TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Sıcak Havalarda Yapılabilecek En Uygun Sporlar ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sıcak havalarda sağlıklı ve aktif kalmak isteyenler için uygun spor seçenekleri oldukça önemlidir. ...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

Voleybolda yapılan en son transferler

Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi'nde yapılan en son transferleri öğrenin...

EURO 2024'den sonuçlar, maç özetleri ve son gelişmeler...

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) mücadele eden A Milli Futbol Takımımız ve diğer takımlardan son gelişmeleri öğrenin...

8 Haziran 2024 Cumartesi

Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'i farklı yenerek seride 2-0 öne geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'i 101-70 yenerek seride 2-0 öne geçti.

Karşılaşmaya hücumda hatalar yaparak başlayan Anadolu Efes karşısında 8-0 öne geçen Fenerbahçe Beko, üç sayılık atışlardaki isabetiyle farkı açtı ve 5. dakikayı 18-8 önde geçti. Wilbekin'in peş peşe üç sayılık basketleriyle farkı yükselten sarı-lacivertliler, ev sahibinin hücumlardan boş dönüşlerini iyi değerlendirdi. Pota altındaki etkili savunması sonrasında Anadolu Efes'i dış atışlara yönlendiren Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği 31-16 önde tamamladı.

Anadolu Efes'in savunmada daha sert olma çabalarına rağmen skor üretmekte güçlük çekmeyen Fenerbahçe Beko, 15. dakikaya 19 sayılık farkla başladı (22-41). Üç sayı çizgisinin gerisinden attığı şutlardaki yüksek isabetini sürdüren sarı-lacivertliler, ribauntlarda da rakibine üstünlük kurdu. Tarık Biberovic'in üç sayılık basketiyle 20 sayılık farka (24-44) ulaşan Fenerbahçe Beko'ya karşı 7-0'lık bir seriyle arayı kapatmaya çalışan Anadolu Efes'in çabalarına Calathes ile Wilbekin'in üç sayılık basketleriyle son veren sarı-lacivertli takım, soyunma odasına 53-38 üstünlükle gitti.

İlk yarıdaki tempo üçüncü çeyrekte de devam etti. Karşılıklı basketlerle devam eden bu bölümde Fenerbahçe Beko farkı yine 20 sayıya yükseltti (64-44). Üç sayılık basket performansını üçüncü çeyrekte de sürdüren Fenerbahçe Beko, savunmadaki etkili oyunuyla ev sahibi ekibin oyuna ortak olma çabalarına izin vermedi ve bu bölümü 78-51 galip bitirdi.

Son çeyreğin başında Sertaç Şanlı'nın üç sayılık basketiyle farkı 30 sayıya (51-81) yükselten Fenerbahçe Beko, müsabakanın bu bölümünde zaman zaman tempoyu düşürse de mücadeleyi 101-70 kazandı ve seride 2-0 öne geçti.

Anadolu Efes'te Daniel Oturu 21 sayı, 9 ribaund, 2 asist; Elijah Bryant 11 sayı, 9 ribaund, 4 asist; Doğuş Özdemiroğlu 9 sayı, 2 ribaund;

Fenerbahçe Beko'da ise Scottie Wilbekin 24 sayı, 2 ribaund, 2 top çalma; Nick Calathes 13 sayı, 8 asist; Dyshawn Pierre 13 sayı, 3 ribaund, 2 asist; Nigel Hayes-Davis 9 sayı, 3 asist ile mücadele etti.

Anadolu Efes: 70 - Fenerbahçe Beko: 101

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Emin Moğulkoç, Alper Altuğ Köselerli, Semih Vural

Anadolu Efes: Larkin 5, Clyburn 7, Doğuş Özdemiroğlu 9, Ercan Osmani, Jones 2, Bryant 11, Melih Tunca 2, Rıdvan Öncel 8, Burak Can Yıldızlı 2, Oturu 21, Erkan Yılmaz 3

Fenerbahçe Beko: Wilbekin 24, Papagiannis 8, Hayes-Davis 9, Pierre 13, Calathes 13, Metecan Birsen 2, Şehmus Hazer 9, Sertaç Şanlı 5, Ömer Ege Ziyaettin 3, Melih Mahmutoğlu 4, Tarık Biberovic 9, Mert Emre Ekşioğlu 2

1. Periyot: 16-31

Devre: 38-53

3. Periyot: 51-78

Ampute Milli Takımımız üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonu

Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası finalinde İspanya'yı 3-0 yenen Ay Yıldızlılar üst üste 3. kez zafere ulaştı.

Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nın üçüncüsü, Fransa'nın Haute-Savoie bölgesindeki Evian-les-Bains kentinde düzenlendi.

Camille Fournier Stadı'nda oynanan final maçında Türkiye, İspanya ile karşılaştı.

Milli takım, maçın ilk yarısını kaptan Rahmi Özcan'ın 15. dakikada attığı golle 1-0 önde tamamladı.

Ömer Güleryüz'ün 28. dakikada köşe vuruşundan attığı şık golle skoru 2-0 yapan Türkiye, Fatih Şentürk'ün 33. dakikada penaltıdan kaydettiği golle farkı üçe çıkardı: 3-0.

Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Ampute Futbol Milli Takımı, sahadan 3-0 galip ayrıldı.

2017 ve 2021 yıllarında yapılan Avrupa şampiyonalarında da kupayı kazanma başarısı gösteren Türkiye, böylece üst üste üçüncü kez şampiyonluğa ulaştı.

Fransa Açık kadınlarda zafer üst üste 3. kez Swiatek'in

Fransa Açık Tenis Turnuvası tek kadınlar finalinde İtalyan Jasmine Paolini'yi 2-0 yenen Polonyalı Iga Swiatek, bu organizasyonda üst üste 3. kez şampiyonluğa ulaştı.

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'taki (Roland Garros) tek kadınlar finalinde, 12 numaralı seribaşı İtalyan Jasmine Paolini'yi 2-0 mağlup eden 1 numaralı seribaşı Polonyalı Iga Swiatek, turnuvada üst üste 3. kez şampiyonluğa ulaştı.

Başkent Paris'te düzenlenen turnuvada, tek kadınlardaki final maçında, Swiatek ile Paolini karşı karşıya geldi.

Fransa Açık'ın 2020, 2022 ve 2023 şampiyonu Swiatek, kariyerlerinin ilk grand slam finaline çıkan Paolini'yi 1 saat 8 dakika süren karşılaşmada 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yendi.

Bu sonuçla, 23 yaşındaki Polonyalı raket, Fransa Açık'ta üst üste 3. kez, toplamda 4. kez şampiyon oldu.

Almanya'nın EURO 2024 kadrosu belli oldu

Almanya Milli Takımı, 14 Haziran - 14 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan EURO 2024'ün 26 kişilik nihai kadrosunu açıkladı.

