TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

15 Eylül 2018 Cumartesi

"En iyi alternatif, Fenerbahçe B adında bir takım kurmak"

Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli, önümüzdeki sezon Fenerbahçe B adında bir rezerv takım kurabileceklerini söyledi.

Comolli, Kalamış'taki bir restoranda basın mensuplarıyla sohbet toplantısı gerçekleştirdi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından önümüzdeki sezon 21 Yaş Altı Ligi'nin kaldırılması konusuna değinen Comolli, "Bu konuda daha önce fikirlerimi paylaşmış, reaksiyonumu vermiş, bize danışılmadığını belirtmiştim. Bu konu önceki yönetim ve teknik ekiple paylaşılmış olsa bile, bizimle de paylaşılması gerekiyordu. Gerçekten dramatik bir olay." ifadelerini kullandı.
Tecrübeli futbol adamı, Fenerbahçe'nin konu hakkında nasıl bir çözüm üreteceği sorusuna ise şöyle cevap verdi:
"Önümüzde 3 alternatif var. Birincisi, TFF kulüplerle tekrardan bir iletişim kurar ve kararını gözden geçirir. Diğeri, Spor Toto 1. Lig veya TFF 2. Lig'den bir kulüp alabiliriz. Üçüncü alternatif, bizim için en uygun görüneni. En iyi alternatif, Fenerbahçe B adında bir takım kurmak. Bu takım hem 2. hem de 3. ligde rekabet içerisinde olacak. Genç oyuncu gelişimi konusunda en başarılı ülkelerdeki kulüplerin, her zaman ikinci veya üçüncü liglerde oynayan birer rezerv dediğimiz, 23 yaş altı takımları var. Her takımda bu yaşı geçen 3 oyuncu oynayabiliyor. Fenerbahçe'yi ilgilendiren, TFF'nin Fenerbahçe B adı altında 2. Lig'de oynamasına izin vermesidir. Bu takımın oluşmasının en önemli yanı, aynı tesis, aynı sağlık ekibi, aynı scout ekibi ve aynı analiz departmanından yararlanacak olmamız. Bu nedenle bunu en iyi seçenek görüyoruz. Genç oyuncuların gelişimi anlamında aynı tesiste hepsine hakim olmak çok ama çok hayati."
- "Ozan Tufan'dan vazgeçmek istemedim"
Damien Comolli, kadro dışı bırakılan milli futbolcu Ozan Tufan'dan vazgeçmek istemediğini dile getirdi.
Ozan'ın inanılmaz bir potansiyele sahip olduğunu, hem teknik hem de fiziksel anlamda birçok şey yapabileceğini ve bunu oyuncuyla paylaştığını vurgulayan Comolli, şöyle devam etti:
"Bir oyuncunun kendi potansiyelini gösterememesi çok üzücü bir durum. İyi oyuncuların başarılı olamamasından nefret ederim ve böyle zamanlarda kendimi de suçlarım. Ozan Tufan'ın kadro dışı kalması tamamen futbolla alakalı bir karardı, çünkü 28 kişilik kadronun yapılmasında bir takım kararlar almamız gerekiyordu. Seçtiklerimiz, daha hazır ve takıma daha uygun oyunculardı. Ozan'dan, tarif ettiğim özelliklerinden dolayı vazgeçmek istemediğimi Başkan'a söyledim."
Türk futbolunun, Ozan Tufan gibi bir futbolcuyu kaybetmesinin çok üzücü olacağını savunan Comolli, şöyle konuştu:
"Kariyerim boyunca geçmişte çalıştığım dünya çapındaki bütün oyuncuların ortak bir özelliği vardı. Yapmaları gerekenin fazlasını yapıyorlardı. Bir kulüp futbolcu için yüzde 100'ünü veriyorsa oyuncunun daha fazlasını yapması gerekir. Bu yüzden daha fazlasını vermenin altını çizdim. Ozan bunu yapmaya hazır mı? Onun için yapabileceklerimiz belli bir yere kadar. Geçen günlerde ona da söylediğim gibi, sonunda her şey onun kararı olacak."
Yeni oyuncuların fazlalığı sebebiyle teknik direktör Phillip Cocu'nun zorluklarla karşılaştığını vurgulayan Comolli, "Bu kadar kısa süre, gelen her teknik direktör için başa çıkması zor bir durum. Söylemesi kolay olabilir fakat yapması daha zor olacak. Hep beraber savunmalıyız, hep beraber hücuma çıkmalıyız, sahada daha olgun olmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.
Transfer döneminde kaleci konusunda Harun Tekin'in kendileri için öncelik olduğunu söyleyen Fransız sportif direktör, futbol A takımı ile ilgili tüm kararların, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulüp asbaşkanı Semih Özsoy ve kendisi tarafından alındığını aktardı.
- "Önümüzdeki sezonlar için yatırım yaptık"
Damien Comolli, transfer döneminde kadrolarına kattıkları genç oyuncular ile önümüzdeki sezonlar için yatırım yaptıklarını belirtti.
Transfer edilen genç futbolculardan bazılarının 2 hafta, bazılarının ise 2 sene sonra sahada görüleceğini kaydeden Comolli, "Berke ve Ferdi gibi gelecek sezon ve ilerleyen sezonlar için bir yatırım yaptık. Şu anda da yararlanabileceğimiz Jailson Marques ve Diego Reyes gibi genç oyuncuları da kadromuza kattık." ifadelerini kullandı.
Damien Comolli, teknik direktör Phillip Cocu'nun, çalıştığı yardımcı antrenörlerden çok memnun olduğunu vurguladı.
Transfer döneminde istedikleri her pozisyona oyuncu aldıklarını aktaran Comolli, "Takıma kazandırmak istediğimiz bazı oyunculara ekonomik anlamda yetişemedik. Onların yerine yine istediğimiz başka isimlerle sözleşme imzaladık. Eğer Giuliano ve Josef de Souza'nın satışından sonra onların yerine oyuncu alamasaydım, o zaman pişman olurdum." diye konuştu.
Kaleci Volkan Demirel'in sözleşmesinin uzatılması konusunda Comolli, şunları aktardı:
"Volkan ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bu kararı verdik. Kendisine birinci kaleci olmayabileceğini söyledik. Volkan da kim olursa olsun yeni gelecek kaleciye destek vereceğini söyledi. Onun bu tutumu ve destekleyici tarzı harikaydı. Kaleci transferini daha önce yapamamamızın sebebi, kullanabileceğimiz para miktarı gerçekten çok azdı. Aynı anda hem bir kaleci hem de bir santrfor alamazdık. Elimize para geçer geçmez kaleci transferini gerçekleştirdik. Yeni bir kaleciyle sözleşme imzalamamız için transfer dönemi bitmeden önce B, C ve D planlarımız vardı."
Damien Comolli, kabul ettikleri bazı transfer tekliflerinin, futbolcular gitmek istemediği için gerçekleşmediğini vurguladı.
Takımdan ayrılan futbolcuların finansal anlamda çok iyi sözleşmelere imza attıklarını ve bu sebeple kulüpten mutlu ayrıldıklarını dile getiren Comolli, "Onlara futbolcu olarak saygı duyuyoruz. Yönetimde insanlara saygı duymanız, şeffaf yönetmeniz önemli. Bir oyuncu kalmak istiyorsa benim için bütün oyuncular eşittir. Giden oyuncuların hiçbiri bana 'ben gitmek istemiyorum, beni zorla gönderdin' diye bir şey söylemedi. Gitmiş olan oyuncular finansal anlamda inanılmaz sözleşmelere imza attı." şeklinde görüş belirtti.
Transfer ettikleri her genç futbolcu için bireysel planlarının bulunduğuna ve gerekirse Berke Özer ve Ferdi Kadıoğlu'nu kiralamayı düşünebileceklerine değinen Comolli, şöyle devam etti:
"Bu, bizimle oyuncu arasında çok dinamik bir ilişki. 'Biz böyle istiyoruz, sen de yapacaksın' gibi tek yönlü bir ilişki değil. Her iki oyuncuya da sezonun ilk kısmı için burada kalacaklarını söyledik. Ocak ayında tekrar durumu gözden geçireceğiz, kiralık gitmeyi uygun görürlerse bu konuyu değerlendireceğiz. İki oyuncuyla da neredeyse her zaman konuşuyorum fakat bana tekrarla çok şey öğrendiklerini ve burada kalmak istediklerini söylüyorlar. Eğer gelişmeleri için kiralamak daha uygun formülse bunu yapabiliriz fakat şu an düşünmüyoruz."
Futbolcuların hem saha içi hem de saha dışında iyi bir uyum yakaladıklarını vurgulayan Comolli, şunları kaydetti:
"Cocu takıma geldiğinde 'Halihazırda olan oyuncularla kendi planımı uygulayabilirim.' demişti, fakat kendisi transferlerin olacağını biliyordu. Takıma katılan her yeni hoca gibi o da takımdaki bazı bölgelere ihtiyaç olduğunu söyledi. Atiker Konyaspor maçı bizim için çok hayati ve futbolcular bunun bilincinde. Üst üste alınan 3 mağlubiyetin ardından daha iyi gördüm ki futbolcular bu takıma çok değer veriyor ve kulübü çok önemsiyor."

