TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

3 Temmuz 2021 Cumartesi

Harry Kane, Alan Shearer'ı yakaladı

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) son çeyrek final maçında İngiltere ile Ukrayna karşı karşıya geldi.


Roma Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmayı 4-0 kazanan İngiltere yarı finale yükseldi ve Danimarka'nın rakibi oldu.

Ukrayna - İngiltere 0-4 Özet İzle

Ukrayna ağlarını iki kez havalandıran Harry Kane, turnuvadaki gol sayısını 3'e yükseltti.

İngiltere Milli Takımı formasıyla büyük turnuvalardaki (Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası) 9. golünü atan Kane, Alan Shearer ile gol sayısını eşitledi.

İngiltere Milli Takımı adına söz konusu turnuvalardaki en skorer isim ise 10 gollü Gary Lineker. Wayne Rooney de 7 golle bu ismleri takip ediyor.

Ukrayna'ya fark atan İngiltere yarı finalde

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) son yarı finalist belli oldu. İtalya'nın başkenti Roma'da oynanan mücadelede Ukrayna'yı 4-0 yenen İngiltere, adını yarı finale yazdırdı. Ada ekibi, turnuvada oynadığı 5 maçı da gol yemeden bitirdi.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son yarı finalist Ukrayna - İngiltere mücadelesiyle netleşti. Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadeleyi Harry Kane (2), Harry Maguire ve Jordan Henderson'ın golleriyle 4-0 kazanan İngiltere, adını yarı finale yazdırdı.

Ukrayna - İngiltere 0-4 Özet İzle

İngiltere, Harry Kane'nin 4. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan İngilizler, 46. dakikada Harry Maguire ile skoru 2-0 yaptı.

50. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Harry Kane, farkı 3'e çıkardı: 0-3

Gollerine devam eden İngiltere, 63'te Jordan Henderson ile skoru 4-0 yaptı.

Ukrayna'yı 4-0 gibi net bir skorla geçerek yarı final biletini alan Gareth Southgate'in ekibi, EURO 2020'de şu ana kadar çıktığı 5 karşılaşmayı da gol yemeden tamamladı. İngiltere, bu istatistiğiyle büyük turnuvalarda ilk 5 maçında gol yemeyen tek takım olan İtalya'nın rekorunu egale etti.

İngiltere, yarı finalde Danimarka ile eşleşti. Dev maç 7 Temmuz Çarşamba günü oynanacak.

Wimbledon'da 3. tur heyecanı sona erdi

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda üçüncü tur maçları tamamlandı. Erkeklerde Roger Federer ve Alexander Zverev, kadınlarda Ashleigh Barty, Cori Gauff ile Emma Raducanu rakiplerini mağlup ederek dördüncü tura yükseldi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020'de iptal edilen sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da heyecan sürüyor. Londra'da düzenlenen organizasyonda üçüncü tur maçları tamamlandı.

"Ekselansları" lakaplı Roger Federer, Büyük Britanyalı Cameron Norrie ile karşılaştı. İlk iki seti 6-4'lük skorlarla kazanan İsviçreli raket 2-0 öne geçti.

Üçüncü seti 7-5 kaybeden Federer, ardından 6-4 ile maçı 3-1 kazandı. Tecrübeli tenisçi, dördüncü turda İtalyan Lorenzo Sonego ile karşı karşıya gelecek.

6 numaralı seribaşı Alexander Zverev ise Birleşik Amerikalı Taylor Fritz ile dördüncü tur mücadelesi verdi. İlk seti 7-6 kaybeden Zverev, ardından rakibini 6-4, 6-3 ve 7-6'lık setlerle mağlup ederek, Kanadalı Félix Auger-Aliassime'nin rakibi oldu.

Kadınlarda bir numaralı seri başı Ashleigh Barty, Çekyalı Katerina Siniakova 6-3 ve 7-5'lik iki setin sonunda eledi. Avustralyalı tenisçi dördüncü turda Barbora Krejcikova ile karşılaşacak.

Birleşik Amerikalı Cori Gauff, Sloven Kaja Juvan'ı 6-3'lük iki setin sonunda mağlup ederek, Alman Angelique Kerber'in rakibi oldu.

18 yaşındaki Büyük Britanyalı Emma Raducanu ise, Romanyalı Sorana Cirstea ile karşı karşıya geldi. Rakibini 6-3 ve 7-5'lik iki set sonunda deviren Raducanu, Ajla Tomljanovic ile çeyrek finale çıkma mücadelesi verecek.

Çekya - Danimarka 1-2 Özet İzle



U19 Balkan Şampiyonası’nda 2 Oyuncumuz Rüya Takıma Seçildi

Sırbistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen U19 Kızlar Balkan Şampiyonası’nda, U16 Kız Milli Takımımızdan iki oyuncu turnuvanın rüya takımına seçildi.

Millilerimizden Defne Başyolcu “En İyi Pasör Çaprazı” ve İlayda Naz Gergef “En İyi Libero” ödülünün sahibi oldu.

U16 Kız Milli Takımımız, U19 Balkan Şampiyonası’nı Gümüş Madalya ile Tamamladı

Sırbistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen U19 Kızlar Balkan Şampiyonası, bugün oynanan Sırbistan - Türkiye karşılaşmasıyla sona erdi.

U16 Kız Milli Takımımız, final maçında ev sahibi Sırbistan’a 25-9, 25-13 ve 25-15’lik setlerle 3-0 mağlup oldu. 

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

U19 Kızlar Balkan Voleybol Şampiyonası’nda U16 Kız Milli Takımımız ile mücadele eden Türkiye, büyük bir başarıya imza attı ve organizasyonu Balkan ikincisi olarak gümüş madalyayla tamamladı.

SIRBİSTAN-TÜRKİYE: 3-0
SALON: Belgrad
HAKEMLER: Jelena Mitrovic, Ardit Nurja
SIRBİSTAN: Kockarevic, Osmajic, Savic, Cvetkovic, Kurtagic, Mandovic, Gocanin (L) (Tisma, Uzelac, Pakic (L), Tica)
TÜRKİYE: Defne Devrim, Safronova, Bianka İlayda, Defne Başyolcu, Eslem, Begüm, İlayda Naz (L) (Talya, Nisan, Ceyda)
SETLER: 25-9, 25-13, 25-15
SÜRE: 59 dakika (18′,21′,20′)


Patrik Schick, Milan Baros'u yakaladı

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) Çek Cumhuriyeti'ni 2-1 yenen Danimarka, yarı finale yükseldi.


Çek Cumhuriyeti'nin tek golünü 49. dakikada Patrik Schick kaydetti.

Çekya - Danimarka 1-2 Özet İzle

Turnuvayı 5 golle kapayan Schick, Çek Cumhuriyeti'nin bir Avrupa Şampiyonası'nda en fazla gol atan futbolcusu unvanını elinde tutan Milan Baros'u yakaladı.

Danimarka yarı finalde

Avrupa Futbol Şampiyonası (EUR0 2020) çeyrek final mücadelesinde Çekya'yı 2-1 yenen Danimarka kupayı kazandığı 1992'den sonra ilk kez yarı finale yükseldi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanan çeyrek final mücadelesinde Çekya ile Danimarka karşılaştı.

Maçın 5. dakikasında Danimarka, 1-0 öne geçti. Sağ taraftan kullanılan korner atışında Jens Stryger'in ortasına penaltı noktası civarında iyi yükselen Thomas Delaney, kafa vuruşuyla topu kaleci Tomas Vaclik'in yanından ağlara gönderdi.

Çekya - Danimarka 1-2 Özet İzle

42. dakikada sol taraftan gelişen Danimarka atağında, Joakim Maehle'nin ceza alanına gönderdiği topu Kasper Dolberg tamamladı ve takımı adına 2-0 üstünlüğü sağladı.