Almanya'nın 14 Haziran-14 Temmuz tarihlerinde ev sahipliği yapacağı turnuva için teknik direktör Julian Nagelsmann 26 kişilik kadrosunu açıkladı.

Turnuvanın açılış maçında ev sahibi Almanya, 14 Haziran Cuma günü İskoçya ile karşılaşacak.

Almanya'nın EURO 2024 kadrosu şöyle:

Açıklanan kadro şöyle:

Kaleci: Oliver Baumann (TSG Hoffenheim), Manuel Neuer (Bayern Münih), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona)

Savunma: Waldemar Anton (VfB Stuttgart), Benjamin Henrichs (RB Leipzig), Joshua Kimmich (Bayern Münih), Robin Koch (Eintracht Frankfurt), Maximilian Mittelstädt (VfB Stuttgart), David Raum (RB Leipzig), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)

Orta saha: Robert Andrich (Bayer Leverkusen), Chris Führich (VfB Stuttgart), Pascal Gross (Brighton), İlkay Gündoğan (Barcelona), Toni Kroos (Real Madrid), Jamal Musiala (Bayern Münih), Aleksandar Pavlovic (Bayern Münih), Leroy Sane (Bayern Münih), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)

Forvet: Maximilian Beier (Hoffenheim), Niclas Füllkrug (Borussia Dortmund), Kai Havertz (Arsenal), Thomas Müller (Bayern Münih), Deniz Undav (VfB Stuttgart).

EURO 2024 - Türkiye'yi tanıyalım

Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz'da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) katılacak Türkiye A Milli Futbol Takımımız, bu kez gruptan çıkmak istiyor.

Turnuvaya ilk kez 1996'da katılan ve grup aşamasında mücadele eden milliler, 2000'de çeyrek final, 2008'de ise yarı finale kadar yükseldi. Ay-yıldızlılar, 2016 ve 2020'deki son iki şampiyonada ise gruptan çıkamadı.

Şampiyonada F Grubu'nda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele edecek Türkiye'nin kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, turnuva geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

Kupaya katılma mücadelesi

EURO 2024 Elemelerine Alman teknik adam Stefan Kuntz yönetiminde başlayan Türkiye, son 3 maçına İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella ile çıktı ve EURO 2024 biletini grup lideri olarak aldı.

Elemelerde D Grubu'nda son Dünya Kupası yarı finalisti Hırvatistan'ın yanı sıra, Galler, Ermenistan ve Letonya ile mücadele eden Türkiye, yaptığı 8 karşılaşmada 5 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi aldı. Rakip filelere 14 gol gönderen ay-yıldızlı ekip, kalesindeki 7 gole engel olamadı.

A Milli Takım, eleme müsabakalarında 17 puan toplayarak, D Grubu'nu zirvede bitirdi ve Avrupa şampiyonasına katılma hakkını grup lideri olarak tarihinde ilk kez başardı.

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynadığı maçlarda aldığı sonuçlar ve oluşan puan durumu şöyle:

Ermenistan-Türkiye: 1-2

Türkiye-Hırvatistan: 0-2

Letonya-Türkiye: 2-3

Türkiye-Galler: 2-0

Türkiye-Ermenistan: 1-1

Hırvatistan-Türkiye: 0-1

Türkiye-Letonya: 4-0

Galler-Türkiye: 1-1

 Öne çıkan oyuncular

A Milli Futbol Takımı'nda birçok oyuncu ön plana çıkıyor.

Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Inter'de geçirdiği iyi sezonla İtalya'da yılın orta saha oyuncusu seçildi.

Real Madrid'den Arda Güler, Juventus'tan Kenan Yıldız ve Beşiktaş'tan Semih Kılıçsoy ise ay-yıldızlı ekibin genç yıldızları olarak değerlendiriliyor.

Galatasaraylı Barış Alper Yılmaz ise farklı mevkilerde görev yapabilmesiyle Montella'nın jokerlerinden olacak.

Avrupa Şampiyonası geçmişi

Türkiye, Avrupa Şampiyonası finallerinde 6. kez boy gösterecek.

Finallerde daha önce 18 maç yapan ay-yıldızlı ekip, 4 galibiyet, 2 beraberlik, 12 mağlubiyet aldı. A Milli Takım, bu karşılaşmalarda 14 gol attı, kalesinde 30 gol gördü.

Şampiyonada 1996, 2000 ve 2008, 2016 ve 2020 olmak üzere 5 kez mücadele eden A Milli Takım, en önemli başarısını 2008'de yarı final oynayarak elde etti.

A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası geçmişi şöyle:

1996 - Grupta elendi

2000 - Çeyrek final

2008 - Yarı final

2016 - Grupta elendi

2020 - Grupta elendi

Avrupa Şampiyonası kadrosu

Kaleciler: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli), Samet Akaydın (Panathinaikos)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Arda Güler (Real Madrid), Bertuğ Yıldırım (Rennais), Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Yusuf Yazıcı (Lille)

Maç takvimi

Türk Milli Takımı'nın EURO 2024 F Grubu'nda oynayacağı maçların programı şöyle:

18 Haziran Salı:

19.00 Türkiye-Gürcistan (BVB Stadı-Dortmund)

22 Haziran Cumartesi:

19.00 Türkiye-Portekiz (BVB Stadı-Dortmund)

26 Haziran Çarşamba:

22.00 Çekya-Türkiye (Volkspark Stadı-Hamburg)

EURO 2024 - Gürcistan'ı tanıyalım

Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz'da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) katılacak Gürcistan Milli Takımı, ilk kez yer alacağı organizasyonda süpriz yapmaya çalışacak.

Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz'da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) katılacak Gürcistan Milli Takımı, ilk kez yer alacağı organizasyonda süpriz yapmaya çalışacak.

Türkiye, Portekiz ve Çekya ile F Grubu'nda mücadele edecek Gürcistan'ın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

 Kupaya katılma mücadelesi

Fransız teknik adam Willy Sagnol'un başında bulunduğu Gürcistan Milli Futbol Takımı, elemelerde İspanya, İskoçya, Norveç ve Kıbrıs Rum Kesimi ile mücadele etti.

A Grubu'nda çıktığı 8 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi yaşayan Gürcistan, 8 puanla 4. sırada yer aldı. Bu müsabakalarda 12 kez fileleri havalandıran Gürcistan Milli Takımı, kalesinde ise 18 gol gördü.

Elemeler sonucunda EURO 2024 vizesi alamayan Gürcistan, UEFA Uluslar Ligi'ndeki sıralamasına göre play-off oynama hakkı elde etti. Play-off yarı finalinde Lüksemburg'u 2-0 mağlup eden Gürcistan Milli Takımı, finalde ise EURO 2004'ün şampiyonu Yunanistan ile eşleşti.

Normal süresi ve uzatma bölümleri 0-0 tamamlanan maçta Yunanistan'a penaltı atışları sonucunda 4-2 üstünlük kuran Gürcistan, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda oynama hakkı elde etti.

