TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

11 Şubat 2023 Cumartesi

FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda şampiyon Real Madrid

2022 FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde İspanyol ekibi Real Madrid, Suudi Arabistan'ın Al Hilal takımını 5-3'lük skorla mağlup etti ve şampiyon oldu.


Fas'ın başkenti Rabat'taki Prens Moulay Abdellah Stadı'nda oynanan final maçında UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Al Hilal karşılaştı.

Real Madrid'e galibiyeti getiren golleri 13 ve 69. dakikalarda Vinicius Junior, 18 ve 58. dakikalarda Federico Valverde ile 54. dakikada Karim Benzema kaydetti.

Al Hilal'in golleri ise 26. dakikada Moussa Marega ile 63 ve 79. dakikalarda Luciano Vietto'dan geldi.

İspanyol ekibi, 2014, 2016, 2017 ve 2018'in ardından beşinci kez şampiyonluğa ulaştı.

Üçüncülük maçında ise Vitor Pereira'nın çalıştırdığı Brezilya temsilcisi Flamengo, Mısır'ın Al Ahly takımını 4-2 yendi.

TFF'den ligden çekilme taleplerine onay

TFF, Süper Lig'den Hatayspor ve Gaziantep FK, 1. Lig'den Yeni Malatyaspor ve Adanaspor, TFF 2. Lig'den Adıyaman FK, TFF 3. Lig'den Niğde Anadolu ve Malatya Arguvan Spor'un ligden çekilme taleplerini onayladı.


Türkiye Futbol Federasyonu’nun  (TFF) yaptığı toplantı sonrasında alınan kararlar şu şekilde:

“Ülkemizde 06.02.2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi nedeniyle depremden etkilenen ve olağanüstü hal ilan edilen Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Adana olmak üzere 10 ilde merkezi bulunan ve 2022-2023 sezonunda Profesyonel liglerde çekilme talebinde bulunan kulüplerin;

- Ligden çekilme taleplerinin kabulüne,

- Bu kulüplerin 2022-2023 futbol sezonunda 06.02.2023 tarihinden itibaren kalan müsabakalarda hükmen yenik (3-0) sayılmasına ve rakip takımların (3-0) galip sayılmasına,

- Bu kulüplerin 2023-2024 futbol sezonunda; 2022-2023 sezonunda bulundukları liglerde sportif faaliyetlerinin devamına,

- Tüm profesyonel liglerdeki çekilen takımlara sezonun kalan kısmına ait TFF nezdinde doğan garanti alacaklarının ödenmesine karar verilmiştir”  

Adanaspor ligden çekilme kararı aldı

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Adanaspor, "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ligden çekilme kararı aldığını açıkladı.


Kulüpten yapılan açıklamada, "Yönetim kurulumuzun aldığı karar neticesi, 2022-2023 sezonunun kalan maçlarını bulunduğumuz şartlar itibarıyla devam edilemeyeceği ve bu nedenle ligden çekilme irademizi kamuoyuna duyururuz." ifadeleri kullanıldı.

Adana'nın da içinde bulunduğu 10 şehri etkileyen depremlerin artçı sarsıntılarının sürdüğü belirtilen açıklama, şöyle devam etti:

"Depremden hemen sonra Adana'mızı da kapsayacak şekilde 10 ilde OHAL ilan edilmiştir. Öncelikle, depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, enkaz altında kalan vatandaşlarımızın sağ salim kurtarılmalarını diliyoruz. Depremden hemen sonra Adanaspor yönetim kurulu olarak öncelikle yardım faaliyetlerine destek olmak üzere çalışmalara başlayıp elimizden geldiğince yardım faaliyetlerine destek olmaya çalıştık. Yeni Adana Stadı ve bir kısım tesislerimiz depremde zarar gören vatandaşlarımızın kullanımına açılmış, yabancı futbolcularımız ülkelerine, yerli futbolcularımızın büyük çoğunluğu aileleri ile birlikte kendi şehirlerine dönmüşlerdir."

Yaşananlar nedeniyle Adanaspor olarak ligden çekilme kararı almanın zaruri olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Yönetim kurulumuzun aldığı karar neticesi, 2022-2023 sezonunun kalan maçlarını bulunduğumuz şartlar itibarıyla devam edilemeyeceği ve bu nedenle ligden çekilme irademizi kamuoyuna duyururuz. Memleketçe yaralarımızı sarıp, gelecek sezondan itibaren Turuncu-Beyaz formamızla ve taraftarımızla sahada olma ümidi bizi ayakta tutacaktır. Bu süreçte manevi destekleri ile yanımızda olan Türk futbolunun tüm paydaşlarına teşekkür ederiz."

THY Euroleague'de 24. Haftanın MVP’si Sasha Vezenkov

Olympiakos'un Bulgar oyuncusu Sasha Vezenkov, THY Euroleague'de haftanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Olympiakos'un Bulgar basketbolcusu Sasha Vezenkov, THY Avrupa Ligi'nde haftanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.
Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 24. hafta karşılaşmalarında 40 verimlilik puanına ulaşan Vezenkov, bu sezon 5'inci, kariyerinde 9. kez haftanın MVP'si unvanının sahibi oldu.
27 yaşındaki oyuncu, takımının 93-60 galip ayrıldığı ALBA Berlin deplasmanında 13'te 10 saha içi isabetiyle 28 sayı ve 13 ribaunt üretti.


Yeni Malatyaspor çekilme kararını iletti

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor, ligden çekilme kararını Türkiye Futbol Federasyonu'na ilettiklerini açıkladı.

Yeni Malatyaspor, ligden çekilme kararını TFF'ye iletti.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere, Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetinde yaşanan depremden birçok şehrimiz gibi Malatya’mız da etkilenmiş bulunmaktadır. Şehrimizi ve ülkemizi derinden etkileyen bu afet karşısında, ilimizde hayat durma noktasına gelmiştir. Aynı zamanda bu depremde, kalecimiz Ahmet Eyüp Türkaslan’da vefat etmiştir. Henüz acılarımız taze ve yaralarımızı sarmakla meşgul durumdayken, futbol oynamak gibi bir düşünce içerisinde değiliz. Bu durumda şehrimizde futbol oynamaya uygun bir ortam da bulunmamaktadır. Yönetim Kurulumuzun almış olduğu karar doğrultusunda, Türkiye Futbol Federasyonu’na ligden çekilme talebimizi iletmiş bulunmaktayız." ifadelerine yer verildi.

