TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

1 Ağustos 2020 Cumartesi

"Süper Lig 24 takımlı olmalıdır"

Bursaspor Başkanı Mesut Mestan, "Süper Lig'de yeni bir düzenleme yapılacaksa takım sayısı 22 değil Bursaspor ve Akhisar Belediyespor'un da alınmasıyla 24 olmalıdır" dedi.

Bursaspor Kulübü Başkanı Mesut Mestan Süper Lig'deki takım sayısının 22'ye çıkartılacağı yönünde çıkan iddialar üzerine, yeşil-beyazlı kulübün internet sitesinden açıklamalarda bulundu.
Süper Lig'deki takım sayısı konusunda yeni bir düzenleme yapılacaksa sayının 22 değil, 24 olması gerektiğini belirten başkan Mestan, "Pandemi nedeniyle küme düşmenin kaldırılması konusunda Bursaspor Kulübü olarak gerekli desteği verdiğimizin tüm spor kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz. Ancak özellikle Süper Lig'in 22 takıma çıkarılması konusundaki söylemler bizleri rahatsız etmektedir. Süper Lig'de bu çerçevede yeni bir düzenleme yapılacaksa takım sayısı 22 değil Bursaspor ve Akhisar Belediyespor'un da alınmasıyla 24 olmalıdır. Bursaspor Kulübü olarak bu konunun takipçisi olacağımızın da bilinmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Arsenal, 14. kez FA Cup'ın sahibi! İşte goller ve kupa töreni... (Video)

İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) finalinde Arsenal, 1-0 geriye düştüğü maçta Chelsea'yi Gabonlu yıldızı Pierre-Emerick Aubameyang'ın golleriyle 2-1 mağlup etti ve kupaya uzanan taraf oldu.

Bu sonuçla Arsenal, İngiltere Federasyon Kupası'nı 14. kez müzesine götürdü. "Topçular", İngiltere'de bu kupaya en çok sahip olan takım unvanını elinde bulunduruyor.
Öte yandan Premier Lig'i 8. sırada bitiren Arsenal, bu galibiyetle UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı.
Wembley Stadı, FA Cup finalinde Londra derbisine sahne oldu. Heyecan TRT SPOR ekranlarında yaşandı.
Maça hızlı başlayan Chelsea, geliştirdiği organize atağı 5. dakikada Christian Pulisic'in attığı golle sonuçlandırdı ve karşılaşmada 1-0 öne geçti.
Arsenal, 28. dakikada skora denge getirdi! Kazanılan penaltıda Aubameyang, topla kaleciyi ayrı köşelere gönderdi: 1-1.
Londra derbisinde ilk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.
Gabonlu futbolcu, 67. dakikada bir kez daha sahneye çıktı! Chelsea defansını altüst eden Aubameyang şık bir aşırtmayla takımını 2-1 öne geçirdi.
Pierre-Emerick Aubameyang, yarı finalde Manchester City'ye attığı iki golle takımını finale taşımıştı.

Mavilerin Hırvat orta sahası Kovacic, 73. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı.
Mücadelede başka gol olmayınca Arsenal, geriye düştüğü karşılaşmada Chelsea'yi 2-1 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü.
Geçen aralık ayında takımın başına getirilen teknik direktör Mikel Arteta, İngiliz ekibindeki ilk kupasını kazandı.
Arsenal'daki futbolculuk döneminde 2014 yılında kupaya uzanan Arteta, kulüp tarihinde hem futbolcu hem de teknik direktör olarak FA Cup'ı kazanan ilk isim oldu.







Kaynak : TRT SPOR

Galatasaray, Maicon transferini KAP'a bildirdi

Galatasaray'ın 31 yaşındaki Brezilyalı defans oyuncusu Maicon Pereira, Suudi Arabistan ekiplerinden Al Nassr kulübüne transfer oldu.

Sarı-kırmızılı kulübün transferle ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada,
"Profesyonel futbolcumuz Maicon Pereira Roque için Al Nassr Saudi Club ile net 1 milyon 430 bin Euro transfer bedeli karşılığında anlaşmaya varılmıştır" denildi.

Büyük Britanya'da pole pozisyonu Hamilton'ın

2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun dördüncü yarışı Büyük Britanya Grand Prix'sine, Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ilk sıradan başlayacak.

İngiltere'nin Northamptonshire bölgesindeki 5 bin 891 metrelik kilometrelik Silverstone Pisti'nde 52 tur üzerinden gerçekleştirilecek yarışın sıralama turlarında Hamilton, 1.24.303'lük derecesiyle pole pozisyonunun sahibi oldu. Hamilton, kariyerinde 91'inci kez pole pozisyonu kazanma başarısı gösterdi.
Fin pilot Valtteri Bottas, takım arkadaşı Hamilton'ın 0.3 saniye gerisinde ikinciliği elde etti. Red Bull ekibinin Hollandalı pilotu Max Verstappen ise liderin 1.0 saniye ardından yarışa üçüncü sırada başlama hakkı kazandı.
Mart ayında Avustralya'da başlaması beklenen ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle organizatörlerin birçok yarış için erteleme ve iptal kararı aldığı Formula 1'de sezonun dördüncü yarışı, yarın TSİ 16.10'da koşulacak.
 

02 AĞUSTOS 2020 PAZAR


16:10Formula 1Britanya GPformula1lastikİdman TV


Burak Yılmaz resmen Lille'de

Ligue 1 ekiplerinden Lille, Burak Yılmaz'ın transferini resmen duyurdu.

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille, Beşiktaş'ta forma giyen milli futbolcu Burak Yılmaz'ı kadrosuna kattığını duyurdu.
Fransız ekibi Lille, Yılmaz'ın transferini sosyal medyada paylaştığı video ile resmen açıkladı.
Kulüpten yapılan açıklamada, 35 yaşındaki milli oyuncunun fotoğrafı 5 farklı dilde "Hoş geldin" mesajıyla paylaşılarak, "Lille, Burak Yılmaz'ı takdim etmekten gurur duyuyor. Deneyimli ve üretken Türk futbol idolü, kulübümüzle iki yıllık kontrata imza attı." ifadelerine yer verildi.
Milli futbolcunun futbol kariyerine ilişkin ayrıntılı bilgilere yer verilen açıklamada, Lille'de forma giyen Yusuf Yazıcı ile Burak Yılmaz'ın birbirini tamamlayıcı ikili oluşturacağına inanıldığından bahsedildi.
Lille Üst Yöneticisi (CEO) Marc Ingla, Burak'ın transferi sonrası yaptığı açıklamada, "Hoş geldin Burak. Seni karşılamaktan çok büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Burak Yılmaz, gerçek bir 9 numara. Özellikle ceza sahası içinde çok yetenekli. Çok tecrübeli bir oyuncu. Gerçek bir Türk futbol efsanesi. Burak, Türkiye'de 4 büyük kulüpte de forma giydi. Büyük bir karakteri var ve gerçek bir savaşçı. Kadromuzu güçlendirmek adına en doğru profile sahip oyuncuyu transfer ettik. Tüm takıma tecrübesiyle ve karakteriyle iyi bir örnek olacak." değerlendirmesinde bulundu.
Burak Yılmaz; Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in ardından Fransa temsilcisinin kadrosuna kattığı 3. Türk oyuncu oldu.

MLB'de 29 koronavirüs vakası

Amerikan Beyzbol Ligi'nde (MLB) 29 kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucu pozitif çıktı.

MLB'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, geçen hafta 11 bin 895 kişinin Kovid-19 testinden geçtiği ve 20'si oyuncu, 9'u takım çalışanı olmak üzere 29 pozitif vakaya rastlandığı belirtildi.
Açıklamada, 29 pozitif test sonucundan 21'inin, 18'i oyuncu olmak üzere Miami Marlins takımında yer aldığı, kalan 29 kulüpte ise 8 vaka tespit edildiği aktarıldı.
Ligde 26 Mart'ta başlaması gereken ancak salgın sebebiyle ertelenen 2020 sezonuna geçen hafta başlanmış ve Kovid-19 vakaları nedeniyle Miami Marlins-Baltimore Orioles ve Philadelphia Phillies-New York Yankees maçları ertelenmişti.
MLB'de, normal sezonun 162 maç yerine 60 maçla tamamlanarak play-off etabına geçilmesi planlanıyor.

