TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

15 Mayıs 2021 Cumartesi

Derbide kazanan Roma

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 37. haftasında Roma, konuk ettiği rakibi Lazio'yu 2-0 yendi. Lazio maçı 10 kişi tamamladı.

Başkentin iki takımı, Roma Olimpiyat Stadı’ndaki derbide kozlarını paylaştı.

Maça konuk ekip Lazio, etkili başlayarak fırsatlar yakalamasına karşın, Roma 42. dakikada Mkhitaryan ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda, iki ekip de gol bulmak için yüklenirken, ev sahibi takım 78. dakikada Pedro ile bir gol daha bularak farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

Maçın 87. dakikasında Lazio'da Acerbi, Romalı Dzeko'ya yaptığı hareketten ötürü hakem Luca Pairetto'dan ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Roma, derbide Lazio'yu 2-0 mağlup etti.

Roma, puanını 61 yaptı ve 7. basamakta kaldı. Bir maç eksiği bulunan Lazio ise bu haftayı puansız kapattı ve 67 puanla 6. sırada yer aldı.

Ahmet Ağaoğlu açıkladı: "Gervinho ve Peres imzalamaya gelecekler"

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, transfer gündemlerinde yer alan Parma'nın Fildişi Sahilli kanat oyuncusu Gervinho ile Roma'nın Brezilyalı sağ beki Bruno Peres'in 8-10 gün içinde imza için geleceklerini, ayrıca Haziran ayının ilk haftasında üç oyuncunun daha imza atmış olacağını söyledi.


Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 2-1 kazandıkları Gençlerbirliği maçının ardından açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, transfer çalışmaları kapsamında iki oyuncuyu kısa süre içinde imzaya getireceklerini belirterek, “Kısmet olursa 8-10 gün içerisinde seyahat durumlarına bağlı olarak Gervinho ve Peres imzalamaya gelecekler. Biten iki transfer onlar. Şu an görüşmelerimizin devam ettiği 3 oyuncu daha var. Öyle tahmin ediyorum ki bir 10 gün içerisinde onları da netleştiririz. Haziran ayının ilk haftasında onlar da imza atmış olurlar. Konfederasyon kupasının takvimine göre başlayacağız ama 1 veya 5 Temmuz’da sezon hazırlıklarına tüm transferlerimizle başlamış olacağız. Bu sene bir provaydı, bizi önümüzdeki sene izlesinler” dedi.

"ABDÜLKADİR ÖMÜR’E MENAJERLER ARACILIĞIYLA TEKLİF VAR; GİTMEYE EN YAKIN OYUNCU UĞURCAN"

Ağaoğlu, Abdülkadir Ömür’e menajerler aracılığıyla teklif geldiğini kaydederek, şöyle devam etti:

“Çok büyük şansızlıklar yaşadı. İki sezon üst üste kolay kolay her futbolcunun kaldıramayacağı sakatlıklar yaşadı. Ona rağmen özellikle rehabilitasyon döneminde çok iyi çalıştı, çok disiplinli çalıştı ve kendisini çok iyi hazırladı. Bugün itibariyle milli takım aday kadrosuna da seçildi ki bunu yerden göğe kadar hak etti. Önemli bir değer, önemli bir futbolcu. Sadece Trabzonspor’un değil, Türk futbolunun önemli bir değeri. Abdülkadir Ömür ile alakalı menajerler vasıtası ile yoklamalar var. Ama herhangi bir kulüpten resmi teklif gelmiş değil. İlerleyen süreç içerisinde göreceğiz ama şu an gidecek oyuncu gibi gözüken en yakın Uğurcan Çakır var.”

“HOCANIN RAPORUNA GÖRE AYRILACAK OYUNCULAR NETLEŞECEK”

Takımdan ayrılacak oyuncularla ilgili olarak ise teknik direktör Abdullah Avcı’nın açıklamalarda bulunacağını kaydeden Başkan Ağaoğlu, şunları söyledi:
“Bugün itibariyle hocamız maç bittikten sonra raporunu vereceğini söyledi. Hocanın raporu doğrultusunda biz de hareket edeceğiz. Onu yarın hocaya sorarsınız.”

“SORLOTH GELEBİLİR”

Ağaoğlu, son günlerde ismi yeniden Trabzonspor ile anılan Sörloth ile ilgili soruya ise şöyle cevap verdi:

“Her oyuncudan Sörloth’un verdiği performansı beklerseniz biraz fazla iyimser olursunuz. Bu bir yerde takımın oyun sistemiyle de doğru orantılı bir şey. Sörloth gelir mi; gelebilir de. Şöyle gelebilir; 33 gol 11 asist yapan oyuncuyu gönderdik Leipzig’e, 5 gol 2 asiste takıldı kaldı. 22 milyon Euro da para verdiler. İyi para verdiler, böyle giderse Sörloth’un piyasa değerini düşürecekler. Göndersinler buraya biz tekrar parlatalım. Palace’tan buraya gelirken verdikleri paranın fazlasını kazandıracağımızı söylemiştik. O gün onlara 5 versek bayram ederdiler, şimdi 11 kazandılar. Tekrar değer kazandırma açısından aynı şey Leipzig ile neden olmasın. Çünkü oyuncunun hakkını veremediler. Ferrari’yi sıradan bir otomobil gibi kullandılar.”

Ahmet Ağaoğlu, Caleb Ekuban’a da İtalya’dan bir iki kulüpten transfer teklifi olduğunu açıkladı ve yönetirim kurulu olarak bunları değerlendireceklerini vurguladı.

Başkan Ahmet Ağaoğlu, transfer gündemlerinde yer alan forvet oyuncusu Andreas Cornelius’un durumuyla ilgili olarak da “Oyuncunun maaşıyla alakalı sorun yok ama bonservisiyle ilgili bir sorun var. Parma ve Atalanta devrede. Aceleci karar vermeyeceğiz. Sadece alternatiflerinden birisi” ifadelerini kullandı.

Kaynak : DHA

Fenerbahçe Sezonu Galibiyetle Noktaladı

Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun son haftasına Kayserispor deplasmanında giren Fenerbahçe, rakibini 2-1 yendi. Fenerbahçe, bu sonuçla ligi 84 puanlı şampiyon Beşiktaş ve 84 puanlı ikinci Galatasaray'ın ardından 82 puanla üçüncü sırada tamamladı.

Süper Lig'in 42. ve son haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Hes Kablo Kayserispor'u 2-1 yendi.

13. dakikada sağ kanttan gelişen Kayserispor atağında Ramazan Civelek'in pasında topla buluşan Kvrzic'in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutta meşin yuvarlak direk dibinden auta gitti.

18. dakikada Kayserispor öne geçti. Kısa paslarla rakip alana geçen Kayserispor'da, İlhan Parlak'ın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Nazım Sangare'nin markajından kurtulan Pedro Henrique'nin, altı pas önünde yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0

36. dakikada sol kanttan gelişen Fenerbahçe atağında rakiplerini çalımlayarak çizgiye inen Osayi-Samuel'in pasında kale alanı içerisine koşu yapan Attila Szalai, uygun pozisyonda topa dokunamadı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

52. dakikada Attamah'ın kendi yarı alanından şık ara pasında savunmanın arkasına iyi hareketlenen İlhan Parlak, kaleciyle karşı karşıya pozisyondan yararlanamadı.

55. dakikada Jose Sosa'nın sol taraftan kullandığı serbest vuruşta topa hareketlenen Serdar Aziz, İlhan Parlak’ın müdahalesi sonucu yerde kaldı. Maçın hakemi bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi.

57. dakikada kazanılan penaltıyı kullanan Jose Sosa'nın vuruşunda sol direk dibine giden topu kaleci Doğan Alemdar uzanarak kornere çelmeyi başardı.

67. dakikada sağ kanattan gelişen Kayserispor atağında Kvrzic'in kaleye gönderdiği paralel pasta arka direğe koşu yapan İlhan Parlak'ın uzanarak son anda yaptığı vuruşta top az farkla auta gitti.

85. dakikada Fenerbahçe ceza sahası içerisinde oluşan karambolde topla buluşan Pedro Henrique'nin vuruşunda kaleci Altay'ı geçip kaleye yönelen topu Caner Erkin çizgide son anda kurtardı.

87. dakikada Kayserispor kale alanı içerisinde oluşan karambolde Aziz Eraltay'ın müdahalesinde Ozan Tufan yerde kaldı. Var incelemesi sonucu maçın hakemi ikinci kez penaltı noktasını gösterdi.

90. dakikada kazanılan penaltıyı kullanan Valencia'nın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Doğan'ın sağından ağlarla buluştu: 1-1

90+9 dakikada Valencia'nın sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası ilk metrelerinden uzaktan Serdar Aziz'in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu:1-2

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. 

