TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

5 Ağustos 2017 Cumartesi

2017 Dünya Atletizm Şampiyonası: Usain Bolt, 100 metre finalinde Justin Gatlin'e geçildi

2017 Dünya Kupası'nda son kez 100 metre finaline çıkan atletizmin yaşayan efsanesi yarışı 3. bitirdi ve bronz madalyada kaldı. Altın madalya ise daha önce Bolt'a 5 kez geçilen Justin Gatlin'in oldu. 

Usain Bolt'un son 100 metre finali şokla sona erdi.

Bundan önce mücadele ettiği 28 yarışta da geçilmeyen Usain Bolt, Londra'da düzenlenen 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda kariyerinin son 100 metre finaline çıktı. Serisini 2. tamamlayarak finali çıkan Bolt, 100 metre finaline de kötü başladı.

Londra Stadı'nı dolduran 60 bin kişi, daha önce doping nedeniyle ceza alan Justin Gatlin'i yuhalasa da, Birleşik Amerikalı 9.92'lik derecesiyle finişi ilk gören isim oldu. Gatlin'in ardından 9.94'lük bir derece elde eden Christian Coleman ise 2. oldu.
Justin Gatlin yarışı 9.92'yle ilk sırada tamamlarken; Bolt 3. olabildi. AP

Müthiş kariyerini 12. Dünya şampiyonluğuyla taclandırmak isteyen Bolt ise son metrelerde müthiş atak gerçekleştirse de çabası sonuç vermedi ve 9.95'lik derecesiyle 3. olabildi.

Yarışa damga vuran fotoğraf ise yarış sonrası geldi. Altın madalyalı Gatlin, yarış sonrası Usain Bolt'un yanına giderek önünde eğilerek efsane ismi selamladı.
Justin Gatlin, yarış sonrası Usain Bolt'un yanına giderek önünde eğilerek efsane ismi selamladı.AP
Bolt şampiyona tarihine geçti
Kariyerinin son 100 metre finalinde Gatlin'e geçilerek büyük üzüntü yaşayan Bolt kazandığı bronz madalya ile şampiyona tarihine geçti.

11'i altın olmak üzere toplam madalya sayısını 14'e çıkaran Jamaikalı sprinter, Merlene Ottey'in 14 madalyalık rekorunu egale etti.

Olimpiyatlarda 8 altın madalyası bulunan dünyanın en hızlı insanı konumundaki Usain Bolt, şampiyonada takımlar 4x100 metre kategorisinde de yarışarak faal spor hayatını sonlandıracak.

NTVSpor.net

Hollanda'nın Süperi Feyenoord

Hollanda Süper Kupası'nı, normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren karşılaşmada penaltılarda Vitesse'yi 4-2 yenen Feyenoord kazandı.

De Kuip Stadı'nda oynanan mücadeleye hızlı başlayan Feyenoord, 7. dakikada Jens Toornstra'nın golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.
İkinci yarıda ataklarını sıklaştıran Vitesse'nin kazandığı penaltı atışını 58. dakikada Alexander Büttner gole çevirdi ve karşılaşmanın normal süresi 1-1 sona erdi. Uzatmalarda iki takım da eşitliği bozamayınca penaltı atışlarına geçildi. Feyenoord, penaltıları 4-2 kazanarak kupaya uzandı.Feyenoord, tarihinde 3. kez Hollanda Süper Kupası'nı müzesine götürdü.

Aziz Yıldırım'dan transfer açıklaması

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Antalya’da, "Hedef 1 Milyon Üye"  kampanyası kapmasında katıldığı bir etkinlikte,  taraftarlarına transfer müjdesi verdi.

Başkan Yıldırım, dört oyuncuyu daha kadrolarına katacaklarını söyledi.
Yıldırım, "transfer daha bitmedi. Bu hafta öyle tahmin ediyorum ki; dört oyuncu daha alacağız’’ şeklinde konuştu.Transfer döneminde adı sıklıkla Fenerbahçe ile anılan Ben Arfa ya da Lucas Lima’nın bu hafta içinde Fenerbahçe’ye imza atması bekleniyor.
Sarı Lacivertliler, Simon Kjaer’in Sevilla’ya transfer olmasının ardından stoper mevkiindeki boşluğu da Milan’ın 24 yaşındaki stoperi Gustavo Gomez ile doldurmak için çalışmalarını sürdürüyor.Forvet için ise Beşiktaş’ın eski golcüsü Mario Gomez ve 24 yaşındaki Senegalli golcü Khouma Babacar isimleri öne çıkıyor.
Öte yandan Moussa Sow ise kulübünden bonservisini alıp Fenerbahçe’ye imza atmak istiyor.

Aziz Yıldırım'dan Lens açıklaması
Aziz Yıldırım, Beşiktaş'a transfer olan eski oyuncuları Jeremain Lens'le ile ilgili de konuştu.
Yıldırım, "Lens bizden 4,2 milyon avro istedi. Biz 2,7 avro verdik. Ancak Beşiktaş'a 2.2 milyon avroya gitti." ifadelerini kullandı.

TSYD Kupası Kardemir Karabükspor'un

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi Futbol Turnuvası'nda kupanın sahibi en çok puanı toplayan Kardemir Karabükspor oldu.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda düzenlenen organizasyonun ikinci gününde Gençlerbirliği-Osmanlıspor ve Kardemir Karabükspor-Evkur Yeni Malatyaspor maçları oynandı.
Günün ilk maçında Osmanlıspor, Gençlerbirliği'ni 2-1 yendi. Zeki Yavru'nun 43. dakikada kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçen Osmanlıspor, 45. dakikada Bifouma ile farkı ikiye çıkardı.İlk devre Osmanlıspor'un 2-0 üstünlüğüyle tamamlanırken, Vedat Muric 75. dakikada kaleci Karcemarskas'ın hatasında durumu 2-1 yaptı.
Gençlerbirliği'nin son bölümdeki beraberlik çabası sonuç vermedi ve Osmanlıspor, sahadan 2-1 galip ayrıldı.Danimarkalı stoper Andreas Maxsö ilk kez Osmanlıspor formasını giyerken, Serdar Gürler eski takımı Gençlerbirliği'ne karşı mücadele etti.
Kardemir Karabükspor ile Evkur Yeni Malatyaspor arasındaki maçın normal süresi Torje (penaltıdan) ve Murat Akça'nın ilk yarıdaki golleriyle 1-1 biterken, penaltı atışlarına geçildi.Penaltılarda Evkur Yeni Malatyaspor, Kardemir Karabükspor'a 4-3 üstünlük sağladı.
İki gün süren turnuvada 4 puan toplayan Kardemir Karabükspor, şampiyon oldu.Kardemir Karabükspor'a kupasını TSYD Ankara Şubesi Başkanı Alper Bakırcıgil verdi.
Turnuvayı 3'er puanı bulunan takımlardan Osmanlıspor gol averajıyla 2'nci, Gençlerbirliği ise 3. sırada tamamladı. Evkur Yeni Malatyaspor ise 2 puanla son sırada yer aldı.

Aslan, Hertha Berlin'e diş geçiremedi

Galatasaray, hazırlık maçında Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Hertha Berlin'e 2-1 yenildi.

Avusturya'nın Steiermark eyaletine bağlı Kapfenberg kentindeki Franz Fekete Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Galatasaray; Muslera, Mariano, Maicon, Ahmet Çalık, Linnes, Tolga, Selçuk, Rodrigues, Belhanda, Recep ve Gomis 11'iyle başladı.
Hertha Berlin ise sahaya Arstein, Pekarik, Skjelbred, Rekik, Darida, Esswein, Kalou, Langkamp, Ibisevic, Plattenhardt, Weiser 11'i ile çıktı.
Çok sayıda Galatasaray taraftarının da takip ettiği karşılaşmada sarı-kırmızılıların yeni transferleri Badou Ndiaye ve Fernando Reges da görev aldı.
Karşılaşmanın 3. dakikasında Alman ekibi korner atışı sonrası 1-0 öne geçti. Marvin Plattenhardt'ın kullandığı köşe vuruşuna iyi yükselen Karim Rekik'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak Galatasaray ağlarına gitti ve mücadelenin ilk yarısı Alman temsilcisinin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
Galatasaray maçın ikinci yarısına, Mariano, Ahmet Çalık ve Tolga Ciğerci'nin yerine Badou Ndiaye, Fernando Reges ve Lionel Carole değişiklikleriyle başladı. Sarı-kırmızılılar ikinci yarı içerisinde ise Recep, Gomis, Maicon, Belhanda, Rodriguez ve Linnes'in yerine sırasıyla Sinan Gümüş, Eren Derdiyok, Atalay Babacan, Ryan Donk, Emrah Başsan ve Tarık Çamdal'ı oyuna dahil etti.
Sarı-kırmızılılar, 61. dakikada Fernando'nun asistiyle topla buluşan Eren Derdiyok'un golüyle skoru eşitledi.
Hertha Berlin bu gole 72. dakikada Vedad İbisevic ile cevap verdi ve Alman temsilcisi sahadan 2-1 galip ayrıldı.
Hazırlıklarının Avusturya etabını tamamlayan Galatasaray, maçın ardından yurda dönecek.
STAT: Franz Fekete Stadion (Kapfenberg)
GALATASARAY: Muslera, Mariano (Carole 46), Maicon (Donk 73), Ahmet Çalık (Fernando 46), Linnes (Tarık 79), Tolga (Ndiaye 46), Selçuk (Koray 36), Rodrigues (Emrah 79), Belhanda (Atalay 73), Recep (Sinan 58), Gomis (Eren 58)
HERTHA BERLİN: Jarstein, Pekarik, Skjelbred, Rekik, Darida, Esswein, Kalou, Langkamp, Ibisevic, Plattenhardt, Weiser
GOLLER: Eren 60 / Rekik 3, Ibisevic 74

Beşiktaş'ta forma numaraları belli oldu

Beşiktaşlı futbolcuların 2017-2018 sezonunda giyeceği forma numaraları açıklandı. Siyah Beyazlı takımda Oğuzhan Özyakup 10, yeni transfer Alvaro Negredo ie 9 numaralı formayı giyecek.

Beşiktaşlı futbolcuların 2017-2018 sezonunda giyeceği forma numaraları şu şekilde:
Adriano Correia: 3
Aras Özbiliz: 22
Tolgay Arslan: 18
Atınç Nukan: 33
Andreas Beck: 32
Denys Boyko: 71
Caner Erkin: 88
Cenk Tosun: 23
Fabricio Ramirez: 1
Fatih Aksoy: 14
Gökhan Gönül: 77
Atiba Hhutchinson: 13
Hüseyin Yılmaz: 54
Alexander Milosevic: 4
Matej Mitrovic: 2
Necip Uysal: 20
Oğuzhan Özyakup: 10
Orkan Çınar: 15
Ricardo Quaresma: 7
Pedro Franco; 19
Mustafa Pektemek: 11
Kepler Laveran Lima Ferreira Pepe: 5
Ryan Babel: 8
Sedat Şahintürk: 70
Anderson Talisca: 94
Dusko Tosic: 6
Gökhan Töre: 55
Tolga Zengin: 29
Utku Yuvakuran: 97
Alvaro Negredo: 9

Mauricio Isla: "Fenerbahçe’de Şampiyonluklar Kazanmaya Geldim"

Fenerbahçe'nin son transferi Mauricio Isla, kulübün yayın organına konuştu. Şili'li yıldız, sarı-lacivertli kulüpte şampiyonluklar yaşamaya geldiğini belirtti.

