TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

6 Temmuz 2019 Cumartesi

Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda finalin adı Fransa - İspanya

Letonya ile Sırbistan'ın ortaklaşa düzenlediği 2019 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Fransa ve İspanya finale yükseldi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da oynanan yarı final maçlarında Fransa, Büyük Britanya'yı 63-56, İspanya ise ev sahibi Sırbistan'ı 71-66 mağlup etti.
Organizasyon, yarın Belgrad Arena'da TSİ 18.30'da oynanacak üçüncülük ve TSİ 21.30'da oynanacak final maçlarıyla tamamlanacak.
Öte yandan, bugün oynanan ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılacak son iki takımın belirlendiği diğer maçlarda Belçika, Macaristan'ı 72-56, İsveç ise Rusya'yı 57-52 yendi.


07 TEMMUZ 2019 PAZAR


21:30Fransa - İspanyaFIBA Kadınlar EuroBasket Finaltop_basketNTV

Kırkpınar'ın tarihine yakışır müsabaka

658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ikinci günü, başaltı boyunda Emirhan Ergin ile Yalçın Üncül arasında kıran kırana geçen müsabakayla sona erdi.

Başaltı boyundaki güreşlerde eşleşen pehlivanlardan Balıkesirli Emirhan Ergin ile Bursalı Yalçın Üncül arasındaki karşılaşma, normal sürede tamamlanamadı.
Sarayiçi Er Meydanı'nda sadece iki pehlivanın kaldığı müsabakada, seyirciler çayıra inerek güreşçilerin etrafında çember oluşturdu.
Puan alanın kazanacağı güreşte iki pehlivan da birbirine üstünlük kurmak için yoğun çaba sarf etti.
Havanın kararmasına rağmen er meydanını terk etmeyen seyircilerin tezahüratları altında yaklaşık 2,5 saat süren müsabakada, Yalçın Üncül rakibinin boşluğundan yararlanıp puanı kaptı.
Çeyrek finale yükselen Yalçın Üncül yaptığı açıklamada, zor bir müsabaka olduğunu ifade etti. Hedefinin önce başaltı şampiyonluğu daha sonra da başa güreşmek olduğunu belirten Üncül "Çok yoruldum. Rakibimi de tebrik ederim. Hedefim başpehlivan olmak." diye konuştu.
Güreşleri izlemek için Manisa'dan gelen İbrahim Yılmaz da uzun zamandır böyle bir müsabaka takip etmediğini vurgulayarak, "Eskiden Kırkpınar'da güreşler saatlerce sürermiş. Hava kararınca da devam edermiş. Bu da onlara benzedi. Eski güreşler gibi oldu. Güreş gibi güreş oldu." ifadelerini kullandı.
Bu müsabakayla organizasyonun ikinci gün güreşleri de tamamlandı.


07 TEMMUZ 2019 PAZAR


12:30Kırkpınar Yağlı GüreşleriÇeyrek Final
DMAX
14:00Kırkpınar Yağlı GüreşleriYarı Final
DMAX
15:00Kırkpınar Yağlı GüreşleriAğalık İhalesi
DMAX
17:30Kırkpınar Yağlı GüreşleriFinal
DMAX

Favorilerden sürprize izin yok

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın altıncı gününde, tek erkeklerde Roger Federer ile Rafael Nadal, tek kadınlarda ise Ashleigh Barty, Petra Kvitova ve Serena Williams tur atladı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen çim kort turnuvasının altıncı gün maçları tamamlandı.
Tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Roger Federer, üçüncü turda klasmanda 28. sırada yer alan Fransız Lucas Pouille ile merkez kortta karşılaştı.
Fransız tenisçiler karşısında 15 maçlık yenilmezlik serisi bulunan 37 yaşındaki Federer, rakibini 7-5, 6-2 ve 7-6'lık setlerle 3-0 yendi.
Grand slam turnuvalarındaki 350. maçını kazanan Federer, dördüncü turda İtalyan Matteo Berrettini ile eşleşti.
Üç numaralı seribaşı Rafael Nadal, klasmanda 72. sıraya kadar gerileyen Fransız Jo-Wilfried Tsonga'yı zorlanmadan geçti. Toplam 1 saat 48 dakika süren mücadelede rakibinin 5 kez servisini kıran İspanyol tenisçi, 6-2, 6-3 ve 6-2'lik setlerle korttan 3-0 galip ayrıldı.
Wimbledon'daki 51. maçını kazanan İspanyol tenisçi, bu alanda Bjorn Borg'u yakaladı.
8 numaralı seribaşı Japon Kei Nishikori, ABD'li Steve Johnson'ı 6-4, 6-3 ve 6-2'lik setlerle 3-0 mağlup etti.
Barty'ye 53 dakika yetti
Fransa Açık şampiyonu unvanıyla Wimbledon'a gelen tek kadınlar dünya 1 numarası Avustralyalı Ashleigh Barty, üçüncü turda Büyük Britanyalı Harriet Dart ile karşılaştı.
Toplam 53 dakika süren maçta klasmanda 182. sırada yer alan Dart'a sadece iki oyun veren Barty, 6-1'lik setlerle korttan 2-0 galip ayrıldı.
23 yaşındaki Barty, dördüncü turda ABD'li Alison Riske ile eşleşti.
4 numaralı seribaşı ve geçen yılın çeyrek finalisti Hollandalı Kiki Bertens, klasmanın 54 numarası Çek Barbora Strycova'ya 7-5 ve 6-1'lik setlerle 2-0 mağlup olarak turnuvaya üçüncü turda veda etti.
Kariyerinde iki Wimbledon şampiyonluğu bulunan 6 numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova, Polonyalı Magda Linette'yi 6-3 ve 6-2'lik setlerle, Londra'da 7 kez şampiyonluk yaşayan 11 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams da Alman Julia Goerges'i 6-3 ve 6-4'lük setlerle turnuva dışında bıraktı.
Turnuva, yarın verilecek bir günlük aranın ardından pazartesi günü oynanacak dördüncü tur maçlarıyla devam edecek.

Nijerya çeyrek finalde

2019 Afrika Uluslar Kupası son 16 turunda Kamerun'u 3-2 yenen Nijerya, adını çeyrek finale yazdırdı.

Mısır'ın ev sahipliğinde bu yıl 32'ncisi düzenlenen turnuvanın son 16 turunda Nijerya ile Kamerun karşı karşıya geldi.
Nijerya'ya turu getiren golleri 19 ve 63. dakikalarda Odion Ighalo ile 66. dakikada Alex Iwobi attı. Nijerya'nın gollerini ise 41. dakikada Stephane Bahoken ve 44. dakikada Clinton N'Jie kaydetti.
Nijerya, çeyrek finalde Mısır-Güney Afrika maçının galibiyle eşleşecek.

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Challenger Kupası’nda Yarı Finalde Küba'ya Kaybetti

Slovenya’nın ev sahipliğinde Ljubljana şehrinde organize edilen 2019 FIVB Challenger Kupası’nda mücadele eden A Milli Erkek Voleybol Takımımız, yarı final karşılaşmasında Küba ile karşılaştı.

Millilerimiz, Stožice Spor Salonu’nda oynanan mücadelede rakibine 22-25, 25-23, 25-22, 20-25 ve 15-12‘lik setlerle 3-2 mağlup oldu.  Bu sonucun ardından Filenin Efeleri, ilk kez katıldığı Challenger Kupası’nda yarın (07 Temmuz 2019, Pazar), Türkiye saati ile 18.30’da, bronz madalya karşılaşmasına çıkacak.  Müsabakayı, FIVB’nin YouTube kanalı naklen yayınlayacak.
FIVB YouTube kanalına ulaşmak için tıklayınız.
A Milli Erkek Voleybol Takımımızın, üçüncülük maçındaki rakibi ise; bugün oynanacak Slovenya – Belarus karşılaşmasının ardından belli olacak.
Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.
KÜBA-TÜRKİYE: 3-2
SALON: Stozice
HAKEMLER: Maciej Twardowski (Polonya), Mirko Jankovic (Sırbistan)
KÜBA: Herrera, Lopez, Yang, Rojas, Goide, Alonso, Garcia (L) (Osoria, Leon, Masso)
TÜRKİYE
: Adis, Burutay, Yiğit, Oğuzhan, Arslan, Doğukan, Burak (L) (Oğulcan, İzzet, Ertuğrul, Yasin)
SETLER: 22-25, 25-23, 25-22, 20-25, 15-12
SÜRE: 2 saat 26 dakika (29′, 34′, 31′, 28′, 22′)

İsveç Dünya Üçüncüsü (Özet)

FIFA Kadınlar Dünya Şampiyonası üçüncülük maçında İsveç, İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek Dünya üçüncüsü oldu. İsveç, 1991 ve 2011 yıllarının ardından turnuvada üçüncü kez bronz madalya kazandı.

FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda İngiltere'yi 2-1 yenen İsveç, turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.
Fransa'nın ev sahipliğinde 8'incisi düzenlenen kupanın üçüncülük maçında, İngiltere ile İsveç karşılaştı.
İsveç'e galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Kosovare Asllani ve 22. dakikada Sofia Jacobsson kaydetti. İngiltere'nin tek golünü 31. dakikada Francesca Kirby attı.
İsveç, 1991 ve 2011 yıllarının ardından turnuvada üçüncü kez bronz madalya kazandı.
Kupanın finalinde ABD ile Hollanda, 7 Temmuz Pazar günü TSİ 18.00'de karşı karşıya gelecek.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde çeyrek finalistler belli oldu

658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık 3. tur müsabakaları tamamlandı ve çeyrek finalistler belli oldu.

Sarayiçi Er Meydanı'na düzenlenen organizasyonda çekilen kuraların ardından sporcular 3. tur müsabakalarına çıktı. Cazgırın salavatlaması sonrası pehlivanlar önce peşrevle tribünleri selamlayıp, ardından güreşe tutuştu.
Üçüncü turun en kısa süren müsabakası, iki Antalyalı sporcu arasında oldu. İç paça dış kazık oyunuyla rakibini sıkıştıran 2013 ve 2017 yılları başpehlivanı İsmail Balaban, çok kısa sürede rakibi Mustafa Kemal Karaboğa'yı yendi.
İsmail Koç ile Ali Gürbüz arasındaki karşılaşma, uzun süre dengede gitti. Ancak rakibinin boş anını affetmeyen 2011 ve 2012 yıllarının başpehlivanı Ali Gürbüz, dalma hareketiyle dengeyi bozup, Edirneli güreşçi İsmail Koç'u açık düşürerek mağlup etti.
Çorumlu Ünal Karaman ile 2014 yılı başpehlivanı Samsunlu Fatih Atlı arasındaki güreş, çok atak geçmedi. Atlı, pasif güreştiği gerekçesiyle ihtar aldı. Ünal Karaman, güreşin 20'nci dakikasında Fatih Atlı'nın yaptığı oyunu bozdu. Ünal Karaman, altta olduğu sırada Fatih Atlı'yı yana devirip, kılçık atarak mücadeleyi kazandı.
Üçüncü turun bir diğer karşılaşmasında 2015 ve 2018 yılları başpehlivanı Orhan Okulu ile Süleyman Aykırı karşı karşıya geldi. Orhan Okulu, rakibini sürerek yormaya çalıştı. Pasif güreştiği için ihtar alan Süleyman Aykırı'nın boş anını yakalayan Okulu, iç paça iç kazıkla rakibe üstünlük sağladı.
Hamza Köseoğlu ile Hüseyin İyican arasındaki güreş, Köseoğlu'nun ataklarıyla geçti. Pasif güreşen İyican, kule hakemliğinden 3 ihtar alması nedeniyle yenik sayıldı.
Puanlamaya kaldılar
Üçüncü turda Şaban Yılmaz-Mustafa Batu, Kürşat Şevki Korkmaz-Mehmet Yeşil Yeşil ve Hüseyin Gümüşalan-Faruk Akkoyun karşılaşmalarında, normal sürede sonuç çıkmaması nedeniyle puanlamaya gidildi.
Çoğunluğu pasif geçen bu güreşler, puanlama bölümünde bir nebze hareketlendi.
Şaban Yılmaz ile Mustafa Batu arasındaki güreş, sert tırpan ve elenselere sahne oldu. 2005 yılı başpehlivanı Şaban Yılmaz, sert geçen güreşte sarı kart aldı. Şaban Yılmaz'ın üst üste iki tırpanıyla sakatlanan Mustafa Batu, sağlık ekiplerince tedavi edildi. Mustafa Batu, rakibinin boşluğundan yararlanıp Şaban Yılmaz'ı sırt aşağı açık düşürerek yendi.
Atak başlayan Mehmet Yeşil Yeşil-Kürşat Şevki Korkmaz mücadelesi, süre geçtikçe pasifleşti. Kürşat Şevki Korkmaz, sert elenseleri nedeniyle hakemden uyarı aldı. Normal sürede yenişemeyen pehlivanlar, puanlamaya geçti ve bu bölümde karşılıklı ataklar oldu. Kürşat Şevki Korkmaz'ın kasnaktan oyun yapacağı esnada kıvraklığını kullanan Mehmet Yeşil Yeşil, rakibinin oyununa oyun yapıp altın puanla galip geldi.
Kocaelili iki pehlivan Hüseyin Gümüşalan ve Faruk Akkoyun'un güreşinde de kazanan taraf, altın puanla Akkoyun oldu.
Bu sonuçlarla Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Ünal Karaman, Orhan Okulu, Hamza Köseoğlu, Faruk Akkoyun, Mustafa Batu ve Mehmet Yeşil Yeşil adını çeyrek finale yazdırdı.


07 TEMMUZ 2019 PAZAR


12:30Kırkpınar Yağlı GüreşleriÇeyrek Final
DMAX
14:00Kırkpınar Yağlı GüreşleriYarı Final
DMAX
15:00Kırkpınar Yağlı GüreşleriAğalık İhalesi
DMAX
17:30Kırkpınar Yağlı GüreşleriFinal
DMAX

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 2. tur müsabakaları yapıldı

İkinci tur kuralarını çekmek için Sarayiçi Er Meydanı'na gelen pehlivanlar kura sonucuna göre Hüseyin Eyican, Mustafa Kemal Karaboğa, Mustafa Batu,Süleyman Aykırı, Orhan Okulu güreş tutmadan üçüncü tura yükseldi.