Çekya ikinci yarının hemen başında farkı bire indirdi. 49'uncu dakikada sağ taraftan Vladimir Coufal'ın ceza alanına ortaladığı topu, Patrik Schick şık bir vuruşla filelerle buluşturdu: 1-2.

Kalan bölümde skora korumasını bilen Danimarka, son dört takım arasına adını yazdırdı.

Danimarka, yarı finalde Ukrayna-İngiltere eşleşmesinin galibiyle 7 Temmuz Çarşamba günü karşılaşacak.

Schick, Baros'u yakaladı

Gol sayısını 5'e çıkaran Schick, Çekya'nın bir Avrupa Şampiyonası'nda en fazla gol atan futbolcusu unvanını elinde tutan Milan Baros'u yakaladı.

Melisa Ercan'dan Wimbledon'da önemli başarı

Milli tenisçi Melisa Ercan, Wimbledon gençler elemelerinde final turuna yükseldi.

Türkiye Tenis Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Orange Bowl şampiyonluğu ve 14 Yaş Avrupa Şampiyonası'nda ikinciliği bulunan Melisa Ercan, ilk grand slam deneyimine galibiyetle başladı.

Melisa, Wimbledon gençler elemelerinin ilk turunda 6 numaralı seribaşı Fransız Lucie Nguyen Tan ile karşılaştı.

Dünya gençler sıralamasının 69. basamağında yer alan 18 yaşındaki rakibini 6-3 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenen milli tenisçi, elemelerde final turuna kaldı.

Melisa ana tablo yolunda elemelerde 13 numaralı seribaşı olan dünya gençler 79'uncusu 16 yaşındaki Kanadalı Kayla Cross ile karşı karşıya gelecek.

19 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız ABD’ye Mağlup Oldu

FIBA 2021 19 Yaş Altı Erkekler Dünya Kupası'nda Türkiye, ilk maçında ABD'ye 83-54 mağlup oldu.


Letonya'nın Riga ve Daugavpils şehirlerinde düzenlenen FIBA 2021 19 Yaş Altı Erkekler Dünya Kupası’nda mücadele eden Ay-yıldızlılarımız, ilk maçında karşılaştığı ABD’ye 83-54'lük skorla kaybetti. D Grubu’nda yer alan 19 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız, ikinci maçında 4 Temmuz Pazar günü TSİ 17.30’da Avustralya ile karşılaşacak.

Riga Olympic Center’da oynanan müsabakaya millilerimiz, Mert Emre Ekşioğlu, Batın Tuna, Berke Büyüktuncel, Yiğit Onan ve Furkan Haltalı beşiyle başladı. Ay-yıldızlılarımız karşılaşmanın ilk yarısını 46-20 geride tamamladı.

19 Yaş Altı Erkek Milli Takımımızda Sarper David Mutaf 12, Furkan Haltalı 9 ve Berke Büyüktuncel 7 sayı kaydetti. ABD’de ise Jaden Ivey 21 sayıyla maçı tamamladı.

Emma Raducanu 4. tura çıktı

Kadınlar dünya sıralamasının 338. basamağındaki Büyük Britanyalı tenisçi Emma Raducanu, kariyerinin ilk grand slam turnuvası deneyimini yaşadığı Wimbledon'da 4. tura yükseldi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020'de iptal edilen sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da 6. gün, sabah seansındaki maçlarla başladı.

Tek kadınlarda ana tabloya özel davetle katılan 18 yaşındaki Raducanu, 3. turda karşılaştığı dünya 45 numarası Sorana Cirstea'yı 6-3 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yenerek yoluna devam etti.

2018 şampiyonu Angelique Kerber (25), Aliaksandra Sasnovich'i 2-1 (2-6, 6-0, 6-1) mağlup ederek 4. tur bileti aldı.

Karolina Muchova (19 numaralı seribaşı), Anastasia Pavlyuchenkova'yı (16), Coco Gauff (20) da Kaja Juvan'ı 2-0 ile geçerek son 16 isim arasına girdi.

Tek erkeklerde ise Matteo Berrettini (7), Aljaz Bedene ile oynadığı 3. tur karşılaşmasını 6-4'lük setlerle 3-0 kazandı ve Wimbledon'da kariyerinin en iyi derecesi olan 4. turu tekrarladı.

Hubert Hurkacz (14), Alexander Bublik'i, Lorenzo Sonego (23) da James Duckworth'ü 3-0 yenerek tur atladı.

Avusturya'da ilk sıra Max Verstappen'in

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 9. ayağı Avusturya Grand Prix'sine, Red Bull-Honda takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen ilk sıradan başlayacak.

Verstappen, Spielberg kentindeki 4,3 kilometrelik Red Bull Pisti'nde düzenlenecek yarışın sıralama turlarındaki 1 dakika 3.720 saniyelik derecesiyle ilk cebin sahibi oldu. 23 yaşındaki pilot, kariyerinin 7. pole pozisyonuna ulaştı.

Hollandalı sürücünün 0.048 saniye arkasındaki Lando Norris (McLaren-Mercedes) 2'nciliği, pisti takım arkadaşı Verstappen'den 0.270 saniye yavaş turlayan Sergio Perez ise 3'üncülüğü elde etti.

71 turluk yarış, yarın TSİ 16.00'da başlayacak.


04 TEMMUZ 2021 PAZAR


16:00
Formula 1
Avusturya GP formula1lastik Türkmen Sport
16:00 Formula 1
Avusturya GP formula1lastik İdman TV

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Koç'un 3 Temmuz mektubuna cevap verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un 3 Temmuz süreci ile ilgili kendisine yazdığı mektuba cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un 3 Temmuz süreci ile ilgili kendisine yazdığı mektuba cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ’nün, yargı marifetiyle Türk futbolunu dizayn etme girişimi, Fenerbahçe camiasının dik duruşu sayesinde başarısızlığa uğramıştır” dedi.

Ali Koç’un mektubunun tam metni şöyle:

"Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN
T.C. Cumhurbaşkanı

Sayın Cumhurbaşkanım,

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 3 Temmuz 2011 sabahı hain örgütün savcılarının başlattığı sözde şike davasından beri süren hak arama mücadelesi, FETÖ’nün çarptığı ilk duvar olmuş, hainlerin maskesini düşürmüş ve aziz milletimizde de bir uyanışı başlatmıştır.

Vardığımız noktada yüce Türk yargısı, bu süreçte Kulübümüze kurulan kumpası tescil etmiş ve sanıkları binlerce yıllık hapis cezasına mahkûm etmiştir.

15 Temmuz 2016’da, eli kanlı örgütün milli iradeye kastettiği hain darbe girişimi, ülkemizin ne büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığını gösterdi, kıymetli şahsınızın FETÖ’ye karşı verdiği mücadelenin ehemmiyetini ortaya koydu.

Zat-ı alinizin önderliğinde FETÖ’ye karşı olan tavizsiz duruş, artık milletimizin duruşudur. Bu ülkenin değerlerini kendine temel almış ve bu milletle var olan Fenerbahçe Spor Kulübü de bu duruşun, bu mücadelenin büyük bir parçasıdır.

Fenerbahçe’nin FETÖ’ye karşı olan adalet mücadelesinin 10. yılı olan 3 Temmuz 2021 Cumartesi günü, Kulübümüzün Yüksek Divan Kurulu üyesi olmasından büyük bir şeref duyduğumuz zat-ı alinizin, kulübümüzün televizyonu Fenerbahçe TV’de ve tüm sosyal platformlarımızda yayınlanmak üzere bu konudaki yorum ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmanızı ve haklı davamıza destek olmanızı Fenerbahçe ailesi olarak arz ve temenni ediyor; katkılarınızın bizleri onurlandıracağını paylaşmak istiyoruz.

