TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

7 Temmuz 2018 Cumartesi

Hırvatistan, evsahibi Rusya'yı penaltılarla yıktı

2018 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde normal süresi 1-1, uzatma bölümü 2-2 berabere biten maçta Rusya'yı penaltılar sonucunda 4-3 mağlup eden Hırvatistan, yarı finale yükseldi ve İngiltere'nin rakibi oldu. Karşılaşmaya kurtarışlarıyla Hırvatistan kalecisi Subasic ve biri uzatma dakikalarında biri seri penaltılarda olmak üzere 2 gol atan Hırvatistan'ın Beşiktaşlı savunmacısı Demagoj Vida damga vurdu.

Soçi şehrindeki Fisht Stadı'nda oynanan maçta Rusya, 31. dakikada Denis Cheryshev'in attığı golle Hırvatistan karşısında 1-0 öne geçti. Hırvatistan, 39. dakikada Andrej Kramaric'in attığı kafa gollüyle Rusya karşısında 1-1 eşitliği sağladı. Normal süresi 1-1 sona eren maç uzatmalara gitti.
Hırvatistan, 100. dakikada Beşiktaş'ta forma giyen Domagoj Vida'nın attığı golle Rusya karşısında 2-1 öne geçti. Rusya, 115. dakikada Mario Fernandes'in attığı golle Hırvatistan karşısında 2-2 beraberliği yakaladı.
Normal süresi 1-1, uzatma bölümü 2-2'lik eşitlikle tamamlanan karşılaşmada turu atlayan tarafı belirlemek için penaltı atışlarına geçildi.
Vida seri penaltıda da gol sevinci yaşadı
Rusya'da Dzagoev, Ignashevich ve Kuziaev penaltı atışlarını gole çevirirken, Smolov ve Fernandes penaltı atışını değerlendiremedi. Hırvatistan'da ise Brozovic, Modric, Vida ve Rakitic atışlarında fileleri havalandırırken, Kovacic penaltı atışında golü bulamadı.
Rusya'ya penaltılarda 4-3'lük üstünlük kuran Hırvatistan, yarı finalde İngiltere ile karşılaşacak. Hırvatistan ile İngiltere arasındaki yarı final mücadelesi 11 Temmuz Çarşamba günü başkent Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda oynanacak.
MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI...
31. dakikada Rusya öne geçti. Dzyuba'dan aldığı pasla Hırvatistan ceza yayı önünde topla buluşan Cheryshev, sol ayak içiyle yaptığı şık vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0.
39. dakikada Hırvatistan beraberliği yakaladı. Sol kanattan gelişen atakta Mandzukic, ceza sahasına girdi, altıpas önündeki Kramaric'e doğru topu kaldırdı. Kramaric, düzgün bir kafa vuruşu ile topu ağlarla buluşturdu: 1-1.
90+4. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Smolov, dar açısına rağmen çok sert vurdu, kaleci Subasic çift yumrukla topu uzaklaştırdı.
101. dakikada Hırvatistan öne geçti. Sağ kanattan kullanılan kornerde penaltı noktası üzerinde Vida kafayı vurdu, top köşeden ağlara gitti: 1-2.
112. dakikada Rusya çok tehlikeli geldi. Sol kanattan Dzagoev'in kullandığı kornerde kaleci Subasic topu yumrukladı. Ceza sahası ön çizgisi üzerinde topu kontrol eden Kuziaev çok sert vurdu, kaleci Subasic yattı ve golü önledi.
115. dakikada Rusya beraberlik golünü buldu. Dzagoev, Hırvatistan ceza sahası ön çizgisinin hemen önünde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçti. Dzagoev'in altıpas önüne gönderdiği ortada Fernandes iyi yükseldi ve kafa vuruşu ile topu ağlara yolladı: 2-2.
Normal süresi 1-1, uzatma bölümü 2-2'lik eşitlikle tamamlanan karşılaşmada turu atlayan tarafı belirlemek için penaltı atışlarına geçildi.
Rusya'da Dzagoev, Ignashevich ve Kuziaev penaltı atışlarını gole çevirirken, Smolov ve Fernandes penaltı atışını değerlendiremedi.
Hırvatistan'da ise Brozovic, Modric, Vida ve Rakitic atışlarında fileleri havalandırırken, Kovacic penaltı atışında golü bulamadı.
Rusya'ya penaltılarda 4-3'lük üstünlük kuran Hırvatistan, yarı finalde İngiltere ile karşılaşacak. Hırvatistan ile İngiltere arasındaki yarı final mücadelesi 11 Temmuz Çarşamba günü başkent Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda oynanacak.


http://sportrendy.blogspot.com/2018/07/rusya-hrvatistan-2-2-3-4-pen-ozet-izle.html

Stat: Fisht
Hakemler: Sandro Ricci, Emerson de Carvalho, Marcelo van Gasse (Brezilya)
Rusya: Akinfeev, Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Kudriashov, Zobnin, Kuziaev, Samedov (Dk. 54 Erokhin), Golovin (Dk. 102 Dzagoev), Cheryshev (Dk. 67 Smolov), Dzyuba (Dk. 79 Gazinsky)
Hırvatistan: Subasic, Vrsaljko (Dk. 97 Corluka), Lovren, Vida, Strinic (Dk. 74 Pivaric), Rakitic, Modric, Rebic, Kramaric (Dk. 88 Kovacic), Perisic (Dk. 63 Brozovic), Mandzukic
Goller: Dk. 31 Cheryshev, Dk. 115 Fernandes (Rusya), Dk. 39 Kramaric, Dk. 101 Vida (Hırvatistan)
Sarı kartlar: Dk. 35 Lovren, Dk. 38 Strinic, Dk. 103 Vida, Dk. 114 Pivaric (Hırvatistan), Dk. 109 Gazinsky (Rusya)

Potanın Perileri, Kanada'ya Mağlup Oldu

Dünya Şampiyonası Hazırlık Kampı’nın ikinci etap çalışmaları kapsamında, Kanada ile hazırlık maçları oynamak üzere Edmonton kentinde bulunan A Milli Kadın Basketbol Takımı, ev sahibi ekiple oynadığı ikinci hazırlık maçını 73-46’lık skorla kaybetti.


22-30 Eylül tarihleri arasında İspanya’nın Tenerife kentinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımı, ikinci etap çalışmaları kapsamında devam eden Kanada kampındaki ikinci maçında Kanada Milli Takımı’na 73-46’lık skorla mağlup oldu. Sakat ve hasta oyuncular sebebiyle yedi oyuncuyla sahaya çıkan Ay-Yıldızlı ekipte viral enfeksiyon sebebiyle Gizem Başaran, Funda Nakkaşoğlu, Pelin Bilgiç, Cansu Köksal müsabakada yer alamazken, tedavisi devam eden Sevgi Uzun dinlendirildi; ağrılarına rağmen maça çıkan Tilbe Şenyürek de yalnızca ilk yarıda süre alabildi. Bugüne kadarki kamp sürecinde yer alan isimlerden Melis Gülcan ve Melike Bakırcıoğlu ise devam eden tedavileri nedeniyle İstanbul’da kalmıştı.
University of Alberta (UVA) kampüsünde; Türkiye saati ile sabaha karşı 04:00’te oynanan maçta Türkiye adına en skorer isimler; 11 sayı kaydeden Merve Aydın ve 10 sayı atan Asena Yalçın olurken, ev sahibi ekipte Michelle Plouffe 15, Nayo Raincock-Ekunwe 13 sayı kaydetti.
Ribaundlarda 43-21’lik üstünlük kuran, boyalı alandan da yüksek yüzdesiyle dikkat çeken Kanada, ilk beş dakika sonunda 13-5 öne geçti. İlk çeyreği 21-14’lük skorla tamamlayan ev sahibi ekibe Millilerimiz ikinci çeyrekte Asena ve Tilbe’nin sayılarıyla cevap vererek 15. Dakikada skoru 28-22’ye taşıdı. Kalan bölümde hücumda zorlanan Ay-Yıldızlılar’a karşı ribaund avantajını iyi kullanan Kanada, devreyi 40-26 galip tamamladı. İkinci yarıya Merve Aydın’ın skorer oyunuyla iyi başlayan Potanın Perileri, 44-36’yla farkı sekiz sayıya kadar indirdi. 25. Dakikasının 49-36’lık skorla geçildiği maçta kırılma anı, ikinci şans sayıları ile skor üreten Kanada’nın art arda basketler bulduğu bu bölüm oldu. Son periyoda 57-38’lik skor avantajıyla giren ev sahibi ekip, kalan bölümde de üstünlüğünü korudu ve sahadan 73-46 galip ayrıldı.


