TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

21 Temmuz 2018 Cumartesi

Fenerbahçe'den gollü prova: 3-3

Yeni sezonda ilk kez taraftarının önüne çıkan Fenerbahçe, hazırlık maçında Hollanda ekibi Feyenoord ile 90+6'da penaltıdan yediği golle 3-3 berabere kaldı. İlk yarıyı 3-0 önde tamamlayan ve bir de penaltıdan yararlanamayan sarı-lacivertlilerin gollerini Eljif Elmas, Giuliano (Pen.) ve Valbuena kaydetti. Bu arada ayrılığından sonra ilk kez sarı-lacivertli takıma karşı mücadele eden Robin van Persie, zaman zaman ıslıklandı. 

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Ülker Stadyumu’nda Hollanda ekibi Feyenoord ile hazırlık maçında karşılaştı. Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Phillip Cocu, yeni transferler Berke Özer, Barış Alıcı ve Ferdi Kadıoğlu, Ülker Stadı'nda sarı-lacivertli takımla ilk kez boy gösterdi.

Hakem Arda Kardeşler’in yönettiği karşılaşmada, 2018-2019 Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nda uygulanmaya başlayacak Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi de uygulandı.
Teknik Direktör Phillip Cocu yönetimindeki Fenerbahçe maça; Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Roman Neustadter, Martin Skrtel, Mauricio Isla, Mehmet Topal, Eljif Elmas, Barış Alıcı, Alper Potuk, Giuliano Victor De Paula, Mathieu Valbuena 11’iyle başladı.


Mücadelede Fenerbahçe, Eljif Elmas ile 7. dakikada 1-0 öne geçti. 14. dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren Giuliano, farkı 2'ye çıkardı: 2-0
18. dakikada sahneye çıkan Valbuena, attığı kafa golüyle skoru 3-0 yaptı.33. dakikada Giuliano’nun kullandığı penaltı vuruşunu kaleci Bijlow kurtardı. Mücadelenin ilk yarısını sarı-lacivertliler 3-0 önde tamamladı.
Oyuncu değişikliklerinden sonra Hollanda ekibi daha etkili olmaya başladı. Maçın son anlarına 3-0 mağlup giren Feyenoord, 87. dakikada Berghuis ile farkı 2'ye indirdi: 3-1
90. dakikada Jens Toornstra ile farkı 1'e indiren Hollanda ekibi, 90+6'da Berghuis'un penaltı golüyle eşitliği yakaladı: 3-3
Fenerbahçe taraftarları takımını destekledi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç taraftarlara forma imzaladı.
İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI
7. dakikada Giuliano’nun ara pasında ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Alper vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Bijlow’dan sekti. Dönen topa ceza sahası dışından plase vuran Eljif, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0
13. dakikada ceza sahası içinde Malacia’nın Barış’ı düşürmesi sonucu hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi.
14. dakikada topun başına geçen Giuliano, meşin yuvarlağı kalenin sağından ağlarla buluşturdu. 2-0
18. dakikada Isla’nın sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Valbuena’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 3-0
32. dakikada ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Alper’e Botteghin’in müdahalesini hakem Arda Kardeşler penaltı olarak değerlendirdi.
33. dakikada Giuliano’nun kullandığı penaltı vuruşunu kaleci Bijlow kurtardı.
İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI
48. dakikada orta sahadan gelen topla defansın arkasına sarkan Robin van Persie, ceza sahası içinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı çıktı.
61. dakikada Valbuena’nın pasında sağ kanatta topla buluşan Barış Alıcı’nın ceza sahasına çalımlarla girip yaptığı plase vuruşu kaleci Bijlow kornere çeldi.
83. dakikada sol kanatta topla buluşan Vilhena’nın topu sürüp, ceza yayı üzerinden çektiği şutu kaleci Erten kontrol etti.
87. dakikada Berghuis’un ceza yayı üzerinden uzak direğe yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğe çarparak içeri girdi. 3-1
90. dakikada Berghuis’un sağ taraftan ortasında ceza sahası içinde iyi yükselen Toornstra kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 3-2
90+5. dakikada ceza sahası içinde Islan'nın Vilhena'ya yaptığı müdahale sonucunda hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi.
90+6. dakikada Berghuis’un kullandığı penaltı vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 3-3
Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamında 5. hazırlık maçında Cagliari ile karşılaşacak. 1 Ağustos Çarşamba günü Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak mücadele saat 21.00’da başlayacak. 

Bayern Münih, PSG'yi 3 golle devirdi

Avrupa'nın önemli futbol takımlarının mücadele ettiği hazırlık turnuvası 2018 Uluslararası Şampiyonlar Kupası'nda Bayern Münih, Paris Saint-Germain'i (PSG) 3-1 yendi.

