TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Sıcak Havalarda Yapılabilecek En Uygun Sporlar ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sıcak havalarda sağlıklı ve aktif kalmak isteyenler için uygun spor seçenekleri oldukça önemlidir. ...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

Voleybolda yapılan en son transferler

Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi'nde yapılan en son transferleri öğrenin...

EURO 2024'den sonuçlar, maç özetleri ve son gelişmeler...

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) mücadele eden A Milli Futbol Takımımız ve diğer takımlardan son gelişmeleri öğrenin...

3 Mart 2017 Cuma

Daçka, Panathinaikos'u devirdi

THY Avrupa Ligi'nin 24. hafta karşılaşmasında Darüşşafaka Doğuş, sahasında Yunanistan temsilcisi Panathinaikos Superfoods'u 77-72 mağlup etti.

Bu sonucun ardından Darüşşafaka Doğuş 12. galibiyetini elde ederken, Panathinaikos Superfoods ise 10. kez yenildi.
Karşılaşmaya Clyburn ve Anderson'un kaydettiği basketlerle etkili başlayan Darüşşafaka Doğuş, 5. dakikayı 9-4 üstün geçti. Rakibinin top kayıplarını iyi değerlendiren Panathinaikos Superfoods, Bourousis'in ürettiği sayılarla 8. dakikada beraberliği yakaladı: 11-11. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyreğin kalan bölümü 17-17 eşitlikle tamamlandı.
Mücadelenin ikinci periyoduna Wanamaker'ın serbest atış çizgisinden ve pota altından bulduğu isabetlerle başlayan ev sahibi ekip, 12. dakikada yeniden öne geçti: 22-17. Karşılıklı basketlerle devam eden mücadelenin 17. dakikasında Panathinaikos Superfoods, Bourousis ve James'in üst üste üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketlerle 33-26'lık üstünlük yakaladı. Kalan bölümde çok iyi savunma yapan ve Wanamaker ile skor üreten Darüşşafaka Doğuş, devre arasına 35-33 üstün gitti.
Maçın ikinci yarısına iyi başlayan Darüşşafaka Doğuş, Wanamaker ve Zizic'in skorer oyunuyla 25. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 48-36. Singleton ve Bourousis ikilisiyle 10-0'lık seri yakalayan konuk ekip, 28. dakikada farkı 2 sayıya indirdi: 48-46. Maçın 3. periyodu da 53-53 beraberlikle tamamlandı.
Final periyoduna Singleton ve Rivers ile etkili başlayan Panathinaikos Superfoods, 32. dakikada 58-53'lük üstünlük sağladı. Mola dönüşü Anderson ve Clyburn ile pota altını iyi değerlendiren ev sahibi ekip, 35. dakikada yeniden öne geçti: 65-64. Oldukça çekişmeli geçen kalan bölümde Wanamaker ve Clyburn'ün dış isabetleriyle çok etkili bir oyun sergileyen ve taraftarından büyük destek alan Darüşşafaka Doğuş, salondan 77-72 galip ayrıldı.
Darüşşafaka Doğuş'ta Wanamaker 24, Anderson 16 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Panathinaikos Superfoods'ta ise 23 sayı kaydeden Singleton mağlubiyete engel olamadı.
Darüşşafaka Doğuş: 77 - Panathinaikos Superfoods: 72
Salon: Volkswagen Arena
Hakemler: Miguel Perez Perez (İspanya), Carmelo Paternico (İtalya), Jurgis Laurinavicius (Litvanya)
Darüşşafaka Doğuş: Wanamaker 24, Clyburn 12, Anderson 16, Moerman, Zizic 9, Furkan Aldemir, Wilbekin 2, Bertans 12, Birkan Batuk, Harangody 2
Panathinaikos Superfoods: Feldeine 6, Calathes 5, Gentile, Singleton 23, Bourousis 10, Rivers 12, James 9, Gabriel, Pappas 7
1. Periyot: 17-17
Devre: 35-33
3. Periyot: 53-53

Trabzonspor tam gaz devam!

Spor Toto Süper Lig'de 23. haftanın açılış maçında Trabzonspor, sahasında Kardemir Karabükspor'u Okay Yokuşlu'nun attığı golle 1-0 mağlup etti. Trabzonspor 2017'deki 7. lig maçında 5. kez galip geldi.

Spor Toto Süper Lig'de 23. haftanın ilk maçında Trabzonspor ile Kardemir Karabükspor karşı karşıya geldi.

Medical Park Arena'da oynanan mücadeleyi bordo-mavililer 1-0 kazanadı. Trabzonspor'a galibiyeti getiren Okay Yokuşlu kaydetti. Bu galibiyet sonrası Trabzonspor puanını 35'e çıkarırken Kardemir Karabükspor ise 30 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
7. dakikada Olcay Şahan'ın sağdan ortasında ceza alanında Rodallega topa kafayı vurdu. Kaleci Ahmet Şahin meşin yuvarlağın sahibi oldu.

20. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanında iyi yükselen Uğur Demirok'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

23.dakikada ceza alanında Medjani, topu Okay Yokuşlu'ya doğru çıkardı. Bu futbolcu yakın mesafeden topa etkisiz vurunca, savunma tehlikeyi önledi.

41. dakikada Kardemir Karabükspor, önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi. Latovlevici'nin soldan ortasında altıpas üzerinde uygun durumdaki Seleznov, bekletmeden vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

44. dakikada Castillo'nun pasında soldan ceza alanına giren Yusuf Yazıcı, rakibinden sıyrılarak kaleci Ahmet Şahin ile karşı karşıya kaldı. Son anda kademeye giren Dany, topu kornere göndererek tehlikeyi önledi.

45 1. dakikada Pereira'nın pasında ceza alanı ön çizgisi üzerinde Yusuf Yazıcı'nın aşırtma vuruşunda, kaleci Ahmet Şahin sol köşesine doğru gelen topu güçlükle kornere çeldi.

48. dakikada Rodallega'nın ceza alanı dışından sol çaprazdan kullandığı serbest atışta, top yandan auta gitti.
54. dakikada Pereira'nın sağdan ortasında ceza alanında Rodallega topa kafayı vurdu. Dany'ye çarpan meşin yuvarlak daha sonra da üst direğe vurarak kornere çıktı.
GOL: 55. dakikada Trabzonspor öne geçti. Yusuf Yazıcı'nın sağ taraftan kullandığı korner atışında arka direkte yükselen Okay Yokuşlu topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0
69. dakikada Poko'nun pasında ceza alanı sağ çaprazından Traore'nin şutunda, top az farkla yandan auta gitti.
75. dakikada Castillo'nun vuruşunda savunmadan dönen top, Olcay Şahan'ın önüne düştü. Bu futbolcunun ceza alanının hemen dışından yerden sert vuruşunda, kaleci Ahmet Şahin yatarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.
81. dakikada Rodallega, kaleci Ahmet Şahin ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu yanındaki Yusuf Yazıcı'ya aktardı. Uygun durumdaki bu futbolcu, topu bekletmeden kaleye göndermek yerine kontrol edip vurmak isteyince, meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere çıktı.
90 3. dakikada N'Doye'un pasında ceza alanında Zeki Yavru'nun yerden vuruşunda, kaleci Ahmet Şahin topu kontrol etti.
TRABZONSPOR: 1 - KARDEMİR KARABÜKSPOR: 0
Stat: Medical Park Arena
Hakemler: Fırat Aydınus, Hakan Yemişken, Yusuf Bozdoğan
Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Pereira, Uğur Demirok, Medjani, Mas, Okay Yokuşlu, Onazi, Olcay Şahan, Yusuf Yazıcı (Dk. 86 N'Doye), Castillo (Dk. 75 Aytaç Kara), Rodallega (Dk. 89 Zeki Yavru)
Kardemir Karabükspor: Ahmet Şahin, Kerim Zengin, Dany, Barış Başdaş (Dk. 62 Yatabare), Latovlevici, Ceyhun Gülselam, Poko, Traore, Tanase (Dk. 74 Lazarevic), Gaman, Seleznov (Dk. 83 İlhan Depe)
Gol: Dk. 55 Okay Yokuşlu (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 24 Mas, Dk. 70 Yusuf Yazıcı (Trabzonspor), Dk. 29 Poko, Dk. 82 Kerim Zengin (Kardemir Karabükspor)
 

Anadolu Efes işi uzatmada bitirdi

THY Avrupa Ligi'ndeki 24. hafta karşılaşmasında Rusya'nın UNICS Kazan takımına konuk olan Anadolu Efes, normal süresi 82-82 sona eren müsabakayı uzatma bölümü sonunda 99-92 kazandı.