Mauricio Isla, Fenerbahçe Gazetesi'nin 164.Ağustos sayısına önemli açıklamalarda bulundu.

2007'de, 19 yaşındayken ülkesinden ayrılıp İtalyan ekiplerinden Udinese'nin yolunu tutan Isla, 5 sezon formasını terlettiği Serie A ekibinde yıldızını parlattı ve birçok başarıya imza attı. 2010-11 sezonunda Udinese, sezon sonu Devler Ligi'ne katılma hakkı kazandığında Udinese'de Alexis Sanchez, Candreva, Benatia, Cuadrado, Di Natale, Handanovic, Kwadwo Asamoah ve gibi yıldızlarla aynı dönemde top koşturma şansı bulan Isla'nın kaderi, yine bu isimlerle benzer bir şekilde ilerledi ve yıldız futbolcu, 2012'de 18.8 milyon euro karşılığında Juventus'a transfer oldu. Juventus'tan  QPR'a, ardından da Marsilya'ya kiralandı ve son olarak geçen sezon başında 4 milyon euro karşılığında Cagliari'ye gitti. 29 yaşındaki Isla, 2007'den bu yana Şili Milli Takımı forması da giyiyor. Asıl görevi sağ bek olan Mauricio Isla, sağ kanatta ve gerektiğinde de önlibero pozisyonunda forma giyebiliyor. Çok yönlü bir oyun karakterine sahip olan Isla, hızı ve sert oyun tarzıyla ön plana çıkıyor.Savunmada rakip kanat oyuncularını sert oyun yapısıyla durduran Isla, hücumda ise hızı ve ortalarıyla takımına büyük katkıda bulunan bir oyuncu.

Fenerbahçe Gazetesi'nin, Mouricio Isla ile yapmış olduğu özel röportajı...

Röportaj: Atila BARTIN
Fotoğraf: Semih BAHADIR
Tercüme: Deniz SARITAÇ

Öncelikle Fenerbahçe Spor Kulübüne hoş geldin Isla. Herkesin futbola başlama hikayesi vardır,  sen kendi hikayeni bizlere anlatır mısın?
" Çocukken herkes gibi arkadaşlarım ile oynayarak futbola başladım. Futbola ilk adımlarım bu şekilde oldu güzel zamanlardı benim için. Daha güzel olan dönemlerim üniversitede eğitim aldığım dönemlerdi. Bir yandan eğitimlerimi sürdürürken diğer yandan antrenmanlarıma gidiyordum. Okul takımındaydım ve 8-9 yıllık zamanda zorluklarda yaşadım. Futbolu devam ettirebilmek adın evimden uzak bir yere gitmem gerekiyordu. O yıllarda Şili’deyken 3 saatlik bir mesafe harcamam gerekiyordu ve bu mesafeyi göze alarak antrenmanlarıma devam ediyordum. Aynı zamanda benim için güzel olduğu kadar da zor zamanlardı ama hep devam etmek istedim futbola. Bazen pes etme noktasına geldiğimde oldu çünkü çok erken saatte uyanıp çok geç saatte eve dönmek durumunda kalıyordum. Zor bir hayat oldu o yıllara bakarsak, ama annem ve anneannem devam etmem konusunda çok istekliydi ve onların sayesinde belki de bu noktalara kadar geldim."

“Tello ve Maldonado'dan dolayı Türk futbolunu takip etme ve izleme fırsatım oldu”

Uzun yıllar İtalya Lig'inde forma giydikten sonra Türkiye'ye transfer oldun. Türk futbolu hakkında neler biliyordun?
"Söylediğiniz gibi uzun yıllar İtalya'da forma giydim. Ama bir yandan da kariyerim boyunca Türk futbolunu tanıma fırsatımda oldu. Çünkü, başka Şilili oyuncular daha önce Türkiye Ligi’nde forma giydiler. Maldonado, Tello gibi.. Şili'nin önemli oyuncuları tanınan oyuncuları Türkiye'de forma giydi. Bu nedenle Şili'de Türk futbolu mücadeleci, güçlü ve iyi oyuncuların olduğu lig olarak bilinir her zaman. Futbol yapısını genel anlamda değerlendirdiğimiz zaman bu şekilde görülür. Tabii ki, İspanya, İngiltere, İtalya ligi herkes tarafından daha çok takip edilen ligler ama daha çok ben Tello ve Maldonado'dan dolayı Türk futbolunu takip etme ve izleme fırsatım oldu ve izlediğim zaman kaliteli bir lig olduğunu da gördüm. "

Günümüzde bek oyuncularının önemi oldukça artmış durumda hem savunmada, hem hücum da takıma katkı vermeleri isteniyor. Sen de bir bek oyuncusu olarak bu kanatta kendini nasıl tanımlarsın?
" Futbol çok değişen bir spor halini aldı artık her ülkede bu değişimleri görebiliyoruz. Bek oyuncularının daha fazla ön plana çıkması gerekiyor ve daha fazla katkı yapan oyuncular haline geldiler bu durum hem milli takımlarda hem de kulüp takımlarında da geçerli. Benden oyunun iki tarafını oynamamı bekleyen hocalarla ve aynı zamanda fiziki anlamda kuvvetli olmamı bekleyen hocalarla tanıştım ve özellikle milli takımda sağbek pozisyonunda bu şekilde kendimi geliştirmeyi öğrendim. Sağbek pozisyonunda kendimi geliştirmeye daha çok milli takımda alıştığımı söyleyebilirim. Her geçen gün daha fazla önemli olmak istiyorum oynadığım takımlar için ve oyunun her zaman içerisinde olmak isteyen bir oyun yapım oldu. Yüzde yüz antrenmanlarımı yapmaya çalışıyorum her zaman takımıma katkı sağlamak için hem hücumda hem defansta."

“Her zaman çalışmaya ve antrenmanlarda en iyisini yapmaya çalışıyorum”

Yorumcular genellikle seninle ilgili olarak hırslı, çevik ve agresif tabiri caizse top geçer adam geçmez bir futbolcu olduğunu söylüyorlar gerçekten öyle misin?
"İlk önce çocukluktan beri hırslı bir yapım olduğunu söyleyebilirim. Juventus'ta da büyük oyuncular gibi oyuncularla ve üst düzey oynamış aynı zamanda kazanma hırsı olan oyuncularla birlikte olmak aslında benim de kendimi geliştirmeme çok yardımcı oldu. İçimde kazanma isteği duygusu daha fazla arttı. Özellikle son dönemlerde milli takımda da başarılara ulaştık. Belki son Federasyon Kupası’nı kazanamadık ama biz hırslı ve birbirine bağlı bir takımız. Milli takımı da bu şekilde değerlendirebilirim ve kazanmak isteyen ve galibiyetlerin arkasında yeniden galibiyetler almak isteyen bir takımız ben de bu yapıya büründüm böyle takımlarda bulundukça. Az önceki soruya da bağlantılı olarak söylemek istiyorum ben her zaman üstüme düşen görevi yapmaya özen gösteriyorum. Her zaman çalışmaya ve antrenmanlarda en iyisini yapmaya çalışıyorum. Yüzde yüzümüzde olmamız ve her zaman çok iyi performans sergileyemeyiz belki de antrenman içinde ama benim istediğim daima kendimi geliştirmeye gayret göstermek, hem hücum hem de savunma yapmak takıma bu şekilde katkı sağlamak istiyorum. Mutlu oluyorum işler iyi gittiğinde ve takımımız iyi işler yaptığında hem kişisel olarak hem de takım halinde bir noktaya geliyorsak bu durum da beni mutlu ediyor. Çünkü en önemlisi her zaman takım başarısı."

“Fenerbahçe'ye geldiğim için hiç bir pişmanlık duymuyorum”

Her takımda ilk 11'de olmak için her zaman forma rekabeti vardır. Bunun için ne söylersin?
"Aslında burada gördüklerim beni fazlasıyla şaşırttı diyebilirim. Bunu olumlu anlamda söylüyorum. Fenerbahçe'ye gelmeden önce Türkiye Ligi hakkında bildiğim Türkiye'nin en güçlü takımlarının  Fenerbahçe ve Galatasaray olduğudur. Türkiye Ligi insanların çok fazla bilgi sahip oldukları bir lig değildir. Daha çok İngiltere, İtalya, İspanya gibi ligler izleniyor Türkiye dışındaki ülkelerde ama buraya geldiğimde buradaki seviye buradaki futbol beni gerçekten şaşırttı. Fenerbahçe'ye geldiğimden beri her nokta buradaki rekabet ve aynı zamanda yaşayacağımız rekabetin hissiyatı da bizde uyanmaya başladı. Bu durumda beni son derece mutlu eden bir nokta oldu. Gerçekten Fenerbahçe'de çok rekabetçi bir ortam buldum bu hepimiz için güzel olacak. Fenerbahçe'ye geldiğim için hiç bir pişmanlık duymuyorum. Zaten böyle büyük bir kulübe gelmeye ihtiyacım vardı. Hedefleri yüksek olan bir kulüp. Futbolcular için hep şunu söylerler: ‘Futbolcularının antrenmanlarda çalışması ve maça geldiğinde de en iyisini yapması gerekir’ ben de bunu yapmaya çalışıyorum."

“Şampiyon olmak için çok çalışacağız”

Fenerbahçe'de hedef her zaman şampiyonluk ve bu sene de şampiyonluğun en önemli adayıyız. Sen de takıma katıldığın süre içerisinde neler söylersin?
"Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri ve 3 yıllık süreçte Fenerbahçe Şampiyonluğa ulaşamadı ama Fenerbahçe her zaman Şampiyon olması gereken ve şampiyonluğu hedefleyen bir takım. Bizim yolumuz kesinlikle şampiyonluk olmalı. Hedefimiz son derece net ve bu sezon şampiyon olmak ve önümüzdeki sezon adımızı Şampiyonlar Ligi’ne yazdırmak. Fenerbahçe'nin artık dünyanın en güzel organizasyonu olarak adlandırılan Şampiyonlar Ligi’ne geri dönmenin zamanının geldiğini düşünüyorum. İyi bir takım kuruldu. Sezon içerisindeki hedeflerimize ulaşabilmemiz için iyi bir şekilde çalışmak bizim için son derece önemli. Bizim için Daha da fazla çalışmamız gerekecek. Çünkü yeni takımların hedefleri doğrultusunda daha fazla efor sarf etmesi, daha çok emek vermesi gerekir. Bizim de düşüncemiz bu elimizden gelenin en iyisini yapmak. Hedeflerimize ulaşabilmek için takımımıza katkı sağlamamız lazım. Ben de yeni bir oyuncuyum ve takım içerisindeki hedeflerimizin farkındayım ve bu kulübün neler istediğini biliyorum. Bu kulüp Şampiyonluk istiyor, Şampiyonlar Ligi istiyor ve biz de bunun için çalışacağız."

