TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

16 Temmuz 2022 Cumartesi

Slovenya’yı Geçen 20 Yaş Altı Kız Milli Takımımız A Ligi’ne Yükseldi

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlenen FIBA 20 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası B Ligi’nde mücadele eden Ay-yıldızlılarımız, yarı finalde karşılaştığı Slovenya’yı 60-59'luk skorla mağlup etti.


20 Yaş Altı Kız Milli Takımımız bu sonuçla FIBA 20 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda A Ligi’ne yükselme başarısı gösterdi. Millilerimiz, B Ligi’ndeki final karşılaşmasında 17 Temmuz Pazar günü TSİ 22.00’de İsrail - Karadağ maçının galibiyle karşılaşacak.

Boris Trajkovski Spor Salonu'nda oynanan müsabakanın ilk yarısını Ay-yıldızlılarımız 35-20 geride tamamladı. Normal süre ise 50-50 eşitlikle sona erdi.

20 Yaş Altı Kız Milli Takımımızda Banu Şimşek 15 ve Saliha Mandıracı ile İdil Saçalır 12'şer sayı kaydetti. Slovenya’da ise Manca Vrecer 12 sayıyla oynadı.

20 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız Almanya’yı Mağlup Etti

Karadağ’ın Podgorica şehrinde düzenlenen FIBA 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Ay-yıldızlılarımız, ilk maçında karşılaştığı Almanya’yı 66-65'lik skorla yendi.


20 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız D Grubu’ndaki ikinci maçında 17 Temmuz Pazar günü TSİ 22.00’de Karadağ ile karşılaşacak.

Bemax Arena’da oynanan müsabakanın ilk yarısını millilerimiz 33-25 önde tamamladı.

20 Yaş Altı Erkek Milli Takımımızda Sarper David Mutaf 27 ve Adem Bona 19 sayı kaydetti. Almanya’da ise Elias Baggette 15 sayıyla oynadı.

U21 Kız Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda Üçüncülük Maçı Oynayacak

İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenen U21 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden 21 Yaş Altı Kadın Milli Takımımız, yarı final maçında ev sahibi İtalya’ya 3-2 mağlup oldu ve final şansını yitirdi.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

21 Yaş Altı Kız Milli Takımımız, üçüncülük maçında 17 Temmuz pazar günü TSİ 18.30’da Polonya ile karşılaşacak. Mücadeleyi, CEV YouTube kanalı canlı yayınlayacak.

U22 Erkek Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda Üçüncülük Maçı Oynayacak

Polonya’nın ev sahipliğinde düzenlenen U22 Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden 22 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız, yarı final maçında Fransa’ya 3-2 (25-23, 22-25, 12-25, 25-23, 15-13) mağlup oldu ve final şansını yitirdi.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

22 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız, üçüncülük maçında 17 Temmuz Pazar günü TSİ 18.00’de İtalya-Polonya karşılaşmasının mağlubuyla karşılaşacak. Mücadeleyi, Polonya Voleybol Federasyonu YouTube kanalı canlı yayınlayacak.

Filenin Sultanları final biletini İtalya'ya kaptırdı

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2022 FIVB Milletler Ligi yarı final maçında İtalya'ya 3-0 yenildi. Filenin Sultanları, Sırbistan ile bronz madalya mücadelesine çıkacak. Finale yükselen İtalya ise Brezilya ile altın madalya için kapışacak.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2022 FIVB Milletler Ligi yarı final maçında İtalya'ya ile karşılaştı. Rakibine 3-0 mağlup olan Filenin Sultanları, yarın (17.07.2022) Sırbistan ile bronz madalya mücadelesine çıkacak. Finale yükselen İtalya ise Brezilya ile altın madalya için kapışacak.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Karşılaşmaya blokta etkili başlayan milli takım, üç pas süresini kısa tutarak sayılar üretti. Manşet problemi yaşayan milli takım karşısında İtalya, kolay sayılarla 6-4 öne geçti. Ay-yıldızlı ekibin hatalarından faydalanmaya devam eden İtalya'nın skoru 4-8 yapmasının ardından milli takım başantrenörü Giovanni Guidetti, oyunu mola ile kesti.

Molanın ardından 10-5 geriye düşen Türkiye, ilk teknik molaya da 12-8 geride girdi. Teknik moladan da kötü dönen milli takımda Guidetti, skor 12-17'de yeniden mola aldı. Moladan sonra Meryem Boz ve Elif Şahin ile parkeye çıkan milli takım, oyun kurmakta zorlandığı seti 25-18 kaybetti.

Türkiye, ikinci sete iyi başladı ancak hızlı hücum eden İtalya, skor 3-3'te eşitliği sağladı. Guidetti, basit hatalara devam eden milli takımda oyuna Saliha'nın yerine İlkin Aydın'ı aldı ve Türkiye, skor 11-10'da öne geçti. Milli takımın basit hatalarla sayılar verdiği İtalya, teknik molaya 12-11 önde giren taraf oldu. İlkin Aydın'ın kullandığı servislerden sayılar bulan ay-yıldızlı ekip skor 18-16'da rakibine mola aldırdı. Karşılıklı sayıların ardından uzayan seti, İtalya, 28-26 alarak skoru 0-2 yaptı.

Milli takım, 3. setin başında oyun kurmakta zorlandı ve Guidetti, skor 4-7'de mola aldı. Moladan da kötü dönen ay-yıldızlı ekip teknik molaya 12-8 geride girdi. Ebarar Karakurt'un kullandığı servislerden sayılar bulan milli takım karşısında İtalya, skor 20-21'de oyunu molayla kesti. Milli takımın maç boyunca durdurmakta zorlandığı Egonu'nun smaç servisten aldığı sayıyla İtalya, karşılaşmayı 3-0 kazandı.

Maçın ardından salonu dolduran voleybolseverler milli takımı alkışlayarak sporculara moral verdi.

Ay-yıldızlı ekip, yarın saat 15.00'te 3'üncülük maçında Sırbistan ile karşılaşacak. Filenin Sultanları'nın bronz madalya mücadelesi TRT 1'den canlı yayınlanacak.

Organizasyonda final ise saat 18.30'da İtalya ile Brezilya arasında oynanacak. Voleybolseverler, dev kapışmayı TRT Spor Yıldız'den canlı izleyebilecek. 

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye-İtalya karşılaşmsını tribünde seyircilerle izledi.

Salon: Ankara

Hakemler: Naomi Karina Rene (Arjantin), Taghrid Khattab (Mısır)

Türkiye: Eda Erdem Dündar, Cansu Özbay, Hande Baladın, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, Saliha Şahin (Simge Şebnem Aköz, Meryem Boz, Elif Şahin, İlkin Aydın)

İtalya: Egonu, Bosetti, Chirichella, Orro, Pietrini, Danessi (De Cennaro, Lubian, Gennari, Fersino, Molinov, Bonifacio)

Setler: 18-25, 26-28, 22-25

Süre: 93 dakika (34, 31, 28)

Barcelona, Robert Lewandowski transferini açıkladı

İspanya'nın Barcelona Kulübü, Polonyalı golcü futbolcu Robert Lewandowski'nin transferi için Almanya ekibi Bayern Münih ile prensip anlaşmasına varıldığını açıkladı.