"Futbol oynama şansımız yok"

Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman yaptığı açıklamada şunları söylemişti, "5 gündür kulübe gitmemiştim. Hocalarımızı toparladım. Kulübümüzde altyapımız ve üst yapımız içler acısı. Kararımız ligden çekilme oldu. Kısa bir toplantı yaptık. Yazıyla da federasyona çekilme kararımızı bildirdik. Futbol oynama gibi bir şansımız yok. Bizzat çekilme kararı aldık. Ligde yokuz."

Türkiye Futbol Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ise Yeni Malatyaspor'la birlikte Adanaspor'un da ligden çekilmek istediğini belirterek, "Dün Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı'yla bir görüşme gerçekleştirdik. Bugün de 1. Lig Kulüpler Birliği'yle görüşme yaptık. Spor Toto 1. Lig maçlarının da 3-4 Mart'ta başlaması kararı aldık. Eyüpspor'un bir erteleme maçı var, onu birkaç gün önce oynatma konusunda mutabık kaldık." açıklamasında bulunmuştu.

NBA All-Star kadrolarında 3 değişiklik

NBA All-Star'da sakatlıkları devam eden Stephen Curry, Kevin Durant ve Zion Williamson'ın yerine Anthony Edwards, De'Aaron Fox, Pascal Siakam dahil edildi.

NBA'in internet sitesindeki açıklamaya göre, Minnesota Timberwolves'tan Anthony Edwards ve Sacramento Kings'ten De'Aaron Fox kariyerlerinde ilk kez all-star seçildi. Toronto Raptors'tan Pascal Siakam ise 2. defa bu onuru yaşadı.

Daha önce yedek kadroya seçilen Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Lauri Markkanen (Utah Jazz) ve Ja Morant (Memphis Grizzlies) ise Curry (Golden State Warriors), Durant (Phoenix Suns), Williamson'ın (New Orleans Pelicans) yerine ilk 5'te sahaya çıkacak.

72. NBA All-Star maçı, 20 Şubat'ta TSİ sabaha karşı ABD'nin Salt Lake City kentinde oynanacak.

Oylama sonucu takımlara kaptanlık yapma hakkı kazanan LeBron James ve Giannis Antetokounmpo, karşılaşma öncesi oyuncu havuzundan yapacakları seçimlerle takımlarını oluşturacak.

Heat, Alperenli Rockets'ı son saniyede yendi (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, 97-95 kaybettikleri Miami Heat maçını 12 sayı, 8 ribauntla tamamladı.

NBA'e 11 karşılaşmayla devam edildi. Doğu Konfeansı'nda play-off mücadelesi veren Heat, ligin dibindeki Rockets'ı son saniye basketiyle yendi.

Bitime 0.7 saniye kala gerçekleşen Heat hücumunda Jimmy Butler, topu kenardan oyuna sokan Gabe Vincent'ın "alley-oop" pasını smaçla tamamlayarak takımını galibiyete taşıdı.

Ev sahibi Heat'te Tyler Herro 31 sayı, 9 ribaunt, 8 asist, Bam Adebayo 20 sayı, 9 ribaunt ve maçın kahramanı Butler 16 sayı üretti.

Rockets cephesinde Jabari Smith 22 sayı, 8 ribaunt, Kenyon Martin 17 sayı, 6 ribaunt ve Alperen Şengün 12 sayı, 8 ribaunt, 3 asistle mücadele etti.




Cedi Osman ise takımı Cleveland Cavaliers'ın 118-107 galip ayrıldığı New Orleans Pelicans deplasmanında 4 sayı, 2 ribaunt, 2 asistle oynadı.



Bucks doludizgin ilerliyor

Doğu Konferansı'nda zirve yarışı içindeki Milwaukee Bucks, konuk olduğu Los Angeles Clippers'ı 119-106 yenerek galibiyet serisini 10 maça çıkardı.

Bucks'ı galibiyete, 35 sayı, 8 ribaunt, 6 asist üreten Giannis Antetokounmpo ve 22 sayı, 15 ribaunt, 3 blokla "double double" yapan Brook Lopez taşıdı.

Clippers'ta Paul George 19 sayı, 11 ribaunt, 6 asist, Brandon Boston da 20 sayıyla mücadeleyi tamamladı.


Gilgeous-Alexander yüzde 80 isabetle 44 sayı attı

Batı Konferansı'nda play-in potasına girmeye çalışan Portland Trail Blazers ile Oklahoma City Thunder arasındaki karşılaşmayı, misafir Thunder 138-129 kazandı.

Thunder'ın bu sezon ilk kez all-star seçilen ismi Shai Gilgeous-Alexander, yüzde 81,3 saha içi isabetiyle 44 sayı ve 7 asist üreterek galibiyetin mimarı oldu.

Trail Blazers'ta Damian Lillard'ın 38 sayı, 9 asist ve Jerami Grant'in 23 sayılık performansı mağlubiyeti önleyemedi.



