TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

13 Mart 2021 Cumartesi

Borussia Dortmund, Hertha Berlin'i 2 golle geçti

Almanya Bundesliga'nın 25. haftasında Borussia Dortmund, sahasında Hertha Berlin'i 2-0 mağlup etti.

Bundesliga'nın 25. haftasında Signal Iduna Park Stadı'nda oynanan Borussia Dortmund-Hertha Berlin karşılaşmasının ilk yarısı, golsüz tamamlandı.

İkinci yarıda gol yollarında etkili olan sarı-siyahlılar, 54. dakikada Julian Brandt ve 90+1. dakikada Youssoufa Moukoko'nun attığı gollerle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Borussia Dortmund, bu galibiyetle puanını 42'ye çıkardı ve maç fazlasıyla 5. sıraya yükseldi.

Hertha Berlin ise 21 puan ve maç fazlasıyla 15. sırada yer alıyor.

Beşiktaş Icrypex'ten kural hatası başvurusu

Beşiktaş Icrypex, ING Bastetbol Süper Ligi'nde TOFAŞ'a 89-86 mağlup oldukları karşılaşmada kural hatası yapıldığı gerekçesiyle Türkiye Basketbol Federasyonu'na (TBF) başvurdu.

Beşiktaş Icrypex Başantrenörü Ahmet Kandemir, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "İki sayı gerideyken kullanmış olduğumuz ve basketle sonuçlanan üç sayılık atış kurallara göre geçerli sayılmalıdır. Hakemin basketle sonuçlanan atışın üç sayılık mı, iki sayılık mı olduğunu kontrol etme hakkı vardır. Onun dışındaki etkenleri inceleme hakkı yoktur. Hakem yanlış bir karar vermiştir. Federasyonun bu yanlışı ortadan kaldıracağını düşünüyorum. Maçın sonucuna yönelik resmi itirazımızı yaptık. Bu genç takımın mücadelesinin, alın terinin, haklı galibiyetinin hakem kararıyla elinden alınmasına izin vermeyiz." ifadelerini kullandı. 

Heyecan fırtınasında TOFAŞ, Beşiktaş Icrypex'i devirdi (Özet)

TOFAŞ'tan 'kural hatası' açıklaması

Kandemir'in açıklamasından sonra siyah-beyazlı ekibin internet sitesinden de "kural hatası" iddiasıyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle;

"Beşiktaş Icrypex Takımımızın bugün Tofaş ile Tofaş Spor Salonu’nda oynadığı maçta kulübümüzün ve basketbol kamuoyunun görüşüne göre maçın sonucuna etki eden bir kural hatası yaşanmıştır.

Karşılaşmanın baş hakemi, maç saatinin sıfırlanması anında basketbolcumuz Ercan Osmani’nin atmış olduğu üç sayılık basketi Anlık Tekrar Sistemi’nde izlemiş ve kuralların kendisine tanımadığı bir yetkiyi kullanarak Osmani’nin basketini geçersiz sayarak açık bir kural hatasına sebebiyet vermiştir.

Müsabakanın sona ermesinin ardından Beşiktaş Icrypex Takımımızın kaptanı Mehmet Yağmur, hakem masasına giderek maç kağıdına kural hatası olduğunu gerekçe göstererek imza atmış, akabinde de Basketbol Şubemiz kural hatasıyla ilgili dilekçeyi salonda görevli federasyon yetkililerine sunmuştur.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulunun ve Merkez Hakem Komitesinin basketbolcularımızın alın teri dökerek elde ettikleri haklı galibiyetin açık bir kural hatası sonucu ellerinden alınmasına göz yummayacaklarına ve adaleti tesis edeceklerine inanıyoruz."

Aslan, Kayseri'de yara sardı

Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray, deplasmanda Hes Kablo Kayserispor'u 3-0 mağlup etti. 2 haftalık aradan sonra 3 puan sevinci yaşayan Galatasaray'ın gollerini Falcao ve Onyekuru (2) attı.

Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanan ve ligin iki sarı-kırmızılı ekibinin karşı karşıya geldiği müsabakada Galatasaray güldü. Bu karşılaşmadan önce çıktığı 2 maçtan sadece 1 puan alabilen İstanbul temsilcisi, Kayseri'de 3 puana uzanarak yara sardı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren goller, 44. dakikada Radamel Falcao ve 81 ve 89'da Henry Onyekuru'dan geldi. Bu sonuçla, Galatasaray ligde puanını 61'e yükseltirken Hes Kablo Kayserispor 31 puanda kaldı.

Taylan Antalyalı, Rize'ye karşı yok

Maçın 35. dakikasında sarı kart gören Taylan Antalyalı, cezalı duruma düştü. Genç oyuncu, 31. haftada oynanacak Çaykur Rizespor maçında forma giyemeyecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

9. dakikada sağ kanattan Yedlin'in ceza sahasına ortasında arka direkte bulunan Emre Akbaba'nın kafa vuruşunda, kaleci Doğan Alemdar topu çeldi. Emre Akbaba'nın tekrar vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak Gedson Fernandes'in önünde kaldı. Gedson Fernandes'in vuruşunda top, rakip oyuncuya çarparak kornere gitti.

29. dakikada Galatasaray savunmasının hatasını değerlendiren ve kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Pedro Henrique'nin çapraz pozisyondan etkisiz vuruşunda, meşin yuvarlak Muslera'da kaldı.

30. dakikada Yedlin'in sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Falcao'nun kafa vuruşunda, top yandan az farkla auta çıktı.

38. dakikada Avramovski'nin ceza sahasının hemen dışından kullandığı serbest vuruşta kaleci Muslera'nın çeldiği top kornere gitti.

GOL: 44. dakikada Galatasaray öne geçti. Sol kanattan Saracchi'nin ceza sahasına ortasında ön direğe koşu yapan Falcao'nun vuruşunda, top ağlarla buluştu: 0-1

Karşılaşmanın ilk yarısı, Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı. 

48. dakikada Emre Akbaba'nın ceza sahası dışından vuruşunda, kaleci Doğan Alemdar meşin yuvarlağı çeldi. Savunma oyuncuları, Mustafa Muhammed'den önce topa müdahale ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.

60. dakikada sol kanattan Saracchi'nin ceza sahasına yaptığı ortada Mustafa Muhammed'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

66. dakikada Emre Kılınç'ın sol taraftan kullandığı kornerde ön direkte bulunan Marcao kafayla topu arka direğe aşırdı. Emre Akbaba'nın vuruşunda, top yandan auta çıktı.

79. dakikada Ramazan Civelek'in sağ kanattan ceza sahasına ortasında İlhan Parlak'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

GOL: 81. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Sol tarafta topla buluşan Onyekuru'nun pasında Falcao, kaleci Doğan Alemdar ile karşı karşıya kaldı. Ceza sahasındaki Falcao'nun vuruşunda üst direkten dönen meşin yuvarlağı Onyekuru tamamladı: 0-2

GOL: 89. dakikada Galatasaray üçüncü golünü buldu. Feghouli'nin pasında topla ceza sahasına giren ve kaleci Doğan Alemdar ile karşı karşıya kalan Onyekuru'nun yerden vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 0-3

Galatasaray, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. 

Stat: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has

Hakemler: Halis Özkahya, Hakan Yemişken, İbrahim Bozbey

Hes Kablo Kayserispor: Doğan Alemdar, Aziz Eraltay, Kolovetsios, Uğur Demirok (Dk. 28 Sapunaru), Ramazan Civelek (Dk. 85 Sabovic), Attamah (Dk. 85 Emre Demir), Muhar, Avramovski (Dk. 67 Kvrzic), Lennon, Pedro Henrique (Dk. 67 Luckassen), İlhan Parlak

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Luyindama, Marcao, Saracchi, Taylan Antalyalı, Gedson Fernandes (Dk. 75 Feghouli), Emre Kılınç (Dk. 82 Etebo), Emre Akbaba (Dk. 67 Onyekuru), Mustafa Muhammed (Dk. 67 Kerem Aktürkoğlu), Falcao (Dk. 82 Babel)

Goller: Dk. 44 Falcao, Dk. 81 ve 89 Onyekuru (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 35 Taylan Antalyalı (Galatasaray), Dk. 42 Uğur Demirok (Yedek kulübesinde), Dk. 77 Muhar (Hes Kablo Kayserispor)

Benzema, Real Madrid'e hayat verdi

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 27. haftasında Real Madrid, sahasında Elche'yi 2-1 mağlup etti. Başkent ekibine galibiyeti getiren goller Karim Benzema'dan geldi.

Alfredo Di Stefano Stadı'nda oynanan maçta konuk ekip Elche, 61. dakikada Dani Calvo'nun golüyle öne geçti.

Real Madrid'in Fransız forveti Karim Benzema, 73 ve 90+1. dakikalarda attığı gollerle takımını 2-1'lik galibiyete taşıdı.

Puanını 57'ye çıkaran Madrid ekibi maç fazlasıyla ikinci sıraya yükselirken, 24 puanlı Elche 17. sırada kaldı.

Real Madrid - Elche 2-1 Full Maç İzle

Bayern Münih 3 puanı 3 golle aldı

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) Bayern Münih, rakip sahada Werder Bremen'i 3-1 yendi.