Barcelona Kulübü, 33 yaşındaki Lewandowski'nin sağlık kontrollerinin ardından sözleşme imzalayacağını duyurdu.

Almanya basınında yer alan haberlerde, transferin bonuslarla 50 milyon avro bonservis bedeli karşılığında gerçekleştiği öne sürüldü.

Tecrübeli santrfor, ülkesinde Znicz Pruszkow ve Lech Poznan'da gösterdiği başarılı performansın ardından 2010'da Almanya'nın Borussia Dortmund takımına transfer oldu. Dortmund'da skorer kimliğiyle dikkatleri üzerine çeken Lewandowski, 2014'te sözleşmesinin sona ermesiyle bedelsiz olarak Bayern Münih'in yolunu tuttu.

Lewandowski başarılarla dolu Bayern Münih kariyerinde 8 Almanya Ligi (Bundesliga), 5 Almanya Süper Kupa, 3 Almanya Kupası, birer UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası zaferleri yaşadı.

Bayern Münih formasıyla 375 maça çıkan Polonyalı milli futbolcu, 344 gol attı ve 72 asist yaptı.

FIVB Milletler Ligi’nde İlk Finalist Brezilya

2022 FIVB Kadınlar Voleybol Milletler Ligi'nde Sırbistan'ı 3-1 mağlup eden Brezilya, finale yükselen ilk takım oldu.

Türkiye’nin ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen FIVB Milletler Ligi Finalleri’nde ilk finalist yarı finalde Sırbistan’ı 14-25, 25-18, 26-24 ve 25-19’luk setlerle 3-1 mağlup eden Brezilya oldu.

Brezilya’nın finaldeki rakibi ise Türkiye-İtalya eşleşmesinin galibi olacak.

Sırbistan: 1 - Brezilya: 3

Salon: Ankara

Hakemler: Sumia Myoi (Japonya), Lourdeb Perez Perez (Küba)

Sırbistan: Drca, Lozo, Aleksic, Bjelica, Milenkovic, Stevanovic ( Pusic, Lazovic, Mirkovic, Mihajlovic, Busa, Popovic)

Brezilya: Braga, Da Silva Ana, Nascimento, Bergmann, Gambatto, Silva Carneiro (Araujo, Montibeller, Ratzke, Geraldo, Alexandre)

Setler: 25-14, 18-25, 24-26, 19-25

Süre: 105 dakika (23, 25, 30, 27)

U17 Kız Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası’na Galibiyetle Başladı

Çekya’nın ev sahipliğinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden 17 Yaş Altı Kız Milli Takımımız, ilk maçında Finlandiya’yı 3-2 (23-25, 25-12, 25-13, 21-25, 15-10) mağlup etti.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Millilerimiz, Avrupa şampiyonasında ikinci maçında yarın TSİ 14.30’da İtalya ile karşılaşacak.

Karşılaştırma | Kia Sportage & VW Tiguan

Kia Sportage vs VW Tiguan - Hangisi?

Kia Sportage ve VW Tiguan karşılaştırma konuklarımız.
Kompakt SUV segmentinde yer alan bu ikili ülkemizde sevilen modeller.
Kia Yeni Sportage modelinde oldukça iddialı bir tasarım kullandı. Bu tasarım ya çok beğeniliyor yada hiç beğenilmiyor. VW ise geleneksel tasarım formunu her daim koruyan tarzını Tiguan modelinde de bizlere gösteriyor. Tiguan da bugüne kadar ufak makyajlar ile geldi ama hiçbir zaman Sportage kadar radikal bir tarzı olmadı.
Boyut olarak bakıldığında Sportage, Tiguan dan biraz daha uzun,geniş ve alçak.
İç tasarımlar dada Kia farklılığını VW karşısıında konuşturuyor. Kia Sportage dan inip VW Tiguan a bindiğinizde adeta 10 yıl geriye gidiyorsunuz.
Kia nın kabininni domine eden devasa ekranlar bu otomobile oldukça modern bir hava veriyor. Kalite olarak Kia Sportage, VW Tiguan ile benzer hissiyata sahip. Kabin ergonomisi bakımından eşya gözlerinin hacmi ve konumu, Sportage tarafında daha iyi.
Kia, Sportage da 1.6 dizel ve 1.6 benzin hafif hybrid seçenekler sunarkan,
VW, Tiguan da 1.5 Turbo benzin ve 2 lt dizel motorlar sunuyor.
Kia Sportage vs VW Tiguan ile ilgili diğer detaylar videomuzda sizi bekliyor. İyi seyirler 



Otomobil Dünyam

Avusturya çeyrek final biletini aldı

2022 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası (EURO 2022) A Grubu'nda İngiltere'nin ardından çeyrek final bileti alan takım Avusturya oldu.

İngiltere'nin ev sahipliği yaptığı turnuvanın A Grubu'nda iki karşılaşma oynandı.

Çeyrek finale kalmayı önceden garantileyen İngiltere, gruptaki son maçında Kuzey İrlanda'yı Fran Kirby, Beth Mead, Alessia Russo (2) ve Kelsie Burrows'un kendi kalesine attığı gollerle 5-0 yendi.

Grubun diğer mücadelesinde Avusturya, Norveç'i Nicole Billa'nın kaydettiği golle 1-0 mağlup etti.

A Grubu'nda üçte üç yapan İngiltere 9 puanla lider, Avusturya ise 6 puanla ikinci olarak son 8 takım arasına kaldı. Norveç'in 3 puanla tamamladığı turnuvaya Kuzey İrlanda puansız veda etti.

15 Temmuz 2022 Cuma

Galatasaray Nef, Angelo Caloiaro'yla anlaştı

Galatasaray Nef, Maccabi Tel Aviv'den ABD'li oyuncu Angelo Caloiaro'yu transfer etti.

 Galatasaray Nef Erkek Basketbol Takımı, İtalyan asıllı ABD'li uzun forvet Angelo Caloiaro'yu kadrosuna dahil etti.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Galatasaray Nef, 203 cm boyundaki İtalyan asıllı Amerikalı uzun forvet Angelo Dominik Caloiaro ile 1 yıllık anlaşmaya vardı. Son 4 sezondur Maccabi Tel Aviv forması ile mücadele eden Angelo Caloiaro gelecek sezon parçalı formamız ile kariyerine devam edecek. Oyuncumuza Galatasaray Nef’e hoş geldin diyor, başarılarla dolu sağlıklı bir sezon diliyoruz.

