TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Spor Aleti Kullanmadan Yapabileceğiniz 10 Etkili Egzersiz

Günümüzde spor salonlarına gitmek veya spor ekipmanları satın almak herkes için mümkün olmayabilir, ancak spor aleti kullanmadan da etkili bir şekilde egzersiz yapmak mümkündür...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

Süper Lig'den yurt dışına transfer olan futbolcular

2024-2025 yaz transfer döneminde Süper Lig ekiplerinde forma giyen bazı oyuncular, yurt dışına transfer oldu. İşte o transferlerden dikkat çekenler...

EURO 2024 sonuçlar ve maç özetleri ...

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) sona erdi. EURO 2024'ün finalinde İngiltere'yi 2-1 yenen İspanya şampiyon oldu. İşte TRT'den yayınlananan ve A Milli Takımımızın da boy gösterdiği dev turnuvada oynanan maçlarda alınan sonuçlar ve maçların özetleri...

Süper Lig'de dikkat çeken transferler

Türkiye'de ligler bitti, transfer heyecanı başladı. İşte Süper Lig'de dikkat çeken transferler ...

Avrupa'da dikkat çeken transferler

Avrupa'da kulüpler, 2024-2025 sezonu için kadrolarını güçlendiriyor. İşte Avrupa'da dikkat çeken transferler...

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Beşiktaş - Grazer AK 5-1 Özet İzle

Beşiktaş, Slovenya kampının son gününde Avusturya ekibi Grazer AK ile oynadığı hazırlık maçını 5-1 kazandı. Beşiktaş'ın 17 yaşındaki forveti Mustafa Erhan Hekimoğlu, attığı 2 golle maça damga vurdu. Genç oyuncu, mücadelede bir de asist yaptı.

 

Beşiktaş, Sportplatz Lannach'ta oynanan karşılaşmada Ersin Destanoğlu, Jonas Svensson, Gabriel Paulista, Omar Colley, Arthur Masuaku, Al Musrati, Gedson Fernandes, Rafa Silva, Milot Rashica, Semih Kılıçsoy ve Mustafa Erhan Hekimoğlu ilk 11 ile sahaya çıktı.

Yeni transferlerden Ciro Immobile ise yedek kulübesinde yer aldı.

3. dakikada Grazer AK 1-0 öne geçti. Solda Svensson'dan sıyrılan Rosenberger'in ortasına arka direkte iyi yükselen Lang, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi: 0-1.

10. dakikada siyah-beyazlı ekip beraberliği yakaladı. Sağ taraftan Milot Rashica'nın ortası sonrasında Semih Kılıçsoy arka direkte röveşatayla topa vurdu, kale önüne düşen meşin yuvarlağı Mustafa Erhan Hekimoğlu ağlarla buluşturdu: 1-1.

13. dakikada Beşiktaş öne geçti. Rafa Silva'nın savunmanın arasına attığı pasta ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Mustafa Erhan Hekimoğlu, düzgün bir şutla topu filelere gönderdi: 2-1.

20. dakikada siyah-beyazlılar skoru 3-1 yaptı. Mustafa Erhan Hekimoğlu'nun pasıyla ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Rashica'nın şutunda Beşiktaş golü buldu: 3-1.

26. dakikada Masuaku'nun soldan ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Rafa Silva, ayağının dışıyla şık bir vuruş yaparak golünü attı: 4-1.

İkinci yarıya Beşiktaş; Ersin Destanoğlu-Göktuğ Baytekin ve Semih Kılıçsoy-Ernest Muçi değişiklikleriyle başladı. Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst ilerleyen dakikalarda Mustafa Erhan Hekimoğlu-Ciro Immobile, Masuaku-Emrecan Terzi, Colley-Necip Uysal, Rafa Silva-Salih Uçan, Paulista-Tayyip Talha Sanuç, Svensson-Onur Bulut, Gedson Fernandes-Demir Ege Tıknaz, Musrati-Onana, Rashica-Ajdin Hasic değişiklikleri yaptı.

51. dakikada Masuaku'nun sol taraftan yerden sert ortasında Rashica, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 5-1.

Beşiktaş, karşılaşmayı 5-1 kazandı.

Siyah-beyazlı ekip Slovenya kampını bu maçla birlikte tamamladı.

Kampta 3 hazırlık maçı yapmayı planlayan siyah-beyazlıların Dinamo Zagreb ile oynayacağı karşılaşma yoğun yağış sebebiyle iptal edildi. İkinci maçında Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'e 1-0 yenilen Beşiktaş, Grazer AK'yi 5-1 mağlup etti.

Siyah-beyazlı ekibin İstanbul'da Ümraniyespor'la oynadığı ilk hazırlık maçı ise golsüz sona ermişti.

U20 Kadın Milli Takımımız Balkan Şampiyonasına Galibiyetle Başladı

20 Yaş Altı Kadın Voleybol Milli Takımımız, Balkan Şampiyonasına galibiyetle başladı.

Millilerimiz, Arnavutluk’ta düzenlenen şampiyonanın ilk maçında ev sahibi Arnavutluk’u 3-0 (25-13, 25-14, 25-14) mağlup etti.

Millilerimiz şampiyonadaki ikinci maçında yarın saat 16.00’da Karadağ ile karşılaşacak. Müsabaka, Arnavutluk Voleybol Federasyonu’nun Facebook sayfasından canlı yayınlanacak. Canlı yayın için tıklayınız.

Millilerimizin kalan maçlarının programı şöyle:

21 Temmuz
16.00 Türkiye-Karadağ

22 Temmuz
16.00 Bulgaristan-Türkiye

23 Temmuz
18.30 Türkiye-Sırbistan

24 Temmuz
16.00 Kuzey Makedonya-Türkiye

Macaristan'da pole pozisyonu Lando Norris'in

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 13. yarışı Macaristan Grand Prix'sine, McLaren pilotu Lando Norris ilk sıradan başlayacak.


Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki 4,3 kilometrelik Hungaroring Pisti'nde 70 tur üzerinden yapılacak yarışın sıralama turları gerçekleştirildi.

Büyük Britanyalı Lando Norris, 1 dakika 15.227 saniyelik derecesiyle birinci sıranın sahibi oldu.

Bir başka McLaren pilotu Avustralyalı Oscar Piastri 0.022 farkla 2'nciliği, Red Bull takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen ise liderin 0.046 saniye gerisinde kalarak 3'üncülüğü elde etti.

Macaristan Grand Prix'si, yarın (21.07.2024) TSİ 16.00'da başlayacak.


21 TEMMUZ 2024 PAZAR


16:00
Formula 1
Macaristan GP formula1lastik İdman TV

19 Temmuz 2024 Cuma

FIBA Europe Cup'ta Normal Sezon Grupları Belli Oldu

2024-2025 FIBA Europe Cup normal sezonunun kuraları bugün Almanya’nın Münih şehrinde çekildi.

40 takımın mücadele edeceği normal sezonda takımlar 10 gruba ayrılacak. 15 takım turnuvaya direkt katılıyorken elemelerde mücadele eden 14 takım için de 7 yer bulunuyor. 18 takım ise Basketbol Şampiyonlar Ligi elemelerinden gelecek.

Temsilcilerimizden turnuvada direkt olarak yer alacak TOFAŞ, A Grubu’nda yer aldı. Rakipleri ise Petrolina AEK, Basketball Lowen Braunschweig ve Trepca/Keravnos eşleşmesinin mağlubu olacak.

Bir diğer temsilcimiz Bursaspor ise B Grubu’nda Casademont Zaragoza, Levice/Kalev eşleşmesinin mağlubu ve elemelerden gelecek takımla eşleşecek.

Basketbol Şampiyonlar Ligi elemelerinde mücadele eden temsilcimiz Aliağa Petkimspor ise bu turnuvaya katılması halinde D Grubu’nda Anwil Wloclawek, Dinamo Banco di Sardegna ve elemelerden gelecek takıma rakip olacak.