Beşiktaş, Evkur Yeni Malatyaspor’u devirdi

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya geldi.

Vodafone Park'ta oynanan mücadeleyi siyah-beyazlı ekip 2-1 kazandı.
Beşiktaş'a 3 puanı getiren golleri 52'nci dakikada Pepe ve 81'de Babel attı.
Evkur Yeni Malatlayspor'un tek golü ise 89'uncu dakikada Guilherme'den geldi.
Bu arada Beşiktaş'ta Medel, mücadelenin 74'üncü dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Bu sonuçla Beşiktaş puanını 10'a çıkarttı. Evkur Yeni Malatyaspor 7 puanda kaldı.
MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında oynanan Beşiktaş-Evkur Yeni Malatyaspor maçının ilk yarısı golsüz sona erdi.
21. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Quaresma sağdan aut çizgisine yakın bir noktadan kullandığı serbest vuruşta topu ceza sahası dışındaki Ljajic'e çıkardı. Siyah-beyazlı oyuncunun şutunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
35. dakikada Quaresma'nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Gökhan Gönül meşin yuvarlağa kafayla vurdu, top üstten dışarı çıktı.
42. dakikada Ljajic'le verkaç yaparak sağdan ceza sahasına giren Quaresma'nın çaprazdan dar açısına rağmen şutunda top kaleci Ertaç Özbir'den oyun alanına döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.
45 3. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Giulherme'nin vuruşunda Karius topu kornere çeldi.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.
2. Devre
48. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan ve hızla içeri giren Caner Erkin'in yerden şutunda, meşin yuvarlak uzak direğin yanından dışarı gitti.
52. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Quaresma'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde iyi yükselen Pepe'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0
55. dakikada Sadık Çiftpınar'ın uzun topunda Pepe'nin kaçırdığı Boutaib bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Evkur Yeni Malatyasporlu oyuncunun vuruşunda Karius gole izin vermedi.
60. dakikada Aleksic'in kaleye uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta Karius meşin yuvarlağı kornere çeldi.
81. dakikada Beşiktaş'ın ikinci golü geldi. Caner Erkin'in uzun topunu kafayla kontrol ederek soldan çizgiye inen Negredo'nun yerden ortasında Babel gelişine vurarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0
89. dakikada Evkur Yeni Malatyaspor gol buldu. Beşiktaşlı futbolcuların ceza sahası önünde uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Boutaib'in şutunda Karius'tan dönen meşin yuvarlağı Aleksic boş kaleye gönderdi. Caner Erkin'in çizgide müdahale ettiği top Giulherme'ye çarpıp ağlara gitti: 2-1
90 6. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Gökhan Gönül'ün üst köşeye giden şutunda, kaleci Ertaç Özbir meşin yuvarlağı kornere çeldi.
Beşiktaş karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Beşiktaş: 2 - Evkur Yeni Malatyaspor: 1
Stat: Vodafone Park
Hakemler: Halil Umut Meler, İbrahim Çağlar Uyarcan, Cevdet Kömürcüoğlu
Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Caner Erkin, Medel, Oğuzhan Özyakup, Quaresma (Dk. 73 Tolgay Arslan), Ljajic, Lens (Dk. 46 Babel), Negredo (Dk. 90 Adriano)
Evkur Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Chebake, Mina, Sadık Çiftpınar, Erkan Kaş, Donald (Dk. 79 Ahmed Ildiz), Murat Yıldırım (Dk. 90 Mustafa Eskihellaç), Aleksic, Guilherme, Adem Büyük (Dk. 66 Pereira), Boutaib
Goller: Dk. 52 Pepe, Dk. 81 Babel (Beşiktaş), Dk. 89 Guilherme (Evkur Yeni Malatyaspor)
Kırmızı kart: Dk. 75 Medel (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 20 Mina, Dk. 37 Chebake, Dk. 61 Adem Büyük (Evkur Yeni Malatyaspor), Dk. 83 Caner Erkin (Beşiktaş)

Göztepe ilk yarıda işi bitirdi

Spor Toto Süper Lig'de ilk 4 haftada 3 puan toplayan Göztepe, 5. hafta mücadelesinde Kayserispor'u konuk etti.