Edmonton’da yaşayan Türk vatandaşlar, Potanın Perileri’ni Kanada’daki bu maçta da yalnız bırakmadı. Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte millilerin yer aldığı yedek sırasının hemen arkasındaki tribünde konuşlanan çok sayıda taraftar, müsabaka boyunca alkış, tezahürat ve marşlarla Ay-Yıldızlılar’ı destekledi.
A Milli Kadın Basketbol Takımı, 9 Temmuz’da yurda dönecek ve kamp çalışmalarına ara verecek. Dünya Şampiyonası’nın B Grubu’nda Arjantin, Avustralya ve Nijerya ile tur mücadelesi vermeye hazırlanan Potanın Perileri, Temmuz ayında açıklanacak Dünya Şampiyonası aday kadrosuyla 1 Ağustos’ta tekrar bir araya gelecek ve üçüncü etap çalışmaları kapsamında düzenlenecek kondüsyon çalışmaları için Slovenya’ya gidecek.

Tyler Honeycutt yaşamını yitirdi!

Anadolu Efes'in eski basketbolcusu Tyler Honeycutt'ın polisle girdiği çatışma sonucunda hayatını kaybettiği bildirildi.

Los Angeles polis departmanından yapılan açıklamada, 27 yaşındaki basketbolcunun polislere ateş açtıktan sonra Sherman Oaks bölgesindeki bir eve saklandığı, eve giren polisler tarafından da ölü bulunduğu kaydedildi.
Raporlara göre hiçbir polis memuru yaralanmadı. Geri ateş açan polisler, eski Anadolu Efes oyuncusu ile iletişime geçemedi.
Los Angeles Polis Departmanı, Honeycutt'ın polis tarafından vurulmadığını, Honeycutt'ın kendi silahıyla intihar ettiğini açıkladı.
Honeycutt'ın hayatını kaybettiğini oyuncunun menajeri Aaron Mintz de sosyal medya hesabından doğruladı.
Khimki'den açıklama
Bir dönem Anadolu Efes forması da giyen Birleşik Amerikalı forvet Tyler Honeycutt'ın hayatını kaybetmesi üzerine, oyuncunun geçen sezon formasını giydiği Rusya'nın Khimki takımı bir açıklama yayınladı.

Khimki Moskova Kulübü tarafından yapılan açıklamada, Tyler Honeycutt'ın hayatını kaybettiği doğrulanırken, "Tyler Honeycutt vefat etti. Oyuncunun menajeri sayın Aaron Mintz de Honeycutt'ın hayatını kaybettiğini doğruladı. Tyler'ın ailesi ve dostlarına en derin taziyelerimizi gönderiyoruz. Huzur içinde yat Tyler" denildi.
Öte yandan EuroLeague organizasyonunun resmi sosyal medya hesabı üzerinden de Honeycutt'ın sevenlerine başsağlığı dilendi.

Wimbledon'da büyük sürpriz

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da, tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep, üçüncü turda elendi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın altıncı gününde korta çıkan Halep, dünya klasmanında 48. sırada yer alan Tayvanlı Hsieh Su-Wei ile karşılaştı.
Kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğunu geçen ay Fransa Açık'ta yaşayan Rumen tenisçi, 2 saat 20 dakika süren mücadelede rakibine 6-3, 4-6 ve 5-7'lik setlerle 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti.
Tek kadınlarda 11 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber ile 12 numaralı seribaşı Jelena Ostapenko rakiplerini 2-0 mağlup ederek dördüncü tur biletini aldı.
Nadal set vermeden turladı
Tek erkeklerde dünya klasmanının 1 numarası İspanyol Rafael Nadal, üçüncü tur maçında Avustralyalı Alex De Minaur'u 6-1, 6-2 ve 6-4'lük setlerle 3-0 yendi.
5 numaralı seribaşı Arjantinli Juan Martin del Potro da Fransız Benoit Paire'yi 6-4, 7-6 ve 6-3'lük setlerle turnuva dışında bıraktı.

İsveç - İngiltere 0-2 Özet İzle

http://www.trtspor.com.tr/videolar/isvec-ingiltere-ozet-30107.html


İsveç'i deviren İngiltere yarı finalde

Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde İsveç'i Maguire ve Dele Alli'nin kafa golleriyle 2-0 yenen İngiltere, adını yarı finale yazdırdı.


Samara Arena'da oynanan mücadelede İngiltere, 30. dakikada Harry Maguire'in kafa golüyle İsveç karşısında 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı. İngilizler, 59'da Dele Alli'nin kafa golüyle farkı 2'ye çıkardı: 0-2

Kalan sürede başka gol olmadı ve maçı 2-0 kazanan İngiltere yarı finale yükseldi.

İngiltere'nin kalesini koruyan Pickford, karşılaşmada kritik kurtarışlara imza attarak takımının yarı final bileti almasında büyük rol oynadı.

İngiltere, yarı finalde Rusya-Hırvatistan eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Karşılaşmanın 19. dakikasında Sterling'in ayağından açılan topla ceza yayı önünde buluşan Harry Kane'in bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

GOL: 30. dakikada İngiltere öne geçti. Ashley Young'ın sol taraftan kullandığı korner atışında, penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Maguire, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

45. dakikada Henderson'un pasıyla savunmanın arkasına sarkan Sterling, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Olsen'i geçemedi. Topu yeniden önünde bulan İngiliz futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak savunmanın müdahalesiyle kornere gitti.

Maçın ilk yarısı İngiltere'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

GOL: 59. dakikada İngiltere farkı ikiye çıkardı. Lingard'ın sağ taraftan ortasına arka direkte yükselen Dele Alli'nin kafa vuruşunda top filelere gitti: 0-2.


72. dakikada sol taraftan gelişen İsveç atağında ceza alanında topla buluşan Berg'in vuruşunda, kaleci Pickford son anda meşin yuvarlağı üstten kornere çeldi.

Karşılaşmayı 2-0 kazanan İngiltere, 1966 ve 1990'dan sonra tarihinde üçüncü kez turnuvada yarı finale yükseldi.

