TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

11 Nisan 2020 Cumartesi

Formula 1'de bir takım daha maaşları düşürüyor

Formula 1 takımlarından Haas, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının oluşturduğu olumsuz ekonomik şartlar nedeniyle pilotları Romain Grosjean ve Kevin Magnussen'ın maaşlarını düşürecek.

Formula 1'in internet sitesindeki habere göre Haas, Birleşik Krallık'ta çalışan işçilerini ücretsiz izne gönderirken, pilotlarının maaşında ise kesintiye gidecek.
Daha önce McLaren, Williams ve Racing Point takımları, sürücülerinin maaşlarını düşereceğini açıklamıştı.
Salgın nedeniyle Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda Avustralya, Bahreyn, Vietnam, Çin, İspanya, Hollanda, Azerbaycan ve Kanada'daki etaplar ertelenmiş, Monaco'daki yarış ise iptal edilmişti.

Gücünü Yapay Zekayla Ayarlayan Araba | Lexus RX (Video)

Arkadaşlar merhaba, öncelikle gelecek yorumlara karşı belirtmek isterim bu video korona salgınından çok çok önce çekilmiştir. Bu videoda Lexus RX lansmanı için İspanya'ya gittim. Aracın içinde kullanılan teknolojiyi, tasarımını, özelliklerini Saffet Üçüncü ve Ufuk Sandık ile birlikte detaylı inceledik, test ettik. Umarım beğenirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum. İyi seyirler!


Doğan Kabak

"Brezilya'daki bazı kulüplerle görüştüm"

Galatasaray'da sözleşmesi sezon sonunda bitecek Mariano'dan ayrılık açıklaması geldi.

Fox Brasil'e konuşan Brezilyalı sağ bek yaptığı açıklamada "Planım Brezilya'ya dönmek, gerçekten geri dönmek istiyorum, ailem de öyle" ifadelerini kullandı.
Brezilya'daki bazı kulüplerle görüştüğünü ifade eden Mariano, "Planım Brezilya'ya dönmek. Gerçekten geri dönmek istiyorum, ailem de öyle. Bizim isteğimiz bu yönde. Şu anda olduğum yerden keyif alıyorum. Son 10 maçta 5 asist yaptım ve bu Galatasaray'da geçirdiğim en iyi zaman dilimi. Dört yıl daha harika maçlar çıkarabilecek fiziksel seviyeye sahibim. Brezilya'daki bazı kulüplerle görüştüm. Etik olmadığı için takım ismi vermeyeceğim. Sözleşmemin son dönemlerinde olduğu için benimle iletişime geçmek isteyen kulüplere açık kapı bıraktım." dedi.
Devre arası transfer döneminde Flamengo ile görüştüğünü daha önce açıklayan başarılı oyuncu, "Rafinha gelmeden önce bir teklif aldım. Flamengo'dan biri benimle temasa geçti. Sonrasında seçimlerinin Rafinha olduğunu açıkça belirttiler. Ben de 'Sorun değil, Türkiye'de mutluyum' dedim" şeklinde konuştu.

Galatasaray'dan Fernando Muslera hamlesi

Koronavirüs salgının mali etkilerini aşmaya çalışan Galatasaray yönetimi, yeni sezonun da planlamasını yapıyor. Sarı-kırmızılılar sözleşmesi 2021'de bitecek olan kaleci Fernando Muslera'ya yeni bir kontrat teklif edecek.

Galatasaray yönetimi, kaleyi 4 yıl daha Muslera'ya emanet etmeyi düşünüyor. Transfer olduğu günden bu yana performansı ile herkesin beğenisini toplayan Uruguaylı kalecinin, sözleşmesinin uzatılması planlanıyor.
Teknik direktör Fatih Terim'in de yönetime Muslera'nın sözleşmesinin uzatılması yönünde rapor sunduğu belirtildi.
Galatasaray yönetiminin, sözleşmesi 2021 yılının Haziran ayında sona erecek başarılı kaleciye ilk etapta 2+2 yıllık bir kontrat teklif edebileceği öğrenildi.
Fernado Muslera'nın maç başı primleri ile birlikte Galatasaray'dan her sezon yaklaşık 4 milyon euro aldığını belirtilirken, yeni sözleşmede 33 yaşındaki kaleciye daha düşük bir rakam önerileceği ifade edildi.
Yönetim, Uruguaylı kaleciye ilk 2 yıl için yıllık 2.5 milyon euro teklif edecek. Opsiyonlu 2 yıl için de Muslera'nın ücretinin yıllık 2 milyon euronun altına çekilmek istendiği gelen haberler arasında...
Fernando Muslera bu sezon Galatasaray ile 25 maça çıkarken, kalesinde 19 gol gördü.
Bu sezon 12 maçta kalesini gole kapatan tecrübeli kaleci, Galatasaray'a transfer olduğu 2011 yılından bu yana 14 kupa sevinci yaşadı.
Kaynak: TRT SPOR

3 ülkede voleybol ligleri iptal edildi

İtalya, Fransa ve Romanya'da koronavirüs nedeniyle ertelenen liglerde kalan maçların oynanmayacağı açıklandı.

Almanya, Polonya ve Rusya'nın ardından İtalya, Fransa ve Romanya'da da voleybol sezonu sona erdi.
İtalya, Fransa ve Romanya Voleybol Federasyonları dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen liglerin oynanmayacağını duyurdu.
İtalya'da play-off maçları iptal edilirken, ligler arasında düşme veya yükselme olmayacak.
Fransa Voleybol Federasyonu ise gelecek sezon Avrupa kupalarına katılımın normal sezon sıralamasına göre yapılacağını açıkladı.
Kadınlarda ilk iki takım Şampiyonlar Ligi'nde, üçüncü takım CEV Kupası'nda, dördüncü takım ise Challenge Kupası'nda mücadele edecek.
Erkekler liginde ise birinci takım Şampiyonlar Ligi'nde, ikinci takım CEV Kupası'nda, üçüncü ve dördüncü sırada yer alan ekipler Challenge Kupası'nda oynayacak.
Romanya'da erkeklerde CSM Arcada Galati kadınlarda da Alba Blaj; play-off maçlarında aldıkları sonuçlar itibarıyla şampiyon ilan edildi.
Kaynak: TRT SPOR

Beşiktaş'tan mali tedbir ve Talisca açıklaması

Beşiktaş Genel Sekreteri ve İcra Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar, "Oyuncularımızla görüşeceğiz ve indirimle alakalı tavırlarını göreceğiz" dedi. Urgancılar, eski oyuncuları Anderson Talisca'nın transferi iddialarına da değindi.

Koronavirüs nedeniyle hemen hemen tüm faaliyetleri duran Beşiktaş’ta, yeni dönem ilişkin çözüm arayışı sürüyor.
Genel Sekreter ve İcra Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, oyuncu sözleşmeleri ile ilgili değerlendirmede bulundu.
"FIFA, oyunculara 'makul olun' diyor"
Urgancılar, "Burada önemli olan FIFA’nın tavrı. FIFA oyunculara, 'makul olun' diyor. Oyuncularımızın tavrını göreceğiz. Bizim pandemi öncesinde de sıkıntılarımız vardı. Yaklaşık 125 milyon Lira gelirimiz bu dönemde kasamıza girmedi, bu rakam daha da artacak gibi duruyor" dedi.
"Yardım kampanyası pandemi yüzünden askıda"
Yardım kampanyası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Mesut Urgancılar, ‘19 Mart'ta yapmayı planladığımız kampanya pandemi yüzünden askıda kaldı. Bankalarla yapılan anlaşma elimizi kolumuz bağlıyor. Devletten spora destek paketi gelmesini bekliyoruz’ ifadelerini kullandı.
Talisca gündemde mi?
Son zamanlarda en çok konuşulan konu olan Talisca’nın transferine de değinen Urgancılar, "Talisca’nın maliyetini hepimiz biliyoruz. 56 milyon euro olan takım bedelini 30-35 milyon euroya düşürmek istiyoruz. Şu anda geleceği kestirmek imkansız" dedi.
"Avrupa için son 5 yılın ortalaması alınabilir"
Mesut Urgancılar, Süper Lig'in geleceğiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:
"Ya lig oynanmış kabul edilir ya da haftada 2-3 maç oynayarak lig bitirilir. Bunların hiç biri olmazsa son 5 yılın Avrupa’daki puan ortalamasına göre Avrupa’ya gidecek takımlar belli olur. Biz bu konuda gelecek parayı da diğer kulüplerle paylaşmaya hazırız."
Öze dönüş...
Son olarak öze dönüşle ilgili de fikirlerini ifade eden Urgancılar, "Kadromuzdaki genç isimler yetenekli, umarım bize faydalı olacaklar. Sergen Yalçın’ın yardımcısı Ozan Köprülü onları çok iyi tanıyor, bu nedenle teknik kadroda. Geleceği kurmaya şimdiden başladık’ şeklinde konuştu.
Kaynak: TRT SPOR

