TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

25 Nisan 2020 Cumartesi

Yusuf Günay'dan şampiyonluk için "3T1Y" formülü

Koronavirüs tedavisi gören G.Saray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, TRT SPOR Instagram yayınına katıldı. Günay, koronadan ilk şüphelendiği andan tedavi sürecine, şampiyonluk yarışından kadro planlamasına kadar pek çok konuda açıklama yaptı.

Şampiyonluk yarışıyla ilgili iddialı konuşan Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, "Lige devam edilirse bu sene şampiyonluk yolunda en önemli takımız. Bir takımın şampiyon olabilmesi için 4 unsurun bir arada olması lazım. '3T1Y' diyorum ben. Birinci T iyi bir taraftar grubu, ikincisi iyi bir takım, üçüncü T teknik heyet, 'Y' ise iyi bir yönetim. Biz diğer iki şampiyonluğu tüm bunları sağladığımızda kazandık." ifadelerini kullandı.
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Günay, TRT SPOR Instagram canlı yayınında soruları yanıtladı.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan Günay, bir süre hastanede tedavi görüp ardından evinde karantinaya girmişti.
"Sivas'a götüren uçak, içimize kurt düşürdü"
Kovid-19'dan şüphelendiği ilk anı anlatan Yusuf Günay, "8 Mart'ta maç için Sivas'a gitmiştik. Uçağın İngiltere'den geldiğini söylediler. O zaman içimize kurt düşmüştü. Abdurrahim Bey ve Fatih hocamızda pozitif çıkınca ben de test yaptırmaya karar verdim. Ve sonuç pozitif geldi" diye konuştu.
"Bu milletin bir parçası olduğum için son derece mutluyum"
Günay, koronavirüs salgınının geçmiş salgınlardan farklı olduğunu dile getirerek, "Dünya tarihinde insanoğlu pek çok salgın geçirmiş. Ancak bu bütün dünyayı aynı anda etkileyip, herkesi evde bırakan ilk salgın. Bu yüzden herkesin kurallara uyması gerekir" diye konuştu.
"Ülkemizde dayanışma çok ön planda. Sağlık sistemimiz gayet yerinde"
Yusuf Günay, sağlık çalışanlarının salgın sürecindeki fedakarlığına dikkat çekerek, "Ülkemizde dayanışma çok ön planda. Sağlık sistemimiz gayet yerinde... Çok şükür batı ülkelerinde yaşanan sıkıntıları çekmedik. Başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Onları ne kadar kutlasak azdır.... İnsanımız, başkasının hayatını kurtarmak için kendi hayatını seve seve tehlikeye atabiliyor. Dünyada böyle bir millet yok. Bu milletin bir parçası olduğum için son derece mutluyum" ifadelerini kullandı.
"Derbiyle ilgili bizi yanlış anladılar"
Seyircisiz oynanan Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi ve sonrası yaşanan tartışmalarla ilgili soruya ise Yusuf Günay, "Beşiktaş maçı öncesinde aslında maçların oynanması düşünülüyordu. Biz de ona göre tedbirlerimizi aldık. Perşembe günü seyircisiz onanmasına karar verildi. Biz kulüp olarak buna karşıydık. 'Madem bu salgın yaygınlaştı. Biz Avrupa’nın düştüğü hataya düşmeyelim' dedik. Yine bir maç için görev yapan bin kişiye yakın insan oluyor. İnsanlar, 'Galatasaray bu maçı seyircisiz oynamak istemiyor' diye yorumladı ve bizi yanlış anladılar" cevabını verdi.
"Futbol kulüplerini ekonomik olarak derinden etkileyen bir durumla karşı karşıyayız"
Günay, futbol kulüplerini ekonomik olarak çok derinden etkileyen bir durumla karşı karşıya olduklarını ifade ederek, "FIFA, aldığı bir kararla koronavirüs pandemisini olağanüstü bir hal olarak kabul etti" dedi.
"Her gün en az 2-3 saat video konferansla toplantılar yapıyoruz"
Galatasaray yönetiminin, koronavirüs salgınının ekonomik etkileriyle ilgili yaptığı çalışmalara değinen Günay, şunları söyledi:
"Neredeyse her gün en az 2-3 saat video konferansla toplantılar yapıyoruz. Kulübümüz bu süreçten en az zararla nasıl çıkar diye sürekli fikir alışverişi halindeyiz. Bu süreç bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Ümit ediyorum Galatasaray'ımızın lehine sonuçlanır."
"UEFA da liglerin tamamlanmasının doğru olacağını beyan ediyor"
Günay, Süper Lig'e kaldığı yerden devam edilmesi yönündeki görüşle ilgili olarak, "Sahada tüketilen alın terine herkes saygı duymalı. Dolayısıyla bu lig oynanacak ve lig bitecek. Zaten UEFA da liglerin tamamlanmasının doğru olacağını beyan ediyor. Liglerin Haziran'da başlayıp, Temmuz ayında sonuçlanacağını tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.
Yusuf Günay'ın diğer açıklamaları ise satır başlarıyla şöyle
- 2020 çok farklı bir yıl oldu. Güzel bir Kadıköy galibiyeti yaşadık.
Şampiyonluk için "3T1Y formülü
- Bu sene şampiyonluk yolunda en önemli takımız. Bir takımın şampiyon olabilmesi için 4 unsurun bir arada olması lazım. "3T1Y" diyorum ben... Birinci T iyi bir taraftar grubu, ikincisi iyi bir takım, üçüncü T teknik heyet, 'Y" ise iyi bir yönetim. Biz diğer iki şampiyonluğu tüm bunları sağladığımızda kazandık.
 "Fatih hocanın sağlığı gayet iyi"
-Fatih (Terim) hocanın sağlığı yerinde ve gayet iyi durumda.
- Artık önümüzde 8 maç var. Şampiyonluk artık son kulvarda... Bu yürüyüş içerisinde önümüzdeki sezonun planlanması yönünde açıklamamız olamaz. Galatasaray için doğru olanı yapmak çabası içerisindeyiz. Tabii ki çalışmalarımız devam ediyor. Tüm konsantrasyonumuz Galatasaray'ın şampiyonluğu üzerinedir.
Lemina, Onyekuru ve Selçuk İnan ile ilgili durumu
- Lemina, Onyekuru ve Selçuk İnan ile ilgili durumu sezon sonu konuşabiliriz. Şu an sadece 23. şampiyonluğa konsantre olduk.
Karantina günlerinde ne yapıyor?
-  İlber Ortaylı hocamızın kitaplarını okuyorum. Bol bol film izliyorum. Sürekli müzik dinliyorum.
Son söz...
- Galatasaray taraftarı gibi biz de futbolu çok özlüyoruz. Hepimiz aynı özlem içerisindeyiz. Biraz daha sabredelim. Bugünler geçtiğinde tekrar o eski coşkulu, heyecanlı günlere geleceğiz.
Kaynak: TRT SPOR

Tamer Tuna, Türkiye Kupası için iddialı

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, Süper Lig'in haziran ve temmuz aylarında 35 günlük süreçte bitirileceğini tahmin ettiğini bildirdi.

Kulübün Instagram hesabından gerçekleştirilen canlı yayına katılıp soruları yanıtlayan Tamer Tuna, mayıs ayının ilk haftası takım olarak çalışmalarına başlayacaklarını tahmin ettiklerini söyledi.
Süper Lig'in başlayacağı tarihe ilişkin birçok fikir olduğunu hatırlatan Tuna, fikstürün Bilim Kurulunun önerilerine göre şekilleneceğini kaydetti.
Tuna, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinin Türkiye'de iyi yönetildiğini dile getirdi. Antalya'nın kent olarak salgından iyi korunduğuna dikkati çeken Tuna, futbolcularının da salgından iyi korunduğunu vurguladı.
Haziran ve temmuz aylarında 35 günlük bir dilimin olduğunu vurgulayan Tuna, "Bu süreçte ligin bitirilebileceği bir takvim oluşturulabilir. Küme düşme ve şampiyonluk yarışı var. Süreci iyi yönetmek lazım." dedi.
Tuna, Antalyaspor'a Ali Şafak Öztürk ve yönetimle çalışmanın iyi olacağını düşündüğü için geldiğini belirtti. Ligde iyi bir grafik yakaladıklarını anlatan Tuna, "Kaldığımız yerdeki performansımızla 10 maçlık süreyi de atlatabiliriz." ifadesini kullandı.
Kulüpte profesyonel bir ekiple çalıştığını kaydeden Tuna, "Bunun temel kaynağı yönetimdir. Kurumsallığı iyi bilen bir başkanımız var. Ben göreve geldikten sonra da nokta transfer yaptık ve şu anki bulunduğumuz noktaya geldik." diye konuştu.
"Türkiye Kupası büyük bir hedef"
Türkiye Kupası'nda da yarı finalde mücadele ettiklerini anımsatan Tuna, "Türkiye Kupası büyük bir hedef. Finale çıkacağımızı düşünüyorum, biliyorum. Buna çok inanıyoruz. Bu yıl inşallah kupaya uzanacağız." değerlendirmesinde bulundu.
Tuna, kulübün altyapıya büyük yatırım yaptığını, tesisleşmeye önem verdiğini ve bu sayede gelecekte daha fazla altyapıdan gelecek futbolcuya sahip bir Antalyaspor'un olacağını vurguladı.
Antalyaspor taraftarının kendilerine büyük güven duyduğunu ifade eden Tuna, şöyle konuştu:
"Antalyaspor'un geleceğine ilişkin hiç endişe etmesinler. Takımları yaşatan, hiç gitmeyecek olan tek unsur taraftardır. Bu konuda bize gösterdikleri enerjinin, katkının çok farkındayız. Maçlarda bize çok güzel duygular yaşatıyorlar. Destekleri bizi motive ediyor. Böyle bir taraftar ile çok büyük mutluluklar yaşamayı istiyorum. Belki maçlar seyircisiz olacak ama o ruhu her zaman hissedeceğiz. Antalyaspor'un şampiyon adayı takımlardan olabileceğini biliyorum. O kapasite var. Şampiyonluk yarışına, kupayı yarışına girebilecek seviyemiz var."
Kaynak: AA

Sıfır Km VW Golf Mü? İkinci El Mitsubishi Evo Mu?

Arkadaşlar merhaba, öncelikle bu videolarımız Korona virüs salgınından çok önce çekilmiştir. Ümit Erdim'i getirdik sonra Ümit Erdim'in favori arabasını getirdik. :) Ümit Erdim'in Mitsubishi Evo'yu ne kadar sevdiğini biliyorsunuz. Birlikte Evo'yu test ettik ve direksiyonda Ümit'le sürüşe çıktık. Böyle 'sıfır mı? / ikinci el mi?' konseptinde çekmemizi istediğiniz modeller ile ilgili yorumlarınızı bekliyoruz. Umarım bu dönemde eğlendiğiniz keyifli bir video olmuştur. İyi seyirler!


Doğan Kabak

Diego Lugano: "Türkiye'deki gibi bir baskı görmedim"

Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Diego Lugano, Arjantin televizyonu Tyc Sports'a açıklamalar yaptı; Türkiye günleriyle ilgili "Böyle baskı görmedim" dedi.