Desteğiniz FETÖ’ye ve onun işbirlikçilerine karşı da milletimizin vereceği en büyük mesaj olacaktır.

Saygılarımla,
Ali Y. Koç
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı"


 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cevabının tam metni şöyle:

"FENERBAHÇE ADALET MÜCADELESİ 10. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Sayın Ali KOÇ
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı

FETÖ, tüm kurum ve kuruluşlarıyla devletimizi ele geçirme hedefi doğrultusunda 40 yıl boyunca sinsi bir şekilde çalışmış, bu süreçte sayısız ihanete, alçaklığa ve zulme imza atmıştır.

Örgüt, özellikle yargı ve emniyet içinde yuvalanmış militanları vasıtasıyla, gerektiğinde en temel hukuk kaidelerini bile çiğneyerek, spordan siyasete, sivil toplumdan iş dünyasına kadar her alana müdahale etmiştir.

Bu sürecin hem en canlı şahitlerinden hem en büyük mağdurlarından biri, hiç şüphesiz, Fenerbahçe Spor Kulübü’dür.

FETÖ’nün, yargı marifetiyle Türk futbolunu dizayn etme girişimi, Fenerbahçe camiasının dik duruşu sayesinde başarısızlığa uğramıştır.

Örgütün demokrasimize ve istiklalimize yönelik hamlelerinin çoğunun akim kalmasında, Fenerbahçe’nin yürüttüğü hak arama çabasının önemli payı vardır.

Devletimiz de 17-25 Aralık girişimi sonrasında başlattığı, 15 Temmuz ihanetinden sonra çok daha kararlı bir şekilde sürdürdüğü mücadelesi ile örgüte ağır darbeler indirmiştir.

Son FETÖ’cü hain de hukuk önünde hesap verene kadar, bu sinsi terör örgütüyle mücadelemiz devam edecektir.

Örgütün ülkemize ve milletimize bir daha benzer acılar yaşatmaması için Fenerbahçe camiasının desteği ve dayanışması son derece önemlidir.

FETÖ’ye karşı adalet mücadelesinin 10’uncu yıl dönümünde, sizlerin şahsında Fenerbahçe’ye gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum.

Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere vatanımızın istiklal ve istikbali uğrunda canlarını feda eden tüm kahramanları rahmetle yâd ediyor, gazilerimizin her birine sağlık ve afiyet diliyorum.

Recep Tayyip ERDOĞAN
Türkiye Cumhurbaşkanı"

Brezilya ve Peru yarı finalde

Brezilya ve Peru, 2021 Kupa Amerika'da (Copa America) yarı finale yükseldi.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafından geçen yıl yapılması planlanan fakat koronavirüs salgını nedeniyle bir yıl ertelenen 47. Kupa Amerika'da son 4'e kalan iki takım belli oldu.

Organizasyonun ev sahibi Brezilya, Gabriel Jesus'un 48. dakikada gördüğü kırmızı kart yüzünden ikinci yarıda 10 kişi kalmasına rağmen Şili'yi 1-0 yendi. Karşılaşmanın tek golünü 46. dakikada Paqueta attı.

Brezilya - Şili 1-0 Özet İzle 

Peru ile Paraguay arasındaki mücadele ise gol düellosuna sahne oldu. Paraguay, Peru'nun Gomez (kendi kalesine), Lapadula, Yotun ile bulduğu gollere, Gomez, Alonso ve Avalos ile karşılık verince maçın 90 dakikası 3-3 tamamlandı.

Hem kendi kalesine hem de rakip kaleye gol atan Paraguaylı Gomez, 45‎+‎3‎'üncü dakikada, Perulu Carrillo ise 85. dakikada kırmızı kart gördü.

Kurallar gereği penaltı atışlarına geçildi. Rakibine 4-3 üstünlük kuran Peru, yarı finalde Brezilya'nın rakibi oldu.

Peru - Paraguay 3-3 (4-3 Pen.) Özet İzle 

Turnuvanın diğer yarı finalistleri, yarın TSİ 01.00'de başlayacak Uruguay - Kolombiya ve TSİ 04.00'te oynanacak Arjantin - Ekvador maçlarıyla belirlenecek.


04 TEMMUZ 2021 PAZAR


01:00
Uruguay - Kolombiya
Copa America Çeyrek Final top_futbol Haber Global
04:00
Arjantin - EkvadorCopa America Çeyrek Final top_futbol Haber Global

Belçika - İtalya 1-2 Özet İzle



Bordeaux ve Angers küme düşürüldü

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Bordeaux ve Angers mali nedenlerden dolayı küme düşürüldü.Bordeaux ve Angers, yapılan mali incelemelerin ardından 2. Lig'e (Ligue 2) düşürüldü. 


İki kulübü incelemeye alan DNCG (Mali Polis), Bordeaux kulübünün yatırımcısının geri çekilmesi sebebiyle Ligue 2'ye düşürüldüğünü bildirdi. Angers'in ise evraklarındaki bir eksiklik yüzünden aynı cezaya uğradığı kaydedildi.

BORDEAUX SATIŞLA KURTULMAK İSTİYOR
Bu karar üzerine her iki kulüp de itiraz yoluna gideceklerini duyurdu. Bordeaux, kulübün satılmak üzere olduğunu ve DNCG'ye sağlam bir plan ile gerekli güvencelerin sunulacağını ifade etti.

ANGERS'IN SORUNU BELGE
Aynı şekilde Angers yönetim, de Rayan Aït Nouri'nin Wolverhampton'a kiralanmasında eksik bir belge nedeniyle düşürüldüklerini, bu belgeyi ibraz edeceklerini bildirdi.

BORDEAUX'NUN 6 ŞAMPİYONLUĞU VAR
Fransa'daki yetkililerin kulüplerin bu itirazlarının ardından karar değiştirip değiştirmeyeceği merak konusu oldu. Özellikle Bordeaux, 6 kez Fransa şampiyonu olan ülkenin en köklü kulüplerinden biri. Amerikalılara satıldıktan sonra yatırımcıların desteği çekmesi ile büyük kriz yaşayan kulüp alınan bu kararla ağır bir darbe daha yedi.

Fransa Ligi'nde geçtiğimiz sezonu Bordeaux 12., Angers 13. sırada tamamlamıştı.

NTVSpor.net

Leonardo Spinazzola'dan İtalya'ya kötü haber

İtalya'nın Belçika'yı 2-1 yenip yarı finale yükseldiği maçın 80. dakikasında sakatlanan Spinazzola'dan kötü haber geldi. Aşil tendonunun koptuğu bildirilen oyuncu, uzun süre yeşil sahalardan uzak kalacak.

İtalya, Belçika'yı 2-1 yenip yarı finale yükselirken; Gök Mavililer'e kötü haber Leonardo Spinazzola'dan geldi. Maçın 80. dakikasında sakatlanarak gözyaşları içerisinde kenara gelen başarılı sol bekin aşil tendonunun koptuğu bildirildi. 

Belçika - İtalya 1-2 Özet İzle 

Turnuvayı kapatan oyuncu, uzun süre yeşil sahalardan uzak kalacak. İtalyan basını, oyuncunun yaklaşık 1 yıl oynayamayacağını yazdı.  

NTVSpor.net

2 Temmuz 2021 Cuma

Djokovic ve Bautista Agut 4. turda

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020'de iptal edilen sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da tek erkeklerde Novak Djokovic ve Roberto Bautista Agut 4. tura yükselirken, Diego Schwartzman elendi. 