“Taraftarlarımız gerçekten harikaydı”

Havaalanında taraftarımızın seni karşılamasıyla ile ilgili neler söylersin?
" Taraftarlarımız gerçekten harikaydı. Mesaj vermeden önce bana göstermiş oldukları ilgi ve beni karşılama şekilleri için onlara çok teşekkür ederek başlamak istiyorum. Göstermiş oldukları ilgi ve destekle insana daha fazla çalışma isteği, daha fazla kendini geliştirme isteği veriyorlar. Fenerbahçe taraftarları tanıdığım, bildiğim taraftar ve her yerde takımının yanında olmaya çalışan bir taraftar. Özellikle Türkiye'de sayıları daha fazla ve daha fazla desteklerini hissettiriyorlar.  Bizim yapmamız gereken bu kulübün ihtiyaçları doğrultusunda çalışmak ve her zaman bunu yapmaya gayret göstereceğiz. Hedefimiz ve bu kulübün ihtiyacı olan şey Şampiyonluk. Şampiyon olduktan sonrada en güzel turnuvaları en güzel maçları görmek istiyoruz."

Augusto Lima Beşiktaş Sompo Japan'da

Beşiktaş Sompo Japan, Brezilyalı basketbolcu Augusto Lima'yı transfer ettiğini açıkladı.


Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Brezilyalı basketbolcu Augusto Lima'yı kadrosuna kattı.
Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, 2017-2018 sezonu öncesi pota altını 207 cm boyundaki Brezilyalı pivot Augusto Lima ile güçlendirdi.

Siyah-beyazlılarımız, Brezilyalı pivot ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

11 Eylül 1991 doğumlu olan Augusto Lima son olarak Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas'ta giymişti.

Augusto Lima kimdir?

11 Eylül 1991 Rio de Janerio doğumlu olan Augusto Lima, 207 cm boyunda ve pivot olarak görev almaktadır.

İspanyol ekibi Malaga altyapısından yetişen basketbolcu, 2009-2010 yılında İspanya 2. lig ekibi Clinicas Rincon Axarquia'da çıktığı 20 maçta gösterdiği başarılı performansın ardından aynı sezonun ortasında Unicaja Malaga'ya geri döndü. Burada 9 lig maçına çıkan Lima, 6.4 sayı ve 3.7 ribaund ortalamalarıyla oynadı.

2010-2011 sezonuna Unicaja Malaga'da başlayan başarılı basketbolcu, daha sonra Oftamologico ve Granda'da oynayarak sezonu tamamladı.

2011-2012 sezonuna Unicaja Malaga'da başlayan Augusto Lima, burada 17 lig ve 7 Euroleague maçında parkeye çıktıktan sonra, sezonun geri kalanını Oftamologico Clinicas Rincon'da geçirdi.

2012-2013 sezonunda Unicaja Malaga forması altında 31 lig maçında görev alan Brezilyalı basketbolcu parkeden; 2.6 sayı ve 2.3 ribaund ortalamalarıyla ayrıldı. Euroleague'de ise 21 maçta görev alan Lima; 3.2 sayı ve 2.7 ribaund ortalamalarını tutturdu.

2013-2014 sezonunda Murcia ile anlaşan Augusto Lima, burada görev aldığı 30 lig maçında; 10.3 sayı, 7.1 ribaund ve 1.5 top çalma istatistikleriyle göz doldurdu.

2014-2015 sezonunda Murcia'da görev almaya devam eden başarılı pivot, İspanyol ekibinde 34 lig maçında görev aldı ve 10.4 sayı, 7.2 ribaund, 1.6 top çalma ve 1.1 blok ortalamalarıyla sezonu tamamladı.

2015-2016 sezonuna Murcia forması altında başlayan Augusto Lima, burada 17 lig maçına çıktıktan sonra İspanya'nın önemli takımlarından Real Madrid'e transfer oldu. Madrid ekibinde 18 lig maçında parkede yer alan Lima; 4.9 sayı ve 3.1 ribaund ortalamalarıyla süre aldı. Euroleague'de ise 8 maç görev alan basketbolcu; 3.4 sayı ve 2 ribaund ortalamalarıyla oynadı.

2016-2017 sezonunu Zalgiris Kaunas forması altında geçiren Augusto Lima, burada 42 lig maçında görev aldı ve 6.2 sayı, 4.5 ribaund ortalamalarını tutturdu. Euroleague'de ise 30 lig maçında süre aldı ve 4.6 sayı, 3.7 ribaund ortalamalarıyla oynadı.

Brezilyalı basketbolcu Augusto Lima, 2017-2018 sezonu öncesinde Beşiktaş Sompo Japan Takımımız ile sözleşme imzaladı."

Talisca, Süper Kupa Finali'nde yok

Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Talisca, lisansı çıkmadığı için Konyaspor ile yapılacak olan Süper Kupa finalinde takımda yer alamayacak. 

Talisca'nın lisansının çıkmamasının sebebi ise Beşiktaş'ın Benfica'ya 2 milyon avroluk ödemeyi yapmaması... Bunu gerekçe gösteren Portekiz ekibinin, Talisca'yı geri çağırdığı belirtildi. Siyah beyazlılar ise konuyu FIFA'ya taşıyabilir.
Beşiktaş, geçen yıl Talisca'yı 2 milyon avro bedelle 1 yılı opsiyonlu 2 yıllığına kadrosuna katmıştı. Benfica ile yapılan anlaşmaya göre 25 milyon avro teklif gelmesi halinde Beşiktaş'a 5 gün süre verilecek. Eğer kulüp bu süre içinde oyuncuyu transfer etmezse başka bir kulübe satılabilecekti. Ayrıca siyah beyazlı kulüpte birinci yılını dolduran Talisca'nın 30 Nisan'a kadar satılması gerekiyordu. Fakat bu süre geçildiği için Brezilyalı yıldızın sözleşmedeki ikinci yılı devreye girdi ve oyuncu bir yıl daha Türkiye'de kalacaktı.
İddiaya göre Benfica'nın gerekli evrakları göndermemesinin sebebi oyuncuya 25 milyon avro üzerinde bir teklifin gelmiş olması.

4 Ağustos 2017 Cuma

Fernando resmen Galatasaray'da

Galatasaray Kulübü, geçen sezon Manchester City'de forma giyen Fernando Francisco Reges ile anlaştığını borsaya bildirdi.


Galatasaray Sportif AŞ, profesyonel futbolcu Fernando ile anlaşmaya varıldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Galatasaray Sportif AŞ'nin KAP'a gönderdiği bildirim şu şekilde:
"Profesyonel futbolcu Fernando Francisco Reges ve kulübü Manchester City FC ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 5,250,000 Euro net tutarında transfer bedeli ödenecektir. 

Ayrıca, bonuslara istinaden maksimum €900,000 Euro (net) olmak üzere; 


Kulübümüzün 2018-2019, 2019-2020 veya 2020-2021 sezonlarında UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı bir dönem için 500.000 Euro net, 


Kulübümüzün 2018-2019, 2019-2020 veya 2020-2021 sezonlarında UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı bir dönem için 250.000 Euro net, 


Futbolcunun forma giyeceği yirmi beşinci resmi müsabakaya (Türkiye Süper Ligi veya UEFA müsabakaları) istinaden 250.000 Euro net, 


Futbolcunun forma giyeceği ellinci resmi müsabakaya (Türkiye Süper Ligi veya UEFA müsabakaları) istinaden 250.000 Euro net ödeme yapılacaktır. 


Futbolcunun kendisiyle de 2017-2018 futbol sezonundan başlamak üzere 3 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır. 


2017-2018 sezonu için 3.300.000 EUR net sabit transfer ücreti 

2018-2019 sezonu için 3.300.000 EUR net sabit transfer ücreti 
2019-2020 sezonu için 3.300.000 EUR net sabit transfer ücreti 

Buna ek olarak Futbolcuya takımın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için 5.000 EUR prim ödeyecektir. İlaveten, sözleşme süresince şampiyonluğun kazanıldığı her bir sezonda oyuncuya hak etmiş olduğu puan başı primlerin %25'i tutarında prim ek olarak ödenecektir. 



Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


Fernando Francisco Reges
25 Temmuz 1987 doğumlu olan Fernando, futbola başladığı Brezilya Serie C takımlarından Vila Nova'nın formasını giyerken Portekiz ekibi Porto tarafından keşfedildi. Haziran 2007'de Porto ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Brezilyalı futbolcu ilk sezonunu bir başka Portekiz ekibi C.F. Estrela da Amadora'da kiralık olarak geçirdi.
Kontratının ikinci sezonunda ise Porto'ya geri dönen Fernando, kısa süre içinde A Takım'da formayı kaptı ve Portekiz ekibinin değişilmez isimlerinden oldu. Kariyerinin en iyi sezonlarından birini  2010-2011 sezonunda yaşayan Brezilyalı orta saha, o sezon takımının UEFA Avrupa Ligi'ni kazanmasında da önemli rol oynadı.
Porto kariyerinde UEFA Avrupa Ligi zaferinin yanı sıra hepsi üst üste olmak üzere toplamda 4 Portekiz Ligi şampiyonluğu yaşayan ve 12 kupa kazanan Fernando, 2014 yılı Haziran ayında yaklaşık 15 milyon Euro bonservis bedeli ile İngiliz ekibi Manchester City'ye transfer oldu.
Fernando, 3 sezon geçirdiği Manchester City'de toplamda 101 resmi maçta ter döktü ve 1 İngiltere Lig Kupası zaferi gördü. Milli Takım kariyerinde Brezilya 20 Yaş Altı Milli Takımı'nın formasını giyen orta saha oyuncusu, 2014 yılında Portekiz vatandaşı olup Portekiz Milli Takımı'nda forma giymek için başvursa da bu talebi FIFA tarafından kabul görmedi.

Nur Tatar'dan gümüş madalya

2017 Dünya Tekvando Grand Prix serisinin Moskova ayağında milli sporcu Nur Tatar Askari gümüş madalya kazandı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen organizasyonun ilk gününde üç sıklette dört milli sporcu mücadele etti.
Kadınlar 67 kiloda tatamiye çıkan son dünya şampiyonu Nur Tatar Askari, ikinci turda Rus Tetiana Tetereviatnykova'yı 11-8, çeyrek finalde Azeri Farida Azizova'yı 9-8, yarı finalde ise ABD'li Paige Mc Pherson'u 10-8'lik skorlarla yendi. Finalde Fildişi Sahilleri'nden Ruth Gbagbi'ye 7-4 kaybeden milli sporcu, gümüş madalyanın sahibi oldu.
Kadınlar 67 kiloda Nafia Kuş, çeyrek finalde Koreli Da-Bin Lee'ye, erkekler artı 80 kiloda Serdar Yüksel, Azerbaycanlı Ramin Azizov'a, Ali Sarı ise Fildişi Sahilleri'nden Seydou Gbane'ye ilk turda yenilerek turnuvaya veda etti.

2017-2018 sezonu final merkezleri belli oldu

2017-2018 sezonunda Türkiye Kupası finali, TFF 1. Lig play-off finali ve Turkcell Süper Kupa finalinin oynanacağı şehirler belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre, yönetim kurulunun bugün gerçekleştirdiği toplantıda alınan kararla, 2017-2018 sezonu Türkiye Kupası finali Eskişehir'de, TFF 1. Lig play-off finali Bursa'da ve Turkcell Süper Kupa ise Konya'da oynanacak.
Finallerin oynanacağı tarihlerin ise daha sonra açıklanacağı duyuruldu.