Angelo Caloiaro kimdir?

İtalyan asıllı bir ailenin çocuğu olarak 28 Temmuz 1989’da California’da dünyaya geldi. Eğitim hayatını San Jose de geçirdikten sonra San Francisco Üniversitesi’nde eğitimine ve basketbol kariyerine devam etti. 4 yıl boyunca San Francisco Dons ile NCAA’de forma giydi.

Okul yıllarının ardından kariyerini Avrupa’da sürdürme kararı alan Angelo, Ocak 2013’te Bulgaristan’ın Rilski Sportist takımına transfer oldu. 2013/14’te Bundesliga takımlarından Mittelduutscher BC’ye imza attı. Dikkat çekici performans ile Bundesliga All-Star maçında forma giydi. Sezonu 12 sayı 6.8 ribaunt ortalaması ile tamamladı ve 2014/15 sezonunda bir başka Alman ekibi Bonn ile imzaladı.

2015-2016 sezonunu İspanya’nın Obradoria takımında geçiren oyuncumuz, 2016/17 sezonu başında rotasını Türkiye’ye çevirerek Büyükçekmece’ye transfer oldu. Basketbol Süper Ligi’nde forma giydiği 30 maçta 11.9 sayı, 6.5 ribaunt ortalamaları yakaladı ve bu başarılı performansı ile 2017/18 sezonu başında ligimizin güçlü ekiplerinden Banvit’e transfer oldu. Takım olarak gösterdikleri başarılı performans ile BCL’de çeyrek final, BSL’de ise Fenerbahçe’ye karşı play-off yarı finali oynadılar. 35 maçta 13.1 sayı, 5.9 ribaunt, 1.8 asist ve 1.2 top çalma istatistikleri yakaladı. Play-off yarı finalinde Fenerbahçe’ye karşı oynadıkları ilk maçta bulduğu 29 sayı ile sezonun en iyi maçını oynadı.

Bandırma’da da yükselen performansın sürdüren Angelo Caloiaro, 2018’de Maccabi Tel Aviv’e transfer oldu. 2018/2022 yılları arasında başarı ile giydiği Maccabi forması ile 116 EuroLeague maçına çıktı ve 5.4 sayı, 3.6 ribaunt 1.4 asist ortalamaları ile oynadı.

Profesyonel Kariyeri
2013   Rilski Sportist
2013–2014    Mitteldeutscher BC
2014/15    Bonn
2015/16    Obradoiro
2016/17    Büyükçekmece
2017/18    Banvit
2018/22    Maccabi Tel Aviv

Almanya’yı Mağlup Eden Milliler Yarı Finalde

Kuzey Makedonya'da düzenlenen FIBA 20 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası B Ligi'nde mücadele eden 20 Yaş Altı Milli Takımı, çeyrek finalde Almanya'yı 68-62'lik skorla yendi.

Başkent Üsküp’teki Boris Trajkovski Spor Salonu'nda oynanan müsabakanın ilk yarısını 37-29 üstün tamamlayan milliler, karşılaşmayı da 68-62 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

20 Yaş Altı Kız Milli Takımımız yarı finalde 16 Temmuz Cumartesi günü TSİ 19.45’te Slovenya ile karşılaşacak.

20 Yaş Altı Kız Milli Takımımızda Sude Yılmaz 15 ve Arifecan Vardar 10 sayı kaydetti. Almanya’da ise Luisa Nufer 16 sayıyla oynadı.

Kadınlar EuroCup’ta 2022-2023 Sezonu Kura Çekimi Düzenlendi

 

Kadınlar EuroCup’ta 2022-2023 sezonu kura çekimi Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirildi. Kura çekiminin ardından normal sezonda mücadele etme hakkı kazanan takımlar 4'erli 12 gruba ayrıldı.


Temsilcilerimizden Galatasaray C Grubu'nda, OGM Ormanspor D Grubu'nda, Bursa Büyükşehir Belediyespor ve Nesibe Aydın E Grubu'nda yer aldı.

Elemelerde Yunanistan'ın Dafni Agiou Dimitriou takımıyla eşleşen Hatay Büyükşehir Belediyespor, turu geçmesi halinde yoluna B Grubu'nda devam edecek.

Kadınlar EuroLeague’de gruplara kalmak için mücadele eden BOTAŞ, eleme grubunu ikinci sırada tamamlaması halinde B Grubu'nda, üçüncü olması durumunda F Grubu'nda yer alacak.

Coğrafi yakınlık kriterlerine göre ayrılan iki konferanstaki gruplar şöyle oluştu:
1. Konferans:
A Grubu: AZS UMCS Lublin (Polonya), Panathinaikos AC (Yunanistan), Elemelerden gelecek 2 takım
B Grubu: NKA Universitas PEAC (Macaristan), Beroe Stara Zagora (Bulgaristan), Elemelerden gelecek 2 takım
C Grubu: Galatasaray, Enea Gorzow (Polonya), Piestanske Cajky (Slovakya), Elemelerden gelecek takım
D Grubu: OGM Ormanspor, VBW Arka Gdynia (Polonya), FCC UAV Arad (Romanya), Elemelerden gelecek takım
E Grubu: Bursa Büyükşehir Belediyespor, Nesibe Aydın, Elemelerden gelecek 2 takım
F Grubu: Uni Gyor (Macaristan), Maccabi Bnot Ashdod (İsrail), Kibirkstis (Litvanya), Elemelerden gelecek takım

2. Konferans:
G Grubu: BCF Elfic Fribourg (İsviçre), Basket Namur Capitale (Belçika), SL Benfica (Portekiz), Basket T71 Diddeleng (Lüksemburg)
H Grubu: Umana Reyer Venezia (İtalya), Rutronik Stars Keltern (Almanya), Movistar Estudiantes (İspanya), Elemelerden gelecek takım
I Grubu: Mithra Castors Braine (Belçika), Cadi La Seu (İspanya), Casademont Zaragoza (İspanya), Elemelerden gelecek takım
J Grubu: La Roche Vendee BC (Fransa), London Lions (Büyük Britanya), Elemelerden gelecek 2 takım
K Grubu: LDLC Asvel Feminin (Fransa), Zabiny Brno (Çekya), DK Euskotren (İspanya), Elemelerden gelecek takım,
L Grubu: Flammes Carolo Basket (Fransa), KP Brno (Çekya), UFAB 49 (Fransa), ZKK Ragusa (Hırvatistan).

FIBA Kadınlar EuroLeague'de Gruplar Belli Oldu! İşte temsilcilerimizin rakipleri...

FIBA Kadınlar EuroLeague'de 2022-2023 sezonu kuraları çekildi.

Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirilen kura çekimine göre Fenerbahçe Safiport, A Grubu'nda, ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi de B Grubu'nda mücadele edecek.