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen çim kort turnuvasında 5. gün maçları oynandı.

Beş Wimbledon şampiyonluğu bulunan tek erkeklerde dünya 1 numarası Sırp Djokovic, ABD'li Denis Kudla'yı 6-4, 6-3, 7-6'lık setlerle 3-0 yendi.

Alman Dominik Koepfer ile karşılaşan 8 numaralı seribaşı İspanyol Roberto Bautista Agut, 7-5, 6-1, 7-6 sona eren setlerle 3-0 galip geldi.

Macar Marton Fucsovics, 9 numaralı seribaşı Arjantinli Diego Schwartzman'ı 3-1'lık skorla (6-3, 6-3, 6-7, 6-4) geçti.

Büyük Britanyalı Andy Murray ile korta çıkan 10 numaralı seribaşı Kanadalı Denis Shapovalov ise 3-0 (6-4, 6-2, 6-2) ile kazandı.

Dördüncü turda Djokovic ile Şilili Cristian Garin, Bautista Agut ile Shapovalov, Fucsovics ile Rus Andrey Rublev eşleşti.

Kadınlarda Keys yoluna devam etti

Turnuvanın 23 numaralı seribaşı ABD'li Madison Keys, 13 numaralı seribaşı Belçikalı Elise Mertens'i 2-0 (7-5, 6-3) mağlup etti.

Tek kadınlarda Tunuslu Ons Jabeur, 11 numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza karşısında 5-7, 6-3 ve 6-2 sona eren setlerle 2-1 kazanarak tur atladı.

Dördüncü turda Keys, Viktorija Golubic ile eşleşirken Jabeur ise Polonyalı Iga Swiatek'in rakibi oldu.

Medvedev, Federer ve Barty korta çıkacak

Turnuvanın 6. gününde yarın üçüncü tur maçlarına devam edilecek.

Tek erkeklerde 8 Wimbledon şampiyonluğu bulunan 6 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, Büyük Britanyalı Cameron Norrie ile karşılaşacak.

Dünya 2 numarası Rus Daniil Medvedev ise 32 numaralı seribaşı Hırvat Marin Cilic ile korta çıkacak.

Tek kadınlarda dünya 1 numarası Avustralyalı Ashleigh Barty de Çek Katerina Siniakova ile mücadele edecek.

Dev maçta kazanan İtalya

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) çeyrek final karşılaşmasında Belçika ile İtalya kozlarını paylaştı. Mücadele, İtalya'nın 2-1'lik zaferiyle noktalandı.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, turnuvanın favorileri arasında gösterilen Belçika ile İtalya adlarını son 4 takım arasına yazdırabilmek için karşı karşıya geldi.

Almanya'daki Münih Arena'nın ev sahipliği yaptığı mücadeleyi Slovenya'dan Slavko Vincic yönetti. 

Karşılaşma, 2-1'lik İtalya üstünlüğüyle noktalandı.

Belçika - İtalya 1-2 Özet İzle 

Gök mavililer, 31. dakikara Barella'nın golüyle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. 44. dakikada Insigne'nin mükemmel şutu, durumu 2-0'a getirdi.

Devre biterken kazanılan penaltıda topun başına geçen Lukaku, farkı bire indirdi ve takımını soyunma odasına umutlu götürdü.

Kalan sürede başka gol olmadı ve müsabakanın galibi 2-1'lik skorla İtalya oldu.

İtalya, 6 Temmuz'da yarı final mücadelesinde İspanya'nın rakibi olacak.

Vitor Pereira’nın 5 yılı

Vitor Pereira, 5 yıl aradan sonra yeniden Fenerbahçe’nin başına geçti. Sarı-lacivertli ekipten uzak geçen bu periyot, Portekizli teknik adamın kariyerinde neleri değiştirdi? Zaman yolculuğuna çıkalım.

2016 yılının Ağustos ayında oynanan Monaco maçlarının ardından Fenerbahçe’den ayrılan Vitor Pereira, 6 aylık dönemi boşta geçirdikten sonra Ocak 2017’de 1860 Münih’e imza atmıştı.

O dönem Alman ekibi, 17 hafta sonunda 14. sıraya gerilemiş ve küme düşme korkusu yaşamaya başlamıştı. Portekizli çalıştırıcı ile anlaşan Münih ekibi, Bundesliga 2’ye tutunmayı hedefliyordu.

Üçlü savunma ile tanışma

Vitor Pereira, o döneme dek Avrupa kariyerinin neredeyse tümünde dörtlü savunma kombinasyonlarına başvurmuştu.

Porto’da kaldığı sürece boyunca ağırlıkla 4-3-3’ü tercih eden deneyimli antrenör, Olympiakos’ta formasyonunu 4-2-3-1’e evirmişti. Fenerbahçe döneminde de bu birikimlerden faydalanarak dörtlü savunmanın farklı formlarını kullanmıştı.

Sarı-lacivertli ekip, Pereira önderliğinde sezona klasik tipte 4-4-2 ile başladı. Moussa Sow’un ayrılığı, Fernandao ve Van Persie’nin yakın kalitede alternatiflerinin olmaması gibi etmenler ışığında çift forvet düzeni bozuldu.

İlerleyen süreçte kimi zaman Diego Ribas’lı 4-2-3-1, kimi zaman da Josef, Ozan ve Mehmet Topal’ın orta sahayı kontrol altına aldığı 4-3-3 sistemlerini deneyen Pereira, sarı-lacivertli ekipteki son sınavlarında kariyerinde bir ilke başvurdu.

2016-2017 sezonunun başında, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Monaco ile karşılaşan Fenerbahçe, rakibini İstanbul’da 2-1 mağlup etmiş, Fransa’da 3-1 yenilmişti. Her iki maçta da üçlü savunma kullanan Pereira, sahada gördüklerinden memnun kalmış olacak ki bu tercihi 1860 Münih kariyerine de taşıdı.

Portekizli çalıştırıcının Münih serüveni iyi başlamış ve ilk 4 maçında 3 galibiyet almış olsa da sezonun sonunu umduğu gibi getiremedi. Son beş haftaya 12. basamakta giren Alman ekibi, arka arkaya kötü sonuçlarla play-out potasına geriledi. Burada Regensburg’a karşı alınan mağlubiyet, Pereira’nın 1860 Münih kariyerinin sonu oldu.

Villas-Boas kaderi Asya’da tekerrür etti

Vitor Pereira, 2010-2011 sezonunda Andre Villas-Boas’ın yardımcılığını yapmış, onun görevden ayrılmasıyla Porto’nun başına geçerek teknik direktörlük kariyerine başlamıştı.

6 yıldan uzun bir periyottan sonra yeni macerası, yine bir Villas-Boas ayrılığı sonrası Shanghai’da başladı.

Futbola yatırımlarını artıran Çin, dünyanın önemli yıldızlarını yüksek meblağlar karşılığında kendi ligine getirmeye başlamıştı. Bu kervanın üyelerinden SIPG, 2016 yazını oldukça hareketli geçirdi.

Teknik direktörlük görevi için Andre Villas-Boas ile anlaşan ekip, kadrosunu Hulk ve Oscar gibi Brezilya Milli Takımı’nın büyük starlarıyla güçlendirmişti. Tarihinde hiç şampiyonluğu bulunmayan SIPG, bu hamlelerle rotasını zirveye çevirdi.

Sezonun son diliminde arka arkaya aldığı kötü sonuçlarla lig şampiyonluğunu Guangzhou Evergrande’ye, kupayı da Shanghai Shenhua’ya kaptıran Villas-Boas’la yol ayrımı kararı alındı.

