TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

10 Nisan 2021 Cumartesi

El Clasico'da kazanan Real Madrid

El Clasico heyecanında Real Madrid, Barcelona'yı Benzema ve Kroos'un golleriyle 2-1 mağlup etti. 

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 30. haftasında El Clasico heyecanı yaşandı. Haftanın dev maçında Real Madrid, evinde Barcelona ile karşı karşıya geldi.

Şampiyonluk yarışını doğrudan etkileyecek mücadelenin kazananı, 2-1'lik skorla Real Madrid oldu.

Ev sahibi ekip, 13. dakikada Karim Benzema'nın topuğuyla yaptığı vuruş ile skorda üstünlüğü yakaladı. Dakikalar 28'i gösterirken serbest vuruşta topun başına geçen Toni Kroos, ilk yarının skorunu belirledi: 2-0.

İkinci yarıya etkili başlayan Barcelona, aradığı golü 60. dakikada buldu. Jordi Alba'nın ortasında topu filelerle buluşturan Oscar Mingueza, skoru 2-1'e getirdi.

Mücadelede 90. dakika oynanırken, Real Madrid'in Brezilyalı yıldızı Casemiro, saniyeler içinde gördüğü iki sarı kart sonrası kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Müsabakanın son pozisyonunda, Barcelona tehlikesinde Ilaix Moriba'nın vuruşu üst direkte patladı.

Kalan sürede başka gol olmadı ve El Clasico, eflatun-beyazlı ekibin 2-1'lik üstünlüğüyle son buldu.

Bu sonuçla puanını 66'ya yükselten Real Madrid, maç fazlasıyla zirvedeki Atletico Madrid'i yakaladı. Haftaya 65 puanla 2. sırada giren Barcelona ise 3. sıraya düştü.

 

Nefes kesen maçta Vakıfbank, Fenerbahçe Opet'i devirdi

Misli.com Sultanlar Ligi final serisi ilk maçında Vakıfbank, Fenerbahçe Opet'i 3-2 mağlup etti ve seride 1-0 öne geçti.

Misli.com Sultanlar Ligi'nde final serisinin heyecanı başladı.

İlk maçta Fenerbahçe Opet, Vakıfbank'ı konuk etti.

Çekişmeli geçen ve final setine kalan mücadeleyi kazanan taraf, 3-2'lik skorla Vakıfbank oldu.

İlk seti üstün götüren Vakıfbank, 25-16'lık skorla durumu 1-0'a getirdi. İkinci sette toparlanan sarı-lacivertli ekip, 25-22 ile setlerde durumu eşitledi.

Üçüncü sette de etkili oyunun sürdüren Fenerbahçe Opet, rahat bir oyun ortaya koydu ve 25-18 ile setlerde durumu 2-1'e getirdi. 4. sette toparlanan Vakıfbank, aynı skorla 2-2'yi yakaladı ve maçı final setine götürdü.

Son seti de 15-10 ile kazanan Vakıfbank, mücadeleden 3-2'lik galibiyetle ayrıldı ve seride 1-0 öne geçti.

Serinin salı günü oynanacak ikinci ve ve cuma günü oynanacak üçüncü maçlarına Vakıfbank ev sahipliği yapacak.

Salon: Burhan Felek Vestel Voleybol

Hakemler: Nurper Özbar, Recep Karakoç

Fenerbahçe Opet: Robinson, Dicle Nur Babat, Vargas, Mihajlovic, Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol (Cansu Çetin, Busa, Beliz Başkır, Bahar Toksoy Guidetti, Lila Şengün)

VakıfBank: Ognjenovic, Meliha İsmailoğlu, Zehra Güneş, Haak, Bartsch-Hackley, Kübra Çalışkan (Ayça Aykaç, Guimaraes, Gizem Örge Güner, Selin Adalı, Gözde Yılmaz, Melis Gürkaynak, Tuğba Şenoğlu, Cansu Özbay)

Setler: 16-25, 25-22, 25-18, 18-25, 10-15

Süre: 129 dakika (23, 31, 27, 29, 19)

Gol düellosunda kazanan Borussia Dortmund

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) büyük heyecana sahne olan maçta Borussia Dortmund, deplasmanda Stuttgart'ı 3-2 mağlup etti.

Ev sahibi ekip, 17. dakikada Sasa Kalajdzic'in kaydettiği golle skorda üstünlüğü yakaladı. Soyunma odasına da 1-0'lık Stuttgart üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Dortmund, önce 47'de Jude Bellingham ile beraberliği yakaladı. Baskısını sürdüren sarı-siyahlılar, bu golden beş dakika sonra Marco Reus ile öne geçti: 1-2.

Dakikalar 78'i gösterirken topu filelerle buluşturan Daniel Didavi, duruma tekrar eşitliği getirdi. Yalnızca 2 dakika sonra sahneye çıkan 2002 doğumlu Ansgar Knauff, Dortmund'a zaferi getirdi: 2-3.

Bu galibiyetle puanını 46'ya çıkaran konuk ekip, 5. sırada konumlandı. 39 puanlı Stuttgart ise 9. sırada kaldı.

Chelsea'den farklı galibiyet

İngiltere Premier Lig'in 31. haftasında Chelsea, deplasmanda Crystal Palace'ı 4-1 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi iddiasını sürdürdü.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Chelsea, önce 8. dakikada Kai Havertz'le, ardından 10. dakikada Christian Pulisic'le fileleri havalandırdı ve 2 farklı üstünlüğü yakaladı.

30. dakikada, Mason Mount'ın asistinde topu filelerle buluşturan Kurt Zouma, konuk ekibi soyunma odasına 3-0 üstün götürdü. 

63. dakikada sahne alan Christian Benteke, farkı ikiye indirerek takımını umutlandırsa da, 78'de bir kez daha ağları bulan Christian Pulisic maçın skorunu tayin etti: 1-4.

Bu sonuçla 54 puana ulaşan Chelsea, 4. sırada konumlandı. 38 puanlı Crystal Palace ise 13. sırada yer aldı.

Milan 10 kişiyle üç puanı aldı

İtalya Ligi'nin (Serie A) 30. haftasinda Milan, 10 kişi kaldığı Parma deplasmanından 3-1'lik zaferle ayrıldı.

Kırmızı-siyahlı ekip, 8. dakikada Rebic'in attığı golle üstünlüğü yakaladı. Orta sahanın önemli isimlerinden Franck Kessie, 44. dakikada attığı golle farkı 2'ye çıkardı. İlk yarı, 2-0'lık skorla tamamlandı.

Dakikalar 60'ı gösterirken Milan'ın süper yıldızı Zlatan Ibrahimovic, direkt kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. 6 dakika sonra Gagliolo'nun attığı golle Parma farkı 1'e indi.

Maçın son anlarında sahne alan Rafael Leao, 90+4. dakikada skoru 3-1'e getirdi ve maçın sonucunu tayin etti.

Puanını 63'e yükselten Milan, haftayı 2. sırada kapatmayı garantiledi. 20 puanlı parma ise 19. sırada, ateş hattında kalmayı sürdürdü.

Milan'da milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, mücadelede 77 dakika ter döktü.

Fenerbahçe Beko'da Kovid-19 vakası

Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı'nda bir kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, THY Avrupa Ligi'nde Real Madrid ile oynanan maçın ardından yapılan testlerde bir kişinin sonucunun pozitif çıktığı belirtilerek, "Test sonucu pozitif olan kişi dışındaki oyuncularımızın, teknik ekibimizin ve personelimizin Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda bugün uygulanan Kovid-19 testlerinde ise tüm sonuçlar negatif çıkmıştır. Test sonucu pozitif olan kişinin izolasyon ve tedavi süreçleri başlatılmıştır." denildi.

Galatasaray'a Fatih Karagümrük engeli

Süper Lig'in 34. haftasında Galatasaray, evinde Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan müsabakada kazanan çıkmadı. Bu sonuçla şampiyonluk yarışında son 6 maçta sadece bir kez galip gelen Galatasaray, puanını 63'e yükseltti. Fatih Karagümrük de puanını 49'a yükseltti.

Galatasaray'da DeAndre Yedlin, 28. dakikada sakatlanarak oyuna devam edemedi. ABD'li oyuncunun yerine Şener Özbayraklı oyuna dahil oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

Fatih Karagümrük, 60. dakikada Alassane Ndao'nun golüyle 1-0 öne geçti. Sarı-kırmızılılar, 62. dakikada Ryan Babel'in attığı golle skoru 1-1'e getirdi.

Hakem Ali Palabıyık'ın VAR incelemesi sonrası Galatasaray'da Ryan Donk, 79. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Ryan Babel, 84. dakikada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Maçın 87. dakikakasında hakem Ali Palabıyık, Galatasaray lehine penaltıya hükmetti. Fatih Karagümrük'te Balkovec kırmızı kart gördü. VAR hakemi Suat Arslanboğa'nın uyarısıyla pozisyonu inceleyen Palabıyık, penaltı ve kırmızı kart kararını iptal etti.

Geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca taraflar sahadan birer puanla ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

9. dakikada Gedson Fernandes'in ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Mustafa Muhammed, topu kalecinin sağından ağlarla buluşturdu. Hakem Ali Palabıyık, Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısıyla pozisyonu tekrar izledi ve meşin yuvarlağın Babel'in eline çarptığı gerekçesiyle golü iptal etti.

13. dakikada Jimmy Durmaz'ın pasında ceza sahası içi sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Ndao'nun şutunda, direkten dönen top Lens'in önüne düştü. Bu oyuncunun şutunda meşin yuvarlak Yedlin'e çarparak uzaklaştı.

21. dakikada Balkovec'in sol çaprazdan ortasında müsait durumdaki Roco yakın mesafeden şutunu çekti, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

33. dakikada Emre Akbaba'nın sağdan ortasında Mustafa Muhammed altı pas önünde topa kafayla vurdu, kaleci Viviano meşin yuvarlağı ayaklarıyla çıkardı.

Aynı dakikada Fernandes'in ceza sahası dışından şut denemesinde savunmaya çarpan top, ceza sahası içi sol çaprazda Babel'in önünde kaldı. Hollandalı oyuncunun şutunda, meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

44. dakikada Balkovec'in sol çaprazdan ortasında altı pastaki Roco kafayla topu arkaya aşırttı. Ndao, önüne düşen meşin yuvarlağa sert bir şekilde vurdu ancak kaleci Muslera topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

59. dakikada Fatih Karagümrük öne geçti. Soldan ceza sahası içine giren Salibur'un şutunda Muslera'nın çeldiği top, Ndao'nun önüne düştü. Bu oyuncunun müsait durumdaki vuruşunda top ağlarla buluştu: 0-1.

62. dakikada Galatasaray beraberliği yakaladı. Fernandes, ceza sahası önünde Koray Altınay'dan kaptığı topu Babel'e gönderdi. Hollandalı oyuncu ceza sahası içinde rakibini geçerek altı pas önünde şutunu çekti ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1.

82. dakikada Ömer Bayram'ın soldan kullandığı serbest vuruşta Mustafa Muhammed topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

86. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Kerem Aktürkoğlu, Balkovec'in müdahalesiyle yerde kaldı. Penaltı noktasını gösteren hakem Ali Palabıyık, Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısıyla pozisyonu tekrar izledi ve penaltıyı iptal etti.

90+3. dakikada Sobiech'in pasında defansın arkasına sarkan Balkovec, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda şutunu çekti, kaleci Muslera topu çeldi.

Karşılaşma 1-1 sona erdi.

Stat: Türk Telekom

Hakemler: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Erdinç Sezertam

Galatasaray: Muslera, Yedlin (Dk. 28 Şener Özbayraklı), Donk, Marcao, Ömer Bayram, Etebo (Dk. 83 Kerem Aktürkoğlu), Fernandes, Emre Akbaba (Dk. 68 Emre Kılınç), Oğulcan Çağlayan (Dk. 68 Feghouli), Babel, Mustafa Muhammed (Dk. 83 Luyindama)

Fatih Karagümrük: Viviano, Koray Altınay (Dk. 90 Mevlüt Erdinç), Roco, Zukanovic, Balkovec, Efe Tatlı (Dk. 68 Hedenstad), Bertolacci (Dk. 59 Aksel Aktaş), Ndao, Jimmy Durmaz, Lens (Dk. 59 Salibur), Sobiech

Goller: Dk. 59 Ndao (Fatih Karagümrük), Dk. 62 Babel (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 79 Donk (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 15 Mustafa Muhammed, Dk. 41 Emre Akbaba, Dk. 84 Babel, Dk. 90 Fernandes (Galatasaray), Dk. 57 Roco, Dk. 70 Viviano (Fatih Karagümrük)

PSG, Strasbourg'u farklı geçti

Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Paris Saint-Germain (PSG), Strasbourg'u 4-1 mağlup etti.

Ligue 1'in 32. haftasında PSG, Strasbourg deplasmanındaydı.

Son şampiyonun gollerini 16. dakika Kylian Mbappe, 27. dakikada Pablo Sarabia, 45. dakikada Moise Kean ve 71. dakikada Leandro Paredes attı. Ev sahibi Strasbourg'un golü ise 63. dakikada Dion Sahi'den geldi.

Bu galibiyetle puanını 66'ya çıkaran PSG, lider Lille'in 3 puan arkasında ikinci sıradaki yerini korudu.

Liverpool geriden geldi

İngiltere Premier Lig'de Aston Villa karşısında 1-0 geriye düşen Liverpool sahasında 2-1 kazanarak üç puanın sahibi oldu.


Hafta arasında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'e 3-1 mağlup olan Liverpool, Premier Lig'de Aston Villa'yı konuk etti.

Jürgen Klopp'un ekibi geriye düştüğü maçta son dakikada bulduğu golle kazandı ve yaralarını sardı.

Aston Villa 43. dakikada Ollie Watkins ile 1-0 öne geçerken Anfield'da ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.

57. dakikada 1-1'lik eşitliği yakalayan Liverpool kalan bölümde baskıyı artırırken golü de 90+1'de buldu. Trent Alexander-Arnold'ın golü sonucu belirledi ve Liverpool 2-1 kazandı.

Bu sonucun ardından Liverpool 52 puana yükseldi ve ilk dört şansı için umudunu sürdürdü. Aston Villa ise 44 puanda kaldı.

Alexander Sörloth açıldı!

Eski Trabzonsporlu Alexander Sörloth, takımı RB Leipzig'in Bundesliga’nın 28. haftasında Werder Bremen'i deplasmanda 4-1 yendiği maça damgasını vurdu. 

RB Leipzig, 23. dakikada Dani Olmo, 32. ve 41. dakikalarda Alexander Sorlöth’un golleriyle ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı.

Werder Bremen, 61. dakikada Milot Rashica’nın penaltıdan attığı golle skoru 3-1 yaptı.

Leipzig, 63. dakikada Marcel Sabitzer ile bir gol daha buldu ve karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı.

RB Leipzig forması giyen Alexander Sörloth, Bundesliga'daki son beş maçında beş gole doğrudan katkı sağladı.

Bu sezon RB Leipzig formasıyla bir Bundesliga maçında iki gol atan ilk oyuncu Alexander Sörloth oldu.

RB Leipzig, 60 puanla ligde ikinci sırada bulunuyor. Werder Bremen ise 30 puanla 13. sırada yer alıyor.

Bundesliga’da bugün oynanan diğer karşılaşmalarda Eintracht Frankfurt sahasında Wolfsburg’u 4-3 mağlup ederken, Hertha Berlin-Borussia Mönchengladbach müsabakası 2-2 sona erdi.

Bayern Münih evinde Union Berlin'e takıldı

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) Bayern Münih-Union Berlin maçı 1-1 sona erdi.

Lider Bayern Münih, Bundesliga’nın 28. haftasında Allianz Arena’da Union Berlin’i konuk etti.

İlk yarısı golsüz berabere tamamlanan karşılaşmada Bayern Münih, 68. dakikada Jamal Musiala’nın golüyle 1-0 öne geçti.

Bu gole başkent ekibi 86. dakikada Marcus Ingvartsen ile cevap verdi ve karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı.

Bayern Münih, 65 puanla liderliğini sürdürdü.

Union Berlin ise 40 puan ve maç fazlasıyla 7. sırada yer alıyor.

 

Karadeniz derbisinde gol sesi çıkmadı

Süper Lig'in 34. haftasında, Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor ile Trabzonspor 0-0 berabere kaldı.

Süper Lig'in 34. haftasında Çaykur Rizespor, Trabzonspor'u konuk etti.

Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan ve Cüneyt Çakır düdük çaldığı müsabaka, başladığı gibi 0-0 bitti.

Bordo-mavili ekipte Vitor Hugo, 86. dakikada ikinci sarı kart sonrası gördüğü kırmızı kartla oyundan ihraç edildi ve takımını 10 kişi bıraktı.

Ligde üst üste 3. beraberliğini alan Trabzonspor, puanını 58'e çıkarttı ve 4. sıradaki yerini korudu. Galibiyet hasreti, rakibi gibi üç maça çıkan Çaykur Rizespor ise 36 puana ulaştı ve 13. sırada konumlandı.

İki ekip arasında, ligin ilk yarısında Trabzon'da oynanan karşılaşma, 2-1'lik Trabzonspor üstünlüğüyle son bulmuştu. 