Gürcistan'ın elemelerde ve play-off'ta oynadığı müsabakalarda aldığı sonuçlar şöyle:

Gürcistan-Norveç: 1-1

Kıbrıs Rum Kesimi-Gürcistan: 1-2

İskoçya-Gürcistan: 2-0

Gürcistan-İspanya: 1-7

Norveç-Gürcistan: 2-1

Gürcistan-Kıbrıs Rum Kesimi: 4-0

Gürcistan-İskoçya: 2-2

İspanya-Gürcistan: 3-1

Gürcistan-Lüksemburg: 2-0

Gürcistan-Yunanistan: 0-0 (Penaltılarda 4-2)

Öne çıkan oyuncuları

EURO 2024 vizesi alarak büyük bir sürprize imza atan Gürcistan'ın turnuvada en güvendiği isim, Napoli'nin yıldızı Khvicha Kvaratskhelia olacak.

Elemelerde 4 gol kaydeden 23 yaşındaki sol kanat oyuncusu, şampiyonada sergileyeceği performansla iz bırakmayı hedefliyor.

Valencia'da görev yapan kaleci Giorgi Mamardashvili ile Metz'de oynayan santrfor Georges Mikautadze de Gürcistan'ın etkili oyuncuları arasında yer alıyor.

100'ün üzerinde milli maça çıkan 36 yaşındaki kaptan Guram Kashia da savunmadaki tecrübesiyle rakiplerine geçit vermemeye çalışacak.

 Aday kadrosu

Kaleci: Giorgi Mamardashvili (Valencia), Giorgi Loria (Dinamo Tiflis), Luka Gugeshashvili (Karabağ)

Defans: Solomon Kvirkvelia (Al-Okhdood), Giorgi Gvelesiani (Persepolis), Guram Kashia (Slovan Bratislava), Jemal Tabidze (Panetolikos), Lasha Dvali (APOEL), Luka Lochoshvili (Cremonese), Otar Kakabadze (Cracovia), Giorgi Gocholeishvili (Shakhtar Donetsk)

Orta saha: Gabriel Sigua (Basel), Giorgi Chakvetadze (Watford), Anzor Mekvabishvili (Universitatea Craiova), Otar Kiteishvili (Sturm Graz), Nika Kvekveskiri (Lech Poznan), Giorgi Kochorashvili (Levante), Sandro Altunashvili (Wolfsberger), Levan Shengelia (Panetolikos), Giorgi Tsitaishvili (Dinamo Batum), Saba Lobjanidze (Atlanta United)

Forvet: Zuriko Davitashvili (Bordeaux), Budu Zivzivadze (Karlsruher), Georges Mikautadze (Metz), Giorgi Kvilitaia (APOEL), Khvicha Kvaratskhelia (Napoli)

Maç takvimi

Gürcistan'ın EURO 2024 F Grubu'nda oynayacağı maçların programı şöyle:

18 Haziran Salı:

19.00 Türkiye-Gürcistan (BVB Stadı-Dortmund)

22 Haziran Cumartesi:

16.00 Gürcistan-Çekya (Volkspark Stadı-Hamburg)

26 Haziran Çarşamba:

22.00 Gürcistan-Portekiz (Arena AufSchalke-Gelsenkirchen)

EURO 2024 - Çekya'yı tanıyalım

Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz'da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) katılacak Çekya Milli Takımı, organizasyonda üst üste 8. kez sahne alacak.

Türkiye, Portekiz ve Gürcistan ile F Grubu'nda yer alan Çekya'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, turnuva geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

 Kupaya katılma mücadelesi

Ivan Hasek'in teknik direktörlüğünü yaptığı Çekya Milli Futbol Takımı, elemelerde Arnavutluk, Polonya, Moldova ve Faroe Adaları'yla mücadele etti.

E Grubu'nda çıktığı 8 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgi yaşayan Çekya, 15 puan ve averajla ikinci sırada yer alarak EURO 2024 biletinin sahibi oldu.

Bu müsabakalarda 12 kez fileleri havalandıran Çekya, kalesinde ise 6 gol gördü.

Çekya Milli Takımı'nın elemelerde aldığı sonuçlar ve puan durumu şöyle:

Çekya-Polonya: 3-1

Moldova-Çekya: 0-0

Faroe Adaları-Çekya: 0-3

Çekya-Arnavutluk: 1-1

Arnavutluk-Çekya: 3-0

Çekya-Faroe Adaları: 1-0

Polonya-Çekya: 1-1

Çekya-Moldova: 3-0

Kadrosu

Kaleci: Vitezslav Jaros (Sturm Graz), Matej Kovar (Bayer Leverkusen), Jindrich Stanek (Slavia Prag)

Defans: Vladimir Coufal (West Ham United), David Doudera (Slavia Prag), Tomas Holes (Slavia Prag), Robin Hranac (Viktoria Plzen), David Jurasek (Hoffenheim), Ladislav Krejci (Sparta Prag), Martin Vitik (Sparta Prag), Tomas Vicek (Slavia Prag), David Zima (Slavia Prag)

Orta saha: Antonin Barak (Fiorentina), Vaclav Cerny (Wolfsburg), Lukas Cerv (Viktoria Plzen), Matej Jurasek (Slavia Prag), Ondrej Lingr (Feyenoord), Lukas Provod (Slavia Prag), Michal Sadilek (Twente), Tomas Soucek (West Ham United), Pavel Sulc (Viktoria Plzen)

Forvet: Adam Hlozek (Bayer Leverkusen), Tomas Chory (Viktoria Plzen), Mojmir Chytil (Slavia Prag), Jan Kuchta (Sparta Prag), Patrik Schick (Bayer Leverkusen)

Avrupa Şampiyonası geçmişi

Çekoslovakya'nın 1993'te ikiye ayrılmasından sonra kurulan Çekya, 1996'dan itibaren tüm Avrupa şampiyonalarına katıldı.

En büyük başarısına EURO 1996'da final oynayarak imza atan Çekya Milli Takımı, uzatmalara giden finalde altın gol sonucunda Almanya'ya 2-1 yenilerek ikincilikle yetindi.

2004'te yarı final oynayan Çekya, 2012 ve 2020'de ise çeyrek finale yükseldi. Çekya Milli Takımı, 2000, 2008 ve 2016'da ise turnuvaya grup aşamasında veda etti.

Katıldığı 7 Avrupa Şampiyonası'nda 29 müsabakaya çıkan Çekya, 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 13 yenilgi yaşadı. Söz konusu maçlarda 36 gol atan Çekya Milli Takımı, kalesinde ise 37 gole engel olamadı.

