TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

24 Aralık 2016 Cumartesi

Kartal iz sürüyor!

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısının son haftasında Gaziantepspor'u konuk etti.

Vodafone Arena'da oynanan maç 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile tamamlandı.
Maçtaki tek gol 41'inci dakikada Aboubakar'dan geldi.
Bu sonuçla Beşiktaş ligin ilk yarısını, lider Medipol Başakşehir'in 1 puan gerisinde 35 puanla ikinci sırada tamamladı.
Gaziantepspor ise 11 puanda kaldı.
MAÇTAN DAKİKALAR
Vodafone Arena’daki mücadeleye baskılı başlayan taraf Beşiktaş oldu. Seyircisinin de desteğini arkasına alan siyah-beyazlılar, ceza sahası önünde yaptığı kısa paslarla defansın arkasına sızmaya çalıştı. Dakikalar ilerledikçe pas yüzdesini de artıran Şenol Güneş’in 11’i özellikle Quaresma ile sol kanattan gelişen ataklarla golü aradı.

Stoperlerini olabildiğince ileride tutmaya çalışan Gaziantepspor, orta sahada kaptığı toplarla hızlı hücuma çıktı. Kangwa ve Ghilas ile net pozisyonlar yakalayan konuk ekip, son vuruşlarda yetersiz kalınca önce geçme fırsatlarını adeta elinle itti.

GOL! Dakikalar 41’i gösterirken tabeladaki eşitliği bozan taraf Beşiktaş oldu. Atiba'nın getirdiği topla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Vincent Aboubakar rakibini ekarte edip sol ayağıyla uzak direğe vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. Bu, Kamerunlu forvetin Süper Lig’deki 3. golü oldu.
İlk 45 dakika tek golle son bulurken ikinci yarı ilkinin kopyası şeklinde gelişti. Beşiktaş, oyun kontrolünü elinde bulundursa da Gaziantepspor hızlı ataklarla tehlike yarattı. 62. dakikada Muhammed İldiz'in ara pasında topa hareketlenen Ghilas rakibi Rhodolfo'yu hızıyla geride bıraktı ve ceza sahasına girdi. Sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda vuruşunu yaptı fakat net pozisyonda isabet bulamadı.

Beşiktaş farkı 2’ye çıkarma fırsatını değerlendiremedi. Ceza sahası içindeki hava topu mücadelesinde Aboubakar, Barış Yardımcı'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Serkan Çınar penaltı noktasını gösterdi. Topun başına Oğuzhan Özyakup geçti ancak sol köşeye gönderdiği şuta kaleci Gökhan Değirmenci iyi uzandı ve gole izin vermedi.
Kalan dakikalarda Beşiktaş, rakibinin kendisini yakalamasına izin vermedi ve son düdükle birlikte 3 puanı tek golle kaptı. Siyah-beyazlılar, Kasımpaşa mağlubiyetinin ardından galip gelmeyi başardı. Ligde zorlu günler geçiren konuk ekip Gaziantepspor ise 7 haftadır puana hasret kaldı.
Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Serkan Çınar, Mehmet Cem Satman, Mehmet Cem Hanoğlu
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Rhodolfo (Dk. 71 Beck), Tosic, Hutchinson, Tolgay Arslan (Dk. 53 Gökhan İnler), Cenk Tosun (Dk. 89 Kerim Frei), Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Aboubakar
Gaziantepspor: Gökhan Değirmenci, Rajtoral, Barış Yardımcı, Musa Nizam, Van Hintum, Abdülkadir Kayalı, Fatau, İlhan Parlak (Dk. 63 Angan), Muhammed Ildiz (Dk. 71 Doğanay Kılıç), Kangwa (Dk. 86 Orkan Çınar), Ghilas
Gol: Dk. 41 Aboubakar (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 82 Kangwa, Dk. 90 Musa Nizam (Gaziantepspor)

Medipol Başakşehir, Adana'da takıldı

Spor Toto Süper Lig'in yenilgisiz tek takımı Medipol Başakşehir, deplasmanda Adanaspor'a konuk oldu.