Bu sonuçla organizasyonda üst üste 4. kez rakiplerine üstünlük kuran Anadolu Efes, 13. galibiyetine ulaştı. UNICS Kazan ise 7'si üst üste olmak üzere 17. mağlubiyetini yaşadı.
Karşılaşmaya etkili başlayan UNICS Kazan, 4. dakikayı Parakhouski'nin basketiyle 12-4 önde geçti. Rakibine Brown ve Dunston ile cevap veren Anadolu Efes, Honeycutt'ın basketiyle 9. dakikada ilk kez skorda üstünlük sağladı: 18-19. Mücadelenin ilk periyodu, 22-22 berabere geçildi.
Maçın ikinci çeyreği karşılıklı basketlerle başladı. Her iki takım da skoru lehine çevirmek için büyük bir mücadele verdi. Hem pota altında hem de dış atışlarda etkili olan Anadolu Efes, Cedi Osman'ın basketiyle son dakika içinde 8 sayılık fark yakaladı: 41-49. Müsabakanın ilk yarısı, 49-43 lacivert-beyazlıların üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci devrede de iyi oyununu sürdüren Anadolu Efes, Cedi Osman'ın sayılarıyla 25. dakikada farkı 15 sayıya çıkardı: 46-61. Lacivert-beyazlıların üst üste hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendiren ve 8-0'lık seri yakalayan UNICS Kazan, 27. dakikada Williams'ın basketiyle farkı 7 sayıya düşürdü: 54-61. Kalan bölüm karşılıklı basketlere sahne oldu ve Anadolu Efes, final periyoduna 69-61 önde girdi.
Son periyoda Granger'ın sayılarıyla başlayan Anadolu Efes, 34. dakikada farkı 10 sayıya çıkardı: 63-73. Hücumda ritmini kaybeden ve istediği savunmayı yapamayarak arka arkaya top kayıpları yaşayan lacivert-beyazlı ekip karşısında UNICS Kazan, Langford'ın 37. dakikada kaydettiği basketle skoru 73-73 yaptı. Büyük bir çekişmeye sahne olan son çeyrekte Anadolu Efes, Brown'ın bitime 2 saniye kala attığı basketle 82-80 öne geçti. Bu basketin ardından mola alan ve topu rakip yarı alandan oyuna sokan ev sahibi ekip, Langford'ın basketiyle skoru 82-82 yaptı ve karşılaşmanın normal süresi bu skorla tamamlandı.
Uzatma bölümünde Brown'ın kaydettiği 9 sayıyla etkili olan Anadolu Efes, karşılaşmadan 99-92 galip ayrıldı.
Salon: Basket Hall
Hakemler: Juan Carlos Garcia Gonzalez (İspanya), Damir Javor (Slovenya), Anne Panther (Almanya)
UNICS Kazan: Langford 23, Clarke 7, Colom 16, Parakhouski 10, Antipov 3, Ponkrashov 6, Banic 2, Voronov, Panin, Williams 16, Andusic 9
Anadolu Efes: Granger 17, Paul 6, Cedi Osman 9, Brown 24, Dunston 16, Thomas 8, Honeycutt 4, Doğuş Balbay, Heurtel 6, Can Maxim Mutaf 3, Kirk 6
1. Periyot: 22-22
Devre: 43-49
3. Periyot: 61-69
Normal Süre: 82-82
Beş faulle çıkan: 44.37 Williams (UNICS Kazan)

Temsilcilerimizin CEV Şampiyonlar Ligi Play-off Turundaki Rakipleri Belli Oldu

Voleybol kadınlar ve erkeklerde CEV Şampiyonlar Ligi play-off turu kura çekiminde Türk takımlarının rakipleri belirlendi.

2017 CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde bayanlarda 6’lı Play-off turunda yer alan Eczacıbaşı VitrA, Fenerbahçe ve Vakıfbank, erkeklerde ise 12’li Play-off turunda mücadele edecek olan Arkas Spor ve İstanbul B.Şehir Belediye’nin rakipleri, bugün (3 Mart Cuma), (CEV) Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun Lüksemburg’ta yer alan merkezinde çekilen kura ile belirlendi.
Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde gruplarını lider bitiren temsilcilerimiz Fenerbahçe ile Vakıfbank ve grupta en iyi ikinci olan Eczacıbaşı VitrA’nın 6’lı Play-off’daki eşleşmeleri şu şekilde oluştu:
Eczacıbaşı VitrA ile Fenerbahçe eşleşirken, VakıfBank’ın rakibi Volero Zürih İsviçre oldu. Bu etabın son eşleşmesinde ise; Dinamo Moskova Rusya ile Liu Jo Nordmeccanica Modena İtalya karşılaşacak. 6’lı Play-off etabında ilk maçlar 21-23 Mart, ikinci maçlar 4-6 Nisan tarihleri arasında yapılacak.
Bu etabın galibi olan üç takım ve 2017 CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi dörtlü finallerinin ev sahipliğini üstlenen İtalyan ekibi Imoco Volley Conegliano, 22-23 Nisan tarihlerinde, İtalya’nın Treviso kentinde dörtlü final maçlarını yapacak.
Ülkemizi 2017 CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi 12’li Play-off turunda temsil eden Arkas Spor, Rusya’dan Dinamo Moscova ile, İstanbul B.Şehir Bld. Almanya’dan Berlin Recycling Volleys ile eşleşti. Bu etabın ilk maçları 14-16 Mart, ikinci maçları 21-23 Mart tarihleri arasında oynanacak. Bu etabın kazananları 4-6 Nisan ve 11-13 Nisan tarihleri arasında oynanacak 6’lı Play-off etabına çıkacak.
Bu etabı geçen üç takım ve ev sahibi  Sir Sicoma Colussi Perugia 2017 CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi dörtlü final etabında yer alacak. Dörtlü final maçları; 29-30 Nisan 2017 tarihlerinde, Roma İtalya’da yapılacak.




2 Mart 2017 Perşembe

Fenerbahçe avantajı kaptı

Ligde aldığı üst üste puan kayıplarıyla zirve yarışında geri düşen Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda yoluna emin adımlarda devam ediyor. Kayserispor'u deplasmanda 3-0 mağlup eden sarı-lacivertliler, rövanş öncesi avantajı kaptı.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Kayserispor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Kadir Has Stadı’ndaki mücadelenin ilk bölümünde taraftlar birbirine üstünlük kurmakta zorlanırken Fenerbahçe orta alandaki pas üstünlüğüyle oyunu kontrolü altında tuttu.

GOL! Fazla gol pozisyonu girişimi yakalanmayan mücadelede eşitliği bozan 45+1’de Fenerbahçe oldu. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Jeremain Lens hızlı bir şekilde kullandı ve yerden pasını penaltı noktasına yakın bir bölgede bulunan Fernandao'ya verdi. Fernandao'nun gelişine çektiği şut Kayserispor ağları ile buluştu.

İlk 45 dakika tek golle noktalanırken Fenerbahçe skor üstünlüğünü ikinci yarıda pekiştirdi.

GOL! Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Topal'ın pası ile altıpasa yakın bir bölgede sol çaprazda topla buluşan Fernandao'nun gelişine yerden çektiği şut 71’de skoru 2-0'a getirdi. Fernandao, bu golle birlikte kupadaki gol sayısını 7'ye çıkardı.

GOL! Sarı-lacivertliler, 76. Dakikada farkı 3’e çıkardı ve iyice rahatladı. Josef De Souza yerden pasını sağ çaprazdan ceza sahası içerisine hareketlenen Şener Özbayraklı'ya verdi. Şener, son çizgiye indikten sonra pasını altıpas içinde bulunan Moussa Sow'a göndermek istedi ancak araya giren Erkan Kaş, kayarak tehlikeyi uzaklaştırmak isterken topu kendi ağlarına gönderdi.

Kalan dakikalarda skor avantajını korumayı bilen Fenerbahçe, Kayserispor’a farkı azaltma şansı vermedi.

Son düdükle birlikte sarı-lacivertliler rövanş öncesi büyük bir avantajı cebine koydu.

İki takımın İstanbul’daki rövanş mücadelesi 4, 5 veya 6 Nisan’da oynanacak.
Stat: Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has
Hakemler: Ümit Öztürk, Kerem Ersoy, Mehmet Cem Hanoğlu
Kayserispor: Muammer Zülfikar Yıldırım, Douglao, Hakan Aslantaş (Dk. 60 Umut Bulut), Mabiala, Kubilay Sönmez, Erkan Kaş, Levent Gülen, Traore (Dk. 19 Güray Vural), Samba Sow, Nguemo (Dk. 68 Deniz Türüç), Welliton
Fenerbahçe: Fabiano, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk (Dk. 82 İsmail Köybaşı), De Souza, Ozan Tufan, Mehmet Topal, Lens, Fernandao (Dk. 74 Moussa Sow)
Goller: Dk. 45+1 ve 71 Fernandao, Dk. 76 Erkan Kaş (Kendi kalesine) (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 45+2 Muammer Zülfikar Yıldırım, Dk. 52 Samba Sow, Dk. 84 Umut Bulut (Kayserispor), Dk. 54 Şener Özbayraklı, Dk. 76 Alper Potuk, Dk. 85 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

Galatasaray Odeabank, Real Madrid'e ''dur'' dedi


İki hafta önce deplasmanda Barcelona'yı deviren Galatasaray, Abdi İpekçi'de Real Madrid'e geçit vermedi. Seyircisinin desteğiyle oyun geneli güçlü rakibine üstünlük kuran temsilcimiz parkeden 87-84 galip ayrıldı.

Turkish Airlines Euroleague 24. hafta mücadelesinde Galatasaray Odeabank, Real Madrid'i konuk etti. Abdi İpekçi'de zorlu mücadelede gülen taraf sarı-kırmızılı temsilcimiz oldu: 87-84.


Temsilcimiz böylece, haftaya lider giren Real Madrid'in 9 maçlık galibiyet serisine son verdi.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Real Madrid, Maciulis ve Llull'un kaydettiği sayılarla 5. dakikayı 10-9 önde geçti. Mola dönüşü etkili bir oyun sergileyen Galatasaray Odeabank, Micov'un üç sayı çizgisinin gerisinden, Sinan Güler ve Daye'in de pota altından ürettiği sayılarla 7. dakikada 16-12'lik üstünlük yakaladı. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyreği sarı-kırmızılılar, 25-20 önde tamamladı.

Maçın ikinci çeyreğine hücumda Ayon ve Doncic ile etkili başlayan İspanya temsilcisi, 15. dakikada yeniden önde geçti: 33-34. Skor üstünlüğünün sürekli el değiştirdiği kalan bölümde Galatasaray Odeabank, Diebler ve Tyus ile iyi bir performans sergiledi ve soyunma odasına 49-46 üstün girdi.

Mücadelenin ikinci yarısına Micov'un üç sayı çizgisinin gerisinden, Daye ve Pleiss'ın da pota altından ürettiği sayılarla başlayan ev sahibi ekip, 25. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 60-48. Yaptığı iyi savunmayla rakibini pota altında top kaybına zorlayan sarı-kırmızılılar, Göksenin Köksal'ın ürettiği basketle 28. dakikada farkı 15 sayıya taşıdı: 70-55. Rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Galatasaray Odeabank, final periyoduna 73-60 önde gitti.

Son periyoda Carroll, Randolph ve Hunter ile etkili başlayan Real Madrid, 35. dakikada farkı 2 sayıya indirdi: 80-78. Randolph ile üç sayı çizgisinin gerisinden isabet kaydeden konuk ekip, 37. dakikada yeniden öne geçti: 80-81. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmanın son bölümünde taraftarının da desteğini arkasına alan Galatasaray Odeabank, salondan 87-84 galip ayrıldı.