İngiltere, yarı finalde Rusya-Hırvatistan eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

https://sportrendy.blogspot.com/2018/07/isvec-ingiltere-0-2-ozet-izle.html


Stat: Samara Arena

Hakemler: Björn Kuipers, Sander Van Roekel, Erwin Zeinstra (Hollanda)

İsveç: Olsen, Krafth (Dk. 85 Jansson), Lindelöf, Granqvist, Augustinsson, Larsson, Ekdal, Claesson, Forsberg (Dk. 65 Olsson), Berg, Toivonen (Dk. 65 Guidetti)

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Maguire, Henderson (Dk. 85 Dier), Trippier, Dele Alli (Dk. 77 Delph), Lingard, Ashley Young, Sterling (Dk. 80 Rashford), Kane

Goller: Dk. 30 Maguire, Dk. 59 Dele Alli (İngiltere)

Sarı kartlar: Dk. 87 Maguire (İngiltere), Dk. 88 Guidetti, Dk. 90 4 Larsson (İsveç)

Büyük Britanya'da pole pozisyonu Hamilton'ın


Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 10. yarışı Büyük Britanya Grand Prix'sine Mercedes pilotu Lewis Hamilton ilk sıradan başlayacak.

İngiltere'nin Northamptonshire bölgesindeki 5 bin 891 metrelik Silverstone Pisti'nde 52 tur üzerinden gerçekleştirilecek yarışın sıralama turlarında, Büyük Britanyalı Hamilton, 1.25.892'lik zamanlamasıyla pole pozisyonunun sahibi oldu.

33 yaşındaki Hamilton, Mercedes takımındaki kariyerinde 50. kez pole pozisyonu kazandı.

Ferrari pilotlarından Sebastian Vettel 1.25.936'lık derecesiyle ikinci, takım arkadaşı Kimi Raikkonen ise 1.25.990 ile en iyi üçüncü zamana imza attı.

Avustralya, Bahreyn ve Kanada'da koşulan yarışlarda Ferrari takımının Alman pilotu Sebastian Vettel, Azerbaycan, İspanya ve Fransa'da Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, Çin ve Monaco'da Red Bull-TAG Heuer takımının Avustralyalı sürücüsü Daniel Ricciardo, Avusturya'da ise Ricciardo'nun takım arkadaşı Hollandalı Max Verstappen podyumun zirvesine çıkmıştı.

Büyük Britanya Grand Prix'si yarın TSİ 16.10'da koşulacak.

Fenerbahçe, Wilshere ile anlaşamadı

Fenerbahçe, Jack Wilshere ile anlaşamadı. 26 yaşındaki futbolcunun West Ham United’a transfer olacağı öne sürüldü.  

Fenerbahçe, bir süredir transfer görüşmelerini sürdürdüğü Jack Wilshere ile anlaşma sağlayamadı.
Yıldız futbolcu, kariyerine ailevi nedenlerden dolayı İngiltere’de devam etmek istediğini belirtti.
Bir süre önce İstanbul’a gelen Wilshere, kulüp tesislerini gezmişti. Daha sonra ülkesine dönen 26 yaşındaki futbolcu, karar vermek için zaman istemişti. Wilshere, bu süreçte, “İngiltere ligini seviyorum ancak şartlar uygun olursa yurt dışına çıkabilirim’’ açıklamasında da bulunmuştu.
İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Wilshere, West Ham United’ın teknik direktörü Manuel Pellegrini ile görüştü ve şartlarda anlaşıldı.
İngiliz oyuncunun sağlık kontrollerinin ardından West Ham ile sözleşme imzalaması bekleniyor. 

trtspor.com.tr

Furkan Korkmaz, NBA tarihine geçti

NBA Yaz Ligi'nde Milli basketbolcu Furkan Korkmaz'ın forma giydiği Philadelphia 76ers, Boston Celtics'e 95-89 kaybetti. Korkmaz, karşılaşmada sergilediği performansla NBA Yaz Ligi'nde 40 sayı barajına ulaşan 5'inci basketbolcu oldu.

İlk 5 arasında başladığı karşılaşmada 28 dakika forma giyen Milli basketbolcu, Boston potasına 40 sayı gönderdi. 21 yaşındaki Korkmaz, 14 üç sayılık denemesinin 8'inde başarılı olurken, 6 ribanud, 2 asist ve 1 top çalmalık performans gösterdi.

Tony Parker Charlotte Hornets'te

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden San Antonio Spurs'ta forma giyen Tony Parker, Charlotte Hornets ile anlaştı.

San Antonio Spurs'ten yapılan açılamada, 2001-2018 sezonlarında kulübün formasını giyen Fransız oyun kurucunun kariyerine Charlotte Hornets'ta devam edeceği belirtilerek, bugüne kadar takıma verdiği katkılarından dolayı teşekkür edildi.
Kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan San Antonio Spurs'ün başantrenörü Gregg Popovich, Parker'ın kulüp tarihi için çok önemli bir oyuncu olduğunu vurgulayarak, "Tony'nin Spurs tarihinde yaptıklarını anlatmak için kelimeler yetmez. Henüz daha 19 yaşındayken ilk maçına çıktı ve takımına kendini adayarak, tutkusu ve hırsıyla her maçta bizi etkiledi. 17 yıl boyunca bize yaşattıkların için minnettarız. Charlotte'ta da inanılmaz kariyerini üstün başarılarla sürdürmesini dilerim." ifadelerini kullandı.
ABD basınında yer alan haberlere göre, 36 yaşındaki Tony Parker, efsane basketbolcu Michael Jordan'ın sahibi olduğu Doğu Konferansı ekibi Charlotte Hornets ile iki sezonluğuna 10 milyon dolar değerinde kontrat imzaladı.
NBA'in 2001 draftında San Antonio tarafından ilk tur 28. sırada seçilen Parker, Teksas ekibi ile geçirdiği 17 sezonda 2003, 2005, 2007 ve 2014'te olmak üzere 4 şampiyonluk yüzüğü taktı. Fransız oyuncu, 6 kez all-star seçilmesinin yanı sıra 2007 şampiyonluğunda da "Finallerin MVP'si" unvanının sahibi oldu.

6 Temmuz 2018 Cuma

Brezilya - Belçika 1-2 Özet İzle


http://sportrendy.blogspot.com/2018/07/brezilya-belcika-1-2-ozet-izle.html



Brezilya'yı deviren Belçika yarı finalde

2018 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde Brezilya ile Belçika karşı karşıya geldi.

Kazan Arena'da Sırp hakem Milorad Mazic'in yönettiği mücadelede Belçika, Brezilya'yı 2-1 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.
Mücadelede Belçika, 13. dakikada Fernandinho'nun kendi kalesine attığı golle Brezilya karşısında 1-0 öne geçti. Belçika, 31. dakikada Kevin de Bruyne'ün golü ile soyunma odasına 2-0 üstün girdi. Brezilya, 76. dakikada Renato Augusto'nun attığı golle Belçika karşısında durumu 2-1'e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Belçika adını yarı finale yazdıran taraf oldu.
Belçika, yarı finalde Fransa ile karşılaşacak.