Cazgırın salavatlaması sonrası peşreve çıkan pehlivanlar tribünleri selamladı.
Ünal Karaman müsabakanın onuncu dakikası dolmadan rakibi Onur Balcı'yı yenerek yine erken ayrılan pehlivan oldu.
2011-2012 yılları başpehlivanı Ali Gürbüz rakibi Serhat Gökmen'in paça kazık oyununu ani bir atakla boşa çıkardı. Antalyalı Ali Gürbüz rakibi Serhat Gökmen'i çoban bağı adı verilen oyunla bağlayıp çayırdan galip ayrıldı.
Faullü güreşe kırmızı kart
Tanju Gemici ile Hamza Köseoğlu arasındaki güreş ise oldukça sert geçti. Tanju Gemici sarı kartla uyarılmasına rağmen faullü güreşine devam ettiği gerekçesiyle kule hakemliği Gemici'ye ikinci sarı kartı gösterdi. Kırmızı kart alan Gemici diskalifiye oldu. Bu nedenle Hamza Köseoğlu üst tura yükseldi.
Normal sürede yenişemediler
2014'ün başpehlivanı Fatih Atlı rakibi bu yıl ilk kez baş boyunda güreşen güçlü rakibi Furkan Durmuş Altın'ı psikolojik taktiklerle yürüttüğü güreş oyunlarıyla üzerine çekmeye çalıştı. Rakibini zaman zaman yerde güreşe zorlayan Fatih Atlı tırpanlarla rakibini yıprattı. Normal sürenin ardından geçilen puanlama bölümünde Furkan Durmuş Altın'ın boşluğunu paça kazıkla değerlendirerek puanı alıp sahadan galip ayrıldı.
Nedim Gürel'in uzun boy avantajını kullandığı güreşte İsmail Balaban atik güreşini kasnak ve paçadan tutmaya yönelik sürdürdü. Nedim Gürel'in oldukça zorladığı 2013-2017 yılı başpehlivanı İsmail Balaban rakibini 50. dakikada açık düşürerek üst tura çıkarak tamamladı.
İki Antalyalı hemşehrinin Mehmet Yeşil Yeşil ile Osman Aynur'un güreşi de oldukça sert geçti. İki pehlivan birbirini tartarak normal süreyi başa baş geçtiler. Puanlama bölümünde her iki pehlivan da atak bir güreş sergilediler. 1 saate yakın süren güreşte 2009-2010 yılı başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil galip geldi.
Bu sonuçlara göre, Ünal Karaman, İsmail Koç, Hüseyin Gümüşalan, Ali Gürbüz, Şaban Yılmaz, Hamza Köseoğlu, Fatih Atlı, Faruk Akkoyun, Kürşat Şevki Korkmaz, İsmail Balaban, Mehmet Yeşil Yeşil, Hüseyin Eyican, Mustafa Kemal Karaboğa, Mustafa Batu, Süleyman Aykırı, Orhan Okulu adını üçüncü tura yazdırdı.


06 TEMMUZ 2019 CUMARTESİ


12:30Kırkpınar Yağlı Güreşleri1.Tur
DMAX
15:00Kırkpınar Yağlı Güreşleri2.Tur
DMAX
17:00Kırkpınar Yağlı Güreşleri3.Tur
DMAX

07 TEMMUZ 2019 PAZAR


12:30Kırkpınar Yağlı GüreşleriÇeyrek Final
DMAX
14:00Kırkpınar Yağlı GüreşleriYarı Final
DMAX
15:00Kırkpınar Yağlı GüreşleriAğalık İhalesi
DMAX
17:30Kırkpınar Yağlı GüreşleriFinal
DMAX

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 1. tur müsabakaları yapıldı

658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 1. tur müsabakaları yapıldı. Güreşler sonunda 27 başpehlivan üst tura çıktı.

Sarayiçi Er Meydanı'na çıkan pehlivanlar, cazgır Şükrü Kayabaş'ın anonsu ile alana gelerek kuralarını çekti. Kuraya göre Onur Balcı güreş yapmadan tur atladı.
Eşleştirme sonrası yeniden yağlanan 52 başpehlivan, kol bağlamalarının ardından cazgırın salavatıyla peşreve çıktı, tribünleri selamladı.
4 dakikada galip geldi
Müsabakalarda, Ünal Karaman 4 dakikada rakibi Mecit Yıldırım'ı yenerek ilk turun en erken galibiyetini yaşayan isim oldu.
Öğle ezanı okuması nedeniyle güreşe bir süre ara verildi.
Favoriler üst turda
Kırkpınar'ın 2015, 2018 yılı başpehlivanı Orhan Okulu paça kazıkla olimpiyat üçüncüsü Cenk İldem'i, 2011 ve 2012'nin başpehlivanı Ali Gürbüz iç paça kazıkla rakibi Abdullah Güngör'ü, İsmail Balaban da rakibi Semih Turgut'u açık düşürerek yendi. "Dadaşların turbosu" olarak bilinen Hamza Köseoğlu ,rakibi Turan Balaban'ı, Edirne'nin başpehlivanı İsmail Koç da Cengizhan Şimşek'i kaz kanadı oyunlarıyla yendiler.
Furkan Durmuş Altın ile Ramazan Bircan arasındaki güreş Bircan'ın 3 ihtar almasıyla sonlandı. Galip Furkan Durmuş Altın, Ramazan Bircan'ın elini öperek sahadan ayrıldı.
İkinci tura yükselen isimler
Başpehlivanlık 1. tur müsabakalarında rakiplerini yenen, Onur Balcı, Tanju Gemici, Hasan Cengiz, Mehmet Yeşil Yeşil, Ünal Karaman, Osman Aynur, Salih Erinç, Kürşat Şevki Korkmaz, Hamza Köseoğlu, Fatih Atlı, Serhat Gökmen, Orhan Okulu, Şaban Yılmaz, Süleyman Aykırı, Faruk Akkoyun, Hüseyin Gümüşalan, Hüseyin İyican, Ertuğrul Dağdeviren, Mustafa Kemal Karaboğa, Şahali Kurt, Furkan Durmuş Altın, Nedim Gürel, Mustafa Batu, İsmail Koç, Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Ali Güngör Ekin bir üst tura yükseldi.


06 TEMMUZ 2019 CUMARTESİ


12:30Kırkpınar Yağlı Güreşleri1.Tur
DMAX
15:00Kırkpınar Yağlı Güreşleri2.Tur
DMAX
17:00Kırkpınar Yağlı Güreşleri3.Tur
DMAX

07 TEMMUZ 2019 PAZAR


12:30Kırkpınar Yağlı GüreşleriÇeyrek Final
DMAX
14:00Kırkpınar Yağlı GüreşleriYarı Final
DMAX
15:00Kırkpınar Yağlı GüreşleriAğalık İhalesi
DMAX
17:30Kırkpınar Yağlı GüreşleriFinal
DMAX

Mostapha El Kabir Çaykur Rizespor'da

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, Faslı futbolcu Mostapha El Kabir ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Çayeli İlçe Gençlik Parkı'nda açık alanda düzenlenen imza törenine Kulüp Başkanı Hasan Kartal, yöneticiler ve El Kabir katıldı. Kartal ve El Kabir'i taraftarlar alkış ve tezahüratlarla karşıladı.
 İmza töreninde konuşan Kartal, transfer çalışmalarının devam ettiğini, El Kabir'i 1+1 yıllığına kadrolarına kattıklarını belirtti.
Bu birlik ve beraberliği sürdürüp, Rize'yi birleştirerek tek bayrak altında olacaklarını aktaran Kartal, "Başarı hepimizin. Birlikte başaracağız. Birlik ve beraberliği bozmadan başarı için herkes elini taşın altına koyacak." dedi.
Önemli bir oyuncuyu kadrolarına kattıklarını kaydeden Kartal, "El Kabir artık Çaykur Rizesporlu. Yaşamında en başarılı olduğu, mutlu olduğu dönem burada olacak. Bundan son derece eminim. Rize'yi hiç unutmayacak. Buradaki birlik ve beraberliği unutmayarak sadece spor düşünecek. Sporu ile de örnek olacak." şeklinde konuştu.
Hiçbir futbolcuyu zorla Rize'de tutmayacaklarını vurgulayan Kartal, "Gitmek isteyen her futbolcunun önünü açacağız. Bundan önceki oynadığı kulüplerde El Kabir'in önünün açılmadığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
El Kabir'in sözleşmesinin Rize'yi severse devam edeceğini belirten Kartal, "Sevmezse kendisi bilir. Kağıt üzerinde sözleşme önemli değil. Önemli olan bizimle devam etmesi. Anlaşmamız 1+1 yılllık." diye konuştu.
Mostapha El Kabir ise şunları kaydetti:
"Burada olduğum için çok memnunum. Bu karşılama beni mutlu etti. Eski hocamla çalışacağım için mutluyum. Bir an önce sezonun başlamasını bekliyorum. Kamp benim için önemli. Amacım iyi şekilde sezona hazırlanmak."

Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nde Yarı Finalde Brezilya'ya Kaybetti

Çin’in ev sahipliğinde Nanjing’te düzenlenen FIVB Voleybol Milletler Ligi Finalleri’nde Avrupa Kıtası’nı temsil eden tek ülke olarak Dünya devleriyle şampiyonluk mücadelesi veren A Milli Kadın Voleybol Takımımız, yarı final maçında Brezilya ile karşı karşıya geldi.