Çekya'nın Avrupa Şampiyonası geçmişi şöyle:

1996: İkinci

2000: Grup aşaması

2004: Yarı final

2008: Grup aşaması

2012: Çeyrek final

2016: Grup aşaması

2020: Çeyrek final

Maç takvimi

Çekya'nın EURO 2024 F Grubu'nda oynayacağı maçların programı şöyle:

18 Haziran Salı:

22.00 Portekiz-Çekya (Leipzig Stadı-Leipzig)

22 Haziran Cumartesi:

16.00 Gürcistan-Çekya (Volkspark Stadı-Hamburg)

26 Haziran Çarşamba:

22.00 Çekya-Türkiye (Volkspark Stadı-Hamburg)

EURO 2024 - Portekiz'i tanıyalım

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) Türkiye ile aynı grupta yer alan Portekiz Milli Takımı, yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo önderliğinde finalin oynanacağı Berlin hedefiyle yola çıkacak.

EURO 2016'da şampiyon olan, 2004'te final, 1984, 2000 ve 2012'de yarı final oynayan Portekiz, yıldız oyuncularla dolu kadrosuyla turnuvanın dikkat çeken ekiplerinin başında yer alıyor.

F Grubu'nda Türkiye, Gürcistan ve Çekya ile mücadele edecek Portekiz'in kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, turnuva geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

 Kupaya katılma mücadelesi

Belçikalı teknik adam Roberto Martinez yönetimindeki Portekiz, elemelerde Slovakya, Lüksemburg, İzlanda, Bosna Hersek ve Lihtenştayn ile mücadele etti.

Elemelerde çıktığı 10 maçın tamamını kazanan Portekiz, hanesine yazdırdığı 30 puanla EURO 2024 biletini aldı.

Bu müsabakalarda 36 kez fileleri havalandıran Martinez'in öğrencileri, kalelerinde ise sadece 2 gole izin verdi. İki golü sahasında kazandığı 3-2'lik Slovakya maçında yiyen Portekiz, 9 karşılaşmada ise kalesini gole kapattı.

Portekiz'in elemelerde aldığı sonuçlar ve puan durumu şöyle:

Portekiz-Lihtenştayn: 4-0

Lüksemburg-Portekiz: 0-6

Portekiz-Bosna Hersek: 3-0

İzlanda-Portekiz: 0-1

Slovakya-Portekiz: 0-1

Portekiz-Lüksemburg: 9-0

Portekiz-Slovakya: 3-2

Bosna Hersek-Portekiz: 0-5

Lihtenştayn-Portekiz: 0-2

Portekiz-İzlanda: 2-0

 Öne çıkan oyuncuları

Portekiz Milli Takımı denilince ilk olarak akla gelen isim şüphesiz Cristiano Ronaldo.

Suudi Arabistan 1. Ligi takımlarından Al Nassr forması giyen Cristiano Ronaldo, bu sezon attığı 35 golle rekor kırdı ve Suudi Arabistan liginde bir sezonda en fazla gol atan futbolcu oldu.

Daha önce EURO 2004, 2008, 2012, 2016 ve 2020'de mücadele ederek 14 kez ağları sarsan tecrübeli futbolcu, turnuva tarihinin en çok maça çıkan ve en fazla gol atan oyuncusu ünvanlarının da sahibi konumunda bulunuyor.

Roberto Martinez'in aday kadrosu, Avrupa'nın dev kulüpleri olan PSG'den 4, Manchester City, Manchester United ve Barcelona'dan 2'şer, Liverpool ve Milan'dan da birer ismi kadrosunda bulunduruyor.

Savunmada Ruben Dias, orta sahada Bruno Fernandes ve Vitinha, forvette ise Bernardo Silva, Joao Felix ve Rafael Leao, ilk akla gelen isimler.

Kadrosu

Kaleci: Diogo Costa (Porto), Jose Sa (Wolverhampton), Rui Patricio (Roma)

Defans: Antonio Silva (Benfica), Danilo Pereira (PSG), Diogo Dalot (Manchester United), Gonçalo Inacio (Sporting), Joao Cancelo (Barcelona), Nelson Semedo (Wolverhampton), Nuno Mendes (PSG), Pepe (Porto), Ruben Dias (Manchester City)

Orta saha: Bruno Fernandes (Manchester United), Joao Neves (Benfica), Joao Palhinha (Fulham), Otavio Monteiro (Al Nassr), Ruben Neves (Al-Hilal), Vitinha (PSG)

Forvet: Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Al Nassr), Diogo Jota (Liverpool), Francisco Conceiçao (Porto), Gonçalo Ramos (PSG), Joao Felix (Barcelona), Pedro Neto (Wolverhampton), Rafael Leao (Milan)

 Turnuva geçmişi

Portekiz, Avrupa Şampiyonası'nda 9. kez boy gösterecek.

Daha önce katıldığı 8 turnuvada 39 maç yapan Portekiz Milli Takımı, bu karşılaşmalardan 20'sini kazandı, 9'undan beraberlikle, 10'undan da mağlubiyetle ayrıldı.

Turnuvadaki en büyük başarısına 2016 yılında şampiyon olarak ulaşan Portekiz, turnuva tarihi boyunca 56 gol attı, kalesinde 37 gol gördü.

Turnuva tarihinde 1 şampiyonluğu bulunan Portekiz'in Avrupa Şampiyonası geçmişi şöyle:

1984 - Yarı final

1996 - Çeyrek final

2000 - Yarı final

2004 - İkinci

2008 - Çeyrek final

2012 - Yarı final

2016 - Şampiyon

2020 - Son 16 turu

Maç takvimi

Portekiz'in EURO 2024 F Grubu'nda oynayacağı maçların programı şöyle:

18 Haziran Salı:

22.00 Portekiz-Çekya (Leipzig Stadı-Leipzig)

22 Haziran Cumartesi:

19.00 Türkiye-Portekiz (BVB Stadı-Dortmund)

26 Haziran Çarşamba:

22.00 Gürcistan-Portekiz (Arena AufSchalke-Gelsenkirchen)

Filenin Efeleri, İran’ı 3-1 Mağlup Etti

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, 2024 FIVB Voleybol Milletler Ligi’nin 2’nci haftasındaki üçüncü maçında İran’ı 3-1 mağlup etti.

VNL tarihindeki ilk galibiyetini alan Filenin Efeleri, 2’nci haftadaki dördüncü ve son maçında 9 Haziran Pazar günü TSİ 09.30’da Almanya ile karşılaşacak. Müsabaka, TRT Spor Yıldız’dan canlı yayınlanacak.

TÜRKİYE-İRAN: 3-1
SALON: West Japan General Exhibition Center
HAKEMLER: Shin Muranaka (JPN), Gerardo Luis Macias (MEX)
TÜRKİYE: Efe, Faik Samet, Kaan, Mirza, Bedirhan, Murat, Volkan (L) (Yasin, Adis, Arda, Mert)
İRAN: Moslehabadi, Amin, Salehi, Mohammed, Vadi, Milad, Arman (L) (Jelveh, Hazrat, Poriya, Esfandiar, Barbast, Morteza)
SETLER: 22-25, 25-23, 25-23, 27-25
SÜRE: 1 saat 48 dakika

İstatistikler için tıklayınız.

