TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

8 Eylül 2018 Cumartesi

A Bayan Milli Takımımız, Montreux Volley Masters’da Üçüncülük Maçı Oynayacak

Japonya’da düzenlenecek 2018 FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası hazırlıklarına devam eden A Milli Bayan Voleybol Takımımız, İsviçre’nin Montrö şehrinde organize edilen Montreux Volley Masters Turnuvası’nda yarı final maçında bugün (08 Eylül 2018, Cumartesi), Rusya ile karşılaştı.

Millilerimiz; Rusya karşısında mücadeleye; Cansu, Zehra, Hande, Meliha, Eda, Meryem altılısı ve libero Simge ile başladı.
Montrö şehrinde bulunan Pierrier Spor Salonu’nda oynanan mücadelede A Bayan Milli Takımımız, rakibine 17-25, 25-20, 15-25 ve 21-25‘lik setlerle 3-1 mağlup oldu. Bu sonucun ardından Filenin Sultanları, Montreux Volley Masters turnuvasında yarın (9 Eylül 2018, Pazar), üçüncülük maçı oynayacak.

Karşılaşmanın detaylı istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Millilerimiz; Montreux Volley Masters turnuvasında üçüncülük mücadelesinde yarın (9 Eylül 2018, Pazar), Türkiye saati ile 14.30’ta Brezilya ile karşı karşıya gelecek.

Montreux Volley Masters turnuvasında oynanan diğer yarı final mücadelesinde ise; İtalya, Brezilya’yı 25-19, 18-25, 25-22, 17-25 ve 12-15’lik setlerle 3-2 mağlup ederek finale yükseldi.

TÜRKİYE-RUSYA: 1-3
SALON: Pierrier Spor Salonu
HAKEMLER: Jacobus Nederhoed (Hollanda), Nicholas Heckford (İngiltere)
TÜRKİYE: Cansu, Zehra, Hande, Meliha, Eda, Meryem, Simge (L) (Şeyma, Aylin, Çağla, Ebrar)
RUSYA: Krotkova, Goncharova, Fetisova, Parubets, Koroleva, Startseva, Galkina (L) (Romanova, Kotikova, Voronkova)
SETLER: 17-25, 25-20, 15-25, 21-25
SÜRE: 1 saat 36 dakika (24′,24′,23′,25′)

A Milli Kadın Takımımız Belçika'ya Mağlup Oldu

Belçika'da düzenlenen ikili temas hazırlık maçında A Milli Kadın Basketbol Takımımız, ikinci kez karşılaştığı Belçika'ya 77-59 mağlup oldu.

İspanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Kadın Takımımız Belçika'daki hazırlıklarını Belçika ile Liege ve Bavi Vilvoorde'de yaptığı iki hazırlık maçıyla tamamladı. İlk karşılaşmadan 64-60 galip ayrılan Ay-yıldızlılar ikinci karşılaşmadan 77-59 mağlup ayrıldı.
Bavi Vilvoorde'de oynanan karşılaşmaya Millilerimiz Işıl Alben, Bahar Çağlar, Tilbe Şenyürek, Ayşe Cora ve Kuanitra Holinsvort beşi ile başladı. Karşılaşmaya agresif başlayan ve hücumda istediği basketleri bulan Belçika oldu. İlk 4 dakika Belçika'nın 9-0'lık üstünlüğü ile geçildi. Başantrenör Ekrem Memnun'un aldığı moladan dönen Millilerimiz buldukları basketler ile skoru 9-5'e getirdi. Karşılıklı bulunan basketler sonucunda ilk çeyrek Belçika'nın 25-19 üstünlüğü ile sonuçlandı. İkinci çeyreğe hızlı başlayan Ay-yıldızlılar olurken ilk 1 dakika sonunda skor 25-24 oldu. Belçika takımı hücumda toparlandı ve ilk yarının bitimine beş dakika kala skoru 35-27'e getirdi. 13'e çıkan farkın 40-32 ile 8'e düşmesinden sonra Belçika takımı mola aldı. Belçika takımı moladan üçlük ile döndü ve oyundaki agresifliğini koruyarak soyunma odasına 11 sayı önde 43-32'lik skor avantajı ile gitti.
2. yarı karşılıklı basketler ile başladı. Ay-yıldızlılar hücumda sayı üretmekte zorlanınca 3. çeyreğin bitimine 5 dakika kala skor 54-39'a geldi. 3. Çeyrekte çalınan fauller sonrası Belçika takımı farkı 17 sayıya çıkarttı ve son çeyreğe 66-49 önde girdi. 4. Çeyreğe karşılıklı basketler ile başlanırken Belçika takımı sahadan 77-59'luk skor ile galip ayrıldı.
A Milli Kadın Takımımızda Tilbe Şenyürek 9 sayı ile en skorer isim olurken onu 8 sayı ile Olcay Çakır Turgut takip etti. Bahar Çağlar aldığı 4 ribaund ile de takımımızın en çok ribaund alan oyuncusu oldu.
Millilerimiz 9 Eylül Pazar günü Türk Hava Yollarının Brüksel - İstanbul seferi ile yurda dönecek. A Milli Kadın Takımımız, 13 Eylül Perşembe saat 15:00'te Avustralya ve 16 Eylül Pazar günü saat 19:00'da Nijerya ile yapacağı iki hazırlık maçı için de yine Sinan Erdem Spor Salonu’nda parkeye çıkacak. Bu iki karşılaşmanın bilet satışı ise Mobilet üzerinden devam ediyor.

Super Cup'ta şampiyon Türkiye

Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen Super Cup mücadelesinde A Milli Erkek Takımımız, Çekya’yı 89-80'lik skorla mağlup etti. Bu sonuçla Ay-yıldızlılarımız, Super Cup’ta ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen Super Cup mücadelesinde A Milli Erkek Takımımız, Çekya’yı 89-80'lik skorla mağlup etti. Bu sonuçla Ay-yıldızlılarımız, Super Cup’ta ilk şampiyonluğuna ulaştı.
Edel-optics.de Arena’da oynanan ve S Sport’tan naklen yayınlanan mücadeleyi, Milli Takım Direktörü Haluk Yıldırım da takip etti.

Karşılaşmaya millilerimiz, Doğuş Balbay, Scottie Wilbekin, Cedi Osman, Ersan İlyasova ve Semih Erden beşiyle başladı. Oyunun başında Vesely ve Hruban ikilisiyle sayılar bulan Çekya, 5.dakikada 14-2’lik üstünlüğü yakaladı. Ersan İlyasova ve Wilbekin’in basketleriyle skor kaydeden millilerimiz, buna karşın ikili oyunlarda potasında sayı gördü. İlk periyotu 28-14 geride tamamlayan Ay-yıldızlılarımız, ikinci çeyreğin başında savunmadaki sertliğini arttırarak rakibine kolay sayı şansı tanımadı. Bu bölümde millilerimiz, Cedi Osman, Furkan Korkmaz ve Sertaç Şanlı’nın basketleriyle durumu 30-23’e getirdi. Ancak bu bölümden sonra hücumda ritim bulan Çekya, devre sonunda soyunma odasına 51-30 üstün girdi.
Üçüncü periyotun başında iyi savunma yapan ve hücumda da Wilbekin, Ersan ve Cedi’nin sayılarıyla skor üreten millilerimiz, 5 dakika içerisinde 16-6’lık seri yakalayarak farkı 11 sayıya indirdi (57-46). Boyalı alanda Semih Erden’i kullandığı bölümlerde skor çıkartan Ay-yıldızlılarımız, son 10 dakikalık bölüme 70-56 geride girdi. Mücadelenin final periyotuna Semih ve Furkan’ın sayılarıyla giren hızlı giren millilerimiz, Cedi Osman'ın da üç sayılık basketiyle farkı 5 sayıya indirdi (70-65). Dördüncü periyotta 5 dakika içerisinde 18-0’lık seri yakalayan Ay-yıldızlılarımız, 35.dakikada 74-70 öne geçti. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü elinden bırakmayan A Milli Erkek Takımımız, karşılaşmadan da 89-80 galibiyetle ayrıldı.

Super Cup'ı şampiyon olarak tamamlayan Ay-yıldızlılarımızda Cedi Osman, en değerli oyuncu seçildi.

TÜRKİYE (89): Scottie Wilbekin 24, Kartal Özmızrak 4, Doğuş Balbay, Cedi Osman 23, Metin Türen, Ersan İlyasova 12, Semih Erden 12, Melih Mahmutoğlu, Sertaç Şanlı 6, Furkan Korkmaz 7, Göksenin Köksal

Cumhuriyet Kupası, Sivasspor'un

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor'un geleneksel olarak organize ettiği ve bu yıl 20'incisi düzenlenen Cumhuriyet Kupası'nı normal süresi 1-1 biten maçta Bursaspor'u penaltı atışları sonucu 6-5 mağlup eden ev sahibi Demir Grup Sivasspor kazandı.