Nanjing Olimpik Spor Merkezi’nde oynanan mücadelede Millilerimiz, Brezilya’ya 23-25, 15-25 ve 10-25‘luk set skorlarıyla 0-3 mağlup oldu. Bu sonucun ardından Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde yarın (07 Temmuz 2019, Pazar), Türkiye saati ile 10.00’da, bronz madalya karşılaşmasına çıkacak. Müsabakayı, S Sport naklen yayınlanacak.

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın üçüncülük maçındaki rakibi ise;  ABD'ye 25-11, 15-25, 25-17 ve 25-20'lik setlerle 3-1 mağlup olan Çin oldu.

07 Temmuz 2019 Pazar
TSİ 10.00 Üçüncülük Maçı Türkiye - Çin
TSİ 14.30 Final Maçı Brezilya - ABD

NOT: S Sport kanalını; Digitürk platformunda 85., D Smart platformunda 78., Turkcell+ TV platformunda 77. ve Tivibu platformunda 74. kanaldan izleyebilirsiniz.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız

TÜRKİYE-BREZİLYA: 0-3
SALON: Nanjing Olimpik Spor Merkezi
HAKEMLER: Liu Jiang (Çin), Patricia Rolf (A.B.D.)
TÜRKİYE: Ebrar, Meliha, Cansu, Şeyma, Kübra, Zehra, Simge (L) (Ezgi, Gözde, Hande, Aslı, Meryem)
BREZİLYA: Natalia, Leao, Ana Beatriz, Gabi, Macris, Bedani, Leia (L) (Amanda, Lorenne, Ratzke)
SETLER: 23-25, 15-25, 10-25
SÜRE: 1 saat 21 dakika (31′, 26′, 24′)

Nando De Colo'dan Fenerbahçe taraftarına mesaj (Video)

Fenerbahçe Beko'nun kadrosuna kattığı Fransız basketbolcu Nando De Colo, sarı-lacivertli formayı giyeceği için mutlu olduğunu söyledi.

Sarı-lacivertli kulübün sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntüde 32 yaşındaki skorer oyun kurucu, "Merhaba Fenerbahçe taraftarı. Önümüzdeki sezon Fenerbahçe Beko formasını giyecek olmaktan dolayı çok mutluyum. Çok yakında ailemle birlikte İstanbul'da görüşmek üzere." ifadelerini kullandı.
Öte yandan THY Euroleague'in sosyal medya hesabı Fenerbahçe'nin Nando De Colo transferini "Fenerbahçe'den büyük hamle. Yıldız oyun kurucu Nando De Colo imzaladı." ifadeleriyle duyurdu.

Nikola Mirotic Resmen Barcelona'da

Barcelona yılın transfer bombasını resmen patlattı.

Barcelona, sadece Avrupa basketbolunu değil aynı zamanda NBA’i de şok uğratan transferi resmen duyurdu!
Katalanlar, geçtiğimiz sezon Milwaukee Bucks forması giyen Nikola Mirotic’i kadrosuna kattığını resmen duyurdu! Kulüpten yapılan resmi açıklamada Mirotic’le 2022 yılına kadar sürecek 3+1 yıllık bir sözleşme imzalandığı duyuruldu.
Yıldız oyuncu, Katalanların Cory Higgins ve Brandon Davies’in ardından resmiyete döktüğü 3. dış transfer oldu.
eurohoops.net

Nando De Colo resmen Fenerbahçe Beko'da

Fenerbahçe Beko daha önce anlaşmaya vardığı Nando De Colo'yu transfer ettiğini açıkladı.

Fenerbahçe Kulübü, Rusya'nın CSKA Moskova takımından ayrılan Fransız basketbolcu Nando De Colo'yu üç yıllığına kadrosuna kattı.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, yeni sezon kadro yapılanması çalışmaları kapsamında, Avrupa basketbolunun en önemli guardlarından biri olan Nando De Colo ile anlaşmaya vardı.

23 Haziran 1987 tarihinde Sainte-Catherine’de dünyaya gelen 1.96 boyundaki Fransız yıldız Nando De Colo, 2021-2022 sezonunun sonuna dek Fenerbahçe Beko forması giyecektir.

Bu anlaşmanın kulübümüze ve Nando De Colo’ya hayırlı olmasını diliyor, sporcumuzun sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu sezonlar yaşamasını temenni ediyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Nando De Colo kimdir?

Fenerbahçe Ailesi’nin yeni üyesi Nando De Colo, 23 Haziran 1987’de Sainte-Catherine’de dünyaya geldi. Profesyonel hayata Fransa’nın Cholet takımında adım atan De Colo, 2005-2006’da U20 takımında forma giydi ve 2006-2007’dan itibaren Cholet A Takımı’nda forma şansı buldu. Bu süreçte Erman Kunter ile çalışan Nando De Colo, özellikle 2007-2008 sezonunda itibaren Fransa Ligi’ne damgasını vurmaya başladı. Cholet formasıyla 2007-2008’de maç başına 14.9 sayı ve 3.5 asist ortalamalarına ulaşan De Colo, 2008-2009’da da 14.7 sayı ve 3.3 asist ortalamaları yakaladı.

2009 yazında NBA seçmelerinde boy gösteren Nando De Colo, 53. sıradan San Antonio Spurs tarafından seçildi. De Colo, aynı yaz dönemi içerisinde kariyeri için en önemli transfer hamlelerinden birini yaptı ve 2009-2012 arasında forma giyeceği İspanya’nın Valencia ekibiyle sözleşme imzaladı.

Valencia’daki ilk sezonu, De Colo’ya Eurocup şampiyonluğunu getirdi. Victor Claver, Kosta Perovic, Rafa Martinez, Matt Nielsen ve Thomas Kelati gibi önemli isimlerle forma giyen Nando De Colo, kariyerinin ilk Avrupa kupası şampiyonluğuna 2010 yılında ulaşmış oldu. Başarılı oyuncu, aynı zamanda bu sezonda Eurocup En İyi Beşi’nde de kendisine yer buldu. Aynı sezonda İspanya Ligi’nde 33 maça çıkan De Colo, maç başına 13.2 sayı ortalaması yakaladı ancak takımının Play-off çeyrek finalinde Unicaja Malaga’ya elenmesine engel olamadı.

2010-2011 sezonunda ilk kez EuroLeague’de sahne alan De Colo, 19 maçta forma giydiği sezonda 10.1 sayı, 1.6 asist, 2.6 ribaund ortalamaları tutturdu. Valencia, bu sezonda EuroLeague’de Play-off turuna yükseldi ancak Real Madrid’e elenmekten kurtulamadı. De Colo, Top 16 turunda Valencia formasıyla Fenerbahçe’ye rakip olmuştu. Fransız yıldız, 2010-2011 sezonunda faul çizgisinden yakaladığı %95.7 isabet yüzdesiyle de EuroLeague’in en değerli oyuncusu olmuştu. EuroLeague’de başarılı bir sezon geçirmesine rağmen İspanya Ligi’nde istediğini bulamayan Valencia, De Colo’nun 32 maçta forma giydiği ve ortalama 10.7 sayı ürettiği sezonda, Play-off ilk turunda Bilbao’ya elendi.

De Colo, Valencia’daki son sezonu olan 2011-2012’de Eurocup’ta final oynadı. Valencia, bu finalde Khimki engeline takılırken, De Colo Eurocup sezonunu 16 maçta 11.3 sayı, 3.7 asist, 2.0 ribaund ortalamalarıyla bitirdi. Fransız guard, İspanya’da Valencia formasıyla Play-off yarı finaline yükseldi ve bu turda Barcelona’ya 3-1 ile elendi. De Colo, İspanya Ligi’nde de 41 maçta 13.5 sayı ortalaması yakaladı.

2012 yazında San Antonio Spurs ile iki yıllık sözleşme imzalayan De Colo, NBA macerasına başlamış oldu. Bu iki sezonu San Antonio Spurs ve Gelişim Ligi ekiplerinden Austin Toros’ta geçiren De Colo, 2014 yılında sezonu Toronto Raptors takımında tamamladı.

