TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

22 Aralık 2017 Cuma

Anadolu Efes sonunu getiremedi

Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 14. haftasında Anadolu Efes, sahasında Yunan ekibi Olympiakos'a 61-58 mağlup oldu. Bu sonuçla Anadolu Efes, 11. mağlubiyetini, Olympiakos ise 11. galibiyetini aldı.

Karşılaşmaya iki ekip de kötü hücum ederek başladı. Müsabakaya 4-0'lık seri ile başlayan Anadolu Efes'e, Roberts ve Wiltjer'in sayılarıyla 7-0'lık seriyle cevap veren Olympiakos, 5. dakikayı 7-4 önde geçti. Simon'un boyalı alandan bulduğu sayı ile ev sahibi ekip, 7. dakikada eşitliği sağladı: 7-7. Spanoulis ve Roberts hücum ikilisiyle 10-0'lık seri yakalayan konuk ekip, 9. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 7-17. Olympiakos ilk çeyreği 17-9 önde tamamladı.
Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci çeyrekte Thompson ve Mantzaris'in pota altından bulduğu sayılarla Olympiakos, 14. dakikayı 8 sayı (24-16) farkla üstün geçti. Brown ve Adams'ın sayılarıyla 6-0'lık seri yakalayan Anadolu Efes, farkı 2 sayıya (22-24) düşürdü. Pota altında rakibine üstünlük kuran ve Mclean ile sayılar bulan Yunan temsilcisi, soyunma odasına 33-25 üstün gitti.
İkinci yarıya McCollum'un sayılarıyla 4-0'lık seri ile başlayan Anadolu Efes, Brown'ın isabetiyle 24. dakikada farkı 4 sayıya indirdi: 31-35. McCollum ve Simon'la sayılar bulan ev sahibine, Thompson ve Bogris'le karşılık veren Olympiakos, final periyoduna 45-39 önde girdi.
Son çeyreğe Simon'un basketiyle başlayan ev sahibi ekip, McCollum'un serbest atıştan bulduğu sayılarla 34. dakikada öne geçti: 48-47. Stimac'ın pota altından isabetiyle Anadolu Efes, 37. dakikada farkı 4 sayıya (54-50) çıkardı. 6-0'lık seri yakalayan konuk ekip, Papapetrou'nun 3 sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği sayıyla 39. dakikada öne geçti: 54-56. Son bölümde Spanoulis ve McLean'la sayılar bulan Olympiakos, sahadan 61-58 galip ayrıldı.

Anadolu Efes: 58 - Olympiakos: 61
Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Sasa Pukl (Slovenya), Fernando Rocha (Portekiz), Mehdi Difallah (Fransa)
Anadolu Efes: McCollum 16, Simon 17, Birkan Batuk, Motum, Stimac 6, Ledo, Brown 11, Adams 4, Dragic, Dunston 4
Olympiakos: Roberts 7, Spanoulis 12, Papanikolaou 4, Wiltjer 5, Bogris 4, McLean 9, Papapetrou 6, Strelnieks 1, Mantzaris 2, Thompson 11
1. Periyot: 9-17
Devre: 25-33
3. Periyot: 39-45
5 faulle oyundan çıkan: 33.20 Mantzaris (Olympiakos)

Antalyaspor'dan kritik galibiyet

Süper Lig'in son haftasının açılış maçı Antalya derbisine sahne oldu. Haftaya küme düşme hattında giren Antalyaspor, sahasında Aytemiz Alanyaspor'u konuk etti. Rakibini 3-1 yenerek 5 hafta sonra galibiyet sevinci yaşayan kırmızı-beyazlılar, kritik bir galibiyete imza attı ve ligin ikinci yarısı için moral depoladı.

Antalya Stadı'nda oynanan mücadelede Aytemiz Alanyaspor, Vagner Love'ın 22. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Emre Güral'ın 32. dakikada attığı golle ev sahibi Antalyaspor eşitliği yakaladı: 1-1 İlk yarı bu skorla tamamlandı.
Deniz Kadah'ın 51. dakikadaki golüyle Antalyaspor, 2-1 öne geçti. Emre Güral, 84'te kendisinin 2. takımın 3. golü attı ve skoru 3-1 yaptı. Kalan sürede başka gol olmadı ve Antalyaspor sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.
Haftaya küme düşme hattında giren Antalyaspor, aldığı bu kritik galibiyetle puanını 17'ye çıkarırken Aytemiz Alanyaspor 18 puanda kaldı.
İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI...
Süper Lig'de 17. hafta açılış mücadelesinde Antalyaspor-Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasının ilk yarısı, 1-1 eşitlikle tamamlandı.
13. dakikada konuk ekip, gole yaklaştı. Aytemiz Alanyaspor'un ceza sahasına yakın bir noktada, sağ kanatta kazandığı serbest vuruşu kullanan Emre Akbaba'nın şutunda, top üst direğe çarpıp dışarı çıktı.
20. dakikada gelişen Antalyaspor atağında Emre Güral'ın pasıyla topla buluşan Deniz Kadah, ceza sahası sol çaprazından kaleye şut çekti. Kaleci Haydar Yılmaz, iki hamlede topu kontrol etti.
GOL: 22. dakikada Aytemiz Alanyaspor, golü buldu. Emre Akbaba'nın uzun pasında topla buluşan Vagner Love, ceza sahasına girip karşı karşıya kaldığı savunma oyuncusuna rağmen topu soluna çekip, yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1
28. dakikada Aytemiz Alanyaspor, bir kez daha gole yaklaştı. Konuk ekibin sağ kanattan gelişen atağında, Gassama ceza sahası içindeki Junior Fernandes'i topla buluşturdu. Fernandes'in şutunda meşin yuvarlak, defans oyuncusuna çarpıp kornere çıktı.
GOL: 32. dakikada Antalyaspor, skorda eşitliği yakaladı. Ev sahibi ekibin orta alanda gelişen atağında El Kabir'in pasıyla topla buluşan Emre Güral, ceza alanı önünden sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI...
51. dakikada ev sahibi ekip, öne geçti. Antalyaspor'un gelişen atağında Sakıb Aytaç, soldan ceza sahasına ortaladı. Penaltı noktasının önünde topla buluşan Deniz Kadah, bekletmeden ayağının içiyle şık bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1
56. dakikada Emre Güral'ın pasında topla buluşan El Kabir, ceza sahasına girip kaleye şut çekti. Kaleci Haydar Yılmaz'ın yüzüne çarpan top, kornere çıktı.
60. dakikada ev sahibi ekibin atağında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Sakıb Aytaç'ın şutunda, kaleci Haydar Yılmaz'ın tokatladığı ve kısa meşin yuvarlak, El Kabir'in önünde kaldı.Bu oyuncunun altıpas önünde şutunda top, Gassama'ya çarpıp kornere gitti.
64. dakikada Maicon'un pasıyla topla buluşan Emre Güral'ın, ceza sahası yayının sağından kaleye şutunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden auta çıktı.
68. dakikada Charles'in pasında topla buluşan El Kabir'in, ceza sahası dışında sağ çaprazda düzgün şutunda kaleci Haydar Yılmaz, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
73. dakikada gelişen atakta El Kabir, sol kanattan topu ceza sahasına ortaladı. Deniz Kadah'ın kafa vuruşunda kaleci Haydar Yılmaz, meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
82. dakikada sol kanattan ilerleyen Sakıb Aytaç, ceza sahasına girip altı pasın solundan kaleye şut çekti. Kaleci Haydar Yılmaz'dan dönen topa Maicon dokundu. Meşin yuvarlak auta çıktı.
84. dakikada Antalyaspor üçüncü golü buldu. Deniz Kadah, sol kanattan ceza sahasına girip kaleye şut çekmek istedi. Altıpasın önünde topla buluşan Emre Güral, takımını iki farklı üstünlüğe taşıyan, kendisinin de ikinci golünü kaydetti: 3-1
Karşılaşma, ev sahibi ekibin 3-1 üstünlüğü ile tamamlandı.
Antalyaspor: 3 - Aytemiz Alanyaspor: 1
Stat: Antalya
Hakemler: Serkan Çınar, Süleyman Özay, Mehmet Cem Hanoğlu
Antalyaspor: Ferhat Kaplan, Nazım Sangare, Chico, Diego, Sakıb Aytaç, Charles (Dk 79 Yekta Kurtuluş), Vainqueur (Dk. 88 Harun Alpsoy), Maicon, Deniz Kadah, El Kabir, Emre Güral (Dk. 90 Musa Nizam)
Aytemiz Alanyaspor: Haydar Yılmaz, Gassama (Dk. 61 Cenk Ahmet Alkılıç), Fofana, Tzavellas, Nsakala, Maniatis (Dk. 79 Emre Nefiz), Taha Yalçıner, Efecan Karaca, Emre Akbaba, Junior Fernandes (Dk. 61 Yusuf Serdar Çoban), Vagner Love
Goller: Dk. 22 Vagner Love (Aytemiz Alanyaspor), Dk. 32 ve 84 Emre Güral, Dk. 51 Deniz Kadah (Antalyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 35 Nazım Sangare, Dk. 38 El Kabir, Deniz Kadah (İlk yarı bittikten sonra), Dk. 85 Emre Güral, Dk. 90 Yekta Kurtuluş (Antalyaspor), Dk. 40 Efecan Karaca, Dk. 72 Vagner Love (Aytemiz Alanyaspor)

Terim resmi imzayı attı

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in dördüncü dönemi resmen başladı. İmza töreninde açıklamalar yapan Terim, "Kaldığımız yerden devam etme zamanıdır. Geçmişte yakaladığımız başarıların üzerine çıkmak için buradayım" dedi.

