TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

5 Haziran 2021 Cumartesi

Nadal, Fransa Açık'ta yoluna devam etti

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek erkeklerde Rafael Nadal dördüncü tura yükseldi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sınırlı sayıda seyirciyle yapılan ve Paris'te düzenlenen turnuvanın 7. günü, akşam seansındaki üçüncü tur karşılaşmalarıyla devam etti.

Erkeklerin 3 numaralı seribaşı İspanyol Nadal, dünya sıralamasının 45. basamağındaki Büyük Britanyalı Cameron Norrie'yi 6-3'lük skorlarla kazandığı setlerle 3-0 yenerek dördüncü tura çıktı.

Jennifer Brady sakatlanarak maçtan çekildi

Kadınlar dünya sıralamasının 14. sırasındaki Jennifer Brady, klasmanın 25. sırasındaki Coco Gauff karşısında çıktığı üçüncü tur maçında ilk seti 6-1 geride kapattı. İkinci sette sakatlanan ABD'li oyuncu maçtan çekilince, Gauff dördüncü tura yükseldi.

Yunan tenisçi Maria Sakkari, Belçikalı rakibi Elise Mertens'i 7-5, 6-7 ve 6-2'lik setlerle 2-1 yenerek bir üst tura adını yazdırdı.

Mercedes C 200 d Estate | Test Sürüşü

Mercedes C 200 d Estate | Test | OTOPARK.com

Her zaman söylediğimiz gibi #Stationlarısevin diyoruz ve bu yakışıklı C200 Estate'i detaylı test ediyor hatta piste bile giriyoruz. İyi seyirler!
Çekim ve Kurgu: Batuhan Kalkın


OTOPARK.com

MG ZS EV Test Sürüşü | En Ucuz %100 Elektrikli SUV

MG ZS EV Test Sürüşü | En Ucuz %100 Elektrikli SUV

MG Electric markasının, Türkiye’deki ilk modeli: %100 elektrikli ZS EV
MG nerden nereye bir zamanlar sürüş eğlencesi odaklı efsane modeller üreten marka yeni dünya düzenine ayak uydurabilmek için A-B noktasında hareket eden görev otomobilleri yapıyor günümüzde.
1924’te İngiltere’de kurulan MG, 2019 itibarıyla MG Electric adı altında çok sayıda Avrupa pazarına yeniden giriş yaptı.
Bu nasıl oldu - İngiliz MG markasının Çinli otomotiv devi SAIC Motor’a (Shanghai Automobile Industry Corporation) bağlı, biraz önyarılıyız çin otomobillelrine ama önyargıları yıkacak çok önemli bir özelliği euroncaptan 5 yıldız almış olması…
O yüzden Tasarımıyla biraz japon,kore ve çin otomobillerine benziyor.
MG ZS EV 7 yıl-150 bin km’lik bataryayı da kapsayan üretici garantisi, L2 otonom sürüş seviyesi gibi dikkat çekici özelliklere sahip.
MG ZS EV Bagaj: 443 – 1116 lt
MG ZS EV, 143 HP (105 kW) güç ve 353 Nm tork üreten bir elektrik motoruna sahip.
Motoru besleyen 44,5 kWsa’lik batarya ise 263 km (WLTP) menzile olanak tanıyor.
0-100 km/s ivmelenmesi 8,1 saniye 140 kms maks hız
MG ZS EV, DC şarjla 40 dakikada bataryasını %80 seviyesine kadar şarj etme olanağı sunuyor.
Şerit asistanı ve adaptif hız sabitleyici ile alınabiliyor…
MG ZS EV fiyat listesi
394 bin TL
Luxury donanımlı modeli ise 409 bin TL


Otomobil Dünyam

Miha Zajc transferinde anlaşma tamam

Serie A ekiplerinden Genoa, Fenerbahçeli Miha Zajc’ı kadrosuna katıyor.

İtalyan temsilcisinin Fenerbahçe’ye yaptığı 3 milyon Euro’luk teklif, sarı-lacivertli yönetim tarafından kabul edildi.

Sloven orta saha oyuncusu da sözleşme konusunda Genoa ile anlaşma sağladı.

Transferin yakın zamanda resmi olarak açıklanması bekleniyor.

Miha Zajc geçen sezonu kiralık olarak Genoa’da geçirmiş ve 31 maçta 1 gol, 3 asistlik performans sergilemişti.

NTVSpor.net

Anadolu Efes seriyi 2-0 yaptı (Özet)

ING Basketbol Süper Ligi Play-off finalinin ikinci maçında Fenerbahçe Beko'yu 95-73 yenen Anadolu Efes, seride 2-0 öne geçti.

ING Basketbol Süper Ligi'nde final heyecanı yaşanıyor. Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko, serinin ikinci maçında kozlarını paylaştı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını ev sahibi Anadolu Efes, 41-37 önde tamamladı.

Maçın ikinci yarısı gergin geçti. 4. periyotta Fenerbahçe Beko'lu Melih Mahmutoğlu ile Anadolu Efes'ten Singleton arasında itişme yaşandı. Bir süre duran mücadelede Melih Mahmutoğlu ve Singleton diskalife edildi.

Sarı-lacivertlilerde arbede nedeniyle Mahmutoğlu'nun yanısıra Ahmet Düverioğlu ve Perez de diskalife edildi. Kokoskov’un yardımcısı Trifunovic, doktor, kondisyoner İlker Belgutay ve takım menajeri Cenk Renda da atıldı

Sarı-lacivertlilerde Vesely ise 2 teknik faulden dolayı oyundan atıldı.

Gerginlik yaşanan maçı Anadolu Efes, 95-73 kazanarak seride 2-0 öne geçti.

Ev sahibi ekipte Rodrigue Beaubois 27, Vasilije Micic 23 sayıyla oynadı. Fenerbahçe Beko’da ise Nando De Colo 14, Marko Guduric 13 sayı kaydetti.

Saha avantajına sahip olan Anadolu Efes, ilk maçı da 111-71'lik skorla kazanmıştı.

Seride üç galibiyet alan taraf, mutlu sona ulaşacak. Üçüncü karşılaşma ise 7 Haziran Pazartesi günü 19.30'da Fenerbahçe Beko'nun ev sahipliğinde oynanacak.

Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Zafer Yılmaz, Osman Sinan İşgüder, Can Mavisu
Anadolu Efes: Micic 23, Buğrahan Tuncer 6, Beaubois 27, Moerman 3, Sertaç Şanlı 7, Larkin 11, Singleton 15, Yiğitcan Saybir, Doğuş Balbay, Tolga Geçim, Erten Gazi, Dunston 3
Fenerbahçe Beko: De Colo 14, Melih Mahmutoğlu 8, Guduric 13, Barthel 9, Vesely 6, Perez 5, Tarık Biberoviç 7, Kenan Sipahi 3, Berkay Candan, Ahmet Düverioğlu 8
1. Periyot: 23-19
Devre: 41-37
3. Periyot: 64-56


Filenin Efeleri, Avrupa Altın Ligi’nde üst üste 3. kez Dörtlü Final’de

Pandemi sebebiyle fanus sistemiyle Portekiz’in ev sahipliğinde düzenlenen CEV Avrupa Altın Ligi 2. etap karşılaşmalarında mücadele eden A Milli Erkek Voleybol Takımımız, C Grubu’ndaki beşinci maçında Portekiz’i 3-0 yendi.

Avrupa Altın Ligi’nde bitime 1 maç kala grup lideri olarak dörtlü finale kalmayı garantileyen millilerimizde Portekiz karşısında 10 isim skora katkı sağlarken; en skorer isimler 17’şer sayıyla Burak Güngör ve Adis Lagumdzija oldu. 

