TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

3 Haziran 2017 Cumartesi

Avrupa'nın en büyüğü Real Madrid

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus'u 4-1 yenen Real Madrid, 2016-2017 sezonunun şampiyonu oldu ve Devler Ligi'ni üst üste iki kez kazanarak tarihe geçti.

Galler'in başkenti Cardiff'te oynanan Şampiyonlar Ligi finaline son şampiyon unvanıyla çıkan Real Madrid, turnuvada sezon boyunca kalesinde sadece 3 gol gören Juventus'u Cristiano Ronaldo'nun yıldızlaştığı gecede 4-1 yenerek tahtını korumayı başardı. İspanyol ekibi böylelikle Şampiyonlar Ligi'ni üst üste iki sezon kazanan ilk takım olarak tarihe geçti.
ZİDANE TARİHE GEÇTİ
Geçtiğimiz sezonun ortasında göreve geldiği İspanyol ekibinde Şampiyonlar Ligi zaferi yaşayan Zinedine Zidane, bu kez futbolcuk kariyerinde önemli bir yeri olan Juventus karşısında kupayı kaldırdı ve 1,5 yıllık Real Madrid kariyerine 2 Şampiyonlar Ligi kupası sığdırarak teknik direktörlük kariyerine ihtişamlı bir başlangıç yaptı. Zidane, Şampiyonlar Ligi'nde kupayı üst üste kazanan ilk teknik direktör unvanını aldı. Zidane, geçen sezon yine Real Madrid'in başında Atletico Madrid karşısında kupayı kazanma başarısı göstermişti.
Teknik direktörlük kariyerine 2014'te Real Madrid'in altyapısındaki Castilla'da başlayan 44 yaşındaki teknik adam, böylece 3 yılda önemli bir başarı elde etti. Zidane, Real Madrid ile 2002'de futbolcu, 2014'te ise Carlo Ancelotti'nin yardımcısı olarak Şampiyonlar Ligi zaferi yaşamıştı.
Millennium Stadı'nda oynanan finale iyi başlayan taraf Juventus'tu. Allegri'nin öğrencileri hızlı ataklarla Real Madrid kalesinde tehlikeler yaratmasına rağmen 20. dakikada Real Madrid'in golüne engel olamadı. Ani gelişen atakta topla buluşan Ronaldo, pasını sağ kanatta hareketlenen Carvajal'a gönderdi. İspanyol oyuncunun pasında ceza sahası içinde bekletmeden şutunu çeken Ronaldo, meşin yuvarlağı kaleci Buffon'un sağından ağlarla buluşturdu: 0-1
Juventus, 27. dakikada Mario Mandzukic'in attığı golle beraberliği sağladı. Sandro'nun sol kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde topla buluşan Higuain, pasını sol çaprazdaki Mandzukic'e verdi. Hırvat oyuncunun kaleye sırtı dönük bir şekilde yaptığı şık vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Navas'ın üzerinden filelere gitti: 1-1
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere sona erdi.
Real Madrid, Casemiro'nun 61. dakikada attığı golle maçta tekrar öne geçti. Juventus savunmasından seken topu önünde bulan Brezilyalı oyuncu, ceza sahası dışından şutunu çekti. Khedira'ya çarpan meşin yuvarlak, kaleci Buffon'u da yanıltarak filelerle buluştu: 1-2
İspanyol ekibi, Ronaldo'nun 64. dakikada fileleri havalandırması sonucu farkı 2'ye çıkardı. Modric'in sağ kanattan ortasında ön direkte topa dokunan Ronaldo, meşin yuvarlağı kaleci Buffon'un üzerinden filelere gönderdi: 1-3
Karşılaşmanın 90. dakikasında oyuna sonradan dahil olan Asensio sahneye çıktı ve Real Madrid'i 4-1 öne geçiren golü kaydetti. Marcelo'nun pasıyla kale sahası önünde topla buluşan Asensio, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-4
500 GOL BARAJINI GEÇTİ
Real Madrid bu zaferle beraber Şampiyonlar Ligi'ndeki 12. şampiyonluğuna ulaştı ve 6. finalinden de mutlu sonla ayrıldı.
Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde 500. gol barajını geçti. Eflatun-beyazlılar, Juventus maçındaki gollerle Kupa 1'deki gol sayısını 503'e çıkardı. İspanyol ekibi, tüm organizasyonlarda üst üste 65 maçta da gol atmayı başardı.
JUVENTUS 7. FİNALİ KAYBETTİ
İtalyan ekibi Juventus, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 9. finalden 7. kez mağlup ayrıldı. Siyah-beyazlılar, 1973, 1983, 1997, 1998, 2003 ve 2015'in ardından 7. kez sahadan mağlup ayrılarak, Kupa 1'in bir adım uzağında kalmıştı. Torino temsilcisi, 1985 ve 1996 yıllarında Kupa 1'de şampiyonluk yaşamıştı.
Juventus: 1 - Real Madrid: 4 
Stat: Ulusal
Hakemler: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp (Almanya)
Juventus: Buffon, Barzagli (Dk. 66 Cuadrado), Bonucci, Chiellini, Pjanic (Dk. 71 Marchisio), Khedira, Dani Alves, Sandro, Dybala (Dk. 78 Lemina), Higuain, Mandzukic
Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Kroos (Dk. 88 Morata), Casemiro, Modric, Isco (Dk. 82 Asensio), Benzema (Dk. 77 Bale), Ronaldo
Goller: Dk. 20 ve 64 Ronaldo, Dk. 61 Casemiro, Dk. 90 Asensio (Real Madrid), Dk. 27 Mandzukic (Juventus)
Kırmızı kart: Dk. 84 Cuadrado (Juventus)
Sarı kartlar: Dk. 12 Dybala, Dk. 70 Sandro, (Juventus), Dk. 31 Ramos, Dk. 42 Carvajal, Dk. 53 Kroos (Real Madrid)
Real Madrid kupasını aldı

Galler'in başkenti Cardiff'teki Ulusal Stadı'nın ev sahipli yaptığı karşılaşmada Juventus'u mağlup ederek üst üste 2, toplamda ise 12. şampiyonluğunu elde eden Real Madrid'in futbolcuları, karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşadı.
Saha içinde yapılan kupa seremonisinde ilk olarak maçın hakemlerine, ardından finalist takım Juventus'un oyuncuları ve teknik heyetine madalyaları takıldı.
Karşılaşmada attığı 2 golle şampiyonlukta başrol oynayan Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, maçın adamı seçildi.
Podyuma son olarak çıkan Real Madridli futbolculara ve teknik kadroya madalyaları verildikten sonra Real Madrid'in kaptanı Sergio Ramos, kupayı UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'in elinden aldı.
Kaptan Sergio Ramos, kupa töreninde öz çekim yaptı.
Kupa töreninin ardından Real Madridli oyuncular, zaferlerini "We are the champions" şarkısı eşliğinde taraftarlarıyla kutladı.

Anadolu Efes pes etmedi

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off yarı final üçüncü maçında Beşiktaş Sompo Japan'ı 66-65 yenen Anadolu Efes, seride durumu 2-1'e getirdi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Anadolu Efes, Brown ve Granger ikilisinin etkili oyunuyla 5. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 16-6. Daha sonra Beşiktaş Sompo Japan, Stimac ve Roll ile farkı eritmeye çalışırken, ev sahibi ekip Brown'un son anda kaydettiği basketle ilk çeyreği 23-19 üstün bitirdi.
İkinci periyoda da etkili başlayan ve iyi savunma yapan lacivert-beyazlılar, Dunston ve Cedi Osman'ın ürettiği basketlerle 15. dakikada farkı yeniden çift hanelere (33-21) taşıdı. Beşiktaş Sompo Japan, Roll ve Sertaç Şanlı ile bulduğu basketlerle farkı eritti. Anadolu Efes, soyunma odasına 36-35 önde gitti.
Maçın ikinci yarısına Granger, Heurtel ve Dunston'ın basketleriyle başlayan ev sahibi ekip, 25. dakikada farkı tekrar çift hanelere çıkardı: 47-37. Kalan bölümde iyi savunma yapan ve üst üste basketler bulan Beşiktaş Sompo Japan, son çeyreğe 52-51 üstün girdi.
Final periyodunun ilk bölümünde ev sahibi ekip Brown, Beşiktaş Sompo Japan ise Stimac ile etkili oldu. Siyah-beyazlılar, Weems ile üç sayı çizgisinin gerisinden, Clark ile de pota altından bulduğu sayılarla 36. dakikada skoru 63-57 öne geçti. Daha sonra Cedi Osman ile bulduğu basketlerle tekrar oyuna dengeyi getiren Anadolu Efes, Beşiktaş Sompo Japan'ın yaptığı top kaybı sonrasında Brown ile son saniyede üç sayılık basket buldu ve müsabakadan 66-65 galip ayrıldı.
Lacivert-beyazlı takım, böylece ilk iki maçı kaybettiği seride durumu 2-1'e getirdi.
Karşılaşmanın en skorer ismi Anadolu Efes adına 23 sayı kaydeden Brown olurken, Beşiktaş Sompo Japan'da Stimac ve Roll'un 12'şer sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.
Seride dördüncü maçın tarihi, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından belirlenecek.
Anadolu Efes tepki gösterdi, soyunma odasına gitti
Karşılaşmada ilk yarının sonlarına doğru Anadolu Efes takımı, hakem kararlarına tepki göstererek soyunma odasına gitti.
Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, ikinci çeyreğin bitimine iki dakikada kala sahaya inerek, lacivert-beyazlı takımı soyunma odasına götürdü.
Kısa bir süre sonra yeniden sahaya çıkan Anadolu Efes'e, hakemler soyunma odasına gittikleri için teknik faul verdi.
Bu sırada Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca ile siyah-beyazlı yöneticiler bu duruma tepki gösterdi.
Müsabaka yaklaşık 10 dakikalık aranın ardından kaldığı yerden devam ederken, siyah-beyazlı taraftarların bulunduğu tribünlerden tepkiler, periyot sona erene dek sürdü.
 Anadolu Efes: 66 - Beşiktaş Sompo Japan: 65
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Mehmet Keseratar, Ahmet Ersan Ergüler, Mehmet Serdar Ünal
Anadolu Efes: Doğuş Balbay 2, Granger 10, Brown 23, Dunston 10, Cedi Osman 11, Honeycutt 1, Thomas 4, Heurtel 5
Beşiktaş Sompo Japan: Kenan Sipahi 2, Strawberry 2, Roll 12, Clark 11, Stimac 12, Thompson 5, Sertaç Şanlı 8, Erkan Veyseloğlu 2, Weems 11, Muratcan Güler
1. Periyot: 23-19
Devre: 36-35
3. Periyot: 51-52

Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri

Sezonu üçüncü bitiren Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi üçüncü ön eleme turundaki rakibi 14 Temmuz'da belli olacak. Eleme turu ve play-off'ta seribaşı olma şansına sahip sarı-lacivertliler, 3. eleme turu maçlarını 27 Temmuz ve 3 Ağustos'ta oynayacak