5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynanan maç 1 - 1 bitti.
Medipol Başakşehir 43'üncü dakikada Attamah'ın golüyle 1-0 öne geçti. Bu gole Gueye 52'nci dakikada cevap verdi. 1 - 1
Kalan bölümlerde başka gol olmayınca iki takım sahadan 1'er puanla ayrıldı.
Bu sonuçla nağmalup lider durumda bulunan Medipol Başakşehir puanını 36'ya çıkardı.
Alt sıralarda kurtulma mücadelesi veren Adanaspor'un puanı ise 10 oldu.
MAÇTAN DAKİKALAR
Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında lider Medipol Başakşehir, Adanaspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmada gelen karşılıklı gollerle taraflar sahadan 1'er puanla ayrıldı.
5 Ocak Fatih Terim Stadı’daki mücadele yüksek tempoda başladı. Her iki taraf da orta sahada yaptığı baskıyla birbirine üstünlük kurmanın yollarını aradı.
Taraflar rakiplerine açık alan vermezken mücadelede eşitliği bozan Medipol Başakşehir oldu. Dakikalar 43'ü gösterirken Mossoro'nun sağ kanattan yaptığı ortayı savunma uzaklaştırmak istedi ancak top ceza sahası yayı içerisinde bulunan Joseph Attamah'a geldi. Attamah'ın gelişine çektiği şutta top kaleci Hayrullah Mert Akyüz'ün solundan ağlarla buluşturdu.
Adana’da ilk 45 dakika tek golle kapanırken ikinci yarı ev sahibi takımın baskısıyla başladı. Beraberlik için yüklenen turuncu-beyazlılar 52. Dakikada eşitliği yakaladı. Sağ kanatta topla buluşan Cem Özdemir, yerden ortasını arka direkte bomboş pozisyonda bulunan Magaye Gueye'ye gönderdi. Topla altıpas içinde buluşan Gueye, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.
1-1 sonrasında Medipol Başakşehir, üstünlük golü için rakip sahada baskı kurdu. Abdullah Avcı, tüm kozlarını sahaya sürerken 72. dakikada yaşanan pozisyon sahada tartışmalara neden oldu. Doka'nın ara pası ile altıpasın hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Mossoro düzgün bir vuruşla topu kaleci Hayrullah'ın sağından ağlarla buluşturdu. Hakem Hüseyin Göçek ilk başta golü vermesine rağmen, daha sonra yan hakem ile konuşup, golü geçersiz saydı.

Mücadelenin kalan dakikalarında Adanaspor, Başakşehir'in baskısına karşı koyma adına kendi yarı sahasına yaslandı. Skoru koruma adına efor harcayan ev sahibi takımda zaman zaman yorgunluk belirtileri de gözlendi.
Adanaspor, karşılaşmanın duraklama dakikalarında rakip defansı dengesiz yakaladı ancak kritik posizyonlarda son vuruş gelmedi.
90 dakikanın bitiminde gelen son düdükle birlikte taraflar sahadan 1'er puan ayrıldı: 1-1. Geçtiğimiz haftayı galibiyetle kapatan her iki takım da ligin devre arasına kayıpla girdi.
Stat: 5 Ocak Fatih Terim
Hakemler: Hüseyi̇n Göçek, Serkan Ok, Erkan Akbulut
Adanaspor: Hayrullah Mert Akyüz, Digao, Didi, Ramos, Renan Diniz, Cem Özdemir (Dk. 87 Sami Can Keskin), Foguinho, Bekir Yılmaz, Koman, Magaye (Dk 90+5 Edgar Da Silva), Ahmet Dereli (Dk. 67 Emre Uğur Uruç)
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar (Dk. 83 Napoleoni), Bekir İrtegün, Epureanu, Eren Albayrak, Attamah, Emre Belözoğlu, Visca, Mossoro, Cengiz Ünder (Dk. 58 Doka), Mehmet Batdal (Dk. 65 Mustafa Pektemek)
Goller: Dk. 43 Attamah (Medipol Başakşehir), Dk. 52 Magaye (Adanaspor)
Sarı kartlar: Dk. 10 Epureanu, Dk. 28 Emre Belözoğlu (Medipol Başakşehir), Dk. 75 Renan Diniz, Dk. 80 İrfan Can Eğribayat (Adanaspor)

Euroleauge'de 14. Haftanın MVP'si Keith Langford

Unics Kazan'ın ABD'li basketbolcusu Langford, THY Avrupa Ligi'nde 14. haftanın en değerli oyuncusu seçildi.