MAÇTAN DAKİKALAR
8. dakikada Neymar'ın sol taraftan kullandığı kornerde, Thiago Silva'nın altıpas içinde diziyle vurduğu top, yan direğe çarpıp oyun alanına döndü. Boşta kalan meşin yuvarlağı kaleci Courtois kontrol etti.
13. dakikada Belçika öne geçti. Sol taraftan Chadli'nin kullandığı kornerde, ön direkte Kompany'nin kafasından seken top Fernandinho'nun omzuna çarparak ağlara gitti: 0-1
31. dakikada Belçika farkı 2'ye çıkardı. Hızlı gelişen atakta Lukaku, kendi yarı sahasından aldığı topla Brezilya kalesine doğru ilerledi. Lukaku, sağ kanattan bindiren Kevin de Bruyne'ün önüne pasını attı. De Bruyne, ceza sahasına girmeden sağ çaprazdan çok sert vurdu ve meşin yuvarlağı köşeden ağlarla buluşturdu: 0-2
37. dakikada gelişen Brezilya atağında Neymar, soldan ceza sahasına giren Marcelo'ya pasını attı. Marcelo'nun altıpas içine gönderdiği top savunmaya çarptı ve kaleye yöneldi. Kaleci Courtois son anda topu kornere çeldi. Paslaşılarak kullanılan kornerde Coutinho, ceza sahası dışından çok sert vurdu. Kaleci Courtois bu şutta da topu kornere gönderdi.
Karşılaşmanın ilk yarısı, Belçika'nın 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
62. dakikada hızlı gelişen Belçika atağında, De Bruyne, Hazard'a pasını attı. Soldan ceza sahasına giren Hazard, ters köşeye şutunu gönderirken, top az farkla yandan auta çıktı.
76. dakikada Brezilya farkı 1'e indirdi. Coutinho'nun sol çaprazdan ceza sahasına yaptığı ortada, Augusto şık bir kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu: 1-2
81. dakikada Brezilya tehlikeli geldi. Coutinho'nun pasıyla Belçika ceza sahası ön çizgisi üzerinde topla buluşan Augusto, uygun pozisyonda şutunu çekti. Top, az farkla yandan dışarıya çıktı.


http://sportrendy.blogspot.com/2018/07/brezilya-belcika-1-2-ozet-izle.html

Stat: Kazan Arena
Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)
Brezilya: Becker, Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo, Paulinho (Dk. 73 Augusto), Fernandinho, Willian (Dk. 46 Firmino), Coutinho, Neymar, Gabriel Jesus (Dk. 58 Douglas Costa)
Belçika: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Fellaini, Witsel, Meunier, Chadli (Dk. 83 Vermaelen), De Bruyne, Eden Hazard, Lukaku (Dk. 87 Tielemans)
Goller: Dk. 13 Fernandinho (Kendi kalesine), Dk. 31 De Bruyne (Belçika), Dk. 76 Augusto (Brezilya)
Sarı kartlar: Dk. 47 Alderweireld, Dk. 71 Meunier (Belçika), Dk. 85 Fernandinho, Dk. 90 Fagner (Brezilya)

Wimbledon beşinci gününde heyecan devam etti

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da, tek erkeklerde son şampiyon ve 1 numaralı seribaşı Roger Federer, dördüncü tura yükseldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın beşinci gününde korta çıkan Federer, dünya klasmanında 64. sırada yer alan Alman Jan-Lennard Struff ile karşılaştı.
İsviçreli tenisçi, toplam 1,5 saat süren maçta rakibini 6-3, 7-5 ve 6-2'lik setlerle 3-0 mağlup etti.
4 numaralı seribaşı Alman Alexander Zverev, ABD'li Taylor Fritz'i 6-4, 5-7, 6-7, 6-1 ve 6-2'lik setlerle 3-2, 8 numaralı seribaşı Güney Afrikalı Kevin Anderson da Alman Philipp Kohlschreiber'i 6-3, 7-5 ve 7-5'lik setlerle 3-0 yenerek tur atladı.
- Serena Williams 4. turda
Wimbledon'da 7 şampiyonluğu bulunan ABD'li Serena Williams, Fransız Kristina Mladenovic'i 7-5 ve 7-6'lık setlerle 2-0 yenerek dördüncü tura yükseldi.
7 numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova, Rumen rakibi Mihaela Buzarnescu'yu 3-6 ,7-6 ve 6-1'lik setlerle turnuva dışında bıraktı.
Tek kadınlarda 9 numaralı seribaşı Venus Williams ile 10 numaralı seribaşı Madison Keys, turnuvaya üçüncü turda veda etti.
Williams, Hollandalı Kiki Bertens'e 2-6, 7-6 ve 6-8'lik setlerle 2-1, Keys de Rus Evgeniya Rodina'ya 5-7, 7-5 ve 4-6'lık setlerle 2-1 mağlup oldu.

Erving Walker Pınar Karşıyaka'da

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, ABD'li oyun kurucu Erving Walker'la anlaştı.

Sezon öncesinde transfer çalışmalarını sürdüren yeşil-kırmızılı ekip, geçen sezonu Demir İnşaat Büyükçekmece'de tamamlayan Walker'la sözleşme imzaladı.
Walker, geçen sezon ligde 18,5 sayı, 5,1 asist ortalamaları yakalamıştı.

PSG, Buffon'u açıkladı

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain, Gianluigi Buffon'u kadrosuna kattığını açıkladı.

Kariyerine Parma'da başlayan, daha sonra transfer olduğu Juventus'ta ise ismini tarihin en iyi kalecilerinin arasına sokan Gianluigi Buffon, Juventus ile olan sözleşmesi sona erdikten sonra Paris Saint-Germain ile anlaşmaya vardı.
PSG'nin sosyal medya hesabından paylaşılan bir video ile Buffon'un imzası duyurulurken, 40 yaşındaki İtalyan eldiven, Fransız ekibi ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.
Futbol kariyerine İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekibi Parma'da başlayan Buffon, 2001'de Juventus'a transfer oldu ve burada futbol tarihine geçecek pek çok başarıya imza attı. 656 karşılaşmada forma giydiği Juventus ile 1 sezonu İtalya İkinci Futbol Ligi (Seri B) olmak üzere 17 yıl geçiren Buffon, 9 Seri A şampiyonluğu yaşadı. 12 kere Seri A'da Yılın Kalecisi seçilen Buffon, 2 kez UEFA Yılın Kalecisi ve 1 kez de UEFA Yılın Futbolcusu ödülünün sahibi oldu.
İtalya Milli Futbol Takımı ile 176 maça çıkan Buffon, bu maçların 77'sinde kalesini gole kapayarak İtalya futbol tarihinde en çok maçta gol yemeyen kaleci olmayı başardı.
Buffon'un kariyerindeki en önemli eksiklik ise UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da 3 imza

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 4 futbolcuyu transfer etti.

