TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

18 Haziran 2022 Cumartesi

Filenin Efeleri Avrupa Altın Ligi’nde Üst Üste Üçüncü Kez Namağlup Finalde

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Hırvatistan’ın ev sahipliğinde organize edilen CEV Avrupa Altın Ligi Dörtlü Finalleri’nde yarı finalde ev sahibi Hırvatistan’ı 3-1 yenerek finale yükseldi.

Üst üste 3. şampiyonluk için sahaya çıkacak Filenin Efeleri, finalde yarın Çekya ile karşılaşacak. Türkiye-Çekya final mücadelesi TSİ 21.30’da başlayacak.

Millilerimizde Adis 24 sayıyla maçın en skorer ismi olurken ona Efe 14, Faik Samet 10, Bedirhan 7, Emre 4, Yasin, Arslan ve Yiğit 2, Mert 1 sayıyla eşlik etti. Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

TÜRKİYE-HIRVATİSTAN: 3-1
SALON: Gradska Sportska Dvorana
HAKEMLER:Roberto Boris (İtalya) –Gyula Tillmann (Macaristan) 
TÜRKİYE: Mert, Arslan, Efe, Bedirhan, Adis, Yiğit, Volkan (L), (Mirza, Faik Samet, Vahit Emre, Yasin)
HIRVATİSTAN: Sestan, Mihalj, Dirlic, Sedlacek, Nikacevic, Bakonji, Pervan (L) (Zeljkovic, Hanzic, Visic)
SETLER: 27-25, 21-25, 25-19, 25-19
SÜRE: 121 dakika (35′ 33′ 27′ 26′)

Filenin Sultanları, Sırbistan’a 3-2 Mağlup Oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, FIVB Milletler Ligi’nin ikinci hafta ikinci maçında Sırbistan’a 3-2 yenildi.

Karşılaşmanın detaylı istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Sırbistan-Türkiye karşılaşmasının ardından oluşan puan durumu için tıklayınız.

Filenin Sultanları, Milletler Ligi ikinci haftasındaki üçüncü maçında 18 Haziran’ı 19 Haziran’a bağlayan gece TSİ 00.00’da Almanya ile karşılaşacak. Mücadele TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

SIRBİSTAN-TÜRKİYE: 3-2
SALON: Nilson Nelson
HAKEMLER: Noemi Rene Karina (Arjantin), Hugo Walter Vera Mechan (Peru)
SIRBİSTAN: Mirkovic, Lazovic, Aleksic, Bjelica, Lozo, Stevanovic, Pusic (L) (Busa, Jaksic, Milenkovic, Mirosavljevic)
TÜRKİYE: Cansu, Hande, Beyza, Meryem, Eda, Tuğba, Ayça (L) (Simge, Meliha, Elif, Zehra, Ebrar)
SETLER: 25-19, 15-25, 20-25, 25-22, 15-13
SÜRE: 2 saat 8 dakika (24′,24′,29′,32′,19′)


Formula 1'de sıradaki durak Kanada

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 9. yarışına, Kanada ev sahipliği yapacak.

Kanada'nın Montreal kentindeki 4 bin 361 metrelik Gilles Villeneuve Pisti'nde, 70 tur üzerinden gerçekleştirilecek yarışın sıralama turları bu akşam TSİ 23.00, yarış ise 19 Haziran Pazar günü 21.00'de başlayacak.



18 HAZİRAN 2022 CUMARTESİ


20:00 Formula 1 Kanada GP 3. Antrenman Turları formula1lastik İdman TV
23:00 Formula 1
Kanada GP Sıralama Turları formula1lastik İdman TV

19 HAZİRAN 2022 PAZAR


21:00 Formula 1 Kanada GP formula1lastik İdman TV

Şu ana kadar Red Bull takımından Max Verstappen'in 5, Charles Leclerc'in (Ferrari) 2, Sergio Perez'in (Red Bull) ise bir yarış galibiyeti bulunuyor.

Pilotlar ve takımlar klasmanının sıralaması şöyle:

Pilotlar klasmanı

1 Max Verstappen
Red Bull Racing RBPT 150
2 Sergio Perez
Red Bull Racing RBPT 129
3 Charles Leclerc
Ferrari 116
4 George Russell
Mercedes 99
5 Carlos Sainz
Ferrari 83
6 Lewis Hamilton
Mercedes 62
7 Lando Norris
McLaren Mercedes 50
8 Valtteri Bottas
Alfa Romeo Ferrari 40
9 Esteban Ocon
Alpine Renault 31
10 Pierre Gasly
AlphaTauri RBPT 16
11 Fernando Alonso
Alpine Renault 16
12 Kevin Magnussen
Haas Ferrari 15
13 Daniel Ricciardo
McLaren Mercedes 15
14 Sebastian Vettel
Aston Martin Aramco Mercedes 13
15 Yuki Tsunoda
AlphaTauri RBPT 11
16 Alexander Albon
Williams Mercedes 3
17 Lance Stroll
Aston Martin Aramco Mercedes 2
18 Zhou Guanyu
Alfa Romeo Ferrari 1
19 Mick Schumacher
Haas Ferrari 0
20 Nico Hulkenberg
Aston Martin Aramco Mercedes 0
21 Nicholas Latifi
Williams Mercedes 0

Takımlar klasmanı

1 Red Bull Racing RBPT 279
2 Ferrari 199
3 Mercedes 161
4 McLaren Mercedes 65
5 Alpine Renault 47
6 Alfa Romeo Ferrari 41
7 AlphaTauri RBPT 27
8 Haas Ferrari 15
9 Aston Martin Aramco Mercedes 15
10 Williams Mercedes 3

 

17 Haziran 2022 Cuma

Fenerbahçe Beko'ya kupa koleksiyoneri koç

Fenerbahçe Beko yönetimi, takımın başına Türklerin çok çok yakından tanıdığı bir ismi getirmek üzere. Kupa koleksiyoneri Yunan koç Dimitris Itoudis'in ilginç ve oldukça başarılı kariyerine birlikte göz atalım.

Geçtiğimiz sezon Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde 8 yıl sonra ilk defa play-off dışında kalarak alışılagelmişin dışında bir performans sergileyen Fenerbahçe Beko, hatırlayacağımız üzere koç Kokoskov'un yerine ani bir kararla Sırp Sasha Djorjevic'i getirmişti. Ligin kağıt üzerinde en iyi kadrolarından birine sahip olmasına rağmen bu fırsatı değerlendiremeyen Sırp koçun yerine yeni sezon çalışmalarına şimdiden başlayan Fenerbahçe Beko yönetimi, takımın başına Türklerin çok çok yakından tanıdığı bir ismi getirmek üzere. Kariyerinde birçok dönüm noktasını Türkiye ve Türk takımları ile yaşamış olan kupa koleksiyoneri Yunan koçun ilginç ve oldukça başarılı kariyerine birlikte göz atalım.