Turkish Airlines Euroleague'de Rus temsilcisi Unics Kazan'ın ABD'li basketbolcusu Keith Langford, 14. haftanın en değerli oyuncusu (MVP) oldu.
Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, deplasmanda Litvanya ekibi Zalgiris'i 88-80 yenen Rusya'nın Unics Kazan takımında forma giyen Langford, 36 verimlilik puanıyla sezonun 14. haftasında MVP ödülüne layık görüldü.
Beşinci haftanın da en değerli oyuncusu seçilen Langford, Nando De Colo’dan sonra bu sezon 2 kez MVP seçilen ikinci oyuncu oldu.Karşılaşmayı 26 sayı, 4 ribaunt ve 3 asist ve 2 top çalma ile tamamlayan 33 yaşındaki skorer oyuncu, iki sayılık atışlarda 9'da 7, üç sayı çizgisinin gerisinden 5'te 2, serbest atışlarda ise 8'de 6 isabetle oynadı.
Fenerbahçe'nin Nijerya asıllı ABD'li pota altı oyuncusu Ekpe Udoh 33 verimlilik puanıyla ikinci sırada yer aldı. ABD'li basketbolcu, takımının Rus ekibi CSKA Moskova'yı 95-79 yendiği maçta 17 sayı, 11 ribaunt, 2 top çalma ve 2 asistlik performans sergiledi.Barcelona Lassa'nın pivotu Ante Tomic ise 32 verimlilik puanı ile üçüncü sırayı aldı. Hırvat basketbolcu, takımının İtalya ekibi EA7 Emporio Armani Milan'ı 89-75'lik skorla geçtiği maçta 19 sayı, 6 ribaunt, 1 top çalma ve 5 asistle oynadı.

THY Avrupa Ligi'nde 14. hafta maç sonuçları

Turkish Airlines Euroleague'de 14. hafta maçlarının ardından Rus temsilcisi CSKA Moskova, liderliğini sürdürdü. 

CSKA Moskova, sahasında Fenerbahçe'ye 79-95 mağlup olarak ligdeki 2. mağlubiyetini yaşamasına rağmen 12 galibiyetle liderliğini devam ettirdi.

Konuk olduğu CSKA Moskova'yı normal süresi 75-75 tamamlanan karşılaşmada, uzatma bölümünde 95-79 mağlup eden Fenerbahçe, galibiyet sayısını 9'a yükseltti ve averajla 6. sırada kendine yer buldu.

Sahasında İsrail'in Maccabi FOX takımını 86-84 yenerek üst üste 3. maçını kazanan Darüşşafaka Doğuş, ligdeki 8. galibiyetini elde etti ve haftayı 7. sırada tamamladı.

Deplasmanda Galatasaray Odeabank'ı 86-76'lık skorla geçen Anadolu Efes, galibiyet sayısını 7'ye çıkararak 8. sırada yer aldı.

Organizasyonda 2'si üst üste olmak üzere 10. mağlubiyetini yaşayan Galatasaray Odeabank, averajla 16. ve son sırada kaldı.

Turkish Airlines Euroleague'in 14. haftasında alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu şöyle:

Galatasaray Odeabank - Anadolu Efes : 76-86
Kızılyıldız MTS (Sırbistan) - Real Madrid (İspanya): 82-70
Zalgiris (Litvanya) - Unics Kazan (Rusya): 80-88
Brose Bamberg (Almanya) - Olympiakos (Yunanistan): 82-68
CSKA Moskova (Rusya) - Fenerbahçe : 79-95
Darüşşafaka Doğuş - Maccabi FOX (İsrail): 86-84
Panathinaikos Superfoods (Yunanistan) - Baskonia (İspanya): 69-68
Barcelona Lassa (İspanya) - EA7 Emporio Armani Milan (İtalya): 89-75

Puan durumu

TakımOGMASYSAv
1CSKA Moskova1412212591133126
2Real Madrid14951224112698
3Olympiakos14951108105157
4Panathinaikos Superfoods14951077102255
5Baskonia14951103106934
6Fenerbahçe149510681073-5
7Darüşşafaka Doğuş1486109410922
8Anadolu Efes147711651184-19
9Kızılyıldız MTS146810371050-13
10Barcelona Lassa146810011041-40
11Brose Bamberg145911151130-15
12Zalgiris145911391165-26
13Unics Kazan145911201151-31
14Maccabi FOX145911061143-37
15EA7 Emporio Armani Milan1441011451227-82
16Galatasaray Odeabank1441010931197-104

Euroleague'de 15. hafta karşılaşmaları 29 ve 30 Aralık'ta oynanacak.

23 Aralık 2016 Cuma

Daçka'dan müthiş geri dönüş!

THY Euroleague'in 14. haftasında Darüşşafaka Doğuş, 17 sayıdan geri gelerek Maccabi'yi 86-84 mağlup etti.

