TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

28 Kasım 2020 Cumartesi

Juventus'a Benevento çelmesi

İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 9. haftasında Juventus, konuk olduğu Benevento ile 1-1 berabere kaldı.

Benevento'daki Ciro Vigorito stadında oynanan müsabakanın 21. dakikasında konuk ekip, İspanyol golcüsü Alvaro Morata ile üstünlüğü yakaladı: 0-1.

Ev sahibi Benevento ise 45+3. dakikada Gaetano Letizia ile skorda yeniden dengeyi sağladı ve ilk yarı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıda başka gol olmadı ve mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Bu arada, Juventuslu Morata, 90+7. dakikada doğrudan kırmızı kart gördü.

Karşılaşmanın 1-1 bitmesiyle iki takım da 1’er puana razı oldu. Böylece Juventus, puanını 17’ye çıkartarak, puan tablosunda 5. basamakta kaldı.

Juventus'ta Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo dinlendirildiği için bu maçta forma giymedi.

Bergama Belediyespor’da 4 futbolcu Kovid-19'a yakalandı

Misli.com 3. Lig 4. Grup takımlarından Bergama Belediyespor'da 4 futbolcunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Kulüp başkanı Hasan Canoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sahamızda yarın Bayrampaşa ile oynayacağımız lig maçı öncesinde, teknik heyetimiz ve futbolcularımız ile tesis çalışanlarımıza rutin Kovid-19 testi uygulanmıştır. Yapılan testler sonucu 4 futbolcumuzda pozitif bulguya rastlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Canoğlu, testi pozitif sonuçlanan futbolcuların takip ve izolasyon sürecine ilişkin protokollerin uygulandığını belirtti.

Lexus LS 500h | Test Sürüşü

10 Vitesli Makam Arabası | Lexus LS 500h

Arkadaşlar merhaba, Ümit Erdim ile sürekli video çekiyoruz, biliyorsunuz. Artık bu videoda çıta yükselttik. Siz istediniz, biz getirdik! Konuğumuz Ses Erdim! Nam-ı diğer 'Hacı Abi' ve tabi babası Ümit Erdim ile 10 vitesli makam otomobili Lexus LS 500H'yi inceledik, test ettik. Biz arabayı test ederken yeni Huawei WATCH GT 2 Pro saatim de çekim boyunca nabzımızı, stresimizi ölçerek bize eşlik etti.. Umarım beğenirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum. İyi seyirler! 


Kamera : Can Kaleli 

Kurgu - Montaj : Uğurcan Şahin 

Doğan Kabak

Sivasspor'da koronavirüs vakaları

Süper Lig takımlarından Demir Grup Sivasspor'da 1 futbolcu ve teknik heyetten 2 kişinin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı. 

Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Göztepe maçı öncesi A takım futbolcularımıza, teknik heyetimize ve destek ekibimize bugün kulüp tesislerimizde yapılan Kovid-19 PCR testi sonuçlanmış olup, 1 sporcumuzun ve teknik heyetten 2 kişinin test sonucu pozitif çıkmıştır." ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada, 3 kişinin izolasyon, takip ve tedavi süreçlerine ilgili protokoller doğrultusunda başlandığı belirtildi.

Galatasaray, Rize deplasmanında farklı kazandı

Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray, deplasmanda Çaykur Rizespor'u 4-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılıların Senegalli forveti Mbaye Diagne karşılaşmada hat-trick yaptı.

Çaykur Didi Stadı'nda oynanan mücadelede Çaykur Rizespor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Galatasaray,  Mbaye Diagne(3) ve Taylan Antalyalı'nın golleriyle Rize deplasmanından 4-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla Galatasaray ligde puanını 20'ye yükseltirken, Çaykur Rizespor 12 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada Emre Akbaba'nın ara pasında Oğulcan Çağlayan'ın ceza sahası içi sağ çaprazdan gelişine vuruşunda top üstten auta gitti.

5. dakikada Emre Taşdemir'in sağdan ceza sahası içerisine yerden sert ortasında, kaleci Gökhan Akkan'ın boş durumdaki Diagne'den önde yatarak çeldiği topu defans oyuncusu uzaklaştırdı.

24. dakikada Galatasaray üç net pozisyondan yararlanamadı. Sol taraftan Emre Akbaba'nın ceza sahası içerisine ortasında, iyi yükselen Oğulcan Çağlayan'ın kafa vuruşunda top üst direkten oyun alanına döndü. Diagne'nin vuruşunda kaleci Gökhan Akkan topu çizgiden ayakları ile çıkardı. Pozisyonun devamında Oğulcan Çağlayan'ın ceza sahası çizgisi üzerinde dönerek vuruşunda kaleci Gökhan Akkan, bu kez meşin yuvarlağı kornere çelmeyi başardı.

31. dakikada Feghouli'nin sağdan ceza sahası içerisine ortasında, Diagne'nin penaltı noktasında plase vuruşunda, top kaleci Gökhan Akkan'da kaldı.

33. dakikada Moroziuk'un ceza sahası üzerine uzun pasında Skoda'nın göğsü ile indirdikten sonra vuruşunda top dışarı çıktı.

44. dakikada ceza sahası içerisinde Emre Akbaba ile topa yükselen Melnjak'ın pozisyonunu VAR'dan izleyen Atilla Karaoğlan penaltıya hükmetti.

GOL: 45+2. dakikada Diagne'nin vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Gökhan Akkan'ın koltuk altından filelere gitti: 0-1

Karşılaşmanın ilk yarısı sarı-kırmızılı ekibin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. 

50. dakikada Emre Akbaba'nın sağdan ceza sahası içerisine ortasında, altıpas üzerinde boş pozisyondaki Diagne'den önce Morozuik dokunarak topu kornere çelmeyi başardı.

GOL: 52. dakikada sarı-kırmızılı ekip farkı 2'ye çıkardı. Linnes'in sağdan ceza sahası içerisine ortasında, Emre Akbaba topuk pası ile topu altı pas üzerindeki Diagne'ye aktardı. Bu futbolcunun bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 0-2

74. dakikada Boldrin'in sağdan ceza sahası ortasında, Remy'nin gelişine vuruşunda top üsten auta çıktı.

76. dakikada kalecinin öne çıktığını gören Remy'nin orta saha çizgisi üzerinden vuruşunda Fatih Öztürk yatarak topu kontrol etti.

GOL: 79. dakikada Diagne kendisinin ve takımının üçüncü golünü attı. Emre Kılınç'ın ceza sahası içerisinde defanstan sıyrıldıktan sonra kısa pasında, Diagne'nin bekletmeden vuruşunda top filelere gitti: 0-3

85. dakikada Diagne'nin ara pasında defansın arkasına sarkan Sekidika'nın ceza sahası içerisine girdikten sonra sert şutunda, kaleci Gökhan Akkan topu tokatlayarak kornere çeldi.

GOL: 86. dakikada Moroziuk'un uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza yayı üzerinde önünde bulan Taylan Antalyalı'nın plase vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 0-4

Karşılaşma, sarı-kırmızılı ekibin 4-0 üstünlüğü ile tamamlandı. 