Ağırlık Çalışmaya Yeni Başlayacaklar İçin Soru-Cevap

Düzenli spor yapmanın yanı sıra ağırlık da çalışarak kaslarının gelişmesini isteyenlerin yaptıkları spordan daha iyi verim almaları ve sağlıklarını korumaları için aşağıdaki önerilere kulak vermesinde fayda var:

·       60 dakikadan fazla antrenman yapmayın ve antrenman sonrasında dinlenin. Vücudunuzu yormanız, enerjinizi düşüreceği gibi performansınızı da olumsuz yönde etkiler.
·       Bol bol su için ve yediklerinize dikkat edin.
·       İyi uyumaya özen gösterin. Uykunuzu alarak yaptığınız antrenmanlarda performansınızın arttığını göreceksiniz.
·       Ağırlık kaldırmadan önce ısınma hareketlerini mutlaka yapın. Bu hareketler, sizi antrenmanınıza alıştıracak ve kaslarınızı ağırlık kaldırmaya hazırlayacaktır.
Çocuklar Kaç Yaşında ve Kaç Kg ile Ağırlık Çalışmaya Başlamalı?
7 yaşından itibaren bütün çocuklar ağırlık çalışmaya başlayabilir. İleride duruş bozukluklarının yaşanmaması ve kemiklerin doğru gelişimi için kendi ağırlıklarından daha fazla ağırlık kaldırmamaları ve az sayıda setler ile çalışma yapmaları gerekir. Ağırlık çalışması, çocukların vücut gelişimine katkı sağladığı gibi dayanaklılıklarını da artırır.
Vücudumuzun Hangi Bölgeleri İçin Nasıl Çalışmalıyız?
Ağırlık kaldırırken yapılacak çeşitli hareketler, kullanılacak farklı aletler vardır. Göğüs kaslarınızı geliştirmek istiyorsanız “Bench Press” olarak bilinen sırt üstü yatma ve barı kendinize doğru indirip kaldırma hareketini yapabilirsiniz. Omuzlarınız için ağırlık kaldıracaksanız “Over Head Press” hareketini yapabilirsiniz. Bu harekette oturur pozisyonda ya da ayakta barı omuzlarınıza indirip kaldırabilirsiniz. Ön kol kaslarınız için dambıllar ile antrenman yapabileceğiniz gibi karın kası için mekik hareketini tercih edebilirsiniz.

Antrenman Sıklığı Nasıl Olmalı?
Kaslarınızı dinlendirmek ve toparlanmak için günaşırı antrenman yapmalısınız. Kendi programınızı oluşturabilir ya da profesyonellerden destek alarak daha sağlıklı bir çalışma programı hazırlayabilirsiniz.
Hangi Malzemeler ile İdeal Antrenmanı Gerçekleştirebiliriz?
Spor salonları bünyesinde olan aletler, her sporcuya özel hazırlanan farklı antrenman programlarına göre kullanılır. Halter barları, Lateral Pulldown, Peck Deck Fly, Triceps Pull Down, Leg Press, Leg Extension gibi aletler ile antrenmanlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Ağırlık Çalışmamıza Engel Olan Rahatsızlıklar Nelerdir?
Bel fıtığı, kas yırtılması, omurga sorunları yaşayanların ağırlık kaldırmaması gerekir. Ağırlıklar ile vücudunuza daha fazla yük bineceğinden sorunlarınız daha da büyüyebileceği gibi vücut gelişiminizi de bozabilirsiniz. Bu tür rahatsızlıkların yanı sıra kalp rahatsızlığı bulunanların da antrenman sırasında dikkatli olması ve antrenörlerin gözetiminde spor yapması gerekir.
Ağırlık Çalışırken Sakatlanmamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
·       Kaldırabileceğinizden daha fazla ağırlık kaldırmayın.
·       Hareketlerinizi gerçekleştirirken doğru nefes alın.
·       Sırtınızı her zaman dik tutun.
·       Ağırlık kaldırırken ayaklarınızı omuz hizasında açın.
·       Halter barında ya da dambıllardaki ağırlıkların emniyet mandallarını takmayı unutmayın.
Sporla kalın!

decathlon.com.tr

Süper Lig için Mayıs ayı ihtimali

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Servet Yardımcı, koronavirüs nedeniyle ertelenen liglerin ne zaman başlayacağı ile ilgili konuştu. Yardımcı, “En erken tarih olarak Haziran demiştik ama Mayıs başında bir kez daha görüşeceğiz” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Servet Yardımcı beIN Sports'a konuştu.
Son günlerin gündem maddesi olan “liglerin ne zaman başlayacağı” ile ilgili soruya Yardımcı “En erken tarih olarak Haziran demiştik fakat Mayıs başında bir kez daha görüşeceğiz” dedi.
UEFA’nın isteğinin liglerin tamamlanması olduğunu ifade eden Servet Yardımcı, “Tabii ki en önemli şey insan sağlığı gönül ister ki seyircili oynansın ama seyircisiz bile olsa liglerin oynanması için çalışmalar yapılıyor” ifadelerini kullandı.
“Bizim sadece 8 maç gününe ihtiyacımız var"
Süper Lig’in takvimle ilgili bir sıkıntısı olmadığını belirten Yardımcı, “Bizim sadece 8 maç gününe ihtiyacımız var, Avrupa’daki en şanslı liglerden biriyiz” dedi.
“Futbolun şu ana kadar yaşadığı en büyük kriz bu”
UEFA’nın önümüzdeki sezon bütün Finansal Fair Play kurallarında esnekliğe gideceğini de dile getiren Servet Yardımcı, “Futbolun şu ana kadar yaşadığı en büyük kriz bu” diye konuştu...
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Servet Yardımcı son olarak “Öncelikli hedefimiz gemiyi limana yanaştırmak, hasar tespitine sonra bakacağız, kulüplerimize yardımcı olacağız” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Bundesliga’da sanal taraftar uygulaması

Almanya'da liglerin mayıs ayında seyircisiz başlayacak olmasına rağmen futbolseverler takımlarını yalnız bırakmayacak.

Bundesliga ekibi Borussia Mönchengladbach, maç bileti alan taraftarların fotoğrafını "Sanki statta karşılaşmayı izliyormuş" gibi tribüne yerleştirecek.
Sanal taraftar uygulaması Belarus'tan sonra Almanya'ya da sıçradı.
Bundesliga ekibi Borussia Mönchengladbach, ligde kalan maçların seyircisiz oynanacak olmasına rağmen bilet satmaya başladı.19 euroya satışa çıkan sanal biletlerden bin tanesi kısa süre içinde sahibini buldu.
Peki seyircisiz maçlarda sanal bilet ne işe yarayacak?
Bundesliga'da mayıs ayında karşılaşmaların başlamasıyla birlikte, sanal bilet alanların fotoğrafları "Sanki maç izliyormuş" gibi tribüne yerleştirilecek.
Taraftarların statta yer almasını istediği fotoğraflar grafik tasarımcılar tarafından tribünde duracak uygun büyüklüğe getirilip koltuklara öyle monte edilecek.
Sanal bilet uygulamasını dünyada hayata geçiren ilk ülke Belarus oldu.
Doğu Avrupa ülkesinde, Dynamo Brest ile Shakhter Soligorsk arasında iki gün önce oynanan maçta 800 sanal seyircinin fotoğrafları tribünde yer almıştı.
Kaynak: TRT SPOR

Pınar Karşıyaka'da tek Tony Taylor kaldı

Koronavirüs salgını yüzünden ülkemizde dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi tüm spor organizasyonlarına ara verilirken, ING Basketbol Süper Ligi'ndeki Pınar Karşıyaka'da ABD'ye dönmeyen tek yabancı Tony Taylor oldu.