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Son şampiyon unvanıyla mücadelesini sürdüren Filenin Efeleri, çıktığı 5 maçın 5’ini de kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, gruptaki altıncı ve son maçında yarın TSİ 17.00’de Çekya ile karşılaşacak. Müsabaka, TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

Filenin Efeleri, 19-20 Haziran 2021 tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Altın Ligi Dörtlü Final müsabakalarında ev sahibi Belçika’nın yanı sıra Estonya ve Ukrayna ile mücadele edecek.

Portekiz-Türkiye karşılaşmasının ardından C Grubunda oluşan puan durumu şu şekilde:

NO TAKIM 0 G M P
1 Türkiye 5 5 0 15
2 Çekya 5 2 3 7
3 Belarus 5 2 3 5
4Çekya5143

PORTEKİZ-TÜRKİYE: 0-3
SALON: Desportivo Municipal
HAKEMLER: Ilaria Vagni (İtalya), Roy Goren (İsrail)
PORTEKİZ: Tavares Rodrigues, A.Ferreira, P.Martins, M.Ferreira, Marques, Cevticanin, Casas (L) (Da Silva Violas, L.Martins, Teixeira, Alves)
TÜRKİYE: Oğuzhan, Murat, Burak, Bedirhan, Adis, Yiğit, Beytullah (L) (Kaan, Ahmet, Efe, Arda, Mirza, Mustafa)
SETLER: 28-30, 16-25, 16-25
SÜRE: 76 dakika (32′,23′,21′)

Galler'den golsüz prova

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu'nda Türkiye'nin rakipleri arasında yer alan Galler, hazırlık maçında Arnavutluk'la 0-0 berabere kaldı.

Karşılaşma Galler'in başkenti Cardiff'te oynandı.

Galler'in Tottenham Hotspur'da başarılı bir sezon geçiren yıldız futbolcusu Gareth Bale, yedek başladığı müsabakaya 71. dakikada dahil oldu.

Avrupa Şampiyonası'na 12 Haziran'da oynayacağı İsviçre maçı ile başlayacak Galler, 16 Haziran'da ise Türkiye ile karşılaşacak.

Boksta 3. olimpiyat kotası Busenaz Sürmeneli'den

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakaları'nın çeyrek finalinde rakibi yenen milli boksör Busenaz Sürmeneli, yarı finale yükselerek olimpiyat kotası aldı.

Türkiye Boks Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen organizasyonun ikinci gününde 69 kiloda ringe çıkan Busenaz Sürmeneli, çeyrek final müsabakasında Ermeni rakibi Ani Hovsepyan'ı mağlup ederek yarı finale çıktı ve olimpiyat kotası elde etti.

Bu sonuçla Busenaz Sürmeneli, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakaları'nda milli sporcular Buse Naz Çakıroğlu ile Esra Yıldız'ın ardından bugün olimpiyatlara katılım hakkı elde eden 3. Türk sporcu oldu.

Buse Naz Çakıroğlu ile Esra Yıldız olimpiyat kotası aldı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakaları'nın çeyrek finalinde rakiplerini yenen milli boksörler Buse Naz Çakıroğlu ile Esra Yıldız, yarı finale yükselerek olimpiyat kotası aldı.

Türkiye Boks Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen organizasyonun ikinci gününde 51 kiloda ringe çıkan Buse Naz Çakıroğlu, çeyrek final müsabakasında Belaruslu rakibi Yulya Apanasovich'i mağlup ederek yarı finale çıktı ve olimpiyat kotası elde etti.

Milli sporcu Esra Yıldız ise 60 kilo çeyrek finalinde Macar Kata Pribojszki ile karşılaştı. Rakibini yenen Esra, organizasyonda Türkiye'nin ikinci olimpiyat kotasını alan isim oldu.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakaları, 8 Haziran Salı günü sona erecek.

Shelly-Ann Fraser-Pryce, tarihin en hızlı 2. kadını oldu

Jamaikalı atlet Shelly-Ann Fraser-Pryce, 100 metreyi 10.63 saniyede bitirerek tarihin en hızlı 2. kadın sporcusu unvanını elde etti.

Jamaika'nın başkenti Kingston'da yapılan yarışlarda piste çıkan 34 yaşındaki atlet, ABD'li sporcu Florence Griffith Joyner'in 10.49 saniyelik rekorunu kırmaya en çok yaklaşan isim oldu.

İki olimpiyat ve 9 dünya şampiyonluğu bulunan Fraser-Pryce, Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek olimpiyatlarda da altın madalya için yarışacak.

Svitolina, Fransa Açık'a 3. turda veda etti

Ukraynalı tenisçi Elina Svitolina, kadınlarda 5 numaralı seribaşı olarak katıldığı Fransa Açık (Roland Garros) Turnuvası'nın 3. turunda elendi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sınırlı sayıda seyirciyle yapılan ve Paris'te düzenlenen sezonun ikinci grand slam turnuvasında 7. gün sabah seansındaki maçlar tamamlandı.

Kadınlar dünya sıralamasının 33. sırasındaki Barbora Krejcikova, Svitolina'ya karşı çıktığı 3. tur maçını 2-0 (6-3, 6-2) kazanarak beklenmedik bir sonuca imza attı.

Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Aryna Sabalenka, Belinda Bencic, Bianca Andreescu ve Karolina Pliskova'dan sonra Svitolina'nın da elenmesiyle klasmanın ilk 10'undan yalnızca 3 isim turnuvada kaldı.

Geçen yıl burada final oynayan 4 numaralı seribaşı Kenin, 28 numaralı seribaşı Jessica Pegula karşısında ilk seti 6-4 kaybetse de sonraki setleri 6-1 ve 6-4 alarak 4. tura yükseldi.

Klasmanın 59. basamağındaki 2018 finalisti Sloane Stephens ise 18 numaralı seribaşı Karolina Muchova'yı 2-0 (6-3, 7-5) yenerek yoluna devam etti.

DJOKOVIC 4. TURDA

Erkekler dünya sıralamasının 1 numarası Novak Djokovic, klasmanın 93. basamağındaki Ricardas Berankis'i 6-1, 6-4 ve 6-1'lik setlerle 3-0 mağlup ederek tur atladı.

10 numaralı seribaşı Diego Schwartzman, Philipp Kohlschreiber'i, 18 numaralı seribaşı Jannik Sinner de Mikael Ymer'i 3-0 ile geçerek 4. tur bileti aldı.

Kariyerinin ilk grand slam ana tablo deneyimini yaşayan Lorenzo Musetti ise 2018 yarı finalisti Marco Cecchinato'yu 3-2 (3-6, 6-4, 6-3, 3-6, 6-3) yenerek son 16 isim arasına girdi.

Azerbaycan'da pole pozisyonu Leclerc'in

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 6. ayağı Azerbaycan Grand Prix'sine, Ferrari takımının Monakolu pilotu Charles Leclerc ilk sıradan başlayacak.


Leclerc, başkent Bakü'nün sokaklarında oluşturulan 6 kilometrelik pistte düzenlenecek yarışın sıralama turlarındaki 1 dakika 41.218 saniyelik derecesiyle ilk cebin sahibi oldu. 23 yaşındaki pilot, kariyerinin 9. pole pozisyonuna ulaştı.

Monakolu sürücünün 0.232 saniye arkasındaki Lewis Hamilton (Mercedes) 2'nciliği, pisti liderden 0.345 saniye yavaş turlayan Max Verstappen (Red Bull-Honda) ise 3'üncülüğü elde etti.

51 turluk yarış yarın TSİ 15.00'te başlayacak.