MAÇTAN DAKİKALAR

12. dakikada Boldrin'in sağ çaprazda rakibinden sıyrıldıktan sonra yaklaşık 30 metreden yaptığı vuruşta, top kaleci Uğurcan Çakır'da kaldı.

24. dakikada kazanılan köşe vuruşunda sağ taraftan Baker'in ortasında iyi yükselen Hugo'nun kafa vuruşunda, kaleci Tarık Çetin'in kaleye yönelen meşin yuvarlağı son anda tokatladı, boşta kalan topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

31. dakikada defansın uzaklaştırmak istediği topa ceza yayı üzerinde Marlon'un vuruşunda, kaleci Tarık Çetin'in, soluna uzanarak çeldiği meşin yuvarlak Bakasetas'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun arka direğe aşırtma vuruşunda kaleci Tarık Çetin, bu kez doksan tabir edilen yere uzanarak topu kornere gönderdi.

35. dakikada savunmanın hatasından yararlanan Bakasetas'ın ceza yayı üzerinde yerden vuruşunda, kaleci Tarık Çetin yatarak topu kornere çeldi.

38. dakikada kazanılan köşe vuruşunda Boldrin'in ön direğe ortasında, Samudio'nun kafa vuruşunda, kaleye paralel giden top az farkla yandan auta çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

52. dakikada Boldrin'in ara pasında sağ taraftan ceza sahası içerisine giren Baiano'nun yerden vuruşunda, top yandan dışarı çıktı.

56. dakikada Boldrin, ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta, sol köşeye giden topu kaleci Uğurcan Çakır, uzanarak kontrol etti.

58. dakikada sağ taraftan Yusuf Sarı'nın ortasında iyi yükselen Djaniny'in kafa vuruşunda, yerden seken topu direk dibinde kaleci Tarık Çetin kornere çeldi.

68. dakikada Marlon'un sol taraftan ceza sahası içerisine ortasında, Abdulkadir Parmak'ın kafa vuruşunda kaleci Tarık Çetin yatarak topa sahip oldu.

84. dakikada Baker'in yaklaşık 30 metreden sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti.

90+1. dakikada defansın uzaklaştırmak istediği topa yaklaşık 30 metreden Dokovic'in sert şutunda, üst direğe çarpan meşin yuvarlak oyun alanına geri döndü.

Karşılaşma, golsüz beraberlikle tamamlandı.

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Çaykur Rizespor: Tarık Çetin, Moroziuk, Selim Ay, Talbi, İsmail Köybaşı, Dokovic, Yasin Pehlivan (Dk. 80 Michalak), Baiano (Dk. 60 Sabo), Samudio (Dk. 88 Fernando), Boldrin (Dk. 89 Abdullah Durak), Skoda (Dk. 60 Remy)

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Hüseyin Türkmen, Edgar, Hugo, Marlon, Flavio, Baker, Abdulkadir Parmak (Dk. 82 Berat Özdemir), Bakasetas, Yunus Mallı (Dk. 28 Yusuf Sarı - Dk. 89 Hosseini), Djaniny

Kırmızı kart: Dk. 86 Hugo (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 18 Yasin Pehlivan, Dk. 44 Baiano, Dk. 71 Selim Ay, Dk. 77 İsmail Köybaşı (Çaykur Rizespor) Dk. 73 Abdulkadir Parmak (Trabzonspor)

Galatasaray'dan kritik galibiyet (Özet)

ING Basketbol Süper Ligi'nin 28. haftasında alt sıralardan uzaklaşma mücadelesi veren Galatasaray, deplasmanda Pınar Karşıyaka'yı 94-92 mağlup etti.

Karşılıklı basketlerle başlayan müsabakada 6. dakikada 12-10 üstünlük kuran rakibi karşısında 12-0'lık seri yakalayan Pınar Karşıyaka, 9. dakika içinde farkı 10 sayıya çıkardı: 22-12. Ev sahibi ekip periyodu 25-16 önde tamamladı.

İkinci periyoda Göksenin, Motum ve Jackson'ın basketleriyle 15-0'lık seriyle başlayan ve öne geçen Galatasaray, 13. dakikada aradaki farkı 6 sayıya çıkardı: 31-25. Pınar Karşıyaka'nın 33-33 beraberliği yakaladığı periyotta Galatasaray son bölümdeki etkili oyunuyla devreyi 10 sayı farkla 54-44 üstün bitirdi.

Üçüncü periyodun başında Göksenin ve Jackson'ın basketleriyle 24. dakikada aradaki farkı 15 sayıya çıkaran (65-50) Galatasaray, rakibinin aradaki farkı azaltmasına engel olamasa da periyodu 3 sayı farkla 76-73 önde tamamladı.

Pınar Karşıyaka'nın ilk 2 dakikalık bölümde 79-79 beraberliği yakaladığı son periyotta, son 3 dakikaya 86-84 Galatasaray üstünlüğüyle girildi. Sarı-kırmızılı ekip müsabakadan 94-92 galip ayrıldı.

Salon: Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka

Hakemler: Özlem Yalman, Mehmet Şahin, Kaan Büyükçil

Pınar Karşıyaka: Taylor 27, Henry 8, Kennedy 8, Nusret Yıldırım 1, Morgan 27, Metecan Birsen 12, Mahir Ağva 2, Semih Erden 7, Yunus Sonsırma

Galatasaray: Crawford 18, Jackson 17, Göksenin Köksal 18, Motum 17, Marei 15, Eray Aydoğan 3, Jefferson 6, Yiğit Arslan

1. periyot: 25-16

Devre: 44-54

3. periyot: 73-76

5 faulle çıkan: 35.56 Jefferson (Galatasaray)


Manchester City'ye evinde Leeds United şoku

İngiltere Premier Lig'in 31. haftasında Leeds United'ı konuk eden Manchester City, 10 kişi kalan rakibine 2-1 mağlup oldu.

Ligin 31. haftasında, şampiyonluk mücadelesi veren Manchester City, ligde orta sıralarda yer alan Leeds United'ı Etihad Stadı'nda ağırladı.

Kontrataklarla etkili olan Leeds United, 42. dakikada Stuart Dallas'ın ağları sarsmasıyla 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sonuçlandı.

Konuk ekipte Liam Cooper, 45+1. dakikada rakip takımdan Gabriel Jesus'a yaptığı faulün ardından doğrudan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

İkinci devrede ataklarını sıklaştıran Manchester City, 76. dakikada İspanyol oyuncusu Ferran Torres'in golüyle skoru 1-1'e getirdi. Leeds United'da 90+1. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Dallas, kendisinin ve takımının ikinci golüne imza atıp, konuk ekibin mücadeleden 2-1 galip ayrılmasını sağladı.

Manchester City, 74 puanda kalmasına rağmen liderliğini sürdürdü. 45 puanlı Leeds United ise maç fazlasıyla 9. sıraya çıktı.

Hatay'da Diouf - Jahovic düellosu

Süper Lig'in 34. haftasının açılış maçında Atakaş Hatayspor, Göztepe'yi konuk etti. İzmir temsilcisi karşılaşmayı golcü oyuncusu Adis Jahovic'in 'hat-trick'i ile 3-2 kazandı.

Atakaş Hatayspor, Süper Lig'in 34. haftasının açılış maçında Göztepe'yi ağırladı.

Antakya Atatürk Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı konuk ekip Göztepe, Makedon forveti Adis Jahovic'in 30, 38 ve 78. dakikalarda attığı gollerle 3-2 kazanmayı bildi.

Öte yandan ev sahibi Hatayspor'un 64 ve 90. dakikalarda Mame Diouf ile bulduğu goller puan almaya yetmedi.

Bu galibiyetle puanını 46'ya yükselten Göztepe, maç fazlasıyla 9. sıraya yerleşti. Ligdeki 11. mağlubiyetini alan Hatayspor ise 49 puanla 7. sırada kaldı. 

MAÇTAN DAKİKALAR

5’inci dakikada karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı konuk Göztepe'den geldi. Burekovic derinlemesine pasıyla sol kanatta topla buluşan Halil'in vuruşunda kaleci Münir topu kurtardı, Ancak pozisyon için ofsayt bayrağı havaya kalktı.

10’uncu dakikada Hatayspor'un kaptırdığı top sonrası topla buluşan Tripiç sert vurdu, top direğin yanından auta gitti.

28’inci dakikada Traore'nin kaptırdığı top sonrası Jahovic sert vurdu. Top az farkla auta gitti.

30’uncu dakikada savunmadan atılan uzun topa Jahovic hareketlendi. Bir süre topu sürdükten sonra kaleci Münir ile karşı karşıya kalan Jahovic, Münir’in solundan topu ağlara gönderdi: 0-1.