Turkish Airlines Euroleague'in 14. haftasında Darüşşafaka Doğuş, İsrail temsilcisi Maccabi FOX'u, ikinci yarıdaki iyi oyunuyla 86-84 yendi.
Ligde üst üste 3. kez kazanan yeşil-siyahlı ekip, 8. galibiyetine ulaştı. Maccabi FOX ise 9. yenilgisini yaşadı.
Karşılaşmada ilk üç hücumda üçer sayı üreten Darüşşafaka Doğuş, 3. dakikada 5 sayılık üstünlük (9-4) yakaladı. Alan savunmasıyla rakibini durduran Maccabi FOX, hareketli uzunu Rudd ile pota altında etkili olarak 7. dakikada üstünlüğü lehine çevirdi: 13-14. Alan savunması karşısında dış hücumlara yönelmek zorunda kalan ev sahibi ekip, üç sayılık atışlarda düşük bir yüzde yakaladı. Hücum ribauntlarında da başarısız olan Darüşşafaka Doğuş, ilk çeyreği 22-13 geride geçti.
Alan savunmasını sürdüren Maccabi FOX karşısında 7 dakika boyunca sayı üretemeyen Darüşşafaka Doğuş, Rudd'un üç sayılık basketiyle 12. dakika içinde 17 sayı (13-30) geriye düştü. 7-0'lık seriyle oyuna dönmeye çalışan yeşil-siyahlı ekip, dışardan kaçırmaya devam ederken, Weems'in üç sayılık basketiyle 19. dakika içinde 48-29 ile farkı 19 sayıya çıkaran Maccabi FOX, ilk yarıyı da 48-31 önde tamamladı.
Darüşşafaka Doğuş, ilk yarıda 15 adet üç sayılık basketten üçünü sayıya çevirebildi.
Maçın ikinci yarısında gidişat tersine döndü. Alan savunması etkili olan Darüşşafaka Doğuş, üç sayılık atışlarda da isabet sağlarken, Maccabi FOX dış şutları kaçırmaya başladı. Ribauntlarda dengeyi sağlayan ve top kayıplarını azaltan yeşil-siyahlı ekip, özellikle Wilbekin'la etkili olarak oyuna ortak olmayı bildi. Darüşşafaka Doğuş, Anderson'ın periyodun son dakikası içinde bulduğu basketle farkı bir sayıya indirirken (58-59), karşılaşmanın 3. çeyreği 61-58 konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.
Mücadelenin son periyodunun başında önce Wilbekin ile sayı bulan Darüşşafaka Doğuş, Wanamaker'in basketiyle 31. dakikada 63-61 üstünlük yakaladı. Her iki ekibin üstünlük için büyük mücadele verdiği maçın 37. dakikası 75-75 beraberlikle geçildi. Maçın bitimine 32 saniye kala Wilbekin'ın üç sayılık basketiyle skoru 82-78 ile lehine taşıyan Darüşşafaka Doğuş, karşılaşmayı 86-84 kazandı.
Darüşşafaka Doğuş'ta kenardan oyuna başlayan ve ilk yarıda 3 sayı üreten Scottie Wilbekin, maçın ikinci devresinde 20 sayı bularak galibiyette büyük rol oynadı. Yeşil-siyahlı ekipte Will Clyburn 20, Brad Wanamaker 15 ve James Anderson ile Luke Harangody 11'er sayıyla oynadı.
Maccabi FOX'ta ise 23 sayı üreten eski Fenerbahçeli Andrew Goudelock, Wilbekin ile maçın en skorer ismi oldu.

Darüşşafaka Doğuş 30 Aralık Cuma günü deplasmanda İspanyol ekibi Barcelona ile mücadele edecek.
DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ: 86 - MACCABİ FOX: 84
Salon: Volkswagen Arena
Hakemler: Milivoje Jovcic (Sırbistan), Damir Javor (Slovenya), Olegs Latisevs (Letonya)
Darüşşafaka Doğuş: Wanamaker 15, Mehmet Yağmur 3, Anderson 11, Clyburn 20, Semih Erden 3, Wilbekin 23, Furkan Aldemir, Birkan Batuk, Moerman, Bertans, Harangody 11
Maccabi FOX: Seeley, Goudelock 23, Smith 12, Weems 9, Iverson 10, Rudd 17, Ohayon 4, Pnini 3, Landesberg 6
1. Periyot: 13-22
Devre: 31-48
3. Periyot: 58-61
5 faulle çıkan: 38.56 Harangody (Darüşşafaka Doğuş)

 

Fenerbahçe, CSKA Moskova'yı uzatmada devirdi

THY Euroleague'in 14. haftasında Fenerbahçe uzatmaya giden maçta CSKA Moskova'yı 95-79 mağlup etti.

Fenerbahçe, Turkish Airlines Euroleague 14. hafta maçında Rusya temsilcisi CSKA Moskova’ya konuk oldu. Sarı-lacivertliler, Megasport Arena'da oynanan ve normal süresi 75-75 eşitlikle tamamlanan maçı uzatmada 95-79 kazandı.

Fenerbahçe, bu sonuçla 2 maçlık yenilgi serisini sonlandırdı ve 9. galibiyetini elde etti. CSKA Moskova'nın ise 6 maçlık galibiyet serisi sona erdi ve Rus temsilcisi sezonun ikinci yenilgisini aldı. CSKA Moskova, ilk yenilgisini bir diğer Türk takımı Darüşşafaka Doğuş karşısında almıştı.