06 HAZİRAN 2021 PAZAR


15:00
Formula 1 Azerbaycan GP formula1lastik Türkmen Sport
15:00Formula 1
Azerbaycan GP formula1lastik İdman TV

SSürücü Şase Motor Zaman Fark
1 Charles Leclerc Ferrari Ferrari 1'41.218  
2 Lewis Hamilton Mercedes Mercedes 1'41.450 0.232
3 Max Verstappen Red Bull Honda 1'41.563 0.345
4 Pierre Gasly AlphaTauri Honda 1'41.565 0.347
5 Carlos Sainz Jr. Ferrari Ferrari 1'41.576 0.358
6 Sergio Perez Red Bull Honda 1'41.917 0.699
7 Yuki Tsunoda AlphaTauri Honda 1'42.211 0.993
8 Fernando Alonso Alpine Renault 1'42.327 1.109
9 Lando Norris McLaren Mercedes 1'41.747 0.529
10 Valtteri Bottas Mercedes Mercedes 1'42.659 1.441
11 Sebastian Vettel Aston Martin Mercedes 1'42.224 1.006
12 Esteban Ocon Alpine Renault 1'42.273 1.055
13 Daniel Ricciardo McLaren Mercedes 1'42.558 1.340
14 Kimi Raikkonen Alfa Romeo Ferrari 1'42.587 1.369
15 George Russell Williams Mercedes 1'42.758 1.540
16 Nicholas Latifi Williams Mercedes 1'43.128 1.910
17 Mick Schumacher Haas Ferrari 1'44.158 2.940
18 Nikita Mazepin Haas Ferrari 1'44.238 3.020
19 Lance Stroll Aston Martin Mercedes    
20 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Ferrari    

 

Abisinin anısına düzenlenen maçta hayatını kaybetti

İtalya'da futbol dünyasını derinden sarsan bir olay gerçekleşti...


İtalyan futbolcu Rocco Perrino, 3 yıl önce aniden hayatını kaybetmiş ve İtalyan futbolunu yasa boğmuştu.

Rocco'yu anmak için gerçekleşen bir maçta ise bir acı olay daha yaşandı.

Parma'nın eski futbolcusu Giuseppe Perrino, 3 yıl önce ölen abisinin anısına düzenlenen maçta hayatını kaybetti. Maç sırasında bilincini kaybeden Perrino, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Trabzonspor'da hedef Marek Hamsik

Transfer dönemine Gervinho ve Bruno Peres hamleleriyle giren Trabzonspor, Slovak orta saha oyuncusu Marek Hamsik'i de kadrosuna katmak istiyor.

Daha önce Roma’dan sağ bek Perez ile Parma’nın tecrübeli golcüsü Gervinho’yu renklerine bağlayan bordo-mavililerin yeni hedefi, Marek Hamsik...

Slovak yıldız ile temaslarını hızlandıran Karadeniz ekibi, fiyat arttırırken oyuncuyu da ikna etmeye çalışıyor.

Trabzonspor’u daha önce Karadeniz ekibinde forma giyen vatandaşı Kucka’ya soran ve ondan da olumlu referans alan Hamsik’in de bu transfere olumlu baktığı öğrenildi.

Görüşmelerin hızlandığı Marek Hamsik transferin önümüzdeki günlerde sonuçlanması bekleniyor...

Forvet arayışlarını da sürdüren Bordo Mavililer, Kasımpaşa ile sözleşmesi sona eren Koita’nın dışında eski oyuncusu Aleksander Sörloth'tan da haber bekliyor.

Abdullah Avcı’nın raporu doğrultusunda sürdürülen transfer çalışmalarında Bursaspor’lu Emirhan da Trabzonspor’un ilgilendiği oyuncular arasında yer alıyor.

Kaynak : TRT SPOR

Fenerbahçe'de rota Benitez

Teknik direktör arayışlarını sürdüren Fenerbahçe, İspanyol çalıştırıcı Rafael Benitez'i gündemine aldı.

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç'un işaret ettiği Portekiz ve Alman ekollerinin ötesinde sürpriz bir isim ortaya çıktı.

Önümüzdeki sezon risk alamayacaklarını vurgulayan Koç'un profiline uyan teknik direktörün Rafael Benitez olduğu öğrenildi.

61 yaşındaki teknik adam, sarı lacivertli başkanın 'tecrübeli' ve 'kupalar kazanmış' kriterlerinin ikisini de karşılıyor.

İspanyol çalıştırıcının menajeriyle ilk temas kurulurken, bir sonraki aşama için süreç ilerliyor.

Benitez ile İstanbul'da 16 Haziran'da görüşme yapılacağı gelen haberler arasında.

Deneyimli teknik direktör ayrıca tesisleri gezecek ve Fenerbahçe'nin önümüzdeki sezon planlarını dinleyecek.

Anlaşmanın sağlanması halinde teknik direktörün Haziran'ın 3. haftasına yetişmesi sağlanacak.

28 yıllık kariyerine Real Madrid'de yardımcı antrenör olarak başlayan Benitez, 2003-2004 sezonunda ‘dünyanın en iyi kulüp çalıştırıcısı' seçildi.

İspanyol hoca son olarak Çin'in Dalian Pro. takımında görev yaptı.

Kaynak : TRT SPOR

Fenerbahçe, David Luiz'in peşine düştü

Stoper hamlesi yapmak isteyen Fenerbahçe'de hedeflerden biri de David Luiz...

İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal, sözleşmesi 30 Haziran'da sona erecek Brezilyalı stoper David Luiz ile yollarını ayıracağını duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada, 2019 yılında Chelsea'den transfer edilen 34 yaşındaki oyuncuya takıma katkılarından dolayı teşekkür edildi.

David Luiz, ligde geçen sezonu 8. sırada tamamlayan Arsenal'da tüm kulvarlarda 30 maçta görev almış ve 2 gol atmıştı.

İngiliz basınında çıkan haberlere göre David Luiz’in olası iki adresi var: Fenerbahçe ve Flamengo...

34 yaşındaki oyuncunun, kariyerinin son bölümünü ülkesinde geçirmeye sıcak bakabileceği kaydedildi. 

NTVSpor.net

Ahmet Nur Çebi'den gündeme dair açıklamalar

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı oyuncu sayısıyla ilgili kararını Kulüpler Birliği Vakfı olarak değerlendirerek bu yöndeki görüşlerini TFF'ye ileteceklerini söyledi.

Çebi, yaptığı açıklamada, Kulüpler Birliği yönetimi olarak TFF yöneticileriyle daha önce bir görüşme yaptıklarını hatırlatarak, "TFF yönetimiyle yaptığımız toplantıdaki gündem maddelerimizden biri yayıncı kuruluşun pandemiden dolayı bir türlü oturmayan kontrat şekli. İkincisi küme düşme ilgili sayı kaç olacak, ligde kaç takım devam edecek? En önemlisi de yabancı sayısı konusuydu. Biz o toplantıda düşüncelerimizi bildirdik. Değerlendireceklerini ve bizimle bir daha görüşeceklerini söylemelerine rağmen maalesef alelacele bir açıklama yaptılar. Bu bizi rahatsız etti. 'Böyle düşünüyoruz dediniz ama değerlendirmeyi böyle yapacağız' deselerdi daha iyi olurdu. Tabii ki alınan karara saygı duyacağız, duymayabiliriz de, ama bu düşüncenin paylaşılmasında fayda vardı." dedi.

Yabancı oyuncu sayısı konusuna iki taraftan bakmak gerektiğini vurgulayan Çebi, "Sahaya çıkıyorsunuz 11 yabancı oynuyor. İçinde bir Türk oyuncu yok, İstiklal Marşı okunuyor. Bu da hoş tablo değil. Diğer taraftan da bu tür konularda da bir anda karar vererek geçiş yapamazsınız, süreç ister. Çünkü yapılmış kontratlar var. Geçen sene bu konuda en çok zorlanan kulüplerden biri olduk. Bazı yabancı oyuncuları kadroya dahi alamadık. Ocak ayında bir değişiklik yaptılar ama beyhude, bize faydası olmadı." diye konuştu.