Bornova Stadı'nda oynanan mücadeleyi 2-0 kazanan İzmir ekibi ikinci galibiyetine imza attı.
Göztepe'ye 3 puanı getiren golleri 18'inci dakikada Yasin Öztekin ve 20'inci dakikada Alpaslan Öztürk attı.
Bu sonuçla Göztepe puanını 6'ya çıkarttı. Kayserispor 8 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
Spor Toto Süper Lig'de Göztepe-Kayserispor maçının ilk yarısını ev sahibi ekip 2-0 önde tamamladı.
Karşılaşmanın 3. dakikasında Jerome'un ceza sahası dışından attığı sert şutta kaleci Lung topu kontrol etti.
18. dakikada Göztepe öne geçti. Sol kanattan Traore'nin yaptığı ortada Kayserisporlu savunma oyuncularından seken top ceza alanı içindeki Yasin Öztekin'e kadar geldi. Bu oyuncunun sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.
20. dakikada Göztepe farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan Yasin Öztekin'in kullandığı köşe vuruşunda ceza alanı içinde topla buluşan Alpaslan Öztürk'ün vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0.
22. dakikada ceza alanı dışından Deniz Türüç'ün şutunda top yandan auta gitti.
40. dakikada Yasin Öztekin'in pasıyla sol çapraz pozisyonda topla buluşan Halil Akbunar'ın vuruşunda top direkten oyun alanına döndü. Meşin yuvarlağı iyi takip eden Borges'in vuruşunda Kayserisporlu oyuncular topu uzaklaştırdı.
Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü Göztepe'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Karşılaşmanın 53. dakikasında Borges'in pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Jerome'un şutunda kaleci Lung meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
78. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Rotman'ın şutunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.
Müsabaka Göztepe'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Göztepe: 2 - Kayserispor: 0
Stat: Bornova
Hakemler: Arda Kardeşler, Kerem Ersoy, Samet Çiçek
Göztepe: Beto, Gassama, Titi, Reis, Traore, Halil Akbunar, Alpaslan Öztürk (Dk. 66 Tayfur Bingöl), Borges, Yasin Öztekin (Dk. 89 Yalçın Kayan), Castro, Jerome (Dk. 80 Cikalleshi)
Kayserispor: Lung, Tiago Lopes, Kana Bıyık (Dk. 46 Levent Gülen), Sapunaru, Atila Turan, Deniz Türüç (Dk. 69 Gyan), Mensah, Rotman, Bilal Başacıkoğlu (Dk. 78 Varela), Chery, Umut Bulut
Goller: Dk. 18 Yasin Öztekin, Dk. 20 Alpaslan Öztürk (Göztepe)
Sarı kartlar: Dk. 45 1 Alpaslan Öztürk (Göztepe), Dk. 86 Mensah, Dk. 89 Rotman (Kayserispor)

Finalde Almanya'yı deviren Milliler şampiyon

Avrupa 22 Yaş Altı Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye, finalde Almanya'yı 67-64 yenerek şampiyon oldu.

İtalya'nın Udine kentinde düzenlenen organizasyonda son şampiyon unvanıyla mücadele eden milli takım, finalde Almanya ile karşılaştı.
İlk periyodu 22-21 önde tamamlayan Türkiye, ikinci çeyrekte farkı açarak soyunma odasına 40-31 üstün girdi.
Skor üstünlüğünü koruyan milliler, üçüncü periyodu da 53-49 önde bitirdi. Son çeyrekte de oyunu kontrolü altında tutan Türkiye, Almanya'yı 67-64 mağlup ederek üst üste ikinci şampiyonluğuna uzandı.
Milli takımda Mücahit Günaydın 32 sayı, 13 ribauntla oynarken, Enes Bulut 20 sayıyla maçı tamamladı.

Beşiktaş Mogaz, EHF Şampiyonlar Ligi'ne kötü başladı

Beşiktaş Mogaz Erkek Hentbol Takımı, EHF Şampiyonlar Ligi 2018-2019 sezonundaki ilk maçında C Grubu'nda Slovakya temsilcisi TATRAN Presov'a 28-22 yenildi.

Beşiktaş Mogaz: 22 - TATRAN Presov: 28
Salon: Şehit Polis Recep Topaloğlu
Hakemler: Radojko Brkic, Andrei Jusufhodzic (Avusturya)
Beşiktaş Mogaz: Hendawy 1 (Taner Günay), Özgür Sarak 3, Pribak 2, Krsmancic 1, Buljubasic, Mehmet Demirezen, Baran Nalbantoğlu, Tolga Özbahar 4, Onur Ersin 3, Lasica 1, Nuic 3, Şevket Yağmuroğlu, Tomic, Yiğit Yaşar Kocaarslan, Ramazan Döne 4
TATRAN Presov: Cvitkovic (Chupryna), Rabek 3, Hrstka 1, Lapajne 4, Recicar, Urban 3, Cip 3, Vucko 2, Stranovsky 3, Butorac 4, Tsarapkin 1, Gatine 3, Babic 1
Devre: 10-13
Kırmızı kartlar: Tolga Özbahar (Beşiktaş Mogaz), Hrstka (TATRAN Presov)
İki dakika cezası alanlar: Rabek, Butorac (TATRAN Presov)

Kastamonu Belediyespor avantajı kaptı

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası birinci ön eleme turu ilk maçında Kastamonu Belediyespor, sahasında İsviçre temsilcisi Brühl'ü 31-19 yendi.

Kastamonu Atatürk Spor Salonu'nda oynanan müsabakanın ilk yarısını 12-9 önde tamamlayan Kastamonu ekibi, mücadeleden 31-19 galip ayrıldı.
Kastamonu Belediyespor ile Brühl arasındaki rövanş maçı, 16 Eylül Pazar günü saat 17.00'de yine aynı salonda yapılacak.

Salon: Atatürk
Hakemler: Marija Ilieva, Silvana Karbeska
Kastamonu Belediyespor: Anca Mihaela Rombescu, Olga Laıuk 11, Yasemin Güler, Elif Sıla Aydın 2, Ljubica Nenezıc, Serpil İskenderoğlu 6, Fatmagül Sakızcan 4, Yulia Snopova 1, Sondes Hachana, Ceren Coşkun 4, Lenche Ilkova 3
Antrenör: Hakan Günal
Brühl Handball: Laura Ussia, Zerin Oezcelik, Fabienne Albrecht, Fabia Schlachter, Andrine Schnyder 1, Fabienne Tomasini 1, Sladana Dokovic, Rebecca Kündig 1, Louise Kathryn Fudge 3, Marina Schlachter 1, Fabiola Fatrizia Hestettler 1, Jennifer Murer 5, Kestin Kündig 6
Antrenör: Veronika Keller
İlk yarı: 12-9 (Kastamonu Belediyespor lehine)
İki dakika cezası alanlar: Fabienne Albrecht, Fabienne Tomasini (Brühl Handball), Yulia Snopova (Kastamonu Belediyespor)
Sarı kartlar: Marina Schlachter, Jennifer Murer (Brühl Handball) Fatmagül Sakızcan, Ceren Coşkun, Yulia Snopova (Kastamonu Belediyespor)

Ankaragücü, Akhisarspor'u tek golle devirdi

Spor Toto Süper Lig'in 5.haftasında Akhisarspor'u El Kabir'in golüyle 1-0 yenen MKE Ankaragücü, iç sahadaki ilk galibiyetini aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 5.haftasında MKE Ankaragücü, Akhisarspor'u konuk etti.
Ankara'da Osmanlı Stadı'nın zemininde gerçekleştirilen bakım çalışması nedeniyle Afyonkarahisar'da oynanan mücadeleyi MKE Ankaragücü 1-0 kazandı. Başkent temsilcisine galibiyeti getiren golü 12. dakikada El Kabir kaydetti.