Galatasaray Odeabank'ta Daye 20, Diebler 17 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Real Madrid'de ise 16 sayı kaydeden Randolph'un çabası mağlubiyeti engelleyemedi.

Karşılaşmayı Galatasaray Futbol Takımı'nın Alman oyuncusu Lukas Podolski ile Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera da izledi.

Öte yandan taraftarların bir bölümü Galatasaray yönetimini ve başantrenör Ergin Ataman'ı istifaya davet ederken, başka bir grup ise buna ıslıkla tepki gösterdi. Karşılaşmanın sonunda sarı-kırmızılı takımın file bekçisi Fernando Muslera, taraftarlara üçlü çektirdi.

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Petros Papapetrou (Yunanistan), Marko Juras (Sırbistan)

Galatasaray Odeabank: Sinan Güler 6, Göksenin Köksal 10, Micov 12, Daye 20, Pleiss 8, Fitipaldo, Diebler 17, Tyus 10, Ege Arar 4
Real Madrid: Draper 6, Llull 10, Maciulis 2, Reyes, Ayon 10, Doncic 13, Hunter 8, Carroll 11, Randolph 16, Reyes, Taylor, Fernandez 8

1. Periyot: 25-20
Devre: 49-46
3. Periyot: 73-60

Abdi İpekçi'deki mücadeleyi Muslera ve Podolski de takip etti.

NTV Spor.net

Fenerbahçe, Zalgiris Kaunas‘ı yıktı

Turkish Airlines Euroleague‘in 24. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe deplasmanda konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı 76-67 mağlup etti.

Bu sonuçla Fenerbahçe 24 maç sonunda 16-8 olurken, Kaunas ise 10-14’e geriledi.
Jan Vesely ve Kostas Sloukas gibi önemli yıldızlarını sakatlığı kurban veren Fenerbahçe, daralan rotasyonuna rağmen yine yıkılmadı ve zafere koştu.
Maçın ilk basketi Augusto Lima’yla Kaunas’tan gelirken, Fenerbahçe’nin ilk basketi ise Anthony Bennett’ın üçlüğüyle geldi ve ilk 1 dakikayı temsilcimiz 3-2 önde tamamladı. Ekpe Udoh ve Leo Westermann’ın karşılıklı basketleriyle ilk 2 dakika 5-5 eşitlikle geçildi. James Nunnally bir üçlük daha yollarken, ilk 3 dakikayı Fenerbahçe 8-5’le geçti. Leo Westermann’ın üçlüğüyle Kaunas 10-8 öne geçerken, 4:56’da Ali Muhammed temsilcimizi 11-10’la tekrar öne geçirdi. Bogdan Bogdanovic 2:52’de bulduğu üçlükle Fenerbahçe’yi 16-12’lik skorla öne taşıdı ve fark 4 oldu. Çeyreğin son dakikasına 16-15’lik skorla girildi. İlk çeyrekte dengeli bir oyun ortaya çıkarken, çeyreğin son basketi Pero Antic’ten geldi.
Fenerbahçe ilk çeyreği 19-17 önde tamamladı.
İkinci çeyrekte Pero Antic’in enfes pasında Ekpe Udoh’un basketiyle Fenerbahçe skoru 21-17 yaptı ve henüz 1 dakika olmadan Sarunas Jasikevicius’un molası geldi. Kaunas’ın bu çeyrekteki ilk basketi mola dönüşü Brock Motum’la gelirken, ilk 2 dakikalık bölüm 21-19’la geçildi. Bogdan Bogdanovic 7:35’te skoru 24-19’a getiren üçlüğü attı. Arturas Milaknis çizgiden 2-3 atarken, devrenin son 5 dakikasına 24-21’le girildi. Zeljko Obradovic’in molası sonrası Ali Muhammed 4:34’te skoru 26-21’e getirdi. Brock Motum 4:16’da skoru 26-24’e getiren üçlüğü attı. Son 3:30’a girilirken Paulius Jankunas çizgide 2-2 atarak 26-26’yla skoru eşitledi. Paulius Jankunas 2:45’te bir kez daha çizgiye gelirken, 2-2 attı ve takımını 28-26 öne geçirdi. Fenerbahçe’nin uzun süren sessizliği çizgiye giden Bogdan Bogdanovic’le bozuldu. Sırp yıldız, çizgiden 2-2 attı ve skor 28-28’le eşitlendi. Brock Motum kısır geçen maçta çift hanelere ulaşan ilk oyuncu olurken, son 42 saniye kala takımını 31-28 öne geçirdi. İlk devrenin son basketi Ekpe Udoh’tan geldi ve Fenerbahçe soyunma odasına 1 sayı geride gitti.
İlk devreyi ev sahibi Kaunas 31-30’la önde kapattı.
Fenerbahçe’de ilk devrede Ekpe Udoh 8 sayı-5 ribaunt-2 asist, Bogdan Bogdanovic 8 sayı-4 ribaunt yaparken, Kaunas’ta ise Brock Motum 10 sayı-2 ribaunt ve Paulius Jankunas 7 sayı-3 ribaunt yaptı.
Üçüncü çeyreğin ilk hücumlarından her iki takımda boş dönerken, çeyreğin ilk basketi 8:25’de Nikola Kalinic’ten geldi ve Fenerbahçe 32-31’le öne geçti. Kaunas’ın bu çeyrekteki ilk basketi ise 7:52’de Lukas Lekavicius’un üçlüğüyle geldi ve skor 34-32’ye geldi. Bu üçlüğe cevap 7:25’te Melih Mahmutoğlu’ndan geldi ve Fenerbahçe 35-34’le tekrar öne geçti. Çeyreğin ilk 4 dakikalık bölümü 38-38 eşilikle geçildi. Ekpe Udoh, Fenerbahçe’de çift hanelere çıkan ilk oyuncu olurken, çeyreğin son 5.5 dakikasına 40-38’lik skorla girildi. Lukas Lekavicius 4:35’te skoru 40-40’a getirirken, Melih Mahmutoğlu 4:15’te skoru 43-40 yapan üçlüğü attı. Nikola Kalinic 3:45’de skoru 45-40’a getirdi ve fark 5 oldu. Son 2 dakikalık bölüme girilirken, Melih Mahmutoğlu üç sayı çizgisinden 4-4 oldu ve skor 50-46’ya geldi. Renaldas Seibutis 1:38’de skoru 50-48’e getirirken, 1:21’de çizgiye giden Melih Mahmutoğlu 2-2 attı ve skoru 52-48’e getirdi. Bogdan Bogdanovic’in bitime 34 saniye kala verdiği pası Ekpe Udoh baskete çevirdi ve skor 55-48 oldu.
Fenerbahçe son çeyreğe 55-48’lik üstünlükle girdi.
Son çeyreğe Kevin Pangos’un üst üste 2 üçlüğüyle başlayan Kaunas, ilk 1 dakikalık bölümde skoru 55-54’e getirdi ve fark 1’e indi. Kaunas serisini 8-0 yaparken, skor 56-55 oldu ve ev sahibi ekip öne geçti. Luigi Datome 8:06’da bulduğu basket faulle bu seriyi sonlandırdı ve Fenerbahçe 58-56’lık skorla tekrar öne geçti. Luigi Datome 6:45’te bir kez daha sahneye çıkarken, skoru 61-56’ya getirdi ve fark 5 oldu. Maçın son 5 dakikalık bölümüne temsilcimiz Ali Muhammed’in üçlüğüyle 66-58 önde girdi. Bogdan Bogdanovic son 4 dakikaya girilirken skoru 68-58 yaptı ve fark çift hanelere çıktı. Son 3 dakikalık bölüme ise Ali Muhammed’in basketiyle 70-60’lık skorla girildi. Son 2 dakikaya girilirken Fenerbahçe 72-60’lık skorla farkı 12’ye kadar çıkarttı ve bir anlamda fişi çekti.
Zalgiris Kaunas: Paulius Jankunas 15 sayı-7 ribaunt, Leo Westermann 8 sayı-6 asist, Brock Motum 10 sayı-4 ribaunt, Augusto Cesar Lima 8 sayı-6 ribaunt, Arturas Milaknis 2 sayı-3 ribaunt, Lukas Lekavicius 7 sayı-2 asist, Renaldas Seibutis 4 sayı, Kevin Pangos 11 sayı-4 asist, Edgaras Ulanovas 2 sayı- asist.
Fenerbahçe: Bogdan Bogdanovic 14 sayı-4 ribaunt-2 asist-7 top çalma, Ekpe Udoh 16 sayı-7 ribaunt-5 asist, Nikola Kalinic 5 sayı-4 ribaunt-2 asist, Ali Muhammed 12 sayı-9 asist-2 ribaunt, Pero Antic 3 sayı-4 ribaunt-1 asist, Melih Mahmutoğlu 14 sayı, James Nunnally 3 sayı-1 ribaunt-1 asist, Anthony Bennett 3 sayı-1 ribaunt.
1. Periyot: 17-19
2. Periyot: 14-11
3. Periyot: 17-25
4. Periyot: 19-21

PTT Kadınlar Türkiye Kupası'nda Finalistler Belli Oldu

Galatasaray'ın çeyrek finalde, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ise yarı finalde veda ettiği Basketbol PTT Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Bellona AGÜ ile Yakın Doğu Üniversitesi karşılaşacak

Basketbol PTT Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Bellona AGÜ ile Yakın Doğu Üniversitesi karşı karşıya gelecek.
Yarı finalde rakiplerini eleyen iki takım, 4 Mart Cumartesi günü kupayı müzesine götürmek için mücadele verecek.
Bu yıl 25.'si düzenlenen kupada "Üç büyükler" olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, finale çıkma başarısı gösteremedi. Galatasaray, çeyrek finalde kupaya veda ederken, Fenerbahçe ile Beşiktaş ise yarı finalde elenmekten kurtulamadı.
PTT Kadınlar Türkiye Kupası'nda final mücadelesi, ikinci kez Galatasaray, Fenerbahçe veya Beşiktaş'tan biri olmadan oynanacak. Kupadaki bu durum, en son 2002-2003 sezonunda yaşanmıştı. Söz konusu sezonda "Üç büyükler"den herhangi biri finale yükselme başarısı gösteremezken, kupa mücadelesi BOTAŞ ile Erdemirspor arasında yaşanmıştı.
Yarı final maçında Fenerbahçe'yi son saniye basketiyle 71-69 yenen Bellona AGÜ, tarihinde ilk kez finalde mücadele etme hakkı elde etti.
Organizasyonda daha önce 16 kez final oynayan ve 11 defa kupayı müzesine götüren Fenerbahçe ise üst üste 5 sezon final oynadıktan sonra 2016-2017'de yarı finalde elendi.