Sonuçlar

Detroit Pistons-San Antonio Spurs: 138-131 (uzatmada)

Indiana Pacers-Phoenix Suns: 104-117

Philadelphia 76ers-New York Knicks: 119-108

Toronto Raptors-Utah Jazz: 116-122

Boston Celtics-Charlotte Hornets: 127-116

Memphis Grizzlies-Minnesota Timberwolves: 128-107

Miami Heat-Houston Rockets: 97-95

Portland Trail Blazers-Oklahoma City Thunder: 129-138

Sacramento Kings-Dallas Mavericks: 114-122

New Orleans Pelicans-Cleveland Cavaliers: 107-118

Los Angeles Clippers-Milwaukee Bucks: 106-119

THY Euroleague 2022-2023 Sezonu 24. Hafta Maç Özetleri

8 Şubat 2023 Çarşamba

22:00 Alba Berlin - Olympiakos: 60-93


9 Şubat 2023 Perşembe

20:30 Anadolu Efes - Real Madrid (Ertelendi)

22:05 Maccabi Playtika Tel Aviv - Kızılyıldız mts: 86-89


22:30 Virtus Segafredo Bologna - Barcelona: 75-92


22:30 Bayern Münih - Partizan Mozzart Bet: 71-82


10 Şubat 2023 Cuma

20:45 Fenerbahçe BEKO - EA7 Emporio Armani Olimpia Milano (Ertelendi)

21:00 Zalgiris Kaunas - Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz: 79-75


21:00 AS Monaco - LDLC ASVEL Villeurbanne: 87-75


22:00 Panathinaikos - Valencia Basket: 91-92


THY Euroleague 24. hafta maç sonuçları ve puan durumu

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu THY Euroleague'de 2022-2023 sezonunda 24. hafta maçları oynandı.

24. hafta maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

8 Şubat 2023 Çarşamba

22:00 Alba Berlin - Olympiakos: 60-93

9 Şubat 2023 Perşembe

20:30 Anadolu Efes - Real Madrid (Ertelendi)

22:05 Maccabi Playtika Tel Aviv - Kızılyıldız mts: 86-89

22:30 Virtus Segafredo Bologna - Barcelona: 75-92

22:30 Bayern Münih - Partizan Mozzart Bet: 71-82

10 Şubat 2023 Cuma

20:45 Fenerbahçe BEKO - EA7 Emporio Armani Olimpia Milano (Ertelendi)

21:00 Zalgiris Kaunas - Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz: 79-75

21:00 AS Monaco - LDLC ASVEL Villeurbanne: 87-75

22:00 Panathinaikos - Valencia Basket: 91-92

Puan Durumu

S Takım O G M A Y P
1 Olympiakos 24 17 7 2048 1811 41
2 Barcelona 24 16 8 1927 1842 40
3 Real Madrid 23 16 7 1909 1762 39
4 AS Monaco 24 15 9 1992 1967 39
5 Fenerbahçe BEKO 23 14 9 1899 1838 37
6 Baskonia 24 13 11 2033 1988 37
7 Partizan 24 13 11 2010 1966 37
8 Valencia Basket 24 13 11 1963 1992 37
9 Zalgiris Kaunas 24 13 11 1821 1855 37
10 Maccabi 24 12 12 1979 1991 36
11 Kızılyıldız 24 11 13 1815 1874 35
12 Virtus Segafredo 24 11 13 1867 1927 35
13 Anadolu Efes 23 11 12 1877 1806 34
14 Bayern Münih 24 9 15 1833 1888 33
15 Panathinaikos 24 8 16 1874 1969 32
16 LDLC Asvel 24 8 16 1793 1925 32
17 Olimpia Milano 23 8 15 1642 1758 31
18 Alba Berlin 24 6 18 1935 2058 30


25. Haftanın Programı

23 Şubat 2023 Perşembe

22:05 Maccabi Playtika Tel Aviv - Bayern Münih

22:30 Partizan Mozzart Bet - Fenerbahçe BEKO

22:30 EA7 Emporio Armani Olimpia Milano - Panathinaikos

22:45 Real Madrid - Zalgiris Kaunas

24 Şubat 2023 Cuma

21:00 Kızılyıldız mts - Alba Berlin

22:00 LDLC ASVEL Villeurbanne - Anadolu Efes

22:30 Virtus Segafredo Bologna - Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz

22:30 Valencia Basket - Olympiakos

22:45 Barcelona - AS Monaco


 

10 Şubat 2023 Cuma

Büyükekşi'den Yeni Malatyaspor ve Adanaspor açıklaması

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Yeni Malatyaspor'un ligden çekildiğini, çekilmek isteyen Adanaspor'un ise resmi başvurusunu beklediklerini açıkladı.

Mehmet Büyükekşi, Spor Toto 1. Lig Kulüpler Birliği'yle gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerle ilgili sözlerine başlayan Mehmet Büyükekşi, "Yıkımın ne kadar büyük olduğu her geçen gün ortaya çıkıyor. İçimiz yanıyor. Söyleyecek kelime bulmakta zorlanıyoruz. Hayatını kaybedenler için dua ediyoruz. Yaralı kurtulan vatandaşlarımız için acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Spor Toto 1. Lig'de de maçların 3-4 Mart'ta başlayacağını aktaran Büyükekşi, "Dün Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı'yla bir görüşme gerçekleştirdik. Bugün de 1. Lig Kulüpler Birliği'yle görüşme yaptık. Spor Toto 1. Lig maçlarının da 3-4 Mart'ta başlaması kararı aldık. Eyüpspor'un bir erteleme maçı var, onu birkaç gün önce oynatma konusunda mutabık kaldık." açıklamasında bulundu.

Adanaspor'un da ligden çekilmek istediğini belirten Mehmet Büyükekşi şunları söyledi,

"Yeni Malatyaspor, ligden çekilmek istiyor. O konuda mutabık kaldık. Adanaspor da depremden dolayı ligden çekilmek istiyor. Bu konuyu bize yazılı olarak iletecekler. Sonrasında yönetim kurulu olarak karar vereceğiz. 1. Lig'den kaç takımımız düşecek, kaç takımın dondurulacağının kararı vereceğiz."

Mehmet Büyükekşi, yabancı kuralında da bu sezon için değişikliğe gidileceğini ifade ederek, "Transfer konusunda yönetim kurulu kararı aldık. Ligden çekilme kararı alan takımlarımızda oynayan yabancı futbolcuların havuzda olması şartıyla gerek Süper Lig gerek de 1. Lig'deki takımların transfer etmesi halinde +1 olarak oynaması için izin vereceğiz. Bu sezon özel olarak yabancı kuralı haricinde olacaklar. Böylece o takımlara yardımcı olmaya çalışacağız. Onların mali durumları da bizim için çok önemli." dedi.

2. ve 3. Lig takımlarının durumu için de salı günü yapılacak toplantını ardından karar verileceği belirtildi.