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Serkan Ok, Serkan Çimen

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Moroziuk, Emir Dilaver, Meriah, Melnjak, Abdullah Durak (Dk.64 Onur Bulut), Donsah, Baiano, Samudio (Dk.64 Onur Bulut), Boldrin, Skoda (Dk.64 Remy)

Galatasaray: Fatih Öztürk, Linnes, Donk, Marcao, Emre Taşdemir (Dk.89 Şener Özbayraklı), Taylan Antalyalı, Feghouli, Oğulcan Çağlayan (Dk.78 Sekidika), Emre Kılınç (Dk.89 Kerem Aktürkoğlu), Emre Akbaba (Dk.89 Ömer Bayram), Diagne (Dk.90+2 Ali Yavuz Kol)

Goller: Dk.45+2 (Penaltıdan), 52 ve 79 Diagne , Dk.86 Taylan Antalyalı (Galatasaray)

Kırmızı Kart: Dk.77 Boldrin (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar: Dk.23 Baiano, Dk.45 Emir Dilaver, Dk.45 Melnjak, Dk.63 (Çaykur Rizepsor) Dk.78 Fatih Öztürk (Galatasaray)

Adanaspor'da vaka sayısı 40 oldu

TFF 1. Lig ekibi Adanaspor'dan yapılan açıklamada, "An itibariyle kulübümüzde 29’u futbolcu olmak üzere toplam 40 pozitif vaka bulunmaktadır" denildi.

Adanaspor Kulübü'nde, son yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerinde 30 kişinin sonuçları pozitif çıktı.

Turuncu-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Bugün kulübümüzde yapılan Covid-19 PCR testinde 30 kişi daha pozitif çıkmıştır. Bu kişilerden 21’i futbolcu, 6’sı personel, 1’i teknik ekip olup, yöneticilerimizden Hamza Akgül ve İlhan Sevimli’nin de test sonuçları pozitif çıkmıştır. An itibariyle kulübümüzde 29’u futbolcu olmak üzere toplam 40 pozitif vaka bulunmaktadır. Daha önce pozitif çıkan 2 futbolcumuzun test sonucu negatife dönmüş olup 40 vaka ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nın ve TFF'nin protokolleri kapsamında tedavileri yapılmaya başlanmıştır" denildi.

 

Mahrez coştu, Manchester City farka koştu

İngiltere Premier Lig'de Manchester City, sahasında Burnley'i 5-0 mağlup etti. Mücadeleye "hat-trick" yapan Riyad Mahrez damga vurdu.

İngiltere Premier Lig'in 10. haftasında Manchester City, Etihad Stadı'nda Burnley'i konuk etti.

Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip, 6 ve 22. dakikalarda Riyad Mahrez ile 41. dakikada Benjamin Mendy'in golleriyle ilk yarıyı 3-0 önde kapattı.

66. dakikada Ferran Torres ile farkı 4'e çıkaran Manchester City'de, 69. dakikada bir kez daha sahne alan Mahrez "hat-trick" yaparak maçın skorunu belirledi: 5-0.

Pep Guardiola'nın takımı, bu galibiyetle puanını 15'e yükseltirken, Burnley 5 puanda kaldı.

RB Leipzig evinde sevindi

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Medipol Başakşehir ile aynı grupta yer alan RB Leipzig, Bundesliga’nın 9. haftasında, sahasında Arminia Bielefeld'i 2-1 yendi. RB Leipzig'de Sörloth 72. dakikada kullandığı penaltı atışını gole çeviremedi.

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) 9. hafta heyecanı yaşanıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 5. hafta maçında 2 Aralık Çarşamba günü İstanbul’da Medipol Başakşehir ile karşılaşacak RB Leipzig, sahasında Arminia Bielefeld’i 2-1 yendi.

RB Leipzig’in gollerini 29. dakikada Angelino ve 47. dakikada Christopher Nkunku attı. Arminia Bielefeld’in tek golü 75. dakikada Fabian Klos’tan geldi.

Karşılaşmada ilk 11’de başlayan Trabzonspor’un eksi forveti Alexander Sörloth 72. dakikada kullandığı penaltı atışını gole çeviremedi.

RB Leipzig bu galibiyetle puanını 20’ye çıkardı ve maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi. Arminia Bielefeld ise 4 puanda kaldı.

Bayern Münih, Stuttgart’ı 3 golle geçti

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) Bayern Münih, deplasmanda Stuttgart'ı 3-1 yenerek liderliğini sürdürdü.

Bayern Münih, Bundesliga’nın 9. haftasında Mercedes Benz Arena’da Stuttgart’a konuk oldu.

Stuttgart, 20. dakikada Tanguy Coulibaly’nin attığı golle 1-0 öne geçti. Bayern Münih bu gole 38. dakikada Kingsley Coman ve 45+1. dakikada Robert Lewandowski ile cevap verdi ve müsabakanın ilk yarısı konuk ekibin 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda üstünlüğünü sürdüren Bayern Münih, 87. dakikada Douglas Costa’nın attığı golle karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Bayern Münih, puanını 22’ye çıkararak liderliğini sürdürdü. Stuttgart ise 11 puanla 10. sıraya geriledi.

Köln 18 maç sonra galip, Borussia Dortmund şokta

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) 9. haftasında Borussia Dortmund sahasında Köln’e 2-1 mağlup oldu.

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) 9. haftasında Borussia Dortmund sahasında Köln’e 2-1 mağlup oldu.

Konuk ekibin golleri 9. ve 60. dakikada Ellyes Skhiri’den geldi. Sarı-siyahlı ekibin golünü 74. dakikada Thorgan Hazard kaydetti.

Bu sezon üçüncü mağlubiyetini alan Borussia Dortmund 18 puanda kaldı. 18 karşılaşma sonra ilk galibiyetini alan Köln ise puanını 6’ya çıkardı.

Bundesliga’da oynanan diğer karşılaşmalarda Union Berlin sahasında Eintracht Frankfurt ile 3-3, Augsburg da sahasında Freiburg ile 1-1 berabere kaldı.

Kayserispor'dan koronavirüs açıklaması

Süper Lig ekiplerinden Hes Kablo Kayserispor, iki futbolcusunun koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüzde yapılan Koronavirüs (Covid-19) taramasında 2 futbolcumuzda sonuç pozitif çıkmıştır. TFF ve Sağlık Bakanlığı’nın ilgili izolasyon protokolü titizlikle uygulanmakta ve tedavi süreçleri devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Bandırmaspor'da Kovid-19 pozitif sayısı 19'a yükseldi

TFF 1. Lig ekiplerinden Royal Hastanesi Bandırmaspor'da 4 futbolcunun daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı bildirildi. 

Kulübün sosyal medya hesabından paylaşılan bilgiye göre, bugün yapılan Kovid-19 testlerinde 4 futbolcu ve 1 personelde pozitif bulguya rastlandı.