Lider Bayern Münih, Bundesliga'nın 25. haftasında Weser Stadı'nda Werder Bremen'e konuk oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı 22. dakikada Leon Goretzka ve 35. dakikada Serge Gnabry'nin attığı gollerle Bayern Münih'in 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Bavyera ekibi, 67. dakikada Robert Lewandowski'nin filelere gönderdiği topla skoru 3-0 yaptı.

Werder Bremen 86. dakikada Niclas Füllkrüg'un golüyle durumu 3-1’e getirdi.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Bayern Münih müsabakadan 3-1 galip ayrıldı.

Bayern Münih puanını 58’e çıkartarak liderliğini sürdürdü. Werder Bremen ise 30 puanla 12. sırada kaldı.

Bundesliga’da oynanan diğer karşılaşmalarda, Wolfsburg sahasında Schalke 04'ü 5-0, Union Berlin sahasında Köln'ü 2-1, Mainz 05 de sahasında Freiburg'u 1-0 yendi.

Heyecan fırtınasında TOFAŞ, Beşiktaş Icrypex'i devirdi (Özet)

ING Basketbol Süper Ligi’nin 24. hafta mücadelesinde TOFAŞ, sahasında ağırladığı Beşiktaş Icrypex’i son anları büyük heyecana sahne olan maçta 89-86 yendi.

Mücadele karşılıklı sayılarla başlarken, Ercan Osmani ile pota altında etkili olan İstanbul ekibi, 5'inci dakikayı 7-13 önde geçti. Devamında, Şehmus ve Johnson’ın sayılarıyla fark çift hanelere çıktı. Tarik ve Akoon Purcell’in sayılarıyla TOFAŞ farkı azaltırken, ilk periyot konuk ekibin 16-22’lik skor avantajıyla sonuçlandı.

İkinci periyodun ilk dakikalarına etkili başlayan TOFAŞ, 12-0’lık serisi sonrasında skoru 30-24’e getirdi. Zubcic’in devreye girmesiyle oyun üstünlüğünü eline alan Bursa temsilcisi, Beşiktaş Icrypex’in dönüş çabalarına, hücumda bulduğu sayılarla izin vermedi. Soyunma odasına TOFAŞ’ın 46-38’lik üstünlüğü ile gidildi.

Dönüşte her iki ekip de daha disiplinli bir savunma ile mücadele verirken, Tarik’in basketi sonrası 25'inci dakika ev sahibinin 58-50’lik üstünlüğü ile geçildi. Bu bölümde her iki takım da rakibine kolay hücum şansı tanımazken, son anlarda Alihan, Batın ve Tarik’ın elinden sayılar bulan TOFAŞ, final periyoduna 67-60 önde başladı.

Beşiktaş Icrypex, son periyoda iyi bir başlangıç yaparak üst üste bulduğu sayılarla farkı eritti. Alperen Şengün ile etkili olan konuk ekip, 36'ncı dakikaya girilirken 76-77 öne geçti. Maçın bitimine 1.19 dakika kala Blackmon’un basketiyle İstanbul ekibi skoru 81-85’e getirdi. Ancak pes etmeyen TOFAŞ, önce Tarik ve Berk’in sayılarıyla 28 saniye kala 86-86’lık eşitliği sağladı.

Mücadelenin bitimine 4 saniye kala faul kazanan TOFAŞ’ta Zubcic hata yapmadı ve skoru 88-86’ya getirdi. Son saniyede Ercan Osmani’nin dış atış isabetiyle İstanbul ekibi, maçı kazandığını düşünerek parkede büyük sevinç yaşadı. Ancak pozisyonun tekrarını izleyen hakemler Osmani’nin yan çizgiye bastığını belirleyerek basketi iptal etti. Christon ile faul atışını değerlendiren TOFAŞ ise, maçı 89-86 kazandı.

SALON: Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu

HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Semih Vural, Polat Parlak

TOFAŞ: De Vaughn Akoon Purcell 12, Tomislav Zubcic 26, Berk Uğurlu 6, Jeremy Simmons 6, Tarik Phillip 20, Semaj Christon 9, Alihan Demir 5, Batın Tuna 2, Muhsin Yaşar 3

BEŞİKTAŞ ICRYPEX: Şehmus Hazer 18, James Kumar Blackmon 15, Ercan Osmani 17, Markell Davon Johnson 4, Alperen Şengün 25, Egehan Arna, Joel Dewayne Berry Ii 7, Furkan Haltalı, Mehmet Yağmur

1'İNCİ PERİYOT: 16-22

DEVRE: 46-38

3'ÜNCÜ PERİYOT: 67-60

5 FAUL: 34.12 Muhsin Yaşar



U16 Kız Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası Elemeleri Balkan Şampiyonası’nı 3. Tamamladı

U16 Kız Milli Takımımız, 2021 CEV U16 Kızlar Avrupa Şampiyonası 1. Raunt elemelerindeki dördüncü ve son maçında ev sahibi Sırbistan’a 3-1 mağlup oldu.

Millilerimiz, bu sonucun ardından Balkan Voleybol Birliği (BVA) şemsiyesi altında düzenlenen 2021 CEV U16 Kızlar Avrupa Şampiyonası 1. Raunt elemesini 3. sırada tamamladı.

U16 Kız Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası’na katılabilmek için 6-9 Mayıs 2021 tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası 2. Raunt elemelerinde mücadele edecek.

Avrupa Şampiyonası 2. Raunt elemelerini ilk sırada tamamlayan ülkeler, CEV U16 Kızlar Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı elde edecek.

2021 CEV U16 Kızlar Avrupa Şampiyonası, 10-18 Temmuz 2021 tarihleri arasında Macaristan ve Slovakya’nın ev sahipliğinde yapılacak.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Dördüncü karşılaşmaların ardından oluşan puan durumu şu şekilde:

S
TAKIM 0 G M P
1 Sırbistan 4 4 0 12
2 Bulgaristan 4 3 1 9
3 Türkiye 4 2 2 6
4 Romanya 4 1 3 3
5Kuzey Makedonya4040

TÜRKİYE-SIRBİSTAN: 1-3
SALONVlade Divac
TÜRKİYE: Talya, Defne, Ece, Mina, Ceyda, Bianka İlayda, Meryem (L) (Nisa Nur, İrem, Ceylin)
SIRBİSTAN: Krickovic, Mihajlovic, Stanojevic, Vidacic, Danilovic, Antic, Ruzic (L) (Marinkovic, Rikanovic, Stanojevic, Samardzic, Miljevic)
SETLER: 23-25, 10-25, 25-18, 12-25
SÜRE: 81 dakika (24′,17′,22′,18′)

Fraport TAV Antalyaspor'un yenilmezlik serisini Aytemiz Alanyaspor sonlandırdı

Süper Lig'in 30. haftasında Antalya derbisi heyecanı yaşandı. Aytemiz Alanyaspor'un, Fraport TAV Antalyaspor'u ağırladığı maçı ev sahibi ekip 4-0 kazandı. Bu sonuçla Antalyaspor'un ligdeki 13 maçlık yenilmezlik serisi de sona erdi.

Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig'in 30. haftasında Fraport TAV Antalyaspor'u konuk etti.

Karşılaşmayı 4-0 kazanan ev sahibi ekip, Antalyaspor'un ligdeki 13 maçlık yenilmezlik serisini de sonlandırdı.

Aytemiz Alanyaspor'a galibiyeti getiren golleri 28. dakikada penaltıdan Babacar, 39'da Mustafa Pektemek, 83. dakikada Efkan Bekiroğlu ve 90+5'te Ceyhun Gülselam kaydetti.

Bu sonuçla Alanyaspor 49 puana yükselirken, 13 maç sonra ilk mağlubiyetini alan Antalyaspor ise 36 puanda kaldı. 

MAÇTAN DAKİKALAR

12'nci dakikada gelişen Alanyaspor atağında Hasan Hüseyin ceza sahası sol çaprazındaki Davidson'a topu aktardı. Davidson'un şutu yandan auta gitti.

27'nci dakikada Alanyaspor atağının sonunda kaleci Boffin, Babacar'a müdahale etti. Kısa süreli bir sakatlık geçiren ve yerde kalan Babacar geri kalktı. VAR'ın uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem Sarper Barış Saka, Boffin'in müdahalesi olduğu gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Babacar'ın kullandığı penaltıyla Alanyaspor öne geçti: 1-0.

39'uncu dakikada gelişen Alanyaspor atağında Mustafa ceza sahası dışından şansını denedi. Kaleciden dönen topa yükselen Mustafa'nın ikinci vuruşunda kaleciyi geçen top ağlara gitti: 2-0.

46'ncı dakikada gelişen Antalyaspor atağında Veysel orta sahanın gerisinden sert bir şut çekti. Top kaleci Marafona'dan dönerken Gökdeniz'in önüne düştü. Gökdeniz'in şutu az farkla auta gitti.

58'inci dakikada soldan gelişen Antalyaspor atağında Kudryashov topu içeri ortaladı. Topa yükselen Naldo'nun vuruşunda top kaleci Marafona'da kaldı.