İkinci finalist Yakın Doğu Üniversitesi
Kupada ikinci finalist, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde lider durumda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi oldu.
Yarı finalin ikinci maçında Beşiktaş'ı 75-66 yenen Yakın Doğu Üniversitesi, Bellona AGÜ gibi ilk kez adını finale yazdırdı.
Bu arada Bellona AGÜ ile Yakın Doğu Üniversitesi arasındaki final maçı, 4 Mart Cumartesi günü saat 15.30'da yine Bornova Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak.

Süper Lig'de 23. Haftanın Hakemleri Açıklandı

Spor Toto Süper Lig'de 23. hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, haftanın maçlarını yönetecek hakemler şunlar:
3 Mart Cuma:
20.00
Trabzonspor-Kardemir Karabükspor: Fırat Aydınus
4 Mart Cumartesi:
16.00
Bursaspor-Gaziantepspor: Barış Şimşek
19.00 Beşiktaş-Çaykur Rizespor: Yaşar Kemal Uğurlu
5 Mart Pazar:
13.30
Medipol Başakşehir-Aytemiz Alanyaspor: Halis Özkahya
16.00 Adanaspor-Atiker Konyaspor: Halil Umut Meler
19.00 Fenerbahçe-Osmanlıspor: Alper Ulusoy
19.00 Kayserispor-Kasımpaşa: Mete Kalkavan
6 Mart Pazartesi:
19.00
Gençlerbirliği-Akhisar Belediyespor: Arda Kardeşler

Spor Toto Süper Lig 24, 25, 26, 27 ve 28. Hafta programı belli oldu

TFF, Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu'nun 4 Haziran'da sona ereceğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu'nun 4 Haziran'da sona ereceğini açıkladı.

TFF tarafından yapılan açıklamaya göre 16 Nisan'daki "Anayasa Değişikliğine İlişkin Halk Oylaması" nedeniyle aynı hafta sonu liglerde müsabaka oynanmayacak.

Buna göre; Spor Toto Süper Lig'de 14, 15, 16 ve 17 Nisan tarihlerinde oynanması gereken 28. Hafta müsabakalarından itibaren kalan haftalar 1 hafta kaydırıldı. Böylece daha önce 28 Mayıs'ta biteceği ilan edilen Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu 4 Haziran'da oynanacak 34. hafta karşılaşmalarıyla sona erecek.

Ligde 28. haftadaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin de 23 Nisan Pazar günü saat 19:00'da oynanacağı açıklandı.

Ligde 5 haftalık maçların programı şöyle:

24. hafta
10 Mart Cuma:
20.00 Aytemiz Alanyaspor-Fenerbahçe (Bahçeşehir Okulları Arena)
11 Mart Cumartesi:
13.30 Kardemir Karabükspor-Adanaspor (Dr. Necmettin Şeyhoğlu)
16.00 Osmanlıspor-Bursaspor (Osmanlı)
19.00 Gaziantepspor-Kasımpaşa (Gaziantep Arena)
19.00 Galatasaray-Gençlerbirliği (Türk Telekom Arena)
12 Mart Pazar:
16.00 Atiker Konyaspor-Medipol Başakşehir (Konya Büyükşehir Belediyesi)
19.00 Çaykur Rizespor-Antalyaspor (Çaykur Didi)
19.00 Beşiktaş-Kayserispor (Vodafone Arena)
13 Mart Pazartesi:
20.00 Akhisar Belediyespor-Trabzonspor (Manisa 19 Mayıs)
25. hafta

17 Mart Cuma:
20.00 Fenerbahçe-Atiker Konyaspor (Ülker)
18 Mart Cumartesi:
13.30 Kasımpaşa-Osmanlıspor (Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan)
16.00 Kayserispor-Gaziantepspor (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)
19.00 Adanaspor-Akhisar Belediyespor (5 Ocak Fatih Terim)
19.00 Trabzonspor-Galatasaray (Medical Park Arena)
19 Mart Pazar:
13.30 Gençlerbirliği-Çaykur Rizespor (Ankara 19 Mayıs)
16.00 Medipol Başakşehir-Kardemir Karabükspor (3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim)
16.00 Bursaspor-Aytemiz Alanyaspor (Bursa Büyükşehir Belediye)
19.00 Antalyaspor-Beşiktaş (Antalya)
26. hafta
1 Nisan Cumartesi:
13.30 Akhisar Belediyespor-Medipol Başakşehir (Manisa 19 Mayıs)
16.00 Aytemiz Alanyaspor-Kasımpaşa (Bahçeşehir Okulları Arena)
19.00 Antalyaspor-Kayserispor (Antalya)
19.00 Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe (Dr. Necmettin Şeyhoğlu)
2 Nisan Pazar:
13.00 Osmanlıspor-Gaziantepspor (Osmanlı)
16.00 Çaykur Rizespor-Trabzonspor (Çaykur Didi)
19.00 Atiker Konyaspor-Bursaspor (Konya Büyükşehir Belediye)
19.00 Beşiktaş-Gençlerbirliği (Vodafone Arena)
3 Nisan Pazartesi:
20.00 Galatasaray-Adanaspor (Türk Telekom Arena)
27. hafta
7 Nisan Cuma:
20.00 Bursaspor-Kardemir Karabükspor (Bursa Büyükşehir Belediye)
8 Nisan Cumartesi:
16.00 Gençlerbirliği-Antalyaspor (Ankara 19 Mayıs)
16.00 Gaziantepspor-Aytemiz Alanyaspor (Gaziantep Arena)
19.00 Trabzonspor-Beşiktaş (Medical Park Arena)
9 Nisan Pazar:
16.00 Kayserispor-Osmanlıspor (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)
19.00 Adanaspor-Çaykur Rizespor (5 Ocak Fatih Terim)
19.00 Fenerbahçe-Akhisar Belediyespor (Ülker)
10 Nisan Pazartesi:
20.00 Medipol Başakşehir-Galatasaray (3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim)
20.00 Kasımpaşa-Atiker Konyaspor (Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan)
28. hafta
21 Nisan Cuma:
20.00 Kardemir Karabükspor-Kasımpaşa (Dr. Necmettin Şeyhoğlu)
20.00 Atiker Konyaspor-Gaziantepspor (Konya Büyükşehir Belediye)
22 Nisan Cumartesi:
13.30 Çaykur Rizespor-Medipol Başakşehir (Çaykur Didi)
16.00 Aytemiz Alanyaspor-Osmanlıspor (Bahçeşehir Okulları Arena)
19.00 Gençlerbirliği-Kayserispor (Ankara 19 Mayıs)
19.00 Antalyaspor-Trabzonspor (Antalya)
23 Nisan Pazar:
13.30 Akhisar Belediyespor-Bursaspor (Manisa 19 Mayıs)
19.00 Galatasaray-Fenerbahçe (Türk Telekom Arena)
24 Nisan Pazartesi:
20.00 Beşiktaş-Adanaspor (Vodafone Arena)
Öte yandan Gaziantepspor ile Gençlerbirliği arasındaki erteleme maçı, 12 Nisan Çarşamba günü saat 19.30'da Gaziantep Arena'da yapılacak.
ALT LİGLERDE DE PROGRAM DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI 
TFF, referandum dolayısıyla TFF 1. ile Spor Toto 2 ve 3. liglerdeki maçlarda da tarih değişikliğine gitti.
Buna göre 14, 15, 16 ve 17 Nisan'da oynanması planlanan TFF 1. Lig 28. hafta müsabakaları 18, 19, 20 Nisan'da, 16 Nisan'daki Spor Toto 2 ve 3. Lig müsabakaları ise 14 Nisan'da yapılacak.

1 Mart 2017 Çarşamba

Banvit turu Balıkesir'e bıraktı

Banvit, deplasmanda Almanya'nın EWE Baskets takımıyla 82-82 berabere kaldı.

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Banvit, deplasmanda Almanya'nın EWE Baskets takımıyla 82-82 berabere kaldı.
İki takım arasındaki rövanş karşılaşması, 7 Mart Salı günü Balıkesir'de oynanacak.

EWE Baskets: 82 - Banvit: 82
Salon: EWE Arena
Hakemler: Ademir Zurapovic (Bosna Hersek), Radomir Vojinovic (Karadağ), Mehdi Difallah (Fransa)
EWE Baskets: Chris Kramer 19, Massenat 10, Paulding 14, Schwethelm 8, Qvale 15, Dennis Kramer, Wimberg 6, Madrich 2, Lockhart 6, Mihailovic, Freese 2
Banvit: Muric, Orelik 23, Vidmar 9, Chappell 6, Theodore 19, Kulig 10, Tolga Geçim 2, Furkan Korkmaz 13
1. Periyot: 19-13
Devre: 41-35
3. Periyot: 64-57

Türk derbisinde ilk raunt Pınar Karşıyaka'nın!

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Pınar Karşıyaka, Beşiktaş Sompo Japan'ı 75-70 mağlup etti. Rövanş, 8 Mart Çarşamba günü İstanbul'da oynanacak.

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Pınar Karşıyaka, Beşiktaş Sompo Japan'ı 75-70 mağlup etti.

Beşiktaş Sompo Japan karşısında ilk 3 dakikayı Ponitka'nın sayılarıyla 5-2 önde geçen Pınar Karşıyaka, periyodun son 3 dakikasına da 14-8 üstün girdi. Green'in üst üst basketleriyle aradaki farkı 9 sayıya (19-10) çıkaran ev sahibi takım, ilk çeyreği de 22-13 üstün tamamladı.

