TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

21 Mart 2020 Cumartesi

Real Madrid'in eski başkanı koronavirüs kurbanı oldu

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Real Madrid'in eski başkanlarından Lorenzo Sanz, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanmasının ardından vefat etti.

İspanyol basınında yer alan haberlere göre yeni tip koronavirüse hafta içinde yakalanmasının ardından hastanede yoğun bakımda tedavi altına alınan Sanz, verdiği yaşam mücadelesini 76 yaşında kaybetti.
Real Madrid'de 1995-2000 yılları arasında başkanlık görevini üstlenen Sanz'ın, böbrek rahatsızlığı ve diyabeti de bulunuyordu.
Nicolas Anelka, Roberto Carlos, Clarence Seedorf, Davor Suker, Predrag Mijatovic ve Christian Panucci gibi dönemin yıldız oyuncularını transfer eden Sanz başkanlığındaki Real Madrid, 32 yıl aranın ardından 1997-98 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kupaya uzanmıştı.

Paolo Maldini ve oğluna koronavirüs teşhisi

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Milan, sportif direktör Paolo Maldini ve kulübün genç takımında forma giyen oğlu Daniel Maldini'nin koronavirüs (Kovid-19) testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.

İtalya'da yayılan koronavirüs salgını, Serie A ekiplerini de etkilemeye devam ederken, AC Milan bugün gelen haberle şok yaşadı. Kulüpten yapılan açıklamada, kulüpte görev alan Paolo Maldini ve forma giyen 18 yaşındaki oğlu Daniel Maldini'nin koronavirüse yakalandığı belirtildi.
Paolo ve Daniel'in evlerinde karantina altına alındığı kaydedilirken, her ikisinin de durumunun iyi olduğu ve kimseye temas etmeden evde iki hafta geçirdikleri ifade edildi.
Kaynak: DHA

Merih Demiral'dan sevindirici haber

İtalyan devi Juventus'ta forma giyen milli futbolcumuz Merih Demiral'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi negatif çıktı.

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus'ta forma giyen milli oyuncumuz Merih Demiral de koronavirüs testinden geçti. Milli futbolcumuzun testi negatif çıktı.
Juventus’ta Kovid-19 testi pozitif çıkan 3. oyuncu var
Juventus'ta şu ana kadar Daniele Rugani, Blaise Matuidi ve Paulo Dybala’ya koronavirüs teşhisi konuldu.

Paulo Dybala ve kız arkadaşı koronavirüse yakalandı

İtalya Serie A ekiplerinden Juventus'un Arjantinli futbolcusu Paulo Dybala, kendisinin ve kız arkadaşının koronavirüs testinin pozitif olduğunu açıkladı.

Juventus'un 26 yaşındaki futbolcusu Paulo Dybala, kız arkadaşı Oriana Sabatini ile birlikte koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.
Siyah-beyazlı kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Paulo Dybala’nın Kovid-19 testinin pozitif çıktığı, oyuncunun kendisini gönüllü olarak izole ettiği belirtildi.
Açıklamada, Dybala’da herhangi bir semptom görülmediği ve iyi durumda olduğu kaydedildi.
Bu arada, yıldız oyuncu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Herkese merhaba, Oriana ile beraber şimdi Kovid-19 test sonuçlarımızın pozitif çıktığını öğrendik. Sizi de bilgilendirmek istedik. Neyse ki biz şu anda gayet iyi durumdayız. Mesajlarınız için teşekkür ederiz. Herkese selamlar" ifadelerini kullandı.
Juve'de 3. vaka
Dybala, Juventus’ta Kovid-19 testi pozitif çıkan 3. oyuncu oldu. Siyah-beyazlılarda ilk olarak Daniele Rugani’de koronavirüse rastlanmış, Rugani Serie-A’da bu virüse yakalanan ilk oyuncu olarak kayıtlara geçmişti. Rugani’nin ardından Fransız orta saha oyuncusu Blaise Matuidi'de virüs tepsit edilmişti.
Serie A'da, Juventus'lu oyuncular dışında Sampdoria forması giyen Manolo Gabbiadini, Omar Colley, Antonino La Gumina, Bartosz Bereszynzky, Morten Thorsby, Albin Ekdal ve Fabio Depaoli, Fiorentina'da da Dusan Vlahovic, Patrcik Cutrone ve German Pezzella'da koronavirüse rastlandığı açıklanmıştı.

Fenerbahçe'den yeni koronavirüs açıklaması

Fenerbahç'den yapılan açıklamada, "Şu anda hiçbir oyuncumuzda hastanede yatmalarını gerektirecek bir klinik tablo söz konusu değildir. Bir idari çalışanımız ise tedbir amaçlı kontrol altındadır" denildi.

Fenerbahçe Kulübü, bazı oyuncu ve idari kadro çalışanlarında koronavirüs belirtilerine rastlanılan erkek basketbol takımının son durumu ile ilgili açıklama yaptı.
Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, semptomu gösterenlerin tüm tahlil ve tetkiklerinin yapıldığı ve test için alınan numunelerin Sağlık Bakanlığı'nın laboratuvarına gönderildiği belirtildi. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek test sonuçları sonrasında yeni bir açıklama yapılacağı da eklendi.
Fenerbahçe Kulübü'nün açıklamasını şu şekilde:
"Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı sporcularımız, teknik kadromuz ve idari çalışanlarımız yapılan rutin tetkiklerde Covid-19 bulgularına rastlanması sebebiyle detaylı değerlendirilmeleri amacıyla hastaneye sevkleri gerçekleştirilmiştir. Hastanede COVİD-19 şüphesi ile detaylı olarak değerlendirilen oyuncularımıza gerekli tüm tahlil ve tetkikler yapılmış ve test için alınan numuneleri Sağlık Bakanlığı’nın laboratuvarına gönderilmiştir. Yapılan tıbbi değerlendirmede, şu an için hiçbir oyuncumuzda hastanede yatmalarını gerektirecek bir klinik tablo söz konusu değildir. Bir idari çalışanımız ise hastanede tedbir amaçlı kontrol altında tutulmaktadır. Takım oyuncularımız evde sosyal izolasyonla yakın takip edilmektedirler. Sağlık Bakanlığımızdan gelecek test sonuçları sonrasında kamuoyuna yeni bir açıklama yapılacaktır."

Galatasaray'dan koronavirüs tedbirleri açıklaması

Galatasaray Futbol Takımı'nın doktoru Yener İnce, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili kulüp olarak günler öncesinden tedbirler aldıklarını söyledi.

GS TV'ye açıklamalarda bulunan Yener İnce, salgın Türkiye'ye gelmeden günler önce önlemler aldıklarını vurgulayarak şöyle konuştu:
"Ligde erteleme talebi çıkana kadar olan dönemde elimizden gelen her şeyi yaptık. Hocamızı da mümkün olduğunca korumaya çalıştık. Hocamız hep aktif ve sahada olmak isteyen biri. Sponsorumuzun da sayesinde oyuncularımı ve ailelerine dezenfekte dağıtımı yaptık. İsteyen oyuncularımızın evlerini de özel ekiple dezenfekte ettik. Ertleme sonrası ise bir yönerge hazırladık. Takımımıza sağlık testlerini yaptık. Oyuncularımızı eve gönderdik. Tüm oyuncularımızın evlerinde kalmalarını rica ettik. Yurt içi ve dışı seyahatlerini yasakladık. Yasak kelimesini dikkatli kullanmak istiyorum ama önce tavsiye sonra ısrarlı tavsiye olarak ilettik."
Oyunculara beslenme programından antrenman programına kadar düzenli olarak bilgi gönderdiklerini belirten İnce, "Takım ve sağlık ekibi olarak bilgi alışverişimiz sürüyor. Şu ana kadar herhangi bir çalışan ekibimizden pozitif test gelmedi. Bu, sadece ülkemizin değil dünyanın sorunu. Bu sorunla mücadele etmenin en kestirme yolu Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığının tavsiyelerine uymak. Evde kalmak ve bu sürece karşı gelmeyerek bu süreci atlatmak önemli." ifadelerini kullandı.
Oyunculara sosyal destek de verdiklerini dile getiren İnce, "Bir acil durum numarası da oluşturduk. Herhangi bir durumda benim de numaramın olduğu yere ulaşacaklar. Şu ana kadar herhangi bir şey olmadı." diyerek sözlerini tamamladı.

2. El Arabaların Fiyatları 1 Yılda Ne Kadar Arttı? | İnanamayacaksınız! (Video)

Arkadaşlar merhaba, gelecek yorumlara karşı öncelikle belirtmek isterim bu video Mart'ın ilk günlerinde çekildi. Şu an yayınlanıyor. İkinci el araba piyasası, en çok kar edilen, ikinci elde en çok prim yapan otomobilleri soruyordunuz. Sizler için Otomerkezi ceo'su Muhammed Ali Karakaş ile birlikte 2. elde en çok prim yapan, kar ettiren 10 otomobili ve genel olarak sektörü, gidişatı konuştuk. Bilgilendirici bir video hazırlamak istedik. Umarım beğenirsiniz. İyi seyirler!


Doğan Kabak

Beşiktaş Sompo Sigorta'da corona virüse rastlanmadı

Beşiktaş Sompo Sigorta oyuncuları, teknik ve idari ekibe yapılan tetkiklerde corona virüs bulgusuna rastlanmadığı açıklandı.

Fenerbahçe Beko, bazı oyuncularda ve idari kadroda görev yapan kişilerde corona virüs bulgularına rastlanıldığını açıklarken Beşiktaş Sompo Sigorta için de duyuru geldi.
13 gün önce Fenerbahçe Beko ile karşılaşan siyah-beyazlı kulüp, yapılan tetkiklerde herhangi bir corona virüs bulgusuna rastlanmadığı bildirildi.