2016-17 sezonunu üçüncü bitiren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne üçüncü ön elemeden başlayacak. UEFA Avrupa Ligi'nde üçüncü ön eleme turu kura çekimi 14 Temmuz'da gerçekleştirilecek. Fenerbahçe, bu turda maçlarını 27 Temmuz ve 3 Ağustos'da oynayacak. Sarı-lacivertliler, Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda ve play-off'ta kuralara seribaşı olarak girecek.
İşte olası rakipler (Oleksandriya, Olimpik Donetsk, Oostende, D.Bükreş, U.Craiova, Arka Gdynia dışındakilerin tamamı birinci ve ikinci ön eleme turunu da oynayacak; geçerlerse rakip olabilecekler):
AIK Stockholm * (İsveç)
FC Oleksandriya, Olimpik Donetsk (Ukrayna)
FC Luzern ** (İsviçre)
Vojvodina Novi Sad *, Kızılyıldız * (Sırbistan)
Bröndby IF ** (Danimarka)
Videoton Fehervar * (Macaristan)
KV Oostende (Belçika)
AEL Limasol *, AEK Larnaca * (G.Kıbrıs)
Gabala FK **, Inter Bakü * (Azerbaycan)
Shakhtior Saligorsk * (Belarus)
Slovan Bratislava *, AS Trencin * (Slovak)
Skenderbeu Korçe * (Arnavutluk)
Aberdeen **, St.Johnstone * (İskoçya)
FC Utrecht ** (Hollanda)
SCR Altach *, Sturm Graz ** (Avusturya)
Dinamo Bükreş (Romanya)
Beitar Jerusalem * (İsrail)
FK Ventspils * (Letonya)
Odd Grenland * (Norveç)
Panionios ** (Yunanistan)
Universitatea Craiova (Romanya)
Arka Gdynia (Polonya)
NOT: * işaretli takımlar birinci ön eleme turunda, ** işaretli takımlar ikinci ön eleme turunda oynayacaklar.

Galatasaray'ın muhtemel rakipleri

Sezonu dördüncü bitiren Galatasaray'ın, UEFA Avrupa Ligi ikinci ön eleme turundaki rakibi 19 Haziran'da belli olacak. Elemeler boyunca seribaşı olma şansına sahip sarı-kırmızılılar, 2. eleme turu maçlarını 13 ve 20 Temmuz'da oynayacak

2016-17 sezonunu dördüncü bitiren Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne ikinci ön elemeden başlayacak. UEFA Avrupa Ligi'nde birinci ve ikinci ön eleme turlarının kura çekimi birlikte 19 Haziran'da gerçekleştirilecek. Galatasaray, bu turda maçlarını 13 ve 20 Temmuz'da oynayacak. Sarı-kırmızılılar, Avrupa Ligi elemeleri boyunca kuralara seribaşı olarak girecek.
İşte olası rakipler (Östersund ve Dinamo Brest dışındakilerin tamamı ilk ön eleme turunu da oynayacak; geçerlerse rakip olabilecekler):
Kairat Almaty, Ordabasy Shymkent , Irtysh Pavlodar (Kazakistan)
Osijek (Hırvatistan)
FK Sarajevo , Zeljeznicar Sarajevo (Bosna Hersek)
IFK Norrköping, Östersunds FK (İsveç)
Milsami Orhei (Moldova)
Bnei Yehuda (İsrail)
Lyngby BK (Danimarka)
Kalju Nomme, Levadia Talinn (Estonya)
Botev Plovdiv, Levski Sofya (Bulgaristan)
Olimpija Ljubljana, NK Domzale (Slovenya)
Valetta FC (Malta)
FC Vaduz (Liechtenstein)
KR Rejkjavik, Stjarnan FC (İzlanda)
FK Haugesund, SK Brann Bergen (Norveç)
Dinamo Brest (Belarus)
(Polonya Ligi üçüncüsü)
Ferencvaros (Macaristan)
Crusaders Belfast (K.İrlanda)
Rabotnicki Üsküp (Makedonya)
Glasgow Rangers (İskoçya)
Shirak Gyumri (Ermenistan)
Dacia Kişinev (Moldava)
Mladost Podgorica (Karadağ)
Zira FK (Azerbaycan)

Aykut Kocaman'dan Fenerbahçe açıklaması

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Galatasaray'a 2-1 yenilen Atiker Konyaspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman, takımda görevinin tamamlandığını belirtip, gösterilen anlayıştan dolayı hem kulübe hem de kente teşekkür ettiğini aktardı. Kocaman, bir aksilik yaşanmaması durumunda gelecek sezon Fenerbahçe'nin başında olacağını söyledi.

Henüz resmi imzalar atılmadığı için özenli konuşmaya çalıştığının altını çizen Kocaman, "Öncelikle Konyaspor Kulübüne ve Konya şehrine gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum. Kulüpten ayrılmak için talebim olmuştu. Onlar da anlayış gösterdi. Konya'da büyük bir sevgi, saygı gördük. Karşılığında da yapabileceğimiz her şeyi yapmaya çalıştık. Şehir de bize verebileceği her şeyi verdi. Güzel günler geçirdik." diye konuştu.
Fenerbahçe'nin kendisine teklifte bulunduğunu açıklayan Kocaman, "Sezon başında da benzer bir talepleri olmuştu ancak ligin başlamasına 1 hafta kalmıştı. O süreçte doğru olmayacağına inandığım için teklifi kabul etmedim. Bugün ise tekrar talep var. Çok büyük bir aksilik olmazsa, Fenerbahçe bir talepte bulununca da bugünkü şartlarda benim için bir mecburiyet gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.
- "Fenerbahçe, futbolda daha iyisini yapabilir"
Aykut Kocaman, Fenerbahçe'de yarım kalan işleri olduğu yönünde söylemlerinin dile getirildiği vurgulanarak, neleri kastettiğinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:
"Eksik olan kupalar var Fenerbahçe'de. Ayrıldığım günden bu yana bakıldığında, olumlu şeyler olduğu gibi, futbol takımı açısından olumsuzluklar biraz daha fazla görünüyor. Birçok branşta önemli başarılar elde eden Fenerbahçe'nin, futbolda daha iyisini yapabileceğini düşünüyorum. Süreklilik anlamında özellikle yapılacak şeyler olduğunu görüyorum, biliyorum. Bu potansiyelin olduğunu düşünüyorum. Yarım kalan işlerden kastım, süreklilikle beraber kazanılacak kupalar. İnşallah başarılı günler yaşarız."
Kocaman, Galatasaray maçıyla ilgili olarak ise, "Ziraat Türkiye Kupası finalinde 120 dakikalık çetin bir mücadelenin ardından hedefimize ulaştık. Bugün maçta beklediğimden daha derli topluyduk ancak ikinci yarıda yorgunluk başladı ve ikinci golü engelleyemedik. Maçın önüne geçen ana fikir ise Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki lig üçüncülüğü yarışıydı." değerlendirmesinde bulundu.
Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Galatasaray'a 2-1 yenilen Atiker Konyaspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman, takımda görevinin tamamlandığını belirtip, gösterilen anlayıştan dolayı hem kulübe hem de kente teşekkür ettiğini aktardı. Kocaman, bir aksilik yaşanmaması durumunda gelecek sezon Fenerbahçe'nin başında olacağını söyledi.
Henüz resmi imzalar atılmadığı için özenli konuşmaya çalıştığının altını çizen Kocaman, "Öncelikle Konyaspor Kulübüne ve Konya şehrine gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum. Kulüpten ayrılmak için talebim olmuştu. Onlar da anlayış gösterdi. Konya'da büyük bir sevgi, saygı gördük. Karşılığında da yapabileceğimiz her şeyi yapmaya çalıştık. Şehir de bize verebileceği her şeyi verdi. Güzel günler geçirdik." diye konuştu.
Fenerbahçe'nin kendisine teklifte bulunduğunu açıklayan Kocaman, "Sezon başında da benzer bir talepleri olmuştu ancak ligin başlamasına 1 hafta kalmıştı. O süreçte doğru olmayacağına inandığım için teklifi kabul etmedim. Bugün ise tekrar talep var. Çok büyük bir aksilik olmazsa, Fenerbahçe bir talepte bulununca da bugünkü şartlarda benim için bir mecburiyet gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.
- "Fenerbahçe, futbolda daha iyisini yapabilir"
Aykut Kocaman, Fenerbahçe'de yarım kalan işleri olduğu yönünde söylemlerinin dile getirildiği vurgulanarak, neleri kastettiğinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:
"Eksik olan kupalar var Fenerbahçe'de. Ayrıldığım günden bu yana bakıldığında, olumlu şeyler olduğu gibi, futbol takımı açısından olumsuzluklar biraz daha fazla görünüyor. Birçok branşta önemli başarılar elde eden Fenerbahçe'nin, futbolda daha iyisini yapabileceğini düşünüyorum. Süreklilik anlamında özellikle yapılacak şeyler olduğunu görüyorum, biliyorum. Bu potansiyelin olduğunu düşünüyorum. Yarım kalan işlerden kastım, süreklilikle beraber kazanılacak kupalar. İnşallah başarılı günler yaşarız."
Kocaman, Galatasaray maçıyla ilgili olarak ise, "Ziraat Türkiye Kupası finalinde 120 dakikalık çetin bir mücadelenin ardından hedefimize ulaştık. Bugün maçta beklediğimden daha derli topluyduk ancak ikinci yarıda yorgunluk başladı ve ikinci golü engelleyemedik. Maçın önüne geçen ana fikir ise Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki lig üçüncülüğü yarışıydı." değerlendirmesinde bulundu.

Şampiyon kupasına kavuştu

Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olan Beşiktaş, sezonun son haftasında Osmanlıspor'u 4-0 yendi. 2016-2017 sezonunu şampiyon tamamlayan Beşiktaş, düzenlenen törenle kupasını aldı.