İkinci periyodun başında Summers'la farkı 12 sayıya (25-13) yükselten Pınar Karşıyaka karşısında Roll, Clark ve Weems'le 7-0'lık seri yakalayan Beşiktaş Sompo Japan, 12. dakika içinde farkı 5 sayıya indirdi: 25-20. Savunmada etkili bir oyun ortaya koyan siyah-beyazlı ekip, Strawberry'nin sayılarıyla 16. dakikada eşitliği yakaladı: 29-29. Son 2 dakikaya 37-33 üstün giren Pınar Karşıyaka, devreyi de 41-40 önde bitirdi.

Üçüncü periyodun başında Roll ve Strawberry'nin sayılarıyla 44-41 üstünlük kuran Beşiktaş Sompo Japan karşısında Ponitka ve Green'le 10-0'lık seri yakalayan ev sahibi ekip, 25. dakikada 51-44 öne geçti. Rakibinin farkı daha fazla açmasına izin vermeyen Beşiktaş Sompo Japan, Stimac'ın serbest atışlardan bulduğu sayılarla 28. dakikada 52-52 eşitliği yakaladı. Periyodun kalan bölümünde skoru lehine çeviren konuk ekip, son çeyreğe 58-57 önde girdi.

Son periyotta 34. dakika 61-59 Beşiktaş Sompo Japan'ın üstünlüğüyle geçildi. Green'le etkili olan Pınar Karşıyaka, son 2 dakikaya 71-66 önde girdi. Summers'ın 3 sayılık basketiyle bitime 25 saniye kala aradaki farkı 7 sayıya (74-67) çıkaran Pınar Karşıyaka, müsabakadan 75-70 galip ayrıldı.

Pınar Karşıyaka'da 25 sayı kaydeden Mike Green, karşılaşmanın en skorer ismi oldu.

Bu maçın rövanşı, 8 Mart Çarşamba günü İstanbul'da oynanacak.

Pınar Karşıyaka: 75 - Beşiktaş Sompo Japan: 70

Salon: Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka

Hakemler: Antonio Conde (İspanya), Arturas Sukys (Litvanya), Saverio Lanzarini (İtalya)

Pınar Karşıyaka: Green 25, Brown 4, Ponitka 22, Summers 10, Owens 10, Petway 4, Muhammed Baygül, Soner Şentürk, Egemen Güven

Beşiktaş Sompo Japan: Thompson 4, Roll 7, Strawberry 12, Clark 14, Stimac 20, Erkan Veyseloğlu 4, Sertaç Şanlı 1, Kenan Sipahi 3, Weems 5

1. Periyot: 22-13

Devre: 41-40

3. Periyot: 57-58

Beş faulle çıkanlar: 37.53 Thompson (Beşiktaş Sompo Japan), 39.56 Brown (Pınar Karşıyaka)

PTT Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yarı Finalistler Belli Oldu

PTT Kadınlar Türkiye Kupası'nın ilk gününde yarı finale yükselen ekipler belli oldu.


Bornova Atatürk Spor Salonu'nda 8 takımın katılımıyla düzenlenen turnuvada çeyrek final müsabakalarının ilkinde Mersin Büyükşehir Belediyespor'u 65-54 mağlup eden Bellona AGÜ, ikincisinde ise Hatay Büyükşehir Belediyespor'u 71-61 mağlup eden Fenerbahçe, yarı finale yükseldi.

Günün üçüncü karşılaşmasında İstanbul Üniversitesi'ni 78-56'lık skorla geçen Beşiktaş ile son mücadelede Galatasaray'ı 78-62 yenen Yakın Doğu Üniversitesi, adlarını son 4 takım arasına yazdırdı.

Organizasyon 2 Mart Perşembe günü saat 16.00'da Bellona AGÜ-Fenerbahçe ve saat 18.15'te de Beşiktaş-Yakın Doğu Üniversitesi yarı final maçlarıyla devam edecek.

Rakiplerini saf dışı bırakacak ekipler, 4 Mart Cumartesi günü saat 15.30'daki finalde karşılaşacak.

Fenerbahçe play-off'ta

Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi C Grubu 6. ve son hafta maçında Fenerbahçe, Fransa temsilcisi Saint Raphael'i 3-0 yendi.

Fenerbahçe, grubu namağlup lider tamamlayarak play-off turuna yükseldi.
Temsilcimizin 6’lı Play-off Turu’ndaki rakibi, CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu)’in Lüksemburg’daki merkezinde, 03 Mart 2017 Cuma günü gerçekleşecek kura çekimi sonucunda belli olacak.
Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.
Salon: Burhan Felek
Hakemler: Jacobus Nederhued (Hollanda), Serhiy Hulka (Ukrayna)
Fenerbahçe: Ezgi Dilik, Şeyma Ercan, Bahar Guidetti, Polen Uslupehlivan, Meliha İsmailoğlu, Ergül Avcı (Melis Yılmaz, Merve Dalbeler, Tom Kom, Balkestein)
Saint Raphael: Novotin, Gomiero, Abrhamova, Kajalina, Vindevoghel, Menghi (Giardino, Sinidova, Andriamaherizova, Reichert)
Setler: 27-25, 25-22, 25-21
Süre: 90 dakika (32, 30, 28)

28 Şubat 2017 Salı

VakıfBank play-off'ta

Vakıfbank, Rusya'nın Uralochka-NTMK Ekaterinburg takımını 3-1 mağlup etti.

Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu 6. ve son hafta maçında VakıfBank, deplasmanda Rusya'nın Uralochka-NTMK takımını 3-1 yendi.
Grupta oynadığı tüm karşılaşmalardan galibiyetle ayrılan VakıfBank, 5. maçlar sonunda lider olarak play-off turuna yükselmeyi garantilemişti.
Sarı-siyahlıların play-off turundaki rakibi, 3 Mart Cuma günü Lüksemburg'daki kura çekimiyle belli olacak.
Salon: DIVS Uralochka Ekaterinburg
Hakemler: Roberto Boris (İtalya), Eldar Aliyev (Azerbaycan)
Uralochka NTMK: Kurilo, Babeshina, Irisova, Klimets, Parubets, Sharshakova (Karpol, Safonova, Bochkareva)
VakıfBank: Naz Aydemir Akyol, Gözde Kırdar, Rasic, Slöetjes, Zhu Ting, Kübra Akman Çalışkan (Gizem Örge, Cansu Özbay, Melis Gürkaynak, Özgenur Yurtdagülen, Melis Durul, Kimberly, Cansu Çetin)
Setler: 19-25, 27-25, 20-25, 18-25
Süre: 107 dakika (25, 32, 25, 25)

''Paşa'' avantajı kaptı

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Kasımpaşa, Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup etti.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Çeyrek Final maçında Kasımpaşa ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi.
Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan maçta ligde üst üste 3 maçtır mağlubiyet yüzü görmeyen Kasımpaşa Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Karadeniz temsilcisi Çaykur Rizespor'u konuk etti.
Kasımpaşa, Çaykur Rizespor'u 63. dakikada Popov ve 90+2'de Koita'nın attığı gollerle 2-0 mağlup ederek rövanş maçı öncesi büyük bir avantaj elde etti.
MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR
14. dakikada Tunay Torun'un ceza yayının sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
19. dakikada gelişen Çaykur Rizespor atağında, Igiebor'un pasında savunmanın arkasında topla buluşan Edomwonyi, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Nijeryalı futbolcunun sağına çekerek vurmak istediği topa, Kasımpaşa savunmasında Veysel Sarı son anda kayarak müdahale etti ve mutlak bir gol pozisyonunu önledi.
23. dakikada ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Koita'nın sağına çekerek yaptığı vuruşta kaleci Gökhan Akkan, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
34. dakikada Pavelka'nın ceza sahası dışından sol ayakla yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısında başka pozisyon olmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle girdi.
47. dakikada Veigneau'nun hatasında orta sahada topu kapan Edomwonyi, kaleye yöneldi. Kaleci Ramazan Köse ile karşı karşıya kalan Nijeryalı futbolcu, çalım atmak isterken Ramazan topa ayaklarıyla müdahale ederek gole izin vermedi. Savunma daha sonra topu uzaklaştırdı.
58. dakikada ev sahibi ekibin sağ çaprazdan kazandığı serbest vuruşta Castro ceza sahasına ortasını yaptı. Penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Adem Büyük, kafayla topu arka direğe aşırdı. Uygun durumdaki Pavelka'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.
GOL 63. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Sağ kanattan topla hareketlenen Pavelka'nın penaltı noktasına gönderdiği meşin yuvarlağa Popov sert vurdu. Savunmaya çarpan top, yeniden Popov'un önünde kaldı. Bu futbolcunun ikinci şut denemesinde top filelerle buluştu: 1-0
67. dakikada Janster'in savunmanın arkasına gönderdiği topu kontrol eden Edomwonyi, Titi'den sıyrılarak ceza sahasına girdi. Nijeryalı futbolcunun sol ayakla vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.
70. dakikada ceza sahası dışından Adem Büyük'ün sert vuruşunda, top kaleci Gökhan Akkan'dan sekti. Seken topa hareketlenen Koita'nın ceza sahası sol çaprazından yerden vuruşunda, savunmada Yakoubi son anda meşin yuvarlağa ayak koydu ve topu kornere gönderdi.
GOL 90+2. dakikada Kasımpaşa farkı ikiye çıkardı. Turgut Doğan Şahin'in pasında savunmanın arkasında topla buluşan Koita'nın ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-0
Kasımpaşa, karşılaşmayı 2-0 kazanarak nisan ayında Rize'de oynanacak rövanş maçı öncesi avantaj sağladı.
Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Alper Ulusoy, Volkan Narinç, İlker Takpak
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Veysel Sarı, Titi, Veigneau, Sadiku, Pavelka, Castro (Dk. 74 Abdullah Durak), Tunay Torun (Dk. 37 Eduok), Adem Büyük (Dk. 85 Turgut Doğan Şahin), Koita
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Orhan Ovacıklı, Oboabona, Yakoubi, Dhurgham İsmail, Robin Yalçın (Dk. 83 Kweuke), Nosa Igiebor (Dk. 68 Recep Niyaz), Petrucci, Oğulcan Çağlayan (Dk. 68 Tuszynski), Janster, Edomwonyi
Goller: Dk. 63 Popov, Dk. 90+2 Koita (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Dk. 13 Yakoubi (Çaykur Rizespor), Dk. 88 Pavelka (Kasımpaşa)

Eczacıbaşı VitrA play-off'ta

Eczacıbaşı VitrA, VakıfBank'ın ardından ikinci sırada yer alarak play-off turuna yükseldi.

Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu son hafta maçında Eczacıbaşı VitrA, Almanya'nın Dresdner takımını 3-1 yendi.
D Grubu'ndaki 6 maç sonunda 4 galibiyete ulaşan Eczacıbaşı VitrA, VakıfBank'ın ardından ikinci sırada yer alarak play-off turuna yükseldi.
Turuncu-beyazlıların play-off turundaki rakibi, 3 Mart Cuma günü Lüksemburg'daki kura çekimiyle belli olacak.
Salon: Burhan Felek
Hakemler: Viktor Kozlovsky (Ukrayna), Pawel Burkiewicz (Polonya)
Eczacıbaşı VitrA: Adams, Ognjenovic, Kosheleva, Büşra Kılıçlı, Boskovic, Larson (Gülden Kuzubaşıoğlu, Simge Aköz, Neslihan Güler, Nilay Özdemir)
Dresdner: Smutna, Strumilo, Purchartova, McMahon, Kadie Rolfzen, Johnson (Courtois, Apitz, Schawabe, Rusakova)
Setler: 25-15, 19-25, 25-22, 25-18
Süre: 109 dakika (24, 26, 32, 27)

Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın görünümü


Ligde 22. haftanın son maçında Beşiktaş, deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 yendi.

Spor Toto Süper Lig'de 22. hafta mücadelesi, Galatasaray-Beşiktaş derbisiyle sona erdi.
Siyah-beyazlılar, ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın 47. dakikasında Talisca'nın attığı golle öne geçti ve karşılaşmadan da 1-0'lık sonuçla galip ayrıldı.
Bu sonuçla puanını 50'ye çıkaran Beşiktaş'ın lider durumda bulunduğu ligin 22. haftasında alınan sonuçlar, puan durumu ve 23. haftanın programı şöyle:
Sonuçlar
Çaykur Rizespor-Kayserispor: 2-4
Kasımpaşa-Bursaspor: 4-0
Aytemiz Alanyaspor-Adanaspor: 4-1
Akhisar Belediyespor-Antalyaspor: 3-0
Atiker Konyaspor-Trabzonspor: 1-1
Kardemir Karabükspor-Gençlerbirliği: 1-0
Osmanlıspor-Medipol Başakşehir: 0-1
Gaziantepspor-Fenerbahçe: 1-1
Galatasaray-Beşiktaş: 0-1

Puan durumu
Takımlar O G B M A Y AV P
1. BEŞİKTAŞ 22 15 5 2 44 18 26 50
2. MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 22 13 7 2 38 16 22 46
3. GALATASARAY 22 12 4 6 40 22 18 40
4. FENERBAHÇE 22 10 8 4 40 20 20 38
5. ANTALYASPOR 22 10 5 7 25 26 -1 35
6. TRABZONSPOR 22 9 5 8 21 22 -1 32
7. OSMANLISPOR 22 7 9 6 28 24 4 30
8. KARDEMİR KARABÜKSPOR 22 9 3 10 25 29 -4 30
9. ATİKER KONYASPOR 22 7 8 7 25 27 -2 29
10. KASIMPAŞA 22 8 4 10 29 28 1 28
11. BURSASPOR 22 8 4 10 22 28 -6 28
12. AKHİSAR BELEDİYESPOR 22 7 6 9 16 27 -11 27
13. GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 8 7 19 20 -1 26
14. AYTEMİZ ALANYASPOR 22 7 4 11 33 41 -8 25
15. KAYSERİSPOR 22 7 4 11 26 35 -9 25
16. ÇAYKUR RİZESPOR 22 5 5 12 23 37 -14 20
17. ADANASPOR 22 4 5 13 20 36 -16 17
18. GAZİANTEPSPOR 21 4 4 13 17 35 -18 16
23. hafta
3 Mart Cuma:
20.00
Trabzonspor-Kardemir Karabükspor
4 Mart Cumartesi:
16.00
Bursaspor-Gaziantepspor
19.00 Beşiktaş-Çaykur Rizespor
5 Mart Pazar:
13.30
Medipol Başakşehir-Aytemiz Alanyaspor
16.00 Adanaspor-Atiker Konyaspor
19.00 Kayserispor-Kasımpaşa
19.00 Fenerbahçe-Osmanlıspor
6 Mart Pazartesi:
19.00
Gençlerbirliği-Akhisar Belediyespor
20.00 Antalyaspor-Galatasaray

Fenerbahçe Candace Parker'ı açıkladı!

Fenerbahçe, dünyanın en iyi kadın basketbolcuları arasında gösterilen ABD'li Parker'ı kadrosuna kattı.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, ABD'li pivot Candace Parker'ı renklerine bağladı.
Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklamada, dünyanın en iyi kadın basketbolcuları arasında gösterilen Parker'ın sezon sonuna kadar sarı-lacivertli renklere bağlandığı bildirildi.
Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklamanın tamamı şöyle:
"Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, dünyanın en iyi kadın basketbolcuları arasında gösterilen Birleşik Amerikalı Pivot Candace Parker'ı sezon sonuna kadar renklerine bağladı. 1 metre 93 santim boyundaki Pivot sezon sonuna kadar Fenerbahçe'nin başarısı için mücadele edecek. Candace Parker‘a Fenerbahçe’ye hoş geldin diyor, başarılar diliyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Candace Parker Kimdir?
19 Nisan 1986 Doğumlu 1 metre 93 santimetre boyundaki Birleşik Amerikalı Pivot Candace Parker, 2008 WNBA Draftında 1. sıradan seçildi.
İlk sezonunda Yılın Çaylağı ödülünü kazanan yıldız basketbolcu, 2008 yılından beri formasını giydiği Los Angeles Sparks takımıyla geçtiğimiz sezon WNBA Şampiyonluğu yaşarken; finallerin en değerli oyuncusu seçildi.
Parker geçen sezonu 15.3 sayı, 7.4 ribaund, 4.9 asist, 1.3 top çalma ve 0.9 blok ortalaması ile tamamladı.
2008 ve 2013 yıllarında da sezonun en değerli oyuncusu olan Parker, 3 kez All Star seçildiği ligde 4 defa da yılın en iyi takımında yer alırken; 2 kez Ribaund Kraliçesi olma başarısı gösterdi.
Avrupa'da 2010 - 2015 yılları arasında Rusya'nın Ekaterinburg takımında forma giyen Candace Parker, 1 Eurolig, 5 Rusya Ligi, 4 de Rusya Kupası şampiyonlukları yaşadı.
Amerika Birleşik Devletleri Kadın Basketbol Milli Takımı’nda da görev yapan Parker, 2008 Pekin ve 2012 Londra Olimpiyatlarında Altın Madalya kazandı.
NCAA'de smaç basan ilk kadın basketbolcu ünvanına sahip Parker, geçtiğimiz sezonu Çin Ligi'nde geçirdi.
Sezon sonuna kadar anlaşma sağlanan ve çubuklu formanın başarısı için mücadele edecek olan Candace Parker, Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nın Türkiye Kupası maçlarında forma giyemeyecek."

28. Hafta Spor Toto Maç Sonuçları | 24-28 Şubat 2017


Sıra Maç Skor Sonuç Maç Günü Maç Saati
1 GALATASARAY AŞ.-BEŞİKTAŞ AŞ. 0-1 2 Pazartesi 20:00
2 OSMANLISPOR-M.BAŞAKŞEHİR 0-1 2 Pazar 16:00
3 GAZİANTEPSPOR-FENERBAHÇE AŞ. 1-1 0 Pazar 19:00
4 A.KONYASPOR-TRABZONSPOR AŞ. 1-1 0 Cumartesi 19:00
5 AKHİSAR BLD.G.SPOR-ANTALYASPOR AŞ. 3-0 1 Cumartesi 16:00
6 A.ALANYASPOR-ADANASPOR AŞ. 4-1 1 Cumartesi 15:00
7 ÇAYKUR RİZESPOR AŞ.-KAYSERİSPOR 2-4 2 Cuma 19:00
8 KARDEMİR KARABÜKSPOR-GENÇLERBİRLİĞİ 1-0 1 Pazar 13:30
9 KASIMPAŞA AŞ.-BURSASPOR 4-0 1 Cuma 20:00
10 SCHALKE-HOFFENHEİM 1-1 0 Pazar 19:30
11 INTER-ROMA 1-3 2 Pazar 22:45
12 ALAVES-VALENCIA 2-1 1 Cumartesi 15:00
13 REAL BETİS-SEVILLA 1-2 2 Cumartesi 18:15
14 ATLETICO MADRID-BARCELONA 1-2 2 Pazar 18:15
15 VILLARREAL-REAL MADRID 2-3 2 Pazar 22:45
15 Bilen 2 ADET 108.216,42 TL
14 Bilen 65 ADET 1.902,71 TL
13 Bilen 951 ADET 130,05 TL
12 Bilen 8433 ADET 18,33 TL İKRAMİYE KAZANDILAR.
Kapanış 24 ŞUBAT 2017 CUMA SAAT : 19.00
Açıklamalar