STAT: Kadir Has

HAKEMLER: Halil Umut Meler, İbrahim Çağlar Uyarcan, Cevdet Kömürcüoğlu

HES KABLO KAYSERİSPOR: Doğan Alemdar, Aziz Behich, Kolovetsios, Ramazan Civelek (Dk. 69 Yasir Subaşı), Paz, Henrique, Muhar (Dk. 90+4 Sabovic), Kvrzic (90+4 Uğur Demirok), Avramovski (Dk. 83 Melih Okutan), Attamah, İlhan Parlak

FENERBAHÇE: Altay Bayındır, Caner Erkin, Szalai, Nazım Sangare (Dk. Samatta), Serdar Aziz, Ozan Tufan, Osayi-Samuel, Pelkas (Dk. 73 Mert Hakan), Ferdi Kadıoğlu (Dk. 46 Cisse), Sosa (Dk. 73 Gustavo), Valencia

GOLLER:Dk. 18 Henrique (Hes Kablo Kayserispor), Dk. 90 Valencia, Dk. 90+9 Serdar Aziz (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Muhar, İlhan Parlak, Henrique, Doğan Alemdar (Hes Kablo Kayserispor), Valencia, Caner Erkin (Fenerbahçe)

KIRMIZI KART: Dk. 89 İlhan Parlak (Hes Kablo Kayserispor)

Galatasaray averajla sezonu ikinci sırada tamamladı

Galatasaray, şampiyonun belli olduğu gecede Yeni Malatyaspor'u 3-1 mağlup etti. Beşiktaş'ın Göztepe deplasmanında galip gelmesiyle sarı-kırmızılılar averajla sezonu ikinci sırada tamamladı.

Süper Lig'in 42. ve son hafta maçında Galatasaray evinde Helenex Yeni Malatyaspor'u konuk etti. İlk yarıyı 1-0 geride kapatan Galatasaray ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-1 öne geçti.

Galatasaray, Beşiktaş’ın Göztepe deplasmanında 2-1 kazanmasıyla 2020-2021 sezonunun averaj farkı ile ikinci sırada tamamladı.

Mücadelenin 39. dakikasında Adem Büyük'ün attığı gol ile Yeni Malatyaspor 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarının 53. dakikasında Halil Dervişoğlu ile beraberliği yakalayan Galatasaray 60. dakikada Babel ile öne geçti.

Karşılaşmanın uzatma anlarında Oğulcan Çağlayan ile Galatasaray durumu 3-1’e getirdi. Mücadelede başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 3-1 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Bu sonuçla Galatasaray 40 maç sonunda 84 puan toplayarak şampiyon Beşiktaş’ın averaj farkıyla arkasında ikinci sırada yer aldı. Yeni Malatyaspor ise 45 puanla 15. Sırada sezonu tamamladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

11. dakikada Taylan Antalyalı'nın uzun pasında Semih Kaya'nın uzaklaştıramadığı top ceza sahası içindeki Arda Turan'un önünde kaldı. Tecrübeli futbolcunun uygun durumda vuruşunda top yandan auta gitti.

13. dakikada Hadebe'nin ayağıyla uzaklaştırmak istediği top yükseklik kazandı. Ceza sahası içi sol çaprazdaki topu uzaklaştırmak için hamle yapan kaleci Ertaç'tan önce Arda Turan meşin yuvarlağı indirdi. Halil Dervişoğlu'nun zor pozisyonda boş kaleye vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

15. dakikada Saracchi'nin soldan ortasında altıpas gerisindeki Babel, kafayla vurduğu topu yandan auta gönderdi.

23. dakikada sağ kanattaki Babel'in ortasında altıpas üzerindeki Halil Dervişoğlu'nun kafayla vurduğu topu kaleci Ertaç Özbir güçlükle çıkardı. Pozisyonun devamında savunma topu kornere attı.

28. dakikada Saracchi'nin soldan ortasında penaltı noktasındaki Emre Akbaba uygun durumda bekletmeden vuruşunu yaptı. Ancak meşin yuvarlak ters kanattan auta çıktı.

GOL - 39. dakikada hızlı gelişen Malatyaspor atağında Chebake'nin sağ kanattan ortasına arka direkte Adem vurdu ve topu ağlara gönderdi. 0-1

Müsabakanın ilk yarısını Helenex Yeni Malatyaspor 1-0 önde tamamladı.

47 dakikada Karim Hafez'in soldan ortasında arka direkteki Tetteh'in vurduğu top, yandan auta gitti.

50. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun uzaktan şutunda, top az farkla üstten oyun alanını terk etti.

52. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Sol kanatta topla buluşan Babel, seri çalımlarla altıpas önüne kadar sokuldu. Tecrübeli oyuncunun uygun durumda vuruşunda savunma araya girerek mutlak golü önledi.

GOL - 53. dakikada sarı-kırmızılı ekip beraberliği sağladı. Ceza sahası önünde meşin yuvarlağı alan Kerem Aktürkoğlu, bekletmeden pasını derinlemesine oynadı. Ceza sahasına hareketlenen Halil Dervişoğlu, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-1.

58. dakikada Gedson Fernandes'in hafif sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta Babel, arka direğe hareketlendi. Hollandalı futbolcunun gelişine vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.

GOL - 60. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Yeni Malatyaspor yarı alanında baskı kuran Galatasaray'da Gedson Fernandes pasını, sağ kanattaki Şener Özbayraklı'ya verdi. Tecrübeli oyuncu bekletmeden ortasını yaptı. Arka direğe hareketlenen Babel, tek vuruşla topu filelerle buluşturdu: 2-1.

62. dakikada soldan ceza sahasına giren Babel'in sert şutunda kaleci Ertaç Özbir yatarak topu kornere çeldi. Aynı dakikada benzer bölgeden Gedson Fernandes'in şutunda yine Ertaç topu kornere attı.

78. dakikada ceza sahası içinde Hadebe'nin ters vuruşunda kaleye yönelen top az farkla üstten auta çıktı.

86. dakikada Ömer Bayram'ın sağdan kullandığı korner atışında ön direğe hareketlenen Babel'in kafayla vurduğu topu kaleci Ertaç Özbir son anda tokatladı. Atağa devam eden Galatasaray'da Şener Özbayraklı sağdan bir orta daha gönderdi. Bu kez arka direkte yükselen Mustafa Muhammed kafa vuruşunu yaptı ancak Ertaç yine topun ağlara gitmesini önledi.

90+1. dakikada Gedson Fernandes'in savunma arkasına gönderdiği pasla buluşan Kerem Aktürkoğlu, kaleciyle karşı karşıya vuruşunu yaptı ancak zamanında çıkan Ertaç, topu ağlara gitmesine izin vermedi.

GOL - 90+3. dakikada sarı-kırmızılılar, farkı 2'ye çıkardı. Savunmadan uzun oynanan topu ceza sahası yayı içindeki Mustafa Muhammed kafayla indirdi. Ceza sahası içi sol çaprazda topu alan Oğulcan, düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı: 3-1.

90+7. dakikada Galatasaray'ın kullandığı korner sonrasında 2'ye 1 hızlı çıkan Yeni Malatyaspor'da Mustafa Eskihellaç'ın karşı karşıya vuruşunda top yandan auta çıktı.

Müsabakayı Galatasaray 3-1 kazandı.

GALATASARAY 3 - 1 YENİ MALATYASPOR

STAT: Türk Telekom Arena

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Mustafa Emre Eyisoy, Tarık Ongun

GALATASARAY: Muslera - Yedlin (Dk. 46 Şener Özbayraklı), Marcao, Donk, Saracchi (Dk. 74 Ömer Bayram), Taylan Antalyalı (Dk. 76 Oğulcan Çağlayan), Gedson, Arda Turan (Dk. 46 Mohamed), Emre Akbaba (Dk. 46 Kerem Aktürkoğlu), Babel, Halil Dervişoğlu

HELENEX YENİ MALATYASPOR: Ertaç Özbir, Semih Kaya, Hadebe, Wallace, Karim Hafez, Chebake, Mallan (Dk. 67 Acquah), Zeki Yavru, Fofana (Dk. 74 Mustafa Eskihellaç), Adem Büyük (Dk. 67 Kubilay Kanatsızkuş), Tetteh (Dk. 90+2 Ahmet İldiz)

GOLLER: Dk. 53 Halil Dervişoğlu, Dk. 60 Babel, Dk. 90+3 Oğulcan Çağlayan (Galatasaray) - Dk. 39 Adem Büyük (Yeni Malatyaspor)

2020-2021 sezonunun şampiyonu Beşiktaş

Süper Lig'de 2020-21 sezonunun şampiyonu Beşiktaş oldu. Son haftaya averajla lider giren Siyah Beyazlılar, Göztepe'yi deplasmanda 2-1 yendi, mutlu sona ulaştı. 

Beşiktaş, Göztepe'yi deplasmanda 2-1 yendi, 2020-2021 sezonunda şampiyonluğa ulaştı. Siyah Beyazlılar, 10 dakikada Vida'nın golüyle 1-0 öne geçti. 24. dakikada Alpaslan Öztürk'ün golüyle skor eşitlendi. İlk yarı 1-1 sona ererken; 68'de Rachid Ghezzal'ın penaltı golü skoru belirledi: 1-2.

Beşiktaş, bu galibiyetin ardından puanını 84 yaptı ve averajla Galatasaray'ın önünde şampiyonluğa ulaştı. Beşiktaş, 3 sezon sonra Süper Lig şampiyon olurken; teknik direktör Sergen Yalçın, Beşiktaş'ta futbolcu ve teknik direktör olarak şampiyonluğa ulaşan ilk isim unvanını ele geçirdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sol kanattan Ghezzal'ın kullandığı köşe vuruşunda Welinton'un kafayla aktardığı topa hareketlenen Vida'nın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0.

14. dakikada sol kanattan Berkan Emir'in yaptığı ortada ceza alanı içinde topa iyi yükselen Cherif Ndiaye'nin kafa vuruşunda direkten dönen top sağ çapraz pozisyondaki Halil'e kadar geldi. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak Beşiktaşlı oyuncuların müdahalesiyle kornere çıktı.
 