Fikret Orman, Lens'i açıkladı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Hollandalı futbolcu Jeremain Lens'in Cumartesi günü Türkiye'ye gelebileceğini söyledi.

Fikret Orman, BeIN Sports'a yaptığı açıklamada, kadrolarına katmak istedikleri Lens'in transferi hakkında, şöyle konuştu:
"Lens istediğimiz bir oyuncu, o da Beşiktaş'ı çok istiyor. Biz Lens'i, o da Beşiktaş'ı tanıyor. Burada bir yıl oynadı. Artık sabrın sonu selamettir diyelim. Lens yarın Türkiye'ye gelebilir. Son detaylar kaldı, pazartesi ya da salı da çalışmaya başlar gibi duruyor. Kendi alacağından fedakarlık ederek Beşiktaş'a geliyor."
Futbolcuların Beşiktaş'a yalnızca para için değil, huzurlu ortamı için geldiklerinin altını çizen Orman, "Bizde sevgi yönetimi, aşk yönetimi var. Lens'in Beşiktaş'ta Oğuzhan, Babel, Atiba gibi arkadaşları var. O da huzura geliyor." ifadelerini kullandı.
Orman, Atınç Nukan'ın sakatlığı nedeniyle sol stopere de bir transfer yapmayı istediklerini, Gökhan Gönül'ün ise sahalara kısa bir süre sonra dönebileceğini düşündükleri için o bölgeye transfer yapmayı planlamadıklarını sözlerine ekledi.

Emre Mor, Inter'e kiralandı

Almanya'nın köklü kulüplerinden Borussia Dortmund'un formasını giyen milli futbolcu, Inter ile anlaşmaya vardı.

Transfer sezonunda adı, Fenerbahçe, Fiorentina, Watford ve Roma ile de anılan Emre, önümüzdeki sezon kiralık olarak İnter forması giyecek.
İtalyan ekibinin, kiralama bedeli olarak 2 milyon avro ödeyeceği ve satın alma bedelinin de 10 milyon avro artı bonuslar olacağı belirtildi.
Milli futbolcu, 2016 yılında Danimarka'nın Nordsjaelland takımından, 9 nokta 750 milyon avroya Alman ekibi Dortmund'a transfer olmuştu.
Borussia Dortmund forması ile 19 resmi maça çıkan genç yıldız, takımına 1 gol ve 3 asistlik katkı sağlamıştı.

Fenerbahçe'ye ilk kez Makedon rakip

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Vardar'la karşılaşacak Fenerbahçe, tarihinde ilk kez bir Makedon kulübüne rakip oldu.

Sarı-lacivertliler, İsviçre'nin Nyon şehrinde çekilen kura çekiminde Makedon temsilcisiyle eşleşti.
Daha önce 33 farklı ülkeden takımlarla mücadele eden Fenerbahçe, tarihinde ilk kez bir Makedon ekibine misafir olacak.- Son 3 sezonun şampiyonu
Başkent Üsküp'ün takımı Vardar, Makedonya Ligi'nde son 3 sezonda şampiyonluğa ulaştı.Teknik direktör Goce Sedloski yönetimindeki Vardar, geçen sezonu en yakın takipçisi Shkendija 79'un önünde, 13 puan farkla 83 puanla şampiyon tamamladı.
Makedonya Ligi'nde toplam 10 şampiyonluğu bulunan ve bunun 5'ini son 6 sezonda elde eden Vardar, bu sezona UEFA Şampiyonlar Ligi parolasıyla başladı.Bu kulvarda 2. ön eleme turunda İsveç temsilcisi Malmö'yle deplasmanda 1-1 kaldığı ilk maçın sonunda sahasında rakibini 3-1 yenerek eleyen Vardar, bir sonraki turda Danimarka temsilcisi Kopenhag'a takıldı. Kopenhag'ı sahasında 1-0 yenen Vardar, deplasmandaki maçı 4-1 kaybederek UEFA Şampiyonlar Ligi hedefini gerçekleştiremedi.
Avrupa kupalarında önemli bir başarısı bulunmayan ve genelde ön eleme turlarında elenen Vardar, UEFA Avrupa Ligi play-off'unda Fenerbahçe'yi geçerek, ilk defa grup aşamasına kalmaya çalışacak.- Teknik direktörü Diyarbakırspor'da oynadı
Vardar'ın 43 yaşındaki teknik direktörü Goce Sedloski, futbolculuk döneminde Türkiye'de Diyarbakırspor forması giydi.
Sedloski, Diyarbakırspor'da 2005-2006 sezonunda forma giymiş ve toplam 30 maçta 4 gol atmıştı. Makedon Teknik Adam 2015 yılından beri Vardar'ı çalıştırıyor.
Vardar'ın en dikkati çeken oyuncuları Brezilyalı hücumcular Jonathan Balotelli ve Juan Felipe.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu kuraları çekildi

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplar öncesi son eleme turu play-off'ta eşleşmeler belli oldu.

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezinde gerçekleştirilen kura çekiminde, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenen 15 takım ile Avrupa Ligi 3. ön eleme turundan gelen 29 ekip yer aldı.
Üçüncü ön eleme turunda Avusturya'nın Sturm Graz ekibini saf dışı bırakan Fenerbahçe, Makedonya temsilcisi Vardar ile eşleşti.
İlk maçların 17 Ağustos, rövanşların ise 24 Ağustos'ta yapılacağı play-off turu eşleşmeleri şöyle:
Vardar (Makedonya) - Fenerbahçe
Shkendija (Makedonya) - Milan (İtalya)
Ajax (Hollanda) - Rosenborg (Norveç)
Osijek (Hırvatistan) - Austria Wien (Avusturya)
Kızılyıldız (Sırbistan) - Krasnodar (Rusya)
Altach (Avusturya) - Maccabi Tel-Aviv (İsrail)
BATE (Belarus) - Oleksandriya (Ukrayna)
Club Brugge (Belçika) - AEK (Yunanistan)
Maritimo (Portekiz) - Dinamo Kiev (Ukrayna)
Dinamo Zagreb (Hırvatistan) - Skenderbeu (Arnavutluk)
Ludogorets (Bulgaristan) - Suduva (Litvanya)
Panathinaikos (Yunanistan) - Athletic Bilbao (İspanya)
Apollon (Kıbrıs Rum Kesimi) - Midtjylland (Danimarka)
Domzale (Slovenya) - Olympique Marsilya (Fransa)
Partizan (Sırbistan) - Videoton (Macaristan)
Hafnarfjördur (İzlanda) - Braga (Portekiz)
Everton (İngiltere) - Hajduk Split (Hırvatistan)
Utrecht (Hollanda) - Zenit (Rusya)
Legia Varşova (Polonya) - Sheriff (Moldova)
Viitorul (Romanya) - Salzburg (Avusturya)
Viktoria Plzen (Çekya) - AEK Larnaka (Kıbrıs Rum Kesimi)
PAOK (Yunanistan) - Östersunds (İsveç)

Mircea Lucescu ile sözleşme imzalandı

Türkiye Futbol Federasyonu ile A Millî Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu arasında resmi imza töreni düzenlendi.