Kulübün tesislerinde düzenlenen ve asbaşkan Ünsal Kıraç ile sportif direktör Zafer Aynalı'nın da yer aldığı törende, Osmanlıspor'dan 31 yaşındaki Özer Hurmacı ve Angres'ten 27 yaşındaki kanat oyuncusu Gilles Christ Sunu ile 2'şer, Vitoria Setubal'den 26 yaşındaki Emrah Başsan ile 1+1 ve Karabağ'dan 29 yaşındaki kaleci İbrahim Sehic ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandı.
Ünsal Kıraç, törende yaptığı konuşmada, kulüp olarak transferlere devam ettiklerini söyledi.
Süper Lig'de uzun yıllar oynayan orta saha oyuncusu Özer Hurmacı'nın artık sahaya "Dadaş Özer" olarak çıkacağını kaydeden Kıraç, şöyle konuştu:
"Umuyorum ki Özer, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da büyük başarılara imza atacak. Kendisi, kulübü çok sevdi ve ondan dolayı burayı tercih etti. Kendisine teşekkür ediyorum. Biz de onu çok sevdik. Çünkü onun spordaki ahlaki yapısını, verimliliğini, inatçı kişiliğini, sahada arkadaşlarıyla uyumunu ve hakim bir karakter olarak takıma sahip çıkmasını bizler yeğledik ve Erzurumspor'da böyle bir kişiliğin olmasının gerekliliğine inandık."
Kıraç, Emrah Başsan'ın ise Pendikspor altyapısından çıkıp daha sonra Antalyaspor, Galatasaray ve Vitoria Setubal'de oynadığını hatırlattı.
Emrah Başsan'ın yeteneğinin kendilerine güven verdiğini vurgulayan Kıraç, şunları kaydetti:
"Kendisini ispat etmiş biri. 'Erzurumspor'da forma giymek istiyorum.' dedi. Hatta 25 numara boşsa onu bile istedi. 25 numarayı da özellikle istediği için bundan sonra 'Dadaş Emrah' diyebilirsiniz. Transferimiz hızla devam ediyor. Çalışmalarımızı derinden ve hızla yapmayı amaçlamıştık. Sehic de Bosna Hersek Milli Takımı'nın kalecisi. Umuyorum ki burada çok güzel başarılar yaşayacaktır. Hem kişilik hem de yetenek olarak önemli bir kaleci olduğuna bütün yönetim olarak karar verdik ve huzurlarınıza çıkarmış olduk."
- Yeni transferlerin açıklamaları
Mavi-beyazlı ekibin yeni oyuncularından Özer Hurmacı, transferinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Erzurum'a gelme konusunda karar almasının uzun sürmediğini anlatan Özer, "3-4 yıl boyunca çok başarılı giden bir takımın içine gireceğim. Süper Lig'de de birlikte başarılara imza atacağız diye düşünüyorum. Bu yönde de çalışacağız. İki taraf için de hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.
Orta sahada görev yapan Emrah Başsan ise Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u yeni ve heyecanlı bir ekip olduğu için tercih ettiğini belirterek, "Önemli olan Erzurumspor'u kalıcı hale getirmek ve en güzel şekilde, birinci yılında güzel bir başarı ile bitirmek. Hayatım boyunca sorumluluk almaktan kaçınmadım ve kaçınmam. İnşallah Erzurumspor'a hayırlı olur ve kendi adıma da burada iyi bir çıkış yakalarım." diye konuştu.
İbrahim Sehic ise Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a transferinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
Birçok arkadaşının Erzurum'da mutlu olduğunu ve kendisine de buraya gelmesi konusunda telkinde bulunduğunu aktaran Sehic, "Beni burada çok sıcak karşıladılar. Kendimi evimde gibi hissettim. İnşallah hep birlikte çok büyük başarılara imza atacağız ve bunun çabasını göstereceğiz." şeklinde görüş belirtti.

İlk yarı finalist Fransa

2018 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde Uruguay ile Fransa karşı karşıya geldi.

Nizhny Novgorod Stadı'nda Arjantinli hakem Nestor Pitana'nın yönettiği mücadeleyi Fransa 2-0 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.
Uruguay karşısında ilk yarıyı 40. dakikada Raphael Varane'ın attığı golle 1-0 önde kapatan Fransa, 61. dakikada Antoine Griezmann'ın attığı golle mücadeleden 2-0 üstün ayrıldı.
Fransa, yarı final mücadelesini 10 Temmuz Salı günü saat 21.00'de Saint Petersburg Stadı'nda oynayacak.
Karşılaşmanın 40. dakikasında Fransa öne geçti. Griezmann'ın kulladığı serbest atışta, ceza alanı içinde iyi yükselen Varane kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 0-1
44. dakikada Uruguay beraberliğe çok yaklaştı. Ceza alanında Caceres'in kafa vuruşunda kaleci Lloris topu son anda çeldi. Meşin yuvarlağı önünde bulan Godin'in vuruşunda, top üstten auta çıktı.
Fransa, ilk yarıyı Uruguay karşısında 1-0 önde tamamladı.
61. dakikada Fransa farkı ikiye çıkardı. Tolisso'nun pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Griezmann'ın sert şutunda meşin yuvarlak, kaleci Muslera'nın müdahalesine rağmen ağlara gitti: 0-2
Uruguay'ı 2-0 yenen Fransa, 2006 yılından bu yana ilk kez Dünya Kupası'nda yarı finale yükselme başarısını gösterdi.
http://sportrendy.blogspot.com/2018/07/uruguay-fransa-0-2-ozet-izle.html



Stat: Nizhny Novgorod
Hakemler: Nestor Pitana, Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (Arjantin)
Uruguay: Muslera, Caceres, Godin, Gimenez, Laxalt, Nandez (Dk. 73 Urreta), Torreira, Bentacur (Dk. 59 Rodriguez), Vecino, Suarez, Stuani (Dk. 59 Gomez)
Fransa: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez, Pogba, Kante, Mbappe (Dk. 88 Dembele), Griezmann (Dk. 90 3 Fekir), Tolisso (Dk. 80 N'Zonzi), Giroud
Goller: Dk. 40 Varane, Dk. 61 Griezmann (Fransa)
Sarı kartlar: Dk. 33 Hernandez, Dk. 69 Mbappe (Fransa), Dk. 38 Bentacur, Dk. 69 Rodriguez (Uruguay)

TFF'den VAR kararı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nda ve Spor Toto 1'inci Lig play-off maçlarında Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin kullanılacağını açıkladı.

TFF'nin her sezon öncesi açıkladığı lig statüleri, 2018-2019 sezonu için de resmi siteden duyuruldu. TFF'nin yayınladığı statü kitapçığında, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nun tamamında, Spor Toto 1'inci Lig'de ise yalnızca play-off müsabakalarında uygulanacağı kaydedildi.
TFF'den yapılan açıklamada, "Spor Toto Süper Lig müsabakalarında, Futbol Oyun Kuralları ve bu kurallara dahil edilen VAR Protokolüne uygun olarak çevrimiçi Video Yardımcı Hakem Sistemi kullanılacaktır. Spor Toto 1'inci Lig play-off müsabakalarında, Futbol Oyun Kuralları ve bu kurallara dahil edilen VAR Protokolüne uygun olarak çevrimiçi Video Yardımcı Hakem Sistemi kullanılacaktır" denildi.

Yüzmeyi Yeni Öğreneceklere Öneriler

Yüzmeyi Yeni Öğreneceklere Öneriler...