Deneyimli teknik adam, Galatasaray'ın başına tekrar gelerek risk aldığını kaydederek, "Bu bir meydan okuma. Galatasaray benden görev istediği an hiçbir zaman kaçmam. Kariyerimi riske attım. Kariyerimi zaten Galatasaray'da yapmıştım. Kazandığım yerde kaybetmek de beni fazla üzmez...Benim de kendime göre bazı hayallerim, rüyalarım var" diye konuştu. Terim, transfer konusunda da açıklamalarda bulundu.

Türk Telekom Stadı'nda düzenlenen ve kulüp başkanı Dursun Özbek'in de katıldığı törende, Terim ile 1,5 yıllık sözleşme imzalandı.
Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Özbek, Fatih Terim'in Galatasaray'a hem futbolcu hem de teknik direktör olarak büyük hizmetler verdiğini dile getirerek, "Olayı kelimelerle anlatmak çok dolay değil. Fatih hoca, Galatasaray'a ömrünü vermiş, bütün kariyerini Galatasaray'da geliştirmiş, Galatasaray ile zirveye çıkmıştır. Fatih hocanın Galatasaray'la birlikte Fatih hoca olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla böyle bir imza törenine şahitlik ettiğiniz için sizin de sevindiğinizi düşünüyorum." dedi.
Özbek: "Galatasaray'ı şampiyonluğa taşıyacak tek aday Terim'di"
Dursun Özbek, geçen hafta teknik direktör Igor Tudor ile yolları ayırdıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:
"Lig devam ediyor, birinci devrenin son maçına çıkmamız lazım. Bunun için de en hızlı şekilde Galatasaray'ın hoca eksikliğini tamamlaması gerekliliği ortaya çıkmıştı. Bir sürü şey yazıldı, çizildi. Fakat bir gerçek vardı. Galatasaray'ı özellikle son haftalarda girdiği form düşüklüğü seviyesinden şampiyonluğa taşıyacak tek aday Fatih Terim'di. Dolayısıyla bunu bir şekilde halletmek lazımdı. Kendisine telefon ettim ve 'bulaşalım' dedim. Galatasaray'ın gelenekleri içinde, başkana başkanlığını hissettiren bir tavırla 'Başkanım emriniz olur, nerede isterseniz buluşalım.' dedi. Galatasaray'ın eksiği ve konunun ne olacağı ortada. Durumu anlattım, 'Derhal hazım.' dedi."
Özbek: "'Size yıllık 1905 lira versek olur mu?' diye sordum"
Fatih Terim ile ücret konusunda da konuşma yapmaya çalıştığını anlatan Özbek, "Bana 'Başkanım bu kelimeler ağzından çıkmamış olsun, ben Galatasaray'a 1974 yılında imza attım, imzam hala geçerlidir. Hiçbir zaman Galatasaray'da para konusunu konuşmadım. Galatasaray benim yuvam. Para benim için bu aşamada önemli değil. Ne takdir ediyorsanız razıyım.' dedi. Ben de kendisine Galatasaray'ın mali durumunu anlattım ve 'Size yıllık 1905 lira versek olur mu?' diye sordum. Kendisi de bunu sevinçle karşıladı. Hocanın Galatasaray'da kimseye nasip olmamış bir başarı çizgisi var. Galatasaray'a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Daha vereceği çok hizmet var. Bundan sonraki dönem için kendisine başarılar diliyorum ve 'hoş geldin' diyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Terim: "Yapacak çok işimiz var"
Fatih Terim de sarı-kırmızılı takımda tekrar göreve gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Hayatım burada geçti. İster istemez zaman zaman ayrılıklar oluyor. Ayrılıklardan ziyade bağlılıklar daha ağır basıyor. Galatasaray'ın son aylardaki durumuna baktığımızda 'neden olmasın' diyen benim. Bana 'Galatasaray'ın size ihtiyacı var' denildiğinde, görev almam ve bulunduğumuz durumu iyi okuduğumuzda elimi taşın altına sokmam gerektiğine inandığım için bu çatının altındayım." diye konuştu.
Yapacak çok işleri olduğunu aktaran tecrübeli teknik direktör, "Telaşlanmamalıyız ama acele etmeliyiz. Yapacak çok işimiz var. Genel olarak ilkleri yapmış böyle bir markanın yeni ilkleri yapmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Daha önce aldığımız başarılardan daha fazlasını yapma adına buradayız. Dünyanın en güzel ve en büyük taraftarlarından biri olan taraftarlarımızla birleştiğimizde çok büyük işler yapmamız gerektiği aşikar. Burada iki gün sonra çok da sevdiğim renkdaşımız olan Göztepe ile oynayacağız. Bugün ilk antrenmanıma çıktım. Zamanımız var ama çok da fazla değil. Eksiklerimizi gidermek ve daha iyi olmak için bir an evvel kolları sıvamalıyız" ifadelerini kullandı.
Tudor'a teşekkür
Fatih Terim, Igor Tudor'a da Galatasaray'a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
"Bu bir meydan okuma"
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Terim, Türkiye'nin en önemli değerlerinden birine tekrar geldiğini vurguladı. Terim, şöyle konuştu:
"Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Kaldığımız yerden devam etme zamanıdır. Geçmişte yakaladığımız başarıların üzerine çıkmak için buradayım. Başkan, ben ve ekibim çok çalışmak zorundayız. Kaldığımız yer yapacaklarımızın başlangıç noktasıdır, diye ümit ediyorum. İnşallah, geçmişteki başarıların üzerine çıkan bir performans sergileriz. Geçmişte yaptıklarımız önemli ama yeni başarılar üzerine koymak daha önemli. Çok daha güzel günlere gidip bu gururu tekrar yaşamak en büyük dileğim."
Fatih Terim, Galatasaray'ın başına tekrar gelerek risk aldığını söyledi. Daha önce sezon ortasında hiç takım almadığının hatırlatılması üzerine Terim, şunları kaydetti:
"Bu bir meydan okuma. Galatasaray benden görev istediği an hiçbir zaman kaçmam. Kariyerimi riske attım. Kariyerimi zaten Galatasaray'da yapmıştım. Kazandığım yerde kaybetmek de beni fazla üzmez. Öyle bir kaygım yok. İhtiyaç olursa son maçta da takımı alırım. Biz yarın gideriz, öbür gün geliriz. Zaten 'gel' diyorlar geliyoruz, git diyorlar gidiyoruz. Burayla özdeşleştik. Benim de kendime göre bazı hayallerim, rüyalarım var. Eksik olan bir şeyi 'deneyeyim' diyorum. Israrla, inatla onu sürdürüyorum. Kolay olmadığını biliyorum. Bazen ucuna kadar da geliyoruz. Olmaz denilen hayallerimizi Galatasaray'da gerçekleştirdik. Allah yardımcımız olsun."
Şampiyonluk yarışı hakkında
Fatih Terim, şampiyonluk yarışında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir'in önemli işler yaptığını vurgulayarak, şunları söyledi:
"Beşiktaş'ı buradan son iki sezon için tebrik ediyorum, Şampiyonlar Ligi'nde de başarılar diliyorum. Şenol hoca da iyi işler yapıyor. Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe şampiyonluğun önemli adayları. Kayserispor ve Göztepe de bu grubu takip ediyor. Benim dikkatimi çeken en önemli olaylardan birisi, birçok Anadolu takımının her an her şeyi yapabilecek kapasitede olması. Ayrıca üst seviyedeki grubun içinde bir Trabzonspor var. Onu bir tarafa atmayalım. Onlar da Rıza hocayla gayet iyi gitmeye başladılar. Şampiyonluk adayları ne kadar çok olursa ben heyecanın ve zevkin o kadar yüksek olacağını düşünüyorum. Türkiye ligi, yavaş yavaş Avrupa tarafından da seyredilmesi gereken bir lig olma yolunda. Burada Türk antrenörlerinin önemli işler yaptığını bir kenara yazmak lazım."
Galatasaray'ın başına geçtiği ilk dönemdeki heyecanın aynısını şimdi de yaşadığını vurgulayan Terim, "Ben heyecan duymasam zaten 'bana müsaade' diyecek kadar erdemliyim. O nedenle ilk zamankinden daha heyecanlıyım. Kendime göre bazı hedeflerim var." ifadelerini kullandı.
"Sol bekimiz yok"
Fatih Terim, takımın son durumu ve transferle ilgili gelen sorulara ise şöyle cevap verdi:
"Şu an 19-20 kişiyiz. Eksiğimiz var. Sol bekimiz yok. Sol ayaklı bir sol bekimiz yok. Var olan da ameliyat oldu. Kadromuzdan birini orada oynatacağız. Sol ayaklı olmayan bir futbolcuyu hiç oraya koymadım ama ilk defa bunu yaşayacağım. Bunun dışında şu iki gün içinde kazanmak adına ne yapabilirsek yapacağız. Ocak 21'e kadar oyun felsefesini oturtacağız. Onun çalışmasını yapacağız. En kısa zaman içinde bunları yaparız. Pazarı kazasız geçelim de... Bucaspor maçı öncesi bazı oyunculara izin verebiliriz. Hissettiğim kadarıyla mental yorgunluğu olanlar gözüküyor. Başkanımla çok şeffaf bir ilişki içinde gideceğiz. Acil şekilde bir rapor hazırlayacağız. Bunu başkan ve yönetimle paylaşacağız. Mevcut oyuncuların performansını yükseğe çekmek en büyük transferdir."
Hakan Balta'nın Türkiye Futbol Federasyonuna gönderilen listede olmadığını hatırlatan Terim, "Hakan Balta olsaydı sol bek oynayacaktı. De Jong'u da çağırdık antrenmana. İkinci yarının 28 kişilik kadrosunu yapana kadar epey bir mesai harcayacağız arkadaşlarımla." diye konuştu.
Tecrübeli teknik adam, iyi bir kadroya sahip olduklarına yürekten inandığını anlatarak, sözlerine şöyle devam etti:
"Galatasaray'ın Avrupa'da olması lazım. Onun için sezon sonu sıralamanız belli. Kadroda bazı yerlere de ihtiyaç var. Söylenenle olan arasında bir fark var. Futbol pratikler oyunudur. Sonucu alamazsanız bir yere varamazsınız. Bir iki kaliteyi içeri sokmak mecburiyetindeyiz. Eğer, özellikle sol beke takviye yapamamamız durumunda, Carole'un bilgisini sormuştum. Bizim oyuncumuz bildiğim kadarıyla. Göztepe maçını oynadıktan sonra bir transfer listesi hazırlayacağız."
Galatasaray'ın her maça 3 puan için çıkacağını dile getiren Terim, "Gerek derbilerde gerek diğer maçlarda Galatasaray'ın herkesin istediği gibi her maçta üstünlük kurması lazım. Ne eksikse hep beraber konuşacağız. Derbi herkesin çok beklediği, kaybetmek istemediği maçlar. Kaybederken de reaksiyon göstermek benim için önemli. Galatasaray camiasının ' Kaybettik ama bugün müthiş savaştılar, formanın hakkını verdiler, gurur duyuyoruz.' demesi çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.
Arda Turan sorusuna kısa cevap verdi
Fatih Terim, Barcelona'da forma giyen eski Galatasaraylı futbolcu Arda Turan'la ilgili soruya kısa bir cevap verdi.
Tecrübeli teknik adam, bir basın mensubunun, "Arda Turan'ın Galatasaray'a geri dönmek istediği konuşuluyor, bu konuda ne dersiniz?" sorusunu, "O sayın başkan ve yönetimin konusu. Ben biraz önce imzayı attım. Öyle bir konu yok. Benden evvel böyle bir konu olduysa bilmiyorum." şeklinde yanıtladı.
"Galatasaray'ın muhteşem taraftarına teşekkür ederim"
Fatih Terim, Galatasaray taraftarına göstermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti. Teknik direktörlük koltuğunda başka birisi varken kendi isminin tribünlerde söylenmesinin sorulması üzerine Terim, şu cevabı verdi:
"Galatasaray'ın muhteşem taraftarına teşekkür ederim. Galatasaray taraftarı mutluysa kulüp başarılıdır. Samimiyetle söylüyorum, isminizi ne kadar duyarsanız duyun, kulübedeki her antrenör için empati yapmak lazım. Muhakkak insanın beğendiğini duymak, görmek hoşuna gider. Nerede kalmıştık derseniz, 'Antrenmanda kalmıştık.' derim. En son ayrılma haberini orada almıştım. Muhteşem taraftara sonsuz teşekkür ediyorum."
Fatih Terim, yardımcılarının hem yerli hem yabancı isimlerden oluşabileceğini, bunu da devre arası kampına gitmeden açıklayacağını aktardı.
"Kızlarım istedi"
Fatih Terim, dün akşam sosyal medya hesabı Twitter'dan attığı "Nerede kalmıştık." mesajına da açıklık getirerek, şöyle konuştu:
"Uzun zaman önce kızlarım Buse ve Merve'nin aklına gelen bir fikirdi. 'Eğer bir şey olursa bir gün böyle yapalım' dediler. Sayın başkan KAP'a bildirirken, hiç huyum değildir ama 10 dakika müsaade istedim. Böyle bir tweet atmak istediğimi, söyledim. Anlayış gösterdi. Bunu kızlarıma söz verdiğim için yaptım. Bir hoşluk oldu güzel oldu. Tarihe geçmeyi severiz."
"Ben hiç gitmedim"
Fatih Terim, 1996 yılında Galatasaray'a teknik direktör olarak ilk kez geldiğini anlatarak, "Aslında ben hiç gitmedim. Buna çok güzel bir örnek var. Bayern Münih'e baktığımızda, sıkıştığı zaman Jupp Heynckes geliyor. Camianızın sizi istediği zaman durum başka oluyor. Mesela Arsene Wenger ile aynı zamanda, 1996 yılında göreve başladık. Şu anda 21. yılı. Ben 21 yıl kalsaydım acaba burada neler olurdu. Bazen bunu düşünmeden edemiyorum. Burada benim de hatalarım vardır." diye konuştu.
"Florya'yı tanıyamayacaksınız"
Fatih Terim, devre arasında Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir takım yenilikler yapacaklarını anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ara kamp dönüşünde Florya'yı tanıyamayacaksınız. Biraz hareketlendireceğiz ve değiştireceğiz. Florya'dan başarı beklerken, tesisleri taşıyacağımız yeni yerde de dünyanın en iyi spor merkezlerinden birini yapmanın hazırlığı zamanı. Çünkü orası artık Galatasaray'a yetmiyor."
Özbek: "Hocamız bir saniye düşünmedi"
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ise Fatih Terim'in hiç düşünmeden teklifi kabul ettiğini anlatarak, gelen sorular üzerine şunları kaydetti:
"Elbette hocamıza bıraktığımız operasyonel kısımlar belli. Ben bu manada hiçbir sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Hocamızla birbirimizi tanıyoruz. Hocama ihtiyacımız olduğunu söylediğimde 1 saniye düşünmedi. Bir endişesi olsaydı birkaç soru sorardı. Fatih hoca kariyerindeki birinin hiç soru sormadan 'evet' demesi de çalışma ortamının güzelliğini anlatıyor. Galatasaray'ı parlak günlere taşıyoruz."
Özbek, 20 Ocak 2018'te yapılacak seçimde göreve gelecek başkana ne olursa olsun mayıs ayına kadar tüm Galatasaraylıların destek vermesini de istedi.
Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından Dursun Özbek, üzerinde "Nerede kalmıştık" yazısının bulunduğu atkıyı Fatih Terim'e hediye etti.