Puan durumu için tıklayınız.

7 Haziran 2024 Cuma

Fransa Açık tek erkeklerde finalin adı belli oldu

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek erkeklerde 3 numaralı seribaşı Carlos Alcaraz ile 4 numaralı seribaşı Alexander Zverev finale yükseldi.

Başkent Paris'te düzenlenen turnuvada, tek erkeklerde yarı final maçları yapıldı.

Günün ilk maçında dünya 3 numarası İspanyol Carlos Alcaraz ile dünya 2 numarası İtalyan Jannik Sinner karşılaştı.

Toplam 5 set oynanan ve 4 saat 9 dakika süren maç sonunda 21 yaşındaki Alcaraz, rakibini 2-6, 6-3, 3-6, 6-4 ve 6-3'lük setlerle 3-2 yenerek, kariyerindeki ilk kez Roland Garros'ta finaline yükseldi.

Yılın ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ı kazanan 22 yaşındaki Sinner ise Fransa Açık'a yarı finalde veda etti.

Diğer yarı final maçında ise bu turnuvada iki yıldır final oynayan dünya 7 numarası Norveçli Casper Ruud ile dünya 4 numarası Alman raket Alexander Zverev karşı karşıya geldi. Zverev rakibini 2 saat 35 dakika süren maç sonucunda 2-6, 6-2, 6-4 ve 6-2'lik 3-1 yenip finalist oldu.

Üst üste 4. defa yarı final oynayan Zverev, bu sefer finale kalmayı başardı.

Hem Alcaraz hem de Zverev, Roland Garros'ta ilk kez final oynayacak. Final müsabakası 9 Haziran Pazar günü yapılacak.


08 HAZİRAN 2024 CUMARTESİ


16:00 Iga Swiatek - Jasmine Paolini
Roland Garros Kadınlar Final
top_tennis DMAX
19:00Marcelo Arevalo/Mate Pavic - Simone Bolelli/Andrea VavassoriRoland Garros Çift Erkekler Finaltop_tennisDMAX

09 HAZİRAN 2024 PAZAR


12:00 Sara Errani/Jasmine Paolini - Coco Gauff/Katerina Siniakova
Roland Garros Çift Kadınlar Final
top_tennis DMAX
16:00 Alexander Zverev - Carlos Alcaraz Roland Garros Erkekler Final
top_tennis DMAX

A Milli Takımımızın EURO 2024 Kadrosu Açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takımımızın EURO 2024 kadrosunu açıkladı.

Almanya'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek EURO 2024 öncesinde A Milli Takımımızın 26 kişilik kadrosu netlik kazandı.

EURO 2024'te F Grubu'nda yer alan Türkiye, grup etabında Gürcistan, Portekiz ve Çekya ile karşılaşacak.

Türkiye, EURO 2024 öncesindeki son hazırlık maçında Polonya ile karşı karşıya gelecek.

Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu'nda Portekiz, Çekya ve Gürcistan ile mücadele edecek olan A Milli Futbol Takımı'nın kadrosu şu şekilde:

Futbolcu Bilgileri

Oyuncu Kulüp A Millilik Sayısı / Gol Forma Numarası
KALECİ
Altay Bayındır Manchester United 9/0 12
Mert Günok Beşiktaş A.Ş. 28/0 1
Uğurcan Çakır Trabzonspor A.Ş. 27/0 23
DEFANS
Mert Müldür Fenerbahçe A.Ş. 23/1 18
Zeki Çelik AS Roma 45/2 2
Abdülkerim Bardakcı Galatasaray A.Ş. 7/1 14
Ahmetcan Kaplan AFC Ajax - 13
Merih Demiral Al-Ahli Saudi FC 43/2 3
Samet Akaydin Panathinaikos FC 5/0 4
Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe A.Ş. 15/1 20
ORTA SAHA
Hakan Çalhanoğlu FC Internazionale Milano 85/18 10
İsmail Yüksek Fenerbahçe A.Ş. 14/1 16
Kaan Ayhan Galatasaray A.Ş. 57/5 22
Okay Yokuşlu West Bromwich Albion FC 39/1 5
Orkun Kökçü SL Benfica 27/2 6
Salih Özcan Borussia Dortmund 17/0 15
FORVET
İrfan Can Kahveci Fenerbahçe A.Ş. 31/2 17
Yunus Akgün Leicester City FC 9/2 25
Kenan Yıldız Juventus 6/1 19
Kerem Aktürkoğlu Galatasaray A.Ş. 28/5 7
Arda Güler Real Madrid CF 6/1 8
Barış Alper Yılmaz Galatasaray A.Ş. 14/1 21
Bertuğ Yıldırım Stade Rennais FC 3/2 26
Cenk Tosun Beşiktaş A.Ş. 50/20 9
Semih Kılıçsoy Beşiktaş A.Ş. 1/0 24
Yusuf Yazıcı LOSC Lille 43/3 11

Daha önce geniş kadroda yer alan ve İskoçya ile özel maçta karşılaşan Ümit Millî Takımımızın aday kadrosuna geçiş yapan forvet oyuncumuz Bertuğ Yıldırım, A Millî Takımımızın nihai EURO 2024 kadrosuna dâhil edildi.

Ayrıca, A Millî Takımımızın EURO 2024 geniş kadrosunda yer alan Doğan Alemdar, turnuva boyunca gerçekleştirilecek tüm idmanlardaki kaleci yeterliliğini sağlayabilmek adına kampta kalmaya devam edecek.

 2024 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını Polonya'nın Opalenica kasabasında sürdüren A Millî Takımımız, turnuva öncesindeki son özel maçında 10 Haziran'da Varşova'da Polonya ile karşılaşacak. Ülkenin en yüksek kapasiteli futbol stadyumu olan PGE Narodowy'de oynanacak müsabaka TSİ 21.45'te başlayacak.

Ay-Yıldızlılar, 11 Haziran'da Ümit Millî Takımımız ile bir antrenman maçı oynadıktan sonra Polonya'dan Almanya'ya geçecek ve hazırlıklarını merkez kamp yeri olarak kullanacağı Barsinghausen kasabasındaki tesiste sürdürecek.

2024 Avrupa Şampiyonası'nda F Grubu'nda mücadele edecek A Millî Takımımız, gruptaki ilk iki maçını Dortmund kentinde 18 Haziran'da Gürcistan, 22 Haziran'da ise Portekiz'e karşı oynayacak. Ay-Yıldızlılar, gruptaki son maçında 26 Haziran'da Hamburg şehrinde Çekya ile karşılaşacak.



EURO 2024 - Ukrayna'yı tanıyalım

Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz'da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) katılacak Ukrayna Milli Takımı, dengeli gözüken gruptan çıkarak üst turları zorlamaya çalışacak.