69'uncu dakikada gelişen Alanyaspor atağında Davidson, Nuri Şahin'den kaptığı topu ceza sahası içi sol çaprazından şansını denedi. Davdison'un şutunda top Veysel'e çarparak kornere gitti.

83'üncü dakikada soldan gelişen Alanyaspor atağında orta sahada Ceyhun'dan aldığı topu ceza sahası çizgisine kadar getiren Efkan, topu aşırtarak kaleye gönderdi ve topu ağlarla buluştu: 3-0.

90+5'inci dakikada gelişen Alanyaspor atağında ceza sahası sol çaprazında topu alan Efkan, Ceyhun'a pas verdi. Ceyhun şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 4-0.

STAT: Bahçeşehir Okulları

HAKEMLER: Sarper Barış Saka, İsmail Şencan, Bahtiyar Birinci

AYTEMİZ ALANYASPOR: Marafona, Tayfur, Fatih, Tzavellas, Moubandje, Siopis, Hasan Hüseyin (Dk.64 Ceyhun), Babacar (Dk.46 Efecan), Salih (Dk. 82 Umut), Davidson (Dk. 82 Efkan), Mustafa Pektemek (Dk. 76 Adam Bareiro)

FRAPORT TAV ANTALYASPOR: Boffin, Gomes Pereira, Eren, Nuri Şahin, Orgill (Dk. 78 Serdar Gürler), Kudriashov (Dk. 61 Sidney Sam), Omar İmeri, Gökdeniz, Bünyamin, Hakan (Dk. 61 Amilton), Veysel

GOLLER: Dk.27 (P) Babacar, Dk. 39 Mustafa Pektemek, Dk. 83 Efkan, Dk. 90+4 Ceyhun (Aytemiz Alanyaspor)

SARI KARTLAR: Orgill, Boffin, Hakan Özmert, Gökdeniz, Bünyamin (Fraport TAV Antalyaspor)

Çaykur Rizespor 8 maç sonra kazandı

Süper Lig'in 30. haftasında Çaykur Rizespor, sahasında Atakaş Hatayspor'u 1-0 mağlup etti. Karadeniz ekibi, ligde 8 maçlık galibiyet özlemine son verdi.

Çaykur Didi Stadı'nda oynanan karşılaşmada Çaykur Rizespor güldü. 

Fernando Boldrin'in 71. dakikada kaydettiği golle galibiyete uzanan Karadeniz temsilcisi, ligdeki 8 maçlık "3 puan" hasretine yeni teknik direktörü Bülent Uygun yönetiminde son verdi.

Bu sonuçla  Çaykur Rizespor ligde puanını 31'e yükseltirken, Atakaş Hatayspor 46 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazda Skoda ile verkaç yapan Samudio'nun vuruşunda, kaleci Munir yumruklayarak topu kornere çeldi.

13. dakikada sağ taraftan kazanılan faul atışında Riberio'nun ceza sahası içerisine ortasına iyi yükselen Boupendza'nın kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

23. dakikada Aabid'in sağdan ceza sahasına ortasında, Diof'un penaltı noktası üzerinde kafa vuruşu istediği gibi olmayınca meşin yuvarlak üsten dışarı gitti.

30. dakikada İsmail Köybaşı'nın soldan ceza sahası içine ortasında savunmadan seken topa Samudio'nun kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak kaleci Munir'de kaldı.

45. dakikada kazanılan serbest vuruşta Talbi'nin kendi yarı sahasından uzun gönderdiği ortada, defanstan seken top Fernando'nun önünde kaldı. Bu futbolcunun çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak az farkla üsten auta gitti.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

48. dakikada Boupendza'nın pası ile ceza sahası içi sağ çaprazda rakibinden sıyrılan Traore'nin vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan uzanarak topu kornere çelmeyi başardı.

51. dakikada Boldrin'in pasında defanstan seken topu önünde bulan Samudio'nun sağ çaprazdan sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

71. dakikada Samudio baskı sonucu kazandığı topu boş pozisyonda Boldrin'in önüne bıraktı. Bu futbolcu sağ çaprazdan ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden sert vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

80. dakikada Akintola'nın pasına hareketlenen Boupendza'nın ceza sahası dışı sağ çaprazda plase vuruşunda, top az farkla yandan auta gitti.

87. dakikada Michalak'ın sağdan ceza sahası içerisine ortasına Skoda'nın ayak içi şutunda top az farkla üsten auta çıktı.

90+5. dakikada Boupendza'nın soldan ceza sahasına ortasına altı pas içerisinde iyi yükselen Diouf'un kafa vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan topu iki hamlede kontrol etti.

Mücadele Çaykur Rizespor'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Suat Arslanboğa, Osman Gökhan Bilir, Deniz Caner Özaral

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Moroziuk, Selim Ay, Talbi, İsmail Köybaşı, Dokovic, Baiano (Dk. 81 Michalak), Fernando (Dk. 64 Sabo), Samudio (Dk. 90+1 Emir Dilaver), Boldrin (Dk. 81 Abdullah Durak), Skoda (Dk. 90+1 Soderlund)

Atakaş Hatayspor: Munir, Popov (Dk. 89 Soner Örnek), Bilong, Pablo Santos, Katranis, Aabid (Dk. 77 Kamara), Ribeiro, Boupendza, Akintola Traore, Diouf

Gol: Dk. 71 Boldrin (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar: Dk. 9 Skoda, Dk. 36 Samudio, Dk. 44 Gökhan Akkan, Dk. 44 Dokoviç, Dk. 90 Moroziuk (Çaykur Rizespor), Dk. 44 Akintola, Dk. 45+1 Katranis, Dk. 53 Boupenza, Dk. 89 Pablo Santos (Atakaş Hatayspor)

Chelsea, Leeds United deplasmanından 1 puanla döndü

İngiltere Premier Lig'de Chelsea, deplasmanda Leeds United ile 0-0 berabere kaldı.

Londra ekibi, ligin 28. haftasında Elland Road Stadı'nda Leeds United'a konuk oldu.

Karşılaşma başladığı gibi 0-0 berabere sonuçlandı.

İki maçlık galibiyet serisi sona eren Chelsea puanını 51'e, üç maçtır kazanamayan Leeds United ise puanını 36'ya yükseltti.

Fenerbahçe HDI Sigorta'yı deviren Ziraat Bankkart Şampiyonlar Ligi'nde

AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 27. haftasından ertelenen maçta Ziraat Bankkart, Fenerbahçe HDI Sigorta'yı 3-1 yendi. 

Koronavirüs salgını nedeniyle oynanamayan AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 27. haftasından ertelenen maçta Ziraat Bankkart, Fenerbahçe HDI Sigorta'yı 25-23, 26-28, 25-19 ve 25-20'lik setlerle 3-1 mağlup etti. 

Ziraat Bankkart bu sonuçla normal sezonu lider tamamladı ve gelecek sezon Türkiye'yi CEV Şampiyonlar Ligi'nde temsil etme hakkı elde etti.

Salon: Başkent

Hakemler: Erkan Togan, Kerem Eryılmaz

Ziraat Bankkart: Emin Gök, Ter Maat, Martin Atanasov, Bedirhan Bülbül, Arslan Ekşi, Van Garderen (Berkay Bayraktar, Halil İbrahim Yücel, Burakhan Tosun)

Fenerbahçe HDI Sigorta: Metin Toy, Hidalgo, Emre Batur, Ulaş Kıyak, Hoag, Vigrass (Hasan Yeşilbudak, Ahmet Karataş, Caner Peksen, İzzet Ünver, Halil İbrahim Kurt, Nwachukwu, Hasan Sıkar)

Setler: 25-23, 26-28, 25-19, 25-20

Süre: 123 dakika (27, 34, 30, 32)

Zenit'ten taraftarlarına ücretsiz Kovid-19 aşısı

Rusya Premier Lig ekiplerinden Zenit, iç saha maçlarını izlemeye gelen taraftarlara ücretsiz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yapmaya başladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, ligde bugün oynanan Akhmat Grozny karşılaşması ile birlikte aşı uygulamasının devreye girdiği kaydedildi.

Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V aşısının kullanıldığı uygulamanın sezon sonuna kadar devam edeceği ve 18 yaş üstündeki taraftarların aşı olabileceği belirtildi.

 

Demir Grup Sivasspor kaptanıyla güldü

Süper Lig'in 30. haftasında Demir Grup Sivasspor, Fatih Karagümrük'ü ağırladı. Ev sahibi ekip mücadeleyi takım kaptanı Hakan Arslan'ın 45+1'de attığı golle 1-0 kazandı.

Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda saat 13.30'da başlayan karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetti.

Sahasında Fatih Karagümrük'ü kaptanı Hakan Arslan'ın ilk yarının uzatma anlarında attığı golle 1-0 mağlup eden Yiğido, ligdeki yenilmezlik serisini 7 maça çıkardı.

Öte yandan konuk Fatih Karagümrük ise geçtiğimiz haftaki Ankaragücü mağlubiyetinden sonra bu hafta da Sivas deplasmanından puansız ayrıldı. 