 "Biraz olsun hoşgörü ve anlayış bekliyoruz"

Kulüpler Birliği Vakfı olarak Süper Lig'e yeni çıkmış takımları beklediklerini anlatan Çebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu takımlar yeni tescil edilecek. Bir de seçimi olan kulüp var. Oradaki başkanlarının netleşmesini istiyoruz ama görünen o ki mevcutlarla Kulüpler Birliği olarak toplantıyı yapıp pazartesi günü federasyon başkanına ve yönetimine, oradan çıkacak kararımızı iletmek istiyoruz. Farklı görüşler var. A kulübü '14’ün tamamı oynasın', b kulübü '16 olsun', c kulübü '8 yerine 10 olsun', bir de '14 olsun ama 10'u sahada olsun' düşüncesi var. Diğerlerin görüşlerini almadığım için Kulüpler Birliği Başkanı olmam nedeniyle fazla fikir beyan etmek istemiyorum. Ama basit olarak şunu söylemek istiyorum; milyonlarca avro verdiğiniz insanları sahaya çıkarmamak da hoş bir şey değil. Şu krizde, ekonomide yaptığınız sözleşmeler var. Oyuncu 'git' dediğinizde gitmiyor. Hemen hemen her konuda pandemiden kaynaklanan sıkıntılar var. Biraz olsun hoşgörü ve anlayış bekliyoruz."

 Kulüplerin harcama limitleri

Kulüplerin harcama limitleri konusuna da değinen Çebi, "Özellikle bu sezondan kaynaklı TFF'den hoşgörü talebi var. Bakalım sonuç nereye gelecek." ifadesini kullandı.

Şampiyonlar Ligi'nde oynamalarından dolayı Beşiktaş için harcama limitleri konusunda kolaylık beklediği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Çebi, "Limitlerimizi çok geriye çekiyorsunuz. Bu sene daha da çekecekler, bunu yapmayın. Özellikle Beşiktaş için hiç yapmayın, hatta torpil yapın. Çünkü biz ülke puanı açısından önemli şeyler yapmak istiyoruz. Zaten buna mecburuz. Bu bizim vazifemiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kulüpler Birliği Vakfının dertlerinin büyük olduğuna dikkati çeken Çebi, şunları söyledi:

"Yabancı oyuncu konusu; lig kaç takımla oynanacak, kimisi '4 düşmesin 3 düşsün', kimisi '2 düşsün' diyor. İster istemez herkesin bir bakış açısı var. Bütün mesele doğru olanı yakalayarak ve federasyonla işbirliği halinde yaparak bu işleri götürmek. Bizim dediğimiz de doğru olmayabilir. Biz de her zaman doğruyu söylemeyebiliriz. Ne de federasyonun 'dediğim dedik' tavrı doğru olmaz."

Harcama limitler konusunda bir kolaylığın sağlanması ile ilgili umutlu olup olmadığı sorusuna Çebi, "Şampiyonlar Ligi'nde olmamızdan kaynaklanan limit artışı bir evvelki seneden geri geleni bile karşılamıyor, bilmiyorum izah edebildim mi? Dolayısıyla sıkıntı orada büyük. Umarım aşarız. Biz derdimizi anlattık, anlayacaklarını umuyorum ama biz de onları anlamalıyız. Onların içinde de bize para veren bankalar ve yetkilileri var. Para harcayarak geri getiremediğiniz zaman, size para veren müesseseler zor durumda kalıyor. Onların da devlete, kamuya, mevduat sahiplerine verdiği hesap var. Ortak bir yol bulmalıyız. Ne uçup kaçalım ne bizim gırtlağımıza nefes alamayacak şekilde bassınlar. Ortada bir yol bulmamız lazım. Ne onların dediği ne bizim dediğimiz. Bize bıraksalar biz uçmak istiyoruz, onlara bıraksak onlar da 'oturun yerinizden kalkmayın' diyor. O zaman ortada bir yerde buluşacak şekilde oluşacak politikayı doğru buluyorum. Onlara da bunu ilettik." şeklinde yanıtladı.

Abdullah Avcı'nın durumu

Eski teknik direktörleri Abdullah Avcı'ya verilecek para konusunda yaşadıkları sıkıntıya değinen Çebi, "Avcı ile tekrar görüşeceğimi düşünmüyorum. Avukatıyla son kez görüşeceğim. Ondan sonra hukuki süreci devam ettirmeyi planlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Avcı ile daha önce sürekli görüşme içinde bulunduklarına dikkati çeken Çebi, "Orta bir yol bulmaya çalıştık ama hukuktan ve müracaatlarından hiçbir şekilde geriye adım atmadı. Ama son bir kere daha önümüzdeki günlerde kendisinin avukatları vasıtasıyla artık mecburen görüşeceğiz. Öteki türlü diyalog kurmuyor. Telefonu açıyor ama sonra devamı gelmiyor. Ya avukatıyla istediğimiz gibi sulh yapacağız ya da hukukun devam ettiği yere kadar devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Abdullah Avcı ile yaptıkları görüşmeden sonuç almamalarının kendisinde hayal kırıklığı yaratıp yaratmadığı sorusunu yanıtlayan Çebi, "Böyle gideceğin zannetmiyordum. Bir türlü hukuktan geri adım atmadı. Nedenini de bilmiyorum. Hukuken almak istediği başka rakam, bizim sulh olarak vermek istediğimiz başka bir rakam. 'Paranın da ne önemi var' denilen dünya artık kalmadı. Paranın da önemi varmış. Artık kararı kendisi verecek. Ben saygı duymaktan başka bir şey yapamam. Bir birey ve hakları var. 'Adaletin kestiği parmak acımaz' diyeceğiz ama biz son bir kez yolunda bulunalım ondan sonra bakacağız. Onlar burada hancı, ben yolcuyum. Onlar yarın dönüp bu kapılardan tekrar geçecekler. Kapıyı kapatmamak lazım." diye konuştu.

Gelecek sezon seyircili maçların olup olmayacağı konusuna değinen Çebi, "Taraftarların bir an önce gelmelerini istiyoruz. Taraftarsız hiç tadı tuzu olmadı. Bu konuda en keyifsizlerden biri benim. O yüzden federasyona baskı yapıyoruz. Federasyon da haklı olarak bakanlığa, Cumhurbaşkanımıza bu konuları taşıyor. Muhtemelen bu yazın sonunda aşılamayı yüzde 60-70 oranında tamamlamış olursak, ağustos ayında tedbirli olarak belli sayılarda taraftarlara açılacağını tahmin ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş için Dzeko iddiası

Beşiktaş, Edin Dzeko’nun menajeriyle temaslara başladı.

Başkan Ahmet Nur Çebi’nin de açıkladığı gibi Beşiktaş hücum bölgesine nokta atışı takviye yapmayı planlıyor.

Fanatik'in iddiasına göre; Roma’nın başına geçen Jose Mourinho, 35 yaşındaki yıldızı gelecek sezonki kadroda düşünmüyor. Bu durum, oyuncunun menajerine iletildi. Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle Kartal’a önerilen Dzeko konusunda temaslar başlarken, öncelikle mali konular masaya yatırıldı. Oyuncunun taleplerini isteyen Siyah Beyazlı yönetim, Diego Costa cephesinde olduğu gibi 2.5 milyon Euro maaşı gözden çıkarmış durumda.

Geride bıraktığımız sezon Roma formasıyla 38 resmi karşılaşmaya çıkan Dzeko, 13 gol atarken, 5 de asist yaptı. Kariyerinde Manchester City, Wolfsburg gibi kulüpler bulunan Edin Dzeko, Devler Ligi’nde oynayacağı için Beşiktaş’a sıcak bakıyor.

