TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

1 Temmuz 2017 Cumartesi

Antalya'da şampiyon Yuichi Sugita

ATP World Tour 250 kapsamındaki Antalya Open Uluslararası Tenis Turnuvası, tek erkekler final müsabakası ile sona erdi.

Türkiye Tenis Federasyonunun katkılarıyla Türk Ekonomi Bankasının (TEB) ana sponsorluğunda Belek Turizm Merkezi'ndeki Kaya Palazzo Oteli'nin çim kortlarında düzenlenen turnuvanın son gününde, tek erkekler kategorisinde ana tabloda final karşılaşması yapıldı.
Finalde Japon tenisçi Yuichi Sugita ile Fransız tenisçi Adrian Mannarino karşılaştı.
Birinci seti 6-1 kazanan Sugita, ikinci seti de 7-6 aldı ve turnuvanın şampiyonu oldu. Japon tenisçi aynı zamanda turnuvanın birincisine ayrılan 78 bin 270 avro para ödülünün de sahibi oldu.
Final müsabakası sonunda ödül töreni düzenlendi.
Japon tenisçi Yuichi Sugita’ya ödülünü Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Özekinci ve Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Marka ve İletişim Direktörü Zeynep Demirkol birlikte verdi.
İkinci olan Fransız tenisçi Adrian Mannarino ise ödülünü Antalya Vali Yardımcısı Salih Gürhan ile Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya'dan aldı.
Ödül töreninde teşekkür konuşması yapan Sugita, "Hayatımın en duygusal anıydı. Kariyerimin ilk ATP yarı finalinden sonra ilk finali ve ilk şampiyonluğumu Antalya'da elde ettim. Antalya'yı çok sevdim, bir çok ilki burada yaşadım. Seneye tekrar geleceğim." dedi.
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ise turnuvada emeği geçen ve sponsor olan firmalara teşekkür etti.

Furkan Korkmaz, resmen Philadelphia 76'ers'te!

Anadolu Efes, altyapısından yetişen Furkan Korkmaz'ın gelecek sezon Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Philadelphia 76ers'ta oynayacağını duyurdu.

Anadolu Efes Kulübünden yapılan açıklamada, 2016 NBA Draft’ında Philadelphia 76ers tarafından draft edilen 19 yaşındaki Furkan Korkmaz'ın gelecek sezon NBA'de mücadele edeceği bildirildi.
Açıklamada ayrıca, Furkan Korkmaz'ın, Anadolu Efes'in tarihinde Mirsad Türkcan, Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur’un ardından NBA’e giden dördüncü, altyapıdan yetişip NBA'e giden üçüncü oyuncusu olacağı kaydedildi.
İstanbul ekibi, Furkan Korkmaz’a bugüne kadar verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederek, NBA kariyerinde üstün başarılar diledi.
2014-15 sezonu başında altyapıdan A Takım’a yükselen genç oyuncu, iki buçuk sezon boyunca Anadolu Efes ile birer Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Türkiye Kupası sevinci yaşadı. 19 yaşındaki forvet, son olarak Banvit forması giyiyordu.
Geçtiğimiz sezon Banvit‘te 21 maçta 23.0 dakika süre alan Furkan, 10.8 sayı-2.2 asist-3.8 ribaunt ortalama yakaladı. Şampiyonlar Ligi‘nde ise 10 maçta 24.4 dakika süre alan genç oyuncu, 10.4 sayı-2.1 asist-4.1 ribaunt ortalama yakaladı.
2016 NBA Draftı‘nda 26. sıradan draft edilen Furkan için Efes‘e 1.5 milyon dolar ödenecek. Kurallar gereği Sixers bu paranın sadece 675.000 dolarını karışılıyabiliyor. Kalanını ise genç oyuncu, kendisi tamamlamak zorunda. Genç oyuncu aynı zamanda eski takım arkadaşı Dario Saric‘le de yeniden bir araya gelme fırsatı yakaladı.

Fenerbahçe'de Vaz Te sürprizi

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'nin, geçtiğimiz sezon Akhisar Belediyespor'da ligin en skorer isimleri arasında yer alan Ricardo Vaz Te'yi alternatifler arasında tuttuğu öğrenildi.

Geçtiğimiz sezon Akhisar Belediyespor formasıyla 14'ü Türkiye Kupası olmak üzere 40 resmi maçta 25 gol atarak ligin en skorer isimleri arasında yer alan Portekizli Ricardo Vaz Te, birçok kulübün transfer listesinde yer aldı.
Ege kulübü ile sözleşmesi sona eren ve bonservisi elinde olan 31 yaşındaki deneyimli oyuncu için Zenit, Sporting Lizbon ve Olympikos'un da devrede olduğu öğrenilirken, Fenerbahçe'nin de Vaz Te'yi alternatif isimler arasında tuttuğu öne sürüldü. Kariyerine Türkiye'de devam etmeyi planlayan tecrübeli oyuncu için son kararı Teknik Direktör Aykut Kocaman verecek.

30 Haziran 2017 Cuma

Şampiyon Türkiye

23. Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası finalinde Türkiye Erkek Milli Takımı, Büyük Britanya'yı 76-69 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

 İspanya'nın Tenerife kentinde düzenlenen turnuvanın finalinde, Türkiye ile Büyük Britanya karşılaştı.
Ay-yıldızlılar, ilk periyotta özellikle kaptan Özgür Gürbulak'ın attığı sayılarla rakibine üstünlük kurdu. Oyunun hakimi olan Türkiye, ilk çeyreği 18-10 önde kapattı.
İkinci periyodun başında Büyük Britanya farkı indirmeye çalışsa da bu çeyreğin son dakikalarında etkisini artıran milliler, soyunma odasına 36-24 üstün girdi.
Özgür Gürbulak'ın asistleriyle yıldızlaştığı üçüncü periyodu 58-49 önde bitiren Türkiye, mücadeleden de 76-69 galip ayrılarak organizasyonu namağlup şampiyon tamamladı.
Maçın tamamında sahada kalan Özgür Gürbulak, 25 sayıyla mücadelenin en skorer ismi olurken, 12 asist ve 6 ribauntla yıldızlaştı. Ay-yıldızlılarda Cem Gezginci 14, Selim Sayak 13, Ferit Gümüş ile İsmail Ar sekizer, Deniz Acar 6 ve Fikri Gündoğdu 2 sayı kaydetti.
Turnuvada ilk şampiyonluğunu elde eden milliler, daha önce finale çıktığı 3 karşılaşmada da rakiplerine yenilerek ikinci olmuştu. Ay-yıldızlılar, 2013 ve 2015'te Büyük Britanya ve 2009'da İtalya karşısında finalde kaybetmişti.

A Millilerimiz Boris Yeltsin Turnuvası’nda 3. Oldu

A Milli Bayan Voleybol Takımımız, 15. Boris Yeltsin Turnuvası’nın son maçında, Kazakistan'ı 15-25, 15-25, 17-25'lik setlerle 3-0 mağlup etti ve turnuvada üçüncü oldu.

Ekaterinburg Rusya’da yapılan turnuvada; ev sahibi Rusya, Milli Takımımız, Bulgaristan, Kazakistan ve Sırbistan takımları şampiyonluk için mücadele etti. Turnuvada maçlar, lig usulü tek devre oynandı. Türkiye saati ile 17.00'de başlayan Rusya - Sırbistan maçından sonra, 15. Boris Yeltsin Turnuvası’nın şampiyonu  ve tüm sıralama belli olacak.

MİLLİ TAKIMIMIZ'IN 15. BORIS YELTSIN TURNUVASI MAÇ SONUÇLARI

Ekaterinburg Rusya

Katılan Takımlar: Türkiye, Rusya, Bulgaristan, Kazakistan, Sırbistan

27 Haziran 2017 Salı | Türkiye - Rusya: 1 - 3 (25-20, 18-25, 22-25, 22-25)
28 Haziran 2017 Çarşamba | Bulgaristan - Türkiye: 0-3 (11-25, 25-27, 20-25)
29 Haziran 2017 Perşembe | Türkiye - Sırbistan: 1-3 (17-25, 18-25, 25-21, 22-25)
30 Haziran 2017 Cuma | Kazakistan - Türkiye: 0 - 3 (15-25, 15-25, 17-25)

Sinan Güler, Fenerbahçe Yolunda

Doğuş Grubu ile sponsorluk sözleşmesine imza atan Fenerbahçe, transferde bombayı patlatmaya hazırlanıyor.

Sarı-Lacivertliler, ezeli rakibi Galatasaray’ın kaptanlığını yapan Sinan Güler ile anlaşmaya çok yakın… Galatasaray Odeabank ile sözleşme yenilemeyen milli basketbolcu için Fenerbahçe devreye girdiği öğrenildi. Coach Zeljko Obradovic’in de olumlu rapor vermesiyle birlikte ilk temaslar kuruldu. İki tarafın kısa süre içinde resmi sözleşme imzalayabileceği iddia edildi.
.
Sinan Güler’in menajerlik şirketinden alınan bilgilere göre; Fenerbahçe ile 33 yaşındaki basketbolcu arasındaki görüşmeler son derece olumlu. Anlaşmanın resmiyete kazanması için toplantıların yapıldığı ifade edildi. İki taraf arasındaki sözleşmenin iki yıl olabileceği Sinan Güler’in menajerlik şirketi yetkilileri tarafından belirtildi.
Milli basketbolcu ile Anadolu Efes’in de ilgilendiği belirtildi. Ancak Lacivert-Beyazlılar, maaş konusunda Sinan Güler ile anlaşamadı.
Sinan Güler, geçtiğimiz sezon Galatasaray ile Euroleague’de 10.5 sayı, 2.8 ribaund, 5.6 asist ortalamaları ile oynadı. Deneyimli guard, Basketbol Süper Ligi’nde 11.8 sayı, 3.5 ribaund ve 4.7 asist ortalamaları yakaladı.HABER: Bülent ÇALTI
bulent.calti@basketball.com.tr

Wimbledon’da ana tablo kuraları çekildi

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da ana tablo maçlarının kura çekimi yapıldı.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın ev sahipliği yaptığı Wimbledon'da dünya 1 numarası tenisçiler, son şampiyon Büyük Britanyalı Andy Murray ve Alman Angelique Kerber, ilk turda elemelerden gelecek rakiplerle eşleşti.
Tek erkeklerde 3 şampiyonluğu bulunan 2 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic, ilk turda Slovak Martin Klizan'ın rakibi oldu. Turnuvayı 7 kez kazanan 3 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer'in Ukraynalı Alexandr Dolgopolov ile eşleştiği turda, 2008 ve 2010 yıllarının galibi 4 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal ise Avustralyalı John Millman ile karşılaşacak.
Tek kadınlarda 2 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep'in elemelerden gelecek bir isimle mücadele edeceği ilk turda, 3 numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova ile Rus Evgeniya Rodina, 4 numaralı seribaşı Ukraynalı Elina Svitolina ile Avustralyalı Ashleigh Barty karşı karşıya gelecek.
Wimbledon Tenis Turnuvası, 3 Temmuz'da ilk tur maçlarıyla başlayıp 16 Temmuz'daki tek erkekler final karşılaşmasıyla sona erecek.

Seydou Doumbia, Sporting Lizbon'a imzayı attı

Fenerbahçe'nin transfer listesinde olduğu iddia edilen Fildişi Sahili Milli Takım futbolcusu Seydou Doumbia, Portekiz ekiplerinden Sporting Lizbon'a transfer oldu.

Fenerbahçe ile adı sık anılan Seydou Doumbia'nun yeni adresi belli oldu. Geçtiğimiz sezon İsviçre ekibi Basel'de kiralık olarak forma giyen 29 yaşındaki futbolcu, Portekiz Ligi takımlarından Sporting Lizbon ile 1 yıllığına kiralık olarak anlaştı. Doumbia, Sporting Lizbon'a transferini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.
Golcü futbolcu, Basel ile bu sezon çıktığı 34 müsabakada 21 gol, 2 asist ile mücadele etti.