Bu yıl 6. kez düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Kupası'nın Avusturya ayağında, Almanya temsilcisi Bayern Münih ile Fransız ekibi Paris Saint-Germain karşılaştı.
Klagenfurt kentinde oynanan maçta Bayern Münih'in gollerini Javi Martinez, Renato Sanches ve Joshua Zirkzee atarken, PSG'nin tek golünü Timothy Weah kaydetti.
Avrupa'nın önde gelen 18 takımının yer aldığı 2018 Uluslararası Şampiyonlar Kupası'nın ABD, Avrupa ve Singapur olmak üzere 3 ayağı bulunuyor. Turnuvanın Avrupa ayağındaki karşılaşmalar ise Avusturya, İngiltere, Fransa, İtalya, Polonya, Portekiz, İspanya, İsveç ve İsviçre'de yapılacak.
Organizasyona, İngiltere'den Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City ve Tottenham, İspanya'dan Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid, Almanya'dan Bayern Münih ve Borussia Dortmund, İtalya'dan Juventus, Milan, Inter, Roma, Fransa'dan Paris Saint-Germain ve Olympique Lyon, Portekiz'den ise Benfica kulüpleri katılıyor.

Galatasaray, Valencia'ya mağlup oldu

Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları kapsamında İsviçre kampındaki üçüncü hazırlık maçını Valencia ile yaptı. Fribourg’da bulunan Stade St. Léonard’da oynanan karşılaşmadan sarı kırmızılı ekip 2-1 mağlup ayrıldı.

Galatasaray mücadeleye İsmail, Linnes, Donk, Maicon, Carole, Selçuk, Fernando, Belhanda, Feghouli, Rodrigues ve Gomis ilk 11’i ile başladı. Valencia ise sahada Domenech, Vezo, Diakhaby, Garay, Centelles, Medran, Racic, Soler, Gil, Jordi Escobar ve Zaza 11’i ile yer aldı.
Karşılaşmanın ilk dakikaları golsüz eşitlikle geçilirken 15. dakikada sağ kanattan Linnes’in ortaladığı topta Gomis’in kafa vuruşunu kaleci güçlükle çeldi.
19. dakikada Belhanda – Carole ikilisi kısa paslarla sol kanattan içeri girdi. Gomis kale önünde duvar olup pasını Carole’e aktardı ancak Fransız sol bek şut pozisyonu yakalamayınca top Rodrigues’e geldi. Onun çaprazdan vuruşu ise az farkla dışarı çıktı.
29’da Galatasaray bir kez daha gole yaklaştı. Sol kanattan Rodrigues’in getirdiği topta pasla buluşan Gomis, iki kişinin arasından düzeltip vurdu ancak top üstten auta çıktı.
36. dakikada Ruben Vezo sağ kanattan hareketlenip kaleciyle karşı karşıya kaldı ve yerden vuruşunda top ağlarla buluştu.
42’de Sinan’ın ortasında gelişine vuran kaptan Selçuk’un şutu üstten auta çıktı.
Kalan sürede başka pozisyon olmazken ilk 45 dakika Valencia’nın 1-0’lık üstünlüğüyle noktalandı.
İkinci yarının 52. dakikasında kaleciyle karşı karşıya kalan Toni Lato topu ağlara göndererek skoru 2-0’a getirdi.
61. dakikada Selçuk’un yerine oyuna dahil olan yeni transfer Henry Onyekuru etkili bir oyun ortaya koyarken 69. dakikada Sinan’ın pasında ceza sahasında buluşarak yerden sert ve düzgün bir vuruşla skoru 2-1’e getirdi.
89’da Parejo’nun ceza sahası dışından sert şutunda kaleci İsmail başarılı oldu.
Kalan sürede başka gol olmayınca mücadele Valencia’nın 2-1’lik üstünlüğüyle sonuçlandı.
STAT: Stade St. Léonard
GALATASARAY: İsmail, Linnes, Donk, Maicon, Carole, Selçuk (Onyekuru 61), Fernando (Ahmet Sivri 81), Belhanda (Doğan Can Davas 71), Feghouli (Yunus Akgün 76), Rodrigues (Sinan 39), Gomis (Muğdat 46).
VALENCIA: Domenech (Sabater 32), Vezo (Montaya 46), Diakhaby (Paulista 46), Garay (Murillo 46), Centelles (Gaya 46), Medran (Lato 46), Racic (Parejo 61), Soler (Wass 46), Gil (Torres 46), Jordi Escobar (Mina 46), Zaza (Blanco 46).
GOLLER: Onyekuru (69) / Vezo (36), Lato (52)
SARI KART: Fernando (41), Donk (52) / Montoya (74)

Beşiktaş'ta gözler transferde

Tosic'i Çin'e ve Mitrovic'i de Belçika'ya satan Beşiktaş, son olarak kaleci Fabri için Fulham'la anlaşmaya vardı. Siyah-beyazlılar, Vida ve Quaresma için gelen teklifleri de değerlendirmeye aldı. Beşiktaş, kadro takviyesini, bu 2 futbolcunun transferlerinin netleşmesinin ardından yapacak.