Ligler 19 Mart'ta süresiz olarak durdurulduktan sonra Kaf-Kaf'ın diğer 5 yabancısı 28 Mart'ta karşılıklı ABD uçuşları askıya alınmadan hemen önce ülkemizden ayrılırken Taylor ise eşiyle birlikte İzmir'de kalmayı seçti.
Koronavirüs kabusu yayılmadan önce de yaz aylarında ligler bittikten sonra Türkiye'de kalmayı planlayan başarılı guard, fikrini salgına rağmen değiştirmedi.
Karşıyaka'nın yeni sezon için şimdiden tekrar söz kestiği Taylor, bu sezon ligde 13.6 sayı, 2.4 ribaund, 4 asist ortalamaları yakaladı. Taylor, performansıyla Kaf-Kaf'ı FIBA tarafından yeni sezon öncesine ertelenen FIBA Europe Cup'ta da yarı finale taşıyan isimlerin başında geldi.
Kaynak: DHA

Bu bir Hazard hikayesi

3 yıl altyapısında forma giydiği Lille'de ilk kez 17 yaşında as takıma yükselen ve her yıl performansını arttıran Eden Hazard'ın yeşil sahayla ilk buluşmasından Drogba'nın bir telefonu ile Chelsea'ya transfer olmasının hikayesi...

Belçika'nın önemli kadın futbolcularından olan 26 yaşındaki Carine, çekişmeli bir maçın ardından girdiği rutin sağlık kontrolleri sırasında 3 haftalık hamile olduğunu öğrenir... Carine bu mutlu haberin ardından hem kendi hem de bebeğinin sağlığı için futbola ara verir. O bebeğin yıllar sonra dünyanın en iyi futbolcularından bir tanesi olacağını bilmeden...
İşte Eden Hazard'ın yeşil sahayla ilk buluşması böyle oldu; daha anne karnındayken yeşil sahaya çıkmıştı... Babası da annesi gibi futbolcu olan Hazard 6 yaşında, oturdukları mahallenin takımı olan Stade Brainois'de futbola başladı. 12 yaşına geldiğinde o sıralarda birinci ligde oynayan AFC Tubize takımının altyapısına transfer edildi ve 2 sene sonra Lille scoutları onu kadrolarına katmak için ailesinin kapısını çalmıştı bile... Evlerinden 1 saat uzaklıkta olsa da Lille'in teklifine evet dedi. Her antrenman için git-gel 200 kilometre yol yapıyordu. Ancak emeklerinin karşılığını kısa sürede aldı ve 16 yaşındayken teknik direktörü Rudi Garcia tarafından kupadaki Racing maçında sahaya sürüldü.



Her şey Drogba'nın Gervinho'yu aramasıyla başladı...
Hazard kendini hızla geliştirdi ve 2011'de Adil Rami, Gervinho ve Moussa Sow'la birlikte hem kupayı hem de ligi kazanan Lille takımının en önemli futbolcusu haline geldi. Ertesi sezon ise 22 gol 15 asiste imza atan ve sezonun en iyisi seçilen Hazard için dev kulüpler sıraya girdi. Talipleri arasındaki Real Madrid ya da Manchester United'ın yerine Chelsea'yi seçmesine neden olay ise soyunma odasında gerçekleşen bir telefon konuşmasıydı...



Rudi Garcia'nın kitabına anlattığı hikaye şöyle: Bir maç sonrası soyuna odasındayken Gervinho'nun telefonu çalar. Gervinho kısa bir konuşmadan sonra Hazard'ın yanına gider ve telefonu uzatarak, 'Seninle konuşmak isteyen biri var' der. Hazard telefonu alır. Hattın diğer ucundaki isim Didier Drogba'dır. Drogba, Hazard'a 'Biraz bekle' der ve o da telefonu Chelsea'nin sahibi Roman Abramoviç'e bırakır. Rus iş adamı, Hazard'la çok net konuşur: "Lille'deki sözleşmende yazan miktar ne ise onun 3 katını teklif ediyorum..."



Bu konuşmadan birkaç ay sonra Chelsea, 32 milyon pound ödeyerek Hazard'ı renklerine bağladı ve 2 İngiltere Premier Lig şampiyonluğu, 1 Lig, 1 FA Cup ve 2 UEFA Avrupa Ligi kupası ile taçlanacak kariyer başlamış oldu... Ancak acısıyla tatlısıyla geçen 7 sezonun ardından Hazard için Chelsea'ye 'elveda' deme zamanı geldi ve bu sezon başında, çocukken formasını üzerinden çıkarmadığı idolü Zidane'ın takımı Real Madrid'e transfer olarak yeni bir hikayeye yelken açtı...


Kaynak: TRT SPOR

"Hedefim Bundesliga'da oynamak"

Almanya 2'nci Ligi'nde Darmstadt 98 forması giyen golcü futbolcu Serdar Dursun, hedefinin Bundesliga'da oynamak olduğunu söyledi. Dursun, " A Milli Takıma çağrılırsam başarılı olacağımı düşünüyorum" dedi.

Darmstadt 98 formasıyla hem lig, hem de kupada 27 maçta 14 gol, 5 asistlik performans gösteren 28 yaşındaki futbolcu, "Yaklaşık 4 senedir Bundesliga 2'de oynuyorum. Her sezon başı ve devre arasında güzel teklifler oluyor. Mayıs 2021'de kontratım bitecek. Türkiye'de oynamayı hiç düşünmedim, bu sezon güzel bir teklif ve proje olursa Türkiye'ye dönmeyi düşünebilirim" dedi.
Bundesliga takımları tarafından takip edildiğini belirten golcü futbolcu, "Benim en büyük hedefim ve dileğim Bundesliga'da oynamak. Kalan maçlarda da iyi performans gösterebilirsem neden olmasın. Geçen sezon da Bundesliga ekipleriyle görüşmeler oldu ancak nasip olmadı. Şu an yakından takip eden ve izleyen kulüpler var. Bonservis konusunda anlaşma sağlanırsa bu yaz Bundesliga'ya transferim olabilir" diye konuştu.
"Örnek aldığım isim de İbrahimovic"
Türk forvetler olarak çok fazla alternatif olmadığını dile getiren Dursun, "Burak Yılmaz, Cenk Tosun ve Enes Ünal var. Üçü de milli takımda. Zaten başka forvet de yok. Bu üçünü sayabilirim. Çoğu insan beni fiziksek olarak İbrahimovic'e benzetiyor. Uzun boy, teknik, oyun ve saç stilimden dolayı. Futbolda örnek aldığım isim de İbrahimovic" şeklinde konuştu.
En büyük hayalinin A Milli Takım olduğuna vurgu yapan Dursun, "Çocukluğumdan beri hayal ettiğim şey A Milli Takımda oynamak. En büyük hedefim bu. Her gün bunun için çalışıyorum. Bu yıl da iyi bir performans gösteriyorum. İnşallah ilerleyen dönemlerde Şenol Güneş beni görür ve beğenir. A Milli Takıma çağrılırsam başarılı olacağımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
"Kulübümüz antrenmanlara başladı"
Koronavirüs salgını nedeniyle belirli kurallara bağlı olarak antrenmanlara başladıklarını söyleyen Dursun, "Kulübümüz geçen gün antrenmanlara başladı. 5'er grup halinde 2 farklı sahada farklı zamanlarda antrenmanlar yapıyoruz. Sahadaki 5 kişinin de ayrı yerlerde kalması lazım. Kulüpte giyinmek ve duş almak yasak. Eşyaların evde yıkanması lazım ve üzerimizi evde giyerek antrenmana gidiyoruz. Giderken suyumuzu da kendimiz götürüyoruz. Şu ana kadar pas oyunu, koşu ve şut çalışması yaptık. Topa elle dokunmak ve kafa vurmak yasak. Antrenörler ve hocalar yakın olmamamız için sürekli dikkat ediyor ve bizi uyarıyorlar. Tabii ki normal antrenman gibi değil ama değişiklik güzel oldu. En azından sahada toplu oynuyoruz. Yaklaşık 1 aydır evde bisiklet sürerdik ya da parkta koşardık. O nedenle bu değişiklik güzel oldu. Takım arkadaşlarımızı da görmüş olduk" açıklamasında bulundu.
Sağlığın önemini dile getiren Dursun, "Burada yaşayan bir vatandaş olarak Almanya'nın başarılı bir dönem geçirdiğini söyleyebilirim. Herkes için bir ilk ve zor bir dönem. Çoğu insan evde ve karantinada. İnşallah bunu atlatırız ve normal hayatımıza döneriz. Ne kadar futbolu sevsem de en önemli şey sağlık. Sağlığın önüne hiç bir şey geçemez. Sağlığın varsa sporunu yapar, normal yaşantına devam edersin" dedi.
Kaynak: DHA

Uluslararası Şampiyonlar Kupası iptal edildi

Futbolda 2020 Uluslararası Şampiyonlar Kupası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle iptal edildi.

Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının binlerce insanı etkilemesinden derin üzüntü duyulduğu belirtildi.
Açıklamada, oyuncuların, antrenörlerin, taraftarların ve turnuvada yer alacak herkesin sağlığı ile güvenliğinin çok önemli olduğu ifade edildi.
Avrupa'daki futbol liglerinin ve UEFA turnuvalarının ağustos ayı içinde tamamlanması potansiyeli ile bu yaz yapılması beklenen Uluslararası Şampiyonlar Kupası'nın düzenlenmesinin mümkün olmadığı ve iptal edildiği kaydedildi.
Dünyanın önde gelen futbol kulüplerinin mücadele ettiği ve daha önce 7 kez düzenlenen hazırlık turnuvasının 2021'de yapılmasının planlandığı aktarıldı.

10 Nisan 2020 Cuma

Barcelona'dan yolsuzluk iddialarına yalanlama

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekibi Barcelona, istifa eden başkan yardımcısı Emili Rousaud'un kulüpte yolsuzluk yapıldığına ilişkin iddialarını yalanladı. 

Kulüpten yapılan açıklamada, Rousaud'un suçlamalarının "asılsız" olduğu savunularak, "Barcelona, yolsuzluk olarak tanımlanabilecek herhangi bir faaliyeti kategorik olarak reddetmekte ve yasal yollara başvurma hakkını saklı tutmaktadır." ifadesine yer verildi.
İspanyol kulübünde, başkan yardımcıları Emili Rousaud ve Enrique Tombas'ın aralarında olduğu 6 yönetici, başkan Josep Maria Bartomeu'yu eleştirerek istifa etmişti.

"Olimpiyatlar için 2021 garantisi yok"

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi Üst Yöneticisi (CEO) Toshiro Muto, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın 2021 yılında düzenleneceğinin garantisini veremeyeceğini belirtti.

Muto, video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği basın toplantısında, olimpiyatların geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.
Tokyo 2020'yi bir yıl ertelediklerini hatırlatan Muto, "Şimdi yapmamız gereken gelecek sene için sıkı bir şekilde hazırlanmak." ifadesini kullandı.
Koronavirüs nedeniyle büyük bir belirsizlik olduğuna dikkat çeken Muto, olimpiyatların 2021'de düzenleneceğine ilişkin garanti veremeyeceklerini dile getirdi.
Muto, "Kimsenin bu durumun gelecek temmuza kadar kontrol altına alınacağını söyleyebileceğini sanmıyorum. Bu konuda kesin bir cevap verecek pozisyonda değiliz." değerlendirmesinde bulundu.
Alternatif bir planları olup olmadığı sorulan Muto, "Alternatif planlar yerine şimdi çaba göstermeliyiz. İnsanlık bütün gücünü bir araya getirerek tedavi ve aşı üzerinde çalışmalı." yorumunu yaptı.
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 24 Temmuz-9 Ağustos'ta yapılması planlanan 2020 Tokyo Olimpiyatları'nı 23 Temmuz-8 Ağustos 2021 tarihlerine ertelemişti.

Eskişehirspor Başkanı'ndan ceza açıklaması

6 puan silme cezası alan Eskişehirspor'un başkanı Mustafa Akgören TRT SPOR'a konuştu. Akgören, "Kahredici bir durum. Boffin'in itirazını geri çekmesini istiyoruz. Aslında kendisiyle anlaşmıştık ancak bir anda geri çekildi." diye konuştu.

Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören, puan silme ve transfer yasağı ile ilgili TRT SPOR'a konuştu.
Akgören, Boffin ile anlaşma zemini aradıklarını belirtirken, "Biz Eskişehir Kulübü olarak son 3 senedir sıkıntılarla boğuşuyoruz. Yanlış kontratlar, transferlerden dolayı böyle sıkıntılar yaşandı. Boffin, ve birkaç farklı futbolcuyla daha problemler yaşıyoruz. Boffin, Eskişehirspor'da 5 sene forma giyen bir futbolcumuz. Ve ciddi anlamda iyi para kazanan bir futbolcu. Ayrılırken bir problem yaşanmış. Ve yaklaşık 438 bin euro hak edilmiş parası söz konusu. Son tebliğleri yapıldı. Kendisiyle ve avukatıyla görüştük. Şu an ödemeyeceğimizi söyledik. Ancak karşı bir teklif de sunduk. 75 bin euroluk bir daire ve 100 bin euro vermek istedik. Önce kabul etti, ılımlı olduğunu söyledi. Ancak sonradan fikrini değiştirmiş olacak ki, bugün 13.39'da 6 puan silindiğini öğrendiğimiz bir mail aldık." ifadesini kullandı.
Akgören, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kahredici bir durum. Boffin, Eskişehirspor'dan 79 milyonun göremeyeceği kadar çok para kazandı."
"Görüşmelerimizde bir yumuşama vardı. Hatta "oldu" demiş. Bize verilen süre Pazartesi akşamı dolacak. Yine ulaşmaya çalışıyoruz ama öğleden bu yana ulaşamadık. Boffin'den şikayetini geri çekmesini istiyoruz. Her şey Boffin'in elinde. Oturduğu evi ben tutmuştum, uzun yıllar komşuluk yaptık. Ama şu an benimle görüşmek istemiyor. Eskişehirspor'a karşı bu kadar kin dolu olmasını anlayamıyorum. Kendisinin bizden kazandığı paranın yüzde 10'u bile değil istediği para".
Akgören, FIFA'ya da sitemde bulundu. Eskişehirspor Başkanı, "FIFA, bütün dünyanın karantinaya girdiği günlerde böyle bir karar almasını ve hemen uygulamasını asla anlayamadım. Bunu da anlamış değilim." dedi.
Kaynak: TRT SPOR

Rüştü Reçber koronavirüsü yendi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören eski milli kaleci ve Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Koordinatörü Rüştü Reçber'in son testleri negatif çıktı. 

Rüştü Reçber'in eşi Işıl Reçber, kişisel Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Rüştü'nün test sonuçları çok şükür negatif." ifadesini kullandı.
Işıl Reçber, tedavisini tamamlayanların immün plazma yöntemiyle diğer hastalara yardımcı olabildiğini aktararak, "Tedavisi biten hastalarda vücut virüse karşı bağışıklık kazanıyor ve kanda antikor oluşuyor. Hiç kimseye artık bulaştırıcı olmadığı gibi aksine iyileşen hastaların kanı ile yoğun bakım hastalarına şifa sağlanıyor. Rüştücüğüm hayırlı işler seni bekliyor yine inşallah. Allah'tan diğer tüm hastalara acil şifalar diliyorum." şeklinde görüş belirtti.
Sağlık Bakanlığının tedavi protokolünün çok iyi olduğuna dikkati çeken Işıl Reçber, şunları kaydetti:
"Yanlış bir algıya açıklık getirmek isterim. Hem bilgi hem de düzeltme olsun. Kim olursanız olun, hangi hastanede olursanız olun Sağlık Bakanlığımızın resmi ve çok iyi bir tedavi protokolü var. Koronavirüs tedavisinde hem Türkiye'de belirlenen ve hem de tedavide başarılı ülkelerden devletimizce getirtilen ilaçlar bunlar. Özel, vakıf veya devlet hastaneleri fark etmez kişinin hastalığının seviyesine göre normal oda ve yoğun bakım ünitesi olmak üzere iki ayrı tedavi uygulanıyor."