Olimpiyatlar tarihe tanıklık ediyor

Fransız Baron Pierre de Coubertine'in girişimleriyle ilk olarak 1896 yılında düzenlenen modern olimpiyatlar, tarihi olaylara tanıklık etti.

Olimpiyat oyunlarının 124 yıllık tarihsel gelişimi şöyle:

- İlk modern olimpiyat oyunları 1896'da Atina'da yapıldı. O yıl 43 ayrı branşta sadece 245 atlet yarışırken, son olarak 2012'de Londra'da yapılan oyunlarda 28 olimpik spor dalında, 205 ülkeden 10 bin 820 sporcu mücadele verdi.

- 1896'daki oyunlara katılmak için kendi imkanlarıyla Atina'ya giden Türk güreşçi Koç Mehmet, daha önceden kayıt yaptırmadığı için müsabakalara katılamadı.

- 1900 Paris Olimpiyatları'nda ilk kez teniste kadın sporcular mücadele etti.

- 1904 St. Louis Olimpiyatları'na ABD'li sporcular damgasını vurdu. Toplam 687 sporcunun katıldığı oyunlarda dağıtılan 280 madalyanın 239'unu ABD'li sporcular aldı.

- 1906 yılında modern olimpiyatların 10. yılı olması nedeniyle ara olimpiyatlar yapılması kararlaştırıldı. Atina'da yapılan bu ara olimpiyatlar, resmi bir nitelik taşımadı.

- 1908 Londra Olimpiyatları'nda ilk kez oyunlara özel bir stat inşa edildi. Amaç bazı spor dallarını seyircilere bir arada sunmaktı. Ayrıca kraliyet ailesinin, yarışın çıkışını görmesi için maraton koşusu Windsor Kalesi'nden başlatıldı. Atletler buradan White City Stadı'na kadar 42 bin 195 metre koştu. Bu mesafe 1908'den bugüne kadar maratonun standart ölçüsü olarak kaldı.

- 1912 Stockholm Olimpiyatları'nda 27 ülke arasında Türk bayrağı ilk kez yer aldı. Oyunlarda Türkiye'yi 2 sporcu temsil etti. Ayrıca elektrikli kronometre ve foto-finiş aletleri ilk kez bu oyunlarda kullanıldı.

- 1916 Berlin Olimpiyatları 1. Dünya Savaşı nedeniyle yapılamadı.

- 1920 Anvers Olimpiyatları'na, başta Almanya olmak üzere Avusturya, Macaristan, Türkiye ve Bulgaristan, 1. Dünya Savaşı'nı başlatan ülkeler oldukları gerekçesiyle davet edilmedi. İç içe geçmiş 5 halkadan oluşan ve 5 kıtayı temsil eden olimpiyat bayrağı, ilk kez burada göndere çekildi ve ilk kez organizasyonu üstlenen kentin seçeceği bir sporcu tarafından, sporcu yemin töreni yapılmaya başlandı.

- 1924 Paris Olimpiyatları'na, önceki oyunlara kabul edilmeyen Almanya, Türkiye, Avusturya, Macaristan ve Bulgaristan da çağrıldı. Ancak Almanya o tarihlerde Fransa ile arası açık olduğundan oyunlara katılmadı. Bunun üzerine Baron Pierre de Coubertine, dünya gençliğinin ve barışın sembolü olarak kurduğu olimpiyatların, politikaya alet edildiğini öne sürerek Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) başkanlığından ayrıldı.

- 1928 Amsterdam Olimpiyatları'nda ilk kez olimpiyat ateşi yakılmaya başlandı. Ayrıca, atletizm pisti standart bir ölçü olarak 400 metre oldu.

- 1932 Los Angeles Olimpiyatları'nda 200 metre finalinde ABD'li Metcalfe, diğer iki ABD'li koşucunun ardından üçüncü oldu. İki gün sonra yayımlanan bir fotoğrafta, pistteki kulvar çizgilerinin yanlış çizildiği ve Melcalfe'nin yarışa 1 metre geriden başladığı ortaya çıktı. Yarışın tekrar edilebileceği belirtildi. Ancak Metcalfe, ilk üç sırayı zaten ülkesinin almış olduğunu söyleyerek bunu istemedi.

Türkiye, bu oyunlara, yolun uzaklığı ve masrafların çokluğu nedeniyle katılamadı.

- 1936 Berlin Olimpiyatları'nda Türkiye, futbol, basketbol, güreş, binicilik, bisiklet, eskrim ve yelken dallarında 60 sporcu ile yarıştı. Açılışını Adolf Hitler'in yaptığı oyunlarda grekoromen güreşte 61 kiloda şampiyon olan Yaşar Erkan, Türkiye'ye ilk olimpiyat şampiyonluğunu getirdi.

- 1940 Tokyo ve 1944 Londra Olimpiyat Oyunları, 2. Dünya Savaşı nedeniyle yapılamadı.

- 1948 Londra Olimpiyatları, 2. Dünya Savaşı sonrası büyük sıkıntılar içinde düzenlendi. Türkiye 68 sporcuyla katıldığı bu olimpiyatlarda, güreşte büyük bir başarı kazanarak 6 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya elde etti.

- 1952 Helsinki Olimpiyatları'nda Türk güreşçiler, 2 altın ve 1 bronz madalya kazandı.

- 1956 Melbourne Olimpiyatları'nda Hollanda ve İspanya, Rusya'nın Macaristan'ı işgalinden dolayı boykot kararı aldı. Ayrıca yaşanan Süveyş Krizi dolayısıyla Mısır, Lübnan ve Irak da oyunları boykot etti. Oyunlar sırasında Macaristan ve Rusya arasındaki sutopu karşılaşmasında olaylar çıktı.

- 1960 Roma Olimpiyatları'nda, sonradan Müslüman olup adını Muhammed Ali olarak değiştiren boksör Cassius Clay şampiyon oldu. Türk güreşçiler, o yıl 7 altın ve 2 gümüş madalya aldı.

- 1964 Tokyo Olimpiyatları, 10-24 Ekim 1964 tarihlerinde düzenlendi. Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen oyunları Japonya İmparatoru Hiro-Hito açtı. 93 ülkenin katıldığı olimpiyatlarda Türkiye 25 sporcuyla temsil edildi.

- 1968 Meksiko Olimpiyatları'nda 200 metre finalinde altın ve bronz kazanan ABD'li siyahi atletler çıplak ayakla çıktıkları şeref kürsüsünde, tek ellerinde siyah eldiven, yumruklarını havaya kaldırarak, ABD'nin ırk ayrımını protesto etti. 100 metre finalini 9,95 saniyede koşarak kazanan Amerikalı Jim Hines'in, olimpiyatlarda ilk kez 10 saniyenin altında bu mesafeyi koşan atlet olduğu oyunlarda, Türk güreşçileri de 2 altın madalya kazandı.

- 1972 Münih Olimpiyatları'nda Filistinli bir örgüt, 5 Eylül günü olimpiyat köyünü basarak İsrailli sporcuları rehin aldı. 11 İsrailli sporcunun ölümüyle sonuçlanan bu olay üzerine oyunlara bir gün ara verildi. Öte yandan, aynı yıl Afrika ülkeleri, Rodezya'daki ırk ayrımcılığı dolayısıyla IOC'den bu ülkenin oyunlardan dışlanmasını, aksi takdirde oyunları boykot edeceklerini söyledi. Bu isteklerinin IOC tarafından kabul edilmesi üzerine Rodezya, olimpiyatlara katılamadı.

- 1976 Montreal Olimpiyatları'nın yıldızı 14 yaşındaki Rumen cimnastikçi Nadia Comaneci oldu. Comaneci, olimpiyat tarihinde hakemlerden 10 tam puan alan ilk sporcu oldu ve altı tane daha 10 tam puan alarak kırılması güç bir rekora imza attı.