Sivas Kongresi'nin 99'uncu yıldönümü etkinlikleri kapsamında ve her yıl geleneksel olarak düzenlenen Cumhuriyet Kupası'nda Demir Grup Sivasspor ile Bursaspor karşılaştı. 4 Eylül Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı 5 bine yakın taraftar ücretsiz olarak izledi.
Her iki takımın teknik direktörleri karşılaşmada ligde forma şansı bulamayan futbolculara şans verdi. Karşılaşmaya ev sahibi Demir Grup Sivasspor; Ali Şaşal, Papp, David Braz, Bjarsmyr, Ziya, Medjani, Erdoğan, Rybalka, İlker, Aydın, Cyriac ilk 11'i ile çıktı. Bursaspor ise müsabakaya Okan, Muhammed Emin, Vergini, Chedjou, Umut Meraş, Ramazan, Saivet, Çağatay, Tunay, Kembo, Umut Nayir ile 11'i ile başladı.
Bursaspor maçın 26. dakikasında Tunay'ın ceza sahası içerisinde yaptığı vuruşla 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısını Bursaspor 1-0 önde tamamladı. Demir Grup Sivasspor, 56. dakikada Cyriac'ın attığı golle eşitliği yakaladı. Karşılaşmada başka gol olmayınca maçın normal süresi 1-1 sona erdi. Beraberliğin ardından penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışları sonucu sonucu 6-5 biten maçta Demir Grup Sivasspor kupanın sahibi oldu.
Penaltı atışlarından sonra kupa töreni gerçekleştirildi.
Kupada ikinci olan Bursaspor'a kupasını AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci verdi. Demir Grup Sivasspor'da kupayı Sivas Valisi Davut Gül'ün elinden aldı. Karşılaşma sonrası iki takımın futbolcuları günün anısına hatıra fotoğrafı çekindi.

2018 Hentbol Erkekler Süper Kupa Beşiktaş Mogaz'ın

Hentbolda Erkekler Süper Kupa'yı Göztepe'yi 30-25 yenen Beşiktaş Mogaz kazandı.

Lig şampiyonu ve Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş Mogaz ile Türkiye Kupası finalisti Göztepe, Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi.
THF Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk devresini 14-12 önde tamamlayan siyah-beyazlı ekip, rakibini 30-25 mağlup ederek üst üste 5'inci, toplamda ise 15. kez kupayı kazanma başarısı gösterdi.
Beşiktaş Mogaz'da 9 gol atan Ramazan Döne, karşılaşmanın en skorer ismi oldu.
Karşılaşma iki kez durdu
Öte yandan, Süper Kupa maçında tribünlerde istenmeyen görüntüler de yaşlandı. Küfürlü tezahüratlar ve atılan patlayıcı maddeler nedeniyle karşılaşma ilk devre iki kez dururken, müsabakaya toplamda yaklaşık 15 dakika ara verildi.
Karşılaşmanın 8. ve 10. dakikalarında iki kez anons yapılarak taraftarlardan sakin olmaları istendi. Göztepeli oyuncular ve karşılaşmanın hakemleri Yunis Tokmak ve Serdar Özen, ikinci anonsun ardından soyunma odasına gitti.
Uygun ortamın sağlanmasının ardından oyuncular ve karşılaşmanın hakemleri tekrar sahaya gelirken, müsabakaya kaldığı yerden devam edildi.
Beşiktaş Mogaz kupasını aldı
Hentbolda Erkekler Süper Kupa maçında Göztepe'yi 30-25 yenen Beşiktaş Mogaz, kupasını düzenlenen törenle aldı.
THF Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ardından kupa ve madalya seremonisi yapıldı.
Beşiktaş Mogaz'a kupasını Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu verdi. Siyah-beyazlı oyuncular, madalyalarını ise başkan yardımcıları Mustafa Atak ve Levent İşler ile yönetim kurulu üyesi Cenker Doğan'dan aldı.
Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa'da mutlu sona ulaşarak "üçleme" yapan Beşiktaş Mogaz'da oyuncular, seremonide büyük sevinç yaşadı.
Süper Kupa'da ikinci kez mücadele eden Göztepe'ye madalyalarını yönetim kurulu üyeleri Mehmet Nadi Pirci, Ömer Hançer ve Sercan Şenel takdim etti.
Salon: THF
Hakemler: Yunis Tokmak, Serdar Özen
Beşiktaş Mogaz: Taner Günay, Pribak, Baran Nalbantoğlu 1, Tolga Özbahar 5, Lasica 4, Nuic 3, Ramazan Döne 9, Özgür Sarak 2, Krsmancic 2, Tomic 3, Buljubasic, Mehmet Demirezen 1
Göztepe: Yunus Özmusul, Enis Harun Hacıoğlu 2, Erdoğan Süper 1, Görkem Biçer 4, Tuğberk Çatkın 1, Adnan Diri 2, Tahir İlkbahar 3, Atilla Zaman, Halil İbrahim Öztürk 8, Enes Gümüşok 2, Murat Sekmen 2
Devre: 14-12
Diskalifiye: Adnan Diri (Göztepe)
İki dakika cezası alanlar: Tolga Özbahar, Ramazan Döne 2, Buljubasic (Beşiktaş Mogaz)

U19 Bayan Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda Bronz Madalya Maçı Oynayacak

Arnavutluk’un ev sahipliğinde düzenlenen 2018 CEV U19 Bayanlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden 19 Yaş Altı Bayan Milli Takımımız, yarı final maçında bugün (08 Eylül 2018, Cumartesi), İtalya ile karşılaştı.

Olimpik Park’ta oynanan mücadelede Millilerimiz, rakibine 15-25, 25-10, 22-25 ve 22-25‘lik setlerle 3-1 mağlup oldu. Bu sonucun ardından 19 Yaş Altı Bayan Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda Rusya-Polonya karşılaşmasının kaybedeni ile bronz madalya maçı oynayacak.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

19 Yaş Altı Bayan Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda üçüncülük mücadelesinde ise; yarın (9 Eylül 2018, Pazar), Türkiye saati ile 17.30’da, Polonya ile karşı karşıya gelecek. Müsabakayı, Laola1.tv naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı izlemek için tıklayınız.

TÜRKİYE-İTALYA: 1-3
SALON: Olimpik Park
HAKEMLER: Konalsi Gjoka (Arnavutluk), Konstantinos Voudouris (Yunanistan)
TÜRKİYE: Nazlı Eda, Derya, Merve, İlkin, Yaprak, Ezgi (L) (Elif, Melis, Zeynep Süzen, Gülce (L), Zeynep Sude Demirel)
İTALYA: Morello, Omoruyi, Fahr, Battista, Populini, Kone, Panetoni (L) (Joly, Tanase)
SETLER: 15-25, 25-10, 22-25, 22-25
SÜRE: 95 dakika (20′,20′,27′,28′)

ABD Açık tek erkeklerde finalistler belli oldu

Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık'ta tek erkeklerde Arjantinli Juan Martin del Potro ile Sırp Novak Djokovic finale çıktı.

ABD'nin New York kentinde düzenlenen turnuvanın yarı final maçında dünya klasmanının 1 numarası İspanyol Rafael Nadal ile bu organizasyonda 2009 yılında şampiyon olan Arjantinli Juan Martin del Potro karşı karşıya geldi.
Üç numaralı seribaşı Juan Martin del Potro karşısında setlerde 2-0 geriye düşen 32 yaşındaki Rafael Nadal, dizindeki sakatlık nedeniyle maçtan çekilince Arjantinli tenisçi adını finale yazdırdı.
Günün diğer yarı final karşılaşmasında ise 14. grand slam şampiyonluğu için mücadele eden 6 numaralı seribaşı Novak Djokovic, Japon Kei Nishikori'yi 6-3, 6-4 ve 6-2'lik setlerle 3-0 yenerek finale çıkan taraf oldu.
Novak Djokovic ile Juan Martin del Potro arasındaki final maçı yarın oynanacak. Karşılaşma saat 23:00'da DMAX'ten canlı olarak yayınlanacak.

A Milli Kadın Takımımız Belçika'yı Mağlup Etti

Belçika'nın Liege kentinde düzenlenen ikili temas hazırlık maçında A Milli Kadın Takımımız, ev sahibi Belçika'yı 64-60'lık skorla mağlup etti.

İspanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Kadın Takımımız hazırlıklarını Belçika'da sürdürüyor. Liege'de ev sahibi Belçika ile karşılaşan Ay-yıldızlılar karşılaşmadan 64-60 galip ayrıldı. Karşılaşma T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu'nun yaptığı hava atışı ile başladı.
Liege Country Hall’da oynanan karşılaşmaya Millilerimiz Işıl Alben, Bahar Çağlar, Tilbe Şenyürek, Olcay Çakır Turgut ve Kuanitra Holinsvort beşi ile başladı. Işıl Alben'in üst üste bulduğu basketler ile skor 5-0 oldu. Savunmada etkili başlayan millilerimizde Bahar Çağlar farkın kapanmasına izin vermedi ve bulduğu basket ile skor 7-4'e getirdi. İlk çeyreğin son saniyesinde Ayşe Cora'nın asistinde Esra Ural'ın basketi ile skor 15-10 oldu. 2. Çeyrekte de baskılı oyununu sürdüren Potanın Perileri 4 dakika sonunda skoru 22-16'ya getirdi. Tuğçe Canıtez'in zor pozisyonda bulduğu basket ve basket-faulden oluşan tek faul atışını sayıya çevirmesi ile birlikte skor 27-16 oldu. Hücumda agresifleşen Belçika üst üste bulduğu basketler ile ilk yarının bitimine 3 dakika kala skoru 27-22'e getirdi. Millilerimiz farkın kapanmasına izin vermeyince soyunma odasına 36-27 Türkiye üstünlüğü ile gidildi.
2. yarıya daha etkili başlayan ev sahibi Belçika oldu. Ay-yıldızlılar hücumda sayı üretmekte zorlanınca 3. Çeyreğin bitimine 4 dakika kala skor 44-41'e geldi. 3. Çeyrekte son hücumu Millilerimiz yaparken Tilbe Şenyürek aldığı hücum ribandunu sayıya çevirerek 3. Çeyreğin skorunu 51-49 olarak belirledi! 4. Çeyreğe etkili başlayan Millilerimiz olurken bitime 7 dakika kala skor 57-51 oldu. Işıl Alben'in bitime 2 dakika kala bulduğu kritik üçlük ile skorda 63-60 oldu. Büyük çekişmeye sahne olan son dakikalarda A Milli Kadın Takımımız tecrübesiyle parkeden 64-60 galip ayrılmayı başardı.
A Milli Kadın Takımımızda Işıl Alben 15 sayı ile en skorer isim olurken onu 13 sayı ile Tilbe Şenyürek takip etti. Tilbe Şenyürek aldığı 9 ribaund ile de takımımızın en çok ribaund alan oyuncusu olmayı başardı.
Ev sahibi Belçika ile 2. kez 8 Eylül Cumartesi TSİ 21:30'da Antwerp Bavi Vilvoorde’de özel maçta karşı karşıya gelecek olan millilerimiz, maçın ardından 9 Eylül Pazar günü yurda dönecek.
A Milli Kadın Takımımız, 13 Eylül Perşembe saat 15:00'te Avustralya ve 16 Eylül Pazar günü saat 19:00'da Nijerya ile yapacağı iki hazırlık maçı için de yine Sinan Erdem Spor Salonu’nda parkeye çıkacak. Bu iki karşılaşmanın bilet satışı ise Mobilet üzerinden devam ediyor.