Porto’da olduğu gibi, SIPG’de de Vitor Pereira, Andre Villas-Boas’ın yerine takımın başına getirildi.

Kulüp tarihinin ilk şampiyonluğunu kazandırdı

2018’e etkileyici bir giriş yapan Pereira’nın ekibi, ligde ilk 6 maçını kazanmış ve Asya Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmayı başarmıştı.

İlerleyen dönemde, Şampiyonlar Ligi’nde o sezonu şampiyon olarak tamamlayacak Kashima Antlers’e bir gol averajıyla mağlup olan SIPG, ligdeki etkileyici gidişatını sürdürerek bitime üç hafta kala şampiyonluk favorisi konumuna geldi. Sırada, zirve yarışındaki en büyük rakibe karşı verilecek mücadele vardı: Guangzhou Evergrande.

Zirve düğümünü çözecek müsabaka tam 9 gole sahne oldu. Rakibini deplasmanda 5-4 mağlup etmeyi başaran SIPG, liderlik koltuğunda yerini sağlama aldı ve gelecek hafta oynanacak Beijing Renhe maçını beklemeye başladı.

Pekin ekibi karşısında 2-1’lik sonuçla zafere ulaşan SIPG, Vitor Pereira önderliğinde kulüp tarihinin ilk şampiyonluğunu yaşadı.

Çin serüveninde kariyer birikiminden faydalandı

Portekizli teknik adam, üç yıl süren Çin Ligi deneyimi boyunca 4-4-2, 4-3-3, 3-5-2, 3-4-3, 4-2-3-1 gibi kariyerinin farklı dönemlerinde ısrar ettiği formasyonların tamamından faydalandı.

Son 7 sezonun şampiyonu Guangzhou’yu tahtından ederken geçmiş tecrübelerinden faydalandığını belirten deneyimli çalıştırıcı, burada beklediğinden çok daha rekabetçi bir ortam bulduğunu dile getirdi.

2019 yılının son döneminde Çin’de başlayan koronavirüs pandemisi, Vitor Pereira’nın ailesinden uzak kalmasına neden oldu. Shanghai’da, liglerin ertelendiği periyotta takımıyla idmanlarına devam eden Pereira, Avrupa’ya dönen ailesinin yanına gitmeye karar verdi.

Tecrübeli antrenörün son sezonunda, pandemi dönüşünde konferanslara ayrılan Çin Ligi’nde B Grubu’nu lider bitiren SIPG, çeyrek finalde Shenhua’yı geçmesine rağmen Suning engeline takıldı. Son olarak Asya Şampiyonlar Ligi’nin son 16 turunda Vissel Kobe’ye boyun eğen ekipte Vitor Pereira, görevinden ayrılma kararı aldı.

“Yarım kalan bu hikaye, mutlu bir sona kavuşacak”

Son 12 yılda Fenerbahçe, Christoph Daum, Aykut Kocaman ve Ersun Yanal ile farklı periyotlarda çalışmıştı.

Üç antrenör de ilk dönemlerinde şampiyonluk yaşamış ancak ikinci serüvende ipi göğüslemeyi başaramamışlardı.

Sarı-lacivertliler, bu kez Vitor Pereira ile bu deneyimi yaşayacak. 2015-2016 sezonunda takımıyla beraber ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’nı ikinci tamamlayan Portekizli çalıştırıcının Türkiye’den uzak geçen beş yılının ardından, Fenerbahçe’de birlikte çalıştığı futbolculardan yalnızca Caner Erkin ve Ozan Tufan bugünün kadrosunda bulunuyor. Geçen sezonu Fenerbahçe’de tamamlayan Gökhan Gönül de ilk döneminde Vitor Pereira ile çalışmıştı.

Pereira, Fenerbahçe’nin son 6 yılda en çok puan toplayan ve en iyi Kadıköy karnesini oluşturan teknik direktörü olma unvanını koruyor.

Bu kez şampiyonluk ipini göğüslemeyi arzulayan Vitor Pereira, resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, hedeflerini ve hislerini şu sözlerle yansıttı:

“Kariyerimde neredeyse gittiğim her kulüpte zaferler ve kupalar kazandım. Ama Fenerbahçe’de kupa kazanamadım. Şimdi yarım kalan bu hikayeyi şampiyonluk kupaları ile taçlandırma zamanıdır. İşte o zaman yarım kalan bu hikaye mutlu bir sona kavuşacak.”

Kaynak : Alperen Doğan / TRT SPOR 

İsviçre - İspanya 1-1 (1-3 Pen.) Özet İzle



Yüzmede tarihi olimpiyat kotası

Yüzmede, kadınlar 4x200 metre serbest bayrak takımı, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na kota aldı. Türkiye, tarihinde ilk defa yüzme bayrak takımı ile olimpiyatlara katılacak.

Türkiye Yüzme Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Kadınlar milli takımımızın 4x200 metre serbest bayrak mesafesindeki derecesi ile 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılım için davet edilmiştir. Ülkemiz yüzme tarihinde ilk defa Olimpiyat Oyunlarına katılacak bayrak takımımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz." denildi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinden ise "Daha önce kadınlar 4x200 metre serbest bayrak takımı yarışında 8.02.76 derecesini elde eden milli takımımız, Uluslararası Yüzme Federasyonundan (FINA) aldığı davetle 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı ve böylece olimpiyat tarihimizin ilk yüzme bayrak takımı oldu." açıklaması yapıldı.

İspanya penaltılarda kazandı

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) çeyrek finalinde İsviçre ile İspanya kozlarını paylaştı. 120 dakikası 1-1 biten müsabakada, penaltı vuruşları sonunda kazanan taraf İspanya oldu.

Rusya'daki Saint Petersburg Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Michael Oliver yönetti.

Karşılaşma, İspanya'nın penaltı vuruşları sonucu üstünlüğüyle noktalandı.

Karşılaşma'nın açılış golü İspanya'dan geldi. 8. dakikada Jordi Alba'nın şutu, Zakaria'ya çarparak yön değiştirdi ve kaleci Sommer'i yanıltarak filelerle buluştu.

İsviçre - İspanya 1-1 (1-3 Pen.) Özet İzle

İsviçre'nin cevabı ikinci yarıda kaldı. 68. dakikada Freuler'in asistinde sahne alan Shaqiri, durumu 1-1'e getirdi.

Golde asisti yapan Freuler, 77. dakikada kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi.

Normal süresi 1-1 tamamlanan karşılaşmada, uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmadı ve penaltı vuruşlarına geçildi.

İsviçre'de Gavranovic atışı gole çevirdi, Schar, Akanji ve Vargas penaltıları kaçırdı.

İspanya'da Olmo, Moreno ve Oyarzabal penaltılarda gol sevinci yaşadı, Busquets ve Rodri ise fileleri havalandıramadı.

Penaltı atışlarında İsviçre'ye 3-1 üstünlük kuran İspanya, yarı finale kaldı.

İspanya, yarı finalde Belçika - İtalya eşleşmesinin galibiyle 6 Temmuz Salı günü karşılaşacak.

TBF'den yüzde 50 seyirci kararı

Türkiye Basketbol Federasyonu, yeni sezonda müsabakalara salon kapasitelerinin yüzde 50'si oranında seyirci alınacağını açıkladı.

Konuyla ilgili TBF'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), 2021-2022 sezonunda tüm liglerde salon kapasitelerinin %50’si oranında seyirci alınmasına karar vermiştir. Loca ve saha içi koltuklara da yine %50 oranında seyirci alınabilecektir. Uygulama ile ilgili tüm detaylar, TBF Sağlık Kurulu’nun, T.C. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile yaptığı görüşmelerin ardından ayrıca kamuoyu ile paylaşılacaktır. Temennimiz, sezon başlayana kadar Covid 19 normalleşme süreciyle ilgili daha iyi şartların oluşması durumunda %100 seyirci kapasitesine dönmektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Deniz Türüç, 3 yıl daha Başakşehir'de

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, geçen sezon Fenerbahçe'den kiralık olarak kadrolarına kattıkları Deniz Türüç ile 3 yıllık sözleşme imzaladıklarını duyurdu.