- 1980 Moskova Olimpiyatları, 1979'da Sovyetler Birliği'nin Afganistan'ı işgalini protesto amacıyla aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 35 ülke tarafından boykot edildi. Bunun sonucunda madalyaların çoğunu kazananlar Sovyetler ve Doğu Almanlar oldu.

- 1984 Los Angeles Olimpiyat Oyunları 28 Temmuz-12 Ağustos 1984'te gerçekleştirildi. Oyunlara 140 ülkeden 6 bin 829 sporcu katıldı. Bu kez de Sovyetler Birliği ile onu destekleyen ülkeler Los Angeles Yaz Olimpiyatları'nı boykot etti.

- 1988 Seul Olimpiyatları'nda Türkiye, 20 yıl aradan sonra halterci Naim Süleymanoğlu ile altın madalya kazandı. Oyunlar Kuzey Kore, Küba ve Etiyopya tarafından boykot edildi. Bu boykotların bir sonunun gelmesi gerektiğine inanan IOC, bundan böyle oyunları boykot eden ülkelerin IOC'den çıkarılacağını ve bir daha davet edilmeyeceğini açıkladı.

- 1992 Barcelona Olimpiyatları'na 169 ülkeden toplam 9 bin 367 sporcu katıldı. Sovyetler Birliği'nin dağıldığı, Doğu ve Batı Almanya'nın birleştiği bir dönemde yapılan olimpiyatlar 1972'den bu yana hemen hemen bütün ülkelerin katılımıyla gerçekleşti.

- 1996 Atlanta Olimpiyatları, Baron Pierre de Coubertin'in kurduğu Modern Olimpiyat Oyunları'nın 100. yılı oldu. Türk sporcular, burada 4 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Halterde Naim Süleymanoğlu peş peşe üç kez altın madalya kazanan tek halterci olarak adını oyunlar tarihine altın harflerle yazdırdı. Ayrıca güreşçi Hamza Yerlikaya, rakiplerine tek puan bile kaptırmadan olimpiyat şampiyonu oldu.

- 2000 Sidney Olimpiyatları'nda, Türk halterci Halil Mutlu altın madalya kazandı. 56 kiloda yarışan Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu Halil Mutlu, Sidney'de de silkme ve koparmada yine rakipsiz olduğunu gösterdi. Grekoromen güreşte Hamza Yerlikaya, judoda Hüseyin Özkan altın madalyaya ulaşan Türk sporcular olurken, serbest güreşte Adem Bereket ve kadınlar tekvandoda Hamide Bıkçın Tosun, bronz madalya aldı.

- 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda 201 ülkeden 10 bin 625 sporcu mücadele etti. Türkiye'yi 21 kadın ve 45 erkek sporcu temsil etti. Türk sporcular 3 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya elde etti.

- 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'na Türkiye 20'si kadın, 48'i erkek toplam 68 sporcuyla katıldı. Yüzmede yarışacağı 8 dalda 8 altın madalya almak amacıyla Pekin'e gelen ABD'li Michael Phelps, bu amacına ulaşarak tarihe geçti. Phelps, bir olimpiyatta en çok altın madalya alan sporcu, toplamda 14 altın madalyayla oyunlarda en çok altın madalya alan sporcu ve toplamda 16 madalyayla oyunlar tarihinde en çok madalya kazanan erkek sporcu unvanını ele geçirdi.

- 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda ABD'li yüzücü Michael Phelps, 18. altınını ve 22. madalyasını elde etti. Phelps, Londra Olimpiyatları'nı 2'si takım olmak üzere 4 altın, 2 gümüş madalyayla tamamladı. Olimpiyat madalyalarını Atina 2004'de toplamaya başlayan başarılı yüzücü, üst üste katıldığı 3 olimpiyatta toplam 18 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya elde etti.

- 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları'nda Phelps altın madalyaları toplamaya devam etti. ABD'li yüzücü Rio'da 5 altın, 1 gümüş madalya alarak toplam madalya sayısını 23 altın, 3 gümüş ve 2 bronza yükseltti. 206 ülkeden 11 bin 303 sporcuyu buluşturan oyunlara Türkiye, 21 dalda 48 kadın, 55 erkek, toplam 103 sporcuyla katıldı. Rio 2016, Türkiye'nin en fazla sayıda spor dalında katılım hakkı elde ettiği Olimpiyat Oyunları oldu. Organizasyonda tenis, kano ve modern pentatlonda Türkiye'den ilk kez sporcu yer aldı. Türkiye, Rio'da 1 altın, 3 gümüş, 4 altın madalya aldı.

- 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde geçti. Olimpiyatlar, 2020 yılında tüm dünyada etkili olan salgın nedeniyle bir yıl gecikmeli olarak 2021'de gerçekleştirildi. Salgın nedeniyle yoğun önlemlerin alındığı olimpiyatları, sınırlı sayıda sporsever yerinde takip edebildi. Türkiye, 18 branşta 108 sporcu ile katıldığı olimpiyatları 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz madalyayla tamamladı. Türkiye, tarihinde sayı olarak en fazla madalyayı, Tokyo 2020'de elde etti. ABD'li ünlü cimnastikçi Simone Biles'in zihinsel olarak iyi hissetmediğini belirterek birçok yarıştan çekilmesi ile İtalyan yüksek atlamacı Gianmarco Tamberi ve Katarlı Mutaz Essa Barshim'in eşit dereceler elde ederek altın madalyayı paylaşmaları, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na damga vurdu.

19-20-21-22 Temmuz 2024 TV'de Spor Ekranı


19 TEMMUZ 2024 CUMA


17:30 Danimarka - Fransa
Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası top_futbol TRT Spor
21:00 Türkiye - İspanya
Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası top_futbol TRT Spor

20 TEMMUZ 2024 CUMARTESİ


16:00
Elmas Lig
Diamond League | Londra top_futbol TRT Spor Yıldız
17:00
Formula 1
Macaristan GP Sıralama Turları formula1lastik İdman TV

21 TEMMUZ 2024 PAZAR


13:00 Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Yağlı Güreşleri
CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi 4. Etap
TRT Spor Yıldız
16:00
Formula 1
Macaristan GP formula1lastik İdman TV
21:00 Ukrayna - İtalya
Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası top_futbol TRT Spor

22 TEMMUZ 2024 PAZARTESİ


00:30 AÇIKLANMADI

TRT Spor Yıldız
21:00 Türkiye - Danimarka
Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası top_futbol TRT Spor

18 Temmuz 2024 Perşembe

Fenerbahçe - Hull City 5-1 Özet İzle

Yeni sezon çalışmaları kapsamında son hazırlık maçında İngiltere Championship ekiplerinden Hull City'le karşılaşan Fenerbahçe, rakibini 5-1 mağlup etti.

 

Ülker Stadı'nda oynanan müsabakaya Fenerbahçe; Livakovic, Osayi-Samuel, Djiku, Çağlar Söyüncü, Oosterwolde, Bartuğ Elmaz, Szymanski, Fred, Kent, Tadic ve Dzeko 11'iyle çıktı.

Hull City ise Pandur, Coyle, Giles, Jones, McLoughlin, Longman, Seri, Slater, Jacob, Simons ve Abdülkadir Ömür 11'iyle sahada yer aldı.

Müsabakanın ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçerken 38. dakikada Edin Dzeko, Fenerbahçe'yi öne geçiren isim oldu. 44'üncü dakikada Fred farkı 2'ye çıkarırken, ilk 45 dakika 2-0'lık skorla sonuçlandı.

Fenerbahçe, ikinci yarıya hızlı başlayan taraf oldu. 47'nci dakikada Edin Dzeko bir kez daha fileleri havalandırdı: 3-0.