Obradovic izleri

Avrupa basketbol tarihinin en büyük başarı öykülerinden birisini 1999- 2012 yılları arasında çalıştırdığı Panathinaikos ile 5 Euroleague kupası kazanarak elde eden koç Obradovic'in 12 yıl yardımcılığını üstlenerek, birçok başarıya imza atan Yunan başantrenör; tıpkı Obradovic gibi hızlı ve agresif set oyunlarını Avrupa'da en iyi oynatan koçların başında geliyor.

Bandırma Banvit yılları

Hatırlayacağımız üzere Türkiye basketbolu ile ilişkisi Banvit ile 2013 yılında başlayan Yunan koç, bu dönemde sezon içinde maç kaybetmeyerek büyük bir başarıya imza atmış, Avrupa devlerinin radarına ilk defa bu dönemde girmişti.

CSKA Moskova ile 2 Euroleague şampiyonluğu

Avrupa basketbolunun dönüm tarihlerinden biri olan 2014 yılında Ettore Messina ile on yıl aradan sonra ilk defa play-off dışında kalan Rus takımı, o tarihte çözümü daha önce hiç Euroleague takımının koçu olmamış, Banvit'in genç hocası İtoudis'i getirerek herkes tarafından şaşırtıcı bir hamle yapmıştı. Avrupa kariyerinde ilk defa boy gösterdiği Türkiye'den ayrılarak, taraflı tarafsız tüm Türk taraftarının sempatisini kazanan Yunan koç; yine tarihin bir cilvesidir ki başantrenör olarak kazandığı iki Euroleague finalini de temsilcilerimize karşı elde etti.

2016 yılında başına henüz geçmiş iken eski öğretmeni Zeljko Obradovic ile ilk kez bu tarihte bir finalde karşı karşıya geldi. Yunan koç, bu karşılaşmada 21 sayıdan döndüğümüz ancak Kurbanov'un son saniyede yaptığı bariz faulle kupaya uzanan Cska Moskova ile kariyerinin ilk Euroleague kupasını kaldırmayı başardı. Bir diğer Euroleague kupasına 2019 yılında temsilcimiz Anadolu Efes'e karşı alan koç İtoudis, her iki temsilcimizi Euroleague finalinde yenen tek antrenör olma özelliği taşıyor.

CSKA Moskova ile 7 lig şampiyonluğu :

Rus kulübü ile 2015' ten bu yana ligi domine eden Yunan başantrenör burada da kazandığı birçok kupa ile kendini kanıtlamayı çok iyi bildi. Uzun zamandan sonra ilk defa iki gün önce Zenit'e elenerek şampiyonluk serisi sona eren Cska Moskova'ya koç İtoudis maç sonrası yaptığı duygusal konuşma ile veda etti.

Yeni yapılanma-büyük beklentiler:

Fenerbahçe Beko gibi Avrupa' nın en büyük basketbol kulüplerinden biri ile imza atması an meselesi olan Yunan koç, hiç şüphesiz ki yeniden çok ağır bir sorumluluğa hazırlanıyor. Türk dostu kimliği ile bilinen, kupa koleksiyoneri hocanın takımda ne gibi revizyonlar yapacağı kesinlikle büyük merak konusu.

Umuyoruz ki 2019 yılından bu yana final-four göremeyen, geçtiğimiz sezon ise play-off dışında kalan sarı lacivertli temsilcimiz, aldığı bu karar ile bir an önce yeniden Avrupa'da istediği konumlara yeniden gelerek, özlenen başarıları yeniden kazandıracaktır.

Kaynak : Akın Taş / TRT SPOR

Paola Egonu resmen VakıfBank'ta

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, son olarak Imoco Volley Conegliano forması giyen ve dünyanın önde gelen voleybolcuları arasında gösterilen İtalyan yıldız Paola Egonu'yu kadrosuna kattığını resmen açıkladı.

Geçtiğimiz sezon tüm kulvarlarda zafere ulaşan VakıfBank, yeni sezon öncesi kadrosunu bir dünya yıldızı ile daha güçlendirerek transfer çalışmalarını tamamladı. İtalyan pasör çaprazı Paola Egonu, önümüzdeki sezondan itibaren sarı-siyahlı formayı giyecek.

2021- 2022 sezonunda mücadele ettiği tüm kupaları kazanan; Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonu olarak kusursuz bir sezon geçiren VakıfBank, kadın voleybolunun en büyük yıldızlarından biri olan Paola Egonu ile sözleşme imzaladığını duyurdu. Birçok turnuvadan sayısız ödül kazanan 23 yaşındaki İtalyan oyuncu, pasör çaprazı pozisyonunda görev yapıyor.

VakıfBank'ın yeni transferi Paola Egonu kimdir?

İtalyan oyuncu Paola Egonu, 18 Aralık 1998’de Cittadella şehrinde doğru. 2013 – 2017 arasında Club Italia formasını terlettikten sonra Igor Novara’ya transfer olan Egonu burada; 1 İtalya Süper Kupası şampiyonluğu, 2 İtalya Kupası şampiyonluğu ve 1 CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadıktan sonra Imoco Conegliano’nun yolunu tuttu. Imoco ile de kupalarla dolu bir kariyer yaşayan Egonu; 3 İtalya Süper Kupası, 3 İtalya Kupası, 2 İtalya Ligi, 1 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası ve 1 CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı.

İtalya A Kadın Milli Takımı formasını da giyen yıldız oyuncu milli formayla, 2017 FIVB Dünya Grand Prix’si ve 2018 Dünya Şampiyonası’nda gümüş, ülkemizde düzenlenen 2019 Avrupa Şampiyonası’nda bronz, 2021 Avrupa Şampiyonası’nda ise altın madalya kazanan takımların en önemli isimlerindendi. Egonu ayrıca, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda İtalyan Olimpiyat Takımı’nın bayrağını taşıyan sporculardan da biriydi.

Kariyerinde birçok bireysel ödülü de bulunan Egonu, 2015’te 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda en değerli oyuncu ve en iyi pasör çaprazı seçildi. 2018’de Montrö Volley Masters’ta ve İtalya Kupası’nda MVP ödülünün sahibi olan yıldız oyuncu, Dünya Şampiyonası’nın da en iyi pasör çaprazı seçildi. 2019’u İtalya Süper Kupası ve CEV Şampiyonlar Ligi en değerli oyuncusu olarak kapatan Egonu; 2021’de İtalya Kupası, İtalya Ligi, CEV Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Şampiyonası’nda yine aynı ödülün sahibi oldu. 2021’deki bu performansı yıldız pasör çaprazına CEV’den “Yılın Oyuncusu” ödülünü de getirdi. 23 yaşındaki oyuncu geride bıraktığımız sezon ise İtalya Kupası’nda ve İtalya Ligi’nde en değerli oyuncu seçildi.