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada Campi'nin uzun pasında topla buluşan Ndao, ceza alanı içinde kaleci Ali Şaşal Vural ile karşı karşıya kaldı. Ndao'nun vuruşunda top kale direğinin yanından auta çıktı.

22. dakikada Alaaddin Okumuş'un sağ kanattan kullandığı uzun taç atışını Hakan Arslan kafa ile arkaya aşırdı. Erdoğan Yeşilyurt'un zayıf vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Viviano'da kaldı.

28. dakikada Sobiech'in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Ndao'nun sert şutunda, kaleci Alil Şaşal Vural topu kale direğinin yanından kornere çeldi.

33. dakikada Alaaddin Okumuş'un sağ kanattan yaptığı ortada boş pozisyondaki Hakan Arslan'ın kafa vuruşunda top kale direğinin üzerinden auta gitti.

42. dakikada Uğur Çiftçi'nin pasında topla buluşan Erdoğan Yeşilyurt'un ceza alanı dışından sert vuruşunda kaleci Viviano meşin yuvarlağı kontrol etti.

45. dakikada Sivasspor öne geçti. Soldan ceza alanına giren Uğur Çiftçi'nin ortasında Campi'nin uzaklaştıramadığı top, Hakan Arslan'ın önünde kaldı. Hakan Arslan'ın yakın mesafeden vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0.

Sivasspor, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

47. dakikada Boyd'un sağ çaprazdan sert vuruşunda kaleci Viviano, topu son anda çeldi.

72. dakikada Bertolacci'nin sol kanttan pasında ceza alanı içinde topla buluşan Salibur'un vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin üzerinden auta çıktı.

90+2. dakikada Lens'in ceza alanı dışından vuruşunda kaleci Ali Şaşal Vural, topu son anda kornere gönderdi.

90+5. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Lens'in aşırma vuruşunda kaleci Ali Şaşal Vural, meşin yuvarlağı son anda tokatladı. Savunma topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

Karşılaşma, Sivasspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. 

Stat: Yeni 4 Eylül

Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu

Demir Grup Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Alaaddin Okumuş, Camara, Robin Yalçın, Uğur Çiftçi, Erdoğan Yeşilyurt (Dk. 82 Ziya Erdal), Cofie, Fajr, Hakan Arslan, Boyd (Dk. 90+2 Felix), Kayode (Dk. 75 Kone)

Fatih Karagümrük: Viviano, Hedenstad, Roco, Campi (Dk. 89 Kemal Ademi), Balkovec, Biglia, Bertolacci (Dk. 81 Lens), Ndao (Dk. 61 Jimmy Durmaz), Castro (Dk. 61 Mevlüt Erdinç), Borini, Sobiech (Dk. 46. Salibur)

Gol: Dk. 45 Hakan Arslan (Demir Grup Sivasspor)

Sarı kartlar: Dk. 63 Fajr (Demir Grup Sivasspor), Dk. 69 Biglia (Fatih Karagümrük) 

Pınar Karşıyaka'da bir kişinin Kovid-19 testi pozitif

ING Basketbol Süper Ligi'nde bugün HDI Sigorta Afyon Belediyespor'a konuk olacak Pınar Karşıyaka'da bir pozitif vaka tespit edildi.

Pınar Karşıyaka'dan yapılan açıklamada, oyuncular, teknik ve idari kadro için 11 Mart Perşembe günü yapılan testlerde bir kişinin testinin pozitif çıktığı belirtildi. Bu kişinin izolasyona alındığı ve tedavisine başlandığı bildirildi.

Altekma sahaya çıkmıyor

AXA Sigorta Efeler Ligi Play-Off 5-8'incilik Etabı ilk maçında deplasmanda Halkbank'a 3-0 mağlup olan Altekma, 4 oyuncusunda görülen koronavirüs vakaları nedeniyle bugün İzmir'de rakibiyle oynaması gereken rövanş maçına çıkmama kararı aldı.

İzmir ekibinin test sonucu negatif çıkan oyuncularda da semptom görünmesi nedeniyle sahaya çıkmayıp hükmen mağlubiyeti kabul ettiği belirtildi.

Kulüpten, "Önceliğimiz sağlık" başlığıyla yapılan açıklamada, "Tedavi ve karantina süreçleri başlayan 4 oyuncumuzun yanı sıra sonuçları negatif çıkmasına rağmen 7 sporcumuzda yüksek ateş, tat-koku kaybı, şiddetli öksürük ve eklem ağrıları gibi semptomlara rastlanmıştır. Bu şartlarda maça çıkarak rakip takım ve hakemler ile salonda bulunan tüm görevlilerin sağlığını riske atmamak adına maçın ertelenmesi talep edilmiş, ancak Voleybol Federasyonu'muz haklı olarak Play-Off maçlarından önce aldığı karar doğrultusunda bunun mümkün olmadığını sahaya çıkmayan takımın hükmen yenik sayılacağını açıklamıştır" denildi.

 

Şimdi neredeler? Koraç Kupası Şampiyonları

25 yıl önce bugün, o dönemki ismiyle temsilcimiz Efes Pilsen, Koraç Kupası’nı müzesine götürerek tüm Türkiye’yi sevince boğmuştu... Şampiyon kadronun üyeleri şimdi nerede, ne yapıyor?

13 Mart 1996 günü, o dönemki ismiyle Efes Pilsen, Koraç Kupası finalinde Stefanel Milano takımıyla karşı karşıya geldi.

İstanbul’da oynanan ilk maçı 76-68 kazanan temsilcimize, rövanşta 7 sayıya kadar mağlubiyet senaryosu dahi şampiyonluğu getirecekti. Öyle de oldu ve Efes Pilsen, 77-70 kaybettiği rövanş maçının ardından, Koraç Kupası’nı ülkemize getirmeyi başardı.

Peki o kadronun üyeleri şimdi nerede, ne yapıyor?

Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu’nunda başkanlık görevini sürdürüyor.

Ömer Onan, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun CEO’su olarak görev yapıyor.

Hüseyin Beşok, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun Yönetim Kurulu’nda yer alıyor.

Ufuk Sarıca, Pınar Karşıyaka Erkek Basketbol Takımı’nda başantrenörlük koltuğunda oturuyor.

Mirsad Türkcan, sporcu menajerliği yapıyor.

Erdal Bibo, Anadolu Efes’te altyapı sorumlusu rolünü üstleniyor.

Tamer Oyguç, genel menajerlik yapıyor.

Petar Naumoski, bir dönem Makedonya Basketbol Federasyonu’nda başkanlık yaptı. Şu sıralar, bu görevi yine ülkemizden hatırladığımız Pero Antic üstleniyor.

Mustafa Kemal Bitim’in yerine sahneyi, oğlu Onuralp Bitim aldı. Onuralp de babası gibi, yıllar sonra Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonluk yaşadı. Ayrıca baba-oğul, All-Star smaç yarışması şampiyonluklarını 23 yıl arayla elde etme başarısı gösterdiler.

Alpay Öztaş, Efes’in ardından Montepaschi Siena ile Saporta Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.

Bora Sancar, oyuncu menajeri olarak çalışıyor.

Volkan Aydın, ailesiyle birlikte ABD’ye yerleşti ve yaşantısını burada sürdürüyor.

Murat Evliyaoğlu, Göztepe’de forma giydikten sonra basketbolu bırakmıştı. Profesyonel yaşantısı sonrası, saat koleksiyonlarına merakı ile biliniyor.

Conrad McRae ise, 2000 yılında, 30 yaşındayken aramızdan ayrıldı...

Kaynak : TRT SPOR

Furkan Korkmaz'dan Wizards'a 18 sayı (Özet)

Doğu Konferansı lideri Philadelphia 76ers, Washington Wizards'a konuk olduğu karşılaşmadan 127-101 galip ayrılırken, karşılaşmada 25 dakika sahada kalan Furkan Korkmaz, 18 sayı, 3 asist ve 3 ribauntluk performans sergiledi.

76ers'ta Joel Embiid 23, Shake Milton 18, Tobias Harris ve Seth Curry 14'er sayıyla takımlarının galibiyetine katkıda bulundu.

Wizards'ta Russell Westbrook 25, Bradley Beal 19 sayı üretti.



Cedi'nin formasını giydiği Cavaliers deplasmanda farklı mağlup

Cleveland Cavaliers forması giyen Cedi Osman, 116-82 kaybettikleri New Orleans Pelicans maçında 6 sayı buldu.

Doğu Konferansı'nda son sıralarda bulunan Cleveland Cavaliers, Batı Konferansı temsilcisi New Orleans Pelicans deplasmanında sahadan 116-82'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Cavaliers'ta Cedi Osman oyunda kaldığı 24 dakikada 6 sayı, 1 ribaunt ve 1 asist üretirken, Collin Sexton 19, Quinn Cook 13 sayıyla oynadı.

Pelicans'ta Steven Adams 10 sayı, 17 ribaunt ile "double-double" yaparken, Brandon Ingram 28, Zion Willamson 23 sayı kaydetti.



Son şampiyon Lakers galip

NBA'in son şampiyonu Los Angeles Lakers kendi sahasında oynadığı maçta Indiana Pacers'ı 105-100 mağlup etti.