İki yıllık kıta dışı macerasının ardından De Colo, Avrupa basketbolunun zirvesi olan EuroLeague’de kendisini zirveye taşıyacak imzayı attı ve Rusya ekibi CSKA Moskova’nın kadrosuna katıldı. 2014-2019 sezonları arasında CSKA Moskova’da aralıksız beş sezon forma giyen Nando De Colo, toplamda iki EuroLeague şampiyonluğu (2016, 2019), beş VTB Ligi şampiyonluğu (2015, 2016, 2017, 2018, 2019) elde etti. De Colo, bu süreçte 2015-2016 sezonu EuroLeague MVP’si, 2016 yılı Final Four MVP’si seçildi. Fransız yıldız, 2015-2016, 2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarında EuroLeague En İyi Beşi’nde kendisine yer bulurken, 2014-2015 ve 2018-2019’da ise EuroLeague En İyi İkinci Beşi’nde yer aldı. De Colo, 2015-2016’da (maç başına 19.4 sayıyla) EuroLeague’in en prestijli ödüllerinden Alphonso Ford En Skorer Oyuncu ödülünün de sahibiydi. Fransız guard, 2016-2017 sezonunda ise %95.9 serbest atış ortalamasıyla EuroLeague’in bu alandaki en değerli ismiydi. De Colo, başarılarla dolu CSKA Moskova kariyerindeki beş sezonda şu EuroLeague istatistiklerine ulaştı:

2014-2015: 28 maç, 14.4 sayı (%50 iki sayı, %47.1 üç sayı, %92 serbest atış), 3.1 asist, 3.2 ribaund
2015-2016: 27 maç, 19.4 sayı (%55.6 iki sayı, %46 üç sayı, %90.8 serbest atış), 5.0 asist, 3.6 ribaund
2016-2017: 28 maç, 19.1 sayı (%55.4 iki sayı, %42.6 üç sayı, %95.9 serbest atış), 3.9 asist, 2.9 ribaund
2017-2018: 32 maç, 16.7 sayı (%56.9 iki sayı, %49.2 üç sayı, %95.0 serbest atış), 3.7 asist, 2.3 ribaund
2018-2019: 34 maç, 14.7 sayı (%55.2 iki sayı, %43.1 üç sayı, %94.6 serbest atış), 3.4 asist, 2.5 ribaund

Kulüp kariyerinin yanı sıra milli takım seviyesinde de birçok başarı elde eden Nando De Colo, 2009, 2011, 2013, 2015 ve 2017 Avrupa Şampiyonaları’nın yanı sıra, 2012 ve 2016 Olimpiyat Oyunları ve 2010 Dünya Şampiyonası’nda Fransa Milli Takımı forması giydi. De Colo, ülkesinin milli takımıyla 2013’te Avrupa şampiyonluğu yaşarken, 2011’de gümüş madalya, 2015’te ise bronz madalya kazandı.

Nando De Colo, EuroLeague’in son beş yılına damgasını vurmuş, Avrupa’nın en değerli kısa oyuncularından biri olarak kabul ediliyor. Şutör guard ve oyun kurucu pozisyonlarından görev yapabilen De Colo, özellikle yaratıcılığı ve kritik anlarda el yakan topları kullanabilme özelliğiyle tanınmasının yanı sıra; yüksek verimlilikle hücum eden komple bir skorer olarak biliniyor. Dış atışlarda oldukça yüksek bir yüzde yakalayabilen De Colo, aynı zamanda EuroLeague’de en çok faul alan ve faul çizgisinden de en yüksek yüzdeyle isabet bulabilen oyunculardan biri." 

Paul George LA Clippers’a Takas Oldu!

NBA’de şok bir takas gerçekleşti!

NBA’de merakla beklenen karar açıklandı ve Kawhi Leonard, Los Angeles Clippers‘ın yolunu tuttu. Ancak Clippers, kimsenin beklemediği şok bir takas daha gerçekleştirdi.
Clippers, Oklahoma City Thunder‘ın süper yıldızı Paul George’u da kadrosuna kattı. Thunder, bu takas sonucunda Shai Gilgeous-Alexander, Danilo Gallinari ve 4 draft hakkı aldı. Clippers böylece Kawhi Leonard ve Paul George’u aynı takımda buluşturdu ve muhteşem bir işe imza attı.

eurohoops.net

Kawhi Leonard, LA Clippers’ı Seçti!

Kawhi Leonard, Los Angeles Clippers’la sözleşme imzalayacak.

Günlerdir herkesin kararını beklediği Kawhi Leonard sonunda seçimini yaptı. Leonard, Los Angeles Clippers‘la sözleşme imzalayacak.
ESPN’den Adrian Wojnarowski‘nin haberine göre geçtiğimiz hafta Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers ve son olarak da Toronto Raptors‘la görüşen yıldız oyuncu kararını Los Angeles Clippers’tan yana kullandı.
Kawhi Leonard’ın 4 yıl – 142 milyon $’lık bir sözleşme imzalaması bekleniyor.

eurohoops.net

2019 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Heyecanı Yaşanıyor

27 Haziran - 7 Temmuz 2019 tarihlerinde Letonya ve Sırbistan’ın ortaklaşa düzenlediği 2019 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası heyecanı yaşanıyor.


A Grubu'nda İspanya, B Grubu'nda Fransa, C Grubu'nda Macaristan, D Grubu'nda da Sırbistan, lider olarak adlarını çeyrek finale yazdırdı.

Gruplarını 2 ve 3. sırada bitiren Büyük Britanya, Letonya, İsveç, Karadağ, İtalya, Slovenya, Belçika ve Rusya ise çeyrek final elemesi oynamaya hak kazandı. Rakiplerini mağlup eden İsveç, Büyük Britanya, Belçika ve Rusya, çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.

Şampiyonanın çeyrek finalinde; Macaristan-Büyük Britanya, İspanya-Rusya, Fransa-Belçika ve Sırbistan-İsveç karşılaşmaları oynandı. Yarı finalde İspanya-Sırbistan ve Fransa-Büyük Britanya karşılaşmaları oynanacak.
A Grubu
B Grubu
C Grubu
D Grubu
Ukrayna
İsveç
Macaristan
Belarus
Büyük Britanya
Fransa
Türkiye
Rusya
Letonya
Çekya
İtalya
Belçika
İspanya
Karadağ
Slovenya
Sırbistan

27 Haziran Perşembe
13:00
İsveç – Karadağ
67-51
15:30
Fransa - Çekya
74-61
17:00
Macaristan - Slovenya
88-84
18:30
Büyük Britanya - Letonya
74-60
18:45
Rusya - Belçika
54-67
19:30
Türkiye - İtalya
54-57
21:00
Ukrayna - İspanya
77-95
21:30
Belarus - Sırbistan
53-55
28 Haziran Cuma
13:00
Çekya - İsveç
71-64
15:30
Karadağ - Fransa
53-88
17:00
Slovenya - Türkiye
62-55
18:30
Letonya - Ukrayna
82-74
18:45
Belçika – Belarus
61-69
19:30
İtalya - Macaristan
51-59
21:00
İspanya – Büyük Britanya
67-59
21:30
Sırbistan – Rusya
77-63
30 Haziran Pazar
13:00
Ukrayna - Büyük Britanya
54-68
15:30
Çekya - Karadağ
57-70
17:00
Macaristan - Türkiye
58-59
18:30
Letonya - İspanya
56-59
18:45
Belarus - Rusya
62-76
19:30
İtalya - Slovenya
75-57
21:00
İsveç - Fransa
65-71
21:30
Belçika - Sırbistan
66-70
 Çeyrek Final Eleme Programı
 1 Temmuz Pazartesi
18:30  İsveç - Letonya 77-62 
 21:00   Büyük Britanya - Karadağ 92-71 
 2 Temmuz Salı
 19:00  Belçika - Slovenya 72-67 
 21:30  İtalya - Rusya 54-63 
 4 Temmuz Perşembe
 13:30 Macaristan - Büyük Britanya  59-62
 16:00 İspanya - Rusya  78-54
 19:00 Fransa - Belçika  84-80
 21:30 Sırbistan - İsveç  87-49
6 Temmuz Cumartesi 
 13:30 Belçika - Macaristan  72-56
 16:00 Rusya - İsveç  52-57
 19:00  Fransa - Büyük Britanya 63-56
 21:30  İspanya - Sırbistan 71-66