Bu galibiyet sonrası Ankaragücü puanını 7'ye çıkarırken, ligde şu ana kadar galibiyeti bulunmayan takımlardan biri olan Akhisarspor ise 2 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
12. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Pinto'nun sol kanattan yaptığı ortada topla buluşan Mokhtar şık bir topuk pasıyla meşin yuvarlağı El Kabir'e çıkardı. El Kabir ceza yayı önünden yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0
25. dakikada Sissoko, ceza sahası önünde Barbosa'ya pas verdi. Topu kontrol eden Barbosa'nın vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
31. dakikada Pinto, orta sahanın gerisinde buluştuğu topla kaleye ilerledi. Pinto'nun ortasında kaleci Hopf, El Kabir'e gelmeden topu yumruklayarak uzaklaştırdı.
Müsabakanın ilk yarısı MKE Ankaragücü'nün 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
57. dakikada sol kanatta Güray Vural'ın ceza alanına ortaladığı topu savunma kornere gönderdi.
61. dakikada orta sahada topla buluşan Putsila, boş pozisyonda topu ceza sahasına kadar taşıdı ve Bifouma'ya aktardı. Bifouma'nın pasında topla buluşan El Kabir'in şutunda top auta gitti.
69. dakikada sağdan ceza alanına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Biofuma'nın kaleciden sıyrılıp altıpas üzerinde yaptığı vuruşta top yandan auta çıktı.
82. dakikada Bilal Kısa'nın sert şutunda kaleci Hopf’tan dönen topa bu kez Regattin'in vuruşunda, meşin yuvarlak yine Hopf'un müdahalesiyle kornere gitti.
MKE Ankaragücü, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

MKE Ankaragücü: 1 - Akhisarspor: 0
Stat: Afyonkarahisar Zafer
Hakemler: Volkan Bayarslan, Bahattin Duran, Tarık Ongun
MKE Ankaragücü: Hopf, Erdem Özgenç, Alihan Kubalas, Heurtaux (Dk. 67 Yalçın Ayhan), Pinto, Faty, Djedje, Bifouma, İlhan Parlak, Mokhtar (Dk. 52 Putsila), El Kabir (Dk. 85 Sedat Akçay)
Akhisarspor: Fatih Öztürk, Vrsajevic (Dk. 59 Onur Ayık), Caner Osmanpaşa, Dany, Kadir Keleş (Dk. 45 Manu), Eray Ataseven, Sissoko, Barbosa (Dk. 46 Josue), Bilal Kısa, Güray Vural, Regattin
Gol: Dk. 12 El Kabir (MKE Ankaragücü)
Sarı kartlar: Dk. 39 Dany, Dk. 82 Josue, Dk. 88 Onur Ayık (Akhisarspor), Dk. 40 Djedje, Dk. 90 Bifouma (MKE Ankaragücü)

Singapur'da pole pozisyonu Lewis Hamilton'ın

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 15. yarışı Singapur Grand Prix'sine Mercedes pilotu Lewis Hamilton ilk sıradan başlayacak.

Singapur'daki 5 bin 63 metrelik Marina Bay Street Pisti'nde 61 tur üzerinden yapılacak yarışın sıralama turlarında, Mercedes'in 33 yaşındaki Büyük Britanyalı pilotu Hamilton, 1.36.015'lik zamanlamasıyla pole pozisyonunun sahibi oldu.
Red Bull Racing takımından Max Verstappen, 1.36.334'lük derecesiyle ikinciliği elde ederken, Ferrari pilotu Sebastian Vettel de 1.36.628 ile en iyi üçüncü zamana imza attı.
Singapur Grand Prix'si 16 Eylül Pazar günü TSİ 15.10'da koşulacak.

02 EYLÜL 2018 PAZAR


15:10Formula 1Singapur GPformula1lastikİdman TV

14 Eylül 2018 Cuma

Beşiktaş, 2018 Balkan Kupası’na Galibiyetle Başladı

Ülkemizi 2018 Balkan Kupası’nda bayanlar kategorisinde temsil eden Beşiktaş, ilk maçında bugün (14 Eylül 2018, Cuma), Kosova’nın KV Drita Gjilan takımı ile karşı karşıya geldi.

Kosova’nın Gijan kentinde bulunan Palestra Sporteve “B.Selishta-Petriti’de oynanan mücadelede rakibini 25-22, 25-10 ve 25-23‘lük setlerle 3-0 mağlup eden temsilcimiz Beşiktaş kazandı ve ilk galibiyetini aldı. Temsilcimiz, Balkan Kupası’ndaki ikinci ve son maçında ise; 16 Eylül 2018, Pazar günü, Türkiye saati 21.00’de Romanya’nın CSM Lugoj takımı ile karşılaşacak.
Temsilcimiz, 2018 Balkan Kupası’nda şampiyon olması halinde ise; CEV Challenge Kupası’na katılma hakkı elde edecek ve CEV Challenge Kupası Eleme Turu’nda Kosova’dan Kastrioti Ferizaj takımı ile eşleşecek.
2018 Bayanlar Balkan Kupası maç programı şu şekilde:
15 Eylül 2018, Cumartesi
TSİ 21.00 KV Drita Gjilan (Kosova) – CSM Lugoj (Romanya)
16 Eylül 2018, Pazar
TSİ 21.00 Beşiktaş – CSM Lugoj (Romanya)

Galatasaray, Kasımpaşa'ya gol yağdırdı

Spor Toto Süper Lig'de 5. haftanın açılış maçında Galatasaray, lider Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup etti.