Fenerbahçe'de forma giydiği dönemde taraftarın sevgilisi haline gelen Diego Lugano, Türkiye günleriyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.
Türkiye günleriyle ilgili, "Türkiye’de yaşadıklarımdan 10 tane kitap yazabilirim” diyen Lugano, “Türkler, Uruguaylılara çok benziyor, bir anda yükseliyorlar. 1000’lerce anım var. İlk yılımda Ümit Özat kaptandı, Alex gibi bir oyuncu vardı ve 100. yılda şampiyon olmalıydık. Hayatımda böyle bir baskı görmedim” dedi.
Eski başkan Aziz Yıldırım ile ilgili anısını da anlatan Uruguaylı, "Bir gün yemekteydik, yabancılar maaşları alamadığı için sinirliydi ve kaptan bana, 5 aylık maaşını alamadığını söyledi. Tercümana başkan ile görüşmek istediğimizi söyledik ama ondan önce başkan ona, ikimizle konuşmak istediğini söylemiş. Maça çıktık, kazandık ve sonra ofisine gittim. Ofisine gidince, el kol hareketleriyle bir şeyler anlatmaya başladı, hiçbir şey anlamadım. Sinirli bir Türk, başka kimseye benzemiyor.
Masaya vurdu, bir şeyleri tekmeledi, bizi tehdit mi ediyordu anlamadım. Konuşmak istediğimizde de bizi ofisten attı. Tercüman çevirmek istemedi. Çok gergindi. 100 yıllık bir kulüpte olduğumuzu, 25 milyon taraftarı olduğunu ve Güney Amerikalıların maçtan 1 gün önce para konuşmasının kabul edilemez olduğunu söylemiş. Halbuki biz hiçbir şey söylememiştik" diye konuştu.
2014 Dünya Kupası D Grubu maçında Uruguay'ın İtalya'yı 1-0 yendiği maçta, Luis Suarez'in Chiellini'yi ısırmasıyla ilgili konuşan eski Uruguay kaptanı, "O ana kadar neler yaşandığına da bakmak lazım. Tüm maç boyunca onu kovaladılar. Kulübeden sürekli onu provoke ettiler. Bu sadece bir ısırık değildi, bu maçtan sonra Suarez'e büyük bir ceza verildi ve kariyerinin en iyi 2 yılında Uruguay forması giyemedi. Ona karşı olan tutum, barbarlıktı" ifadelerini kullandı.

"Ligler oynatılmazsa kulüpler batacak"

Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, karar alınması durumunda 2 Mayıs’ta idmanlara başlayacaklarını kaydederek, “Takımlar kötü halde. Bu işin bir de ekonomik boyutu var. Kulüplerin yaşaması için liglerin oynanması gerekiyor” dedi.

TFF 1. Lig ekibi Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, liglerin başlayacak olmasıyla ilgili İHA'ya açıklamalarda bulundu.
"6 haftalık süre bizim için yeterli"
Liglerin başlamasıyla ilgili yapılan planlama hakkında konuşan Vural, “12 Haziran tarihi konuşulmaya başlandı. 12 Haziran’da başlayacak şekilde hazırlanacağız. Diğer kulüpler gibi çocuklarımız aynı şehirde yaşamıyor. Başka şehirlere gittiler. Şimdi hepsini toplayacağız. 1 Mayıs’ta alınacak olan karara göre buraya çağıracağız çocuklarımızı. Bütün futbolcularımıza program verdik ve uygulatmaya çalışıyoruz. Eğer o tarihe kadar “Tamam başlayın” denilirse, 2 Mayıs’ta başlarız biz idmanlara. 6 haftalık süre kalacak lig başlayana kadar ve bu da bizim için yeterli bir süre. Belki dört dörtlük hazır olunmayacak ama yine de gereken hazırlığı yaparız. Zaten hepsine program verildi. Buraya boş gelmeyecekler. En azından yüzde 40, yüzde 50 kayıpsız gelecek” diye konuştu.
“Ligler oynanmadan tescil edilmemeli”
Liglerin oynatılması kararını doğru bulduğunu söyleyen Akhisarspor Teknik Direktörü Vural, Türkiye'de olması gerekenin yapıldığını vurguladı. Yılmaz Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Burada yönetimler var. Kulüpler Birliği var. Bu kararları birlikte alıyorlar. Bizler uygulayıcıyız. Benim bireysel kanaatim, lig oynanmadan tescil edilmemeli. Oynanmıyorsa, iptal edilmeli. Kimseyi hak sahibi duruma getirmemeliyiz. Biz Erzurumspor’dan 2 puan gerideyiz. Mesela lig tescil edilse Erzurumspor Süper Lig’e yükselecek, biz yükselemeyeceğiz. Bunu Erzurumspor da kabul etmez. BAL, 3. Lig, 2. Lig, bir sürü lig var. Bu iş zincirleme gidiyor. Seyircisiz oyuna da karşıyız ama en azından insanlar şimdi televizyon başında eğlencesini kaybetmez. Evde maç izleseler vakit geçer en azından." 
"Seyircisiz olsa da oynamak mecburiyetindeyiz. Yoksa kulüpler batacak"
Futbol ekonomisine ve kulüplerin içinde bulunduğu mali duruma dikkat çeken Vural, "Bir de bu işin ekonomisi var. Mart ve nisan aylarında kulüplerin kasasına para girmedi ama ödemeler var. Akhisarspor olarak en sorunsuz takımız ama biraz daha uzarsa biz de sorun yaşarız. Bizim takımın oyuncuya borcu yok ama diğer takımlar ne olacak? Kayyuma kalan kulüpler ne yapacak? Beşiktaş’ta Karius parasını almadı diye FIFA’ya gidiyor. Kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. Kulüplere bakmak lazım. Kulüp batarsa, kime fayda sağlar bu işler. TFF’nin bu işin başı olarak bunu iyi organize etmesi lazım. Gerekirse kulüplere Spor Toto’dan önden bir ödeme yapılması lazım. Yoksa tamamen batağa gider. Bizim oynanmasını istememizin en büyük sebebi, ekonomi. Seyircisiz olsa da oynamak mecburiyetindeyiz. Kulüpler batacak yoksa. Ligler başlarsa bu işin ekonomik etkisi azalır. Biraz daha can yakacak bu durum. Yazın ortasında maç oynayacaksınız. Gece oynarız ama yine de sıcakta sıkıntı olacak” açıklamasını yaptı.
“Altyapı konusunda umudum yok. Salatalık bile 3 ayda yetişiyor, insan yetiştirmek kolay mı?”
Deneyimli teknik adam, yaşanan krizin altyapılara olumlu yansıyacağına inanmadığını dile gerirdi.
Altyapı konusunda umudu olmadığını kaydeden Yılmaz Vural, “Altyapı demek, en az 10 sene demek. Kimse 10 sene beklemez. Hazıra konmak ister. Bu olay kolay kolay ön plana çıkmaz. Yönetim kurulları uzun süreli çalışamıyor. Onların kısa sürede başarılı olması gerekiyor. Adamın bekleme şansı yok. Hazır oyuncularla çarkı döndürmeye çalışıyor. Bu uzun vadeli bir çalışma ve devletin spor politikası devreye girmeli. Türkiye’de 7-17 yaşında 18 milyon çocuğumuz var. Finlandiya, İzlanda 350 binlik nüfusla şampiyonalara gidiyor. Bizdeki sayıdan neler çıkmasın ki? Ama eğitimci yok, tesis yok. Altınordu Başkanı, 'Çağlar, Cengiz, Barış, Erce’yi satıp 10 senelik yatırımımın karşılığını aldım' dedi. Bu oyuncular eğitilerek geldiler buraya. Fasulye ekip domates topluyorlar, eşyalarını evinde yıkayıp yabancı dil eğitimi alıyorlar. Yani bir anlamda karakterleri oturuyor. Yıldız oyuncu olmak karakterle ilgilidir. Ama bu işler sabırla oluyor. Adam bu iş için 10 sene bekledi. Bugün salatalık yetiştirmek bile 3 ay sürüyor, insan yetiştirmek kolay mı?” diyerek sözlerini sürdürdü.
“Benim yaptığım tatlıyı yediler, Arda’nın tatlısını yemediler”
67 yaşında olduğu için sokağa çıkma yasağına uyduğunu söyleyen Yılmaz Vural, “Ben iyi bir vatandaşım, bana ne denilirse onu yaparım. 67 yaşındayım ve evden çıkmadım. Bizi yöneten insanların verdiği kurallara uymak zorundayız” diye konuştu.
Evde olduğu periyotta mutfağa çok fazla girmediğini de söyleyen Vural, “Hayatımız dışarıda geçti. Evde olsun, kamplarda otellerde olsun her şey hazır önümüze geldi. Bu nedenle mutfak konusunda eksik kaldık. Ama geçenlerde ünlü bir yemek programı olan Arda’nın Mutfağı’na katıldım. Orada tatlı yaptık. Görevli arkadaşlar programdan sonra Arda’nın tatlısını yemedi, benim yaptığım tatlıyı yedi. Çok anlamasak da bazen güzel şeyler yapıyoruz mutfakta” ifadelerini kullandı.
“Taraftarımızla aramız çok iyi durumda”
Son olarak Akhisarspor taraftarına seslenen Yılmaz Vural, “Bizim takımımızın taraftarla olan küçük bir uzaklaşması vardı, bunu da Başkanımız Fatih Karabulut ve yöneticilerimizle çözdük. Son Erzurumspor maçımız seyircili oynansaydı, stadımız ağzına kadar dolardı. Taraftarımız, yöneticimiz takıma güveniyor. Evimizde maç kaybettik ama takımın gayretini gösterdik. Bu barışıklık takımın üst lige çıkması için önemli bir gelişme. Şu anda durum çok pozitif. Bunun büyüyerek gelişmesini bekliyoruz. Kadınlar da bizim maçlarımıza geliyor. Dünya Kadınlar Günü’nde 2 bin Passolig dağıttık. Gençlerle de bir iletişimimiz var. Çocuklarımızın 2500 Passoligi var. Dayanışma içindeyiz, derneklerle diyalog halindeyiz. Bu işin sahibi taraftar. Onların memnuniyetini artırmak istiyoruz. Bunu konuşarak anlıyorsunuz. Bize neden kızdıklarını öğreniyoruz ve sorunu ortadan kaldırıyoruz. Virüs konusunda şanssızlık yaşadık. Son 5 maçımızda önemli takımları yendik ve Erzurumspor’u yensek 2. sıraya oturacaktık. 6 maç var ve fikstürümüz fena değil. Kalan dönemde bu maçları kazanırsak direkt çıkma şansımız olduğunu düşünüyorum. Öncelikle insan sağlığı önemli. Bu konuda hassasız. Oyuncuları yan yana getirmek istememiştim. Onların sağlığı bizim için sonuçlardan daha nemli. Bilik Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve TFF’nin vereceği kararlarla yapacaklarımıza yön vereceğiz. Akhisarspor camiası olarak ‘Evde Kal Sağlıklı Kal’ çağrısına uyuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: İHA

Galatasaray itirafı: ''Günde 50 milyon dolar versen de gelmem''

Futbolu eğlenceli bulmadığını söyleyerek 30 yaşında kariyerini noktalayan Pablo Daniel Osvaldo'dan Galatasaray'la ilgili itiraf geldi.