Carlos Tevez, Boca Juniors'tan ayrıldığını açıkladı! Futbolu bırakacak mı?

Arjantin Süper Lig ekiplerinden Boca Juniors'ta forma giyen Carlos Tevez, kulübünden ayrılacağını ve emeklilik konusunu daha sonra düşüneceğini söyledi.

Basın toplantısı düzenleyen 37 yaşındaki futbolcu, dinlenmeye ihtiyacı olduğunu ve Arjantin'de Boca Juniors dışında bir kulüpte forma giymeyi asla düşünmediğini belirterek, "Emekliye ayrılıp ayrılmayacağımı henüz bilmiyorum çünkü üç ay sonra yeniden oynama arzusu hissedebilirim. Ama artık Boca'nın renklerini giymeyeceğim. Benim için Arjantin defteri kapandı." dedi.

Babası Segundo Tevez'i şubat ayında 58 yaşındayken yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kaybettiğini hatırlatan Carlos Tevez, "Formdayım ama Boca benden yüzde 120'mi sahaya vermemi bekliyor. Bunu kulübe veremeyeceğimi biliyorum. Babamın ölümünün ardından yas tutmak için zamanım bile olmadı. Hemen maça çıkarıldım. Artık saha dışına çıkarak ailemle zaman geçirmeliyim. Zihinsel olarak bazı sorunlar yaşıyorum ve bu nedenle takımı bırakma kararı aldım." ifadelerini kullandı.

Manchester United formasıyla 2008 yılında Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran ve 2004'te Arjantin Milli Takımı ile olimpiyatlarda altın madalya kazanan Tevez, kariyeri boyunca 599 karşılaşmada 234 kez ağları sarstı.

Fransa Açık'ta şike skandalı! Rus tenisçi Paris'te gözaltına alındı

Rus tenisçi Yana Sizikova, Fransa Açık'ın devam ettiği sırada şike suçlamasıyla Paris'te gözaltına alındı.

Yana Sizikova, bu yıl Fransa Açık çift kadınlarda vatandaşı Ekaterina Alexandrova ile ilk tur çiftler maçını kaybederek elenmişti. Sizikova ile ilgili şike suçlaması ile 2020 Fransa Açık'a dayanıyor.

Savcılık, geçen yıl Eylül ayında oynanan Fransa Açık çift kadınlar 1. turundaki "Andreea Mitu/Patricia Maria Tig - Yana Sizikova/Madison Brengle" maçıyla ilgili şike soruşturması açmıştı. Mitu - Tigi çifti, karşılaşmadan 2-0 galip ayrılıp üst tura yükselmişti.

YANA SINIKOVA OTELİNDE GÖZALTINA ALINDI

26 yaşındaki Rus tenisçi Yana Sinikova'nın Perşembe akşamı Paris'te şike girişiminden gözaltına alındığı açıklandı. Fransa Tenis Federasyonu'ndan yapılan açıklamada Sinikova'nın polis tarafından gözaltına alındığı haberi doğrulanırken konuyla ilgili detay verilmedi.

Rusya haber ajansı TASS'ın geçtiği bildiride Paris'teki Rusya elçiliğinin de konuyla ilgili bilgilendirildiği ifade edildi.

BAHİS ŞİKESİ İDDİASI

Sinikova'nın geçen yıl oynanan çiftler maçında bilerek puanlar kaybettiği ve bahis şikesi yaptığı gerekçesiyle suçlandığı iddia ediliyor.

İşte Sinikova'nın tartışılan anları

hurriyet.com.tr

Los Angeles Clippers seriyi son maça taşıdı (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) play-off'larında Dallas Mavericks'i Kawhi Leonard'ın skorer oyununun yardımıyla 104-97 yenen Los Angeles Clippers, seriyi 3-3'e getirdi.

NBA play-off'larına bir maçla devam edildi. Batı Konferansı ilk tur serisinin altıncı mücadelesinde Los Angeles Clippers, American Airlines Center'da Dallas Mavericks'in konuğu oldu.

Baştan sona çekişme içinde geçen karşılaşmada özellikle son periyotta rakibine üstünlük kuran Clippers, maçı 7 sayı farkla kazanarak seriyi son maça taşıdı.

Clippers'ın yıldızı Leonard, 45 sayı, 6 ribaunt ve 3 asistlik performansıyla kariyerinin en fazla sayı attığı play-off maçı rekorunu egale etti. Reggie Jackson 25 sayı, 9 ribaunt ve 4 asist, Paul George 20 sayı, 13 ribaunt ve 6 asistle takımının galibiyetine katkı sağlayan diğer oyuncular oldu.

Mavericks'te Luka Doncic 29 sayı, 11 asist ve 8 ribaunt, Tim Hardaway 23 sayı, Boban Marjanovic 12 sayı ve 9 ribaunt, Dorian Finney-Smith 11 sayı, 7 ribaunt ve 4 asist, Kristaps Porzingis 7 sayı, 5 ribaund ve 3 asist ile oynadı.

Serinin Los Angeles kentinde oynanacak 7. karşılaşmasını kazanan taraf, Batı Konferansı'nda yarı finale kalarak Utah Jazz ile eşleşecek. Karşılaşma Pazar akşamı Türkiye saatiyle 22.30’da oynanacak.


ING Basketbol Süper Ligi'nde Final Heyecanı Devam Ediyor

ING Basketbol Süper Ligi'nde final heyecanı sürüyor. Anadolu Efes, 1-0 önde olduğu serinin ikinci maçında bugün Fenerbahçe Beko'yu konuk edecek. Saat 19.30'da başlayacak karşılaşma, TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak.

ING Basketbol Süper Ligi'nde final heyecanı yaşanıyor. Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko, serinin ikinci maçında kozlarını paylaşacak.

Saha avantajına sahip olan Anadolu Efes, ilk maçı farklı kazandı. Avrupa şampiyonu apoletiyle lige dönen lacivert beyazlılar, 111-71'lik skorla 1-0 öne geçti.

Anadolu Efes'te ilk mücadelede 7 oyuncu çift haneli skor üretti. Shane Larkin 23, Vasilije Micic ise 19 sayıyla öne çıkan isimler oldu.

Fenerbahçe Beko'da ise Melih Mahmutoğlu'nun 19 sayısı mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

Anadolu Efes'te Krunoslav Simon ve Tibor Pleiss'ın sakatlıkları nedeniyle ikinci maçta oynaması beklenmiyor. Fenerbahçe Beko'da da sakat olan Dyshawn Pierre, forma giyemeyecek.

Seride üç galibiyet alan taraf, mutlu sona ulaşacak.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak ikinci maç, 19.30'da başlayacak ve TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.

3 galibiyete ulaşacak takımın şampiyon olacağı seride, üçüncü karşılaşma 7 Haziran Pazartesi günü Fenerbahçe Beko'nun ev sahipliğinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak.

ING Basketbol Süper Ligi play-off finalinde alınan sonuçlar ve maç takvimi şu şekilde:

Play-off final serisi 1. maç
3 Haziran Perşembe
Anadolu Efes 111-71 Fenerbahçe Beko (1-0)
 
Play-off final serisi 2. maç
5 Haziran Cumartesi
Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko
Sinan Erdem Spor Salonu / 19.30 TRT Spor
 
 
Play-off final serisi 3. maç
7 Haziran Pazartesi
Fenerbahçe Beko – Anadolu Efes TRT Spor
Ülker Spor ve Etkinlik Salonu / 19.30
  
Not: Gerekmesi halinde serideki kalan karşılaşmaların tarih ve saatleri Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından açıklanacaktır.

 

Neymar'a milli takım kampında saldırı!

Brezilya Milli Takımı kampında bulunan Neymar, otele gelen takım otobüsünden indiği sırada hayranlarının saldırısına uğradı.


