
 11.10.2000   Bakü   Dünya Kupası Elemeleri  Azerbaycan  1-0
 07.10.2000   Göteborg  Dünya Kupası Elemeleri  İsveç  1-1
 02.09.2000    İstanbul  Dünya Kupası Elemeleri  Moldova  2-0
 16.08.2000   Saraybosna  Özel  Bosna Hersek  0-2