Takımda Kovid-19'a yakalanan kişi sayısı, 13 futbolcu ve 6 personel olmak üzere 19'a yükseldi.

Bahreyn Grand Prix'sinde pole pozisyonu Hamilton'ın

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 15. yarışı Bahreyn Grand Prix'sine, Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ilk sıradan başlayacak.

Mercedes'in takımlar, Hamilton'ın da pilotlar klasmanında şampiyonluğu garantilediği F1'de, 5,4 kilometrelik Bahreyn Uluslararası Pisti'nde 57 tur üzerinden düzenlenecek yarışın sıralama turları yapıldı.

1.27.264'lük derecesiyle ilk cebin sahibi olan Hamilton, kariyerinin 98. pole pozisyonuna ulaştı.

Büyük Britanyalı sürücünün 0.289 saniye gerisindeki takım arkadaşı Valtteri Bottas ikinciliği, liderin 0.414 saniye arkasındaki Red Bull pilotu Max Verstappen ise üçüncülüğü elde etti.

Bahreyn Grand Prix'si yarın TSİ 17.10'da koşulacak.

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde 18. Hafta Sona Erdi

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde 18. Hafta, bugün oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi.

Haftanın sonuçları şu şekilde:

MAÇ SETLER İSTATİSTİKLER
Solhan Spor – Halkbank: 0-3

15-25, 23-25, 16-25

Tıklayınız
Altekma – Galatasaray HDI Sigorta: 0-3

18-25, 20-25, 20-25

Tıklayınız
Sorgun Bld. – İstanbul BBSK: 3-1 25-21, 24-26, 25-19, 25-23 Tıklayınız
Ziraat Bankkart – Arkas Spor ERTELENDİ 


Bursa B.Şehir Bld. – İnegöl Bld. ERTELENDİ


Arhavi Voleybol – Spor Toto  ERTELENDİ


Afyon Bld. Yüntaş – Haliliye Bld. ERTELENDİ


Fenerbahçe HDI Sigorta – Tokat Belediye Plevne ERTELENDİ


AXA Sigorta Efeler Ligi’nde 19. Hafta, 4 Aralık Cuma günü oynanacak Spor Toto – Sorgun Bld. maçı ile başlayacak.

Puan Durumu

# Takım O G M A V P
1 FENERBAHÇE HDI SİGORTA 16 15 1 45 14 42.000
2 GALATASARAY HDI SİGORTA 16 12 4 43 21 37.000
3 ARKAS SPOR 15 12 3 38 17 35.000
4 HALKBANK 17 11 6 43 22 37.000
5 TOKAT BELEDİYE PLEVNE 15 9 6 35 26 27.000
6 SPOR TOTO 13 8 5 29 19 25.000
7 ZİRAAT BANKKART 11 8 3 26 13 23.000
8 ALTEKMA 16 7 9 29 35 21.000
9 İNEGÖL BLD. 15 7 8 26 31 19.000
10 İSTANBUL BBSK 17 6 11 26 38 19.000
11 SORGUN BLD. 14 5 9 22 32 15.000
12 SOLHAN SPOR 13 5 8 20 30 15.000
13 AFYON BLD. YÜNTAŞ 16 4 12 25 39 14.000
14 BURSA B.ŞEHİR BLD. 12 4 8 15 27 11.000
15 HALİLİYE BLD. 12 4 8 15 29 10.000
16 ARHAVİ VOLEYBOL 16 0 16 4 48 1.000

Beşiktaş'ın derbi kadrosu belli oldu

Süper Lig'in 10. haftasında yarın Fenerbahçe'ye konuk olacak Beşiktaş'ta kamp kadrosu belli oldu.

Beşiktaş'ta kırmızı kart cezalıları Ersin Destanoğlu ve Dorukhan Toköz'ün yanı sıra, Domagoj Vida, Ajdin Hasic, Adem Ljajic ve Gökhan Töre derbi kadrosunda yer almadı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre, teknik direktör Sergen Yalçın tarafından belirlenen kamp kadrosu şu oyunculardan oluştu:

Kaleci: Utku Yuvakuran, Emre Bilgin.

Defans: Fabrice N'Sakala, Valentin Rosier, Francisco Montero, Welinton, Rıdvan Yılmaz, Serdar Saatçı.

Orta saha: Josef de Souza, Oğuzhan Özyakup, Atiba Hutchinson, Necip Uysal, Kartal Yılmaz, Bernard Mensah.

Forvet: Georges-Kevin N'Koudou, Güven Yalçın, Vincent Aboubakar, Cyle Larin, Rachid Ghezzal, Atakan Üner.

İtalya - Kuzey Makedonya maçına Kovid-19 engeli

2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2022) Elemeleri B Grubu'ndaki İtalya-Kuzey Makedonya karşılaşması, Kuzey Makedonya ekibindeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle ertelendi.

Uluslararası Basketbol Federasyonu'ndan (FIBA) yapılan açıklamada, Kuzey Makedonya kafilesindeki 3 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı ve takımın karantinaya alındığı belirtildi.

Bu nedenle, Estonya’nın başkenti Tallinn’de bugün oynanması planlanan İtalya-Kuzey Makedonya maçının ertelendiği kaydedildi.

Karşılaşmanın ne zaman oynanacağına ilişkin kararın, Kuzey Makedonya kafilesine yapılacak ek testlerin ardından verileceği ifade edildi.

Beşiktaş'tan Adem Ljajic açıklaması

Beşiktaş'ta Sırp futbolcu Adem Ljajic'in sağ alt baldır arka adalesinde ağrı hissettiği için yarın oynanacak Fenerbahçe karşılaşmasının kadrosundan çıkarıldığı açıklandı. 

Siyah-beyazlı ekipten yapılan açıklamada, "Futbol Takımımızın bugün gerçekleştirdiği antrenmanda, sağ alt baldır arka adalesinde ağrı hissettiği için çalışmaya devam edemeyen futbolcumuz Adem Ljajic, Fenerbahçe maçı kamp kadrosundan çıkarılmıştır." ifadeleri kullanıldı. 

 Ljajic’in tedavisine, gerekli tetkiklerin yapılmasının ardından sağlık ekibi tarafından başlanacağı belirtildi.

Denizlispor, Başakşehir deplasmanında 3-0'dan geri döndü

Süper Lig'in 10. haftasında küme düşme hattında yer alan Yukatel Denizlispor, 3-0 geriye düştüğü maçta deplasmanda son şampiyon Medipol Başakşehir'le 3-3 berabere kaldı. Son 30 dakikaya 3-0 geride giren Ege ekibi, 90+7'de eşitliği yakaladı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelede uzun süre unutulmayacak anlar yaşandı. Son yarım saate 3-0 önde giren ev sahibi Medipol Başakşehir, 90+7. dakikada yediği penaltı golüyle Yukatel Denizlispor'la 3-3 berabere kaldı.

Karşılaşmaının 11. dakikasında Medipol Başakşehir Norveçli oyuncusu Fredrik Gulbrandsen ile 1-0 öne geçti.

21. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Gulbrandsen, farkı 2'ye yükseltti. Maçın ilk yarısı ev sahibi takımın 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Başakşehir, Senegalli golcü Demba Ba ile 59'da skoru 3-0 yaptı. Ev sahibi ekip, tam "3 puanı cebime koydum" derken konuk Denizlispor, Özer Özdemir ile 62. dakikada farkı 2'ye indirdi: 3-1

Mücadelenin uzatma bölümüne ev sahibi ekip, 3-1 üstün girdi. 90+2'de Hugo Rodallega ile farkı 1'e indiren konuk Yukatel Denizlispor, 90+5. dakikada VAR incelemesi sonrası penaltı kazandı. 90+7. dakikada topun başına geçen Radoslaw Murawski, skora denge getirdi: 3-3

Karşılaşma bu skorla sona erdi.

Dört maçlık galibiyet serisi geçtiğimiz hafta Beşiktaş yenilgisiyle sona eren Medipol Başakşehir, bu hafta da galip gelemedi. Turuncu-lacivertli takım, bu beraberlikle puanını 14'e çıkardı.

Ligde zor günler geçiren ve Ziraat Türkiye Kupası'nda Turgutluspor'a da elenince hafta içinde teknik direktör Robert Prosinecki yollar ayıran Ege temsilcisi ise bu müthiş dönüşü ile zorlu deplasmandan 1 puan çıkardı ve moral depoladı. Denizlispor puanını ise 6'a çıkardı.

Medipol Başakşehir, gelecek hafta deplasmanda Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya gelecek. Yukatel Denizlispor ise sahasında Fenerbahçe ile karşılaşacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Süper Lig'in 10. haftasında oynanan Medipol Başakşehir-Yukatel Denizlispor maçının ilk yarısı ev sahibi takımın 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

GOL: 11. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Orta sahada topla buluşan Chadli, savunmanın arkasına hareketlenen Gulbrandsen'e pasını attı. Norveçli oyuncu ceza sahasına girer girmez sağ çaprazdan şutunu atta ve meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluştu: 1-0.

16. dakikada Denizlispor'un gelişen atağında Bakalorz'un pasıyla sağ kanatta topla buluşan Sagal, Deniz Türüç'ten sıyrılıp ceza sahasına girdi. Dar açıdan şutunu attı, meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacan da kaldı.

19. dakikada Medipol Başakşehir ceza sahasına giren Rodallega'nın şutu, savunmaya çarpıp yükseklik kazandı. Bakalorz yükselen topa kafayı vurdu, meşin yuvarlak üst ağlara gitti.

GOL: 21. dakikada ev sahibi takım farkı 2'ye yükseltti. Visca, savunma arkasına kaçan Gulbrandsen'e pasını gönderdi. Norveçli oyuncu, ceza sahasına girdikten sonra şutunu çekti ve kaleci Pantilimon'un solundan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0.

23. dakikada Gulbrandsen'in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Demba Ba'nın şutunda, top kaleci Patilimon'dan döndü. Boşta kalan topa Mahmut Tekdemir vurdu, meşin yuvarlak yanda auta gitti.

30. dakikada Sagal'ın pasıyla Medipol Başakşehir ceza sahasında topla buluşan Rodallega'nın dönerek şutunda, kaleci Volkan Babacan iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.

Mücadelenin ilk yarısı ev sahibi takımın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. 

51. dakikada Sagal'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında savunmaya çarpan top boşta kaldı. Mustafa Yumlu'nun yakın mesafeden vuruşunda, kaleci Volkan Babacan'ı geçen topu, Skrtel kornere gönderdi.

GOL: 59. dakikada Medipol Başakşehir üçüncü golünü attı. Visca sağ kanattan kullandığı kornerde, ceza sahasına yerden sert bir top gönderdi. Demba Ba topun gelişine sert vurdu ve meşin yuvarlak filelere gitti: 3-0.

GOL: 62. dakika Denizlispor farkı 2'ye indirdi. Sacko'nun pasıyla Medipol Başakşehir ceza sahasında topla buluşan Özer, bekletmeden yerden şutunu gönderdi ve top köşeden ağlarla buluştu: 3-1.

GOL: 90+2. dakikada Denizlispor ikinci golünü attı. Sagal'ın sol kanatan ceza sahasına yerden gönderdiği topa Ravil Tagir ters bir vuruş yaptı. Kaleci Volkan Babacan'dan seken topu Rodallega ağlara gönderdi: 3-2.

90+5. dakikada Mustafa Yumlu ile Skrtel'in ceza sahası içerisinde girdiği hava topu mücadelesi sonrasında hakem Arda Kardeşler'e VAR'dan uyarı geldi. Arda Kardeşler, saha kenarına gelip pozisyonu izledikten sonra penaltı kararını verdi.

GOL: 90+7. dakikada penaltı atışını kullanan Murawski, meşin yuvarlağı filelere yolladı: 3-3.

Karşılaşma 3-3 berabere tamamlandı.

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Arda Kardeşler, Erdem Bayık, İbrahim Bozbey

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Rafael (Dk. 85 Ravil Tagir), Skrtel, Ponck, Deniz Türüç, Mahmut Tekdemir (Dk. 79 Giuliano), İrfan Can Kahveci (Dk. 68 Azubuike), Visca (Dk. 68 Hasan Ali Kaldırım), Chadli, Gulbrandsen, Demba Ba (Dk. 79 Berkay Özcan)

Yukatel Denizlispor: Pantilimon, Özer Özdemir, Oğuz Yılmaz, Mustafa Yumlu, Tiago Lopes (Dk. 46 Bergdich), Murawski, Bakalorz (Dk. 60 Mesanovic), Sacko (Dk. 82 Recep Niyaz), Aissati, Sagal, Rodallega

Goller: Dk. 11 ve 21 Gulbrandsen, Dk. 59 Demba Ba (Medipol Başakşehir), Dk. 62 Özer Özdemir, Dk. 90+2 Rodallega, Dk. 90+7 Murawski (penaltıdan) (Yukatel Denizlispor)

Sarı kartlar: Dk. 20 Tiago Lopes (Yukatel Denizlispor), Dk. 90 Chadli, Dk. 90+6 Skrtel (Medipol Başakşehir)

Galatasaray HDI Sigorta, Altekma'ya set vermedi

AXA Sigorta Efeler Ligi 18. hafta mücadelesinde Galatasaray HDI Sigorta, deplasmanda Altekma'yı 3-0 mağlup etti.

Salon: İzmir Atatürk Voleybol Sigorta Shop Spor Kompleksi

Hakemler: Hakkı Demiralay, Pınar Elma

Altekma: Yunus Emre Tayaz, Buculjevic, Hugo, Ahmet Tümer, Oğuzhan Tarakçı, Daniel (Mehmet Özbek, Hüseyin Şahin, Hamit Yüksel Mandıracı)

Galatasaray HDI Sigorta: Burutay Subaşı, Vahit Emre Savaş, Torres, Yasin Aydın, Doğukan Ulu, Selçuk Keskin (Burak Mert)

Setler: 18-25, 20-25, 20-25

Süre: 85 dakika (23, 31, 31)

Kasımpaşa, Fuat Çapa'yı açıkladı

Süper Lig ekibi Kasımpaşa, teknik direktör Fuat Çapa ile anlaştığını duyurdu.

Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, İrfan Buz’dan boşalan teknik direktörlük görevine Fuat Çapa’nın getirildiğini açıkladı.

Kasımpaşa’da Fuat Çapa dönemi resmen başladı. Lacivert-beyazlılar, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla Çapa ile anlaşmaya varıldığını duyurdu. Kasımpaşa’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Kasımpaşamız teknik direktörlük konusunda Fuat Çapa ile anlaşmaya varmıştır. Teknik direktörümüz Fuat Çapa ve ekibine çalışmalarında başarılar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Yeni Malatyaspor puanı 90+5'te kurtardı

Gaziantep Futbol Kulübü, Süper Lig'in 10. haftasında sahasında Yeni Malatyaspor'u konuk etti. Kırmızı-siyahlılar, 10 kişi kaldığı maçta 90+5. dakikada yediği golle galibiyeti kaçırdı ve karşılaşma 2-2 bitti.

Süper Lig'in 10. haftasında cumartesi gününün açılışı Gaziantep FK ve Yeni Malatyaspor arasındaki mücadele ile başladı.

Ev sahibi takım 19. dakikada Belçikalı yıldızı Kevin Mirallas'ın attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarının başlarında ikinci sarıdan kırmızı kart gören Oğuz Ceylan, Gaziantep FK'yı 48. dakikada 10 kişi bıraktı.

Konuk ekip kazandığı serbest vuruşta Adem Büyük'ün muhteşem vuruşuyla 50. dakikada skoru eşitledi.

10 kişi kalan Gaziantep, 74. dakikada ikinci golü buldu. Serbest vuruş kazanan kırmızı-siyahlılar, Jean-Armel Kana-Biyik'ın kafa vuruşuyla tekrar öne geçti.

90+5. dakikada ise Yeni Malatyaspor beraberliği yakaladı. Semih Kaya'nın kafayla indirdiği topa dokunan Topallli skoru 2-2'ye getirdi. Gol uzun süre VAR'da incelendi ancak karar değişmedi ve dört gollü maç beraberlikle sona erdi. Gaziantep Teknik Direktörü Marius Sumudica duraklama dakikalarında kırmızı kart gördü.

Bu sonucun ardından Gaziantep puanını 15 yaptı. Yeni Malatyaspor ise 12 puana yükseldi.

Kırkpınar tarihleri belirlendi

Edirne Belediye Başkanlığı, 2021 yılındaki Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin tarihlerini 28 Haziran-04 Temmuz olarak belirledi. Kırkpınar Güreşleri ise 02-04 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

Edirne Belediyesi Encümeni’nin geçen hafta yapılan toplantısında, 2021 yılında yapılacak Kırkpınar etkinlikleri de görüşüldü. Ülke genelinde gerçekleştirilen yağlı güreş programının oluşturulması kapsamında, Edirne Belediye Başkanlığı, 2021 yılı Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin 28 Haziran-04 Temmuz 2021 tarihlerinde olmasına karar verdi. Bu kapsamda Kırkpınar Yağlı Güreşleri de 02-04 Temmuz 2021’de gerçekleştirilecek.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, önümüzdeki yılın güreş organizasyonları planlaması kapsamında 2021 yılı Kırkpınar organizasyonunun tarihlerini belirlediklerini ifade ederek, “Pandemi maalesef tüm dünyada hayatı en kötü şekilde etkilemeye devam ediyor. Umarım önümüzdeki aylarda aşının da uygulanmaya başlamasıyla koronavirüs kontrol altına alınır ve hayat normale döner. Biz de başta Kırkpınar olmak üzere tüm yağlı güreşlerimizi gönül rahatlığı ile yapabiliriz” dedi.

Kaynak : DHA

Ziraat Bankkart - Arkas Spor karşılaşması ertelendi

AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 18. haftasındaki Ziraat Bankkart-Arkas Spor karşılaşması ertelendi.

TVF Başkent Voleybol Salonu'nda bugün oynanması gereken maçın ev sahibi Ziraat Bankkart takımındaki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle ertelendiği belirtildi.

Ziraat Bankkart Kulübünden yapılan açıklamada, "Yaptığımız rutin kontrollerde A takımımızdan 4 sporcumuzun Kovid-19 testleri pozitif olarak tespit edilmiştir. Testi pozitif çıkan oyuncularımız ev izolasyonuna alınmış ve tedavilerine başlanmıştır." denildi.

Türkiye Voleybol Federasyonu da bu gelişme üzerine haftalık maç programından Ziraat Bankkart-Arkas Spor karşılaşmasının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Fenerbahçe-Beşiktaş rekabetinden ilginç notlar

Süper Lig'in 10. haftasındaki derbide yarın karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş, birbirlerine karşı en farklı skorlu galibiyetlerini yedişer golle elde etti.

Beşiktaş, 23 Mart 1941'deki özel karşılaşmayı 7-1 kazandı. Siyah-beyazlılar, 6 Ocak 1990'da Fenerbahçe'yi 5-1 yenerek ligde rakibine karşı en farklı skorlu galibiyetine ulaştı.

Fenerbahçe ise siyah-beyazlı rakibi karşısında en farklı skorlu galibiyetini 6 Aralık 1958'de oynanan özel maçta 7-0'lık skorla aldı. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş'a karşı ligdeki en farklı skorlu galibiyetini 7 Mart 1976 ve 7 Ekim 2012'de 3-0'lık sonuçlarla yaşadı.

Beşiktaş'ın en farklı kazandığı maçlar

Beşiktaş'ın rekabette Fenerbahçe'ye karşı aldığı en farklı skorlu galibiyetler şöyle:

Tarih Stat Organizasyon Sonuç
23.03.1941 Şeref Özel 7-1 
06.01.1990  FenerbahçeTürkiye Ligi 5-1 
12.03.1944  ŞerefKüme 4-0 
07.12.1966 İnönü TSYD Kupası 4-0 
16.05.1987  Ali Sami Yen Türkiye Ligi 4-0
 21.11.1987 Fenerbahçe Türkiye Ligi 4-0


Fenerbahçe'nin en farklı kazandığı maçlar

Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a karşı aldığı en farklı skorlu galibiyetler ise şu şekilde:

 TarihStat Organizasyon Sonuç 
 06.12.1958İnönü Özel 7-0 
 17.01.1930Taksim İstanbul Ligi 5-0 
 01.07.1960 İnönü Cemal Gürsel Kupası6-2 
 24.03.1940Şeref İstanbul Ligi 5-1 
28.11.1924 Taksim Özel 4-0 
 18.05.1947Fenerbahçe Milli Küme 4-0 
31.08.1975 İzmir Atatürk  Zafer Kupası4-0 


En gollü maçlar

İki rakip arasında geride kalan 351 maçta, penaltılar hariç en fazla golün atıldığı karşılaşmada sporseverler 9 gol izledi.