Kariyeri boyunca birçok büyük kulüpte forma giyen ancak futbolu eğlenceli bulmadığını belirterek kariyerini 2016'da noktalayan Pablo Daniel Osvaldo geçmişe dair açıklamalarda bulundu.
Katıldığı bir canlı yayında konuşan İtalyan eski golcü, Cesare Prandelli'nin kendisini Galatasaray'a transfer etmek istediğini söyledi.
Prandelli'nin kendisini Dünya Kupası kadrosuna almamasıyla ilgili konuşan Osvaldo, ''2014 Dünya Kupası'na gitmeyi hak etmiştim. Ancak Prandelli beni götürmedi. Bana gitmeyeceğimi bile söylemedi. Gazeteler Arjantinli olduğumu yazmaya başladı ve beni bu nedenle kadroya almadı. Çok ağladım hatta ölmek istedim. Çünkü Dünya Kupası'na gitmeyi çok istedim'' dedi.
Osvaldo, Prandelli'nin daha sonra kendisini Galatasaray'a çağırdığını söyleyerek, ''Daha da kötüsü, Dünya Kupası'ndan sonra beni Galatasaray'a transfer etmek istedi. 'Günlük 50 milyon dolar versen bile gelmem' dedim'' diye konuştu.
Kariyerinde Atalanta, Fiorentina, Roma, Southampton, Juventus, Inter, Boca Juniors ve Porto gibi önemli kulüplerin formasını giyen Osvaldo, futbolu bıraktıktan yaklaşık 4 yıl sonra Arjantin ekiplerinden Banfield'a imza attı. Ocak 2020'de Banfield'a katılan Osvaldo takımıyla 2 maça çıktı.
İtalyan golcü daha önce verdiği bir demeçte, barbekünün futboldan daha eğlenceli olduğunu söylemiş ve sıkıldığı için futbolu bıraktığını ifade etmişti. Osvaldo 2016'da futbolu bıraktıktan sonra müzik albümü de çıkardı.

Galatasaray'da mali önlem paketi

Galatasaray'da, koronavirüs salgınının futbol ekonomisine verdiği zararları azaltmak için hazırlanan önlem paketi tamamlandı. Yönetimin mali disiplini sağlamak adına futbolcular ve A Takım profesyonellerinden 3 istekte bulunduğu öğrenildi.

Galatasaray'da mali tedbir paketi hazırlandı ve futbolcular ile birlikte A Takım profesyonellerine sunuldu. Koronavirüsün futbol ekonomisine verdiği zararları azaltmak için hazırlanan önlem paketinde, yönetimin 3 isteği bulunuyor. Sarı kırmızılı yönetimin ilk isteği, ligin geri kalanı için ortaya çıkan hak edişlerden yüzde 30 feragat edilmesi.
15 Mart 2020'ye kadar olan tüm hak edişlerin garantisini veren yönetim, ligin kalan kısmı için oyunculardan yüzde 30 indirim de talep etti.
Yönetimin futbolcular ve A Takım profesyonellerinden ikinci isteği de ligin sonuna kadar olan alacakların ötelenmesi. Futbolculara, alacaklarının sezonun yeniden başlaması ile ödenmesi teklif edildi.
Yönetimin hazırladığı mali tedbir paketindeki son madde ise sözleşmesi olan futbolcuların kontrat süresi boyunca imza altındaki alacaklarında yüzde 30 indirime gitmeleri. Tüm oyuncuların yıllık garanti ücretlerinin aşağıya çekilmesi istenirken, başarı bonusu maddelerine dokunulmayacağı öğrenildi.
Kaynak: TRT SPOR

Polonya'da lig 29 Mayıs'ta başlayacak

Polonya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen lig maçlarının 29 Mayıs'ta başlayacağı duyuruldu.

Ülkenin başbakanlık sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ertelenen birinci lig karşılaşmalarının 29 Mayıs'tan itibaren tekrar başlayacağı kaydedildi.
Salgın nedeniyle 13 Mart'ta askıya alınan ligde 26 hafta sonunda 51 puan toplayan Legia Varşova, en yakın rakibi Piast'ın 8 puan önünde zirvede bulunuyor.

Beşiktaş'ta görüşmeler sürüyor

Beşiktaş, koronavirüsün etkilerini azaltmak için önlemlerini almayı sürdürüyor. Oyuncuların maaş yükünü azaltmak isteyen yönetim, futbolcularla görüşmelerine devam ediyor.

Koronavirüsün yarattığı ekonomik krizden çıkışın yollarını arayan Beşiktaş, oyuncularla görüşmelerini sürdürüyor. Yapılan görüşmelerden şu ana kadar olumsuz bir dönüş olmadığı öğrenildi. Salgın öncesinde verdiği ödeme sözlerini tutan yönetim, Koronavirüs ile birlikte ise ödeme yapmakta zorlanıyor.
Futbolcularla da bu sezona dair alacaklarıyla ilgili görüşmelerse devam ediliyor. Kaptan Burak Yılmaz ve Necip Uysal'dan olumlu sonuç alındığı açıklanmıştı. Yabancı futbolcuların bir çoğunun da alacaklarıyla alakalı yapılandırmayı kabul ettiği belirtildi.
Bu görüşmeler noktalandıktan sonra yeni sezonda sözleşmesi devam edecek oyunculardan da mevcut kontratlarından indirim istenecek. Yönetim, takımın maaş yükünü ciddi oranda düşürmeyi planlanıyor.

Efsane isimden Mesut Özil'e destek

Manchester United'in efsane kaptanı Roy Keane, Mesut Özil'e sahip çıktı. İrlandalı teknik adam, Arsenal'in maaş indirim teklifini kabul etmeyen yıldız futbolcunun haklı olduğunu söyledi.

Manchester United efsanesi Roy Keane, Mesut Özil'e destek verdi. İrlandalı teknik adam, koronavirüs nedeniyle futbolcu maaşlarında indirim yapılma isteğini eleştirdi.
Mesut Özil'in Arsenal'in indirim talebini kabul etmemesini normal karşılayan Roy Keane, "Bir milyarderin sahip olduğu kulüpte ben de paramı bırakmazdım. Futbolcunun sözleşmesi veya kazandığı para kimseyi ilgilendirmez. İsteyen fedakarlık yapar, istemeyen yapmaz" ifadesini kullandı.
Haftada 350 bin paund kazanan 32 yaşındaki oyuncu, kulübünün maaşında yüzde 12 buçukluk indirim yapma isteğini kabul etmemişti.
Bu sezon 18 maçta 1 gol 2 asistlik performans sergileyen Mesut Özil'in Arsenal ile bir yıl daha sözleşmesi bulunuyor.
Kaynak: TRT SPOR

La Liga seyirciye hasret kalacak

İspanya'da taraftarların tribünde maç izleme özlemi biraz uzun sürecek. Hükümet, koronavirüsün yayılmasını önlemek için karşılaşmaları 2021 yılına kadar seyircisiz oynatmayı planlıyor.

İspanya koronavirüsle mücadelede sert önlemler alıyor. Yaklaşık 22 bin kişinin öldüğü ülkede hükumet, salgının yayılmasını önlemek için statları uzun süre taraftara kapatacak.
Devlet yetkilileri, La Liga Derneği Başkanı Javier Tebas'a 2021 yılına kadar maçları seyircisiz oynatmayı düşündüklerini iletti.
Bu kararla büyük gelir kaybına uğrayacak İspanyol kulüplerinin ekonomik kriz yaşamasından endişe ediliyor. İspanya'da 20 takımlı La Liga'nın maç başına seyirci ortalaması 30 bin.
Geçen sezon karşılaşmaları izlemek için statlara giden taraftar sayısı da 15 milyonu bulmuştu. La Liga Derneği Başkanı Javier Tebas, gelinen noktada giderleri azaltmaktan başka çarelerinin olmadığını söyledi. Tebas, ayrıca kulüplere transfer döneminde mali disipline öncelik vermeleri önerisinde de bulundu.

Hentbolda takvim belli oldu

Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın eleme turnuvalarının yeni tarihlerini açıkladı.

IHF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, salgının dünya ve hentbol üzerindeki etkisinin yakından izlendiği ve bu doğrultuda bazı organizasyonlarda erteleme kararı alındığı duyuruldu.
Olimpiyat oyunları için 2021 yılında düzenlenmesi kararlaştırılan eleme turnuvalarının kadınlarda 19-21 Mart'ta erkekler de ise 12-14 Mart'ta yapılmasının planlandığı ifade edildi.
Öte yandan, Romanya'da düzenlenecek 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Şampiyonası'nın 2-13 Aralık 2020 tarihine alındığı, Hırvatistan'ın ev sahipliği yapacağı 18 Yaş Altı Kadınlar Dünya Şampiyonası'nın ise 29 Eylül-11 Ekim 2020 tarihine ertelendiği belirtildi.

Luigi Datome'den Zeljko Obradovic açıklaması

Fenerbahçe Beko'nun yıldızı ve EuroLeague Oyuncular Birliği Başkanı Luigi Datome, THY Euroleague sezonunun devamı için yapılan görüşmeleri ve Zeljko Obradovic hakkında konuştu.

Datome, kariyerini Fenerbahçe'de ve Obradovic'in liderliğinde sonlandırmak istediğini söyledi.
Fenerbahçe Beko'nun yıldız ismi Luigi Datome, Turkish Airlines Euroleague sezonunun şu anda devam etmesinin zor olduğunu söyledi.
EuroLeague Oyuncular Birliği Başkanı Datome, "Şu anda sezona devam etmek çok güç. EuroLeague yönetimi, sezonun her şey normalmiş gibi devam etmesini ve oynamamızı istiyor ancak devam edemiyorsanız, edemiyorsunuzdur." dedi.
Sarı Lacivertli basketbolcu, "ELPA üyeleri, görüşmelerde büyük bir birlik gösterdi. Kulüplere de oyunculara kulak verdikleri için teşekkür ediyoruz. Oyuncular, çok zor günler geçirildiğinin farkında. Anlaşabildiğimiz için de mutluyuz. Bu anlaşma Avrupa basketbolu için örnektir. Çünkü lig, takımlar ve oyuncular arasında bir işbirliği sağlandı" ifadesini kullandı.
İtalyan oyuncu ayrıca, kariyerini Fenerbahçe'de ve Obradovic'in liderliğinde sona erdirmek istediğini de söyledi.
Obradovic'i tarzı olan büyük bir lider olarak tanımlayan Luigi Datome , ''insanlarla iletişimi harikadır. Hem hayatta, hem sporda kendine özgü bir yaklaşımı var. Obradovic ile çalıştığım için kendimi çok şanslı ve gururlu hissediyorum." dedi.
Kaynak: TRT SPOR