Fransa Lig Kupası PSG'nin

Fransa Lig Kupası finalinde, Paris Saint-Germain (PSG), normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 sona eren maçta, Olympique Lyon'u penaltılarla 6-5 yenerek kupanın sahibi oldu.

Stade de France'da oynanan final maçında PSG ile Lyon karşılaştı. Karşılaşmanın 90 dakikasında her iki takımdan gol sesi çıkmadı ve uzatmaya gidildi.
Uzatma bölümünde de eşitliğin bozulmadığı final maçında rakibine penaltı atışlarında 6-5 üstünlük sağlayan PSG, Fransa Lig Kupası'nın sahibi oldu.
PSG, bu sezon Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ve Fransa Kupası'ndan sonra Fransa Lig Kupası'nı da müzesine götürdü. PSG, tarihinde Lig Kupası'nı dokuzuncu kez kazanmış oldu.

01-02 Ağustos 2020 TV'de Spor Ekranı


01 AĞUSTOS 2020 CUMARTESİ
13:00Formula 1 Britanya GP Antrenman Turlarıformula1lastikİdman TV
15:00Dünya Superbike Şampiyonası1. Yarış (İspanya)TRT Spor
16:00Formula 1 Britanya GP Sıralama Turlarıformula1lastikİdman TV
16:15Dünya Supersport Şampiyonası1. Yarış (İspanya)TRT Spor
17:30Dünya Supersport 300 Şampiyonası1. Yarış (İspanya)TRT Spor
19:00Brescia - SampdoriaSerie Atop_futbolCBC Sport
19:30Arsenal - Chelseaİngiltere FA Cup Finaltop_futbolTRT Spor
02 AĞUSTOS 2020 PAZAR
12:00Dünya Superbike ŞampiyonasıSuperPole Yarışı (İspanya)TRT Spor
13:30Dünya Supersport Şampiyonası2. Yarış (İspanya)TRT Spor
15:00Dünya Superbike Şampiyonası2. Yarış (İspanya)TRT Spor
16:10Formula 1Britanya GPformula1lastikİdman TV
16:15Dünya Supersport 300 Şampiyonası 2. Yarış (İspanya)TRT Spor
19:00SPAL - FiorentinaSerie Atop_futbolCBC Sport
21:45Genoa - VeronaSerie Atop_futbolCBC Sport

31 Temmuz 2020 Cuma

Strasbourg'da 5 koronavirüs vakası


Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekibi Strasbourg'da 5 oyuncunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı.

Fransız ekipten yapılan açıklamada, oyunculara yapılan testler sonucunda 5 kişide koronavirüse rastlandığı duyuruldu.
Virüse yakalananların isimleri verilmezken, kendilerini evlerinde izole ettikleri bildirildi.
Açıklamada ayrıca, yarın Nancy takımına karşı oynanması planlanan hazırlık maçının iptal edildiği belirtildi.

Sassuolo, Kaan Ayhan için resmi teklif yaptı

Serie A Takımlarından Sassuolo, Kaan Ayhan için resmi teklif yaptı. Milli futbolcuya 3 yıllık sözleşme teklif edildi. 

Fortuna Düsseldorf'ta forma giyen Kaan Ayhan'ın talipleri artıyor. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de istediği Kaan Ayhan'a şimdi de Serie A ekiplerinden Sassuolo resmi teklif yaptı.
Kaan'a 3 yıllık sözleşme teklif edildiği öğrenildi. Fenerbahçe'nin teklifini reddeden Kaan Ayhan'ın kararını önümüzdek günlerde vermesi bekleniyor.

Kaynak : Yağız Sabuncuoğlu / TRT SPOR

Superbike ile MotoGP arasındaki fark ne?

Dünya Superbike Şampiyonası, koronavirüs salgını sonrası yeniden başlıyor. Milli gururumuz Toprak Razgatlıoğlu'nun da yarıştığı organizasyon, TRT SPOR'da olacak. Peki MotoGP ile Superbike arasındaki farklar neler?

Dünya Superbike Şampiyonası, koronavirüs salgını sonrasında yeniden başlıyor. Milli gururumuz Toprak Razgatlıoğlu’nun da Yamaha takımı adına yarıştığı dünyanın en büyük motor sporları organizasyonlarından biri, bu sezon TRT SPOR ekranında olacak. Peki Superbike nasıl bir organizasyon? MotoGP’den farkı ne?
Motosiklet yarışları, dünyanın en çok ilgi çeken spor dallarından bir tanesi ve MotoGP ile Superbike organizasyonları da yarışların en çok bilinen iki ayrı kulvarı. Aslında temelde, hiç bilmeyen insan için, aynı markaların yarıştığı organizasyonlar olarak adlandırılabilir ancak kesinlikle öyle değil.
Bu arada yazıya başlamadan ve bilgileri vermeden önce hatırlatalım, biri diğerinden daha zor, biri diğerinden daha üst kulvar demek imkansız. Biri diğerinin bir üst ligi değil, tamamen farklı iki organizasyondan bahsediyoruz.



MotoGP, yayın gelirleri, pilotların ünü, yarışların reytingleri bakımından Superbike’ın çok önünde olsa da Superbike da özellikle Avrupa’da hatrı sayılır hayran kitlesine sahip. Pistlerdeki devasa taraftar sayılarına ulaşmayı da başarabiliyorlar.
Superbike’da her hafta sonu 2 yarış yapılıyor ve bu da MotoGP’den farklarından bir tanesi olarak göze çarpıyor.
İki organizasyon arasındaki ana fark ise motosikletlerin teknik özellikleri. MotoGP’deki bir motosikleti, dünyanın herhangi başka bir yerinde görme imkanınız yok. Hepsi özel üretim, fabrikalar her sezon için ayrı motosikletler üretiyor. MotoGP, bu açıdan Formula 1’e benziyor.
Superbike ise üreticilerin, dünyanın her yerinde sattığı motosikletlerin gelişmiş haline ev sahipliği yapıyor. Otomobilde ralli ya da GT serisi gibi diyebiliriz.
Aralarda birçok teknik farklılık olsa da, temelde Superbike daha çok denetleniyor, çok daha fazla sınırlamalarla en iyi motoru ortaya çıkarmaya çalışıyor, MotoGP ise daha az sınırlama ile prototip motorlar üretiyor.
Amaçları ise ortak: Üreticilerin daha fazla motosiklet satması.
Kaynak : Alperen Delibaş / TRT SPOR


01 AĞUSTOS 2020 CUMARTESİ
13:00Formula 1Britanya GP Antrenman Turlarıformula1lastikİdman TV
15:00Dünya Superbike Şampiyonası1. Yarış (İspanya)TRT Spor
16:00Formula 1Britanya GP Sıralama Turlarıformula1lastikİdman TV
16:15Dünya Supersport Şampiyonası1. Yarış (İspanya)TRT Spor
17:30Dünya Supersport 300 Şampiyonası1. Yarış (İspanya)TRT Spor
02 AĞUSTOS 2020 PAZAR
12:00Dünya Superbike ŞampiyonasıSuperPole Yarışı (İspanya)TRT Spor
13:30Dünya Supersport Şampiyonası2. Yarış (İspanya)TRT Spor
15:00Dünya Superbike Şampiyonası2. Yarış (İspanya)TRT Spor
16:10Formula 1Britanya GPformula1lastikİdman TV
16:15Dünya Supersport 300 Şampiyonası2. Yarış (İspanya)TRT Spor

İşte Barcelona'nın yeni sezon deplasman forması

İspanya La Liga'nın güçlü ekiplerinden Barcelona gelecek sezon deplasmanda giyeceği formaları tanıttı. Barça'nın formada renk tercihi ise siyah oldu.