trtspor.com.tr

La Liga'da "El Clasico" heyecanı

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) Real Madrid, 23 Aralık Cumartesi konuk edeceği Barcelona'yı yenerek şampiyonluk yarışına yeniden dahil olmayı hedefliyor.

Dünyanın en büyük karşılaşmaları arasında gösterilen ve milyonlarca futbolseverin merakla beklediği "El Clasico" heyecanı, yarın Santiago Bernabeu Stadı'nda TSİ 15.00'te başlayacak ve beIN Sports 2'den canlı olarak yayınlanacak.
Bu sezon ligde yoluna namağlup devam eden Barcelona, yarınki karşılaşmada galibiyet elde etmesi halinde Real Madrid ile arasındaki puan farkını 14'e çıkararak şampiyonluk yolunda şimdiden avantaj yakalayacak.İki takım arasındaki 175'inci El Clasico mücadelesi, özellikle Real Madrid açısından daha fazla önem taşıyor. Bu sezon ligde istediği sonuçları alamayan ve bir maç eksiğiyle 31 puanla 4'üncü sırada yer alan Real Madrid, seyirci desteği avantajını da kullanarak Katalan temsilcisi ile arasındaki puan farkını 8'e indirmeye çalışacak.
İki takım arasında bugüne kadar oynanan lig maçlarında, Madrid ekibi üstün taraf olarak öne çıkıyor. Bu müsabakaların 72'sini Real Madrid, 69'unu Barcelona kazanırken, 33 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Real Madrid 284, Barcelona ise 277 kez ağları sarstı.İki takım arasında dostluk müsabakaları dahil tüm kulvarlarda oynanan karşılaşmalarda ise Katalan temsilcisi Barcelona, rakibinin önüne geçiyor. 269 karşılaşmanın 59'u beraberlikle sonuçlanırken, Barcelona'nın 111, Real Madrid'in ise 99 galibiyeti bulunuyor.
Messi açık ara öndeYıldız oyuncular Barcelonalı Lionel Messi ile Real Madridli Cristiano Ronaldo arasındaki El Clasico rekabetinde ise Arjantinli yıldızın üstünlüğü bulunuyor. Messi, bugüne kadar Real Madrid filelerini 14'ü deplasmanda olmak üzere 24 kez havalandırarak bu alanda El Clasico rekorunu elinde tutuyor.
Ronaldo'nun ise Barcelona'ya karşı toplam 17 golü bulunuyor. Portekizli oyuncu, yarın fileleri bir kez havalandırması halinde efsane oyuncu Alfredo Di Stefano'nun Real Madrid formasıyla Barcelona'ya en çok gol atan oyuncu rekorunu egale edecek.

Mario Gomez evine döndü


Eski Beşiktaşlı Mario Gomez 3 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında 2020 yılına kadar Stuttgart'a transfer oldu.