Ali Koç'tan kongre üyelerine mesaj

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kongre üyelerine mesaj gönderdi. Yalnız olmadıklarını belirten Koç, kötü günlerin geride kalacağına inandığını ifade etti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kongre üyelerine mesaj gönderdi. Mesajında daima yanlarında olduklarını belirten Koç, "Bizi biz yapan değerlerimiz, sabır, sevgi ve dayanışma gücü ile, ülke olarak yaşadığımız bu zor sürecin en kısa zamanda üstesinden geleceğimize yürekten inanıyoruz." dedi.
Kötü günlerin geride kalacağını ve coşkuyla tekrar eski günlere dönüleceğine dair inancının tam olduğunu da söyleyen Ali Koç, "Fenerbahçe olarak, koronavirüsün ülkemizde etkisini göstermeye başladığı andan itibaren en üst düzeyde tedbirlerimizi aldık. Dayanışma ruhunun gücüne inanarak imkanlarımız doğrultusunda gerekli adımları attık, atmaya da devam edeceğiz" cümlelerini kullandı.
Tüm kongre üyelerini evde kalmaya ve tedbirleri eksiksiz uygulamaya davet eden Ali Koç, "Siz sadece iyi günde değil, her zaman Fenerbahçe’nin yanında oldunuz. Sonsuz bir vefayla diyoruz ki: Yalnız değilsiniz, birlikteyiz!" diyerek mesajına son verdi.
Kaynak: TRT SPOR

Paul Pogba yarışına Inter de katıldı

İngiltere Premier Lig kulüplerinden Manchester United’ın Fransız yıldızı Paul Pogba için transfer dedikoduları her geçen gün artıyor. Pogba’yı kadrosuna katmak isteyen son takımın ise İtalya Serie A ekiplerinden Inter olduğu belirtildi.

Pogba’nın ismi daha önce forma giydiği Juventus ve Real Madrid ile anılırken, Fransız yıldız için yeni bir iddia da İtalya’dan geldi. İtalya basınında yer alan haberlere göre Inter Teknik Direktörü Antonio Conte, eski oyuncusunu takımında görmek istiyor. Conte, daha önce Juventus’ta beraber çalıştığı Pogba’yı transfer ederek orta sahasını güçlendirme peşinde.
İngiliz ekibiyle 1 yıllık kontratı kalan 27 yaşındaki Pogba, takımdan gelen yeni sözleşme teklifini geri çevirdi. Bunun ardından Manchester United’ın da oyuncunun bedavaya gitmemesi için transfer döneminde takımdan ayrılmasına onay vermesi bekleniyor.
Kaynak: DHA

Trabzonspor toplanıyor

Süper Lig'in başlamasıyla ilgili ortaya çıkan muhtemel tarihlerin ardından Trabzonspor mayıs ayının ilk haftasında antrenmanlara başlamayı planlıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle Süper Lig'e verilen arada karantina günlerini evlerinde geçiren oyuncular, fizik olarak kendilerine verilen program dahilinde çalışmalarını sürdürürken, Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, Süper Lig'in muhtemel başlama tarihinin 12-13-14 Haziran olarak açıklamasıyla birlikte Trabzonspor da programını belirledi. Trabzonspor mayıs ayının başında antrenmanlara başlamayı planlıyor
Süper Lig'de 53 puanla lider konumda olan Trabzonspor, mayıs ayının ilk haftasında antrenmanlara başlamayı planlıyor. Pandemin ortayı çıktığı ilk günden beri Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ni karantina altına alarak gerekli önlemleri alan bordo-mavili kulüp, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı kuralları ise yakından takip ederek oyuncularını bilgilendirdi.
Kulüp, antrenman aletlerini futbolcuların evlerine kadar ulaştırarak fiziki anlamda bir sıkıntının yaşanmamasını hedeflemişti.
Çimşir yakından takip etti
Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, futbola ara verilen 1 aylık süreçte oyuncuların durumlarını yakından takip etti. 2 Mayıs'a kadar futbolculara izin verilen Karadeniz ekibinde oyuncular bu süreci evlerinde kalarak, kendilerine verilen antrenman programlarını uygulayarak geçirseler de, bordo-mavili kulüp belirli günlerde gerekli tedbirleri almasıyla birlikte ikişer gruplar halinde oyuncuların antrenman sahalarında ve kondisyon salonunda program uygulayarak durumlarını yakından takip etti.
Sörloth 6 Mayıs'ta
İçişleri Bakanlığı'nın almış olduğu karar geriği, yurt dışından gelenlerin karantina altına alınmasından dolayı bordo-mavili takımın yıldız oyuncusu Alexander Sörloth, Norveç dönüşü 15 günlük karantina sürecine girdi. Yıldız oyuncunun bu süreci tamamlamasının ardından muhtemel antrenmanların başlamasıyla birlikte 6 Mayıs'ta takıma katılması planlanıyor.
Antrenman düzeni değişebilir
Trabzonspor, koronavirüs tedbirleri kapsamında Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiyelerine uyarken, başlaması muhtemel antrenmanlar öncesinde ise gerekli tedbirleri almış durumda. Teknik heyet ise farklı antrenman metotları üzerinde duruyor. Sosyal mesafeyi korumak için belirli bir süre gruplar halinde çalışma fikri masada duruyor. Takımın antrenmanlara başlamasıyla birlikte Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne giriş-çıkışlar ise kontrollü olacak.
Kaynak: İHA

Newcastle United’ın gözü 3 isimde

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United’ın Suudi Prens Selman tarafından satın alınmasının ardından yıldız futbolcuların isimleri siyah-beyazlı kulüple anılmaya başladı.

Büyük bir transfer bütçesi belirleyen Newcastle United’da birçok isim gündeme gelirken, öne çıkan futbolcular Gareth Bale, Edinson Cavani ve Arturo Vidal oldu.
Barcelona ile 1 yıllık sözleşmesi kalan Vidal’ı kadrosuna katmak isteyen İngiliz ekibi, bu transferde Inter ile rekabete girdi. Barcelona’nın da Şilili yıldız için en az 20 milyon Euro bonservis bedeli talep etmesi bekleniyor.
Siyah-beyazlılarda hedefteki ikinci isim ise Bale oldu. Her transfer döneminde Real Madrid’den ayrılacağı haberleri çıkan Galli yıldız için, önemli bir teklif yapılması planlanıyor.
Newcastle ile ismi anılan diğer bir yıldız ise PSG’nin Uruguaylı golcüsü Cavani. Fransız ekibiyle bu sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Cavani’nin de takıma dahil edilmesi için çalışmalar yapılması bekleniyor.
Teknik Direktörlük için 2 aday
Öte yandan, İngiliz ekibinde gelecek sezon teknik direktör değişikliğine de gidileceği öğrenildi. Siyah- beyazlılarda gündeme gelen isimler ise şu anda takım çalıştırmayan Mauricio Pochettino ve Massimiliano Allegri. İki isimden birinin gelecek yıl Steve Bruce’nin yerine göreve getirileceği belirtildi.
Kaynak: DHA

"Liglerin oynanmaması gerekir"

Hes Kablo Kayserispor Sportif Direktörü Bülent Bölükbaşı, Covid 19 salgınından ötürü ligin devam etmesinin büyük tehlike olacağını söyledi.

Çin'den tüm dünyaya yayılan ve ülkemizi de etkisi altına alan, günde binlerce insanın yaşamını yitirmesine sebebiyet veren koronavirüs salgınından ötürü tehir edilen Süper Lig'in yeniden ne zaman başlayacağı merakla beklenirken Hes Kablo Kayserispor Sportif Direktörü Bülent Bölükbaşı, liglerin devam etmesinin büyük bir tehlike olacağını savundu.
Covid19 salgını nedeniyle Adana'da evinde bulunan ve sosyal izolasyona dikkat ettiğini söyleyen Bülent Bölükbaşı, "Devletimiz, milletimiz can havliyle mücadele veriyor. Bizlerin de devletimizin, sağlık çalışanlarının yanında olmamız ve onların işlerini kolaylaştırmamız gerekiyor. Sosyal kurallara riayet ederek Covid 19 salgınından kendimizi korumalıyız. Hem kendimiz hem sevdiklerimiz için kurallara riayet etmeliyiz. Ölüm rakamları ortada. Henüz bir şey geçmiş değil. Böylesi bir ortamda bırakın futbol oynamayı çarşıya pazara çıkmak bile büyük tehlike" dedi.
Bölükbaşı, "Liglerin oynanmaması gerekir. Belçika'daki gibi bir çözüm üretilebilir. Türkiye'de vakalar devam ederken yeniden bir takvim belirlemek yanlış olabilir. Ligleri böyle tescil edip sadece önümüzdeki sezon Avrupa'ya gidecek takımlar belirlenebilir. Sağlık, herşeyden önemli olmalı" yorumunda bulundu.
Kaynak: İHA

Hollanda'da liglerin iptal edilmesine büyük tepki

Hollanda'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle futbol liglerinde 2019-2020 sezonunun iptal edilmesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) lider Ajax'ın averajla gerisinde yer alan AZ Alkmaar, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ön elemelerden katılacak olmalarına tepki gösterdi.
UEFA Avrupa Ligi'ne gidemeyen Utrecht ve Eredivisie'ye yükselemeyen Cambuur ise yasal yollara başvuracaklarını duyurdu.
Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB), liglerde şampiyon çıkmayacağını, küme düşme ve yükselme olmayacağı açıklamıştı.
Alınan karara göre, UEFA'nın da onay vermesi halinde, Eredivisie lideri Ajax gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda, ikinci AZ Alkmaar ise ön eleme turunda mücadele edecek.
Eredivisie'de oynadığı 25 maçın ardından topladığı 56 puanla zirvede yer alan Ajax'tan yapılan açıklamada, "Ligi birinci sırada bitirdik ancak şampiyonluk yok." ifadesi kullanıldı.
Ajax Genel Direktörü Edwin van der Sar, karışık duygular yaşadığını belirterek, şampiyon ilan edilmemelerinin üzücü olduğunu dile getirdi.
 "Avrupa biletlerinin bu şekilde dağıtılmasını onaylamıyoruz"
Federasyonun kararına tepki veren kulüplerden biri, ligde Ajax'la aynı puanda olan ancak genel averajla ikinci sırada bulunan AZ Alkmaar oldu.
Ajax'a karşı ligdeki iki maçını da kazanan ve ikili averajda da üstün olan AZ Alkmaar, federasyonun kararına karşı çıktı.
Kulübün genel direktörü Robert Eenhoorn, büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, "Haftalardır liglerin bitirilmesine ilişkin farkı senaryolar üzerinde çalışıyorduk ancak sunduğumuz tekliflere hiçbir yanıt verilmedi. Avrupa biletlerinin bu şekilde dağıtılmasını onaylamıyoruz." ifadelerini kullandı.
 "Hollanda spor tarihindeki en büyük rezalet"
Federasyon, üçüncü sırada yer alan Feyenoord'un doğrudan UEFA Avrupa Ligi'ne, dördüncü PSV'nin 3. ön eleme, beşinci Willem II'nin de 2. ön eleme turuna katılacağını duyurmuştu.
Ligde bir maç eksiğiyle Willem II'nin 3 puan gerisinde yer alan Utrecht, kararın "kabul edilemez" olduğunu vurgulayarak yasal yollara başvuracaklarını belirtti.
Utrecht, sezon iptal edilmeseydi Hollanda Kupası finalinde Feyenoord ile karşılaşacak ve kazanması halinde UEFA Avrupa Ligi'ne doğrudan katılabilecekti.
Federasyonun iptal kararına en sert tepkiyi ise İkinci Lig'in zirvesinde yer alan ve üst lige yükselemeyecek olan Cambuur verdi.
Cambuur Teknik Direktörü Henk de Jong, "Hollanda spor tarihindeki en büyük rezalet." şeklinde nitelediği karar hakkında, "Ekim ayından beri lider konumdaydık ve rüzgar bizim lehimizeydi. UEFA adil kararlar alınmasını istemişti ancak bu öyle bir karar değil. Sanıyorum bu işi avukatlara bırakmak durumunda kalacağız." yorumunu yaptı.
 Waalwijk ve ADO Den Haag nefes aldı
Sezonun iptaline sevinen takımlar ise Eredivisie'de son iki sırada yer alan Waalwijk ve ADO Den Haag oldu.
15 puanı bulunan Waalwijk ile 19 puanlı ADO Den Haag, küme düşme kaldırılmasaydı gelecek sezon bir alt ligde yer alacaklardı.
Ancak, 2019-2020 sezonunun iptal edilmesiyle iki kulüp de gelecek sezon yine Eredivisie'de mücadele etme fırsatını yakaladı.