UEFA Uluslar Ligi'nde ikinci gün sonuçları

UEFA Uluslar Ligi'nde ikinci gün karşılaşmaları tamamlandı.

UEFA'nın milli takım düzeyindeki yeni organizasyonunun ikinci gününde 7 karşılaşma oynandı.
Öne çıkan B Ligi 2. Grup karşılaşmasında Türkiye, Rusya'yı Trabzon'da konuk etti. Mücadelenin ilk yarısı, Denis Cheryshev ve Serdar Aziz'in karşılıklı golleriyle 1-1 berabere tamamlandı. Rusya, ikinci devrede Artem Dzyuba'nın kaydettiği golle karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.
UEFA Uluslar Ligi'nin ikinci gün müsabakalarında alınan sonuçlar şöyle:
- A Ligi
3. Grup: İtalya-Polonya: 1-1
- B Ligi
2. Grup: Türkiye-Rusya: 1-2 Özet İzle
- C Ligi
1. Grup: Arnavutluk-İsrail: 1-0
4. Grup: Litvanya-Sırbistan: 0-1
Romanya-Karadağ: 0-0
- D Ligi
3. Grup: Azerbaycan-Kosova: 0-0

7 Eylül 2018 Cuma

A Millilerimiz, UEFA Uluslar Ligi'ne kötü başladı

A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup'ta oynadığı ilk maçında Rusya'ya 2-1 mağlup oldu. Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi'nin ev sahipliği yaptığı ve Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Artur Manuel Ribeiro Soares Dias'ın yönettiği karşılaşmada Milli Takımımızın golünü 41. dakikada Serdar Aziz atarken, Rusya'nın gollerini 13. dakikada Denis Cheryshev ve 49. dakikada Artem Dzyuba kaydetti.

A Milli Takım, İsveç ile oynayacağı karşılaşma için 8 Eylül Cumartesi günü Trabzon'dan Stockholm'e geçecek. A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve aday kadrodan bir futbolcunun katılacağı basın toplantısı 9 Eylül Pazar günü saat 18.30'da Friends Arena'da gerçekleştirilecek. Ay-Yıldızlılar, maç öncesindeki son antrenmanını da stadyumda saat 19.00'da yapacak. İsveç ile Türkiye arasında Solna kentindeki Friends Arena'da oynanacak UEFA Uluslar Ligi müsabakası saat 20.45'te başlayacak.

Türkiye - Rusya 1-2 Özet İzle

Maçtan notlar
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cihat Turhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman da karşılaşmayı izledi.
Türkiye ile Rusya arasında oynanan UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup maçıyla Trabzon, 2 bin 767 gün sonra A Milli Futbol Takımı'nın karşılaşmasına ev sahipliği yaptı. En son 9 Şubat 2011'de hazırlık maçında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Güney Kore ile karşılaşan ay-yıldızlılar, 18 Aralık 2016 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Şenol Güneş Spor Kompleksi'ndeki Medical Park Stadı'nda ilk maçına çıktı. 4 Eylül 2004 tarihinde de Dünya Kupası Eleme Grubu maçında sahasında Gürcistan ile karşılaşan A Milli Futbol Takımı, 14 yıl aradan sonra da Trabzon'da resmi bir maç oynadı.
Medical Park Stadı'nda taraftarlar, A Milli Takım'a coşkuyla destek verdi. Tribünlerin büyük bölümünü dolduran taraftarlar, maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan ay-yıldızlı futbolcuları alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu.
Maçı izlemeye gelen taraftarlar, mehter marşları eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarıyla coşkuyla takımlarına destek verdi. Az sayıda konuk ekibin taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde yerlerini alarak ülkelerinin milli takımlarını yalnız bırakmadı.
Karşılaşma öncesi statta açılan büyük afişlerde 2024 Avrupa Şampiyonası adaylığına vurgu yapılarak, "En iyisi için, şimdi bizim zamanımız. Trabzon hazır" ifadelerine yer verildi.
Trabzonspor'un genç oyuncusu Yusuf Yazıcı da ilk kez milli forma altında Medical Park Stadı'nda bir maça çıktı. Taraftarlar bordo-mavili futbolcuya da sevgi gösterilerinde bulundu.
Trabzon'un Maçka ilçesinde yaşanan terör saldırısında şehit düşen Eren Bülbül, unutulmadı. Stat etrafındaki reklam panolarının ekranına, "Bu vatan sana minnettar, iyiki varsın Eren' yazıları yansıtıldı. Stat skorboardından da "Seni asla unutmayacağız. Bu vatan sana minnettar." ifadelerine yer verildi.

Maçtan dakikalar
12. dakikada sağdan kullanılan köşe vuruşunda, Kuzyaev'in ortaladığı topu ceza sahası içerisinde Gazinski kafayla kaleye gönderdi ancak Serkan Kırıntılı, meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.
13. dakikada Fernandes'in sağdan ortasında, Kuzyaev'in kafa ile arkaya aşırttığı topu Şener Özbayraklı da kafa ile uzaklaştırmak istedi. Ancak Cheryshev, önünde kalan meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 0-1
25. dakikada Erokhin'in sağ kanattan penaltı noktasına çıkardığı topu Kuzyaev bekletmeden kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.
27. dakikada Yusuf Yazıcı'nın pasında, ceza alanı sol çaprazındaki Hakan Çalhanoğlu'nun şutunda, top yandan auta çıktı.
40. dakikada Fernandes'in sağ kanattan pasında ceza alanına giren Kuzyaev'in yerden sert şutunda, top yandan auta gitti.
41. dakikada Türkiye, beraberliği sağladı. Hakan Çalhanoğlu'nun sağdan ortasında, ceza alanı içinde Dzhikiya'nın kafayla uzaklaştırmak istediği top penaltı noktasının gerisindeki Serdar Aziz'in önüne düştü. Bu futbolcu da gelişine düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Lunev'in sağından filelerle buluşturdu: 1-1
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.
49. dakikada konuk takım Rusya öne geçti. Gazinski'nin uzun aşırtma pasında ofsayt bekleyerek duraklayan savunmanın arkasında topla buluşan Dzyuba, bekletmeden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-2
67. dakikada Oğuzhan Özkayup'un pasında soldan ceza alanına giren Hakan Çalhanoğlu'nun şutunda top kaleci Lunev'de kaldı.
71. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun soldan kullandığı serbest atışta, yakın mesafedeki Okay Yokuşlu'nun kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.
80. dakikada sağdan ceza alanına hızlıca giren Cengiz Ünder'in yerden şutunda kaleci Lunev, sağ köşesine doğru gelen topu kornere çeldi.
89. dakikada Dzyuba'nın ceza yayı üzerinden sert şutunda top üst direkten döndü.
90. dakikada Cengiz Ünder'in şutunda savunmaya çarpan top Hakan Çalhanoğlu'nun önüne düştü. Bu futbolcunun yerden şutunda kaleci Lunev, iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.
Karşılaşma, Rusya'nın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamladı.

Stat: Şenol Güneş Spor Kompleksi
Hakem: Artur Manuel Ribeiro Soares Dias, Rui Licino Barbosa Tavares, Paulo Alexandre Santos Soares (Portekiz)
Türkiye: 12-Serkan Kırıntılı, 2-Şener Özbayraklı, 3-Hasan Ali Kaldırım, 4-Serdar Aziz (Dk 46 22-Kaan Ayhan), 5-Okay Yokuşlu, 6-Çağlar Söyüncü, 9-Cenk Tosun, 10- Hakan Çalhanoğlu, 11-Yusuf Yazıcı (Dk 57 8-Oğuzhan Özyakup), 15- Mehmet Topal (Dk 71 19-Yunus Mallı), 17-Cengiz Ünder
Yedekler: 1-Sinan Bolat, 23-Gökhan Akkan, 7-Serdar Gürler, 13-Zeki Çelik, 14-Mahmut Tekdemir, 16-Enes Ünal, 18- Tarkan Serbest, , 20- Emre Akbaba, 21-Ertuğrul Ersoy,
Rusya: 12-Andrei Lunev, 2-Mario Fernandes, 3-Roman Neustädter, 6-Denis Cheryshev (Dk. 79 20-Ionov), 7-Daler Kuzyaev (Dk. 73 18-Mogilevets), 8-Yuri Gazinski, 11-Roman Zobnin, 13-Fedor Kudryashov (Dk. 83 23-Rausch), 14-Georgi Dzhikiya, 21-Aleksandr Erokhin, 22- Artem Dzyuba
Yedekler: 1-Guilherme, 16- Shunin, 4-Sorokin, 5-Semenov, 9-Zabolotny, 10-Kambolov, 15-Stotski, 17-Poloz, 19-Smolnikov,
Sarı Kartlar: Dk. 39 Şener Özbayraklı; Dk. 54 Fedor Kudryashov, Dk. 90 Artem Dzyuba
Goller: Dk. 13. Denis Cheryshev, Dk. 49 Artem Dzyuba (Rusya); Dk. 41 Serdar Aziz (Türkiye)

A Milliler Super Cup’ta Ev Sahibi Almanya’yı Mağlup Etti

Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen Super Cup mücadelesinde A Milli Erkek Takımımız, ev sahibi Almanya’yı 100-79'luk skorla mağlup etti.