Yüzme sporu, yer çekimsiz bir alanda vücudun, yere paralel hareket edebildiği özel bir deneyimdir. Yaz tatillerinin en keyifli aktivitelerinin başında gelen yüzme, yeni öğrenmeye başlayanlar için biraz korkutucu olabilir. Yüzmekten korkan kişilerin insan vücudunun suyun üzerinde duracak şekilde yaratıldığını unutmaması gerekir. Akciğerlerin havayla dolu olması nedeniyle suyun üzerinde hiç hareket etmeden durulabilir. Doğal koşullarda suyun üzerinde duramamanızın tek sebebi ise heyecanınıza yenik düşüyor olmanızdır. Boğulma korkusu, kalp çarpıntısı, heyecan gibi etkenler yüzmeyi başarabilme de insanın önündeki engellerden birkaçıdır. Yüzme, biraz cesaret gösterilerek ve pratik yapılarak birkaç gün içinde öğrenilen bir aktivitedir. Yüzmeyi yeni öğrenen kişiler ile su arasında ise farklı bir ilişki başlar. Özellikle çocuklar, yüzmenin dünyada en kolay öğrenilen şeylerden biri olduğunu anlayınca sudan çıkmak istemez.
Cesur Olun ve Kaslarınızı Rahat Bırakın
Yüzmeyi öğrenmenin önündeki en büyük engel insanın kendisidir. Yüzmeye yeni başlayacak yetişkinlerin en temel yapması gereken şeylerin başında korkularını yenmesi gelir. Çocukların ise cesaretlendirilmesi yüzmeyi daha kısa sürede öğrenmelerini sağlar. Yüzmenin temel kuralı dengede kalabilmektir. Vücut anatomisi gereği suyun üzerinde kendi başına hiç hareket etmeden durabilmeniz mümkünken, yeni öğrenmeye başlayan kişiler kaslarını sıkarak bu durumu zorlaştırır. Kasların kasılması ve oksijen almaması su üzerinde dengede durulmasını imkansız hale getirir. Sabırlı ve sakin bir şekilde suyun içinde kasların kontrolünün öğrenilmesi yüzme tüyoları arasında en başta yer alır.
Su içinde batmadan durmayı öğrendikten sonra ise yatay durma üzerinde çalışılır. Yüz bölümü su içinde olacak şekilde yatay durmayı öğrenmek yüzme hareketlerine başlamadan önceki en önemli adımlardan biridir. Suyun içinde denge sağlamak ve yatay durmayı öğrendikten sonra ise hareket aşamasına geçilmelidir. Suda kollar ve bacaklar eş zamanlı bir şekilde kullanılarak yüzülür. Kulaç aşamasına geçmeden önce yüzmede ayakların kullanımının öğrenilmesi ilerleyen süreçlerde büyük kolaylık sağlar. Ayakların ardından kolların da nasıl kullanılacağı öğrenildikten sonra temel öğrenme süreçleri tamamlanır ve artık yüzme gerçekleştirilir.
Isınma Hareketlerinden Yardım Alın
Deniz ya da havuz suyu kasların şişmesine neden olur. Kasların şişmesi; kramp, çabuk yorulma gibi yüzmeyi öğrenme sürecinin önüne engeller çıkarır. Ayrıca ani kramp girmesi su içerisinde panik yapmanıza neden olabilir. Bu gibi sorunlarla karşılaşılmamak için mutlaka havuza ya da denize girmeden önce ısınma hareketleri gerçekleştirilmelidir. 5-10 dakika arasında yapılacak ısınma hareketlerinin ardından suyun içine girerek yavaşça denemelere başlanabilir. Suyun içerisindeyken yaşanabilecek olumsuzlukları kendi kendinize halledebilecek deneyimi kazanana kadar ısınma harekeletlerini ihmal etmemeli ve suyun içerisinde ani hareketlerden kaçınmalısınız.
Bol Antrenman Süreci Hızlandırır
Yüzmeyi yeni öğrenen kişilerin en iyi öğretmeni bol bol antrenman yapılmasıdır. Yüzmek, çocukları ve yetişkinleri, fiziksel ve zihinsel olarak geliştirir. İlk zamanlarda bir öğretmen aracılığıyla temel öğrenme sürecini gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonraları ise bol bol antrenman ile süreci hızlandırabilirsiniz. Bol antrenman, hem yüzme tekniğinin gelişimi hem de kasların güçlenmesini sağlar. Bu şekilde kısa bir zaman diliminde mükemmel bir yüzme stiline sahip olabilirsiniz.
Nefes Kontrolü Sakinleşmenizi Sağlar
Yüzme sporuna yeni başlayanların mutlaka atlamaması gereken aşamalardan biri de nefes kontrolünün öğrenilmesidir. Nefes kontrolü bütün spor dallarında olduğu gibi yüzmede de başta adrenalin ve tansiyonun olmak üzere bütün vücut fonksiyonlarının kontrol altında tutulmasını sağlar. Bunun için yeni öğrenmeye başlayan kişilerin nefes alıştırmalarını ihmal etmemeleri gerekir. Yüzme sırasında doğru nefes alındığında vücut daha az yorulur ve uzun süre öğrenme süreci devam ettirilir.

blog.decathlon.com.tr

Ryan Babel: "Katar değil ama Çin neden olmasın"

Beşiktaşlı futbolcu Ryan Babel, Anderson Talisca'nın ayrılmasının ardından boşalan '10 numara' mevkisinde oynayıp oynayamayacağı sorusuna, "10 numara oynayabilirim" yanıtını verdi.

Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Ryan Babel, siyah beyazlı takımın Slovakya'da kamp yaptığı otelde Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundu.
Takımdan ayrılıp ayrılmayacağı ile ilgili çıkan dedikodulara yanıt veren Babel, "Benim Beşiktaş'la bir sezon daha kontratım var, Beşiktaş'a odaklanmak istiyorum. İlk defa sosyal medyadan paylaşım yapmadım, uzun zamandır kullanıyorum. Fotoğraf paylaşıyorum, videolar paylaşıyorum. Transfer döneminde bir paylaşım yaptıysam, bunun altında bir niyet olması gerekmiyor. Artık insanların da aptalca sorular sormayı bırakması gerekiyor. Diğer kulüplerden ilgi olması, benimle alakalı bir şey değil. Kaldı ki diğer kulüplerden ilgi olması, pozitif bir şey. Demek ki iyi performans gösteriyorum, iyi performanslar ortaya koyuyorum. Zaten futbolun bir parçası transfer dönemi, bu yeni bir şey değil. Bu konuyu çok uzatmamak gerekiyor" dedi.
"Katar bir seçenek değil ama Çin neden olmasın"
İleriki süreçlerde Katar veya Çin gibi liglerde forma giyip giymeyeceği ile ilgili gelen bir soruya yanıt veren Hollandalı futbolcu, "Katar bir seçenek değil ama Çin neden olmasın. Şimdiye kadar birçok ligde oynadım. Çin'den günün birinde bir ilgi gelirse bunu değerlendirmek mantıklı olabilir. Ama ben Çin'e gidiyorum demek de aptallık olur. Çünkü şu anda elle tutulur hiçbir şey yok. Şu anda bildiğim tek şey, Beşiktaş'la bir sezon daha kontratım var. Bu kontratın hattını verip, Beşiktaş'ta daha başarılı olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.
Kampın iyi gittiğine vurgu yapan Babel, "Şimdiye kadar iyi gidiyor, gerçekten yoğun çalışıyoruz. Her gün tempo artırılabilir, bunun için de her şeyi yapıyoruz" diye konuştu.
"Şampiyonluğu kaçırmamızdaki en büyük sebep, gereksiz puan kayıplarıydı"
Beşiktaş'ta Anderson Talisca'nın takımdan ayrılması ile birlikte '10 numara' pozisyonunun boş kalması ve teknik heyetin bu bölgede elinin zayıflaması üzerine yorum yapan Babel, "Bu mevkide oynayabilir misin" sorusuna, "10 numara oynayabilirim" yanıtını verdi.
Şampiyonluğu kaybetmeleri ve sezonu 4'üncü olarak tamamlamalarının nedenlerine değinen Hollandalı yıldız, "En büyük sebep, bazı maçlarda yaptığımız gereksiz puan kayıplarıydı. Bu puan kayıplarını yaparsanız, şampiyonluk şansınız kalmaz. Kapanan takımlara karşı zorlandığımıza katılıyorum. Bu tip maçlar zaten zordur, bu tip maçlarda farklı çözümler üretmeniz gerekir. Biz bu maçlarda ciddi zorluklar yaşadık" dedi.
"Tüm kadronun destek vermesi gerekiyor"
Bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve ligdeki hedeflerinin en yukarısı olduğunu belirten Babel, "Tabii en önemlisi ligdir ama büyük bir takımsanız, hangi ligde olursanız olun, yarıştığınız tüm kulvarlarda şampiyonluğa oynamanız gerekir. Dolayısıyla bizim için ikisi de önemli. Bu sadece 11 oyuncuyla yapılacak bir şey değil. Burada tüm kadronun destek vermesi gerekiyor. Bu noktada teknik kadronun da işi kolay olmayacak. Tüm kadrodan verim alabilecek bir ortam oluşturmaları gerecek. Ama sonuna kadar gitmemiz gerektiği de bir gerçek" diye konuştu.
"Bu sezon geçmişteki performansımın üzerine koymak istiyorum"
Beşiktaş'a geldiği günden bu yana camiadan, Şenol Güneş'ten ve taraftardan büyük bir destek gördüğünü anlatan Ryan Babel, "Öncelikle gerçekten sıkı bir şekilde çalıştım, çünkü yıllar içinde edindiğim deneyimlerden sonra aynı hataları yapmamak için elimden geleni yaptım. Tabii kulüp, hocamız bana büyük bir güven verdi, taraftarımız büyük bir destek verdi. İlk günden bu yana kulübün her aşamasında, her noktasında bu desteği hissettim. Tabii ki inişler çıkışlar oldu ama genel olarak iyi bir performans gösterdiğimi düşünüyorum. Bu sezon da bunun üstüne koymak istiyorum" ifadelerini kullandı.
"Cenk ile bu bağlantıyı yakalamıştık"
Cenk Tosun ile kendisi arasındaki özdeşleşen gol sevincini başka bir oyuncu ile yapıp yapmayacağı sorusuna yanıt veren Babel, "Bunu çok düşünmedim, bağlantıyla ilgili bir şey. Cenk'le bu iletişimi yakalamıştık ve ortaya güzel bir şey çıkmıştı. Bir oyuncuyla o bağlantıyı yakalarsam, bu sevinçler ortaya kendiliğinden çıkar" açıklamasını yaptı.
Tecrübeli oyuncu son olarak Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'nda favorisi olmadığını söyleyerek, "Bence daha çok isteyen, daha kararlı olan ülkeler daha ileri turlara gidebildiler. Bazı ülkeler de güçlü olmalarına rağmen bu isteği sergilemediler ve erken turlarda elendiler. Belirli bir favorim yok Dünya Kupası'nda" dedi ve sözlerini noktaladı.