Eskişehirspor'a FIFA'dan ağır ceza

TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor'a eski futbolcusu Ruud Boffin'in geçmiş dönem alacaklarının ödenmemesi nedeniyle 6 puan silme ve 2 dönem transfer yasağı cezası verildi.

Kulüpten yapılan açıklamada, takımın eski oyuncularından Ruud Boffin ile geçmiş dönem alacaklarına ilişkin yapılan görüşmelerin kendisine sunulan ödeme planına rağmen olumsuz sonuçlandığı belirtildi.
Boffin'e alacaklarına karşılık 75 bin euro değerinde bir ev ve 24 ay taksitle 100 bin euro teklif edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Ruud Boffin'e alacaklarına karşı sunduğumuz ödeme planına rağmen olumlu dönüş alınamamıştır. Bu sebeple kulübümüze 6 puan silme cezası ve 2 dönem transfer yasağı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından tebliğ edilmiştir. Eskişehirspor'umuz ne olursa olsun kendi yetiştirdiği oyuncularla, şanlı tarihinde her zaman olduğu gibi layık olduğu yere ulaşmak için taraftarıyla birlikte yoluna emin adımlarla devam edecektir."

Gianni Infantino: "İnsan hayatını riske atmaya değmez"

FIFA Başkanı Gianni Infantino, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının oluşturduğu olağanüstü şartlarda, "Birinci önceliğimiz sağlık. Hiçbir maç, turnuva ve lig, insan hayatını riske atmaya değmez" dedi.

FIFA'dan yapılan açıklamada, Infantino'nun, koronavirüs tedbirleri kapsamında futbolu desteklemek için belirledikleri öncelikleri, video mesaj aracılığıyla üye federasyonlarla paylaştığı belirtildi.
Futbolu her yönden desteklemeyi sürdüreceklerini dile getiren Infantino, "Birinci önceliğimiz sağlık. Hiçbir maç, turnuva ve lig, insan hayatını riske atmaya değmez. Dünyadaki herkes bunun bilincinde olmalı. Her şey yüzde 100 güvenli hale gelmeden organizasyonları devam ettirmek, sorumsuzluktan da öte bir şeydir. Risk almaktansa biraz beklemek daha iyidir" ifadelerini kullandı.
Bu süreçte kulüplerin mali sıkıntı yaşayacağını vurgulayan Infantino, "Acil yardım fonu sayesinde son 4 yıldır birlikte yaptığımız çalışmalar dolayısıyla mali olarak çok güçlü konumdayız. Bu, FIFA'nın değil futbolun parası. Bize ihtiyaç duyulduğunda yardım etmek görevlerimiz ve sorumluluklarımız arasında" değerlendirmesinde bulundu.
Birlikte düşünerek çözüm üretmenin önemine dikkati çeken FIFA Başkanı, şunları kaydetti:
"Federasyonlara 2019 ve 2020 yılı için yapılacak ödemelerde belli şartlar var. Bu kriterlerin esnetilmesini talep ediyoruz. Asla yalnız olmayacaksınız ve tüm dünya paranın nereye ve neden harcandığını bilecek. Uluslararası maç takvimiyle ilgili hem milli takımların hem de kulüplerin yararına doğru adımlar atılmalı. Futbolcuların transferleri ve sözleşmelerinde esneklikte sağduyunun hakim olması gerekiyor. Her şey iyi olduğunda, futbolun tekrar insanları bir araya getirmede önemli rol oynayacağına inanıyorum. O an için hazırlanalım. FIFA, bu zor zamanlarda bizimle birlikte. Hep birlikte kazanacağız."

Barcelona'da istifa krizi


Barcelona bir yönetim krizine doğru mu sürükleniyor? Katalan Kulübünün Yönetim Kurulundan 2'si başkan yardımcısı 6 üye istifa etti ve başkan Bartomeu'ya "seçim" çağrısında bulundu.

Barcelona fırtınalı günler yaşıyor. İkisi başkan yardımcısı 6 yönetim kurulu üyesi görevinden istifa etti.
Başkan Josep Maria Bartomeu, 4 Yönetim Kurulu Üyesi Emili Rousaud, Enrique Tombas, Silvio Elias ve Josep Pont'un görevden alınmasını istemişti.
Bu isimlerin yanına sürpriz iki kişi daha eklendi ve Maria Teixidor ile Jordi Calsamiglia da istifa etti.
Bu üyeler Barcelona'yı başka birinin yönetmesi gerektiğini bildiren ve Bartomeu'nun kulübü yönetiş biçimini eleştiren bir mektubun altına imza attı.
Barcelona Başkanı Bartomeu'nun 2021 yılına kadar seçime gitme zorunluluğu yok ancak istifaların ardından yönetim kurulu üye sayısı 19'dan 13'e düştü.
Aynı zamanda Lionel Messi ve takım arkadaşları da kulübün, maaşlarında %70 kesintiye gitmeleri için yaptığı baskılar konusunda ciddi eleştirilerde bulunmuştu.
Kaynak: TRT SPOR

Futbolda dünyanın ilk E-Spor derbisi

Futbolda dünyanın ilk E-Spor derbisinde İtalya'nın köklü iki kulübü, Milan ile Inter karşı karşıya gelecek.

Milan ve Inter, ezeli rekabeti sanal ortama taşıyor.
Koronavirüs nedeniyle liglere verilen arada İtalya'nın iki köklü kulübü taraftarlarına derbi heyecanı yaşatacak.
Milan ve Inter, bir yayın kuruluşunun gerçekleştireceği organizasyonla bilgisayarda futbol maçı yaparak kozlarını paylaşacak.
Dünyadaki ilk e-derbi olacağı belirtilen karşılaşmada, Milan'ı 21 yaşındaki santraforu Rafael Leao, Inter'i ise 18 yaşındaki forveti Sebastiano Esposito temsil edecek.
Yarın (11.04.2020) saat 13.30'da oynanacak mücadele, organizasyonu düzenleyen yayıncı kuruluşun yanısıra birçok sosyal medya platformundan da canlı yayınlanacak.
Kaynak: TRT SPOR

Galatasaray için Trezeguet iddiası

Galatasaray için dış basından transfer iddiası geldi. Fransız basını, sarı-kırmızılıların eski Kasımpaşalı Trezeguet’i renklerine bağlamak istediğini yazdı. 

Fransız basınından, Galatasaray için 2 transfer iddiası geldi. Sarı-kırmızılıların yaz transfer döneminde Aston Villa forması giyen eski Kasımpaşalı Trezeguet’i kadrosuna katmak istediği belirtildi. Trezegeuet’nin transferinin, Sofiane Feghouli ile yolların ayrılmasına bağlı olduğu ifade edildi. 25 yaşındaki Trezeguet için Beşiktaş’ın da devrede olduğu ama bu transferde şu an için Galatasaray’ın daha avantajlı olduğu bilgisi de verildi. Seri ve Lemina satış listesinde iddiası Sarı-kırmızılılar ile ilgili transfer iddialarından bir diğeri de Jean Michael Seri ve Mario Lemina ile ilgili. Fransız basını, Seri ve Lemina’nın kulüpleri Fulham ve Southampton’ın iki oyuncuyu da bonservisleri ile satmayı düşündüğünü okurlarına duyurdu.

Kaynak: TRT SPOR

Melis Durul evde nasıl zaman geçiriyor?

Dünyaca koronavirüsle mücadele ettiğimiz şu dönemde, sahalardan uzak kalan profesyonel bir voleybolcu evinde bir günü nasıl geçirir?

Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun (CEV), voleybolsuz geçen dönemi renklendirmek amacıyla başlattığı “Pass the Time” (Zamanı Geçir) kampanyasına ortak olan Eczacıbaşı VitrA, bir yazı dizisi başlattı. Serinin her bir bölümünde turuncu beyazlılardan bir oyuncu, evde kaldığı bu süreçteki günlük rutinlerini, yaptığı egzersizleri ve içinde bulundukları durumla başa çıkma yöntemlerini aktaracak. Yazı dizisinin dördüncü bölümünde, Melis Durul konuştu. Evde kaldığı bu süreçteki günlük rutinlerini anlatan Melis Durul, “Sabahları meditasyon yaparak güne başlıyorum. Kahvaltı sonrası genelde kahve içip, kitap okuyorum. Sonrasında dizi izliyorum. Akşamüstüne doğru yaklaşık bir saat boyunca kondisyonerimizin verdiği egzersizleri yapıyorum. Ardından akşam yemeği yiyip ailemle vakit geçiriyorum. Gün içinde arkadaşlarımla sık sık konuşup, mesajlaşıyoruz” diye konuştu.“Evde Kal” çağrısı da yapan Melis, “Bu dönemde takipçilerimize ahşap boyama veya resim yapmalarını öneririm. Lütfen kendinizi, ailenizi ve tüm sevdiklerinizi düşünerek evde kalın ve bugünleri hep birlikte aşacağımıza inanın” diye seslendi.