38’inci dakikada sağ kanattan gelişen Göztepe atağında Gassama şık hareketlerle içeriye sokuldu. Gassama’nın altı pas içerisine çevirdiği topa ön direkte dokunan Jahovıc kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 0-2.

Karşılaşmasının ilk yarısı, 2-0 konuk ekip Göztepe’nin üstünlüğü ile sona erdi.

55'inci dakikada Gelişen Hatayspor atağında sol çaprazda topla buluşan Boupendza nefis hareketlerle Alpaslan’dan sıyrılarak vuruşunu yaptı top yandan auta gitti.

64’üncü dakikada Atakaş Hatayspor sağ kanattan korner kazandı. Traore’nin kullandığı kornerde arka direkte çok iyi yükselen Diouf güzel bir kafa vuruşuyla topu Göztepe filelerine gönderdi: 1-2.

66'ıncı dakikada gelişen Atakaş Hatayspor atağında defansın arkasına atılan topla buluşan Boupendza Alpaslan’ın müdahalesi sonrası yerde kaldı. Hakem Erkan Özdamar penaltı noktasını gösterdi ancak yardımcı hakem Boupendza’nın pozisyonunun ofsayt olduğu gerekçesiyle bayrağını kaldırdı.

79’uncu dakikada sol kanattan gelişen Göztepe atağında Burekovic ceza alanı içine ortaladı Jahovic kafa vuruşuyla bir kez daha Hatayspor ağlarını havalandırarak hat-trick yaptı: 1-3.

90’ıncı dakikada sol kanattan gelişen ev sahibi atağında oyuna sonradan giren Muhammet Mert’in ortasında Diouf bir kez daha çok iyi yükselerek topu Göztepe ağlarına yolladı: 2-3.

Maçın kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Göztepe deplasmanda Hatayspor’u 2-3 mağlup etti.

Atakaş Hatayspor: 2 - Göztepe: 3

Stat:
Antakya Atatürk

Hakemler: Erkan Özdamar, İsmail Şencan, Murat Ergin Gözütok

Atakaş Hatayspor:
Munir, Santos, Mesut Çaytemel, Popov, Yusuf Abdioğlu, Traore, Riberio (Dk. 79 Kamara) , Boupendza, Akintola, Aabid (Dk. 54 Muhammed Mert), Diouf

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Gassama (Dk. 83 Murat Paluli), Alpaslan Öztürk, Atınç Nukan, Burekovic, Soner Aydoğdu (Dk. 90+1 Titi), Tripic (Dk. 70 Esiti), Diabate, Halil Akbunar (Dk. 90+1 Brown Ideye), Nwobodo, Jahovic (Dk. 83 Cherif Ndiaye)

Goller: Dk. 30, Dk. 39 ve Dk. 78 Jahovic (Göztepe), Dk. 64 ve Dk. 90 Diouf (Atakaş Hatayspor)

Sarı kartlar: Dk. 56 Atınç Nukan, Dk. 57 Alpaslan Öztürk, Dk. 73 İlhan Şahin (Yardımcı antrenör), Dk. 82 Esiti, Dk. 85 İrfan Can Eğribayat (Göztepe), Dk. 90+4 Akintola Dk. 90+7 Kamara (Atakaş Hatayspor)

Yeni Malatyaspor'da 2 futbolcu daha koronavirüs

Helenex Yeni Malatyaspor tarafından yapılan açıklamada 2 futbolcunun daha koronavirüs testi pozitif çıktığı açıklandı.

Helenex Yeni Malatyaspor'da 2 futbolcu koronavirüse yakalandı. Son vakalar ile birlikte kulüpte vaka sayısı 10'a yükseldi.
Helenex Yeni Malatyaspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, Nurettin Soykan Tesisleri'nde yapılan rutin kovid-19 testlerinde 2 futbolcunun sonucunun pozitif çıktığı açıklandı. Daha önce de 6 futbolcu ve 2 kulüp çalışanı koronavirüs olurken kulüpteki vaka sayısı 10'a yükseldi. Evlerindeki izolasyon sürecinin ise devam ettiği belirtildi.

THY Euroleague'de 34. Haftanın MVP’si Sasha Vezenkov

Yunanistan temsilcisi Olympiakos'ta forma giyen Sasha Vezenkov, THY Euroleague'de 34. haftanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. 

Organizasyondan yapılan açıklamaya göre, Olympiakos'un konuk ettiği Rusya ekibi Khimki'yi 82-75 yendiği maçta 31 verimlilik puanıyla oynayan Vezenkov, haftanın MVP'si unvanına layık görüldü.

Bu sezon ikinci kez MVP seçilen 25 yaşındaki basketbolcu, mücadeleyi 20 sayı, 11 ribaunt, birer asist ve top çalmayla tamamlayarak takımının galibiyetinde öne çıkmıştı.


Real Madrid'in koronavirüs zararı 4 günde 15 milyon Euro

La Liga takımlarından Real Madrid, koronavirüs nedeniyle 4 günde 15 milyon Euro kayıp yaşamak üzere.

Dünyanın en büyük kulüpleri arasında yer alan Real Madrid, koronavirüs nedeniyle zarar etmeye devam ediyor. Eflatun-Beyazlılar sadece 4 günde 15 milyon Euro kayıp yaşamak üzere.

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Liverpool'u hafta içi konuk eden başkent temsilcisi, bu akşam sahasında Barcelona ile karşılaşacak. Pandemi nedeniyle stadyuma taraftar alınmayan karşılaşmalar için başkent temsilcisi yüksek miktardaki maç günü gelirlerinden oldu.

Kovid-19 salgını yaşanmasaydı Eflatun-Beyazlı takım, Liverpool ve Barcelona maçlarını 81 bin kişilik Santiago Bernabeu'da oynayacaktı. Madrid ekibinin 2 karşılaşmadan maç günü gelirleri de 15 milyon Euro'yu bulacaktı. Salgın olması ve Real Madrid'in büyük kayıp yaşamasına neden oldu.

Pandemi döneminde Santiago Bernabeu Stadyumu'nu yenileyen Real Madrid, iç saha maçlarını 6 bin kişilik Alfredo Di Stefano Stadyumu'nda oynuyor.

Lille şampiyonluğa koşuyor

Fransa Ligue 1’de şampiyonluğa yürüyen Lille’de milli futbolcular Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Mehmet Zeki Çelik, takımının attığı 53 golün 28’ine direkt etki ederek başarının mimarlarından oldu.

Lille, Ligue 1'in 32. haftasında deplasmanda karşılaştığı Metz'i Türk oyuncular Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'in golleri ile 2-0 mağlup etti. Lille 1 maç fazlayla ligde Paris Saint-Germain’in 6 puan önünde 69 puanla liderlik koltuğunda oturuyor.

Milli futbolcular Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Mehmet Zeki Çelik, hem Lille hem de milli takımın zirvede yer almasında büyük rol oynuyor. Lille, bu sezon Ligue 1'de 53 kez gol sevinci yaşarken, Burak, Yusuf ve Zeki bu gollerin 28’ine katkıda bulundu. 3 futbolcu ligde toplam 19 gol kaydederken, 9 da asist yaptı.

Burak Yılmaz bu sezon Fransız ekibinde 27 resmi maçta görev aldı ve 12 kez rakip fileleri havalandırdı. 35 yaşındaki futbolcu bu gollerin 10'unu ligde, 2'sini de UEFA Avrupa Ligi'nde kaydetti. Burak ligde ayrıca 4 de asist yaptı. Deneyimli futbolcu, A Milli Futbol Takımı’nın 2022 Dünya Kupası Elemeleri’nde de Hollanda'ya karşı hat-trick yaparken, Letonya maçında da 1 gol sevinci yaşadı.

Yusuf Yazıcı’dan 14 gol

Yusuf Yazıcı da Lille’de 42 mücadelede oynadı. 24 yaşındaki futbolcu söz konusu karşılaşmalarda 14 gol, 5 asistlik performans sergiledi. Milli futbolcu 7 golü ligde, 7 golü de UEFA Avrupa Ligi’nde attı. Yıldız futbolcunun ligde 4, Avrupa Ligi’nde de 1 asisti bulunuyor. Başarılı futbolcu ayrıca UEFA Avrupa Ligi'nde bir sezonda en çok gol atan Türk futbolcu oldu.

Lille defansının önemli isimlerinden olan Mehmet Zeki Çelik ise 32 karşılaşmada görev aldı. 24 yaşındaki sağ bek, bu maçlarda 3 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı ve 1 de asist yaptı. Çelik 3 golün 2'sini ligde, 1'ini de UEFA Avrupa Ligi'nde attı.

Tur şansımız nasıl?

THY Avrupa Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Fenerbahçe Beko, CSKA Moskova ile eşleşirken; Anadolu Efes'in rakibi Real Madrid oldu. Peki temsilcilerimizin şansı nasıl? Akın Taş yazdı.