CSKA Moskova, Avrupa Ligi'nde sahasında 17 maç sonra yenildi. Evindeki son mağlubiyetini 13 Kasım 2015'te Unicaja Malaga karşısında yaşayan Rus temsilcisi, iç sahada 13 ay sonra Fenerbahçe'ye kaybetti.
Geçen yılın iki finalistini karşı karşıya getiren maç, sert savunmalarla başladı. İki taraf da pota altından basketler bulurken, Fenerbahçe, ilk 6 dakika içinde 9-8'lik üstünlük yakaladı. Fenerbahçe'nin faul hakkını erken doldurmasıyla serbest atış çizgisine sıkça gelen Rus temsilcisi, yakaladığı 12-0'lık seriyle 9. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 20-9. İlk çeyrek, CSKA Moskova'nın 23-13'lük üstünlüğüyle sona erdi. Bu çeyrekte Fenerbahçe 12 faul yaparken, CSKA Moskova serbest atış çizgisinde 15'te 13'le oynadı.
İkinci çeyreğe de iyi başlayan CSKA Moskova, 12. dakikada farkı 13'e yükseltti: 26-13. Bu dakikadan sonra savunma sertliğini artıran sarı-lacivertliler, Udoh'un pota altındaki etkili performansı ve Melih Mahmutoğlu ile Ali Muhammed'in sayılarıyla 15. dakikada farkı 1'e indirdi: 28-27. Çeyreğin sonunda temposunu artıran CSKA Moskova, Fenebahçe'nin basit top kayıplarını iyi değerlendirerek soyunma odasına 41-36 önde gitti.
Üçüncü çeyrekte Teodosic ve Vorontsevich'le üst üste 3 sayılık basketler bulan CSKA Moskova, 28. dakika içinde farkı 12'ye (58-46) çıkardı. Datome, Udoh ve Ali Muhammed'le hücumda etkili olan Fenerbahçe, savunmasını da sertleştirerek farkı çeyreğin sonunda 1'e indirirken, CSKA Moskova final periyoduna 59-58 önde girdi.
Final çeyreği, büyük bir çekişmeye sahne oldu. Fenerbahçe, Udoh'un basketiyle uzun bir süre sonra 32. dakikada tekrar öne geçti: 59-60. Karşılıklı basketlerle geçen son periyotta Udoh'un serbest atıştan bulduğu sayılarla son 42.3 saniyede maça eşitlik (72-72) geldi. Kurbanov'la 3 sayı çizgisinin gerisinden isabet bulan CSKA Moskova, son 27.2 saniyeye 75-72 önde girdi. Fenerbahçe, Ali Muhammed'in bitime 15.6 saniye kala basket faulle bulduğu sayılarla maça bir kez daha eşitliği getirdi: 75-75. CSKA Moskova, Teodosic'le son hücumdan sayı bulamayınca, karşılaşma 75-75'lik skorla uzatmaya gitti.
Uzatma bölümüne Nunnally, Ali Muhammed, Udoh ve Vesely'nin basketleriyle 11-0'lık seriyle başlayan Fenerbahçe, 43. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 75-86. Ali Muhammed'le son dakikada farkı daha da açan Fenerbahçe, bir ara 13 sayı geriye düştüğü maçta sahadan 95-79 galip ayrıldı. Sarı-lacivertliler, çok iyi savunma yaptığı uzatma periyodunda rakibine 20-4'lük bir üstünlük kurdu.
Maçın en skorer ismi, 25 sayı kaydeden Fenerbahçeli Ali Muhammed oldu. Ali Muhammed attığı 25 sayıyla Avrupa Ligi'ndeki kariyer rekorunu kırdı. CSKA Moskova'da ise Teodosic'in 21 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.
Öte yandan karşılaşma öncesinde, Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov için saygı duruşunda bulunuldu.
Fenerbahçe 29 Aralık Perşembe günü Yunan ekibi Olympiakos ile deplasmanda karşılaşacak.

CSKA MOSKOVA: 79 - FENERBAHÇE: 95
Salon: Megasport Arena
Hakemler: Daniel Hierrezuelo (İspanya), Robert Lottermoser (Almanya), Jakub Zamojski (Polonya)
CSKA Moskova: Jackson 11, Higgins 2, Kurbanov 12, Vorontsevich 15, Freeland 2, Teodosic 21, Hines 4, Antonov 3, Kulagin, Augustine 5, Fridzon 2, Khryapa 2
Fenerbahçe: Sloukas 3, Nunnally 11, Datome 4, Antic 4, Vesely 10, Udoh 17, Ali Muhammed 25, Kalinic 13, Melih Mahmutoğlu 8
1. Periyot: 23-13
Devre: 41-36
3. Periyot: 59-58
Normal süre: 75-75
5 faulle çıkan: 39.43 Augustine (CSKA Moskova)

 

22 Aralık 2016 Perşembe

Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Şampiyon: Fransa

Samsun’un ev sahipliğinde düzenlenen U18 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda Fransa, finalde Litvanya’yı mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.


Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda oynanan final mücadelesinde Litvanya’yı 75-68’lik skorla geçen Fransa, turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

Üçüncülük mücadelesinde Almanya’yı 74-68 ile geçen İtalya ise bronz madalyanın sahibi olma başarısı gösterdi.

Turnuvayı ilk beş sırada bitiren Fransa, Litvanya, İtalya, Almanya ve İspanya1-9 Temmuz 2017 tarihlerinde Mısır’ın Cairo şehrinde düzenlenecek U19 Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti.

Şampiyonada son üç sırayı alan Hırvatistan, İsrail ve İsveç ise 2017 yılında düzenlenecek organizasyonda B Grubu’nda mücadele edecekler.

Final Maçının Ardından Ödüller Sahiplerini Buldu
U18 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nı ilk sırada tamamlayan Fransa’ya şampiyonluk kupasını FIBA Genel Sekreteri Kamil Novak verdi. Turnuvayı ilk sırada tamamlayan Fransa’ya madalyaları ise Samsun Valisi İbrahim Şahin ile FIBA Genel Sekreteri Kamil Novak takdim etti.
Fransa-kupa-20161222-9
Organizasyonu ikinci sırada tamamlayan Litvanya’ya ise ikincilik madalyalarını TBF Genel Sekreter Yardımcısı Celal Arısan ve FIBA Genel Sekreteri Kamil Novak sundu.
Fransa-kupa-20161222-8
Turnuvayı üçüncü sırada tamamlayan İtalya’ya ise madalyasını FIBA Genel Sekreteri Kamil Novak takdim etti.

Turnuvanın MVP’si: Frank Ntilikina
U18 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda en değerli oyuncu seçilen Frank Ntilikina’ya (Fransa) ödülünü FIBA Genel Sekreteri Kamil Novak sundu.
Fransa-kupa-20161222-3
Turnuvanın en iyi beşi; Frank Ntilikina (Fransa), Sekou Doumbouya (Fransa), Tadas Sedekerskis (Litvanya), Isiah Hartenstein (Almanya) ve Davide Moretti (İtalya) seçilirken, oyunculara ödüllerini TBF Genel Sekreter Yardımcısı Celal Arısan verdi.
Fransa-kupa-20161222-7
U18 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nın  tamamlanmasının ardından Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Celal Arısan’a organizasyon nedeniyle teşekkür plaketi takdim edildi.

Turnuvanın son gününde oynanan maçlardan alınan sonuçlar şu şekilde:

Final ve Klasman - Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu
Rusya: 82 – Finlandiya: 67 (7.lik – 8.lik)
İspanya: 77 – Bosna Hersek: 65 (5.lik – 6.lık)
Almanya: 68 – İtalya: 74 (3.lük)
Litvanya: 68 – Fransa: 75 (Final)

Klasman - Atatürk Spor Salonu
İsveç: 66 – İsrail: 90 (15.lik – 16.lık)
Letonya: 90 – Hırvatistan: 76 (13.lük – 14.lük)
Slovenya: 71 – Türkiye: 63 (11.lik – 12.lik)
Yunanistan: 74 – Sırbistan: 67 (9.luk – 10.luk)

U18 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda sıralama şu şekilde oluştu:
1.Fransa
2.Litvanya
3.İtalya
4.Almanya
5.İspanya
6.Bosna Hersek
7. Rusya
8. Finlandiya
9.Yunanistan
10.Sırbistan
11.Slovenya
12.Türkiye
13.Letonya
14.Hırvatistan
15.İsrail
16.İsveç