Bucks seriyi 9'a çıkardı (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Milwaukee Bucks, deplasmanda Los Angeles Lakers'ı 115-106 yenerek art arda 9. galibiyetini aldı.

NBA'e 4 maçla devam edildi. Doğu Konferansı ikincisi Bucks, yıldız oyuncusu Giannis Antetokounmpo'nun 38 sayı, 10 ribaunt, 6 asistle öne çıktığı maçta Lakers'ı mağlup ederek 38 galibiyete ulaştı.

Bucks'ta Khris Middleton 22 ve Jrue Holiday 18 sayı kaydetti.

Sakatlığı bulunan LeBron James'in yanı sıra D'Angelo Russell, Malik Beasley ve Mo Bamba gibi yeni transferlerin forma giymediği mücadelede Lakers (25 galibiyet, 31 mağlubiyet) adına Dennis Schroder 25 sayı, 12 asist ve Anthony Davis 23 sayı, 16 ribaunt üretti.



Magic, Nuggets'ı geçti

Orlando Magic, sahasında Batı Konferansı lideri Denver Nuggets'ı 115-104 yendi.

Doğu Konferansı'nda 13. sırada bulunan Magic'te 7 oyuncu çift haneli sayıya ulaştı. Wendell Carter Jr 19, Cole Anthony ve Bol Bol 17'şer sayıyla takımına sezonun 23. galibiyetini getirdi.

Nuggets'ta (38 galibiyet, 18 mağlubiyet) Aaron Gordon 37 sayı, 13 ribaunt ve Nikola Jokic 29 sayı, 12 ribauntla oynadı.



Sonuçlar

Orlando Magic-Denver Nuggets: 115-104

Atlanta Hawks-Phoenix Suns: 116-107

Brooklyn Nets-Chicago Bulls: 116-105

Los Angeles Lakers-Milwaukee Bucks: 106-115

Beşiktaş, Omar Colley'i açıkladı

Beşiktaş, İtalya'nın Sampdoria ekibinden Gambiyalı futbolcu Omar Colley'i kadrosuna dahil etti.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'den Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamada, savunmada görev yapan 30 yaşındaki stoperin transfer sürecinin tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel futbolcu Omar Colley'in transferi konusunda 9 Şubat 2023 tarihinden itibaren 2024-2025 sezonu sonuna kadar, oynadığı maç sayısı ve aldığı süreye bağlı koşul gerçekleştiği takdirde 2025-2026 sezonu sonuna kadar 1 yıl otomatik uzayacak şekilde oyuncu ve kulübü Sampdoria SPA ile anlaşmaya varılmıştır. Sampdoria SPA Kulübüne net 2.300.000 avro transfer bedeli ödenecektir."

10-11-12-13 Şubat 2023 TV'de Spor Ekranı



10 ŞUBAT 2023 CUMA


22:30 Schalke 04 - Wolfsburg
Bundesliga top_futbol İdman TV
22:45 Milan - Torino
Serie A top_futbol CBC Sport

11 ŞUBAT 2023 CUMARTESİ


17:30 AÇIKLANMADI
Bundesliga top_futbol İdman TV
18:30 Al Ahly - Flamengo
FIFA Kulüpler Dünya Kupası Üçüncülülük Maçı top_futbol CBC Sport
20:30 RB Leipzig - Union Berlin
Bundesliga top_futbol İdman TV
22:00 Real Madrid - Al Hilal
FIFA Kulüpler Dünya Kupası Final top_futbol CBC Sport

12 ŞUBAT 2023 PAZAR


19:30 Manchester City - Aston Villa
İngiltere Premier Lig top_futbol İctimai TV
19:30 Köln - Eintracht Frankfurt
Bundesliga top_futbol İdman TV
20:00 Juventus - Fiorentina
Serie A top_futbol CBC Sport
23:00 Villarreal - Barcelona
La Liga top_futbol CBC Sport

13 ŞUBAT 2023 PAZARTESİ


20:30 Hellas Verona - Salernitana
Serie A top_futbol CBC Sport
22:45 Sampdoria - Inter Serie A top_futbol CBC Sport
23:00 Liverpool - Everton
İngiltere Premier Lig top_futbol İctimai TV

9 Şubat 2023 Perşembe

A Milli Kadın Basketbol Takımımız FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası’nda

A Milli Kadın Basketbol Takımı, EuroBasket 2023 Elemeleri D Grubu’nda Polonya’ya 76-72 mağlup oldu. Polonya bu maçın ardından 3 galibiyete ulaşırken, A Milli Kadın Basketbol Takımı ise ilk mağlubiyetini aldı.

FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda mücadele eden A Kadın Milli Takımımız deplasmanda Polonya’ya 76-72'lik skorla mağlup oldu. Ay-yıldızlılarımız bu mağlubiyete rağmen, İsrail ve Slovenya'nın ev sahipliğinde 15-25 Haziran 2023 tarihleri arasında düzenlenecek FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etme hakkını elde etti.

Müsabaka öncesi Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Millilerimiz D Grubu'ndaki son maçında 12 Şubat Pazar günü TSİ 19.00’da Arnavutluk ile deplasmanda karşılaşacak.

Sosnowiec şehrinde oynanan müsabakayı Türkiye Basketbol Federasyonu yöneticileri de takip etti. Ay-yıldızlılarımız karşılaşmaya; Pelin Bilgiç, Sevgi Uzun, Meltem Yıldızhan, Tilbe Şenyürek ve Teaira McCowan beşiyle başladı. Millilerimiz, Polonya karşısında ilk yarıyı 37-34 geride tamamladı.

A Kadın Milli Takımımızda Tilbe Şenyürek 20 ve Teaira McCowan 19 sayıyla mücadeleyi noktaladı. Polonya’da ise Agnieszka Skobel 17 ve Marissa Kastanek 14 sayıyla oynadı. . Salon: Widowiskowo

Hakemler: Sergii Ashchuk (Ukrayna), Ville Selkee (Finlandiya), Suzana Vujicic (Karadağ)

Polonya: Gajda 3, Jakubiuk 11, Telenga 10, Kastanek 14, Rembiszewska 7, Skobel 17, Parzenska 7, Niemojewska 5, Gertchen, Borkowska 2

Türkiye: Pelin Derya Bilgiç 9, Tilbe Şenyürek 20, Sevgi Uzun 8, Meltem Yıldızhan 7, McCowan 19, Gökşen Fitik 1, Asena Yalçın 3, Elif İstanbulluoğlu, Derin Yaya, Merve Aydın 5

1. Periyot: 17-17

Devre: 37-34

3. Periyot: 64-56

Hatayspor, Süper Lig'den çekildi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Hatayspor'un ligden çekildiğini açıkladı.


Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, depremi en yakından yaşayan Hatayspor'un Süper Lig'den çekildiğini açıkladı.

Kulüplerle yaptıkları toplantısı sonrası açıklama yapan Mehmet Büyükekşi "Hatayspor Kulübü bugün yazı gönderdi. Bu sezon maçlarını oynamayacağını bize bildirdi. Gaziantep FK da ligden çekilmek isterse bu iki kulübümüzün hakları baki kalmak kaydıyla 17 takımla yola devam etmeyi planlıyoruz. Ya ilk yarı maçlarını oynanmamış sayacağız, puanları sileceğiz. Ya da o takımlarla oynayacak takıma 3 puan vereceğiz. 2. Lig ve 3. Lig'i de konuşacağız. Yılmaz Vural, beni aradı. Rahatsızlıkları var, kalecileri vefat etti. Malatyaspor'un da durumunu değerlendireceğiz. Enkazdan siyahi bir kişi çıkarılmış, Christian Atsu sanılmış. Ama sonra haber yok, kim olduğunu öğrenmeye çalışıyorlar. Gana Büyükelçisi arıyor, ona da cevap veremiyorlar. Orası net değil." dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise "İki kulüp devam etmezse, seneye 20 takımla oynayacağız. Bu kulüplerin çekeceği mali yükü, hep birlikte göğüslemek zorundayız. Süper Lig'in dışında alt liglerde de takımlar var. TFF'nin işi çok zor. Bıraktığımız yerden, hafta kaydırmadan daha sonra lige devam edeceğiz. 3-4 hafta içi oynayacağız. Avrupa maçları var, bu da sıkıntı ama halledeceğiz." açıklamasını yaptı.

Ali Koç ayrıca "Yayıncı kuruluş ile konuşacağız, onlara da çok iş düşünüyor. Yeniden başlayacağımız zaman birkaç haftayı şifresiz yayınlamalarını isteyeceğiz." diye konuştu.

Öte yandan Ali Koç "Yurt dışı federasyonlardan, büyük takımlardan yardım amaçlı maçlar teklifleri geliyor. Acaba aramızda turnuva yapabilir miyiz? Onu konuşuyoruz. Hepimiz etkilendik. Fenerium çalışanları var enkaz altında. Hakem var. Herkes etkilendi. Normale dönmek birkaç sene sürecek." dedi.

TFF maçların tarihlerini açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği'nin toplantısı sonrası yeni kararlar açıklandı.


Türkiye Futbol Federasyonu daha önce ertelendiği açıklanan Süper Lig maçlarını daha ileri bir tarihe erteledi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklamasında: "Bu hafta oynanacak maçlarımızı önümüzdeki haftaya ertelemiştik. Acımız çok büyük. Onun için bugün itibarıyla maçlarımızı 3-4 mart tarihinden itibaren başlatma kararı aldık." dedi.

Basketbolda kupa maçları ertelendi

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), yaptığı açıklamayla Bitci Türkiye Kupası ile Bitci Kadınlar Türkiye Kupası müsabakalarının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

TBF’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ilimizde hissedilen deprem nedeniyle bu yıl düzenlenmesi planlanan Bitci Türkiye Kupası ile Bitci Kadınlar Türkiye Kupası müsabakalarının, kulüplerimizle yapılan istişare dikkate alınarak sezon öncesi ilan edilen tarihlerde oynanmamasına karar verilmiştir. Yeni faaliyet programı kulüplerimizle yapılacak görüşmelere göre yeniden değerlendirecektir. İlgili müsabakalara satın alınan dijital biletlerin iadesi için herhangi bir işlem yapılmasına gerek yoktur. Bilet tutarı, işlemde kullanılan banka/kredi kartına 10 iş günü içinde iade edilecektir.

Ülkemizi yasa boğan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet; milletimize başsağlığı ve yaralılarımıza da acil şifalar dileriz."

FIBA Europe Cup’ta Çeyrek Final Eşleşmeleri Belli Oldu

Temsilcimiz Gaziantep Basketbol’un da mücadele ettiği FIBA EuropeCup’ta 2022-2023 sezonu çeyrek final eşleşmeleri belli oldu.


İkinci tur K Grubu'nda oynadığı 6 maçtan da galibiyetle ayrılarak lider olarak son 8'e kalan temsilcimiz Gaziantep Basketbol, bu turda Polonya temsilcisi Anwil Wloclawek ile karşılaşacak.

Çeyrek final turunun ilk ayağı 8 Mart'ta, rövanşları ise 15 Mart'ta oynanacak. Bu turu geçen taraflar, adlarını yarı finale yazdıracak.

Turnuvada çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde:
Cholet Basket (Fransa) - Budivelnyk Kyiv (Ukrayna)
Brose Bamberg (Almanya) - Kalev/Cramo (Estonya)
Karhu Basket (Finlandiya) - Porto (Portekiz)
Anwil Wloclawek (Polonya) - Gaziantep Basketbol

Kevin Durant takasla Phoenix Suns'ta

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Phoenix Suns, Brooklyn Nets'ten yıldız oyuncu Kevin Durant'i takasla renklerine bağladı.

NBA'den yapılan açıklamaya göre Suns, 13 kez all-star seçilen, ikişer şampiyonluk ve finallerin en değerli oyuncusu ödülüne sahip Durant'i kadrosuna kattı.

Takasta Kevin Durant ve TJ Warren'ı alan Suns, karşılığında Nets'e Mikal Bridges, Cam Johnson, Jae Crowder, 4 adet birinci tur draft ve 2028 yılı draft değişim hakkını verdi.