Geçen hafta Gaziantepspor'u 4-0 yenerek şampiyonluğu garantileyen siyah-beyazlı ekip, son haftaya rahat çıktı. Stadı tamamen dolduran taraftarların şampiyonluk kutlamalarıyla maça başlayan Beşiktaş, Osmanlıspor karşısında ilk yarıyı Cenk Tosun ve Dusko Tosic'in golleriyle 2-0 önde tamamladı. İkinci yarıda kendisini fazla zorlamayan Beşiktaş, golcü oyuncuları Vincent Aboubakar ve Cenk ile iki gol daha buldu. Siyah-beyazlı takım, geçen hafta olduğu gibi sezonun son mücadelesini de 4-0 kazandı.
Bu sonuçla ligde bu sezonki 23. galibiyetini alan siyah-beyazlı ekip, sezonu 77 puanla tamamladı. Sezon boyunca rakipleriyle 8 kez berabere kalan Beşiktaş, 3 yenilgide kaldı. Osmanlıspor karşısında 4 gol atan gol atan siyah-beyazlılar, 34. maçta 73 kez fileleri havalandırarak, ligin en golcü takımı unvanını elde etti. Son 4 karşılaşmada sadece bir gol yiyen Beşiktaş, kalesinde ise toplam 30 gol gördü.
Karşılaşmayı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de izledi.
Cenk Tosun, sezonu 20 golle tamamladı
Osmanlıspor maçında iki kez fileleri havalandıran Cenk Tosun, bu sezon ligdeki 20. golünü kaydetti.
Sezona etkili başlayan ve uzun süre gol krallığı yarışında önde giden Cenk, attığı gollere rağmen ligin zirvesinde yer almayı başaramadı. Sezonun ikinci bölümünde düşüşe geçen Cenk, 23 gol atan Aytemiz Alanyasporlu Vagner Love'un arkasında kaldı.
Vodafone Park'taki 100. golü Tosic attı
Beşiktaş'ın Osmanlıspor karşısında attığı 2. gol, Vodafone Park'taki 100. gol olarak tarihe geçti.
Geçen sezon Bursaspor maçıyla hizmete giren Vodafone Park'ta Osmanlıspor karşılaşması öncesine kadar 98 gol atılmıştı. Siyah-beyazlı ekipte farkı 2'ye çıkaran golü kaydeden Tosic, bu stattaki 100. golün sahibi oldu.
Aboubakar'dan 12. gol
Siyah-beyazlı takımda son haftaların formda ismi Vincent Aboubakar, Osmanlıspor maçını da boş geçmedi.
Siyah-beyazlı formayla son 5 maçta 4 kez fileleri havalandıran Aboubakar, ligi 12 golle tamamladı. Aboubakar, maçın 82. dakikasında yerini Gökhan Gönül'e bıraktı.
Vodafone Park'ta yine kazandı
Beşiktaş, Vodafone Park'taki başarılı sonuçlara bir yenisini daha ekledi.
Osmanlıspor'u yenen siyah-beyazlı ekip, bu stattaki 30. resmi maçında 22. galibiyetini elde etti. Dolmabahçe'de 7 karşılaşmadan beraberlikle ayrılan Beşiktaş, Vodafone Park'taki tek yenilgisini Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olarak aldı.
Beşiktaş, Osmanlıspor maçıyla Vodafone Park'taki 20. lig karşılaşmasına çıktı ve rakiplerini 16. kez mağlup etti. Beşiktaş, sahasındaki 4 lig maçını ise beraberlikle tamamladı.
Taraftarlardan tribün şov
Şampiyonluk havasına saatler öncesinde giren siyah-beyazlı taraftarlar, Osmanlıspor maçında bol bol tribün şovu yaptı.
Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşma sırasında klasikleşen tezahüratların yanı sıra şovlarla coşkuyu yaşadı.
Beşiktaş, üç yıldızlı formalarla oynadı
Beşiktaş, Osmanlıspor maçına üç yıldızlı formalarla çıktı.
Siyah-beyazlı oyuncuların formasında amblemin olduğu bölümde iki yıldızın üstüne üçüncü yıldızın yanı sıra "2016-2017 şampiyonu" yazısı yer aldı.
Gökhan Gönül taraftarları coşturdu
Karşılaşmanın 82. dakikasında Aboubakar'ın yerine oyuna dahil olan Gökhan Gönül, rakipleri karşısında yaptığı şık çalımlarıyla taraftarları ayağa kaldırdı.
Güzel hareketleri sonrası sert bir faule maruz kalan Gökhan, taraftarların desteğiyle ayağı kalktı. Tecrübeli oyuncu, taraftarların alkışlarına formasını göstererek karşılık verince tribünler coştu.

Millilerimiz Ev Sahibi Bulgaristan’ı 3-2’yle Geçti, 4’te 4 Yaptı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2018 Dünya Şampiyonası 2. Etap Avrupa Kıta Elemeleri C Grubu dördüncü maçında ev sahibi Bulgaristan'ı 3-2 yendi.

2018 FIVB A Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası Avrupa Kıta Elemeleri İkinci Tur C Grubu’nda mücadele eden A Milli Bayan Voleybol Takımımız, bugün (03 Haziran 2017 Cumartesi), gruptaki dördüncü karşılaşmasında ev sahibi Bulgaristan’ı 23-25, 25-23, 25-23, 13-25 ve 15-13’lük setlerle 3-2 mağlup ederek 4’te 4 yaptı.
Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.
Millilerimiz gruptaki beşinci ve son maçında yarın (04 Haziran 2017 Pazar), Türkiye saatiyle 15.00’te, Karadağ ile karşılaşacak.
Salon: Hristo Botev
Hakemler: Nikolai Knizhnikov (Rusya), Konstantinos Voudouris (Yunanistan)
Bulgaristan: Rabadzhieva, Ruseva, Nikolova, Vasileva, Nasya Dimitrova, Kitipova (Filipova, Gergana Dimitrova, Dancheva)
Türkiye: Gözde Kırdar, Kübra Akman Çalışkan, Seda Aslanyürek, Neriman Özsoy, Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol (Gizem Örge, Güldeniz Önal, Hande Baladin, Meryem Boz, Çağla Akın, Bahar Toksoy Guidetti)
Setler: 25-23, 23-25, 23-25, 25-13, 13-15
Süre: 128 dakika (27, 32, 29, 22, 18)
 

Beşiktaş'tan dört dörtlük final!

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş, sezonun 34. ve son haftasında Osmanlıspor'u 4-0 mağlup etti. 

Vodafone Park'ta oynanan mücadelede ev sahibi takımın gollerini 16. ve 90. dakikada Cenk Tosun, 31'de Tosic ve 73. dakikada Aboubakar attı.
Bu sonuçla lig şampiyonu Beşiktaş 77, Osmanlıspor 38 puanla ligi bitirdi.
İLK YARININ ÖNEMLİ DAKİKAKARI
16. dakikada Beşiktaş öne geçti. Soldan aldığı topla ceza alanına giren Cenk Tosun'un, yerden vuruşunda, meşin yuvarlak köşeden filelere gitti: 1-0
19. dakikada Beşiktaş savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı top Webo'nun önünde kaldı. Ancak tecrübeli forvetin vuruşunda, kaleci Fabricio gole izin vermedi.
24. dakikada Muhammed Bayır'ın sağdan yaptığı ortada Webo'nun kafa vuruşunda, kaleci Fabricio yerden seken meşin yuvarlağı üstten kornere çeldi.
28. dakikada Gökhan İnler'in orta sahada kaptırdığı topun ardından hızlı çıkan Osmanlıspor'da Webo'nun pasıyla ceza sahası sağ çaprazında buluşan Delarge'ın sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
31. dakikada Beşiktaş skoru 2-0 yaptı. Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda ön direğe gelen topu Cenk Tosun arkaya aşırdı, altı pasın içinde bekleyen Tosic, müsait pozisyonda meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0
38. dakikada Osmanlıspor gole yaklaştı. Ceza yayı üzerinde kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Rusescu'nun vuruşunda, meşin yuvarlağı kaleci kurtardı.
İlk yarı Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarı: 
56. dakikada Osmanlıspor gole çok yaklaştı. Muhammed Bayır'ın yaptığı ortaya Delarge kafayla vurdu, üst direkten geri dönen topu savunma kornere attı.
64. dakikada gelişen Osmanlıspor atağında savunmanın arkasına atılan topa Maher hareketlendi. Ancak kaleci Fabricio kalesini terk ederek topun sahibi oldu.
73. dakikada Beşiktaş skoru 3-0 yaptı. Gökhan İnler'in uzun pasıyla topla buluşan Oğuzhan Özyakup, soldan ceza sahasına girip, meşin yuvarlağı Aboubakar'ın önüne bıraktı. Kamerunlu golcü tek vuruşla topu filelere gönderdi.
77. dakikada Osmanlıspor gole yaklaştı. Maher'in ortasına Webo kafayı vurdu ancak meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.
82. dakikada Muhammed Bayır'ın pasında soldan ceza sahasına giren Bifouma'nın vuruşunda, kaleci Fabricio topu ayaklarıyla uzaklaştırdı. İspanyol kaleciden dönen topa Bifouma bir kez daha vurdu ancak meşin yuvarlak auta çıktı.
89. dakikada Babel'in ara pasında topla buluşan Cenk Tosun, kaleciden sıyrılarak dar açıdan topu boş kaleye gönderdi: 4-0
Şampiyonluğunu geçen hafta ilan eden Beşiktaş, Osmanlıspor'u 4-0 mağlup etti.
Beşiktaş: 4 - Osmanlıspor: 0
Stat: Vodafone Park
Hakemler: Arda Kardeşler, Mehmet Cem Hanoğlu, Cevdet Kömürcüoğlu
Beşiktaş: Fabricio, Beck, Mitrovic, Tosic, Caner Erkin (Dk. 58 Adriano), Gökhan İnler, Tolgay Arslan (Dk. 71 Necip Uysal), Aboubakar (Dk. 82 Gökhan Gönül), Oğuzhan Özyakup, Babel, Cenk Tosun
Osmanlıspor: Ahmet Eyüp Türkaslan, Regattin, Szukala, Numan Çürüksu, Muhammed Bayır, Maher, Luiz Carlos, Delarge (Dk. 75 Burak Ağaoğlu), Rusescu (Dk. 46 Bifouma), Engin Bekdemir (Dk. 58 Sinan Kurt), Webo
Goller: Dk. 16 ve 89 Cenk Tosun, Dk. 31 Tosic, Dk. 73 Aboubakar (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 35 Luiz Carlos, Dk. 84 Burak Ağaoğlu (Osmanlıspor)

Galatasaray 4. sırada tamamladı

Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında Galatasaray sahasında Atiker Konyaspor'u 2-1 mağup etti.

Galatasaray'ın golleri 34. ve 77. dakikada Sinan Gümüş'ten geldi. Atiker Konyaspor'un karşılaşmadaki tek golünü 63. dakikada Selim Ay kaydetti.
Bu sonuçla Galatasaray 64 puanla ligi 4. sırada tamamladı. Atiker Konyaspor 2016-2017 sezonunu 43 puanla tamamladı.
İLK YARININ ÖNEMLİ DAKİKALARI
8. dakikada Linnes'in pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Bruma'nın şutunda, meşin yuvarlak kaleye paralel olarak yandan az farkla auta gitti.
12. dakikada soldan çalımlarla ceza sahasına giren Fofana'nın çizgiye inerek yaptığı sert vuruşta, kaleci Muslera iki hamlede topun sahibi oldu.
35. dakikada Galatasaray öne geçti. Atiker Konyaspor ceza sahası içinde oluşan karambolde, Podolski'nin soldan yaptığı orta sonrası arka direkte müsait durumdaki Sinan Gümüş, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0
Müsabakanın ilk yarısı, Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarı: 
51. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Soldan Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşta, kale önünde Tolga Ciğerci ve Sinan Gümüş müsait durumda topa dokunamayınca, meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.
63. dakikada Atiker Konyaspor, maçta eşitliği sağladı. Galatasaray ceza sahası içinde Ömer Ali Şahiner'in peş peşe iki şutunda kaleci Muslera geçit vermezken, ardından yükselen topa Selim Ay'ın vuruşunda ise meşin yuvarlak savunmanın müdahalesine karşın ağlarla buluştu: 1-1
74. dakikada Josue'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Tolga Ciğerci'nin kaleyi karşıdan gören pozisyonda vuruşunda, kaleci Serkan Kırıntılı uzanarak gole izin vermedi ve savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
78. dakikada Galatasaray yeniden öne geçti. Linnes'in derinlemesine pasında Atiker Konyaspor savunmasının arkasına sarkan Sinan Gümüş, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda şık bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-1
90. dakikada sağdan çalımlarla ceza sahasına giren Ömer Ali Şahiner'in şutunda, meşin yuvarlak savunmaya çarparak yandan az farkla kornere gitti.
Galatasaray, müsabakadan 2-1 galip ayrıldı.