Türk Telekom Stadı'nda hakem Bülent Yıldırım yönettiği mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle geçildi. İkinci yarı yağmurla birlikte baskısını arttıran Galatasaray aradığı golleri buldu. Galatasaray'ın gollerini; 55. dakikada Eren Derdiyok, 58. ve 65. dakikalarda Garry Rodrigues, 77. dakikada Serdar Aziz kaydetti. Kasımpaşa'nın tek golünü ise 76. dakikada penaltıdan Mbaye Diagne attı. 90+5. dakikada Henry Onyekuru'nun golü "VAR" kararı ile iptal edildi.
Bu sonuçla puanını 12'ye yükselten Galatasaray, Kasımpaşa'yı zirveden indirdi ve averajla liderliğe yükseldi. Kasımpaşa ise 12 puanda kaldı.
Ligde gelecek hafta Galatasaray deplasmanda Akhisarspor ile karşılaşacak. Kasımpaşa ise sahasında Alanyaspor'u ağırlayacak.
MAÇTAN DAKİKALAR
6. dakikada Galatasaray tehlikeli geldi. Orta sahada topla buluşan Sinan Gümüş, rakip oyuncuları geçtikten sonra pasını Garry Rodrigues'e verdi. Rodrigues'in ceza yayından çektiği şutta meşin yuvarlak üstten auta gitti.
24. dakikada Galatasaray gole yaklaştı. Rodrigues'in pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Sinan Gümüş'ün açısını düzelttikten sonra dönerek yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kalecinin solundan dışarı çıktı.
45. dakikada Trezeguet'nin sol kanattan kullandığı faulde altıpas önünde iyi yükselen Ben Youssef, Muslera'dan önce kafa vuruşunu yaptı ancak topu ters köşeden auta yolladı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.
49. dakikada İlhan Depe'nin sağdan ortasında ön direkte Serdar Aziz'in müdahale ettiği top kaleye yöneldi ancak Muslera ön direkte meşin yuvarlağı kornere çeldi.
51. dakikada Linnes'in sağdan ortasında kale sahası ön çizgisi üzerinde uygun durumdaki Eren Derdiyok kafa vuruşunu yaptı. Top az farkla üstten auta gitti.
55. dakikada Galatasaray öne geçti. Sol kanatta kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Rodrigues, meşin yuvarlağı ön direğe ortaladı. Bu noktada topu kontrol eden Eren Derdiyok sol çaprazdan şutunu çekti. Kaleci Ramazan Köse'nin bacaklarının arasından geçen top filelere gitti: 1-0
59. dakikada sarı-kırmızılı ekip, farkı 2'ye çıkardı. Ndiaye'nin derinlemesine pasında topla buluşan Rodrigues, ceza yayı gerisinden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0
64. dakikada Diagne'nin pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Trezeguet'nin plase vuruşunda, kaleci Muslera topu güçlükle kornere tokatladı.
65. dakikada Galatasaray 3 farklı üstünlük yakaladı. Emre Akbaba'nın pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Rodrigues, uzak köşeye yaptığı plase vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 3-0
68. dakikada Ndiaye'nin ceza yayı içinden şutundan top auta çıktı.
70. dakikada Kasımpaşa savunmasının uzaklaştırmak istediği topa Ndiaye ceza sahası dışında gelişine çok sert vurdu. Savunmada Veysel Sarı'nın müdahale ettiği meşin yuvarlak iki direğin birleştiği yere çarparak kornere gitti.
73. dakikada Kasımpaşa penaltı kazandı. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Diagne, Ozak Kabak'tan sıyrılmak istediği sırada yerde kalınca, hakem Bülent Yıldırım penaltı kararı verdi.
76. dakikada penaltıyı kullanan Diagne, kaleci Muslera ve meşin yuvarlağı farklı köşelere gönderdi: 3-1
78. dakikada Galatasaray, farkı yeniden 3'e çıkardı. Sinan Gümüş'ün sağdan kullandığı kornerde altıpas önünde yükselen Serdar Aziz, Diagne'nin üzerinden kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara yolladı: 4-1
89. dakikada savunmanın arkasına sarkan Trezeguet, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Mısırlı futbolcunun penaltı noktası civarında yaptığı vuruşta Muslera sağına gelen topu iki hamlede kontrol etti.
Maç Galatasaray'ın 4-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.
Stat: Türk Telekom
Hakemler: Bülent Yıldırım, Mustafa Sönmez, Asım Yusuf Öz
Galatasaray: Muslera, Linnes (Dk. 81 Mariano), Ozan Kabak, Serdar Aziz, Nagatomo, Donk, Ndiaye, Sinan Gümüş (Dk. 85 Yunus Akgün), Emre Akbaba, Rodrigues (Dk. 80 Onyekuru), Eren Derdiyok
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Veysel Sarı, Ben Youssef, Veigneau, Pavelka, Sadiku, Eduok (Dk. 59 Özgür Çek), İlhan Depe (Dk. 70 Tarkan Serbest), Trezeguet (Dk. 90+2 Hasan Bilal), Diagne
Goller: Dk. 55 Eren Derdiyok, Dk. 59 ve 65 Rodrigues, Dk. 78 Serdar Aziz (Galatasaray), Dk. 76 Diagne (Penaltıdan) (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Dk. 30 Eduok, Dk. 53 İlhan Depe (Kasımpaşa), Dk. 53 Rodrigues (Galatasaray)

A Milli Erkek Basketbol Takımımız Karadağ’ı Devirdi

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri ikinci tur I Grubu'ndaki ilk maçında Karadağ'ı 79-69 yendi.

Karşılıklı basketlerle girilen karşılaşmada Doğuş Balbay, Cedi Osman ve Ersan İlyasova'nın sayılarıyla milli takım, 2. dakikaya 5-2 önde girdi. İlk iki dakika içinde faul hakkını dolduran milliler, rakibinin pota altındaki etkili ismi Dubljevic'in 10 sayısına engel olamadı ve 4. dakikayı 10-8 geride geçti. Ersan İlyasova'nın Cedi Osman ile yaptığı ikili oyunlar sonrasında rakibinin dengesini bozan ay-yıldızlı ekip, 7. dakikayı 18-12 üstün tamamladı. Semih Erden'in de skora katkı vermesiyle kontrolü elinde tutan milliler, ilk çeyreği 26-18 önde bitirdi.
İkinci periyodun ilk bölümünde her iki takım da hücum organizasyonlarında sıkıntı yaşadı. Rakibine 3,5 dakika sayı atma şansı vermeyen milliler, Melih Mahmutoğlu-Furkan Korkmaz ikilisinin basketleriyle skoru 31-18'e taşıdı. Popovic'in skor katkısı verdiği rakibi karşısında Furkan Korkmaz ve Ersan İlyasova ile basketler bulan A Milli Takım, hücum ribauntlarından elde ettiği ikinci şansları iyi değerlendirerek soyunma odasına 45-37 üstün gitti.
Üçüncü çeyreğin başında rakibinin baskılı savunması karşısında zorlanan milliler, Cedi Osman'ın art arda basketleriyle farkın azalmasına izin vermedi ve 25. dakikaya 7 sayı farkla önde girdi: 52-45. Dış atışlarda yüksek yüzde yakalayan Karadağ, hücum ribauntlarındaki üstünlüğüyle farkı azaltsa da milliler, periyodu 60-56 önde tamamladı.
A Milli Erkek Basketbol Takımı, final çeyreğinin ilk dakikalarında Semih Erden ve Ersan İlyasova ile oyunun kontrolünü tekrar ele geçirdi. Karadağ'ın molası sonrasında Furkan Korkmaz'ın sayılarıyla hücumdaki etkinliğini sürdüren ay-yıldızlılar, savunmada da etkili bir oyun sergileyerek rakibini yanlış şut seçimlerine itti ve 35. dakikaya 11 sayı farkla önde girdi: 73-62. Ersan İlyasova'nın üst üste basketleriyle rakibinin kendisine yaklaşmasına izin vermeyen A Milli Takım, tempoyu istediği gibi ayarladı ve karşılaşmadan da 10 sayı farkla 79-69 galip ayrıldı.