İspanya Ligi'nde sezonu ezeli rakibi Real Madrid'in ardında ikinci tamamlayan Barcelona 2020-21 sezonuna odaklandı.
Katalan ekibi önümüzdeki sezon deplasman maçlarında giyeceği formayı görücüye çıkardı.
Siyah ve altın renginin tercih edildiği formanın tanıtımı için yıldız isimler kamera karşısına geçti.

Messi, Griezmann, De Jong, Busquets ve Pique siyah forma ile poz verdi.
Yıldız isimler, yeşil sahada olduğu gibi kamera karşısında da başarılıydı.

Barcelona'nın yeni deplasman forması, kulübün internet sitesinde ve kulüp mağazalarında da satışa çıktı.


MotoGP'de 3 yarış daha iptal edildi

2020 MotoGP Dünya Şampiyonası'nın Arjantin, Tayland ve Malezya ayakları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle iptal edildi.

Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonu MotoGP'de; Katar, Almanya, Hollanda, Finlandiya, Büyük Britanya, Avustralya, İtalya, Japonya ve ABD'den sonra 3 yarış daha Kovid-19 kurbanı oldu.
Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, daha önce ertelenen Arjantin, Tayland ve Malezya etaplarının bu yıl düzenlenmeyeceği belirtildi.
Öte yandan 2020 takvimine, 22 Kasım'da Avrupa'da yapılması planlanan bir yarışın eklendiği ve sezonun bu mücadeleyle kapanacağı ifade edildi.

Real Madrid formalarını tanıttı

Real Madrid önümüzdeki sezon giyeceği formalarını tanıttı. İspanyol ekibi, 5 yıl sonra pembe forma giyecek.

Real Madrid önümüzdeki 2020-2021 sezonunda giyeceği formaları tanıttı. İspanyol ekibi, 2014-2015 sezonunda kullandığı pembe formayı tekrar giyecek.

Sergio Perez'in yerine Nico Hulkenberg

Formula 1 takımlarından Racing Point-Mercedes, sezonun Büyük Britanya'da düzenlenecek 4. ayağında, yeni tip koronavirüse yakalanan Sergio Perez'in yerini Nico Hulkenberg'in alacağını açıkladı.

Bu sezona kadar aralıksız 10 yıl mücadele ettiği şampiyonadan takım bulamadığı için ayrılmak zorunda kalan Hulkenberg, yeniden bir F1 otomobilinin direksiyonuna geçecek.
F1'de 177 kez start almasına rağmen hiçbir yarışta ilk 3'e giremeyen Hulkenberg, organizasyon tarihinde podyuma çıkmadan en fazla yarışa katılan pilot unvanını elinde tutuyor.
32 yaşındaki Alman sürücünün, Perez'in uymak zorunda olduğu karantina önlemleri nedeniyle 9 Ağustos'ta yine Silverstone Pisti'nde yapılacak yarışa da katılması bekleniyor.

Suyun yüzeyinden, derinlerine: Bir Osman Özköylü portresi

'Ligin en iyi hocalarından biri...' 'Elazığspor’la yenilgisiz bir takım kurmuştu', 'İskenderunspor’u yükselme grubuna çıkaran hoca...' 'Osmanlıspor’u küme düşerken aldı, play-off oynattı...' 

Yukarıdaki cümleler bana değil, çevremde futbol bilgisine güvendiğim insanlara ve internet ailemindeki kişilere ait.
Konumuz Osman Özköylü. Bazen suya odaklanınca derinliğini fark edemiyor insan. Osman Özköylü de derinliği yeterince anlatılamamış ya da kendisi bugüne kadar böyle bir şeye ihtiyaç duymamış hocalardan. Futbol bilgisine çok güvendiğim ve halihazırda sektörün (medya dışı) en güvenilir noktalarından bir tanesinde bulunan ve hayatının bir bölümünü yurt dışında, futbol üzerine akademik çalışmalar yaparak geçiren bir arkadaşım şöyle demişti: “Osman Özköylü elindeki imkanlara göre çok iyi iş çıkarıyor. Avrupa’da olsaydı büyük saygı görürdü.”
Benim de aklıma Ricardo La Volpe, Juanma Lillo ve hatta Bielsa gibi isimler geldi. Futbolda suyun üstüne bakanlara göre sıradan ya da ‘ne başarmış ki’ denecek isimler ancak suyun derinlerine inince teknik, taktik, çaba ve kişisel gelişim derdini görebiliyorsunuz. Osman Özköylü de tüm bunları kendine dert edinmiş ama derdini bir türlü anlatamamış hocalardan. Neyse ki bu sayfa, futbolun derinlerine inmeyi, derinlerde karşılaştığı isimleri de su yüzeyine çıkarmayı seven bir yazara sahip.  Futbolun teknik adamları serimizde bugünkü konuğumuz Osman Özköylü. Tecrübeli hocayla başardıklarını, yarım kalmışlıklarını, hatalarını, çıkardığı dersleri, futbolun teknik meselelerini ve hayallerini konuştuk. Röportajın sonunda birçoğunuzun da benim gibi fikirlerinin değişeceğine inanıyorum.
‘Ben söylemesem bir başkası söylemese yanlışları nasıl düzelteceğiz’
Öncelikle şundan başlayalım hocam. Bir yandan insanların akıllarında oluşmuş bir Osman Özköylü imajı var, bir yandan da futbol dünyasının içindeki Osman Özköylü var. ‘Gerçek Osman Özköylü’yü nasıl tanımlayabiliriz?
Özünde tam anlamı ile duygusal, insani durumlar ile karşılaştığında yufka yürekli olan, yaşadığı onca olumsuz deneyime rağmen asla kin nefret duygusu beslemeyen, tabiri caiz ise karıncayı dahi incitmekten imtina eden ama mevzu bahis işi olduğunda, hak ve adalet olduğunda sessiz kalma hakkını kullanabilecekken ‘ben söylemesem bir başkası söylemese nasıl gelişim göstereceğiz, yanlışları nasıl düzelteceğiz’ anlayışı ile sözlerini esirgemeyen, düzeni ve disiplini çok seven, titiz ve mükemmelliyetçi, işine aşık bir insan olarak tanımlayabilirim.
Peki bu futbol adamı Osman Özköylü’nün kendisini 105 – 68 alanda başarılı kılacak ve futbol karakterini yansıtacak oyun anlayışı nedir?
Çekici, göze hoş gelen, kazanmaya dönük hücum anlayışını benimseyen, hem oyuncularımın hem de futbolun gerçek sahibi olan taraftarlarımızın keyifle bir doksan dakika izleyebileceği, total futbolun tüm gerekliklerinin yerine getirildiği, topa anlamlı bir şekilde sahip olmanın birincil etmen olarak görüldüğü, bu tutku dolu oyunu rakip sahada oynayarak kalemizden mümkün olduğunca uzakta olmasını benimseyen bir futbol anlayışı Osman Özköylü ve ekibini tanımlar.