Beşiktaş'ta taraftarlar transfer beklerken, kadrodaki oyunculara gelen tekliflerle yönetim, transfer bütçesini oluşturuyor. Tosic'i 4.5 milyon Euro'ya Çin'e satan siyah-beyazlılar, Matej Mitrovic'i de 4 milyon Euro'ya Club Brugge'a verdi. Bu 2 futbolcudan 8,5 milyon Euro kazanan Beşiktaş, kaleci Fabri için de Premier Lig ekibi Fulham'la anlaşmaya vardı. Fulham'ın bu futbolcu için 6,5 milyon Euro'ya kadar çıkmasıyla taraflar anlaşmaya vardı. 3 futbolcudan 15 milyon Euro gelir elde edecek olan Beşiktaş'ta gözler Vida ve Quaresma'ya çevrilmiş durumda. Vida'nın Premier Lig'de taliplerinin artması sonrasında İngiliz kulüpleriyle görüşmeye başlayan siyah-beyazlılar, bu futbolcudan 25 milyon Euro kazanmayı hedefliyor. Quaresma'yı satma taraftarı olmayan yönetim, bu konudaki son sözü futbolcuya bırakmış durumda. Eğer Portekizli futbolcu, Çin kulüplerinin kendisine yaptığı teklifi kabul ederse, yönetim de Quaresma'ya kolaylık sağlayacak.
İlk hedef Harun Tekin 
Fabri için Fulham'la anlaşmaya varan Beşiktaş, sözleşmelerin imzalanmasıyla birlikte kaleci transferi için harekete geçecek. Daha önce Arsenal forması giyen Ospina, Beşiktaş'ın gündemine gelirken, Bursaspor kalecisi Harun Tekin, siyah-beyazlıların ilk gündem maddesi oldu. Bu futbolcu için Galatasaray'ın devrede olduğu iddia edilirken, Harun'un Muslera'nın arkasında beklemek istemediği ifade edildi. Harun için yeşil-beyazlı kulübün kapısını çalmaya hazırlanan Beşiktaş, eldeki oyunculardan bazılarını takasta kullanarak Harun'u kadroya dahil etmenin hesaplarını yapıyor.
Sağ bek ve forvet takviyesi 
Kaleci takviyesini Harun'la yapmak isteyen Beşiktaş, Teknik Direktör Şenol Güneş'in isteği doğrultusunda sağ bek ve forvet takviyesi yapmak için görüşmelerine hız verecek. Liglerin bitmesinin ardından arayışlara başlayan siyah-beyazlılar, ilk olarak Vagner Love'ı elden çıkarmayı hedefliyor. Sağ bek konusunda Lyon'dan Rafael'i gündemine alan ve daha önce bu futbolcuyla görüşen Beşiktaş, forvet olarak da Daniel Sturridge'e imza attırmanın peşinde. Tosic'in gitmesinin ardından Vida'nın da satılması durumunda stoper takviyesi de yapılacak. Şu ana kadar bu konuda herhangi bir girişimde bulunmayan Beşiktaş, Vida'nın durumunun netleşmesiyle birlikte listedeki isimlerle görüşecek. 

Fenerbahçe'ye Bas Dost'tan kötü haber

Fenerbahçe'nin transfer gündeminde olan Hollandalı futbolcu Bas Dost, Portekiz ekibi Sporting Lizbon, sözleşmesini 1 yıl uzattı. 

İsmi Türkiye'deki takımlarla da anılan Hollandalı golcü Bas Dost'un kaderi belli oldu. 29 yaşındaki futbolcu, Sporting Lizbon'da kaldı.
Portekiz ekibi resmi sosyal medya hesabından paylaştığı video ile Bas Dost'un takımda kalacağını açıkladı.
Geçtiğimiz sezon Sporting forması ile toplam 49 resmi müsabakaya çıkan yıldız futbolcu, 34 kez rakip fileleri havalandırırken, 4 de asist yaptı.
Başarılı golcü, Portekiz temsilcisine 2016 yılında Bundesliga ekibi Wolfsburg'dan 10 milyon Euro'ya transfer olmuştu. 

Vahid Amiri resmen Trabzonspor'da

Trabzonspor, Vahid Amiri ile resmi sözleşme imzaladı.