Bundesliga'da zor günler yaşayan Stuttgart'ın geçen hafta Beşiktaş'tan Cenk Tosun ile ilgilendiği yazılmıştı. Bu transferde yol alamayan Stuttgart, gözünü eski Beşiktaşlı Mario Gomez'e çevirdi. Kırmızı-beyazlılar, son şampiyonluklarında kadroda yer alan Gomez'i resmen açıkladı
Almanya Ligi'nde transferde forvetler kapış kapış... Bayern Münih'in Sandro Wagner'i kadrosuna katmasının ardından Köln'ün de Stuttgart'tan Simon Terodde'yi transferine kesin gözüyle bakılıyor. 29 yaşındaki futbolcu, geçen sezon Bundesliga 2'de 25 gol atarak Stuttgart'ın Bundesliga'ya dönmesinde büyük rol oynamış ama bu sezon 10'u ilk 11'de 15 lig maçında sadece iki gol kaydedebilmişti.
Kicker, Terodde'den beklediği verimi alamayan Stuttgart'ın geçen hafta Beşiktaş'tan Cenk Tosun ile ilgilendiğini yazmıştı. Ancak Alman ekibinin İngiltere'den de talipleri bulunan Cenk için bonservis tavanını 10 milyon Euro olarak belirlemesiyle bu transferin gerçekleşme ihtimali kalmamıştı.
Terodde'yi Köln'e kaptıracak gibi görünen Stuttgart, devre arası transferinde kadrosuna katmayı istediği santrforu Almanya'da buldu. Bild sabah saatlerinde Stuttgart'ın listesinin ilk sırasında eski bir Beşiktaşlı Mario Gomez'in olduğunu ve bonservisine 3 milyon Euro ödeneceğini yazmıştı. 33 yaşındaki Gomez, 2001-2009 arasında Stuttgart'ta oynamış, U-17 takımından A takıma çıkmış ve kulübün son şampiyonluğu olan 2006-07 sezonunda kilit isimlerden biri olmuştu.
Stuttgart, öğlen saatlerinde Gomez'in Wolfsburg'dan transfer edildiğini twitter hesabından duyurdu. 2020'ye kadar imza atan deneyimli golcü için "Eve hoş geldin" ifadesi kullanıldı.
Mario Gomez de, "Eve, benim için her şeyin başladığı yere geri dönmekten çok mutluyum" açıklamasını yaptı.

21 Aralık 2017 Perşembe

Fenerbahçe, deplasmanda kaybetti


Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nin 14. haftasında İsrail deplasmanında Maccabi FOX'la karşı karşıya geldi. Tel Aviv'de Menora Mivtachim Arena'da oynanan mücadeleyi Fenerbahçe Doğuş 82-73 kaybetti.

Sarı-lacivertlilerin bu sonuçla ligde 5'inci yenilgisini aldı. Temsilcimizin 9 da galibiyeti bulunuyor. Maccabi FOX ise 8. galibiyetini aldı.

Karşılaşmaya tutuk başlayıp 7. dakikada 15-2 geriye düşen Fenerbahçe Doğuş, son 3 dakikada toparlayıp farkı 9 sayıya indirdi ve ilk çeyreği Maccabi FOX 24-15 önde tamamladı.

İkinci periyotta Fenerbahçe Doğuş, Ali Muhammed'in önderliğinde 3 dakikada farkı bir sayıya (26-25) indirmeyi başardı. Sonraki dakikalarda hücumda sayılar bulan Maccabi FOX, soyunma odasına 40-36 önde girdi.
Üçüncü çeyreğin ilk dakikasında Fenerbahçe Doğuş 40-40'lık eşitliği yakalasa da final periyoduna 60-54 geride girdi.

Maçın son periyodunda savunmada yeterli sertliği gösteremeyen Fenerbahçe Doğuş, müsabakadan 82-73 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmanın en skorer ismi 20 sayıyla Maccabi FOX'tan Jackson olurken, Fenerbahçe Doğuş adına Vesely 18 sayı üretti.

Öte yandan, uzun bir aradan sonra THY Euroleague'in 13. haftasındaki Kızılyıldız maçıyla sahalara dönen Nikola Kalinic, mücadelenin ilk yarısında ayağından sakatlanarak, sağlık ekibinin yardımıyla soyunma odasına gitti. Kaşı açılan Luigi Datome ise yapılan tedavinin ardından maça devam etti.

Salon: Menora Mivtachim
Hakemler: Damir Javor (Slovenya), Carlos Peruga (İspanya), Joseph Bissang (Fransa)

Maccabi FOX: Roll 4, Kane 6, Bolden 7, Parakhouski 9, Jackson 20, Thomas 4, Tyus 8, Cole 19, Zoosman 3, Mashour 2, Cohen
Fenerbahçe Doğuş: Wanamaker 9, Nunnaly 5, Guduric, Vesely 18, Thompson, Ali Muhammed 12, Melli 11, Sloukas 4, Datome 9, Kalinic 2, Melih Mahmutoğlu, Sinan Güler 3

1. Periyot: 24-15
Devre: 40-36
3. Periyot: 60-54

Galatasaray'da Fatih Terim dönemi

Galatasaray, teknik direktörlük konusunda Fatih Terim ile görüşmelere başladı.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'nin Borsa İstanbul'a gönderdiği, ayrıca Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, "Şirketimiz futbol A takımı teknik direktörlüğü için Fatih Terim'le görüşmelere başlanmıştır." denildi.
Fatih Terim de kendisine ait Twitter hesabından "Nerede kalmıştık...@GalatasaraySK" paylaşımında bulundu.Terim'in, Süper Lig'in 17. haftasında Göztepe ile oynayacakları maçta takımın başında olması bekleniyor.
Galatasaray Kulübü, Igor Tudor'la yollarını ayırmasının ardından seçimli olağanüstü kongre kararı almıştı.
Galatasaray Kulübü, teknik direktörlük konusunda Fatih Terim'le görüşmelere başlandığını açıklamasının ardından "Galatasaraylı Fatih Terim yuvasına dönmüştür" açıklaması yaptı.

Türkiye dünya sıralamasında yerini korudu

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) dünya sıralamasında Türkiye’nin 42. sıradaki yeri değişmedi.

FIFA aralık ayı dünya sıralaması açıklandı. Almanya 1602 puanla zirvede yer almaya devam etti. Listede Almanya’yı Portekiz, Arjantin ve Belçika takip etti. 735 puanla 42. sırada bulunan Türkiye’nin ise yeri değişmedi. En fazla düşüşü 13 sıra gerileyerek 119. olan Nikaragua yaparken, en fazla yükselişi ise 28 sıra çıkarak 157. sıraya tırmanan Vanuatu yaptı.

FIFA aralık ayı dünya sıralamasında ilk 10'a giren ülkeler şöyle:
1 - Almanya (1602)
2 - Brezilya (1483)
3 - Portekiz (1358)
4 - Arjantin (1348)
5 - Belçika (1325)
6 - İspanya (1231)
7 - Polonya (1209)
8 - İsviçre (1190)
9 - Fransa (1183)
10 - Şili (1162)

Sıralamanın tamamını görmek için tıklayın.

Turkish Airlines Euroleague 13.Haftada MVP Paylaşıldı

Yunanistan ekibi Olympiakos'tan Jamel McLean ve Rusya temsilcisi Khimki'den Alexey Shved, THY Avrupa Ligi'nde 13. haftanın en değerli oyuncusu (MVP) unvanını paylaştı.

Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, CSKA Moskova'yı 88-86 yenen Olympiakos'ta ABD'li basketbolcu McLean ve Anadolu Efes'i 86-68 mağlup eden Khimki'de Rus oyuncu Shved, 30'ar verimlilik puanı toplayarak 13. haftanın MVP'leri oldu.
Rusya ekibi CSKA Moskova karşısında 25 sayı, 12 ribauntla "double-double" yapan McLean, iki sayılık atışlarda 14'te 10, serbest atışlarda 10'da 5 isabetle oynadı.Anadolu Efes önünde 25 sayı, 2 ribaunt, 6 asist, 3 top çalmayla mücadele eden Shved ise üç sayı çizgisinin gerisinden 10'da 6, iki sayılık atışlarda 5'te 3 isabet tutturdu.

Süper Lig'de 17. Haftanın Hakemleri Açıklandı

Süper Lig'in 17. haftasında oynanacak maçları yönetecek hakemler belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, ilk yarının son haftasında oynanacak maçlarda düdük çalacak hakemler şunlar:22 Aralık Cuma:
20.00 Antalyaspor-Aytemiz Alanyaspor: Serkan Çınar
23 Aralık Cumartesi:
14.00 Bursaspor-Gençlerbirliği: Hüseyin Göçek
16.30 Demir Grup Sivasspor-Beşiktaş: Cüneyt Çakır
19.30 Atiker Konyaspor-Fenerbahçe: Fırat Aydınus
24 Aralık Pazar:
14.00 Kayserispor-Evkur Yeni Malatyaspor: Ümit Öztürk
14.00 Kardemir Karabükspor-Trabzonspor: Halil Umut Meler
16.30 Kasımpaşa-Medipol Başakşehir: Ali Palabıyık
19.30 Galatasaray-Göztepe: Yaşar Kemal Uğurlu
25 Aralık Pazartesi:
20.00 Osmanlıspor-Teleset Mobilya Akhisarspor: Özgür Yankaya

THY Avrupa Ligi 13. hafta maç sonuçları ve puan durumu


THY Avrupa Ligi'nde 13. hafta maçlarının ardından Rus ekibi CSKA Moskova liderliğini sürdürdü.