Fenerbahçe Beko'da koronavirüs belirtisi 

Beşiktaş'ın açıklaması şöyle:
''Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip coronavirüs (Covid-19) belirtilerine, Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı’nın bazı oyuncuları ile idari çalışanlarında rastlandığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.
Covid-19 belirtileri görülen Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı’nın oyuncuları ile idari çalışanlarının bu süreci sağlıklı bir şekilde geride bırakmalarını temenni ediyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Kulübümüz, yeni tip coronavirüs (Covid-19) vakaları Avrupa’da görülmeye başladığı andan itibaren, duruma büyük bir hassasiyetle yaklaşmış ve gerekli tedbirleri almıştır.
Sağlık ekiplerimiz tarafından sürekli olarak gözlem altına tutulan sporcularımıza, Covid-19 salgınından korunmanın yolları ile ilgili bilgiler verilmiş, liglerin ertelenmesiyle birlikte antrenmanlara ara verilmiştir.
13 gün önce sahamızda karşılaştığımız Fenerbahçe Beko Basketbol Takımının bazı sporcuları ile idari çalışanlarında Covid-19 belirtilerine rastlanmasının ardından kamuoyunda oluşabilecek spekülasyonların önüne geçmek adına, Beşiktaş Sompo Sigorta Takımımızın sporcuları, teknik ve idari kadrosu ile çalışanlarında, Covid-19 belirtilerine rastlanmadığını ve ekibimizde bu belirtileri gösteren kimsenin olmadığını ifade ederiz.
Kulübümüzde görevli sağlık ekiplerinin Covid-19 salgını ile ilgili süreci büyük bir titizlikle takip ederek sporcularımız ile teknik ve idari kadrolarımızın sağlık durumlarıyla yakından ilgilendiklerini belirtir, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.''

Fenerbahçe Beko deplasmanda Beşiktaş Sompo Sigorta'yı devirdi (Özet)

Soğuk Havalarda Yapılabilecek Indoor Spor Tavsiyeleri

Indoor ve Indoor Spor Ne Demek?
“Bir mekânın içi” ve “kapalı alan” gibi anlamlara gelen “indoor” kelimesi, günümüzde iç mekânlarda yapılan aktiviteleri tanımlamak üzere kullanılmakta. “Indoor” kelimesi kullanılarak oluşturulan kelime grubu “indoor sports” ise genellikle spor salonlarında yapılan spor aktivitelerini ifade etse de aslında sadece spor salonlarında değil ev ortamı ve diğer tüm kapalı alanlarda yapılabilecek sportif etkinlikleri de kapsar.
Günümüzde pek çok kişi, işinden arta kalan zamanlarda kapalı spor merkezlerine giderek vücut sağlığı için farklı sportif etkinliklere yöneliyor. Yeni bir bakış açısı kazandıran salon sporları, vücudun farklı bölgelerini çalıştırıp geliştirebileceği gibi bütün vücudun ihtiyaç duyduğu egzersizleri de içinde barındırıyor. Bazı salon sporlarına kısa kısa göz atacak olursak;
Indoor Skydiving – Dikey Hava Tüneli
Indoor skydiving, kapalı alanlarda uçabilme deneyimi sunuyor. Uçmayı sağlayacak olan bir dikey hava tüneli ile gerekli rüzgâr akışı sağlanıyor ve siz kapalı bir ortamda gerekli ekipmanlar ile kendinizi gökyüzünden salınıyor gibi hissediyorsunuz.
Indoor Cycling
Indoor cycling denilince aslında herkesin aklına ilk olarak bisiklet kullanmak geliyor. Ancak bu spora dâhil olan bisikletler düşünülenden biraz daha farklı. Pedal çevirmekten daha fazlası olan bu sporda ayak, baca, karın ve kalça kaslarınızı geliştirmeniz mümkün.
Spor salonunuza gitmeye vaktiniz yoksa home trainer tam olarak aradığınız şey olabilir. Bisikletinizi bağlayarak kullanabileceğiniz bu aletle kendi egzersiz programınızı oluşturabilirsiniz.

Yüzme
Yüzme, en eğlenceli su sporları arasında yer alıyor. Yüzücü gözlüğü ve bonesi, kısa palet, mayo, bone, mikrofiber havlu, burun ve kulak tıkacı, yüzme tahtası, saç havlu, deniz makarnası ve şnorkel gibi yüzme malzemeleri ile yapılan spor, tüm vücudunuza çalıştırmanıza yardımcı oluyor.
Voleybol
Voleybol dizliği, topu, spor ayakkabısı ve kolluğu; özel tayt ve forma gibi voleybol malzemeleri ile yapılan bu özel spor, dinamizm kazanmanızı sağlıyor.
Squash
“Duvar tenisi” olarak da bilinen squash, iki oyuncu tarafından oynanıyor. Bu spor dalında squash raketi ve squash topu kullanılıyor. Vücudunu çalıştırarak terlemek isteyenler için squash, ideal bir spor dalı.
Badminton
Tenise benzeyen badminton, iki adet raket ve kaz tüylerinden üretilen topla oynanıyor. Bu sporda amaç ise topu, ortadaki filenin öteki yanına düşürüp puan kazanmak.
Futsal
“Salon futbolu” olarak da bilinen futsal, kendine özgü kurallara olan bir spor dalı. Futbol antrenman malzemeleri arasında futbol topu, içlik, tayt, eşofman üstü ve altı, krampon, halı saha ayakkabısı, çanta, kaleci eldiveni, antrenman yeleği gibi ürünler bulunuyor.
Masa Tenisi
Indoor spor aktiviteleri arasında, vücudu en fazla çalıştıran spor dallarından biri olan masa tenisi; çok zevkli ve eğlenceli bir spor dalı. Masa tenisi raketi, masa tenisi topu ve masa tenisi filesi gibi ana malzemelerle yapılan masa tenisinde özel spor kıyafetleri de kullanılabilir.
Boks
Boks eldiveni ve boks torbası, boks sporunun ana malzemeleri arasında yer alır. Boks sporunda şort, forma, boks bandajı, iç eldiven, yumruk topu ve dövüş dişliği gibi spor malzemeleri kullanılıyor.
Basketbol
Herkes hayatında en az bir kez basketbol oynamıştır. Bunu bir egzersiz ya da hayat tarzı haline getirenler için ise basketbol malzemeleri arasında basketbol topu, içlik, bel kemeri, forma, şort, spor ayakkabı, file ve basketbol çorabı yer alıyor.
Dövüş Sporları
Özel bir ihtisas gerektiren dövüş sporları arasında; karate, boks, mai tai, ring chun, tekvando, güreş, kick boks ve aikido gibi spor türleri bulunuyor.
Fitness ve Vücut Geliştirme
Fitness ve vücut geliştirme; zindelik kazanmak, vücudun belli bölgelerini daha fazla çalıştırmak ve geliştirmek için yapılıyor. Fitness eldiveni ve fitness aletleri bu alanın ana malzemeleri olarak biliniyor. Vücut geliştirme aletleri arasında ise direnç bandı, karın kas aleti, eldiven, el yayı, dambıl seti, şınav barı, barfiks ve mekik sehpası gibi spor malzemeleri bulunuyor.
 
Pilates ve Yoga
Pilates seti ve plates topu ile yapılan plates, fiziksel fitness sistemi ve tüm vücudun farklı hareketlerle çalıştırılması esasına dayanıyor. Felsefi arka planı olan, dinginlik sağlayan yoga, yoga matı ve yoga malzemeleri ile yapılıyor.

blog.decathlon.com.tr

Kia XCeed Test Sürüşü - BMW fiyatına Crossover! (Video)

Kia XCeed'i sizler için detaylıca test ettim. Kia'nın yeni crossover modeli XCeed ile ilgili en çok merak edilen konu hangi sınıfta ve rakiplerinin kimler olduğu. Güzel görünüyor peki alınır mı? Fiyatının karşılığını veriyor mu? Tüm bu soruların yanıtlarını videoda bulabileceksiniz. Videoyu mutlaka sonuna kadar izleyin. Şimdiden iyi seyirler...


Carviser

Fenerbahçe Beko'da koronavirüs belirtisi

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı'nın bazı oyuncu ve idarecilerinin koronavirüs belirtisi taşıdığı açıklandı. 

Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada, "Basketbol A Takımımızda yapılan rutin kontroller sonrasında A Takımımızdan bazı oyuncularımız ile idari kadro çalışanlarımızda yeni tip Corona virüs (Covid-19) belirtilerine rastlanmıştır. Belirtilerin tespit edilmesiyle birlikte sağlık heyetimiz duruma ivedilikle müdahale etmiş, takımımız detaylı tarama testleri için hastaneye yönlendirilmiştir. Hastane taramaları sonrasında detaylı bilgilendirme kamuoyuna duyurulacaktır." ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe, en son yurt dışında Rusya'da oynadı. Sarı-lacivertliler, THY Euroleague maçı için 6 Mart tarihinde Khimki Moskova ile deplasmanda karşılaşmış ardından ING Basketbol Süper Ligi'nde 8 Mart'ta Beşiktaş Sompo Sigorta ve 15 Mart'ta da Tofaş ile oynamıştı.

Fenerbahçe'den yapılan açıklama:


Kaynak: AA

20 Mart 2020 Cuma

Bağışıklığı Güçlendirecek 6 Besin

Sağlıklı bir yaşamın ve zinde bir vücudun olmazsa olmazlarının başında, güçlü bir bağışıklık sistemi geliyor. Bağışıklık sistemini daha güçlü hale getirmek için ise bol spor yapmak, açık havada vakit geçirmek, güneşlenmek ve doğru gıdaları tüketmek gerekiyor. Peki bağışıklık güçlendirme için tüketebileceğiniz besinler hangileri, vücudunuz üzerinde ne gibi etkileri var biliyor musunuz? İşte herkesin mutlaka bilmesi gereken bağışıklık güçlendirici 6 besin!