Eleme maçları oynayacak BOTAŞ ise Macaristan'ın DVTK Hun-Therm Miskolc ve İsrail'in Elizur Landco Ramla takımlarına karşı gruplara kalmak için çaba harcayacak.

BOTAŞ, eleme grubunun lideri olması halinde normal sezonda B Grubu'nda, elenmesi halinde Kadınlar EuroCup'ta mücadelesine devam edecek. Eleme karşılaşmaları, 11-13 Ekim'de oynanacak.

BOTAŞ'ın yanı sıra Villeneuve d’Ascq-LM (Fransa), Spar Girona (İspanya), DVTK Hun-Therm Miskolc (Macaristan), Virtus Segafredo Bologna (İtalya), ACS Sepsi-SIC (Romanya), Olympiakos (Yunanistan), Elizur Landco Ramla (İsrail) ve Kızılyıldız (Sırbistan) ise eleme maçları oynayacak.

Kura çekiminin ardından gruplar şöyle oluştu:

A Grubu: Fenerbahçe Safiport, ZVVZ USK Prag (Çekya), Bourges Basket (Fransa), Valencia BC (İspanya), Atomeromu KSC Szekszard (Macaristan), BC Polkowice (Polonya), Virtus Segafredo Bologna (İtalya), Elemelerden gelecek takım

B Grubu: ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Sopron Basket (Macaristan), Perfumerias Avenida (İspanya), Beretta Famila Schio (İtalya), Basket Landes (Fransa), Kangoeroes Basket Mechelen (Belçika), Elemelerden gelecek 2 takım.

Modern EuroLeague tarihinin en iyisi kim?

Galibiyet oranı, şampiyonluk sayısı gibi matematiksel veriler yerine takımların maksimum güçlerindeki yıllarını kıyaslayıp, EuroLeague tarihinin en iyi ekibinin kim olduğu sorusuna cevap vermeye çalışalım...

Modern Euroleague bilindiği üzere 2001 yılından bu yana A lisansına sahip kulüpler tarafından bir şirket çatısı altına alınmış ve bu şirket de objektif rekabeti sağlamak adına çoğunluğun seçtiği bir kişi tarafından yönetilmekte.

Bu yazıda galibiyet oranı, şampiyonluk sayısı gibi matematiksel veriler yerine takımların maksimum güçlerindeki yılları kıyaslamaya çalıştım.

Veriler üzerinden küçük bir bilgi vermekte fayda var, modern Euroleague'de kupa sayısı en fazla takımlar 4 ile Panathinaikos ve CSKA Moskova.

Her ne kadar Avrupa kupaları basketbolda 2000'li yıllara gelene kadar, günümüzden farklı olarak Yugoslav kulüplerinin hegemonyasında geçtiyse de rüzgar 2000'li yılların başından itibaren kulüplerin yaptığı ekonomik atılımlarla birlikte daha çok Yugoslav kökenli oyuncu veya koçların hükmettiği diğer Avrupa ülkelerinin kulüplerinden yana esmeye başladı.

Bu anlamda Türk basketbolseverler olarak ''taraflı'' bir şekilde modern Euroleague basketbol tarihini yorumlayacak olursak; en şanslı kesimin 95 sonrası doğan Z kuşağının olduğunu söylemek çok da zor değil.

Öyle ki 2001-2010 arasında sadece temsilcimiz Efes Pilsen iki defa final-four görmüş, her ikisinde de o dönemin devleri tarafından yarı finalde elenmişti. Ardından geçen yıllar içerisinde her ne kadar 2007'de Fenerbahçe Ülker örneğinde olduğu gibi Türk basketbolu çırpınışlarda bulunsa da bu ivme çeyrek finalden öteye asla geçemedi. Final-Four'larını evden çok da heyecanlamadan izlediğimiz bu turnuva; 2015'ten itibaren bizim temsilcilerimiz açısından oldukça heyecan verici seviyelere geldi.

Avrupa devlerinin kıyasıya çarpıştığı bu turnuvada geçen 20 yılda (iptal edilen 2020 sezonu hariç) en iyileri sizler için derledik:

5) 2007 Panathinaikos

2000-2010 arasında şüphesiz en baskın ve en uzun soluklu başarılarından birine yoncalar imza attı. Ancak 2007 sezonu öyle bir sezon ki; hem Panathinaikos üstüste dördüncü finalini kazandı, hem de efsane koç Zeljko Obradovic altıncı kupasını kazanarak hala kırılamayan gelmiş geçmiş en çok kupa kaldıran koç ünvannı aldı.

Mike Batiste- Becirovic ve Diamantidis ekseninde yerleştirdikleri hızlı pick and roll hücumları ile rakiplerinin başını döndüren yeşil beyazlı ekip, şüphesiz ki herkese tadı damakta bırakan bir oyun izletti. 2006 yılında yarı finalde ABD rüya takımını yenen Yunanistan 'ın en önemli parçası ve Dünya basketbol tarihinin en iyi oyuncularından olan Dimitris Diamantidis önderliğinde turnuvayı sürklase eden Panathinaikos, 2007 yılında net bir şampiyonluk alarak kendi evinde muhteşem bir şampiyonluğa da imza atmış oldu.

4) 2018 Real Madrid 

2015, 2016 ve 2017 ile birlikte üstüste 4. final-four'unu gören Obradovic önderliğindeki temsilcimiz Fenerbahçe, o sene hatırlayacağımız üzere grup aşamalarını lider geçmişti. Ancak şu an NBA' i kasıp kavuran yıldız guard Luka Doncic henüz 18 yaşında geçirdiği bu efsanevi sezonu, finalde temsilcimizden 2017 yarı finalinin rövanşını alarak taçlandırmış oldu. Gösterdiği bu performans sonrası NBA kapıları sonuna kadar açılan genç Sloven oyuncu hala dünyanın sayılı guardları arasında gösterilmektedir.

3) 2004 Maccabi Tel Aviv

Euroleague tarihinin üstüste iki şampiyon olma ünvanını ilk defa elde eden takım İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv oldu. Efsanevi koçları Pini Gershon'un yönettiği sarı lacivertli ekip; finalde eşi benzeri görülmemiş bir galibiyet alarak, kendi seyircisi önünde şampiyonluğa uzandı. İtalyan temsilcisi Skipper Bologna'yı 118-74 gibi tarihi bir rekorla geçen İsrail temsilcisi, başta Saras Jasikevicius, Anthony Parker ve Nicola Vujcic önderliğinde Avrupa'nın en korkulu ve baskın takımlarından biri haline geldiler.

2) Fenerbahçe Ülker

2007 yılından bu yana artırdıkları bütçeye rağmen istedikleri başarıyı bir türlü yakalayamayan temsilcimiz Fenerbahçe, 2014 yılında Avrupa basketbolunun dehası Obradovic'i takımın başına getirerek hem kendi tarihi hem de ülkemiz basketbolu için önemli bir hamle yapmış oldu. Öyle ki Fenerbahçe ile (Ülker Spor ile birleştikten sonraki dönem ele alınmıştır) henüz ikinci senesinde final-four gören Sırp koç, 2016 yılında Euroleague finalleri tarihinin en şaibeli kararlarından biri ile finalde Cska Moskova'ya kaybetmişti.