Türkiye - Karadağ 79-69 Full Maç İzle
Salon: Ankara
Hakemler: Yohan Rosso (Fransa), Marius Ciulin (Romanya), Alexey Davydov (Rusya)
Türkiye: Wilbekin 2, Doğuş Balbay 4, Cedi Osman 18, Ersan İlyasova 17, Ege Arar 5, Semih Erden 16, Melih Mahmutoğlu 2, Kartal Özmızrak, Furkan Korkmaz 13, Sertaç Şanlı, Göksenin Köksal 2
Karadağ: Aleksa Popovic 7, Dubljevic 22, Ivanovic 9, Petar Popovic 10, Djurisic, Sehovic, Sekulic 1, Needham 3, Barovic 8, Carapic 1, Radovic 8, Starovlah
1. Periyot: 26-18
Devre: 45-37
3. Periyot: 60-56
Beş faulle çıkan: 35.13 Ege Arar (Türkiye)

Türkiye Rallisi'nde etaplar tamamlandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) 10. ayağı Türkiye Rallisi'nde Çetibeli, Ula ve Çiçekli etapları tamamlandı.

Toplam 22 ülkeden 68 otomobil ve 136 sporcunun katıldığı organizasyonun ikinci gününde pilotlar, sabah saatlerinde Asparan'daki servis alanından çıktı.
Sürücüler, yarışmanın en uzun etabı olan 38,10 kilometre uzunluğundaki Çetibeli, en büyük seyirci noktasına sahip 21,75 kilometrelik Ula ve dağın zirvesinden deniz seviyesine kadar uzanan ve keskin virajların bulunduğu inişlerle dolu 12,57 kilometre uzunluğundaki Çiçekli etaplarında yarıştı.
Sabah ve öğleden sonra aynı etaplarda gerçekleştirilen yarışların sonuçları şöyle:
Çetibeli 1:
1. Craig Breen: 28.32.3
2. Hayden Paddon: 28.37.1
3. Andreas Mikkelsen: 28.39.6
Çetibeli 2:
1. Sebastien Ogier: 27.34.8
2. Teemu Suninen: 27.57.5
3. Jari-Matti Latvala: 28.04
Ula 1:
1. Thierry Neuville: 16.14.8
2. Mads Ostberg: 16.16.9
3. Sebastien Ogier: 16.17.4
Ula 2:
1. Thierry Neuville: 15.59.7
2. Esapekka Lappi: 16.08.4
3. Sebastien Ogier: 16.08.5
Çiçekli 1:
1. Andreas Mikkelsen: 10.32.
2. Sebastien Ogier: 10.32.1
3. Thierry Neuville: 10.34.6
Çiçekli 2:
1. Ott Tanak: 10.22.3
2. Esapekka Lappi: 10.24.9
3. Sebastien Ogier: 10.28.4
Yarışların yapıldığı 7 etap sonunda ise genel sıralamada ilk 3 şöyle oluştu:
1. Thierry Neuville: 1.52.28.2
2. Sebastien Ogier: 1.52.28.5
3. Andreas Mikkelsen: 1.52.30.8
Şampiyonada pilotlar, 15 Eylül Cumartesi günü ise Yeşilbelde, Datça ve İçmeler etaplarında yarışacak.

Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig Kulüplerinin Resmi A Takım Oyuncu Listeleri

Türkiye Futbol Federasyonu, 2018-2019 Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu ve Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden kulüplerin Birinci Transfer Tescil Dönemi sonrası kadrolarına ilişkin listeyi açıkladı.

2018-2019 Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu ve Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden kulüplerin Birinci Transfer Tescil Dönemi sonrası; forma numarası bilgilerini de içeren, Resmi A Takım Oyuncu Listeleri futbolseverleri bilgilendirmek amacıyla TFF.ORG'da yayınlandı.
Listeleri PDF formatında görmek için kulüp isimlerine tıklayınız...
SPOR TOTO SÜPER LİG
SPOR TOTO 1. LİG

Fenerbahçe'nin 28 kişilik kadrosunda büyük sürpriz!

Fenerbahçe'nin TFF'ye bildirdiği 28 kişilik kadroda Berke Özer, Carlos Kameni, Ferdi Kadıoğlu ve Ozan Tufan yer almadı.

Fenerbahçe'nin 28 kişilik kadrosu içerisinde yer almayan Ferdi Kadıoğlu ve Berke Özer'in ise 1998 doğumlu ve üstü oyuncuların kadroya yazılma zorunluluğu olmadan oynayabilecek olması nedeniyle listede yer almadığı belirtildi.

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur kuraları çekildi

Ziraat Türkiye Kupası üçüncü tur kura çekimi yapıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda yapılan kura çekimine, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş ve TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ile kulüp temsilcileri katıldı.

Törende konuşan TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, "Kupanın bu eleme turuna Süper Lig ve amatörlerde dahil, 5 ayrı ligden takım katılıyor. Kupaya 42 amatör ve 124 profesyonel takımla başladık. Çok dinamik ve güzel bir organizasyon olduğunu düşünüyoruz. Fair Play çerçevesinde güzel bir mücadele olsun. Hak eden kazansın. Sponsorumuz Ziraat Bankası'na ve yayıncı kuruluşumuz Turkuvaz Medya Grubu'na teşekkür ediyorum. Tüm takımlarımıza başarı diliyorum" dedi.

Kupada üçüncü turda, ikinci turda rakiplerini eleyen 37 takımın yanı sıra Spor Toto Süper Lig'de yer alan Antalyaspor, Atiker Konyaspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Çaykur Rizespor, MKE Ankaragücü ile Spor Toto 1. Lig'de bulunan 18 ekip ve TFF 2. Lig'deki 36 takım mücadele edecek.

Tek maç eleme sistemine göre oynanacak üçüncü tur maçları 25-26 ve 27 Eylül'de yapılacak.