1) Organik Sebze ve Meyveleri İhmal Etmeyin
Sebze ve meyveler, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu besin değerlerinin önemli bir bölümünü tek başlarına karşılıyor. Sebze ve meyve tüketirken ise ürünlerin organik olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Çeşitli müdahalelerle ve sağlıksız koşullarla yetiştirilmiş sebze ve meyveler, vitaminlerinin ve doğal yapılarının önemli bir bölümünü yitirdikleri için bağışıklık üzerindeki etkisi çok fazla değil. Hatta zararlı hormonlarla yetiştirilmiş ürünler, tam tersine sağlığınızı tehdit bile edebiliyor. Sebze ve meyvelerin mevsimlerinde tüketilmesi ve doğal yöntemlerle yetiştirilmiş olması da büyük önem taşıyor. Güvendiğiniz kişi ya da kurumlardan satın alacağınız organik mevsim sebze ve meyvelerini günde ortalama 5 kere tüketerek sağlığınızı koruyabilir, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.
Görselin orijinali için tıklayın!
 2) Sarımsağın Gücünü Keşfedin
Bağışıklık üzerinde olumlu etkiler yaratan gıdalar arasında, sarımsak da yer alıyor. Asırlardır çeşitli tedavi yöntemlerinde kullanılan sarımsak, günümüzde hem medikal tıp doktorları hem de doğal beslenme uzmanları tarafından herkese tavsiye ediliyor. Yoğun miktarda allicin içerdiği için en güçlü doğal antioksidanlar arasında yer alan sarımsak, kanserin de aralarında bulunduğu pek çok hastalığa karşı koruyucu etkiye sahip. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi sayesinde mevsimsel griplere ve virüs salgınlarına karşı da son derece etkili olan sarımsak, her gün tüketmeniz gereken besinler arasında yer alıyor. Doğal ve organik sarımsaklardan her gün en az bir diş tüketerek sağlığınızı güçlendirebilir ve daha dinç bir vücuda kavuşabilirsiniz.
3) Balık Tüketimini Artırın
Sağlık açısından sonsuz faydaya sahip olan soğuk su balıkları, içerdikleri yoğun Omega 3 yağları sayesinde bağışıklığı da güçlendiriyor. Antioksidan özelliği bulunan Omega 3 yağı, virüs ya da tümör gibi insan sağlığını tehdit eden unsurların vücutta barınmasını zorlaştırıyor ve bu sayede sizi hem mevsimsel rahatsızlıklardan hem de çeşitli kanser türlerinden koruyor. Uzman hekimler, haftada en az 2 kez balık tüketilmesi gerektiğini belirtirken tüketilen balığın soğuk su türleri arasından seçilmesi ve taze olması da büyük önem taşıyor. Sıcak su balıklarında Omega 3 oranı son derece düşük olurken buzhanede uzun süre bekleyen balıklar da besin değerlerinin bir bölümünü yitirebiliyor.
4) Her Gün Yeşil Çay Tüketin
Yeşil çay, antioksidan özelliği en yüksek olan doğal içecekler arasında yer alıyor. Yoğun şekilde kateşin içeren ve bu sayede sağlığınıza olumlu etkide bulunan yeşil çay, hastalıkların oluşumunu yavaşlatırken ödem söktürücü özelliğiyle de dikkat çekiyor. Kilo vermek ve vücudunda biriken ödemlerden kurtulmak isteyenlerin de günlük beslenme programında mutlaka yer alan yeşil çayı günde 3 fincana kadar tüketebilir, bir yandan kalbinizi ve bağışıklık sisteminizi güçlendirirken öte yandan fazla kilolarınızdan ve sizi rahatsız eden ödemlerinizden de kurtulabilirsiniz.
5) Probiyotiklere Önem Verin
Probiyotik özellikli gıdalar, bağırsak florasını güçlendirmeleri sayesinde vücut bağışıklığının artmasına yardımcı oluyor. Bu nedenle doğal probiyotikleri düzenli olarak tüketmeniz, vücudunuzu pek çok hastalığa karşı koruyabilmenize olanak tanıyor. Yoğurt ve kefir başta olmak üzere doğal probiyotikleri her gün belirli ölçülerde tüketerek vücudunuzu güçlendirebilir ve mikrobik rahatsızlıkların, mevsimsel griplerin oluşumunu engelleyebilirsiniz. Probiyotikler sayesinde ayrıca sindirim sisteminizin daha düzenli çalışmasını da sağlayabilir ve metabolizma hızınızı yükselterek daha dinamik ve zinde bir vücuda kavuşabilirsiniz.
6) Polen ve Propolis
Yeryüzündeki en mucizevi canlılardan biri olan arıların kendileri gibi mucizevi olan polen ve propolis ürünleri insanoğlunun faydalanabileceği en önemli antioksidanlardan.
Literatürde “tam gıda” sıfatına sahip tek ürün olan polen, içerdiği çinko, demir, vitamin B2, vitamin A, protein, bol miktarda lif, kaliteli karbonhidrat ile bağışıklığınızı güçlendirir.
Güçlü antioksidanlardan bir diğeri ise; propolis. İçerdiği A, B ve E vitaminine ek olarak protein ve aminoasit açısından da oldukça zengin olan propolisler bağışıklığınız için ideal bir takviyedir.
Sağlıkla ve sporla kalın!
blog.decathlon.com.tr

Charlie Austin de koronavirüse yakalanmış: "Ciddiye alın"

İngiltere Championship ekiplerinden West Bromwich forması giyen Charlie Austin, koronavirüse yakalandığını açıkladı. Austin, geçen hafta katıldığı 250 bin kişinin yer aldığı Cheltenham Festival'de virüs kaptığından şüphelendiğini belirtti.

Avrupa'nın çoğu ülkesinde olduğu gibi İngiltere'de de koronavirüs vakaları artıyor. Tüm spor organizasyonlarının durduğu İngiltere'de koronavirüs testi pozitif çıkan ilk futbolcu da Championship ekiplerinden West Bromwich'in forveti Charlie Austin oldu.
The Telegraph gazetesine konuşan Austin, 1 hafta önce koronavirüse yakalandığını açıkladı. Başarılı forvet, yaptığı açıklamada İngiltere'nin en büyük festivallerinden biri olan ve at yarışı dünyasının zirvesi kabul edilen Cheltenham Festlval'e katıldığını ve virüsün orada bulaşmış olabileceğini söyledi.
"Önce 'aşabileceğimi' düşündüm. Ardından ise kafamdan bir kova su boşaltmışlar gibi terliyordum ve ateşim yükseldi. Semptomlar çıkana kadar ailemle hiç görüşmedim" diyen Austin, "En başta ciddiye almadım. Ancak buradan söyleyebilirim ki; herkes ciddiye alsın" ifadesini kullandı.
Austin, virüsten kurtulmak üzere olduğunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: TRT SPOR

Spinning ile Kilo Vermek Mümkün mü? Spinning’e Dair Herşey…


Eğlenceli Sporun Yeni Adı: Spinning
80’li ve 90’lı yılların popüler ve eğlenceli egzersiz şekli olan aerobik egzersizler şimdilerde spinning ile şekil değiştirerek geri döndü! Sabit bir bisiklet üzerinde, tempolu bir müzikle -müziksiz de olur- yapılan bu eğlenceli spor, özellikle bacak kaslarını çalıştırarak, yağ yakımını hızlandırıyor. Tek düze hareketlerden uzak, dinamik ve eğlenceli bir spor olan, yaklaşık 45 dakikalık bir spinning egzersizi ile ortalama 500 ile 700 arasında kalori yakabilmek mümkün.
Spinning Nedir ve Hangi Kas Grubunu Hedef Alır?
Spinning veya RPM (Revolutions Per Minute), bir antrenör rehberliğinde grup olarak veya solo biçimde yapılabilen 30 ila 80 dk. arasında değişen egzersizlerdir. Tempolu bir müzik eşliğinde ve bir ritim dahilinde yapılan bu egzersizler, gerçek bir bisiklet parkuru simülasyonuna göre ayarlanır. Bu sebeple düz yol, tırmanış ve iniş gibi farklı basamaklardan oluşur.



Özellikle alt beden olmak üzere, vücudun farklı bölgelerini çalıştırmak için tasarlanmış, farklı pozisyonlara sahip bu egzersiz, kalp-solunum direncini artırarak, bacak ve kalçaların şekillenmesini sağlar ve kilo verilmesine yardımcı olur. Kısacası Spinning egzersizinin bilhassa musculus gluteus maximus ve musculus gluteus medius olarak isimlendirilen popo ve kalça kaslarını şekillendirdiğini söylemek mümkündür. Ayrıca ön bacak, iç ve arka bacak kasları ve kalf kası olarak isimlendirilen baldırların da şekillendirilmesine yardımcı olduğu yapılan çalışmalarla ortaya konulmuştur.
Spinning ile Kilo Vermek Mümkün Mü?
Herhangi bir spor öncesinde öncelikli olarak yapman gereken şey, doğru ve dengeli beslenmeyi sağlamak olmalıdır. Spinning direnç ve dayanıklılığın ön planda olduğu, doğrudan enerji ihtiyacı duyacağın bir spor olduğu için öncelikli olarak su kaybını önlemek adına, metabolizmanın ihtiyaç duyduğu oranda su içmeyi hayatının merkezine almalısın. Doğru ve dengeli beslendikten ve sağlıkla alakalı sorunları hayatından çıkardıktan sonra spinning ile kilo vermek ve şekillenmek mümkün. Spinning egzersizleri kaslarını güçlendirip, dayanıklılığını artırırken, kısa sürede yüksek oranda kilo vermene de yardımcı olur.