Wimbledon'da İpek Soylu çiftlerde ana tabloya kaldı

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın elemelerinde mücadele eden İpek Soylu, çift kadınlarda ana tabloya yükseldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen çim kort turnuvasının çift kadınlar elemelerindeki ikinci tur mücadelesinde, İpek Soylu ve Taylandlı partneri Varatchaya Wongteanchai, Lesley Kerkhove (Hollanda)-Lidziya Marozava (Belarus) ikilisinin karşısına çıktı.
İlk seti 6-2 kaybeden İpek Soylu-Varatchaya Wongteanchai çifti, diğer iki seti 6-3'lük skorlarla kazanarak mücadeleden 2-1 galip ayrıldı ve ana tabloya kaldı.

İşte Maicon'a ödenecek ücret

Galatasaray, Brezilyalı stoper Maicon ile anlaşmaya varıldığını KAP'a bildirdi.

Galatasaray Sportif AŞ'nin KAP'a gönderdiği bildirim şu şekilde:
"Profesyonel futbolcu Maicon Pereira Roque ve kulübü Sao Paulo FC ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 7.000.000 EUR net tutarında transfer bedeli ödenecektir.
 
Ayrıca, bonuslara istinaden maksimum 1.000.000 Euro (net) olmak üzere, Kulübümüzün 2018-2019 ve 2021-2022 sezonları arasında UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı her bir dönem için 250.000 Euro net Kulübümüzün 2018-2019 ve 2021-2022 sezonları arasında UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı her bir dönem için 250.000 Euro net Futbolcunun forma giyeceği  yirmi beşinci resmi müsabakaya (TFF Süper Lig ve UEFA müsabakaları) istinaden 250.000 Euro net Futbolcunun forma giyeceği  ellinci resmi müsabakaya (TFF Süper Lig ve UEFA müsabakaları)  istinaden 250.000 Euro net

 
Futbolcunun kendisiyle de 2017-2018 futbol sezonundan başlamak üzere 4 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır.
 
2017-2018 sezonu için 2.200.000 EUR net sabit transfer ücreti
 
2018-2019 sezonu için 2.200.000 EUR net sabit transfer ücreti
 
2019-2020 sezonu için 2.200.000 EUR net sabit transfer ücreti
 
2020-2021 sezonu için 2.200.000 EUR net sabit transfer ücreti
 
Buna ek olarak Futbolcuya takımın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için 4.000 EUR prim ödeyecektir.
Kamuoyunun bilgisine sunarız."

  

Aykut Kocaman imzayı attı

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Aykut Kocaman, kendisini 2 yıllığına Fenerbahçe'ye bağlayan sözleşmeye imza attı.

İmza töreninde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerle futbolculuk döneminde giydiği 11 numaralı Fenerbahçe forması ile objektiflere poz veren Aykut Kocaman, kendisi için zirvenin Fenerbahçe olduğunu söyledi.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde düzenlenen basın toplantısına Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkanlardan Ali Yıldırım, Önder Fırat, Tahir Sarıoğlu ile Yönetim Kurulu Üyelerinden Cenk Başak ve İdari Menajer Hasan Çetinkaya katıldı.

Aziz Yıldırım: “Bizim için her şey Fenerbahçe’dir”

İmza töreninde ilk olarak söz alan Başkan Aziz Yıldırım, “Değerli basın mensupları, değerli yönetici arkadaşlarım; hepiniz hoş geldiniz. Aykut hoca ile bu imza atma töreni değil, beraber olmaktır. Benimle ve Aykut hocayla yapılan yorumlarla ilgili bunu yapmak istedim.   Aykut hoca ‘hayır, yapmayalım’ dedi.  ‘Hayır, yapalım’ dedim. Herkes görsün ve bilsin.

Tek değişmeyen şey değişim. Değişim hepimiz için geçerli. İnsan hayatında yaşadığı müddetçe hata yapabilir, doğrular da yapabilir. Size göre hata olabilir, bana göre değil. Bizim Aykut hoca ile tanışmamız, birbirimizi bilmemiz 1990 yıllarına dayanır. O yıllarda kendisi Fenerbahçe’nin bir sporcusu, bende futbol takımının sorumlusuydum. Aykut hocayı 4 sene öne tanımadık, geçmişimiz 27 seneye dayanıyor. İnşallah uzun yıllar yaşarsak; bu beraberliğimiz, sevgimiz devam eder.

İnsanlar sevdiklerine kızabilirler. Onlarla ilgili sözler de söyleyebilirler. Ben söyledim. Aykut hoca da ‘Bizim ortak paydamız Fenerbahçe’ dedi. Ama bizim ortak paydamızda Fenerbahçe’den başka konular da var. Hayat bakışlarımız da Aykut hocayla paralel yürür. Biz aynı şeyleri düşünen insanlarız. Sonunda geldiğimiz nokta da bizim için her şey Fenerbahçe’dir. Şahsım olarak ‘Dar ağacında olsak bile son sözümdür Fenerbahçe’ sözünü sorguda söyledim. Onun için kimse beni yargılayamaz.  ‘Aykut hoca benle çalışmaz, bir daha çalışmayız’ demişiz de geri dönmüşüz. Demin de söyledim, değişim. Hayatta her şey değişim üzerine kurulmuştur. Bugün de kendisine tekrar ‘hoş geldin hocam’ diyorum. Bizler gitsek dahi, burada uzun yıllar kalır. Teknik direktör olur kalır, başka pozisyonlarda kalır, kendi ve camianın arzusu ile belirli süreçte gider, gelir. Fenerbahçeli’dir. Kongre üyesidir. Bu birlik ve beraberlik ömür boyu sürecektir. Çünkü Aykut Kocaman’ın Fenerbahçeliliğini hiçbirimiz, tartışamayız. Üzerindeki Fenerbahçelilik etiketini hiç kimse kaldıramaz. Aykutcuğum sana başarılar diliyorum, Allah yolunu açık etsin. İhtiyacımız olan her şeyi sen biliyorsun. Buna inandığımız için tüm camia senin isminde birleşti. Hiç tereddüt etmeden, senin bu işi başaracağına inandığımız için de sana bu görevi teklif ettik. Sen de kabul ettin. Bunun içinde ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aykut Kocaman: “Bizim için zirve burasıdır”

Ardından söz alan Aykut Kocaman, “Sözleriniz ve burada bulunma onurunu bahşettiğiniz için  şahsınız ve yönetim kuruluna çok teşekkür ederim. Burada Müjdat kaptan var, pek çok futbol oynamış, antrenör olan insan var. Şahsım adına söylüyorum. Bizim için hiçbir yer değil, zirve burasıdır. Burada olmak gurur verici. Tekrar tekrar, şahsınıza ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Burası Dünya’nın en büyük spor kulübü. İçinde bireysel ve takım sporları olarak çok sayıda Avrupa, dünya, Olimpiyat başarıları var. Futbol takımını da bu seviyeye getirebilmek, zaten bütün Fenerbahçelilerin ortak tutkusu ve isteği. Bu takım buraya doğru gidecek. Bu kademelerden bir tanesi de ben olursam bu anlamda benim için en önemli katkı bu olur. Çünkü bu kulübün gelmesi gereken yer burası. Bütün yatırımları, bütün ideali ve son derece yüksek arzu ile… Temel amacımız da bütün antrenmalarımızla beraber; gerek davranış, gerek söylem ve çalışmalarımızla, bütün yoğunluğumuz; takımı oraya doğru götürme yarışını başlatmak. Bu gücümüz var. Yapmamız gerek bu gücün farkını varıp, silkelenip, yürümeye, koşmaya ve sonra yüksek şiddetle depar atmaya doğru gitmek. Artık ana amaç olarak şampiyonluğa doğru yürümek ve üstüne koyabildiğimiz kadar başarmak bizim yolumuz olacak” dedi.

Konuşmaların ardından imzalar atıldı ve medya mensuplarının soruları yanıtlandı.

İlk olarak Fenerbahçe’de yarım kalan işlerinin ne olduğuyla ilgili sorulan soruyu cevaplayan Aykut Kocaman, “Futbol takımının çok daha yukarılarda olması gerektiğini tüm Fenerbahçeliler gibi düşünenlerdenim. Gittiğimiz yer, bıraktığım gün itibariyle orasıydı. Bir takım nedenlerden dolayı –ki nedenlerini de söylemiştim- bırakmak zorunda kaldık şimdi tekrar amacımız oraya çıkmak. Fiziksel ve zihinsel kalitesiyle, dünya standardında yetenekli oyuncularıyla ve bunları takım olgusuyla birleştirerek önce ülke içindeki zirve ve sonra en az ülke içindeki zirve kadar değerli olan Avrupa’da yukarı seviyelere gitmek, yarım kalan işlerimin özeti” dedi.

Yapılan ve yapılması planlanan transferlerle ilgili de konuşan Aykut Kocaman, “Esas olan şu ki oyuncular son derece değerli. Bu dönemdeki en büyük transfer var olan oyuncu grubunu önce kendi değerlerine yükseltmek. En büyük transfer bu. Onların özgüvenini yükseltmek, fiziksel güç ve kalitelerini yükseltmeye çalışmak… Bunu yapabilirsek en büyük transfer o olacak. Bunu yapmak için büyük gayret göstereceğiz. Oyuncu grubunun da bunu istemesi ana etkenlerden biri. Büyük takımları büyük yapan ana noktalardan biri de özellikle transfer döneminde eksikliklerine yönelik dünya standardında, Avrupa standardında oyuncuları mümkün olduğunca kadrolarına katmaya çalışmaları. Bu tarafıyla bakıldığı zaman şu anda 3 oyuncuyla anlaşma yaptık. En az 1 veya 2 oyuncuyla daha temaslarımız var ve olacaktır. Şu an itibariyle merkez forvete bir takviye yapmak durumundayız. Bütün takımlar için en zor transferlerden biri de o merkez forvettir. Çok kolay bulunan bir pozisyon değil. Temel nokta atışı yapacağımız yer merkez forvet olacak. Kaleci ile ilgili çalışmalar sürüyor. Volkan’la yarışacak kaleci arayışımız devam ediyor” diye konuştu.

Takımdan oyuncu göndermenin kolay olmadığını belirten Kocaman, “Sözleşmeleri olan oyuncular var. Ama diğer taraftan da kimlerle devam edeceğimizi kamp sonu yönetim kuruluna sunacağız. Öncelikle görmek lazım. O yüzden şu an bir şey söyleme şansına sahip değilim. Kadroda olmayanlar var, onlar zaten belli” ifadelerini kullandı.

Takımı nasıl daha ileri taşıyabilecekleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Aykut Kocaman, “Kendimle ilgili şu sözü verebilirim; yüzde yüz her şeyinizle, tüm çalışma grubuyla beraber, sabahtan akşama kadar futbol takımı nasıl daha ileri gider diye çalışacağız. Bu bizim genel yapımız. Konyaspor’da da böyleydik. Bu her zaman böyleydi. Fenerbahçe baskının, beklentilerin en yüksek olduğu yerlerden biri. Bunu olumsuz anlamda alırsanız örseleyicidir, hırpalayıcıdır. Öbür taraftan performans attırıcıdır da… Özellikle taraftarlarımıza söyleyeceğim en önemli şey bu. Futbol takımında 1 sene sonra şunu çok net görecekler; gerçekten gayretli ve çaba gösteren bir takım olacak. Futbolun içinde yapılabilir şeyler var, yapılamaz şeyler var. İstersiniz ama bir şeyleri elde edemezsiniz, zaman zaman aksaklıklar olur, bu başka bir şey. Olmazsa olmaz diyeceğimiz şey; çaba ve gayret. Dolayısıyla kendi adıma yapabileceğim şeylerle ilgili söyleyeceğim bu. Ondan sonrası biraz daha gidişatın gösterecekleriyle ilgili olan şeyler. Bunlar baskıyı arttıracak, hırpalayacak doğal olarak yada baskıyı nispeten kırmamızı sağlayacak. Burada yaşıyorsanız bunlar kaçınılmaz gerçekler. Bundan sonra başımıza ne gelecek bilmiyoruz ama gelecek şeyleri tahmin ettiğimiz zaman bunların altından kalkma konusunda bir sıkıntımız olduğunu zannetmiyorum” şeklinde konuştu.