27 Şubat 2017 Pazartesi

Talisca Kartal'ı uçurdu

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, Türk Telekom Arena'da Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın kapanış maçında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.
Türk Telekom Arena'da ligin zirvesini yakından ilgilendiren maçta lider Beşiktaş ezeli rakibi Galatasaray'ı 1-0 yenerek rakipleri ile arasındaki puan farkını açtı.
İlk yarısı golsüz sona eren mücadelenini ikinci yarısının hemen başında 47. dakikada Talisca ile aradığı golü bulan Beşiktaş zirve yarışını sürdürdü.
Galatasaray'da Jan Olde Riekerink'in ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Igor Tudor, ilk kez taraftarı önüne çıktığı maçta sarı-kırmızılıları sevindiremedi.
Bu sonucun ardından Beşiktaş 50 puanla zirvedeki yerini koruruken, Galatasaray 40 puanda kaldı.
Ligde gelecek hafta lider Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u konuk edecek. Galatasay ise Antalyaspor'a konuk olacak.
MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI
6. dakikada Quaresma'nın soldan ceza sahasına ortasında arka direkte Babel topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta gitti.
31. dakikada Podolski'nin ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Carole, Fabricio'nun kalesini terk ettiği pozisyonda meşin yuvarlağı içeri çıkarırken, araya giren savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
Aynı dakikada Sneijder'in soldan ortasında arka direkte Yasin Öztekin, hızlı gelen topa istediği gibi vuramadı.
43. dakikada Talisca'nın uzak mesafeden çektiği sert şutta, kaleci Muslera yatarak topu kontrol etti.
Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 berabere tamamlandı.
47. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Sağ çaprazdan, ceza sahasının hemen önünden serbest vuruş kullanan Talisca'nın şutunda, barajda Bruma'ya çarpan top kaleci Muslera'yı yanıltarak ağlara gitti.
59. dakikada Bruma'nın ceza alanı dışından çektiği şutta, savunmaya da çarpan top kaleci Fabricio'da kaldı.
60. dakikada Tolga Ciğerci'nin pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Bruma'nın vuruşunda, kaleci Fabricio meşin yuvarlağı kontrol etti.
71. dakikada Quaresma'nın sağdan yaptığı ortada, kale sahası önünde iyi yükselen Cenk Tosun'un kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.
82. dakikada Carole'ün soldan yaptığı ortada, ceza sahasında müsait durumda topla buluşan Podolski'nin kötü vuruşunda, meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.
85. dakikada Podolski'nin sağ çaprazdan attığı sert şutta, top uzak kale direğinin üstünden oyun alanını terk etti.
Beşiktaş karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.
Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz
Galatasaray: Muslera, Semih Kaya, Chedjou, Hakan Balta, Yasin Öztekin (Dk. 76 Rodrigues), Selçuk İnan (Dk. 60 Tolga Ciğerci), De Jong, Carole, Sneijder (Dk. 75 Eren Derdiyok), Bruma, Podolski
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül (Dk. 67 Beck), Atınç Nukan, Marcelo, Adriano, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 83 Gökhan İnler), Quaresma, Talisca (Dk. 71 Tolgay Arslan), Babel, Cenk Tosun
Gol: Dk. 47 Talisca (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 22 Talisca (Beşiktaş), Dk. 37 Selçuk İnan, Dk. 90+3 Podolski (Galatasaray)

Avrupa'nın 5 büyük liginde görünüm

Avrupa'nın 5 büyük futbol liginde, İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya ve Fransa heyacan sürüyor.

Avrupa'nın 5 büyük futbol liginde heyecan, İngiltere (Premier Lig), Almanya (Bundesliga), İspanya (La Liga), İtalya (Serie A) ve Fransa'daki (Ligue 1) karşılaşmalarla devam etti.
İngiltere'de Chelsea, Almanya'da Bayern Münih, İspanya'da Real Madrid, İtalya'da Juventus, Fransa'da ise Monaco bu hafta da zirvedeki yerlerini bırakmadı.
- La Liga
La Liga'da Villarreal deplasmanında 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen 3-2 kazanan Real Madrid, zirvedeki yerini korudu.
Liderin en yakın takipçisi Barcelona, Atletico Madrid deplasmanında 2-1'lik skorla galip geldi.
Puan cetvelinin 3. sırasında yer alan Sevilla, derbide karşılaştığı Real Betis'i 2-1 mağlup etti.
Ligde 24 hafta sonunda bir maç eksiğine rağmen 55 puanla liderlik koltuğunda oturan Real Madrid'i, 54 puanla Barcelona ve 52 puanla Sevilla takip etti. Atletico Madrid ise 45 puanda kaldı.
- Premier Lig
Lider Chelsea, 26. haftada ağırladığı Swansea City'yi 3-1'lik skorla geçti.
Zirve takipçilerinden Tottenham, evinde Stoke City'yi 4-0 mağlup ederek kayıp yaşamadı.
Lig Kupası finali nedeniyle Manchester City-Manchester United ve Southampton-Arsenal maçlarının ertelendiği ligde, zirve yarışından kopmak istemeyen Liverpool, bu akşam son şampiyon Leicester City ile deplasmanda karşılaşacak.
Chelsea'nin 63 puanla lider olduğu Premier Lig'de Tottenham 53, Manchester City 52, Arsenal 50, Liverpool 49 ve Manchester United 48 puan topladı.
- Serie A
Serie A'da son 5 sezonun şampiyonu Juventus, sahasında Empoli'yi 2-0 yendi.
Liderin takipçisi başkent ekibi Roma da konuk olduğu Inter'i 3-1 ile geçti.
Napoli, evinde Atalanta'ya 2-0 yenilerek ligde 14 maç sonra mağlup oldu.
Ligde 66 puanla zirvede yer alan Juventus, ikinci sıradaki Roma'nın 7 puan önünde bulunuyor.
- Bundesliga
Bundesliga'nın 22. haftasında konuk ettiği Hamburg'u 8-0 yenen Bayern Münih, birinci sıradaki yerini korudu.
Liderin takipçilerinden Leipzig evinde Köln'ü 3-1, Borussia Dortmund da deplasmanda Freiburg'u 3-0 mağlup etti.
Ligde 53 puan toplayan Bayern Münih, Leipzig'in 5 puan önünde liderliğini sürdürdü. Bu iki takımı, 40 puanla Borussia Dortmund, 38 puanla Hoffenheim, 37 puanla Hertha Berlin izledi.
- Ligue 1
Ligue 1'de bu sezon farklı galibiyetleriyle dikkati çeken lider Monaco, deplasmanda Guingamp'ı 2-1'lik skorla geçti.
Son 4 sezonun şampiyonu Paris Saint-Germain (PSG), deplasmanda karşılaştığı Olympique Marsilya önünde 5-1 galip geldi.
Zirve takipçilerinden Nice ise evinde Montpellier'yi 2-1 yendi.
Bu sonuçların ardından Monaco, 27 haftada topladığı 62 puanla liderliğini korudu. PSG ve Nice 59'ar puanla Monaco'yu takip etti.

Dev kapışma! Galatasaray mı, Beşiktaş mı?

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş bugün derbi maçta karşılaşacak.

Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın kapanış maçında Galatasaray ile Beşiktaş bugün karşı karşıya gelecek.
Türk Telekom Arena'da saat 20.00'de başlayacak ve zirve yarışını yakından ilgilendiren derbiyi hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Süper Lig'de ikinci yarının ilk derbisinde Yıldırım'ın yardımcılıklarını Ekrem Kan ile Asım Yusuf Öz yapacak. Dev maçın dördüncü hakemi ise Volkan Bayarslan olacak.
Ligin zirvesini yakından ilgilendiren derbi öncesi Beşiktaş 47 puanla liderlik koltuğunda otururken, 40 puanlı Galatasaray haftaya üçüncü sırada girdi.
Derbiye ev sahipliği yapacak Galatasaray, rakibini yenerek, şampiyonluk yarışında aradaki puan farkını 4'e düşürmek istiyor.
Lig lideri Beşiktaş ise, derbiden galibiyetle ayrılarak, zirvede rakibiyle arasındaki puan farkını 10'a çıkarmayı amaçlıyor.
Sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde Vodafone Arena'da yapılan müsabaka 2-2 bitti.
İŞTE DEV MAÇIN MUHTEMEL 11'LERİ...
GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Chedjou, Linnes (Carole), Selçuk İnan, De Jong, Yasin (Rodrigues), Sneijder, Bruma ve Podolski
BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Atınç Nukan, Marcelo, Adriano, Oğuzhan Özyakup, Atiba Hutchinson, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk Tosun.
Galatasaray ile Beşiktaş, 93 yıllık rekabette 341. kez karşılaşacakları derbinin hazırlıklarını bu akşam yapacakları idmanlarla tamamlayacak.
Tudor ilk kez Türk Telekom Arena'da olacak
Galatasaray'da Jan Olde Riekerink'in ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Igor Tudor, ilk kez taraftarı önüne çıkacak.
Sarı-kırmızılı ekibin başındaki ilk müsabakasına Çaykur Rizespor deplasmanında çıkan Tudor, Türk Telekom Arena'daki siftahını ise Beşiktaş derbisinde yapacak.
Muslera, Simovic'in rekoruna göz dikti
Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera, Beşiktaş derbisinde bir rekora da ortak olacak.
Uruguaylı file bekçisi, Beşiktaş karşısında da kaleyi koruması halinde, Süper Lig kariyerindeki 188. lig maçına çıkacak ve 27 yıldır Zoran Simovic'e ait olan, "Galatasaray formasıyla en fazla lig maçına çıkan yabancı oyuncu." rekorunu egale edecek.
Öte yandan, Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Sabri Sarıoğlu ise Beşiktaş derbisinde görev alması durumunda kariyerinin 350. lig müsabakasına çıkmış olacak.
Caner Erkin, Necip Uysal ve Tosic yok
Beşiktaş'ta derbi maç öncesinde Caner Erkin, Necip Uysal ve Dusko Tosic'in sakatlıkları bulunuyor.
Caner, ağır sakatlığı nedeniyle henüz takımla çalışmalara başlamazken, tedavileri tamamlanan Matej Mitrovic ile Adriano Correia hazır hale geldi. Hapoel Beer-Sheva ile oynanan iki maçta da ilk 11'de şans bulan Necip Uysal ise dünkü antrenmanda yaşadığı sakatlık nedeniyle derbiyi kaçıracak.
Şenol Güneş'in, sakatlıktan yeni çıkan Mitrovic'i oynatması beklenmiyor. Adriano ise diğer lig maçlarında olduğu gibi takımdaki yerini alabilecek.
Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 4 maç ceza verilen siyah-beyazlı oyuncu Dusko Tosic, Galatasaray'a karşı da formasından uzak kalacak.
Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile yapılan son 16 turu maçında kırmızı kart gören ve rakibine yaptığı hareketten dolayı 4 maç ceza alan Tosic, Kardemir Karabükspor ve Akhisar Belediyespor maçlarında forma giyememişti. Tosic, gelecek haftaki Çaykur Rizespor mücadelesiyle cezasını tamamlayacak.
Siyah-beyazlı taraftarlar ilk kez
Beşiktaş taraftarı, Türk Telekom Arena'da ilk kez takımlarına destek verme fırsatını yakalayacak.
Galatasaray'ın eski stadı Ali Sami Yen'de birçok maçta Beşiktaş'ı yalnız bırakmayan taraftarlar, deplasman yasağı nedeniyle sarı-kırmızılı ekibin yeni yuvası Türk Telekom Arena'da derbi izleme şansı bulamamıştı.
Bu sezon başında derbilerde deplasman yasağının kalkması yönünde alınan kararın ardından takımlarını Türk Telekom Arena'da ilk kez izleme fırsatı bulacak siyah-beyazlı taraftarlar, toplu halde stada götürülecek. Yaklaşık 2 bin 400 siyah-beyazlı taraftar, yarın saat 14.30'dan itibaren Vodafone Arena önünde bir araya gelecek. Otobüslerle Türk Telekom Arena'ya gidecek taraftarlar, maçın ardından aynı şekilde dönecek.