Super Cup’ta bu sonuçla final oynama başarısı gösteren Ay-yıldızlılarımız, şampiyonluk mücadelesinde 8 Eylül Cumartesi günü TSİ 21:00’de Çekya ile karşılaşacak. Üçüncülük mücadelesinde ise yine aynı gün Almanya ile İtalya, TSİ 18:30’da karşı karşıya gelecek. Her iki mücadele de S Sport’tan naklen yayınlanacak.
Edel-optics.de Arena’da oynanan mücadeleyi, Milli Takım Direktörü Haluk Yıldırım da takip etti. Mücadeleye millilerimiz, Scottie Wilbekin, Doğuş Balbay, Cedi Osman, Ersan İlyasova ve Sertaş Şanlı beşiyle başladı. İlk sayılarını Scottie Wilbekin ve Cedi Osman ikilisiyle bulan Ay-yıldızlılarımız, 4.dakikaya 7-6 önde girdi. Hücumlarda Dennis Schröder ile skor üreten ev sahibi ekip, dış atışları değerlendirerek 7.dakikada 21-15’lik üstünlüğü yakaladı. İlk periyotu 29-26 geride tamamlayan millilerimiz, ikinci çeyrekte doğru hücumlar ve Furkan Korkmaz ile Ersan İlyasova’nın da basketleriyle 16.dakikada 36-30 öne geçti. İkinci periyotta ilk 8 dakika içerisinde potasında sadece 5 sayı gören Ay-yıldızlılarımız, hücumlarda da dış atışları etkili kullanarak 12 sayılık farkı yakaladı (46-34). Mücadelenin ilk yarısını A Milli Erkek Takımımız 51-41 önde kapattı.

Üçüncü periyotta Furkan Korkmaz ile skor bulan millilerimize Almanya, Dennis Schröder ile karşılık vererek 24.dakikada farkı 8 sayıya indirdi (59-51). Pota altında Maik Zirbes’i topla buluşturduğu bölümlerde skor bulan ev sahibi ekip, 27. durumu da 61-60’a getirdi. Üçüncü periyotu Ay-yıldızlılarımız, 70-68 önde kapattı. Mücadelenin final periyotunda Ersan İlyasova’nın hücumda sorumluluk almasıyla basketler bulan millilerimiz, 33.dakikada 79-70 ile üstünlüğünü korudu. Bu bölümde Cedi Osman ve Doğuş Balbay ikilisiyle basketler bulan A Milli Erkek Takımımız, 36.dakikada 88-74’lük skorla 14 sayılık farkı yakaladı. Millilerimiz, mücadeleden de 100-79 galibiyetle ayrıldı.

TÜRKİYE (100):Scottie Wilbekin 10, Kartal Özmızrak 2, Doğuş Balbay 5, Cedi Osman 20, Metin Türen, Ersan İlyasova 17, Semih Erden 12, Melih Mahmutoğlu 5, Metecan Birsen, Sertaç Şanlı 6, Furkan Korkmaz 23, Göksenin Köksal

Çekya, Zorlu Mücadelede İtalya’yı Mağlup Etti
Diğer yandan Super Cup’ın açılış mücadelesinde Çekya ile İtalya karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısını 48-40 önde tamamlayan Çekya, karşılaşmadan da 87-80 galibiyetle ayrılarak adını finale yazdırdı.
Çekya’da Jan Vesely 19 sayı- 8 ribaunt- 3 asist, Vojtech Hruban 15 sayı- 3 ribaunt ve Tomas Satoransky de 14 sayı- 3 ribaunt- 10 asistle oynadı.
İtalya’da ise Brian Sacchetti 17 sayı- 4 ribaunt- 2 asist, Luigi Datome 14 sayı- 4 ribaunt- 3 asist ve Awudu Abass da 13 sayı- 4 ribaunt- 2 asistle oynadı.

Ümit Milli Takım, Kıbrıs Rum Kesimi'ni 4-0 yendi

Ümit Milli Futbol Takımımız, UEFA 2019 Avrupa Şampiyonası grup eleme sekinci maçında Kıbrıs Rum Kesimi'ni 4-0 mağlup etti.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan maçta Millilerimizin gollerini 3. dakikada Adil Demirbağ, 76 ve 81. dakikada penaltıdan Orkan Çınar ve 89. dakikada kendi kalesine Hadjipaschalis kaydetti.
Türkiye bu galibiyetle puanını 11'e yükseltti. Ümit Millilerimiz gruptaki dokuzuncu maçını 10 Eylül 2018 Salı akşamı deplasmanda İsveç ile oynayacak.
Türkiye: 1-Muhammed Şengezer, 4-Adil Demirbağ, 5-Merih Demiral, 6-Dorukhan Toköz, 7-Barış Alıcı (Dk. 63 10-Orkan Çınar), 8-Eslem Öztürk (Dk. 70 17-Ahmed Ildız), 13-Melih Okutan, 15-Deniz Hümmet, 18-Abdurrahim Dursun, 20-Muhayer Oktay (Dk. 83 11-Umut Bozok), 21-Berkay Özcan
Kıbrıs Rum Kesimi: 1-Paraskevas, 2-Karo, 3-Kypriano, 4-Papageorgiou (Dk. 70 13-Ilia), 6-Panagi (Dk. 62 20- Spoljaric), 8-Charalampous (Dk. 76 7-Zachariou), 11-Pittas, 14-Artymatas, 16-Kyriakou, 17-Hadjipaschalis, 19-Soteriou
Goller: Dk. 3 Adil Demirbağ, Dk. 76 ve Dk. 81 (penaltı) Orkan Çınar, Dk. 88 Hadjipaschalis(kk) (Türkiye)
Sarı Kartlar: Dk. 30 Adil Demirbağ, Dk. 42 Berkay Özcan ve Dk. 45 Merih Demiral (Türkiye), Dk. 37 Kyriakou, Dk. 67 Pittas ve Dk. 81 Artymatas (Kıbrıs Rum Kesimi)


TakımlarOGBMAYP
1.BELÇİKA8620175 20
2.İSVEÇ7520184 17
3.TÜRKİYE8323119 11
4.MACARİSTAN6321106 11
5.KIBRIS RUM KESİMİ9207722 6
6.MALTA8008522 0

Filenin Sultanları, Montreux Volley Masters’da Namağlup Yarı Finalde

Japonya’da düzenlenecek 2018 FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası hazırlıklarına devam eden A Milli Bayan Voleybol Takımımız, İsviçre’nin Montrö şehrinde organize edilen Montreux Volley Masters Turnuvası’nda grubundaki üçüncü ve son maçında bugün (07 Eylül 2018, Cuma), ev sahibi İsviçre ile karşılaştı.

Montrö şehrinde bulunan Pierrier Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Millilerimiz, Beyza, Çağla, Ebrar, Zehra, Şeyma, Hande altılısı ve libero Gizem ile başladı.
Rakibi karşısında mücadelenin ilk setini 25-21, ikinci setini 25-15, üçüncü setini de 25-22‘lik set skorlarıyla 3-0 üstün tamamlayan Filenin Sultanları, Montreux Volley Masters turnuvasında 3’te 3 yaparak grubunu namağlup lider tamamladı ve adını yarı finale yazdırdı.

Karşılaşmanın detaylı istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Millilerimizin; Montreux Volley Masters turnuvasında yarı finaldeki rakibi ise; bugün (7 Eylül 2018, Cuma), oynanacak Rusya-Polonya, Brezilya-Kamerun karşılaşmalarının ardından belli olacak.