İlk üç periyotu geride götüren Lakers, son periyotta üstünlüğü ele aldı ve sahadan galip ayrılmasını bildi.

Lakers'ta LeBron James 18 sayı, 10 asist ile "double-double" yaptı. 



Sonuçlar

Memphis Grizzlies-Denver Nuggets: 102-103

New Orleans Pelicans-Cleveland Cavaliers: 116-82

Washington Wizards-Philadelphia 76ers: 101-127

Chicago Bulls-Miami Heat: 90-101

San Antonio Spurs-Orlando Magic: 104-77

Utah Jazz-Houston Rockets: 114-99

Los Angeles Lakers-Indiana Pacers: 105-100

Lazio - Torino maçı için 'oynansın' kararı

Serie A'da çok sayıda oyuncusu koronavirüs geçiren Torino takımının maça çıkmaması sebebiyle oynanamayan, 25. haftadaki Lazio-Torino maçının oynanması yönünde karar verildi.

Serie A Lig Yönetimi'nden yapılan yazılı açıklamada, Spor Hakimi Gerardo Mastrandrea'nın, Lazio ile 2 Mart'ta Roma'da yapacağı maça karantinada olduğu için çıkamayan Torino takımı hakkında kararını verdiği belirtildi.

Buna göre, spor hakimi, Lazio takımının beklentisinin aksine Torino'ya maça çıkamadığı için hükmen 3-0 yenik sayılma ve puan silme cezası yerine, karşılaşmanın ilerleyen günlerde oynanması kararını verdi.

Mastrandrea'nın kararına gerekçe olarak; ligin 3. haftasında benzer bir durumun yaşandığı Juventus-Napoli maçı konusunda İtalya Ulusal Olimpiyat Komitesi Tahkim Kurulunun, 20 Aralık 2020'de, Napoli'nin itirazını kabul ederek, maçın oynanması yönünde aldığı kararı gösterdi.

Lazio Kulübü, internet sitesinden yaptığı açıklamada, spor hakiminin verdiği bu karara her türlü mercii nezdinde itiraz edeceklerini bildirdi.

Serie A'da normal şartlarda karşılaşmanın oynanacağı sahaya ilk devre sonuna kadar gelmeyen takım, hükmen yenik sayılıyor ve puan silme cezası alıyor.

Torino takımında, şubat ayı sonunda 8 kişinin Kovid-19'a yakalanması sebebiyle ekip karantinaya alınmıştı. Karantina nedeniyle Torino'nun 24. haftadaki Sassuolo maçı ertelenmiş ancak Lazio maçı ertelenmemişti.

Bordo-beyazlı ekip, karantinası devam ettiği için Lazio ile yapacağı maça gidememişti.

Juventus-Napoli maçında benzer bir durum yaşanmıştı

Kovid-19 salgını koşullarında, Lazio-Torino maçına benzer bir başka durum Serie A'nın ilk haftalarında yaşanmıştı.

Ligin 3. haftasında oynanması gereken Juventus-Napoli mücadelesi öncesinde, konuk ekipte 3 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması neticesinde Napoli takımına yerel sağlık makamlarınca seyahat yasağı getirilmişti. Napoli, seyahat yasağı sebebiyle deplasmana gidememiş ve Juventus maçına çıkamadığı için hükmen 3-0 yenik sayılıp, 1 puan silme cezası almıştı.

Serie A ve İtalya Futbol Federasyonuna yaptığı itirazlardan istediği sonucu alamayan Napoli, son olarak başvurduğu İtalya Ulusal Olimpiyat Komitesi Tahkim Kurulundan sonuç almıştı.

THY Euroleague 2020-2021 Sezonu 29. Hafta Maç Özetleri

11 Mart 2021 Perşembe

20:00 CSKA Moskova - AX Armani Ex. Olimpia Milano: 76-84


22:00 Panathinaikos Opap - Maccabi Playtika Tel Aviv: 81-63


22:45 Kızıl Yıldız - Khimki Moskova: 92-81


22:45 LDLC ASVEL - Alba Berlin: 89-95


23:00 Real Madrid - Barcelona: 76-81


12 Mart 2021 Cuma

20:30 Anadolu Efes - Zalgiris Kaunas: 89-62


22:00 Olympiakos - Zenit St. Petersburg: 75-61


23:00 TD Systems Baskonia - Bayern Münih: 78-71


23:00 Valencia BC - Fenerbahçe Beko: 66-52


 

THY Euroleague 29. hafta maç sonuçları ve puan durumu

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu THY Euroleague'de 2020-2021 sezonunda 29. hafta maçları oynandı.

29. hafta maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

11 Mart 2021 Perşembe

20:00 CSKA Moskova - AX Armani Ex. Olimpia Milano: 76-84

22:00 Panathinaikos Opap - Maccabi Playtika Tel Aviv: 81-63

22:45 Kızıl Yıldız - Khimki Moskova: 92-81

22:45 LDLC ASVEL - Alba Berlin: 89-95

23:00 Real Madrid - Barcelona: 76-81

12 Mart 2021 Cuma

20:30 Anadolu Efes - Zalgiris Kaunas: 89-62

22:00 Olympiakos - Zenit St. Petersburg: 75-61

23:00 TD Systems Baskonia - Bayern Münih: 78-71

23:00 Valencia BC - Fenerbahçe Beko: 66-52

Puan Durumu 


GMAS+YS-+/-
1. Barcelona 21 8 2320 2111 209
2. AX Armani Exchange Milano 19 10 2334 2224 110
3. CSKA Moskova 18 10 2270 2199 71
4. Anadolu Efes 18 10 2309 2120 189
5. Bayern Munih 18 11 2256 2218 38
6. Real Madrid 17 12 2256 2188 68
7. Fenerbahçe Beko 17 12 2284 2304 -20
8. Zenit St Petersburg 16 12 2145 2107 38
9. TD Systems Baskonia Vitoria-Gasteiz 15 14 2307 2215 92
10. Valencia Basket 15 14 2347 2344 3
11. Zalgiris Kaunas 15 14 2229 2238 -9
12. Olympiakos  13 16 2240 2292 -52
13. LDLC ASVEL Villeurbanne 12 17 2247 2323 -76
14. Maccabi Playtika Tel Aviv 11 16 2082 2093 -11
15. ALBA Berlin 11 18 2252 2382 -130
16. Panathinaikos OPAP  10 17 2110 2146 -36
17. Kızıl Yıldız mts 8 21 2135 2277 -142
18. Khimki Moskova 3 25 2194 2536 -342

30. Haftanın Programı

18 Mart 2021 Perşembe

20:00 Zenit St. Petersburg - TD Systems Baskonia

20:45 Fenerbahçe Beko - Zalgiris Kaunas

22:00 Alba Berlin - Olympiakos

22:05 Maccabi Playtika Tel Aviv - LDLC ASVEL

23:00 Real Madrid - CSKA Moskova

19 Mart 2021 Cuma

20:00 Khimki Moskova - Valencia BC

22:00 Panathinaikos Opap - Kızıl Yıldız

22:30 Bayern Münih - Anadolu Efes

22:45 AX Armani Ex. Olimpia Milano - Barcelona

Fenerbahçe Beko, Valencia deplasmanında kayıp (Özet)

Fenerbahçe Beko, EuroLeague'in 29. haftasında deplasmanda İspanya'nın Valencia Basket takımına 66-55 mağlup oldu. Fenerbahçe Beko, böylece EuroLeague'de bu sezon 12. mağlubiyetini aldı.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines Euroleague'in 29. haftasında konuk olduğu İspanya'nın Valencia Basket takımına 66-52 yenildi.

Valencia kentindeki La Fonteta Spor Salonu'nda yapılan karşılaşmaya iyi savunma yaparak başlayan Valencia Basket, ilk çeyreğini 18-10 önde bitirdiği karşılaşmanın devre arasına 37-28 üstünlükle girdi.

İki takımın da hücumda etkisiz kaldığı üçüncü periyodu ev sahibi ekip, 45-39 önde tamamladı. Son çeyrekte aradaki skor farkını açan Valencia Basket, mücadeleden 66-52 galip ayrıldı.

Valencia Basket'te Van Rossom 17 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu. Fenerbahçe Beko da Vesely 15, De Colo 14 sayı üretti.

Bu skorla Valencia Basket ligdeki 15. galibiyetine ulaşırken, sarı-lacivertli takım ise 12. mağlubiyetini yaşadı. 


12 Mart 2021 Cuma

U16 Kız Milli Takımımız, Bulgaristan’a 3-0 Mağlup Oldu

U16 Kız Milli Takımımız, 2021 CEV U16 Kızlar Avrupa Şampiyonası 1. Raunt elemelerindeki üçüncü maçında Bulgaristan’a 3-0 mağlup oldu.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Millilerimiz, elemelerdeki dördüncü ve son maçında yarın (13 Mart Cumartesi) TSİ 16.30’da ev sahibi Sırbistan ile karşılaşacak. Müsabaka, Sırbistan Voleybol Federasyonu’nun Youtube kanalından canlı yayınlanacak. Yayın için tıklayınız.