24. dakikada Göztepe beraberliği yakaladı. Berkan Emir'in yaptığı ortada ceza alanı içindeki Atınç Nukan'ın indirdiği topu kafayla kaleye göndermek isteyen Cherif Ndiaye'nin vuruşunda direkten dönen topu takip eden kale önündeki Alpaslan Öztürk meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1. Gol kararı veren hakem Fırat Aydınus, pozisyonun VAR'dan incelenmesinin ardından kararını değiştirmedi.

30. dakikada sol çapraz pozisyondan kazanılan serbest vuruşu kullanan Berkan'ın şutunda kaleci Ersin'in müdahalesiyle meşin yuvarlak kornere gitti.

40. dakikada Gökhan'ın sağ kanattan yaptığı ortada ceza alanı içindeki Ghezzal'ın kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümü 1-1 sona erdi.

50.' Ghezzal'in ceza sahası sağ köşesine yakın bölgeden arka direğe doğru kullandığı serbest vuruşta Vida ortaya çıkardı. Larin'in dokunamadığı top auta gitti ve Beşiktaş, kritik pozisyondan yararlanamadı.

67.' Larin, soldan ceza sahasına girdi. Alpaslan Öztürk'ün müdahelesinde yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus penaltın noktasını gösterdi.  

68.' Penaltı için topun başına geçen Rachid Ghezzal, topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi ve Beşiktaş'ı 2-1 öne geçti.

74.' Gökhan Töre, ceza sahası sol içinden ortasını yaptı. Josef de Souza'nın kafa vuruşunda top kaleci İrfan'da kaldı.

Göztepe: 1 - Beşiktaş: 2

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Olguncan, Serkan Ok

Göztepe: İrfan Can Eğribayat, Murat Paluli, Alpaslan Öztürk, Atınç Nukan, Berkan Emir (Dk. 83 Burekovic), Halil Akbunar, Esiti (Dk. 83 Beykan Şimşek), Nwobodo, Cherif Ndiaye, Soner Aydoğdu (Dk. 73 Brown Ideye), Jahovic

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, Nsakala (Dk. 86 Rıdvan Yılmaz), Josef de Souza, Ghezzal, Hutchinson, Gökhan Töre (Dk. 90+1 Dorukhan Toköz), Nkoudou (Dk. 72 Necip Uysal), Larin

Goller: Dk. 10 Vida, Dk. 69 Ghezzal (Penaltıdan) (Beşiktaş), Dk. 24 Alpaslan Öztürk (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 42 Halil Akbunar (Göztepe), Dk. 90+5 Ersin Destanoğlu (Beşiktaş)

 

Trabzonspor kazandı, Gençlerbirliği küme düştü

Süper Lig'in 42. ve son haftasında Trabzonspor, ligde kalma umutlarını son maça taşıyan Gençlerbirliği'ni ağırladı. Trabzonspor maçı 2-1 kazanırken, Gençlerbirliği bu sonuçla lige veda eden dördüncü ve son ekip oldu.

Trabzonspor ile Gençlerbirliği, Süper Lig'in 42. haftasında karşı karşıya geldi. Bordo mavililer maçı her iki devrede de bulduğu birer golle 2-1 kazandı.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 45. dakikada Ekuban ve 87'de Afobe kaydetti. Gençlerbirliği'nin 52'de Ayite ile bulduğu gol puan almak için yeterli olmadı.

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 71'e çıkardı ve ligi 4. sırada tamamladı. 38 puanda kalan konuk Gençlerbirliği ise TFF 1. Lig'e düşen dördüncü takım oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

15. dakikada Ekuban'ın pasında ceza yayı üzerinde Nwakaeme'nin sert şutunda, savunmaya çarpan top direğin yakınından kornere çıktı.

16. dakikada Bakasetas'ın sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde Hugo'nun kafa vuruşunda, kaleci Nordfeldt, topun sahibi oldu.

17. dakikada Ayite'nin ceza alanı dış sol çaprazından çektiği sert şutta, kaleci Uğurcan Çakır, sol tarafına gelen topu yatarak kornere çeldi.

19. dakikada Yusuf Sarı'nın ceza alanı dışı sağ çaprazından şutunda, kaleci Nordfeldt'in müdahale ettiği top üst direkten döndü.

20, dakikada Nwakaeme'nin rakiplerinden sıyrılarak vurduğu sert şutta, kaleci Nordfeldt yatarak topu bir kez daha çeldi.

21. dakikada Baker'in soldan kullandığı köşe atışında, Hugo'nun kafa vuruşunda savunmada Sefa Yılmaz'ın uzaklaştırdığı top Edgar'ın önüne düştü. Bu futbolcunun yakın mesafeden şutunda Nordfeldt, tehlikeyi önledi.

32. dakikada Kamil Ahmet Çörekçi'nin ceza alanı sol çaprazından şutunda kaleci Nordfeldt, topu güçlükle kornere çeldi.

GOL - 45. dakikada Trabzonspor'un golü geldi. Bakasetas'ın pasıyla ceza alanı içi sol çaprazında rakibinden sıyrılan Ekuban, düzgün vuruşla direk dibinden topu ağlara gönderdi. 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı bordo-mavili takımın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

51. Rahmetullah'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde Lima'nın kafa vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır, tehlikeyi önledi.

GOL - 52. dakikada Gençlerbirliği, beraberliği sağladı. Polomat'ın sol çaprazdan aşırtma vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır'ın dokunduğu top üst direkten oyun alanına döndü. Meşin yuvarlağı ceza alanı sağ çaprazında kontrol eden Ayite, rakiplerinden sıyrılarak filelere gönderdi. 1-1

66. dakikada Nwakaeme'nin pasında ceza alanı sağ çaprazında Abdülkadir Ömür'ün plase vuruşunda kaleci Nordfeldt, topu yatarak kornere çeldi.

69. dakikada Yusuf Sarı'nın şutunda savunmadan dönen topu uygun durumda Ekuban tamamlamak istedi ancak kaleci Nordfeldt, tehkileyi önledi.

76. dakikada Sefa Yılmaz'ın pasında ceza alanı hemen dışındaki Stancu'nun top üst direkten döndü.

84. dakikada Ekuban'ın pasında, Nwakaeme yakın mesafeden meşin yuvarlığı filelere gönderdi. Ancak Video Yardımcı Hakem uygulamasıyla pozisyonu izleyen hakem Tugay Kaan Numanoğlu, Ekuban'ın rakibine yaptığı faul nedeniyle golü iptal etti.

GOL - 87. dakikada Trabzonspor, tekrar öne geçti. Bakasetas'ın pasında, ceza yayı üzerinde topla buluşarak ilerleyen Afobe, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 2-1

Karşılaşma Trabzonspor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

 

STAT: Medical Park

HAKEMLER: Tugay Kaan Numanoğlu, Ceyhun Sesigüzel, Candaş Elbil

TRABZONSPOR: Uğurcan- Kamil Ahmet, Edgar, Hugo, Marlon- Baker, Bakasetas(Dk.90+1 Hakan Yeşil)- Yusuf(Dk.84 Safa), Abdülkadir Ömür(Dk.84 Afobe), Nwakaeme- Ekuban(Dk.89 Yunus)

GENÇLERBİRLİĞİ: Nordfeldt- Johansson, Arda, Metehan(Dk.89 Sami Gökhan), Polomat- Toure, Soner(Dk.46 Lima)- Sefa(Dk.78 İlker), Rahmetullah(Dk.72 Mugni), Ayite- Stancu

GOLLER: Dk.45 Ekuban, Dk.87 Afobe (Trabzonspor)- Dk.52 Ayite (Gençlerbirliği)

SARI KARTLAR: Hugo (Trabzonspor)- Ayite, Sefa (Gençlerbirliği)

 

FA Cup'ta şampiyon Leicester City

Çağlar Söyüncü'nün formasını giydiği Leicester City, finalde Chelsea'yi 1-0 mağlup etti ve FA Cup'ta şampiyonluğa ulaştı.

Wembley Stadı'nda yapılan maçta, kupayı 8 kez müzesine götüren Chelsea ile 1969'dan bu yana ilk, toplamda 5. finaline çıkan Leicester City karşılaştı.

Chelsea - Leicester City 0-1 Özet İzle

90 bin kişi kapasiteli stada, yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında 21 bine yakın taraftar alındı. Başkent Londra'daki futbol maçı, sokağa çıkma yasağının uygulanmaya başladığı geçen yıldan bu yana Büyük Britanya'da düzenlenen en kalabalık canlı etkinlik oldu.

Tielemans'ın 63. dakikada kaydettiği golle sahadan 1-0 galip ayrılan Leicester City, tarihinde ilk kez kupaya uzandı.

Leicester City kadrosundaki milli futbolcu Çağlar Söyüncü, 90 dakika sahada kaldı.

Juventus, şampiyon Inter'i son anlarda yıktı

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 37. haftasında Juventus, konuk ettiği şampiyon Inter'i son dakikalarda bulduğu penaltı golüyle 3-2 yendi. Juventus forması giyen milli futbolcumuz Merih Demiral, 70. dakikada oyuna girdi.

Torino'daki Allianz Stadı'nda oynanan ve "İtalya derbisi" olarak anılan önemli müsabakada Juventus, şampiyonluğu garantileyen Inter'i ağırladı.

24. dakikada ev sahibi takımın kazandığı penaltıyı kullanan Portekizli Cristiano Ronaldo'nun şutunda topu Inter kalecisi Samir Handanovic kurtarırken, Ronaldo kaleciden dönen topu ağlara gönderdi ve Juventus'u 1-0 öne geçirdi.