Suns, ABD'li iş insanı Mat Ishbia'nın takımın çoğunluk hisselerini satın almasından kısa süre sonra önemli bir takas gerçekleştirmiş oldu. Chris Paul, Devin Booker ve Deandre Ayton gibi yıldızların olduğu takıma Durant'i de ekleyen Suns, tarihinin ilk NBA şampiyonluğunu elde edebilmek için önemli bir adım attı.

Sağ dizinden yaşadığı sakatlık nedeniyle bir aydır forma giyemeyen 34 yaşındaki Durant, bu sezon Nets ile maç başına 29,7 sayı, 6,7 ribaunt ve 5,3 asist üretti.

Lakers, Russell Westbrook'u Jazz'a gönderdi

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Los Angeles Lakers, all-star oyuncusu Russell Westbrook'u takasla Utah Jazz'a gönderdi.

NBA'den yapılan açıklamada, Los Angeles Lakers, Utah Jazz ve Minnesota Timberwolves'un dahil olduğu 3 takım ve 8 oyunculu takas gerçekleştiği belirtildi.

Takas sonucunda Jazz'ın Lakers'tan Russell Westbrook, Juan Toscano-Anderson, Damian Jones ve 2027 birinci tur draft hakkını aldığı ifade edildi.

Lakers'ın Timberwolves'tan D'Angelo Russell, Jazz'dan Malik Beasley ve Jarred Vanderbilt'i kadrosuna kattığı aktarıldı.

Timberwolves'un ise Jazz'dan Mike Conley ve Nickeil Alexander-Walker ile üç adet ikinci tur draft hakkı aldığı kaydedildi.

NBA'de 2017 sezonunun en değerli oyuncusu Westbrook, Lakers'ta yıldız oyuncular LeBron James ve Anthony Davis'in yanında ilk 5'in parçası olmakta zorlandı. Kötü şut performansı ve top kayıplarıyla çoğu zaman taraftarların tepkisini çeken Westbrook, 2021'den beri 130 maça çıktığı Lakers'ta 17,4 sayı, 6,9 ribaunt, 7,2 asist ortalamaları yakaladı.

D'Angelo Russell ise 2015 draftında 1. tur 2. sıradan seçildiği ve 2017'ye kadar forma giydiği Los Angeles Lakers'a dönmüş oldu. Russell, bu sezon Timberwolves'ta maç başına 17,9 sayı, 3,1 ribaunt ve 6,2 asistle oynadı.

Takasın önemli parçalarından tecrübeli oyun kurucu Mike Conley de bu sezon Jazz formasıyla 10,7 sayı, 2,5 ribaunt ve 7,7 asist ortalamaları tutturdu.

Irving ilk maçına çıktı, Mavericks kazandı (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) oynanan maçta Dallas Mavericks, deplasmanda Los Angeles Clippers'ı 110-104 yendi.


NBA'e 9 maçla devam edildi. Yeni yıldızı Kyrie Irving'in 24 sayı, 5 asist, 4 ribauntla oynadığı maçı kazanan Mavericks, bu sezon 30. galibiyetini elde etti.

Konuk takımda Tim Hardaway Jr. 19 sayı, 6 asist, Reggie Bullock da 18 sayı, 6 asistle mücadeleyi tamamladı.

Clippers'ta Norman Powell'ın 24 sayı, 7 ribauntluk çabası mağlubiyete engel olamadı. Terance Mann 21, Paul George 20, Kawhi Leonard da 18 sayılık performans sergiledi.


Alperen Şengün'den "double double"

Milli basketbolcu Alperen Şengün'ün formasını giydiği Houston Rockets, sahasında Sacramento Kings'e 130-128 mağlup oldu.

Çekişmeli geçen karşılaşmada De'Aaron Fox 31 sayı, 11 asist, 5 ribauntluk performansıyla Kings'i sırtladı. Domantas Sabonis 22 sayı, 9 ribaunt, Malik Monk 17 sayıyla oynadı.

Alperen Şengün'ün 18 sayı, 11 asist, 9 ribauntla "double double" yaptığı Rockets'ta ise Jalen Green'in 41 sayılık performansı galibiyete yetmedi.



Sonuçlar


Washington Wizards-Charlotte Hornets: 118-104

Cleveland Cavaliers-Detroit Pistons: 113-85

Boston Celtics-Philadelphia 76ers: 106-99

Toronto Raptors-San Antonio Spurs: 112-98

Miami Heat-Indiana Pacers: 116-111

Houston Rockets-Sacramento Kings: 128-130

Utah Jazz-Minnesota Timberwolves: 118-143

Los Angeles Clippers-Dallas Mavericks: 104-110

Portland Trail Blazers-Golden State Warriors: 125-122

8 Şubat 2023 Çarşamba

Al Hilal'in finaldeki rakibi Real Madrid

Fas'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Real Madrid, yarı finalde Al Ahly'yi 4-1 yenerek finalde Al Hilal'in rakibi oldu.

FIFA'ya bağlı 6 konfederasyonun şampiyonları ile ev sahibi kontenjanından bir takımın katıldığı 2022 Kulüpler Dünya Kupası, Real Madrid-Al Ahly yarı final maçıyla devam etti.

Mücadelede UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile Mısır temsilcisi Al Ahly kulübü karşılaştı.

Maçın 42. dakikasında Vinicius Junior'ın golüyle 1-0 öne geçen Real Madrid, ilk yarıyı da bu skorla tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısının başında İspanyol temsilcisi 46. dakikada Federico Valverde'nin golüyle 2-0 öne geçti. Mısır temsilcisi, 65. dakikada Ali Maaloul'un penaltı golüyle farkı bire indirirken, Real Madrid 87. dakikada Luka Modric ile penaltı atışından yararlanamadı. Rodrygo ve Sergio Arribas, maçın uzatma dakikalarında bulduğu gollerle skoru 4-1'e taşıdı ve maç da bu skorla sona erdi.

Yarı finalin diğer maçında Brezilya ekibi Flamengo'yu 3-2 yenen Suudi Arabistan temsilcisi Al Hilal, finale yükselmişti.