 A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğüne getirilen Mircea Lucescu için imza töreni düzenlendi. Galatasaray'ın teklifini neden kabul etmediğini açıklayan Lucescu, Fatih Terim'e teşekkür etti. Lucescu, milli takımı bırakma kararı alan Arda Turan'ın yeniden Ay-Yıldızlı formayı giymesi için çaba harcayacağını da söyledi.
TFF Başkanı Yıldırım Demirören ise törende Mircea Lucescu'nun sadece A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü olduğunu belirterek, "Türkiye Futbol Direktörlüğü pozisyonu kalktı" dedi.
Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde  yapılan törene TFF Başkanı Yıldırım Demirören, 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Başkanvekilleri Nihat Özdemir, Hüsnü Güreli, Ali Dürüst, İcra ve Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Zülfikaroğlu, Ali Düşmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Erhan Kamışlı, Mustafa Çağlar, Alaattin Aykaç, Mete Düren ile TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş katıldı.
A MİLLİ TAKIM'DA YENİ DÖNEM
Bir dönem Galatasaray ve Beşiktaş’ı da çalıştıran deneyimli teknik adam, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen törende A Milli Futbol Takımı ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in katıldığı töreni yönetim kurulu üyeleri de takip etti.
Demirören: "Lucescu'ya çok teşekkür ediyorum"
Törende konuşan Demirören, hizmetlerinden dolayı Fatih Terim ve ekibine teşekkür ederek, şunları kaydetti:
"Kariyerinde 35 kupa bulunan bir hocayla burada olmak benim ve yönetim kurulumu onurlandırıyor. Kısmet bugüneymiş. Biz hocamızla 10 sene önce çalışacaktık. Bugüne denk geldi. Önümüzdeki 4 maç ve 2 senelik zamanda bizimle beraber olmayı kabul ettiği için dostum Lucescu'ya çok teşekkür ediyorum. Kendisiyle benim temasım 31 Temmuz öğleden sonra olmuştur. Çarşamba günü de bir araya gelerek anlaşmayı sağlamıştık. Hocamızı tartışmaya gerek yok. Yaşıyla, kariyeri ve karakteriyle Türkiye'de 10 yıldır her sene gelmesi için uğraşılan bir kişi. Ben tekrar kendisine teşekkür ediyorum. Yeni çıktığımız yolda başarılar diliyorum."
Lucescu: "Çok zor bir durum olmasına rağmen kabul ettim"
Mircea Lucescu da Türkiye'de daha önce Galatasaray ve Beşiktaş ile önemli başarılar yaşadığını hatırlatarak, daha sonra Ukrayna ve Rusya'da geçen kariyeri hakkında bilgi verdi. Türkiye'den daha önce TFF'nin 2, Beşiktaş ve Galatasaray'ın da birer kez kendisiyle temasa geçtiğini anlatan Lucescu, "Sonunda buradayız." dedi.
Galatasaray'ın teklifini neden reddetti?
Rusya ekibi Zenit'ten ayrıldıktan sonra geleceğiyle ilgili bir süre düşünme kararı aldığını aktaran Rumen teknik adam, A Milli Takım'ın başına geçmesiyle ilgili süreci şöyle anlattı:
"1,5 ay düşündükten sonra evde duramayacağıma, çalışmaya devam etmem gerektiğine karar verdim. Bu şartlarda ilk olarak Galatasaray benimle temasa geçti. Östersunds'a elenmelerinin ardından kulübe yardımcı olmam için benimle temasa geçtiler. Başkan yardımcısıyla görüştüm ve bana futbol direktörü olma teklifini sundu. Kabul ya da reddetmedim, sadece bir hafta sonra konuşmamız gerektiğini söyledim. Benim alacağım pozisyonda, kendinizi teknik direktör yerine koyduğunuzda üzerinizde büyük bir baskı olacaktır. O yüzden böyle bir çalışma ortamının uygun olmayacağını düşündüm. Galatasaraylı yöneticiler tekrar Bükreş'e geldi, bu pozisyonda çalışmayacağımı kendilerine ilettim."
Mircea Lucescu, 31 Temmuz'da TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile bir telefon görüşmesi yaptıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kendisi bana A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü olma fırsatını sundu. 1 Ağustos'ta Galatasaray Başkanı ve başkan yardımcısı tekrar Bükreş'e geldi. Onlara, bana bir teknik direktörlük teklifi yapıldığını ve sıcak baktığımı söyledim. Milli takımın başına geçmek için sayın başkanla bir görüşme yapacağımızı söyledim. Galatasaraylı yöneticilerle dostça ayrıldık, sonraki gün sayın başkan ve Ali Dürüst ile görüştük. Onlar da teklifi ilettiler. Sayın başkan ile Beşiktaş'ta, Ali Dürüst ile de Galatasaray'da çalışma fırsatı bulmuştuk. Sportif açıdan çok zor bir durumda olmanıza rağmen böyle bir teklifi kabul ettim. Başka anlamlar çıkartılmaması için detaylı anlattım."
A Milli Takım'ın başına geçme kararı almasında Türkiye ve taraftarlara olan sevgisinin de etkili olduğunu vurgulayan Rumen teknik adam, "Bu görevdeyken Beşiktaş ve Galatasaray taraftarları yanımda olacaklar. Fenerbahçe taraftarlarının da bana destek vereceğine inanıyorum. Böyle söyleyerek kimseyi kızdırmamış oluyorum. Türkiye'nin uluslararası imajı ve Türk futbolu için önemli bir görevdeyim" değerlendirmesinde bulundu.
"Umarım Terim tekrar Galatasaray'ın teknik direktörü olur"
Mircea Lucescu, konuşmasında Fatih Terim'e de teşekkür ederek, "Birbirimizi takip ediyoruz. Terim Galatasaray'dan ayrıldı, Galatasaray'ın başına geçtim. Şimdi milli takımdan ayrıldı, milli takımın başına geçiyorum. 2000 yılından beri tanışıyoruz, zaman zaman da karşılaştık. İyi bir dostluğumuz var, ona çok büyük sevgi besliyorum. Umarım bir gün Galatasaray'ın başına geçer, tekrar Galatasaray'ın teknik direktörü olur. Bu milli takımı oluşturan kişi olduğu için de kendisine teşekkür ediyorum." diye konuştu.
 "Arda Turan'ın acı çektiğini anlayabiliyorum"
Milli takımı bıraktığını açıklayan Arda Turan'la ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Lucescu, "Arda Turan'ın acı çektiğini anlayabiliyorum. Milli takımın ona, onun da milli takıma ihtiyacı var. Görüşmemiz sonunda bir orta nokta bulmayı umuyorum." dedi.
Görevinin, tüm oyuncuları, ülkelerine karşı sorumlulukları bulunduğuna ikna etmek olduğunu vurgulayan Rumen teknik adam, "Ne zaman görev verirsek işlerine tam anlamıyla konsantre olmalarına çalışacağız. Arda Turan ile tabii ki görüşeceğim ve ona telefon açacağım." diye konuştu.
Türk Milli Takımı'nı daha önce de takip ettiğini anlatan tecrübeli çalıştırıcı, "Avrupa Şampiyonası'nın ardından bazı oyuncuların tekrar çağrılmadığını, bazılarıyla sorunlar yaşandığını biliyorum. Yine yurt dışında forma giyen ve yeterince forma şansı bulamayan oyuncuların sorunları var. Bu süreçte tüm oyuncularla, hocalarıyla en kısa zamanda görüşmek istiyorum. Romanya Milli Takımı'nda da yaşanan sorunlar bunlar. Şimdi hemen önümüzdeki maça hazırlanmalı ve yolumuza 3 puanla devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı.
Andriy Shevchenko yönetimindeki Ukrayna ile milli takımın başında ilk maça çıkacağının hatırlatılması üzerine Lucescu, "Sanırım Ukrayna Milli Takımı ile ilgili bir bilgi vermem gerekiyor. Kadrodaki 8 oyuncu, Shakhtar Donetsk dönemimde benim de yetiştirdiğim isimler. Tabii ki Shevchenko idaresinde güçlü bir kadroları var ama bizim kazanmamız gerekiyor." açıklamasında bulundu.
"Türk futboluna büyük sevgi besliyorum"
Mircea Lucescu, daha önce Galatasaray ve Beşiktaş'ın başında olmak üzere 4 sezon geçirdiği Türkiye'de, futbola büyük sevgi duyduğunu dile getirdi.
"Türk futboluna büyük sevgi besliyorum" diyen Lucescu, "Her transfer döneminde ismimi gördüğümde gurur duyuyordum. Tüm takımlarla ismim anıldı ve bu benim için gurur kaynağı oldu. Siz atasözlerini çok seversiniz. 'İyi arkadaş zor günde belli olur.' denir. Böyle bir zamanda ben görevi kabul etmeseydim, iyi arkadaş olarak görülmezdim" şeklinde konuştu.
“Benimle ilgili bir sorun varsa hemen gidebilirim”
Henüz göreve başlamadan kendisiyle ilgili eleştiriler olduğunu belirten Lucescu, şunları söyledi:
"Türk futbolunu kalkındırmak istediğimiz için hepimiz buradayız. Görevi de bu amaçla kabul ettim ama daha gelmeden eleştiriler olduğunu görüyorum. Bence ilişkiyi eleştiriler üzerine inşa etmemeliyiz. Türk futbolunun içindeki tüm parçalarla görüşeceğim. Hepimize ihtiyaç var. Birlik olarak Türk futbolunu ileriye götürmek için çalışmalıyız. Benimle ilgili kötü bir düşünce varsa hemen de gidebilirim. Benim için sıkıntı yaratmaz. Ancak ben Türk futboluna inanıyorum. Türk futboluna ve Türk futbolcusuna güveniyorum. Buradaki herkesin de bu amaca hizmet edeceğine inanmak istiyorum. 2002 Dünya Kupası'nda elde edilen üçüncülüğü hatırlıyorum. Herkes birlik içindeydi ve inanılmaz bir atmosfer vardı. Demek ki bu mümkün. Tekrar yapabiliriz ve bunun için çalışmalıyız."
Toplantıda soru gerginliği
İmza töreni sırasında bir basın mensubunun, Lucescu'nun alzaymır hastası olduğu şeklinde basına yansıyan haberi hatırlatarak soru sormak istemesi, gerginliğe neden oldu.
Soru esnasında araya giren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, "Basın toplantısında böyle soru sorulmaz. Ayıp. Herkesin merak ettiğini değil, kendi merak ettiğinizi soruyorsunuz." sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Basın mensubunun, bunu ilk olarak sahibi olduğu bir gazetenin spor müdürünün yazdığını söylemesi üzerine de Demirören, "Kimin yazdığını çok iyi biliyorum. O da hata yapmış. Artık gerçek delillere dayanan haberciliğe gelmek lazım." dedi.
Bu sırada Lucescu, soruyu yönelten basın mensubuna yönelik, "Kaç yaşındasınız? Birlikte yan yana duralım ve fotoğraf çektirelim istersen." ifadesini kullandı.
Demirören: "Türkiye Futbol Direktörlüğü pozisyonu kalktı"
TFF Başkanı Demirören, Mircea Lucescu'nun sadece A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü olduğunu belirterek, "Türkiye Futbol Direktörlüğü pozisyonu kalktı." dedi.
Lucescu'nun mukavelesiyle ilgili Demirören, "Eylül ve ekim aylarındaki maçlarımız için Şenol Güneş hocamızla görüşmüştük. Kendisi çok önemli bir kulübün başındaydı ve kulübünü rahatsız etmeyecek şekilde olursa çalışabilir mi diye sormuştuk. Ama Lucescu hocamız zaten bir takım çalıştırmıyordu ve ona 2 yıllık bir teklife gittik." diye konuştu.
Görevden alınması süreciyle ilgili Fatih Terim'in, önce, kendisinin ayrılma isteğini ilettiği ancak kabul edilmediği, sonra da işine son verildiği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Demirören, "Fatih hocamızla yollarımızı ayırdık. Kendisiyle konuşmamızda, yönetim kurulumuzun alacağı karar doğrultusunda yolumuzu çizeceğimizi söyledim." şeklinde görüş belirtti.
Demirören ayrıca, milli takım için yabancı teknik adam tercihinin eleştirildiğini ifade ederek, "Bugüne kadar 46 hoca gelmiş ve 18'i yabancı olmuş. Yani Lucescu ne ilk ne de son olacak." değerlendirmesinde bulundu.
Lucescu, konuşmaların ardından A Milli Takım Teknik Direktörlüğü için 2+1 yıllık sözleşmeye imza attı.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu kuraları çekildi

Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde play-off turunun kuraları çekildi. Temsilcimiz Medipol Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İspanyol temsilcisi Sevilla ile mücadele edecek.

İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenen kura çekiminde, 3. ön eleme turunu geçen takımlar ile organizasyona play-off turundan katılan ekipler yer aldı. Türkiye'yi temsil eden Medipol Başakşehir'in rakibi, İspanya'nın Sevilla takımı oldu.
Play-off turunda ilk maçlar 15-16 Ağustos'ta, rövanş karşılaşmaları ise 22-23 Ağustos'ta oynanacak. Turuncu-lacivertli ekip, ilk maçını 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapacak.
Seribaşı olan ve olmayan takımlar ile liginde şampiyonluk yaşayan takımları birbirleriyle eşleştirmek amacıyla yeni formatta yapılan kura çekiminde, eşleşmeler şöyle oluştu:
Şampiyonlar rotası:Karabağ (Azerbaycan) - Kopenhag (Danimarka)
APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi) - Slavia Prag (Çekya)Olympiakos (Yunanistan) - Rijeka (Hırvatistan)
Celtic (İskoçya) - Astana (Kazakistan)Hapoel Beer-Sheva (İsrail) - Maribor (Slovenya)
Lig rotası:Medipol Başakşehir (Türkiye) - Sevilla (İspanya)
Young Boys (İsviçre) - CSKA Moskova (Rusya)
Napoli (İtalya) - Nice (Fransa)
Hoffenheim (Almanya) - Liverpool (İngiltere)Sporting Lizbon (Portekiz) - Steaua Bükreş (Romanya)

Ersan, EuroBasket 2017'de yok

Milli basketbolcu Ersan İlyasova, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2017) A Milli Takım'ın kadrosunda yer almayacağını açıkladı.

Ersan, sosyal medya hesabı Instagram'dan yaptığı açıklamada, NBA'de geçirdiği sezon nedeniyle milli takım için fiziksel ve psikolojik olarak hazır olmadığını belirterek, şunları kaydetti:
"2006 yılından bu yana milli takım formasını gururla taşımaktayım. Takım arkadaşlarımla beraber birçok güzel başarıya imza attık ancak, bu sene çok yorucu bir sezon geçirdim. NBA'de uzun süre belirsizliklerle dolu bir süreç geçirdim. Fiziken ve psikolojik olarak milli takımımıza katkı sağlayabilecek bir durumda değilim. Bu sebeplerden dolayı milli takıma katılamama ihtimalim hakkında federasyonla son aylarda birçok görüşmemiz oldu. Bu vesileyle, üzülerek belirtmek isterim ki, bu yaz milli takımımızda yer alamayacağım. Milli takımımızı bu şampiyonada gönülden destekliyor ve takip ediyor olacağım."