A Grubu’nda oynanan karşılaşmaların ardından oluşan puan durumu ise şu şekilde:
TAKIMOGMP
1Türkiye3309
2İtalya3216
3Çin3123
4İsviçre3030

TÜRKİYE-İSVİÇRE: 3-0
SALON: Pierrier Spor Salonu
HAKEMLER: Agnieszka Michlic (Polonya), Alexander Ryabtsov (Rusya)
TÜRKİYE: Beyza, Çağla, Ebrar, Zehra, Şeyma, Hande, Gizem (L) (Aylin)
İSVİÇRE: Storck, Matter, Schottroff, Künzler, Pierret, Zaugg, Deprati (L) (Schwörer, Staffelbach, Perkovac)
SETLER: 25-21, 25-15, 25-22
SÜRE: 75 dakika (24′,22′,29′)

Marko Arapovic Galatasaray’da

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Hırvat forvet ve pivot Marko Arapovic'i kadrosuna kattı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle:
 
"Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız, yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında Marko Arapovic ile 2+8 aylık opsiyonlu sözleşme imzaladı.
2.07 boyundaki oyuncu forvet ve pivot pozisyonlarında görev yapıyor.
20 Temmuz 1996’da Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de dünyaya gelen Marko Arapovic için basketbol çocukluğundan beri en tanıdık spordu. 1992 Barcelona Olimpiyatlarında gümüş madalyaya uzanan efsane Hırvatistan Milli Takımı’nın pivotu Franjo Arapovic’in oğlu olarak, Marko için geleceğinin kariyer planlamasını yapmak pek zor olmadı. Basketbola KK Kaptol Zagreb ile başlayan Marko, kısa sürede ülkesinin en büyük basketbol markası olan Cibona formasını giymişti bile.
96 jenerasyonunun en önemli oyuncularından biri olarak gösterilen Marko Arapovic’in alt yaş kategorilerindeki başarıları da arka arkaya geldi. U16 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda takımıyla altın madalyaya uzanan genç yıldız, U-18 Avrupa Şampiyonası’nda gümüş ve bir yıl sonra U19 Dünya Şampiyonası’nda da gümüş madalyayı kazanan Hırvatistan’ın en önemli oyuncularından biriydi. Nitekim Yunanistan’da düzenlenen U19 Dünya Şampiyonası’nda turnuvanın en iyi beşine de seçildi.
Marko Arapovic’in yükselişi EuroLeague’e adım atarak devam etti. 2014-2015 sezonu başında Cedevita Zagreb ile anlaşan Arapovic, bir sonraki sezon EuroLeague’de 20 maça çıktı ve 8 sayı, 4.2 ribaund, 1 asist ortalamaları yakaladı. Ancak aynı sezon Adriyatik Ligi’nde Partizan’a karşı oynanan yarı final maçında talihsiz bir sakatlık yaşayan oyuncu sahalardan uzun bir süre uzak kaldı. Geçirdiği sakatlığın ardından basketbola geri dönen Arapovic, takımımızla bir süredir deneme idmanlarına çıkıyordu.
Marko Arapovic’e Galatasaray’a hoş geldin der, sakatlıklardan uzak ve başarılı bir sezon dileriz."

Galatasaray'ın ara transferde hedefi Çin

Galatasaray devre arası transfer çalışmalarına şimdiden başladı. Öncelikle forvet takviyesi yapacak olan sarı-kırmızılılar, rotasını Çin'e çevirdi.

Galatasaray transfer çalışmalarına erken başladı. Forvet transferi için çalışmalara başlayan sarı-kırmızılılar, gözünü yeniden Çin’e çevirdi.
Yaz transfer döneminde golcü takviyesi yapamayan ve ara transfer dönemini bekleyen Galatasaray'da adaylar da şekillenmeye başlıyor.
Anthony Modeste'in durumunun netleşmesini bekleyen yönetim, Finansal Fair Play kurallarını çiğnememek adına bonservissiz isimleri gündeminde tutuyor.
Rotasını Çin'e çeviren Galatasaray, Modeste dışında üç golcüyü daha listesine ekledi.
Shandong Luneng'ten Graziano Pelle, Beijing Guoan'dan Jonathan Soriano ve Guangzhou Evergrande'den Alan'ın Ocak'ta sözleşmesinin bitecek olması Aslan'ın iştahını kabartıyor.
33 yaşındaki Pelle ve Soriano'dan daha genç olan 29 yaşındaki Alan, ilk tercih olduğu öğrenildi. Galatasaray, Brezilyalı golcüyü ara transfer dönemine kadar yakından takip edecek.

ABD Açık tek kadınlarda finalistler belli oldu

Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık'ta tek kadınlarda Serena Williams ve Naomi Osaka finale yükseldi.

ABD'nin New York kentinde düzenlenen turnuvanın yarı final maçında 36 yaşındaki ABD'li tenisçi Serena Williams ile 19 numaralı seribaşı Letonyalı Anastasija Sevastova karşılaştı.
Kariyerinin 24. grand slam şampiyonluğunu kovalayan Williams, 66 dakika süren ve 5 kez servis kırdığı maçı 6-3 ve 6-0'lık setlerle 2-0 kazanarak adını finale yazdırdı.
Tek kadınlardaki diğer yarı final mücadelesinde ise Japon Naomi Osaka, 14 numaralı seribaşı ABD'li Madison Keys'i 6-2 ve 6-4'lik setlerle 2-0 mağlup ederek kariyerinde ilk kez grand slam finaline çıktı.

Serena Williams ilk grand slam şampiyonluğunu kazandığında Osaka 1 yaşındaydı
Serena Williams ilk grand slam şampiyonluğunu kazandığında 1 yaşında olan Osaka, grand slam turnuvalarında finale yükselme başarısını gösteren ilk kadın Japon tenisçi unvanını elde etti.
Williams ile Osaka arasındaki final maçı 8 Eylül Cumartesi günü oynanacak.

Hentbol Kadınlar Süper Lig'de 2018-2019 sezonu başlıyor

Hentbol Kadınlar Süper Lig'de 2018-2019 sezonu 9 Eylül Pazar günü oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak.

Hentbol Kadınlar Süper Lig'de 2018-2019 sezonunda 12 takım yer alacak. Aksaray Belediyespor, Ardeşen Gençlik, İzmir Büyükşehir Belediyespor, Kastamonu Belediyespor, Muratpaşa Belediyespor, Osmangazi Belediyespor, Pazarspor, Polatlı Belediyespor, Samsun Gençlik, Üsküdar Belediyespor, Yalıkavakspor ve Yenimahalle Belediyespor, belirledikleri hedeflere ulaşabilmek için mücadele edecek.
- Statü
Kadınlar Süper Lig'de şampiyon, normal sezon bitiminde belirlenecek.
Süper Gençler Ligi'nde elde edilen toplam puanın yüzde 10'u, Süper Lig'deki toplam puana eklenerek 2018-2019 sezonu sıralaması belli olacak.
Ligde ilk üç sırada yer alan takımlar gelecek sezon Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanacak, son iki sırayı alacak ekipler ise 1. Lig'e düşecek.
- İlk haftanın programı
Hentbol Kadınlar Süper Lig'de 9 Eylül Pazar günü oynanacak ilk hafta maçlarının programı şöyle:
15.00 Kastamonu Belediyespor-Yenimahalle Belediyespor (Kastamonu Atatürk)
16.00 Aksaray Belediyespor-Samsun Gençlik (Aksaray Hasan Dağı)
16.00 Osmangazi Belediyespor-Yalıkavakspor (Dilkaldırım)
16.00 Üsküdar Belediyespor-Polatlı Belediyespor (Çamlıca)
17.00 Ardeşen Gençlik-İzmir Büyükşehir Belediyespor (Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Meslek Yüksekokulu)
Öte yandan, ilk hafta oynanması gereken Muratpaşa Belediyespor-Pazarspor müsabakası, Antalya temsilcisinin Avrupa kupalarında oynayacağı maçlar nedeniyle 19 Eylül Çarşamba gününe ertelendi.

A Millilerimiz, Rusya karşısında

A Milli Futbol Takımı, UEFA'nın milli takım düzeyindeki yeni organizasyonu Uluslar Ligi'ndeki ilk maçında yarın Rusya ile karşılaşacak.

Trabzon'daki Medical Park Stadı'nda oynanacak B Ligi 2. Grup ilk mücadelesi, saat 21.45'te başlayacak. Karşılaşmada Portekiz Futbol Federasyonundan hakem Artur Dias düdük çalacak.
Milli takımda, sakatlıkları nedeniyle aday kadrodan çıkarılan Gökhan Gönül ve Abdülkadir Ömür ile tedavisi süren Ömer Bayram, Rusya karşısında forma giyemeyecek.
Ay-yıldızlı ekip, Rusya ile geride kalan haziran ayında deplasmanda oynadığı hazırlık maçından 1-1'lik beraberlikle ayrılmıştı.
Milli takım, 10 Eylül Pazartesi günü ise gruptaki ikinci maçında deplasmanda İsveç ile karşı karşıya gelecek.

MUHTEMEL İLK 11'LER
Türkiye: Serkan, Hasan Ali, Çağlar, Serdar, Şener, Mehmet Topal, Okay, Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı, Cengiz Ünder, Cenk Tosun
Rusya: Lunev, Kudriashov, Dzhikiva, Neustader, Fernandes, Zobnin, Kuziaev, Gzinski, Cheryshev, Dzyuba, Erokhin