Spinning Kimin İçindir?
Spinning egzersiz yapmak ve eğlenmek isteyen her yaştaki kişinin kullanımına uygun bir spordur. Bu spor için dayanıklılık önemli olsa da, profesyonel olarak kondisyon gerekli değildir. Spinning egzersizleri teknik hareketler içermediği için eklemleri zorlamaz.
Kilo vermek isteyen kişiler, profesyonel bir antrenör gözetiminde grup halinde yaş, kilo, cinsiyet ve sağlık durumlarına göre yoğunluğu düzenlenmiş bir programla en az haftada iki kez spinning yapabilirler. Egzersiz seviyen antrenör gözetiminde aşama aşama arttıkça, nefes alıp verme kapasiten ve dayanıklılığın da bununla paralel olarak artacak ve kalbin güçlenecektir. Spinning doğrudan kardiyo üzerinde etkili olduğundan yorgunluk, baş ağrısı ve bayılma gibi şikayetler yaşamamak adına bu sporu grup halinde yapmanı öneririz.
Bu spor gerçek bir bisiklet parkuru similasyonuna göre hazırlandığı ve yapan kişinin yaş, kilo, cinsiyet ve sağlık durumuna göre zorluk derecesi ayarlanabildiği için bisiklet ve doğa yürüyüşüne hazırlık yapan kişiler tarafından, bilhassa hava koşullarının outdoor bisiklet sürmeye uygun olmadığı kış koşullarında solo olarak da yapılabilmektedir. Teknik, kardiyovasküler frekans ve pedal çevirme hızına göre ayarlanmış solo antremanlar ile profesyonel yarışçılar ve dağ, tepe gibi zor koşullarda bisiklete binme simülasyonu yaşamak isteyen sporcular tarafından da tercih edilmektedir.

 

Indoor Ortamda Pedal Çevirmek ile Outdoor Ortamda Pedallamanın Farkları Nelerdir?
Profesyonel veya amatör olarak yapılan outdoor pedallama ile spinning veya indoor cycling arasındaki temel fark nem, sıcak ve soğuk hava, güneş, rüzgar, yağmur, tipi gibi doğa koşulları ve çevresel faktörlerin yoksunluğudur. Bununla beraber, spinning ve indoor cycling bilhassa kış ayları için muhteşem bir antreman imkanı sağlamaktadır. Bu antremanlar outdoor bisikletçiliğin adrenalinden mahrum olsa da, iç ortamda gerçek bisiklet parkuru simülasyonu kurularak yapılan antrenmanların, gerçek yarışlarda karşılığının olumlu olarak alınıyor olduğu görülmüştür.
blog.decathlon.com.tr

Ateş Kara: "Bu hastalığı geçiren futbolcunun hayatının kalan kısmında futbol oynayamama ihtimali çok yüksek"

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, corona virüs'ün gençler için de tehlikeli olduğunu söylerken futbolcu örneği verdi. Kara, "Bu hastalık ağır ve ölümcül. Hastalığa yakalanan bir futbolcunun hayatının kalan kısmında futbol oynamama ihtimali çok yüksek" dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, dünyayı etkisi altına alan corona virüs'e dikkat çekti. Kara, corona virüs'ün (Covid-19) hafife alınabilecek bir hastalık olmadığını belirterek, hastalık sonrası akciğerlerde hasar bıraktığını söyledi.
Ateş Kara, NTV'de katıldığı canlı yayında corona virüsün tehlikesine futbolcu örneği verdi. 
Singapur'un virüsle mücadelesini örnek gösteren Kara sözlerini şöyle sürdürdü; "Singapur çok güzel bir örnek. Vaka sayılarını erken gördüler, daha bilgiler bu kadar yokken gördüler. Çok başarılı oldular vaka sayısını da minumumda tutarak bu tabloyu atlattılar. Çin'i söylüyoruz fakat bugün ülkede görülen vakaların tamamı Çin'in dışından gelenler oluşturuyor" dedi.
"HASTALIĞI GEÇİREN BİR FUTBOLCUNUN, FUTBOL OYNAMAMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK"
Bir kaç noktanın vurgulanması gerektiğini kaydeden Kara,
"Bu hastalığı öyle veya böyle hafife almamamız lazım. Bu hastalık ağır ve ölümcül bir hastalık. İnsanların kendini iyi hissetmesi gerekebilir. Bu hastalık gerçekten ağır gidiyor. Evde kalmamız gerekiyor. Hastalıktan büyük kesim iyileşiyor ama iyileşenlerin de akciğerlerinde hasar bırakıyor. Bir futbolcu bu hastalığı geçirdikten sonra hayatının kalan kısmında futbol oynayamama ihtimali çok yüksek" uyarısında bulundu.  İtalya'nın başta hastalığı hafife aldığını kaydeden Ateş Kara, "İtalya dedi ki; 'Bu hastalık hafif bir hastalık. Gripten farklı değil. Hastalık hafif geçiriliyor. Buna bağlı olarak da ölümler az oluyor'. Bizim bunu deme hakkımız yok. Singapur ne yaptı. Ona bakalım.
Singapur şunu yaptı. Bu hastalıktan benim ülkeme giriş oldu. Bunun temaslısı var. Siz evde oturacaksınız. Evden dışarı çıkmayacaksınız. Çıkarsanız, yabancıysanız oturma izninizi iptal ederim. Yerliyseniz, vatandaşlıktan atarım. Bu kadar netti. 2 kere siz "Eğer evde oturun" dediğimde buna uymuyorsanız, 1.'sinde 3 bin Singapur dolar'ı, 2.'sinde vatandaşlıktan çıkarma. Radikal yaklaştı ve inanılmaz bir başarı elde etti.
İtalya başlangıçta hastalığın hafif olduğunu düşündü. Bu kadar ağır gitmeyeceğini düşünerek hareket ettiler. Gençler de iyileşiyor dendi. Ölümler az dendi. Bunu diyerek bugünkü gördüğümüz noktaya geldi. Belki gençlerde ölüm az olabilir vatandaşlar arasında korku yaratmamamaz gerekiyor olabilir. Korkmamamız ama mutlaka önlemler almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
NTVSpor.net

"Takımda koronavirüse yakalanan olmadı" (Video)

Koronavirüs salgınının en yoğun olduğu İtalya'da Milan forması giyen milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, TRTSPOR'a açıklamalarda bulundu. 

Stadyum programına konuşan Çalhanoğlu, "Koronavirüs salgını ortaya çıkınca iki hafta önce Almanya'ya geldim" dedi.
İtalya'da durumların çok kötü olduğunu vurgulayan milli futbolcu bütün kurallara uyguklarını da belirtti.
Almanya'da sokağa çıkma yasağının başlayacağını da dile getiren Hakan Çalhanoğlu "İnsanlar burada şimdilik dışarı çıkıyor ama dükkanlar kapalı. Polisler de dükkanları kontrol ediyor. Malesef herkes kurallara uymuyor. Ben de ilk başta ciddiye almıyordum bu salgını ancak insan haberleri gördükçe korkmaya başlıyor." dedi.
"Bizim takımdan kimse virüse yakalanmadı"
"İtalya'ya normalde pazartesi dönmem gerekiyordu ama kulüpten mesaj geldi. Her hafta uzuyor. Takım arkadaşlarımdan ülkesine giden de oldu kalanlar da oldu. Ne zaman döneceğimizi bilmiyoruz. Bizde televizyonlardan takip ediyoruz. Kulüp bu konuyu ciddiye almamızı istiyor. Bizim takımdan kimse bu virüse yakalanmadı." 
"Fiziksel olarak bir kaybım yok" diyen Hakan Çalhanoğlu "Kulüp bize çalışma programı gönderdi. Ben de bunları tek başıma yapıyorum futbol okulunda. Kendimi her an oynayacak gibi hazır tutuyorum." ifadelerini kullandı.
Son olarak EURO 2020'nin ertelenmesi kararını değerlendiren orta saha oyuncusu "Takımımızda çok sakat vardı Ertelenmesine üzüldük bu sene oynanmasını isterdik ama bir yandan da iyi oldu. Sakat arkadaşlarımız turnuvada yer alabilecek. Çünkü onların da çok emeği var." şeklinde konuştu.


Kaynak: TRT SPOR

Mustafa Cengiz'den play-off açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplantısında play-off sisteminin gündeme gelmediğini söyledi. 

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil'in bugün yaptığı, "Play-off sistemi seçenekler arasında" açıklamasının üzerine, “Bütün kulüplere haksızlık. İlk 8’den başlarsan 9’uncuya, ilk 4’ten başlarsan 5’e, ilk 10’dan başlarsan 11’inci takıma haksızlık olur. Kim buna karar verecek? Değişik formatlar hızlandırılma anlamında tartışılabilir. Sayın Mehmet Sepil'in play-off ile ilgili söylemleri, kendi düşüncesi olabilir. Ancak bizim tüm kulüp başkanları bir araya gelerek yaptığımız toplantıda, play-off gündeme gelmedi ve başkanlar tarafından tartışılmadı” dedi.

"Süreç uzarsa play-off sistemi gelebilir"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil’in açıklamalarına ilişkin konuştu.
"Sayın Mehmet Sepil'in play-off ile ilgili söylemleri, kendi düşüncesi olabilir"
Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında play-off konusunun gündeme gelmediğini ifade eden Mustafa Cengiz, “Saat 1’den, 4’e kadar tartıştık. Bütün kulüp başkanları sağ olsunlar değerli düşüncelerini söyledi. Ama asla gündemimize play-off diye bir şey girmedi. Tartışılan konu liglerin başlama tarihiydi. Futbolcuların gelişemeden tekrar formuna kavuşmasındaki aralıklar. Bununla ilgili 2 görüş belirdi. 17 veya 30 Nisan başlangıç. Bildiğiniz gibi ülkede büyük bir tehlike var. Biz bunun için bu kararın bile Türkiye Futbol Federasyonu ile hükümet arasında senkronize alınmasını, bunun için de bir komisyon kurulmasını önerdik. Bu konuda herkesle ittifak ettik. Karar buydu. Yoksa play-off gibi bir şey olmadı. Play-off yaptığınızda 8 takım mı olacak, 10 takım mı olacak. Yoksa 18’de 4 maçlık bir şey mi yapacaksınız. Bunun formatı yok. Böyle bir şey yok. Değişik formatlar hızlandırılma anlamında tartışılabilir. Sayın Mehmet Sepil'in play-off ile ilgili söylemleri, kendi düşüncesi olabilir. Ancak bizim tüm kulüp başkanları bir araya gelerek yaptığımız toplantıda, play-off gündeme gelmedi ve başkanlar tarafından tartışılmadı” ifadelerini kullandı.
“Play-off sistemi bütün kulüplere haksızlık olur”
Yapılacak bir play-off sisteminin bütün kulüplere haksızlık olacağını söyleyen Cengiz, “Bütün kulüplere haksızlık. İlk 8’den başlarsan 9’uncuya, ilk 4’ten başlarsan 5’e, ilk 10’dan başlarsan 11’inci takıma haksızlık olur. Kim buna karar verecek? Keşke ligler oynansa bir an evvel. Virüsün kontrollü hale gelmesi gerekir. Kulüplerimiz olarak devletimizin yanındayız. Bütün kararları destekliyoruz. Sağlık Bakanlığımızın, hükümetimizin aldığı bütün kararlara uyacağız. TFF ve Spor Bakanlığıyla birlikte yürüteceğiz. Alınan karar bu. Bir an evvel başlamasını temenni etmek. Ama bu temenni ile olmuyor. Ortada bir gerçek var. Milletimiz, ulusal olarak ayakta salgınla çarpışıyor” şeklinde konuştu.
Kaynak: DHA

UEFA'dan EURO 2020 yalanlaması

UEFA, 2021'e ertelenen 16. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın adının EURO 2020 olarak kalacağı konusundaki açıklamanın, kazara yapıldığını belirtti.