Türkiye-Bulgaristan karşılaşmasının ardından oluşan puan durumu şu şekilde:

NO TAKIM 0 G M P
1 Sırbistan 3 3 0 9
2 Bulgaristan 3 2 1 6
3 Türkiye 3 2 1 6
4 Romanya 3 1 2 3
5 Kuzey Makedonya 4 0 4 0

BULGARİSTAN-TÜRKİYE: 3-0
SALONVlade Divac
BULGARİSTAN: Milicevic, Radeva, Dudova, Ivanova, Kolarova, Guncheva, Dokova (L) (Borisova)
TÜRKİYE
: Talya, Defne, Ece, Mina, Ceyda, Bianka İlayda, Meryem (L) (Nisa Nur, Ceylin)
SETLER: 25-21, 25-20, 25-17
SÜRE: 71 dakika (24′,25′,22′)

Younes Belhanda'dan veda mesajı

Galatasaray'da sözleşmesi tek taraflı feshedilen Faslı futbolcu Younes Belhanda, veda mesajı yayımladı.

Belhanda, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Sizlerin eşliğinde harika bir 4 sene geçirdim. Desteğiniz için teşekkürler. Hocam Fatih Terim'e, takım arkadaşlarıma, çalışanlara ve taraftarlara teşekkürler. Sizleri asla unutmayacağım." ifadelerini kullandı.

Faslı futbolcu, ayrıca paylaşımında sarı-kırmızılı takımın teknik heyeti ve futbolcularıyla çektirdiği fotoğrafa da yer verdi.

Belhanda, 2017-2021 yıllarında formasını giydiği Galatasaray'da tüm kulvarlarda 131 maçta 22 gol attı.

 

Anadolu Efes, Zalgiris Kaunas'ı ezdi geçti (Özet)

Anadolu Efes, Zalgiris Kaunas'ı 89-62 mağlup ederek THY EuroLeague'de üst üste 7. galibiyetini elde etti.

Bir maçı eksik ev sahibi takım, bu sonuçla 18. galibiyetini elde etti. Litvanya ekibi ise 14. kez mağlup oldu.

Mücadeleye takım halinde oyunun iki yönünde iyi bir başlangıç yapan Anadolu Efes, ilk çeyreği 26-12 önde bitirdi.

Anadolu Efes, Zalgiris Kaunas karşısında ikinci periyoda üç sayılık basketlerle başladı. Micic ve Larkin'le etkili olan ev sahibi, 15. dakikayı 20 sayı farkla geçti: 38-18. Rakibine kolay şansı vermeyen Anadolu Efes, ribauntlarda da üstün bir performans sergiledi. Lacivert-beyazlılar, Larkin'in son saniyede kaydettiği üç sayılık basketle devreyi 49-28 üstün tamamladı.

İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren Anadolu Efes, final periyoduna 28 sayılık (76-48) farkla önde gitti.

Son çeyrekte farkı koruyan Anadolu Efes, maçı da 89-62 kazandı. 

Anadolu Efes: 89 - Zalgiris: 62

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Matej Boltauzer (Slovenya), Ilija Belosevic (Sırbistan), Spiros Gkontas (Yunanistan)

Anadolu Efes: Micic 17, Beaubois 12, Simon 11, Moerman 4, Sertaç Şanlı 12, Larkin 18, Singleton 8, Doğuş Balbay, Anderson 7, Dunston

Zalgiris Kaunas: Walkup 15, Jokubaitis 7, Grigonis 14, Hayes 2, Lauvergne 6, Lekavicius, Jankunas 3, Geben 2, Rubit 13, Vasturia, Lukosiunas

1. Periyot: 26-12

Devre: 49-28

3. Periyot: 76-48


Gol düellosunda kazanan Beşiktaş

Süper Lig'in 30. haftasında lider Beşiktaş, deplasmanda Medipol Başakşehir'i 3-2 yenerek zirvedeki yerini korudu.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelenin 42. dakikasında Beşiktaş, Larin'in golüyle 1-0 öne geçti. 52. dakikada Deniz Türüç maça dengeyi getirdi. Karşılaşmanın 68. dakikasında konuk ekip Welinton'ın golüyle yeniden öne geçti. 

Ardından 76'da Demba Ba, ev sahibi takımın ikinci golünü kaydetti: 2-2. Maçta son sözü ise 85. dakikada Josef de Souza söyledi:2-3

Bu sonucun ardından 16. sıradaki Başakşehir 29 puanda kaldı. Üst üste 6. maçını da kazanan Beşiktaş, puanını 63'e yükselterek haftayı lider bitirmeyi garantiledi. 

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada sağdan Deniz Türüç'ün ortasında Crivelli topu kafayla Aleksic'in önüne indirdi. Bu oyuncu topu penaltı noktası üzerinde kontrol edip şutunu çekti, meşin yuvarlak üst direkten döndü.

7. dakikada Rosier'in sağdan ortasında Epureanu'nun kafayla uzaklaştırmaya çalıştığı top ceza sahası çizgisi önündeki Aboubakar'ın önüne düştü. Kamerunlu oyuncunun sert şutunda meşin yuvarlak yan direkten döndü, pozisyonun devamında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

16. dakikada Ljajic'in sağdan ortasında Larin, Rafael'in üzerinden yükselerek kafayı vurdu, meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacan'da kaldı.

21. dakikada Giuliano kendi yarı alanından topu Crivelli'nin koşu yoluna yolladı. Orta sahanın gerisinden koşuya başlayan Crivelli, Welinton'u çalımlayarak meşin yuvarlağı ceza sahasına kadar sürüp kaleciyle karşı karşıya kaldı. Fransız oyuncunun şutunda Ersin Destanoğlu topu ayaklarıyla çeldi.

42. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sağdan son çizgiye inen Atiba'nın yerden ortasında penaltı noktası üzerinde Aboubakar'ın kontrol etmeye çalıştığı top Larin'in önünde kaldı. Bu futbolcunun şutunda top Rafael'e çarparak kaleye yöneldi. Çizgi üzerinde Epureanu'nun müdahalesi yeterli olmadı ve meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1

İlk yarı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

52. dakikada Medipol Başakşehir beraberliği yakaladı. Aleksic'in soldan ortasında ceza sahası içinde koşu yapan Deniz Türüç topu kafayla kalecinin sağından ağlara gönderdi: 1-1

59. dakikada N'Sakala'nın yerden ortasında Ponck'un müdahale ettiği top Mehmet Topal'a çarpıp ceza sahası çizgisi önündeki Josef'in önüne düştü. Bu oyuncunun sert şutunda kaleci Volkan Babacan meşin yuvarlağı son anda çeldi.

68. dakikada Beşiktaş tekrar öne geçti. Ghezzal'ın sağdan kullandığı kornerde Welinton ön direkte topa kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-2

76. dakikada Medipol Başakşehir bir kez daha skoru eşitledi. Josef'in ceza sahası içinde uzaklaştırmaya çalıştığı top Mehmet Topal'a çarpıp altıpas içindeki Demba Ba'nın önüne düştü. Bu oyuncunun müsait durumda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, filelerle buluştu: 2-2

84. dakikada Beşiktaş üçüncü golü buldu. Rosier'in sağdan ortasında ceza sahası içinde topu rakibinden şık bir hareketle kurtaran Josef, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-3

90. dakikada Rosier'in pasında topla buluşan Ghezzal, ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunu şekti, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

Karşılaşma, Beşiktaş'ın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi. 

Medipol Başakşehir: 2 - Beşiktaş: 3

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Rafael (Dk. 69 Ömer Ali Şahiner) , Epureanu, Ponck, Hasan Ali Kaldırım, Deniz Türüç, Mehmet Topal, Berkay Özcan, Aleksic (Dk. 69 Visca), Giuliano (Dk. 70 Tolga Ciğerci), Crivelli (Dk. 69 Demba Ba)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, N'Sakala, Josef, Atiba (Dk. 86 Oğuzhan Özyakup), Ghezzal (Dk. 90+4 Dorukhan Toköz), Ljajic (Dk. 72 Necip Uysal), Larin (Dk. 86 N'Koudou), Aboubakar

Goller: Dk. 42 Larin, Dk. 68 Welinton, Dk. 84 Josef (Beşiktaş), Dk. 52 Deniz Türüç, Dk. 76 Demba Ba (Medipol Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 46 Aleksic, Dk. 61 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 89 Tolga Ciğerci (Medipol Başakşehir), Dk. 61 Ljajic (Beşiktaş)

Milli takımın rakibi Norveç'in aday kadrosu açıklandı

2022 FIFA Dünya Kupası Grup Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Takım'ın 27 Mart'ta deplasmanda karşılaşacağı Norveç'in aday kadrosu açıklandı. Kadroda, Galatasaray'da forma giyen Linnes ile Trabzonspor'un eski oyuncusu Sörloth yer aldı.