Sezonun formda ekiplerinden CSKA Moskova, Olympiakos deplasmanında 88 - 86 mağlup olmasına rağmen liderliğini devam ettirdi.
Son şampiyon Fenerbahçe Doğuş, konuk ettiği Kızılyıldız'ı 82 - 56 mağlup ederek 3. sıradaki yerini korudu.
Turnuvada bu sezon istediği sonuçları elde edemeyen Anadolu Efes, Khimki deplasmanında 86 - 68 yenilerek 10. mağlubiyetini yaşadı ve averajla 16. sıraya geriledi.
Haftanın Sonuçları:

Fenerbahçe Doğuş 82 - 56 Kızılyıldız MTS
Zalgiris Kaunas 88 - 84 Brose Bamberg
Panathinaikos 89 - 76 Maccabi Tel Aviv
Real Madrid 91 - 72 Valencia Basket
Khimki 86 - 68 Anadolu Efes
Olympiakos 88 - 86 CSKA Moskova
Olimpia Milan 92 - 85 Baskonia
Barcelona Lassa 83 - 90 Unicaja Malaga
Puan Durumu
Takım G Y AS YS AV
1. CSKA Moskova 10 3 1157 1017 140
2. Olympiakos 10 3 972 933 39
3. Fenerbahçe Doğuş 9 4 1021 919 102
4. Panathinaikos Superfoods 9 4 1033 1002 31
5. Zalgiris Kaunas 8 5 1059 1059 0
6. Khimki 8 5 1027 1033 -6
7. Real Madrid 7 6 1097 1025 72
8. Maccabi FOX Tel Aviv 7 6 1036 1051 -15
9. Baskonia Vitoria Gasteiz 6 7 1053 1053 0
10. Brose Bamberg 6 7 973 1039 -66
11. Unicaja Malaga 5 8 975 1044 -69
12. Kızılyıldız MTS 5 8 993 1066 -73
13. FC Barcelona Lassa 4 9 1050 1034 16
14. AX Armani Exchange Olimpia Milan 4 9 995 1057 -62
15. Valencia Basket 3 10 988 1024 -36
16. Anadolu Efes 3 10 1017 1090 -73

FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 9. haftanın görünümü


Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 9. hafta mücadelelerinde 4 Türk temsilcisinden Banvit, Beşiktaş Sompo Japan ve Pınar Karşıyaka haftayı galibiyetle tamamladı.

Türk temsilcilerinden Beşiktaş Sompo Japan konuk ettiği Belçika ekibi Oostende'yi 87-77, Banvit ise Slovenya deplasmanında Petrol Olimpija'yı 65-57 mağlup etti. Pınar Karşıyaka'nın Litvanya deplasmanında Juventus Utena'yı 82-76 yendiği haftada, Gaziantep Basketbol konuk ettiği PAOK'a normal süresi 62-62 biten karşılaşmada 77-65 yenildi.
Lige verilecek 2 hafta aranın ardından Pınar Karşıyaka 9 Ocak Salı günü Alman ekibi EWE Baskets'i ağırlarken, Gaziantep Basketbol ise İspanya deplasmanında Iberostar Tenerife'ye konuk olacak. Banvit'in 10 Ocak Çarşamba günü Yunan ekibi AEK'yi konuk edeceği 10. haftada Beşiktaş Sompo Japan ise Polonya'nın Stelmet Zielona takımı ile deplasmanda karşılaşacak.

- Puan durumları
Organizasyonda 9. maçlar sonrasında A Grubu'nda Monaco, B Grubu'nda Iberostar Tenerife, C Grubu'nda Banvit ve D Grubu'nda Beşiktaş Sompo Japan lider durumda bulunuyor.
Gruplarda 9. haftanın sonuçları, puan durumları ve 10. haftanın programı şöyle:

- A Grubu
Monaco-UNET Holon: 94-64
Juventus Utena-Pınar Karşıyaka: 76-82
EWE Baskets-Dinamo Sassari: 90-72
UCAM Murcia-Enisey: 82-77
S Takım O G M A Y P
1. Monaco 9 9 0 766 595 18
2. EWE Baskets 9 6 3 799 729 15
3. Pınar Karşıyaka 9 6 3 768 758 15
4. Murcia 9 5 4 714 720 14
5. Dinamo Sassari 9 4 5 718 729 13
6. Juventus Utena 9 2 7 712 788 11
7. Enisey 9 2 7 660 738 11
8. UNET Holon 9 2 7 690 770 11
9 Ocak Salı
Pınar Karşıyaka-EWE Baskets
UNET Holon-Juventus Utena
10 Ocak Çarşamba
Enisey-Monaco
Dinamo Sassari-UCAM Murcia
- B Grubu
Ventspils-Neptunas Klaipeda: 69-84
MHP Riesen-Iberostar Tenerife: 62-83
Capo d'Orlando-Elan Chalon: 69-79
Gaziantep Basketbol-PAOK: 65-77
S Takım O G M A Y P
1. Iberostar Tenerife 9 7 2 719 601 16
2. MHP Riesen 9 7 2 740 651 16
3. Neptunas 9 6 3 763 695 15
4. Elan Chalon 9 5 4 665 654 14
5. Ventspils 9 4 5 662 681 13
6. PAOK 9 3 6 642 706 12
7. Capo d'Orlando 9 2 7 576 653 11
8. Gaziantep Basketbol 9 2 7 652 778 11
9 Ocak Salı
Neptunas-MHP Riesen
PAOK-Capo d'Orlando
10 Ocak Çarşamba
Iberostar Tenerife-Gaziantep Basketbol
Elan Chalon-Ventspils
- C Grubu
Petrol Olimpija-Banvit: 57-65
Rosa Radom-Movistar Estudiantes: 77-84
Strasbourg-medi Bayreuth: 77-82
AEK-Umana Reyer: 84-64
S Takım O G M A Y P
1. Banvit 9 6 3 704 670 15
2. medi Bayreuth 9 6 3 745 716 15
3. AEK 9 5 4 759 729 14
4. Strasbourg 9 5 4 702 676 14
5. Movistar Estudiantes 9 5 4 727 713 14
6. Umana Reyer 9 5 4 720 730 14
7. Petrol Olimpija 9 3 6 664 716 12
8. Rosa Radom 9 1 8 656 727 10
9 Ocak Salı
Umana Reyer-Rosa Radom
Movistar Estudiantes-Starsbourg
10 Ocak Çarşamba
Banvit-AEK
medi Bayreuth-Petrol Olimpija
- D Grubu
Beşiktaş Sompo Japan-Oostende: 87-77
Telekom Baskets-Stelmet Zielona: 72-58
Aris-CEZ Nymburk: 65-71
Sidigas Avellino-Nanterre: 102-106
S Takım O G M A Y P
1. Beşiktaş Sompo Japan 9 7 2 689 634 16
2. Nanterre 9 6 3 750 712 15
3. CEZ Nymburk 9 6 3 722 691 15
4. Sidigas Avellino 9 4 5 701 687 13
5. Aris 9 4 5 611 651 13
6. Oostende 9 4 5 640 686 13
7. Telekom Baskets 9 3 6 657 668 12
8. Stelmet Zielona 9 2 7 659 700 11
9 Ocak Salı
CEZ Nymburk-Telekom Baskets
Stelmet Zielona-Beşiktaş Sompo Japan
Nanterre-Aris
10 Ocak Çarşamba
Oostende-Sidigas Avellino

20 Aralık 2017 Çarşamba

THY Avrupa Ligi'nde 14. haftanın programı

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu THY Avrupa Ligi'nde heyecan, 14. hafta maçlarıyla devam edecek.
Türk temsilcileri Anadolu Efes ve Fenerbahçe Doğuş'un mücadele ettiği THY Avrupa Ligi'nin 14. haftası, 21 Aralık Perşembe günü oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.
Son şampiyon Fenerbahçe Doğuş, İsrail ekibi Maccabi FOX'a Menora Mivtachim Arena'da konuk olacak.
Anadolu Efes ise Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak mücadelede, Yunanistan'ın Olympiakos takımını ağırlayacak.
- Program
THY Avrupa Ligi'nin 14. haftasında yapılacak maçların programı (TSİ) şöyle:
21 Aralık Perşembe:
21.00 Kızılyıldız MTS (Sırbistan) - Panathinaikos Superfoods (Yunanistan)
22.00 Brose Bamberg (Almanya) - Real Madrid (İspanya)
22.05 Maccabi FOX (İsrail) - Fenerbahçe Doğuş
22.45 Valencia (İspanya) - Zalgiris (Litvanya)
22 Aralık Cuma:
20.00 CSKA Moskova (Rusya) - Khimki (Rusya)
20.30 Anadolu Efes - Olympiakos (Yunanistan)
22.30 Baskonia (İspanya) - Barcelona Lassa (İspanya)
22.45 Unicaja Malaga (İspanya) - AX Armani Exchange Olimpia Milan (İtalya)

Fenerbahçe'den 7. galibiyet


Basketbolda Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu 9. maçında Fenerbahçe, İtalyan ekibi Famila Schio'yu 83-77 yendi.