Turnuva statüsü 
A ve B Liglerindeki 12'şer ülke, üçerli 4 grupta yer alacak. C Ligi'nde bir grupta 3, diğer 3 grupta dörder ülke milli takımı boy gösterecek. D Ligi'nde ise 4 grupta dörder ülke yer alacak. Liglerinde aynı grupta yer alan takımlar, birbirleriyle deplasmanda ve evinde olmak üzere maç yapacak.
B, C ve D Liglerinde gruplarını lider tamamlayan ekipler, sonraki turnuvada bir üst ligde mücadele edecek. A, B ve C Liglerinde gruplarını son sırada bitiren takımlar ise alt lige düşecek.
A Ligi'ndeki 12 takım arasında gruplarını ilk sırada tamamlayanlar, UEFA Uluslar Ligi'nin şampiyonunu belirlemek için 5-9 Haziran 2019'daki dörtlü finalde mücadele edecek.
UEFA Uluslar Ligi'ndeki A, B, C ve D Liglerinde gruplarını lider bitiren takımlar, kendi aralarında dörtlü final (yarı final, üçüncülük ve final maçları) oynayacak. Liderler, EURO 2020'ye elemeler sonucu katılım hakkı kazanmışsa söz konusu ligdeki gruplarda onlardan sonra en yüksek puana sahip takımlar, dörtlü finale kalacak. 2020'nin mart ayında yapılacak dörtlü finalleri kazanan 4 takım, EURO 2020'ye katılacak.
Aday kadro
Teknik direktör Mircea Lucescu tarafından belirlenen A Milli Takım aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:
Kaleci: Gökhan Akkan (Çaykur Rizespor), Serkan Kırıntılı (Atiker Konyaspor), Sinan Bolat (Royal Antwerp)
Savunma: Çağlar Söyüncü (Leicester City), Ertuğrul Ersoy (Bursaspor), Hasan Ali Kaldırım, Şener Özbayraklı (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Mehmet Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür (Rapid Wien), Ömer Bayram, Serdar Aziz (Galatasaray)
Orta saha: Cengiz Ünder (Roma), Emre Akbaba (Galatasaray), Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir), Mehmet Topal (Fenerbahçe), Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Tarkan Serbest (Kasımpaşa), Hakan Çalhanoğlu (Milan), Serdar Gürler (Huesca), Yunus Mallı (Wolfsburg), Yusuf Yazıcı (Trabzonspor)
Forvet: Cenk Tosun (Everton), Enes Ünal (Real Valladolid)

6 Eylül 2018 Perşembe

UEFA Uluslar Ligi'nde ilk gün maçları tamamlandı

UEFA Uluslar Ligi'nde Almanya, konuk ettiği Fransa ile 0-0 berabere kaldı.

UEFA'nın milli takım düzeyindeki yeni organizasyonunda, ilk gün müsabakaları tamamlandı.
Öne çıkan A Ligi 1. Grup karşılaşmasında, Almanya, son dünya şampiyonu Fransa'yı Allianz Arena'da konuk etti.
Almanya ve Fransa, maç boyunca yakaladığı gol fırsatlarını değerlendiremedi ve mücadele, 0-0 eşitlikle sone erdi.
Karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan Türk asıllı Alman oyuncu İlkay Gündoğan, 66. dakikada Leon Goretzka'nın yerine oyuna dahil oldu. İlkay, önceki maçlarda olduğu gibi bir grup taraftar tarafından ıslıklarla protesto edildi.
UEFA Uluslar Ligi'nin ilk gününde sona eren karşılaşmaların sonuçları şöyle:
- A Ligi
1. Grup: Almanya-Fransa: 0-0
- B Ligi
1. Grup: Çekya-Ukrayna: 1-2
4. Grup: Galler-İrlanda Cumhuriyeti: 4-1
- C Ligi:
3. Grup: Slovenya-Bulgaristan: 1-2
Norveç-Kıbrıs Rum Kesimi: 2-0
- D Ligi
1. Grup: Kazakistan-Gürcistan: 0-2
Letonya-Andorra: 0-0
4. Grup: Ermenistan-Lihtenştayn: 2-1
Cebelitarık-Makedonya: 0-2

U19 Bayan Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda Yarı Finalde

Arnavutluk’un ev sahipliğinde düzenlenen 2018 CEV U19 Bayanlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden 19 Yaş Altı Bayan Milli Voleybol Takımımız, grubundaki beşinci ve son maçında bugün (06 Eylül 2018, Perşembe), Fransa ile karşılaştı.

Olimpik Park’ta oynanan mücadelede Millilerimiz, rakibini 25-20, 25-18 ve 25-17‘lik setlerle 3-0 mağlup ederek; Avrupa Şampiyonası’ndaki 5’nci maçında 3’ncü galibiyetini aldı ve puanını 10’a yükseltti. Bu sonucun ardından grubunu 2. sırada tamamlayan 19 Yaş Altı Bayan Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda adını yarı finale yazdırdı.

TÜRKİYE-FRANSA: 3-0
SALON: Olimpik Park
HAKEMLER: Mauro Carlo Goitre (İtalya), Vanya Parnavova (Bulgaristan)
TÜRKİYE: Nazlı Eda, Derya, Merve, İlkin, Yaprak, Ezgi, Gülce (L), Simay (L) (Zeynep Üzen, Zeynep Sude Demirel)
FRANSA: Mauriat, Moreels, Andriamaherizo, Rotar, Davidovic, Sylves, Gelin (L) (Respaut, Le Roux, Cholet, Diouf)
SETLER: 25-20, 25-18, 25-17
SÜRE: 75 dakika (27′,24′,24′)

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

19 Yaş Altı Bayan Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda yarı final mücadelesinde ise; 8 Eylül 2018, Cumartesi günü, I. Grubu ilk sırada tamamlayan İtalya ile final mücadelesi verecek. Karşılaşmanın başlama saati, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından daha sonra açıklanacak.

Filenin Sultanları, Montreux Volley Masters’da 2’de 2 Yaptı

Japonya’da düzenlenecek 2018 FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası hazırlıklarına devam eden A Milli Bayan Voleybol Takımımız, İsviçre’nin Montrö şehrinde organize edilen Montreux Volley Masters Turnuvası’ndaki ikinci maçında bugün (06 Eylül 2018, Perşembe), Çin ile karşılaştı.

Montrö şehrinde bulunan Pierrier Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Millilerimiz, Cansu, Eda, Meryem, Zehra, Şeyma, Meliha altılısı ve libero Simge ile başladı.
Son Olimpiyat ve Asya Oyunları şampiyonu rakibi karşısında mücadeleyi 25-19, 25-18, 23-25 ve 25-23′lük set skorlarıyla 3-1 üstün tamamlayan Filenin Sultanları, Montreux Volley Masters turnuvasında 2’de 2 yaparak yarı finale yükselmeyi garantiledi.

TÜRKİYE-ÇİN: 3-1
SALON: Pierrier Spor Salonu
HAKEMLER: Nicholas Heckford (İngiltere), Jacobus Nederhoed (Hollanda)
TÜRKİYE: Meryem, Zehra, Meliha, Şeyma, Eda, Cansu, Simge (L) (Beyza, Çağla, Aylin, Ebrar)
ÇİN: Xiaotong, Fang, Hanyu, Mingyuan, Linyu, Xiangyu, Li Lin (L) (Han Wu, Zixuan)
SETLER: 25-19, 25-18, 23-25, 25-23
SÜRE: 1 saat 50 dakika (23′,25′,30′,32′)

Karşılaşmanın detaylı istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Millilerimiz, Montreux Volley Masters turnuvasında grubundaki üçüncü ve son maçında, yarın (7 Eylül Cuma), Türkiye saati ile 17.30’da ev sahibi İsviçre ile karşılaşacak.

A Grubu’nda oynanan karşılaşmaların ardından oluşan puan durumu ise şu şekilde:
TAKIMOGMPSA
1Türkiye22066
2İtalya32162
3Çin31230,66
4İsviçre20200
* SA: Set Averajı

Montreux Volley Masters turnuvasında günün diğer mücadelelerinde ise şu sonuçlar alındı:
İtalya – İsviçre: 3-0 (25-15, 25-18, 25-22)
Kamerun – Polonya karşılaşması TSİ 22.15’te başlayacak.

Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası'nda 1. tur tamamlandı

Hentbolda Kadınlar Türkiye Kupası'nda 1. tur maçları tamamlandı.

Türkiye Hentbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 5 grupta oynanan müsabakalar sonunda Üsküdar Belediyespor, Yalıkavakspor, Bandırmaspor, İzmir Büyükşehir Belediyespor, Görele Belediyespor, Elazığ SYSK, Ardeşen Gençlik, Sivas Belediyespor, Mardin Büyükşehir Belediyespor, Osmangazi Belediyespor, Aksaray Belediyespor ve Pazarspor tur atladı.

Sinem Ataş Galatasaray’da

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, milli oyuncu Sinem Ataş'ı kadrosuna dahil etti.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız, yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında Sinem Ataş ile anlaşmaya vardı.
23 yaşında ve 178 boyundaki oyuncu, forvet pozisyonunda forma giyiyor.
31 Aralık 1995, Balıkesir doğumlu Sinem Ataş kariyerine Antalya Koleji ile Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde başladı. 2013-14 sezonunun başında ilk birinci lig deneyimini Kayseri KASKİ’de yaşayan forvet, 2016-17 sezonunda Yakın Doğu Üniversitesi ile anlaştı. Geride bıraktığımız sezonda Çukurova Basketbol formasını ligde 29 kez giyen Sinem Ataş, ortalama 17.1 dakika sahada kalırken 5.9 sayı, 2.6 ribaund ve 1.2 asist ortalamaları tutturmuştu."
Oyuncumuza Galatasaray’a hoş geldin der, başarılı bir sezon dileriz.

Mircea Lucescu: "Sabırlı olmamız lazım"

A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, yarın oynanacak Rusya maçı öncesi Çağlar Söyüncü ile Medical Park Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi. Yabancı sınırına da değinen Lucescu, ''Elimdekilerle çalışmak zorundayım şu anda. Sonrasında karar federasyon tarafından alınacak'' diye konuştu.

Türkiye Milli Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Rusya ile yarın oynanacak UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup müsabakası öncesi maçın oynanacağı Medical Park Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda milli futbolcumuz Çağlar Söyüncü de yer aldı.

Çağlar Söyüncü'nün açıklamaları şu şekilde:
Gençler olarak Avrupa'da top oynuyoruz. Buraya geldiğimiz için mutluyuz. Buraya geldikten sonra yorgunluğu değil de, neleri başarabiliriz, onları konuşuyoruz. Genç bir takımız, iyi bir enerjimiz var, birbirimize güveniyoruz.