Copa America için Brezilya Milli Takımı kampında bulunan Neymar taraftar saldırısına uğradı. Brezilya'nın Ekvador ile oynayacağı Dünya Kupası Eleme maçı öncesinde kamp yapılan otele giden yıldız oyuncu iki hayran tarafından hırsızlık girişimine maruz kaldı.

Oyuncunun yürüdüğü esnada iki taraftar Brezilyalıya saldırdı ve eşyalarını çalmaya kalkıştı. Neymar'ın yanında bulunan güvenlik görevlileri tecrübeli oyuncuyu korurken, saldırganı uzaklaştırdı. Yıldız oyuncu olay esnasında şaşkınlık geçirdi. Neymar olaydan sonra otele girdi.

NTVSpor.net

4 Haziran 2021 Cuma

Değişen elle oynama kuralı, EURO 2020'de uygulanacak

UEFA, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) tarafından elle oynama kuralıyla ilgili yapılan değişikliğin, 2020 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2020) uygulanacağını duyurdu.

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek değişikliklerin, 11 Haziran'da başlayacak EURO 2020'de uygulanacağı belirtildi.

Futbol Oyun Kuralları'nın fauller ve suistimallerle ilgili 12. maddesinde yapılan değişikliklerin yürürlüğe girmesiyle birlikte, oyuncunun elinin/kolunun topa her dokunuşu ihlal olmayacak.

Bir oyuncunun kazara elle oynaması sonucu takım arkadaşının gol atması ya da gol pozisyonuna girmesi artık kural ihlali olarak sayılmayacak.

Yapılan değişikliğe göre elle oynama kuralının ihlal edildiği durumlar ise şöyle:

"Bir oyuncu, elini/kolunu topa doğru hareket ettirerek topa elleri/kollarıyla kasıtlı olarak dokunursa, eli/koluyla doğal olmayan şekilde vücudunu büyüterek elinin/kolunun topa temas etme riskini arttırırsa, kazara bile olsa eliyle/koluyla gol atar ya da eliyle/koluyla topa değdikten sonra gol atarsa, kuralı ihlal eder."

İtalya'dan farklı prova

A Milli Takımımızın EURO 2020'nin açılış maçında karşılaşacağı İtalya, hazırlık maçında Çekya'yı 4-0 mağlup etti.

İtalya, hazırlık maçında Çekya'yı konuk etti.

Renato Dall'Ara Stadyumu'nda oynanan maçı 4-0'lık skorla İtalya kazandı.

Gök mavililer, 23. dakikada Immobile'nin golüyle skorda üstünlüğü yakaladı. Devre sonunda sahne alan Barella, takımını soyunma odasına 2 farklı üstünlükle götürdü.

İkinci yarıya oyuncu değişiklikleriyle başlayan Çekya, İtalya'yı durduramadı. Ev sahibi, 66'da Lorenzo Insigne ve 73'te Domenico Berardi ile skoru tayin etti: 4-0.

Roberto Mancini'nin ekibi, turnuva öncesi başka hazırlık maçı yapmayacak. İtalya, 11 Haziran'da EURO 2020'nin açılış maçında Milli Takımımız ile karşı karşıya gelecek.

Macaristan, Güney Kıbrıs'ı tek golle geçti

Macaristan milli takımı, EURO 2020 hazırlıkları kapsamında Budapeşte'de Güney Kıbrıs ile karşılaştı. Macaristan, Kasımpaşalı Kevin Varga'nın asistinde András Schafer ile bulduğu golle maçı 1-0 kazandı.

Fenerbahçeli Szalai ve Kasımpalalı Varga'nın da formasını giydiği Macaristan milli takımı, EURO 2020 hazırlıkları kapsamında Güney Kıbrıs ile karşı karşıya geldi.

Macaristan, Ferenc Szusza Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi 36. dakikada Kevin Varga'nın asistinde András Schafer ile bulduğu golle maçı 1-0 kazandı.

Ayrıca Macaristan milli takımı, maçın 86. dakikasında Nikolic ile bir de penaltı vuruşundan yararlanamadı. Tecrübeli forvetin kullandığı vuruşta Güney Kıbrıs kalecisi Neophytos Michael gole engel oldu.

Müsabakaya ilk 11'de başlayıp, 90 dakika boyunca sahada kalan Szalai ve Varga, ortaya koydukları iyi performansla beğeni topladılar. 

Macaristan milli takımı EURO 2020 öncesi son hazırlık maçında 8 Haziran'da İrlanda Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

EURO 2020'nin 'ölüm grubu' olarak kabul edilen F Grubu'nda yer alan Macaristan; Almanya, Fransa ve Portekiz ile bir üst tura yükselme mücadelesi verecek.

Devlerin düellosunda kazanan yok

EURO 2020 öncesi hazırlıklarını sürdüren son Avrupa şampiyonu Portekiz, 2008 ve 2012 yıllarında turnuvayı kazanan İspanya ile 0-0 berabere kaldı.

Hazırlık maçında İspanya, Portekiz ile karşı karşıya geldi.

Wanda Metropolitano Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Craig Pawson düdük çaldı.

Mücadele, başladığı gibi 0-0 berabere sonuçlandı.

Her iki ekip de, Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi birer hazırlık maçı daha yapacak.

İspanya, 8 Haziran'da Estadio Municipal de Butaque'de Litvanya'yı konuk edecek.

Portekiz ise, 9 Haziran'da Jose Alvalade Stadyumu'nda İsrail'i ağırlayacak.

Filenin Efeleri, 4'lü finali garantiledi

.

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Çekya'nın Portekiz karşısında 2-0 öne geçmesiyle Avrupa Altın Ligi'nde bitime 2 maç kala grup lideri olarak dörtlü finale kalmayı garantiledi.

CEV Avrupa Altın Ligi'nde mücadele eden A Milli Erkek Voleybol Takımımız, rakiplerinden Çekya'nın, Portekiz karşısında 2-0 öne geçmesiyle birlikte bitime 2 maç kala grup lideri olarak dörtlü finale kalmayı garantiledi.

Son şampiyon unvanıyla mücadelesini sürdüren Filenin Efeleri, çıktığı 4 maçın 4'ünü de kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, beşinci maçında yarın (cumartesi) saat 20:00'de Portekiz ile karşılaşacak. Müsabaka, TRT SPOR Yıldız'dan naklen yayınlanacak.

E-sporda dev anlaşma: 10 yıl için 210 milyon Dolar

E-spor takımı TSM, 10 yıl için 210 milyon Dolar karşılığında FTX ile isim sponsorluğu konusunda anlaşmaya vardı.


Amerikan e-spor takımı TSM, Hong Kong merkezli kripto para borsası şirketi FTX ile 10 yıllık isim sponsorluğu konusunda anlaşmaya vardı.

FTX, 10 yıl için TSM'ye 210 milyon Dolar ödeyecek. Takımın yeni adı TSM FTX oldu.

New York Times'ın haberine göre yıllık 21 milyon dolarlık ödeme, şirketlerin son yıllarda geleneksel spor takımlarıyla isimlerini stadyumlara ve arenalara iliştirmek için yaptıkları birçok anlaşmadan daha büyük.

Pandemi döneminde online oyunlara artan ilgiden en karlı çıkan alan e-spor oldu. 2020 yılında Kuzey Amerika'da 57 milyondan fazla insan e-spor maçları izledi.

Türkiye’nin kalesi emin ellerde

Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi Milli Takım kalecileri, bu sezon gösterdikleri performansla turnuvanın yıldızlarına meydan okuyorlar. Uğurcan, Altay ve Mert’i şampiyonada boy gösterecek file bekçileriyle kıyaslayalım. EURO 2020’ye artık sayılı günler kaldı. Turnuva öncesi Milliler, üç başarılı kalecisiyle bu kategoride önde gelen ülkeler arasında yer alıyor.