Galatasaray: 2 - Atiker Konyaspor: 1
Stat: Türk Telekom
Hakemler: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Hakan Yemişken
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Ahmet Çalık, Semih Kaya, Linnes, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Bruma, Sneijder (Dk. 46 Josue), Sinan Gümüş (Dk. 88 Eren Derdiyok), Podolski (Dk. 67 Yasin Öztekin)
Atiker Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Ömer Ali Şahiner, Ali Turan, Selim Ay, Mehmet Uslu, Mbamba (Dk. 64 Milosevic), Volkan Fındıklı, Ali Çamdalı, Fofana (Dk. 63 Bajic), Hora (Dk. 81 Douglas), Hadziahmetovic
Goller: Dk. 35 ve 78 Sinan Gümüş (Galatasaray), Dk. 63 Selim Ay (Atiker Konyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 16 Podolski (Galatasaray), Dk. 56 Volkan Fındıklı (Atiker Konyaspor)

Fenerbahçe istediğini aldı!

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında deplasmanda Adanaspor'u 3-1 yendi.

Bu galibiyetle sarı-lacivertli takım, aynı puana sahip ezeli rakibi Galatasaray'ın önünde sezonu 64 puanla 3. sırada tamamlamayı başardı.
Fenerbahçe sezonu 3. sırada tamamlayarak gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 2 ön eleme oynayacak ve ilk resmi maçını 27 Temmuz'da yapacak.
İlk Yarı
GOL 6. dakikada Adanaspor öne geçti. Ceza sahasına giren Emre Uğur Uruç, Chahechouhe'nun müdahalesiyle yerde kalınca hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Koman, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0
GOL 9. dakikada Fenerbahçe beraberliği sağladı. Hızlı gelişen atakta Chahechouhe'nun ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan De Souza, sağ çaprazdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlara yolladı: 1-1
GOL 22. dakikada Fenerbahçe skoru lehine çevirdi. Chahechouhe'nun ceza sahası dışından çektiği şutta, savunmada Viera'ya çarparak kaleci İrfan Can Eğribayat'ı yanıltan top, filelere gitti: 1-2
Fenerbahçe, maçın ilk yarısını 2-1 önde bitirdi.
İkinci Yarı
62. dakikada Lens'in kaptırdığı top sonrası Ahmet Dereli'nin soldan attığı şutta, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
77. dakikada sol kanattan ceza sahası içine giren Chahechouhe'nun şutunda, kaleci İrfan Can Eğribayat topu kornere gönderdi.
GOL 90. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Mehmet Topal'ın gönderdiği uzun pasta topla buluşan Emenike, savunmada Ramos'u geçtikten sonra ceza yayı önünden çektiği şutta, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-3
Karşılaşmadan 3-1 galip ayrılan Fenerbahçe, puanını 64 yaptı ve sezonu üçüncü sırada bitirdi.
Stat: 5 Ocak Fatih Terim
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Olguncan, Serkan Çimen
Adanaspor: İrfan Can Eğribayat, Emre Uğur Uruç, Ramos, Viera, Mustafa Sami Can Keskin, Tevfik Aldıntağ, Foguinho, Koman, Cem Özdemir (Dk. 74 Reynaldo), Vinicius (Yusuf Fırat Kaplan), Ahmet Dereli (Dk. 90 1 Serbay Can)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Kjaer, Yiğithan Güveli (Dk. 18 Volkan Şen), İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, De Souza, Lens (Dk. 64 Ozan Tufan), Alper Potuk, Chahechouhe, Sow (Dk. 74 Emenike)
Goller: Dk. 6 Koman (Penaltıdan) (Adanaspor), Dk. 9 De Souza, Dk. 22 Chahechouhe, Dk. 90 Emenike (Fenerbahçe)
Sarı kart: Dk. 86 Ramos (Adanaspor)

Bursaspor son nefeste

Süper Lig'in son haftasında Bursaspor deplasmanda Trabzonspor'u 2-1 mağlup ederek kümede kaldı.

Bursaspor'un golleri 61.dakikada Cristobal Jorquera ve 69. dakikada Batalla'dan geldi. Trabzonspor'un golünü 55. dakikada Rodallega kaydetti.
Bu sonuçla Bursaspor 38 puanla Süper Lig'de kalmayı başardı. Trabzonspor ise 2016-2017 sezonunu 51 puanla tamamladı.
Maçın önemli anları: 
10. dakikada Batalla'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanında Şamil Çinaz'ın yerden şutunda, meşin yuvarlak kaleci Esteban'dan döndü. Dönen topu Stancu, kafayla tamamlamak istedi. Esteban'ı geçen meşin yuvarlağı Onazi, çizgi önünden uzaklaştırdı.
11. dakikada John'un ceza alanı dışından sert vuruşunda, top az farkla direğin yanından auta gitti.
34. dakikada sağ kanatta rakiplerinden sıyrılan Aziz Eraltay'ın çapraz pozisyondaki şutunda, top yandan auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz eşitlikle tamamlandı.
İkinci yarı: 
Bordo-mavili takım karşısında aldığı galibiyetle puanını 38'e yükselten Bursaspor, ligde kalmayı başardı.
55. dakikada Medjani'den sıyrılan Sercan Yıldırım'ın pasında altıpas üzerinde son anda kademeye giren ve Stancu'dan önce topa müdahale eden Durica, tehlikeyi önledi.
56. dakikada Trabzonspor, maçtaki ilk etkili atağında golü buldu. Soldan ceza alanı son çizgisine doğru inen Castillo'nun pasında Rodallega, altıpas içinde topa dokunarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0
61. dakikada Bursaspor, beraberliği sağladı. Batalla'nın pasında ceza yayı içindeki Sercan Yıldırım, topu Jorquera'nın önüne bıraktı. Bu futbolcu da meşin yuvarlağı kaleci Esteban'ın yanından filelere gönderdi: 1-1
67. dakikada Rodallega'nın pasında ceza alanı dışından Yusuf Yazıcı'nın şutunda, savunmaya çarpan top az farkla kornere çıktı.
69. dakikada Bursaspor öne geçti. Stancu'nun pasında sağ çaprazda topla buluşan Batalla, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Esteban'ın sağından filelerle buluşturdu: 1-2
Bursaspor, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.
Trabzonspor: 1 - Bursaspor: 2
Stat: Şenol Güneş Spor Kompleksi
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Trabzonspor: Esteban, Pereira, Uğur Demirok, Durica, Mas, Onazi (Dk. 84 Abdülkadir Ömür), Medjani, Yusuf Yazıcı, N'Doye, Castillo, Rodallega
Bursaspor: Harun Tekin, Erdem Özgenç, Şamil Çinaz, Sivok, Aziz Eraltay, Faty (Dk. 61 Bilal Kısa), Jorquera, John (Dk. 46 Sercan Yıldırım), Batalla, Stancu, Sinan Bakış (Dk. 74 Merter Yüce)
Goller: Dk. 56 Rodallega (Trabzonspor), Dk. 61 Jorquera, Dk. 69 Batalla (Bursaspor)
Sarı kartlar: Dk. 5 Aziz Eraltay (Bursaspor), Dk. 64 Pereira, Dk. 90 4 Medjani (Trabzonspor)

Çaykur Rizespor Süper Lig'e veda etti

Spor Toto Süper Lig'de kalma yolunda kritik öneme sahip olan maçta Çaykur Rizespor sahasında Aytemiz Alanyaspor'u konuk etti.

Spor Toto Süper Lig'de haftalardır lige tutunma mücaselesi veren Çaykur Rizespor mucizeyi gerçekleştiremedi.
Çaykur Rizespor, Aytemiz Alanyaspor'u 45+3. dakikada penaltıdan Süleyman Koç'un golü ile 1-0 yenmesine karşın bu galibiyet ligde kalması için yeterli olmadı.
Bursaspor'un 8 puan gerisinden gelerek aradaki farkı 3'e indiren Çaykur Rizespor, yeşil-beyazlı ekibin deplasmanda Trabzonspor'u 2-1 yenmesi ile lige veda eden 3. takım oldu.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
2. dakikada sol taraftan Nsakala'nın ceza sahası içine ortasında, Efecan Karaca'nın dönerek vuruşunda, top az farkla üsten auta çıktı.
3. dakikada Süleyman Koç'un soldan kullandığı köşe vuruşunda kaleci Haydar Yılmaz'ın yumruklayarak uzaklaştırmaya çalıştığı top, ceza sahası içerisinde Edomwonyi'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun gelişine şutunda, yerden seken top üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.
24. dakikada sol taraftan Berkan Emir'in ceza sahası içerisine ortasında, Emre Akbaba'nın arka tarafa aşırdığı topa Efecan Karaca'nın gelişine sert şutunda, kaleci Gökhan Akkan direk dibinde filelere gitmekte olan meşin yuvarlağı son anda tokatlayarak, kornere çeldi.
38. dakikada Efacan Karaca'nın ara pasında ceza sahası içerisinde Emre Akbaba'nın bekletmeden vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan yatarak topu kontrol etmeyi başardı.
45+3. dakikada Çaykur Rizespor öne geçti. Kweuke, rakibinin müdahalesiyle ceza sahası içerisinde yerde kalınca, hakem Alper Ulusoy penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Süleyman Koç'un vuruşunda, top kaleci Haydar Yılmaz'ın üzerinden filelere gitti: 1-0
Karşılaşmanın ilk yarısı, ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
48. dakikada Candeias'ın soldan ceza sahası içerisine ortasında, Birol Parlak'ın kafa vuruşunda top az farkla üsten auta çıktı.
62. dakikada Efecan Karaca'nın soldan ceza sahası çizgisi üzerine pasında Taha Yalçıner'ın gelişine sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti.
80. dakikada Efecan Karaca'nın ceza sahası dışından sert şutunda, top kaleci Gökhan Akkan'da kaldı.
86. dakikada Janstcher'in soldan ceza sahası içerisine ortasında, Kweuke'nin kafa vuruşunda yerden seken top yandan auta çıktı.
Karşılaşma, Çaykur Rizespor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Çaykur Rizespor: 1 - Aytemiz Alanyaspor: 0
Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Alper Ulusoy, Ceyhun Sesigüzel, Volkan Narinç
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Orhan Ovacıklı, Saadane, Robin Yalçın, Oğulcan Çağlayan, Petrucci, Recep Niyaz (Dk. 85 Ali Faez), Oğuz Han Aynaoğlu, Süleyman Koç (Dk. 78 Nosa Igiebor), Edomwonyi (Dk. 63 Janstcher), Kweuke
Aytemiz Alanyaspor: Haydar Yılmaz, Gassama, Omeruo (Dk. 46 Taha Yalçıner), Birol Parlak, Nsakala, Sackey, Efecan Karaca, Emre Nefiz (Dk. 73 Guerrier), Berkan Emir (Dk. 73 Cenk Ahmet Alkılıç), Emre Akbaba, Candeias
Gol: Dk. 45+3 Süleyman Koç (Penaltıdan) (Çaykur Rizespor)
Sarı kartlar: Dk. 49 Robin Yalçın, Dk. 54 Edomwonyi (Çaykur Rizespor)

Atiker Konyaspor ayrılığı resmen açıkladı

Atiker Konyapor Kulübü, adı son günlerde Fenerbahçe teknik direktörlüğü görevi için anılan Aykut Kocaman ile yolların ayrıldığını resmen açıkladı.