2017 yılında ise Bogdan Bogdanovic - Ekpe Udoh - Jan Vesely - Luigi Datome gibi isimlerle çok ama çok güçlü bir yapıya bürünen sarı lacivertli temsilcimiz, Euroleague tarihinin en rahat final-four'larından birini bizlere izletti. Kendi evinde olmamızın avantajını çok iyi kullanan sarı lacivertli temsilcimiz 2017'deki prime dönemindeki performansı ile gelmiş geçmiş en iyiler arasında çok rahat yer buldu diyebiliriz.

1) 2020-2021 Anadolu Efes 

2018 yılının devre arasında takımın kıdemli hocası Ergin Ataman' ı takımın başına getiren temsilcimiz Anadolu Efes, sezonu o sene son sırada bitirerek tarihinin en kötü sezonunu geçirmişti. Koç Ataman’ın kurduğu yeni nesil pace and space oyun tarzını ilk defa yerleştirmeye çalıştığı 2019 yılında çok uzun yıllar sonra final-four gören lacivert beyazlı temsilcimiz, verdiği emeklerin karşılığını ancak 2021'den itibaren alabildi.

Öyle ki 2020 yılında içeride ve dışarıda neredeyse tüm maçları 20 sayı üzeri farklarla kazanan temsilcimiz, korona virüs salgını sonrası ligin iptal edilmesiyle o sene haksız bir şekilde hazırlıklarının karşılığını alamamıştı. 2021 yılında her ne kadar sezona istediği ritimde girmese de Anadolu Efes, sezonun ortalarına doğru tekrardan eski formuna döndü ve tarihinin ilk Euroleague şampiyonluğunu elde etti.

Euroleague tarihindeki sayı rekorlarını üstüste kırmayı başaran Shane Larkin gibi bir yıldıza, Sırp basketbolunun asist kralı Micic de eklenince tabiki tarihin rakibi en çaresiz bırakan takımlarından biri ortaya çıkmış oldu. Alışılmış Avrupa basketbolundan ziyade hızlı hücumlar üzerine orijinal bir oyun karakterine sahip olan Anadolu Efes'in üstüste şampiyon olma serisi daha kaç sezon devam eder bilinmez ama yeni sezonda yaptığı eklemeler ile rakiplerine şimdiden gözdağı verdiği de, şüphesiz ki bir gerçek.

Her nasıl ki 2000-2010 arasında Yunan temsilcileri üstüste şampiyonluklar alıp ligi domine ettiği bir gerçekse; şu da bir gerçek ki 2015 ve sonrasında da bizim hükümranlığımız mevcut. Üstüste finale çıkma rekorunu 6'ya çıkararak Yunanlıların elinden alan temsilcilerimiz, umarız yeni sezonda da bu geleneği devam ettirerek Avrupa' da korkulan ekiplerin başında olmaya devam ederler.

Kaynak : Akın Taş / TRT SPOR

Fenerbahçe'nin UEFA listesi belli oldu! İşte Fenerbahçe'nin UEFA'ya gönderdiği 25 kişilik kadro...

Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev maçı için UEFA'ya gönderdiği listede transfer görüşmelerini sürdüren Kim Min Jae ile Gustavo, Tisserand, Meyer, Samatta, Caulker, Lemos, Nazım ve Tiago Çukur yer almadı.

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2'nci ön eleme turunda karşılaşacağı Dinamo Kiev maçı öncesinde UEFA'ya gönderdiği isim listesi belli oldu.

Sarı-lacivertli ekibin listesinde; Kim Min Jae, Tisserand, Gustavo, Samatta, Lemos, Caulker, Meyer, Nazım Sangare, Çağtay Kurukalıp ve Tiago Çukur yer almazken yeni transferlerden Arao, Lincoln, Joshua King, Emre Mor ve Bruma dahil edildi.

Sarı lacivertlilerin Dinamo Kiev kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleci: Altay Bayındır, Ertuğrul Çetin

Defans: Serdar Aziz, Filip Novak, Attila Szalai, Bright Osayi-Samuel, Ferdi Kadıoğlu, Burak Kapacak

Orta saha: Willian Arao, Mert Hakan Yandaş, Dimitris Pelkas, İrfan Can Kahveci, Lincoln Henrique, Arda Güler, Miha Zajc, Miguel Crespo, İsmail Yüksek, Emre Mor, Bruma, Muhammed Gümüşkaya, Diego Rossi

Forvet: Mergim Berisha, Serdar Dursun, Enner Valencia, Joshua King

15-16-17-18 Temmuz 2022 TV'de Spor Ekranı

 




15 TEMMUZ 2022 CUMA


18:00
Medipol Başakşehir - Konyaspor
Hazırlık Maçı top_futbol TRT Spor
19:00
Dünya Atletizm Şampiyonası


TRT Spor Yıldız
22:00
Kuzey İrlanda - İngiltere
2022 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası top_futbol TRT Spor

16 TEMMUZ 2022 CUMARTESİ


03:00
Dünya Atletizm Şampiyonası


TRT Spor Yıldız
15:00 Sırbistan - Brezilya
FIVB Voleybol Milletler Ligi Yarı Finaller top_voleybol TRT Spor Yıldız
16:00 Superbike Dünya Şampiyonası


TRT Spor
17:15 Superbike Dünya Şampiyonası


TRT Spor
18:00 Akbalık Yağlı Güreşleri


TRT Spor Yıldız
18:30 Türkiye - İtalya
FIVB Voleybol Milletler Ligi Yarı Finaller top_voleybol TRT 1
19:00 Trabzonspor - Slovacko 
Hazırlık Maçı top_futbol A Spor
20:00 Dünya Atletizm Şampiyonası

TRT Spor Yıldız
22:00 Danimarka - İspanya
2022 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası top_futbol TRT Spor

17 TEMMUZ 2022 PAZAR


03:00
Dünya Atletizm Şampiyonası


TRT Spor Yıldız
14:30 Superbike Dünya Şampiyonası

TRT Spor
15:00 Türkiye - Sırbistan FIVB Voleybol Milletler Ligi 3.lük Maçı top_voleybol TRT 1
16:00 Superbike Dünya Şampiyonası

TRT Spor
18:30 İtalya - Brezilya FIVB Voleybol Milletler Ligi Final
top_voleybol TRT Spor Yıldız
19:00 Club Brugge - Gent
Belçika Süper Kupası top_futbol Türkmen Sport
19:00 İsviçre - Hollanda
2022 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası top_futbol TRT Spor
20:30 Dünya Atletizm Şampiyonası

TRT Spor Yıldız

18 TEMMUZ 2022 PAZARTESİ


03:05
Dünya Atletizm Şampiyonası


TRT Spor Yıldız
19:30 Dünya Atletizm Şampiyonası

TRT Spor Yıldız
22:00 İtalya - Belçika
2022 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası top_futbol TRT Spor

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 1. eleme turu tamamlandı

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 1. eleme turu rövanş karşılaşmaları oynanan 29 maçla tamamlandı.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasının 1. eleme turunda 29 maç yapıldı.