Sarı-lacivertli ekip 7. galibiyetini elde ederken, Famila Schio 4. yenilgisini yaşadı.
Karşılıklı 5 sayılık serilerle başlayan mücadelede hücumda istediği organizasyonları gerçekleştiremeyen temsilcimiz, 7 sayı geri düşünce koç Fırat Okul’dan mola geldi: 7-14. Molanın ardından Verameyenka’nın serbest atış çizgisinden kaydettiği basketlerle farkı 5 sayıya indiren Fenerbahçe, boyalı alanı istediği gibi savunamayınca skor 9-16 oldu. İlerleyen bölümde konuk ekibin dış atışıyla farkın çift hanelere çıktığı son bölümde hücumda vites arttıran Fenerbahçe, Verameyenka ile farkı 6 sayıya indirdi ve periyot 17-23 tamamlandı.
Fenerbahçe; Kelsey Plum’ın üçlüğü ve Powers’ın turnikesiyle başladığı ikinci periyotta fark 3 sayıya indi: 22-25. Savunmada da oldukça sert bir görüntü sergileyen Potanın Kraliçeleri Ayşe Cora ile 26-25 öne geçince rakipten mola geldi. Moladan hücumda oldukça etkili dönen Fenerbahçe, farkı 7 sayıya çıkarınca konuk ekip ikinci mola hakkını da kullandı: 34-27. Kalan bölümde avantajını sürdüren Potanın Kraliçeleri, soyunma odasına Tilbe’nin son saniye üçlüğüyle 46-39 önde gitti.
Kia Vaughn’un açılışını yaptığı ikinci yarıda Zandalasini ve Dotto’ya Powers ve Verameyenka üçlüklerle yanıt verince fark 11 sayıya fırladı: 54-43. Fenerbahçe, ilerleyen bölümde sayı üretmekte zorlanınca fark 2 sayıya kadar indi. Periyodun bitimine 1 dakika kala Plum’ın üçlüğüyle farkı açmaya başlayan Fenerbahçe; Ayşe Cora, Dabovic ve Verameyenka ile farkı çift hanelere çıkardı. Fenerbahçe, final periyoduna 65-55 önde girdi.
Dabovic’in üçlüğüyle başlayan final periyodunda oldukça etkili hücum organizasyonları yapan Potanın Kraliçeleri farkı 14 sayıya çıkarınca rakipten mola geldi: 74-60. Moladan Gatti’nin üçlüğüyle dönen İtalyan temsilcisine Powers’la karşılık veren Fırat Okul’un öğrencileri, bitime 4 dakika kala farkı 4 sayıya yükseltti. Kalan bölümde farkın erimesine izin vermeyen Fenerbahçe, maçı 83-77 kazandı.
Salon: Metro Enerji
Hakemler: Alexey Davydov (Rusya), Sergiy Chaykovskyy (Ukrayna), Aleksander Pavlov (Makedonya)
Fenerbahçe: Birsel Vardarlı Demirmen 8, Vaughn 8, Verameyenka 13, Dabovic 11, Powers 15, Pelin Bilgiç, Ayşe Cora 6, Plum 16, Tilbe Şenyürek 6
Famila Schio: Yacoubou 9, Zandalasini 15, Dotto 13, Anderson 13, Hruscakova 6, Gatti 5, Miyem 10, Tagliamento 3, Masciadri 3, Macchi
1. Periyot: 17-23
Devre: 46-39
3. Periyot: 65-55

Ergin Ataman kötü başladı

THY Avrupa Ligi'nin 13. haftasında Anadolu Efes, Rusya'nın Khimki ekibine 86-68 mağlup oldu.

Lacivert-beyazlı takım, 10. yenilgisini aldı. Khimki ise 8. galibiyetine ulaştı.
Karşılaşmaya 5-0'lık seriyle başlayan Khimki, 1. dakikada 5-0'lük üstünlük yakaladı. İyi savunma yapan Anadolu Efes, buna 9-0'lık seriyle yanıt verdi ve 3. dakikada 9-5 öne geçti. Jenkins ile etkili olan ev sahibi takım, skoru tekrar lehine çevirdi ve 1. periyodu 7 sayı üstünlükle tamamladı: 26-19.
Vialtsev'in 3 sayılık basketiyle 2. periyoda başlayan Khimki, 11. dakikada farkı 10 sayıya (29-19) çıkardı. Bu çeyreğin 5 dakika 46 saniyelik bölümünde sadece 4 sayı üretebilen Anadolu Efes, 16. dakikada 34-23 geriye düştü. Çeyreğin kalan bölümünde daha iyi hücum ve savunma yapan lacivert-beyazlı ekip, ilk yarı sonunda 37-33 ile farkı 4 sayıya indirmesini bildi.
Mücadelenin 2. çeyreğinde yakaladığı ivmeyi ikinci yarıya taşıyan Anadolu Efes, McCollum'un basketiyle 26. dakikada 45-43 öne geçti. Çekişmenin yaşandığı bu çeyrek, Vialtsev'in basketiyle 57-56 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.
Anadolu Efes, son periyotta büyük bir düşüş yaşadı. Maçın 23. dakikasında 12 sayı (40-38) geriye düşen lacivert-beyazlı ekip, maç boyunca 18 top kaybı yaptı. Rakibi karşısında 19 adet 3 sayılık basketin sadece 5'ini sayıya çevirebilen ve yüzde 26 gibi düşük oranda kalan Anadolu Efes, karşılaşmadan 86-68 mağlup ayrıldı.
Bu arada Anadolu Efes'in Velimir Perosevic'in yerine başantrenörlük görevine getirilen Ergin Ataman, takımıyla ilk maçına çıktı.

Salon: Mytishchi
Hakemler: Daniel Hierrezuelo (İspanya), Piotr Pastusiak (Polonya), Amit Balak (İsrail)
Khimki: Jenkins 3, Thomas 5, Shved 25, Gill 16, Anderson 9, Vialtsev 12, Honeycutt 2, Markovic 2, Sokolov 3, Monia 9, Todorovic
Anadolu Efes: Dragic 8, Krunoslav 16, McCollum 20, Dunston 9, Brown 2, Ledo, Birkan Batuk, Motum 4, Adams 2, Stimac 7
1. Periyot: 26-19
Devre: 37-33
3. Periyot: 57-56

NBA All-Star oylaması başlıyor

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) All-Star maçı oylaması, 21 Aralık Perşembe günü başlayacak.

ABD'nin Los Angeles kentindeki Staples Center'ın 19 Şubat 2018'de ev sahipliği yapacağı 67. NBA All-Star maçı için oylama, TSİ 21.00'de start alacak.
NBA.com ve NBA mobil uygulamasının yanı sıra Çin'deki sosyal medya platformları Sina Weibo ve Tencent üzerinden de oy kullanılabilecek. Oylamada, taraftarların yüzde 50, NBA oyuncuları ve basının ise yüzde 25'er etkisi olacak.
2018 NBA All-Star maçında, her yıl Doğu ve Batı Konferansı'ndan seçilen basketbolcuların karşı karşıya geldiği müsabakadan farklı bir oyuncu seçimi yöntemi kullanılacak. En çok oyu alan Doğu ve Batı Konferansı'ndan birer basketbolcu, en fazla oy alan isimler arasından yapacakları seçimlerle kadrolarını oluşturacak. Yeni formatta, her iki takım seçeceği bir hayır kurumu için mücadele edecek.
İlk 5'ler 19 Ocak, NBA başantrenörleri tarafından seçilecek yedekler ise 24 Ocak 2018'de açıklanacak.

19 Aralık 2017 Salı

Fenerbahçe Doğuş farka koştu!

Fenerbahçe Doğuş, Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 13. haftasında Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız MTS'yi 82-56 yendi.

Bu sonuçla sarı-lacivertli ekip, 9. galibiyetini aldı. Kızılyıldız MTS ise 8. kez mağlup oldu.
Karşılaşmaya etkili başlayan konuk ekip, Feldeine ve Lessort'un etkili oyunuyla 4. dakikayı 9-4 üstün geçti. Vesely ve Nunnally'in sayılarıyla 8-0'lık seri yakalayan sarı-lacivertli ekip, 7. dakikada öne geçti: 11-9. Fenerbahçe Doğuş, Datome'nin 3 sayı çizgisinin gerisinden ve Guduric'in de pota altından sayılar bulmasıyla ilk çeyreği 17-11 önde tamamladı.
İkinci çeyreğe hızlı başlayan Kızılyıldız, Rochestie ve Dobric'in kaydettiği sayılarla 14. dakikada öne geçti: 22-21. Pota altından Vesely ile üst üste sayılar bulan ev sahibi, 17. dakikada skoru eşitledi: 25-25. Nunnally, Guduric ve Melli'nin sayılarıyla 11-0'lık seri yakalayan ev sahibi takım, 9. dakikada farkı 8 sayıya (36-28) çıkardı. Fenerbahçe Doğuş, soyunma odasına da 41-33 üstün gitti.
İkinci yarıya Wanamaker ve Datome'nin sayılarıyla 6-0'lık seri yaparak başlayan sarı-lacivertli ekip, 23. dakikada farkı 14 sayıya çıkardı: 47-33. Savunmayı sertleştiren ve üçüncü çeyrekte rakibinden 9 sayı yiyen ev sahibi takım; Thompson, Wanamaker ve Melli'nin sayılarıyla bu periyotta farkı 20 sayıya (62-42) çıkardı.
Son periyotta Vesely, Nunnally ve Melli'nin isabetleriyle oyunu kontrol eden Fenerbahçe Doğuş, farkı giderek açarak rakibini 82-56 mağlup etti.
Fenerbahçe Doğuş’ta Nikola Kalinic, uzun bir aranın ardından forma giydi. Avrupa Basketbol Şampiyonası’ndan önce Sırbistan Milli Takımı kampında sakatlanan Kalinic, uzun süreli sakatlığını atlattı ve bu sezon ilk kez şans buldu.