Mircea Lucescu'nun açıklamaları şu şekilde:
Rusya, Dünya Kupası'na başlamadan önce son maçlarını bitirdiler. Şampiyona bittikten sonra yine ilk maçlarını bizimle yapıyorlar. Dünya Kupası'nda iyi ve akıllıca oynadılar. Oyun disiplini açısından oldukça iyi durumdaydılar. Fizik olarak çok hazırlardı, taktik olarak da. Bence aldıkları sonucu hak ettiler. Şimdi daha farklı bir ekip. Eski ekibe göre daha genç. Antrenörleri akıllı davrandı ve kendisiyle daha önce çalışmış oyuncuları aldı.

''Ligde çok yabancı olması beni başka alternatiflere yönlendirdi''
Oyuncuların hepsini birden değiştirmek istemiyordum. Eski ekip, Türk futboluna büyük katkılar verdi. Arda, Emre, Selçuk, Hakan Balta... Üst seviyede kalmak istiyorsanız değişim gerekiyor. Ligde çok yabancı olması, beni başka alternatiflere yönlendirdi. Bu yıl 8 oyuncumuz kulüp değiştirdi. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta çok az yerli futbolcu var."Dışarıdan veya içeriden genç oyuncular çağırmak büyük sorumluluk gerektirdi.

''Biraz sabır gerekiyor''
Oyuncularımın hepsine çok güveniyorum, hepsi iyi yerlere geldiler ve daha da gelecekler. Zeki 2. Lig'den Lille'e, Okay Celta Vigo'ya, Emre ve Ömer Galatasaray'a, Çağlar Leicester'a, Tarkan Kasımpaşa'ya geldi. Oyuncular daha üste çıkıyorlar. 20 takımdan gelen oyunculardan kurulu bir ekibiz. Ben 3-4 takımdan bir milli takım kurayım isterdim. Ama çok güveniyorum ekibime, çok hırslıyız ve bütün her şeyi vereceğimize inanıyorum. Biraz sabır gerekiyor, herkes sabır göstermeli.
Yabancı sınırıyla alakalı soruya Mircea Lucescu:
Elimdekilerle çalışmak zorundayım şu anda. Sonrasında karar federasyon tarafından alınacak, medya tarafından konuşulacak ama bu kararın alınma sebebi ben değilim. Bir şey biliyorum ki Türk futbolunda çok yetenekli oyuncular var, geliştirmek ve eğitmek lazım. 2002'de dünya üçüncüsü lan takımda milli takımdan sekiz oyuncunun Galatasaray'da olduğunu hatırlatmama gerek yok herhalde. Dünya Kupası'nda Türk futbolu tarafından alındı bu üçüncülük, Avrupa Şampiyonası'nda neden alınmasın? Alınabilir. Sadece çalışmak lazım.

''Rusya'daki günlerimi unutmuyorum''
Zenit ve Rusya'daki günlerimi unutmuyorum. Oradaki insanlarla görüşüyorum hala. Zenit'in lig ve Avrupa'da başarılı olmasını istiyorum. Zenit'in bu yıl ligi kazanması gerektiğini düşünüyorum ama Spartak da çok güçlü.

İsmet Badem hayatını kaybetti

Türk basketbolun duayen isimlerinden İsmet Badem, Çanakkale'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

İsmet Badem'in oğlu Burçin Badem, yaptığı açıklamada, eski basketbolcu ve spor yorumcusu babasının Çanakkale'de geçirdiği trafik kazasında vefat ettiğini bildirdi.
İsmet Badem'in 8 Eylül Cumartesi günü ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Çanakkale Seddülbahir köyünde toprağa verileceği bildirildi.


TBF, BEŞİKTAŞ, GALATASARAY VE FENERBAHÇE KULÜPLERİ BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri, Türk basketbolunun duayen isimlerinden İsmet Badem'in vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.
TBF'nin internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Aktif basketbolculuğu döneminde Samsunspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe formaları giyen, parkelere veda ettikten sonra basketboldan hiç kopmayan ve hem yorumcu hem de köşe yazarı olarak Türk basketboluna emek vermeyi sürdüren İsmet Badem'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak İsmet Badem'e Allah’tan rahmet, ailesi, yakınlarına ve basketbol camiasına başsağlığı dileriz." denildi.
Beşiktaş Kulübünün yayımladığı mesajda, "Türk basketbolunun duayen isimlerinden İsmet Badem'in trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve basketbol camiasına başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.
Galatasaray Kulübünün mesajında, "Türk basketbolunun duayen isimlerinden İsmet Badem'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum İsmet Badem'e Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve spor camiasına başsağlığı dileklerimizi sunarız." ifadelerine yer verildi.
Fenerbahçe Kulübünün internet sitesinde yayımlanan mesajda ise şunlar kaydedildi:
"Çanakkale'nin Çan ilçesinde trafik kazası geçiren Türk basketbolunun değerli ismi İsmet Badem'in hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. 1976-77 sezonunda formamızı terletmiş olan merhum İsmet Badem'e Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz."
İSMET BADEM KİMDİR?
1972-1973 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi'nde Samsunspor ile yıldızı parlayan İsmet Badem, daha sonra Fenerbahçe ve Beşiktaş formaları giydi. Basketbol yaşantısını noktaladıktan sonra bir süre Afrika'da, Mozambik'te yaşadı. Maçlarda yaptığı yorumlarla dikkat çeken Badem, aynı zamanda basketbol yazarlığı da yaptı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. tur kuraları çekildi

Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur müsabakaları kura çekimi İstinye Orhan Saka Amatörler Evi'nde yapıldı.

Kura çekimi törenine TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, TFF Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ile kulüp temsilcileri katıldı.
TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Futbol bir bütün. Tabanı güçlendirmek, alt ligleri güçlendirmek, pramitin altını güçlendirmek gerek. Bunlar güçlü olarsa üst ligler güçlü olur. Amatör takımların da mücadele edebildiği bir arena. Tüm liglerden takımların katılması bu Kupa'ya güç veriyor. Sponsorumuz Ziraat Bankası'nı tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Yine Turkuvaz Medya Grubu'na şahsım ve Federasyonumuz adına teşekkür ediyorum. Hayal edilemeyecek maçlar canlı yayınlanıyor. İlk turda 5 maç canlı verildi. Bunun önemini hepimiz biliyoruz. Spor adamı olarak büyük mutluluk duyuyorum."
Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu maçları 11, 12 ve 13 Eylül tarihlerinde oynanacak.

1. Eleme Turunu geçen 21 takım ile TFF 3. Lig'de yer alan 53 takımın mücadele edeceği Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu eşleşmeleri şöyle:
Batman Petrolspor-Yüksekova Belediyespor
Siirt İl Özel İdaresi-Cizrespor
Iğdıresspor-Bitlis Özgülderespor
Van Büyükşehir Belediyespor-Sarıkamış Gençlerbirliğispor
Artvin Hopaspor-Anagold 24 Erzincanspor
Pazarspor-Bayburt İl Özel İdare
Hekimoğlu Trabzon-Yomraspor
Ofspor-1461 Trabzon
Karbel Karaköprü Belediyespor-Dersim 62 Spor
Diyarbekirspor-Elaziz Belediyespor
Kilis Belediyespor-Osmaniyespor
Erzin Belediyespor-Adıyaman 1954
Payasspor-Kozan Belediyespor
Karaman Belediyespor-68 Aksaray Belediyespor
Kırşehir Belediyespor-Nevşehir Belediyespor
Sinopspor-Yeni Orduspor
Erbaaspor-Fatsa Belediyespor
Yeni Amasyaspor-Çorum Belediyespor
Kemerspor 2003-Muğlaspor
Serik Belediyespor-Kale Belediyespor
Bucak Belediye Oğuzhanspor-Kızılcabölükspor
Altındağ Belediyespor-Kütahyaspor
Ankara Adliyespor-Bozüyük Vitraspor
Körfezspor-Düzcespor
Kocaelispor-Gölcükspor
Bartınspor-Çayırovaspor
Karadeniz Ereğli Belediyespor-Gebzespor
Nazilli Belediyespor-Karşıyaka
Tire 1922-Turgutluspor
Bergama Belediyespor-Bucaspor
Halide Edip Adıvarspor-Çengelköy Futbol Yatırımları
Maltepespor-Sultanbeyli Belediyespor
Büyükçekmece Tepecikspor-Gaziosmanpaşaspor
Bağcılarspor-HKİ Çatalcaspor
Şile Yıldızspor-Karacabey Belediyespor
Esenler Erokspor-Ergene Velimeşespor
Silivrispor-Alibeyköyspor

PFDK'dan Emre Belözoğlu, Hasan Şaş ve Belhanda'ya 3'er maç ceza

PFDK, Emre Belözoğlu, Hasan Şaş ve Younes Belhanda'ya 3'er maç ceza verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaraylı Younes Belhanda, sarı-kırmızılı ekibin antrenörü Hasan Şaş, Medipol Başakşehirli Emre Belözoğlu ve Kayserisporlu Şamil Çinaz'a üçer maç ceza verdi.