Sarı-lacivetli ekip, 53. dakikada Sebastian Szymanski'yle farkı 4'e çıkardı: 4-0.

Farkı 4'e çıkarmasına karşın ataklarını sürdüren Fenerbahçe'de 63. dakikada Sebastian Szymanski'nin yerine oyuna dahil olan Mert Hakan Yandaş, 67. dakikada orta saha yuvarlağından attığı aşırtma golle skoru 5-0'a getirdi.

Hull City, 73. dakikada Hall ile golü buldu: 5-1.

Fenerbahçe, sahadan 5-1 galip ayrıldı.

Sarı-lacivertlilerde yeni transferlerden Oğuz Aydın, 46. dakikada Ryan Kent'in, Cenk Tosun 69. dakikada Edin Dzeko'nun, Levent Mercan da 83. dakikada Oosterwolde'nin yerine oyuna girdi. Üç futbolcu da ilk kez sarı-lacivertli formayı giyerken, bu isimlerden Oğuz Aydın, 83. dakikada yerini Cengiz Ünder'e bıraktı.

Galatasaray - Trencin 4-1 Özet İzle

Galatasaray Futbol Takımı, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Slovakya temsilcisi Trencin'i 4-1 mağlup etti.


Avusturya'nın Linz kenti yakınlarındaki Geinberg kasabasında kampta bulunan sarı-kırmızılı takım, Raiffeisen Arena'da Trencin ile karşılaştı.

Galatasaray, müsabakaya Jankat Yılmaz, Leo Dubois, Victor Nelsson, Metehan Baltacı, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Berkan Kutlu, Hakim Ziyech, Dries Mertens, Wilfried Zaha, Michy Batshuayi 11'iyle başladı.

Sarı-kırmızılı ekip, karşılaşmanın ilk yarısını 7. dakikada Köhn, 22. dakikada ise Ziyech'in attığı gollerle 2-0 önde tamamladı.

Teknik direktör Okan Buruk, 46. dakikada Kerem Demirbay, 60. dakikada Yusuf Demir, Halil Dervişoğlu, Siraçhan Nas, Efe Akman, Kazımcan Karataş, Eyüp Aydın ve Ali Yeşilyurt, 68. dakikada Eren Aydın ve Gökdeniz Gürpüz'ü oyuna sürdü.

Maçın 50. dakikasında Mertens'in jeneriklik golüyle farkı 3'e çıkaran Galatasaray, 58. dakikada Batshuayi'nin ayağından skoru 4-0 yaptı. Trencin, 82. dakikada Emmanuel Uchegbu'nun golüyle durumu 4-1'e getirdi.

Karşılaşma, Galatasaray'ın 4-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Yeni transfer Batshuayi golle tanıştı

Galatasaray'ın yeni transferi Michy Batshuayi, sarı-kırmızılı formayla ilk golünü attı.

Avusturya kampında yapılan 3 hazırlık maçında da forma giyen Belçikalı santrfor, Trencin karşısında 58. dakikada fileleri havalandırdı. Bu, Batshuayi'nin Galatasaray'da kaydettiği ilk gol oldu.

Ziyech, performansıyla dikkati çekiyor

Galatasaray'ın Faslı yıldızı Hakim Ziyech, Avusturya kampında performansıyla ön plana çıkan futbolculardan oldu.

Geçen sezon kiralık geldiği sarı-kırmızılı takımda sakatlıklar ve Afrika Uluslar Kupası'na gitmesinden dolayı istikrarlı forma giyemeyen Ziyech, buna rağmen etkili performansıyla elde edilen şampiyonluğa önemli katkı verdi.

Bonservisinin alınmasıyla sezon başı kampında takımla olan Ziyech, hazırlık maçlarında iyi performans sergiledi.

Hazırlık maçlarında Dries Mertens ve Metehan Baltacı ikişer, Michy Batshuayi, Derrick Köhn ve Kerem Demirbay ise birer gol attı. Bu oyuncuların yanı sıra kampın genelinde Wilfried Zaha ile Yusuf Demir de istekli görüntüsüyle dikkati çekti.

Üç hazırlık maçı yaptı

Galatasaray, Avusturya kampının ilk etabında 3 hazırlık müsabakası oynadı.

Sarı-kırmızılı kulüp, Avusturya Bundesliga ekiplerinden LASK ile hazırlık maçları, turnuva ve oyuncu izleme gibi konularda iş birliğine giderek stratejik partnerlik anlaşması imzaladı. Bu kapsamda LASK'ın ev sahipliğinde düzenlenen "Summer Series Upper Austria" turnuvasına katılan Galatasaray, ilk etap kampında üç maça çıktı.

İlk hazırlık maçında LASK'a 3-2 mağlup olan sarı-kırmızılı ekip, ikinci müsabakasında ise Almanya 2. Futbol Ligi ekiplerinden Fortuna Düsseldorf'a 5-2 yenildi. Galatasaray, ilk etabın son karşılaşmasında Trencin'i 4-1 mağlup etti.

İlk etap kampı sona erdi

Galatasaray, ilk etap Avusturya kampını tamamladı.

Sezonu 3 Temmuz'da İstanbul'da açan sarı-kırmızılı ekip, 9 Temmuz'da geldiği Avusturya'da çalışmalarını sürdürdü.

Trencin müsabakasıyla Avusturya kampının ilk etabını tamamlayan Galatasaray, maçın ardından Türkiye'ye dönecek. Sarı-kırmızılı ekip, 22 Temmuz'da ikinci etap kampı için yine bu ülkeye gelecek.

Yeni TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu

Türkiye Futbol Federasyonu'nda başkanlık seçimini, eski başkan Mehmet Büyükekşi'ye karşı 5 oy farkla İbrahim Hacıosmanoğlu kazandı.


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ankara'da gerçekleştirildi.

Mehmet Büyükekşi ile yarışan İbrahim Hacıosmanoğlu TFF başkanlığına seçildi.

Seçimde 274 delege oy kullandı. İbrahim Hacıosmanoğlu, 134 oy alarak TFF'nin yeni başkanı seçildi. Mehmet Büyükekşi, 129 oy aldı.

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulu asil listesi şöyle:

Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cender, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram Akgül, Hasan Surözü, Ceyhun Kazancı, Mustafa Temel Bozbağ, Ural Aküzüm, Bilal Aslan.

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu kimdir?

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu 21 Şubat 1966 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. Hacıosmanoğlu, Trabzon, Of, Hayrat beldesinde 12 çocuklu bir ailenin 11. Çocuğu olarak doğdu. Babası Hacı Osman Hüseyin Efendi İstanbul’da ticaret ile uğraşmaktaydı.

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun eşi, iş adamı Ali Ağaoğlu’nun annesi tarafından yeğeni olur.

Uzun yıllar ticaret sektöründe uğraşan Hacıosmanoğlu çeşitli petrol ve inşaat işleriyle uğraştı.

2012'de de aday olmuştu

27 Şubat 2012 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için aday olan İbrahim Hacıosmanoğlu seçilemedi.

2013'te Trabzonspor başkanı seçildi

6 Mayıs 2013 tarihinde yapılan seçimlerde kullanılan yaklaşık 4500 oyun 1571'ini alarak Trabzonspor'un 15. başkanı seçildi. 5-6 Aralık 2015 tarihinde yapılan seçimi kaybederek Trabzonspor başkanlık görevini Muharrem Usta'ya devretti.

FIBA Kadınlar EuroCup’ta 2024-2025 Sezonu Normal Sezon Kuraları Çekildi

FIBA Kadınlar EuroCup'ta normal sezon grup kuraları çekildi.


Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda turnuvanın 2024-2025 sezonu grupları belli oldu.

Turnuvada 2 kez şampiyonluk yaşayan (2009, 2018) Galatasaray Çağdaş Faktoring, J Grubu'nda Sportiva Azoris Hotels (Portekiz), KP TANY Brno (Çekya) ve BAXI Ferrol (İspanya)/Battipaglia (İtalya) arasındaki eşleşmenin galibiyle mücadele edecek.