Uğurcan Çakır, Altay Bayındır ve Mert Günok’un performanslarını Avrupa Futbol Şampiyonası’na gelen kalecilerle karşılaştırdığımızda, karşımıza yüz güldürücü bir tablo çıkıyor.

Üç kalecimiz de, geride kalan sezon performansları ya da Milli Takım’da yakın geçmişte yaptıklarıyla, istatistiksel anlamda dünya yıldızlarına meydan okuyor.

Veriler ışığında oluşan tabloya hep birlikte göz atalım.

Uğurcan ve Altay sezonun zirvesini zorluyor

Futbola dair veritabanı oluşturan FBREF’ten alınan veriler ışığında yapılan çalışmaya göre, futbol hayatını sürdürdüğü ülkenin en üst liginde mücadele eden ve milli takımının birinci kalecisi konumunda bulunan file bekçileri arasında, bu sezon en yüksek kurtarış yüzdesini yakalayan isim Thibaut Courtois oldu.

Belçikalı file bekçisi, % 81.1 ile yüzde seksen barajını aşan tek isim olurken, tecrübeli eldivenin en yakın takipçisi basamağına Milli kalecimiz Uğurcan Çakır yerleşti. % 79.7 kurtarış oranı yakalayan Uğurcan, alt liglerde boy gösteren kaleciler de ele alındığında yalnızca Tim Krul tarafından geride bırakılıyor.

Milli kalecimiz Altay Bayındır da sıralamada zirveyi zorluyor. % 73.8 ile üst basamaklarda yer alan Altay, Courtois ve Krul’un yanında Mike Maignan, Hugo Lloris ve Anton Shunin’i takip ediyor.

İki genç file bekçimiz, bu kategoride dünya futbolunun en önemli isimlerini arkalarında bıraktılar. Uğurcan ve Altay’ı izleyen eldivenler arasında Gianluigi Donnarumma, Jordan Pickford, Manuel Neuer, David de Gea gibi isimler bulunuyor.

A Grubu’nda yılın en iyileri Altay ve Uğurcan

Aynı kategoride, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yer aldığımız A Grubu’nun kalecilerini mercek altına aldığımızda, Uğurcan Çakır ve Altay Bayındır’ın en iyi kurtarış oranlarına sahip olduğunu görüyoruz.

% 80 ve % 74’e yaklaşan yüzdeleriyle iki kalecimiz, Donnarumma’yı (%71.2), Alex Meret’i (% 65.8) ve Sirigu’yu (% 58.1) geçmeyi başardı.

İsviçre’nin file bekçileri Sommer (% 64.5), Mvogo (% 71.2 ve Omlin’in de (%72.8) Uğurcan ve Altay’a yaklaşamadığı listede, bu sezon sadece 5 maça çıkan Gallerli Danny Ward ve 1 maçta görev alan Wayne Hennessey kıstas dışı kaldı.

Elemelerde zirvenin en yakın takipçisi Mert Günok

2019 yılının Mart ayında başlayan ve Kasım ayında son bulan Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nin büyük bölümünde, Milli Takım’ın kalesini Mert Günok korudu.

Mert, 7 maça çıktığı eleme maçlarında, % 87.5’lik kurtarış yüzdesiyle bu alanda tüm kaleciler arasında 7. sırada yer aldı.

Kayıtlara geçen bir başka dikkate değer alan, “gol yemeden tamamlanan maç sayısı” oldu.

Milli Takımımız, 10 maçının 8’inde gol yemeyerek bu alanda –elemelere katılan tüm takımlar içerisinde- ilk sıraya yerleşmeyi başardı.

8 maçın 7’sinde Milli Takım’ın filelerini koruyan Mert Günok, eleme aşamasının en iyi derecesine imza attı.

Belçika kalecisi Thibaut Courtois, 7 maç ile Mert’e ilk sırada ortak olmayı başardı. Rusya Milli Takımı’nda forma giyen Guilherme ise, 6 maçta gol yemeyerek ikiliyi takip etti.

Uğurcan ve Altay, dünyanın en potansiyelleri kalecileri arasında gösteriliyor

Futbolcu yetenekleri ve potansiyel değerlendirmeleri üzerine çalışma yapan “Football Critic” platformu, 25 yaş altı en iyi Avrupalı kalecilerin listesini oluşturdu.

Fransız file bekçisi Ilian Meslier’nin ilk basamağa yerleştiği listede, ilk 15 sıra içerisinde Uğurcan Çakır ve Altay Bayındır’a da yer verildi.

Türkiye, listede Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya ve Rusya ile beraber birden fazla kalecisi bulunan ülkeler arasında konumlandı.

Şampiyonanın en değerli stoperleri arasında 3 Türk

Kalecilerimizin vaat ettiği kaliteye, elit stoperlerimiz de ayak uyduruyor.

Transfermarkt verilerine göre, Avrupa Futbol Şampiyonası’na çağrılan piyasa değeri en yüksek 25 stoper arasında 3 Milli oyuncumuz bulunuyor.

Matthijs de Ligt’in liderlik ettiği tabloda Çağlar Söyüncü, Merih Demiral ve Ozan Kabak da yer aldı.

Avrupa Şampiyonası’nda başarının anahtarı kaleyi kapatmak

EURO 2004 şampiyonu Yunanistan’ın zafer sırrı, savunma performansı üzerinden çözümlenmişti.

Grup maçlarında sadece üç gol yiyen Yunanlar, çeyrek final, yarı final ve final müsabakalarının tamamında 1-0’lık galibiyetler almışlardı.

Yunanistan kadar tek yönlü bakış açısına tabi tutulmasalar da ilerleyen yılların Avrupa şampiyonları da benzer savunma performansları ortaya koydular.

EURO 2008’de, dört yıl önce Rehagel’in öğrencilerinin yaptığı gibi grup aşamasında üç gol yiyen İspanya, çeyrek final, yarı final ve final müsabakalarının tamamında kalesini kapatmıştı.

2012’de de zafere ulaşan ekip, tüm turnuva boyunca sadece ve sadece 1 gol yedi.

EURO 2016’da mutlu sona ulaşan Portekiz, çalkantılı geçen grup aşamasının ardından turnuvanın iddialı ekiplerinden Hırvatistan’a gol izni vermemişti. Polonya maçında fileleri bir kez havalanan Fernando Santos’un öğrencileri, Galler’le oynanan yarı final ve Fransa’yla oynanan final maçlarını da gol yemeden tamamladılar.

Turnuvada başarılı olmanın pek çok anahtarı olsa da, iyi bir savunma yapısı ve iyi kalecilere sahip olmak elbette ki ekiplerin elini kuvvetlendiriyor.

Şampiyonaya iddialı giden Milli Takım’ın kalesi, performanslarıyla göz kamaştıran Uğurcan Çakır, Altay Bayındır ve Mert Günok ile emin ellerde…

Kaynak : Alperen Doğan / TRT SPOR 

Kuzey Makedonya'dan EURO 2020 öncesi farklı galibiyet

Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda boy gösterecek Kuzey Makedonya, turnuva öncesi son hazırlık maçında Kazakistan ile karşılaştı. Üsküp'te oynanan mücadeleyi 4-0 kazanan ev sahibi ekip, EURO 2020 öncesi moral depoladı.

Kuzey Makedonya, EURO 2020 öncesi son hazırlık maçında Kazakistan ile Üsküp'te karşı karşıya geldi.

Tose Proeski Stadyumu'nda oynanan maçı 4-0 gibi farklı bir sonuçla kazanan Kuzey Makedonya, tarihinde ilk kez boy göstereceği Avrupa Şampiyonası öncesi moral depoladı.

Kuzey Makedonya'ya galibiyeti getiren golleri 35'te penaltıdan Alioski, 57'de Trichkovski, 74'te Ristovski ve 76. dakikada ise Churlinov kaydetti. 