Inter, Ronaldo’nun golüne, 35. dakikada Romelu Lukaku'nun penaltıdan attı golle karşılık verdi: 1-1.

Juventus'ta Juan Cuadrado 45+3. dakikada attığı golle skoru 2-1'e getirdi ve bu aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

Maçın ikinci yarısının 55. dakikasında Rodrigo Bentancur, rakibine yaptığı faul gerekçesiyle ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek ev sahibi takımı sahada 10 kişi bıraktı.

83. dakikada, Juventuslu stoper Giorgio Chiellini kendi kalesine attığı golle Inter'in yeniden skoru eşitlemesine neden oldu: 2-2.

88. dakikada, Juventus'un kazandığı penaltı atışını gole çeviren Juan Cuadrado, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golüne imza attı ve skoru 3-2 yaptı.

90+2. dakikada Inter'de Marcelo Brozovic de ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek, takımını 10 kişi bıraktı.

Bu golle Juventus, kendisinin 9 sezonluk şampiyonluk serisini bu sene sona erdiren rakibi Inter'i 3-2 mağlup etti.

Juventus, bu galibiyetle puanını 75'e yükseltti. Şampiyonluğu önceki haftalarda garantileyen 88 puanlı Inter ise bu sezonki 3. yenilgisini aldı.

Bu arada, Juventus kadrosundaki milli futbolcu Merih Demiral, yedek kulübesinde başladığı maça 70. dakikada Federico Chiesa'nın yerine dahil oldu.

Serie A'da 37. haftada oynanan diğer maçlarda ise Atalanta, Genoa’yı deplasmanda 4-3 yenerken, Spezia da konuk ettiği Torino'yu 4-1 mağlup etti.

Fenerbahçe Beko yarı finalde (Özet)

ING Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında deplasmanda Darüşşafaka Tekfen'i 98-79 yenen Fenerbahçe Beko, adını yarı finale yazdırdı.

ING Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ikinci karşılaşmasında Fenerbahçe Beko deplasmanda Darüşşafaka Tekfen’i 98-79 mağlup etti. Sarı-lacivertliler bu sonuçla birlikte seride durumu 2-0’a taşıdı ve yarı finale yükselen ilk takım oldu. 

Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda oynanan mücadelenin ilk yarısı 53-46 konuk takımın üstünlüğü ile sona erdi. Fenerbahçe Beko’da Melih Mahmutoğlu 29 sayıyla mücadeleyi tamamlarken ev sahibi takımda Jarmar Otis Gulley 19 sayıyla oynadı. 

Fenerbahçe Beko, serinin ilk maçında da Darüşşafaka Tekfen'i uzatmada 103-91 mağlup etmişti.

Salon: Darüşşafaka Ayhan Şahenk

Hakemler: Mehmet Karabilecen, Mehmet Şahin, Polat Parlak

Darüşşafaka Tekfen: Luther 9, Magette 6, Andrews 6, Doğuş Özdemiroğlu 14, Jerrett 13, Erkan Veyseloğlu, Berk Demir 2, Gulley 19, Emircan Koşut 2, Sinan Güler 6, Görkem Doğan 2

Fenerbahçe Beko: Guduric 9, Melih Mahmutoğlu 29, De Colo 26, Barthel 12, Vesely 1, Biberoviç 10, Pierre 8, Kenan Sipahi 3

1.Periyot: 20-26

Devre: 46-53

3. Periyot: 70-76



Demir Grup Sivasspor galibiyetle bitirdi

Süper Lig’in son haftasında Sivasspor evinde Kasımpaşa’yı 2-1 yendi. ‘Yiğidolar’ sezonu 19 maçlık yenilmeme serisiyle tamamladı. 

Sivasspor’un gollerini 42. dakikada Kayode, 69’da da Max Gradel kaydetti. 

90'da Kone bir penaltı atışından yararlanamadı.

Kasımpaşa’nın tek golü ise 74. dakikada penaltıdan Yusuf Erdoğan’dan geldi. 



Yenilmezlik serisini 19 maça çıkartan Sivasspor 65 puanla ligi 5. Sırada tamamladı.

Kasımpaşa ise 46 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada Fajr'ın kullandığı serbest vuruşta ceza alanındaki Hakan Arslan'ın kafa vuruşunda top kale direğinin üzerinden az farkla auta çıktı.

7. dakikada Hakan Arslan'ın ceza alanında kafayla aşırdığı top, Gradel'in önünde kaldı. Bu futbolcunun sert vuruşunda kaleci Erdem Canpolat, meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.

30. dakikada Fajr'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde topa iyi yükselen Hakan Arslan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin üzerinden auta gitti.

40. dakikada Ziya Erdal'ın sol kanattan ortasında Kayode'nin kafa vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.

GOL - 42. dakikada Sivasspor öne geçti. Sağ kanattan Gradel'in ceza sahasına ortasında kale alanındaki Ninga'nın vuruşunda kaleci Erdem Canpolat'ın uzaklaştırmak istediği top, oluşan karambolde boşta kaldı. Pozisyonu takip eden Kayode, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. 1-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Sivasspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

50. dakikada Claudemir'in pasında ceza alanı dışında topla buluşan Fajr'ın vuruşunda kaleci Erdem Canpolat meşin yuvarlağı kornere çeldi.

61. dakikada ceza sahası içinde rakiplerini geçen Gradel'in sert vuruşunda kaleci Erdem Canpolat, topu güçlükle kornere tokatladı.

GOL - 69. dakikada Sivasspor farkı 2'ye çıkardı. Gradel'in hafif sol çaprazdan ceza alanı çizgisi üzerinden yerden sert şutunda top filelere gitti. 2-0.

GOL - 73. dakikada Kasımpaşa, farkı 1'e indirdi. Anıl Koç kaleci Ali Şaşal Vural'ın müdahalesi sonrası yerde kalınca mücadelenin hakemi penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Yusuf Erdoğan, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-1.

80. dakikada sol kanattan ceza alanı içine giren Yasin Dülger'in sert şutunda kaleci Ali Şaşal Vural, topu ayaklarıyla çeldi.

90+2. dakikada Kone'nin pasında ceza alanında topla buluşan Kayode, Luckassen'in müdahalesi sonucu yerde kalınca karşılaşmanın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Kone'nin kullandığı penaltıda Erdem Canpolat, gole izin vermedi.

Karşılaşma, Sivasspor'un 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Stat: Yeni 4 Eylül

Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Kerem Ersoy, Abdullah Bora Özkara

Demir Grup Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Uğur Çiftçi, Caner Osmanpaşa, Ziya Erdal, Claudemir (Dk. 85 Kone), Ninga (Dk. 73 Felix), Fajr, Hakan Arslan, Cofie, Gradel (Dk. 90 Yatabare), Kayode

Kasımpaşa: Erdem Canpolat, Mehmet Feyzi Yıldırım, Brecka, Luckassen, Evren Eren Elmalı, Bistrovic (Dk. 85 Furkan Külekçi), Tarkan Serbest (Dk. 57 Doğucan Haspolat), Koomson (Dk. 57 Yasin Dülger), Anıl Koç (Dk. 74 Hasan Emre Yeşilyurt), Hajradinovic, Varga (Dk. 46 Yusuf Erdoğan)

Goller: Dk. 42 Kayode, Dk. 69 Gradel (Demir Grup Sivasspor), Dk. 73 Yusuf Erdoğan (Penaltıdan) (Kasımpaşa)

Sarı kartlar: Dk. 29 Erdem Canpolat, Dk. 53 Hajradinovic, 90+1 Luckassen (Kasımpaşa), Dk. 70 Hakan Arslan, Dk. 72 Ali Şaşal Vural (Demir Grup Sivasspor)

 

Antalya'da kazanan çıkmadı

Fraport TAV Antalyaspor, Süper Lig'in 42. ve son haftasında sahasında İttifak Holding Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Mücadeleden gol sesi çıkmayınca taraflar sahadan bir puan ile ayrıldı.

Süper Lig’in 42. ve son haftasında Fraport TAV Antalyaspor ile sahasında İttifak Holding Konyaspor karşı karşıya geldi. Antalya Stadı'nda oynanan karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi.

Bu sonuçla Antalyaspor puanını 44’e yükselterek 16. Sırada yer aldı. Son 7 maçını kazanamayan kırmızı-beyazlılar, bu süreçte 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşadı.

Konyaspor ise ligde 50 puan toplayarak 11. sırada kendine yer edindi.

İki takım arasında ligin ilk yarısında Konya'da oynanan karşılaşma, 0-0 sona ermişti.
  

MAÇTAN DAKİKALAR

6. dakikada ceza sahası dışındaki Sidney Sam'in sert şutunda topu kaleci Erten Ersu güçlükle çeldi. Dönen topu ceza sahası içerisinde önünde bulan Orgill'in vuruşunda meşin yuvarlak defansa çarptıktan sonra tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

19. dakikada kısa paslarla ceza sahası içerisine giren Bünyamin'in sert şutunda meşin yuvarlak auta gitti.

40. dakikada kaleyi karşıdan gören bir noktada topla buluşan Omar İmeri'nin sert şutunda meşin yuvarlak kale direğinin yanından auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

62. dakikada uzun pasta defansın arkasına sarkan Sekidika'nın vuruşunda kaleci Ferhat meşin yuvarlağı ayaklarıyla güçlükle kurtardı. Dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

66. dakikada Hadziahmetovic'in ara pasıyla ceza sahasına giren Daci'nin sert şutunda top kale direğinin yanından auta gitti.

88. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Daci'nin sert şutunda meşin yuvarlak kale direğinin üzerinden auta çıktı.