Serbest statüde bulunan İranlı futbolcu Vahid Amiri’ye bugün 11.00’da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ve Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu’nun katılımıyla imza töreni düzenlendi.
İmza töreninde konuşan Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, ‘’Vahid kardeşimizin kadromuza katılmasından dolayı son derece mutluyuz. Kendisi, İran milli takımında sol açık oynuyordu. Bizim de bu mevkide oyuncu ihtiyacımız vardı. Bunu dost kardeş ülke İran’dan temin etmemiz, en azından uyum sürecini asgari sürede atlatmamıza sebep olacaktır. İyi bir futbolcu olduğunu biliyoruz ve burada da iyi bir performans sergileyecektir. İran’dan Trabzon’a turizm amaçlı gelen çok kişi var. Burada da yalnızlık çekmeyecektir. Örf ve adet olarak İran, Türkiye’ye benziyor. Bu yüzden kendisinin adaptasyon sürecini kısa sürde atlatıp kadroya katkı vereceğine inanıyoruz. Gönül isterdi ki transfer döneminin başında oyuncumuzun katılımını sağlayabilseydik. Ancak kulübümüzün diğer konulardaki problemleri transferin bugüne sarkmasına neden oldu. Kendisine başarılar diliyorum, burada mutlu ve başarılı olmasını diliyorum. Vahid son dakika transferi değil. Kendisiyle yaklaşık 1 aydır görüşmelerimiz sürüyordu." dedi.
İmza töreninde duygularını ifade eden Vahid Amiri de, ‘’Trabzonspor’a geldiğim için çok mutluyum. Trabzonspor’un büyüklüğünü ve taraftarını biliyorum. İnşallah burada Trabzonspor ve o büyük taraftar için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

Borussia Dortmund, Manchester City'yi tek golle geçti

Avrupa'nın önemli futbol takımlarının mücadele ettiği hazırlık turnuvası 2018 Uluslararası Şampiyonlar Kupası'nın ilk maçında Borussia Dortmund, Manchester City'yi 1-0 mağlup etti.

Bu yıl 6. kez düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Kupası'nın ABD ayağında, Almanya temsilcisi Borussia Dortmund ile İngiltere'den Manchester City karşılaştı.
Chicago kentindeki Soldier Field'de oynanan karşılaşmayı Borussia Dortmund, 28. dakikada penaltıdan Mario Götze'nin golüyle 1-0 kazandı.
Avrupa'nın önde gelen 18 takımının yer aldığı 2018 Uluslararası Şampiyonlar Kupası'nın ABD, Avrupa ve Singapur olmak üzere 3 ayağı bulunuyor. Turnuvanın Avrupa ayağındaki karşılaşmalar ise Avusturya, İngiltere, Fransa, İtalya, Polonya, Portekiz, İspanya, İsveç ve İsviçre'de yapılacak.
Organizasyona, İngiltere'den Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City ve Tottenham, İspanya'dan Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid, Almanya'dan Bayern Münih ve Borussia Dortmund, İtalya'dan Juventus, Milan, Inter, Roma, Fransa'dan Paris Saint-Germain ve Olympique Lyon, Portekiz'den ise Benfica kulüpleri katılıyor.

20 Temmuz 2018 Cuma

Trabzonspor'dan tatsız prova!

Sezon hazırlıkları kapsamında Slovenya'da kamp yapan Trabzonspor, Avusturya'nın Villach kentinde oynadığı 3. hazırlık maçında Rusya'nın Spartak Moskova takımına 4-1 mağlup oldu.

9. dakikada Trabzonspor öne geçti. Rodallega’nın soldan kullandığı serbest vuruşta savunmaya da çarpan top kaleci Maksimenko'yu yanıltarak filelerle buluştu: 0-1
28. dakikada çalımlarla soldan ceza sahasına giren Promes'in pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Glushakov, yerden bir vuruşla takımına beraberliği getiren golü attı:1-1
43. dakikada Hanni'nin ara pasında savunmanın arkasına sarkan Lomovitsky, Mustafa Akbaş’ın müdahalesi ile yerde kalınca karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Promes, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-2
İlk yarı Spartak Moskova'nın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.
88. dakikada sağ taraftan ceza alanına gönderilen yerden ortada oluşan karambolde topla buluşan Promes, plase vuruşla kendisinin ikinci takımının 3. golünü kaydetti: 3-1
90+1 dakikada Promes'in soldan kullandığı köşe atışında, savunmada Cafer Tosun'un uzaklaştırmak istediği top Gigot'un önüne düştü. Bu futbolcu da meşin yuvarlığı filelere göndererek karşılaşmanın sonucunu belirledi: 1-4.
Kampta daha önce iki karşılaşmadan galibiyetle ayrılan bordo-mavililer, üçüncü maçında ilk yenilgisini aldı.
- Taraftarlar yalnız bırakmadı
Trabzonspor'un Spartak Moskova ile oynadığı maçta taraftarlar takımı yalnız bırakmadı. Az sayıda tribün kapasitesi olmasına taraftarlar takımlarına sevgi gösterilerinde bulundu.
Maçı izlemeye gelen az sayıda Rus taraftar, takımları ve Gökdeniz Karadeniz lehine tezahüratlarda bulundu.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bugün bordo-mavili takımın kampını ziyaret etti. Akşam saatlerinde İstanbul'a dönecek olan Ağaoğlu karşılaşmaya gelmezken yönetimden futbol şube sorumlusu Haluk Şahin, maçı izledi.