Kazanan Türkiye oldu


Vodafone Arena "Şehitlere Saygı Yıldızlar Karması Maçı"na ev sahipliği yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği Vakfının, Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlediği ve tüm geliri şehit ailelerine bağışlanacak "Şehitlere Saygı Maçı"nda Yerli Yıldızlar Karması, Yabancı Yıldızlar Karması'nı 4-3 yendi.
Vodafone Arena'da oynanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da takip ettiği maçta 22 kişilik Yerli Yıldızlar Takımı, Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Beşiktaş), Volkan Babacan, Yalçın Ayhan, Emre Belözoğlu (Medipol Başakşehir), Abdulaziz Demircan (Atiker Konyaspor), Ahmet Yılmaz Çalık, Selçuk Şahin (Gençlerbirliği), Elyasa Süme (Gaziantepspor), Mehmet Topal (Fenerbahçe), Mahmut Akan (Kardemir Karabükspor) Soner Aydoğdu, Mehmet Akyüz (Akhisar Belediyespor), Gökay İravul, (Aytemiz Alanyaspor), Cem Özdemir (Adanaspor) Mehmet Ekici (Trabzonspor), Selçuk İnan (Galatasaray), Erdal Kılıçaslan (Osmanlıspor), Serdar Özkan (Antalyaspor), Turgut Doğan Şahin (Kasımpaşa) ve Umut Bulut'tan (Kayserispor) oluştu.
Yabancı Yıldızlar Takımı'nda milli kaleci Harun Tekin de bulundu. Harun'la birlikte 19 kişiden oluşan Yabancı Yıldızlar Takımı'nda Fabricio, Talisca, Aras Özbiliz (Beşiktaş), Musa Muhammed, Rotman (Medipol Başakşehir), Miranda (Gaziantepspor), Josef de Souza (Fenerbahçe), Poko (Kardemir Karabükspor), N'Guemo (Akhisar Belediyespor), Abdoulaye Ba (Aytemiz Alanyaspor), Viera (Adanaspor), Chedjou, De Jong, Sneijder (Galatasaray), Szukala (Osmanlıspor), Eto'o (Antalyaspor), Shala (Kasımpaşa) ve Kweuke (Çaykur Rizespor) yer aldı.
Bütün futbolcuların forma giydiği maç, 30'ar dakikalık iki devre halinde oynandı. Maçın 22. dakikasında Yerli Yıldızlar Takımı'nda Serdar Özkan'ın ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda hakem Cüneyt Çakır, penaltı noktasını gösterdi. Emre Belözoğlu, 23. dakikada penaltı atışında topu filelere gönderdi ve Yerli Yıldızlar Takımı, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
İkinci yarıda, 35. dakikada Yerli Yıldızlar Takımı, Selçuk Şahin'in golüyle 2-0 öne geçti. Yabancı Yıldızlar Takımı, 37. dakikada Josef de Souza'yla farkı bire indirdi: 2-1. Yerli Yıldızlar Takımı, 43. dakikada Mehmet Akyüz'ün şık golüyle durumu 3-1 yaptı. Yabancı Yıldızlar Takımı, 48. dakikada Kweuke'nin golüyle farkı bir kez daha 1'e indirmesine rağmen 51. dakikada Yerli Yıldızlar Takımı, Selçuk İnan'la bir gol daha buldu: 4-2. Kwueke, Yabancı Yıldızlar Takımı adına 52. dakikada bir gol daha attı ve skoru belirledi: 4-3.
Goller sonrasında asker selamı
Karşılaşmada atılan gollerden sonra bütün futbolcular, "asker selamı" verdi.
İki takım futbolcuları, atılan 7 golde de yan yana gelip tribünlere asker selamı vererek ortak hareket etti.
Futbolcuların bu hareketine FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır da katıldı. Maçı yöneten Çakır da gollerden sonra futbolcuların yanına giderek asker selamı verdi.
"Şehitlere Saygı Maçı"na vatandaşlar büyük ilgi
Vodafone Arena'da düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da teşrif ettiği organizasyonda Spor Toto Süper Lig'deki 18 takımın bazı yabancı ve yerli futbolcuları, son dönemde yaşanan terör olaylarına karşı birlik ve beraberlik mesajı vermek amacıyla yapılan dayanışma maçına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Etkinliğe, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Süper Lig ve TFF 1. Lig kulüplerinin başkanları, yöneticileri ve teknik direktörleri, şehit aileleri ile siyaset, spor ve sanat dünyasından birçok isim katıldı. Protokol üyelerinin göğüslerinde Türk bayrağı yer aldı.
Türkiye'nin son dönemde maruz kaldığı terör saldırıları karşısında milletin yanında olduğunu göstermek ve teröre karşı ortak bir duruş sergilemek amacıyla Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen organizasyonda vatandaşlar, saatler öncesinden tribündeki yerlerini aldı. Yoğun yağışa rağmen vatandaşlar, Vodafone Arena tribünlerinin tamamını doldurdu.
Birlik ve beraberlik ruhu içindeki tribünlerde Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor formalarıyla yan yana maçı takip eden vatandaşlar dikkati çekti. Çeşitli futbol takımlarının formalarını giyen vatandaşlar da tribündeki yerlerini aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan başlama vuruşunu yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehitlere Saygı Maçı"nda sembolik başlama vuruşunu yaptı.