3 Ağustos 2017 Perşembe

Galatasaray'ın yeni transferi Fernando İstanbul'da

Galatasaray Kulübü'nün transfer görüşmelerine başladığı Brezilyalı futbolcu Fernando Francisco Reges, İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı'na gelen Brezilyalı futbolcuyu, taraftarlar coşkulu bir şekilde karşıladı. Sarı-kırmızılı taraftarların tezahüratlarla sevgi gösterilerinde bulunduğu Fernando, güvenlik önlemleri altında kendisini bekleyen özel araca binerek havalimanından ayrıldı.
Kariyerine Brezilya'nın Vila Nova takımında başlayan, Estrela Amadora, Porto ve Manchester City formaları giyen 30 yaşındaki Fernando, orta sahada görev yapıyor.
Brezilyalı futbolcunun, sağlık kontrolünden geçtikten sonra sarı-kırmızılı takım ile sözleşme imzalaması bekleniyor.

Ndiaye resmen Galatasaray'da

Galatasaray, Osmanlıspor'dan Badou Ndiaye'yi 7.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer ettiğini borsaya bildirdi. Sarı-kırmızılı ekip, Senegalli orta saha oyuncusunu 4 yıllığına renklerine bağladığını açıkladı.

Ndiaye, Galatasaray'dan 2 milyon 750 bin Euro garanti ücret alacak.

Galatasaray Sportif AŞ'nin KAP'a gönderdiği bildirim şu şekilde:

"Profesyonel futbolcu Papa Alioune Ndiaye ve Osmanlıspor Futbol Kulübü ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 7.500.000 Euro net tutarında erken sona erdirme tazminatı bedeli ödenecektir.

Ayrıca, Futbolcunun forma giyeceği yirmi beşinci resmi müsabakaya (TFF Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA müsabakaları) istinaden 750.000 Euro net,

Futbolcunun forma giyeceği ellinci resmi müsabakaya (TFF Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA müsabakaları) istinaden de 750.000 Euro net bonus ödemesi yapılacaktır.

Futbolcunun kendisiyle de 2017-2018 futbol sezonundan başlamak üzere 4 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır.

2017-2018 sezonu için 2.750.000 EUR net sabit transfer ücreti

2018-2019 sezonu için 2.750.000 EUR net sabit transfer ücreti

2019-2020 sezonu için 2.750.000 EUR net sabit transfer ücreti

2020-2021 sezonu için 2.750.000 EUR net sabit transfer ücreti

Buna ek olarak, futbolcuya takımın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için 5.000 EUR prim ödenecektir.

Oyuncunun, 15.06.2019 tarihinden itibaren 18.000.000 Euro net tutar karşılığında sözleşmeyi tek taraflı fesih hakkı vardır."

Neymar resmen Paris Saint-Germain'de

Transfer gündemini uzun süre meşgul eden görüşmelere tarihi rakamlarla son buldu. 222 milyon Euro'luk serbest kalma bedeliyle Barcelona'dan ayrılan Neymar, Paris Saint-Germain ile sözleşme imzaladı.

Paris Saint-Germain, Brezilyalı yıldız Neymar ile 5 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.
Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, bonservis fesih bedeline 222 milyon avro verilerek dünyanın en pahalı futbolcusu konumuna gelen 25 yaşındaki Neymar'ın, 30 Haziran 2022'ye kadar PSG'de forma giyeceği sözleşmeyi imzaladığı belirtildi.
İmza töreninin ardından konuşan Neymar, Fransa temsilcisinde forma giyeceği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Avrupa'da futbol hayatıma başladığımdan beri, PSG her zaman en mücadeleci ve hırslı takımlardan birisi oldu. Bu kulübe gelerek takım arkadaşlarıma katılma sebebim, taraftarımızın da dilediği gibi birçok kupa elde etmek." ifadelerini kullandı.
PSG, Neymar'a her sezon için 45 milyon avro ödeyecek. Böylece, yıldız oyuncunun maliyeti, Fransa temsilcisine 400 milyon avronun üzerinde bir bedele mal olacak.

Fenerbahçe Kadıköy'de turladı!

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, 2-1 kazandığı 3. ön eleme turu ilk maçının rövanşında Avusturya'nın Sturm Graz takımı ile 1-1 berabere kalarak play-off turuna yükseldi.

Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada Fenerbahçe'nin golünü 32. dakikada Dirar kaydederken, Sturm Graz'ın golünü 66. dakikada Huspek attı.
Maçtan Dakikalar
18. dakikada Huspek'in uzak mesafeden yerden vuruşunda, kaleci Volkan topu kontrol etti.
24. dakikada soldan Valbuena ile kullanılan serbest vuruşta, Ozan Tufan'ın altıpas üzerinde yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak arka direğin dibinden auta gitti.
32. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Soldan ceza sahasına giren Valbuena, rakibinden sıyrıldıktan sonra etkili bir orta yaptı. Arka direkte iyi yükselen Dirar'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.
Maçın ilk yarısında başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 önde girdi.

66. dakikada konuk ekip beraberlik golünü buldu. Soldan hızlı gelişen atakta Zulj'un pasıyla topla hareketlenen Huspek, Hasan Ali Kaldırım'dan sıyrıldıktan sonra ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1
69. dakikada sağ taraftan topla hareketlenen Hierlander'in ortasına kale sahası ön çizgisinde iyi yükselen Schubert'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
71. dakikada sağ kanattan Valbuena'nın kullandığı kornerde penaltı noktasında iyi yükselen Skrtel'in kafa vuruşunda top üstten auta gitti.
84. dakikada sağ kanatta rakibinden sıyrıldıktan sonra Dirar ile verkaç yapan Valbuena, topu sol tarafta ceza sahası içinde müsait durumda bulunan Mehmet Topal'a aktardı. Mehmet Topal'ın kontrol ettikten sonra yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direkten dışarı çıktı.
89. dakikada savunmada kazandığı topla hareketlenen ve rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına giren Skrtel'ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.
Karşılaşma 1-1 beraberlikle sona erdi.
Stat: Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
Hakemler: Robert Madley, Constantine Hatzidakis, Marc Perry (İngiltere)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Dirar, Ozan Tufan (Dk. 82 Mehmet Topal), De Souza, Valbuena (Dk. 90+4 Isla), Alper Potuk, Ahmethan Köse (Dk. 62 Van Persie)
Sturm Graz: Siebenhandl, Koch, Maresic, Lykogiannis, Potzmann, Zulj, Jeggo (Dk. 82 Schmid), Huspek, Hierlander, Röcher (Dk. 46 Zulechner), Alar (Dk. 63 Schubert)
Goller: Dk. 32 Dirar (Fenerbahçe), Dk. 66 Huspek (Sturm Graz)
Sarı kartlar: Dk. 23 Jeggo, Dk. 75 Maresic (Sturm Graz), Dk. 66 Neustaedter, Dk. 85 Alper Potuk (Fenerbahçe)

12 Dev Adam, Hazırlık Maçında İsviçre İle Karşılaştı

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonasına (Eurobasket 2017) hazırlanan A Milli Erkek Basketbol Takımımız, İsviçre ile özel maçta karşı karşıya geldi.

31 Ağustos – 17 Eylül tarihleri arasında ülkemizin bir grup ve finallerine ev sahipliği yapacağı 2017 Avrupa Şampiyonasına hazırlanan A Milli Erkek Takımımız, İsviçre ile özel maçta karşı karşıya geldi. Ay Yıldızlılarımız ile İsviçre arasındaki mücadele, ikişer periyot üzerinden iki karşılaşmanın yanı sıra, 8 dakikalık bir periyot üzerinden oynandı.

Bormio Pentagon’da oynanan ve TBF YouTube kanalından da naklen yayınlanan karşılaşmaya Ay Yıldızlılarımız, Ali Muhammed, Sinan Güler, Tolga Geçim, Barış Hersek ve Semih Erden beşiyle başladı. Sinan Güler ve Tolga Geçim’in üçer sayılık basketleriyle ilk sayılarını bulan millilerimiz, 3.dakikada skoru 6-2 yaptı. Bu bölümde Barış Hersek’in 5 sayısıyla hücumları değerlendiren Ay Yıldızlılarımız, 5 dakika sonunda durumu 11-6 yaptı. Tempoyu arttırarak üç sayı çizgisinin gerisinden isabetler bulan millilerimiz, 13 sayılık farkla skoru 19-6’ya getirdi.  İlk periyotu Furkan Korkmaz’ın basketiyle millilerimiz 22-10 önde tamamladı. İkinci periyotun başına da Furkan Korkmaz’ın sayılarıyla giriş yapan Ay Yıldızlılarımız,  Semih Erden’in de pota altı tipiyle durumu 29-10’a getirdi. Oyunun temposunu düşürmeyen ve Ali Muhammed ile Sinan Güler ikilisiyle basketler bulan A Milli Takımımız, ikinci periyot sonunda durumu 52-21’e getirdi.

İlk yarının ardından skoru sıfırlanan mücadeleye Ay Yıldızlılarımız Sinan Güler, Melih Mahmutoğlu, Cedi Osman, Barış Hersek ve Seraç Şanlı beşiyle başladı. İsviçre’nin iki dakika içerisinde 5-0’lık serisiyle başlayan mücadelede Ay Yıldızlılarımız ilk sayılarını Cedi Osman’dan buldu. Temponun yükseldiği bölümlerde Metin Türen’in üç sayılık isabeti ve Göksenin Köksal’ın da turnikesiyle millilerimiz durumu 9-8’e getirdi. Ön alanda baskı yapan ve rakibini de top kayıplarına zorlayan Ay Yıldızlılarımız,  Furkan Aldemir ve Erkan Veyseloğlu’nun sayılarıyla ilk periyot sonunda 19-15’lik üstünlüğü yakaladı. Temponun yükseldiği ikinci periyotta iki takımda hücumda kolay sayılar buldu. Boyalı alanı Sertaç Şanlı ile kullanan millilerimiz, 17.dakikaya girilirken durumu 31-26 yaptı. Dış atışlara yönelen rakibi karşısında Ay Yıldızlılarımız, ikinci periyotu 36-32 önde kapattı.

Üçüncü kez başlayan mücadelede Ay Yıldızlılarımız, Berk Uğurlu, Furkan Korkmaz, Göksenin Köksal, Cedi Osman ve Ömer Faruk Yurtseven beşiyle parkede yer aldı. 8 dakikalık sürede oynanan periyotu millilerimiz 14-8 geride tamamladı.

TÜRKİYE: Cedi Osman 11, Doğuş Balbay 5, Can Maxim Mutaf, Furkan Korkmaz 12, Tolga Geçim 8, Erkan Veyseloğlu 5, Sertaç Şanlı 8, Furkan Aldemir 9, Ali Muhammed 3, Melih Mahmutoğlu, Barış Hersek 8, Berk Uğurlu 1, Sinan Güler 8, Göksenin Köksal 5, Metin Türen 4, Ömer Faruk Yurtseven 2, Semih Erden 7

1.PERİYOT: 22-10
2.PERİYOT: 30-11

1.PERİYOT: 19-15
2.PERİYOT: 17-17

1.PERİYOT:  8- 14

Neymar resmen Barcelona'dan ayrıldı

Barcelona, PSG'nin Neymar'ın 222 milyon Avroluk serbest kalma bedelini ödediğini açıkladı. Böylece Neymar, resmen dünyanın en pahalı futbolcusu oldu.