Novak Djokovic ve Karolina Pliskova dördüncü turda

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın beşinci gününde, tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic ile tek kadınlarda 3 numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova, dördüncü tura yükseldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen çim kort turnuvasının beşinci gün maçları tamamlandı.
Tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic, üçüncü tur mücadelesinde klasmanda 48. sırada yer alan Polonyalı Hubert Hurkacz ile karşılaştı.
Toplam 3 saat süren mücadelede rakibini 7-5, 6-7, 6-1 ve 6-4'lük setlerle 3-1 yenen Djokovic, tur atlayan taraf oldu.
Tek erkeklerde ilk 10'da yer alan iki tenisçi turnuvaya üçüncü turda veda etti. Arjantinli Guido Pella, 4 numaralı seribaşı ve geçen yılın finalisti Güney Afrikalı Kevin Anderson'ı 6-4, 6-3 ve 7-6'lık setlerle, İspanyol Roberto Bautista Agut da 10 numaralı seribaşı Karen Khachanov'u 6-3, 7-6 ve 6-1'lik setlerle 3-0 mağlup etti.
Pliskova dördüncü turda
Tek kadınlarda 3 numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova, 1 saat 46 dakika süren mücadelede Tayvanlı Su-Wei Hsieh'i 6-3, 2-6 ve 6-4'lük setlerle 2-1 yenerek adını dördüncü tura yazdırdı.
İki eski dünya 1 numarasının karşı karşıya geldiği maçta 7 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep, Belaruslu Victoria Azarenka'yı 6-3 ve 6-1'lik setlerle turnuva dışında bıraktı.
8 numaralı seribaşı Ukraynalı Elina Svitolina, Yunan Maria Sakkari'yi 2-1 mağlup ederken, 14 numaralı seribaşı ve eski dünya 1 numarası Danimarkalı Caroline Wozniacki ise Çinli Shuai Zhang'a 2-0 yenilerek üçüncü turda elendi.
15 yaşındaki ABD'li tenisçi Coco Gauff, geriye düştüğü maçta Sloven rakibi Polona Hercog'u 2-1 mağlup etti ve 4. turda Rumen Simona Halep ile eşleşti.
Favoriler korta çıkıyor
Tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Roger Federer, üçüncü turda yarın Fransız Lucas Pouille, 3 numaralı seribaşı Rafael Nadal da Fransız Jo-Wilfried Tsonga ile karşılaşacak.
Tek kadınlarda ise 1 numaralı seribaşı Avustralyalı Ashleigh Barty, üçüncü turda Büyük Britanyalı Harriet Dart, 4 numaralı seribaşı Hollandalı Kiki Bertens ise Çek Barbora Strycova ile karşı karşıya gelecek.

Elmas Lig'de inanılmaz hata (Video)

Elmas Lig'in Lozan ayağında ilginç bir olay yaşandı. 5 bin metrede mücadele eden Hagos Gebrhiwet ilk sırada götürdüğü yarışta son tur öncesi koşunun bittiğini sandı. Büyük bir şaşkınlık yaşayan Gebrhiwet, yarışı 10. sırada bitirdi.

Elmas Lig Lozan ayağının 5 bin metre yarışında inanılmaz bir hata yaşandı. Hagos Gebrhiwet'in hatası ona pahalıya mal oldu.
Yarış bitti zannetti, seyirciye koştu

Etiyopyalı atlet, Elmas Lig'in Lozan etabında 5 bin metrede piste çıktı. Rahat bir yarış çıkaran Gebrhiwet, rakiplerinin açık ara önünde birinciliğe gidiyordu. Etiyopyalı atlet çalan son tur çanının farkına bile varmadan bir anda durdu ve sevinmeye başladı.
Gebrhiwet, diğer sporcular yanından geçerken yarışın bitmediğini anladı. Etiyopyalı atlet, hemen koşmaya devam etti ancak iş işten geçmişti.
Rakiplerine birer birer geçildi ve lider götürdüğü mücadeleyi ancak 10'uncu tamamlayabildi.
Rakibinin dikkatsizliğini iyi değerlendiren diğer Etiyopyalı Yomif Kejelcha yarışı kazanan isim oldu.
Gebrhiwet'in şaşkınlığı bitiş çizgisinde yüzüne yansıdı. Gebrhiwet'i diğer sporcular teselli etti.
Salpeter'i hatırlattı
Hagos Gebrhiwet'in hatası akıllara geçtiğimiz yıl Berlin'de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonasını getirdi.
Kadınlar 5 bin metrede yarışı uzun süre lider götüren İsrailli Lonah Chemtai Salpeter, mücadele bitti zannederek sevinmiş ve rakiplerinin gerisinde kalmıştı.
trtspor.com.tr

Galatasaray, Vincent Aboubakar ile prensip anlaşmasına vardı

Galatasaray, Porto'nun 27 yaşındaki Kamerunlu forveti Vincent Aboubakar ile prensip anlaşmasına vardı. Sarı-kırmızılı ekip, golcü futbolcuyu kiralamak için Porto ile görüşmelerini sürdürüyor.

Bir dönem Beşiktaş'ta da forma giyen Vincent Aboubakar, geçen sezon sakatlığı nedeniyle sadece 11 maçta forma giydi.
Portekiz ekibi Porto'nun Kamerunlu forveti, bu 11 maçta 4 gol attı, 2 de asist yaptı.

Senegal, Sadio Mane ile çeyrek final biletini kaptı

2019 Afrika Uluslar Kupası son 16 turunda Uganda'yı 1-0 yenen Senegal, çeyrek finale çıktı.

Mısır'ın ev sahipliğinde bu yıl 32'ncisi düzenlenen turnuvanın son 16 turunda Uganda ile Senegal karşı karşıya geldi.
Senegal, 15. dakikada Sadio Mane'nin attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı ve son 8 takım arasına kaldı. Sadio Mane, 61. dakikada penaltı atışından yararlanamadı.
Senegal'in çeyrek finaldeki rakibi Benin oldu.
Senegal Milli Takımı'nda forma giyen Galatasaraylı Mbaye Diagne, 85. dakikada M'Baye Niang'ın yerine oyuna girdi.

5 Temmuz 2019 Cuma

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Slovenya’ya 3-1 Mağlup Oldu

Slovenya’nın ev sahipliğinde Ljubljana şehrinde organize edilen 2019 FIVB Challenger Kupası’nda mücadele eden A Milli Erkek Voleybol Takımımız, A Grubu’ndaki ikinci ve son maçında ev sahibi Slovenya’ya konuk oldu.

Millilerimiz, Stožice Spor Salonu’nda oynanan mücadelede rakibine 23-25, 25-16, 25-15 ve 25-17‘lik setlerle 3-1 mağlup oldu ve grubunu ikinci sırada tamamladı.
Filenin Efeleri’nin yarı finaldeki rakibi ise bugün oynanan Mısır – Küba karşılaşmasının ardından belli oldu.B Grubu’nda oynanan mücadelede Küba, Mısır’ı 25-23, 25-18, 23-25, 22-25  ve 15-7‘lik setlerle 3-2 mağlup etti. Bu sonuçla grubunu ilk sırada tamamlayan Küba, Millilerimizin yarı finaldeki rakibi oldu.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Slovenya – Türkiye karşılaşmasının ardından A Grubu’nda oluşan puan durumu şu şekilde:
NOTAKIMOGMP
1Slovenya2206
2Türkiye2113
3Şili2020

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, yarı final mücadelesinde yarın (06 Temmuz 2019, Cumartesi), Türkiye saati ile 21.30’da Küba ile karşılaşacak. Müsabakayı, FIVB’nin YouTube kanalı naklen yayınlayacak. FIVB YouTube kanalına ulaşmak için tıklayınız.