Karşılaşma, golsüz beraberlikle tamamlandı.

Stat: Antalya

Hakemler: Suat Arslanboğa, Serkan Çimen, Esat Sancaktar

Fraport TAV Antalyaspor: Ferhat Kaplan, Bünyamin Balcı (Dk. 46 Nuri Şahin), Bahadır Öztürk, Ersan Adem Gülüm (Dk. 86 Drole), Ali Eren İyican, Omar İmeri, Ufuk Akyol (Dk. 77 Kudriashov), Hakan Özmert (Dk. 35 Mevlüt Han Ekelik), Mert Yılmaz, Sidney Sam (Dk. 76 Gökdeniz Bayrakdar), Orgill

İttifak Holding Konyaspor: Erten Ersu, Ahmet Çalık, Abdülkerim Bardakcı, Guilherme, Adil Demirbağ (Dk. 64 Ahmet Karademir), Skubic, Hadziahmetovic, Bytyqi (Dk. 64 Doğan Can Gölpek), Rahmanovic (Dk. 46 İsmail Güven), Sekidika (Dk. 88 Volkan Fındıklı), Cikalleshi (Dk. 46 Daci)

Sarı kartlar: Dk. 3 Rahmanovic, Dk. 75 Sekidika (İttifak Holding Konyaspor), Dk. 30 Orgill, Dk. 80 Mevlüt Han Ekelik, Dk. 90 Gökdeniz Bayrakdar (Fraport TAV Antalyaspor)

 

Fatih Karagümrük kapanışı farklı yaptı

Geçtiğimiz haftalarda küme düşmesi kesinleşen Yukatel Denizlispor, Süper Lig'in 42. ve son haftasında Fatih Karagümrük ile karşılaştı. Öne geçtiği mücadeleyi 5-1 geride tamamlayan Denizli temsilcisi, Süper Lig'e mağlubiyetle veda etti.

Süper Lig'in 42. ve son haftasında Fatih Karagümrük, küme düşmesi önceden kesinleşen Yukatel Denizlispor'u konuk etti.

Öne geçtiği maçta rakibine 5-1'lik skorla mağlup olan Yukatel Denizlispor, Süper Lig'e mağlubiyetle veda etmiş oldu. 

Karagümrük'e galibiyeti getiren golleri 42'de penaltıdan Borini, 45 ve 83'te Sobiech, 52. dakikada Jeremain Lens ile 90+2'de Hedenstad kaydetti.

Konuk Denizlispor'un tek golünü 26. dakikada Muris Mesanovic atarken, 39'da ikinci sarı kartını gören Ali Yavuz Kol, takımını maçın kalan kısmında bir kişi eksik bıraktı. 

Ligde bu sezon ilk kez üst üste 3 galibiyet alan Karagümrük puanını 60'a çıkardı ve averajla ligi 8. sırada tamamladı. Yukatel Denizlispor ise 28 puanda ligin son sırasında kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

11. dakikada savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı top ceza sahası önünde Aksel Aktaş'ta kaldı. Bu oyuncunun sert şutunda, kaleci Hüseyin Altıntaş topu güçlükle çıkardı.

18. dakikada Efe Tatlı'nın ceza sahası dışından çektiği şutta top savunmadan döndü. Meşin yuvarlağı sol çaprazda önünde bulan Borini, topu yere düşmeden sert bir vuruşla ağlara gönderdi. Ancak gol, hakemin VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

GOL - 26. dakikada Yukatel Denizlispor öne geçti. Dossevi'nin ara pasıyla ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Mesanovic, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-1.

39. dakikada Fatih Karagümrük penaltı kazandı. Biglia'nın savunmanın arkasına uzun topunda Borini, ceza sahası içinde Ali Yavuz Kol tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Ali Yavuz Kol da ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

GOL - 42. dakikada Fatih Karagümrük eşitliği sağladı. Borini, kullandığı penaltı vuruşunda topu filelere gönderdi. 1-1.

GOL - 45+1. dakikada Fatih Karagümrük ikinci golü buldu. Savunmanın arkasına aşırtma atılan topta Sobiech, meşin yuvarlağı kontrol edip kalecinin yanından ağlara gönderdi. Ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını havaya kaldırdı. Hakem Atilla Karaoğlan, yapılan VAR incelemesinin ardından golün geçerli olduğuna hükmetti. 2-1.

Fatih Karagümrük, ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

49. dakikada Lens'in sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, top üst direkten oyun alanına geri döndü.

GOL - 52. dakikada Fatih Karagümrük farkı 2'ye çıkardı. Aksel Aktaş'ın savunma arkasına attığı topu kontrol eden Lens, ceza sahası ön çizgisi civarında kaleciyi geçtikten sonra meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. 3-1.

GOL - 80. dakikada Fatih Karagümrük 4. golü buldu. Serhat Ahmetoğlu'nun ceza sahasının dışından sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutta top savunmaya da çarparak altıpas önünde Sobiech'in önünde kaldı. Bu oyuncunun plase vuruşunda top ağlara gitti. Ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. VAR incelemesinin ardından hakem golü geçerli saydı. 4-1.

GOL - 90+2. dakikada Fatih Karagümrük 5. golü buldu. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda kaleci Hüseyin Altıntaş'ın uzaklaştıramadığı top, ceza sahası dışında Hedenstad'ın önünde kaldı. Bu oyuncunun aşırtma vuruşunda, top ağlara gitti. 5-1.

Fatih Karagümrük, maçı 5-1 kazandı.

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Mehmet Cem Hanoğlu, Deniz Caner Özaral

Fatih Karagümrük: Viviano (Dk. 87 Yavuz Aygün), Hedenstad, Koray Altınay, Roco, Serhat Ahmetoğlu (Dk. 87 Bora Kadıoğlu), Biglia, Aksel Aktaş, Lens (Dk. 72 Muhammed Egemen Pehlivan), Efe Tatlı (Dk. 63 Salibur), Borini, Sobiech

Yukatel Denizlispor: Hüseyin Altıntaş, Ali Yavuz Kol, Emre Yıldırım, Muhammet Özkal (Dk. 87 Hüseyin Furkan Uslu), Görkem Can, Özgür Çek (Dk. 78 Emirhan Kaşcıoğlu), Dossevi (Dk. 90+3 Ferhat Erdoğan), Leismann, Hasan Ayaroğlu, Tusha (Dk. 46 Mehmet Ali Ulaman), Mesanovic (Dk. 90+3 Alaattin Öner)

Goller: Dk. 26 Mesanovic (Yukatel Denizlispor), Dk. 42 Borini (Penaltıdan), Dk. 45+1 ve Dk. 80 Sobiech, Dk. 52 Lens, Dk. 90+2 Hedenstad (Fatih Karagümrük)

Kırmızı kart: Dk. 39 Ali Yavuz Kol (Yukatel Denizlispor)

 

Medipol Başakşehir, Aleksic ile güldü

Geçen sezonun şampiyonu Medipol Başakşehir, Süper Lig'in 42. ve son haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaştı. İstanbul temsilcisi mücadeleyi Danijel Aleksic'in kaydettiği gollerle 2-0 kazandı ve sezonu 3 puanla noktaladı.

Süper Lig'in 42. haftasında son haftalardaki performanslarıyla küme düşme potasından uzaklaşan iki ekip olan Çaykur Rizespor ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi.

Rize'de oynanan müsabakayı son şampiyon Başakşehir, Aleksic'in ilk yarıda kaydettiği 2 golle kazandı ve sezonu 3 puanla noktaladı. 

Bu sonuçla Medipol Başakşehir puanını 48'e yükseltti ve sezonu 48 puanla tamamlayan bir diğer ekip olan Çaykur Rizespor'u yakaladı. 

MAÇTAN DAKİKALAR

GOL - 6. dakikada Alberk Koç'un ceza sahası içerisinde topa elle müdahalesinde hakem Koray Gençerler penaltı noktasını gösterdi. Aleksic'in kullandığı penaltı atışında kaleci Tarık Çetin'in müdahalesine rağmen meşin yuvarlak filelere gitti. 0-1

8. dakikada soldan Tunay Torun'un ortasında Samudio, topu penaltı noktası üzerine kafa ile indirdi. Dokovic'in karşı karşıya kaldığı pozisyonda kafa vuruşunu yaptı, kaleci Mert Günok meşin yuvarlağı ayakları ile kornere çeldi.

13. dakikada Samudio'nun soldan ceza yayı üzerine yerden pasında Sabo'nun plase vuruşunda kaleci Mert Günok, yatarak topu çizgi üzerinde çelmeyi başardı.

26. dakikada Tunay Torun'un sağdan ceza sahası içerisine ortasında, savunmadan seken topa Soderlund'un vuruşunda kaleci Mert Günok, meşin yuvarlağı çeldi.

28. dakikada Bolingoli'nin soldan ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden pasında, penaltı noktası üzerinde Crivelli'nin vuruşunda top üst direkten oyun alnına geri döndü.

GOL - 45+1. dakikada Crivelli'nin ceza sahası sol çaprazından içeri girdikten sonra yerden pasında, boş pozisyonda Aleksic topu filelere gönderdi. 0-2

Mücadelenin ilk yarısı, Medipol Başakşehir'in 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

61. dakikada Samudio'nun sağdan ceza sahsı içerisine ortasında, savunmadan seken topa Alberk Koç'un vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

70. dakikada Fernando'nun ara pasında ceza yayı üzerinde savunmadan sıyrıldıktan sonra Remy'nin yerden vuruşunda, top az farkla yandan dışarı gitti.