UEFA'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Hata için özür dileriz. 2021'de düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ismi hakkında henüz bir karar verilmedi. Önceki açıklama kazara yapıldı." denildi.
Daha önce kullanılan, "Şampiyonanın 60. yılına yakışır biçimde, planlandığı gibi 12 farklı ülkenin ev sahipliğinde yapılacağına inanıyoruz. İsmi de EURO 2020 olarak kalacak." ifadesinin de yer aldığı açıklama, UEFA'nın internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından kaldırıldı.
EURO 2020, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 11 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihlerine ertelenmişti.

"Süreç uzarsa play-off sistemi gelebilir"

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik önlemler çerçevesinde ara verilen Süper Lig'e, nisan ayının ortasında başlamayı hedeflediklerini söyledi.

Mehmet Sepil, Kulüpler Birliği Vakfının bugün telekonferans yöntemiyle yapılan toplantısıyla ilgili, beIN Sports kanalına açıklamalarda bulundu.
Liglerin ertelenmesi konusunda 18 kulübün hemfikir olduğunu aktaran Sepil, Kulüpler Birliği Vakfının konumu itibarıyla tavsiye kararı alabileceğini dile getirerek, "Neticede futbolun mevcut kurgusunda karar verme mercisi Türkiye Futbol Federasyonudur. Bugünkü toplantının birçok amacı vardı. Bunlardan biri de tarih konuşmak. Tarih vermezseniz, oyuncularınız, kamuoyu ne yapacak? Aynı zamanda öyle bir olay ki bir sürü federasyon tarih verdi. Mesela İngiltere, 2-3 Nisan'da başlayacağını açıkladı, şimdi de mayıs ayına çektiğini belirtti. Tarih verilebilir ama 'Bu tarihler böyle kalacak.' demek mümkün değil." diye konuştu.
Süper Lig'de oynanması gereken 8 haftanın olduğunu aktaran Sepil, "İnşallah bu virüs olayı kontrol altına alınır. Hızlı bir şekilde kontrol altına alınırsa zaten biz lig olarak çok şanslıyız. Bizim 8 maçımız kaldı ve 3 tane kupa maçımız var. En fazla oynayan takım 10 maça çıkacak. Takvim olarak en rahat durumda olan ülke Türkiye. UEFA son toplantısında, haziran ayının sonuna kadar liglerin bitirilmesini ve ardından Şampiyonlar Ligi finalinin oynanmasını tavsiye etti. Dolayısıyla bütün Avrupa ligleri buna uymak zorunda. Bunu tartıştık." değerlendirmesinde bulundu.
"Üç senaryo konuşuldu"
Mehmet Sepil, toplantıda ligin geleceği konusunda üç senaryonun konuşulduğunu anlatarak, şunları kaydetti:
"Birinci senaryo, her şey yolunda gider ve biz de ülke olarak bu virüs vakasını hızla atlatırsak, o zaman liglere hızlı bir şekilde başlarız. Bu 8-10 maçlık programı hızlı bir şekilde yerine getiririz. Şampiyonlar, düşenler belli olur. Lig biraz gecikerek, planlandığı şekilde biter. İkinci senaryo, maalesef hem ülkemizde hem de Avrupa'da oluşan koşullardan dolayı liglere başlamak uzayabilir. Hızlandırılmış bir lig sistemine gidilmek zorunda kalınabilir. Orada da 10 tane çözüm yok, play-off gibi şampiyonların daha hızlı şekilde belirlendiği bir sistem kurulabilir. Orada işte 'düşme olmasın'... Avrupa'da aynı şeyler tartışılıyor. Üçüncüsü ise en zor senaryo, inşallah böyle bir şey yaşamayız. O da işlerin iyice gecikmesi ve liglerin bu şekilde tescil edilmesi gibi hiç düşünmek bile istemediğimiz bir senaryo. Bunların dışında bir senaryo yok. "
Toplantıda daha çok ilk senaryo üzerinde durduklarını vurgulayan Sepil, "Oyuncularımıza iki hafta izin verdiğimizde ve tekrar bunları geri çağırdığımızda, gelip ikinci gün oynamalarını kimse bekleyemez. Onları tekrar futbol oynayacak hale getirmek belli bir zaman alacak. Burada da iki senaryo var. Birincisi, kısa bir süre verip idmana başlamak. İkincisi de iki hafta ara vermek. Birinci senaryoda kesinlikle oyunculara test yaptırmayı tartıştık. Oyuncuların ve aynı kulüptekilerin virüs alıp almadığına bakmak için. Toplantıda, 'Liglere 17, 18 ve 19 Nisan'da başlamayı hedefleyelim, görüşümüzü federasyonla paylaşalım ve aynı zamanda gelişmeleri hep beraber takip edelim.' şeklinde bir görüş ortaya çıktı. Sayın federasyon başkanımızla görüştüm ve bununla ilgili bilgi verdim." şeklinde konuştu.
"Bu bir tatil süreci değil, izolasyon süreci"
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, liglere verilen arada oyuncuların bulundukları kentlerden ayrılmamasını tavsiye ettiklerini dile getirerek, "Bu bir tatil süreci değil, izolasyon süreci. Bir haftalık süreçte evde kalmalarını ve sonrasında yapılacak testlerde bir sorun olmaması halinde, antrenmanlara başlanabileceği önerisini tartıştık. Çoğunluğun düşüncesi buydu. Oyuncularımızın bulundukları şehirden başka yere gitmelerine kesinlikle izin verilmemesi konusunda hemfikir olduk. Oyuncu illa gitmek istiyorsa, kulüpler kendi sistemleri içerisinde bunu oyuncuyla tartışacak. Nasıl bir anlaşmayla giderler, o artık kulüplerin kendi tasarrufu olacak. Umarım herkes bizim tavsiye kararımıza uyar." ifadelerini kullandı.
Sezon sonunda sözleşmesi bitecek futbolcuların durumunu da toplantıda görüştüklerini anlatan Sepil, sözlerini şöyle tamamladı:
"Önümüzde birçok sorun var. Bunlardan birisi de oyuncuların çok önemli bölümünün sözleşmelerinin mayıs ayı sonunda bitmesi. Ancak bu sadece bizim değil, bütün Avrupa'nın sorunu. Şu an Türkiye'deki mevcut sözleşmelere göre, burada hiçbir sorun yok. Dolayısıyla futbolcuların sözleşmelerinin, otomatik olarak uzayan ligle beraber uzaması çok doğaldır. Neticede böyle bir olayda herkes zarar eder. Kulüpler bu işten zarar edecek, oyuncular edecek... Böyle bir şey olduğunda bütün zararın bir tarafa yüklenmesi söz konusu değil. Bu konuda FIFA'nın nasıl bir tutum alacağı çok önemli."

Diriliş: Santi Cazorla

Sadece birkaç yıl önce doktorlar ‘O’na, topa vurmasının mucizelere kaldığını, yürümesinin bile başarı olduğunu söyledi. Bugünlerde ise Cazorla, Villareal’deki performansıyla herkese parmak ısırtıyor. İşte Santi Cazorla’nın diriliş öyküsü…

Futbol Günlükleri’nin bu bölümünde, futbol hayatı bitme noktasına gelen Santi Cazorla’nın kariyeri, geçirdiği ağır sakatlıklardan sonra futbola geri dönüşünü ve milli takım seviyesine tekrar yükselişini konu alacağız.
Kuzey'den güneye...
İspanya’nın en kuzeyi sayılabilecek noktalarından Llanera adlı küçük bir kasabada dünyaya geldi. Sekiz yaşında genç takımlarda oynamaya başladı ve kısa süre içerisinde önce şehrinin takımı Oviedo’ya ordan da ülkenin diğer ucu, en güneyi Villarreal’e transfer oldu. İlk sezonunda fazla süre alamadı ancak ikinci sezonunda, sezonun genelinde değişilmez isimlerden oldu. Riquelmeli, Sorinli, Forlanlı takımda yer aldı. 2005-06’da Villarreal, Şampiyonlar Ligi yarı finaline kadar yükseldi ancak Arsenal’e elendi. (Juan Roman Riquelme’nin bu maçın son anlarında kaçırdığı penaltı hala tüm futbolseverlerin hafızalarında yer ediyordur.) Ancak Cazorla, Şampiyonlar Ligi’nde fazla süre alamadı ve genelde lig maçlarında rotasyon oyuncusu oldu.