Ziraat Türkiye Kupası üçüncü turunda eşleşmeler şöyle:
Adana Demirspor-Yeni Orduspor
Tire 1922-Sivas Belediyespor
İstanbulspor-Bağcılarspor
Şile Yıldızspor-Adanaspor
MKE Ankaragücü-Serik Belediyespor
Anagold 24 Erzincanspor-Gazişehir Gaziantep
Şanlıurfaspor-Yomraspor
Bucak Belediye Oğuzhanspor-BUGSAŞ Spor
Giresunspor-Kocaelispor
Bozüyük Vitraspor-Denizlispor
Bandırmaspor-Gaziosmanpaşa
Van Büyükşehir Belediyespor-Hacettepe
Tetiş Yapı Elazığspor-Batman Petrolspor
Karaman Belediyespor-Etimesgut Belediyespor
Gaziantepspor-Dersim 62
Nazilli Belediyespor-Tokatspor
Kırklarelispor-UTAŞ Uşakspor
Bartınspor-Sarıyer
Kahramanmaraşspor-Kemerspor 2003
Maltepespor-Menemen Belediyespor
Niğde Anadolu-Bodrum Belediyesi Bodrumspor
Yeni Amasyaspor-Atiker Konyaspor
Zonguldak Kömürspor-Bayrampaşa
Darıca Gençlerbirliği-İnegölspor
Gümüşhanespor-Silivrispor
Karadeniz Ereğli Belediyespor-Antalyaspor
Boluspor-Payasspor
Kilis Belediyespor-Osmanlıspor
Kardemir Karabükspor-Körfezspor
Kırşehir Belediyespor-Altay
Afjet Afyonspor-Siirt İl Özel İdare
Erbaaspor-Eskişehirspor
Kastamonuspor 1966-Bitlis Özgüzelderespor
Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş-Sakaryaspor
Eyüpspor-Pazarspor
Altındağ Belediyespor-Manisaspor
Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Ankara Demirspor
Pendikspor-Altınordu
Konya Anadolu Selçukspor-Fatih Karagümrük
Diyarbekirspor-Samsunspor
Çaykur Rizespor-Tarsus İdmanyurdu
Fethiyespor-Sancaktepe Belediyespor
Gençlerbirliği-Bergama Belediyespor
Erzin Belediyespor-Ümraniyespor
Hatayspor-Esenler Erokspor
1461 Trabzon-Tuzlaspor
Balıkesirspor Baltok-Amed Sportif Faaliyetler
Manisa Büyükşehir Belediyespor-Keçiörengücü

Formula 1'de sıradaki durak Singapur

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, Singapur'da yapılacak sezonun 15. yarışıyla sürecek.

Singapur'daki 5 bin 63 metrelik Marina Bay Street Pisti'nde 61 tur üzerinden yapılacak yarışın sıralama turları yarın TSİ 16.00'da başlayacak. Yarış ise 16 Eylül Pazar günü TSİ 15.10'da gerçekleştirilecek.
Azerbaycan, İspanya, Fransa, Almanya, Macaristan ve İtalya'da koşulan yarışlarda Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, Avustralya, Bahreyn, Kanada, Büyük Britanya ve Belçika'da Ferrari takımının Alman pilotu Sebastian Vettel, Çin ve Monaco'da Red Bull-TAG Heuer takımının Avustralyalı sürücüsü Daniel Ricciardo, Avusturya'da ise Ricciardo'nun takım arkadaşı Hollandalı Max Verstappen podyumun zirvesine çıkmıştı.

02 EYLÜL 2018 PAZAR


15:10Formula 1Singapur GPformula1lastikİdman TV

- Pilotlar ve takımlar klasmanı
Formula 1'de Singapur Grand Prix'si öncesi pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şu şekilde:
- Pilotlar klasmanı
1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 256 puan
2. Sebastian Vettel (Almanya): 226
3. Kimi Raikkonen (Finlandiya): 164
4. Valtteri Bottas (Finlandiya): 159
5. Max Verstappen (Hollanda): 130
- Takımlar klasmanı
1. Mercedes: 415 puan
2. Ferrari: 390
3. Red Bull: 248
4. Renault: 86
5. Haas: 76

A Milli Erkek Basketbol Takımımız Karadağ’ı Konuk Edecek

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri ikinci tur I Grubu'ndaki ilk maçında bugün Karadağ'ı ağırlayacak.

Ankara Spor Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşma NTV'den naklen yayımlanacak.
Milliler, elemelerin ilk turunda yer aldığı B Grubu'nda oynadığı 6 maçın 4'ünü kazanarak 10 puan ve averajla ikinci tura yükselmişti.
Ay-yıldızlı ekip, ikinci turda İspanya, Letonya, Karadağ, Ukrayna ve Slovenya ile I Grubu'nda yer alıyor.
Milli basketbolcular, grupta Karadağ'ın ardından 17 Eylül'de deplasmanda Slovenya, 29 Kasım'da sahasında İspanya, 2 Aralık'ta deplasmanda Karadağ, 22 Şubat'ta sahasında Slovenya ve 25 Şubat'ta deplasmanda İspanya ile karşılaşacak.
Türkiye, grubunda ilk üçe girmesi halinde Çin'de 31 Ağustos-15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2019 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanacak.
A Milli Erkek Takımımızın Karadağ ile oynayacağı karşılaşmaya bilet almak için tıklayınız