Futbolun çok daha komplike ve kendine has koşullarının olduğunu belirterek sözlerini sürdüren deneyimli teknik adam, “Kolay imkan tanımıyor değişimlere. Buradaki temel noksanlık, bütün takımlar için kulüp hafızasını taşıma konusunda sıkıntılarımız oluyor. Bazen antrenörler, bazen sportif direktör olabilir, bazen profesyonel bir yönetici olabilir biraz daha ileri taşımanın çarelerini aramak lazım. En önemli şey o hafızayı ilerleyen günlere taşımak” ifadelerine değindi.

4 yıl önceye göre değiştiklerini ise Aykut Kocaman şu sözlerle dile getirdi: “Değişmeyen tek şey değişimin ta kendisi. Hepimiz yaşıyoruz, öğreniyoruz ve öğrendiklerimizi biriktirerek hayatımıza katmaya çalışıyoruz. Antrenörlükteki tüm serüvenimi bu şekilde öğrenme üzerine inşa etmeye çalıştım. Hayatın içinde hep bir şeyler oluyor. Yani birileri yapıyorsa nasıl yapabiliyor, biz yapamıyorsak neden yapamıyoruz? Bu soruları devamlı soruyorum kendime. Bir anda siyahı beyaza çevirme şansına sahip değiliz. Etap etap oluyor. Eğer bizde bir gelişim söz konusuysa bundan dolayıdır. Gelişim söz konusuyla bundan dolayıdır.  Evet doğru, 4 sene önceki yerde değiliz. Hayat değişti. Biz de hayatın değişen olaylarına göre kendimize göre pozisyon almayı, neyi ne kadar çabuk yaptırabilirizi öğrenmeye çalıştık. 4 yıl sonra bugünkü derece de yetersiz olacaktır. Kendi adıma söyleyeyim. 4 yıl sonra da değişen şeylere adapte olmaya çalışacağım.”

Fenerbahçe'de en çok neyi özlediği sorulunca Aykut Kocaman şunları söyledi: “Fenerbahçe’de hiçbir şeyi birbirinden ayırmaya gerek yok. Bu kulüpte uzun yıllar oynayıp teknik direktörlük yapanlar için zirve burası. Ne Real Madrid ne Barcelona, ne de başka yer. Benim için zirve burası. Dolayısıyla özlediğim yer burası. Çalışmaya değecek şey Fenerbahçe’de olmak, bir şeyler yapabiliyor olmak. Futbol piyasasında bir yerim var, bunu görüyorum. İnsanların bana verdiği en büyük değer güven unsuru. Dolayısıyla insanların nezdinde bir yer gittiğimde kabul görüyorum. Yapımla ilgili. İnsanlara saygı duyuyorum, saygı görüyorum ama bu bir yere kadar. Bunun çok daha ötesini bana sağlayan yer Fenerbahçe oldu. Burada olmak en önemli onur.”

Sezon içinde nasıl bir Fenerbahçe izleyeceğiz diye yöneltilen soruyu Kocaman, “Bu oyun defansif ve ofansif olarak ayıramazsınız. Büyük takımsanız, saha içindeki dönüşümleri iyi ayarlamak zorundasınız. Sadece defansif yada ofansif olarak bir şeyler elde etme şansınız yok. Bunu iyi yapabildiğiniz sürece büyük takımsınızdır ve iyi sonuçlar alırsınız. Ne yaparsanız yapın ne kadar yetenekli olursanız olun fiziksel kalite olmadan bu oyun oynanmaz. Var olan oyuncularımın önce kendi kapasitelerini artıracağız. Sonra zihinsel kalite katacağız. Bunları yapabileceğimiz konusundaki beklentim çok yüksek. Bazı oyuncular nerede olduklarının farkında değil. Bunu onlara anlatacağız ama sopayla değil, doğru olduğunu anlatarak anlatacağız. Çünkü biz de öyle yaşayacağız. Fenerbahçe'nin kadrosu Türkiye'de en iyi bireysel yeteneğe sahip oyuncularına sahip ancak yardımlaşma yok. Ondan sonra bireyselleşme anlamında çöküntü başlıyor. Ama bunlar da bir yere kadar. Bugünün futbolunda en önemli şeylerden biri ne kadar koşarsanız koşun doğru pozisyon alamıyorsanız hırpalarsınız kendinizi. Doğru pozisyon alma konusunda çok çalışacağız ve oyunculardan geri dönüşünü bekleyeceğiz. Yapabilirsek ana fikri bu” şeklinde cevapladı.

Çok yönlü oyuncuya ihtiyaçları olduğunun altını çizen Kocaman, var olan transferlerin pozisyonlarıyla ilgili, “Birkaç ay içinde birkaç tane daha çok yönlü oyuncuya ihtiyacımız var. Çok yönlü oyuncu sayısını arttırmalıyız. Var olan oyuncularla ilgili Ekici ve Valbuena pozisyonu belli olan oyuncular. Dirar’ın takıma katkısının önde mi yoksa arkada mı olmacağını gözlemleyeceğiz. Şu anda soru işareti Dirar’ın pozisyonuyla ilgili” açıklamasını yaptı.

Lens ve Sow hakkında gelen sorulara Kocaman, “Lens ya da Sow şu an bizim oyuncumuz değil. O yüzden onlar hakkında konuşmanın anlamı yok” dedi.

Son olarak yeni sezonda kadroda altyapıdan oyuncu olup olmayacağıyla ilgili soruya deneyimli teknik adam, “Takımımız 4 senedir şampiyonluktan uzak. Bu sene temel hedef direkt şampiyonluğa odaklanmak. Tabii ki gelen futbolcuya kimse dur demez. Yaşı, boyu, kilosu ne olursa olsun gelen oyuncuya dur demek imkansızdır. Ama şu andaki odağımız şampiyonluk” cevabını verdi.

Belhanda: "Öncelikli hedef şampiyonluk"

Galatasaray'ın yeni transferi Younes Belhanda, Galatasaray forması ile ilk röportajını Galatasaray Televizyonu’ndan Deniz Gülen'e verdi.

Belhanda'nın açıklamaları şu şekilde:
"GALATASARAY'I DUYUNCA ÇOK SEVİNDİM"
Transfer süreci çok iyi geçti. İlk görüşme için bir telefon geldi. Bilgiyi menajerim verdi. Galatasaray'ın benimle ilgilendiğini duyunca hiç düşünmedim bile... Çok sevindim. Fas'ta da Sportif Direktörümüz Cenk Ergün ile görüştük. Galatasaray söz konusu olunca hiç düşünmeden kararımı verdim.
"TARAFTARIN COŞKULU DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"
Genellikle oyuncuların Türkiye'de nasıl sıcak karşılandığını biliyordum. Havaalanında geldikten sonra taraftarın inanılmaz ilgisi beni çok etkiledi ve duygulandırdı. Takımla çalışmaya başladığımız andan itibaren taraftarın bu coşkulu desteğini yanımızda hissedeceğimizi biliyorum. Buna da ihtiyacımız var.
"GALATASARAY'I BİLMEMEK MÜMKÜN DEĞİL"
Galatasaray her şeyden önce Türkiye'nin en büyük takımı... Çok büyük başarılara imza atmış bir camia. Bundan dolayı Galatasaray'ı bilmemek mümkün değil. Öncelikli hedefim iki senedir şampiyonluktan uzak kalan Galatasaray'ı yeni sezonda şampiyonluğa taşımak için katkı sağlamak.
"ÖNEMLİ OLAN TAKIM İLETİŞİMİ"
Takım içinde Fransızca konuşan isimler olması benim açımdan iyi bir şey ama ekibimiz sadece onlardan oluşmuyor. Farklı dilleri konuşan çok oyuncu var. Önemli olan tüm takım arasında iletişimi sağlam tutmak. İngilizce bize yardımcı olacaktır. Türkçeyi de yavaş yavaş öğrenmek lazım.
"AMRABAT ÖVGÜYLE ANLATTI"
Amrabat ile konuşma fırsatımız oldu. Sportif direktörümüz ile konuşma öncesi Amrabat bana Galatasaray'ın ne kadar büyük ve iyi bir takım olduğunu anlattı. Övgüyle söz etti. Cenk Ergün de aynı şekilde anlattı. Karar vermemde bunların katkısı oldu.
"TARAFTARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Havaalanına bu kadar büyük bir kalabalıkla beni karşılamaya geldikleri için, destekleri için, sıcak yaklaşımları nedeniyle taraftara büyük bir teşekkür borçluyum. Bundan sonra stadı doldurmalarını istiyorum. Gelip bize güç vermelerini istiyorum. Sezon içinde onların bu gücüne ihtiyacımız olacak.

İşte Younes Belhanda'ya ödenecek ücret

Galatasaray, Younes Belhanda'nın 8 milyon euro karşılığında transfer edildiğini borsaya bildirdi. Faslı oyuncu sezon başına 3 milyon 350 bin Euro net ücret alacak.

Galatasaray Sportif AŞ'nin KAP'a gönderdiği bildirim şu şekilde:
"Profesyonel futbolcu Younès Belhanda ve kulübü FC Dynamo Kyiv ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne net 8.000.000 EUR tutarında transfer bedeli ödenecektir.
 
Ayrıca, bonuslara istinaden maksimum 2.000.000 Euro (net) olmak üzere,
 
Kulübümüzün 2018-2019 ve 2021-2022 sezonları arasında UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı her bir dönem için 500.000 Euro net
 
Kulübümüzün 2018-2019 ve 2021-2022 sezonları arasında UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı her bir dönem için 250.000 Euro net
 
Futbolcunun forma giyeceği her bir yirmi beşinci resmi maça istinaden 250.000 Euro net
 
Futbolcunun kendisiyle de 2017-2018 futbol sezonundan başlamak üzere 4 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır.
 
2017-2018 sezonu için net 3.350.000 EUR sabit transfer ücreti
 
2018-2019 sezonu için net 3.350.000 EUR sabit transfer ücreti
 
2019-2020 sezonu için net 3.350.000 EUR sabit transfer ücreti
 
2020-2021 sezonu için net 3.350.000 EUR sabit transfer ücreti
 
Buna ek olarak Futbolcuya takımın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için 5.000 EUR prim ödeyecektir. Kulübümüzün, oyuncunun görev aldığı maçlarda kazanacağı her 25 puan sonrası ekstra 100.000 Euro prim ödemesi yapılacaktır.
 
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
 
Saygılarımızla."