Fenerbahçe Doğuş: 82 - Kızılyıldız MTS: 56
Salon: Ülker Spor ve Etkinlik
Hakemler: Chirtos Chirstodoulou (Yunanistan), Fernando Rocha (Portekiz), Michele Rossi (İtalya)
Fenerbahçe Doğuş: Sloukas 2, Nunnally 12, Kalinic, Melli 10, Thompson 4, Wanamaker 13, Guduric 6, Vesely 15, Datome 13, Melih Mahmutoğlu, Ali Muahmmed 3, Sinan Güler 4
Kızılyıldız MTS: Rochestie 9, Feldeine 6, Dangubic 3, Lessort 7, Bjelica, Davidovac 1, Lazic, Antic 6, Dobric 15, Jankovic 4, Ennis 3, Jovanovic 2
1. Periyot: 17-11
Devre: 41-33
3. Periyot: 62-42

Beşiktaş Sompo Japan evinde kazandı

Beşiktaş Sompo Japan Erkek Basketbol Takımı, FIBA Şampiyonlar Ligi D grubu 9. maçında Belçika temsilcisi Oostende’yi 87-77 yendi.

Bu sonucun ardından lider Beşiktaş Sompo Japan, grupta 7. galibiyetini alırken, Oostende ise 5. kez mağlup oldu.
Karşılaşmanın ilk dört dakikası Beşiktaş Sompo Japan'ın 9-8 üstünlüğü ile geçilirken, Oostende 6. dakikada skorda 11-11'lik eşitliği sağladı. Sertaç Şanlı ve Boatright'ın oyuna dahil olmasıyla 13-0'lık seri yakalayan siyah beyazlılar ilk çeyreği 24-15 önde bitirdi.
Mücadelenin ikinci çeyreğine Strawberry ve Boatright'ın sayılarıyla başlayan Beşiktaş Sompo Japan, 12. dakikada Oostende karşısında farkı 16 sayıya çıkardı: 31-15. Siyah-beyazlılar, 18. dakikada 41-28, ilk yarıyı ise 49-33 önde tamamladı.
İkinci yarıya Mihailovic ve Fieler'in üç sayılık basketleriyle başlayan Oostende, Beşiktaş Sompo Japan'ın hücumdaki pas hatalarını değerlendirdi ve 12-0'lık seri yakaladı. Karşılaşmanın 23. dakikasında Belçika ekibi farkı 6 sayıya kadar indirdi: 51-45. Kenan Sipahi ve Clark'ın üç sayılık basketleriyle farkı yeniden açarak 29. dakikaya 70-55 önde giren siyah-beyazlılar, 3. çeyrekte 70-57 üstünlük sağladı.
Son çeyrekte etkili oyununu sürdüren Beşiktaş Sompo Japan, karşılaşmayı 87-77 kazandı.

Beşiktaş Sompo Japan: 87 - Oostende: 77
Salon: BJK Akatlar
Hakemler: Tomas Jasevicius (Litvanya), Gentian Cici (Arnavutluk), Aleksandar Milojevic (Makedonya)
Beşiktaş Sompo Japan: Kenan Sipahi 9, Strawberry 14, Diebler 14, Clark 16, Lima 5, Sertaç Şanlı 18, Boatright 7, Weems 2, Erkan Veyseloğlu 2
Oostende: Mihailovic 11, Salumu 8, Kesteloot 19, Fieler 12, Jekiri 6, Jagodic-Kuridza, Myers 8, Djordjevic 13, Mwema
1. Periyot: 24-15
Devre: 49-33
3. Periyot: 70-57

THY Avrupa Ligi'nde 13. haftanın programı

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu THY Avrupa Ligi'nde heyecan, 13. hafta maçlarıyla devam edecek. 

Türk temsilcileri Anadolu Efes ve Fenerbahçe Doğuş'un mücadele ettiği THY Avrupa Ligi'nin 13. haftasında, 19 Aralık Salı ve 20 Aralık Çarşamba günü 8 karşılaşma oynanacak.
Ligde 8 galibiyeti bulunan son şampiyon Fenerbahçe Doğuş, 19 Aralık Salı günü saat 20.45'te başlayacak maçta, Sırbistan ekibi Kızılyıldız MTS'yi Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda konuk edecek.
Üç galibiyete sahip Anadolu Efes, çarşamba günü Rusya'nın Khimki takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Mytishchi Arena'da oynanacak mücadele, TSİ 20.00'de başlayacak.
Program
THY Avrupa Ligi'nin 13. haftasında yapılacak maçların programı (TSİ) şöyle:
19 Aralık Salı:
20.45 Fenerbahçe Doğuş - Kızılyıldız MTS (Sırbistan)
21.00 Zalgiris (Litvanya) - Brose Bamberg (Almanya)
22.15 Panathinaikos Superfoods (Yunanistan) - Maccabi FOX (İsrail)
22.45 Real Madrid (İspanya) - Valencia (İspanya)
20 Aralık Çarşamba:
20.00 Khimki (Rusya) - Anadolu Efes
22.00 Olympiakos (Yunanistan) - CSKA Moskova (Rusya)
22.45 AX Armani Exchange Olimpia Milan (İtalya) - Baskonia (İspanya)
23.00 Barcelona Lassa (İspanya) - Unicaja Malaga (İspanya)

19. Hafta Spor Toto Maç Sonuçları | 15-19 Aralık 2017


Sıra Maç Skor Sonuç Maç Günü Maç Saati
1 BEŞİKTAŞ A.Ş. - OSMANLISPOR 5-1 1 Pazar 19:30
2 FENERBAHÇE A.Ş. - K.KARABÜKSPOR 2-0 1 Pazartesi 20:00
3 YENİ MALATYASPOR - GALATASARAY A.Ş 2-1 1 Pazar 16:30
4 TRABZONSPOR A.Ş. - BURSASPOR 1-0 1 Cumartesi 19:30
5 M.BAŞAKŞEHİR - ANTALYASPOR A.Ş. 4-1 1 Pazar 14:00
6 GENÇLERBİRLİĞİ - KASIMPAŞA A.Ş. 0-0 0 Cumartesi 14:00
7 A.ALANYASPOR - SİVASSPOR 1-1 0 Cumartesi 16:30
8 AKHİSARSPOR - KAYSERİSPOR 0-2 2 Pazar 14:00
9 GÖZTEPE A.Ş. - A.KONYASPOR 1-0 1 Pazartesi 20:00
10 MANCHESTER CITY - TOTTENHAM 4-1 1 Cumartesi 20:30
11 E.FRANKFURT - SCHALKE 04 2-2 0 Cumartesi 17:30
12 STUTTGART - B. MÜNIH 0-1 2 Cumartesi 17:30
13 B.DORTMUND - HOFFENHEIM 2-1 1 Cumartesi 20:30
14 TORINO - NAPOLI 1-3 2 Cumartesi 20:00
15 BOLOGNA - JUVENTUS 0-3 2 Pazar 17:00
15 Bilen 483 ADET 1.190,04 TL
14 Bilen 19673 ADET 16,70 TL
13 Bilen 149806 ADET 2,19 TL
12 Bilen 546498 ADET 0,75 TL İKRAMİYE KAZANDILAR
Kapanış 16 ARALIK 2017 CUMARTESİ SAAT 14:00
Açıklamalar

18 Aralık 2017 Pazartesi

'Göz'ü zirvede

Süper Lig'in 16. haftasında İzmir temsilcisi Göztepe sahasında Atiker Konyaspor'u konuk etti. Bornova Stadı'nda oynanan mücadeleyi Göztepe, Adis Jahovic'in 43. dakikada attığı golle 1-0 kazandı. 