Turuncu-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz sezon takımımızda kiralık olarak forma giyen Deniz Türüç ile 3 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Milli formamızı da giyen oyuncumuz ile yolumuza birlikte devam etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli futbolcumuza kulübümüzde başarılarının devamını diliyoruz." denildi.

Kayserispor'dan 2019-2020 sezonu öncesinde Fenerbahçe'ye transfer olan 28 yaşındaki orta saha oyuncusu, sarı-lacivertlilerde 1 sezon geçirdi. Geçen sezon Medipol Başakşehir'e kiralanan Deniz Türüç'ün Fenerbahçe ile 1 sezon daha sözleşmesi bulunuyordu.

Vitor Pereira yeniden Fenerbahçe'de

Fenerbahçe, 2015-2016 sezonunda takımı çalıştıran Vitor Pereira ile yeniden anlaşma sağlandığını duyurdu.

Resmi hesaptan yapılan duyuru şöyle:

"Kulübümüz, 2015-2016 sezonunda Futbol A Takımımızı çalıştıran Vitor Pereira ile yeniden anlaştı.
 
Kariyerinde 5’i lig şampiyonluğu olmak üzere toplam 8 kupa olan, son olarak Çin’in Shanghai Port FC (eski adıyla Shanghai SIPG) takımını çalıştıran Portekizli teknik direktör Vitor Pereira; ikinci kez Fenerbahçemizin başına geçti.
 
2017-2020 arası görev aldığı Çin Süper Ligi ekibine ilk sezonunda kulüp tarihinin ilk şampiyonluğunu yaşatan Pereira, bu süreçte bir de Çin Süper Kupası kazandı.
 
“Yarım kalan işimi tamamlamaya geldim”
 
5 yıl sonra Fenerbahçe’ye döndüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen 53 yaşındaki çalıştırıcı, “Fenerbahçe’de her zaman tutkuyu ve hırsı hissetmiştim. Ancak istikrarlı bir yapı kurmak ve hedeflenen başarıya ulaşmak için daha fazla zamana ihtiyaç vardı. Ne yazık ki istediğim kadar zamana sahip olamadım. Fenerbahçe benim için yarım kalmış bir aşktı. Kariyerimde neredeyse gittiğim her kulüpte zaferler ve kupalar kazandım. Ama Fenerbahçe’de kupa kazanamadım. Şimdi yarım kalan bu hikâyeyi şampiyonluk kupaları ile taçlandırma zamanıdır. İşte o zaman yarım kalan bu hikâye mutlu bir sona kavuşacak.

Başkan Ali Koç’la yaptığım görüşmede bakış açılarımızın çok benzer olduğunu fark etmem uzun sürmedi. Kendisine bana bu fırsatı verdiği için müteşekkirim. Fenerbahçe’nin geleceği konusunda ortaya koyduğu vizyon, anlattıkları beni oldukça etkiledi.”
 
Ocak ayında bir gazeteye verdiğim özel röportajda Türkiye’de kulüplerin yarını düşünmediğini, gelecekle ilgili bir vizyon koymadığını belirtmiştim. Fenerbahçe Spor Kulübü bana çok etkileyici bir plan ve programla geldi.
Bu planın bizi başarıya ulaştıracak bir yapılanmanın parçası olduğunu hissediyorum. Bu sebeple çok heyecanlıyım.
 
Bununla beraber heyecanımı 2 katına çıkaran bir diğer konu, büyük Fenerbahçe camiasının taraftarlarının önüne çıkmak olacak.
 
Taraftarımızın stadyumda yarattıkları coşkuyu da çok özledim.

Umuyorum ki önümüzdeki sezon özlenen şampiyonluğa omuz omuza vererek ulaşacağız.” şeklinde duygularını ifade etti.
 
34 maçlı son 5 sezonda Fenerbahçe’de en çok puan toplayan teknik direktör
 
40 maç üzerinden oynanan 2020-2021 sezonu dışında geride kalan son 5 sezonda Fenerbahçe’de bir sezonda en çok puan toplayan teknik direktör, Vitor Pereira oldu. 34 maçta aldığı 22 galibiyet ve 8 beraberlikle 74 puan toplayan Pereira, Fenerbahçe’nin başında çıktığı 64 maçta da 2,07’lik puan ortalaması tutturdu.
 
Maç başı puan ve gol ortalamaları dikkat çekici
 
Kariyerinde Porto, Olimpiakos ve Shanghai Port FC ile şampiyonluk yaşayan Pereira, bu süreçlerde oldukça dikkat çekici istatistiklere ulaştı. Bu üç takımla da maç başı puan ve gol ortalamalarında 2’nin altına düşmeyen Pereira Porto’da 93 maçta 2,26 puan ve 2,03 gol; Olimpiakos’ta 17 maçta 2,22 puan ve 2,44 gol; Shanghai’da ise 2,03 puan ve 2,11 gol ortalamaları elde etti.
 
5 farklı lig, 3 farklı şampiyonluk
 
Kariyeri boyunca sırasıyla Portekiz, Suudi Arabistan, Yunanistan, Türkiye ve Çin liglerinde görev yapan Vitor Pereira, Suudi Arabistan ve Türkiye maceraları dışında çalıştığı her ligde şampiyonluk sevinci yaşadı. Porto’daki ikinci sezonunda 30 maçta 24 galibiyet ve 6 beraberlikle namağlup şampiyonluk sevinci yaşayan Portekizli, 2011-2012 sezonundan bu yana çalıştırdığı takımlarla hiçbir zaman 3.sıranın altına inmedi. 2013-2014 sezonunda çalıştırdığı Al-Ahli, Suudi Arabistan Ligi’ni 3. sırada, 2015-2016’da çalıştırdığı Fenerbahçe ise Süper Lig’i 2.sırada bitirmişti.
 
Esnek taktik anlayışı
 
Görev aldığı her kulüpte farklı diziliş ve taktik anlayışlarıyla takımını sahaya sürmekten çekinmeyen Vitor Pereira, elindeki kadronun yapısı ve rakibin durumuna göre karar veriyor ve işler iyi gitmediğinde arayışa gitmekten, yeni sistemler denemekten çekinmiyor. Porto’da iki sezon üst üste şampiyonluk kazandığı dönemde maçlarında %90’ından fazlasında ofansif bir 4-3-3 tercih eden Pereira, Olimpiakos’ta ise ağırlık olarak 4-2-3-1 formatını kullandı. Al-Ahli’de 10 farklı formasyon deneyen Portekizli teknik direktör, 4-4-2 dizilişiyle başladığı ilk Fenerbahçe döneminde çoğunlukla 4-2-3-1, zaman zaman da 4-3-3 formatını tercih etti. Pereira, Monaco ile oynanan Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme maçlarına ise üçlü defansla çıkmıştı.
 
Çin kariyerindeki ilk sezonunda ofansif 4-3-3 ve 4-2-3-1 hemen hemen aynı oranda kullanan Pereira, ikinci sezonunda ise maçların çoğunda üçlü savunmayı tercih etti."

İtalya'da 'Delta varyantı' endişesi

EURO 2020 ev sahipliği yapan ülkelerden biri olan İtalya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının arttığı İngiltere'den taraftarların çeyrek final maçlarına gelme ihtimali, hükümeti yeni tedbirler almaya yöneltti.