Younes Belhanda imzayı attı

Younes Belhanda kendisini 4 yıllığına Galatasaray'a bağlayan imzayı attı. Basın önünde gerçekleşen törene Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Faslı futbolcu Younes Belhanda ve Galatasaray Sportif AŞ Futbol Direktörü Cenk Ergün katıldı.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek imza töreninde yaptığı konuşmada; "Çok önemli bir futbolcuyla da sözleşme imzalıyoruz. Galatasaray'ın eksik noktalarını tamamlayacağı, nokta transferlerden bir tanesi. Önümüzdeki sezon Galatasaray'ın başarısı için koşturacak bir arkadaşımız. Galatasaray Ailesi içinde ona başarılar diliyorum. Başarılı bir sezon geçirmesini diliyorum" dedi. Younes Belhanda ise selamlama konuşmasında "Galatasaray Ailesi'ne dahil olmaktan mutluluk duyuyorum. Galatasaray, Türkiye'nin en önemli ve 1 numaralı kulübü" ifadelerini kullandı.
İmza töreni ve 4 yıllık anlaşmayı simgeleyen 2021 numaralı formayla yapılan fotoğraf çekiminin ardından soru-cevap kısmına geçildi. Faslı futbolcu Younes Belhanda kendisine yöneltilen sorulara şu yanıtları verdi:
"Bu konuda tartışmaya bile gerek yok. Türkiye'nin bir numaralı kulübü. Avrupa'nın başarı kazanmış tek Türk kulübü... Bu konuda konuşmaya gerek yok. Futbol direktörümüz beni ziyarete geldiğinde söylemiştim. Daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan talep geldi. Hep Galatasaray'dan talep gelmesini bekledim. Hayalim gerçekleşti."
"Sneijder ile oynamak benim için çok önemli bir gurur olacaktır. Çok teknik ve iyi futbolcularla oynamak herkesi heyecanlandırır. Gol atarsam her türlü akrobasiyi sahada görebilirsiniz."
"Uzun yılar Fransa futbolunda istikrar yakaladım. Dinamo Kiev ve kısa süreli Schalke maceram var. Sonra da Nice'de de forma giydim. Nice'in ekonomik imkanları daha fazlasını müsaade etmedi ve Galatasaray'a geldim."
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek basın toplantısında gelen soru üzerine "Dün de açıklamıştım; Sneijder önümüzdeki hafta gelecek ve görüşeceğiz" şeklinde görüş belirtti.
Öte yandan, Galatasaray'ın sözleşme imzalamak için İstanbul'a getirttiği ve sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçen Brezilyalı futbolcu Maicon Pereira Roque'nin de takım uçağıyla Slovakya'ya gideceği belirtildi.

Fenerbahçe - Doğuş anlaşması imzalandı!

Fenerbahçe Kulübü ile Doğuş Grubu arasında 3 yıllık sponsorluk anlaşması imzalandı.

İmza töreninde konuşan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Doğuş Grubu'na ve Ferit Bey'e, 2006'dan bu yana devam eden süreci sürdürdükleri ve Türk sporuna katkıda bulundukları için teşekkür ediyorum" dedi. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ise "Fenerbahçe ile imzalayacağımız isim sponsorluğu anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle, Fenerbahçe takımının adı Fenerbahçe Doğuş olacak" şeklinde konuştu.
Elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılarla basketbol tarihine geçen ve kazandığı Euroleague Kupası ile de Ülke Basketbolunda bir ilki gerçekleştiren Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Doğuş Grubu ile sponsorluk ve birçok noktada işbirliği anlaşmasına vardı.
Sponsorluk anlaşması kapsamında 2017-2018 sezonundan itibaren 3 yıl boyunca “Fenerbahçe Doğuş” adı altında mücadele edecek olan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, elde ettiği zaferlere yenilerini eklemeyi hedefliyor.
İşbirliğinin duyurulması amacıyla Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda düzenlenen toplantıda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Asbaşkanlardan Ali Yıldırım, Önder Fırat, Ozan Balaban, Yönetim Kurulu Üyeleri Cenk Başak, Genel Koordinatör Tamer Yelkovan, Fenerium Genel Müdürü Mümtaz Karakaya, Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zejko Obradovic ve Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Maurizio Gherardini  ile kulüp ve Doğuş Grubu yetkilileri yer aldı.

Aziz Yıldırım: “2 büyük camia, 2 büyük marka bir araya geldi”

Organizasyonda ilk olarak söz alan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Doğuş Grubu’na teşekkür etti ve sponsorluğun önemine vurgu yaptı.

“Türk sporunda önemli bir gün” diyen Yıldırım, “ Sponsorluğun önemli olduğunu uzun yıllardır vurguluyoruz. Sponsorlukların artmasıyla da Türk sporunda her branşta başarının geleceğini belirtiyorduk ve bunu basketbolda gördük.

Fenerbahçe, Ülker ile başlamış olduğu sponsorluk süreciyle birlikte 2006 yılından itibaren 7 şampiyonluk, Euroleague dördüncülüğü, ikinciliği ve birinciliği kazandı. Başarılar bunun örneğidir. Bunun bir örneği de Doğuş’un geçen yıl Darüşşafaka ile yapmış olduğu sponsorluk anlaşmasıyla Darüşşafaka Doğuş’un bir noktaya gelmesi.

Bugün burada yapılan bu sözleşmeyle Doğuş ve Fenerbahçe,  2  büyük camia, marka olan 2 büyük değer bir araya geliyorlar. 3 yıl gibi bir süreçte beraberce Türk basketboluna hizmet etmek için anlaştılar. Bu süreç içinde bugüne kadar elde edilen başarının daha da ileri noktaya gitmesi hepimizin arzusu ve isteğidir.  Hepimiz bunun için çalışacağız ve mücadele edeceğiz.  Doğuş Grubu’na teşekkür ediyorum. 2006’dan bu yana devam eden sürecin devamlılığı için, Türk sporuna katkıda bulundukları için. Doğuş Grubu yalnızca bugün Fenerbahçe ile anlaşarak Fenerbahçe’nin için de değildir. Doğuş Grubu bundan önceki yıllarda da kadın basketbol takımımızdaki forma reklamında, saha reklamlarında yine sponsor anlayışıyla, geçen yıl başlattığımız Yelken Şubesi’ndeki destekleriyle, Olimpiyatlara harılanacak sporcuların yetiştirilmesi, tesislerinin yapılması, dış ülkelerden de sporcuların getirilerek olimpiyatlara hazırlanması gibi çalışmalar yapıyor. Belki bunları kamuoyuna aksetmiyor.

Ferit Bey iyi bir Fenerbahçelidir, şahsım olarak anlatmak biraz yanlış olur. Önümüzdeki süreçte herkes Ferit Bey’in nasıl bir Fenerbahçeli olduğunu, bu salonlarda ve Fenerbahçe’nin diğer branşlarda göreceklerdir. Başta Ferit Bey olmak üzere Doğuş ailesine teşekkür ediyorum. Ferit Bey, iyi ki varsınız” diye konuştu.

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk: “Beraberliğimizin Türk Basketboluna, Fenerbahçe’mize ve Doğuş Grubu’na hayırlı olmasını dilerim”

Ardından söz alan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, “Saygı değer Başkanım, çok değerli başantrenörüm, genel menajerim, değerli basın mensupları ve sevgili konuklar;

Sizleri saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.

Grubumuz ile Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı arasında gerçekleştireceğimiz sponsorluk imza törenine hepiniz hoş geldiniz.

Avrupa’nın en iyi takımı olarak tarihe adını yazdıran, başarılarıyla ülkemizi gururlandıran Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı ile Doğuş markamızın bir araya gelmesinden büyük bir mutluluk duyuyorum.

Doğuş Grubu olarak toplumsal yaşamın gelişimine öncülük yapma sorumluluğunu taşıyoruz. Bu çerçevede, “Doğuş’tan iyi bir gelecek” vizyonumuz ile pek çok alanda projeler geliştiriyoruz.

Bu vizyon ile başta basketbol olmak üzere, hepimizi aynı coşku ve heyecan çemberine alan sporun çeşitli dallarına ve sporculara daima destek olduk, olacağız.

Grubumuzun eski iştiraklerinden Garanti Bankası ile birlikte uzun yıllar basketbolun yanında olduk. 2001 yılında başlayan 12 Dev Adam, 2005 yılında başlayan Kadın Milli Takımı ve 2013 yılından bugüne devam eden Kadın, Erkek ve Genç Tekerlekli Sandalye Milli Takım sponsorlukları halen bugün de aynı heyecan ile Garanti Bankası tarafından sürdürülüyor.

Bunun yanı sıra Doğuş Grubu olarak 2015 yılında Avrupa’nın bir numaralı basketbol organizasyonu Euroleague ile iki yıllık bir işbirliği gerçekleştirerek hem Euroleague’e hem de Eurocup’a destek verdik.

Profesyonel seviyedeki desteklerimizin yanı sıra, sosyal sorumluluk projemiz ‘oyunda kal’ ile 3 yılda 4 şehirde 58 basketbol sahası yeniledik ve 80.000’den fazla çocuğumuza spor yapma imkanı sunduk. Önümüzdeki dönemde de, gençlerimize ulaşma imkanı verecek yeni bir platform üzerinde çalışıyoruz.

Bu noktada Darüşşafaka ile olan işbirliğimize de değinmek isterim. 2013 yılında yapmış olduğumuz ve önemli bir kısmı eğitim desteğinden oluşan anlaşma ile oluşturduğumuz yapının hem sahada hem de sporun sosyal gücünü gösterme anlamında fark yarattığına inanıyoruz. Bizim için çok kıymetli olan Darüşşafaka kurumları ile işbrliğimiz farklı bir içerikle ve yine eğitim odaklı olarak devam edecektir.

Türkiye’de basketbola son yıllarda artan ilgiyi büyük bir mutlulukla takip ediyoruz. Kuşkusuz bu ilginin arkasında takımlarımızın Avrupa Liglerinde kazandığı başarılar ve Ülkemizde düzenlenen büyük basketbol organizasyonları yatmakta.

Son olarak Fenerbahçe Basketbol Takımı’nın ülkemizde düzenlenen Euroleague Fınal Four’da oynadığı maçların taraftarlıktan öte bir heyecanla tüm Türkiye tarafından izlenmesi, bu alandaki başarıları toplum olarak sahiplenmeye ne kadar hazır olduğumuzu da ortaya koydu.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Avrupa’nın en üst düzey ligini şampiyon olarak tamamladı ve Türk Basketbol Tarihinin en büyük başarılarından birine imza attı.  Baş antrenör Zeljko Obradovic, başarılarla dolu kariyerine bir şampiyonluk daha ekledi, tüm Türkiye’ye büyük bir sevinç yaşattı.

Bu vesile ile kendisine ve takımımızın kıymetli oyuncularına hepimiz adına bir kez daha takdir ve teşekkürlerimi iletmek isterim. İşte Doğuş Grubu olarak, birazdan atacağımız imza ile, tüm Türkiye’ye bu büyük mutluluğu yaşatan takımımıza bir destek de biz vermek istiyoruz.

Fenerbahçe ile imzalayacağımız isim sponsorluğu anlaşmasının yürürlüğe girmesi ile birlikte Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nın adı Fenerbahçe Doğuş olacaktır. Fenerbahçe Kulübü’ne de bu nezaketinden ötürü bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Avrupa’nın en iyi basketbol takımıyla; profesyonel yönetim anlayışını ve takım ruhunu işine yansıtan Doğuş Grubu birlikteliğinin ülke basketbolunu daha da ileri bir noktaya taşıyacağına yürekten inanıyorum.

Bu kıymetli işbirliğinin memleketimize hayırlı olmasını diliyor; bu vesileyle bu beraberliğe ve Doğuş Grubu’na gösterdiği teveccüh ve destek için başta Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım olmak üzere, Fenerbahçe Yönetim Kuruluna, değerli genel Menajerimiz Maurizio Gherardini’ye, Baş Antrenörümüz  Zeljko Obradoviç’e ve ekibine, tüm sporcularımıza, kulübümüzün değerli üyelerine ve sporseverlere teşekkürlerimi sunuyorum.

Beraberliğimizin Türk Basketboluna, Fenerbahçe’mize ve Doğuş Grubu’na hayırlı olmasını dilerim” açıklamasında bulundu.