Çağdaş Bodrumspor ise Almanya temsilcisi Osnabrück ile eleme müsabakaları oynayacak. Bodrum temsilcisi, rakibine üstünlük sağlaması durumunda Hozono Global Jairis (İspanya), Panathinaikos (Yunanistan) ve AZS UMCS Lublin (Polonya) ile B Grubu'nda yer alacak.

Turnuvada 48 takım, 4'erli 12 grupta mücadele edecek. Eleme maçları 19-26 Eylül'de yapılacak. Grup müsabakaları ise 9 Ekim'de başlayacak.

Gruplar

A Grubu:

  • LDLC ASVEL Feminin (Fransa)
  • InvestInTheWest Enea Gorzow (Polonya)
  • Levhartice Chomutov (Çekya)
  • AEL Limassol (Kıbrıs)

B Grubu:

  • AZS UMCS Lublin (Polonya)
  • Panathinaikos A.C. (Yunanistan)
  • Hozono Global Jairis (İspanya)
  • Kazanan: ECW Elemeleri - Eşleşme 5

C Grubu:

  • ACS Sepsi-SIC (Romanya)
  • Crvena Zvezda (Sırbistan)
  • IDK Euskotren (İspanya)
  • AEO Proteas Voulas (Yunanistan)

D Grubu:

  • BLMA (Fransa)
  • BCF Elfic Fribourg (İsviçre)
  • Caledonia Gladiators (Büyük Britanya)
  • Neptunas-Amberton (Litvanya)

E Grubu:

  • Sopron Basket (Macaristan)
  • Piestanske Cajky (Çekya)
  • Charnay Basket (Fransa)
  • Kazanan: ECW Elemeleri - Eşleşme 2

F Grubu:

  • Kaybeden: ELW Elemeleri - Eşleşme 2
  • Castors Braine (Belçika)
  • Rutronik Stars Keltern (Almanya)
  • Peli-Karhut (Finlandiya)

G Grubu:

  • Kaybeden: ELW Elemeleri - Eşleşme 1
  • Movistar Estudiantes (İspanya)
  • Tarbes Gespe Bigorre (Fransa)
  • Kazanan: ECW Elemeleri - Eşleşme 4

H Grubu:

  • VBW Gdynia (Polonya)
  • Elitzur Landco Ramla (İsrail)
  • Kibirkstis Vilnius (Litvanya)
  • ALBA Berlin (Almanya)

I Grubu:

  • TTT-Riga (Letonya)
  • Kangoeroes Mechelen (Belçika)
  • MB Zaglebie Sosnowiec (Polonya)
  • Kazanan: ECW Elemeleri - Eşleşme 1

J Grubu:

  • Galatasaray Çağdaş Faktoring (Türkiye)
  • KP TANY Brno (Çekya)
  • Sportiva/AzorisHotels (Portekiz)
  • Kazanan: ECW Elemeleri - Eşleşme 3

K Grubu:

  • Kaybeden: ELW Elemeleri - Eşleşme 3
  • Basket Namur Capitale (Belçika)
  • SL Benfica (Portekiz)
  • GEAS Basket (İtalya)

L Grubu:

  • Spar Girona (İspanya)
  • NKA Universitas Pecs (Macaristan)
  • La Molisana Campobasso (İtalya)
  • BC Yerevan Foxes (Ermenistan)

 

Eleme Eşleşmeleri

Eşleşme 1:

  • BDS Dinamo Sassari (İtalya) vs PAS Giannina (Yunanistan)

Eşleşme 2:

  • Bodrum Basketbol (Türkiye) vs GiroLive Panthers Osnabruck (Almanya)

Eşleşme 3:

  • BAXI Ferrol (İspanya) vs O.ME.P.S. Battipaglia (İtalya)

Eşleşme 4:

  • Universitatea Cluj (Romanya) vs Iraklis Thessaloniki (Yunanistan)

Eşleşme 5:

  • UFAB 49 (Fransa) vs TFSE-MTK (Macaristan)

Kadınlar Euroleague 2024-2025 sezonu grupları belli oldu! İşte temsilcilerimizin rakipleri...

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde normal sezonun grup kuraları çekildi. Temsilcilerimizin rakipleri belli oldu.

FIBA Kadınlar EuroLeague'de normal sezon kuraları çekildi.

Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda ilk kez yeni formatıyla oynanacak turnuvanın 2024-2025 sezonu grupları belirlendi.

Kadınlar Avrupa Ligi'nde son 2 sezonun şampiyonu Fenerbahçe, C Grubu'nda Villeneuve d'Ascq LM (Fransa), KGHM Polkowice (Polonya) ve Zaragoza (İspanya)/CSM Constanta (Romanya) arasındaki elemenin galibiyle mücadele edecek.

ÇBK Mersin ise Tango Bourges Basket (Fransa), Olympiakos (Yunanistan) ve Szekszard (Macaristan)-Zabiny Brno (Çekya) eşleşmesinin kazananıyla B Grubu'nda yer alacak.

Beşiktaş ise grup aşamasında mücadele edebilmek için Basket Landes (Fransa) ile eleme müsabakaları oynayacak. Siyah-beyazlı ekip, rakibine üstünlük kurduğu takdirde A Grubu'nda Beretta Famila Schio (İtalya), DVTK HUN-Term (Macaristan) ve Perfumerias Avenida (İspanya) ile A Grubu'nda karşılaşacak.

Organizasyonda eleme maçları 18-25 Eylül'de oynanacak. Grup müsabakaları ise 9 Ekim'de başlayacak.

A Milli Futbol Takımımız 16 basamak yükseldi

A Milli Futbol Takımımız, FIFA dünya sıralamasında 16 basamak yükselerek 26. sıraya çıktı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından açıklanan temmuz ayı dünya sıralamasına göre, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) çeyrek final oynayan Türkiye, 1533,6 puanla 16 basamak yükseldi ve 26. sıraya yerleşti.

2024 Kupa Amerika şampiyonu Arjantin zirvedeki yerini korudu. 2024 Avrupa Şampiyonası'nda kupayı müzesine götüren İspanya ise 5 basamak yükselerek 3. sıraya çıktı.

Bir sonraki FIFA dünya sıralaması, 19 Eylül'de açıklanacak.

Sıralamada ilk 10'daki ülkeler şöyle:

1 - Arjantin - 1901,48

2 - Fransa - 1854,91

3 - İspanya - 1835,67

4 - İngiltere - 1812,26

5 - Brezilya - 1785,61

6 - Belçika - 1772,44

7 - Hollanda - 1758,51

8 - Portekiz - 1741,43

9 - Kolombiya - 1727,32

10 - İtalya - 1714,29

Sıralamanın tamamını görmek için tıklayın.

17 Temmuz 2024 Çarşamba

Paris 2024'teki yeni branşlar

2024 Olimpiyat Oyunları'nda, önemli yenilikler ve değişiklikler yaşanacak. Paris'te düzenlenecek organizasyonda, geleneksel spor dallarının yanı sıra genç ve modern izleyiciye hitap eden branşlar yer alacak.


2024 Paris Olimpiyat Oyunları, spor dünyasında önemli yenilikler ve değişikliklerle geliyor.

Organizasyon hem geleneksel spor dallarını hem de genç izleyici kitlesine hitap eden branşları içerecek.

Bunlardan biri Break Dans... Sokak kültürünü ve dans yeteneklerini ön plana çıkaran branş, ilk kez olimpiyat oyunlarında yer alacak.

Ekstrem Kano Slalom da Paris'te görücüye çıkacak.

3 dal Tokyo 2020'nin ardından kendine bu organizasyonda da yer buldu.