Kovid-19’un "Delta varyantı" nedeniyle vakaların son dönemde hızla arttığı İngiltere'den çok sayıda taraftarın, EURO 2020 çeyrek finalinde Ukrayna - İngiltere maçının oynanacağı Roma’ya gelme ihtimali, İtalya’da endişeyle takip ediliyor.

İngiltere'de artan vakalar sebebiyle İtalya Sağlık Bakanlığı, 18 Haziran’da 5 günlük karantina ve üstüne test yapma zorunluluğu getirirken, Ukrayna - İngiltere maçı için Roma’ya gelecek taraftarların bu tedbirlere uymama ihtimaline karşı, İtalya'da maça bir gün kala ek bir dizi tedbir devreye alındı.

İtalyan ANSA ajansının haberinde, Roma Olimpiyat Stadı çevresinde turnikelerden önceki kritik noktalara polisin kontrol noktaları oluşturacağı ve özellikle İngiltere’den geldiği tespit edilen taraftarların 5 günlük karantinaya uyup uymadığının denetleneceği bildirildi.

Benzer şekilde başkentin Fiumicino ve Ciampino havaalanlarının yanı sıra tren istasyonlarındaki kontrollerin de arttırılacağı kaydedildi.

Söz konusu kontrol noktalarında, İtalya’da ikamet eden İngiliz vatandaşlarının, test ya da daha önce Kovid-19 geçirip geçirmediklerine dair belge veya aşı sertifikalarının kontrol edileceği ifade edildi.

Bu arada, İtalya İçişleri Bakanlığı Kamu Güvenliği Birimi, turnuvanın organizatörü Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’ne (UEFA) başvurarak, 28 Haziran ve sonrası için İngiltere’den alınan maç biletlerinin iptal edilmesini ve bilet isim hakkı devrinin durdurulmasını talep etti ve bu talebi kabul edildi.

İtalya Dışişleri Bakanlığı da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, salgın dolayısıyla ülkelerin risk seviyesine göre uygulanan tedbirleri hatırlattı.

Bakanlık, Ukrayna-İngiltere maçı için İngiltere'den geleceklerin, gelmeden önceki son 48 saat içinde test yaptırması, geldikten sonra en az 5 gün karantinada kalması ve sonrasında yeniden test yaptırması gerektiğini, Ukrayna'dan geleceklerin ise yine hareketlerinden önceki 48 saat içinde test yaptırması, geldikten sonra en az 10 gün karantinada kalması ve ardından yeniden test yaptırması zorunluluğu olduğunu belirtti.

İngiltere'nin Enerji ve İklim Değişikliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Anne Marie Trevelyan da 30 Haziran Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İngiliz taraftarlara Roma’ya gitmeme tavsiyesinde bulunmuş ve milli takımlarını evlerinden destekleme çağrısı yapmıştı.

Sabalenka ve Rublev 4. turda

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020'de iptal edilen sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da kadınların 2 numaralı seribaşı Aryna Sabalenka ve erkeklerin 5 numaralı seribaşı Andrey Rublev, 4. tura yükseldi.

Başkent Londra'da düzenlenen turnuvanın 5. günü, sabah seansındaki maçlarla başladı.

Tek kadınlarda 2 numaralı seribaşı Sabalenka, dünya sıralamasının 94. basamağındaki Maria Camila Osorio Serrano'yu 2-0 (6-0, 6-3) yenerek kariyerinde ilk kez Wimbledon'da son 16'ya kaldı.

Iga Swiatek (7 numaralı seribaşı), Irina-Camelia Begu'yu, Karolina Pliskova (8), Tereza Martincova'yı, Elena Rybakina (18) da Shelby Rogers'ı 2-0'lık skorla geçerek tur atladı.

Erkeklerde ise kariyerinin Wimbledon'daki ilk 3. tur mücadelesine çıkan Andrey Rublev (5), Fabio Fognini (26) ile oynadığı karşılaşmadan 3-1 (6-3, 5-7, 6-4, 6-2) galip ayrıldı.

Christian Garin (17), Pedro Martinez'i 3-1, Karen Khachanov (25) da Frances Tiafoe'yu 3-0 mağlup ederek adını 4. tura yazdırdı.

Filenin Sultanları’nın Avrupa Şampiyonası’ndaki Maç Programı Belli Oldu

18 Ağustos-5 Eylül 2021 tarihlerinde Sırbistan, Bulgaristan, Hırvatistan ve Romanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol Takımımızın, grup aşamasındaki maç programı belli oldu.

D Grubu’nda yer alan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, grup etabında ev sahibi Romanya’nın yanı sıra Hollanda, Ukrayna, Finlandiya ve İsveç ile mücadele edecek.

Filenin Sultanları, grup karşılaşmalarını Romanya’nın Cluj-Napoca şehrinde oynayacak.

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın, grup aşamasındaki maç programı şu şekilde:

TARİH SAAT MAÇ
18 Ağustos 2021 20.30 Romanya-Türkiye
20 Ağustos 2021 20.30 Türkiye-Ukrayna
22 Ağustos 2021 17.30 Türkiye-İsveç
23 Ağustos 2021 20.30 Türkiye-Finlandiya
24 Ağustos 2021 17.30 Hollanda-Türkiye

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde koronavirüs açıklaması

Türkiye Güreş Federasyonu, 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde hem sporcu hem de görevlilerden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını önlemleri kapsamında PCR testi ibrazı isteneceğini duyurdu.

Federasyonun açıklamasında, "Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde görev alacak hakem, cazgır, görevli ve sporcuların, son 48 saat içerisinde yapılmış Kovid-19 PCR testlerini ibraz etmeleri zorunludur. Aksi takdirde müsabakalara alınmayacaklardır." denildi.

Öte yandan, Kırkpınar'a sporcuların 2021 temmuz vizeli lisanslarıyla katılmak zorunda olduğu da belirtildi.

Geçen yıl salgın nedeniyle düzenlenemeyen 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, bu yıl 9-11 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

EURO 2020'de çeyrek final zamanı

16. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) son 16 turu maçlarının tamamlanmasının ardından çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Turnuvada çeyrek final maçları, 2-3 Temmuz'da oynanacak.

Turnuvada rakiplerini eleyen İsviçre, İspanya, Belçika, İtalya, Çekya, Danimarka, İngiltere ve Ukrayna çeyrek final bileti aldı.

Çeyrek finallerde maç programı (TSİ) şöyle:

2 Temmuz Cuma:

19.00 İsviçre-İspanya (Saint Petersburg Stadı)

22.00 Belçika-İtalya (Allianz Arena)

3 Temmuz Cumartesi:

19.00 Çekya-Danimarka (Bakü Olimpiyat Stadı)

22.00 Ukrayna-İngiltere (Roma Olimpiyat Stadı)

EURO 2020'nin fikstürü, maçların yayınlanacağı kanallar ve maç özetleri

A Erkek Milli Takımımız Yunanistan ile 65. Randevusuna Çıkıyor

Kanada’nın Victoria kentinde düzenlenen FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’nde mücadele eden A Erkek Milli Takımımız, 4 Temmuz Pazar günü tarihinde 65. kez Yunanistan ile karşılaşacak.


Millilerimiz tarihteki ilk maçını da 24 Haziran 1936 tarihinde Yunanistan’la oynadı. İstanbul’da oynanan ikili temas mücadelesinde Ay-yıldızlılarımız, rakibini 49-12’lik skorla mağlup etti. Millilerimiz, rakibiyle 3 Kasım 1946 tarihinde Atina’da oynadığı hazırlık müsabakasını da 34-30 kazandı.