Zeljko Obradovic:  “Hepimiz Ferit Bey ve Doğuş Grubu’nun büyüklüğünü biliyoruz”

Bugünün çok özel olduğuna dikkat çeken Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zejko Obradovic, “Burası benim için en güzel yer. Özellikle de sahnede yanımda olan kişilerle birlikte… Geldiğimiz ilk günden itibaren Başkanımıza ve yöneticilerimize bize verdikleri destekten ötürü çok teşekkür ediyorum. Bugün çok özel bir gün. Hepimiz Ferit Bey ve Doğuş Grubu’nun büyüklüğünü biliyoruz. Ferit Bey ile çok fazla vakit geçirdik ve Fenerbahçe’yi ne kadar çok sevdiğini biliyoruz.  Kulübüm ile Ferit Bey arasında yapılan bu anlaşmadan dolayı çok mutluyum. Biz bir aile olarak çalışıyoruz ve yanımdaki beyefendi ile çalışmak çok güzel olacak.

Avrupa Şampiyonu olunca herkes size karşı farklı bir motivasyonla oynayacak ama şampiyonluğu korumak için en güzel şekilde oynamaya devam edeceğiz.  Ferit Bey’e ‘evinize hoş geldin’ demek istiyorum, bu renkleri e güzel şekilde hisseden birisiniz” diyerek sözlerini noktaladı.

Maurizio Gherardini: “Başarılı olacağımıza inanıyorum”

Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Maurizio Gherardini de yaptığı konuşmasında sponsorluğun rekabetteki önemine değindi. İtalyan menajer, “Çok fazla ekleyeceğim bir şey yok. Doğuş Grubu gibi partneriniz olunca daha rahat rekabetçi ortamda kalabiliyorsunuz. Antrenörümüz gibi bende Başkanımıza ve Ferit Bey’e çok teşekkür ediyorum. Elit Avrupa grubunda kalabilmemiz için bu işbirliği çok önemli. Final Four sonunda Cenk Renda’ya sarıldığımda başarının sırrını sordum, O da ‘Büyük bir aile olmamız’ demişti. Ailemize hoş geldiniz. Başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından imzalar atıldı ve ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’e üzerinde Doğuş Grubu’nun logosunun bulunduğu basketbol forması ve “Üç Boyutlu Fotografik Görüntüleme“ tekniği kullanılarak üretilen Fenerbahçe Doğuş Takımının biblolarını takdim etti. Daha sonra ise basın mensuplarının soruları yanıtlandı.

Basketbola olan özel ilgisiyle ilgili soruya Ferit Şahenk, “1983-87 yılları arasında Boston’daki üniversite zamanıma gider. Şu anda basketbol oynamayı dahi bilmem. Topu verin potaya atamam ama basketbolun mücadelesine hayranım. Yani son dakikalarına kadar müthiş bir heyecan. Oradaki ruhu görebiliyorsunuz. Çok başka bir mücadele. Hele ki böyle bir kulüpte böyle bir hocayla böyle bir başkanla beraber bu heyecanı tatmak bir başka. Son dönemde bizim Hırvatistan’da yatırımlarımız var, 2-3 tane de turnuva yaptık. Basketbolun ne kadar önemli bir spor olduğunu gördük. 4.5 milyon nüfusu olan Hırvatistan’da bu kadar başarılı bir oyunsa basketbol, 80 milyonluk Türkiye’de çok daha iyi olacağına düşünüyorum. Bizim Darüşşafaka Cemiyeti’yle olan beraberliğimiz de bu düşüncenin, bu vizyonun başlangıcıdır. Darüşşafaka’yla olan beraberliğimizdeki strateji tabii ki Şahenk ailesinin böyle önemli bir kurumla çok uzun sürelerde buluşması olmuştur. Hatyta biliyorsunuz Ayhan Şahenk Spor Salonu’nu da rahmetli Ayhan Bey yapmıştı. Bizim desteğimiz hep devam ederdi. Basketbolda da Türk gençliğinin daha fazla şans bulabileceği, genişleyebileceği bir takım olsun istedik. Bu misyon aynen devam etmekte. İyi bir Fenerbahçeliyim, büyük bir aşk benim için. Bu anlamda çok mutluyum. Fenerbahçe’nin başarısı Euroleague’de Türkiye için çok önemli. Daha da ötesinde basketbolun oynandığı memleketlerde Doğuş Grubu’nun da yatırımları var. O anlamda Euroleague çok önemliydi. Biz Darüşşafaka ile Euroleague’e girmek için bir takım kurduk. Euroleague lisansı ve başarısı olan böyle büyük bir camiayla da sponsorluğumuz devam edecek” cevabını verdi.

Darüşşafaka ile Fenerbahçe basketbol takımlarının birleşmelerinin söz konusu olmadığını belirten Şahenk, “İki takım kendi kulvarlarında koşacaktır. Bizim Fenerbahçe ile olan ilişkimiz bir sponsorluktur. Yakın gelecekte Sayın Başkanımızın uygun göreceği şekilde yönetim kurulunda gerekli düşünceleri paylaşacağız. İcra komitesi oluştuğu zaman sevgili kardeşim İbrahim Kutluay da katılacak” ifadelerini kullandı.

Taraftar desteğinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Fenerbahçe Doğuş Başantrenörü Zeljko Obradovic ise, “En önemlisi herkesin mutlu olduğunu görebilmek. Ferit beyle işbirliği bu konuda çok önemli tabii ki” dedi.

Amatör şubelerle ilgili devletten beklenen destekler ve ‘Beşiktaş’ın amatör şubeleri dondurma kararını konuşuyor’ oluşuyla ilgili sorulan soruyu Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, “Fenerbahçe’nin her sene amatör şubelerde 25 milyon dolar civarında açığı var. Fenerbahçe’nin borcu 295 küsür milyon dolardı. Şimdi amatörlerde devlet stopajların amatör şube harcamalarından düşürülmesinin sağlanması 20 senedir konuşuluyor. 1 yıl önce sayın bakanlık bunu halledeceğini söyledi. Beyanatlarında halledecekleri söyleniyor ama maalesef yapılmıyor. Yapılacağına da inanmıyorum. Yapılacak şeyin de yanlış yapılacağını düşünüyorum çünkü bizim gibi bu işe gönül vermiş ve doğrusunu düşünenlerin fikri alınmadan yukarıda çalışmalar yapılıyordur ama çıkan şeyden kimse mutlu olamayacaktır. Amatör şubelerin yürüyebilmesi için sponsorlar olmalı, taraftarlar destek olmalı. Maalesef basın olarak yanlış bilgi vererek taraftarları yanlış noktalara yönlendiriyorsunuz. Bir gazete yazıyor; ‘kombineden 30 trilyon geliri olmuş’ diye. Fenerbahçe’nin 13 buçuk trilyona yakın kombineden geliri var. Bunu Euro’ya çevirdiğiniz zaman 3 milyon Euro yapar. Bu takımın şu anki bütçesi 30 milyon Euro. Yüzde 10. Geçen sene bilet fiyatlarını yüzde 10 arttıralım dedik, ortalık ayağa kalktı. Yıl sonunda eğer bu trend devam ederse Türk Lirası döviz bazında yüzde 25’ten aşağı değer kaybı olmayacaktır. O zaman bu 30 milyon Euro 35-38 milyon Euro’lara çıkacaktı sabit ücretler durmak kaydıyla. Devletin sahip çıkması gereken operasyonları yapması gerekirken maalesef yapmıyor. Şampiyon olduk, karşılığı 100 altın. 750’ye çıkaracaklardı yapmayın bunu dedim. Tenkit alırsınız. Fenerbahçe şampiyon olunca 10-15 milyon Euro ödül almalı ki bu süreç devam etsin. Ama siz bunları sağlamazsanız devlet olarak… 217 ülkede yayınlandı. İlk Türkiye’nin ismi geçiyor ama bunun karşılığında hiçbir şey yok. Sağ olsun Ülker, sağ olsun Doğuş Grubu. Onlar olmasa burayı kapatmak lazım. Fenerbahçe bankalara 30 milyon Euro borçlanırsa bu spor dalını yürütemez. Diğer kulüplerde aynı şekilde. Beşiktaş’ın aldığı karar kendi içinde bir karardır, saygı duymak lazım. Böyle Fenerbahçeli, insanlar olmasa biz de kapatırız. Devletin bu konuya bir an evvel el atması lazım” şeklinde cevapladı.

Kadro yapılanmasıyla ilgili konuşan Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Maurizio Gherardini, “Şu anda çalışma sürecindeyiz. Tüm olasılıkların farkındayız. Takımda opsiyon olan oyuncularımız da var. Onları beklerken bir yandan esnek ve yaratıcı olmaya çalışıyoruz. Bazılarını garantilemeye çalışıyoruz, değişik opsiyonlar üzerinde çalışıyoruz. Oyuncular hayallerini gerçekleştirirse biz çok mutlu oluruz ama bizim de kulüp olarak hayallerimiz var ve bu yönde çalışmalarımıza devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Törenden önce soyunma odasını gezen Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, törenin sonunda ise yöneticilerimizle beraber salonda basketbol oynadı. Ayrıca Zeljko Obradovic de basın mensuplarına imzalı top hediye etti.

29 Haziran 2017 Perşembe

Bogdan gitti ya Llull ya Teodosic

Fenerbahçe'nin ne kadar alacağını merakla beklediği Sırp yıldız, yola NBA'de devam etmeyi seçti.

Fenerbahçe'nin, lig ve Euroleague şampiyonluğunda önemli rol oynayan Bogdan Bogdanovic, yeni sezonda Sacramento Kings'te oynayacağını bildirdi. Sarı lacivertliler bunun ardından Llull-Teodosic ikilisinden birisine formayı giydirmek için harekete geçti.

THY Euroleague ve lig şampiyonu olan Fenerbahçe'de kadroda kimlerin kalacağı, hangi transferlerin yapılacağı sarı-lacivertli camianın en çok merak ettiği konuydu. NBA haklarını elinde bulunduran Sacramento Kings tarafından istenen Bogdanovic'in kararı bekleniyordu ve taraftarlar Sırp yıldızın kalması için klip bile hazırlamıştı...
Ancak Bogdanovic'in NBA hayali ağır bastı. Fenerbahçe, süper yıldızını kadroda tutmak için alacağı ücreti 3.5 milyon Euro'ya kadar çıkarsa da o, NBA'e gitmeye karar verdi. Sırbistan'da bulunan ve ABD'ye gidiş işlemlerini sürdüren yıldız basketbolcunun Kings'ten kazanacağı ücretin 6.5 milyon Euro'ya yaklaşacağı belirtildi. Bu karanını Fenerbahçe idarecilerine ve teknik ekibine de bildiren Bogdanovic'in yerine transfer arayışları da hemen başladı.
Obra el koydu
Coach Obradovic, yönetimin yüreğine, ‘Merak etmeyin, belki daha az maliyetle, en az onun kadar iyi, hatta daha iyisini getireceğim' diye su serperken, Real Madrid formasıyla harika bir sezon geçiren Sergio Llull ve CSKA Moskova'dan ayrılacağını açıklayan Sırp guard Milos Teodosic ile temasa geçti.
İki isim de Fenerbahçe'ye gelmeye sıcak baktıklarını bildirirken, Sırp guard Milos Teodosic'in ‘NBA mi, Avrupa mı?' seçimini yaptıktan sonra kararı Obradovic'in vereceği öğrenildi. Ayrıca Euroleague'de forma giyen birçok ismin de menajerleri aracılığıyla sarı-lacivertli formayı giymek için haber gönderdikleri de ifade edildi.
30 milyon dolara evet
Bogdanovic'in Sacramento Kings ile olan anlaşmasını Sırp basını duyurdu. NBA ekibinin 3 yıllık 30 milyon dolarlık bir teklif yaptığı, oyuncunun bunu kabul ettiği belirtildi. Sacramento Kings genel menajeri Vlade Divac şubat ayında bir açıklama yaparak Bogdanovic'in gelecek sezon kendilerinde forma giyeceğini duyurmuştu.
Bogdanovic bu sezon Euroleague'de 22 maçta forma giydi, 14.6 sayı, 3.6 asist ortalamaları tutturdu.
İkisi bir de olabilir
30 yaşındaki Sergio Llull, geçtiğimiz yıl Real Madrid'de 3 milyon Euro alırken, aynı yaştaki Milos Teodosiç, CSKA Moskova'nın 5 yıl için 40 milyon dolarlık teklifini kabul etmemişti. İki süper yıldızdan bir tanesinin Fenerbahçe'de forma giymesi kesin gibi ancak yönetimin iki oyuncuyu aynı anda transfer etmek için de şartları zorlayacağı belirtildi.
Sergio Llull bu sezon Euroleague'de 33 maçta oynadı, 16.5 sayı, 5.9 asist ortalamalarıyla mücadele etti.
Udoh yüzde 60
Öte yandan uzun oyuncu konusunda da çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de Jan Vesely'nin sarı-lacivertli formayla devam edeceği kesinleşti. Bu pozisyondaki transfer çalışmalarının Ekpe Udoh da kararını bildirdikten sonra hız kazanacağı öğrenildi. Udoh'un takımda kalma olasılığının yüzde 60 olduğu vurgulanırken, NBA'i seçmesi durumunda boyalı alana iki ismin dahil edileceği ifade edildi.
ÜMİT AVCI / milliyet.com.tr

Maicon İstanbul'a geldi

Galatasaray Kulübünün transfer görüşmelerine başladığı Brezilyalı futbolcu Maicon Pereira Roque, İstanbul'a geldi.