Norveç Teknik Direktörü Stale Solbakken tarafından belirlenen 31 kişilik aday kadroda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleci: Rune Jarstein (Hertha BSC Berlin), Andre Hansen (Rosenborg BK), Sten Grytebust (FC Kopenhag), Kristoffer Klaesson (Valerenga Fotball)

Defans: Birger Meling (Nîmes Olympique), Haitam Aleesami (FC Rostov), Martin Linnes (Galatasaray), Jonas Svensson (AZ Alkmaar), Julian Ryerson (1. FC Union Berlin), Kristoffer Ajer (Celtic FC), Stefan Strandberg (FC Ural), Ruben Gabrielsen (Toulouse FC), Stian Gregersen (Molde FK), Marius Lode (FK Bodo/Glimt), Leo Ostigard (Coventry City FC)

Orta Saha: Fredrik Midtsjo (AZ Alkmaar), Mathias Normann (FC Rostov), Morten Thorsby (UC Sampdoria), Iver Fossum (Aalborg BK), Patrick Berg (FK Bodo/Glimt), Martin Odegaard (Arsenal FC), Sander Berge (Sheffield United FC), Mohamed Elyounoussi (Celtic FC), Jens Petter Hauge (AC Milan), Mats Moller Daehli (1. FC Nürnberg)

Forvet: Erling Haaland (Borussia Dortmund), Alexander Sörloth (RB Leipzig), Joshua King (Everton FC), Jorgen Strand Larsen (FC Groningen), Kristian Thorstvedt (KRC Genk), Tokmac Nguen (Ferencvarosi TC)

Norveç-Türkiye müsabakası ev sahibi ülkede Kovid-19 nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde 27 Mart Cumartesi günü TSİ 20.00'de İspanya'nın Malaga kentindeki La Rosaleda Stadyumu'nda oynanacak.

A Milli Takım, 2022 FIFA Dünya Kupası Grup Elemeleri'nde 24 Mart Çarşamba günü TSİ 20.00'de Hollanda, 30 Mart Salı günü TSİ 21.45'te Letonya ile karşılaşacak. Her iki karşılaşmaya da Atatürk Olimpiyat Stadyumu ev sahipliği yapacak.

 

İngiltere Premier Lig'de şubat ayının futbolcusu İlkay Gündoğan

Manchester City forması giyen Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan, İngiltere Premier Lig'de şubat ayının oyuncusu seçildi.

Premier Lig'in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 30 yaşındaki orta saha oyuncusu, Joachim Andersen, Harvey Barnes, Joao Cancelo, Bruno Fernandes, Jesse Lingard, Ruben Neves ve Raphinha'yı geride bırakarak ödüle layık görüldü.

Ocaktan sonra şubat ayında da ödülü kazanan İlkay, Premier Lig'de üst üste ayın oyuncusu seçilen ilk Manchester Cityli futbolcu oldu.

Şubat ayında 4 gol atan İlkay, ligin zirvesindeki Manchester City'nin tüm maçlarını kazanmasında önemli rol oynamıştı.

İngiltere Premier Lig'de 'VAR'a itiraz hakkı' talebi

İngiltere, Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasında yenilik yapmaya hazırlanıyor. Teniste olduğu gibi önemli pozisyonlarda takımlara itiraz hakkı verilmesi tartışılıyor.

Futboldaki "VAR" sistemi, uygulandığı ülkelerde gündemden düşmüyor. Premier Lig'deki 20 takımın Haziran'da yapacağı yıllık değerlendirme toplantısında da bu uygulama masaya yatırılacak.

Ada basınında yer alan habere göre, kulüpler, VAR sisteminde yaşanan aksaklıkları ortadan kaldırmak için harekete geçecek.

İngiliz kulüplerinin yetkilileri, Video Asistan Hakem uygulamasında bazı yeniliklere ihtiyaç duyulduğu görüşünde. Bunun için öncelikle federasyonun kendi VAR protokolünü hazırlaması istenecek.

Örnek olarak, FIFA'nın tam onay vermemesine rağmen Hollanda'da uygulanan VAR protokolü gösteriliyor.

İngiliz kulüplerinin en önemli isteğiyse itiraz hakkı. Premier Lig ekipleri, federasyondan teniste olduğu gibi önemli pozisyonlarda takımlara itiraz hakkı verilmesini talep edecek.

Kaynak : TRT SPOR

Emre Belözoğlu'ndan dikkat çeken açıklamalar

Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. "Şampiyon olacağımıza inanıyoruz" diyen Belözoğlu, istifa iddialarını yalanladı. Belözoğlu, "Caner gerekli konuşmayı yaptı, üzgün olduğunu iletti" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Futbol A Takımı Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Belözoğlu, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde, ligde oynayacakları Gençlerbirliği maçının hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen antrenmanın ardından basın mensuplarıyla bir araya gelerek sohbet etti.

"Caner üzgün olduğunu iletti"

Caner Erkin'in takıma dönmesine ilişkin verdikleri kararın içeriğini anlatan Emre Belözoğlu, "Caner ile ilgili bir karar vermek durumundaydık. Başkanımız, yönetici arkadaşlar ve hocamızla beraber oturduk ve Caner aramıza katıldı. Caner, yanlış anlaşıldığından dolayı takım arkadaşlarına, hocaya bizim önümüzde, takımın önünde gerekli cümleleri kullandı ve üzgün olduğunu iletti. Biz Caner'i tanıyoruz, içinin dışının bir olduğunu biliyoruz. Caner hiçbir zaman kafasının arkasında planları olan biri olmadı. Ne yaptıysa zarar olarak kendine yapmıştır, etrafındakine zarar verecek biri değildir. Karakterli de biri. O da bu durumdan rahatsızdı, üzgündü." ifadelerini kullandı.

"Caner yaptığından, oluşan ortamdan rahatsız ve üzgündü"

Caner Erkin'in belli bir yaşa geldiğini ve bazı davranışlarına dikkat etmesi gerektiğini de belirten Belözoğlu, şöyle devam etti:

"Bizim bulunduğumuz konum itibarıyla kişisel ilişkilerden çok Fenerbahçe'nin menfaatlerini düşünmemiz gerekiyor. Fenerbahçe'nin menfaatleri doğrultusunda bir karar verdik, inanıyoruz ki bunun karşılığını da alacağız. Caner yaptığından, oluşan ortamdan rahatsız ve üzgündü. Şu an diğer takım arkadaşları gibi Fenerbahçe'nin başarısı için mücadele etmek istiyor. Takım arkadaşlarına ve hocaya da bunu iletti. Biz Caner'i seviyoruz, ne kadar iyi Fenerbahçeli olduğunu da biliyoruz. Başkanımıza ve hocamıza tekrar teşekkür ediyorum. Bizim burada Samandıra'daki liderimiz Erol Bulut, bunu daha önce de söylemiştim. Hocanın isteğine göre hareket ediyoruz. Eğer bir orta yol bulursak hepimizin fikirleri ayrı da olabilir ama önceliğimiz hocanın isteklerini yerine getirmek. O yüzden hoca da Caner'in bizimle beraber olmasını istedi. Caner'in de adım atması gerekiyordu."

"İstifa gündemini biz oluşturmadık"

Emre Belözoğlu, kamuoyunda hakkında çıkan istifa ettiği yönündeki haberlere ilişkin gündemi kendilerinin oluşturmadığını dile getirdi.

Fenerbahçe'ye ve kulüp başkanı Ali Koç'a bir söz verdiğini vurgulayan Belözoğlu, "Ben Fenerbahçeliyim, Fenerbahçe ve Ali Koç ile bir yola çıktım. Bu yolda başkanımız ve kulübümüz için vermiş olduğum söz doğrultusunda sonuna kadar ama sonuna kadar, sonuç ne olursa olsun Fenerbahçelileri üzmemek, mutlu etmek adına çaba sarf etmeye ve burada çalışmaya devam edeceğim." diye konuştu.

Fenerbahçe'nin başarısının ve yaşadığı sürecin gündeme gelmesi gerektiğinin altını çizen Belözoğlu, şunları aktardı:

"Benim üzerimden bu algıların yapılması, kulübe zarar verilmesi futbolculuk dönemimde de alışık olduğum bir durum ama şu an pozisyonum gereği cevap vermemiz gerekiyor. O yüzden de çok sert konuşmak istemiyorum. Öncelikle başkanımıza bir söz verdim. Bütün futbolcu arkadaşlarım, hocam, burada bizimle kader birliği yaptığım, temsil ettiğim herkesle sonuna kadar beraberiz. Sonuç ne olursa olsun."

"Şampiyon olabileceğimize yürekten inanıyoruz"

Emre Belözoğlu, sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyeceklerine inandıklarını söyledi.