Barcelona, Neymar'ın 222 milyon euroluk serbest kalma bedelinin ödendiğini ve oyuncunun takımdan ayrıldığını açıkladı.
Katalan kulübü, Brezilyalı oyuncu için Paris St-Germain'in 222 milyon euroluk serbest kalma bedelini ödediğini ve oyuncunun serbest kaldığını duyurdu.
25 yaşındaki yıldız oyuncunun kısa süre içinde Fransız ekibiyle resmi sözleşme imzalaması bekleniyor.
Daha önce İspanyol Ligi La Liga'nın Mali Fair Play kuralları çerçevesinde ödeme girişimini reddettiği belirtilmişti.
Mali Fair Play kurallarına göre Avrupa kulüpleri, gelirlerinden en fazla 30 milyon euro daha fazla harcayabiliyor.
PSG ise Katar'dan gelen para ile destekleniyor.
La Liga Başkanı Javier Tebas, Fransız kulübünün "finansal dopinginin" Avrupa futbolunu istikrarsızlaştırabileceğini söylemişti.

Alvaro Negredo İstanbul'a geldi

Beşiktaş'ın Cuma günü sözleşme imzalayacağı İspanyol futbolcu Alvaro Negredo, İstanbul'a geldi.

Tecrübeli futbolcuya Beşiktaş Kulübü yöneticileri Umut Güner ile Şafak Mahmutyazıcıoğlu eşlik etti.
Atatürk Havalimanı'nda siyah-beyazlı taraftarların coşkulu tezahüratlarıyla karşıladığı Negredo, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakırken, Beşiktaş atkısıyla poz verdi. Yarın sabah sağlık kontrolünden geçecek Alvaro Negredo, saat 12.00'de Vodafone Park'ta gerçekleştirilecek törenle resmi sözleşmeye imza atacak.
Önemli bir kariyere sahip
Profesyonel kariyerine ülkesinin Rayo Vallecano takımında başlayan tecrübeli futbolcu, 2005'te Real Madrid'in rezerve takımına geçti. Burada 65 maçta 22 gol atan Alvaro Negredo, Real Madrid'in A takımınına geçme şansı bulamadı ve 2007'de Almeira'ya transfer oldu. Almeira'daki başarılı performansı sonrası bir başka İspanya temsilcisi Sevilla'nın kadrosuna 2009'da transfer oldu. Sevilla'da hem istikrarı yakalayan hem de kupa sevinci yaşayan Negredo, 2013'te İngiltere'nin Manchester City takımına geçti. 2014-2015 sezonunu Valencia'da kiralık olarak geçiren İspanyol futbolcu, bir sonraki sezon bonservisiyle bu kulübün kadrosunda yer aldı.
Negredo, kiralık olarak başka takımlarda oynamaktan Valencia'da da kurtulamadı ve geçen sezon İngiltere'nin Middlesbrough ekibine kiralandı. Kariyerindeki en iyi dönemini 2012-2013'te Sevilla formasıyla İspanya 1. Ligi'nde 25 gol atarak yaşayan Negredo, 2016-2017'de ise Premier Lig'de 9 gol kaydetti.
4 kez kupa sevinci yaşadı
Kariyeri boyunca farklı takımlarda oynamak zorunda kalan Negredo, 4 kez kupa sevinci yaşadı.
Futbol kariyerinde ilk kupa sevincini 2009-2010 sezonunda Sevilla'nın Kral Kupası'nı almasıyla yaşayan Negredo, en önemli başarıyı 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı alan İspanya kadrosunda yer alarak gerçekleştirdi.
Negredo, 2013-2014'te İngiltere'de Premier Lig şampiyonu olan Manchester City formasıyla 9 gole imza attı. İspanyol oyuncu aynı sezonda İngiltere Lig Kupası'nı kazanan Manchester City'e bu organizasyonda 6 gol kazandırdı.

Fenerbahçe Doğuş’un Hazırlık Programı Belli Oldu

Son Lig ve THY Euroleague Şampiyonu Fenerbahçe Doğuş‘un hazırlık dönemi programı belli oldu.

Ağustos ayının son haftasında sağlık kontrolleri ile başlayacak yeni sezon hazırlıkları süreci, 1 Eylül’de geçilecek kondisyon ve taktik idmanlarıyla hızlanacak.
Hazırlık çalışmalarının ilk bölümü Eurobasket 2017’de forma giyecek oyunculardan yoksun bir şekilde sürecek.
Fenerbahçe Doğuş Zadar Turnuvası’nda
Fenerbahçe Doğuş, 21-24 Eylül tarihleri arasında Hırvatistan’da gelenekselleşen Zadar Turnuvası’na katılacak. Sarı lacivertlilerin üst üste 4.kez yer alacağı Zadar Turnuvası’nda, Fenerbahçe Doğuş’un yanı sıra CSKA Moskova, Panathinaikos, Brose Bamberg, Bayern Münih ve Khimki takımları yer alacak. Zadar turnuvasının maç programı şöyle:
A Grubu: F.Bahçe Doğuş, Brose Bamberg, Khimki
B Grubu: CSKA Moskova, Panathinaikos, Bayern Münih
21 Eylül
19:00 – Brose Bamberg– Khimki
21:30 – Bayern Münih– Panathinaikos
22 Eylül
18:30 – F.Bahçe Doğuş– Brose Bamberg
21:00 – Panathinaikos– CSKA Moskova
23 Eylül
19:00 – CSKA Moskova – Bayern Münih
21:30 – F.Bahçe Doğuş – BC Khimki
24 Eylül
17:00 – Beşincilik Maçı
19:30 – Üçüncülük Maçı
22:00 – Final Maçı

Fenerbahçe Doğuş, Zadar Turnuvası’nın ardından Belgrad’a geçecek ve 26 Eylül’de Partizan ile bir hazırlık karşılaşması oynayacak.
Partizan mücadelesinin ardından Cacak’a geçecek olan Fenerbahçe, 27 Eylül’de Borac Cacak takımıyla karşılaşacak.
Bu arada Fenerbahçe’nin yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde katılması planlanan Cagliari Turnuvası ise iptal oldu.

La Liga yönetiminden Neymar transferine engel

Fransız devi Paris Saint Germain’in, Barcelona’nın yıldızı Neymar’ı transferine La Liga yönetiminden veto geldi.

Futbol tarihinin en büyük transferine resmiyet kazandırmak için geri sayıma geçen Paris Saint-Germain'in önündeki son engel La Liga yönetimi.
Neymar'ın 222 milyon Euro'luk serbest kalma bedelini ödemeyi kabul eden Fransız ekibi, La Liga Başkanı Javier Tebas’ın finansal fair-play hassasiyetine takıldı.

Sabah saatlerinde Neymar'ın sözleşme fesih bedelini ödemek için La Liga binasına giden avukat Juan de dios Crespo’nun işlem talebi La Liga yetkilileri tarafından reddedildi.

Spor Hukuku alanında ünlü bir avukat olan Crespo, şimdi FIFA'ya başvurarak 25 yaşındaki yıldıza geçici lisans çıkarmayı planlıyor.

La liga kuralları gereğince, oyuncuların serbest kalma bedeliyle transfer olmaları halinde söz konusu ücreti kulübe kendileri ödemesi gerekiyor.

Neymar bu prosedüre uyarak avukatı aracılığıyla ödeme yapmak istemesine rağmen La Liga yönetimi, kural ihlali olduğu gerekçesiyle Barcelona'nın ödemeyi almasına izin vermiyor. Ancak hem avukat Crespo hem de Paris Saint-Germain yönetimi, sorunun FIFA aracılığıyla çözüleceği konusunda kendilerinden emin.

DaJuan Summers Galatasaray Odeabank'ta

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray Odeabank, Amerikalı uzun forvet DaJuan Summers ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray Odeabank, Amerikalı uzun forvet DaJuan Summers ile bir yıllık sözleşme imzaladı.
1988 yılında Baltimore’da dünyaya gelen DaJuan Summers, 2006 yazında Alonzo Mourning, Patrick Ewing, Dikembe Mutombo gibi uzun oyuncuların tercih ettiği aynı zamanda 2000’li yılların en göz alıcı oyuncularından Allen Iverson’ın da okuduğu Georgetown Üniversitesi ile NCAA kariyerine adım attı.
Kolejdeki ilk yılında konferansın en iyi çaylaklarından biri olan Summers, geçirdiği üç sezonun ardından NBA Draftı’na adını yazdırdı. 2009’da 2. Tur 35. Sıradan Detroit Pistons tarafından seçildikten sonra burada iki sezonda 66 karşılaşmada forma giymişti. 2011 Lokavtı ile ilk Avrupa deneyimini kıtanın köklü takımlarından Montepaschi Siena ile yaşayan Amerikalı forvet, lokavtın ardından New Orleans Pelicans ve Los Angeles Clippers’ta forma giydi.
Budivelnik Kiev ve Gran Canaria ile geçen iki başarılı sezonun ardından 2015 yazında New York Knicks ile kontrat imzaladı. New York’un D-League ekibi Westchester Knicks formasıyla başladığı sezonda sol aşil tendonundan sakatlanan başarılı oyuncu sezonun kalanında parkelerden uzak kaldı.
Türkiye Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka’da 16, 9 sayı, 6,7 ribaund ortalamalarıyla her iki istatistik kategorisinde de ilk 10 içinde yer aldı ve BSL All – Star organizasyonunda yer aldı.
Skor gücü ile ön plana çıkan DaJuan Summers’a Galatasaray ailesine hoş geldin diyor, Yenilmez Armada kariyerinde başarılar diliyoruz."

FIBA Europe Cup'ın Ön Eleme Programı Belli Oldu

Basketbol FIBA Europe Cup'ta birinci ve ikinci ön eleme turlarının kura çekimi yapıldı.

Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda, turnuvaya birinci ön eleme turundan dahil olacak Türk temsilcileri Demir İnşaat Büyükçekmece, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Trabzonspor Medical Park'ın rakipleri belli oldu.
Demir İnşaat Büyükçekmece ile Ukrayna'dan Dnipro, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Almanya'dan s.Oliver Würzburg ve Trabzonspor Medical Park ile Macaristan'dan Szolnoki Olaj eşleşti.
Birinci ön eleme turunda oluşan eşleşmeler şu şekilde:
Balkan Botevgrad (Bulgaristan) - CSM CSU (Romanya)
Szolnoki Olaj (Macaristan) - Trabzonspor Medical Park
Demir İnşaat Büyükçekmece - Dnipro (Ukrayna)
Boras Basket (İsveç) - Egis Körmend (Macaristan)
CSU Sibiu (Romanya) - Pardubice (Çekya)
KR (İzlanda) - Belfius Mons-Hainaut (Belçika)
Bnei Herzliya (İsrail) - BM SLAM STAL (Polonya)
Nevezis (Litvanya) - Rilski Sportist (Bulgaristan)
Parma (Rusya) - Rabotnicki (Makedonya)
s.Oliver Würzburg (Almanya) - İstanbul Büyükşehir Belediyespor
İkinci Ön Eleme Turu'ndaki muhtemel eşleşme şeması ise şöyle:
Boras/Kormend v CSA Steaua Bucharest (Romanya)
Herzliya/Ostrow v FC Do Porto (Portekiz)
Balkan/Oradea v Falco KC Szombathely (Macaristan)
Szolnoki Olaj/Trabzonspor Medical Park v Sodertalje (İsveç)
s.Oliver Würzburg/İstanbul Büyükşehir Belediyespor v BC Khimik (Ukrayna)
Parma/Rabotnicki v ESSM Le Portel (Fransa)
Nevezis/Rilski Sportist v Petrolina AEK Larnaca (Kıbrıs Rum Kesimi)
KR/Mons v BC Beroe (Bulgaristan)
Demir İnşaat Büyükçekmece/Dnipro  v Tartu University (Estonya)
Sibiu/Pardubice v Spirou (Belçika)
İki maç üzerinden oynanacak birinci ön elemeden galip ayrılan takımlar, ikinci ön eleme turuna doğrudan katılacak seribaşı ekiplerle eşleşecek. Birinci ön eleme turu karşılaşmaları 20-27 Eylül, ikinci ön eleme turu maçları ise 4-11 Ekim'de yapılacak.
Rakiplerini geçmeleri halinde Demir İnşaat Büyükçekmece ile Tartu (Estonya), İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Khimik (Ukrayna) ve Trabzonspor Medical Park ile Södertalje Kings (İsveç) ikinci ön eleme turunda karşılaşacak.