Mustafa Cengiz: "Asla küçülmeye gidip şube kapatmayacağız"

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, "asla küçülmeye gidip şube kapatmayacağız, tüm olimpik branşlarda şampiyonluk için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Cengiz, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Mustafa Cengiz, beş buçuk ayda 588 milyon TL hasılat elde ettiklerini belirterek, "10 bin TL zarar ettik. İnşallah onu da düzelteceğiz. Bizi bağımsız düşünürseniz, biz kafa kafayayız. İnşallah kara geçeceğiz." dedi.
Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Borç alacak farkı 1 milyar TL. Yaklaşık 200 milyon Dolar. Son 9 yıl amatör şubelere harcadığımız bedel yaklaşık 200 milyon Dolar. Sakın şunu algılamayın. Olimpik dallardaki faaliyetlerimizi terk etmeyeceğiz. Ama doğru harcama için elimizden geleni yapacağız.
13 branşta faaliyet gösteriyoruz. Camianın verdiği kuruşların şampiyonluk yolunda harcanması için de elimizden geleni yapacağız"
Asla küçülmeye gidip şube kapatmayacağız, tüm olimpik branşlarda şampiyonluk için elimizden geleni yapacağız.
 Sosyal medya değer verdiğimiz, takip ettiğimiz bir mecra. Basketbol şubemizle ilgili üzücü şeyler gördük burada. Hakaret, küfür içermeyen her türlü eleştiriye açığız. Yapıcı eleştirilere asla kızmıyoruz. Şunu istiyorum; çifte teyit almadığınız bilgileri yazmayın.
Basketbola 34 milyon TL borcumuz vardı. Yüzde 30-40 kur artışına rağmen şu anda 22 milyon TL borcumuz var. 12 milyon TL ödeme yapmışız. Kadınlar Avrupa şampiyonu, erkekler maalesef kötü sezon geçirdi"
Oktay Mahmuti'ye "devam et" dedik. 1,2 milyon dolar alacağı ücret var. Yüzde 25'inden fazla borcumuz hocaya. İndirim istedik ya da ödeme planı talep ettik. Sevgili hocamız "Hayır, ben elimden geleni yaptım, Galatasaraylı değilim, indirim için nedenim yok" dedi.
Oktay Mahmuti'ye zaten devam etmesini söyledim. Asla ayrılmasını söylemedik, para zaten ödenecek. Sağlam sözleşmesi var, tebrik etmek gerekir. Bizim menajerler bunu başaramamış.
Prandelli'ye ödememiz gereken 2.5 milyon lira borcumuz var.
Ben sevgili Ünal başkanımla ilgili konuşulanlar gibi bir şey söylemedim. O bizim değerli bir başkanımız. Onunla iş konuşmadık. Bize sponsorluk vaadinde bulunmadı.
Salon için sponsor arıyoruz. Arayıp bulacağım bir şey değil. Galatasaray kendi başına bir dünya markasıdır. Sponsor olmak isteyen varsa zaten gelir. Ülkedeki mali sıkıntı ve fanatizm bunu geri itiyor. Rakip taraftarın tepkisinden çekiniyorlar.
UEFA ile imzaladığımız anlaşmada gelir-gider dengesini tutturmak zorundayız. Oyuncu satmadan asla yeni transfer yapamıyoruz.
Sadece kiralık, takas ya da elinde bonservisi olan futbolcu transfer edebiliyoruz.
Donk konusundaki eleştirilere görünen kısmıyla hak veriyorum ancak Finansal Fair Play anlaşmamız nedeniyle sattığımız kadar alabiliyoruz. Bizim gelir gider dengesini tutturma mecburiyetimiz var. Donk, menajerlik bedelini de ücretinin içine gömdü.
Donk için ev kirası, uçak paraları vardı ve yok ettik. Donk ölümüne oynadı, hepiniz gördünüz. Bizden imza parası isteyebilirdi ama istemedi. Florya'ya güvenin. Donk beni görse bu kim diye karıştırabilir.
Ocak ayında Galatasaray'a men geleceğini resmi olarak söyleniyordu. Bu durumu düzelttik. Ben Superman olarak görülmeyi de sevmem. Şansımız da iyi gitti şampiyon olduk. Taraftarımızın desteğini görünce şok oldular. UEFA bunlardan çok etkilendi ve bize saygı duydu.
Yapılanlarla UEFA bize saygı duydu. Tarihinde ilk defa bir kulüp ile ikinci defa yapılandırma anlaşması yaptı. Rakiplerimiz şoka girdi, haklılar. Ben olsam ben de şaşırırım. 12 Haziran'da kapı gibi katılım belgesini aldım, bitti.
Şu anda UEFA çok dürüst, sağlıklı bir kurum. Men gibi tersi bir durumu düşünemiyorum.
"Biz Cavanda'yı 2.4 milyon avroya sattık. Milli problem olmuştu bu oyuncu artık. Nagatomo transferini 5.5 milyondan 2.8'e indirdik. Biz bir çingene pazarlığı daha yaptık ve 2.5 milyon avroya bitirdik."

Ray McCallum Darüşşafaka'da

Darüşşafaka Basketbol Takımı, ABD'li oyun kurucu Ray McCallum'u kadrosuna kattı.