2022 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Real Madrid ile Al Hilal arasındaki final maçı, 11 Şubat Cumartesi günü Rabat'taki Prens Moulay Abdellah Stadı'nda yapılacak.

Galatasaray, Nicolo Zaniolo transferinin rakamlarını açıkladı

Galatasaray'ın, İtalya'nın Roma ekibinden kadrosuna dahil ettiği Nicolo Zaniolo'nun transfer şartlarını açıkladı.


Galatasaray Sportif AŞ'den Borsa İstanbul'a yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayımlanan açıklamada, Nicolo Zaniolo'nun transferi konusunda Roma ile anlaşmaya varıldığı belirtildi.

"Profesyonel Futbolcu Nicolo Zaniolo ve kulübü A.S.Roma S.r.l.ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Buna göre, Futbolcunun eski kulübüne 15 Kasım 2023 tarihinden başlamak üzere 5 sezona yayılmış eşit taksitte, 15.000.000 EUR kesin transfer bedeli ödenecektir.

Futbolcunun ileride bir başka kulübe satılması durumunda, elde edilecek kesin transfer bedeli karının %20'si A.S. Roma S.r.l.'ye ödenecektir.

Futbolcu ile 2022-2023 sezonundan başlayarak 4.5 sezon için sözleşme imzalanmıştır.

Buna göre, Futbolcumuza 2022-2023 sezonu için net 900.000 EUR, diğer sezonlar için net 2.750.000 EUR sezonluk maaş ödenecektir.

Ayrıca A.S. Roma S.r.l. ile tüm gelirleri depremzedelere bağışlanmak üzere 2023 yılı içerisinde hazırlık müsabakası düzenlenmesi konusunda anlaşmaya varılmıştır.  

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."



Gaziantep Basketbol Almanya'da galip

Gaziantep Basketbol, FIBA Europe Cup 2. Tur K Grubu'ndaki 6. ve son maçında Almanya'nın Hakro Merlins Crailsheim ekibini deplasmanda 97-95 yendi.

Almanya'nın Ilshofen kentindeki Arena Hohenlohe'de oynanan maçtan önce Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Maça iyi başlayan ve ilk çeyreği 26-14 önde kapatan Gaziantep, devreye de 50-37 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte farkı eriten Alman ekibi son çeyreğe de 65-61 geride girdi. Son çeyrekte de rakibinin öne geçmesine fırsat vermeyen Gaziantep Basketbol, maçtan 97-95 galip ayrıldı.

Daha önce çeyrek finale yükselmeyi garantileyen Gaziantep Basketbol, grubundaki altı maçı da kazanarak lider olarak çeyrek finale yükseldi.

Hafta sonunda Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde Büyükçekmece Basketbol ile İstanbul'da karşılaşan Gaziantep temsilcisi, depremden etkilenen Gaziantep'e dönememiş ve İstanbul'da kalmıştı. Gaziantep Basketbol, karşılaşmanın ardından yeniden İstanbul'a dönecek.

TFF'nin kararı bekleniyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illeri de büyük ölçüde etkileyen depremin ardından büyük yara alan Hatayspor, Yeni Malatyaspor ve Gaziantep Futbol Kulübü'nün durumu için Türkiye Futbol Federasyonu önümüzdeki günlerde karar verecek.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illeri de büyük ölçüde etkileyen depremin ardından büyük yara alan Hatayspor, Yeni Malatyaspor ve Gaziantep Futbol Kulübü'nün durumu için Türkiye Futbol Federasyonu önümüzdeki günlerde karar verecek. Kahramanmaraş'ta meydana depremin ardından Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut ve futbolcu Cristian Atsu'nun hala enkaz altında olması, Yeni Malatyaspor'da da bazı oyuncuların hala enkaz altında ve kaleci kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ın vefat etmesi iki kulübe de maddi ve manevi olarak büyük yara açtı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından önümüzdeki sürecin nasıl işleyeceği de merak konusu oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Hatayspor ve Gaziantep Futbol Kulübü'ne Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde çalışması yönünde teklif götüreceği ve kalan maçları da İstanbul ve yakın illerdeki uygun durumda bulunan statlarda oynamasını önereceği ifade edildi. TFF'nin ayrıca iki kulüp için de küme düşmeyi kaldırıp, kalan maçlarını oynatmama yönünde karar alabileceği de bilgiler arasında. Öte yandan Yeni Malatyaspor'un ise önümüzdeki hafta ligden çekilme kararı alacağı bildirildi. 

Kaynak : İHA

Eczacıbaşı Dynavit, Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Finale Yükseldi

Eczacıbaşı Dynavit, 2023 CEV Şampiyonlar Ligi E Grubu altıncı maçında deplasmanda Polonya’nın Grupa Azoty Chemik Police takımını 3-1 (28-26, 18-25, 23-25, 22-25) mağlup etti.

Grubunu namağlup lider olarak tamamlayan Eczacıbaşı Dynavit, Şampiyonlar Ligi’nde adını çeyrek finale yazdırdı.

Karşılaşmanın öncesinde ülkemizde meydana gelen deprem felaketi sebebiyle 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken; Eczacıbaşı Dynavit oyuncuları, ülkemizde yaşanan ve milleti hüzne boğan deprem faciası nedeniyle sahaya siyah kurdele takarak çıktılar.

Karşılaşmanın oyuncusu ise Sırp pasör çaprazı Tijana Boskovic seçildi.

Grupa Azoty Chemik Police-Eczacıbaşı Dynavit karşılaşmasının ardından grupta oluşan puan durumu şu şekilde:


TAKIM O G M P
1 Eczacıbaşı Dynavit 6 6 0 18
2 Grupa Azoty Chemik Police 6 4 2 10
3 C.S.M. Targoviste 5 1 4 5
4 Maritza Plovdiv 5 0 5 0

Hatayspor ve Gaziantep FK'nın TFF'den talebi

Ülkemizde yaşanan depremler futbolu olumsuz etkilerken bu durumdan Süper Lig'de en çok zarar gören Hatayspor ve Gaziantep FK, ligin geri kalan kısmıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na taleplerde bulundu.