 İşte Atiker Konyaspor'un yaptığı o açıklama:
28 Ekim 2014’ten bu yana beraber çalıştığımız teknik direktörümüz Aykut Kocaman dün futbol komitemizle bir araya gelerek Fenerbahçe Kulübüne gitmek üzere izin istemiştir.
Futbol komitemiz konuyu bugün toplanan yönetim kurulumuza götürmüş ve dün gerçekleşen görüşmenin detayları ele alınmıştır. Yönetim Kurulumuz hocamızın bu talebini anlayışla karşılamıştır.
Bilindiği üzere sayın hocamızın 2018’e kadar kulübümüzle sözleşmesi bulunmaktadır. Yönetim Kurulumuz ve camiamız bu süreçte kendisinin uzun yıllar Konyaspor’da görev yapması yönünde irade koymuştur. Fakat hocamızın ayrılma konusunda ısrarı üzerine böyle bir karar alınmıştır.
Kendisine, şehrimize yaşattığı bu gurur ve üstün başarı için teşekkür ediyoruz. Hocamıza yeni görevinde ve hayatında başarı, sağlık, mutluluk diliyoruz.

Etiketler: açıklama, Atiker Konyaspor, Aykut Kocaman, ayrılık, Fenerbahçe, futbol, karar, Spor Toto Süper Lig, teknik direktör, yönetim

Jan de Brandt Fenerbahçe'de

Vestel Venus Sultanlar Ligi şampiyonu Fenerbahçe yeni sezonda, Bursa Büyükşehir Belediyespor ile yollarını ayıran antrenör Jan de Brandt ile anlaştığını duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Yeni sezon yapılanması kapsamında Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımımız, 2008-2010 yıllarında 1,5 sezon boyunca takımımızı da çalıştıran ve 2 kez Türkiye Ligi şampiyonluğu, 1 Süper Kupa şampiyonluğu kazanan, CEV Cup ve CEV Şampiyonlar liginde başarılara imza atan ve geçen sezon Sultanlar Ligi’nde Bursa Büyükşehir Belediye takımını çalıştıran  antrenör Jan de Brandt ile anlaşma sağlamıştır.

Yeni antrenörümüz Jan de Brandt’a yarıştığı her kulvarda “şampiyonluk” hedefleyen Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımımızda başarılar diliyoruz."

Medipol Başakşehir galibiyetle bitirdi

Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında deplasmanda Kayserispor'u 1-0 mağlup etti.

Medipol Başakşehir'in golünü 70. dakikada Bekir İrtegün kaydetti.
Bu sonuçla Medipol Başakşehir 73, Kayserispor ise 38 puanla 2016-2017 sezonunu tamamladı.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI
29. dakikada Cengiz Ünder'in sağ taraftan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içerisinde rakiplerinden iyi yükselen Adebayor'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak uzak direk dibinden auta çıktı.
41. dakikada Medipol Başakşehir'in sol kanattan gelişen atağında, topla buluşan ve ceza sahasına sokulan Alparslan Erdem'in sol çaprazdan sert vuruşunda, meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu Kayserispor savunmasında Levent Gülen uzaklaştırdı.
Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz sona erdi.
67. dakikada hızlı gelişen Kayserispor atağında, sol kanattan Güray Vural'ın ceza alanına gönderdiği topa savunma oyuncularının arasından sıyrılan Umut Bulut dokundu. Meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacan'da kaldı.
70. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Cengiz Ünder'in sol taraftan kullandığı köşe atışında Adebayor, kafayla topu arka direğe indirdi. Altıpasın gerisinde önünde kalan topu düzeltip vuran Bekir İrtegün, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1
78. dakikada İrfan Can Kahveci'nin pasında topla buluşan Visca, ceza alanına girer girmez şutunu çekti. Meşin yuvarlak kale direğinin yanından az farkla auta çıktı.
Karşılaşma, Medipol Başakşehir'in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Stat: Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has
Hakemler: Barış Şimşek, Mustafa Emre Eyi·soy, Serdar Di·yadi·n
Kayserispor: Muammer Yıldırım, Hakan Aslantaş, Efe Halil Özarslan, Levent Gülen, Rotman (Dk. 84 Erdem Onur Beytaş), Erkan Kaş, Lawal, Güray Vural (Dk. 69 Varela), Mendes (Dk. 60 Nguemo), Deniz Türüç, Umut Bulut
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Emre Belözoğlu, Epureanu, Bekir İrtegün, Attamah, Cengiz Ünder, Napoleoni (Dk. 69 Visca), Mahmut Tekdemir (Dk. 75 Hakan Özmert), Alparslan Erdem, Adebayor, İrfan Can Kahveci (Dk. 84 Mossoro)
Gol: Dk. 70 Bekir İrtegün (Medipol Başakşehir)

2 Haziran 2017 Cuma

Son şampiyonlar turladı

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) altıncı gününde son şampiyonlar Novak Djokovic ve Garbine Muguruza yoluna devam etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen toprak kort turnuvasında altıncı gün maçları tamamlandı.
Turnuvaya 4 numaralı seribaşı olarak katılan tek kadınların son şampiyonu İspanyol Muguruza, Kazak Yulia Putintseva'yı 2-0 yenerek dördüncü tura yükseldi. Tek kadınlarda 8 numaralı seribaşı Rus Svetlana Kuznetsova, Çinli Shuai Zhang'ı 2-1, 10 numaralı seribaşı ABD'li Venus Williams ise Belçikalı Elise Mertens'i 2-0 mağlup ederek adlarını üst tura yazdırdı.
- Erkeklerde favoriler turladı
Tek erkeklerin son şampiyonu 2 numaralı seribaşı Sırp Djokovic, Arjantinli Diego Schwartzman'ı 3-2 mağlup ederek dördüncü tura yükseldi.
Erkeklerde 4 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal, Gürcü Nikoloz Basilashvili'yi, 6 numaralı seribaşı Avusturyalı Dominic Thiem ise ABD'li Steve Johnson'ı 3-0 yenerek dördüncü tura çıktı.
Turnuvaya 5 numaralı seribaşı olarak katılan Kanadalı Milos Raonic, karşılaşmanın ikinci setinde İspanyol Guillermo Garcia-Lopez'in sakatlanması sonucu adını dördüncü tura yazdırdı.
- Yedinci günün programı
Fransa Açık'a yarın üçüncü tur müsabakalarıyla devam edilecek.
Erkeklerde 1 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Andy Murray ile Arjantinli Juan Martin Del Potro ve 3 numaralı seribaşı İsviçreli Stan Wawrinka ile İtalyan Fabio Fognini karşı karşıya gelecek.
Kadınlarda ise 2 numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova ile Alman Carina Witthoeft ve 3 numaralı seribaşı Ruman Simona Halep ile Rus Daria Kasatkina mücadele edecek.
- Günün sonuçları
Seribaşı listesinde ilk 20'de bulunan tenisçilerin oynadığı maçlar şöyle sonuçlandı:
Kadınlar:
Garbine Muguruza (İspanya) (4) - Yulia Putintseva (Kazakistan): 2-0 (7-5, 6-2)
Svetlana Kuznetsova (Rusya) (8) - Shuai Zhang (Çin): 2-1 (7-6, 4-6, 7-5)
Venus Williams (ABD) (10) - Elise Mertens (Belçika): 2-0 (6-3, 6-1)
Caroline Wozniacki (Danimarka) (11) - Catherine Bellis (ABD): Ertelendi (6-2, 2-5)
Kristina Mladenovic (Fransa) (13) - Shelby Rogers (ABD): 2-1 (7-5, 4-6, 8-6)
Erkekler:
Novak Djokovic (Sırbistan) (2) - Diego Schwartzman (Arjantin): 3-2 (5-7, 6-3, 3-6, 6-1, 6-1)
Rafael Nadal (İspanya) (4) - Nikoloz Basilashvili (Gürcistan): 3-0 (6-0, 6-1, 6-0)
Milos Raonic (Kanada) (5) - Guillermo Garcia-Lopez (İspanya): Garcia-Lopez çekildi (6-1, 1-0)
Dominic Thiem (Avusturya) (6) - Steve Johnson (ABD): 3-0 (6-1, 7-6, 6-3)
Horacio Zeballos (Arjantin) - David Goffin (Belçika) (10): Goffin çekildi (4-5)
Pablo Carreno Busta (İspanya) (20) - Grigor Dimitrov (Bulgaristan) (11): 3-0 (7-5, 6-3, 6-4)
Albert Ramos-Vinolas (İspanya) (19) - Lucas Pouille (Fransa) (16): 3-2 (6-2, 3-6, 5-7, 6-2, 6-1)
Roberto Bautista Agut (İspanya) (17) - Jiri Vesely (Çekya): 3-0 (6-3, 6-4, 6-3)

Ay-yıldızlılarımız 3’te 3 Yaptı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Bulgaristan'da düzenlenen 2018 Dünya Şampiyonası 2. Etap Avrupa Kıta Elemeleri C Grubu üçüncü maçında Romanya'yı 3-0 yendi.