Mücadele, Medipol Başakşehir'in 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Koray Gençerler, İbrahim Bozbey, İlker Takpak

Çaykur Rizespor: Tarık Çetin, Onur Bulut, Selim Ay, Emir Dilaver, Alberk Koç, Dokovic, Abdullah Durak (Dk. 58 Remy), Sabo (Dk. 77 Mithat Pala), Tunay Torun (Dk. 77 Michalak), Samudio (Dk. 88 Celal Emir Dede), Soderlund (Dk. 57 Fernando)

Medipol Başakşehir: Mert Günok, Ömer Ali Şahiner (Dk. 69 Caiçara), Duarte (Dk. 59 Ndayishimiye), Ravil Tagir (Dk. 86 Cemali Sertel), Bolingoli, Mahmut Tekdemir (Dk. 86 Metin Emre Karaal), Tolga Ciğerci, Aleksiç, Berkay Özcan, Chadli, Crivelli (Dk. 69 Deniz Türüç)

Goller: Dk. 6 (penaltıdan) ve 45+1 Aleksic (Medipol Başakşehir)

Sarı kart: Dk. 76 Samudio (Çaykur Rizespor)

Atakaş Hatayspor, Avrupa biletini kaçırdı

Atakaş Hatayspor, Süper Lig'in 42. ve son haftasında Gaziantep FK'yı ağırladı. Avrupa kupalarını hedefleyen ev sahibi ekip, sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkmasına rağmen sahadan 1-0 mağlup ayrıldı ve Avrupa biletini kaçırmış oldu.

Süper Lig'in 42. ve son haftasında Atakaş Hatayspor evinde Gaziantep FK'yı ağırladı. Avrupa kupalarına katılmak için mutlaka kazanması gereken Hatayspor sahasında Gaziantep FK'ya 1-0 yenildi.

Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmazken ikinci yarının 73. dakikasında Jefferson'un attığı gol ile Gaziantep FK 1-0 öne geçti. Mücadelede başka gol olmayınca Gaziantep FK Süper Lig'in son haftasını galibiyetle kapadı ve puanını 58 yaparak ligi 9. sırada tamamladı.

Bu sonuçla Avrupa biletini elinden kaçıran Hatayspor 61 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada sağ kanatta ceza sahası önünde topla buluşan Dicko'nun sert şutunda, meşin yuvarlak kale direğinin üstünden az farkla auta gitti.

4. dakikada sol kanattan ceza sahası içine yapılan ortada topa yükselen Muhammet Demir'in kafa vuruşunda, top kaleci Munir'de kaldı.

10. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Ribeiro'nun sert şutunda, savunma topu kornere gönderdi.

25. dakikada ceza sahası içine giren Akintola'nın şutunda, top savunma oyuncularına çarparak kaleye yöneldi. Savunma, meşin yuvarlağı son anda çizgiden çıkarmayı başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

56’ncı dakikada Gaziantep FK’nın atağında sağ çizgiden topla buluşan Dicko, müsait pozisyonda olan Muhammet Demir'i topla buluşturmaya çalıştı, fakat araya giren kaleci Munir topun sahibi oldu.

73’üncü dakikada atak geliştiren Gaziantep FK’da Zvonimir Kozulj'un ceza sahasına gönderdiği sert pas da kaleci Münir’in müdahalesi etkisiz kaldı. Arka direkte topa dokunan Jefferson, topu ağlarla buluşturdu: 0 - 1

86’ncı dakikada ataklarını sıklaştıran Gaziantep FK’da çalımlarla beraber ceza sahasına giren Kenan Özer'in plasesi direğe çarptıktan sonra dışarıya çıktı.

Maçın kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Atakaş Hatayspor, sahasında Gaziantep FK’ya 1-0 mağlup oldu.  

Stat: Antakya Atatürk

Hakemler: Serkan Tokat, Volkan Ahmet Narinç, Mehmet Metin

Atakaş Hatayspor: Munir, Popov, Yusuf Abdioğlu, Santos, Mesut Çaytemel, Aabid (Dk. 84 Burak Can Çamoğlu), Ribeiro, Traore (Dk. 72 Muhammed Mert), Boupendza, Akintola (Dk. 63 Kamara), Diouf

Gaziantep: Mustafa Bozan, Djilobodji, Ulaş Zengin, Jefferson, Muhammet Demir (Dk. 83 Tetteh), Morais, Oğuz Ceylan, Kozulj, Enver Cenk Şahin (Dk. 74 Kenan Özer), Furkan Soyalp, Dicko (Dk. 74 Bilal Başacıkoğlu)

Gol: Dk. 73 Jefferson (Gaziantep)

Sarı kartlar: 45+1 Yusuf Abdioğlu (Atakaş Hatayspor), Dk. 80 Kozulj (Gaziantep)

Başkentte 3 puan Aytemiz Alanyaspor'un

2020-2021 sezonunun son maçında Süper Lig'e veda etmesi kesinleşen MKE Ankaragücü'ne konuk olan Aytemiz Alanyaspor, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Ankara'da Eryaman Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını konuk Aytemiz Alanyaspor, Davidson'un 24. dakikada attığı golle 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda iki takım da girdikleri pozisyonları gole çeviremedi ve mücadele Antalya temsicisnin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla puanını 60'a çıkaran Aytemiz Alanyaspor, sezonu 7. sırada bitirdi. 

38 puanda kalan MKE Ankaragücü, Süper Lig'e yenilgiyle veda etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

20. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Badji’nin altı pas içinde çektiği şutu kaleci Serkan Kırıntılı ayaklarıyla kurtardı.

GOL - 24. dakikada Aytemiz Alanyaspor öne geçti. Umut Güneş’in sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada kale sahasının içindeki Davidson kaleciden önce topa kafayla dokunarak meşin yuvarlağı ağlara yolladı. 0-1.

34. dakikada Bareiro’nun pasıyla ceza yayında buluşan Davidson’un şutunda topu kaleci Mert Topuz iki hamlede kurtardı.

36. dakikada Fatih Aksoy'un hatalı geri pasında topu kazanan Badji, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Serkan Kırıntılı topu kurtardı. Kaleciden dönen topu savunma tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

İlk yarı Aytemiz Alanyaspor'un 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

55.dakikada ceza sahasının sol çaprazından kaleciyle karşı karşıya kalan Davidson’un sert şutunu kaleci Mert Topuz kurtardı. Kaleciden dönen topa vuran Efecan Karaca’nın şutunda da kaleci Mert, üzerine gelen topu kurtarmayı başardı.

66. dakikada Berkan Kutlu’nun ceza yayının sol tarafından çektiği sert şutta kaleci Mert Topuz, topu kornere tokatladı.

Konuk ekip sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı.

Stat: Eryaman

Hakemler: Ümit Öztürk, Osman Gökhan Bilir, Kamil Çetin

MKE Ankaragücü: Mert Topuz, Atakan Rıdvan Çankaya, Erdi Dikmen (Dk. 77 Embiya Ayyıldız), Kulusic (Dk. 34 Alperen Babacan), Pazdan, Ali Kaan Güneren, Diousse, Lobjanidze( Dk. 46 Geraldo), Şahverdi Çetin (Dk. 60 Lukasik), Paintsil (Dk. 60 Orkan Çınar) Badji

Aytemiz Alanyaspor: Serkan Kırıntılı, Juanfran, Fatih Aksoy, Tzavellas, Tayfur Bingöl, Berkay İsmail Kutlu, Efecan Karaca (Dk.90+4 Yusuf Özdemir) Umut Güneş (Dk. 90+4 Siopis), Efkan Bekiroğlu (Dk. 77 Ceyhun Gülselam), Davidson (Dk. 90+4 Arda Uzun), Bareiro (Dk. 72 Mustafa Pektemek)

Gol: Dk. 24 Davidson (Aytemiz Alanyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 55 Efecan Karaca (Aytemiz Alanyaspor), Dk. 57 Şahverdi Çetin, Dk. 88 Atakan Çankaya (MKE Ankaragücü)

 

Lewandowski, Müller'in rekoruna ortak oldu

Bayern Münih'in Polonyalı santrforu Robert Lewandowski, Gerd Müller'in 40 golle elinde tuttuğu "bir Almanya Birinci Ligi (Bundesliga) sezonunda en fazla gol atan futbolcu" rekorunu egale etti.

Geçen hafta üst üste 9. şampiyonluğuna ulaşan Bayern Münih, Bundesliga'daki 33. maçında Freiburg'a konuk oldu.

Karşılaşma, Freiburg'dan Gulde'nin 29, Günter'in 81, Bayern Münih'ten Lewandowski'nin (penaltıdan) 26 ve Sane'nin 53. dakikada attığı gollerle 2-2 tamamlandı.

Bu sezon 40. kez fileleri havalandıran 32 yaşındaki Lewandowski, Almanya'nın efsane golcülerinden Gerd Müller'e ait Bundesliga rekoruna ortak oldu.
Müller, rekoru 1971-72 sezonunda kırmıştı.

Tahkim Kurulu'ndan Vincent Aboubakar kararı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Beşiktaş'ın Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar'ın cezasını onadı ve siyah-beyazlıların cezanın ertelenmesi talebini de reddetti.