NBA'de şampiyon Golden State Warriors (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) 2021-2022 final serisini Boston Celtics karşısında 4-2 ile kazanan Golden State Warriors şampiyon oldu.

Batı Konferansı şampiyonu Warriors ile Doğu Konferansı şampiyonu Celtics'i karşı karşıya getiren NBA Finalleri'nde gülen taraf Warriors oldu.

Celtics'in sahasında oynanan finallerin 6. maçını 103-90 kazanan Warriors, 7. şampiyonluğuna uzanarak önemli bir başarıya imza attı.

Daha önce 1947, 1956, 1975, 2015, 2017 ve 2018 yıllarında NBA şampiyonluk kupasına uzanan Warriors, 17'şer şampiyonluğu bulunan Boston Celtics ve Los Angeles Lakers'ın ardından en çok NBA şampiyonluğu kazanan 3. takım olarak tarihe geçti.

Warriors ayrıca, son 8 yılda 4. NBA zaferine ulaşarak büyük bir başarıya da imza attı. Stephen Curry, kariyerinde ilk kez Finaller MVP’si seçildi.

Warriors’ta Stephen Curry 34 sayı, 7 ribaund ve 7 asist ile yıldızlaştı. Andrew Wiggins 18 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 4 top çalma ve 3 blok ile harika bir performans ortaya koydu. Draymond Green 12 sayı, 12 ribaund, 8 asist, 2 top çalma ve 2 blok istatistiklerinin yanında muhteşem savunmasıyla maçın kahramanlarındandı. Klay Thompson 12 sayı, bençten gelen Jordan Poole 15 sayı üretti.

Celtics‘te Jaylen Brown 34 sayı, 7 ribaund ve 3 asistle oynasa da mağlubiyet engellenemedi. Al Horford 19 sayı ve 14 ribaund, Robert Williams III 10 sayı ve 7 ribaund, Jayson Tatum 13 sayı ve 7 asist, Marcus Smart 9 sayı, 6 ribaund ve 9 asistle mücadele etti.



16 Haziran 2022 Perşembe

17-18-19-20 Haziran 2022 TV'de Spor Ekranı




17 HAZİRAN 2022 CUMA


00:00
İtalya - Dominik Cumhuriyeti
FIVB Voleybol Milletler Ligi top_voleybol TRT Spor
03:00
Hollanda - Brezilya
FIVB Voleybol Milletler Ligi top_voleybol TRT Spor Yıldız
18:00
Eskrim Avrupa Şampiyonası


TRT Spor Yıldız
21:00
Almanya - İtalya
FIVB Voleybol Milletler Ligi top_voleybol TRT Spor Yıldız

18 HAZİRAN 2022 CUMARTESİ


00:00 Sırbistan - Türkiye
FIVB Voleybol Milletler Ligi top_voleybol TRT Spor
03:00 Hollanda - Dominik Cumhuriyeti
FIVB Voleybol Milletler Ligi top_voleybol TRT Spor Yıldız
13:35 Avrupa Ritmik Jimnastik Şampiyonası


TRT Spor Yıldız
16:00 Beysu Konyaspor Basketbol - Samsunspor
Türkiye Basketbol Ligi Play-Off Final 4. Maç
top_basket TRT Spor Yıldız
18:00 Eskrim Avrupa Şampiyonası

TRT Spor Yıldız
18:30 Slovakya - Fransa Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası top_futbol TRT Spor
20:00 Formula 1 Kanada GP 3. Antrenman Turları formula1lastik İdman TV
21:00 Türkiye - Hırvatistan
CEV Avrupa Altın Ligi Yarı Final top_voleybol TRT Spor
22:00 Elmas Lig Diamond League | Paris
CBC Sport
22:00 Elmas Lig Diamond League | Paris
TRT Spor Yıldız
23:00 Formula 1
Kanada GP Sıralama Turları formula1lastik İdman TV

19 HAZİRAN 2022 PAZAR


00:00 Almanya - Türkiye
FIVB Voleybol Milletler Ligi top_voleybol TRT Spor
03:00
Hollanda - Güney Kore
FIVB Voleybol Milletler Ligi top_voleybol TRT Spor Yıldız
10:00 Avrupa Ritmik Jimnastik Şampiyonası

TRT Spor Yıldız
16:00 Brezilya - Sırbistan
FIVB Voleybol Milletler Ligi top_voleybol TRT Spor Yıldız
18:00 Gebze Hünkâr Çayırı Yağlı Güreşleri


TRT Spor Yıldız
18:30 Sırbistan - İsrail
Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası top_futbol TRT Spor
21:00 Formula 1 Kanada GP formula1lastik İdman TV
21:30 Türkiye - Çekya
CEV Avrupa Altın Ligi Final top_voleybol TRT Spor Yıldız
22:00 Güney Kore - Türkiye
FIVB Voleybol Milletler Ligi top_voleybol TRT Spor
22:00 Tenerife - Girona
La Liga 2 Play-off Final Rövanş Maçı top_futbol Türkmen Sport

20 HAZİRAN 2022 PAZARTESİ


18:00 Eskrim Avrupa Şampiyonası

TRT Spor Yıldız

THY Euroleague ve 7DAYS EuroCup'ta mücadele edecek temsilcilerimiz açıklandı

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi18yY6zML5hYFB0CcnT22SYoVznuqALIYsb_4TzGy1lfonBjOdifwWspipgRBERruZ8QgvR-2Ei9UyxAs51OwNeHAtjgPh88YI8mUF26aOWNb1d2Gx35Px9cvuF1NZ1lRpQyti26xYOqZz/s1600/eurocup-euroleague.jpg

THY Euroleague ve 7DAYS EuroCup'ta gelecek sezon mücadele edecek takımlar belirlendi.

Euroleague'in internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 2022-2023 sezonunda söz konusu iki turnuvaya katılacak takımlar, yönetim kurulu toplantısında onaylandı.

THY Euroleague'de Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko, 7DAYS EuroCup'ta ise Frutti Extra Bursaspor ve Türk Telekom, gelecek sezon Türkiye'yi temsil edecek takımlar oldu.

Ukrayna'da devam eden savaş nedeniyle Rus takımlarını gelecek sezon da turnuvalardan men eden Euroleague yönetimi, Sırbistan'ın Partizan ve İspanya'nın Valencia ekiplerini özel davetiyeyle lige dahil etti.