Huelva’ya bir yıl kiralanmasının ardından performansını sürekli yükseltecek ve Sarı Denizaltı ile beraber emin adımlarla ilerleyecekti. 2007’de dikkat çekici performansı ile İspanya’da yılın futbolcusu olmayı başarmıştı. Bir yıl sonra yine müthiş bir sezonun ardından İspanya Milli Takımı’nın EURO 2008 kadrosuna da girmeyi başaran Cazorla, bu şampiyonada yarı final hariç bütün maçlarda kenardan gelerek takımına katkı verdi ve ilk kez dünya futboluna ‘ben de buradayım’ mesajı verdi. İspanya’nın ‘Altın Jenerasyonu’nda yer aldı. 19 yaşında girdiği Villarreal’in kapısından 27 yaşında biriktirdiği güzel anılarla çıktı.
2010 yılında Abdullah es-Sani tarafından satın alınan ve hatırı sayılır yatırımlar yapan Malaga, bir yıl sonra Santi Cazorla’yı da kadrosuna katacak ancak sadece bir sezon sonra 19 milyon Euro karşılığında Arsenal’e imza attı.



Ada günleri ve talihsiz sakatlık
Futbol hayatının büyük kısmında istikrarlı bir oyuncu olan Santi Cazorla’nın Arsenal günlerini hatırlayan çoğu futbolsever aslında onun sakatlık sorunları ile boğuşan, bir türlü istikrar yakalayamayan ve devamlılığı olmayan bir futbolcu olduğunu söyleyecektir ama kazın ayağı öyle değildir. İnsanların aklında hep kötü şeyler yer eder ya, Cazrola’nın durumu da işte tam da böyle. Arsenal ile geçirdiği ilk sezonlarda harika bir performans sergileyen İspanyol futbolcu kısa zamanda taraftarların sevgilisi haline geldi. Attığı kritik goller, tekniği, şık asistleri ve dinamizmi ile Wenger’in değişilmezleri arasına girdi. 6 yıl, 2 FA Cup, 180 maç, 29 gol ve 45 asist…



Wenger: Gördüğüm en kötü sakatlık 
19 Ekim 2016 gecesi Santi Cazorla, Emirates’in çimlerine çıkarken muhtemelen kırımızı formayı son kez giyeceğini bilmiyordu. Karşılaşmanın 57. dakikasında acıyla kenara gelen İspanyol oyuncu daha bir dakika önce Mesut Özil’e servis yapmış ve takımın 6-0’lık zaferinde pay sahibi olmuştu. Aşil tendonundan yaşadığı rahatsızlık sonrası hayatının en kötü günlerini yaşadı.



“Futbol hayatımda gördüğüm en kötü sakatlık. Şunu söylemeliyim ki, Santi Cazorla'nın futbol oynamayı ne kadar çok sevdiğini biliyorum. Ona olanlar için gerçekten çok üzgünüm çünkü bu gerçekten inanılmaz” diyordu Arsene Wenger bu sakatlık için. Geçirdiği ağır acıların ardından sağ ayağının kangren olma ihtimali de beliren futbolcu, çok zor günler yaşadı. Tüm dünya medyası ve futbolseverler, Cazorla’nın artık ilerlemiş yaşını da göz önüne alarak artık emeklilik zamanın geldiğini düşünüyordu. Belki bir kişi böyle düşünmüyordu o da Cazorla’nın ta kendisiydi.
Kolundan alınan deri ayağına nakledildi
Çocukları Enzo ve India’nın isimlerini iki koluna da dövme olarak yaptıran İspanyol futbolcu kaydettiği gollerin ardından bu dövmelerini öperek seviniyordu. Yaşadığı talihsiz sakatlığın ardından kolundan deri alınan bir deri parçası, aşil tendonunun üzerine greftleme ile aktarılacaktı. Sol kolunda yer alan kızı India’nın adının dövmesi artık sağ ayağında olacaktı. Bu süreçte onu en çok üzen olaylardan birinin de bu olduğunu söyleyecekti Cazorla daha sonra.



Sihirli imza töreni
2018’in yazında Villarreal’in El Madrigal Stadyumu’nu dolduran bir grup taraftar Santi Cazorla’nın sihir içeren imza töreninde İspanyol futbolcuya vefasını gösteriyor ve tekrar hoş geldin diyordu. ‘Küçük Büyücü’ lakaplı futbolcu, lakabına yakışır bir şekilde sihir dolu bir imza töreninde, dakikalarca ayakta alkışlanıyor ve taraftarlar tarafından onore ediliyordu. Bir grup insan ise bu olayların sadece Cazorla’nın rehabilitasyon aşamasının bir parçası olduğunu ve onun artık eskisi gibi olamayacağını söylüyordu. Şüphesiz o, taraftarların güvenini ve bu jestini karşılıksız bırakmayacaktı. İşte o imza töreni…


Yeşil sahalara geri döndü, milli takıma yükseldi
Dile kolay… Günümüz profesyonel futbol dünyası düşünüldüğü zaman, 636 gün yeşil sahalardan uzak kalan bir futbolcunun kısa zaman futbola adapte olup eski formuna kavuşması beklenmez, bekleyemezsiniz. İşin doğal tarafı, oluru budur. Hatta 33 yaşında bir futbolcunun yaklaşık iki yıl sahalardan uzak kalıp, on bir ameliyat geçirip sahalara geri döneceğini düşünmek hatta İspanya Milli Takımı’na yükseleceğinden falan bahsetmek abesle iştigal olarak nitelendirilir. Öyle ki İspanyol mucizesi bu adam doktorlara meydan okuyarak bunu başardı.



Yürümesine mucize gözüyle bakılan bu adam ikinci Villarreal döneminin ilk sezonunda herkesi şaşkına çevirerek tam 46 maçta forma giydi, 7 gol attı ve 11 asist yaptı. Bu sezona da hızlı başlayan Cazorla şu ana dek La Liga’da 29 maçta 12 gol ve 7 asistlik performansla oynadı. Geri dönüşün ardından sergilediği harika performans ona milli takım kapısını da tekrar açtı. En son Kasım 2015’te milli takım forması giyen Cazorla, Haziran 2019’da tekrar İspanya formasını sırtına geçirdi ve bu müthiş diriliş hikayesini zaferle sonuçlandırdığını ilan etti.
Santi Cazorla bugün 35 yaşında ve futbol hayatının ikinci baharını yaşıyor. Güçlü ve pes etmeyen hayat anlayışının herkese örnek teşkil etmesi dileğiyle…
Kaynak: TRT SPOR

Karşılaştırma | BMW 3 Serisi vs Audi A4

Premium ligde yer alan iddialı iki otomobil olan Audi A4 ve BMW 3 Serisi ni sizler için bir araya getirdik Tasarım konusunda iddialı olan bu iki mode dinamik görünmeyi rahat bir şekilde başarabiliyorlar Sizin tercihiniz hangisi olurdu Yorumlarınızı alt tarafa bekliyoruz...

 Boyutlara baktığımızda Audi A4 daha uzun, daha geniş, daha alçak ve daha kısa aks mesafesine sahip Bagaj hacimlerine baktıpmızda ise iki modelin de 480 litre alan sunduğunun altını çizmek gerek Kokpitlere geçtiğimizde modellerin içeride sunduğu çok alanlar oldukça şık İlk nesil BMW 3 serisi 1975 yılında ortaya çıktı O dönemde iki kapılı versiyonu meşhur olan otomobil dört silindirli motorlar ile geliyordu Daha sonradan altı silindirli bir motor seçeneği de modelin üniteleri arasına eklendi İkinci nesil BMW 3 serisi e30 kasa kodulu olarak 1982 yılında ortaya çıktı Bu model belkide marka için milat haline gelmişti Bu model o kadar çok beğenildi ki Station Wagon ve sedan olarak da satışa sunuldu Üçüncü nesil BMW 3 serisi e36 kasa kodu ile 1990 yılında ortaya çıktı Sedan Touring ve Kompakt versiyonlarıyla otomobil severlerin beğenisine sunuldu bu dönemde 6 ileri manuel 5 ileri otomatik şanzıman seçeneği modelde yer alıyordu. s50 ve s52 altı silindirli makineler bu modelde sunuluyordu Dördüncü nesil BMW 3 serisi ise e46 kasa kodu ile 1997 yılında üretime başladı Touring sedan ve hatchback olarak otomobil severlerin beğenisine sunuldu Yağmur sensörü ve LED destekli stoplar bu modelde sunulmuştu Beşinci nesil E90 kasa kodlu BMW 3 Serisi 2004 yılında ortaya çıktı Sedan Station Wagon Coupe ve Cabriolet karoserlerinde ayrı ayrı sunulan model otomobil severler tarafından fazlasıyla sevilmişti Altıncı nesil BMW 3 serisi ise F30 kasa kodlu olarak 2011 yılında ortaya çıktı Sedan Station Wagon ve 5 kapılı olarak satışa sunulmuştu Günümüzde ise G20 kasa kodlu model yer alıyor Bu BMW 3 serisi 2019 yılında üretilmeye başlandı ve modelin yedinci serisi olarak lanse ediliyor Audi A4 kalbinde 2.0 litrelik turbo dizel makine yer alıyor Bu motor 190 Bg güç ve 400 Nm tork değeri sunuyor 0-100 km/s hızlanması ise 7.7 saniye Dört tekerlekten çekiş sistemi ile gelen Audi A4 yol tutuş konusunda da fazlasını vaat ediyor sizlere BMW 3 Serisi ise 1.6 litrelik turbo beslemeli bir makine ile geliyor Bu motor 170 HP güç ve 250 Nm tork değeri sunuyor 0-100 km/s hızlanmasını model 7.7 saniyede tamamlıyor Modelin tüketim değeri ise 6 litre BMW 3 Serisi alınır mı BMW 3 Serisi nin avantajları neler BMW 3 Serisi ne kadar yakıyor Yeni BMW 3 Serisi kaç para BMW 3 Serisi bagaj hacmi Yeni BMW 3 Serisi bagaj hacmi Yeni BMW 3 Serisi kaç para Yeni Audi A4 kaç para Yeni Audi A4 kaç litre yakıyor Yeni Audi A4 yakıt tüketimi Yeni Audi A4 ün bagaj hacmi nedir Tüm bu soruların cevabı videomuzda.