"Lig'i Antalya'da tamamlayabiliriz"

Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ara verilen Süper Lig'in Antalya'da tamamlanabileceğini söyledi.

Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle neredeyse dünya genelindeki tüm profesyonel liglerin ertelendiğini belirtti.
Bu durumun futbola olan özlemi artırdığına dikkati çeken Yaşacan, Türkiye Süper Ligi'nin de bitime 8 hafta kala durduğunu hatırlattı.
Antalya'nın sahip olduğu konaklama tesisleri, FIFA kriterlerine uygun spor tesisleri ile bu özlemin giderilmesine çare olabileceğini dile getiren Yaşacan, "Salgının ilk ortaya çıktığı Çin'de enfekte olan kişi sayısının aşağı doğru inmesi diğer ülkeler için de umut verici bir gelişme oldu. Ülkemizde de Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde salgınla çok etkin bir mücadele yürütülüyor. Bu şekilde gider, yeni bir dalgalanma olmaz ise İnşallah önümüzdeki günlerde salgının seyri de olumlu yönde değişecektir. Bu da futbol karşılaşmalarının önümüzdeki aylarda oynanabileceği düşüncesini ortaya çıkarıyor." şeklinde konuştu.
"Kentte 200'ün üzerinde futbol sahası var"
Süper Ligin kalan maçlarının Antalya'da tamamlanmasını öneren Yaşacan, şöyle konuştu:
"Antalya bölgemizde Kemer'den Alanya'ya kadar FIFA standartlarında 200'ün üzerinde sahamız var. Bunların yüzde 50'sinin televizyon yayını yapmaya uygun ışıklandırmaları var. Uygun görülürse Süper Lig'i Antalya'da tamamlayabiliriz. Sadece Türkiye Süper Ligi'ni değil, dünyanın bütün futbol liglerini bile Antalya'da oynatabiliriz. Biz Antalya olarak hazırız. Kundu, Belek'te ve Manavgat'ta aynı anda dört ülkenin liglerini bitirebilecek saha sayımız ve otelimiz mevcut. FIFA ve UEFA uygun görürse hemen başlayabiliriz."
Deplasman ve ulaşım sıkıntısı olmayacağı için takımların yoğun maç trafiğini de kaldırabilecek kondisyona sahip olacağına işaret eden Yaşacan, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Sağlık Bakanlığı'nın onaylayacağı tedbirlerle Antalya'nın bu organizasyon sınavını da başarıyla verebileceğini kaydetti.
"Seyircisiz maçlar TV'den yayınlanır"
Kovid-19 tehdidine karşı takım, hakem ve otel personelinin dış dünya ile teması olmadan belirlenen otellerde konaklayacağına işaret eden Yaşacan, "Seyircisiz oynanacak tüm maçlar anlaşmalı TV kanalından da yayınlanacaktır. Bu organizasyon Türkiye'nin ve Antalya'nın tanıtımı için bir fırsattır. Bu organizasyonu iyi bir şekilde yaparsak, güvenilir bir ülke olduğumuzu ve altyapımızın hazır olduğu tüm dünyaya gösteririz. Spor turizmi açısından da müthiş bir ivme yakalarız. Bu öneriye destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
Yaşacan, Antalya'nın futbol dışında yüzme, hentbol, basketbol, voleybol, tenis, atletizm gibi branşlarda da ligleri oynatabilecek alt yapısının olduğunu kaydetti.

"Aslolan liglerin tamamlanması"

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, koronavirüs salgını nedeniyle sporda planlanan uygulamaları, amatör branşların kapatılması tartışmalarını ve federasyonların olağan genel kurullarına ilişkin süreci değerlendirdi.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, liglerin akıbetinin ne olacağına ilişkin soruya, "Öncelik ligleri tamamlamak. Farkındaysanız ligler böyle tescil olsun ya da oynanmasın yönündeki yaklaşımlar sönümlendi. Neden; UEFA'nın bu tavrından sonra. Türkiye Futbol Federasyonu da UEFA'nın, FIFA'nın üyesi bir kuruluş. Aslolan liglerin tamamlanması virüs izin verirse. Her taktik değişebilir; hücumdan savunmaya, alan savunmasından adam adamaya farklı argümanlar sahaya konulabilir" yanıtını verdi.
"81 ilde psikologlarımız fizyoterapistlerimiz, diyetisyenlerimiz çalışıyorlar"
Koronavirüs sürecinde insanların psikolojilerinin etkilendiğine dikkat çeken Baykan, "81 ilde psikologlarımız, fizyoterapistlerimiz, diyetisyenlerimiz çalışıyorlar. Hem personelimiz için hem sporcularımız için bu dönemde beslenme önemli. Herkesin, az çok sizin de bizim de kameraman arkadaşımızın da bu ortamda psikolojilerimizde bir miktar sıkıntı var" diye konuştu.
Genel Müdür Mehmet Baykan, koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşayan kulüplerin amatör branşları kapatması gerektiği yönündeki görüşlere karşı olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Ben bunun uygulanacağını zannetmiyorum. Maddi gerçekliğine bakarsak biliyorsunuz kulüplerimizin ödediği stopajlarda amatör branşlara bir iade söz konusu. Bu iade şekli ile alakalı kanuni bir düzenleme oldu. Yönetmeliğini çalışıyoruz, kısa zamanda yayınlanacak. Özelikle bu noktada bu iadeden Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Konyaspor, Göztepe; özellikle futbol branşında faaliyet gösterip, basketbol, futbol üst segment ya da üst rakamlarda stopaj ödeyen kulüplerimiz rahatlıkla hem futbol altyapılarına hem futbol dışı branşlarını sübvanse edebilecek bir gelire sahipler. Uygulanabilir değil; kulüplerimizin de bu noktada kesin bir tavır sergileyeceklerini ben çok zannetmiyorum.
Olimpiyat var önümüzde; kulüplerimizin bünyesinde olimpik sporcularımız var. Dolayısıyla bugünün hengâmesinde bunlar konuşulabilir. Biz zaten her yıl amatör kulüplerimize karınca kararınca bütçemiz ölçüsünde destekte bulunuyoruz. Bu destekler bu döneminde şartlarını göz önünde bulundurarak artarak mutlaka devam edecektir."
"Her ilimizde Tarihi Spor Fotoğrafları sergileri açacağız"
Yeni bir proje hazırladıklarının bilgisini veren Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "Şehirlerimizin eski spor fotoğrafları konusunda il müdürlerimizle konuştuk ve çok güzel bir fikir çıktı ortaya. Tahmin ediyorum sonbaharda Amatör Spor Haftası'nda her ilimizde 'Tarihi Spor Fotoğrafları' sergileri açacağız. Sonra bu fotoğraflardan seçilenlerle Ankara'ya da İstanbul'da bir sergi açacağız ve kitaplaştırma noktasında tarihe not düşme noktasına gideceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

"Ligler bir şekilde oynanacak"

TFF 1. Lig ekiplerinden Altay'ın kulüp başkanı Özgür Ekmekçioğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında ertelenen maçların oynanacağı inancında olduklarını söyledi.

Ekmekçioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüs salgınının etkisini göstermeye başladığı andan itibaren tüm önlemlerin en üst seviyede alındığını dile getirdi.
Salgında Türkiye'nin iyi bir sınav verdiğini aktaran Ekmekçioğlu, liglerin ne zaman başlayacağı konusunda yapılan görüşmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil ile devamlı görüşüyoruz. Liglerin oynanacağı konusunda hepimiz hemfikiriz. Avrupa'da da olumlu gelişmeler yaşanmaya başladı. Yine bu süreçte bazı ülkelerin ligleri şu anki haliyle tescil etmeyi düşünmesi UEFA tarafından tepkiyle karşılandı. Bu demek oluyor ki ligler bir şekilde oynanacak. Bilim Kurulu, TFF Yönetim Kurulu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve kulüplerle görüşmeler sürüyor. Haziran başı veya ortasında ligler oynanacak gibi gözüküyor. Öncelikli olarak tabii ki insan sağlığı geliyor. O yüzden maçların seyircili mi seyircisiz mi oynanacağı konuşuluyor. Galiba bu sezon seyircisiz tamamlanacak ama liglerin oynanacağı konusunda inancımız tam."
 "Hedefimiz kesinlikle Süper Lig"
TFF 1. Lig'de bu sezonki yarışın çok heyecanlı geçtiğine ve takımlar arasında puan farkının az olduğuna değinen Ekmekçioğlu, "Kalan 6 maçta her an her şey olabilir. Liglere ara verilmeden önce çok iyi bir hava yakalamıştık. Kalan 6 maçın hepsini kazanmak için sahaya çıkacağız. Hedefimiz kesinlikle Süper Lig. Süper Lig'e çıkıp, kulübümüzü eski günlere döndürmek istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.
Ekmekçioğlu, Alsancak Stadı inşaatının sürdüğünü ve gelecek sezon maçlarını burada oynamayı hedeflediklerini bildirdi.
Takımın önemli golcülerinden Marco Paixao'nun durumuyla ilgili de değerlendirmede bulunan Ekmekçioğlu, oyuncunun takımda kalacağına inançlarının tam olduğunu sözlerine ekledi.

Servet Yardımcıı'dan Süper Lig açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, sezonun kalanının haziran ayının ikinci haftasından itibaren oynanacağını belirtti. 