26 Şubat 2017 Pazar

Fenerbahçe'de kötü gidiş sürüyor

Fenerbahçe, 22. hafta maçında deplasmanda Gaziantepspor'a ile berabere kaldı.

Spor Spor Toto Süper Lig'de lider Beşiktaş'ın 10 puan gerisinde haftaya giren Fenerbahçe, küme düşme hattından kurtulamaya çalışan Gaziantepspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve bir ağır darbe daha aldı. Zirve yarışından iyice kopan sarı-lacivertliler ekibin resmi maçlardaki galibiyet hasreti 5 maça çıkarken tribünlerden yine "yönetim istifa" tezahüratları yükseldi.
Gaziantep Arena'da oynanan kritik mücadelede ev sahibi Gaziantepspor Sefa Yılmaz'ın 11. dakikada attığı gol ile 1-0 öne geçti. Konuk Fenerbahçe, bu gole 23. dakikada Lens ile yanıt verdi: 1-1
Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla tamamlandı. İkinci yarısı ve özellikle son anları nefes kesen maçta her iki ekip de girdikleri pozisyonları gole çeviremedi. Mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.
Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 38'e, Gaziantepspor ise 16'ya çıkardı.
İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI...
7. dakikada sol kanattan kazanılan serbest atışı kullanan Lens'in ceza alanına ortasında Neustaedter'in kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.
GOL: 11. dakikada Gaziantepspor, öne geçti. Defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Ghilas, ceza sahası sağ çaprazında topu Skrtel'den kurtardıktan sonra sert vurdu. Kaleci Fabiano'dan seken topu altıpasın sağ çaprazında önünde bulan Sefa Yılmaz, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0
GOL: 23. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Volkan Şen'in pasında sağ kanatta topla buluşan Alper Potuk, ceza alanına ortasını yaptı. Arka bölümdeki Lens, bekletmeden düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-1
41. dakikada soldan Lens'in yerden pasında, ön direkte Sow topa ayak koydu. Gaziantepspor savunması kaleye yönelen topa müdahale ederek meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
Karşılaşmanın ilk yarısı, 1-1 berabere sona erdi.
İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI...
Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantepspor ile 1-1 berabere kaldı.
52. dakikada sol taraftan Lens'in kullandığı köşe vuruşunda, arka direkteki Sow topu içeriye çevirdi. Gaziantepspor defansı meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
68. dakikada ceza sahası dışından sol çaprazdan Marcinho'nun sert vuruşunda, kaleci Fabiano son anda topu kornere çeldi.
81. dakikada uzak mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen İsmail Köybaşı şutunu çekti. Meşin yuvarlak auta gitti.
84. dakikada sağ taraftan kazanılan köşe vuruşunda Lens, ceza alanına ortasını yaptı. Ön bölümdeki Skrtel'in topun gelişine sağ ayağıyla vuruşunda, kaleci Victor'dan seken topu defans kornere attı.
84. dakikada ceza alanı sol çaprazında topu önünde bulan Chahechouhe'un vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
90. dakikada Lens'in ara pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Fernandao, kaleciden sıyrıldıktan sonra şutunu çekti. Kademeye giren Musa Nizam, kale çizgisi üzerinden topu uzaklaştırdı.
90 5. dakikada Gaziantepspor, önemli bir fırsattan sonuç alamadı. Ev sahibi ekibin hızlı gelişen atağında, sağ kanatta topla hareketlenen Ghilas, ceza alanına yerden ortasını yaptı. Arka direkte Kangwa, uygun pozisyonda şutunu çekti. Meşin yuvarlak, az farkla yandan auta gitti.
Karşılaşma, 1-1 berabere sona erdi.
Stat: Gaziantep Arena
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Kemal Yılmaz, Serkan Çimen
Gaziantepspor: Victor, Reis, Barış Yardımcı, Elyasa Süme, Pedroso (Dk. 46 Musa Nizam), Fatau, Ben-Hatira, Marcinho (Dk. 83 Kangwa), Kislyak, Sefa Yılmaz (Dk. 61 Orkan Çınar), Ghilas
Fenerbahçe: Fabiano, Van der Wiel, Skrtel, Neustaedter, İsmail Köybaşı, Alper Potuk (Dk. 76 De Souza), Volkan Şen (Dk. 72 Chahechouhe), Ozan Tufan, Mehmet Topal, Lens, Sow (Dk. 72 Fernandao)
Goller: Dk. 11 Sefa Yılmaz (Gaziantepspor), Dk. 23 Lens (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 17 Pedroso, Dk. 45 Kislyak, Dk. 63 Fatau, Dk. 88 Ghilas, Dk. 90 3 Elyasa Süme (Gaziantepspor), Dk. 45 1 Alper Potuk, Dk. 88 De Souza (Fenerbahçe)

Medipol Başakşehir'den kritik galibiyet


Osmanlıspor, Süper Lig’in 22. haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Medipol Başakşehir’i konuk etti.

Osmanlı Stadı'nda oynanan karşılaşmada Medipol Başakşehir, Osmanlıspor'u 1-yenerek kritik bir galibiyete imza attı. Medipol Başakşehir'e 3 puanı getiren golü 7. dakikada Mustafa Pektemek kaydetti.
Bu sonuçla 2 maç aradan sonra galip gelen Medipol Başakşehir 46 puana yükseldi. Osmanlıspor ise 30 puanda kaldı.
Medipol Başakşehir'de maçın uzatma bölümünde Alexandru Epureanu kırmızı kart gördü.

MAÇTAN DAKİKALAR
7. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Emre Belözoğlu'nun soldan kullandığı köşe atışında altıpas üzerinde iyi yükselen Mustafa Pektemek kafayla topu filelere gönderdi: 0-1
18. dakikada Mehmet Güven'in hatalı pasında savunmanın arkasında topla buluşan Cengiz Ünder, kaleci Karcemarskas'la karşı karşıya kaldı. Cengiz Ünder'in vuruşunda, Karcemarskas topa sahip oldu.
31. dakikada Delarge, sağ kanattan getirdiği topu ön direkteki Bifouma'ya aktarmak isterken meşin yuvarlak bu bölümdeki oyuncuları geçerek arka direkteki Maher'in önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda, kaleci Volkan Babacan son anda topu kornere çeldi.
Karşılaşmanın ilk yarısı, Medipol Başakşehir'in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
48. dakikada ceza alanında Visca ile Mossoro arasındaki paslaşmada topla son olarak buluşan Mossoro'nun vuruşunda, savunmaya da çarpan top kaleci Karcemarskas'ta kaldı.
57. dakikada ceza yayı üzerinde topa sahip olan Maher, meşin yuvarlağı geriden gelen Ndiaye'ye kazandırdı. Bu futbolcunun yerden sert vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
64. dakikada Ndiaye'nin pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla bulaşan Bifouma'nın şutunda kaleci Volkan Babacan'dan seken topu savunma oyuncuları kornere gönderdi. Aynı dakika içinde kullanılan köşe atışında altıpas üzerindeki Ndiaye'nin kafa vuruşunda, top direğe çarparak auta çıktı.
70. dakikada Mossoro, topu ceza alanına hareketlenen Visca'nın önüne bıraktı. Bu futbolcu, kalesini terk eden Karcemarskas'ın yanından topa dokundu. Meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
90 1. dakikada Medipol Başakşehir'de Epureanu, rakibine yaptığı hareket nedeniyle ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.
Medipol Başakşehir, müsabakayı 1-0 kazandı.
Stat: Osmanlı
Hakemler: Cüneyt Çakır, Tarık Ongun, Alpaslan Dedeş
Osmanlıspor: Karcemarskas, Vrsajevic, Numan Çürüksu, Prochazka, Pinto, Mehmet Güven (Dk. 46 Webo), Musa Çağıran, Ndiaye, Maher (Dk. 77 Erdal Kılıçaslan), Delarge (Dk. 59 Luiz Carlos), Bifouma
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Caiçara, Yalçın Ayhan, Epureanu, Alparslan Erdem, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Visca (Dk. 89 Eren Albayrak), Mossoro (Dk. 79 İrfan Can Kahveci), Cengiz Ünder (Dk. 74 Napoleoni), Mustafa Pektemek
Gol: Dk. 7 Mustafa Pektemek (Medipol Başakşehir)
Kırmızı kart: Dk. 90 1 Epureanu (Medipol Başakşehir)
Sarı kartlar: Dk. 25 Delarge, Dk. 37 Prochazka (Osmanlıspor)