THY Avrupa Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Bayern Münih Barcelona'yı yendi, Türk eşleşmesi gerçekleşmedi. Temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, CSKA Moskova ile eşleşti diğer temsilcimiz Anadolu Efes'in rakibi ise Real Madrid oldu.

Fenerbahçe Beko'ya nazar değdi

Ligin ilk 10 haftası sona erdiğinde 17. sıraya kadar düşen ve aralık ayının ortasında Marko Guduric' in takıma katılması ile art arda uzun galibiyet serileri ile yükselişe geçen Fenerbahçe Beko; hatırlayacağımız üzere normal sezonda son 2 haftaya girilirken ligin en formda ekiplerinden Bayern Münih'i deplasmanda net bir şekilde geçerek ilk 4 sıra yarışı için net bir mesaj vermişti. Ancak kendi evimizde oynadığımız ve ikinci çeyreğe başa baş girdiğimiz lig lideri Barcelona karşısında hiç kimsenin ummadığı ve en son isteyeceği bir şey gerçekleşti. Sezonu MVP olarak bitirmesi muhtemel oyunculardan birisi olan, De Colo ile birlikte takımı sırtlayarak ekibimizi ligin üst sıralarına taşımayı başaran Çek pivot Jan Vesely ayak bileğinden sakatlandı ve maçı bitiremedi. Bu maçın geri kalanında Barcelona, son maçta da Real Madrid takımın pota altındaki bu zafiyetini çok iyi kullandı ve Fenerbahçe Beko sezonu iki şanssız yenilgi ile kapatmış oldu.

Koç Kokoskov'un da Barcelona maçından sonra bahsettiği gibi 'Jan Vesely olmadan oynayan Fenerbahçe Beko, Antetokoummpo olmadan oynayan Milwakee Bucks gibidir' sözü kesinlikle çok yerinde bir tespit. Yani takımın ana omurgasını oluşturan Nando De Colo - Jan Vesely ikilisi olmadan klasik Fenerbahçe Beko oyununu beklemek biraz fazla iyimserlik olur.

Play-off'ları etkileyecek bir diğer ve önemli parametre ise takımın son haftalardaki form grafiğidir. Şüphesiz ki son iki hafta haricinde Fenerbahçe Beko oyunu ile final-four'a göz kırpıyordu ancak Vesely'nin takıma ne zaman döneceği, döndüğünde takıma uyumu, bunlar Fenerbahçe Beko için çok kritik detaylar.

Cska Moskova eşleşmesi

2016 yılında Fenerbahçe Beko ve 2019 yılında Anadolu Efes ile finalde kaybettiğimiz Rus temsilcisi Cska Moskova bu sene oynadığı basketbolla geçmişini arıyor diyebiliriz. Mike James'in kadro dışı bırakılması sonrası yeni bir takım kimyası oturtmaya çalışan Itouidis ve öğrencileri son haftalarda Will Clyburn önderliğinde çok da zor olmayan karşılaşmaları kazansa da; Rus ekibi karşısında Fenerbahçe Beko'nun şansı yok değil. Formda ve sağlıklı bir Fenerbahçe Beko hatırlayacağımız üzere deplasmanda Cska Moskova' yı devirmiş ve rakibine önemli bir mesaj vermişti. Ancak formda bir Vesely olmadan temsilcimizin bu eşleşmeden nasıl çıkacağı bir soru işareti. Umarız ki sarı lacivertli ekibimize Jan Vesely bir an önce formda bir şekilde katılır ve biz de bu olumsuz senaryoyu düşünmek zorunda kalmayız.

Formalite maçında Anadolu Efes Milano'ya kaybetti

Son maç öncesinde 3. sıradaki yeri garanti olan ve ev sahibi avantajını kazanmış olarak Milano deplasmanına çıkan lacivert beyazlı temsilcimiz bu maça olası sakatlıklardan kaçınmak amacıyla geniş rotasyon ile çıktı. Guard olarak TBL'de Buğrahan Tuncer, pivot olarak da Pleiss'a görev veren Ataman'ın kafasında bu maç değil play-off'lar olduğu da aşikardı.

Tıpkı Fenerbahçe Beko gibi ligde Aralık ayında sıçrama yapan temsilcimiz; play-off'lara doğru girilirken rakiplerini farka boğarak geldi. Vitesi artıran temsilcimiz bahis şirketleri tarafından da Barcelona ile birlikte ligin kupayı alması en muhtemel takımı olarak görülüyor.

Anadolu Efes - Real Madrid Eşleşmesi

Henüz birkaç hafta önce Madrid deplasmanında karşılaşan bu iki takımın eşleşmesine göz atacak olursak; temsilcimizin çok zorlanmayacağı ortada. Öyle ki Efes deplasmanda olmasına ve rakibinin play-off mücadelesinin en önemli maçında olmasına rağmen, karşılaşmada rakibini farka boğarak onlara onur kırıcı bir mağlubiyet tattırmıştı.

Rakip takımın keskin şutörü Gabriel Deck'in de NBA yolunu tutacağı ve play-off'larda olmayacağı göz önüne alınırsa Anadolu Efes karşısında bu formsuz ve eksiklerle Real Madrid'in neredeyse hiç şansı yok.

Olası final-four eşleşmesinde 1-8 vs 4-5 ve 2-7 vs 3-6 eşleşmelerinin kazananları birbirleri ile oynayacak. Bu da demek oluyor ki Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko play-off'lardaki rakiplerini elerse yarı finalde karşılaşacak. Umarız her iki temsilcimiz de play-off'ları geçer ve 2019'da olduğu gibi iki Türk takımını birden final-four' da izleme şansımız olur.

Kaynak : TRT SPOR

Marc Marquez MotoGP'ye dönüyor

MotoGP takımlarından Repsol Honda'nın İspanyol pilotu Marc Marquez, 2020 sezonunun tamamı ve bu yılın ilk iki yarışını kaçırmasına neden olan sakatlığı atlattı.

Repsol Honda takımından yapılan açıklamaya göre, sakatlığı yüzünden 9 aydır pistlerden uzak kalan 28 yaşındaki sürücü, 18 Nisan Pazar günü koşulacak sezonun 3. yarışı Portekiz Grand Prix'sine katılacak.

Geçen sezonun ilk ayağında yaptığı kaza sonucu sağ kolu kırılan Marquez, sonraki yarışlarda da yer alamamış, 2020'nin aralık ayında üçüncü kez ameliyat edilmişti.

Tarihin en iyi motosiklet sürücüleri arasında gösterilen Marquez, 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 ve 2019'da MotoGP'de şampiyonluğa ulaşmıştı.

Fraport TAV Antalyaspor'da 2 koronavirüs vakası

Süper Lig ekiplerinden Fraport TAV Antalyaspor, 1 yönetici ve U19 takımından 1 futbolcusunun Kovid-19 test sonucunun pozitif çıktığını duyurdu. 

Antalya ekibinden yapılan açıklama şöyle:

"FTA Antalyasporumuzda yapılan rutin Covid-19 testleri sonucunda 1 yöneticimiz ve U19 takımımızdan 1 futbolcumuzda pozitif vakaya rastlanmıştır. Yöneticimiz ve futbolcumuz ile ilgili takip ve tedavi sürecine belirlenen protokol çerçevesinde başlanmıştır."

Gençlerbirliği'nde 1 futbolcu pozitif

Gençlerbirliği'nde 1 futbolcunun kovid-19 testi pozitif çıktı. 

Süper Lig'in 34'üncü haftasında yarın MKE Ankaragücü ile karşılaşacak olan Gençlerbirliği'nde 1 futbolcunun kovid-19 testi pozitif çıktı. 

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "MKE Ankaragücü maçı öncesi uygulanan COVİD-19 testlerinde 1 futbolcumuzun test sonucu pozitif çıkmıştır. Futbolcumuzun tedavi, takip ve izolasyon süreci başlatılmıştır."

Jayson Tatum'dan tam 53 sayı (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Boston Celtics, Minnesota Timberwolves'u uzatma sonunda 145-136 yendi.

NBA'e 9 maçla devam edildi. Doğu Konferansı'nda play-off mücadelesi veren Celtics ile lig sonuncusu Timberwolves arasındaki karşılaşma, büyük çekişmeye sahne oldu. Ev sahibi Celtics, 124-124'lük skorla uzatmaya giden maçı, Jayson Tatum'un 53 sayı, 10 ribauntluk performansı sayesinde kazandı.

Kariyerinin en yüksek skoruna ulaşan 23 yaşındaki Tatum, kulüp tarihinde 50 sayı barajını geçen en genç oyuncu oldu. Marcus Smart 24 sayı, 8 asist, 6 ribaunt, Jaylen Brown da 26 sayı, 5 ribauntla galibiyette önemli rol oynadı.