2018 FIVB A Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası Avrupa Kıta Elemeleri İkinci Tur C Grubu’nda mücadele eden A Bayan Voleybol Milli Takımımız, bugün (01 Haziran 2017 Perşembe), gruptaki üçüncü karşılaşmasında Romanya’yı 25-14, 25-19 ve 25-18’lik setlerle 3-0 mağlup ederek 3’te 3 yaptı.
Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.
Grupta oynanan diğer karşılaşmaların sonuçları şöyle;
Kosova 0 – 3 İsviçre (11-25, 8-25, 15-25)
Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.
Bulgaristan 3 – 0 Karadağ (25-15, 25-12, 25-13)
Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.
Üçüncü karşılaşmaların sona ermesinin ardından C Grubu’nda oluşan puan durumu şöyle;

TAKIMLARMAÇGMPUAN
TÜRKİYE
3309
BULGARİSTAN
3309
KARADAĞ3123
ROMANYA
3123
İSVİÇRE3123
KOSOVA
3030

Millilerimiz gruptaki dördüncü maçında yarın (03 Haziran 2017 Cumartesi), Türkiye saatiyle 17.30’da, ev sahibi Bulgaristan ile karşılaşacak. Mücadeleyi, www.laola1.tv internet sitesi naklen yayınlayacak.
Salon: Hristo Botev
Hakemler: Pasi Hakkarainen (Finlandiya), Marc Bloemhard (Hollanda)
Türkiye: Naz Aydemir Akyol, Gözde Kırdar, Kübra Akman Çalışkan, Seda Aslanyürek, Neriman Özsoy, Eda Erdem Dündar (Gizem Örge, Güldeniz Önal)
Romanya: Calota, Cazacu, Iancu, Baciu, Pirv, Onyejekwe (Rotaru, Vilcu, Salaoru, Kapelovies)
Setler: 25-14, 25-19, 25-18
Süre: 68 dakika (20, 23, 25)

Darüşşafaka Doğuş'u deviren Fenerbahçe finalde

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında Darüşşafaka Doğuş ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Volkswagen Arena'da oynanan karşılaşmada Fenerbahçe, rakibi 16 sayı farkla (90-74) yenerek, seride durumu 3-0 yaptı ve adını finale yazdırdı.
Serini diğer maçlarını Fenerbahçe sahasında, 94-72 ve 95-81'lik skorlarla kazanmıştı.
Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi, Beşiktaş Sompo Japan-Anadolu Efes serisinin galibi olacak.
Ligde 2017 yılında oynadığı bütün maçları kazanan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Basketbol Ligi'nde galibiyet serisini 26'ya çıkardı. Sarı-lacivertliler, TOFAŞ'tan sonra Darüşşafaka Doğuş'a da maç kaybetmeden tur atladı.
Karşılaşmaya Vesely'nin her iki pota altındaki etkili oyunuyla başlayan Fenerbahçe, Bogdanovic'in de skora katkı vermesiyle ilk 2.5 dakikada 11-0'lık üstünlük kurdu. Anderson'ın basketleriyle skor bulmaya başlayan Darüşşafaka Doğuş karşısında farkı çift hanelerde tutmayı başaran Fenerbahçe, ilk çeyreği 26-14 önde tamamladı.
İkinci çeyreğin başında farkı 14'e çıkaran (14-28) Fenerbahçe karşısında Mehmet Yağmur ve Wanamaker'ın iyi oyunuyla Darüşşafaka Doğuş, 15. dakikada farkı tek hanelere indirdi: 26-34. Devrenin sonunda farkı tekrar çift hanelere çıkaran Fenerbahçe, soyunma odasına 46-35 üstün gitti.
Üçüncü çeyrekte savunmasını sertleştiren Darüşşafaka Doğuş, ilk 3 dakikadaki 4-0'lık serisiyle farkı 7'ye indirdi: 39-46. Hücumda basit top kayıpları yapan Fenerbahçe'nin hatalarını iyi değerlendiren ev sahibi ekip, çeyreğin bitimine 1 dakika kala farkı 2'ye (51-53) kadar çekti. Fenerbahçe, final periyoduna 58-53 önde girdi.
Final periyoduna etkili başlayan Fenerbahçe, dış şutlardan bulduğu isabetlerle 34. dakikada farkı tekrar çift hanelere taşıdı: 57-71. Hücumda temposuna daha da artıran Fenerbahçe, 35. dakikada Ali Muhammed'in 3 sayılık basketiyle skoru 62-80'e getirdi. Sarı-lacivertli takım sahadan 90-74 galip ayrılarak finale yükselen ilk takım oldu.
Salon: Volkswagen Arena
Hakemler: Murat Biricik, Mehmet Karabilecen, Can Mavisu
Darüşşafaka Doğuş: Wanamaker 17, Birkan Batuk, Clyburn 2, Harangody, Zizic 8, Furkan Aldemir 8, Anderson 21, Bertans 13, Mehmet Yağmur 5
Fenerbahçe: Ali Muhammed 15, Bogdanovic 19, Kalinic 13, Udoh 8, Vesely 11, Datome 12, Sloukas, Melih Mahmutoğlu 5, Barış Herseki, Egehan Arna 5, Ahmet Düverioğlu 2
1. Periyot: 14-26
Devre: 35-46
3. Periyot: 53-58

Antalyaspor'dan farklı bitirdi

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Antalyaspor, sahasında Gaziantepspor'u 4-1 yendi.

Kırmızı-beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 21 ve 57'de Drole, 43'te Zeki Yıldırım, 71'de Eto'o kaydetti. Gaziantepspor'un tek golü 28'de 2001 doğumlu Serkan Bakan'dan geldi.
Antalyaspor, bu galibiyetle puanını 58'e yükselterek ligi 5. sırada tamamladı. Akdeniz ekibi, Atiker Konyaspor'un Türkiye Kupası'nı kazanmasıyla Avrupa kupalarına katılma şansını yitirmişti.
Önümüzdeki sezon TFF 1. Lig'de mücadele edecek olan Gaziantepspor ise 26 puanla Süper Lig'e veda etti.
Antalyaspor: 4 - Gaziantepspor: 1

Stat: Antalya
Hakemler: Suat Arslanboğa, Serkan Gençerler, Samet Çavuş
Antalyaspor: Ferhat Kaplan, Celustka, Sakıb Aytaç, Salih Dursun, Yusuf Çelik (Dk. 52 Sandro), Harun Alpsoy (Dk. 73 Atakan Cangöz), Drole, Emre Güral (Dk. 67 Doğukan Sinik), Makoun, Zeki Yıldırım, Eto'o
Gaziantepspor: Erten Ersu, Alpay Koçaklı, Pedroso, Serkan Bakan (Dk. 87 Yunus Şencay), Kislyak, Thiam, Doğanay Kılıç, Ben-Hatira, Abdülkadir Kayalı, Orkan Çınar, Ghilas
Goller: Dk. 21 ve 57 Drole, Dk. 43 Zeki Yıldırım, Dk. 72 Samuel Eto'o (Antalyaspor), Dk. 28 Serkan Bakan (Gaziantepspor)
Sarı kartlar: Dk. 19 Yusuf Çelik (Antalyaspor), Dk. 44 Kislyak, Dk. 89 Alpay Koçaklı (Gaziantepspor)

Aykut Kocaman kararını verdi

Ziraat Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşarak son yıllardaki yükselişini zirveye taşıyan Atiker Konyaspor'da beklenen ayrılık gerçekleşti. Teknik direktör Aykut Kocaman, Atiker Konyaspor yönetimine, gelecek sezon takımın başında olmayacağını açıkladı.

Antrenman öncesi futbolcularla da toplantı yapan Kocaman, öğrencilerine kısa bir veda konuşması yaptı.
Konyaspor, Aykut Kocaman ile birlikte tarihinde ilk kez Avrupa Ligi'ne katılmış ve Türkiye Kupası'nı kazanmıştı.
Kocaman isminin kısa süre içerisinde Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olarak resmen açıklanması bekleniyor.
ATİKER KONYASPOR'DAN YAPILAN RESMİ AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE:
"Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman akşam saatlerinde futbol komitemizle bir araya geldi.
Başkanımız Ahmet Şan'ın da yer aldığı görüşmede sayın hocamız Aykut Kocaman, komitemizden izin ve müsaade istediğini beyan etti. Teknik direktörümüz Aykut Kocaman toplantıda Konya'da güzel günler geçirdiğini, yönetim, teknik heyet, futbolcular, taraftarlarla birlikte büyük başarılara imza atıldığını söyledi.
Futbol komitemiz bu görüşmenin ardından yönetim kurulunun toplanmasını ve konunun değerlendirilmesini kararlaştırdı. Yapılacak yönetim kurulu toplantısının ardından teknik direktörümüzle ilgili alınacak kararın kamuoyu ile paylaşılacağı açıklandı.
Kayacık tesislerinde gerçekleşen bu görüşmenin ardından futbol komitemiz teknik heyet ve futbolcularımızı Galatasaray maçı için tesislerden uğurladı."

Gençler 3 puanla noktayı koydu

Gençlerbirliği, Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun 34. ve son haftasında Kasımpaşa'yı konuk etti.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Gençlerbirliği 1-0 kazandı ve sezonu 3 puanla noktaladı.
Başkent ekibinin golünü 45. dakikada Vedat Muric kaydetti.
Bu sonucun ardından Gençlerbirliği 2016-2017 sezonunu 46 puanla, Kasımpaşa ise 43 puanla bitirdi.
İlk Yarı
Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasındaki Gençlerbirliği-Kasımpaşa maçının ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle bitti.
15. dakikada Vedat Muric'in pasında sağ çaprazdan topla Kasımpaşa ceza alanına giren Rantie'nin sert şutunda kaleci Eray Birniçan, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
37. dakikada Gençlerbirliği ceza alanında oluşan karambolde topla buluşan Castro'nun vuruşunda meşin yuvarlak az farkla direğin yanından auta gitti.
GOL 45. dakikada ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. Anıl Karaer'in Kasımpaşa ceza alanın solundan yaptığı ortada Vedat Muric meşin yuvarlağı kafayla ağlara gönderdi: 1-0
Maçın ilk yarısı Gençlerbirliği'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
İkinci Yarı
46. dakikada Castro'nun Gençlerbirliği ceza alanının sol çaprazından yaptığı ortada kaleci Nihat Şahin, Titi'den önce meşin yuvarlağı kontrol etti.
48. dakikada Khalili'nin soldan kullandığı kornerde iyi yükselen Vedat Muric'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü.
58. dakikada Hasan Bilal'in kaleci Nihat Şahin'in üzerinden aşırdığı topa Eduok'tan önce kafayla müdahale ederek kornere gönderen Anıl Karaer, önemli bir pozisyonu önledi.
61. dakikada Khalili'nin kullandığı kornerinde iyi yükselen Luccas Claro'nun kafa vuruşunda kaleci Eray Birniçan, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
70. dakikada Tunay Torun'un hatasından faydalanarak topu kapan Rantie'nin Kasımpaşa caza alanına girdikten sonra yaptığı vuruşta top, az farkla direğin yanından auta çıktı.
73. dakikada Gençlerbirliği ceza alanında oluşan karambolde topla buluşan Eduok'un yakın mesafeden vuruşunda açıyı iyi kapatan kaleci Nihat Şahin gole izin vermedi.
Karşılaşma Gençlerbirliği'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Stat: Ankara 19 Mayıs
Hakemler: Bahattin Şimşek, Baki Tuncay Akkın, Oğuz Terzi
Gençlerbirliği: Nihat Şahin, Ahmet Oğuz, Palitsevich, Luccas Claro, Anıl Karaer (Dk. 59 Murat Duruer), Serdar Gürler, Khalili, Isaah, Umut Sözen (Dk. 71 Matei), Rantie, Vedat Muric (Dk. 67 Scekic)
Kasımpaşa: Eray Birniçan, Veysel Sarı, Otigba, Titi, Veigneu, Abdullah Durak (Dk. 67 Ahmed İldiz), Sadıku, Eduok (Dk. 83 Shala) , Castro, Hasan Bilal (Dk. 67 Tunay Torun), Mustafa Batuhan Altıntaş
Gol: Dk. 45 Muric (Gençlerbirliği)
Sarı kart: Dk. 49 Veysel Sarı (Kasımpaşa)

Gol düellosunu Karabükspor kazandı

Spor Toto Süper Lig'de son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Akhisar Belediyespor, ligin son maçında Kardemir Karabükspor'u ağırladı. 