Futbolda Haftanın Programı

Futbolda Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'e 5. hafta karşılaşmalarıyla devam edilecek, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de ise 3. hafta müsabakaları yapılacak.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, profesyonel liglerde haftanın maç programı şöyle:
Spor Toto Süper Lig
Bugün
21.00 Galatasaray-Kasımpaşa (Türk Telekom)
15 Eylül Cumartesi
17.00 MKE Ankaragücü-Akhisarspor (Afyonkarahisar Zafer)
20.00 Göztepe-Kayserispor (Bornova)
20.00 Beşiktaş-Evkur Yeni Malatyaspor (Vodafone Park)
16 Eylül Pazar
17.00 Demir Grup Sivasspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor (Yeni 4 Eylül)
17.00 Medipol Başakşehir-Antalyaspor (3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim)
20.00 Çaykur Rizespor-Bursaspor (Çaykur Didi)
20.00 Atiker Konyaspor-Fenerbahçe (Konya Büyükşehir Belediye)
17 Eylül Pazartesi:
20.00 Aytemiz Alanyaspor-Trabzonspor (Bahçeşehir Okulları)
Spor Toto 1. Lig
Bugün
20.00 Giresunspor-Afjet Afyonspor (Giresun Atatürk)
15 Eylül Cumartesi
17.00 İstanbulspor-Adanaspor (Esenyurt Necmi Kadıoğlu)
20.00 Adana Demirspor-Hatayspor (Adana 5 Ocak Fatih Terim)
16 Eylül Pazar
17.00 Boluspor-Altay (Bolu Atatürk)
17.00 Kardemir Karabükspor-Osmanlıspor (Dr. Necmettin Şeyhoğlu)
20.00 Gazişehir Gaziantep-Altınordu (Gaziantep)
20.00 Denizlispor-Eskişehirspor (Denizli Atatürk)
17 Eylül Pazartesi
20.00 Gençlerbirliği-Tetiş Yapı Elazığspor (Yeni Eskişehir)
20.00 Balıkesirspor Baltok-Ümraniyespor (Balıkesir Atatürk)
TFF 2. Lig
Kırmızı Grup
15 Eylül Cumartesi
16.30 Fatih Karagümrük-Fethiyespor (Atatürk Olimpiyat)
16.30 Darıca Gençlerbirliği-Tuzlaspor (Darıca İlçe)
16.30 Pendikspor-Kırklarelispor (Pendik)
16 Eylül Pazar
16.00 Tokatspor-Menemen Belediyespor (Tokat Gaziosmanpaşa)
16.00 Konya Anadolu Selçukspor-Kahramanmaraşspor (Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz)
16.30 Bandırmaspor-Zonguldak Kömürspor (Bandırma 17 Eylül)
16.30 Manisa Büyükşehir Belediyespor-BUGSAŞ Spor (Mümin Özkasap Spor Tesisleri)
19.00 Tarsus İdmanyurdu-Etimesgut Belediyespor (Tarsus İlçe)
19.00 Şanlıurfaspor-Sivas Belediyespor (Şanlıurfa GAP)
Beyaz Grup
15 Eylül Cumartesi
15.30 Sarıyer-Amed Sportif Faaliyetler (Yusuf Ziya Öniş)
16.00 Hacettepe-Sakaryaspor (OSTİM)
16.30 Bayrampaşa-Eyüpspor (Bayrampaşa Çetin Emeç)
16 Eylül Pazar
16.00 Keçiörengücü-Gümüşhanespor (Ankara Aktepe)
16.00 Niğde Anadolu-Gaziantepspor (Niğde 5 Şubat)
16.00 Kastamonuspor 1966-Ankara Demirspor (Gazi)
16.30 Bodrum Belediyesi Bodrumspor-İnegölspor (Bodrum İlçe)
16.30 UTAŞ Uşakspor-Manisaspor (Uşak 1 Eylül)
19.00 Samsunspor-Sancaktepe Belediyespor (Samsun Yeni 19 Mayıs)
TFF 3. Lig
1. Grup
16 Eylül Pazar
15.30 Hekimoğlu Trabzon-Ergene Velimeşespor (Ahmet Suat Özyazıcı)
15.30 Batman Petrolspor-Gebzespor (Batman 16 Mayıs)
15.30 Yomraspor-Silivrispor (Yomra İlçe)
15.30 Erzin Belediyespor-Nevşehir Belediyespor (Şehit Muhammet Oğuz Kılınç)
16.30 Körfezspor-Tire 1922 (Kocaeli Alparslan Türkeş)
16.30 Nazilli Belediyespor-Kozan Belediyespor (Nazilli İlçe)
16.30 Şile Yıldızspor-Erbaaspor (Şile)
16.30 Büyükçekmece Tepecikspor-Karbel Karaköprü Belediyespor (Tepecik Şenol Güneş)
2. Grup
16 Eylül Pazar
15.30 Elaziz Belediyespor-Esenler Erokspor (Elazığ Atatürk)
15.30 Yeni Orduspor-Kızılcabölükspor (Ordu 19 Eylül)
15.30 Van Büyükşehir Belediyespor-Alibeyköyspor (Van Atatürk)
15.30 Adıyaman 1954-Altındağ Belediyespor (Adıyaman Atatürk)
16.00 Düzcespor-Pazarspor (Düzce 18 Temmuz)
16.30 Bergama Belediyespor-Ofspor (Bergama 14 Eylül)
16.30 Karşıyaka-Kemerspor 2003 (İzmir Atatürk)
16.30 Hüseyin Koçer İnşaat Çatalcaspor-Osmaniyespor (Ziya Altınoğlu)
16.30 Sultanbeyli Belediyespor-Kırşehir Belediyespor (Maltepe Hasan Polat)
3. Grup
16 Eylül Pazar
15.30 Cizrespor-Bucaspor (Cizre İlçe)
15.30 Diyarbekirspor-Halide Edip Adıvarspor (Seyrantepe Spor Kompleksi)
15.30 Bayburt İl Özel İdare-Gölcükspor (Bayburt Genç Osman)
16.00 Ankara Adliyespor-Muğlaspor (OSTİM)
16.00 Çorum Belediyespor-Fatsa Belediyespor (Dr. Turhan Kılıççıoğlu)
16.30 Karacabey Belediyespor-1461 Trabzon (Karacabey M. Fehmi Gerçeker)
16.30 Bağcılarspor-Anagold 24 Erzincanspor (Bağcılar Mahmutbey)
16.30 Serik Belediyespor-Payasspor (Serik İsmail Oğan)
19.00 Kocaelispor-Turgutluspor (Kocaeli)

14-15-16-17 Eylül 2018 TV'de Spor Ekranı


14 EYLÜL 2018 CUMA
19:00 Karabağ - Sumqayıt Azerbaycan Premier Ligi top_futbol CBC Sport
20:00 Türkiye - Karadağ FIBA Dünya Kupası Elemeleri top_basket NTV
21:30 Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt Bundesliga top_futbol İdman TV
15 EYLÜL 2018 CUMARTESİ
14:30 Tottenham - Liverpool İngiltere Premier Lig top_futbol İdman TV
17:00 Newcastle United - Arsenal İngiltere Premier Lig top_futbol İdman TV
17:15 Real Sociedad - Barcelona La Liga top_futbol CBC Sport
19:30 Watford - Manchester United İngiltere Premier Lig top_futbol İdman TV
19:30 Sebail - Zira Azerbaycan Premier Ligi top_hentbol CBC Sport
21:45 Athletic Bilbao - Real Madrid La Liga top_futbol CBC Sport
16 EYLÜL 2018 PAZAR
03:00 Gennady Golovkin - Canelo Alvarez WBC Orta Sıklet DMAX
10:30 Çankaya Bld. - Kayseri GE Sesi Görenler B1 Futbol Ligi top_futbol TRT Spor
13:30 Roma - Chievo Serie A top_futbol CBC Sport
15:10 Formula 1 Singapur GP formula1lastik İdman TV
16:00 Juventus - Sassuolo Serie A top_futbol CBC Sport
16:00 Tokatspor - Menemen Bld. TFF 2. Lig top_futbol TRT Spor
16:30 Werder Bremen - Nürnberg Bundesliga top_futbol İdman TV
18:00 Sabah Bakü - Qabala Azerbaycan Premier Ligi top_futbol CBC Sport
19:00 Freiburg - Stuttgart Bundesliga top_futbol İdman TV
20:00 Neftçi Bakü - Keşla Azerbaycan Premier Ligi top_futbol CBC Sport
21:30 Cagliari - Milan Serie A top_futbol CBC Sport
17 EYLÜL 2018 PAZARTESİ
21:00 Slovenya - Türkiye FIBA Dünya Kupası Elemeleri FIBA Dünya Kupası Elemeleri NTV
21:30 SPAL - Atalanta Serie A top_futbol CBC Sport
22:00 Southampton - Brighton İngiltere Premier Lig top_futbol İdman TV