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"PFDK Kararları - 06.09.2018
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 06.09.2018 tarih ve 8 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.
1- BURSASPOR Kulübünün, 02.09.2018 tarihinde oynanan BURSASPOR - BEŞİKTAŞ A.Ş. Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 150.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 52/3. Maddesi uyarınca saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu GÜNEY KALE ARKASI 120,124,127 bloka giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine,
Aynı müsabakada BURSASPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT'nin 53/3. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan GÜNEY KALE ARKASI 123,124,125, DOĞU ÜST 216, TOFAŞ KUZEY 108 blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,
1. ve 2. maddede 2 farklı eylem nedeniyle bloke edildiği belirtilen GÜNEY KALE ARKASI 124 bloka giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının toplamda takip eden 2 ev sahibi müsabakada bloke edilmesine,
Aynı müsabakada BURSASPOR Kulübünün, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
2- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR Kulübü idarecisi ZAFER AYNALI'nın, 02.09.2018 tarihinde oynanan BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR - MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 21 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 25.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
3- MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK sporcusu EMRE BELÖZOĞLU'nun, 02.09.2018 tarihinde oynanan BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR - MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu müsabakasında, rakip takım yöneticisine yönelik saldırısı nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 7.800.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
4- KASIMPAŞA A.Ş.'nin, 02.09.2018 tarihinde oynanan KASIMPAŞA A.Ş. - MKE ANKARAGÜCÜ Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT'nin 53/3. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KALE ARKASI KAPALI C blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,
5- MKE ANKARAGÜCÜ Kulübünün, 02.09.2018 tarihinde oynanan KASIMPAŞA A.Ş. - MKE ANKARAGÜCÜ Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 20.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KALE ARKASI MİSAFİR TRİBÜNDE yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,
6- ATİKER KONYASPOR Kulübünün, 31.08.2018 tarihinde oynanan EVKUR YENİ MALATYASPOR-ATİKER KONYASPOR Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu müsabakasında, devre arası dinlenme süresinin aşılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 20.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
7- KAYSERİSPOR Kulübü sporcusu ŞAMİL ÇİNAZ'ın, 01.09.2018 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-KAYSERİSPOR Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 13.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
8- GALATASARAY A.Ş. Kulübü antrenörü HASAN GÖKHAN ŞAŞ'ın, 01.09.2018 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş.-GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu müsabakasında, rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve hakareti nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA ve YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 19.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş. Kulübü sporcusu YOUNES BELHANDA'nın, rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,
9- GENÇLERBİRLİĞİ Kulübünün, 31.08.2018 tarihinde oynanan OSMANLISPOR FUTBOL KULÜBÜ - GENÇLERBİRLİĞİ Spor Toto 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜN A,B blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,
Aynı müsabakada GENÇLERBİRLİĞİ Kulübünün, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 5.250.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
10- ALTAY Kulübünün, 01.09.2018 tarihinde oynanan ALTAY-ADANASPOR A.Ş. Spor Toto 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,
11- ADANASPOR A.Ş. Kulübünün, 01.09.2018 tarihinde oynanan ALTAY-ADANASPOR A.Ş. Spor Toto 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜN MERSİNLİ KALE ARKASI A blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,
12- BAYRAMPAŞA SPOR Kulübünün, 02.09.2018 tarihinde oynanan BAYRAMPAŞA-GÜMÜŞHANESPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,
13- GAZİANTEPSPOR Kulübünün, 02.09.2018 tarihinde oynanan GAZİANTEPSPOR-ANKARA DEMİRSPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, müsabakada özel güvenlik görevlisi görevlendirmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
14- SAMSUNSPOR Kulübünün, 02.09.2018 tarihinde oynanan SAMSUNSPOR-AMED SPORTİF FAALİYETLER TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada SAMSUNSPOR Kulübünün, stadyuma biletsiz seyirci alınmasından dolayı takdiren 13.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
15- TOKATSPOR Kulübünün, 02.09.2018 tarihinde oynanan DARICA GENÇLERBİRLİĞİ-TOKATSPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
16- ŞANLIURFASPOR Kulübünün, 02.09.2018 tarihinde oynanan ŞANLIURFASPOR-FETHİYESPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2.100.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
17- KÖRFEZ SPOR Kulübünün, 01.09.2018 tarihinde oynanan UTAŞ UŞAKSPOR A.Ş.-ARSİNSPOR TFF 3. Lig 1. Grup müsabakasında, belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya 9 (dokuz) kişiden az bir kadroyla çıkılmasından dolayı (0-3) HÜKMEN MAĞLUP sayılmasına,
18- KARBEL KARAKÖPRÜ BLD. SPOR Kulübü antrenörü İSMET ÖLMEZ'in, 02.09.2018 tarihinde oynanan BATMAN PETROLSPOR A.Ş.-KARBEL KARAKÖPRÜ BLD.SPOR TFF 3. Lig 1. Grup müsabakasında, rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle takdiren 2 RESMİ MÜSABAKA SOYUNMA ODASINA ve YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 1.500.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
19- BÜYÜKÇEKMECE TEPECİKSPOR A.Ş. Kulübünün, 01.09.2018 tarihinde oynanan BÜYÜKÇEKMECE TEPECİKSPOR A.Ş.-TİRE 1922 SPOR TFF 3. Lig 1. Grup müsabakasında, anons sistemin çalışır durumda bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 2.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
20- TİRE 1922 SPOR Kulübünün, 01.09.2018 tarihinde oynanan BÜYÜKÇEKMECE TEPECİKSPOR A.Ş.-TİRE 1922 SPOR TFF 3. Lig 1. Grup müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1.400.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
21- GEBZESPOR Kulübünün, 01.09.2018 tarihinde oynanan ŞİLE YILDIZSPOR-GEBZESPOR TFF 3. Lig 1. Grup müsabakasında, eşgüdüm toplantısına kulüp temsilcisinin katılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 2.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada GEBZESPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,
22- ALİBEYKÖYSPOR Kulübünün, 02.09.2018 tarihinde oynanan SULTANBEYLİ BELEDİYESPOR - ALİBEYKÖYSPOR TFF 3. Lig 2. Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,
23- VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR Kulübünün, 02.09.2018 tarihinde oynanan VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - KARŞIYAKA TFF 3.Lig 2.Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 2.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
24- KARŞIYAKA Kulübünün, 02.09.2018 tarihinde oynanan VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - KARŞIYAKA TFF 3.Lig 2.Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 2.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
25- PAZARSPOR Kulübünün, 02.09.2018 tarihinde oynanan PAZARSPOR-OSMANİYESPOR FK TFF 3. Lig 2. Grup müsabakasında, stadyumda yedek kale bulundurmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 2.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
26- BUCASPOR Kulübünün, 02.09.2018 tarihinde oynanan BUCASPOR - ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR TFF 3. Lig 3. Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,
27- ÇORUM BELEDİYESPOR Kulübünün, 02.09.2018 tarihinde oynanan ÇORUM BELEDİYESPOR - MUĞLASPOR TFF 3. Lig 3. Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,
28- MUĞLASPOR Kulübünün, 02.09.2018 tarihinde oynanan ÇORUM BELEDİYESPOR - MUĞLASPOR TFF 3. Lig 3. Grup müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1.600.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
29- GÖLCÜKSPOR Kulübü sporcusu SERCAN SEVİNÇ'in, 02.09.2018 tarihinde oynanan DİYARBEKİRSPOR A.Ş.-GÖLCÜKSPOR TFF 3. Lig 3. Grup müsabakasında, rakip takım sporcusuna tükürmesinden dolayı takdiren 4 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 1.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
30- ANKARA ADLİYESPOR idarecisi NEJDET KARACA'nın, 02.09.2018 tarihinde oynanan KARACABEY BLD. SPOR A.Ş.-ANKARA ADLİYESPOR TFF 3. Lig 3. Grup müsabakasında, müsabaka hakemlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 21 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
31- KOCAELİSPOR Kulübünün, 01.09.2018 tarihinde oynanan KOCAELİSPOR-FATSA BELEDİYESPOR TFF 3. Lig 3. Grup müsabakasında, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
32- ALTAY Kulübünün, 01.09.2018 tarihinde oynanan ALTAY-ADANASPOR A.Ş. U21 Ligi müsabakasında, stadyumun müsabakanın oynanabilmesi için hazır hale getirilmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 2.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
33- ADANASPOR A.Ş. sporcusu SERBAY CAN'ın, 01.09.2018 tarihinde oynanan ALTAY-ADANASPOR A.Ş. U21 Ligi müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,
34- ESKİŞEHİRSPOR Kulübünün, 01.09.2018 tarihinde oynanan ESKİŞEHİRSPOR-KARDEMİR KARABÜKSPOR U21 Ligi müsabakasında, müsabakada doktor bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 2.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
35- TETİŞ YAPI ELAZIĞSPOR Kulübü sporcusu AHMET YEŞİLBAŞ'ın, 01.09.2018 tarihinde oynanan TETİŞ YAPI ELAZIĞSPOR-BALIKESİRSPOR BALTOK U21 Ligi müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada TETİŞ YAPI ELAZIĞSPOR Kulübü sporcusu MURATHAN ÖZEN'in, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,
36- BALIKESİRSPOR BALTOK Kulübü teknik sorumlusu MUHAMMET YILMAZ'ın, 01.09.2018 tarihinde oynanan TETİŞ YAPI ELAZIĞSPOR-BALIKESİRSPOR BALTOK U21 Ligi müsabakasında, takım sporcusuna yönelik hakareti nedeniyle takdiren 2 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA ve YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI CEZASI ile cezalandırılmasına,
37- TRABZONSPOR A.Ş. sporcusu FARUK CAN GENÇ'in, 01.09.2018 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş.-GALATASARAY A.Ş. U21 Ligi müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,
Karar verilmiştir.
PFDK"