Pınar Karşıyaka Dörtlü Final'e talip

FIBA Europe Cup’ta sezonun Eylül ayı sonunda oynanacak Dörtlü Final ile tamamlanmasına karar verilmişti. Pınar Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, organizasyona ev sahipliği yapmak istediklerini açıkladı.

Koronavirüs nedeniyle takvimde önemli değişikliklere giden FIBA, Europe Cup’ta sezonun Eylül ayı sonunda düzenlenecek Dörtlü Final ile son bulacağını açıkladı.
Organizasyonda Bahçeşehir Koleji ile birlikte yarı finale çıkma başarısı gösteren Pınar Karşıyaka, Dörtlü Final’in ev sahipliğine talip oldu.
Pınar Karşıyaka Başkanı Tugay Büyükkarcı, “FIBA Avrupa Kupası’nda Dörtlü Final organizasyonuna daha önce sezon bitecekmiş gibi talip olmuştuk. Şimdi organizasyona yine talip olacağız” ifadelerini kullandı.
Kupanın en büyük favorilerinden birisi olan Pınar Karşıyaka, yarı finalde Alman temsilcisi Medi Bayreuth ile eşleşmişti.
Bahçeşehir Koleji ise Danimarka temsilcisi Bakken ile kozlarını paylaşacak.

Galatasaray yönetiminden 'indirim' hamlesi

Galatasaray, koronavirüs salgınının ekonomik sıkıntılarını aşmaya çalışıyor. Futbolcu ve teknik kadronun maaşlarında indirime gitmeye hazırlanan yönetim, yapılacak görüşmeleri Mayıs ayına kadar bitirmek istiyor. 

Galatasaray, mali tedbir planını hayata geçirmeye başlıyor. Futbol A takımına 15 Mart tarihinden sonraki alacakları için 20 milyon euro ödeme yapması gereken yönetim, harekete geçti.
Kulübün finans uzmanlarının hazırladığı mali çalışmalar doğrultusunda herkese kazancı oranında indirim talep edilecek. Mayıs ayına kadar tüm oyuncular ve teknik heyet ile görüşmelerin bitirilmesi hedefleniyor.
Yönetim, indirim talepleri doğrultusunda yürütülecek görüşmeleri ligler başlamadan karara bağlamayı istiyor.
Ortaya çıkacak tabloya göre de ödemeler konusunda yol haritası planlanacak.
Liglerin oynanmadığı dönemde yayıncı kuruluş ve sponsor gelirleri konusundaki belirsizlik sürerken, dünyada bir çok kulübün yaptığı gibi Galatasaray yönetimide maaşlarda indirime giderek zorlu ekonomik süreci aşmayı hedefliyor.
Kaynak: TRT SPOR

Beşiktaş'a kaleci için 3 aday

Liverpool’dan 2 sezon önce kiralanan ve Beşiktaş'ın beklentisini karşılayamayan Loris Karius’un Beşiktaş’tan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Siyah-beyazlılarda Karius’un yerine ise 3 aday olacak.

Yeni sezonda yeniden yapılanmaya gidecek olan Beşiktaş, öncelikle transferde kaleci için hamle yapacak. Siyah-beyazlı yönetim, listeyi belirledi.
Alternatifli bir liste hazırlayan yönetimin ilk sırasında milli kaleci Sinan Bolat var. Belçika’da Royal Antwerp forması giyen 31 yaşındaki Sinan’ın sözleşmesi bu sezon sonu bitiyor. Sinan’ın Beşiktaş’tan gelecek teklife sıcak bakacağı belirtiliyor.
Bir diğer alternatif ise Medipol Başakşehir’in milli kalecisi Volkan Babacan. Geçtiğimiz sezon devre arasında Beşiktaş’a imza atması beklenen Volkan’ın transferi son anda olmamıştı.
Ancak Beşiktaş, Medipol Başakşehir ile 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan Volkan Babacan için bonservis bedeli ödemek istemiyor. Volkan’ın bonservisini alması durumunda bu transfer gerçekleşebilir.
Listedeki diğer isim ise Beşiktaş’ın eski kalecis Fabri. Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra Fulham’a transfer olan ancak istediği ortamı bulamayan Fabri, sonrasında İspanya’ya giderek Mallorca forması giymişti.
Yeniden Beşiktaş forması giymeye sıcak bakan İspanyol eldiven ile şartlar el verirse görüşme yapılacak ve duruma göre transfer girişimleri başlayacak.
Kaynak: TRT SPOR

Cenk Tosun: "Sosa'dan daha iyisini görmedim"

Everton forması giyen milli oyuncu Cenk Tosun, Instagram hesabından açıklamalar yaptı. Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın'dan 'efsane' diye bahseten Cenk Tosun, Türkiye'de en çok hoşuna giden oyuncunun Trabzonsporlu Jose Sosa olduğunu açıkladı. Tosun, "Gheorghe Hagi mi, Alex De Souza mı?" sorusuna ise Alex yanıtını verdi.

İngiltere Premier League ekiplerinden Everton forması giyen; ancak kiralık gittiği Crystal palac antrenmanında sakatlanarak sezonu kapatan Cenk Tosun, Instargram hesabından açıklamalar yaptı.
İşte Cenk Tosun'un açıklamaları:
SAKATLIĞI HAKKINDA
"Ayağım gün geçtikçe daha iyiye gidiyor. Dün ameliyattan sonra 1 ay oldu. Allah'a şükür iyi gidiyor. 6-7 ay sürecek gibi görünüyor. Hala değneklerleyim ama biraz basabiliyorum artık. 4 hafta hiç bastırtmadılar. Şu anda yüzde 50 basabiliyorum ayağımı."
'UNUTAMADIĞIM GOL'
"En sevdiğim ve unutamadığım gol, Benfica maçındaki gol diyebilirim. Hem anlamı yüksekti, hem de güzellik açısından güzel bir goldü."
"SOSA EN İYİSİ"
"Türkiye'de en hoşuma giden futbolcu Jose Sosa, Trabzonspor'da oynayan. Benim gözümde en iyi futbolcu. Premier Lig'de ise Kevin de Bruyne."
"TALISCA DA ÇOK İYİYDİ"
"Talisca da çok iyi 10 numaraydı. Talisca ile Sosa biraz farklıydı. Talisca biraz daha forveti tamamlayan bir 10 numara gibiydi. Sosa daha fazla forveti besleyen, benim işime gelen bir oyuncuydu. Bana göre Sosa."
"SERGEN HOCA EFSANE"
"Gaziantepspor'da bir süre Sergen hoca ile çalıştım. Çok da sevdiğim bir hoca, takdir ettiğim bir insan. Futbolculuk hayatını konuşmaya bile gerek yok, Türkiye'de büyük efsanelerden biri."
"EN BEĞENDİĞİM TÜRK ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ"
"Şu anda en beğendiğim Türk oyuncu Çağlar Söyüncü diyebilirim."
"EN İYİ ANLAŞTIKLARIM..."
"En iyi anlaştığım oyuncular Beşiktaş'ta Oğuzhan, Atınç, Necip... Bizim grup belliydi. Mustafa Pektemek. Grup aynıydı genelde. En iyi oyuncu derseniz, yine Jose Sosa. Ben Sosa kadar iyi 10 numara görmedim, onun kadar iyi 10 numarayla oynamadım."
"BENCE ALEX DAHA İYİ"
"Hagi mi, Alex mi? İkisi de çok iyiydi, ben arada kalıyorum. Alex'e karşı oynadığım için mi, gollerini daha çok izlediğim için mi, bana Alex gibi geliyor ama benden yaşça büyük olanlar Hagi diyor. Sosa mı Talisca mı deyince Sosa, Messi mi Ronaldo mu deyince, bence Ronaldo."