Kaykay'da mücadele edecek genç sporcular, Concorde Meydanı'nda kurulan pistte yeteneklerini sergileyecek. Sörf müsabakaları, Paris'in yaklaşık 16 bin kilometre uzağındaki Tahiti'de düzenlenecek. Sportif Tırmanış'ta ise heyecan Le Bourget şehrinde yaşanacak.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'ndan bazı spor dalları ise çıkarıldı.

Bu branşların başında karate geliyor. Türkiye, takvime dahil edilmeyen bu dalda Tokyo'dan 4 madalya ile dönmüştü.

Beyzbol ve Softbol da Paris’teki programda yer almıyor. Özellikle Amerika kıtasında geniş izleyici kitlesine sahip olan beyzbol, 2020 Olimpiyat Oyunları'nda yer almıştı.
trtspor.com.tr

Türkiye'nin 100 yıllık olimpiyat serüveni

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 102 milli sporcumuz madalya mücadelesi verecek. Türkiye Cumhuriyeti, ilk olimpiyat tecrübesini 100 yıl önce yine Paris'te yaşamıştı. İşte Türkiye'nin 100 yıllık olimpiyat  tecrübesinin ilkleri ve unutulmazları...


Türkiye, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda 102 sporcu ile madalya arayacak.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek oyunlar ülkemiz için ayrı bir öneme sahip. Türkiye Cumhuriyeti henüz 1 yaşındayken, 1924 Paris Olimpiyat Oyunları'nda 41 sporcu ile ilk kez temsil edildi.

Ahmet Kireççi olimpiyat madalyası kazanan ilk Türk sporcu

Geride kalan 100 yılda Türkiye, 9 branşta 104 kez olimpiyat madalyası sevinci yaşadı. Berlin 1936'da serbest güreşte rakiplerini dize getiren Ahmet Kireççi olimpiyat madalyası kazanan ilk Türk sporcu oldu.

Milli sporcularımız atletizm, boks, güreş, halter, judo, tekvando, okçuluk, artistik cimnastik ve karatede kürsüye çıktı. Ay-yıldızlı sporcularımız olimpiyat oyunlarında 41 altın madalya kazandı.

En çok madalyayı ata sporu güreşte kazandık

Ata sporumuz güreşte tam 29 kez İstiklal Marşımızı okuttuk. Milli haltercilerimiz de 8 kez kürsünün ilk basamağına çıkma başarısı gösterdi.

Okçuluk, boks, tekvando ve judo altın madalya sevinci yaşadığımız diğer dallar oldu. Milli sporcularımız 27 kez de kürsünün ikinci basamağında yer alma başarısı gösterdi. Türkiye, oyunlar tarihinde 36 da bronz madalya kazandı.

Şu ana kadar 85 milli sporcumuz kürsüye çıkarak bizleri gururlandırdı. 16 milli sporcumuz birden çok kez madalya sevinci yaşadı.

Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu'dan 3'er altın madalya


Ay-yıldızlı haltercilerimiz Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu 3'er altın madalya ile tüm zamanların en başarılı Türk sporcuları oldu.

Milli güreşçilerimiz, Mithat Bayrak, Mustafa Dağıstanlı ve Hamza Yerlikaya ise 2'şer kez İstiklal Marşımızı okuttu. Hamit Kaplan 1 altın, 1 gümüş, 1 bronz; Rıza Kayaalp ise 1 gümüş, 2 bronz madalya ile 3'er kez kürsüye çıkma gururu yaşadı.

Kadınlarda Hülya Şenyurt'tan ilk madalya, Nurcan Taylan'dan ilk altın

1992 Barselona'da bronz madalya kazanan Hülya Şenyurt oyunlarda kürsüye çıkan ilk kadın sporcumuz oldu. 2004 Atina'da kürsünün ilk basamağına çıkan Nurcan Taylan ise altın madalya kazanan ilk Türk kadın sporcu olarak adını tarihe yazdırdı.

İki olimpiyatta madalya kazanan ilk kadın sporcumuz: Nur Tatar

Nur Tatar da 2012'de gümüş, 2016'da ise bronz madalya kazandı ve iki farklı olimpiyatta madalya kazanan ilk Türk kadın sporcu oldu.

En fazla madalya kazandığımız olimpiyat: Tokyo 2020

Tokyo 2020, 100 yıllık olimpiyat tarihimizde en fazla madalya kazandığımız ve en çok farklı branşta kürsü sevinci yaşadığımız organizasyon olarak kayıtlara geçti.

Milli sporcularımız, Japonya'da 6 branşta; 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz olmak üzere toplam 13 madalya kazandı.

Ay-yıldızlı sporcularımız Paris'te başarılarına yenilerini eklemek için mücadele verecek.

Büyük heyecan yine TRT'de yaşanacak

26 Temmuz- 11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 2024 Olimpiyat Oyunları'nın heyecanı her zaman olduğu gibi TRT ekranlarında yaşanacak. 

trtspor.com.tr

Lexus LBX | Test Sürüşü

Lexus’tan bir ilk: Premium B segmenti LBX

Lexus stoklarla sınırlı online rezervasyona özel bir kampanya duyurdu. Kampanya dahilinde bazı modellerde 950 bin TL’ye varan indirimler dikkat çekiyor. Testini yaptığımız LBX modellerinde ise 430 bin TL’ye varan indirimler bulunuyor. Lexus LBX, 1 milyon 935 bin TL'den başlıyor.
Lexus markası için ilkleri barındıran LBX, tam hibrit bir premium B SUV! Peki siz LBX’i nasıl buldunuz? İyi seyirler!


OTOPARK.com

Fenerbahçe, Allan Saint-Maximin'i duyurdu

Fenerbahçe, Allan Saint-Maximin'i 1 yıllığına kiraladığını KAP'a bildirdi. Sarı lacivertliler, Al-Ahli'ye 4 taksitte 8 milyon euro ödeme yapacak.

Sarı lacivertlilerden KAP'a yapılan açıklama şöyle:

''Profesyonel futbolcu Allan Irenee Saint-Maximin'in geçici transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. İmzalanan kiralama sözleşmesi kapsamında Al-Ahli kulübüne toplam 8.000.000 evro, 4 eşit taksitle ödenecektir. İlgili sözleşme uyarınca, oyuncunun 2024-2025 sezonunda alacağı maaş Al-Ahli kulübü tarafından karşılanacaktır.''

Sarı-lacivertli kulübün resmi sitesinden yapılan açıklama ise şöyle:

"Kulübümüz, Fransız kanat oyuncusu Allan Saint-Maximin’in 1 yıllığına kiralık transferi için kendisi ve kulübü Al-Ahli ile anlaşmaya vardı.
 
27 yaşındaki futbolcu, 2024-25 sezonunda Fenerbahçemizin formasını giyecek.
 
Allan Saint-Maximin’e ‘Ailemize hoş geldin’ diyor, Fenerbahçemiz ile nice şampiyonluklar diliyoruz."

16 Temmuz 2024 Salı

A Milli Kadın Futbol Takımımız play-off'larda mücadele etmeye hak kazandı

A Milli Kadın Futbol Takımımız, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup son maçında Macaristan'ı 4-1 mağlup etti.

2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta mücadele eden Kadın A Millî Takımımız, altıncı ve son maçında bugün Macaristan ile Gyor şehrindeki Alcüfer Stadyumu'nda karşılaştı.

Rakibi karşısında maçın başından sonuna üstün bir oyun sergileyen Kadın A Millî Takımımız, 14. dakikada Busem Şeker, 54. dakikada Elif Keskin, 61. dakikada Birgül Sadıkoğlu ve 79. dakikada Kader Hançar'ın golleriyle karşılaşmayı 4-1 kazandı. Rakibin tek sayısı 66. dakikada Zsanett Kajan'dan geldi.