‘Kendi öz eleştirimi yapmaktan asla çekinmiyorum’
Hocam Elazığ’da 20 maç, Osmanlıspor’da 13 maç, Kayseri Erciyesspor’da 9 maç yenilgisiz ilerlediğiniz dönemler var. Ancak bu konular yerine farklı konularla gündeme geliyor ve ne yazık ki bu şekilde akılda kalıyorsunuz. Sizce bu neden kaynaklanıyor?
Ben saha sonuçları açısından ve başarmışlıklar bakımından kendimi yeterince ispatlamış bir teknik adamım. Kendi öz eleştirimi yapmaktan ve bunu insanlarla paylaşmaktan asla çekinmeyen bir teknik adam olarak, daha önceleri benim saha kenarında ve saha dışında yapmış olduğum (röportaj, maç öncesi ve maç sonrası) eylem ve söylemlerim, bugüne kadar sağlamış olduğum onca başarının gölgede kalmasına neden oldu. Başlangıçta da söylediğim gibi olaylar karşında tepkilerimi doğrudan ve net ifadeler ile söylemem, saha kenarında zaman zaman vermiş olduğum agresif tepkiler ve davranışlar oynadığımız oyunun kalitesinin, almış olduğumuz başarılı sonuçların hatta kazandığımız şampiyonlukların çok konuşulmamasına ve önüne geçilmesine neden oldu. Bu noktada göstermiş olduğum tepkilerde haklı olsam da insanlar tarafından yanlış anlaşıldı. Bu durum iş kalitemin hep önüne geçti.
‘Saha parselizasyonunu kaliteli bir şekilde ayarlamak çok ama çok önemli’
Son birkaç yılınıza baktığımızda topa fazlaca sahip olmak, rakibin alan ve zaman açısından yaşayacağı problemleri değerlendirmeye çalışmak oyun yapınızın bir parçası. Alan ve zaman futbolda neyi ifade ediyor?
Aslında teknik adamlık kariyerime başladığım günden itibaren takımlarımızda, topa anlamlı şekilde hükmeden bir oyun yapısını uygulamaya çalıştık. Taktiksel anlayışınızın sahaya elverişli ve kaliteli bir şekilde yansıması için elinizdeki oyuncu grubunun kalitesi en önemli etmen. Çünkü sizi sahada başarılı kılan, istediklerinizi ve anlayışınızı sahaya yansıtan, günün sonunda ya da yılın sonunda sizi zafere taşıyan oyuncu grubudur. Futbolda benim için alanları doğru kullanmak, saha parselizasyonunu çok kaliteli ayarlamak, rakibin vermiş olduğu boşlukların arayışı içinde olmak ve bu boşlukları doğru kullanarak kaliteli hücumlar geliştirmek ayrıca topun mümkün olduğunca rakipten daha fazla bizde kalmasını sağlamak çok ama çok önemli. Bu sayede doğru hücumların yapılabilmesi, pas bağlantılarının çok iyi olması, oyuncular ve hatlar arasındaki mesafelerin doğru ayarlanması, kaybedilen topun çok kısa sürede geri alınmasına ve yeni hücum denemelerine olanak sağlar.
“Geriden uzun vurduğunuzda o top artık ortak toptur yani %50 şansınız var demektir”
Hocam futbolda son dönemde geriden oyun kurma trendi yükselişte. Aslında riskler barındırsa da doğru yapıldığında takımlara büyük avantaj sağladığı da bir gerçek. Siz de takımlarınızda bunu sıklıkla uygulamaya çalışıyorsunuz. Geriden oyun kurmak neden bu kadar dikkat çekiyor ve bir teknik adam gözüyle sağladığı faydalar neler?
Topun rakipten çok bizde olması, şartlar ne olursa olsun geriden oyun kurarken rakip baskısına rağmen sahada doğru konumlanarak bu baskıdan çıkmak, pozisyon oyunu oynayan bir takım olarak bizim olmazsa olmazımız. Geriden uzun vurduğunuzda o top artık ortak toptur yani %50 şansınız var demektir. Rakip de alabilir, sizde de kalabilir. %100 sahip olduğumuz bir topa neden rakibin ortak olmasını sağlayalım? Kolombiyalı teknik adam Juan Carlos Osorio’nun dediği gibi ‘rakibin baskısı bir düşman değil müttefiktir’ ilkesi ile geriden oyun kurarken rakibin baskısını üzerinize çekerek, sayısal üstünlüğü sağlayarak, yapacağınız hücumların kalitesini üst seviyelere taşıyabilirsiniz. Geriden oyunu kurduğunuzda daha az oyuncuya ihtiyaç duyarsınız. Doğru konumlanma becerisi ile baskıdan çıktığınızda ve rakip savunma hattını yerinden hareket ettirdiğinizde hücum oyuncularınız için çok daha fazla alan bulma şansına sahip olursunuz. Bu da daha nitelikli ve kaliteli hücumlar üretmenize yardımcı olur.
“‘Rakip sahada yaşayarak nefes alıp vermeyi istiyorum’ der Guardiola...”
Savunma hattını genelde önde kurmaya çalışıyorsunuz ve oyun yapınız ile rakibin baskı altında kalmasını hedefliyorsunuz. ‘Kaleden 40 metre uzakta oynamak’ diye bir yaklaşımı var Guardiola’nın da... Bunun avantajı nedir sizce?
Teknik adamlığa başlangıç yıllarımızın aynı ana denk gelmesi, pozisyon oyunun müthiş bir şeklide evrilmesine ve devamlılığına olan katkısı ve hala başarılarının aynı şekilde devam etmesi açısından Guardiola benim için ayrı bir öneme sahiptir. Onun bu söylemi pozisyon oyunu oynayan ve rakip sahada oynamayı kendine ilke edinmiş takımların olduğu gibi; kaleden 40 metre uzakta oynamak ve kalede çok az pozisyon vererek maçı tamamlamak benim için de olmazsa olmaz. ‘Rakip sahada yaşayarak nefes alıp vermeyi istiyorum’ der Guardiola... Tam olarak bu; rakip sahada yaşamak... Bunu yaparken en önemli konu, savunma oyuncularınızın topa ve rakibe göre alacağı pozisyonlar. Bu konu hayati önem taşır. Rakip sahada hücum ararken topu kaptırdıktan sonra topu kapmak için hazırda bekleyen en az 6-7 oyuncu olması gerekir. Bu bağlamda kaleden 40 metre uzakta oynamak savunmayı en önde kurmak anlamını ifade eder. Oyuncular sahada doğru konumlandığında ve top kaptırıldıktan sonra gösterdikleri reaksiyonlarda çok coşkulu ve istekli olması, bu işin yapılması açısından oldukça önemlidir. Hücum yaparken arka paylaşımın doğru ayarlanması hem topun kalenize gelmeden kazanılmasına, hem de kazanıldıktan sonra yeni bir hücum şansı yakalamanıza yardımcı olur.

“Saha dizilişlerinden çok oyun felsefeniz ve prensipleriniz önemli”
Hocam daha önceki bir röportajınızda ‘Saha dizilimlerinin farklı oluşu, hücum edilecek ve savunulacak alanların belirlenmesi açısından önemlidir’ diyorsunuz. Felsefe ve formasyonları oluştururken dikkat ettiğiniz noktalar nelerdir? Bunu biraz açar mısınız?
Elinizdeki oyuncu profili hangi dizilimde ve formasyonda oynayacağınız ve felsefenizi nasıl şekillendireceğiniz konusunda size yön gösterir. Saha dizilişlerinden çok oyun felsefeniz ve prensipleriniz önemli. Ayrıca bu prensiplerin oyuncular tarafından ne kadar doğru ve istekli uygulandığı da çok önemli... Sezon başı ya da devre arası transfer edeceğiniz oyuncuların felsefenize uygun olması lazım. Oyuncular ile prensipler ve felsefe üzerine hem antrenmanlarda hem video analiz yolları ile sayısız tekrarlar yaparak mükemmel hale gelebilirsiniz. Oyuncunuz bir defa size inandığında her türlü mesajı çok rahat bir şekilde verebilirsiniz.
“Sürekli tekrar etmediğiniz bir yaklaşımı oyuncunuzdan bekleyemezsiniz”
Sizinle çalışan futbolcularla konuşunca antrenmanlarınızın oldukça sağlam geçtiğini anlatıyorlar. Özellikle oyuncularla iletişim şekliniz ve enerjiniz... Futbolda antrenmanların önemi günümüzde hangi boyutta? Siz bu konuya nasıl yaklaşıyorsunuz?
Zorlanmadan ve fazlaca çaba göstermeden başarının gelmeyeceğini bilirim. Doğru antrenman; fiziksel, taktik, teknik ve zihinsel gelişim açısından benim için olmazsa olmaz. Hafta sonu müsabakaya yansıtacağım oyun anlayışının ve oyuncularımdan yapmalarını istediğim her şeyin antrenmanlarımızda fazlaca olması gerekir. Çalışmadığınız ve sürekli tekrar etmediğiniz bir yaklaşımı oyuncunuzdan bekleyemezsiniz. Fiziksel olarak sahada çok güçlü oyunculara ihtiyacım oluyor. Bu yüzden antrenmanlarımı oyuncularımın zevk alacağı ama bir yandan da optimal performansa ulaşacağımız dayanakların kullanıldığı bir şekilde planlarız. Oyuncularımı, yapacağımız her antrenmanın onlara %100 katkı sağlayacağına ve performanslarını uzun süre devam ettirebilmelerini sağlamaları açısından oldukça önemli olduğuna inandırırım. Öyle olduğunu gördüklerinde işler benim ve ekibim için daha kolay bir hale gelir. Daha sonra keyif alarak bütün işlerimiz yapmaya başlarız.
“Topu hareket ettirmek için değil, rakibi hareket ettirmek için pas yaparız”
Futbolda rakibin hareketlerini inceleyerek ulaşmaya çalıştığınız noktalar nelerdir? Rakibin rahat ettiği konumun dışına çıkması size ne gibi avantajlar sunar?
Topu hareket ettirmek için değil, rakibi hareket ettirmek için pas yaparız. Futbolda amaç rakibin zayıf yanlarını bilip, verebileceği boşlukları bularak tehlikeli pozisyonlara girip gol atmaktır. Rakip analizi size bu konuda neleri yapacağınız, nasıl oynayacağınız, rakibin aklını karıştırarak organizasyonları nasıl uygulayacağınız, onları rahat ettikleri ve iyi oldukları konumun dışına çıkararak maçı nasıl kazanacağınız konusunda size yardımcı olur.