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili ve FIFA, UEFA Dış İlişkiler Sorumlusu Servet Yardımcı, bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve kulüplerin de katıldığı video konferans toplantıda yer alan Yardımcı, liglerin haziran ayında başlayacağını ifade etti.
Haziran ayının 2. haftasından itibaren liglere, seyircisiz ve deplasmanlı şekilde devam edileceğini ifade eden Yardımcı, İstanbul'da oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Finali için de UEFA'nın 27 Mayıs'ta bu konuyu karara bağlayacağını belirtti.
Yardımcı ayrıca, 2021 yılına ertelenen EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın da EURO 2020 ismiyle oynanacağını ifade etti.
Kaynak: İHA

"Enkaz devraldık"

Hes Kablo Kayserispor Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı, kulübün resmi sosyal medya hesabının canlı yayınına katılarak açıklamalarda bulundu. Gözbaşı, " Bir enkaz devraldık ama bu kulüp düşecek diye bırakıp gideceğiz değiliz." dedi.

Süper Lig’in tek kadın kulüp başkanı olan Hes Kablo Kayserispor Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı, kulübün resmi sosyal medya hesabı tarafından açılan canlı yayına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.
Kulübü devir aldıkları döneme ait önemli açıklamalarda bulunan Berna Gözbaşı, "İlk dönem benim başkanlık yapmam için yapılan teliflere karşı çok şaşırdım. Asla olmaz dedim. Ama sonuçta ikna oldum. Ancak, ekonomik olarak tam anlamıyla bir enkaz devraldık. Ekonomik olarak darmadağın bir durum vardı. Biliyorsunuz transfer kapalıydı. Gecemiz gündüzümüz bunları düzeltmekle geçiyor. Çok zor bir dönem geçirdik. Bize söylenen borcun 3 katı bize devredildi” dedi.
Bundan sonraki dönemde tek isteklerinin daha sağlam bir yapı oluşturmak olduğunu dile getiren Gözbaşı, şöyle devam etti;
"Kulübün her sezon darmadağın olmayacağı, her gelenin yağmalamayacağı, kalıcı ve kurumsal bir yapı kurmak istiyoruz. Futbol artık bir sektör ve o efsane başkan, bu böyle yönetti günleri artık geçti. İyi ve sağlam bir yapı oluşturabilirsek, takım düşse bile yine kendiliğinden çıkacaktır. Kayserispor eğer düşerse ilk defa düşmeyecek ama dediğimiz yapıyı oluşturursak, çıkmak çok da zor olmayacaktır. Arkadaşlar ben kulübü devraldığımda zaten kulüp düşmüştü. Bunun iyi günü var kötü günü var. Biz her şeyi bilerek yola çıktık. Kayserispor düşecek diye bırakıp gidecek değiliz.”
Öte yandan, eski yönetim konusunda açıklamalar da yapan Gözbaşı, iki eski başkanın maddi destek sözü verdiğini hatta birinin iki oyuncu getireceğini söylemesine rağmen sözünde durmadığını söyledi. Gözbaşı konu ile ilgili, “Deplasmana eski yönetimi temsilen gelen biri var, hocayı eleştiriyor, futbolcuyu eleştiriyor. Uyardım, yeniden uyarıyorum senin temsil ettiklerin sözlerini yerine getirmedi. O nedenle senin eleştirmeye, söz söylemeye hakkın yok” ifadelerini kullandı.
"Liglerin oynanması düşünülüyor"
Liglerin oynatılmasının düşünüldüğünü dile getiren Berna Gözbaşı, “Görülen o oynatılmak isteniyor lig. Daha önceki açıklamalarımız var. 1 Mayıs’taki karara uyaracağız. Eğer oynatılma kararı çıkarsa 2 Mayıs’ta toplanacağız. Bu süreçte elbette maddi olarak zorluklar geldi. Lig oynansa bile seyircisiz oynanacak. Bir kere seyirci gelirimizi kaybettik. Oynanıp oynanmayacağı, oynanırsa hangi şartlarda oynanacağı 1 Mayıs’taki toplantıda belli olacak. Eğer oynanırsa hemen kampa girmemiz gerekecek. Bir yandan da gelir üretmemiz gerekiyor. Bunun için de ben bazı çalışmalar yapıyorum” dedi.
"Yerli oyuncular daha fedakar"
Yabancı oyuncular konusunda bazı problemlerin yaşandığını söyleyen Gözbaşı, bunun sadece Kayserispor’un değil tüm kulüplerin problemi olduğunu söyledi. Gözbaşı, konu ile ilgili olarak, “Fedakarlık konusunda bizim kendi çocuklarımız daha duyarlı. Yabancılar bu konularda kulüplere sıkıntı çıkarıyor. Karakterli futbolcu olması lazım. Sorun çıkaran futbolculara kulüpler prim vermemeli “ şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA

Rıza Çalımbay: "Sezon bittikten sonra gidebilirler"

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, TRT SPOR'a özel açıklamalarda bulundu. Çalımbay, Erdoğan Yeşilyurt, Emre Kılınç ve Mert Hakan'ın sezon bittikten sonra gidebileceğini açıkladı. 

Spor Akşamı programına bağlanan tecrübeli çalıştırıcı tesiste futbolcuların bireysel olarak çalışma yaptığını söyledi.
Takımın büyük çoğunluğunun Sivas'ta olduğunu belirten Rıza Çalımbay "Futbolcular tesiste çok iyi çalışıyorlar. Ayak tenisi oynadık koşular yaptık tabi mesafeli olarak." dedi.
"Maçlara başlamak için ortamın çok iyi olması gerekiyor"
"Kulüpler Birliği ve Bakanımızın başkanlarla yaptığı toplantıdan sonra açıklanmış. Başlasak bile temaslı yapmamız çok zor. Futbol çok temaslı bir oyun ortamın çok iyi olması gerekiyor. Bence riske girmemek gerek. Tenis veya masa tenisi gibi değil bu. Çok iyi olduğu zaman rahatlıkla başlayabiliriz. Çok kısa sürede de bitiririz ligi."
"Bence önce insan sağlığı"
"Oyuncuları motive edemiyosunuz etkileniyorlar. Halen o zamanlar maske takma mesafe koruma gibi şeyler devam ediyorsa oynadığınız zaman oyuncu ister istemez çekinerek oynar. Çünkü futbol çok temaslı bir oyun. Ligin yeniden oynanabilmesi için uygun ortamın sağlanması gerekiyor. Bence önce insan sağlığı. Ligin ne olacağı önemli değil. Ortam iyi olduktan sonra oynayalım iyi olmazsa riskli olabilir."
Ligin bu şekilde tescil edilmesini isteyen kulüplerin de olduğu hatırlatılan Çalımbay konuyla ilgili "Durumlar böyle olursa ve federasyon da öyle karar verirse kimsenin söyleyeceği bir şey olmaz. Play-off da oynayabiliriz. Başka şey de olur. Bizim tek düşüncemiz ortamın iyi olması. Bence dondurulabilir. Haziran'ın 13'ü 14'ü değil de sonu bile beklenebilir. Temmuz'un sonunda da ligi bitirebilirsin. O anda ne gerekiyorsa onun olması lazım. Söylediğim gibi önce insan sağlığı eğer en küçük şey varsa ne yapılırsa ona saygı duymak lazım." dedi.
"UEFA'nın verdiği süreyi sonuna kadar beklemek lazım"
"En son Antalya maçı oynadık biz. Bu sıkıntılı sürecin başladığı zamandı. Bütün oyuncularımız tedirgin kimse maçta kendini veremiyor kimse maçı konuşmuyor. Aynı şekilde olacak. Onun için beklemek lazım. UEFA'nın verdiği süreyi sonuna kadar beklemek lazım. Önemli olan arkadaşlarımızın futbol oynarken zevk alması.Hiç bir şeyden tedirgin olmaması gerek."
"Süreç biraz daha uzayabilir"
"Biz takımı 2-3 haftada hazırlarız. önemli olan onlar değil önemli olan önce insan sağlığını garantiye almamız. Eğer devam ederse bizim de iyi bir avantajımız var. Çok iyi kullanacağımıza inanıyoruz maçlardan dolayı. Bittikten sonra her türlü şeye varız ama UEFA'nın açıklamalarına göre hareket etmemiz gerekiyor. Süreç biraz daha uzayabilir."
Rıza Çalımbay, Galatasaray ile adı anılan Erdoğan Yeşilyurt, Emre Kılınç ve Mert Hakan ile ilgili de konuştu.
"Erdoğan, Emre ve Mert Hakan sezon bittikten sonra gidebilir"
"Sezon bittikten sonra gidebilirler. Hak etmişlerdir. Özellikle Emre oynuyordu ama Mert Hakan bu sezon inanılmaz bir performans sergiledi ve hak ettiği yere geldi. O yüzden ikiside gidebilir serbest ama kalan bu 8 maçı onların çok iyi bitirmesi gerekiyor. 8 maç varken bu dedikoduların çıkması iyi değil. İkisiyle de konuştum hocam biz kesinlikle hiç bir şey söylemedik dediler. Bunlara gerek olmadan bizim için 8 maç çok önemli. Biz bu 8 maçı eğer oynanırsa biz çok iyi bitireceğiz. O yüzden 8 maçı da 2 arkadaşımızın da çok iyi sekilde bitirip oraya gitmeleri."
Kaynak: TRT SPOR

24 Nisan 2020 Cuma

"Hedef Adana Demirspor'la Süper Lig'e çıkmak"

Adana Demirspor'lu futbolcu Erkan Zengin, TRT SPOR'un Instagram hesabına konuk oldu. Yasin Dallı'nın sorularını yanıtlayan Zengin, İbrahimovic'le dostluğundan Süper Lig'deki şampiyonluk yarışına kadar birçok konuda açıklamalar yaptı.