Trabzonspor: 1 - Spartak Moskova: 4
Stat: Villach Völkendorf
Hakemler: Thomas Schmautz, Michael Terbul, Gerhard Meschnark (Avusturya)
Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak (Dk. 46 Uğurcan Çakır), Pereira, Hüseyin Türkmen (Dk. 84 Murat Cem Akpınar), Mustafa Akbaş, Ibanez (Dk. 80 Ahmet Hakan Sevinç), Onazi (Dk. 58 Batuhan Artarslan), Kucka (Dk. 69 Sosa), Olcay Şahan (Dk. 69 Novak), Yusuf Yazıcı (Dk. 69 Cafer Tosun), Abdülkadir Parmak, Rodallega (Dk. 73 Shidaev)
Spartak Moskova: Maksimenko, Eschenko, Gigot, Bocchetti (Dk. 62 Dzhikia), Kombarov (Dk. 72 Melgarejo), Glushakov (Dk. 72 Eremenko), Fernando (Dk. 72 Popov), Promes, Lomovitsky (Dk. 72 Timofeev), Hanni, Ze Luis (Dk. 72 Rocha)
Goller: Dk. 9 Rodallega (Trabzonspor), Dk. 28 Glushakov, Dk. 43 ve 89 Promes, Dk 90 1 Gigot (Spartak Moskova)
Sarı kartlar: Dk. 64 Ibanez (Trabzonspor) Dk. 80 Eschenko (Spartak Moskova)

Beşiktaş 3 golle kazandı

Sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Beşiktaş, Rusya Premier Lig takımlarından Krasnodar ile oynadığı hazırlık maçını 3-1 kazandı.
 

Siyah-beyazlı ekip, Graz kenti yakınlarındaki Weinzöld sahasında yapılan maça Tolga Zengin, Necip Uysal, Gary Medel, Fatih Aksoy, Caner Erkin, Dorukhan Toköz, Tolgay Arslan, Oğuzhan Özyakup, Jeremain Lens,  Ryan Babel ve Clye Larin 11'iyle çıktı.
Beşiktaş'ta 45. dakikada Oğuzhan Özyakup'un yerine Gökhan Gönül oyuna girerken, ikinci yarıda Fabri, Alvaro Negredo, Mertcan Açıkgöz, Vagner Love, Adriano, Mustafa Pektemek ve Orkan Çınar forma şansı buldu.
Siyah-beyazlı takımın gollerini 28. dakikada penaltıdan Oğuzhan Özyakup, 51. dakikada Jeremain Lens ve 86. dakikada Alvaro Negredo kaydederken, rakip takımın tek golünü 12. dakikada Maciel Wanderson attı.
Avusturya'da sezon hazırlıklarını tamamlayan Beşiktaş, özel uçakla Türkiye'ye dönecek.

Marcus Thornton Banvit'te

Banvit geçtiğimiz sezon NBA Gelişim Ligi takımlarından Canton Charge'da forma giyen Amerikalı oyun kurucu Marcus Thornton ile anlaştı. 

Banvit'ten yapılan açıklama şöyle:
Banvit geçtiğimiz sezon NBA Gelişim Ligi takımlarından Canton Charge’da forma giyen Amerikalı oyun kurucu Marcus Thornton ile anlaştı. Thornton geçen sezon NBA G-League’de 18.8 sayı ve 2.9 asist ortalamaları ile mücadele etti.
Kariyerine 2011 - 2012 sezonunda NCAA Ligi takımlarından William & Mary’de başlayan Thornton, ilk sezonunda 32 maça çıkarak 11.1 sayı ve 2.4 ribaund ortalamaları ile oynadı. Bir sonraki sezon yine aynı takımla mücadele eden Amerikalı oyuncu, 18.8 sayı ve 2.8 asist ortalamaları ile sezonu tamamladı.
2013 – 2014 sezonunda takımıyla birlikte üçüncü sezonunu geçiren Marcus, o sezon 30 maça çıkarak 18.7 sayı ve 2.9 asist ortalamaları ile oynadı. 2014 – 2015 sezonunda William & Mary’de son sezonunu geçirecek olan Amerikalı oyun kurucu, 33 maça çıkarak sezonu 20 sayı ve 2.9 asist ortalaması ile tamamladı.

Marcus Thornton 2015 yılında yapılan NBA draftlarında 2.tur 45. sıradan Boston Celtics’e seçildi. 2015 yazında NBA Summer League’de Boston Celtics forması ile Orlando şehrinde 3 maça çıkan Thornton, 2.3 sayı ve 1 ribaund ortalamaları ile oynadı. Las Vegas şehrinde ise Boston Celtics ile 5 maça çıkan Amerikalı oyuncu, 6.8 sayı ve 1.2 asist ortalamaları ile mücadele etti.
2015 – 2016 sezonu başında Avustralya Basketbol Ligi takımlarından Sydney Kings’e transfer olan Marcus Thornton, o sezon 28 karşılaşmada 12.8 sayı ve 2.5 ribaund ortalamaları ile mücadele etti. O sezon Mart ayında NBA Gelişim Ligi takımlarından Maine Red Claws’a geçen Thornton, 14 karşılaşmada 13.9 sayı ve 2.6 asist ortalamaları ile oynadı.
2016 Temmuz ayında NBA Pro Yaz Ligi’nde Boston Celtics ile 3 maça çıkan Thornton, 6 sayı ve 1.3 ribaund ortalamaları ile oynadı. Amerikalı oyun kurucu aynı yaz Boston Celtics ile Las Vegas şehrinde de 4 maça çıktı.
2016 – 2017 sezonu başında İtalya Basketbol Ligi takımlarından Consultinvest Pesaro’ya transfer olan Thornton, burada 30 maça çıktı ve 13.5 sayı ile 2.1 ribaund ortalamalarını yakalayarak sezonu tamamladı.
2017 yılında Çin Basketbol Ligi takımlarından Guangxi Rhinos’ta 7 maça çıkan oyuncu, oynadığı 7 karşılaşmada 30.1 sayı, 5.4 ribaund ve 4.9 asist ortalamaları ile mücadele etti.