Timberwolves'ta Karl-Anthony Towns 30 sayı, 12 ribaunt, 7 asist, D'Angelo Russell 26 sayı, 8 asist ve Anthony Edwards 24 sayı, 5 ribaunt, 5 asist üretti.



LaVine'in 50 sayısı Bulls'a yetmedi

Atlanta Hawks-Chicago Bulls maçına, Trae Young ile Zach LaVine'in düellosu damga vurdu. Young'ın 42 sayı, 9 asist, 8 ribauntluk katkı yaptığı Hawks, 50 sayı, 8 ribaunt, 5 asistle oynayan LaVine'in takımı Bulls'u 120-108 mağlup etti.

Müsabakanın ilk yarısını 39 sayıyla tamamlayan LaVine, Kobe Bryant (42) ve Klay Thompson'ın (40) ardından son 25 sezonda soyunma odasına en fazla sayıyla giden oyuncu oldu.

Ev sahibi Hawks'ta Clint Capela 22 sayı, 10 ribaunt, Danilo Gallinari 20 sayı, 6 ribaunt üretti. Bulls'ta ise Nikola Vucevic 25 sayı, 10 ribauntla "double double" yaptı.



Furkan'dan Pelicans potasına 12 sayı

Doğu Konferansı'nda liderlik yarışı içindeki Philadelphia 76ers, New Orleans Pelicans deplasmanından 101-94 mağlup ayrıldı.

Pelicans'ı galibiyete, 37 sayı, 15 ribaunt, 8 asistle "double double"a imza atan Zion Williamson taşıdı.

76ers'ta Tobias Harris 23 sayı, 7 ribaunt, Joel Embiid 14 sayı, 9 ribaunt ve Furkan Korkmaz 12 sayı, 2 ribaunt, 2 asistle mücadele etti.



Sonuçlar

Orlando Magic-Indiana Pacers: 106-111

New York Knicks-Memphis Grizzlies: 133-129 (uzatmada)

Boston Celtics-Minnesota Timberwolves: 145-136 (uzatmada)

Atlanta Hawks-Chicago Bulls: 120-108

New Orleans Pelicans-Philadelphia 76ers: 101-94

Milwaukee Bucks -Charlotte Hornets: 119-127

Denver Nuggets-San Antonio Spurs: 121-119

Golden State Warriors-Washington Wizards: 107-110

Los Angeles Clippers-Houston Rockets: 126-109

Şimdi neredeler? Pablo Aimar

Döneminin başarılı 10 numaralarından olan ve adı Türk kulüpleriyle de sıkça anılan 41 yaşındaki Arjantinli eski futbolcu Pablo Aimar şu anda nerede, ne yapıyor?

1996 yılında altyapısından yetiştiği Arjantin'in köklü kulübü River Plate ile profesyonel kariyerine başlayan Aimar, 5 yıl boyunca ülkesinde başarıyla top koşturdu. 2001 kış transfer döneminde rekor bir ücretle Valencia'nın yolunu tutan Arjantinli yıldız, hünerlerini uzun yıllar La Liga'da sergiledi. Valencia sonrası Zaragoza'da da forma giyen Aimar, 2008 yazında Benfica'ya imza attı. Portekiz macerası sonrası kısa bir süre Darul Tazim ile Malezya Ligi'ni de deneyimleyen başarılı isim, son olarak River Plate'ye geri dönerek profesyonel kariyerine başladığı yerde futbolu bıraktı.

Futbolu bıraktıktan sonra yeşil sahalarda görev almaya devam eden Aimar, sırasıyla Arjantin U17 ve U20 takımlarını çalıştırdı. Aimar şu anda Arjantin milli takımı teknik direktörü Lionel Scaloni'nin yardımcılığını yapıyor.

Pınar Karşıyaka'da 4 kişinin daha Kovid-19 testi pozitif çıktı

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka'da 4 kişinin daha yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı bildirildi.

Pınar Karşıyaka'dan yapılan açıklamada, bugünkü Galatasaray maçı öncesi gerçekleştirilen testlerde 2 oyuncu, 1 yardımcı antrenör ve 1 sağlık ekibi personelinin sonucunun pozitif çıktığı belirtildi.

Bu kişilerin, daha önce Kovid-19 testleri pozitif sonuçlanan 2 yardımcı antrenör gibi izolasyonlarının sağlandığı kaydedildi.

Japonya'da Türk kızı Durna olimpiyat meşalesini taşıdı

Japonya'nın Wakayama eyaletinin Kuşimoto ilçesinde yaşayan Durna Özkaya, kente uğrayan Tokyo Olimpiyatları meşalesini taşıdı.

Olimpiyat meşalesini taşımak için yaptığı başvurunun kabul edilmesinin ardından Özkaya, meşalenin Kuşimoto ilçesine gelmesini bekledi.

Meşale taşıyıcılarının giydiği beyaz üniformayı giyen Özkaya, meşaleyi Tokyo Olimpiyatları Organizasyon Komitesi yetkilisinden ilçe sahilinde teslim aldı.

Komite yetkilisinin meşaleyi tutuşturmasının ardından verdiği komutla Türk kızı Özkaya, elinde tuttuğu meşaleyle 200 metre mesafeli koşusuna başladı.

Sahil hattı boyunca kendisini ilgiyle izleyen, Türk ve Japon bayraklarını sallayan kent halkının, kendisine yönelik alkışlarına Özkaya, "teşekkür ederim" ifadesiyle karşılık verdi.

"Elinden geleni yap ve başar" anlamına gelen Japonca "ganbare" ifadesini sıkça tekrarlayan seyirciler, cep telefonlarıyla Özkaya'nın meşaleyi taşımasını kayıt altına aldı.

Ulusal basın temsilcileri Kuşimoto sahili boyunca süren koşuyu ilgiyle takip etti. Kamu yayıncısı NHK de meşale turu ve Özkaya'nın koşusunu haberleştirdi.

Olimpiyatların sembolü kabul edilen meşalenin ülke geneli gezisi 25 Mart’ta Fukuşima'da başlamıştı. Meşale gezisi 23 Temmuz’da Tokyo’daki Olimpiyat Stadı’nda son bulacak.

Daha önce 24 Temmuz-9 Ağustos 2020'de yapılması planlanan ve salgın nedeniyle ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'de düzenlenmesi kararlaştırılmıştı.

THY Euroleague 2020-2021 Sezonu 34. Hafta Maç Özetleri

8 Nisan 2021 Perşembe

20:00 CSKA Moskova - LDLC ASVEL: 88-70


20:00 Zalgiris Kaunas - Panathinaikos OPAP: 93-78


20:45 Fenerbahçe Beko - Real Madrid: 67-93


21:00 Alba Berlin - Kızıl Yıldız mts: 81-58


22:00 Valencia BC - TD Systems Baskonia: 86-81


9 Nisan 2021 Cuma

20:00 Zenit St. Petersburg - Maccabi Playtika Tel Aviv: 86-69


21:00 Olympiakos - Khimki Moskova: 82-75


21:45 AX Armani Ex. Olimpia Milano - Anadolu Efes: 98-75


22:00 FC Barcelona Lassa - Bayern Münih: 72-82


THY Euroleague'de Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'nun play-off'taki rakipleri belli oldu

THY Euroleague'de Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'nun play-off'taki rakipleri belli oldu.

THY Euroleague'in 34. hafta ve normal sezonun son maçında Bayern Münih deplasmanda Barcelona'yı mağlup etti.

Bu sonucun ardından normal sezonu 3. sırada tamamlayarak ev sahibi avantajını yakalayan Anadolu Efes'in rakibi Real Madrid oldu.

Ergin Ataman'ın ekibi normal sezonda İstanbul'daki maçta Real Madrid'e 73-65 kaybetmiş, İspanya'da 108-83 kazanmıştı.

20 galibiyetle 7. sırada yer alan Fenerbahçe Beko ise play-off'ta CSKA Moskova ile eşleşti. Sarı-lacivertliler, Rus ekibine İstanbul'da 78-77 kaybetmiş, deplasmanda 89-83'lük skorla kazanmıştı.

THY EUROLEAGUE'DE PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ

    Barcelona - Zenit/Valencia**
    CSKA Moskova - Fenerbahçe Beko
    Anadolu Efes - Real Madrid
    Olimpia Milano - Bayern Münih

**Zenit, 12 Nisan Pazartesi günü erteleme maçında Panathinaikos'u yenerse adını play-off'a yazdıracak, kaybetmesi halinde yerini Valencia Basket'e kaptıracak.

20 Nisan-5 Mayıs tarihlerinde oynanacak play-off çeyrek final serisinde toplam 3 galibiyete ulaşacak ekipler Final Four'a yükselecek.
 