Gelecek sezon THY Euroleague'e katılacak 18 takım şöyle:

Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko (Türkiye), Barcelona, Real Madrid, Baskonia Vitoria Gasteiz, Valencia Basket (İspanya), Panathinaikos, Olympiakos (Yunanistan), Bayern Münih, ALBA Berlin (Almanya), AX Armani Exchange Milan, Virtus Segafredo Bologna (İtalya), Zalgiris Kaunas (Litvanya), Maccabi Playtika Tel Aviv (İsrail), ASVEL, Monaco (Fransa), Kızılyıldız mts, Partizan NIS (Sırbistan).

7DAYS EuroCup'ta gelecek sezon mücadele edecek 20 ekip ise şu şekilde:

Frutti Extra Bursaspor, Türk Telekom (Türkiye), Paris, JL Bourg (Fransa), Buducnost VOLI (Karadağ), Cedevita Olimpija (Slovenya), Gran Canaria, Joventut Badalona (İspanya), Hamburg Towers, Ratiopharm Ulm (Almanya), Hapoel Tel Aviv (İsrail), Dolomiti Energia Trento, Umana Reyer, Pallacanestro Brescia (İtalya), Promitheas Patras (Yunanistan), Slask Wroclaw (Polonya), Lietkabelis (Litvanya), Prometey (Ukrayna), U-BT Cluj-Napoca (Romanya),
London Lions (İngiltere).

TFF'nin yeni başkanı Mehmet Büyükekşi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, kullanılan 209 oyun 158'ini alarak TFF'nin yeni başkanı oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli Genel Kuruluna tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, başkanlığa seçildi.

Ankara JW Marriott Oteli'nde gerçekleşen genel kurulda, başkanlık seçimi için oy sayımı tamamlandı. Kullanılan 209 oyun 158'ini alan Büyükeşi, TFF'nin yeni başkanı oldu. Kullanılan oyların 51'i geçersiz sayıldı.

Büyükekşi'nin yönetim kurulu listesinde şu isimler bulunuyor:

Yalçın Orhan, Nükhet Küçükel Ezberci, Murat Aksu, Yusuf Günay, İdil Karademirlidağ Suher, Erman Kalkandelen, İbrahim Burkay, Alkın Kalkavan, Ramazan Üçdan, Müslüm Özmen, Hamit Altıntop, Ali Düşmez, Talat Papatya, Volkan Can.

İngiltere Premier Lig'de 2022-2023 fikstürü belli oldu

İngiltere Premier Lig'de 2022-2023 sezonunun fikstürü çekildi. Premier Lig'den yapılan açıklamaya göre, 380 maçtan oluşan 38 haftalık maraton, 5 Ağustos Cuma günü başlayacak ve 28 Mayıs 2023'te sona erecek.

Katar'ın ev sahipliği yapacağı ve tarihte ilk kez kış aylarında düzenlenecek 2022 Dünya Kupası için Premier Lig, 12-13 Kasım tarihlerinde oynanacak 16. hafta maçlarının ardından araya gidecek.

21 Kasım-18 Aralık tarihlerindeki Dünya Kupası heyecanı sonrasında lig maçları 26 Aralık'ta yeniden başlayacak.

İspanyol teknik direktör Josep Guardiola yönetiminde geçen sezonu şampiyon tamamlayan Manchester City, ilk hafta maçında başkent temsilcisi West Ham'a konuk olacak.

Geçen sezonu iki kupayla kapatan Liverpool, deplasmanda Fulham ile karşılaşacak.

Manchester City ile Manchester United arasındaki derbi, 1 Ekim'de Etihad Stadı'nda oynanacak. Liverpool ile Manchester City'yi karşı karşıya getirecek ilk mücadeleye ise 15 Ekim'de Anfield Road Stadı ev sahipliği yapacak.

Premier Lig'de ilk haftanın programı şöyle:

5 Ağustos Cuma: 

Crystal Palace-Arsenal

6 Ağustos Cumartesi: 

Bournemouth-Aston Villa

Everton-Chelsea

Fulham-Liverpool

Leeds United-Wolverhampton

Leicester City-Brentford

Newcastle United-Nottingham Forest 

Tottenham-Southampton

7 Ağustos Pazar: 

Manchester United-Brighton

West Ham-Manchester City.

Filenin Sultanları, Brezilya’ya 3-1 Mağlup Oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, FIVB Milletler Ligi 2. hafta ilk maçında Brezilya’ya 3-1 mağlup oldu.

Millilerde Ebrar Karakurt 21 sayıyla en skorer isim olurken; ona Tuğba, Eda ve Zehra 10, Hande 9, Meliha 5, Cansu 3 ve Derya 2 sayıyla eşlik etti. 

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Filenin Sultanları, Milletler Ligi 2. hafta ikinci maçında 18 Haziran (17 Haziran’ı 18 Haziran’a bağlayan gece) cumartesi günü TSİ 24.00’te Sırbistan ile karşılaşacak. Müsabakayı, TRT Spor naklen yayınlayacak.

BREZİLYA-TÜRKİYE: 3-1
SALON: Nilson Nelson
HAKEMLER: Maroszek Wojciech (POL), Ivanov Ivaylo (BUL)
BREZİLYA: Macris, Gabi, Carol, Ana Cristina, Pri Daroit, Diana, Nyeme (L) (Roberta, Kisy, Bergmann, Rosamaria
TÜRKİYE: Cansu, Meliha, Zehra, Ebrar, Tuğba, Eda, Ayça (L) (Elif, Hande, Derya, Meryem
SETLER: 19-25, 25-23, 25-23, 25-23
SÜRE: 122 dakika (27′,33′,30′,32′)

15 Haziran 2022 Çarşamba

Metaverse spor endüstrisinin neresinde olacak?

Spor sektöründe profesyonel bir spor yöneticisi olarak tabi ki Metaverse konusunu gündemime almadan, araştırmadan yapamazdım ve bu konuyu spor özelinde incelemenin ayrıntılarını sizlere aktarmaya çalışayım.

Özellikle profesyonel hayatta dijitalleşmenin önemini her alanda gördüğümüz bir dönemdeyiz.Spor özelinde ise özellikle Spor da dijitalleşme konusunda hazırladığım ve spor yapılarında uygulanan geçmiş projelerimin önemini bir kez daha gördüğümü söylemem de gerek.

Gelelim Teknoloji ve sosyal medya dünyasının en popüler konusu, sanal gerçeklik ile fiziksel gerçekliği birleştirerek alternatif bir evren oluşturan Metaverse konusuna.