“Liderle aramızda 18 puan fark vardı, 12 hafta sonra farkı kapatıp liderliği devraldık”
Özellikle Osmanlıspor performansınıza değinmek istiyorum hocam. Ligde Osmanlıspor ile 10 maç üst üste kazandınız. 13 maçın 12 tanesi galibiyet ile 1 tanesi de berabere bitirerek tabir-i caizse harika bir seri yakalamıştınız. Bu süre içerinde bu kazanımları sağlarken oyuna bakış açınız, stratejileriniz ve genel planınız ne üzerineydi?
Osmanlıspor ile anlaştığımızda düşme hattına çok yakın bir konumda (13. sırada) bulunuyorlardı. Bir önceki sene küme düşmüş olmaları yaşanan fazlaca sorunlardan dolayı psikolojik eşik seviyeleri aşağılarda olan bir takımdı. Ligin başında o sene ile ilgili umutlarını kaybetmiş ve içinde bulundukları durumdan dolayı kümede kalmayı başarı sayacak bir ortamla baş başa kaldık. Burada bizim için en büyük avantaj bu kulüpte daha önce iki dönem çalışmış olmamdı. Kulübün önceki başarılarında bulunmam ve herkesi aile ortamında tanımamız bize büyük kolaylık sağladı. O dönem kadromda bulunan 10 oyuncum ile daha önce başka takımlarda da çalışmış olmam bizim için ayrıca avantaj oldu. Çünkü oyuncuların benim oyun anlayışımı ve felsefemi bilmeleri, ona yatkın olmaları diğer oyuncuların çok daha çabuk adapte olmalarını sağladı. Yönetimimiz de her konuda bizi ellerinden geldiği kadar destekledi. Kısa sürede oyun felsefemizin oyuncular tarafından iyi bir şekilde algılanması ve uygulanması hem çok keyif almalarına hem de sonuç olarak sahada iyi işler çıkarmamıza olanak sağladı. Oyuncularım sahada pas yapmaktan, önde basmaktan, kalemizden oldukça uzakta oynamaktan, rakibi istediğimiz anlayışa zorlamaktan çok haz aldılar. Dile kolay; lider ile aramızda 18 puanlık bir fark vardı ve 12 haftalık sürede bu farkı kapatarak liderliği devraldık. Play-off yarı finali seri penaltı atışları neticesinde 9. penaltıda elendik. Oyuncularımla ve yönetimimle gurur duydum. Benim ve ekibim için bu gibi deneyimleri çok yaşamış bir grup olarak çok mükemmel bir öğrenme süreci oldu. Oyuncularımız ile kurmuş olduğumuz kaliteli iletişim, onların doğruları çok iyi bir şekilde yansıtmasına ve başarılı bir dönem geçirmemize yardımcı oldu.
“Sorunları çözme noktasında bazen farklı yaklaşımlara maruz kalabiliyorsunuz”
Kurduğunuz 10 takımın 7 tanesi Süper Lig vizesi almış, 3 tanesi Play-Off oynamış. Bunun sırrı nedir? Ayrıca bu takımların bazılarının başında siz olamadınız. Ne gibi problemler yaşandı da sizin kurduğunuz ve sonunda başarıya ulaşan takımlarla yollarınız ayrıldı?
Sezon başı doğru kadro mühendisliği yapmak, oynatmak istediğiniz felsefe ve prensipler doğrultusunda kulübün ekonomik durumunu da göz önünde bulundurarak kaliteli oyuncular entegre etmek başarı için olmazsa olmaz parametrelerin başında gelmekte. Oyuncularınızı hedef doğrultusunda çok iyi bir şekilde teknik, taktik, fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak mükemmel bir şekilde antrene etmeniz başarıyı mutlaka getirecektir. Sahada ne yaptığını bilen, yaptığı her anın analizini yapabilen, keyif alan ve keyif veren, güçlü, inançlı bir oyuncu topluluğu oluşturmak beni farklı kılan durumlar diyebilirim. Doğrularınızdan ve inandıklarınızdan taviz vermeden yapacaklarınız sizi başarıya götürecektir. Bazen sorunlar karşınıza mutlaka çıkacaktır. Bu sorunları çözme noktasında bazen farklı yaklaşımlara maruz kalabiliyorsunuz. Bu yaklaşımlar bazen sizin yarı yolda kalıp, işinizi tamamlamanıza engel olabiliyor. Biz de bu deneyimleri çok başarılı giden serüvenlerimizde fazlaca yaşadık. Yoksa çok farklı yerlerde olmamız işten bile değildi.

“Yaşamış olduğum onca tecrübeden fazlaca ders çıkarmış durumdayım”
Çok tutkulu, heyecanlı ve coşkulu bir yapıya sahipsiniz. Sahada yerinizde duramadığınız 90 dakikalar yaşıyorsunuz. Bu durum bazen de size zarar veriyor aslında. Bu enerjinin kaynağı nedir?
İşime karşı tutku, heyecan ve enerji doluyum. Bu yüksek enerji bazen sınırların üstüne çıkabiliyor. Hal böyle olunca kendime zarar verecek durumlar ile karşı karşıya kalabiliyorum. Emin olun benim görmüş olduğum zarar kendimden başkasına etki edecek bir şekilde olmadı. Ben şu an hayallerimdeki ulaşmak istediğim yerde değilsem sebebi budur. İnsan, deneyimleri sayesinde her şeyi öğrenir ve gelişir. Ben de yaşamış olduğum onca tecrübeden fazlaca ders çıkarmış durumdayım. Enerjisinin ve tutkusunun dozunu ayarlayan, kendisine zarar verecek hiçbir eylemin içinde olmayan, sadece ve sadece bu oyuna kendisini adayan, çalıştığı kulüp değerlerini çok üst seviyelere taşıyacak bir misyon yüklenen, her yeni güne bir önceki günden daha nasıl fazla katkı sağlayabilirim düşüncesi ile başlayan, hayallerime, hedeflerime ve beni ben yapacak değerlere sahip çıkarak yeni gelecek, mutlu ve başarılı günlerin planını yapmaktayım. Hedefim her zaman olduğu gibi yeni şampiyonluklar, Süper Lig ve bir gün Avrupa...
“Ana ilkemiz ‘hergün geliş hergün katkı sağla’ anlayışına dayalı”
Kariyer planlarınızda bundan sonrası için neler var? Hem kişisel gelişiminiz hem de futbol anlamında nasıl adımlar atmayı planlıyorsunuz?
Kişisel gelişimim için ekip arkadaşlarım ile beraber (hepsi çok kaliteli ve yetenekli insanlar) futbolun her noktasında yer alan, bizim için önemli olan tüm konularda detaylı araştırmalar yapıyoruz. Futbolun gelişimini, evrildiği noktaları, üst düzey takımları, hocaların prensiplerini ve antrenman yaklaşımlarını çok yakından takip ediyoruz. Teknolojik gelişimlerin takipçisi olarak, katkı sağlayan ne varsa takımlarımıza uygulamaya özen gösteriyoruz. Ana ilkemiz; ‘hergün geliş hergün katkı sağla’ anlayışına dayalı.
Son sorum da şu olacak hocam: Sizin için futbol ne anlam ifade ediyor?
Futbol benim için bir yaşam biçimi ve hayatın ta kendisi…