Tesisleri zarar gören kulüpler, TFF'den öncelikle sığınma talep etti. Riva'daki tesisleri kullanmak isteyen, maçlarını da İstanbul ve yakın illerde oynamayı arzu eden iki kulübün bu talebi federasyon tarafından da olumlu karşılandı. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi de iki kulübe benzer tekliflerde bulunurken Riva'daki tesislerini hizmete açtı. Hatayspor, Riva'da konaklamaya başlarken, Gaziantep FK'nın da İstanbul'a gelmesi bekleniyor. İki kulübün ligden çekilmeyi düşünmedikleri ve yaşadıkları felaket nedeniyle küme düşmenin kaldırılması ile ilgili bir istekleri olmayacağı öğrenildi. Hatayspor ve Gaziantep FK sezon sonuna kadar Riva'yı kullanmak istediklerini ve maçları da o hafta boş olan İstanbul'daki statlar ya da Kocaeli ve Sakarya'da oynayabileceklerini belirttiler. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan ayrıca bu süreçte tüm masraflarının da karşılanması talep edildi.

Hatayspor Basın Sözcüsü Mustafa Özat, ligden çekilme gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Mustafa Özat, DHA'ya yaptığı açıklamada, `Allah'ım bize yardım etsin. Dualarınızı eksik etmeyin, her yerden ölüm haberi alıyoruz. Ligden çekilme ile alakalı bir durum söz konusu değil. Onu düşünecek durumda değiliz. Canımızla boğuşuyoruz. Öyle bir kararımız yok kim dedi böyle bir şeyi bilmiyorum. Biz canımızın derdindeyiz` dedi. 

Kaynak : DHA

7 Şubat 2023 Salı

Al Hilal FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda finalde

Fas'ın ev sahipliğinde gerçekleşen 2022 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Al Hilal, Flamengo'yu 3-2 yenerek finale yükseldi.


Fas'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Al Hilal, Flamengo'yu 3-2 yenerek finale yükseldi.

FIFA'ya bağlı 6 konfederasyonun şampiyonları ile ev sahibi kontenjanından bir takımın katıldığı 2022 Kulüpler Dünya Kupası, Flamengo-Al Hilal yarı final maçıyla devam etti.

Mücadelede, Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Şampiyonlar Ligi'nde sezonun tamamlanmamasından dolayı bir önceki senenin şampiyonu olarak kupaya katılması kararlaştırılan Al Hilal (Suudi Arabistan) ile Güney Amerika Futbol Konfederasyonunun (CONMEBOL) düzenlediği Libertadores Kupası'nın şampiyonu Brezilya ekibi Flamengo karşılaştı.

Maçın 4. dakikasında Salem Al Dawsari'nin penaltı golüyle 1-0 öne geçen Al Hilal, Pedro dos Santos'un golüne engel olamadı ve Flamengo, skoru 1-1'e getirdi. İlk yarının uzatma dakikalarında Al Hilal, Salem Al Dawsari'nin ikinci penaltı golüyle 2-1 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Flamengo'da penaltıya sebebiyet veren Gerson Santos da Silva ilk yarının uzatma dakikalarında ikinci sarı sonrası kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

İkinci yarıda 70. dakikada Luciano Martin ile bir gol daha bulan Al Hilal, 3-1 öne geçti. Flamengo'da Pedro Guilherme dos Santos, maçın uzatma dakikalarında bulduğu gol ile farkı bire indirse de maçı Al Hilal 3-2 kazanarak finale kaldı.

Yarı finaldeki diğer mücadele, İspanya'nın Real Madrid ekibiyle Mısır temsilcisi Al Ahly yarın karşı karşıya gelecek.

2022 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 11 Şubat'ta Rabat'taki Prens Moulay Abdellah Stadı'nda yapılacak final maçıyla sona erecek.

Türk Telekom, Dolomiti Energia Trento Deplasmanında Kazandı

7DAYS EuroCup B Grubu 14. haftasında Türk Telekom, deplasmanda İtalyan ekibi Dolomiti Energia Trento'yu 80-72 yendi.


7DAYS EuroCup B Grubu 14. haftasında Türk Telekom, İtalya'da Dolomiti Energia Trento'yu 80-72 yendi.

Blm Group Arena'da oynanan müsabakanın ilk çeyreğini 20-17 geride kapatan Türk Telekom, soyunma odasına 43-40 önde gitti. Üçüncü çeyreği de 59-54 üstün tamamlayan Türk Telekom, sahadan 80-72 galip ayrıldı.

Daha önce gruptan çıkmayı garantileyen Türk Telekom, 14. maçında 10. galibiyetini elde etti ve 2. sıradaki yerini korudu. Dolomiti Energia Trento ise 12. yenilgisini aldı.

Karşılaşmadan önce Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerden dolayı hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

07-08-09 Şubat 2023 TV'de Spor Ekranı



07 ŞUBAT 2023 SALI


13:00 2023 Alp Disiplini Dünya Kayak Şampiyonası
TRT Spor
16:30 2023 Alp Disiplini Dünya Kayak Şampiyonası
TRT Spor
22:00 Flamengo - Al Hilal
FIFA Kulüpler Dünya Kupası Yarı Final top_futbol Haber Global
22:00 Flamengo - Al Hilal
FIFA Kulüpler Dünya Kupası Yarı Final
top_futbol CBC Sport

08 ŞUBAT 2023 ÇARŞAMBA


13:30 2023 Alp Disiplini Dünya Kayak Şampiyonası
TRT Spor
22:00 Al Ahly - Real Madrid FIFA Kulüpler Dünya Kupası Yarı Final top_futbol Haber Global
22:00 Al Ahly - Real Madrid
FIFA Kulüpler Dünya Kupası Yarı Final
top_futbol CBC Sport
23:00 Manchester United - Leeds United
İngiltere Premier Lig top_futbol İctimai TV

09 ŞUBAT 2023 PERŞEMBE


13:30 2023 Alp Disiplini Dünya Kayak Şampiyonası
TRT Spor Yıldız
20:00 Polonya - Türkiye
FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri top_basket TRT Spor Yıldız