Bence spor ve metaverse konusunun ortak payda da buluştuğu bir nokta var o da her ikisi de dinamik bir yapı ve muhtemelen bu araştırma ve yorumlama yazımın yerini çoktan gelişecek farklı dinamikler alacaktır.
Sanal gerçeklik teknolojisinin geliştirilmiş hali olarak görülen Metaverse, kurgusal evren olarak da tarif ediliyor. Metaverse, insanın dijital alandan ziyade dijital dünyanın içine girmesine izin veriyor. Bu dijital evrende oluşturulan 3 boyutlu avatarlarla çalışmak, gezmek, oyun oynamak, konsere gitmek, kripto paralarla alışveriş yapmak gibi birçok günlük aktiviteyi yerine getirmenin mümkün olması bekleniyor.

Peki Metaverse konusu toplumları peşinden sürükleyen spor yapısı için de kendine nasıl bir yer bulacak?

Tüm bu açıklamalarla sporun tam olarak ne ilgisi olduğunu merak ediyorsanız, kesinlikle yalnız değilsiniz.1990 yıllarında spor ve internetin ilişkisi ne olacak kadar karmaşık olmasa da yine de sporun profesyonllerin,seyiriciler ve tabi ki herkes için de merak uyandırdığı kesin.

İlk adım: Metaverse öncelikle insanların sporu tüketme biçiminde değişim yaratacaktır görüşündeyim. Sanal bir spor arenasında spor tutkunları sanal avatarlarıyla bir araya gelecek, en sevdikleri kulüplerin hayran ürünlerini alıp giyecek, sosyalleşecek, diğer taraftarlarla sporun heyecanına kapılacak ve tabi ki maçları ve etkinlikleri izleyecek. Elbette artık coğrafi ve fiziki engeller yok. Metaverse' de, Almanya'dan herhangi bir sayıda taraftar Superbowl'u bir Metaverse stadyumunda izleyebilir. Çoklu görüş kamerası teknolojisi sayesinde, seyirciler sahaya girebilir ve oyuncuların yanında yürüyebilir, futbol amigolarına katılabilir ve oyunu farklı bakış noktalarından izleyebilir. Son olarak Metaverse, fiziksel olarak kilometrelerce uzakta olsalar bile herkesin arkadaşlarıyla aynı odada oturmasına izin verecek. Metaverse'de hayranlar artık sadece spor etkinliklerinin tam ortasında olacaklar ve yine de kendi evlerinin rahatlığında kanepede veya bilgisayar koltuğunda olacaklar.

İlk olarak nerede göreceğiz…?

Bir kez daha, bu asla ulaşılamaz bir gelecek vizyonu gibi geliyor, ancak Metaverse bir kez daha düşündüğünüzde Manchester City kulübü, Etihad Stadyumu'nun Metaverse'de sanal olarak yeniden yaratılacağını açıklayan ilk futbol kulübü oldu. Bu, futbol takımının taraftarlarının stadyuma fiziksel olarak girmek zorunda kalmadan maçları canlı izlemesini sağlayacak. Geliştirme burada zaten başlamış görünüyor.


NFT

Manchester City'nin ezeli rakibi de metaverse'e çoktan girdi. Teknoloji sponsorluyla Manchester United, dijital hayran ürünleri yaratmaya ve pazarlamaya başladı. Bunlar hayranlar tarafından satın alınan, toplanan ve gelecekte muhtemelen Metaverse'de giyilen NFT' ler olarak satın alınabilecek.

Metaverse'de Spor Eğitim Olanakları

Gelişmeye devam edecek olan sadece sporu tüketme şeklimiz ve dijital hayran deneyimi değil. Metaverse, spor eğitimini de temelden değiştirecek. YouTube gibi platformlar var olduğundan beri videolar, özellikle spora yeni başlayanlar veya kendi kendini yetiştirmiş sporcular için spor eğitiminin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Fitness programları ve spor uygulamaları da ilk olarak mobil internet ve akıllı telefonlar sayesinde mümkün olmuştu. Metaverse'in bu alanda da ilerlemeler getirmesi muhtemeldir. Kendi oturma odasında hologram gibi duran fitness koçları ve dünyanın en iyi spor eğitmenleri ile dünyanın diğer ucunda olsalar bile antrenman seansları olabilecek. Görünüşe göre burada olasılıkların sınırı yok.

Bisklet şirketler ise spor eğitimini meta evrene taşımak için çalışıyor. Tanınmış üreticilerin aksine, bazı firmalar oyunlaştırılmış bisiklet platformu, Unreal Engine'de geliştirilen 3D dünyalara dayanıyor. Bu, platformu mevcut sanal dünyalarla uyumlu hale getirir. Bu şekilde, yarışlarınız için veya sadece Second Life gibi dijital bir paralel dünyada gezinmek için kendi bisikletinizi kullanmanız düşünülebilir.

Ek olarak benim özellikle üzerinde durduğum ve yazılarımda hep gündeme aldığım sürdürülebilirlik ve iklim koruması konusunda Metaverse'in tam olarak uygulanmasının önünde biraz engel gibi durmaktadır. Bunun nedeni, önyükleme yapmak için küresel olarak çalışacak olan büyük ve sürekli kullanılabilir bir platformun enerji gereksinimlerinin blok zinciri kullanımına dayanması gerektiğidir. Belirli bir özgünlük düzeyi sağlamanın tek yolu da bu. Bu da çok büyük miktarda enerjiye mal olması ve yalnızca çevre dostu bir şekilde, özenle üretilmeli ve ölçülü olarak tüketilmelidir.

Özetin Metaverse hali;

Uzmanlar, Metaverse alanının yavaş yavaş büyüyeceğini ve spor hayranlarının gerçekliğine ulaşacağını varsayıyor. Ve bir noktada, metaverse ve yeni spor deneyimi sadece bir gerçeklik olmakla kalmayacak, aynı zamanda doğal bir hal olacak.

Ancak bence en önemlisi’ Spor ve Metaverse ‘in ortak noktası dinamik ve sürekli değişen, gelişen yapıların buluşması olacaktır.

Kaynak : Seçkin Renklibay / TRT SPOR

Nika Daalderop, VakıfBank’ta

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, Hollandalı oyuncu Nika Daalderop'u kadrosuna dahil etti. 

VakıfBank, Hollandalı yıldız smaçör Nika Daalderop’u kadrosuna kattığını açıkladı.

Yeni sezon öncesi kadro yapılanmasını sürdüren VakıfBank, bir transfer hamlesi daha yaptı. Sarı-siyahlılar 23 yaşındaki Hollandalı smaçör Nika Daalderop ile sözleşme imzaladı.

VakıfBank’ın yeni transferi Nika Daalderop kimdir?