Türkiye, 2025 Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne gidebilmek için play-off maçı oynamayı garantiledi. 19 Temmuz 2024 tarihinde İsviçre'nin Nyon şehrinde bulunan UEFA Genel Merkezi'nde kura çekimi gerçekleştirilecek. Türkiye'nin 1. play-off turundaki rakibi bu eşleşme sonucu belli olacak. Çift maç usulüne göre oynanacak elemelerde Türkiye turu geçerse, 2. play-off turunda mücadele edecek. Bu turu kazanan takım, 2025 Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne gitmeye hak kazanacak.

Günün diğer maçında İsviçre, sahasında konuk ettiği Azerbaycan'ı 3-0 mağlup etti. Grubu 15 puanla lider bitiren İsviçre, 2025 Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne zaten ev sahipliği yaptığı için gitmeyi garantilemişti.

Mücadeleyi Türkiye Futbol Federasyonu Kadın Futbolu Direktörü Eren Şenyaprak ile Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu birlikte izledi. Ekşioğlu, maç öncesi teknik ekip ve takıma çiçek verdi, başarı diledi.

1. Grup'taki ilk maçında İsviçre'ye deplasmanda 3-1 yenilen, daha sonra İstanbul'da geri düşmesine rağmen Macaristan'ı 2-1 mağlup eden Millîlerimiz, Erzincan'da Azerbaycan'ı 1-0 mağlup edip, deplasmanda rakibine aynı skorla yenilmişti. Ay-Yıldızlılarımız beşinci maçında Kocaeli'de İsviçre'ye 2-0 mağlup olmuştu.

Takımlar

O

G

B

M

A

Y

P

1.İSVİÇRE

6

5

0

1

14

3

15

2.TÜRKİYE

6

3

0

3

8

8

9

3.MACARİSTAN

6

2

1

3

10

9

7

4.AZERBAYCAN

6

1

1

4

2

14

4

Stat: Gyirmoti Alcüfer Stadyumu

Hakemler: Franziska Widfeuer, Melissa Joos, Jessica Begrmann, Davina Lutz (Almanya)

Macaristan: Reka Szocs, Sara Pusztai (Dk. 71 Kinga Sikler), Emoke Papai (Dk. 60 Viktoria Szabo), Evelin Fenyvesi (Dk. 76 Diana Csanyi), Zsanett Kajan, Anna Csiki, Diana Nemeth, Hanna Nemeth, Laura Kovacs (Dk. 71 Cintia Öreg), Lilla Turanyi, Luca Papp (Dk. 46 Fanni Nagy)

Türkiye: Selda Akgöz, Ümran Özev, Didem Karagenç, Sejde Aylin Abrahamsson, Meryem Cennet Çal (Dk. 75 Halle Şensizoğlu), Miray Cin (Dk. 46 Ece Türkoğlu), Ebrü Topçu, Birgül Sadıkoğlu (Dk. 66 Kader Hançar), Busem Şeker (Dk. 84), Elif Keskin, Gülbin Hız (Dk. 66 Eda Karataş)

Goller: Busem Şeker (Dk. 14), Elif Keskin (Dk. 54), Birgül Sadıkoğlu (Dk. 61), Zsanett Kajan (Dk. 66), Kader Hançar (Dk. 79)

Sarı Kartlar: Busem Şeker (Türkiye)

EURO 2024'ün en iyi 10 golü belli oldu (Video)

UEFA, İspanya'nın zafere ulaştığı EURO 2024'te atılan en iyi 10 golü belirledi. Listede Mert Müldür ile Arda Güler de yer aldı.

Lamine Yamal'ın Fransa'ya attığı gol, UEFA EURO 2024'te turnuvanın en iyi golü seçildi.

Arda Güler'in Gürcistan'a attığı gol listede 5. sırada yer alırken, Mert Müldür'ün Gürcistan'a attığı gol ise en iyi 6. gol seçildi. 

EURO 2024 sonuçlar ve maç özetleri

İşte UEFA'ya göre turnuvanın en iyi 10 golü

1. Lamine Yamal, İspanya 2-1 Fransa

2. Jude Bellingham, İngiltere 2-1 Slovakya

3. Xherdan Shaqiri, İskoçya 1-1 İsviçre

4. Nicolae Stanciu, Romanya 3-0 Ukrayna

5. Arda Güler, Türkiye 3-1 Gürcistan

6. Mert Müldür, Türkiye 3-1 Gürcistan

7. Fabián Ruiz, İspanya 3-0 Hırvatistan

8. Ollie Watkins, Hollanda 1-2 İngiltere

9. Mattia Zaccagni, Hırvatistan 1-1 İtalya

10. Xavi Simons, Hollanda 1-2 İngiltere

Real Madrid, Kylian Mbappe ile 5 yıllık sözleşme imzaladı

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) ve Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Real Madrid'in PSG'den kadrosuna kattığı Kylian Mbappe için imza töreni düzenlendi. Fransız yıldız ile 5 yıllık sözleşme imzalandı.

Kylian Mbappe, 85 bin taraftarın önünde resmen Real Madrid futbolcusu oldu.

Santiago Bernabeu'daki imza törenine Real Madrid Başkanı Florentino Perez dışında İspanyol devinin efsane futbolcusu Zinedine Zidane da katıldı.

Mbappe, imza töreninde yaptığı açıklamada, "Bugün benim için inanılmaz bir gün. Çocukluğumdan beri tek bir hayalim vardı, o da burada olmaktı. Burada olmak benim için çok şey ifade ediyor. Yıllardır beni sevgi yağmuruna tutan Real taraftarlarına teşekkür ederim." dedi.

"Şimdi başka bir hayalim var, o da dünyanın en iyisi olan bu kulübün tarihine yakışır bir şekilde yaşamak." diyen Mbappe, "Bu kulüp için her şeyimi vereceğim, Real Madrid için her şeyimi vereceğim." sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Real Madrid son olarak 85 bin taraftarla birlikte "1-2-3, Hala Madrid' tezahüratı yaptı.

50. Hafta Spor Toto Maç Sonuçları | 12-16 Temmuz 2024



No Tarih Karşılaşma Skor Sonuç
1 Bahia BA-Cuiaba 1 - 2 2
2 Cruzeiro MG-Bragantino SP 2 - 1 1
3 Gnistan-Mariehamn Noter 1
4 Ekenas Idrottsforening-Inter Turku 0 - 7 2
5 Lahti-Oulu 1 - 2 2
6 Mjallby-Malmö 2 - 1 1
7 IK Sirius-Gais 3 - 1 1
8 Djurgardens-IFK Varnamo 1 - 0 1
9 Hacken-IF Elfsborg 3 - 5 2
10 Kalmar-Brommapojkarna 0 - 1 2
11 Vasteraas-Norrköping 2 - 1 1
12 Lillestrom-Stromsgodset 3 - 1 1
13 Fredrikstad-Molde 0 - 0 X
14 Brann-Haugesund 1 - 1 X
15 Tromso IL-Kfum Oslo 1 - 2 2

Spor Toto İkramiye Bilgileri

Maç Sayısı Adet Kazanç
15 Bilen Devretti 6.930.190,16 TL
14 Bilen 6 Adet 660.875,25 TL
13 Bilen 105 Adet 37.764,30 TL
12 Bilen 1310 Adet 3.783,63 TL

2024-2025 CEV Kupası ve Challenge Kupası’nda Rakiplerimiz Belli Oldu (Video)

Ülkemizi 2025 CEV Kupası ve CEV Challenge Kupasında temsil edecek takımlarımızın rakipleri, Lüksemburg’da gerçekleşen kura çekiminin ardından belli oldu.