SLOVENYA-TÜRKİYE: 3-1
SALON: Stozice
HAKEMLER: Ebrahim Firouzi (İran), Andrea Puecher (İtalya)
SLOVENYA: Pajenk, Stern, Kozamernik, Ropret, Čebulj, Urnaut, Kovačič (L), Toman (L) (Sket, Vincic, Štalekar)
TÜRKİYE
: Adis, Burutay, Yiğit, Oğuzhan, Arslan, Doğukan, Burak (L), Volkan (L) (Oğulcan, Metin, İzzet, Halil İbrahim, Ertuğrul Gazi)
SETLER: 23-25, 25-16, 25-15, 25-17
SÜRE: 1 saat 52 dakika (32′,26′,28′,26′)

Turnuva Statüsü
Final etabında mücadele edecek 6 takım, 3’erli olmak üzere 2 gruba ayrılır. Grupta oynanan müsabakaların ardından gruplarını ilk 2 sırada bitirecek olan takımlar, yarı finale yükselirler. Yarı finalde galip takımlar finalde şampiyonluk; kaybeden takımlar ise; 3./4.’lük karşılaşmasında bronz madalya için karşılaşırlar. FIVB Challenger Kupası’nda şampiyon olan takım ise; 2020 FIVB Voleybol Milletler Ligi’ne katılım hakkı elde eder.

Fas'ı penaltılarda deviren Benin çeyrek finalde

2019 Afrika Uluslar Kupası son 16 turunda normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 tamamlanan maçta Fas'a penaltı atışlarında 4-1 üstünlük kuran Benin, çeyrek finale çıktı.

Mısır'ın ev sahipliğinde bu yıl 32'ncisi düzenlenen turnuvanın son 16 turunda Fas ile Benin karşı karşıya geldi.
Karşılaşmanın 53. dakikasında Benin, Moise Adilehou'nun golüyle 1-0 öne geçti. Fas, 75. dakikada Youssef En Nesyri ile beraberliği yakaladı.
Fas Milli Takımı'nda forma giyen Hakim Ziyech'in normal sürenin son dakikalarında penaltı atışından yararlanamadığı mücadele, uzatmalara gitti. Bu bölümde de skorun değişmediği maçta rakibine penaltı atışlarında 4-1 üstünlük kuran Benin, çeyrek finale yükseldi.
Benin, 97. dakikada Khaled Adenon'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fas Milli Takımı'nda ilk 11'de sahaya çıkan Galatasaraylı Younes Belhanda 59, Fenerbahçeli Nabil Dirar ise 74 dakika forma şansı buldu.

Merih Demiral resmen Juventus'ta

Milli futbolcu Merih Demiral, 18 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Sassuolo'dan Juventus'a transfer oldu.

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Juventus, milli futbolcu Merih Demiral'ı kadrosuna kattı.
İtalyan kulübünden yapılan açıklamada, geçen sezon ara transfer döneminde Alanyaspor'dan Sassuolo'ya giden 21 yaşındaki savunma oyuncusuyla 5 yıllık sözleşme imzalandığı kaydedildi.
Siyah-beyazlı kulüp, Merih Demiral için Sassuolo'ya 18 milyon euro bonservis ödeyecek.
Fenerbahçe altyapısından yetişen milli futbolcu, Sassuolo formasıyla çıktığı 14 maçta iki gol attı.

Enes Ünal, Real Valladolid'de kaldı

Milli futbolcu Enes Ünal, 1 yıl daha kiralık olarak Real Valladolid'de top koşturacak.

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) kulüplerinden Real Valladolid, milli futbolcu Enes Ünal'ı bir yıl daha kadrosunda kiralık olarak tutmak için Villarreal ile anlaşmaya vardığını duyurdu.
Real Valladolid Kulübü tarafından yapılan resmi açıklamada, Enes'in bir yıl daha kiralık olarak takımda kaldığı belirtildi.
La Liga'ya 2017 mayıs ayında Villarreal ile 5 yıllık sözleşme imzalayarak gelen Enes, geçen iki sezonda Villarreal'in dışında kiralık olarak Levante ve Real Valladolid takımlarında forma giydi.
Milli futbolcu, geçen sezon Real Valladolid formasıyla 24'ü ilk 11'de olmak üzere toplam 34 maça çıkıp 6 gol, 3 asist istatistiği kaydetti.
Ayrıca, 22 yaşındaki Enes'in, 6 Temmuz Cumartesi günü başlayacak sezon öncesi hazırlık kampına katılacağı açıklandı.

Cyle Larin Zulte Waregem'de

Beşiktaş, Kanadalı oyuncusu Cyle Larin'i Belçika ligi ekiplerinden Zulte Waregem'e kiraladığını açıkladı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Cyle Christopher Larin, SV Zulte Waregem'e Kiralık Transfer Oldu
Profesyonel oyuncularımızdan Cyle Larin, 2019-2020 sezonu sonuna kadar Belçika takımlarından Zulte Waregem'e kiralanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre Zulte Waregem kulübünün oyuncuyu sezon sonunda 2 buçuk milyon euro bedelle satın alma opsiyonu bulunmaktadır" ifadesine yer verildi.

Cyle Larin, bir buçuk yıl önce Orlando City'den Beşiktaş kadrosuna katılmıştı.
Kanadalı futbolcu, siyah beyazlı forma ile 26 resmi maçta 8 gol 2 asistlik performans sergilemişti..

Milletler Ligi Yarı Finalinde Rakibimiz Brezilya

Çin’in ev sahipliğinde Nanjing’te düzenlenen FIVB Voleybol Milletler Ligi Finalleri’nde mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımımızın yarı finalindeki rakibi, bugün B Grubu’nda oynanan ABD – Brezilya karşılaşmasının ardından belli oldu.

Bugün oynanan mücadelede ABD, Brezilya’yı 25-18, 25-19, 20-25 ve 25-21‘lik setlerle 3-1 mağlup etti ve grubunu ilk sırada tamamladı. Brezilya ise; grubu 2. sırada tamamlayarak adını yarı finale yazdırdı ve Millilerimizin rakibi oldu.
Türkiye – Brezilya yarı final karşılaşması, yarın (06 Temmuz 2019, Cumartesi), Türkiye saati ile 10.00’da oynanacak. Müsabakayı, S Sport 2 ve S Sport Plus naklen yayınlayacak.

NOT: S Sport 2 kanalını; Turkcell+ TV platformunda 78. kanaldan izleyebilirsiniz. S Sport Plus uygulamasına ulaşmak için tıklayınız.

Milletler Ligi’nde yarı final eşleşmeleri şu şekilde:
06 Temmuz 2019, Cumartesi
TSİ 10.00 Türkiye – Brezilya (S Sport 2)
TSİ 14.30 ABD – Çin/İtalya (S Sport 2)

Sinan Gümüş resmen Genoa’da

Galatasaraylı futbolcu Sinan Gümüş, Serie A ekiplerinden Genoa’ya transfer oldu. İtalyan kulüp transferi resmen açıkladı.

Galatasaray'a 2014 yılında Stuttgart II'dan transfer olan Sinan Gümüş, sarı kırmızılı forma altında Süper Lig'de 75 maçta 19 gol attı.
Uzun süredir adı İtalyan ekibiyle anılan Sinan Gümüş, Galatasaray'la olan sözleşmesinin tamamlanmasının ardından Serie A ekibinin yolunu tuttu.
Genoa, Sinan Gümüş transferini resmi internet sitesinden duyururken oyuncunun sözleşmesine dair detay verilmedi ve kontratın uzun soluklu olduğu bildirildi.
2014 yazında Stuttgart'tan Galatasaray'a transfer olan 25 yaşındaki futbolcu, geçen sezon 30 resmi maçta görev yaparken 5 gol 2 asistlik performans sergiledi.
Galatasaray'ın eski teknik direktörü Cesare Prandelli'nin çalıştırdığı Genoa, daha önce Galatasaray'dan Koray Günter'i de bedelsiz olarak renklerine bağlamıştı.