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan maçı konuk Kardemir Karabükspor 3-2 kazandı.
Karabük temsilcisine 3 puanı getiren golleri 48,58 ve 76'ncı dakikalarda Ermin Zec kaydetti.
Akhibsar Belediyespor'un gollerini ise 9'uncu dakikada Cikalleshi ve 82'de Vaz Te attı.
Bu sonuçla Kardemir Karabümspor 2016-2017 futbol sezonunu 43, Akhisar Belediyespor ise 48 puanla tamamladı.

1. Devre
Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında yapılan Akhisar Belediyespor-Kardemir Karabükspor maçının ilk yarısını ev sahibi ekip 1-0 önde tamamladı.
9. dakikada Akhisar Belediyespor öne geçti. Sağ kanattan Onur Ayık'ın yaptığı ortada ceza alanı arka tarafta topla buluşan Cikalleshi'nin bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0.
13. dakikada sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Ermin Zec'in kaleye gönderdiği top, yandan dışarı çıktı.
20. dakikada sağ kanattan Sissoko'nun pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Özer'in vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
45. dakikada Özer'in pasıyla ceza alanı içinde sol çapraz pozisyonda buluşan Vaz Te'nin şutunda top direkten döndü. Pozisyonun devamında gelişen Akhisar Belediyespor atağından sonuç çıkmadı.
Müsabakanın ilk yarısı Akhisar Belediyespor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
2. Devre
48. dakikada Kardemir Karabükspor beraberliği yakaladı. Fatih Atik'in pasıyla ceza alanı içinde topu alan Poko'nun vuruşunda kaleci Lukac'ın uzaklaştırmak istediği meşin yuvarlakla buluşan Ermin Zec, topu filelere gönderdi: 1-1.
58. dakikada Kardemir Karabükspor öne geçti. pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Ermin Zec, Alper Uludağ'u geçerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-1.
75. dakikada Custodio'nun ceza alanı içinde Ermin Zec'e müdahalesiyle yerde kalmasına hakem Ali Şansalan penaltı kararı verdi. 76. dakikada atışı gole çeviren Ermin Zec, takımını 3-1 öne geçirdi.
81. dakikada Muğdat Çelik'in yerde kaldığı pozisyonda hakem Ali Şansalan ikinci kez beyaz noktayı gösterdi. 82. dakikada penaltı atışını kullanan Vaz Te, farkı 1'e düşürdü: 2-3.
Kardemir Karabükspor, müsabakadan 3-2 galip ayrıldı.
Stat: Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Ali Şansalan, Samet Çiçek, Mustafa Savranlar
Akhisar Belediyespor: Lukac, Tolga Ünlü, Samardzic (Dk. 69 Muğdat Çelik), Alper Uludağ, Kadir Keleş, Onur Ayık (Dk. 59 Larsson), Custodio, Sissoko, Vaz Te, Özer Hurmacı (Dk. 78 Hasan Ali Adıgüzel), Cikalleshi
Kardemir Karabükspor: Rybka, Osman Çelik, Dany, Papp, İshak Doğan, Bliznichenko, Skulason, Poko, Tanase (Dk. 90 Tayyib Talha Sanuç), Fatih Atik (Dk. 71 İlhan Depe), Ermin Zec (Dk. 85 Mahmut Akan)
Goller: Dk. 9 Cikalleshi, Dk. 82 Vaz Te (Penaltıdan), Dk. 48, 58 ve 76 (Penaltıdan) Ermin Zec (Akhisar Belediyespor)
Sarı kartlar: Dk. 76 Custodio, Dk. 86 Tolga Ünlü (Akhisar Belediyespor), Dk. 90 Tanase (Kardemir Karabükspor)

1 Haziran 2017 Perşembe

Fransa Açık'ta favori isimler yoluna devam etti

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) beşinci gününde favori isimler yoluna devam etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen toprak kort turnuvasının beşinci gün maçları tamamlandı.
Tek kadınlarda 2 numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova, Rus Ekaterina Alexandrova'yı 2-1, 3 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep de Alman Tatjana Maria'yı 2-0 yenerek üçüncü tura çıktı.
Kadınlarda 5 numaralı seribaşı Ukraynalı Elina Svitolina, Bulgar Tsvetana Pironkova karşısında, 9 numaralı seribaşı Polonyalı Agnieszka Radwanska, Belçikalı Alison Van Uytvanck önünde 2-1 galip gelerek adlarını üçüncü tura yazdırdı.
Milli tenisçi İpek Soylu ise Gürcü partneri Oksana Kalashnikova ile Porto Rikolu Monica Puig ve Japon Naomi Osaka karşısında çıktığı çift kadınlar ilk tur mücadelesinde 2-1 kaybederek elendi.
- Erkeklerde favoriler zorlanmadı
Tek erkeklerde dünya 1 numarası Büyük Britanyalı Andy Murray, Slovak Martin Klizan'ı 3-1 mağlup ederek üçüncü tura kaldı.
Erkeklerde 3 numaralı seribaşı İsviçreli Stan Wawrinka, Ukraynalı Alexandr Dolgopolov'u, 7 numaralı seribaşı Hırvat Marin Cilic, Rus Konstantin Kravchuk'u, 8 numaralı seribaşı Japon Kei Nishikori ise Fransız Jeremy Chardy'yi 3-0 yenerek üçüncü tura yükseldi.
- Altıncı günün programı
Fransa Açık'a yarın üçüncü tur maçlarıyla devam edilecek.
Erkeklerin 2 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic ile Arjantinli Diego Schwartzman ve 4 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal ile Gürcü Nikoloz Basilashvili karşılaşacak.
Kadınlarda ise 4 numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza ile 27 numaralı seribaşı Kazak Yulia Putintseva ve 8 numaralı seribaşı Rus Svetlana Kuznetsova ile 32 numaralı seribaşı Çinli Shuai Zhang karşı karşıya gelecek.
- Günün sonuçları
Seribaşı listesinde ilk 20'de bulunan tenisçilerin oynadığı maçlar şöyle sonuçlandı:
Kadınlar:
Karolina Pliskova (Çekya) (2) - Ekaterina Alexandrova (Rusya): 2-1 (6-2, 4-6, 6-3)
Simona Halep (Romanya) (3) - Tatjana Maria (Almanya): 2-0 (6-4, 6-3)
Elina Svitolina (Ukrayna) (5) - Tsvetana Pironkova (Bulgaristan): 2-1 (3-6, 6-3, 6-2)
Agnieszka Radwanska (Polonya) (9) - Alison Van Uytvanck (Belçika): 2-1 (6-7, 6-2, 6-3)
Petra Martic (Hırvatistan) - Madison Keys (ABD) (12): 2-1 (3-6, 6-3, 6-1)
Elena Vesnina (Rusya) (14) - Varvara Lepchenko (ABD): 2-1 (4-6, 6-3, 6-0)
Veronica Cepede Royg (Paraguay) - Anastasia Pavlyuchenkova (Rusya) (16): 2-1 (7-6, 2-6, 6-4)
Anastasija Sevastova (Letonya) (17) - Eugenie Bouchard (Kanada): 2-0 (6-3, 6-0)
Alize Cornet (Fransa) - Barbora Strycova (Çekya) (20): 2-0 (6-4, 6-1)
Erkekler:
Andy Murray (Büyük Britanya) (1) - Martin Klizan (Slovakya): 3-1 (6-7, 6-2, 6-2, 7-6)
Stan Wawrinka (İsviçre) (3) - Alexandr Dolgopolov (Ukrayna): 3-0 (6-4, 7-6, 7-5)
Marin Cilic (Hırvatistan) (7) - Konstantin Kravchuk (Rusya): 3-0 (6-3, 6-2, 6-2)
Kei Nishikori (Japonya) (8) - Jeremy Chardy (Fransa): 3-0 (6-3, 6-0, 7-6)
Karen Khachanov (Rusya) - Tomas Berdych (Çekya) (13): 3-0 (7-5, 6-4, 6-4)
Gael Monfils (Fransa) (15) - Thiago Monteiro (Brezilya): 3-0 (6-1, 6-4, 6-1)
Kevin Anderson (Güney Afrika) - Nick Kyrgios (Avustralya) (18): 3-1 (5-7, 6-4, 6-1, 6-2)

Beşiktaş Sompo Japan finale göz kırptı

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ikinci maçında Beşiktaş Sompo Japan sahasında Anadolu Efes'i 74-72 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti.