Koronavirüs nedeniyle antrenmanlarını evde sürdürdüğünü belirten Erkan Zengin, "Takım antrenmanı çok farklı ve bireysel çalışmalardan iyi verim alınamıyor. Genellikle ayak tenisi ile zaman geçiriyorum." dedi.
34 yaşındaki futbolcu, takımın 2 Mayıs’ta toplanmasına karar verildiğini açıkladı.
"Adana Demirspor’un Süper Lig’e çıkacağına inanıyorum"
Erkan Zengin, Adana Demirspor’un Süper Lig şansıyla ilgili de “Şu an için kesin bir şey söylemek gerçekten çok zor. 2 aydır futbol oynamıyoruz. Takımların bir hazırlık dönemi geçirmesi lazım. Kimseyi favori olarak görmüyorum burada en iyi hazırlanan 6 maçı götürür ama ben Adana Demirspor’la Süper Lig’e çıkacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.
“Kulüp başkanımız ve hocamızın etkisi çok büyük”
Adana Demirspor’u tercih etmesinde kulüp başkanı ve hocanın çok büyük etkisi olduğunu dile getiren Zengin, “Çok ateşli bir taraftarı var bu da gerçekten büyük bir etken oldu. Bu takımın içindeki sahiplenme ve transferler de önemli. Burada inanılmaz bir organizasyon vardı.” dedi.
“Ibrahimovic’le 2 saat önce konuştuk”
Ibrahimovic’le de çok yakın dost olduğu bilinen Erkan Zengin yıldız golcüyle ilgili “2 saat önce konuştum onunla. İsveç’te Hammarby ile antrenmanlara çıkıyor. Gayet iyi durumda kendisi. Pozitif bir insan ve beni her zaman güldürüyor. Gerçekten de hiçbir egosu yok. Belki bizim egomuz daha fazladır ondan. Ben çok seviyorum onu.” ifadelerini kullandı.
“Trabzonspor’a gittiğime hiç pişman olmadım”
Geçtiğimiz yıllarda transfer döneminin gözde isimlerinden biri olan orta saha oyuncusu, Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında yaşanan krize de açıklık getirdi.
“Fenerbahçe ile bir protokol imzalamıştık o ara ben İsveç’e gitmiştim. Eskişehirspor da beni arayıp Trabzonspor’a gideceğimi söyledi. Bende bu karara hiçbir şey yapamadığımı Fenerbahçe’ye söyledim. O yüzden Trabzonspor ile anlaştım ve orada mutluydum. Trabzonspor’a gittiğime hiç pişman olmadım.” 
"Maçlar seyircisiz oynanırsa aralarında Başakşehir’i favori olarak görüyorum"
Süper Lig’deki şampiyonluk yarışını da değerlendiren Erkan Zengin “Maçlar seyircisiz oynanırsa aralarında Başakşehir’i favori olarak görüyorum. Çünkü taraftarı olan takımlar bundan etkilenecektir. Geçen sene taraftar baskısından dolayı Galatasaray derbisinde yapamadılar. Trabzonspor’un da büyük bir taraftarı var o da bundan etkilenebilir.” diye konuştu.
Tecrübeli futbolcu Messi mi Ronaldo mu yoksa İbrahimovic mi sorusuna tabiî ki İbrahimovic şeklinde cevap verdi. Ayrıca Jimmy Durmaz’la da çok iyi arkadaş olduğunu vurgulayan Erkan Zengin, “Jimmy ve Ibrahimovic’in olduğu karantina evi de süper olurdu” dedi.
Kaynak: TRT SPOR

Hollanda'da ligler iptal edildi

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2019-2020 sezonunun iptal edildiğini duyurdu. 

Federasyondan yapılan açıklamada, liglerde şampiyon çıkmayacağı, küme düşme ve yükselme olmayacağı belirtildi.
Gelecek sezon Avrupa kupalarına katılacak takımların ise mevcut puan durumuna göre belirlendiği kaydedildi.
Buna göre, lider Ajax UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda, ikinci AZ Alkmaar ön elemelerde mücadele edecek.
Üçüncü sırada yer alan Feyenoord doğrudan UEFA Avrupa Ligi'ne giderken, dördüncü PSV ve beşinci Willem II ön elemelere katılacak.
Açıklamada, alınan bu kararların UEFA'nın onayına tabi olduğu aktarıldı.
Hollanda Başbakanı Mark Rutte, koronavirüs nedeniyle spor karşılaşmaları dahil büyük etkinliklerin 1 Eylül'e kadar yasaklandığını açıklamıştı.

Eredivisie Puan Durumu

Avrupa Hentbol Federasyonu'ndan iptal kararı

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle haziranda oynanması gereken kulüp ve milli takım karşılaşmalarının iptal edildiğini açıkladı.

EHF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, salgına rağmen 2019-2020 sezonunu en uygun şekilde tamamlayabilmek adına bazı kararlar alındığı duyuruldu.
Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu ve çeyrek final karşılaşmalarının iptal edildiği, grupları ilk iki sırada bitiren Barcelona, Paris Saint-Germain, THW Kiel ve Telekom Veszprem'in 28-29 Aralık'taki Dörtlü Final'de yer alacağı ifade edildi.
Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde haziranda oynanması planlanan çeyrek final maçlarının ertelendiği kaydedilirken, bu müsabakaların ilerleyen tarihlerde yapılamaması durumunda 5-6 Eylül'deki Dörtlü Final'de gruplarında ilk iki sırayı alan Metz, Esbjerg, Györi ve Brest Bretagne'ın mücadele edeceği aktarıldı.
Erkekler ve kadınlarda Avrupa Kupası ile Challenge Kupası'nda kalan maçların iptal edildiği ve turnuvaların tamamlanmayacağı kaydedildi.
2020 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'nda eleme karşılaşmalarının iptal edildiği belirtilirken ev sahibi Norveç ile Danimarka'nın yanı sıra 2018 Avrupa Şampiyonası'nda oluşan sıralamaya göre Fransa, Rusya, Hollanda, Romanya, İsveç, Macaristan, Karadağ, Almanya, Sırbistan, İspanya, Slovenya, Polonya, Çekya ve Hırvatistan'ın turnuvaya katılacağı aktarıldı.
2021 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası'nda ise Avrupa play-off'larının iptal edildiği ve turnuvanın son şampiyonu Danimarka ile 2020 Avrupa Şampiyonası'nda oluşan sıralamaya göre İspanya, Hırvatistan, Norveç, Slovenya, Almanya, Portekiz, İsveç, Avusturya, Macaristan, Belarus, İzlanda, Çekya ve Fransa'nın şampiyonaya katılacağı belirtildi.

"En muhtemel senaryo 12-13-14 Haziran'da liglerin başlaması"

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir'le yaptıkları video konferans toplantısını TRT SPOR'a değerlendirdi. 

Toplantının yaklaşık iki saat sürdüğünü söyleyen Sepil, "En muhtemel senaryo hem lig hem de kupa için maçların 12, 13 ve 14 Haziran'da tekrar başlaması ve Temmuz sonunda bitirilmesi." dedi.
Bu ay sonunda tekrar toplantı yapılacağını belirten Sepil lig ve kupa maçlarının geleceğinin bu ay sonunda netlik kazanacağını açıkladı.
"Bu konuda sorumluluk TFF'de"
"Bu çok zorlu bir süreç. Dünyanın her yerinde sporun ne zaman başlayacağı tartışılıyor. Bununla ilgili öngörü yapmak zor. Bu konuda sorumluluk TFF'de. Başkan Nihat Özdemir bize bu konuda bilgiler verdi. Bu ay sonunda tekrar bir toplantı yapılacak. Bilim Kurulu ile istişare yapılacak, bunun sonucunda bir karar verilecek. Bugün muhtemel senaryoları konuştuk."
Maçların seyircisiz oynanacağını da vurgulayan Mehmet Sepil, maçların tek bir şehirde oynanması ile ilgili sorulan soruya  "TFF Başkanı Nihat Özdemir, maçların tek bir şehirde oynanmasının söz konusu olmadığını ve takımların bulunduğu şehirlerde gerekli sağlık koşulları sağlandıktan sonra maçların oynanacağını bize açıkladı." şeklinde cevap verdi.

Kaynak: TRT SPOR

Futbolda kritik zirve yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla video konferans yöntemiyle toplantı yaptı. Bakan Kasapoğlu, "Hepimiz için asıl olan liglerin tamamlanmasıdır" dedi.

Toplantıda Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcıları, genel müdürler ve üst düzey yetkililer de hazır bulundu.
Bakanı Kasapoğlu, toplantının açılış konuşmasında birlik ve beraberlik içinde güzel şeyler başaracaklarını belirterek, "Bugün değerli kulüp başkanlarımız ile bir aradayız. Bu süreçte defaten hem TFF başkanı ile yöneticileri hem de Kulüpler Birliği Vakfı başkanımız ile görüşüyoruz. Ortak gayeye hizmet eden görüşmeler yapıyoruz. Kulüp başkanlarımızın bu görüşmeye dahil olması bizler için mutluluk verici." dedi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyada insan hayatını tehdit etmeye devam ettiğine dikkati çeken Kasapoğlu, "Türkiye olarak Sayın Cumhurbaşkanı'mızın vizyonuyla, onun güçlü liderliğiyle bu mücadeleyi en etkin şekilde ortaya koyan ülkelerden biriyiz. Bu süreçte ülkemizin ortaya koymuş olduğu performans tüm dünyaya model olacak bir performans. Sağlık altyapısından, sağlık ordusuna, ülkemizin imkanları dünya için bir örnek." ifadelerini kullandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında, yurt dışından gelen bazı sporcuları misafir ettiklerini dile getiren Kasapoğlu, koronavirüs salgını sebebiyle birçok uluslararası organizasyonun ertelendiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
"İnşallah bu süreci hep birlikte daha güçlü şekilde atlatacağız. Salgından etkilenen değerli arkadaşlarımıza da geçmiş olsun temennilerimi iletmek istiyorum. Spor da bu süreçten etkilenen alanlardan bir tanesi. Ülkemizde pek çok branşta spor organizasyonları ertelendi. Bugünlerin geçeceğine, selamete ve sağlığa ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu umudu diri tutmamız gerek. Bu sinerji, dua ve birliktelik ile bugünleri aşacağız. Tüm kurumlarımıza, başta canla başla çalışan sağlık çalışanlarına canı gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah virüsün yol açtığı fiziki ve psikolojik tahribatı hep birlikte aşacağız. Spor bir rehabilitasyon, beraberlik aracı, şifa kaynağı olarak hepimiz için önemli bir imkan. Bu noktada siz değerli kulüplerimize önemli sorumluluklar düşüyor. Gerek şahsım, gerek çalışma arkadaşlarımla bu süreçte yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum. İnşallah ortak akılla bu sürecin, en güzel şekilde tekrar sporla buluşma noktasında bizleri güzel bir sonuca götüreceğine inanıyorum."
"Hepimiz için asıl olan liglerin tamamlanmasıdır"
Bakan Kasapoğlu, liglerin durumuyla ilgili, "Hepimiz için asıl olan, liglerin tamamlanmasıdır. Bu yolda da Bilim Kurulu başta olmak üzere, sağlık kuruluşlarımızın yönlendirmeleri, sağlık otoritelerinin, uluslararası kurumların yaklaşımları çok önemli bir rehberdir. Bir sporcumuzun sağlığını, bir maça ya da organizasyona değişmeyeceğimizi en başından beri ifade ediyoruz. Sağlık her şeyin başında gelen çok önemli bir unsur. O yüzden bu sürecin ortaya çıkardığı negatif etkileri, ilgili spor camiamızdaki paydaşların karşılaştığı negatif etkileri görüyoruz. Sorunları net bir şekilde teşhis etmek, bundan sonraki süreçte de bu sorunların üzerine gitme sorumluluğu bizlere düşüyor." şeklinde konuştu.
Kulüplerin kısa vadeli çözümler yerine birtakım yeni yaklaşımlar benimsemesi gerektiğini anlatan Kasapoğlu, "Futbolumuz, spor camiamız adına, idari, mali ve sportif anlamda yapılanları değil, yapılmayanları, yeni yaklaşımları hep birlikte ortaya koymalıyız. Önemli olan bu süreci nasıl fırsata çevireceğimiz. Bu sürecin Türk sporu açısından tüm paydaşlarıyla bir irtifa kaybı değil, bir kazanım olmasını istiyoruz. Kulüplerimizin, federasyonlarımızın bu süreci iyi analiz etmesi gerektiğine inanıyoruz. Kulüplerimiz ile federasyonlarımızın mali, idare ve sportif anlamda yaşadıklarını, pandemi sonrasında elimizdeki kaynakların verimli kullanılması yönünde sorumlu gördüğümüzü, bundan da mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Altyapıların bundan sonraki süreçte daha da önemli olacağını vurgulayan Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bundan sonraki süreçte ithal, ikame, dışa bağımlılık yerine, üretim yapmadan tüketmek yerine, yeni anlayışlar hepimiz için önemli bir fırsat. Bakanlık olarak son yıllarda temel stratejimiz, üretim ve altyapı üzerine kurulu bir strateji. İthal eden değil ihraç eden bir ülke konumunda olmak. Spor açısından da bir inancı ve eylemi ortaya koymamız gerekiyor. Gerçekleştirdiğimiz çalıştayda en önemli gündem maddesi buydu. Nasıl ülke olarak teknoloji, tarım, ekonomi, sağlık ve savunmada milli bir bakış açısından, kalkınma anlayışından bahsediyorsak, aynı konunun futbol için, spor için de olması gerektiğine inanmamız gerek. Kovid-19 dünya tarihinde eşine rastlanmamış bir salgın. Bu salgın sonrası pek çok konu farklı düzeyde seyredecek. Nasıl bugün milli bir mücadele veriyorsak, salgın sonrasında da bir mücadele bizleri bekliyor."
"Camiamızın sabırları takdire şayandır"
Bakan Kasapoğlu, kulüplerin yaşayacağı sıkıntılarla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı ile diğer kurumlarla istişarelerin devam ettiği vurguladı.
Amatör branşlara yönelik gayretlerin devam ettirilmesi, güçlendirilmesi adına çalışmaları hep birlikte sürdürdüklerini aktaran Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bununla birlikte Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da çok ama çok önem verdiği amatör branşların, amatör branşlara yatırım yapan kulüplerimizin desteklenmesi noktasında, vergi iadesi, stopaj iadeleri ile bu zararların sübvanse edilmesi yönündeki kanun çalışması geçtiğimiz aylarda gerçekleştirildi. Bunun üzerine de Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile olan prosedürü ve yol haritasını ortaya koyma adına çalışmalar hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. İnşallah en kısa süreçte bu konudaki nakit akışının başlayacağını sizlere ifade etmek istiyorum. Bu süreçte kulüplerimizin, camiamızın sabırları takdire şayandır. Hepinize teşekkürlemi iletiyorum. İnanıyorum ki buradaki herkesin ortak derdi Türk sporu, sporcusu ve bu anlamda başarının sürdürülebilmesi. Bu amaç doğrultusunda sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz. Su akar yolunu bulur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Toplantımız hayırlara, bereketlere vesile olsun."
Açılış konuşmasından sonra Bakan Kasapoğlu, TFF Başkanı Özdemir ve kulüp başkanlarıyla fikir alışverişine başladı. Kalan bölümü kapalı gerçekleştirilen toplantı devam ediyor.
Kaynak: AA