Kaynak : Serkan Akkoyun / TRT SPOR

Arsenal - Chelsea maçı TRT SPOR'da

İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) finalinde Arsenal ile Chelsea karşı karşıya geliyor. Heyecan TRT SPOR ekranlarında yaşanıyor. Dev kupanın sahibini bulacağı mücadele yarın saat 19.30'da TRT SPOR'da...

İngiltere Federasyon Kupası'nın coşkusu  TRT SPOR'da yaşanıyor.
Bir yanda Arteta yönetiminde taraftarına bir kupa armağan etmek isteyen Arsenal, diğer yanda 2018'den sonra tekrar şampiyon olmak isteyen Chelsea...
1 Ağustos Cumartesi günü saat 19.30'da başlayacak mücadele  TRT SPOR ekranlarından naklen yayınlanacak.
Nasıl geldiler?
Topçular, 3. turda Leeds United'ı, 4. turda Bournemouth'u, 5. turda ise Portsmouth'u saf dışı bırakarak adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde Sheffield United'ı, yarı finalde ise Manchester City'yi geçmeyi başaran "Topçular", kupanın sahibi olabilmek için Chelsea'yi de devirmek zorunda...
Maviler ise 3. turda Notthingam Forest'i, 4. turda Hull City'yi, 5. turda ise güçlü rakibi Liverpool'u geçerek çeyrek finale yükseldi. Son 8'de Leicester City'yi, yarı finalde de Manchester United'ı eleyen Chelsea, finalde Arsenal'in rakibi oldu.
Manchester City’yi deviren Arsenal ilk finalist! İşte goller ve önemli anlar... (Video)
Manchester United’ı deviren Chelsea finalde! İşte goller ve önemli anlar... (Video)

Beşiktaş'ın gözü Doğukan İnci'de

Santrfor arayışlarına da devam eden siyah beyazlılar, Cisse ve Koita’nın yanı sıra Karşıyaka’nın genç ismi Doğukan İnci’yle de ilgileniyor.

İzmir ekibiyle görüşen Beşiktaş yönetimi teklifini iletti.
21 yaşındaki oyuncu için Karşıyaka’dan cevap bekleyen siyah beyazlılar, bu transferi de bitirmeyi amaçlıyor.
Beşiktaş, Doğukan İnci’yi satın aldıktan sonra kadroya katılacak diğer isimlere göre 1 yıl tecrübe kazanması için kiralık olarak gönderilebilir.
Kaynak : TRT SPOR

Galatasaray'da gözler Belhanda'da

Galatasaray, transfer döneminde maddi olarak elini güçlendirmeye çalışıyor. Maicon’u Al Nassr'a satan sarı kırmızılılar, Belhanda’yı da elden çıkarmak istiyor. Galatasaray, transfer dönemine maddi olarak güçlü girmeyi planlıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun takım harcama limitlerini açıklamasını bekleyen yönetim, oyuncu satışı ile transfer döneminde biraz daha rahat hareket etmek istiyor.
Maicon'u Al Nassr'a 1 buçuk milyon euroya satan Galatasaray, yollarını ayırmayı planladığı Younes Belhanda'nın transferinden de bonservis bekliyor.
Suudi Arabistan ve Katar ligi takımlarının ilgi gösterdiği Faslı futbolcu için yönetim, 4-5 milyon euroyu kasasına koymayı hedeflediği belirtildi.
Yeni sezonda takımda kalması beklenen Feghouli için teklif gelmesi halinde değerlendirecek olan sarı kırmızılılar, Cezayirli futbolcunun olası satışından da gelir elde etmeyi amaçlıyor.
Diğer yandan kaleci arayışlarını sürdüren Galatasaray, Volkan Babacan için olumsuz yanıt aldı.
Milli kaleci için şu aşamada Medipol Başakşehir'le anlaşma zemininin olmadığı kaydedildi.
Galatasaray'ın, Volkan Babacan'ın ardından yeni bir yerli kaleci arayışına başladığı gelen haberler arasında.
Kaynak : TRT SPOR

Futbol liglerinde heyecan sona erdi

TFF 1. Lig play-off finaliyle 2019-2020 sezonunun tamamlandığı profesyonel liglerde 12 takım bir üst kümeye çıktı.

Türkiye'de profesyonel liglerde 2019-2020 heyecanı, play-off maçlarıyla sona erdi.
Bir üst lige yükselme başarısı gösteren son ekip Fatih Karagümrük oldu. İstanbul temsilcisi, dün Ankara'da oynanan TFF 1. Lig play-off finalinde normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten müsabakada Adana Demirspor'a penaltı atışları sonucu 6-5 üstünlük sağlayıp, Süper Lig'de yer alma hakkı kazandı.
- Kovid-19 nedeniyle liglerden düşme kaldırıldı
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, oy birliğiyle Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 2019-2020 sezonunda düşme olmamasına karar verdi.
Buna göre Süper Lig'de Hes Kablo Kayserispor, MKE Ankaragücü, BtcTurk Yeni Malatyaspor, TFF 1. Lig'de ise Eskişehirspor, Adanaspor ve Osmanlıspor, bir alt lige düşmeleri gerekmesine karşın gelecek yıl da aynı kulvarda yer alacak.
Matematiksel olarak ligde kalma ihtimali bulunmadıkları için düşürülen TFF 2. Lig'de Şanlıurfaspor ile Kardemir Karabükspor'a, TFF 3. Lig'de de Tokatspor ile Manisaspor'a gelecek sezon aynı ligde mücadele etme hakkı verildi.
Bölgesel Amatör Lig'de gruplarında birinci olan 11 ekibin yanı sıra en fazla puana sahip 9 takım da TFF 3. Lig'e çıkarıldı.
Alınan kararların ardından, 2020-2021 sezonunda Süper Lig 21, TFF 1. Lig 18, TFF 2. Lig iki grupta 39 ve TFF 3. Lig de 4 grupta 67 ekiple oynanacak.
- Bir üst ligi yükselenler
Medipol Başakşehir'in şampiyonluğa ulaştığı Süper Lig'in yeni ekipleri, Hatayspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Fatih Karagümrük oldu.
Yılport Samsunspor, Bandırmaspor ve Tuzlaspor TFF 2. Lig'den TFF 1. Lig'e, Serik Belediyespor, Kocaelispor, Karacabey Belediyespor, Anagold 24Erzincanspor, Turgutluspor ve Pazarspor da TFF 3. Lig'den TFF 2. Lig'e yükseldi.
Bölgesel Amatör Lig'den TFF 3. Lig'e çıkan 20 takım ise şöyle:
Mardin Büyükşehir Başakspor, Kahta 02 Spor, Arhavispor, Çarşambaspor, İçel İdmanyurdu, Kırıkkale Büyük Anadoluspor, Kestelspor, Bergama Belediyespor, Bursa Yıldırımspor, Yalovaspor, Arnavutköy Belediyespor, Siirt İl Özel İdaresi, Ceyhanspor, Isparta 32spor, Karaman Belediyespor, Belediye Kütahyaspor, Edirnespor, Tekirdağspor, Çengelköy Futbol Yatırımları, Adıyaman 1954.
- 65 ilden 145 takım
Gelecek sezon 65 ilden 145 takımın yer alacağı profesyonel liglerde İstanbul'u 6'sı Süper Lig'de olmak üzere 25 ekip temsil edecek.
Ankara'dan 10, İzmir'den ise 7 takımın bulunacağı profesyonel liglerde Antalya ve Manisa'dan beşer, Adana, Bursa, Kocaeli ve Trabzon'dan dörder, Hatay ve Muğla'dan ise üçer takım mücadele verecek.