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Tahkim Kurulu Kararları - 15.05.2021

TFF Tahkim Kurulu 15 Mayıs 2021 günlü (43) sayılı toplantısında gündemindeki dosyayı inceleyerek aşağıdaki kararı almıştır. (*)

1. E.2021/177 - K.2021/173

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin futbolcusu Vincent Aboubakar ile ilgili PFDK'nın 14.05.2021 tarihli E.2020-2021/1115 - K.2020-2021/1375 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;

- Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin futbolcusu Vincent Aboubakar'ın müsabaka sonrası akredite edilmediği yeşil zemine girmesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT'nin 46/1. maddesi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmasına, rakip takım futbolcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 36/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 resmi müsabakadan men ve 13.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasında, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oyçokluğu ile,

- Erteleme talebinin reddine, oybirliği ile,

Karar verilmiştir.

TFF Tahkim Kurulu

(*) İşbu karar sonuçları şekli düzeltmelere tabi olabilir."

Türk Telekom seriyi eşitledi (Özet)

ING Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Türk Telekom, konuk ettiği Pınar Karşıyaka'yı 76-70 yenerek seride durumu 1-1'e getirdi.

Ankara Spor Salonu’nda oynanan mücadelenin ilk yarısı 42-36 ev sahibi takımın üstünlüğü ile sona erdi. Türk Telekom’da Samet Geyik 18 sayıyla mücadeleyi tamamlarken konuk takımda Raymar Morgan 15 sayıyla oynadı.  

Serinin üçüncü maçı 17 Mayıs Pazartesi günü saat 20.45'te Pınar Karşıyaka'nın ev sahipliğinde Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda oynanacak.

Salon: Ankara

Hakemler: Mehmet Keseratar, Ziya Özorhon, Özge Şentürk

Türk Telekom: Johnson 10, Baldwin 12, Dekker 9, Samet Geyik 18, Wiltjer 2, Erdi Gülaslan 5, Can Korkmaz 15, Foster 5, Muhammed Baygül, Göktuğ Baş

Pınar Karşıyaka: Metecan Birsen 11, Morgan 15, Mahir Ağva 6, Onuralp Bitim 2, Taylor 8, Henry 9, Kennedy 12, M'Baye 7

1. Periyot: 18-21

Devre: 42-36

3. Periyot: 57-54

Beş faulle çıkanlar: 31.39 Wiltjer, 39.39 Baldwin (Türk Telekom)



Atalanta, Şampiyonlar Ligi biletini kaptı

Serie A'nın 37. haftasında deplasmanda Genoa'yı 4-3 mağlup eden Atalanta, Şampiyonlar Ligi potasını garantiledi.

Serie A'nın 37. haftasında Atalanta, Genoa'nın konuğu oldu.

Maça hızlı başlayan Gasperini'nin ekibi 9. dakikada Duvan Zapata ile 1-0 öne geçti. 26. dakikada Ruslan Malinovsky, Atalanta adına ikinci golü kaydederken 44. dakikada Robin Gosens'in golüyle ilk yarı 3-0 bitti.

48. dakikada Genoa, Eldor Shomurodov ile farkı ikiye çıkarsa da üç dakika sonra Mario Pasalic maçı 4-1'e getirdi. 67. dakikada sahneye çıkan Pandev, Genoa adına farkı yeniden ikiye indirdi. 84. dakikada Genoa Eldor Shomurodov ile bir gol daha buldu ve skor 4-3'e geldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı. Atalanta 7 gollü maçta Genoa'yı deplasmanda 4-3 yenerek üç puanın sahibi oldu.

Bu sonucun ardından 78 puana yükselen Atalanta, Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını garantiledi. Bu yıl ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden İtalyan ekibi üst üste ikinci kez Kupa 1'de mücadele edecek.

Genoa ise bu mağlubiyet sonrası 39 puanda kaldı.

İskoçya şampiyonu Rangers, ligi namağlup bitirdi

İskoçya Birinci Futbol Ligi'nde (Premiership) şampiyon olan Rangers, son hafta maçında Aberdeen'i 4-0 yenerek sezonu namağlup tamamladı.

Mart ayında zaferini ilan eden Rangers, şampiyonluk grubunun 5. ve son haftasında Aberdeen'i ağırladı.

Ibrox Stadı'ndaki mücadeleden 4-0 galip ayrılan Rangers, sezonu 102 puanla en yakın rakibi Celtic'in 25 puan önünde yenilgisiz bitirdi.

Ligde oynadığı 38 maçta 32 galibiyet ve 6 beraberlik elde eden Glasgow ekibi, attığı 92 gole karşılık kalesinde 13 gol gördü.

Steven Gerrard'ın teknik direktörlüğünde 2011 yılının ardından ilk kez Premiership'te şampiyonluğa ulaşan Rangers, Aberdeen maçının ardından düzenlenen törende kupasını aldı.

Süper Lig şampiyonu 4. kez İzmir'de belli olabilir

Daha önce Süper Lig şampiyonunun 3 kez belli olduğu İzmir'de oynanacak Göztepe-Beşiktaş maçında alınacak sonuca göre Beşiktaş, 2020-2021 sezonu şampiyonluğunu ilan edebilir.

Ligde son haftaya takipçileri Galatasaray'ın averajla, Fenerbahçe'nin ise 2 puan önünde giren 81 puanlı Beşiktaş, yarın Gürsel Aksel Stadı'ndaki Göztepe maçından alacağı sonuca göre şampiyonluğunu ilan edebilir. Siyah-beyazlı ekip, bu müsabakadan 3 gün sonra da 18 Mayıs Salı günü aynı statta Fraport TAV Antalyaspor'la Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaşacak.

Daha önce 1975-1976, 2006-2007 ve 2017-2018 sezonu şampiyonlarının İzmir'de belli olduğu Süper Lig'de Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray, İzmir'de oynadıkları karşılaşmaların bitimiyle şampiyonluğa kavuştu.

Ligde 2 puanlık sistemin geçerli olduğu 1975-1976'da son 2 haftaya Fenerbahçe'nin 4 puan önünde giren Trabzonspor, takipçisi Fenerbahçe'nin MKE Ankaragücü ile 1-1 berabere kaldığı 29. haftada Alsancak Stadı'nda Göztepe ile golsüz berabere kalarak şampiyonluğunu ilan etti.

2006-2007 sezonunda 32. Hafta mücadelesinde Fenerbahçe’nin cezası nedeniyle İzmir’de oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşması 2-2 bitmesine rağmen en yakın rakibi Beşiktaş’la puan farkını 6’ya çıkaran Fenerbahçe, İzmir Atatürk Stadı’nda şampiyonluğa ulaştı.

2017-2018 sezonunda son hafta öncesinde Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir'in üçer puan önünde giren Galatasaray, Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'ndaki müsabakada Göztepe'yi Bafetibi Gomis'in penaltıdan attığı golle 1-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

Yenilgiye rağmen 2 gün sonra şampiyonluğunu ilan etti

1999-2000 sezonunda son 2 haftaya en yakın takipçisi Beşiktaş'ın 6 puan önünde giren Galatasaray, 32. haftada 12 Mayıs 2000'de İzmir'de konuk olduğu Altay'a 1-0 yenildi. Sarı-kırmızlı ekip, takipçisi Beşiktaş'ın 14 Mayıs 2000'de Fenerbahçe'ye 3-1 yenilmesiyle ligde şampiyonluğa ulaştı.

Süper Lig'de şampiyonu bekleyen büyük gelir

2020-2021 sezonunda 42. haftaya girilen Süper Lig'de son maçların ardından şampiyonluğa ulaşacak takım, ciddi bir gelirin de sahibi olacak.

Süper Lig'de bu sezon toplam 3 milyar lira olan yayın gelirinin yüzde 4'ü Türkiye Futbol Federasyonu, yüzde 14'ü de alt ligler için ayrılıyor. Geri kalan 2 milyar 460 milyonluk gelir de "ayak bastı parası" ile performans ve geçmiş şampiyonluklara göre 21 kulübe pay ediliyor.

Elde edilen gelirin yüzde 37'si 21 kulübe eşit bir şekilde "ayak bastı parası" olarak verilecek. Buna göre bu sezon Süper Lig'de mücadele eden takımlar, 910 milyon liralık parayı 43'er milyonluk eşit paylar şeklinde bölüşecek.

Kulüplere verilecek 2 milyar 460 milyonun liranın yüzde 46'sı performans primi olarak dağıtılacak. Buna göre 1 milyar 130 milyon lira, galibiyete 2,7 milyon lira, beraberliğe ise 1,4 milyon lira olacak kulüplere verilecek.

Toplam paranın yüzde 11'i yani 270 milyon lira da Süper Lig'de daha önce şampiyonluk yaşayan takımlara şampiyonluk sayısına göre pay edilecek. Buna göre ise Türkiye'nin en üst seviye liginde mutlu sona ulaşan takımlar, şampiyonluk başına 4,2 milyon lira kasasına koyacak.

Ayrıca yaklaşık 145 milyon lira da ilk 6'ya giren takımlara sırasına göre dağıtılacak. Ligi şampiyon tamamlayan takım yaklaşık 50 milyon lirayı elde edecek. Sıralamadaki diğer takımlar ise üstten aşağıya doğru azalan bir şekilde paylarını alacak.

Süper Lig gelirlerinde Galatasaray önde

Şampiyonluk yarışında ligi önde bitirme ihtimallerinde Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında en fazla geliri sarı-kırmızılı ekip elde edecek.

Üç takım arasında mutlu sona ulaşması durumunda Galatasaray, "ayak bastı parası"ndan 43 milyon, geçmiş 22 şampiyonluğundan 92 milyon, sezon sonu sıralamasından yaklaşık 50 milyon, performans priminden ise yaklaşık 80 milyon lira alacak. Galatasaray'ın toplam geliri 260 milyon lirayı geçecek.