İnönü Stadı'nda 11 Ağustos 1974'te yapılan TSYD Kupası maçını Beşiktaş 5-4 kazanırken, filelere giden 9 gol, 96 yıllık rekabette bir maçta atılan en fazla gol olarak tarihe geçti.

Beşiktaş ile Fenerbahçe 19 Mayıs 1955'te Atatürk Kupası'nda karşı karşıya gelirken, mücadele 4-4 beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe, 1 Temmuz 1960'daki Cemal Gürsel Kupası karşılaşmasını ise 6-2 kazandı.

Golcüler

Rekabette en fazla golü Beşiktaş'ın efsane kaptanı Hakkı Yeten attı.

Fenerbahçe'ye karşı 58 kez Beşiktaş forması giyen "Baba" lakaplı Hakkı Yeten, 32 kez fileleri havalandırdı.

Sarı-lacivertli ekip adına Beşiktaş'a en fazla golü ise 19 golle Cemil Turan kaydetti.

En çok forma giyenler

Beşiktaş-Fenerbahçe derbilerinde en çok forma giyen futbolcu unvanı Beşiktaşlı Rıza Çalımbay'a ait.

Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı formayla Fenerbahçe karşısında 64 maçta görev yaptı. Bu futbolcuyu 61 maçla Beşiktaşlı Şeref Görkey, 59'ar maçla da Beşiktaşlı Ulvi Güveneroğlu ile Fenerbahçeli Müjdat Yetkiner izliyor.

En erken gol Bolic'in

Beşiktaş-Fenerbahçe rekabetinde bilinen en erken golü Elvir Bolic attı.

İki takım arasında 10 Mart 1996'da İnönü Stadı'nda yapılan lig maçının 21. saniyesinde fileleri havalandıran Fenerbahçeli Bolic, rekabetin kayıtlara geçen en erken golüne imza koydu. Fenerbahçe bu maçı 2-1 kazandı.

Ayrıca, 1991'de "Şifo" lakaplı Beşiktaşlı Mehmet Özdilek, Kadıköy'de 2-2 sonuçlanan lig mücadelesinin 37. saniyesinde sarı-lacivertli ekibin filelerini havalandırdı.

İki takımda da oynayanlar

Rekabetin 96 yıllık geçmişinde iki takım formasını da giyen pek çok futbolcu bulunuyor.

Beşiktaş'ın 2016-2017'de Fenerbahçe'den transfer ettiği Gökhan Gönül ile Caner Erkin, sezon başında eski takımlarına geri döndü. Önceki kariyerlerinde sarı-lacivertli formayla derbi maçlara çıkan sonrasında siyah-beyazlı formayla bunu gerçekleştiren tecrübeli oyuncular, görev almaları halinde ikinci kez Fenerbahçe'de aynı heyecanı yaşayacak.

Gökhan Gönül, geçen sezonun ikinci yarısında Beşiktaş'ın 2-0 kazandığı Fenerbahçe maçında siyah-beyazlı ekibin golünü atan oyunculardan biri olmuştu.

2015-2016 sezonunda Beşiktaş formasıyla şampiyonluk yaşayan daha sonra Trabzonspor'a transfer olan Jose Sosa, bu sefer Fenerbahçe'de derbi maç için forma bekleyecek.

Son dönemde iki takımda da oynayan futbolcular şunlar:

Adem İbrahimoğlu, Ali Kemal Denizci, Engin İpekoğlu, Tayfur Havutcu, Feyyaz Uçar, Saffet Sancaklı, Sergen Yalçın, Oktay Derelioğlu, Alpay Özalan, Ahmet Yıldırım, Emre Aşık, Ali Güneş, Tayfun Korkut, Murat Şahin, Mustafa Doğan, Mert Nobre, Fahri Tatan, Tümer Metin, Mehmet Yozgatlı, Rüştü Reçber, Burak Yılmaz, Mehmet Aurelio, Uğur Boral, Egemen Korkmaz, Mamadou Niang, Caner Erkin, Gökhan Gönül, İsmail Köybaşı, Jeremain Lens, Tolgay Arslan.

Bir maçta en çok gol atan futbolcu Zeki Rıza Sporel

Derbi rekabeti tarihinde bir maçta en fazla golü Zeki Rıza Sporel kaydetti.

Şimdiki Ülker Stadı'nın bulunduğu yerde, 18 Haziran 1926'da yapılan rekabetteki ikinci randevuyu Fenerbahçe 4-1 kazanırken, bu özel müsabakada sarı-lacivertlilerin gollerinin tamamını Zeki Rıza Sporel attı.

İlk resmi maç berabere

Rakipler arasında ilk resmi maç, 12 Kasım 1926'da oynandı.

Taksim Stadı'ndaki İstanbul Ligi maçı golsüz eşitlikle tamamlandı.

Kendi kalesine gol atanlar

Beşiktaş-Fenerbahçe maçlarında bazı oyuncular kendi kalelerine gol atma şanssızlığını yaşadı.

Son dönemde oynanan karşılaşmalarda, Beşiktaş'tan Mehmet Ekşi, Recep Çetin, Ulvi Güveneroğlu, Ertuğrul Sağlam, Necip Uysal, Egemen Korkmaz, Dusko Tosic ve Marcelo Guedes, Fenerbahçe'den ise Nejat Barut, Piotr Soczynski, Saffet Akbaş, Dirk Kuyt ve Simon Kjaer kendi kalelerine gol attı.

İlk lig maçı

Beşiktaş ile Fenerbahçe, profesyonel lig tarihindeki ilk karşılaşmalarını 18 Mart 1959'da yaptı.

İnönü Stadı'ndaki ilk lig maçını Fenerbahçe 1-0 kazandı.

İki takımda da gol atanlar

Rekabetin 96 yıllık geçmişinde iki takımın da formasını giyen oyunculardan bazıları, derbilerde farklı formalarla gol atma başarısına ulaştı.

Şenol Birol, Ali Kemal Denizci, Tayfur Havutcu, Mert Nobre, Tümer Metin, Mamadou Niang ve Gökhan Gönül, hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe formalarıyla rekabette gol sevinci yaşadı.

İlk gece maçı

İki takım arasındaki derbi mücadelesinde ilk gece maçı 12 Haziran 1960'ta, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapıldı.

Işıklar altında yapılan ilk karşılaşma özelliğini taşıyan bu lig maçını Fenerbahçe 1-0 galip tamamladı.

En çok görülen sonuç: 1-0

Rakiplerin geride kalan 351 maçında en çok görülen sonuç 1-0 oldu.

Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 40, Beşiktaş da Fenerbahçe'yi 37 kez 1-0'lık sonuçlarla yenerken, 96 yıllık derbi tarihindeki toplam 77 maçta sporseverler birer gol gördü.

Toplam 13 ayrı statta karşılaşan rakipler, ayrıca 29 kez de 0-0 berabere kaldı.