5. kez iki Türk takımı aynı anda play-off'ta

2001 yılında tek isim altında oynanmaya başlanan THY Euroleague'de Türkiye, 5. kez en az iki takımla play-off'a kalmayı başardı.

Türk takımlarından Ülker ve Anadolu Efes, 2004-2005'te play-off'a kadar geldi. 2016-2017 sezonunda ise Darüşşafaka, Fenerbahçe ile Anadolu Efes aynı anda çeyrek finale kaldı. Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko ise 2014-2015 ve 2018-2019'dan sonra bu sezon da aynı başarıyı tekrarlayarak play-off'a birlikte kaldı.
 

Şampiyon Almanya'da belli olacak

THY EuroLeague'de Final Four heyecanı, bu sezon Almanya'da yaşanacak.

Almanya'nın Köln kentinde yapılacak Final Four'da takımlar, 28-30 Mayıs'ta şampiyonluk mücadelesi verecek.

1988 yılında geçilen Final Four organizasyonuna Köln, ilk kez ev sahipliği yapacak. Köln, daha önce 1982'de İtalyan ekibi Squibb Cantu'nun Maccabi Tel Aviv'i 86-80 yenerek şampiyon olduğu final maçının ev sahipliğini üstlenmişti.

Final Four organizasyonu ise Almanya'da 5. kez düzenlenecek. Daha önce 1989 ve 1999'da Münih'te, 2009 ve 2016'da ise başkent Berlin'de Final Four yapılmıştı.

THY Euroleague 34. hafta maç sonuçları ve puan durumu

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu THY Euroleague'de 2020-2021 sezonunda 34. hafta maçları oynandı ve normal sezon sona erdi.

34. hafta maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

8 Nisan 2021 Perşembe

20:00 CSKA Moskova - LDLC ASVEL: 88-70

20:00 Zalgiris Kaunas - Panathinaikos OPAP: 93-78

20:45 Fenerbahçe Beko - Real Madrid: 67-93

21:00 Alba Berlin - Kızıl Yıldız mts: 81-58

22:00 Valencia BC - TD Systems Baskonia: 86-81

9 Nisan 2021 Cuma

20:00 Zenit St. Petersburg - Maccabi Playtika Tel Aviv: 86-69

21:00 Olympiakos - Khimki Moskova: 82-75

21:45 AX Armani Ex. Olimpia Milano - Anadolu Efes: 98-75

22:00 FC Barcelona Lassa - Bayern Münih: 72-82

Puan Durumu 

Group Regular SeasonWLPTS+PTS-+/-
1. Barcelona (Play-off) 24 10 2706 2469 237
2. CSKA Moskova (Play-off)
23 10 2724 2576 148
3. Anadolu Efes (Play-off) 22 12 2838 2604 234
4. AX Armani Exchange Milano 21 13 2720 2599 121
5. Bayern Münih (Play-off) 21 13 2633 2599 34
6. Real Madrid (Play-off) 20 14 2667 2593 74
7. Fenerbahçe Beko (Play-off) 20 14 2661 2679 -18
8. Zenit St Petersburg 19 14 2558 2464 94
9. Valencia Basket 19 15 2762 2743 19
10. TD Systems Baskonia Vitoria-Gasteiz 18 16 2742 2619 123
11. Zalgiris Kaunas 17 17 2630 2645 -15
12. Olympiakos 16 18 2628 2674 -46
13. Maccabi Playtika Tel Aviv 14 20 2608 2642 -34
14. LDLC ASVEL Villeurbanne 13 21 2590 2714 -124
15. ALBA Berlin 12 22 2652 2790 -138
16. Panathinaikos OPAP 11 21 2487 2577 -90
17. Kızıl Yıldız mts 10 24 2499 2684 -185
18. Khimki Moskova 4 30 2616 3050 -434

 THY EUROLEAGUE'DE PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ

    Barcelona - Zenit/Valencia**
    CSKA Moskova - Fenerbahçe Beko
    Anadolu Efes - Real Madrid
    Olimpia Milano - Bayern Münih

**Zenit, 12 Nisan Pazartesi günü erteleme maçında Panathinaikos'u yenerse adını play-off'a yazdıracak, kaybetmesi halinde yerini Valencia Basket'e kaptıracak.

THY Euroleague'de Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'nun play-off'taki rakipleri belli oldu

Lille, Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'in gollerleriyle kazandı

Fransa Birinci Futbol Ligi'nin (Ligue 1) 32. haftasında Lille, deplasmanda milli futbolcular Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'in kaydettiği gollerle Metz'i 2-0 mağlup etti.

İlk yarının golsüz berabere bittiği maçın 60. dakikasında sahneye çıkan Burak Yılmaz'ın meşin yuvarlağı filelerle buluşturmasıyla Lille 1-0 öne geçti.

Zeki Çelik'in 89. dakikada attığı golle Lille karşılaşmayı 2-0 kazandı. Milli futbolcular, Lille takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

Lille'de forma giyen milli futbolcular Burak Yılmaz ve Zeki Çelik, 90 dakika sahada kalırken, Yusuf Yazıcı yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanması nedeniyle kadroda yer almadı. 

Lider Lille, puanını 69'a yükseltirken, Metz 42 puanda kaldı.

9 Nisan 2021 Cuma

Melissa Vargas’ın Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık İşlemleri Tamamlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da bulunan Vahdettin Köşkü'nde Türkiye Voleybol Federasyonu’nu kabul etti. Heyette bulunan Küba vatandaşı ve Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Melissa Teressa Vargas Türk vatandaşlığına geçti, Vargas bundan sonra milli takım için de ter dökecek.

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun, Fenerbahçe Opet’in Kübalı oyuncusu Melissa Teresa Vargas Abreu’nun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını alması konusunda yapmış olduğu başvuru onaylandı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Melissa Vargas’a TC Kimlik Kartı’nı takdim etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Vahdettin Köşkü’ndeki makamında gerçekleşen kabul organizasyonuna, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, geçirmiş olduğu kovid-19 rahatsızlığı nedeniyle karantina sürecinin devam etmesi sebebiyle katılamadı. Kabul organizasyonunda, Türkiye Voleybol Federasyonu’nu, TVF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Mert Üçoklar temsil etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın hastalık konusuna yakın ilgi alaka göstererek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, voleybolun destekçisi olduğunu ve her zaman voleybola destek vereceğini de iletti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli Takım organizasyonları başlamadan önce Milli Takım oyuncularının tamamının kovid-19 aşılarının yapılacağının da müjdesini verdi.

T.C. Vatandaşlığı’na geçme işlemleri tamamlandığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Melissa Vargas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, kendisine duyulan güvenden mutlu olduğunu, A Milli Kadın Voleybol Milli Takımı formasını giymek için sabırsızlandığını ve Türk Milli Takımı için elinden gelenin en iyisini yapacağını ifade etti.

Törende Fenerbahçe Spor Kulübü’nü temsilen Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Beyazıt da yer alırken, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından ‘Son 10 Yılın En İyi 100 Oyuncusu’ listesine seçilen Fenerbahçe Opet’in milli oyuncuları Eda Erdem Dündar ve Naz Aydemir Akyol’u da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kutladı. Milli oyuncularımız da 2021 voleybol yılında kendilerini zorlu bir milli takım dönemi beklediğini, Milletler Ligi, Tokyo Olimpiyatları ve Avrupa Şampiyonası’nı organizasyonlarında ülkemize yakışır sonuçlar alacaklarını belirttiler.

Milli sporcularımızın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Takım organizasyonları öncesi A Milli Kadın Voleybol Takımı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelmeyi arzu ettiğini belirtti.

A Milli Erkek Voleybol Milli Takımı Başantrenörü Nedim Özbey ise geçtiğimiz ocak ayında İspanya’da yaşadığı rahatsızlık sonrası kendisiyle yakından ilgilenen, ambulans uçakla Türkiye’ye gelmesini sağlayan ve sonrasındaki tedavisinde de her zaman destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

Tören, Melissa Vargas’ın Erdoğan’a kendi adının yazılı olduğu A Milli Takım formasını takdim etmesiyle sona erdi.

Organizasyon sonrası Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Melissa Vargas’ın Türk vatandaşlığı almasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Uzun süredir uğraştığımız bir konuydu. Son 3 sezondur ülkemizde başarıyla forma giyen Melissa Vargas artık Türk vatandaşlığına geçmiş bulunmakta. Kendisinin en büyük hayali A Milli Takım formasını bir an önce giyebilmek. Türk voleybolu ve Türk sporu adına hayırlı olsun.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, konuyu kendisine ilettiğimiz andan itibaren bizlerle çok yakından ilgilendi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a her konuda olduğu gibi Vargas’ın Türk vatandaşlığına geçmesi konusunda verdiği destek için teşekkürlerimi iletiyorum.Vatandaşlık işlemleri süreci boyunca bizlere destekte bulunan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç’a ve bu süreçte emeği bulunan herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

Yazı-tura ile gelen şampiyonluk

EURO 2020’nin açılış maçında A Milli Takımımız ile karşılaşacak İtalya’nın turnuva tarihindeki tek şampiyonluğunda, “yazı-tura” zaferi yatıyor... Bu ilginç hikayeye birlikte göz atalım.