Mauricio Isla ve ailesi karantinadan çıktı

Isla ailesi, yurttaki koronavirüs karantinasından çıktı. Fenerbahçe'nin Şilili oyuncusu, eşi ve çocuğuyla birlikte bir süre daha evde kalmaya devam edecek. 

Fenerbahçe'nin Şilili futbolcusu Mauricio Isla, eşi Gala Caldirola ve çocuğuyla birlikte bir süredir karantinadaydı.
Geçen hafta Şili'den dönen ve Güngören'deki KYK yurdunda karantinaya alınan ailesini yalnız bırakmamak için yanlarına giden Isla, bu süreci onlarla geçirdi.
Sağlık kontrolleri yapıldıktan ve gerekli belgeler imzalandıktan sonra karantinadan çıkan Isla ailesi evlerine geçti.
Kendilerini almaya gelen bir araç ile yurttan ayrılan üçlü, bir süre daha evlerinden dışarı çıkmayacak.
Isla ve eşi, karantinada oldukları süre içinde yurtta kaldıkları odada spor yapmayı ihmal etmemişti.

Mauricio Isla ve eşi Gala Caldirola karantinada

Bundesliga'da gündem koronavirüs önlemleri

Yeni tip koronavirüs önemleri kapsamında Bundesliga'da müsabakaların futbolcuların maske takarak oynanması olasılığının incelediği bildirildi.

Der Spiegel dergisinde yer alan haberde, Almanya Çalışma Bakanlığı İş Güvenliği Dairesinin, Alman Kulüpler Birliği (DFL) tarafından Bundesliga'nın yeniden başlaması konusundaki sağlık ve hijyen tasarısına ilişkin 3 sayfalık bir yazı hazırladığı belirtildi.
Yazıda Bundesliga'daki maçların başlamasına olanak sağlanması için yapılan öneriler arasında sahada bulunan futbolcuların ve hakemlerin ağız ve burun bölümünü kapatmak için tıbbi maske takmaları istenildiği aktarılan haberde, maskelerin kayması durumunda karşılaşmanın hemen durdurulması gerektiği ifade edildi.
Haberde, maskelerin değiştirilmesi için de her 15 dakikada karşılaşmanın kısa süreli durdurulması istendiği kaydedildi.
İkinci öneri futbolcularla temasta olan herkesi karantinaya almak
Bundesliga'daki maçların yeniden başlaması için İş Güvenliği Dairesi tarafından yapılan diğer önerinin ise futbolcularla temasta olacak herkesin karantinaya alınması olduğu aktarılan haberde, futbolcular, teknik direktörler, sağlık elemanları ve futbolcularla doğrudan temasta bulunacak diğer kişilerin büyük bir otele yerleştirilmesi önerildi.
Haberde ayrıca, oyuncuların normal mücadele dışında gol sevinci gibi durumlarda sosyal temas kuralına uyulmasının istendiği, buna uyulmaması durumunda hakem tarafından uyarılmasının öngörüldüğü kaydedildi.
Henüz bakana sunulmadı
Almanya Çalışma Bakanlığından yapılan açıklamada, böyle bir yazının bulunduğunu, ancak bunun çalışma düzeyinde bir tasarı olduğunu ve Çalışma Bakanı Hubertus Heil'e henüz sunulmadığı ifade edildi.
Almanya'da 1. ve 2. futbol ligleri Kovid-19 salgını sebebiyle 30 Nisan'a kadar askıya alınmış durumda.
DFL Başkanı Christian Seibert, dün düzenlediği basın toplantısında kulüpler olarak liglerin başlaması için hazırlıklı olduklarını, ancak liglerin ne zaman başlayacağına ilişkin tarihin Alman hükümeti ve eyalet başbakanlarının vermesi gerektiğini ifade etmişti.
Seibert, maçların başlaması hususunda bir dizi kurallar içeren sağlık ve hijyen tasarısının DFL tarafından hazırlandığını açıklamıştı.
Kaynak: AA

"Bu sezon liglerin devam edeceğini düşünmüyorum"

İstanbul’da karantina altında bulunan Fenerbahçe Beko'nun yıldız oyuncusu Nando De Colo, sezonun devam etmesinin uzak bir olasılık olduğunu kaydetti. Fransız oyuncu, başantrenör Zeljko Obradovic ile ilgili de değerlendirmeler yaptı.

Fenerbahçe Beko’nun yıldız oyuncusu Nando De Colo, karantina dönemini İspanyol basınına değerlendirdi.
İstanbul’da bulunan Fransız oyuncu, koronavirüs salgınından dolayı liglerin askıya alınması ihtimali hakkında "Son bir buçuk aydır hiçbir şey yapmıyoruz. Ben basketbol sezonunun devam etmesini çok uzak bir ihtimal olarak görüyorum. Şu anda evde kalıp bu süreci sağlıklı şekilde atlatmak istiyorum" dedi.
Sarı-lacivertlilerin başantrenörü Zeljko Obradovic ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan De Colo, Sırp çalıştırıcının bugüne kadar birçok başarı kazanmış olmasına rağmen daha fazlasını istediğini belirtti.
Fransız yıldız, tecrübeli koçun maçlarda sinirlenmesi ile ilgili gelen soruyu ise “Zaman zaman sinirlendiği ve bize bağırdığı oluyor, ama bunu takımın iyiliği için yaptığını biliyoruz” şeklinde cevapladı.
CSKA Moskova’dan ayrıldıktan sonra önünde 2-3 farklı seçenek olduğunu belirten yıldız oyuncu, “Kariyerim boyunca Itoudis ve Popovich gibi bir çok önemli antrenör ile çalıştım. Bu isimlerden sonra da Obradovic gibi bir efsaneyle çalışma fırsatını kaçırmak istemedim ve bunun için tercihimi Fenerbahçe'den yana kullandım" ifadelerini kullandı. 

Francesco Totti, Lazio açıklamasıyla İtalya'da sosyal medyayı salladı

Roma'nın simge futbolcusu Francesco Totti, bir Lazio taraftarına sosyal medyada röportaj verdi. Yıldız ismin, 8 yaşında iken yaptığı tercih İtalya'da gündem oldu.

Roma'nın efsane kaptanı Francesco Totti sosyal medyada gündem oldu. Lazio taraftarı Damiano Faina ile söyleşi yapan eski futbolcu kariyerinin bilinmeyen yönlerini paylaştı.
Roma ile simgeleşen yıldız ismin yolu bir dönem ezeli rakip Lazio ile kesişmiş. Totti, 8 yaşındayken gözlemciler annesine iki seçenek sunmuş. O dönemde, ya Roma ya da Lazio'ya gitme durumu olduğunu söyleyen efsane isim, "Dedem Lazio, babam ise fanatik Roma taraftarıydı. O sırada kardeşim masa altından ayaklarıyla beni tekmeleyerek Roma'yı seçmemi istedi. Sonucu hepiniz biliyorsunuz" dedi.
"Oğlumun Lazio forması giymesi mümkün değil"
Oğlu Cristian'ın Lazio forması giymesi durumunda ne tepki vereceği sorulan Totti, "Böyle bir şey mümkün değil. Onu iyi tanıyorum bunu asla istemez" ifadelerini kullandı.
Kaynak: TRT SPOR

İngiltere Premier Lig'in şifresiz yayınlanması gündemde

İngiltere Premier Lig yayınları ücretsiz olabilir. Uzmanlar, taraftarların dışarıda toplu maç izlemesinin önüne geçmek için kalan karşılaşmaların şifresiz yayınlanmasını istiyor.

İngiltere'de sezonun kalan maçlarının şifresiz yayınlanması gündemde. Koronavirüs sebebiyle karşılaşmaların seyircisiz oynanacak olması taraftarların kafe ve restoranlarda toplu maç izleme ihtimalini arttırdı.
Uzmanlar, bu olasılığı ortadan kaldırmak için İngiltere Premier Lig karşılaşmalarının şifresiz yayınlanmasını istedi.
İngiliz hükümeti de bu öneriye sıcak yaklaştı. Kültür Bakanı Oliver Dowden, maçları yayınlayan iki kuruluşla da görüşmeye başladıklarını söyledi.
Dowden ayrıca projenin hayata geçmesi için Spor Bakanlığı ve İngiltere Futbol Federasyonu ile birlikte çalıştıklarını sözlerine ekledi.