2017 – 2018 sezonunda NBA Gelişim Ligi takımlarından Canton Charge’a geçen 1993 doğumlu oyuncu, çıktığı 37 karşılaşmada 18.8 sayı ve 4.9 ribaund ortalamaları ile oynadı. Marcus Thornton, Çin’de düzenlenecek 2019 Basketbol Dünya Kupası eleme maçlarında ABD Milli takımı forması ile 2 maça çıkarak 12 sayı ve 3 ribaund ortalamaları ile iyi bir performans ortaya koydu. Amerikalı oyun kurucu yeni sezonda Turuncu-Yeşilli formanın başarısı için mücadele edecek.
Marcus Thornton’a Banvit’e hoş geldin diyor; Banvit forması ile birlikte nice başarılar ve zaferler diliyoruz.

Mercedes, Valtteri Bottas'ın da sözleşmesini yeniledi

Formula 1 ekiplerinden Mercedes, Lewis Hamilton'ın ardından Valtteri Bottas'ın da sözleşmesini yeniledi.

Formula 1 takımlarından Mercedes, Finlandiyalı pilot Valtteri Bottas'ın kontratını bir sezon daha uzattı.
Mercedes'ten yapılan açıklamada, 28 yaşındaki Bottas'ın gelecek yıl takımda kalacağı ve yenilenen sözleşmede bir sezonluk opsiyon hakkının da bulunduğu açıklandı.
Mercedes'e 2017 sezonunda katılan Bottas, 3 yarıştan zaferle ayrılırken, 5 kez de pole pozisyonunun sahibi oldu. Finlandiyalı sürücü, bu sezon pilotlar klasmanında ise 5'inci sırada bulunuyor.
Mercedes, Bottas'ın takım arkadaşı, kariyerinde 4 dünya şampiyonluğu bulunan Büyük Britanyalı Lewis Hamilton'ın sözleşmesini iki sezon daha uzattığını dün duyurmuştu.

Assem Marei, Pınar Karşıyaka'da

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, Almanya temsilcisi medi Bayreuth'tan Mısırlı Assem Marei'yi transfer etti.

Pınar Karşıyaka'dan yapılan açıklama şöyle:
"Geçtiğimiz sezonu Easy Credit Basketball Bundesliga ekiplerinden, Medi Bayreuth basketbol takımında tamamlayan, Assem Marei ile yapılan görüşmeler sonucu 2 yıllık anlaşma imzalamış bulunmaktayız.
Assem Marei Kimdir?
16 Haziran 1992 doğumlu , 2.06 boyunda ve 4 numaralı pozisyonda görev yapabilen yeni transferimiz Assem Marei, kolej kariyerini Minnesota State ile tamamlayıp ,2015-2016 sezonunda Litvanya Ligi ekiplerinden BC Siauliai takımına transfer olup sezonu orada tamamlamıştır. 2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarında Almanya’nın Medi Bayreuth takımında forma giymiştir.
*2017-2018 sezonunda Medi Bayreuth formasıyla 45 maça çıkıp ortalama 19.6 dakika süre alan Assem Marei 11.9 sayı, 6.1 ribaund ve 1.2 asist ortalamalarını yakalamıştır.
*2016-2017 sezonunda Medi Bayreuth formasıyla 36 maça çıkıp ortalama 22.9 dakika süre alıp 11.9 sayı, 7.2 ribaund ve 1.3 asist ortalamalarını yakalamıştır.
*Assem Marei 2015-2016 sezonunda 261 ribaund alarak Litvanya Ligi’nin ribaund lideri olmuştur."

Formula 1'de sıradaki durak Almanya

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, Almanya'da yapılacak sezonun 11. yarışıyla sürecek.

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletindeki 4 bin 574 metrelik Hockenheim Pisti'nde 67 tur üzerinden gerçekleştirilecek yarışın sıralama turları yarın TSİ 16.00'da başlayacak. Yarış ise 22 Temmuz Pazar günü TSİ 16.10'da koşulacak.
Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Büyük Britanya'da koşulan yarışlarda Ferrari takımının Alman pilotu Sebastian Vettel, Azerbaycan, İspanya ve Fransa'da Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, Çin ve Monaco'da Red Bull-TAG Heuer takımının Avustralyalı sürücüsü Daniel Ricciardo, Avusturya'da ise Ricciardo'nun takım arkadaşı Hollandalı Max Verstappen podyumun zirvesine çıkmıştı.