E Grubu'nda Slovakya, Belçika ve Romanya ile mücadele edecek Ukrayna'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, turnuva geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

Kupaya katılma mücadelesi

Eski Ukraynalı futbolcu Sergiy Rebrov'un çalıştırdığı Ukrayna, elemelerde İngiltere, İtalya, Kuzey Makedonya ve Malta ile mücadele etti.

Elemelerde zorlu C Grubu'nda çıktığı 8 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan Ukrayna, İngiltere ve İtalya'nın ardından üçüncü oldu. Turnuvaya doğrudan katılma hakkı kazanamayan Ukrayna, 2022-23 UEFA Uluslar Ligi'ndeki sıralamasına göre EURO 2024 için play-off oynama hakkı kazandı.

Play-off yarı finalinde Bosna Hersek'i 2-1 yenen Ukrayna, finalde de İzlanda'yı aynı skorla geçerek Almanya bileti aldı.

Eleme grubu ve play-off maçlarında rakip ağları 15 kez havalandıran ve kalesinde 10 gol gören Ukrayna, şu sonuçları aldı:

İngiltere-Ukrayna: 2-0

Kuzey Makedonya-Ukrayna: 2-3

Ukrayna-Malta: 1-0

Ukrayna-İngiltere: 1-1

İtalya-Ukrayna: 2-1

Ukrayna-Kuzey Makedonya: 2-0

Malta-Ukrayna: 1-3

Ukrayna-İtalya: 0-0

Bosna Hersek-Ukrayna: 1-2

Ukrayna-İzlanda: 2-1

Puan durumu:

  O G B M P
1 İngiltere   8 6 2 0 20
2 İtalya   8 4 2 2 14
3 Ukrayna   8 4 2 2 14
4 K. Makedonya   8 2 2 4 8
5 Malta   8 0 0 8 0

 

Ukrayna takım oyununa güveniyor

Ukrayna, mücadeleci kadro yapısı ve sahaya yansıttığı takım oyunuyla dikkati çekiyor.

Kadro kalitesi bakımından güç dengesi bulunan takımlara karşı sonuç almakta zorlanmayan Ukrayna, EURO 2024'te yer aldığı dengeli grubun avantajını kullanmaya çalışacak.

Kaptan Andriy Yarmolenko, Ukrayna Milli Takımı'nın en önemli kozları arasında bulunuyor. Yarmolenko, Ukrayna formasıyla iki gol daha atması halinde 48 golle milli takımın en skorer oyuncusu Andriy Shevchenko'yu da yakalayacak.

İspanya ekibi Girona'nın bu sezon gösterdiği başarılı performansın mimarlarından Artem Dovbyk ve Valencia'dan Roman Yaremchuk da Ukrayna'nın gol yollarında güvendiği isimler olarak göze çarpıyor.

Kanatlarda, Chelsea'ye astronomik bonservis bedeliyle transfer olan Mykhailo Mudryk ve Arsenal'dan Oleksandr Zinchenko, orta sahada ise bir diğer Gironalı Viktor Tsygankov takımın etkili oyuncuları arasında yer alıyor.

Aday kadrosu

Kaleci: Andriy Lunin (Real Madrid), Anatoliy Trubin (Benfica), Georgiy Bushchan (Dinamo Kiev)

Defans: Yukhym Konoplya (Shakhtar Donetsk), Valeriy Bondar (Shakhtar Donetsk), Mykola Matvienko (Shakhtar Donetsk), Oleksandr Tymchyk (Dinamo Kiev), Vitaliy Mykolenko (Everton), Maksym Taloverov (LASK), Illia Zabarnyi (Bournemouth), Oleksandr Svatok (Dnipro)

Orta saha: Taras Stepanenko (Shakhtar Donetsk), Oleksandr Zubkov (Shakhtar Donetsk), Georgiy Sudakov (Shakhtar Donetsk), Andriy Yarmolenko (Dinamo Kiev), Volodymyr Brazhko (Dinamo Kiev), Mykola Shaparenko (Dinamo Kiev), Sergiy Sydorchuk (Westerlo), Ruslan Malinovskyi (Genoa), Mykhailo Mudryk (Chelsea), Viktor Tsygankov (Girona), Oleksandr Zinchenko (Arsenal)

Forvet: Artem Dovbyk (Girona), Roman Yaremchuk (Valencia), Vladyslav Vanat (Dinamo Kiev)

Turnuva geçmişi

Şampiyonada daha önce 3 kez yer alan Ukrayna Milli Takımı, en büyük başarısını 2020'de çeyrek final oynayarak elde etti.

Katıldığı diğer iki turnuvaya gruplarda veda eden Ukrayna, kupa tarihinde oynadığı 11 maçta 3 galibiyet ve 8 mağlubiyet yaşadı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 8 kez havalandıran Ukrayna, 19 gol yedi.

Ukrayna'nın turnuva geçmişi şöyle:

2012 - Grup aşaması

2016 - Grup aşaması

2020 - Çeyrek final

Maç takvimi

Ukrayna'nın EURO 2024 E Grubu'nda oynayacağı maçların programı şöyle:

17 Haziran Pazartesi:

16.00 Romanya-Ukrayna (Münih Futbol Arena-Münih)

21 Haziran Cuma:

16.00 Slovakya-Ukrayna (Düsseldorf Arena-Düsseldorf)

26 Haziran Çarşamba:

19.00 Ukrayna-Belçika (Stuttgart Arena-Stuttgart)

EURO 2024 - Romanya'yı tanıyalım

Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz'da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) katılacak Romanya Milli Takımı, eski başarılı günlerine yeniden dönmek istiyor. Kadroda Süper Lig'den de 4 isim var.

E Grubu'nda Ukrayna, Slovakya ve Belçika ile mücadele edecek Romanya'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, turnuva geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

Kupaya katılma mücadelesi

Edward Iordanescu'nun teknik direktörlüğünü yaptığı Romanya Milli Futbol Takımı, elemelerde İsviçre, İsrail, Belarus, Kosova ve Andorra ile mücadele etti.

I Grubu'nda oynadığı 10 maçta 6 galibiyet ve 4 beraberlik yaşayan Romanya, hanesine yazdırdığı 22 puanla zirvede yer alarak doğrudan Almanya biletinin sahibi oldu. Bu müsabakalarda ağları 16 kez sarsan Romanya, kalesinde ise 5 gol gördü.

Romanya, eleme maçlarında şu sonuçları aldı:

Andorra-Romanya: 0-2

Romanya-Belarus: 2-1

Kosova-Romanya: 0-0

İsviçre-Romanya: 2-2

Romanya-İsrail: 1-1

Romanya-Kosova: 2-0

Belarus-Romanya: 0-0

Romanya-Andorra: 4-0

İsrail-Romanya: 1-2

Romanya-İsviçre: 1-0

Puan durumu:

  O G B M P
1 Romanya   10 6 4 0 22
2 İsviçre   10 4 5 1 17
3 İsrail   10 4 3 3 15
4 Belarus   10 3 3 4 12
5 Kosova   10 2 5 3 11
6 Andorra
10 0 2 8 2

Türkiye'den 4 oyuncu

Romanya'nın EURO 2024 aday kadrosunda Türkiye'de forma giyen 4 futbolcu yer alıyor.