Kura çekiminin ardından temsilcilerimizin rakipleri ve eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

Erkekler

CEV Kupası
16’lı Eleme Turu | Ziraat Bankkart – 32’li Eleme Turundan Gelecek Takım (13-14 Galibi)
16’lı Eleme Turu | Galatasaray HDI Sigorta – 32’li Eleme Turundan Gelecek Takım (03-04 Galibi)

CEV Challenge Kupası
32’li Eleme Turu | Spor Toto – Neftohimik Burgas (Bulgaristan)-A.O.P. Kifissia (Yunanistan) Eşleşmesinin Galibi

Winner Matches of CHCM 31-32

*Balkan Kupası’nda mücadele edecek Arkas Spor, şampiyon olması halinde CEV Challenge Kupası’na katılma hakkı elde edecektir. Arkas Spor CEV Challenge Kupası’na katılması halinde 32’li eleme turunda Finlandiya’nın AKAA Volley takımıyla karşılaşacak.

Kadınlar

CEV Kupası
Son 32 Turu | Türk Hava Yolları – OK Herceg Novi (MNE) – Grot Budowlani Łódź (POL) Eşleşmesinin Mağlubu
Son 32 Turu | Kuzeyboru – OK Dinamo Zagreb (Hırvatistan)

CEV Challenge Kupası
*Balkan Kupası’nda mücadele edecek Galatasaray Daikin, şampiyon olması halinde CEV Challenge Kupası’na katılma hakkı elde edecektir. Galatasaray Daikin CEV Challenge Kupası’na katılması halinde 32’li eleme turunda Yunanistan’ın AO Thiras takımıyla karşılaşacak.



2024-2025 CEV Şampiyonlar Ligi’ndeki Rakiplerimiz Belli Oldu (Video)

 

Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en prestijli turnuvası olan CEV Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek kadın ve erkek temsilcilerimizin rakipleri belli oldu.

Lüksemburg’da gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda, kadınlarda Eczacıbaşı Dynavit B, VakıfBank C, Fenerbahçe Medicana da D Grubu’nda yer aldı.

Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi grupları şu şekilde:

A Grubu: A. Carraro Imoco Conegliano (İtalya), DevelopRes Rzeszów (Polonya), Maritsa Plovdiv (Bulgaristan), Ön Eleme Turundan Gelecek Takım (9-10 Galibi)

B Grubu: Eczacıbaşı Dynavit (Türkiye), Levallois Paris Saint Cloud (Fransa), SSC Palmberg Schwerin (Almanya), Ön Eleme Turundan Gelecek Takım (3-4 Galibi)

C Grubu: Vero Volley Milano (İtalya), VakıfBank (Türkiye), Calcit Kamnik (Slovenya), Ön Eleme Turundan Gelecek Takım (7-8 Galibi)

D Grubu: Fenerbahçe Medicana (Türkiye), Neptunes Nantes (Fransa), Vasas Obuda Budapest (Macaristan), Ön Eleme Turundan Gelecek Takım (1-2 Galibi)

E Grubu: Savino Del Bene Scandicci (İtalya), BKS Bostik ZGO Bielsko-Biała (Polonya), Allianz MTV Stuttgart (Almanya), Ön Eleme Turundan Gelecek Takım (5-6 Galibi) 

Erkeklerde ise Fenerbahçe Medicana B, Halkbank da D Grubu’nda yer aldı.

Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi grupları şu şekilde:

A Grubu: Berlin Recycling Volleys (Almanya), Projekt Warsawa (Polonya), Greenyard Maaseik (Belçika), ACH Volley Ljubljana (Slovenya)

B Grubu: Vero Volley Monza (İtalya), Helios Grizzlys Giesen (Almanya), Fenerbahçe Medicana (Türkiye), Ön Eleme Turundan Gelecek Takım (27-28 Galibi)

C Grubu: Aluron CMC Warta Zawierce (Polonya), Allianz Milano (İtalya), Knack Roeselare (Belçika), Ön Eleme Turundan Gelecek Takım (25-26 Galibi)

D Grubu: Sir Sicoma Monini Perugia (İtalya), Halkbank (Türkiye), Saint Nazaire VB Atlantique (Fransa), Jihostroj CESKE Budejovice (Çekya)

E Grubu: Jastrzebski Wegiel (Polonya), SVG Lüneburg (Almanya), Chaumont VB 52 (Fransa), Levski Sofia (Bulgaristan)



16-17-18 Temmuz 2024 TV'de Spor Ekranı


16 TEMMUZ 2024 SALI


13:00 CEV Şampiyonlar Ligi
Kura Çekimi
top_voleybol CEV YouTube
14:00 CEV Kupası ve CEV Challenge Kupası Kura Çekimi
top_voleybol CEV YouTube
20:00 Macaristan - Türkiye
2025 Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri top_futbol TRT Spor
20:00 İsviçre - Azerbaycan
2025 Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri top_futbol CBC Sport
21:00 Fransa - Türkiye
Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası top_futbol trtspor.com.tr

17 TEMMUZ 2024 ÇARŞAMBA


18:30 Beşiktaş - Shakhtar Donetsk
Hazırlık Maçı
top_futbol EXXEN

18 TEMMUZ 2024 PERŞEMBE


19:00 Zira - Sheriff UEFA Avrupa Ligi 1. Eleme Turu Rövanş Maçı
top_futbol CBC Sport
20:30 Fenerbahçe - Hull City
Hazırlık Maçı
top_futbol TV8,5
20:30 Galatasaray - AS Trencin
Hazırlık Maçı
top_futbol Spor Smart
21:00 Kuzey İrlanda - İtalya
Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası top_futbol TRT Spor 

15 Temmuz 2024 Pazartesi

Galatasaray - Fortuna Düsseldorf 2-5 Özet İzle

İlk hazırlık maçında LASK'a 3-2 yenilen Galatasaray, çıktığı ikinci hazırlık maçında da Fortuna Düsseldorf'a 5-2 mağlup oldu.



Galatasaray, hazırlık maçında Almanya 2. Futbol Ligi (Bundesliga 2) temsilcisi Fortuna Düsseldorf'a 5-2 mağlup oldu.

Avusturya'nın Linz kenti yakınlarındaki Geinberg kasabasında kamp yapan sarı-kırmızılı ekip, ikinci hazırlık maçında Bundesliga 2 takımlarından Fortuna Düsseldorf ile karşılaştı.

Linz'deki Raiffeisen Arena'da yapılan müsabakaya Galatasaray; Batuhan Şen, Leo Dubois, Metehan Baltacı, Berkan Kutlu, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Tete, Dries Mertens, Wilfried Zaha ve Michy Batshuayi 11'iyle başladı.

Fortuna Düsseldorf, 22. dakikada Emmanuel Iyoha, 25. dakikada ise Jona Niemiec'in kaydettiği gollerle 2-0 öne geçti. Mücadelenin 35. dakikasında Kerem Demirbay'ın ayağından gelen golle farkı 1'e indiren Galatasaray, devre arasına 2-1 geride girdi.

Okan Buruk, ikinci yarıya Tete-Yusuf Demir değişikliğiyle başladı. Tecrübeli teknik adam, 68. dakikada Hakim Ziyech ve Efe Akman, 78. dakikada Sergio Oliveira, Halil Dervişoğlu ve Kazımcan Karataş, 86. dakikada ise Eyüp Aydın, Ali Yeşilyurt, Gökdeniz Gürpüz ve Eren Aydın'ı oyuna sürdü.

Sarı-kırmızılı ekip, 60. dakikada Mertens'in kaydettiği jeneriklik golle 2-2 beraberliği yakaladı. Fortuna Düsseldorf, 64. dakikada Danny Schmidt, 73. dakikada Matthias Zimmermann ve 83. dakikada Karim Affo'nun golleriyle müsabakayı 5-2 kazandı.

Galatasaray, Avusturya kampındaki ilk hazırlık maçında Avusturya temsilcisi LASK'a 3-2 yenilmişti.

GALATASARAY HAZIRLIK MAÇI PROGRAMI


18 Temmuz Galatasaray - Trencin

24 Temmuz Galatasaray - Lecce

27 Temmuz Galatasaray - Parma