İki takımın da sert savunma yaparak başladığı karşılaşmada ev sahibi ekip Strawberry'nin basketleriyle üstünlük kurmaya çalışırken, Anadolu Efes'in sayısını 3. dakikada Cedi Osman'ın üç sayılık basketiyle buldu. Lacivert-beyazı ekip Doğuş Balbay ve Granger'ın sayılarıyla Beşiktaş Sompo Japan'ın farkı açmasına izin vermedi ve 5. dakika 8-8 eşitlikle sona erdi. Granger'ın basketleriyle Anadolu Efes skoru 14-10 yaparken Thompson'ın üç sayılık basketiyle Beşiktaş Sompo Japan farkın açılmasına izin vermedi ve ilk periyot lacivert-beyazlıların 18-17 üstünlüğü ile bitti.
Heurtel'in basketiyle ikinci çeyreğe başlayan Anadolu Efes, 5-0'lık bir seriyle skoru 25-19 yaptı. Sertaç Şanlı ve Thompson'ın sayılarıyla rakibine kısa sürede cevap veren Beşiktaş Sompo Japan farkı yeniden tek sayıya indirdi (24-25). Heurtel'in dış atışlardan eli boş dönmesini avantaja çeviren ev sahibi ekip, Sertaç Şanlı'nın isabetli faul atışlarıyla 15. dakikayı 26-25 önde geçmeyi başardı. Peş peşe bulduğu basketlerle arayı açmayı başaran Beşiktaş Sompo Japan soyunma odasına 37-31 önde gitti.
Üçüncü çeyreğe üst üste iki basketle başlayarak arayı kapatan Anadolu Efes, Cedi Osman'ın sayısıyla 24. dakikada 43-42 öne geçmeyi başardı. Clark'ın basketleriyle rakibini yakalayan Beşiktaş Sompo Japan, pota altından sayı bulmakta zorluk yaşasa da çeyreğin son 2 dakikasına 50-48 önde girdi. Rakibinin hücumda yaptığı top kayıplarını hızlı hücumlarla değerlendiren ev sahibi ekip, üçüncü periyotu 54-51 galip tamamladı.
Beşiktaş Sompo Japan, son bölüme Thompson'ın basketiyle başladı. Thomspon ve Roll'un sayılarıyla 34. dakikada farkı 10 sayıya yükseltti (63-53). Kısa sürede bulduğu sayılarla oyuna ortak olan Anadolu Efes 12-0'lık bir seriyle 37. dakikada skoru lehine çevirmeyi başardı (63-65). Son dakikaya 70-70 eşitlikle girilirken Sertaç Şanlı'nın basketine Anadolu Efes Heurtel'le karşılık verdi eşitlik bozulmadı. Bitime 3 saniye kala Strawberry'nin basketiyle öne geçen Beşiktaş Sompo Japan rakibinin son sayısına izin vermedi ve karşılaşmayı 74-72 kazandı.
Serinin 3. maçı 3 Haziran Cumartesi günü Abdi İpekçi'de oynanacak.
Salon: Beşiktaş Akatlar
Hakemler: Emin Moğulkoç, Fatih Arslanoğlu, Ziya Özorhon
Beşiktaş Sompo Japan: Kenan Sipahi, Strawberry 18, Roll 5, Clark 7, Stimac 10, Erkan Veyseloğlu 5, Thompson 20, Sertaç Şanlı 9, Weems
Anadolu Efes: Doğuş Balbay 3, Granger 22, Cedi Osman 9, Brown 3, Thomas 9, Honeycutt 3, Heurtel 11, Dunston 12, Maxim
1. Periyot: 17-18
Devre: 37-31
3. Periyot: 54-51
5 faul alan: Brown 37.32 (Anadolu Efes)

Filenin Sultanları 2'de 2 yaptı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2018 Dünya Şampiyonası 2. Etap Avrupa Kıta Elemeleri C Grubu ikinci maçında İsviçre'yi 3-0 yendi.

2018 FIVB A Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası Avrupa Kıta Elemeleri İkinci Tur C Grubu’nda mücadele eden A Bayan Voleybol Milli Takımımız, bugün (01 Haziran 2017 Perşembe), gruptaki ikinci karşılaşmasında İsviçre’yi 25-16, 25-11 ve 25-17’lik setlerle 3-0 mağlup ederek 2’de 2 yaptı.

Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.

Millilerimiz gruptaki üçüncü maçında yarın (02 Haziran 2017 Cuma), Türkiye saatiyle 20.00’de, Romanya ile karşılaşacak.2018 FIVB A Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası Avrupa Kıta Elemeleri İkinci Tur C Grubu’nda mücadele eden A Bayan Voleybol Milli Takımımız, bugün (01 Haziran 2017 Perşembe), gruptaki ikinci karşılaşmasında İsviçre’yi 25-16, 25-11 ve 25-17’lik setlerle 3-0 mağlup ederek 2’de 2 yaptı.Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.Millilerimiz gruptaki üçüncü maçında yarın (02 Haziran 2017 Cuma), Türkiye saatiyle 20.00’de, Romanya ile karşılaşacak.
Salon: Hristo Botev
Hakemler: Nikolai Knizhnikov (Rusya), Pasi Hakkarainen (Finlandiya)
İsviçre: Troesch, Kuenzler, Sulser, Storck, Kronenberg, Matter (Pierret, Deprati, Marx, Schottroff, Boillat)
Türkiye: Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol, Gözde Kırdar, Kübra Akman Çalışkan, Seda Aslanyürek, Neriman Özsoy (Gizem Örge, Melis Yılmaz, Bahar Toksoy Guidetti, Büşra Kılıçlı, Güldeniz Önal, Hande Baladin, Çağla Akın, Meryem Boz)
Setler: 16-25, 11-25, 17-25
Süre: 63 dakika (21, 20, 22)

A Milli Takım'ın Makedonya ve Kosova maçları aday kadrosu açıklandı


A Milli Futbol Takımımızın Makedonya ile yapacağı özel maç ve 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Kosova'yla oynayacağı karşılaşmanın aday kadrosu belli oldu.

A Milli Takımımızın 5 Haziran'da Üsküp'te Makedonya ile oynayacağı özel maçın ile 11 Haziran'da Arnavutluk'un İşkodra kentinde Kosova ile yapacağı 2018 FIFA Dünya Kupası eleme karşılaşmasının aday kadrosu açıklandı. A Milli Takım, 3 Haziran Cumartesi günü saat 17.00'de TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanacak. Makedonya karşılaşması için 4 Haziran'da saat 14.30'da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Üsküp'e hareket edecek ve Skopje Marriott Hotel'de kampa girecek A Milliler, aynı gün 18.30'da II. Filip Arena'da son çalışmasını yapacak.
Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 5 Haziran'da Makedonya, 11 Haziran'da ise Kosova ile oynanacak maçlar için 30 kişilik aday kadro belirledi.
Aday kadronun en dikkati çeken ismi TFF 1. Lig ekibi Altınordu'nun 17 yaşındaki kalecisi Berke Özer oldu. 17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'yla Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden Berke, profesyonel liglerde şimdiye kadar 2 maça çıktı. A Milli Takım'ın aday kadrosuna ilk kez çağrılan Berke, bu sezon TFF 1. Lig'de 2 maçta forma giydi.
Fatih Terim, Trabzonspor'dan Yusuf Yazıcı ile Aytemiz Alanyaspor'dan Emre Akbaba'yı da ilk kez aday kadroya davet etti.
Milli takımın mart ayında açıklanan aday kadrosunda bulunan Onur Recep Kıvrak, Okay Yokuşlu, Ömer Toprak ve Güray Vural, bu kez kadroda yer almadı.
Son kadroda bulunmayan Semih Kaya, Caner Erkin, Hasan Ali Kaldırım ve Ozan Tufan ise tekrar ay-yıldızlı takıma çağrıldı.
Kadroda Fenerbahçe'den 6, Beşiktaş'tan 4, Galatasaray'dan 3, Medipol Başakşehir ve Trabzonspor'dan ikişer, Altınordu, Bursaspor, Fortuna Düsseldorf, Freiburg, Borussia Dortmund, Gençlerbirliği, Kayserispor, Aytemiz Alanyaspor, Deportivo La Coruna, Barcelona, Beijing Guoan, Villarreal ve Wolfsburg'dan birer oyuncu kadroda kendine yer buldu.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından belirlenen aday kadroda şu isimler yer alıyor:
Oyuncu
Kulüp
Doğum Tarihi
A Millilik Sayısı / Gol
İlk A Milliliği
Berke Özer
Altınordu A.Ş.
25.05.2000
-
-
Harun Tekin
Bursaspor
17.06.1989
1/0
27 Mart 2017
Volkan Babacan
Medipol Başakşehir FK
11.08.1988
26/0
13 Ekim 2014
Gökhan Gönül
Beşiktaş A.Ş.
04.01.1985
61/1
17 Kasım 2007
Kaan Ayhan
Fortuna Düsseldorf
10.11.1994
5/0
31 Ağustos 2016
Şener Özbayraklı
Fenerbahçe A.Ş.
23.01.1990
13/0
31 Mart 2015
Ahmet Yılmaz Çalık
Galatasaray A.Ş.
26.02.1994
8/1
17 Kasım 2015
Çağlar Söyüncü
SC Freiburg
23.05.1996
3/0
24 Mart 2016
Mehmet Topal
Fenerbahçe A.Ş.
03.03.1986
68/1
6 Şubat 2008
Semih Kaya
Galatasaray A.Ş.
24.02.1991
23/0
29 Şubat 2012
Caner Erkin
Beşiktaş A.Ş.
04.10.1988
51/2
26 Mayıs 2006
Hasan Ali Kaldırım
Fenerbahçe A.Ş.
09.12.1989
18/0
29 Şubat 2012
İsmail Köybaşı
Fenerbahçe A.Ş.
10.07.1989
23/0
12 Ağustos 2009
Ozan Tufan
Fenerbahçe A.Ş.
23.03.1995
31/3
25 Mayıs 2014
Selçuk İnan
Galatasaray A.Ş.
10.02.1985
57/8
13 Ekim 2007
Emre Mor
Borussia Dortmund
24.07.1997
10/1
29 Mayıs 2016
Serdar Gürler
Gençlerbirliği
14.09.1991
1/0
27 Mart 2017
Volkan Şen
Fenerbahçe A.Ş.
07.07.1987
25/1
3 Mart 2010
Deniz Türüç
Kayserispor
29.01.1993
1/0
27 Mart 2017
Emre Akbaba
Aytemiz Alanyaspor
04.10.1992
-
-
Oğuzhan Özyakup
Beşiktaş A.Ş.
23.09.1992
25/1
28 Mayıs 2013
Emre Çolak
RC Deportivo de La Coruña
20.05.1991
3/0
12 Ekim 2012
Yusuf Yazıcı
Trabzonspor A.Ş.
29.01.1997
-
-
Arda Turan
FC Barcelona
30.01.1987
96/17
16 Ağustos 2006
Cengiz Ünder
Medipol Başakşehir FK
14.07.1997
2/1
12 Kasım 2016
Olcay Şahan
Trabzonspor A.Ş.
26.05.1987
28/2
22 Mart 2013
Burak Yılmaz
Beijing Guoan FC
15.07.1985
48/22
12 Nisan 2006
Cenk Tosun
Beşiktaş A.Ş.
07.06.1991
18/5
15 Ekim 2013
Enes Ünal
Villarreal CF
10.05.1997
5/0
31 Mart 2015
Yunus Mallı
VfL Wolfsburg
24.02.1992
11/0
13 Kasım 2015
Makedonya maçının hemen ardından uçakla Üsküp'ten İtalya'nın Trieste kentine gidecek A Milli Takım kafilesi, buradan otobüsle Slovenya'nın Portoroz şehrine geçecek. Kempinski Palace'de konaklayacak A Milli Takım, Kosova maçı öncesindeki antrenmanlarını ise FC Koper takımının maçlarına ev sahipliği yapan Bonifika Stadyumu'nda gerçekleştirecek.
Ay-Yıldızlılar, Kosova karşılaşması için 10 Haziran Cumartesi günü saat 13.00'te Trieste'den uçakla Tiran'a, oradan da otobüsle maçın oynanacağı İşkodra'ya seyahat edecek. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, aynı gün saat 17.45'te takımın kamp yapacağı Hotel Colosseo'da bir basın toplantısı düzenleyecek. A Milliler, karşılaşmanın hazırlıklarını 18.30'da maçın oynanacağı Loro Boriçi Stadyumu'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.
A Milli Takım, Kosova maçının bitiminin ardından Tiran üzerinden İstanbul'a dönecek.