21 TEMMUZ 2018 CUMARTESİ
16:00Formula 1Almanya GP Sıralama Turlarıformula1lastikİdman TV
22 TEMMUZ 2018 PAZAR
16:10Formula 1Almanya GPformula1lastikİdman TV

Pilotlar ve takımlar klasmanı
Formula 1'de Almanya Grand Prix'si öncesi pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şu şekilde:
Pilotlar klasmanı 
1. Sebastian Vettel (Almanya): 171 puan
2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 163
3. Kimi Raikkonen (Finlandiya): 116
4. Daniel Ricciardo (Avustralya): 106
5. Valtteri Bottas (Finlandiya): 104
Takımlar klasmanı
1. Ferrari: 287 puan
2. Mercedes: 267
3. Red Bull: 199
4. Renault: 70
5. Haas: 51

2018 Dünya Kupası'nın en çok konuşulanları

Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası boyunca sosyal medya platformu Twitter, yoğun şekilde kullanıldı. Turnuva süresince en fazla paylaşım, Fransa'nın Hırvatistan'ı 4-2 yenerek şampiyon olduğu final maçında yapılırken kupa boyunca hakkında en fazla tweet atılan takım Brezilya, futbolcu ise bu ülkeden Neymar oldu.

Twitter'da yer alan açıklamaya göre 14 Haziran-15 Temmuz tarihlerinde yapılan ve Fransa'nın tarihinde ikinci kez şampiyonluğa ulaştığı Dünya Kupası'nda 115 milyar etkileşim gerçekleşti.
TRT'den yayınlanan turnuva süresince en fazla paylaşım, Fransa'nın Hırvatistan'ı 4-2 yenerek şampiyon olduğu final maçında yapıldı.
Dünya Kupası boyunca en fazla ileti, Fransız futbolcu Kylian Mbappe'nin Hırvatistan ile yapılan final maçında skoru 4-1'e getiren golü kaydettiği anda gönderildi.
2018 Dünya Kupası süresince hakkında en fazla tweet atılan takım Brezilya, futbolcu ise bu ülkeden Neymar oldu.
Futbolseverler, Dünya Kupası boyunca en fazla iletiyi ise Brezilya'dan gönderdi.
Turnuva boyunca hakkında en fazla tweet atılan 5 maç
1. Fransa-Hırvatistan (#WorldCupFinal) (15 Temmuz)
2. Brezilya-Belçika (#BRABEL) (Çeyrek final-6 Temmuz)
3. Brezilya-Meksika (#BRAMEX) (Son 16 turu-2 Temmuz)
4. Fransa-Arjantin (#FRAARG) (Son 16 turu-30 Haziran)
5. Brezilya-Kosta Rika (#BRACRC) (Grup-22 Haziran)
Turnuva boyunca en fazla ileti gönderilen 5 an
1. Mbappe'nin Fransa-Hırvatistan final maçında skoru 4-1'e getiren golü
2. Philippe Coutinho'nun Brezilya-Kosta Rika grup maçının uzatma dakikalarında takımını 1-0 öne geçiren golü
3. Güney Kore'nin Almanya'yı 2-0 yenmesi
4. Fransa-Hırvatistan finalinin bitişi
5. Brezilya-Belçika maçının sona ermesi
Turnuva boyunca hakkında en fazla tweet atılan 5 oyuncu
1. Neymar (#BRA) (@neymarjr)
2. Lionel Messi (#ARG) (@Argentina)
3. Cristiano Ronaldo (#POR) (@Cristiano)
4. Kylian Mbappe (#FRA) (KMbappe)
5. Philippe Coutinho (#BRA) (Phil_Coutinho)
Turnuva boyunca hakkında en fazla tweet atılan 5 takım
1. Brezilya (@CBF_Futebol)
2. Fransa (@equipedefrance)
3. Arjantin (@Argentina)
4. İngiltere (@England)
5. Portekiz (@selecaoportugal)
Turnuva boyunca en fazla tweetin atıldığı 5 ülke
1. Brezilya
2. Japonya
3. Birleşik Krallık
4. ABD
5. Fransa

Alisson Becker resmen Liverpool'da

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool, Brezilyalı kaleci Allison Becker'i kadrosuna kattı. İngiliz ekibinin, Alisson için Roma'ya 75 milyon Euro bonservis bedeli ödediği ve bunun da bir kaleci transferinde ödenen en yüksek rakam olduğu kaydediliyor.