Otomobil Dünyam

At yarışları ertelendi


Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tüm at yarışlarının ertelendiğini bildirdi.

Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını önlemek amacıyla yürütülen çalışmalara dikkati çekti.
Bakan Pakdemirli, "Koronavirüsün yayılımını önleme çalışmaları sebebiyle ülke çapında tüm at yarışları geçici olarak ertelenmiştir." ifadesini kullandı.
At yarışları bir süredir seyircisiz yapılıyordu.

"Körfez Efsanesi"ne üst ligin yolu göründü

Müzesinde 2 Türkiye Kupası bulunan, Süper Lig'de oynadığı dönemlerde 4 büyük kulübün "korkulu rüyası" olan Kocaelispor, 8 sezon aradan sonra yeniden TFF 2. Lig'e yükselmeyi amaçlıyor.

1996-1997 ve 2001-2002 sezonunda Türkiye Kupası'nı müzesine götüren ve o dönemde ligde büyük takımların en fazla zorlandığı ekiplerden olan Kocaelispor, 2011-2012 sezonunda 3. Lig'e düşmesinin ardından 2'si Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) geçen 8 sezondan sonra yeniden TFF 2. Lig'e yükselmeyi hedefliyor.

"Körfez efsanesi", bu sezon TFF 3. Lig 2. Grup'ta bitime 6 hafta kala en yakın takipçisiyle arasında 14 puan farkla lider konumda bulunuyor.
Dış cephesi kentin simgesi pişmaniyenin çekme anındaki görünümünde olan Kocaeli Stadı'nda maçlara çıkan yeşil-siyahlı ekip, üst ligde mücadele edeceği günleri iple çekiyor.

Kocaelispor - Karşıyaka 3-2 Full Maç İzle (TFF 3. Lig 2. Grup 25. Hafta) 

"Ligin bu grubunda şampiyonluğa en yakın kulübüz"
Kocaelispor Kulübü Başkanı Hüseyin Üzülmez, AA'ya yaptığı açıklamada, Kocaelispor'un uzun zamandır alt liglerde zor günler yaşadığını belirterek, takımın bir dönem BAL'a kadar düştüğünü söyledi.
Süper Lig kulüplerinin yaşadığı ekonomik sıkıntıları daha önce Kocaelispor'un yaşadığını ifade eden Üzülmez, bunun sonucunda kulübün "dibi" gördüğünü kaydetti.
Üzülmez, kentin ve taraftarın BAL'da dahi olsa kulübü yalnız bırakmadığını dile getirerek, "Taraftar armasına sahip çıktı ve Kocaelispor BAL'dan çıktı ancak 3. Lig'de 2 kez finalden üst lige çıkmaktan geri döndü. Bu sene, misafir olduğumuz bu liglerden asıl ev sahibi olduğumuza inandığımız Süper Lig'e giden yolda ilk basamak olarak bu sene o sene dedik. Bundan sonra her sene dedik. Sonunda Süper Lig'e dedik. Ligin bitimine haftalar olmasına rağmen takımımız en yakın takipçisinin 14 puan önünde lider konumda. Ligin bu grubunda şampiyonluğa en yakın kulübüz." diye konuştu.
Yakın zamanda şampiyonluğu garantileyeceklerini aktaran Üzülmez, Kocaelispor'un stadyumu, taraftarı, tesisleri ve mazisiyle Süper Lig'e layık olduğunu bildirdi.
"Rekorları kırarak üst lige doğru yola çıktık"
Başkan Üzülmez, sezon başında Süper Lig döneminden kalan borçlar nedeniyle kapalı olan transfer tahtasını açtıklarını aktararak, "30 milyon liraya yakın borç vardı. Yaptığımız pazarlıklar, futbolcuların özverileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın maddi ve manevi desteğiyle kentin sahip çıkmasıyla transfer tahtasını açarak yaklaşık 13 milyon lira borç, bir o kadar da yönetim kurulunun çalışmalarıyla bütçe oluşturarak bu işi hallettik." ifadelerini kullandı.
Rekorları kırarak üst lige doğru yola çıktıklarını dile getiren Hüseyin Üzülmez, "10 maç üst üste galibiyet alma rekoru kırdık. 17 maçta 15 maç kazanma rekorunu kırdık. 3. Lig'de en çok taraftarın izlediği maç rekorunu kırdık. Bunlar Kocaelispor'a yakışan rekorlar. Şampiyonluğu yakalayıp önümüzdeki sezon için yapılanma olacak. Önümüzdeki sezonda inşallah play-off'lara kalmadan sezon içinde şampiyonluğu garantileyecek bir hedef ve takımla yola çıkmayı amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA, TRT SPOR

Furkan Korkmaz'ın ekibi Philadelphia 76ers'ta da koronavirüs şoku

Milli basketbolcu Furkan Korkmaz'ın forma giydiği Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Philadelphia 76ers'ta, 3 kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi.

Milli basketbolcu Furkan Korkmaz'ın da forma giydiği 76ers, oyuncular, antrenörler ve personellere koronavirüs testi yapıldığını açıkladı.
Yapılan testlerin 3 kişide pozitif çıktığı belirtilirken, koronavirüse yakalananların isimleriyle ilgili bilgi verilmedi.
Ayrıca Boston Celticsli Marcus Smart, koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Twitter hesabından paylaşım yapan ABD'li oyuncu, "İyiyim, herhangi bir semptom hissetmiyorum." ifadelerini kullandı.

Los Angeles Lakers'ın iki oyuncusuna koronavirüs teşhisi

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Lakers’ın iki oyuncusunda daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi. İsimleri saklı tutulan oyuncularla birlikte NBA’de toplam salgın vakası 14’e yükseldi.

Utah Jazz'ın Fransız pivotu Rudy Gobert'in test sonucunun pozitif çıkmasının ardından 12 Mart'ta süresiz ertelenen NBA’in Los Angeles Lakers takımı, yaptığı yazılı açıklamada iki oyuncusunda daha koronavirüs tespit edildiğini açıkladı.
Açıklamada, ‘’Bugün iki Lakers oyuncusunun testinin pozitif çıktığını öğrendik. Her iki oyuncu da karantinadadır ve ekibin doktorunun bakımı altındadır.’’ ifadesi kullanıldı.
Lakers oyuncularındaki virüsün nedeni olarak 10 Mart’ta Brooklyn Nets takımı ile yapılan basketbol maçı gösterildi.
Daha önce Brooklyn Nets takımının 4 oyuncusunda Kovid-19 vakası tespit edilmişti. Perşembe günü itibarıyla NBA oyuncularından 14'ünde Kovid-19 tespit edildi.

19 Mart 2020 Perşembe

Formula 1 bu yıl Monaco'da düzenlenmeyecek


2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası takviminde yer alan Monaco Grand Prix'si, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl düzenlenmeyecek.

Monaco Otomobil Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, bu sene 78. kez koşulması planlanan yarış, salgının sebep olduğu belirsizlik ortamı ve lojistik güçlüklerden dolayı iptal edildi.
Böylece 2020 Formula 1 takvimindeki yarış sayısı 21'e düştü. F1 otomobilleri, 1954'ten bu yana ilk kez Monaco sokaklarında yarışamayacak.

19 Mart 2020 Milli Piyango Çekiliş Sonuçları

19-03-2020 Tarihli Kazanan Tüm Biletlerin Listesi

Büyük ikramiye kazanan biletin sevk edildiği il-ilçe: BALIKESİR-MERKEZ, SİSTEM ANKARA- , SİSTEM ANKARA- , İSTANBUL-MERKEZ

3000000 TL ikramiye kazanan numaralar
543994
100000 TL ikramiye kazanan numaralar
214240
10000 TL ikramiye kazanan numaralar
013083 020406 027047 064588 091582 112523
124015 146893 161041 212770 248699 272153
320975 324866 325735 337551 343772 469867
560810 565400
1000 TL ikramiye kazanan numaralar
006692 018770 030178 042374 043836 089305
097332 107938 115725 126293 132553 140666
159660 164357 168856 169534 170562 172541
189164 200829 225329 230605 230810 269699
271924 283947 326771 328746 355572 370252
374759 376946 427758 433023 434666 465729
469686 472277 480894 491194 501041 505003
506369 515853 519580 544569 563201 585345
587601 597445
Son 5 rakamına göre 300 TL ikramiye kazanan numaralar
00389 03011 05999 07652 08831 11918
14586 16560 20191 20317 21595 24280
34239 35283 39454 40516 45861 46388
46905 53344 55793 59221 63596 64521
65986 67557 74778 74922 82312 82770
84759 86663 87306 91735 92208 92775
95649 97192 97219 98812
Son 4 rakamına göre 160 TL ikramiye kazanan numaralar
0088 0550 0726 0736 1236 1353
1522 1678 2595 2668 3316 3393
3574 3614 4048 4655 4795 4865
5093 5247 6387 6588 7043 7199
8039 8291 8342 8834 9209 9343
Son 3 rakamına göre 80 TL ikramiye kazanan numaralar
052 150 160 199 217 235
280 308 347 366 392 519
600 617 681 748 799 807
969 983
Son 2 rakamına göre 60 TL ikramiye kazanan numaralar
13 19 27 61 86 93
95
Son 1 rakamına göre 30 TL ikramiye kazanan numaralar
3 7
3000 TL Teselli ikramiyesi kazanan numaralar
043994 143994 243994 343994 443994 503994
513994 523994 533994 540994 541994 542994
543094 543194 543294 543394 543494 543594
543694 543794 543894 543904 543914 543924
543934 543944 543954 543964 543974 543984
543990 543991 543992 543993 543995 543996
543997 543998 543999 544994 545994 546994
547994 548994 549994 553994 563994 573994
583994 593994

Formula 1'de ertelenen yarış sayısı 7'ye yükseldi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ilk 4 ayağı ertelenen 2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın, 5, 6 ve 7. yarışları da planlanan tarihte yapılamayacak.