Sarı-lacivertlilerin uzun süredir şampiyonluğa hasret olduğunu ve bu durumun her maçı final gibi görmelerine sebebiyet verdiğini belirten Belözoğlu, "Bu durumu biz de yaşadık. 2014-2015 senesinde her maçı final gördük, hatta 1 sene öncesinde şampiyon olmamıza rağmen. Gerçekten Fenerbahçe'yi seven herkesten ricam, 2 hafta önce şampiyonluktan kopmuş bir takımın şu an Fenerbahçe olarak şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olarak gösterilmesi ne kadar doğru bir görüntüyse, maç kaybettiğinde şampiyonluktan kopuyor algısının oluşturulması da o kadar yanlış." değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'nin Türkiye'nin en büyük camiası olduğunu vurgulayan deneyimli futbol adamı, şöyle konuştu:

"Gerçekçi olalım, zaten Fenerbahçe'nin başarısından, futbolundan, huzurundan çok rahatsız olan insan var. Ama ben kendi içimde kalbi Fenerbahçe için atan herkes için söyleyebileceğim lütfen bu takım iyi bir takım, bu camia Türkiye'nin en güçlü camiası. Biz her türlü sıkıntının üstesinden geliriz, Fenerbahçe büyüklüğünden hiçbir şey kaybetmez. Ama 7 senedir bir başarısızlık varsa bizim üstümüze düşen ne varsa sorumluluktan kaçmayız. Sene sonunda şampiyon olabileceğimize yürekten inanıyoruz. Olamazsak bunu herkes bilsin; başta ben olmak üzere hepimiz sorumluluğu alırız kimsenin şüphesi olmasın. Yani biz buradayız."

"Bu ülkede mağdur edilmiş tek kulüp Fenerbahçe'dir"

Emre Belözoğlu, Türkiye'de mağdur edilen tek kulübün Fenerbahçe olduğunu savundu.

Her zaman futbolun ve sahanın içinde kalmaya çalıştığını hatırlatan Belözoğlu, Süper Lig'de birçok kulübün hakemlerden şikayet etmesine ilişkin bir soruyu ise şu şekilde yanıtladı:

"Bizim için her zaman sahanın içi değerli ve önemli. Biz burada kendimizi ne kadar geliştirebiliriz onun derdindeyiz. Takıma, kulübe bu anlamda ne kadar destek verebilirim onun derdindeyim. Ancak konumumuz gereği de ortalık kızışsın, karışsın, kaos olsun bundan beslenelim hiç demedik. Bu ülkede mağdur edilmiş, benim de yaşadığım, şahit olduğum tek bir tane kulüp varsa o da Fenerbahçe'dir. Özellikle bir sezonu söylemeyeyim ama saha içinde ve dışında tek mağdur edilmiş kulüp Fenerbahçe'dir. Ben bunu net bir şekilde yaşadım. Bu ülkede mağdur edilmiş tek kulüp Fenerbahçe'dir. O yüzden o sistem, o algı oluşturma isteğiyle hareket etme isteğindeki kimseye müsaade etmeyiz. Gerekli yerlerde yönetici büyüklerimiz de açıklama yapıyor ama mağdur edebiyatı değil. Ben bunu gerçekten hem saha içinde hem saha dışında yaşadım. O yüzden mağdur olan tek kulüp Fenerbahçe'dir diyorum. Bizler hak edilmiş bir şampiyonluk, hak edilmiş bir başarı dışında bir şey zaten istemiyoruz. Böyle algılar için çalışmayız. Kulübümüzün, takımımızın gücü kadar konuşuruz."

Saha dışındaki algıdan ziyade Samandıra'ya konsantre olduklarını ifade eden Belözoğlu, çok güçlü bir oyuncu topluluğuna ve teknik heyete sahip olduklarını da dile getirdi.

Emre Belözoğlu, futbolcularından hiçbirinin değersizleştirilmesine izin vermeyeceklerini de anlatarak, "Bizim için Fenerbahçe forması giyen her oyuncu kutsaldır, önemli, değerlidir. Sezon sonu gelir, performans değerlendirmesi, kulübün kendi değerlendirmesi yapılır. Bir oyuncuyla devam edilir ya da edilmez o başka bir konudur ama biz sezon içinde burada hiçbir oyuncumuzu kimseye malzeme etmeyiz. Camiamızın da taraftarımızın da bu anlamda çok akıllı, çok zeki davranması gerekiyor. Mert Hakan neden bu kadar hedefti, onun geçmişi olduğunu herkes iyi biliyor. Mert'i de diğer oyuncu kardeşlerimizi de kimsenin değersizleştirmesine müsaade etmem, hiçbirimiz etmeyiz." ifadelerini kullandı.

"Sosa'ya güveniyoruz"

Teknik direktör Erol Bulut'un her zaman yanında olacaklarını ve Bulut'a çok güvendiklerini belirten Belözoğlu, futbolcuları Jose Sosa'nın son dönemde yükselen performansına ilişkin ise şunları kaydetti:

"Sosa çok iyi oyuncu. Sosa'yı çok güvendiğimiz için transfer ettik. Hocamız, başkanımız hep beraber istedik. Son dönemdeki performansından biz de memnunuz. Bütün taraftarlarımızın da hem takımımızdan hem de Sosa'dan beklediği zaten bu. Camia başka bir camia, Fenerbahçe gerçekten zor bir yer. Burada futbol oynamak da taraftar olmak da çok zor. Fenerbahçe zor ve büyük bir kulüp ama mutlulukları da bir o kadar büyük oluyor. Türkiye'de, dünyada medya diye bir şey var. Fenerbahçe'nin futbolcusu olmadan önce herhangi bir futbolcu buraya geliyor 10 bin takipçisi var. Bir anda takipçisi 500 bine çıkıyor. Bir maç iyi oynuyor her şey harika, bir maç kötü oynuyor yerden yere vuruluyor. Buranın dinamikler var. Fenerbahçe büyük bir yer. Burada ancak büyük futbolcular oynar, büyük futbolcular başarılı olur."

"Szalai ve Pelkas özelinde çok çabuk geri dönüş aldık"

Emre Belözoğlu, yapılan transferle oyuncu performanslarının her zaman istenildiği gibi olmadığını aktardı. Transferin karşılığında beklediğini bir şekilde alabilmenin kestirilebilir bir durum olmadığını aktaran Belözoğlu, şunları anlattı:

"Bir transferin verimliliğini hesaplayabilmek çok kestirilebilir bir şey değil. Bir oyuncuyla ilgili bir hesap yapıyorsun, hocayla, başkanla, scoutla görüşüyorsun. Her şeyden eminsin bir geliyor ülkenin gerçekleri, ligin gerçekleri, sosyal hayat derken başka bir şey karşına çıkabiliyor. Szalai ve Pelkas özelinde çok çabuk geri dönüş aldık. Yıllardır Fenerbahçe'de oynuyormuş gibi antrenmanda en çok sesi çıkan kişi, en son aramıza katılan Szalai. Futbolda bu önemlidir. 'Bir takımın kendi arasında konuşması, bir kişi fazla oynaması gibidir' derdi büyüklerimiz. Takımı motive ediyor, iyi gün kadar bu işin kötü günü var. Reaksiyon da bizim için önemlidir. Bu isimler çok örnek oyuncular. Bizim zaten hedefimiz, hayalimiz kendi içinden yetiştirdiği değerlerle beraber böyle genç oyunculara yatırım yapıp hem Türk futbolunun hem de Fenerbahçe'nin ekonomisine katkı vermek."

"Transferde tek başına karar almıyoruz"

Transferde tek başına hareket etmediğini de hatırlatan Belözoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Transfer tercihleri yaparken başkanımızla, hocamızla, scoutumuzla değerlendirme yapıyoruz. Tek başımıza karar almıyoruz, beraber hareket ediyoruz. Scoutluk konusunda bize laf atanlar oluyor ama bizim kimseyle bir problemimiz yok. Onlar kendilerince bir şeyi konuşuyorlarsa çok da değerli değil. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Bizim Fenerbahçe'den başka bir derdimiz yok. Onlar da bizim derdimiz değil zaten. Tek derdimiz Fenerbahçe'nin başarısı. Benim başkasıyla muhatap olacak gücüm yok, Fenerbahçe'ye yeteyim yeter. Biz başkanımızla bu yola çıktık ve onu bırakmayacağız. Biz Fenerbahçe'nin başarısı için elimizden geldiğince önümüzdeki senenin planlamasıyla alakalı hocamızla beraber futbolcu tercihiyle alakalı değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Bu seneki takım güçlü bir takım, önümüzdeki senenin takımı planlaması için önümüzde zamanımız var. Biz sadece bu sene şampiyonluğa konsantreyiz." 

"Mesut'un sakatlığı aldığı sert darbeye bağlı"

Şu anda Beşiktaş derbisini düşünmediklerini ve önlerindeki tek hedefin Gençlerbirliği maçı olduğunu vurgulayan Belözoğlu, Mesut Özil'in durumu ve Mesut ile Mert Hakan Yandaş’ın basına yansıyan fotoğrafına da değindi.

Emre Belözoğlu, "Mesut'un sakatlığı aldığı sert darbeye bağlı. Kariyeri boyunca adale sakatlığı çok yaşayan bir oyuncu değil. Biz oyuncularımızı profesyonel hayatta ve sosyal hayatlarında kulübümüzü nasıl, ne kadar temsil ettikleriyle alakalı kendi aramızda değerlendirmeleri yapıyor ve oyunculara gerekli yerlerde müdahale ediyoruz ama futbolcular hiçbir zaman hiçbir yerin kölesi değildir. Onların da kendi özel hayatları var. Bu anlamda tolerans göstermemiz gerekiyor. Futbolcu arkadaşlarıyla saat 17.00'de yemeğe gitmesi ki 19.00'dan sonra her yer kapanıyor. Ben bunda bir sıkıntı görmüyorum."  ifadelerini kullandı.