Liverpool Kulübünden yapılan açıklamada, 25 yaşındaki file bekçisi ile uzun süreli sözleşme imzalandığı kaydedildi. Açıklamada, sözleşmenin detaylarıyla ilgili bir bilgi paylaşılmadı.
"Hayallerim gerçek oldu"
Brezilyalı kaleci imza attıktan sonra "Çok mutluyum. Hayallerim gerçek oldu. Kariyerimde büyük bir adım." ifadelerini kullandı.
Allison Becker, geçen sezon İtalya'nın Roma takımının 49 maçta kalesini korumuştu.
Allison, Buffon'u geçti
Daha önce Virgil van Dijk’ı Southampton’ı 84 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna katan ve en pahalı savunma transferi rekorunu elinde bulunduran Liverpool, bu kez kalede rekor kırdı. Alisson için Roma’ya 75 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceği kaydedilen Liverpool, böylece tarihin en pahalı kaleci transferine de imza attı.
Alisson’dan önce tarihin en pahalı kalecisi, 2001 yılında Parma’dan yaklaşık 53 milyon Euro bonservis bedeliyle Juventus’a transfer olan ve bu sezon PSG'ye giden Gianluigi Buffon’du.

20-21-22-23 Temmuz 2018 TV'de Spor Ekranı


20 TEMMUZ 2018 CUMA
12:00 Fernando Verdasco - Pablo Carreno ATP Bastad Çeyrek Final top_tennis Sports TV
13:00 Federico Delbonis - Fabio Fognini ATP Bastad Çeyrek Final top_tennis Sports TV
15:00 Richard Gasquet - Casper Ruud ATP Bastad Çeyrek Final top_tennis Sports TV
17:00 Simone Bolelli - Henri Laaksonen ATP Bastad Çeyrek Final top_tennis Sports TV
18:00 Beşiktaş - Krasnodar Hazırlık Maçı top_futbol Spor Smart
18:00 Trabzonspor - Spartak Moskova Hazırlık Maçı top_futbol Trabzonspor Youtube
18:30 Ukrayna - İngiltere UEFA U19 Avrupa Şampiyonası top_futbol UEFA.tv Youtube
20:30 Türkiye - Fransa UEFA U19 Avrupa Şampiyonası top_futbol UEFA.tv Youtube
21 TEMMUZ 2018 CUMARTESİ
14:00 İstanbul Samsung Kıtalararası Yüzme Yarışları Sports TV
15:00 Yarı Final ATP Bastad Yarı Final top_tennis Sports TV
16:00 Formula 1 Almanya GP Sıralama Turları formula1lastik İdman TV
16:30 Yarı Final ATP Bastad Yarı Final top_tennis Sports TV
18:30 Galatasaray - Valencia Hazırlık Maçı top_futbol Spor Smart
21:00 Fenerbahçe - Feyenoord Hazırlık Maçı top_futbol Spor Smart
22 TEMMUZ 2018 PAZAR
09:00 İstanbul Samsung Kıtalararası Yüzme Yarışları Sports TV
12:00 İstanbul Vehbi Emre Güreş Turnuvası TRT Spor
14:00 Final ATP Bastad Final top_tennis Sports TV
16:10 Formula 1 Almanya GP formula1lastik İdman TV
18:30 İtalya - Norveç UEFA U19 Avrupa Şampiyonası top_futbol UEFA.tv Youtube
18:30 Portekiz - Finlandiya UEFA U19 Avrupa Şampiyonası top_futbol UEFA.tv Youtube
23 TEMMUZ 2018 PAZARTESİ
18:00 Trabzonspor - Al Duhail Hazırlık Maçı top_futbol Trabzonspor Youtube
18:30 İngiltere - Fransa UEFA U19 Avrupa Şampiyonası top_futbol UEFA.tv Youtube
18:30 Ukrayna - Türkiye UEFA U19 Avrupa Şampiyonası top_futbol UEFA.tv Youtube

19 Temmuz 2018 Perşembe

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki rakibi belli oldu

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda, Faroe Adaları temsilcisi B36 Torshavn'la eşleşti.

UEFA Avrupa Ligi 1. ön eleme turunda 0-0'ın rövanşında Karadağ temsilcisi OFK Titograd'ı deplasmana 2-1 yenen B36 Torshavn, siyah-beyazlı takımın rakibi oldu.
Beşiktaş, ilk maçı 26 Temmuz'da Faroe Adaları'nda, rövanşını ise 2 Ağustos'ta Vodafone Park'ta yapacak.
B36 Torshavn, ilk önce Cebelitarık ekibi St Joseph's iki maç sonunda penaltılarla daha sonra da OFK Titograd'ı eleyerek 2. ön eleme turuna geldi.
Geçen sezon kendi ligini 3. sırada bitiren B36 Torshavn, bu sezon 15 haftası geride kalan ligde 4. sırada yer alıyor.
Siya-beyazlıların rakibi iç saha maçlarını Torshavn şehrindeki 5 bin kapasiteli Gundadalur Stadı'nda oynuyor.
Faroe Adaları ekibi daha önce 2006-2007 sezonunda Fenerbahçe'yle UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda karşılaştı. Fenerbahçe rakibini İstanbul'da 4-0, deplasmanda ise 5-0 yenerek elemişti.