Brezilya'nın Sao Paulo kentinden uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen 28 yaşındaki Maicon'u, burada coşkulu bir taraftar grubu tezahüratlarla karşıladı.
Maicon, emniyet görevlilerinin yoğun güvenlik önlemleri altında dışarıya çıktı ve kendisini bekleyen özel araçla havalimanından ayrıldı.

Kariyeri
Profesyonel futbol kariyerine 2006-2007'de altyapısında yetiştiği Cruzeiro'da başlayan Maicon, Cabofriense, Nacional, Porto ve Sao Paulo formalarını giydi.
Porto ile üst üste 3 kez lig ve Portekiz Süper Kupası şampiyonluğu sevinci yaşayan Brezilyalı oyuncu, Portekiz ekibi ile 1 kez de UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğuna ulaştı.
Porto formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde 24 maça çıkan Maicon, 1 gol attı.

Bogdanovic Fenerbahçe'nin teklifini reddetti!

Fenerbahçe'de NBA'e gitmeye hazırlanan Bogdan Bogdanovic'i takımda tutmak için Başkan Aziz Yıldırım'ın yönetime tam yetki verdiği ancak Sırp oyuncunun hayallerini gerçekleştirmek üzere bu teklifi reddettiği ortaya çıktı.

Sezonu Euroleague, Basketbol Ligi ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı alarak üç kupayla kapatan Fenerbahçe Basketbol Takımı'nda yıldız oyuncu Bogdan Bogdanovic, NBA takımlarından Sacramento Kings'e gitmeye hazırlanıyor.
Sezonun sonunda oyuncuyla yapılan görüşmelerde Bogdanovic, NBA'ye gitme isteğini yönetime iletti. Başantrenör Zeljko Obradovic ve yöneticiler Euroleague finalinin gelecek sene Sırbistan'ın Belgrad kentinde yapılacak olmasını koz olarak kullansa da olumlu yanıt alamadı.
Bunun üzerine Başkan Aziz Yıldırım yöneticilere tam yetki vererek, Bogdanovic'i Euroleague'in en çok kazanan oyuncusu yapacak kontratın önerilmesi talimatını verdi.
Ancak Sırp basketbolcu konunun para olmadığını ve hayallerini gerçekleştirmek istediğini söyledi. Bogdanovic ayrıca NBA'den sonra yeniden Fenerbahçe'ye dönmek istediğini ve sonrasında basketbolu ülkesinde bırakma planlarını da yönetime aktardı.
Bogdanovic'in önümüzdeki günlerde Sacramento'nun yolunu tutması bekleniyor.

NTVSpor.net

Almanya Ligi'nin MVP'si TOFAŞ'ta

TOFAŞ, uzun forvet ve pivot pozisyonu tercihini yaptı. Bursa ekibi, Almanya Ligi’nin en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Raymar Morgan'ı renklerine kattı.  

TOFAŞ, geçen sezon Ratiopharm Ulm’da başarılı bir performans sergileyen uzun oyuncu Raymar Morgan ile anlaştığını açıkladı.
27 yaşındaki Birleşik Amerikalı oyuncu, Almanya Ligi'nde normal sezonu birinci sırada bitiren Ratiopharm Ulm'de 42 maçta 25,3 dakikada 17,7 sayı, 6,7 ribaund ve 1,9 asist ortalamaları tutturdu.
Avrupa kupalarında da 14 maçta görev yapan başarılı oyuncu, Almanya’da en değerli oyuncu seçildi.
Gelecek sezon Avrupa Kupası'nda mücadele edecek TOFAŞ, Kenny Kadji ve Pierria Henry’nin ardından Raymar Morgan ile üçüncü transferini yapmış oldu.

Belhanda İstanbul'da

Galatasaray'ın transfer görüşmelerine başlandığını açıkladığı Younes Belhanda, İstanbul'a geldi.

Marsilya'dan kalkan uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen 27 yaşındaki futbolcu, sarı-kırmızılı kulüp yetkilileri tarafından karşılandı.
Havalimanındaki emniyet görevlilerinin yoğun önlemlerine rağmen sarı-kırmızılı taraftarlar, Belhanda'nın gelişinde izdihama neden oldu.
Galatasaraylı çok sayıda taraftarın meşale yakarak sevgi gösterisinde bulunduğu Faslı futbolcu, kendisini bekleyen araçla havalimanından konaklayacağı otele hareket etti.

Boris Yeltsin Turnuvası'nda Sırbistan'a kaybettik

A Milli Bayan Voleybol Takımımız, 15. Boris Yeltsin Turnuvası’nda, Sırbistan ile yaptığı karşılaşmadan 17-25, 18-25, 25-21, 22-25'lik setlerle 3-1 mağlup ayrıldı. Milli Takımımız turnuvanın son maçını, yarın (30 Haziran Cuma), Türkiye saati ile 14.30'da, Kazakistan ile yapacak.

Ekaterinburg Rusya’da yapılan turnuvada; ev sahibi Rusya, Milli Takımımız, Bulgaristan, Kazakistan ve Sırbistan takımları şampiyonluk için mücadele ediyor. Lig usulü tek devre oynanacak maçlar sonrası, 15. Boris Yeltsin Turnuvası’nın şampiyonu belli olacak.
MİLLİ TAKIMIMIZ'IN 15. BORIS YELTSIN TURNUVASI MAÇ PROGRAMI ve SONUÇLARI

Ekaterinburg Rusya

Katılan Takımlar: Türkiye, Rusya, Bulgaristan, Kazakistan, Sırbistan

27 Haziran 2017 Salı | Türkiye - Rusya: 1 - 3 (25-20, 18-25, 22-25, 22-25)
28 Haziran 2017 Çarşamba | Bulgaristan - Türkiye: 0-3 (11-25, 25-27, 20-25)
29 Haziran 2017 Perşembe | Türkiye - Sırbistan: 1-3 (17-25, 18-25, 25-21, 22-25)
30 Haziran 2017 Cuma | 14.30 | Kazakistan - Türkiye
NOT: Maç saatleri Türkiye saatine göredir.

İşte Bafetimbi Gomis'e ödenecek ücret

Galatasaray'da 3 yıllık sözleşme imzalanan Fransız futbolcu Bafetimbi Gomis'e, her sezon için 3 milyon 350 bin avro garanti ücret ödenecek. Fransız futbolcuya 2,5 milyon avro imza parasının yanı sıra şampiyonluk halinde 200 bin dolar ödenecek.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda da yer alan açıklamada, Gomis transferinin detayları paylaşıldı.
Açıklamada, Gomis'in eski kulübü Swansea City'ye net 2,5 milyon avro bonservis bedeli ödeneceği, 3 yıllık sözleşme gereğince futbolcuya her sezon için net 3 milyon 350 bin avro sabit transfer ücreti verileceği belirtildi.
Gomis'in, imza parası olarak net 2,5 milyon avro, şampiyonluk halinde de net 200 bin dolar alacağı ifade edilen açıklamada, futbolcuya, oynadığı Spor Toto Süper Lig ve UEFA müsabakalarında, takımın kazandığı her 1 puan için 5 bin avro prim ödeneceği aktarıldı.

Bafetimbi Gomis imzayı attı

Galatasaray Kulübü, Fransız futbolcu Bafetimbi Gomis ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Türk Telekom Stadı'nda gerçekleştirilen ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Futbol Direktörü Cenk Ergün'ün katıldığı imza töreninde, Gomis kendisini 3 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.
Özbek: "Galatasaray ailesi Gomis ile daha güçlü olacak"
Başkan Özbek, törende yaptığı açıklamada, geçen sezonun takım yapılanmasındaki eksiklere bağlı olarak transfer çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, "İlk transferimizi Gomis ile yapıyoruz. Kendisi hem izleme komitesi hem de hoca tarafından beğenilen bir futbolcu. Onların isteğine bağlı olarak Gomis'i imza törenine davet ettik." dedi.
Gomis'in golcülüğünü anlatmaya gerek olmadığını dile getiren Özbek, "Geçen sezon Fransa Ligi'nde 21 gol atmış, dolayısıyla Türkiye Ligi'nde çok başarılı olmasını ve Galatasaray'a fayda sağlamasını bekliyoruz. Kendisine 'Hoş geldin' diyorum. Galatasaray ailesi Gomis ile daha güçlü olacak. Taraftarlarına zevkli, kaliteli, güzel günler yaşatacaktır." ifadelerini kullandı.
Gomis: "Bu renklere ait olmaya karar verdim"
Sarı-kırmızılı takımın yeni transferi Bafetimbi Gomis ise Galatasaray'a gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Gerek yöneticiler gerekse taraftarların organize ettiği karşılama töreninin kendisini etkilediğini anlatan Gomis, şunları söyledi:
"İki, üç aydır görüşmeleri gerçekleştiriyoruz. Galatasaray'ın son dönemde oynadığı maçları takip etmeye, fikir sahibi olmaya çalıştım. Avrupa'da başarılı olmuş, büyük kupalar almış bu büyük takımda olma fikrine yakınlaştım. Bu renklere ait olmaya karar verdim. Bu büyük statta Galatasaray için çalışacağım günleri sabırsızlıkla bekliyorum."
Stadı ve tesisleri gezme şansı bulduğunu aktaran Fransız futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yöneticilerimizden başkanımıza, bahçıvanına kadar bu ailede yapılan çalışmalara şahit oldum. Beni heyecanlandırdı. Ne kadar doğru karar verdiğimi bir kez daha hissettim. Hocamızı İtalya'da yaptığı işlerden dolayı tanıyorum, takdir ediyorum. Onun benimle konuşması çok önemli. Onun yönetiminde oynayacağım günleri sabırsızlıkla bekliyorum. Takımın yıldızı olmak değil, daha çok Galatasaray'ın takım olarak başarılara gitmesi benim için önemli hedef."
Gomis, "Hagili, Jardelli takımları izlerken heyecan duyardım" 
Türkiye Ligi'nin her zaman iyi olduğunu ve Galatasaray'ın da dünyanın en önemli takımları arasında yer aldığını ifade eden Gomis, "Hagili, Jardelli takımları izlerken heyecan duyardım. Metin Oktay efsanesi yaşarken çok küçüktüm. Onun heykelini bile görmek benim için heyecan vericiydi. Galatasaray Lisesinden kaynaklı insanların Fransızca konuşması, Fransız ekolüne sahip olması işimi kolaylaştıracaktır. Daha kolay adapte olacağımı düşünüyorum. Gol sayısı veremem. Büyük taraftarın önünde oynamanın ne kadar önemli olduğunu düşünerek her gün daha iyisini yapmak için çalışacağım." değerlendirmesinde bulundu.
"Velbuena'ya 'sahada en büyük rakibimsin' dedim"
Galatasaray'ın Fenerbahçe ile olan rekabeti ve Fransız futbolcu Valbuena'nın sarı-lacivertli takıma transfer olmasıyla ilgili soruya Gomis, şu yanıtı verdi:
"Büyük çekişmeyi biliyorum. Valbuena da iyi arkadaşım. Birkaç gün önce kendisiyle yemek yedim. Dün beni aradı, tebrik etti. Farklı ekiplerde mücadele edeceğiz. Kendisine 'Her zaman arkadaş kalacağız ama sahada en büyük rakibimsin.' dedim."
Bafetimbi Gomis, Galatasaray'ın kadrosuna katmaya hazırlandığı Belhanda için "Onunla da konuştum. O da buraya büyük bir hırsla, başarılı olma azmiyle geliyor. Bu Galatasaray açısından çok önemli. Büyük futbolcuların takımda olması başarı azmi verecektir." ifadelerini kullandı.
Dursun Özbek ve Gomis, konuşmaların ardından sözleşmeye imza attı.