29 Kasım 1998’de Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da doğan Nika Daalderop, Vereniging VV Amsterdam’da kariyerine başladıktan sonra sırasıyla Talentteam Papendal, Ladies in Black Aachen, MTV Stuttgart, Il Bisonte Firenze ve son olarak da Igor Novara forması giydi.

189 cm boyundaki oyuncu 2015’ten bu yana milli takım formasını da terletiyor. 2017 Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan kadroda da yer alan Daalderop ayrıca alt yaş gruplarında plaj voleybolunda da önemli başarıların altına imza attı.

Konyaspor ve Medipol Başakşehir'in UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki rakipleri belli oldu

UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde mücadele edecek Medipol Başakşehir, Maccabi Netanya ile İttifak Holding Konyaspor ise BATE Borisov ile eşleşti.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasının yeni sezonundaki 2. eleme turu eşleşmeleri, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılan kura çekimiyle belirlendi.

İttifak Holding Konyaspor ve Medipol Başakşehir'in de aralarında bulunduğu 60 takım, 1. eleme turunu geçen 30, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ön eleme turunda elenen 3 ve 1. eleme turunda elenen 13 ekiple beraber çekilişe katıldı.

Çekiliş sonucu İttifak Holding Konyaspor'un rakibi, BATE Borisov (Belarus), Medipol Başakşehir'in rakibi ise Maccabi Netanya (İsrail) oldu.

İlk karşılaşmalar 21 Temmuz, rövanşlar ise 28 Temmuz'da yapılacak. İttifak Holding Konyaspor ilk maçını deplasmanda, Medipol Başakşehir ise sahasında oynayacak.

Üçüncü eleme turundan sonra play-off turunu da geçen takımlar, 8 Eylül'de başlayacak grup aşamasına katılmaya hak kazanacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu eşleşmeleri şöyle:

Şampiyonlar yolu

La Fiorita (SMR) / Inter Club d'Escaldes (AND) vs Ballkani (KOS) / Žalgiris (LTU)
Malmö FF (SWE) / Preliminary round winners vs The New Saints FC (WAL) / Linfield (NIR)
Ludogorets (BUL) / Sutjeska (MNE) vs Bodø/Glimt (NOR) / KÍ (FRO)

Shamrock Rovers (IRL) / Hibernians (MLT) vs Levadia Tallinn (EST) / Víkingur Reykjavík (ISL)
Diddeleng (LUX) / Tirana (ALB) vs Zrinjski (BIH) / Sheriff (MDA)
Lech Poznań (POL) / Qarabağ (AZE) vs Slovan Bratislava (SVK) / Dinamo Batumi (GEO)

Pyunik (ARM) / CFR Cluj (ROU) vs Preliminary round runners-up
Tobol Kostanay (KAZ) / Ferencváros (HUN) vs Shkupi (MKD) / Lincoln Red Imps (GIB)

Ana yol

Gzira United (MLT) / Atlètic Club d'Escaldes (AND) vs Radnicki (SRB)
Gomel (BLR) vs Aris Thessaloniki (GRE)
Botev Plovdiv (BUL) vs APOEL (CYP)
Fehérvár (HUN) vs Gabala (AZE)
İstanbul Başakşehir (TUR) vs Maccabi Netanya (ISR)

Aris Limassol (CYP) vs Neftçi (AZE)
Velež (BIH) vs Alashkert (ARM) / Hamrun Spartans (MLT)
Saburtalo (GEO) / Partizani (ALB) vs FCSB (ROU)
CSKA-Sofia (BUL) vs Makedonija GP Skopje (MKD)
Hapoel Beer-Sheva (ISR) vs Dinamo Minsk (BLR) / Dečić (MNE)

PFC Zire (AZE) vs Maccabi Tel-Aviv (ISR)
Vllaznia (ALB) vs Universitatea Craiova (ROU)
Ararat-Armenia (ARM) vs Dinamo Tbilisi (GEO) / Paide Linnameeskond (EST)
Kairat Almaty (KAZ) vs Kisvarda (HUN)
BATE Borisov (BLR) vs Konyaspor (TUR)

Sepsi OSK Sfantu Gheorghe (ROU) vs NK Olimpija Ljubljana (SVN) / Differdange (LUX)
Kyzylzhar Petropavlovsk (KAZ) vs Osijek (CRO)
Liepāja (LVA) / Gjilani (KOS) vs Young Boys (SUI)
Rapid Wien (AUT) vs Lechia Gdańsk (POL) / Akademija Pandev (MKD)
Flora Tallinn (EST) / Seinäjoki (FIN) vs Lillestrøm (NOR)

Breidablik (ISL) / Santa Coloma (AND) vs FK Budućnost Podgorica (MNE) / Llapi (KOS)
Saint Patrick's Athletic (IRL) vs Sfintul Gheorghe (MDA) / Mura (SVN)
Larne (NIR) / St Joseph's (GIB) vs Slavia Praha (CZE)
Spartak Trnava (SVK) vs HB Tórshavn (FRO) / Newtown (WAL)
Sūduva (LTU) vs Viborg (DEN)

Víkingur (FRO) / Europa (GIB) vs Dunajská Streda (SVK) / Cliftonville (NIR)
Pogoń Szczecin (POL) / KR Reykjavík (ISL) vs Brøndby (DEN)
Tre Penne (SMR) / Tuzla City (BIH) vs AZ (NED)
Motherwell (SCO) vs Bala Town (WAL) / Sligo Rovers (IRL)
Molde (NOR) vs Elfsborg (SWE)

Koper (SVN) vs Vaduz (LIE)
Borac Banja Luka (BIH) / B36 Tórshavn (FRO) vs Tre Fiori (SMR) / Fola Esch (LUX)
Ružomberok (SVK) / Kauno Žalgiris (LTU) vs Derry City (IRL) / Riga (LVA)
Basel (SUI) vs Magpies (GIB) / Crusaders (NIR)
Royal Antwerp (BEL) vs Inter Turku (FIN) / Drita (KOS)

Floriana (MLT) / Petrocub-Hincesti (MDA) vs Laçi (ALB) / Iskra Danilovgrad (MNE)
Racing FC Union Luxembourg (LUX) vs Čukarički (SRB)
Levski Sofia (BUL) vs PAOK (GRE)
Vitória SC (POR) vs Puskás Akadémia (HUN)
Rijeka (CRO) vs Djurgårdens (SWE)

AIK (SWE) vs Vorskla Poltava (UKR)
Valmiera (LVA) vs Shkëndija (MKD) / Ararat Yerevan (ARM)
Raków Czestochowa (POL) vs Astana (KAZ)
KuPS Kuopio (FIN) / Dila Gori (GEO) vs Panevezys (LTU) / Milsami Orhei (MDA)
Sparta Praha (CZE) vs Viking (NOR)

 

2022-2023 UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu kuraları çekildi! İşte Fenerbahçe'nin rakibi...