Bu sezon ikinci kez üst üste 4. galibiyetini alan Göztepe, haftayı 30 puan ve averajla 6. sırada tamamladı. Göztepe karşısında aldığı yenilgiyle 14 puanda kalan Atiker Konyaspor, averajla 14. sırada yer aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
Karşılaşmanın 11. dakikasında yaklaşık 30 metre uzaklıktan kazanılan serbest vuruşu kullanan Kosanovic'in şutunda kaleci Serkan Kırıntılı topu kontrol etti.
16. dakikada sağ kanattan Vedat Bora'nın kullandığı köşe vuruşunun ardından ceza alanı içinde oluşan karambolde Selim Ay'ın vurduğu meşin yuvarlak dışarı çıktı.
37. dakikada sol kanattan hızlı gelişen Göztepe atağında Leo'nun pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Jahovic'in vuruşunda kaleci Serkan Kırıntılı topu kornere uzaklaştırdı.
41. dakikada Göztepe'nin sağ kanattan Kosanovic'le kullandığı köşe vuruşu sırasında Jahovic'in Selim Ay'ın müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyonda, hakem Hüseyin Göçek penaltı kararı verdi.
43. dakikada penaltı atışı kullanan Jahovic, meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
Müsabakanın ilk yarısını Göztepe 1-0 önde tamamlandı.
İkinci yarı:
59. dakikada Castro'nun ceza alanı dışında attığı sert şutta kaleci Serkan Kırıntılı topu kontrol etti.
67. dakikada hızlı gelişen Göztepe atağında Halil'in pasıyla meşin yuvarlakla buluşan Jahovic, ceza sahasına girdikten sonra Skubic'in yerinde müdahalesiyle topu kaybetti. Meşin yuvarlağa sahip olan Castro'nun vuruşunda, top üstten dışarı gitti.
69. dakikada sol kanattan Halil'in ortasında ceza alanı içinde Jahovic'in kafa vuruşunda top kaleci Serkan Kırıntılı'da kaldı.
80. dakikada Milosevic'in pasıyla ceza alanı içinde müsait durumda topla buluşan Skubic'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
90 4. dakikada Fofana'nın ceza alanı dışından şutunda top yandan dışarı çıktı.
Müsabaka Göztepe'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Stat: Bornova
Hakemler: Hüseyin Göçek, Mehmet Cem Satman, Erdem Bayık
Göztepe: Beto, Tanju Kayhan, Kadu, Kosanovic, Leo, Halil Akbunar, Selçuk Şahin, Rotman, Gouffran, Castro, Jahovic
Atiker Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Selim Ay, Filipovic, Ferhat Öztorun, Vedat Bora, Jonsson, Moke, Ömer Ali Şahiner, Bourabia, Milosevic
Gol: Dk. 43 Jahovic (Penaltıdan) (Göztepe)
Sarı kartlar: Dk. 9 Ömer Ali Şahiner, Dk. 41 Selim Ay (Atiker Konyaspor), Dk. 32 Leo (Göztepe)

Süper Lig'de 16. haftanın görünümü


Süper Lig'de 16. hafta, iki maçla tamamlanırken, ilk yarının bitimine 1 hafta kala Medipol Başakşehir, yeniden liderliğe yükseldi.

Medipol Başakşehir, Antalyaspor'u 4-1 yendiği 16. haftada Galatasaray'ın Evkur Yeni Malatyaspor'a 2-1 mağlup olmasının ardından 33 puanla zirveye çıktı.
Haftanın kapanışında sahasında Kardemir Karabükspor'u 2-0 yenen Fenerbahçe, 32 puan ve averajla 2. sıraya yükseldi.
Beşiktaş, sahasında Osmanlıspor'u 5-1 mağlup ederek haftanın en "farklı" galibiyetine imza attı. Siyah-beyazlı ekip, 30 puan ve averajla 4. sıradaki yerini korudu.
Deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor'a yenilen Galatasaray, geçen hafta oturduğu liderlik koltuğunu, yeniden Medipol Başakşehir'e devretti. Sarı-kırmızılı ekip, 32 puan ve averajla 3. sıraya geriledi.
Ligde ilk yarı, 22-25 Aralık'ta oynanacak 17. hafta maçlarıyla sona erecek. 16. hafta maçlarında alınan sonuçlar, son puan durumu ve 17. haftanın programı şöyle:
- 16. hafta sonuçları
Gençlerbirliği-Kasımpaşa: 0-0
Aytemiz Alanyaspor-Demir Grup Sivasspor: 1-1
Trabzonspor-Bursaspor: 1-0
Teleset Mobilya Akhisarspor-Kayserispor: 0-2
Medipol Başakşehir-Antalyaspor: 4-1
Evkur Yeni Malatyaspor-Galatasaray: 2-1
Beşiktaş-Osmanlıspor: 5-1
Göztepe-Atiker Konyaspor: 1-0
Fenerbahçe-Kardemir Karabükspor: 2-0
- Puan Durumu
S Takımlar
O
G
B
M
A
Y
AV
P
1. M. BAŞAKŞEHİR
16
10
3
3
29
17
12
33
2. FENERBAHÇE
16
9
5
2
33
19
14
32
3. GALATASARAY
16
10
2
4
34
21
13
32
4. BEŞİKTAŞ
16
8
6
2
28
14
14
30
5. KAYSERİSPOR
16
8
6
2
25
17
8
30
6. GÖZTEPE
16
9
3
4
29
23
6
30
7. TRABZONSPOR
16
8
4
4
32
27
5
28
8. BURSASPOR
16
7
3
6
27
18
9
24
9. D. G. SİVASSPOR
16
7
2
7
21
26
-5
23
10. E. YENİ MALATYASPOR
16
5
4
7
20
24
-4
19
11. KASIMPAŞA
16
5
4
7
24
29
-5
19
12. T.M. AKHİSARSPOR
16
5
4
7
20
27
-7
19
13. A. ALANYASPOR
16
5
3
8
27
30
-3
18
14. A. KONYASPOR
16
4
2
10
15
22
-7
14
15. OSMANLISPOR
16
4
2
10
23
32
-9
14
16. ANTALYASPOR
16
3
5
8
16
30
-14
14
17. GENÇLERBİRLİĞİ
16
3
4
9
19
31
-12
13
18. K. KARABÜKSPOR
16
2
2
12
13
28
-15
8
- 17. hafta programı
22 Aralık Cuma:
20.00 Antalyaspor-Aytemiz Alanyaspor
23 Aralık Cumartesi:
14.00 Bursaspor-Gençlerbirliği
16.30 Demir Grup Sivasspor-Beşiktaş
19.30 Atiker Konyaspor-Fenerbahçe
24 Aralık Pazar:
14.00 Kayserispor-Evkur Yeni Malatyaspor
14.00 Kardemir Karabükspor-Trabzonspor
16.30 Kasımpaşa-Medipol Başakşehir
19.30 Galatasaray-Göztepe
15 Aralık Pazartesi:
20.00 Osmanlıspor-Teleset Mobilya Akhisarspor

Fenerbahçe zirveye göz kırptı

Süper Lig'de 16. hafta maçında zirve mücadelesi veren Fenerbahçe sahasında Kardemir Karabükspor ile karşılaştı. Ülker Stadı'nda hakem Alper Ulusoy yönettiği mücadeleyi Fenerbahçe 2-0 kazandı.

Mücadelenin ilk yarısı golsüz berabere bitti. Ev sahibi Fenerbahçe 56. dakikada Mehmet Topal'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe, 76. dakikada Valbuena ile farkı ikiye çıkardı: 2-0.
Sarı kart ceza sınırında bulunan Şener Özbayraklı, Martin Skrtel ve Roman Neustaedter ligdeki 4. sarı kartlarını görerek gelecek hafta cezalı duruma düştüler.
Bu sonuçla 32 puana yükselen Fenerbahçe ikinci sıraya yükseldi. Ligde zor günler geçiren Kardemir Karabükspor 8 puanla son sırada bulunuyor.
Ligde gelecek hafta Fenerbahçe deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak. Kardemir Karabükspor ise Trabzonspor'u ağırlayacak.
MAÇTAN DAKİKALAR
23. dakikada Ibanez'in kullandığı köşe vuruşuna penaltı noktasında iyi yükselen Barış Başdaş'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak savunmada Şener Özbayraklı'ya çarparak kornere çıktı.
37. dakikadaFenerbahçe yarı alanında buluştuğu topla rakiplerinden bir bir sıyrılarak ceza yayı içerisine giren Poko, pasını ceza sahası içinde uygun durumda bulunan Barış Başdaş'a aktardı. Barış'ın kontrol edemediği top kaleci Volkan Demirel'de kaldı.
40. dakikada savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Yatabare'nin ceza sahası dışından şutunda, kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı rahat bir şekilde kontrol etti.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

GOL 56. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Valbuena'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda altıpas üzerinde topa iyi yükselen Mehmet Topal'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.
59. dakikada Chahechouhe'nin pasında ceza sahası dışından topun gelişine Valbuena'nın vuruşunda kaleci Çağlar Şahin Akbaba, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
73. dakikada Dirar'ın pasıyla ceza sahasına giren Giuliano, rakibinden sıyrıldıktan sonra kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleci Çağlar Şahin Akbaba, Brezilyalı oyuncunun vuruş açısını kapatarak gole izin vermedi.
GOL 76. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Sol kanatta buluştuğu topla ceza sahasına hareketlenen Valbuena, rakibinden sıyrıldıktan sonra şık bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0.
90+4. dakikada Ceyhun Gülselam'ın uzaktan sert vuruşunda kaleci Volkan Demirel köşeye giden topu uzaklaştırdı.
Mücadelede başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Stat: Ülker
Hakemler: Alper Ulusoy, Mustafa Emre Eyisoy, Hakan Yemişken
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı (Dk. 46 Valbuena), Neustaedter, Skrtel, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, De Souza, Dirar, Giuliano, Chahechouhe (Dk. 84 Fernandao), Soldado (Dk. 71 Isla)
Kardemir Karabükspor: Çağlar Şahin Akbaba, Osman Çelik, Barış Başdaş, Gaman, Ibanez, Ceyhun Gülselam, Skulason (Dk. 71 Traore), İlhan Depe, Poko, Serdar Deliktaş (Dk. 77 İshak Doğan), Yatabare
Goller: Dk. 56 Mehmet Topal, Dk. 76 Valbuena (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 21 Ceyhun Gülselam, Dk. 34 Ibanez, Dk. 35 Barış Başdaş, Dk. 51 Osman Çelik, Dk. 52 Gaman, Dk. 81 Poko (Kardemir Karabükspor), Dk. 38 Şener Özbayraklı, Dk. 39 Skrtel, Dk. 82 İsmail Köybaşı, Dk. 90 3 Neustaedter (Fenerbahçe)