Geçen sezon Konyaspor'da görev yapan Alexandru Cicaldau ile Gaziantep FK'de oynayan Florin Nita, Deian Sorescu ve Denis Dragus, turnuvada Türk futbolseverler tarafından yakından takip edilecek.

İngiltere Premier Lig ekibi Tottenham'da forma giyen Radu Dragusin, Romanya'nın kadrosundaki en tanınmış futbolcu olarak ön plana çıkıyor. Bu oyuncunun yanı sıra kaptan Nicolae Stanciu, Ianis Hagi ve George Puscas, teknik direktör Ioardanescu'nun turnuvadaki önemli kozları olacak.

Turnuva geçmişi

Avrupa Futbol Şampiyonası'na 5 kez katılan Romanya Milli Takımı, en iyi derecesini, çeyrek final oynadığı 2000 yılında yaptı.

Almanya, İngiltere ve Portekiz ile A grubunda yer alan Romanya, Portekiz'in arkasında ikinci sırada yer alarak son 8 takım arasına girdi. Galatasaraylı Gheorghe Hagi ve Gheorghe Popescu ile Fenerbahçeli Viorel Moldovan'ın da yer aldığı kadrosuyla Romanya, çeyrek finalde İtalya'ya 2-0 yenilerek elendi.

Şampiyona tarihinde 16 maç yapan Romanya Milli Takımı, 1 galibiyet, 5 beraberlik ve 10 mağlubiyet yaşadı. Turnuvaya son olarak 2016'da katılan Romanya, 16 karşılaşmada 10 kez fileleri havalandırdı, kalesinde ise 21 gol gördü.

Romanya'nın Avrupa Futbol Şampiyonası geçmişi şöyle:

1984 - Grup aşaması

1996 - Grup aşaması

2000 - Çeyrek final

2008 - Grup aşaması

2016 - Grup aşaması

Aday kadrosu

Kaleci: Florin Nita (Gaziantep FK), Horatiu Moldovan (Atletico Madrid), Stefan Tarnovanu (FCSB), Razvan Sava (Cluj).

Defans: Nicusor Bancu (Universitatea Craiova), Andrei Burca (Al-Okhdood), Ionut Nedelcearu (Palermo), Adrian Rus (Pafos), Andrei Ratiu (Rayo Vallecano), Radu Dragusin (Tottenham), Vasile Mogos (Cluj), Bogdan Racovitan (Rakow Czestochowa).

Orta saha: Nicolae Stanciu (Damac), Razvan Marin (Empoli), Alexandru Cicaldau (Konyaspor), Ianis Hagi (Alaves), Dennis Man (Parma), Valentin Mihaila (Parma), Marius Marin (Pisa), Darius Olaru (FCSB), Deian Sorescu (Gaziantep FK), Florinel Coman (FCSB), Adrian Sut (FCSB), Constantin Grameni (Farul Constanta).

Forvet: George Puscas (Bari), Denis Alibec (Muaither), Denis Dragus (Gaziantep FK), Daniel Birligea (Cluj).

Maç takvimi

Romanya'nın EURO 2024 D Grubu'nda oynayacağı maçların programı şöyle:

17 Haziran Pazartesi:

16.00 Romanya-Ukrayna (Münih Futbol Arena-Münih)

22 Haziran Cumartesi:

22.00 Belçika-Romanya (Köln Stadı-Köln)

26 Haziran Çarşamba:

19.00 Slovakya-Romanya (Frankfurt Arena-Frankfurt)

EURO 2024 - Slovakya'yı tanıyalım

Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz'da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) katılacak Slovakya Milli Takımı, elemelerdeki performansını turnuvada da sergileyerek gruptan çıkmayı hedefleyecek.

E Grubu'nda Ukrayna, Belçika ve Romanya ile mücadele edecek Slovakya'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, turnuva geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

Kupaya katılma mücadelesi

Napoli'nin de başında bulunan İtalyan teknik direktör Francesco Calzona'nın çalıştırdığı Slovakya Milli Takımı, elemelerde Portekiz, Lüksemburg, İzlanda, Bosna Hersek ve Lihtenştayn ile mücadele etti.

Elemelerde J Grubu'nda çıktığı 10 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan Slovakya, İngiltere'nin arkasında ikinci olarak EURO 2024'e katılma hakkı kazandı.

Eleme grubunda rakip ağları 17 kez havalandıran ve kalesinde 8 gol gören Slovakya, şu sonuçları aldı:

Slovakya-Lüksemburg: 0-0

Slovakya-Bosna Hersek: 2-0

İzlanda-Slovakya: 1-2

Lihtenştayn-Slovakya: 0-1

Slovakya-Portekiz: 0-1

Slovakya-Lihtenştayn: 3-0

Portekiz-Slovakya: 3-2

Lüksemburg-Slovakya: 0-1

Slovakya-İzlanda: 4-2

Bosna Hersek-Slovakya: 1-2

Puan durumu:

  O G B M P
1 Portekiz   10 10 0 0 30
2 Slovakya   10 7 1 2 22
3 Lüksemburg   10 5 2 3 17
4 İzlanda   10 3 1 6 10
5 Bosna Hersek   10  3 0 7 9
6 Lihtenştayn   10 0 0 10 0
 

Slovakya'nın "yükselen" form grafiği

Slovakya, son maçlardaki yükselen form grafiğini EURO 2024'e yansıtarak başarılı olmaya çalışacak.

Belçika'nın öne çıktığı dengeli bir grupta bulunmanın avantajını kullanmayı amaçlayan Slovakya, savunma güvenliğini büyük ölçüde PSG'de forma giyen kaptan Milan Skriniar'a emanet edecek.

Orta sahada Napoli'den Stanislav Lobotka ve Hamburg'dan Laszlo Benes gibi kozları bulunan Slovakya, gol yollarında ise Boavista'dan Robert Bozenik ve Sparta Prag'dan Lukas Haraslin'e güveniyor.

Haraslin, EURO 2024 elemelerinde 3 golle takımının en skorer oyuncusu oldu.