"WBC'de şampiyonluğu Türkiye'ye getireceğim"

WBC Süper Orta Sıklet'te dünya 1 numarası Avni Yıldırım, hazırlıklarını sürdürdüğü ABD'den TRT SPOR Instagram canlı yayınına katıldı. Yıldırım, WBC şampiyonluk maçında karşılaşacağı Penavidez'i yeneceğine inandığını belirtti. 

Avni Yıldırım, WBC Süper Orta Sıklet'te dünya 1 numarası... Geçtiğimiz sene Anthony Dirrell ile tartışmalı bir maç oynamış, maçın galibi hakem kararıyla Dirrell ilan edilmişti. Sonrasında Yıldırım'ın itirazları kabul edildi ve başarılı boksör Meksikalı David Penavidez ile unvan rövanş maçına çıkacak.
Koronavirüs sebebiyle tarihi henüz belli olmayan karşılaşma öncesi hazırlıklarını ABD'de sürdüren Yıldırım, TRT SPOR Instagram hesabında soruları yanıtladı.
Şu an virüs nedeniyle izole bir ortamda çalışmalarına devam ettiğini belirten Yıldırım, Dirrell maçında yaşananları ve Penavizdez mücadelesi hakkındaki düşüncelerini şöyle anlattı: "Bana çok büyük haksızlık yapılmıştı. İtirazımız kabul edildi ve Penavidez ile şampiyonluk maçına çıkacağız. 10. raundda maç kesilmişti. Gözünüz arkada kalmasın, hak ettiğimiz şampiyonluğu alacağız. İnşallah Türkiye'ye o şampiyonluğu getireceğiz."
"Çalışmaya son gaz devam"
"Şu an 2 antrenman yapıyoruz. 3 antrenmana çıkaracağız. Çalışmaya son gaz devam edeceğiz" diyen Yıldırım, olası bir Penavidez galibiyetinin ardından işinin daha zor olacağını belirtti. Türk boksör, "Şampiyon olmak zor, şampiyon kalmak daha da zor." açıklamasını yaptı.
Avni Yıldırım, profesyonel boks tarihinde bir ilki de gerçekleştirmek istediğini belirterek, "Eğer şampiyon olursam ilk unvan koruma maçımı Türkiye'de yapmak istiyorum." dedi.
Kaynak: TRT SPOR

9 Nisan 2020 Perşembe

Galatasaray'dan flaş karar

Galatasaray Kulübü, voleybol takımlarını tamamen Türk sporculardan kuracak.

Sarı-kırmızılı kulübün voleyboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Okan Böke, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Galatasaray voleybol olarak seneye sadece Türk çocuklarımızla, 'aslan ruhu' ile oynayacağız." ifadelerini kullandı.
Okan Böke, sözleşmesi gelecek sezon da devam edecek bir yabancı voleybolcularının olduğunu, onunla da görüşeceklerini kaydetti.

Lionel Messi transfer iddialarını yalanladı

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi, takımdan ayrılacağına yönelik iddiaları yalanladı.

Lionel Messi, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, İtalya Serie A ekibi Inter'e transfer olacağına ilişkin bir haberi paylaşarak, "yalan haber" yorumunu yaptı.

Arjantinli futbolcu, ülkesinin Newell's Old Boys takımına gideceği yönündeki haberin de yalan olduğunu belirterek, "Çok şükür bunlara kimse inanmıyor." ifadesini kullandı.

32 yaşındaki oyuncu, Brezilyalı eski futbolcu Ronaldinho'ya kefalet bedelini ödemesi için para verdiği haberlerinin de asılsız olduğunu belirtti.

Messi'nin kulüp yönetimi ile yaşadığı sorunlar nedeniyle takımdan ayrılacağı iddia ediliyordu.

Kalbine yenik düşen genç yıldız

Yakın arkadaşları Frenkie de Jong, Donny van de Beek gibi dünya futboluna damga vurması beklenen Abdelhak Nouri'nin hayalleri 2017 yılında maç esnasında kalbinin durmasıyla sona erdi.

Ajax aynı zamanda yetiştirdiği yıldızlar ve onları dünya futboluna kazandırmasıyla ün yapmış bir akademidir.
Bunun son örnekleri Barcelona’ya transfer olan Frenkie de Jong ve Juventus’a imza atan Matthijs de Light…
Fakat bir futbolcu daha vardı. Jenerasyonunun en yetenekli isimlerinden biri olarak gösterilen Abdelhak Nouri…
Kariyerini bitiren Werder Bremen maçı
Geuzenveld, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın küçük bir mahallesi. Buranın Ajax taraftarları için ayrı bir önemi var.
Abdelhak Nouri’nin futbol oynamaya başladığı ilk yer bu mahalle. Profesyonel bir futbolcu olmadan önce tekniğini ve top kontrolünü burada geliştirdi.
Ajax’ın A takımına yükseldikten sonra bile Nouri, Geuzenveld’i hiç ihmal etmedi. Ona adanan sahanın kalelerinin birinin arkasında, “Appie 4 ever” pankartı hala asılı duruyor.



22 yaşındaki Nouri, geçtiğimiz sezon Ajax’ın Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükselmesini sağlayan jenerasyonun en umut verici yeteneklerinden birisiydi. Ancak kariyeri trajik bir şekilde sona erdi.
8 Temmuz 2017’de Avusturya kampında Werder Bremen ile oynanan hazırlık maçında Nouri, bir anda yere yığıldı.
Lindenstadion Hippach’ta oynan karşılaşma öncesi Nouri, mide ağrılarından dolayı gece iyi uyuyamamıştı ama yine de mücadelenin ikinci yarısında Hakim Ziyech’in yerine oyuna dahil oldu.
72. dakika Nouri yavaşladı ve olduğu yere yığıldı. Hakemin oyuncuyu fark etmesi ve sağlık ekibini çağırması 10 saniye sürdü. Kulüp doktoru da 15 saniye sonra Nouri’nin yanındaydı.
Werder Bremenli futbolcular da telaşlanınca Alman ekibinin doktoru da sahaya girdi. Bazı oyuncular dua ediyordu, bazıları ise gözyaşlarına hakim olamıyordu.
Üç dakikalık tedaviden sonra oyuncular durumun normal olmadığını fark etti. Nouri kalp krizi geçiriyordu ve bunu anlamak uzun sürmüştü.



Nouri’nin düşmesinden yaklaşık 7 dakika sonra iki yerel sağlık görevlisi geldi ve defibrilatörü bağladı.
Nouri’yi Innsbruck’taki hastaneye götürmek için sahaya bir helikopter geldi.
Hastanede Nouri komadayken ilk belirtileri pozitifti. Kalp ve beyin testleri iyiydi. Ancak birkaç gün sonra yapılan başka testler, genç futbolcunun ciddi beyin hasarına uğradığını gösterdi.
Futbol dünyasından destek
Fas asıllı futbolcu Nouri hem saha içinde hem de saha dışında oldukça sevilen bir futbolcu. Juventus’un yıldızı Cristiano Ronaldo, doğum gününde Nouri’ye videolu mesaj gönderdi.
Barcelonalı futbolcu Ousmane Dembele, kramponuna Nouri’nin ismini ve numarasını yazdırdı.
Ajax akademisinden arkadaşları olan Roma’da oynayan Justin Kluivert, Manchester Cityli Philippe Sandler, Napolili Amine Younes ve Fiorentinalı Kevin Diks, Nouri’nin forma numarası olan 34 numaralı formayı giymeyi tercih etti.