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile eşleşti.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. ön eleme turu kura çekimi, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirildi.

Spor Toto Süper Lig'i 2. sırada bitiren temsilcimiz Fenerbahçe'nin rakibi Ukrayna temsilicisi Dinamo Kiev oldu.

İlk maç 19-20 Temmuz'da deplasmanda, rövanş 26-27 Temmuz'da Kadıköy'de oynanacak. 

Üçüncü eleme turundan sonra play-off turunu da geçen takımlar, 6 Eylül'de başlayacak grup aşamasına katılmaya hak kazanacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu eşleşmeleri şöyle:

Şampiyonlar yolu

Tobol (Kazakistan)/Ferencvaros (Macaristan) - Slovan Bratislava (Slovakya)/Dinamo Batum (Gürcistan)

Dinamo Zagreb (Hırvatistan) - Shkupi (Kuzey Makedonya)/Lincoln (Cebelitarık)

Lech Poznan (Polonya)/Karabağ (Azerbaycan) - Zürih (İsviçre)

HJK Helsinki (Finlandiya)/RFS (Letonya) - Viktoria Plzen (Çekya)

The New Saints (Galler)/Linfield (Kuzey İrlanda) - Bodo Glimt (Norveç)/Kİ Klaksvik (Faroe Adaları)

Ballkani (Kosova)/Zalgiris (Litvanya) - Malmö (İsveç) / La Fiorita/Inter Club d'Escaldes/Levadia Tallinn/Vikingur

Ludogorets (Bulgaristan)/Sutjeska (Karadağ) - Shamrock Rovers (İrlanda)/Hibernians (Malta)

Maribor (Slovenya)/Shakhtyor (Belarus) - Zrinjski (Bosna Hersek)/Sheriff (Moldova)

Maccabi Hayfa (İsrail) - Olympiakos (Yunanistan)

Pyunik (Ermenistan)/Cluj (Romanya) - F91 Dudelange (Lüksemburg)/Tirana (Arnavutluk)

Lig yolu

Midtjylland (Danimarka) - AEK Larnaka (Kıbrıs Rum Kesimi)

Dinamo Kiev (Ukrayna) - Fenerbahçe

 

Fenerbahçe, Bruma'yı açıkladı

Fenerbahçe, Bruma'nın kiralanması için PSV Eindhoven ile anlaşma sağlandığını açıkladı. Bruma, Fenerbahçe'yle görüşmek üzere İstanbul'a gelecek.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Kulübümüz Armindo Tué Na Bangna’nın kiralık olarak transferi için PSV Eindhoven Kulübü ile anlaşma sağlamıştır. Futbolcu; görüşmeleri yapmak, sağlık kontrolünden geçmek ve süreci ilerletmek üzere İstanbul’a gelecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

14 Haziran 2022 Salı

UEFA Uluslar Ligi gruplarında 4. hafta maçları tamamlandı

UEFA'nın milli takım düzeyindeki organizasyonunun 4. haftasında A, B, C ve D liglerinde 12 maç oynandı.

A Milli Futbol Takımı, C ligi 1. grup maçında Litvanya'yı 37. dakikada Kaan Ayhan ve 54. dakikada penaltıdan Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-0 yenerek 4'te 4 yaptı.

Gecenin öne çıkan A ligi 3. grup karşılaşmasında Almanya, son Avrupa şampiyonu İtalya'yı 5-2 mağlup etti. Almanya'nın gollerini, Joshua Kimmich 10, İlkay Gündoğan penaltıdan 45+4, Thomas Müller 51, Timo Werner 68 ve 69. dakikalarda kaydetti. İtalya'nın golleri, 78. dakikada Wilfried Gnonto ve 90+4. dakikada Alessandro Bastoni'den geldi.

Macaristan, aynı grupta gecenin dikkati çeken sonuçlarından birine imza attı. İngiltere'ye konuk olduğu mücadeleyi Roland Sallai'nin 16 ve 70, Zsolt Nagy'nin 80, Daniel Gazdag'ın 89. dakikada bulduğu gollerle 4-0 kazanan Macaristan, grupta liderliğe yerleşti.

Beşinci hafta maçlarının 22-24 Eylül'de oynanacağı ligde alınan sonuçlar şöyle:

A Ligi

3. Grup: 

Almanya-İtalya: 5-2

İngiltere-Macaristan: 0-4

4. Grup: 

Hollanda-Galler: 3-2

Polonya-Belçika: 0-1

B Ligi

1. Grup: 

Ermenistan-İskoçya: 1-4

Ukrayna-İrlanda Cumhuriyeti: 1-1

3. Grup: 

Romanya-Karadağ: 0-3

Bosna Hersek-Finlandiya: 3-2

C Ligi

1. Grup: 

Lüksemburg-Faroe Adaları: 2-2

Türkiye-Litvanya: 2-0

D Ligi

1. Grup: 

Moldova-Andorra: 2-1

Lihtenştayn-Letonya: 0-2

A Milli Takımımız, Litvanya'yı 2 golle geçti

A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'taki dördüncü maçında Litvanya'yı 2-0 yenerek puanını 12'ye yükseltti.

A Milli Takımımız, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta İzmir'de ağırladığı Litvanya'yı 2-0 yenerek liderliğini devam ettirdi. Grupta 4'te 4 yapan Ay-Yıldızlılarımız, 14 kez ağları havalandırırken, kalesinde hiç gol görmedi. Milli Takımımız, Litvanya karşısında, 37. dakikada Kaan Ayhan, 54. dakikada da VAR uyarısıyla kazanılan penaltıdan Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-0 galibiyete ulaştı. 81. dakikada Cengiz Ünder bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Mücadeleyi Fransız kadın hakem Stephanie Frappart yönetti. Millilerimiz tarihinde ikinci kez karşılaştığı Litvanya'yı gruptaki ilk müsabakada 6-0 mağlup etmişti. Gruptaki diğer maçta Lüksemburg ile Faroe Adaları 2-2 berabere kaldı.

TFF Başkanı Servet Yardımcı ve TFF Yönetim Kurulu üyeleri maçı tribünden izleyerek Ay-Yıldızlılarımıza destek verdi.

Gürsel Aksel Stadyumu, A Milli Futbol Takımı'nın Türkiye'de maça çıktığı 32. stat oldu. Litvanya maçına kadar 18 il ve 31 statta 264 karşılaşma oynayan A Milli Futbol Takımı İzmir'deki son maçını Atatürk Stadı'nda 11 Şubat 2009'da Fildişi Sahili ile yapmıştı.