Aday kadrosu

Kaleci: Martin Dubravka (Newcastle United), Marek Rodak (Fulham), Henrich Ravas (New England Revolution), Dominik Takac (Spartak Trnava)

Defans: Peter Pekarik (Hertha Berlin), Milan Skriniar (Paris Saint-Germain), Norbert Gyömber (Salernitana), David Hancko (Feyenoord), Denis Vavro (Kopenhag), Vernon De Marco (Hatta), Michal Tomic (Slavia Prag), Adam Obert (Cagliari), Matus Kmet (Trencin), Sebastian Kosa (Spartak Trnava)

Orta saha: Juraj Kucka (Slovan Bratislava), Ondrej Duda (Hellas Verona), Patrik Hrosovsky (Genk), Stanislav Lobotka (Napoli), Matus Bero (Bochum), Laszlo Benes (Hamburg), Jakub Kadak (Luzern), Dominik Holly (Jablonec)

Forvet: Robert Bozenik (Boavista), Lukas Haraslin (Sparta Prag), Tomas Suslov (Hellas Verona), Ivan Schranz (Slavia Prag), David Strelec (Slovan Bratislava), David Duris (Ascoli), Robert Polievka (Dukla Banska Bystrica), Lubomir Tupta (Slovan Liberec), Leo Sauer (Feyenoord)

Turnuva geçmişi

Slovakya Milli Takımı, Çekoslovakya'nın dağılmasının ardından şampiyonaya 3. kez katılma hakkı elde etti.

İlk turnuvası 2016'da son 16 turuna yükselen Slovakya, 2020'de ise gruptan çıkamadı. Kupa tarihinde 7 maça çıkan Slovakya, 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı.

Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 5 kez havalandıran Slovakya, 13 gol yedi.

Maç takvimi

Slovakya'nın EURO 2024 E Grubu'nda oynayacağı maçların programı şöyle:

17 Haziran Pazartesi:

19.00 Belçika-Slovakya (Frankfurt Arena-Frankfurt)

21 Haziran Cuma:

16.00 Slovakya-Ukrayna (Düsseldorf Arena-Düsseldorf)

26 Haziran Çarşamba:

19.00 Slovakya-Romanya (Frankfurt Arena-Frankfurt)

EURO 2024 - Belçika'yı tanıyalım

Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz'da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) katılacak Belçika Milli Takımı, yenilenmiş kadrosuyla bu kez başarı hedefliyor.

E Grubu'nda Slovakya, Ukrayna ve Romanya ile mücadele edecek Belçika'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, turnuva geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

Kupaya katılma mücadelesi

2023 Şubat'tan bu yana Domenico Tedesco'nun teknik direktörlüğünü yaptığı Belçika, elemelerde Avusturya, İsveç, Azerbaycan ve Estonya ile mücadele etti.

F Grubu'nda çıktığı 8 karşılaşmada 6 galibiyet, 2 beraberlik yaşayan "Kırmızı Şeytanlar", 20 puanla namağlup ve lider olarak direkt EURO 2024'e katılma hakkı elde etti. Oynadığı maçlarda 22 gol atan Belçika, kalesinde ise 4 gol gördü.

Belçika'nın elemelerde oynadığı müsabakalarda aldığı sonuçlar şöyle:

İsveç-Belçika: 0-3

Belçika-Avusturya: 1-1

Estonya-Belçika: 0-3

Azerbaycan-Belçika: 0-1

Belçika-Estonya: 5-0

Avusturya-Belçika: 2-3

Belçika-İsveç: 1-1

Belçika-Azerbaycan: 5-0

Puan durumu:

  P
1 Belçika   8 6 2 0 20
2 Avusturya   8 6 1 1 19
3 İsveç   8 3 1 4 10
4 Azerbaycan    8 2 1 5 7
5 Estonya   8 0 1 7 1
 


Takımın yıldızı De Bruyne

Belçika'nın EURO 2024'te en güvendiği isim, şüphesiz Manchester City'nin yıldızı Kevin De Bruyne olacak.

Savunmada Trabzonsporlu oyuncu Thomas Meunier tecrübesiyle öne çıkarken, orta sahada Youri Tielemans, De Bruyne ve Axel Witsel'in sorumluluk alması bekleniyor.

Elemelerde 14 gol kaydeden Romelu Lukaku ile Jeremy Doku ise "Kırmızı Şeytanlar"ın Almanya'daki en önemli gol ayakları olacak.

Belçika'da Domenico Tedesco'nun EURO 2024 aday kadrosuna Thibaut Courtois, Michy Batshuayi ve Dries Mertens'i almaması ise dikkati çekti. Bu oyunculardan Mertens, sergilediği performansla Galatasaray'ın Süper Lig'de elde ettiği şampiyonlukta önemli rol oynadı. Batshuayi ise Fenerbahçe formasıyla tüm kulvarlarda 24 gole imza attı.

Uzun süreli sakatlığı bulunan Courtois ise Real Madrid'in UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'u 2-0 yenerek kupayı kazandığı finalde forma giydi.

Aday kadrosu

Kaleci: Koen Casteels (Wolfsburg), Thomas Kaminski (Luton Town), Matz Sels (Nottingham Forest)

Defans: Timothy Castagne (Fulham), Zeno Debast (Anderlecht), Maxim De Cuyper (Club Brugge), Wout Faes (Leicester City), Thomas Meunier (Trabzonspor), Arthur Theate (Rennes), Jan Vertonghen (Anderlecht)

Orta saha: Kevin De Bruyne (Manchester City), Orel Mangala (Olimpik Lyon), Amadou Onana (Everton), Youri Tielemans (Aston Villa), Arthur Vermeeren (Atletico Madrid), Aster Vranckx (Wolfsburg), Axel Witsel (Atletico Madrid)

Forvet: Johan Bakayoko (PSV), Yannick Carrasco (Al Shabab), Charles De Ketelaere (Atalanta), Jeremy Doku (Manchester City), Romelu Lukaku (Roma), Dodi Lukebakio (Sevilla), Lois Openda (Leipzig), Leandro Trossard (Arsenal)

Turnuva geçmişi

Belçika Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda 6 kez boy gösterdi.

En büyük başarısına EURO 1980'de ikinci olarak ulaşan "Kırmızı Şeytanlar", 1972'de ise üçüncülük elde etti. 2016 ile 2020'de çeyrek final oynayan Belçika, 1984 ve 2000'de ise turnuvaya grup aşamasında veda etti.

Turnuvada 22 maç yapan "Kırmızı Şeytanlar", 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 9 yenilgi yaşadı. Bu müsabakalarda 31 gol atan Belçika, kalesinde ise 28 gole engel olamadı.

Belçika Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası geçmişi şöyle:

1972: Üçüncülük

1980: İkincilik

1984: Grup aşaması

2000: Grup aşaması

2016: Çeyrek final

2020: Çeyrek final

Maç takvimi

Belçika'nın EURO 2024 E Grubu'nda oynayacağı maçların programı şöyle:

17 Haziran Pazartesi:

19.00 Belçika-Slovakya (Frankfurt Arena-Frankfurt)

22 Haziran Cumartesi:

22.00 Belçika-Romanya (Köln Stadı-Köln)

26 Haziran Çarşamba:

19.00 Ukrayna-Belçika (Stuttgart Arena-Stuttgart)