Beşiktaş ve Fenerbahçe ise performans primi, sezon sonu sıralama primi ve "ayak bastı parası" kalemlerinden Galatasaray ile benzer gelirleri elde edecek.

Üç takım arasındaki gelir farkını, geçmiş şampiyonluklar oluşturacak. Ligde 15 şampiyonluğu olan siyah-beyazlılar 63, 19 şampiyonluğu olan sarı-lacivertliler ise 80 milyon lira alacak.

Şampiyonluğa ulaşmaları durumunda Beşiktaş yaklaşık 230, Fenerbahçe ise 245 milyon liralık gelirin sahibi olacak.

Şampiyonlar Ligi geliri kritik

Süper Lig'de şampiyon olan takım, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılması halinde neredeyse Süper Lig'de bir sezonda elde ettiği geliri kasasına koyacak.

Ligde mutlu sona ulaşacak takımın doğrudan "Devler Ligi" gruplarına katılması için İngiltere Premier Lig'de sezonun sıralaması ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde hangi takımın kupayı kaldıracağı önemli rol oynuyor.

Şampiyonlar Ligi finalinde Premier Lig şampiyonu Manchester City ile aynı ligin takımı Chelsea karşı karşıya gelecek. Kupayı Manchester City kazanası durumunda Süper Lig şampiyonu statü gereği doğrudan UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına katılacak. Bu durumda Süper Lig şampiyonu yaklaşık 20 milyon avroluk gelir elde edecek. Takımın sezon içinde Şampiyonlar Ligi'nden elde edeceği performans primleri de ekstra gelir olarak hanesine yazılacak.

Mutlu sona Chelsea ulaşırsa Süper Lig şampiyonunun gruplara kalabilmesi için Londra temsilcisinin ligini ilk 4'te bitirmesi gerekiyor. Chelsea kupayı kaldırır ve liginde ilk 4'e giremezse Süper Lig şampiyonu "Devler Ligi"ne elemelerden başlayacak.

Türkiye Ligi ikincisi de kulüpler düzeyinde Avrupa'nın en önemli futbol organizasyonuna katılabilmek için elemeleri geçmek zorunda.

İkincilik büyük önem taşıyor

Süper Lig'de şampiyonluk kadar ikincilik de gelir anlamında büyük bir öneme sahip.

UEFA, aldığı karar gereği bu sezon yeni bir organizasyonu düzenlemeye başlayacak. UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ni düzenleyen Avrupa futbolunun patronu, bu sezon 3 numaralı kupa olan UEFA Konferans Ligi'ni hayata geçirecek.

Süper Lig'de şampiyon olan takım, Chelsea'nin söz konusu durumunda bir aksilik yaşanmaması durumunda doğrudan Şampiyonlar Ligi gruplarına katılacak. İkinci takım ise "Devler Ligi"nde eleme oynayarak Avrupa'nın en prestijli organizasyonuna girmeye çalışacak. UEFA Şampiyonlar Ligi, katılan takımlara büyük bir ekonomik katkı sağlayacak.

Türkiye Ligi'nde üçüncü ve dördüncü takımlar ise UEFA Konferans Ligi'ne katılacak. Bu organizasyon, hem prestij hem de maddi kaynakları bakımından diğer 2 organizasyonun gerisinde kalacak.

Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan takım ise UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek ve UEFA Konferans Ligi'ne oranla daha fazla geliri elde edecek. Türkiye Kupası'nda Fraport TAV Antalyaspor ile final oynayacak Beşiktaş, Süper Lig'i ilk 2'de bitirmesi durumunda lig üçüncüsü UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak.

Süper Lig'de perde kapanıyor

Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun perdesi, şampiyonun ve küme düşen son takımın belirleneceği 42. ve son hafta maçlarıyla kapanacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçen sezon küme düşmenin kaldırılmasıyla 21 takımla başlayan ligde, şampiyonluk heyecanı son haftaya taşındı.

Ligde geride kalan 41 haftada Beşiktaş 81 puanla zirvede yer alırken, aynı puana sahip Galatasaray ise averajla ikinci sırada bulunuyor. Süper Lig'de 79 puana sahip Fenerbahçe ise üçüncü sırada yer alıyor.

Bugün oynanacak maçlarda Beşiktaş, Göztepe'ye konuk olacak. Galatasaray ise Helenex Yeni Malatyaspor'u ağırlayacak. Fenerbahçe ise kümede kalma mücadelesi veren Hes Kablo Kayserispor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Şampiyonluk ihtimalleri

Süper Lig'de averajla lider durumda bulunan Beşiktaş, Göztepe maçından puan alması ve Galatasaray'ın da Helenex Yeni Malatyaspor'a puan kaybetmesi halinde şampiyonluk ipini göğüsleyecek.

Beşiktaş'ın Göztepe'yi tek farkla yenmesi ve Galatasaray'ın Yeni Malatyaspor'u 4'den az farkla mağlup etmesi durumunda da şampiyonluk sevincini, genel averajda rakibine üstün olan siyah-beyazlılar yaşayacak.

Beşiktaş ile Galatasaray'ın yenilmesi ve Fenerbahçe'nin de puan kaybetmesi halinde yine gülen taraf averajla siyah-beyazlılar olacak.

Ligde averajla ikinci sırada yer alan Galatasaray, Yeni Malatyaspor'u yenmesi ve Beşiktaş'ın puan kaybetmesi durumunda şampiyonluğa ulaşacak.

Galatasaray'ın berabere kalması ve Beşiktaş'ın maçını yitirmesi halinde yine sarı-kırmızılılar kupayı müzesine götürecek.

Galatasaray'ın maçını en az 4 farkla kazanması ve Beşiktaş'ın 1 farkla rakibine üstünlük kurması halinde de sarı-kırmızılılar kupaya uzanacak.

Fenerbahçe için ise tek şampiyonluk ihtimali bulunuyor. Olası puan eşitliklerinde averajla rakiplerinin gerisinde kalacak sarı-lacivertli takım maçını kazanıp, Beşiktaş ve Galatasaray'ın yenilmesi halinde kupayı kaldıracak.

Küme düşen son takım netleşecek

Yukatel Denizlispor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve MKE Ankaragücü'nün veda ettiği ligde küme düşen 4. ve son takım da yarın belli olacak.

Ligde 41 puana sahip Hes Kablo Kayserispor ya da 38 puanı bulunan Gençlerbirliği, küme düşecek.

Son maçında Fenerbahçe'yi konuk edecek Kayserispor, rakibi karşısında puan alması halinde Gençlerbirliği lige veda edecek.

Kayserispor'un Fenerbahçe'ye mağlup olması ve Gençlerbirliği'nin deplasmanda karşılaşacağı Trabzonspor'a üstünlük kurması halinde ise ikili averajda rakibinin gerisinde bulunan Hes Kablo Kayserispor, TFF 1. Lig'e düşecek.

Maç programı

Süper Lig'de bugün oynanacak 42. ve son hafta maçlarının programı şöyle:

18.00 MKE Ankaragücü-Aytemiz Alanyaspor (Eryaman)

18.00 Demir Grup Sivasspor-Kasımpaşa (Yeni 4 Eylül)

18.00 Çaykur Rizespor-Medipol Başakşehir (Çaykur Didi)

18.00 Atakaş Hatayspor-Gaziantep (Antakya Atatürk)

18.00 Fatih Karagümrük-Yukatel Denizlispor (Atatürk Olimpiyat)

18.00 Fraport TAV Antalyaspor-İttifak Holding Konyaspor (Antalya)

20.30 Göztepe-Beşiktaş (Gürsel Aksel)

20.30 Trabzonspor-Gençlerbirliği (Medical Park)

20.30 Galatasaray-Helenex Yeni Malatyaspor (Türk Telekom)

20.30 Hes Kablo Kayserispor-Fenerbahçe (Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)

Puan durumu

Ligde 42. ve son hafta müsabakaları öncesi puan durumu şöyle:

  O G B M A Y AV P
1.BEŞİKTAŞ 39 25 6 8 87 43 44 81
2.GALATASARAY 39 25 6 8 77 35 42 81
3.FENERBAHÇE 39 24 7 8 70 40 30 79
4.TRABZONSPOR 39 18 14 7 48 36 12 68
5.DEMİR GRUP SİVASSPOR 39 15 17 7 52 42 10 62
6.ATAKAŞ HATAYSPOR 39 17 10 12 62 52 10 61
7.AYTEMİZ ALANYASPOR 39 16 9 14 57 45 12 57
8.FATİH KARAGÜMRÜK 39 15 12 12 59 51 8 57
9.GAZİANTEP 39 14 13 12 58 51 7 55
10.GÖZTEPE 39 13 12 14 58 57 1 51
11.İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR 39 12 13 14 49 48 1 49
12.ÇAYKUR RİZESPOR 39 12 12 15 53 67 -14 48
13.KASIMPAŞA 39 12 10 17 46 55 -9 46
14.HELENEX YENİ MALATYASPOR 39 10 15 14 48 50 -2 45
15.MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 39 11 12 16 41 55 -14 45
16.FRAPORT TAV ANTALYASPOR 39 9 16 14 41 55 -14 43
17.HES KABLO KAYSERİSPOR 39 9 14 16 34 50 -16 41
18.BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR 40 10 10 20 44 68 -24 40
19.MKE ANKARAGÜCÜ 39 10 8 21 46 64 -18 38
20.GENÇLERBİRLİĞİ 39 10 8 21 43 74 -31 38
21.YUKATEL DENİZLİSPOR 39 6 10 23 37 72 -35 28