Ajax, geçen sezon kazanılan 34. lig şampiyonlunu Nouri’ye adadı.
Nouri genç yaşlardan beri katıldığı birçok gençlik turnuvasında hep parladı. Adı, küçük yaşlardan itibaren Avrupa’nın önde gelen kulüpleriyle anıldı.
Barcelona’nın efsane futbolcusu Iniesta, Nouri’nin idolüydü ve oyun tarzı da İspanyol futbolcu ile karşılaştırılıyordu.
Nouri, 7 yaşında Ajax’a katıldı ve desteklediği kulüpte oynamak onun için bir rüyaydı.
Eylül 2016’da A takımla çıktığı ilk maçta Nouri 19 yaşındaydı. 2017’de devamlı olarak A takımda oynamaya başladı.
Nouri yalnızca Ajax’ın değil Avrupa’da da jenerasyonunun en yeteneklileri arasında gösteriliyordu. 2016’da 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda turnuvanın takımına seçildi.
Nouri Hollandalı olsa da Fas asıllı bir Müslüman. Adı Abdelhak ancak diğer adı Albert.
Sosyal medyada umudun sembolü haline gelen ‘Stay strong Appie’ Ajax’ın kulüp müzesinin girişinde ve Johan Cruyff Arena’da yansıtılıyor.



2017’de Nice ile oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçının 34. dakikasında oyuncular ve taraftarlar maçı durdurarak gözyaşları içinde Nouri’yi andı.
Nouri, Amsterdam’a getirildiğinde takım arkadaşları ve eski futbolcular Geuzenveld’de bulunan evine ziyarete geldi.
Jenerasyonunun en iyi futbolcuları arasında gösterilen Donny van de Beek ile Frenkie de Jong, Nouri’nin en yakın arkadaşları.
Van de Beek, Nouri’nin rahatsızlığından sonra çocukken olduğu gibi Nouri’nin evinde birkaç gün geçirdi.
Van de Beek, Torino’da oynanan Juventus maçının 34.dakikasında takımına beraberliği getiren golü attı. Golün dakikası ile Nouri’nin forma numarası aynıydı.
Hollandalı futbolcu bunun bir tesadüf olmadığına inanıyor:
“Skor tabelasına baktım ve dakikanın 34 olduğunu gördüm. Bunun bir tesadüf olmadığını biliyordum. Bunu asla unutmayacağım.”
Geçtiğimiz günlerde ağabeyi Abderrahim, Nouri’nin son durumuyla ilgili bilgi verdi. Abderrahim, kardeşi Abdelhak Nouri’nin 2 sene 9 ay sonra komadan uyandığını söyledi.
Sevenlerinin 'Stay strong Appie' dediği gibi Nouri de güçlü kalarak hayata tutunmaya çalışıyor.

Kaynak: TRT SPOR

09 Nisan 2020 Milli Piyango Çekiliş Sonuçları

09-04-2020 Tarihli Kazanan Tüm Biletlerin Listesi

Büyük ikramiye kazanan biletin sevk edildiği il-ilçe: SİSTEM ANKARA-

3000000 TL ikramiye kazanan numaralar
511176
100000 TL ikramiye kazanan numaralar
109404
10000 TL ikramiye kazanan numaralar
031565 043049 054065 066349 084732 119396
168341 242970 247693 271461 291193 324490
378373 379328 463855 521109 533489 533623
582781 585868
1000 TL ikramiye kazanan numaralar
004620 033699 044031 048495 054984 084249
094651 116158 121682 127824 157345 166857
208479 210014 220275 223975 234276 243197
266284 273821 353332 365466 368653 369747
380182 388597 425415 430932 441788 451019
453071 461494 469884 475981 479872 484688
488142 494721 497072 498495 500548 501068
508963 532638 534207 547488 555080 569141
586718 593739
Son 5 rakamına göre 300 TL ikramiye kazanan numaralar
00813 03224 04474 06071 09642 15051
17191 18857 22391 28439 29255 29973
32364 36985 43175 45275 48831 49241
51598 58319 59364 59611 60216 63857
63866 63909 66761 71377 72243 77974
84618 85904 86240 89531 90211 90567
91200 93914 97488 99567
Son 4 rakamına göre 160 TL ikramiye kazanan numaralar
0010 1365 1695 1986 2206 2232
2435 2824 2858 2949 3303 3378
3585 5579 5691 5877 6311 6348
6568 6576 6784 7088 7110 7413
7752 8394 8524 8555 8818 9910
Son 3 rakamına göre 80 TL ikramiye kazanan numaralar
073 094 143 181 218 226
228 451 503 506 564 627
684 778 784 789 797 804
822 910
Son 2 rakamına göre 60 TL ikramiye kazanan numaralar
02 09 14 23 56 68
80
Son 1 rakamına göre 30 TL ikramiye kazanan numaralar
3 6
3000 TL Teselli ikramiyesi kazanan numaralar
011176 111176 211176 311176 411176 501176
510176 511076 511106 511116 511126 511136
511146 511156 511166 511170 511171 511172
511173 511174 511175 511177 511178 511179
511186 511196 511276 511376 511476 511576
511676 511776 511876 511976 512176 513176
514176 515176 516176 517176 518176 519176
521176 531176 541176 551176 561176 571176
581176 591176

Hasan Çavuşoğlu'ndan Erol Bulut açıklaması

Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, adı Fenerbahçe ile anılan teknik direktör Erol Bulut ile ilgili konuştu. Çavuşoğlu ''Teklif gelirse ve hocamız da gitmek isterse, yolunu gururla açarız.'' dedi.

Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu beIN SPORTS'a teknik direktör Erol Bulut ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Çavuşoğlu, "Erol hocamız herhangi bir teklif almadığını söyledi. Teklif gelirse ve hocamız da gitmek isterse, yolunu gururla açarız. Yeter ki daha büyük kulüplerde görev yapsın." dedi.
Fenerbahçe'de Ersun Yanal ile yolların ayrılmasından sonra teknik direktörlük görevi için Aytemiz Alanyaspor'un teknik direktörü Erol Bulut'un adı sıklıkla gündeme geliyor.

İskoçya'da ligler 10 Haziran'a kadar ertelendi

İskoçya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle askıya alınan liglerin 10 Haziran'a kadar başlamayacağı bildirildi.

İskoçya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, yönetim kurulunun video konferans yöntemiyle toplantı yaptığı belirtildi.
Toplantıda, ülkedeki tüm futbol karşılaşmalarının 10 Haziran'a kadar ertelenmesi yönünde karar alındığı kaydedildi.
Açıklamada, "Bu karar futbolcu, personel ve taraftarların sağlığını korumada kulüplere yardımcı olmak için alınmıştır." ifadesine yer verildi.
İskoçya'da 1. Lig'in (Premiership) altında yer alan liglerde sezonun iptali için kulüpler arasında oylama yapılacağı açıklanmıştı.

EURO 2020 aynı şehirlerde düzenlenecek

UEFA'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bir yıl ertelediği 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) ev sahibi şehirlerini değiştirmeyi planlamadığı belirtildi.

İngiliz Sky Sports'a konuşan bir UEFA yetkilisi, 12 farklı ülkenin ev sahipliğinde düzenlenecek şampiyonada maçların oynanacağı şehirlerde değişiklik düşünülmediğini belirtti.
Maç takvimi hakkında kesinleşmiş bir durum olmadığını kaydeden UEFA yetkilisi, "Ev sahibi şehirlerle sürekli iletişim halindeyiz. Fikstürle ilgili de önümüzdeki süreçte duyuru yapılacak." ifadelerini kullandı.
EURO 2020'nin ev sahipleri arasında koronavirüsten en fazla etkilenen İtalya ve İspanya'nın da yer alması soru işaretlerine neden olmuştu.
UEFA, 12 Haziran-12 Temmuz 2020 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan şampiyonayı 11 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihlerine ertelemişti.

FIBA 2021 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nı erteledi

FIBA, 2-19 Eylül 2021'de oynanması planlanan 2021 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nın 1-18 Eylül 2022 tarihine ertelendiğini duyurdu.

Koronavirüs salgını nedeniyle takvim değişikliği yapılan spor organizasyonlarına bir yenisi daha eklendi.
FIBA, 2021 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nı 1-18 Eylül 2022 tarihine ertelediğini açıkladı.
Karar, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın 23 Temmuz - 8 Ağustos 2021 tarihine ertelenmesinden kaynaklanan fikstür çakışması nedeniyle alındı.
4 ülkede düzenlenecek turnuvaya; Almanya, Çekya, Gürcistan ve İtalya ev sahipliği yapacak.
FIBA, 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nın ise 2021 yılının 17-27 Haziran tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.
12 Dev Adamın Kanada’nın Victoria kentinde sahne alacağı Olimpiyat Elemeleri ise 22 Haziran - 4 Temmuz 2021 tarihine ertelendi.