Rövanş maçlarının ardından Liepaja, Riga (Letonya), Shkendija (Kuzey Makedonya), Lechia Gdansk, Pogon Szczecin (Polonya), Vikingur, B36 Torshavn (Faroe Adaları), Tuzla City (Bosna Hersek), Seinajoen, Kuopion (Finlandiya), Paide (Estonya), Milsami, Petrocub (Moldova), Ruzomberok, Dunajska Streda (Slovakya), Gzira United, Hamrun Spartans (Malta), Newtown (Galler), Sligo Rovers (İrlanda Cumhuriyeti), Olimpija Ljubljana, Mura (Slovenya), Buducnost Podgorica (Karadağ), Saburtalo (Gürcistan), Tre Fiori (San Marino), St Joseph's (Cebelitarık), Dinamo Minsk (Belarus), Laçi (Arnavutluk), Breidablik (İzlanda) ve Crusaders (Kuzey İrlanda) rakiplerini geçerek 2. eleme turuna kaldı.

Ligde 2. eleme turu ilk maçları 19-20-21 Temmuz, rövanşları ise 26-27-28 Temmuz'da oynanacak.

14 Temmuz 2022 Perşembe

Fenerbahçe ile Rennes, Kim Min-Jae için el sıkıştı

Fenerbahçe’de mevcut kadrodan önemli bir ayrılık için geri sayım sürüyor. Sarı-lacivertli ekip, Fransa Ligue 1 ekibi Rennes ile Kim Min Jae’nin transferi konusunda anlaşma sağladı. 

Fenerbahçe’de Kim Min Jae ile ayrılık aşamasına gelindi. Rennes Kulübü, Güney Koreli stoperin 20 milyon euroluk serbest kalma bedelini ödemeyi kabul etti.

Fransız ekibi, başarılı savunmacı ile sözleşme şartlarını görüşüyor. Rennes’in bu transferi kısa süre içinde resmiyete kavuşturmak istediği öğrenildi.

Napoli'den yeni bir hamle gelebilir

Öte yandan daha önce Fenerbahçe’ye serbest kalma maddesinin altında bir bedel teklif eden İtalya Serie A takımı Napoli'nin ise son anda yeni bir adım atabileceği belirtiliyor.

İtalyan temsilcisinin serbest kalma bedelini ödemeyi kabul etmesi halinde Kim Min Jae’nin sürpriz bir şekilde rotasını Napoli’ye çevirebileceği öğrenildi.

Güney Koreli futbolcunun geleceğinin kısa süre içinde netleşmesi bekleniyor.

Gelişme üzerine Fenerbahçe’nin de stoper mevkisine takviye arayışlarını hızlandırdığı gelen haberler arasında.

Geride kalan sezon Fenerbahçe'de 40 maça çıkan 25 yaşındaki Güney Koreli stoper, 1 gol kaydetti.

Kaynak : TRT SPOR

Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde Üst Üste 4. Kez Yarı Finalde

2022 FIVB Milletler Ligi çeyrek final maçında Tayland'ı 3-1 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, adını yarı finale yazdırdı. Filenin Sultanları, yarı finalde İtalya ile karşılaşacak.

Türkiye’nin ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen FIVB Milletler Ligi Finalleri’nde mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız, çeyrek final maçında Tayland’ı 3-1 mağlup ederek üst üste 4. kez adını yarı finale yazdırdı.

Filenin Sultanları’nda Ebrar ve Eda 17, Zehra 14, Hande ve Saliha 10, Cansu 6 sayıyla galibiyet katkı sağladı.

Mücadelede voleybol severler milli takımımızı yalnız bırakmadı. Ankara Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi 12,000 kişi izledi.

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, FIVB Başkanı Ary Graça, CEV Başkanı Aleksandar Boricic, FIVB Genel Direktörü Fabio Azevedo, Volleyball World CEO’su Finn Taylor tribünden izledi.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın yarı finaldeki rakibi ise İtalya oldu. Türkiye-İtalya yarı final karşılaşması 16 Temmuz cumartesi günü 18.30’da oynanacak. Mücadeleyi TRT 1 naklen yayınlayacak.

TÜRKİYE-TAYLAND: 3-1
SALON: Ankara Spor Salonu
HAKEMLER:Sumie Myoi (Japonya), Noemi Karina Rene (Arjantin)
TÜRKİYE: Cansu, Hande, Zehra, Ebrar, Saliha, Eda, Simge (L) (Meliha, Elif, Meryem)
TAYLAND: Pornpun, Moksri, Jarasporn, Pimpichaya, Ajcharaporn, Hattaya, Piyanut (L) (Kaewkalaya, Supattra (L), Thanacha, Sirima, Sasipapro)
SETLER: 23-25, 25-15, 25-18, 25-21
SÜRE: 1 saat 41 dakika (25′,27′,23′,26′)


U21 Kadın Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda Yarı Finalde

İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenen U21 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden 21 Yaş Altı Kadın Milli Takımımız, üçüncü maçında Danimarka’yı 3-0 mağlup etti.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Grubunu 2 galibiyet 1 mağlubiyetle ikinci sırada tamamlayan millilerimiz yarı finale yükseldi. 21 Yaş Altı Kadın Milli Takımımız, yarı finalde 16 Temmuz cumartesi günü TSİ 18.30’da Sırbistan veya İtalya ile karşılaşacak. Mücadeleyi, İtalya Voleybol Federasyonu YouTube kanalı canlı yayınlayacak.

FIVB Milletler Ligi’nde Üçüncü Yarı Finalist İtalya Oldu

2022 FIVB Kadınlar Voleybol Milletler Ligi çeyrek final mücadelesinde Çin'i 3-1 mağlup eden İtalya, yarı finale yükseldi.

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen FIVB Milletler Ligi Finalleri’nde üçüncü yarı finalist 25-22, 25-19, 24-26 ve 25-22’lik setlerle Çin’i 3-1 mağlup eden İtalya oldu.

İtalya’nın yarı finaldeki rakibi ise Türkiye-Tayland eşleşmesinin galibi olacak.