Jeremain Lens Beşiktaş'ta

Beşiktaş, Jeremain Lens'i bonservisiyle kadrosuna kattı.

Beşiktaş, Jeremain Lens transferinde mutlu sona ulaştı. Siyah Beyazlılar, Sunderland ile yapılan görüşmelerde anlaşmaya vardı ve oyuncuyu bonservisiyle birlikte kadrosuna kattı. Beşiktaş, Hollandalının bonservisi için Sunderland'e 5 milyon Euro ödeyecek. Lens ile 5 yıllık sözleşme imzalanması planlanıyor.

NTVSpor.net

Rakipler belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde 2017-2018 sezonu play-off turu kura çekimi yarın yapılacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki turnuvaları UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turu kura çekimi, yarın İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek.
Tarihinde ilk kez katılmak için mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turunu geçen Medipol Başakşehir'in rakibinin belli olacağı kura çekimi, TSİ 13.00'te başlayacak. Medipol Başakşehir'in muhtemel rakipleri arasında Sevilla (İspanya), Napoli (İtalya), Liverpool (İngiltere), CSKA Moskova (Rusya) ve Sporting Lizbon (Portekiz) bulunuyor.

Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçları 15-16, rövanşları ise 22-23 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

Deplasmanda 2-1 yendiği Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş karşılaşmasında ağırlayacak Fenerbahçe'nin tur atlaması halinde eşleşeceği ekip de yarın TSİ 14.00'te belli olacak.

Avrupa Ligi play-off turu ilk karşılaşmaları 17, rövanşları ise 24 Ağustos'ta yapılacak.

Alvaro Negredo imzayı attı, Beşiktaş formasını giydi

Beşiktaş'ın Valencia'dan transfer ettiği İspanyol golcü Alvaro Negredo, siyah-beyazlı formayı giydi.

Beşiktaş, 31 yaşındaki İspanyol golcü Alvaro Negredo'yu kadrosuna kattı.
Negredo'nun siyah-beyazlı forma ile çektirdiği fotoğraflar ise sosyal medyada paylaşıldı.
Bugün İstanbul'a gelecek İspanyol golcü, sağlık kontrolünden geçtikten sonra Beşiktaş taraftarı önünde resmi sözleşmeyi imzalayacak.
Negredo bu sabah Valencia'daki takım arkadaşlarıyla vedalaşmış ve tesislerden ayrılmıştı.
Kariyerinde Real Madrid, Sevilla ve Manchester City gibi takımlarda forma giyen Negredo'nun bonservisi, Valencia Kulübünde bulunuyordu. Geçen sezonu İngitere'nin Middlesbrough takımında kiralık geçiren 31 yaşındaki santrfor, Premier Lig'de 36 maça çıktı ve 9 gol kaydetti.
Siyah-beyazlı kulüp, İspanyol golcünün transferini Quaresma ve Pepe'nin yer aldığı bir video ile duyurdu.


2 Ağustos 2017 Çarşamba

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde 3. torbada

UEFA sıralamasında Beşiktaş’ın üstünde bulunan 6 takımdan biri olan Dinamo Kiev, 3-1 kazandığı maçın rövanşında Young Boys’a 2-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi’ne 3. ön eleme turunda veda etti.

6 takımdan bir diğeri olan Ajax ise, ilk maçı 1-1 biten maçın rövanşında kendi evinde Nice ile 2-2 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi’ne veda etti ve böylece Beşiktaş’a Şampiyonlar Ligi’nde 3. torba yolu açıldı.
Siyah-beyazlı ekip, sıralamada üzerinde olan diğer 4 takımın play-off turunda ne yaptığına bakmaksızın Devler Ligi Arenası’nda 3. torbadan katılacak.

Devler Ligi 3. ön eleme turu tamamlandı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turu rövanş maçlarının ardından 14 takım play-off turuna yükseldi.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonunda 3. ön eleme turu rövanşları, 14 maçla tamamlandı. Bu turdaki tek Türk temsilcisi Medipol Başakşehir, 3-3 biten ilk maçın rövanşında, konuk ettiği Belçika ekibi Club Brugge'ü 2-0 yenerek play-off turuna adını yazdırdı.
Türk hakem Hüseyin Göçek'in düdük çaldığı mücadelede Hırvatistan'ın Rijeka ile Avusturya'nın Salzburg takımları golsüz berabere kaldı. İlk maçta konuk olduğu rakibiyle 1-1 berabere kalan Rijeka, deplasmanda atılan gol avantajı ile üst tura kaldı.
Teknik direktörlüğünü Galatasaray'ın eski yıldız futbolcusu George Hagi'nün üstlendiği Romanya temsilcisi Viitorul, konuk olduğu Kıbrıs Rum Kesimi ekibi APOEL'e uzatmalar sonunda 4-0 yenilerek turnuvadan elendi.
Rusya'dan CSKA Moskova, Çekya'dan Slavia Prag, Danimarka'dan Kopenhag, İsviçre'den Young Boys, Romanya'dan FCSB, İsrail'den Hapoel Beer-Sheva, Slovenya'dan Maribor, Fransa'dan Nice, Yunanistan'dan Olympiakos, İskoçya'dan Celtic ve Kazakistan'dan Astana rakiplerini eleyerek üst tura kalan diğer takımlar oldu.
Alınan sonuçlar şöyle:
CSKA Moskova (Rusya) - AEK (Yunanistan): 1-0 (2-0)
APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi) - Viitorul (Romanya): 4-0 (0-1)
BATE (Belarus) - Slavia Prag (Çekya): 2-1 (0-1)
Medipol Başakşehir - Club Brugge (Belçika): 2-0 (3-3)
Kopenhag (Danimarka) - Vardar (Makedonya): 4-1 (0-1)
Young Boys (İsviçre) - Dinamo Kiev (Ukrayna): 2-0 (1-3)
Viktoria Plzen (Çekya) - FCSB (Romanya): 1-4 (2-2)
Ludogorets (Bulgaristan) - Hapoel Beer-Sheva (İsrail): 3-1 (0-2)
FH Hafnarfjördur (İzlanda) - Maribor (Slovenya): 0-1 (0-1)
Ajax (Hollanda) - Nice (Fransa): 2-2 (1-1)
Olympiakos (Yunanistan) - Partizan (Sırbistan): 2-2 (3-1)
Rijeka (Hırvatistan) - Salzburg (Avusturya): 0-0 (1-1)
Rosenborg (Norveç) - Celtic (İskoçya): 0-1 (0-0)
Legia (Polonya) - Astana (Kazakistan): 1-0 (1-3)

Medipol Başakşehir UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Medipol Başakşehir, 3-3 berabere sonuçlanan 3. ön eleme turu ilk maçının rövanşında Belçika'nın Club Brugge takımını 2-0 mağlup ederek play-off turuna yükseldi.

3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Medipol Başakşehir'in gollerini 7. dakikada Adebayor ve 34. dakikada Visca kaydetti.

Maçtan Dakikalar
7. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Clichy'nin sol kanattan yaptığı ortaya Adebayor altı pas çizgisi üzerinde uçarak kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-0
19. dakikada ev sahibi takım ikinci golüne çok yaklaştı. Emre Belözoğlu'nun sağ kanattan kullandığı kornerde topu doğrudan kaleye gönderdi. Kaleci Horvath, kaleye doğru yönelen meşin yuvarlağı son anda çıkardı.
25. dakikada konuk ekip etkili geldi. Vormer'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde gerilerden gelen Denswil kafayı vurdu, top az farkla yandan auta gitti.
34. dakikada Medipol Başakşehir farkı 2'ye çıkardı. Hızlı gelişen atakta sağ kanatta topla buluşan Adebayor, ceza sahasına hareketlenen Edin Visca'nın önüne pasını gönderdi. Visca, ceza sahasına girer girmez sağ çaprazdan çok sert vurdu ve topu köşeden ağlarla buluşturdu: 2-0
41. dakikada turuncu-lacivertlilerin atağında top direkten döndü. Club Brugge yarı sahasında topla buluşan Visca, rakibinden kurtulduktan sonra yaklaşık 25 metreden sol ayağıyla çok sert vurdu, yan direğe çarpan top oyun alanına geri döndü.
Karşılaşmanın ilk yarısı Medipol Başakşehir'in 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
46. dakikada Medipol Başakşehir 3. golüne yaklaştı. Edin Visca sağ kanattan son çizgiye indi, ceza sahası dışındaki Mossoro'ya pasını gönderdi. Mossoro, ceza sahası içine hareketlenen Caicara'nın önüne pasını attı, Brezilyalı oyuncu kaleye yakın mesafeden sağ çaprazdan şutunu attı, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
56. dakikada konuk ekip etkili geldi. Vossen'in sağ kanattan yaptığı ortaya altı pasa yakın noktada arka direkte Touba kafayı vurdu, top yandan az farkla yandan dışarıya gitti.
81. dakikada hızlı gelişen Medipol Başakşehir atağında, Visca sağ kanattan ceza sahasına girdi, arka direğe doğru hareketlenen Kerim Frei'e pasını gönderdi. Kerim'in gelişine vuruşunda top farklı şekilde üstten auta çıktı.
84. dakikada Club Brugge'de Izquierdo, yaklaşık 25 metreden çok sert vurdu, top az farkla üstten dışarıya gitti.
Karşılaşma, Medipol Başakşehir'in 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
Stat: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Istvan Kovacs, Vasile Florin Marinescu, Ovidiu Artene (Romanya)
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Caicara, Attamah, Epureanu, Clichy, Visca (Dk. 88 Napoleoni), Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Elia (Dk. 78 Kerim Frei), Mossoro (Dk. 71 Gökhan İnler), Adebayor
Club Brugge: Horvath, Mechele, Engels, Denswil, Palacios, Nakamba, Vormer, Touba (Dk. 71 Izquierdo), Refaelov (Dk. 46 Vanaken), Bonaventure (Dk. 56 Diaby), Vossen
Goller: Dk. 7 Adebayor, Dk. 34 Visca (Medipol Başakşehir)
Sarı kartlar: Dk. 10 Caicara, Dk. 24 Clichy (Medipol Başakşehir), Dk. 23 Bonaventure, Dk. 42 Denswil, Dk. 65 Vormer (Club Brugge)