Mathieu Valbuena imzayı attı

Fenerbahçe Kulübü, Lyon'dan kadrosuna kattığı Fransız orta saha oyuncusu Mathieu Valbuena için imza töreni düzenledi. Törende "Fenerbahçe'de olmak büyük gurur" diyen Valbuena, takım oyununa dikkat çekti. Deneyimli yıldız, "Takım olamazsak hiç oluruz. Tabii ki Fenerbahçe'nin lider oyuncularından birisi olabilirim ama her maçı kazandıramam" ifadelerini kullandı. 

Fransız yıldız oyuncu Mathieu Valbuena, kendisini Fenerbahçe'ye bağlayan 2+1 yıllık sözleşmeye imza attı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile basın mensuplarına poz veren deneyimli oyuncu, şampiyonluk için elinden geleni yapacağı belirtti ve Fenerbahçe’nin büyüklüğüne vurgu yaptı.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde düzenlenen basın toplantısına Fenerbahçe Asbaşkanlarından Ali Yıldırım, Önder Fırat, Ozan Balaban, Yönetim Kurulu Üyeleri Cenk Başak ve İdari Menajer Hasan Çetinkaya da katıldı.

Mahmut Uslu: “Bizi şampiyon yapacak oyunculardan bir tanesi”

İmza töreninde ilk olarak söz alan Mahmut Uslu, “Arkadaşımızı fazla tanıtmaya gerek yok, hepiniz biliyorsunuz. Kendisine de teşekkür ederiz, bize gelmek için çok emek verdi. Hocamız da çok istiyordu. Önümüzdeki sene olmazsa olmazımız, biz her halükarda  şampiyon olmak istiyoruz. Allah isterse de olacağız. Bizi şampiyon yapacak oyunculardan bir tanesi” diye konuştu.

Mathieu Valbuena: "Mücadele etme zamanı"

Ardından söz alan Mathieu Valbuena, “Fenerbahçe’ye teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Burada bugün benimle olan tüm yöneticilerimize de teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu transferde emeklerinden dolayı Hasan Çetinkaya’ya, Başkanımıza ve tüm teknik heyetimize teşekkür ediyorum. Burada ilk günden bu yana çok iyi bir şekilde karşılandım ve çok iyi şekilde ağırlanıyorum. Fenerbahçe gibi bir takımda futbol oynamaya gelmiş olmak, benim için gerçekten büyük bir onur; çünkü Fenerbahçe çok büyük kulüp. Çok iyi karşılama oldu ve çok sıcak davranıldı. Dışarıdan bildiğim kadarıyla Fenerbahçe zaten büyük bir kulüptü, buraya imza için geldiğimde Fenerbahçe’nin tesislerini gördüm.  Fenerbahçe büyük bir kulüpten ötesi. Artık yapmam gereken bu kulüp için sahaya çıkmak ve bu kulübün kupalar kazanması için mücadele etmek. Şu anda üzerimize düşen tek nokta bu. Fenerbahçe için sahaya çıkıp, şampiyonluk için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından imzalar atıldı, basına poz verildi ve medya mensuplarının sorularına geçildi.

İlk olarak hocayla yaptığı görüşmeden bahseden Valbuena, “Hocamızla görüşme fırsatı bulduk. Daha çok buradaki proje nedir, burada beraber neler yapabiliriz bunlarla ilgili görüşme fırsatı bulduk. Aslında hocamızı daha önceden de tanıyordum. Marsilya’yla buraya gelmiştik ve 2-2 berabere kaldığımız bir maç vardı. O maçta Fenerbahçe’ye karşı forma giymiştim ve o şu anki teknik direktörümüz o maçta Fenerbahçe’nin teknik direktörüydü. İyi bir hoca olduğunu o dönemden biliyorum. İlgi çekici bir projeyle karşıma çıktılar o nedenle hocamızla ilgili görüşlerimde pozitifim. Aramızda nerede oynayacağımla ilgili bir görüşme geçmedi. Geçen sezon sol tarafta oynadım, bu yönde gelişim gösterdim. Takımın iyiliği için hocamız nerede uygun görürse, nerede Fenerbahçe’ye katkı sağlayacağımı düşünecekse o yönde katkı sağlamaya hazırım. Bununla ilgili hazırlık dönemi boyunca konuşmalarımız olacak. Takım gelişimi için ve takıma katkı yapabilmek için onunla sohbetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Futbolda en önemli noktanın kafa ve mantalite olduğunu belirten Valbuena, “Sadece kalite yetmiyor. Aklınızı kullanmanız, kafanızı doğru şekilde yönlendirmeniz gerekiyor. Dünyanın her yerinde kaliteli futbolcular var ama farkı yaratan mental yapınız. Şu anda burada hayatımın tamamını anlatmayacağım tabii ama kariyerim boyunca zor dönemler geçirdim. Hiçbir zaman profesyonel futbolcu olamayacağımı düşünmedim. Her zaman mücadelemi sürdürdüm. Her zaman yüksek seviyede oynayacağıma inandım ve bu yönde çalışmalarıma devam ettim. Şu anda geldiğim yüksek seviyeye ulaşana kadar görev aldığım her kulüpte başarılı oldum. Kararlılık önemliydi. Benim motivasyon noktam bu oldu. İşe de yaradı. Burada da aynısını yapmaya çalışacağım. İyi bir sezon geçirebilmemiz için elimizde her türlü imkan var. Konuşarak olmaz, sahada da üzerimize düşeni yapmalıyız başarıya ulaşmak için” ifadelerini kullandı.

Takım olmanın önemine de değinen Mathieu Valbuena, “Fenerbahçe’yi başarıya ulaştırmayı sadece benimle başaramayız. Ben tabii ki bu takımın lider oyuncularından biri olabilirim ama her maçı kazandıramam. Ben Fenerbahçe’ye tüm mütevaziliğimle geldim açıkçası. Önemli olan takım olmamız. Olamazsak hepimiz bireysel anlamda hiç halini alırız. Eğer takımsak hepimiz bireysel anlamda da daha iyi noktaya geliriz. Bu anlamdaki kararlılığımızı, kazanma yönündeki arzumuzu her zaman ortaya koymalıyız. Bunu nasıl yapabiliriz? Antrenmanlarda iyi çalışarak, her gün en iyi şekilde yaparak sağlayabiliriz. Fenerbahçe geçen sezon zorluklar yaşadı ama bundan çıkmanın tek yolu herkesin bir olması şu anda. Bu sadece Valbuena meselesi değil. Kararlı olmalı ve kendimize güvenerek bu yola çıkmalıyız. Eğer kararlılığı sağlayabilirsek futbolda çok güzel şeyler yapabiliriz” diye konuştu.

Taraftarların gösterdiği yoğun ilginin aynı zamanda baskı da getirdiğinin altını çizen Fransız oyuncu, “Geldiğim ilk gün taraftarın ilgisini gördüm, bu sevginin yanında beklentilerin büyük olduğunu da hissediyorum. Burada beklentiler gerçekten üst düzeyde ve çok büyük bir baskı söz konusu hedeflere ulaşma noktasında. Baskının pozitif bir noktaya getirilmesi gerekiyor. Çünkü o sıcaklıklarını gösterirken o baskıyı da hissettiriyorlar. Ama Fenberbahçe taraftarı o kadar büyük ki onların sevgisini her yerde görebiliyorsunuz. Sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da Fenerbahçe taraftarı her yerde çıkabiliyor. Bu benim için sıra dışı  bir durum, güzel bir durum. Onların bu sevgisi ve oluşturdukları bu baskı bize itici güç olmalı. Limitleri zorlayabilmemiz için o baskında bu isteğimizi almalıyız. Geçtiğimiz yıllarda burada üzücü sonuçlar alındı ama iyi bir sezon için arkamızda olacaklarını biliyorum. Onlardan bu sevgiyi ve ilgiyi gördüm. Beni çok iyi karşıladılar. Onlarla tanışmaya başladık yavaş yavaş. Futbol çok hızlıdır, günden güne her şey değişebilir. İyi işler yaparsanız herkesten iyisinizdir ama bir an işler iyi gitmemeye başladığında da hemen eleştiriler başlar. Bu konuyla ilgili hiçbir endişem yok. Hedeflerimize odaklanarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Robin van Persie’yle birlikte oynayacak olmanın kendisi için büyük bir keyif olduğunu ifade eden Valbuena, “Çok yetenekli bir oyuncu. Onunla oynamak benim için büyük bir keyif. Beraber 2 antrenman yaptık. Böyle oyuncularla oynamak her zaman keyif vermiştir diğer oyunculara. Sadece Robin yok takımımızda, başka önemli oyuncular da var. İşimizi yaparken otomatikliği, adaptasyonu sağlamalıyız. Bunu yaparsak istediklerimize niye ulaşamayalım…” açıklamasını yaptı.

Türkiye Ligi’nin son derece ateşli bir lig olduğunu ve atmosferi yüksek maçlar yapacaklarını söyleyen Mathieu Valbuena, “Biraz da bu yüzden bu projeye dahil oldum. Fenerbahçe’ye gelme sebeplerimden biri de taraftarın gösterdiği bu ilgiydi. Bu beni son derece etkiledi. Şu anda Fenerbahçe için yapmam gerekeni biliyorum, her şeyimi vermeliyim. Kıyasıya rekabet içinde geçen derbiler oynayacağız. Biz zaten futbolu böyle atmosferler için oynuyoruz. Oynarken keyif almak istiyoruz her zaman. Ben çocukluğumdan beri futbol oynamaktan keyif alıyorum. Futbol benim için büyük bir tutku. Dolu statlarda, kapalı gişe maçlarda oynamayı fazlasıyla severim. Hedefimiz şampiyonluk demek yetmez, bunu sahada göstermeliyiz. Büyük bir takım olduğumuzu her şeyimizi sahaya koyduğumuzu her maç göstermeliyiz. Çünkü Fenerbahçe’nin tüm taraftarları, bizi burada izleyen herkes biliyoruz ki Fenerbahçe’nin aşığı. Fenerbahçe’nin başarısını istiyorlar her zaman. Bizim onlar işçin yapmamız gereken terimizin son damlasına kadar bu formayı ıslatabilmek. Belki her maçı kazanmak mümkün olmaz ama kazanılırsa da şampiyon olmuşuz demektir. BNu kararlılıkla sahada olmalıyız. Formanın sırılsıklam olması için sahada olmalıyız. Derin bir tarihi olan bir kulüpte oynayacağım. Bunun da farkındayım. Çok büyük oyuncuların gelip geçtiği bir kulüpte oynayacağım. En önemlisi bu formayı onurlandırmak. Hedeflere odaklanarak iyi bir şekilde çalışarak 27 Temmuz’da oynayacağımız sezonun ilk maçına hazır olmak durumundayız” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Konuşamaların ardından üzerinde isminin yazılı olduğu 28 numaralı Fenerbahçe forması giyen Mathieu Valbuena objektiflere poz verdi.