Uluslararası Otomobil Federasyonundan (FIA) yapılan açıklamaya göre, artan sağlık endişeleri sebebiyle Çin, Avustralya, Bahreyn, Vietnam'ın ardından, 3 Mayıs'taki Hollanda, 10 Mayıs'taki İspanya ve 24 Mayıs'taki Monaco Grand Prix'leri de ertelendi.
FIA ve Formula 1 yönetimlerinin, mayıs sonrası şartlar güvenli hale gelir gelmez şampiyonayı başlatma niyetinde oldukları da belirtildi.
Ayrıca 2021'de yürürlüğe girmesi planlanan yeni sportif kuralların, 2022'den itibaren geçerli olması kararlaştırıldı.
Sezon öncesi belirlenen 2020 takviminin 8. sırasında, 7 Haziran'daki Azerbaycan Grand Prix'si yer alıyor.

Futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda ligler ertelendi (Video)

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda liglerin ertelendiğini açıkladı.

Bakan Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil ile Ankara'da yaptığı toplantının ardından, açıklamada bulundu.
Dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede devletin bütün kurumlarının, yayılımın durumuna göre elinden gelen tüm önlemleri, hem hızlı hem de koordineli bir şekilde çalışarak hayata geçirdiğini vurgulayan Kasapoğlu, "Koronavirüs pandemisinin bütün dünyada belki de en çok etkilediği alanların başında spor gelmektedir. Salgının kontrol altına alınamadığı birçok ülkede müsabakalar durdurulmuş, uluslararası organizasyonlar ertelenmiş, etkinlikler iptal edilmiştir." diye konuştu.
İlgili kurumların tamamıyla gerçekleştirilen toplantılarda, alınacak önlemlerin sürekli güncellendiğini ve hızlı şekilde uygulamalar ortaya koymaya azami özen gösterildiğini aktaran Kasapoğlu, bütün tarafların katılımıyla fikirlerin masaya yatırıldığını, analiz edildiğini ve yönlendirmeler ışığında tedbir kararlarının alındığını ifade etti.
Sporda geçen hafta birçok tedbirin hayata geçirildiğini söyleyen Kasapoğlu, şöyle devam etti:
"Liglerin seyircisiz oynatılma kararını ülkemizde sadece bir vaka varken aldık. Avrupa'da bu kararı vaka sayısına göre en erken alan ülkeyiz. Tedbiren uygulanan bu karar, koronavirüs pandemisinin geçtiğimiz haftaki yayılım durumu neticesinde ilgili kurum ve kuruluşlarımızla sürekli istişareler içerisinde alınmıştı."
"Güncelleme söz konusu oldu"
Bakan Kasapoğlu, koronavirüsün mevcut durumu ve günün koşulları dikkate alınarak, daha önceki tebdirlerde güncellemenin söz konusu olduğunu dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı'nda ve akabinde yapılan görüşmeler neticesinde hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verildiğini aktaran Kasapoğlu, "Müsabakalar bugünden itibaren durduruldu." açıklamasını yaptı.
Konuyla ilgili Kulüpler Birliği Vakfı ve federasyonların başkanlarıyla önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerinin altını çizen Kasapoğlu, "Liglerin oynanmayacağı bu zamanın, bütün branşlarda bir irtifa kaybı değil, yenilenme, toparlanma için bir fırsat olduğu kanaatindeyiz. Bu süreçte federasyonlar ile kulüpler, sporcu, antrenör ve diğer çalışanlarının sağlığını korumak için gerekli tüm tedbirleri hassasiyetle yerine getirecektir." değerlendirmesini yaptı.
Federasyonları da üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirme ve planlamalarını eksiksiz yapmaları hususunda talimatlandırdıklarını belirten Kasapoğlu, "Tedbirler kapsamında, zorunlu nedenler dışında sporcular yurt dışına gönderilmeyecek, yurtdışından gelenlerin ise 14 gün kuralına uygun hareket etmeleri sağlanacak. Türkiye, koronavirüs pandemisiyle mücadelede dünyaya örnek olan birkaç ülkeden biri. Bu nedenle sporcularımız, olabilecekleri en doğru adresteler. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak 7 gün 24 saat mücadeleye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
Liglerde sürecin nasıl yönetileceğine ilişkin bir soru üzerine Kasapoğlu, "Süreç yönetimi noktasında kimsenin tereddütü olmasın. Özellikle gördüğünüz gibi devletin bütün kurumlarıyla bu süreci en güzel şekilde yönetiyoruz. Bu çerçevenin belirlenmesi ve işletimesi noktasında bir dayanışma anlayışıyla, ortak akılla hareket edeceğiz. Takvimleri, süreçleri birlikte değerlendireceğiz ve sizlerle peyderpey paylaşacağız." yanıtını verdi.
Bakan Kasapoğlu, yurtdışına giden sporculara geri döndüklerinde karantina uygulanıp uygulanmayacağına yönelik soruyu ise, "Sağlık Bakanlığı'mızın koyduğu kurallar çerçevesinde karantina tedbiri hiçbir istisna uygulanmaksızın ciddiyetle devam edecek. Başkanlarla özellikle konuştum, gerek sporcularımız, gerek aileleri, gerekse antrenörler ve çalışanlar herkes karantina uygulaması noktasında güzel bir süreçten geçiyor. Bu sürece hiçbir şekilde kesinti vermeyeceğiz." diye cevapladı.
TFF Başkanı Nihat Özdemir ise liglerin ertelendiğini belirterek "Liglerin yeniden başlayacağı tarih yapılacak çalışmalar sonrası belli olacak" dedi

Yeni Peugeot 2008 Test Sürüşü - Sınıfının en iyisi mi? (Video)

Yeni Peugeot 2008'i Ebru'yla test ettik. Yeni 2008 hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu videoda bulabileceksiniz. Sınıfının en iyisi mi, alınır mı alınmaz mı, neden karaborsaya düştü, 4 kişilik bir ailenin beklentilerini karşılayabilir mi, içi geniş mi, tasarımı güzel mi, ikinci elde zarar eder miyim veya ikinci elde kar ettirir mi diye düşünüyorsanız testimizi mutlaka sonuna kadar izleyin... Umarım sorularınıza yanıt bulurken keyif alırsınız. Şimdiden iyi seyirler...


Carviser

Yeni Audi A4 Test Sürüşü - Neler değişti? Yenilemeye değer mi? (Video)

Makyajla yenilenen Audi A4'ü sizler için detaylıca test ettim. Audi makyajla öyle bir değişme uğradı ki görenlerin bir çoğu onu yeni zannediyor. Acaba öyle mi? Neler değişti? Artık küçük hacimli motorlar olmayacak mı? Rakipleri BMW 3 Serisi ve Mercedes C Serisi ile kıyaslandığında benim tercihim hangisi olur? Tüm bu soruların yanıtlarını test sürüşü videosunda bulabileceksiniz. Videoyu mutlaka sonuna kadar izleyin ki benim tercihimi öğrenebilin. Şimdiden iyi seyirler...


Carviser

Kartal Yuvası mağazaları geçici olarak kapatıldı

Beşiktaş Kulübünün resmi ürünlerini satan Kartal Yuvası, mağazalarını geçici olarak kapatma kararı aldı.

Siyah-beyazlı kulübün Twitter hesabından yapılan açıklamada, internet satışlarının devam ettiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
"Kartal Yuvası mağazaları, taraftarlarımız ile çalışanlarımızın tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından korunmaları amacıyla geçici olarak kapatılmıştır. Taraftarlarımızın Kartal Yuvası'na www.kartalyuvasi.com.tr adresinden ulaşabileceklerini hatırlatır, mağazalarımızın kapalı olacağı dönemde çalışanlarımızın haklarının korunacağının bilinmesini isteriz. Koronavirüs salgınının en kısa sürede kontrol altına alınmasını temenni eder, sağlıklı günler dileriz."


Gaziantep FK ve Yeni Malatyaspor'un ürünlerinin satıldığı mağazalar, geçici süreyle kapatıldı
 Süper Lig ekiplerinden Gaziantep Futbol Kulübü ile BtcTurk Yeni Malatyaspor, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında lisanslı ürünlerinin satışının yapıldığı mağazalarını geçici süreyle kapattı.
Gaziantep FK'dan yapılan açıklamada, taraftarların, kulüp çalışanlarının ve tüm halkın sağlığını her şeyin önünde gördükleri belirtildi.
Gerekli tedbirleri alabilmek ve salgını yavaşlatma sorumluluğuyla kulübün lisanslı ürünlerinin satışının gerçekleştirildiği mağazasının bugün itibarıyla geçici olarak kapatıldığı aktarılan açıklamada, "Gelişmeyi taraftarlarımız ve halkımızın bilgisine sunar, içinde bulunduğumuz bu durumu bir an önce atlatmayı umut ederiz." ifadeleri kullanıldı.
Yeni Malatyaspor Kulübünden yapılan açıklamada ise "Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ülkemizde de tespit edilmesi üzerine harekete geçen kulübümüz, insan sağlığını ön planda tutarak, resmi ürün satış mağazalarımızın hizmetini geçici olarak durdurma kararı almıştır." ifadesine yer verildi.

Fenerium'a koronovirüs önlemi

Fenerbahçe Kulübünün resmi ürünlerinin satıldığı Fenerium mağazalarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yarından itibaren geçici olarak kapanacağı duyuruldu.

Fenerium'dan yapılan açıklamada, taraftarların, çalışanların ve ailelerinin sağlıklarının önemsendiğine dikkat çekilerek, şu ifadeler kullanıldı:
"Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler doğrultusunda ülke çapındaki tüm Fenerium mağazalarının faaliyetlerine yarın itibarıyla geçici bir süre ara veriyoruz. Bu süre içerisinde depolarımızda tüm hijyenik koşullar önceliğimiz olacak şekilde, online satış mağazamız 'Fenerium.com' üzerinden taraftarlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Taraftarlarımız ve çalışanlarımızın buluşacağı güne kadar sağlıkla kalın."