Maçın 45+2'nci dakikasında kırmızı kart gören Kazak milli futbolcu Muzhikov, karşılaşmanın kalan kısmında takımını bir kişi eksik bıraktı.

Eljif Elmas ve Goran Pandev'in de formasını giydiği Kuzey Makedonya, EURO 2020 C Grubu'nda Hollanda, Ukrayna ve Avusturya ile bir üst tura çıkma mücadelesi verecek.

EURO 2020 finali tam kapasite oynanabilir

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, Avrupa Şampiyonası finalleri hakkında açıklamalarda bulundu. Khan, Wembley'deki yarı final ve final maçlarını tam kapasiteyle oynama konusunda umutlu olduğunu söyledi.

Londra'daki Wembley Stadyumu, bilindiği üzere Avrupa Şampiyonası'nda 8 maça ev sahipliği yapacak.

Ancak pandemi önlemleri kapsamında stadyum kapasitesinin yüzde 25'i kadar, yani 22 bin 500 seyirci maçlara girebilecek.

Öte yandan 21 Haziran'da İngiltere'de tüm sosyal mesafe önlemlerinin sona erecek olmasından dolayı turnuvanın ilerleyen aşamalarında daha fazla seyirci Wembley'de olabilir.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan da bu konuda umutlu olduğunu ve yarı final ile finalin tam kapasiteyle oynanabileceğini belirtti.

Sadiq Khan, UEFA ile ortak çalışma içerisinde olduklarını ve maçların 22 bin 500 yerine 90 bin seyirciyle oynanmasının futbolcular açısından da çok farklı olacağına değindi.

Wembley'de geçen ay oynanan FA Cup finaline 21 bin seyirci alınmış ve maç sonrası yapılan testlerde hiçbir pozitif vakaya rastlanılmamıştı.

Ayrıca Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder, Münih'te oynanacak karşılaşmalarda 14 bin taraftarın Allianz Arena'da yer alabileceğini açıkladı.

Bu statta grup aşamasında 3 ve çeyrek finalde 1 karşılaşma oynanacak.

Kaynak : TRT SPOR

Filenin Efeleri, Avrupa Altın Ligi’nde 2. Etaba Galibiyetle Başladı

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Portekiz’in ev sahipliğinde düzenlenen CEV Avrupa Altın Ligi ikinci etabındaki ilk maçında Belarus’u 3-0 mağlup etti. Bu sonuçla Millilerimiz C Grubu’nda oynadığı karşılaşmalarda 4’te 4 yaptı.

Millilerimizde Adis 19, Bedirhan 12, Yiğit 8, Efe ve Oğuzhan 5’er, Burak 4, Murat 1 sayıyla oynadı. 

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, beşinci maçında yarın (cumartesi) saat 20:00'de Portekiz ile karşılaşacak. Müsabaka, TRT SPOR Yıldız'dan naklen yayınlanacak.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

TÜRKİYE-BELARUS: 3-0
SALON: Desportivo Municipal de Santo Tirso
HAKEMLER: Pedro Lopes Pinto (Portekiz), Ilaria Vagni (İtalya)
TÜRKİYE: Oğuzhan, Murat, Burak, Bedirhan, Adis, Yiğit, Beytullah (L), (Efe)
BELARUS: Burau, Kurash, Bahatka, Panasenko, Babkevich, Davyskiba, Budziukhin (L), (Shkredau, Tsiushkevich, Masko)
SETLER: 25-20, 25-23, 25-19
SÜRE: 84 dakika (29′, 28′, 27′)

İngiltere Premier Lig'de sezonun 11'i açıklandı

İngiltere Premier Lig'de 2020-2021 sezonunun en iyi 11'i açıklandı. İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği (PFA) tarafından belirlenen en iyi 11'de Premier Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Manchester City'den 6 futbolcuya yer verildi.

Manchester City forması ile Premier Lig'de çıktığı 28 maçta 13 gol atan Türk asıllı Alman oyuncu İlkay Gündoğan, sezonun en iyi 11'ine seçilen isimler arasında yer aldı.

İngiltere Premier Lig'de sezonun en iyi 11'inde şu isimler bulunuyor:

Kaleci: Ederson (Manchester City)

Defans: Luke Shaw (Manchester United), Joao Cancelo (Manchester City), John Stones (Manchester City), Ruben Dias (Manchester City)

Orta saha: Kevin De Bruyne (Manchester City), Bruno Fernandes (Manchester United), İlkay Gündoğan (Manchester City)

Forvet: Harry Kane (Tottenham), Muhammed Salah (Liverpool), Son Heung-min (Tottenham)

Singapur Grand Prix'si iptal edildi, Türkiye adaylar arasında

Singapur Grand Prix'si iptal edildi. Singapur yerine Türkiye, Çin ve Amerika adaylar arasında.


Formula 1 ve Singapur otoriteleri, 3-5 Ekim arasında düzenlenecek yarışın iptali için anlaşmaya vardı.

BBC'nin haberine göre Singapur'un yerine Türkiye, Çin ve Austin eklenebilir.

Singapur, koronavirüs dönemininde vaka sayılarını en düşük tutan göçmenlik kısıtlamalarını sıkı tutan ülkelerden biri konumunda bulunuyor.

Otoriteler, pandemi dönemini kontrol altında tutmak için Singapur Grand Prix'sinin iptal edilmesinde karar kıldı.

Singapur yerine en güçlü adaylar arasında ise Türkiye, Çin ve Amerika'nın Austin şehri bulunuyor.

İngiltere'nin Türkiye'yi kırmızı listeye koymasının ardından önce Şampiyonlar Ligi finali ardından Türkiye Grand Prix'si iptal edilmişti. Singapur'un iptal edilmesiyle Türkiye'de yarış yapılması yeniden gündeme girdi.

NTVSpor.net

TFF, yerli oyuncu teşvik sistemini açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), yerli oyuncu teşvik sistemi belli oldu.

TFF Yönetim Kurulu'nun belirlediği 2021-2022 futbol sezonunda uygulanacak hususlar içinde yer alan yerli oyuncu teşvik sistemine göre 2021-2022 sezonun sonunda Süper Lig kulüpleri, resmi lig müsabakalarında oynattıkları Türkiye A Milli Takımı'nda oynama uygunluğuna sahip olan futbolcuların sahada kaldıkları dakikaların toplamına göre sıralanacak.

01.01.2001 ve daha sonra doğmuş olan Türkiye A Milli Takımı'nda oynama uygunluğuna sahip futbolcuların sahada kaldıkları dakikalar ise 1,50 ile çarpılmak suretiyle hesaplanacak.

Buna göre birinci sırada yer alan takıma beş, ikinci sırada yer alan takıma dört, üçüncü sırada yer alan takıma üç, dördüncü takıma iki ve beşinci sıradaki ekibe bir milyon lira olmak üzere toplam 15 milyon yerli oyuncu teşvik bedeli olarak resmi lig müsabakalarının bitimini takip eden bir ay içerisinde ödenecek.

Süper Lig yabancı fon bedelleri

Süper Lig'de yabancı fon bedelleri ise lira bazında şu şekilde belirlendi:

Tescili yapılan toplam yabancı futbolcu sayısı  Ödenecek  Fon Payı
1 Futbolcu 62.500
2 Futbolcu 137.500
3 Futbolcu 237.500
4 Futbolcu 362.500
5 Futbolcu 500.000
6 Futbolcu 625.000
7 Futbolcu 812.500
8 Futbolcu 1.037.500
9 Futbolcu 1.562.500
10 Futbolcu 1.937.500
11 Futbolcu 2.312.500
12 Futbolcu 2.687.500
13 Futbolcu 3.125.000
14 Futbolcu 3.875.000