Hasret maçları

Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında üst üste 17, Fenerbahçe ise çeşitli dönemlerde 3 kez 12 maç üst üste galip gelemeyerek, taraftarlarına derbi galibiyeti hasreti çektirdi.

Öte yandan Beşiktaş 7, Fenerbahçe ise 6 maç üst üste kazanarak, rakiplerine belirli dönemlerde üstünlük kurdu.

Hükmen galibiyetler

Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin bir asra yaklaşan rekabetinde son dönemlerde üç karşılaşma hükmen sonuçlandı.

Fenerbahçe Stadı'nda 4 Mayıs 1983'te yapılan Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçı 1-1 berabere sonuçlanmasına rağmen Beşiktaş, oyuncusu Mehmet Ekşi'nin çift sarı kartla oynadığının anlaşılması üzerine sarı-lacivertli ekip, karşılaşmada 3-0 hükmen galip sayıldı. Beşiktaş, rövanş maçını 2-1 kazandığı halde elenmekten kurtulamadı.

İnönü Stadı'nda 16 Eylül 2000'de yapılan lig maçında ise siyah-beyazlı ekip, Fenerbahçe'yi 3-0 yendi. Fenerbahçe'nin teknik direktörü Mustafa Denizli, yeni uygulamaya giren 5+1 kuralına uymayıp, 62. dakikada 6. yabancı oyuncuyu da sahaya sürünce Beşiktaş'ın 3-0'lık galibiyeti hükmen tescil edildi.

İki takım arasında 2017-2018 sezonunda oynanan karşılaşma da yaşanan saha olayları sebebiyle yarıda kaldı. Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde 2-2'lik ilk maçın rövanşında iki takım 19 Nisan'da Ülker Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma, 57. dakikada skor 0-0'ken yaşanan olaylar nedeniyle hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edildi. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, rövanş maçının, yarıda kaldığı andaki şartlarla, seyircisiz oynanmasına karar verdi. Bunun üzerine Beşiktaş Kulübü, sahaya çıkmama kararı aldı. İki takım arasında 3 Mayıs'ta oynanması gereken mücadelede Beşiktaş sahaya çıkmayınca, 3-0 hükmen mağlup sayıldı.

"Top çizgiyi geçti mi, geçmedi mi?" tartışması

Rakiplerin 16 Kasım 1991'deki maçı, beraberinde uzun yıllar süren bir tartışmaya yol açtı.

Fenerbahçe Stadı'nda 2-2 biten lig maçının 87. dakikasında Beşiktaş'ın Mehmet Özdilek ile attığı beraberlik golünde topun gol çizgisini geçip geçmediği kamuoyunda uzun süren tartışmalara neden oldu.

Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Semih Yuvakuran, Beşiktaşlı Mehmet Özdilek'in kaleye gönderdiği topu çıkarırken; maçın hakemi Ahmet Çakar, yardımcısı Çetin Oytuner ile "gol" kararı verdi. Sarı-lacivertli oyuncular ve teknik heyetin uzun süren itirazları, sonucu değiştirmedi. Maçın oynanmasından 17 yıl sonra yayıncı kuruluşun programında pozisyon masaya yatırılmış ve "piero" adlı aygıtın ölçümlerine göre meşin yuvarlağın, 4 santimetre çizgiyi geçtiği tespit edilerek, tartışmalara son nokta konmuştu.

Pancu kaleye geçti

İki takım arasındaki ilginç notlardan biri de 2004-2005 sezonunda Kadıköy'de oynanan derbi mücadelesinde yaşandı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 17 Nisan 2005'te yapılan maç adeta gol düellosu şeklinde geçerken, Beşiktaşlı futbolcu Daniel Gabriel Pancu'nun kaleye geçmesi derbiye damgasını vurdu.

Beşiktaş kalecisi Oscar Cordoba, 80. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Siyah-beyazlıların 3 oyuncu değiştirme hakkını kullanmış olmaları nedeniyle kaleye Pancu geçti. Uzatma bölümüyle birlikte 18 dakika kaleyi koruyan Rumen futbolcu, sadece penaltıdan bir gol yerken, Beşiktaş karşılaşmayı 4-3 kazandı. Siyah-beyazlı kulüp, 4-3 kazanılan bu maçın anısına hatıra tişörtleri yaptırdı.

Bilica kazdı, penaltı kaçtı

Rakiplerin 2009-2010 sezonundaki randevusunda çok ilginç bir olay yaşandı.

Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Beşiktaş'ı 1-0 yendiği 18 Nisan 2010'daki lig maçında sarı-lacivertli takımın "Bilica" lakaplı Brezilyalı futbolcusu Fabio Alves Da Silva, siyah-beyazlı takımın 64. dakikada kazandığı penaltı atışı öncesinde penaltı noktasını kramponuyla eşeledi. Daha sonra Beşiktaşlı Bobo'nun kullandığı penaltı atışını, kaleci Volkan Demirel kurtararak rakibine beraberlik şansı tanımadı.

Bilica'nın futbol sahalarında çok ender yaşanan fair play dışı bu hareketi spor gündemini bir süre meşgul etti.

İnönü'deki son derbi Beşiktaş'ın

İki takım arasında İnönü Stadı'ndaki son derbiyi Beşiktaş kazandı.

3 Mart 2013 tarihinde BJK İnönü Stadı'ndaki lig derbisi, tarihi stattaki son derbi maç olarak kayıtlara geçti. Gol düellosu şeklinde geçen maçı Beşiktaş 90+3. dakikada attığı golle 3-2 kazanırken, siyah-beyazlı takımdan Olcay Şahan da BJK İnönü Stadı'ndaki son derbi golünün sahibi oldu.

Fenerbahçe, Vodafone Park'ta 9 kişiyle yenilmedi

Fenerbahçe, Vodafone Park'ta 2016-2017 sezonunda oynanan lig maçında eksik kalmasına rağmen rakibine mağlup olmadı.

Sarı-lacivertli ekip, 7 Mayıs 2017'de Dolmabahçe'de oynanan karşılaşmada 45. dakikada Vincent Aboubakar'ın attığı golle ilk yarıyı 1-0 geride kapadı. Mücadelede ikinci yarıda sayısal olarak da dezavantajlı konuma düşen Fenerbahçe, buna rağmen rakibine boyun eğmedi. Sarı-lacivertli ekip, 88. dakikada Martin Skrtel ve 90+2. dakikada Josef de Souza'nın kırmızı kart görmesiyle 9 kişi kaldı. Fenerbahçe, kazandığı serbest vuruşta 90+4. dakikada Beşiktaşlı oyuncu Marcelo Guedes'in kendi kalesine attığı golle 9 kişi kaldığı karşılaşmayı 1-1 beraberlikle tamamladı.

Kadınlar ve çocukların izlediği derbiler

İki takım arasında son yıllardaki 2 derbi tarihe geçti.

Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 3 Mayıs 2012'de BJK İnönü Stadı'ndaki derbiyi, siyah-beyazlı kulübün cezası nedeniyle sadece kadınlar ve anneleri yanlarında olmak koşuluyla 12 yaş ve altı çocuklar statta izleyebildi. İki takım arasındaki 96 yıllık rekabette böylece bir ilk yaşandı.

2012-2013 sezonunun ilk yarısında bu kez Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle Kadıköy'deki derbi yine sadece kadınlar ve çocuklar önünde oynandı.

Son maç pandemiden dolayı seyircisiz oynandı

İki takım arasındaki son derbi mücadelesi pandemiden dolayı hem seyircisiz oynandı hem de normal sezonun farklı bir tarihte oynandı.

Yeni tip koronavirüs nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonunun seyircisiz oynama kararı almasının ardından Vodafone Park'taki derbide taraftar yer alamadı.

Pandemiden dolayı ara verilen lig mücadelesindeki son derbi de 19 Temmuz'da yapıldı.

Türkiye potada 997. maçına çıkıyor

2022 Avrupa Şampiyonası (EuroBasket 2022) Elemeleri D Grubu'ndaki dördüncü maçında yarın Hollanda ile karşılaşacak A Milli Basketbol Takımı, tarihindeki 997. maçına çıkacak.

Tarihindeki ilk maçını Yunanistan ile 24 Haziran 1936'da yapan A Milli Takım, 84 yıllık tarihinde 996 karşılaşmaya çıktı. Bunların 510'unu kazanan Türkiye, 485 karşılaşmadan mağlup ayrıldı.

Bir de beraberliği var

A Milli Basketbol Takımı'nın tarihinde bir de beraberlik bulunuyor.

Milliler, İstanbul'da 13 Haziran 1995'te Makedonya ile yaptığı özel maçtan 78-78 beraberlikle ayrıldı.

Resmi maçlardaki ilk galibiyet

Ay-yıldızlı takım, tarihinde resmi maçlarda ilk galibiyetini, 1949 yılında Mısır'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda elde etti.

Şampiyonada ilk iki maçında Yunanistan ve Fransa'ya yenilen Türkiye, üçüncü karşılaşmasında Suriye'yi 43-33 mağlup ederek, resmi maçlardaki ilk galibiyetini aldı.

En farklı skorlar

A Milli Basketbol Takımı, tarihinde en farklı skorlu galibiyetini Libya karşısında elde etti.

İzmir'de yapılan İslam Ülkeleri Spor Oyunları'nda 29 Eylül 1980 tarihinde Türkiye, Libya'yı tam 97 sayı farkla, 142-45 yendi.

Türkiye, tarihindeki en farklı skorlu yenilgisini ise Hırvatistan karşısında aldı. Milliler, Almanya'da yapılan 28. Avrupa Şampiyonası'nda, 24 Haziran 1993'te Hırvatistan'a 113-63'lük skorla, 50 sayı farkla yenildi.

Orhun Ene yönetimindeki 19. maç

A Milli Takım, ikinci kez başantrenörlük koltuğuna oturan Orhun Ene yönetiminde yarın 19. maçına çıkacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından görevden alınan Ufuk Sarıca yerine getirilen Ene, 2011 yılında milli takımın başında 17 müsabakaya çıktı.

Ay-yıldızlı ekip, bu maçların 8'ini kazanırken, 9'unda rakiplerine mağlup oldu.

İkinci dönemine yenilgiyle başladı

Orhun Ene, A Milli Takım başındaki ikinci dönemine yenilgiyle başladı.

Ene yönetimindeki milli takım, FIBA 2022 Erkekler Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Hırvatistan'a 79-62 yenildi.

THY Euroleague 2020-2021 Sezonu 11. Hafta Maç Özetleri

 

26 Kasım 2020 Perşembe

20:00 CSKA Moskova - Real Madrid 74-73


21:00 Kızıl Yıldız - Anadolu Efes 64-75


21:00 Zalgiris Kaunas - Zenit St. Petersburg 75-83


22:00 Alba Berlin - Khimki Moskova 100-80


22:00 Olympiakos - TD Systems Baskonia 76-90


22:05 Maccabi Playtika Tel Aviv - AX Armani Ex. Olimpia Milano 85-86


27 Kasım 2020 Cuma

20:45 Fenerbahçe Beko - Valencia BC 86-90


22:00 Panathinaikos OPAP - Bayern Münih 83-76


22:45 LDLC ASVEL - Barcelona Lassa 80-68


THY Euroleague 11. hafta maç sonuçları ve puan durumu

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQK3zld5ISCaebQDpQFUxrliWITGLBEdfyjDgTw1Tq-dKO1GABN_wAnfwZfXFXzR_JbdiVXv3sK-4khaUyJJZYWQs8fu1F79bYFEYoTH5XzC0pyMF1gSqLAvjHEn_DY96-z426DSNUXswb/s1600/euroleague-yatay.jpeg

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu THY Euroleague'de 2020-2021 sezonunda 11. hafta maçları oynandı.

11. hafta maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

26 Kasım 2020 Perşembe

20:00 CSKA Moskova - Real Madrid 74-73

21:00 Kızıl Yıldız - Anadolu Efes 64-75

21:00 Zalgiris Kaunas - Zenit St. Petersburg 75-83

22:00 Alba Berlin - Khimki Moskova 100-80

22:00 Olympiakos - TD Systems Baskonia 76-90

22:05 Maccabi Playtika Tel Aviv - AX Armani Ex. Olimpia Milano 85-86

27 Kasım 2020 Cuma

20:45 Fenerbahçe Beko - Valencia BC 86-90

22:00 Panathinaikos OPAP - Bayern Münih 83-76

22:45 LDLC ASVEL - Barcelona Lassa 80-68

Puan Durumu

1
Barcelona
108280970510418
2
CSKA
11839048802419
3
Valencia
10738257972817
4
B. Münih
11748808552518
5
Zenit
8625955662914
6
Anadolu Efes
10648127743816
7
R. Madrid
11658888612717
8
Olimpia Milano
853665658713
9
Olympiakos
954689681814
10
Baskonia
10558087555315
11
Zalgiris
1156873893-2016
12
Kızıl Yıldız
1147816837-2115
13
Fenerbahçe Beko
1147814872-5815
14
Panathinaikos
936718752-3412
15
Alba Berlin
936690757-6712
16
Maccabi
1138872876-414
17
ASVEL
826574620-4610
18
Khimki
1028777870-9312


12. Haftanın Programı

03 Aralık 2020 Perşembe

20:00 CSKA Moskova - Olympiakos

20:00 Zenit St. Petersburg - Fenerbahçe Beko

22:05 Maccabi Playtika Tel Aviv - Kızıl Yıldız

22:45 AX Armani Ex. Olimpia Milano - Panathinaikos OPAP

23:00 Valencia BC - Alba Berlin

04 Aralık 2020 Cuma

20:30 Anadolu Efes - TD Systems Baskonia

21:00 Zalgiris Kaunas - Barcelona

22:30 Bayern Münih - Khimki Moskova

23:00 Real Madrid - LDLC ASVEL