Formula 1'de heyecan Büyük Britanya'da sürecek

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, Büyük Britanya'da yapılacak sezonun 4. yarışıyla sürecek.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle revize edilen 2020 takviminin 4. yarışı, İngiltere'nin Northamptonshire bölgesindeki 5,8 kilometrelik Silverstone Pisti'nde düzenlenecek.
52 turluk mücadelenin sıralama turları, yarın TSİ 16.00'da başlayacak. Yarış ise 2 Ağustos Pazar günü TSİ 16.10'da gerçekleştirilecek.


01 AĞUSTOS 2020 CUMARTESİ


13:00Formula 1Britanya GP
Antrenman Turları
formula1lastikİdman TV
15:00Formula 1Britanya GP
Sıralama Turları
formula1lastikİdman TV

02 AĞUSTOS 2020 PAZAR


16:10Formula 1Britanya GPformula1lastikİdman TV
Yine Silverstone Pisti'nin ev sahipliği yapacağı sezonun 5. ayağı da 9 Ağustos'ta koşulacak.
Şampiyonayı lider götüren Mercedes takımının pilotu Lewis Hamilton 2, takım arkadaşı Valtteri Bottas da bir kez podyumun zirvesine çıktı.
Büyük Britanya Grand Prix'si öncesi pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:
- Pilotlar klasman
1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 63 puan
2. Valtteri Bottas (Finlandiya): 58
3. Max Verstappen (Hollanda): 33
4. Lando Norris (Büyük Britanya): 26
5. Alexander Albon (Tayland): 22
Sergio Perez (Meksika): 22
- Takımlar klasmanı
1. Mercedes: 121
2. Red Bull: 55
2. McLaren: 41
4. Racing Point: 40
5. Ferrari: 27

NBA heyecanı yeniden başladı (Özet)

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 11 Mart'ta ara verilen Amerikan Basketbol Ligi (NBA) yeniden başladı.

Yaklaşık 5 ay önce durdurulan ve sezonun kalan bölümünün Orlando kentindeki ESPN Wide World Spor Kompleksi'nde oynanmasına karar verilen NBA'e, 2 maçla devam edildi.
Batı Konferansı lideri Lakers, Los Angeles kenti derbisinde karşılaştığı Clippers'ı, LeBron James'in bitime 12.8 saniye kala attığı basketle 103-101 yendi.
Lakers'ın all-star forveti Anthony Davis, 34 sayı, 8 ribauntla sahanın en skoreri oldu. LeBron James 16 sayı, 11 ribaunt, 7 asist, kenardan oyuna giren Kyle Kuzma da 16 sayı, 7 ribauntla oynadı.
Clippers'ta Paul George'un 30 sayı, 5 ribaunt, 3 top çalma ve Kawhi Leonard'ın 28 sayılık performansı galibiyete yetmedi.

- Jazz geriden gelip kazandı
Utah Jazz, 16 sayı geriye düştüğü New Orleans Pelicans mücadelesinden 106-104 galip ayrıldı.
Jazz'da Jordan Clarkson 23 sayı, 5 ribaunt, Donovan Mitchell 20 sayı, 5 ribaunt, 5 asist, Mike Conley 20 sayı ve Rudy Gobert 14 sayı, 12 ribaunt üretti.
Pelicans cephesindeyse Brandon Ingram 23 sayı, 8 ribaunt, Jrue Holiday 20 sayı, 5 ribaunt ve J.J. Redick 21 sayıyla maçı tamamladı.

Fatih Karagümrük Süper Lig'de

Adana Demirspor ile Fatih Karagümrük arasında oynanan TFF 1. Lig play-off finalinde Süper Lig biletini alan 3. ve son takım İstanbul temsilcisi Fatih Karagümrük oldu.

Normal süresi ve uzatma devreleri 1-1'lik eşitlikle sona eren karşılaşmada Fatih Karagümrük, seri penaltı atışları sonucu Adana Demirspor'u 6-5 mağlup ederek önümüzdeki sezon için adını Süper Lig'in 21 takımı arasına yazdırdı.
İstanbul ekibi, 40. dakikada Çağrı'nın golüyle 1-0 öne geçti. Mücadelenin ilk yarısı bu skorla tamamlandı.
69. dakikada Adana Demirspor, Dibba'nın attığı golle skora denge getirdi: 1-1.
Maçın normal süresi 1-1 sona erdi. 15'er dakikalık iki uzatma devresinde de eşitlik bozulmadı.
Seri penaltı atışlarında Adana Demirspor'a 6-5 üstünlük sağlayan Fatih Karagümrük, Hatayspor ve BB Erzurumspor'un ardından Süper Lig'e yükselen 3. ve son takım oldu.
Öte yandan Fatih Karagümrük, 2020/21 sezonunda Süper Lig'deki 6. İstanbul takımı olarak mücadele edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR
23. dakikada Fatih Karagümrük'ün atağında Darri'nin pasında ceza yayı yakınından kaleyi karşıdan gören noktadan Attamah'ın sert vuruşunda, top yandan auta çıktı. 29. dakikada Erkan Zengin'in pasında ceza sahasında altı pas yakınında sol taraftan Volkan Şen, müsait pozisyonda topu dışarı attı.
36. dakikada Fatih Karagümrük'te Ramazan Civelek'in ceza sahası içine pasında, Sobiech'in kafa vuruşunda kaleci Kurtuluş Yurt topu son anda kornere çeldi.
41. dakikada Fatih Karagümrük golü buldu. Alparslan Erdem'in serbest vuruştan ceza sahasına yaptığı ortada Çağrı Ortakaya'nın kafa vuruşunda kaleci Kurtuluş Yurt'un müdahalesi yeterli olmadı ve top filelerle buluştu: 0-1.
45+2. dakikada Adana Demirspor'da Sinan Kurt'un sağdan ortasında ceza sahası içinde sol tarafta Erkan Zengin'in kafa vuruşunda, top auta gitti.
Maçın ilk yarısı 1-0 Fatih Karagümrük'ün üstünlüğüyle bitti.
65. dakikada Fatih Karagümrük, Ndao'nun ceza sahası yakını sağdan ortasında, kale dibinden mutlak pozisyonda Emeghara topu üstten dışarı attı.
68. dakikada Adana Demirspor beraberliği yakaladı. Adana temsilcisi Berk Yıldız'ın pasında ceza sahasına topla giren Dibba ile beraberlik golünü buldu: 1-1.
83. dakikada Tarık Çamdal'ın sağ kanattan pasında topla buluşan Traore'nin ceza sahasından sert vuruşunda, kaleci Kurtuluş Yurt son anda topu kornere çelmeyi başardı.
Maçın normal süresi 1-1 berabere bitti ve karşılaşma uzatmaya gitti.
Uzatma dakikaları 
94. dakikada Fatih Karagümrük'te Ndao'nun sağdan pasında ceza sahası içinden Engin Bekdemir'in gelişine sert vuruşunda, kaleci Kurtuluş Yurt topu kornere çeldi.
102. dakikada Adana Demirspor'da, Dibba'nın topu kaybetmesinden sonra topla buluşan Berk Yıldız ceza sahası sol çaprazdan sert vurdu, top çok az farkla dışarı çıktı.
Maçın ilk uzatma bölümünde 1-1'lik eşitlik bozulmadı.
106. dakikada Fatih Karagümrük'te Engin Bekdemir'in pasında Çağrı Ortakaya ceza sahası dışından kaleyi karşıdan gören uzak noktadan şutunu çekti, kaleci Kurtuluş Yurt topu uzaklaştırdı.
119. dakikada ceza yayı solundan Erkan Zengin'in kullandığı serbest vuruşta, kaleci Aykut Özer güçlükle topu kornere çeldi.
Maçın uzatma dakikalarında da 1-1'lik eşitlik bozulamadı ve karşılaşma penaltılara gitti.
Penaltılar
Fatih Karagümrük'te Engin Bekdemir, Ndao, Attamah, Koray Altınay, Sabo ve Fatih Kuruçuk penaltı vuruşlarını gole çevirdi.
Adana Demirspor'da Erkan Zengin, Hasan Kılıç, Aosman, Dibba, Adil Demirbağ penaltı vuruşlarını gole çevirirken, Mehmet Uslu'nun ise penaltı vuruşunu kaleci Aykut Özer kurtardı.
Penaltı atışları sonucunda, Adana Demirspor'a 6-5 üstünlük sağlayan Fatih Karagümrük, Süper Lig'e yükselen son takım oldu.