Salon: Ankara

Hakemler: Joo-Hee Kang (Güney Kore), Nurper Özbar (Türkiye)

İtalya: Bosetti, Chirichella, Orro, Sylla, Danesi, Egonu (De Gennaro, Lubian, Pietrini, Malinov)

Çin: Diao, Wang Yunlu, Wang Yuanyuan, Gong, Li, Yuan Xinyue (Wang Weiyi, Ding, Chen, Jin, Ni)

Setler: 25-22, 25-19, 24-26, 25-22

Süre: 101 dakika (25, 22, 30, 24)

Willian Arao resmen Fenerbahçe'de

Fenerbahçe, Brezilyalı futbolcu Willian Arao ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Brezilyalı futbolcu Willian Arao'yu kadrosuna kattı. Brezilyalı oyuncu, kendisini 2+1 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Willian Arao'ya 'Ailemize hoş geldin' diyor; Fenerbahçemiz ile nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen imza töreninde yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki'nin de bulunduğu aktarıldı.

2016 yılından beri Flamengo forması giyen 30 ya

U22 Erkek Milli Takımımız Avrupa Şampiyonasında Yarı Finalde

Polonya’nın ev sahipliğinde düzenlenen U22 Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden 22 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız, üçüncü maçında Karadağ’ı 3-0 mağlup etti.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Grubunu 2 galibiyet 1 mağlubiyetle ikinci sırada tamamlayan millilerimiz yarı finale yükseldi. 22 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız, yarı finalde 16 Temmuz cumartesi günü TSİ 18.30’da Fransa ile karşılaşacak. Mücadeleyi, İtalya Voleybol Federasyonu YouTube kanalı canlı yayınlayacak.

Mesut Özil: "Hedefim sadece huzurlu olmak ve futbol oynamak"

Medipol Başakşehir, yeni transferi Mesut Özil için imza töreni düzenledi. Özil, "Bir Fenerbahçeli olarak, Fenerbahçe haricinde bir kulübe gidebilirdim. O da Başakşehir'di. Hedefim sadece futbol oynamak" ifadelerini kullandı.

Medipol Başakşehir, Fenerbahçe'den ayrılan Mesut Özil'i 1 yıllığına kadrosuna kattı.

İmza töreninde konuşan Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Mesut Özil'i Başakşehir formasıyla idmanda gördüğüm an, Bild'e verdiğim röportaj aklıma geldi. Bir rüya gerçekleşti. Mesut Özil gibi futbol tarihinde yer etmiş bir Türk futbolcu yok. Mesut Özil'e 2 yıllık sözleşme önerdim ama kendisi 1+1 yıllık yapalım, seneye tekrar değerlendiririz başkanım dedi. Buna da saygı duyduk." dedi.

Gümüşdağ ayrıca, "Mesut Özil takım arkadaşlarının üstüne çıkmayan bir maaş alacak. Fedakarlık yaptı, kendisine teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Mesut Özil'in açıklamalarından satır başları ise şöyle:

"Diyebilecek çok şey var aslında. Buraya geldiğim için çok mutluyum. Sadece futbola odaklı bir aile ortamı var. Benim de tek hedefim futbol oynamak. O yüzden buranın doğru adres olduğunu düşünüyorum"

"Fenerbahçe her zaman kalbimde"

"Bir Fenerbahçeli olarak, Fenerbahçe her zaman kalbimde olacak. 10 numaralı formayı giyeceğim. Numarasını bana verdiği için de Berkay kardeşime teşekkür ediyorum."

"Fenerbahçe konusunu çok fazla konuşmak istemiyorum. Camia da hala destek veriyor çok teşekkür ederim. Futbolda bunlar hep oluyor. Ben buraya mutlu olmaya geldim, orada o şansı bulamadım. Emre hoca ile konuştuk ve planları çok hoşuma gitti"

"Antrenmanlar iyi gidiyor"

"İnsan tek başına çalışınca zor olabiliyor. Buradaki hocalarımla da konuştuk, en kısa sürede sahada olabilmek için çalışıyoruz. Antrenmanlar iyi gidiyor."

"Ailem ve sevdiklerim yanımda olduğu sürece mental olarak çok rahat olurum. Futbolu severek oynadığım için hiçbir problem yaşamayacağımı düşünüyorum" 

"Buraya geldiğim için çevrem iyi geri dönüş yaptı. Bir Fenerbahçeli olarak, Fenerbahçe haricinde bir kulübe gidebilirdim. O da Başakşehir'di."

THY Euroleague’de 2022-2023 sezonu fikstürü belli oldu

Avrupa basketbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu THY Euroleague'de 2022-2023 sezonunun fikstürü belli oldu.


Ligin internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada 6-7 Ekim tarihleri arasında oynanacak ilk haftanın maç programına ilişkin detaylar paylaşıldı.

Fenerbahçe Beko, yeni sezonun ilk maçında Bayern Münih'e konuk olacak. Anadolu Efes ise sahasında Kızılyıldız'ı ağırlayacak.

Açıklamaya göre ilk hafta programı şöyle:
6 Ekim Perşembe
20:00 Panathinaikos-Real Madrid
20:00 LDLC Asvel-Olimpia Milano
20:05 Maccabi Tel Aviv-Zalgris Kaunas
20:30 Bayern Münih-Fenerbahçe Beko
20:30 Valencia-Baskonia

7 Ekim Cuma
19:30 Anadolu Efes-Kızılyıldız
20:00 Alba Berlin-Partizan
20:30 Barcelona-Olympiakos
20:30 Virtus Bologna-AS Monaco 

Fenerbahçe Beko’nun Turkish Airlines EuroLeague’deki maç programı şöyle:

1. Hafta: Bayern Münih - Fenerbahçe Beko (6 Ekim Perşembe – 20.30)
2. Hafta: Fenerbahçe Beko – Maccabi Playtika (14 Ekim Cuma – 20.45)
3. Hafta: Fenerbahçe Beko – LDLC Asvel (18 Ekim Salı – 20.45)
4. Hafta: Fenerbahçe Beko – Valencia Basket (20 Ekim Perşembe – 20.45)
5. Hafta: Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko (28 Ekim Cuma – 20.30)
6. Hafta: Barcelona - Fenerbahçe Beko (4 Kasım Cuma – 20.30)
7. Hafta: Fenerbahçe Beko – Kızılyıldız (11 Kasım Cuma – 20.45)  
8. Hafta: Fenerbahçe Beko – Panathinaikos OPAP (18 Kasım Cuma – 20.45)
9. Hafta: AS Monaco - Fenerbahçe Beko (22 Kasım Salı – 19.00)
10. Hafta: EA7 Emporio Armani Milan - Fenerbahçe Beko (24 Kasım Perşembe – 20.30)
11. Hafta: Fenerbahçe Beko – Real Madrid (2 Aralık Cuma – 20.45)
12. Hafta: Alba Berlin - Fenerbahçe Beko (8 Aralık Perşembe – 20.00)
13. Hafta: Olympiakos - Fenerbahçe Beko (13 Aralık Salı – 21.00)
14. Hafta: Fenerbahçe Beko – Cazoo Baskonia (16 Aralık Cuma – 20.45)
15. Hafta: Fenerbahçe Beko – Partizan (22 Aralık Perşembe – 20.45) 
16. Hafta: Virtus Segafredo Bologna - Fenerbahçe Beko (30 Aralık Cuma - 20.30)
17. Hafta: Zalgiris Kaunas - Fenerbahçe Beko (5 Ocak Perşembe – 20.00)
18. Hafta: Panathinaikos - Fenerbahçe Beko (10 Ocak Salı – 21.00)
19. Hafta: Fenerbahçe Beko – Bayern Münih (12 Ocak Perşembe – 20.45)
20. Hafta: Fenerbahçe Beko – AS Monaco (19 Ocak Perşembe – 20.45)
21. Hafta: LDLC Asvel - Fenerbahçe Beko (26 Ocak Perşembe – 20.00)
22. Hafta: Fenerbahçe Beko – Olympiakos (31 Ocak Salı – 20.45)
23. Hafta: Fenerbahçe Beko – Alba Berlin (3 Şubat Cuma – 20.45) 
24. Hafta: Fenerbahçe Beko - EA7 Emporio Armani Milan (9 Şubat Perşembe – 20.45) 
25. Hafta: Partizan - Fenerbahçe Beko (23 Şubat Perşembe – 20.30)
26. Hafta: Fenerbahçe Beko – Virtus Segafredo Bologna (3 Mart Cuma – 20.45)
27. Hafta: Maccabi Playtika - Fenerbahçe Beko (8 Mart Çarşamba – 21.05)
28. Hafta: Fenerbahçe Beko – Barcelona (10 Mart Cuma – 20.45) 
29. Hafta: Valencia Basket - Fenerbahçe Beko (17 Mart Cuma – 20.30)
30. Hafta: Fenerbahçe Beko – Zalgiris Kaunas (24 Mart Cuma – 20.45) 
31. Hafta: Real Madrid - Fenerbahçe Beko (29 Mart Çarşamba – 20.45)
32. Hafta: Cazoo Baskonia - Fenerbahçe Beko (31 Mart Cuma – 20.30)
33. Hafta: Fenerbahçe Beko – Anadolu Efes (6 Nisan Perşembe – 20.45)
34. Hafta: Kızılyıldız - Fenerbahçe Beko (13 Nisan Perşembe – 19.00)

Önemli notlar: Deplasman maçlarının saatleri “yerel saat” olarak belirtilmiştir. Maç takviminde değişiklik olması halinde gerekli güncellemeler resmi sitemiz tarafından yapılacaktır. 

Anadolu Efes’in Turkish Airlines EuroLeague’deki maç programı şöyle:

1. hafta: Anadolu Efes - Kızılyıldız mts (7 Ekim 2022, Cuma - 20:30)
2. hafta: AS Monaco - Anadolu Efes (13 Ekim 2022, Perşembe - TSİ 20:00)
3. hafta: Anadolu Efes - Valencia (18 Ekim 2022, Salı - 20:30)
4. hafta: Anadolu Efes - Alba Berlin (21 Ekim 2022, Cuma - 20:30)
5. hafta: Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko (28 Ekim 2022, Cuma - 20:30)
6. hafta: FC Bayern Münih - Anadolu Efes (3 Kasım 2022, Perşembe - TSİ 22:30)
7. hafta: Real Madrid - Anadolu Efes (10 Kasım 2022, Perşembe - TSİ 22:45)
8. hafta: Anadolu Efes - FC Barcelona (17 Kasım 2022, Perşembe - 20:30)
9. hafta: EA7 Emporio Armani Milan - Anadolu Efes (22 Kasım 2022, Salı - TSİ 22:30)
10. hafta: Virtus Segafredo Bologna - Anadolu Efes (25 Kasım 2022, Cuma - TSİ 22:30)
11. hafta: Anadolu Efes - Olympiacos (1 Aralık 2022, Perşembe - 20:30)
12. hafta: Zalgiris Kaunas - Anadolu Efes (9 Aralık 2022, Cuma - TSİ 21:00)
13. hafta: Anadolu Efes - Cazoo Baskonia Vitoria Gasteiz (14 Aralık 2022, Çarşamba - 20:30)
14. hafta: Partizan Nis - Anadolu Efes (16 Aralık 2022, Cuma - TSİ 22:30)
15. hafta: Anadolu Efes - Panathinaikos Opap (23 Aralık 2022, Cuma - 20:30)
16. hafta: Maccabi Playtika Tel Aviv - Anadolu Efes (29 Aralık 2022, Perşembe - TSİ 22:05)
17. hafta: Anadolu Efes - LDLC Asvel Villeurbanne (6 Ocak 2023, Cuma - 20:30)
18. hafta: Valencia - Anadolu Efes (11 Ocak 2023, Çarşamba - TSİ 22:30)
19. hafta: FC Barcelona - Anadolu Efes (13 Ocak 2023, Cuma - TSİ 22:30)
20. hafta: Anadolu Efes - FC Bayern Münih (20 Ocak 2023, Cuma - 20:30)
21. hafta: Cazoo Baskonia Vitoria Gasteiz  - Anadolu Efes (27 Ocak 2023, Cuma - TSİ 22:30)
22. hafta: Anadolu Efes - Zalgiris Kaunas (1 Şubat 2023, Çarşamba - 20:30)
23. hafta: Olympiacos - Anadolu Efes (3 Şubat 2023, Cuma - TSİ 22:00)
24. hafta: Anadolu Efes - Real Madrid (10 Şubat 2023, Cuma - 20:30)
25. hafta: LDLC Asvel Villeurbanne - Anadolu Efes (24 Şubat 2023, Cuma - TSİ 22:00)
26. hafta: Panathinaikos Opap - Anadolu Efes (2 Mart 2023, Perşembe - TSİ 22:00)
27. hafta: Kızılyıldız mts - Anadolu Efes (8 Mart 2023, Çarşamba - TSİ 21:00)
28. hafta: Anadolu Efes - Maccabi Playtika Tel Aviv (10 Mart 2023, Cuma - 20:30)
29. hafta: Anadolu Efes - Partizan Nis (16 Mart 2023, Perşembe - 20:30)
30. hafta: Alba Berlin - Anadolu Efes (23 Mart 2023, Perşembe - TSİ 22:00)
31. hafta: Anadolu Efes - EA7 Emporio Armani Milan (28 Mart 2023, Salı - 20:30)
32. hafta: Anadolu Efes - Virtus Segafredo Bologna (30 Mart 2023, Perşembe - 20:30)
33. hafta: Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes (6 Nisan 2023, Perşembe - 20:45)
34. hafta: Anadolu Efes - AS Monaco (14 Nisan 2023, Cuma - 20:30)

* Tüm saatler TSİ'dir.