Takımlar

O

G

B

M

A

Y

P

1.TÜRKİYE

4

4

0

0

14

0

12

2.LÜKSEMBURG

4

2

1

1

5

4

7

3.FAROE ADALARI

4

1

1

2

4

8

4

4.LİTVANYA

4

0

0

4

1

12

0

Maçtan Dakikalar:

7. dakikada ceza sahası dışı sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Cengiz'in şutunda, üst direğe çarpan meşin yuvarlak auta gitti.

18. dakikada Halil Dervişoğlu'nun pasıyla ceza sahası dışında meşin yuvarlağa sahip olan Cengiz'in şutunda, top üstten dışarı çıktı.

30. dakikada hızlı gelişen Litvanya atağında Lasickas'ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Milasius'un şutunda, top auta gitti.

36. dakikada sol çapraz pozisyondaki Kerem'in şutunda, kaleci meşin yuvarlağı kornere çeldi.

37. dakikada A Milli Takım öne geçti. Sağ kanattan Cengiz'in yaptığı ortada ceza alanı içinde Kaan'ın kafa vuruşunda kaleci Bartkus'un müdahalesine rağmen çizgiyi geçti. Hakem Frappart, yardımcısının uyarısıyla gol kararı verdi.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümünü A Milli Futbol Takımı 1-0 önde bitirdi.

Karşılaşmanın 52. dakikasında ceza sahası içinde Armanavicius'la ikili mücadeleye giren Cengiz yerde kaldı. Müsabaka durduktan sonra VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu izleyen hakem Frappart, penaltı kararı verdi.

54. dakikada atışı kullanan Hakan Çalhanoğlu, topu filelere göndererek skoru 2-0 yaptı.

70. dakikada Serdar'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Cengiz'in şutunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı.

80. dakikada hızlı gelişen Türkiye atağında Cengiz ceza sahasına girdikten sonra Milasius'un müdahalesiyle yerde kalmasının ardından hakem bir kez daha penaltı kararı verdi.

81. dakikada penaltı atışını kullanan Cengiz'in şutunda kaleci Bartkus ayaklarıyla topu çeldi, pozisyonu takip eden Cengiz'e rağmen kaleci bir kez daha topu uzaklaştırdı.

Müsabaka Türkiye'nin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Stephanie Frappart, Mikael Berchebru, Cyril Mugnier (Fransa)

Türkiye: Altay Bayındır, Zeki Çelik, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Ferdi Kadıoğlu (Dk. 84 Mert Müldür), Cengiz Ünder (Dk. 84 Tiago Çukur), Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu (Dk. 84 Ozan Kabak), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 61 Doğukan Sinik), Halil Dervişoğlu (Dk. 61 Yunus Akgün), Serdar Dursun

Litvanya: Bartkus, Baravykas (Dk. 46 Sirvys), Girdvainis, Linas Klimavicius (Dk. 78 Satkus), Barauskas, Lasickas (Dk. 46 Armanavicius), Megelaitis, Uzela, Milasius (Dk. 84 Tutyskinas), Golubickas (Dk. 71 Augustinas Klimavicius), Cernych

Goller: Dk. 37 Kaan Ayhan, Dk. 54 Hakan Çalhanoğlu (Penaltıdan) (Türkiye)

Sarı kartlar: Dk. 31 Baravykas, Dk. 48 Cernych, Dk. 54 Armanavicius, Dk. 80 Milasius (Litvanya)

Katar'a son bilet Kosta Rika'nın

Kosta Rika Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası elemeleri kıtalararası play-off maçında Yeni Zelanda'yı 1-0 yenerek finallere katılma hakkı kazandı.

Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler elemeleri 3. tur grubunda 4. sırayı alan Kosta Rika ile Okyanusya elemelerini geçen Yeni Zelanda, Katar'ın Er-Reyyan kentindeki Ahmed bin Ali Stadı'nda karşılaştı.

Joel Campbell'ın 3. dakikada attığı golle galibiyete ulaşan Kosta Rika, Katar 2022 vizesi alan son takım oldu.

Kosta Rika, 21 Kasım-18 Aralık tarihlerinde Katar'da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası'nda İspanya, Almanya ve Japonya'nın yer aldığı E Grubu'nda mücadele edecek.

Ümit Milli Takımımız, Danimarka'ya 3-2 mağlup oldu

Ümit Milli Futbol Takımı, 2023 UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri I Grubu son maçında Danimarka'ya 3-2 yenildi. 

Ümit Milli Takımımız, 2023 UEFA U21 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Elemeleri son maçında deplasmanda karşılaştığı Danimarka'ya 3-2 yenildi. Vejle Stadyumu'nda oynanan ve Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Miguel Bertolo Nogueira'nın yönettiği maçta Milli Takımımızın gollerini 9. dakikada Barış Alper Yılmaz ve 90+2. dakikada Bertuğ Özgür Yıldırım atarken, Danimarka'nın gollerini 17. dakikada Matthew O'Riley, 66.d akikada Gustav Isaksen ve 76. dakikada Mathias Kvistgaarden kaydetti. 

Takımlar

O

G

B

M

A

Y

P

1.BELÇİKA

8

6

2

0

14

2

20

2.DANİMARKA

8

5

2

1

12

6

17

3.TÜRKİYE

8

2

2

4

7

11

8

4.İSKOÇYA

8

1

4

3

6

10

7

5.KAZAKİSTAN

8

0

2

6

4

14

2

Stat: Vejle Stadyumu

Hakemler: Miguel Bertolo Nogueira, Rui Teixeira, Paulo Brás, André Narciso

Danimarka: Mads Hermansen, Rasmus Carstensen, Frederik Winther, Japhet Larsen (Dk.71 Thomas Kristensen) , Morten Frendrup, Gustav Isaksen, Mohamed Daramy, Rasmus Hojlund (Dk.61 Mathias Kvistgaarden), Matthew O'Riley (Dk.61 Albert Gronbaek), Maurits Kjaergaard (Dk.85 Oliver Villadsen), Mads Bidstrup (Dk.85 Nicolas Madsen)

Türkiye: Muhammed Taha Tepe, Bünyamin Balcı, Ahmetcan Kaplan, Serdar Saatçı, Ravil Tagir (Dk.46 Emre Kaplan), Umut Güneş, Ali Kaan Güneren (Dk.85 Emirhan İlkhan), Kerem Atakan Kesgin (Dk.46 Aral Şimşir), Gökdeniz Bayrakdar (Dk.85 Enis Destan), Barış Alper Yılmaz (Dk.79 Doğucan Haspolat), Bertuğ Özgür Yıldırım