Shaquielle McKissic Beşiktaş Sompo Japan'da

Beşiktaş Sompo Japan Basketbol Takımı, Shaquielle McKissic'i kadrosuna kattı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Birleşik Amerikalı basketbolcu Shaquielle McKissic'i kadrosuna kattı.
2019-2020 sezonu öncesinde transfer çalışmalarına başlayan Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, ilk hamlesini başarılı forvet Shaquielle McKissic ile yaptı.

Siyah-beyazlılarımız, 196 cm boyundaki basketbolcu ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. 

Shaquielle McKissic kimdir?
17 Ağustos 1990 ABD doğumlu olan Shaquille McKissic, 196 cm boyunda ve forvet pozisyonunda görev almaktadır. Daha önce ülkemizde Gaziantep Basketbol ve Uşak Sportif formalarını giyen başarılı basketbolcu Arizona State mezunudur. Profesyonel kariyerine 2015-2016 sezonunda İtalya'da Consultinvest VL Pesaro'da başlayan Shaquielle McKissic, bu sezonu Kore ligi ekiplerinden Changwon LG Sakers'da; 16.1 sayı, 5.2 ribaund ve 2 asist ortalamalarıyla tamamladı. 2016-2017 sezonunda Uşak Sportif forması giyen Birleşik Amerikalı basketbolcu, süre aldığı 26 lig maçında 15.8 sayı, 5.7 ribaund ve 2.9 asist ortalamalarıyla mücadele etti. Uşak Sportif formasıyla 11 BCL maçına çıkan Shaq, 14.8 sayı ve 4.3 ribaund ortalamalarını yakaladı. 2017-2018 sezonuna Gran Canaria'da başlayan basketbolcu, 10 lig maçında 5.5 sayı, 1.7 ribaund ve 1.4 asist ortalamalarıyla oynadıktan sonra sezon ortasında Rusya'nın Avtodor saratov takımına transfer oldu. Avtodor Saratov forması altında 18 maçta mücadele eden Shaquielle McKissic; 8.5 sayı, 2.4 ribaund ve 1.8 asist ortalamalarıyla parkeden ayrıldı. 2018-2019 sezonunda Gaziantep Basketbol'da forma giyen tecrübeli basketbolcu 31 lig maçına çıktı ve 13.5 sayı, 3.2 ribaund, 2.3 asist ortalamalarını yakaladı. Shaquielle McKissic, 2019-2020 sezonu öncesinde Beşiktaş Sompo Japan Takımımız ile 1 yıllık sözleşme imzaladı."

"Altay'ı Fenerbahçe'ye vereceğiz"

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, genç kalecileri Altay Bayındır'ın transferi konusunda Fenerbahçe'yle anlaştıklarını söyledi.

Beştepe Tesisleri'nde, transferle ilgili olarak AA muhabirine konuşan Başkan Yiğiner, "1,5 milyon euro'ya Altay'ı Fenerbahçe'ye vereceğiz. Onlar şu an futbolcuyla anlaşmaya çalışıyorlar. Bugün yarın imzayı atarlar." ifadelerini kullandı.
MKE Ankaragücü olarak çok sayıda kaleci yetiştirdiklerine dikkati çeken Yiğiner, "Biz yönetim olarak kaleci Altay Bayındır konusunda Fenerbahçe ile prensip anlaşmasına vardık. Yöneticiler sanırım Altay ve menajeriyle görüşüyorlar. İnşallah hayırlısı olur." değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş Tyler Boyd transferinde mutlu sona ulaştı

Beşiktaş, Tyler Boyd konusunda kulübü Guimaraes ile anlaşma sağladı.Sol bek arayışlarını da sürdüren siyah beyazlılara, Lazio forması giyen Rıza Durmisi önerildi. Gary Medel'in ise Beşiktaş'tan ayrılmak istediği öğrenildi.

Beşiktaş, transferi yılan hikayesine dönen Tyler Boyd konusunda mutlu sona ulaştı.
Siyah beyazlılar, daha önce prensip anlaşmasına vardığı Birleşik Amerikalı oyuncu için kulübü Guimaraes ile el sıkıştı.
Uzun süredir Portekiz ekibi ile bonservis pazarlığı yapan siyah beyazlılar, 2 milyon 400 bin euro karşılığında anlaştı.
Boyd için Guimareas’e ödemeyi 4 taksitle gerçekleştirecek siyah beyazlılar, 10 Temmuz'da 1 milyon euro'luk ilk taksiti yatırdıktan sonra, resmi imzalar atılacak.
Beşiktaş, geriye kalan 1 milyon 400 bin euroyu ise 3 taksitle ödeyecek.
Meraş görüşmeleri tıkandı
Beşiktaş’ın, Umut Meraş için Bursaspor ile yaptığı görüşmelerin tıkandığı öğrenildi.
Siyah beyazlıların, arayışlarının sürdürdüğü ifade edildi.

Beşiktaş'a Durmisi önerildi
Menajerlerin Beşiktaş'a, Lazio’nın sol beki Rıza Durmisi’yi teklif ettiği gelen haberler arasında.
İtalyan ekibiyle 2023’e kadar sözleşmesi bulunan Durmisi’nin kiralık olarak Beşiktaş’a önerildiği, siyah beyazlıların da konuyu Abdullah Avcı’ya ilettiği belirtildi.
Hem sol bek hem de orta sahanın solunda oynayabilen 25 yaşındaki Danimarkalı ile ilgili kararın, önümüzdeki günlerde verilmesi bekleniyor.
Medel gitmek istiyor
Bu arada Gary Medel, Beşiktaş yönetimi ile görüşerek, ayrılmak istediğini söyleyecek.
Siyah beyazlılar da yüksek maaşı ve yaşından dolayı Şilili oyuncuyu bırakmaya sıcak bakarken, 5 milyon avro civarında gelebilecek teklifleri değerlendireceği öğrenildi.
Medel'e, İtalya Serie A ve İngiltere Premier Lig'den taliplerin olduğu ifade edildi.

Kaynak: TRT SPOR

05-06-07 Temmuz 2019 TV'de Spor Ekranı

05 TEMMUZ 2019 CUMA
18:30Kırkpınar Yağlı GüreşleriAçılış MerasimiDMAX
21:00LozanDiamond League (Elmas Lig)top_basketTRT Spor
06 TEMMUZ 2019 CUMARTESİ
12:30Kırkpınar Yağlı Güreşleri1.TurDMAX
15:00Kırkpınar Yağlı Güreşleri2.TurDMAX
17:00Kırkpınar Yağlı Güreşleri3.TurDMAX
18:00İngiltere - İsveçFIFA Kadınlar Dünya Kupası 3.lük Maçıtop_futbolTRT Spor
19:00Fransa - Büyük Britanya FIBA Kadınlar EuroBasket Yarı Finaltop_basketNTV
21:30İspanya-Sırbistan FIBA Kadınlar EuroBasket Yarı Finaltop_basketNTV
22:00Arjantin - ŞiliCopa America 3.lük Maçıtop_futbolTRT Spor
07 TEMMUZ 2019 PAZAR
12:30Kırkpınar Yağlı GüreşleriÇeyrek FinalDMAX
14:00Kırkpınar Yağlı GüreşleriYarı FinalDMAX
15:00Kırkpınar Yağlı GüreşleriAğalık İhalesiDMAX
17:30Kırkpınar Yağlı GüreşleriFinalDMAX
18:00ABD - HollandaFIFA Kadınlar Dünya Kupası Finaltop_futbolTRT Spor
21:30Fransa - İspanyaFIBA Kadınlar EuroBasket Finaltop_basketNTV
23:00Brezilya - PeruCopa America Finaltop_futbolTRT Spor