Brock Motum, Anadolu Efes’te

Anadolu Efes Avustralyalı oyuncu Brock Motum ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

1990 doğumlu oyuncu 2.08 metre boyunda ve uzun forvet pozisyonunda görev yapıyor.

2013 yılında Washington State Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra ilk profesyonel deneyimini İtalya’nın Virtus Bologna takımında yaşayan Avustralyalı oyuncu, bir sezon sonra ülkesine döndü ve 2014-15 sezonunu Adelaide 36ers takımında geçirdi. 2015-16 sezonunda Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımına transfer olan Motum, son iki sezonda burada forma giydi.

2012’de Pacific-12 Konferansı’nda en çok gelişim gösteren oyuncu seçilen Motum, aynı sezonda konferansın en iyi beşinde kendisine yer buldu. 2014-15 sezonunda bu kez Avustralya Ligi’nin en iyi beşine seçilen başarılı oyuncu, 2016 ve 2017 yıllarında Zalgiris Kaunas ile Litvanya Ligi şampiyonluğu ve 2017’de Litvanya Kupası sevinci yaşadı.

Geçtiğimiz sezon Turkish Airlines Euroleague’de 30 maçta 23:06 dakika ortalama süre alan Motum, 10,8 sayı, 3,4 ribaunt ve 0,5 asist ortalamaları ile mücadele etti.

Litvanya Ligi’nde ise 47 maçta forma giyen Avustralyalı oyuncu, 17:45 dakika ortalama süre alarak maç başına 9,8 sayı, 2,6 ribaunt ve 0,8 asist ortalamaları ile mücadele etti.

Cansu Köksal, Yakın Doğu Üniversitesi'nde

Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ile FIBA Kadınlar Avrupa Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, gelecek sezon için Türk basketbolunun ümit vaat eden isimleri arasında gösterilen Cansu KÖKSAL’ı kadrosuna dahil etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Cansu KÖKSAL, Yakın Doğu Üniversitesi Kulüp Başkanı Işık EYİGÜNGÖR’ün katıldığı tören ile kendisini Yakın Doğu Üniversitesi sporcusu yapan sözleşmeyi imzaladığı belirtildi.

En Büyük Yıldız Adaylarından…
1994 doğumlu Cansu KÖKSAL forvet pozisyonunda oynama özelliğine sahip genç bir yetenek olmasıyla biliniyor. Hem Türkiye Genç Kızlar Basketbol Şampiyonası hem de Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi şampiyonlukları yaşayan 1.87 boyundaki genç oyuncu,  Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde ilk maçına 2012-2013 sezonunda çıktı. Aynı sezon A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın 2013 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası Aday Kadrosuna davet edilen KÖKSAL, 2013-2014 sezonunda çifte lisans çıkartılarak Türkiye Kadınlar Basketbol Lig İkinci Ligi ekiplerinden Kocaelispor’a kiralandı. İlk olarak Türk Milli Takımı ile birlikte 2010 U16 Avrupa Şampiyonası’nda yer alan KÖKSAL, 8.3 sayı, 6.9 ribaunt, 1 asist ortalamalarını yakaladı. A Milli Takımında ilk kez 2014 Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda forma giyen genç oyuncu, 2.6 sayı, 1.2 ribaunt ile mücadele etti. 2015 yılında sözleşme imzaladığı Galatasaray formasıyla Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 2016-2017 sezonunda 4.5 sayı, 2.6 ribaunt, 0,6 asist kaydetti. 2017 Avrupa Şampiyonasında ise A Milli Takımımızda maç başına 16,8 dakika oyunda kalıp 5 sayı, 2.8 ribaunt ortalamaları tutturan Cansu KÖKSAL yeni sezonda Yakın Doğu Üniversitesi’nin başarısı için ter dökecek.

Cansu KÖKSAL “Geçtiğimiz sezon yakalanan başarıların devam etmesine katkı yapmak istiyorum”
Galatasaray’ın ve A Kadın Basketbol Milli Takımı’nın genç ve yıldız oyuncusu Cansu KÖKSAL, Yakın Doğu Üniversitesi’nin formasını giyecek olmaktan dolayı sevinçli olduğunu söyledi. Cansu KÖKSAL sözlerine şöyle devam etti, “Yakın Doğu Üniversitesi, her oyuncunun formasını giymek istediği örnek bir kulüp. Çünkü burada oyunculara gerçek anlamda değer veriliyor. Geçtiğimiz sezon yakalanan başarıların devam etmesine katkı yapmak istiyorum. Üç kupalı Yakın Doğu Üniversitesi’ne geldiğim için çok mutluyum. Burada işimin çok zor olduğunu biliyorum. Çok çalışarak, bana güvenenleri asla mahcup etmeyeceğim.”

Işık EYİGÜNGÖR “Cansu geleceğin sembol isimlerinden biri olacak”
Transferle ilgili konuşan Yakın Doğu Üniversitesi Kulüp Başkanı Işık EYİGÜNGÖR, Cansu KÖKSAL’ın yetenekli ve fiziksel özellikleri ile geleceğin sembol isimlerinden biri olacağını söyledi.
Genç oyuncunun hem savunma hem de hücum alanında ektili olacağını düşündüklerini ifade eden EYİGÜNGÖR, “Türk kadın basketbolunun geleceği olan sporcuları transfer etmeye devam ediyoruz. Cansu, kendine güvenen ve öğrenmeye açık bir oyuncu. Kulübümüze geldikten sonra basketbolunu daha da ileri götüreceğine ve takımımıza fayda sağlamak için azim ve istekle çalışacağına inanıyoruz. Kendisine sağlıklı ve başarılı bir yıl dileriz” dedi.

28 Haziran 2017 Çarşamba

İpek Soylu çiftlerde tur atladı

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da mücadele eden Türk tenisçilerden İpek Soylu, çift kadınlar elemelerinde 2. tura yükseldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen çim kort turnuvasının çift kadınlar elemelerindeki ilk tur mücadelesinde, İpek Soylu, Taylandlı takım arkadaşı Varatchaya Wongteanchai ile Denisa Allertova (Çekya)-Kristina Kucova (Slovakya) ikilisinin karşısına çıktı.
İlk seti 6-1 kaybeden İpek-Wongteanchai çifti, 2. seti 6-0, final setini de 6-1 kazanarak mücadeleden 2-1 galip ayrıldı ve adlarını 2. tura yazdırdı.
Dünya 195'incisi Başak Eraydın ise dünya 134 numarası Hırvat Petra Martic ile karşılaştı. Martic'in 6-1'lik setlerle 2-0 mağlup ettiği Başak, kariyerinde ilk kez katıldığı Wimbledon elemelerine ilk turda veda etti.

FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 4 Türk takımı

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliğinin (FIBA) düzenlediği Şampiyonlar Ligi 2017-2018 sezonunda Türkiye'yi, Beşiktaş Sompo Japan, Banvit, Gaziantep Basketbol ve Pınar Karşıyaka temsil edecek.

FIBA'dan yapılan açıklamaya göre, ilk kez 2016-2017 sezonunda organize edilen Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne, yeni sezonda katılacak takımlar belli oldu.
Grup aşaması ve turnuvaya eleme turlarından başlayacak ekiplerle toplam 56 kulübün katılma hakkı elde ettiği lige, Beşiktaş Sompo Japan, Banvit ve Gaziantep Basketbol, grup aşamasından, Pınar Karşıyaka ise 3. ön eleme turundan itibaren katılacak.Statü doğrultusunda, 8'i elemelerden gelecek 32 takım, 4 grupta yarışacak. Sekizer ekibin yer aldığı 4 grubu ilk 4 sırada bitiren ekipler, son 16 turuna yükselecek. Grup maçlarını 5 ve 6. sırada tamamlayan takımlar ise yollarına, FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda devam edecek.
Birinci ön eleme turunun 19 Eylül'de başlayacağı FIBA Şampiyonlar Ligi'nin grup maçları, 10 Ekim'de başlayacak.

FIBA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak 24 kulüp şöyle:
AEK, Aris, PAOK (Yunanistan), Monaco Basket, Elan Chalon, Strasbourg (Fransa), Banvit, Beşiktaş Sompo Japan, Gaziantep Basketbol (Türkiye), CEZ Nymburk (Çekya), Dinamo Sassari, Sidigas Avellino, Umana Reyer (İtalya), Enisey (Rusya), EWE Baskets, Medi Bayreuth (Almanya), Hapoel Holon (İsrail), Iberostar Tenerife, UCAM Murcia (İspanya), Neptunas (Litvanya), Olimpija Ljubljana (Slovenya), Stelmet Zielona (Polonya), Telenet Oostende (Belçika), Ventspils (Letonya)

U19 Milli Takımımız Balkan Şampiyonası'nda İkide İki Yaptı

19 Yaş Altı Milli Takımımız, Genç Kızlar Balkan Voleybol Şampiyonası'nın ikinci maçından da 3 - 0 galip ayrıldı. Milli Takımımız rakibi Arnavutluk'u 25-8, 25-14 ve 25-15'lik setlerle mağlup etti.

19 Yaş Altı Bayan Voleybol Milli Takımımız, grubundaki son maçını, yarın (29 Haziran Perşembe), Türkiye saati ile 20.00'de Sırbistan ile yapacak.
Genç Kızlar Balkan Şampiyonası'nda Milli Takımımız grup etabında; Romanya, Arnavutluk ve Sırbistan ile mücadele ediyor. Diğer grupta ise; Bosna Hersek, Kosova ve Karadağ yer alıyor. Grup maçlarından sonra gruplarında ilk ikide yer alan takımlar çapraz eşleşerek yarı final maçlarına çıkacaklar. Yarı finalin kazananları şampiyonluk, kaybedenleri bronz madalya için mücadele edecekler.
Genç Kızlar Balkan Şampiyonası
27 Haziran-1 Temmuz 2017, Pale | Bosna - Hersek
Milli Takımımız'ın maç programı ve maç sonuçları:
27.06.17 | Türkiye-Romanya: 3 - 1 (19-25, 25-17, 25-23, 25-16)
28.06.17 | Türkiye-Arnavutluk: 3 - 0 (25-8, 25-14, 25-15)
29.06.17 | 20.00 | Türkiye-Sırbistan

Not: Maçlar Türkiye saatine göredir.

Bogdan Bogdanovic Tarihin En Pahalı Çaylağı Olacak

Fenerbahçe’nin Sırp yıldızı Bogdan Bogdanovic için ABD basınından yeni bir iddia ortaya atıldı.

Fenerbahçe’de kalıp kalmayacağı hala belirsizliğini koruyan Bogdan Bogdanovic için ABD basınından yeni iddialar gelmeye devam ediyor. Sacramento Kings’in mutlaka kadrosunda görmek istediği yıldız oyuncu henüz tam anlamıyla bir karar vermemiş olsa da ABD’den güçlü iddialar da gelmeye devam ediyor.
Son olarak Sacramento Bee’den Ailene Voisin’in aktardığı habere göre, Sacramento Kings Bogdanovic ile üç yıllık 36 milyon dolar değerinde bir sözleşmeye imzayı atıyor. Sözleşmenin imzalanacağı tarih de 6 Temmuz olarak öne sürüldü.
Geride kalan sezonda Fenerbahçe ile tarihi bir EuroLeague şampiyonluğuna imza atan Bogdanovic, Türkiye Basketbol Süper Ligi’ni de şampiyon olarak tamamlayan takımın çok önemli bir parçası oldu. Final serisinin en değerli oyuncusu seçilen Sırp yıldız, EuroLeague’de de sezonun en iyi beşine seçildi.
eurohoops.net