İlk kez 1960 yılında düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası, Sovyetler Birliği’nin zaferiyle sonuçlanmıştı. 4 yıl sonra İspanya’nın kazandığı turnuva, 1968 yılında, İtalya’nın ev sahipliğinde oynandı.

O dönemlerde Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmak için grup aşamasını geçmeli ve çeyrek final turunda rakibinizi elemeliydiniz. Resmi olarak şampiyona, yarı final müsabakalarıyla başlıyordu.

Eleme gruplarında Romanya, İsviçre ve Güney Kıbrıs’la eşleşen İtalya, Luigi Riva ve Alessandro Mazzola’nın liderliğinde grubunu ilk sırada tamamlamayı başardı. Çeyrek finalde Bulgaristan ile eşleşen ekip, ilk maçı 3-2 kaybetmesine rağmen, Napoli’de oynanan rövanş maçından 2-0’lık zaferle ayrıldı ve finallere katılma başarısı gösterdi.

Yarı final aşamasında İngiltere ile Yugoslavya eşleşmiş, İtalya’nın rakibi ise son iki turnuvanın dominant takımı Sovyetler Birliği olmuştu. Floransa’da oynanan müsabakada İngiltere’yi deviren Yugoslavya, finaldeki rakibini beklemeye başlamıştı.

Napoli’de, o dönemki ismiyle San Paolo Stadyumu’nda karşılaşan İtalya ve Sovyetler Birliği, 90 dakika boyunca birbirlerinin filelerini havalandırmayı başaramadı. Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmadı ve müsabaka 0-0 tamamlandı.

Bu skor, Yugoslavya’nın finaldeki rakibini belirlemeye yetmiyordu. Turnuvanın kuralları, berabere biten müsabakaların seri penaltı atışlarıyla sona ermesi talimatını içermiyordu. Peki, ikinci finalist nasıl belli olacaktı?

Yugoslavya, rakibini futbol tarihinin en ilginç yöntemlerinden biriyle öğrendi.

İtalya-Sovyetler Birliği maçının galibi, yazı-tura atışlarıyla ilan edilecekti. Birbirine üstünlük kuramayan iki ekibin kaderi artık tamamen şansa bağlıydı. Yazı-tura atışını kazanan İtalya, Sovyetler Birliği’ni turnuvanın dışına iterek finale çıkmayı başardı.

8 Haziran günü, Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanan final maçı, Dzalic ve Domenghini’nin karşılıklı golleriyle 1-1 sonuçlanmıştı. UEFA, bu kez metot değiştirdi ve maçın 2 gün sonra, 10 Haziran tarihinde tekrar oynanmasına karar verdi.

Tekrar maçında Luigi Riva ile öne geçen İtalyanlar, Pietro Anastasi’nin golüyle farkı ikiye çıkardı ve son düdüğe kadar skoru korumayı başardı. 2-0’lık galibiyet sonucu “gök mavililer”, 1968 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Bu zafer, İtalya’nın tarihindeki tek Avrupa şampiyonluğunu olma özelliğini koruyor. Futbol tarihine direkt olarak etki eden para atışı, Çizme’ye bu apoleti kazandırmakla birlikte belki de Sovyetler Birliği’nin ikinci, Yugoslavya’nın ilk ve tek şampiyonluk hayallerini suya düşüren etmen oldu.

Avrupa Şampiyonalarında bir daha para atışı ile skor tayin edilmedi. 1976 yılında, 2-2’lik beraberlikle son bulan Çekoslavakya-Batı Almanya mücadelesi, penaltı atışları uygulamasıyla sona erdi. Şampiyonluk penaltısını atan Antonin Panenka, futbol literatürüne“Panenka penaltısı” olarak geçecek vuruşuyla ülkesini şampiyonluğa götürmeyi başardı.
 

Kaynak : Alperen Doğan / TRT SPOR

 

Anadolu Efes Normal Sezonu Mağlubiyetle Noktaladı (Özet)

THY Euroleague'de normal sezonu üçüncü sırada tamamlayan Anadolu Efes, son hafta maçında Olimpia Milano'ya 98-75 mağlup oldu.

THY Euroleague'in 34. hafta ve normal sezonun son maçında Anadolu Efes, AX Armani Exchange Milan'a konuk oldu.

Mediolanum Forum'daki ilk çeyreği ev sahibi takım 10 sayı farklı tamamladı.(29-19) İkinci çeyrekte skor üstünlüğünü koruyan Olimpia Milano devreye 49-39 üstünlükle girdi.

Kevin Punter ve Shavon Shields'in skorer oyunuyla üçüncü çeyreği 78-56 geride noktalayan Anadolu Efes maçı da 98-75 kaybetti.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçta Anadolu Efes, rakibine 72-69 mağlup olmuştu.

Anadolu Efes'te Rodrigue Beaubois 15, Chris Singleton 12 sayıyla oynadı. Ev sahibi takımda ise Shavon Shields 19, Kevin Punter 18 sayı ürettti.

**Anadolu Efes'in play-off'taki rakibi Real Madrid oldu.


AXA Sigorta Efeler Ligi Play-Off’ta Finalin Adı Ziraat Bankkart-Fenerbahçe HDI Sigorta Oldu

AXA Sigorta Efeler Ligi Play-Off yarı final serisi üçüncü maçında Arkas Spor’u 19-25, 25-22, 21-25, 29-27, 15-7’lik set sonuçlarıyla 3-2 mağlup eden Fenerbahçe HDI Sigorta, finalde Ziraat Bankkart’ın rakibi oldu.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Ziraat Bankkart ile Fenerbahçe HDI Sigorta arasında olacak final serisi, 12 Nisan Cumartesi günü saat 20.00’de oynanacak maçla başlayacak. Seride 3 galibiyete ulaşan takım şampiyonluğa ulaşacak.

6 Nisan Salı
MAÇ SONUÇLARI SET SONUÇLARI İSTATİSTİKLER
Galatasaray HDI Sigorta – Ziraat Bankkart: 1-3 23-25, 25-16, 20-25, 17-25 Tıklayınız
Arkas Spor –  Fenerbahçe HDI Sigorta: 0-3 15-25, 20-25, 15-25 Tıklayınız
22 Mart Pazartesi
MAÇ SONUÇLARI SET SONUÇLARI İSTATİSTİKLER
Ziraat Bankkart – Galatasaray HDI Sigorta: 3-2 25-19, 22-25, 26-24, 17-25, 15-13 Tıklayınız
Fenerbahçe HDI Sigorta – Arkas Spor: 1-3 23-25, 26-28, 25-14, 26-28 Tıklayınız

AXA Sigorta Efeler Ligi Play-Off Final Etabı Maç Programı Belli Oldu

AXA Sigorta Efeler Ligi Play-Off Final 3./4.lük Etabı Maç Programı Belli Oldu

Fenerbahçe HDI Sigorta finalde

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Fenerbahçe HDI Sigorta, nefesleri kesen maçta Arkas'ı 3-2 mağlup etti ve finalde Ziraat Bankkart'ın rakibi oldu.

AXA Sigorta Efeler Ligi'nde Fenerbahçe HDI Sigorta, Arkas'ı konuk etti. Mücadeleyi 3-2 kazanan sarı-lacivertli ekip, finale yükselerek Ziraat Bankkart'ın rakibi oldu.

İlk seti 25-19'luk skorla üstün tamamlayan Arkas, mücadelede 1-0 öne geçti. İkinci seti 25-22 kazanan Fenerbahçe HDI Sigorta, setlerde durumu 1-1'e getirdi.

Üçüncü seti 25-21 ile kapatan Arkas, 2-1'lik üstünlüğü yakaladı. Nefes nefese geçen dördüncü seti 29-27 önde tamamlayan Fenerbahçe HDI Sigorta, mücadeleyi final setine taşıdı: 2-2

Final setinde rakibini 15-7 ile geçen Fenerbahçe HDI Sigorta, müsabakayı 3-2 kazandı ve finale yükseldi.

İlk maçı 3-1 kaybeden sarı lacivertliler, deplasmanda oynadığı ikinci karşılaşmayı 3-0 kazanarak seride durumu eşitlemişti.

Bu yıl 6. kez karşılaştığı rakibini 5. kez mağlup etmeyi başaran Fenerbahçe HDI Sigorta, final serisinde Ziraat Bankkart'ın karşısına çıkacak.

Kaynak : TRT SPOR