Yeşil-siyahlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Darüşşafaka Basketbol, Birleşik Amerikalı oyun kurucu Ray Michael McCallum’ı bir yıllığına kadrosuna kattı.
Geçtiğimiz sezonu İspanya ACB Ligi’nde Unicaja Malaga forması ile geçiren McCallum, takımının EuroLeague’de oynadığı 30’un maçın 30’unda da sahada yerini alırken maç başına 21.1 dakikada 9.2sayı, 2.3ribaund ve 2.7 asist ortalamalarıyla mücadele etti.
1991 doğumlu oyuncu ACB Ligi’nden önce NBA’de sırası ile Sacramento Kings, Memphis Grizzlies, San Antonio Spurs ve Detroit Pistons formalarını giymişti.
Darüşşafaka Basketbol ailesi olarak yeni oyuncumuza hoş geldin diyor, başarılı bir sezon diliyoruz."

Kiah Stokes Fenerbahçe’de

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, ABD'li pivot Kiah Stokes'u kadrosuna kattı. 


Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Kadın Basketbol Takımımız, New York Liberty’de forma giyen Kiah Stokes’i 3 yıllığına renklerine bağladı.

1 metre 91 santimetre boyunda olan Kiah Stokes bundan sonra Fenerbahçemiz için mücadele edecektir.

Kiah Stokes’e Fenerbahçe’ye hoş geldin diyor, yarıştığı her kulvarda şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızda başarılar diliyoruz.
Fenerbahçe Spor Kulübü
Kiah Stokes
Doğum Tarihi: 30.03.1993
Doğum Yeri: ABD
Boyu: 1.91
Mevkii: Pivot
Başarıları
2015 - WNBA En İyi Çaylak Beşi
2015 - WNBA En İyi İkinci Savunma Beşi
2013 -2014 -2015 NCAA Şampiyonlukları
2017-18 Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi Ribaund Kraliçesi (13.0 rib)"

Fenerbahçe için Yannick Bolasie iddiası

Fenerbahçe transfer çalışmalarını sürdürüyor. Bir çok oyuncuyla görüşmelerini sürdüren sarı lacivertliler, Everton'ın 29 yaşındaki kanat oyuncusu Yannick Bolasie ile ilgileniyor.

Fenerbahçe yönetimi kadroya yeni isimler katmak için çalışmalarına devam ediyor. Bir çok bölgeye transfer yapmak için mesai harcayan Başkan Ali Koç ve Sportif Direktör Damien Comolli, yurtdışından farklı isimlerle görüşmelerini sürdürüyor.
Volkan Demirel ile sözleşme yenilemesi beklenen sarı-lacivertlilerde kaleci transferi için Arsenal'in file bekçisi Ospina'nın adı geçiyor.
Kameni ile yolları ayırmayı planlayan yönetim, Kolombiyalı kaleci için temaslarına devam ediyor..
Sarı-lacivertlilerin gündemindeki bir başka isim ise Everton forması giyen Yannick Bolasie...Yaşadığı sakatlık nedeniyle İngiliz ekibinde fazla şans bulamayan kanat oyuncusu için görüşmelerin devam ettiği öğrenildi.
29 yaşındaki İngiliz futbolcu, geçen sezon 18 maçta 1 gol attı.
Bu arada İngiltere basını, Fenerbahçe'nin gündeminde olan bir başka İngiliz futbolcu Jack Wilshere'in West Ham United ile anlaştığını duyurdu.

Cristiano Ronaldo için kritik gün yarın!

Dünya futbolunda dev bir transfer gerçekleşmek üzere. Juventus'un, Real Madrid'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo ile her konuda anlaştığı öğrenildi.

İtalya basını, Torino temsilcisinin Portekizli yıldız için bir kampanya yürüttüğünü iddia etti.
Çizme basını; ''07.07.CR7'' sloganı ile Juventus'un bu transferi Cumartesi günü açıklamayı planladığını öne sürerken, 100 Milyon avro bonservis bedeli için '100 yılın transferi' vurgusunu yaptı.
Bu dev transfer gerçekleşirse, Ronaldo 3 yıl için 120 milyon avro kazanacak.
Juventus, kadrosuna bir dünya yıldızı katmaya hazırlanırken, bir efsanenin vedasıyla üzülmüştü.
Torino ekibinin tecrübeli eldiveni Giuanluigi Buffon, Paris Saint Germaın ile 1 artı 1 yıllık sözleşme imzalamaya hazırlanıyor.
İtalyan kalecinin Fransız temsilcisiyle her konuda anlaştığı ve resmi imzanın kısa sürede atılacağı iddia edildi.

Fenerbahçe'ye kötü haber

Fenerbahçe'nin transfer için bir süredir görüşmelerini sürdürdüğü Jack Wilshere'den kötü haber geldi. Sky Sports ve Guardian'ın haberine göre, İngiliz yıldızın, Premier Lig ekiplerinden West Ham United ile anlaşmaya vardı.

Sky Sports ve Guardian'da yer alan habere göre, İngiliz yıldız West Ham United'ın teklifini kabul etti.
Arsenal ile sözleşmesi sona eren Wilshere, cumartesi günü Londra ekibinden ayrılmıştı. 

Formula 1'de sıradaki durak Büyük Britanya

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, Büyük Britanya'da yapılacak sezonun 10. yarışıyla sürecek.

İngiltere'nin Northamptonshire bölgesindeki 5 bin 891 metrelik Silverstone Pisti'nde 52 tur üzerinden gerçekleştirilecek yarışın sıralama turları 7 Temmuz Cumartesi günü TSİ 16.00'da başlayacak. Yarış ise 8 Temmuz Pazar günü TSİ 16.10'da koşulacak.
Avustralya, Bahreyn ve Kanada'da koşulan yarışlarda Ferrari takımının Alman pilotu Sebastian Vettel, Azerbaycan, İspanya ve Fransa'da Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, Çin ve Monaco'da Red Bull-TAG Heuer takımının Avustralyalı sürücüsü Daniel Ricciardo, Avusturya'da ise Ricciardo'nun takım arkadaşı Hollandalı Max Verstappen podyumun zirvesine çıkmıştı.
- Pilotlar ve takımlar klasmanı
Formula 1'de Büyük Britanya Grand Prix'si öncesi öncesi pilotlar ve takımlar klasmanınında sıralama şöyle:
Pilotlar klasmanı 
1. Sebastian Vettel (Almanya): 146 puan
2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 145
3. Kimi Raikkonen (Finlandiya): 101
4. Daniel Ricciardo (Avustralya): 96
5. Max Verstappen (Hollanda): 93
Takımlar klasmanı
1. Ferrari: 247 puan
2. Mercedes: 237
3. Red Bull: 189
4. Renault: 62
5. Haas: 49

06-07-08-09 Temmuz 2018 TV'de Spor Ekranı


06 TEMMUZ 2018 CUMA
17:00 Uruguay - Fransa 2018 FIFA Dünya Kupası Çeyrek Final top_futbol TRT 1 , İdman TV
21:00 Brezilya - Belçika 2018 FIFA Dünya Kupası Çeyrek Final top_futbol TRT 1 , İdman TV
07 TEMMUZ 2018 CUMARTESİ
17:00 İsveç - İngiltere 2018 FIFA Dünya Kupası Çeyrek Final top_futbol TRT 1 , İdman TV
17:00 Beşiktaş - BFC Siofok Hazırlık Maçı top_futbol Spor Smart
19:00 İstanbulspor - Fenerbahçe Hazırlık Maçı top_futbol Spor Smart
21:00 Rusya - Hırvatistan 2018 FIFA Dünya Kupası Çeyrek Final top_futbol TRT 1 , İdman TV
08 TEMMUZ 2018 PAZAR
19:00 Beşiktaş - Györi FC Hazırlık Maçı top_futbol Spor Smart
09 TEMMUZ 2018 PAZARTESİ
15:00 Fikstür Çekimi Spor Toto Süper Lig top_futbol Bein Sports 1