A Erkek Milli Takımımız, 24 Aralık 1988 tarihinde Balkan Şampiyonası’nda karşılaştığı Yunanistan’ı, Antalya’da oynanan müsabakada 114-105 yenme başarısı gösterdi.

Millilerimiz rakibiyle son olarak, 17 Ağustos 2019 tarihinde Atina’da oynanan hazırlık turnuvasında karşılaştı. Ay-yıldızlılarımız, o müsabakada rakibine 84-70’lik skorla mağlup oldu.

Türkiye ile Yunanistan arasında daha önce oynanan 64 müsabakada Ay-yıldızlılarımızın 26 galibiyeti bulunuyor. İki takımın 65. buluşması, 4 Temmuz Pazar günü Victoria Memorial Arena’da gerçekleşecek. TSİ 02.35’te başlayacak karşılaşma, NTV’den naklen yayınlanacak.

A Milli Erkek Basketbol Takımımızın Rakibi Yunanistan'ı Tanıyalım

FIBA Dünya Sıralaması’nda 6. sırada bulunan Yunanistan, 1987 yılında ülkesinde ve 2005 yılında da Sırbistan Karadağ’da düzenlenen FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonaları’nda altın madalya kazandı. 

Yunanistan ayrıca, 2006 yılında Japonya’da düzenlenen FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nda da final oynama başarısı gösterdi. Sonuncusu 2008’de olmak üzere daha önce 4 kez Olimpiyat Oyunları’na katılan Yunanistan’ın Olimpiyat tarihinde madalyası ise bulunmuyor.

Rick Pitino’nun başantrenörlüğünü yaptığı Yunanistan, Olimpiyat Elemeleri A Grubu’nda oynadığı ilk maçta Kanada’ya 97-91’lik skorla mağlup oldu. Mavi Beyazlılar, grubunda oynadığı ikinci karşılaşmada ise Çin’i 105-80 ile geçti.

Yunanistan’ın başantrenörü Rick Pitino, NCAA’de (ABD Kolej Basketbol Ligi) Providence, Kentucky ve Louisville ile Final Four’a yükselerek bu alanda bir ilki başardı. Pitino aynı zamanda 2013 yılında Naismith Memorial Basketball Hall of Fame’e seçildi. 68 yaşındaki başantrenör 2018, 2019, 2020 yıllarında ise Yunanistan ekiplerinden Panathinaikos’u çalıştırdı.

2.03 boy ve 27 yaş ortalamasına sahip olan Yunanistan’da daha önce Fenerbahçe forması giymiş Olympiakos oyuncusu Kostas Sloukas ve Barcelona kadrosunda yer alan takım kaptanı Nick Calathes bulunuyor. Yunanistan kadrosunda NBA’de forma giyen tek oyuncu ise Los Angeles Lakers’tan Kostas Antetokounmpo.

Oyuncu

Boy

Pozisyon

Nikos Rogkavopoulos

2.03

Kısa Forvet

Linos Chrysikopoulos

2.07

Kısa Forvet

Dimitrios Katsivelis

1.94

Oyun Kurucu

Giannoulis Larentzakis

1.96

Guard

Vassilis Kavvadas

2.06

Pivot

Nick Calathes

1.98

Oyun Kurucu

Kostas Sloukas

1.98

Oyun Kurucu

Georgios Papagiannis

2.17

Pivot

Charis Giannopoulos

2.00

Kısa Forvet

Kostas Antetokounmpo

2.09

Kısa Forvet

Leonidas Kaselakis

1.98

Kısa Forvet

Konstantinos Mitoglou

2.10

Forvet

A Milli Erkek Basketbol Takımımızın Yarı Finaldeki Rakibi Yunanistan

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri yarı finalinde Yunanistan ile karşılaşacak. Millilerimizin, Yunanistan ile oynayacağı müsabaka 4 Temmuz Pazar günü TSİ 02.35’te başlayacak.


Olimpiyat Elemeleri B Grubu’nda bulunan Ay-yıldızlılarımız, ilk maçında karşılaştığı Uruguay’ı 95-86’lık skorla mağlup etti. Millilerimiz, bu maçın ardından bir gün sonra ise Çekya ile karşı karşıya geldi. A Erkek Milli Takımımız, Çekya müsabakasından da 87-70 galibiyetle ayrılmayı başardı.

B Grubu’nu ilk sırada tamamlayan millilerimiz, A Grubu’nu ev sahibi Kanada’nın ardından ikinci sırada noktalayan Yunanistan ile eşleşti. Bu müsabakayı kazanan taraf, 5 Temmuz Pazartesi günü TSİ 02.05’te final oynamaya hak kazanacak.


Yunanistan, Çin’i Farklı Geçti

Olimpiyat Elemelerinin Kanada’nın Victoria şehrinde oynanan ayağında Yunanistan ile Çin karşı karşıya geldi. Yunanistan, Giannoulis Larentzakis’in etkili oyunu önderliğinde rakibini 105-80 mağlup ederek gruptan çıkmayı başardı.

Yunanistan’da Giannoulis Larentzakis 21 sayı, 4 asist ile en skorer isim olurken ona 14 sayı, 3 asist, 2 ribaunt ile Kostas Sloukas eşlik etti. Leonidas Kaselakis ve Kostas Mitoglou takımlarına 12’şer sayılık katkıda bulunurken Dimitrios Katsivelis de 11 sayıyla çift haneli skor üretti.

Çin’de Mingxuan Hu 16 sayı, 5 asist ile takımının en skorer ismi olurken Qi Zhou 15 sayı, 19 ribaunt ile double-double yaptı. Qian Wu da 14 sayıyla çift haneli skor üretse de takımının mağlubiyetine engel olamadı.

Bu sonuçla birlikte Yunanistan, Kanada’da düzenlenen Olimpiyat Elemelerini Kanada’nın arkasından 2. sırada tamamlayarak adını yarı finale yazdırdı. Yunanistan, yarı finalde Türkiye ile karşı karşıya gelecek. Bu mücadele, Cumartesi gününü Pazar’a bağlayan gece TSİ 02.35’te oynanacak ve NTV’den de naklen yayınlanacak.

Milwaukee Bucks 3-2 öne geçti (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Atlanta Hawks'ı 123-112 yenen Milwaukee Bucks, Doğu Konferansı final serisinde 3-2 öne geçti.

NBA play-off'larına tek maçla devam edildi. Milwaukee Bucks, konferans final serisi beşinci maçında Atlanta Hawks'ı Fiserv Forum'da konuk etti.

Kariyerinde iki kez sezonun en değerli oyuncusu seçilen all-star Giannis Antetokounmpo'nun sakatlığı nedeniyle forma giyemediği karşılaşmada Bucks, oyunun ilk çeyreğinde rakibi karşısında farkı açmasının ardından skor avantajını maç boyu korudu ve mücadeleden 11 sayı farkla galip ayrılarak seride 3-2 öne geçti.

Ev sahibi ekipte Brook Lopez 33 sayı, 7 ribaunt, 4 blok, Khris Middleton 26 sayı, 13 ribaunt, 8 asist, Jrue Holiday 25 sayı, 13 asist, 6 ribaunt ve Bobby Portis ise 22 sayı, 8 ribauntla takımını galibiyete taşıyan oyuncular oldu.

Hawks'ta ise Bogdan Bogdanovic 28 sayı, John Collins 19 sayı, 8 ribaunt, Danilo Gallinari 19, Lou Williams 17 sayıyla maçı tamamladı.

Serinin 6. maçı, 4 Temmuz Pazar günü TSİ 03.30'da Atlanta Hawks'ın sahasında oynanacak. Seriyi geçen taraf, finalde Phoenix Suns ile karşılaşacak.