Stat: Eryaman
Hakemler: Cüneyt Çakır, Mustafa Emre Eyisoy, Tarık Ongun
Adana Demirspor: Kurtuluş Yurt, Mehmet Uslu, Mitrovic, Tarık Çamdal (Dk. 112 Adil Demirbağ), Rassoul, Sinan Kurt (Dk. 56 Aosman), Tevfik Altındağ (Dk. 56 Traore), Volkan Şen (Dk. 46 Berk Yıldız), Erkan Zengin, Hasan Kılıç, Mehmet Akyüz (Dk. 46 Dibba)
Fatih Karagümrük: Aykut Özer, Ramazan Civelek (Dk. 78 Koray Altınay), Fatih Kuruçuk, Barış Başdaş, Alparslan Erdem (Dk. 90+3 Engin Bekdemir), Ndao, Çağrı Ortakaya, Attamah, Sabo, Darri (Dk. 78 Bülent Cevahir), Sobiech (Dk. 64 Emeghara)
Goller: Dk. 41 Çağrı Ortakaya (Fatih Karagümrük), Dk. 68 Dibba (Adana Demirspor)
Sarı kartlar: Dk. 39 Tarık Çamdal, Dk. 57 Traore (Adana Demirspor), Dk. 63 Sabo, Dk. 77 Çağrı Ortakaya, Dk. 119 Barış Başdaş (Fatih Karagümrük)

30 Temmuz 2020 Perşembe

Formula 1 pilotu Sergio Perez'e koronavirüs şoku

Formula 1 takımlarından Racing Point'in Meksikalı pilotu Sergio Perez'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı.

Formula 1'in internet sitesinden yapılan açıklamada, belirsiz sonuçlanan ilk testin ardından bugün Silverstone Pisti'ne çıkmayan 30 yaşındaki Perez'in ikinci testinin pozitif çıktığı duyuruldu.
Perez'in 2 Ağustos Pazar günü sezonun 4. yarışı olan Büyük Britanya Grand Prix'sinde yarışamayacağı belirtildi.
Formula 1'de koronavirüse yakalanan ilk pilot olan Perez'e daha önce yapılan testin belirsiz sonuçlandığı ve kendisini izole ettiği açıklanmıştı.

Trabzonspor'dan 'CAS' açıklaması

Trabzonspor Kulübü, Avrupa kupalarından 1 yıl men edilmeleri nedeniyle CAS'a yaptıkları itirazın reddedilmesine ilişkin 45 sayfalık gerekçeli kararın kulübe ulaştığını, incelemenin ardından gerekli açıklamanın yapılacağını bildirdi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yayımlanan açıklamada, UEFA'nın 3 Haziran 2020 tarihinde vermiş olduğu "Avrupa kupalarından 1 yıl süreyle men" kararının kulüp tarafından 13 Haziran 2020 tarihinde CAS nezdinde temyiz edildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
"CAS'ın bugün resmi internet sitesinden duyurduğu ve tüm kamuoyu ile aynı anda öğrendiğimiz kararına göre başvurumuz kabul edilmemiş; UEFA'nın aleyhimize vermiş olduğu karar onanmıştır. CAS’ın internet sitesindeki söz konusu açıklamadan 2,5 saat sonra kulübümüze ilettiği 45 sayfalık gerekçeli karar avukatlarımız tarafından incelenmektedir. Bu incelemenin ardından kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılacaktır. "
UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu, finansal yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle 2020-2021 veya 2021-2022 sezonlarının birinde bordo-mavili kulübün, UEFA kupalarına katılmaya hak kazanması durumunda 1 yıl men edileceğini açıklamış, Trabzonspor Kulübü ise CAS'a itiraz etmişti.

Fenerbahçe'den İngiliz stopere kanca

Fenerbahçe, teknik direktör Erol Bulut'un isteği üzerine Aytemiz Alanyaspor'da forma giyen 28 yaşındaki İngiliz stoper Steven Caulker için girişimlere başladı.

Yeni sezona iddialı bir kadroyla başlamak isteyen sarı-lacivertliler transferde hareketli günler geçiriyor.
Teknik direktörlük görevi için Erol Bulut ile anlaşmaya varan Fenerbahçe'de stoper hattı için çalışmalar sürüyor.
Erol Bulut'un Akdeniz ekibinden öğrencisi İngiliz savunmacı Steven Caulker için genç teknik adamın isteği üzerine girişimlere başlandı.
Bu sezon Alanyaspor formasıyla 37 maça çıkan Caulker, 1 gol 6 asistlik performans sergiledi.
Steven Caulker'ın turuncu-yeşillilerle sözleşmesi 2021'de sona eriyor.
Kaynak : Yağız Sabuncuoğlu / TRT SPOR

Suudi yatırımcılar, Newcastle United'ı satın alma teklifini geri çekti

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu liderliğindeki bir konsorsiyumun İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United'ı satın alma teklifinden geri çekildiği bildirildi.

Suudi Arabistan destekli konsorsiyum, Newcastle United'ı satın alma teklifini geri çekti
BBC'nin haberinde, servet fonu PIF, PCP Capital Partners ve Reuben Brothers şirketlerini de kapsayan Suudi Arabistan destekli bir konsorsiyumun, Newcastle United'ı satın alma girişimini sonlandırdığı aktarıldı.
Konsorsiyum, nisan ayında kulübü Mike Ashley'den satın almak için 300 milyon sterlin değerindeki bir anlaşmayı kabul etmişti.
Suudi Arabistan'ın Newcastle United'ı satın alma girişimi tepki aldı
Suudi Arabistan'ın Newcastle United'ı satın alma teklifi, insan hakları grupları ve Katar merkezli spor yayıncısı beIN Sports'un tepkisini çekmişti.
Uluslararası Af Örgütünün İngiltere Direktörü Kate Allen, Premier Lig Başkanı Richard Masters'a mektup yazarak, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu liderliğindeki bir konsorsiyumun Newcastle United'ı satın almasının engellenmesini istemişti.
Allen, Suudi fonunun neden bir İngiliz kulübünü satın almak istediğinin ciddi bir şekilde araştırılması gerektiğini ifade etmişti.
BeIN Media Group Üst Yöneticisi (CEO) Yousef el-Obaidly ise Premier Lig kulüplerinin başkanlarına gönderdiği mektupta, Suudi Arabistan'ın lig maçlarını yasa dışı şekilde yayınlayan beoutQ platformuna izin verdiğine dikkati çekmişti.
Yousef el-Obaidly, Premier Lig Başkanı Richard Masters'a yazdığı mektupta ise Newcastle United'ın satın alınmasına ilişkin haberlere atıfta bulunarak, "Premier Lig'in, tüm yöneticileri dahil kulübün potansiyel alıcısını tam olarak araştırmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz. Burada Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu ve (devralmaya) dahil olan veya bir şekilde finansman sağlayan diğer Suudi Arabistan kuruluşlarının görevlileri ve temsilcileri araştırılmalı." ifadelerini kullanmıştı.