Sahada bulunan teknik direktör, futbolcu ve güvenlik görevlileriyle seremoniye katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra orta çizgiye geldi.
Futbolcular sahada ısınırken sembolik başlama vuruşunu yapan Erdoğan, pasını Antalyaspor'un golcüsü Samuel Eto'o'ya verdi.
Erdoğan'a sevgi gösterileri
Anlamlı geceye tribünlerden tanıklık eden vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulundu.
Maçtan kısa süre önce stada gelen Erdoğan lehine tribünlerden tezahüratlar yükseldi.
Erdoğan polislerle sohbet etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, maçtan önce sahada yer alan polislerle sohbet etti.
Erdoğan, saha içinde bir süre sohbet ettiği polislerle fotoğraf çektirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra maçta görev alan futbolcular ve teknik direktörlerle poz verdi.
50 milyon lira yardım toplandı
Maçtan önce yapılan açıklamada organizasyon kapsamında 50 milyon 630 bin lira bağış toplandığı belirtildi.
Organizasyonda sponsorluk gelirleri, bağışlar ve yayın haklarından elde edilecek gelirler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla şehit ailelerine bağışlanacak.
Etkinliğe sponsor olan ve bağışta bulunan kurum ile kuruluşların logoları da stat içi led ekranlarında yer aldı.
Süper Lig kulüplerinden 5 milyon lira
Spor Toto Süper Lig'de yer alan 18 kulüp, şehit aileleri için toplam 5 milyon lira bağış yaptı.
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, vakfın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kulüpler Birliğine üye 18 kulüp, şehit ailelerine 5 milyon lira bağışladı. Şimdi sıra büyük şirketlerimizde. Minnettarız." ifadelerini kullandı.
Dev Türk bayrağı açıldı
Vodafone Arena'da açılan dev Türk bayrağıyla yapılan koreografi, beğeni topladı.
Doğu Tribünü'nde açılan Türk bayrağının üzerinde resmedilen stadın üstünde Genelkurmay Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün logosu bulundu. Sol üst kısmında Cumhurbaşkanlığı forsunun yer aldığı bayrağın üzerinde ise "Devlet Millet El Ele Hep Beraber Tribüne" yazısına yer verildi.
Şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu
Vodafone Arena'da şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.
Karşılaşmadan önce okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından dua edildi.
Stat Türk bayraklarıyla donatıldı
Vodafone Arena'nın dört bir yanı Türk bayraklarıyla donatıldı.
Stadın farklı noktalarına çok sayıda büyük Türk bayrağı asıldı.
Maçı takip etmeye gelen vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan", "Vatan sana canım feda" şeklinde tezahürat yaptı.
Pankartlar dikkati çekti
Organizasyonda tribünlerde yer alan pankartlar da dikkati çekti.
Tribünlerde "Bu topraklarda virgülü, noktayı Reis-i Cumhur koyar...", "İhanet onların, vatan bizimdir", "Ölürsek şehit, kalırsak gazi", "Hep birlikte Türkiye'yiz", "Topunuz gelin, gençlik burada", "Onlar bitecek, bu millet asla", "Millet bitti demeden bitmez. Türkiye bölünmez", "Her zaman her yerde gençlik seninle", "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Rahat ol Türkiyem Emin ellerdesin", "Beyoğlu emirlerinize hazırdır Başkomutanım." pankartları açıldı.
Süper Lig'den yoğun katılım
Spor Toto Süper Lig'in 18 takımından toplam 41 futbolcu, yardım maçında forma giydi.
Bütün Süper Lig takımlarının futbolcu gönderdiği organizasyonda, 21 Türk, 18 de yabancı futbolcu yer aldı.
Çin'in Beijing Guoan takımında oynayan milli futbolcu Burak Yılmaz, maçta forma giymemesine rağmen organizasyona katıldı.
"Şehitlere Saygı Maçı"nda yerli futbolcular kırmızı, yabancı oyuncular da beyaz renkli formayla mücadele etti.
Teknik direktörler aynı kulübede
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Spor Toto Süper Lig'deki teknik direktörler de organizasyona katıldı.
Organizasyonda Terim'in yanı sıra Süper Lig'den şu teknik direktörler bulundu:
Tolunay Kafkas (Akhisar Belediyespor), Rıza Çalımbay (Antalyaspor), Abdullah Avcı (Medipol Başakşehir), Şenol Güneş (Beşiktaş), Hikmet Karaman (Çaykur Rizespor), Jan Olde Riekerink (Galatasaray), İbrahim Üzülmez (Gaziantepspor), Ümit Özat (Gençlerbirliği), Igor Tudor, Hari Vukas (Kardemir Karabükspor), Kemal Özdeş (Kasımpaşa), Mustafa Reşit Akçay (Osmanlıspor).
Futbolcular, polis üniformalı çocuklarla sahaya çıktı
Futbolcular, maçtan önceki seremoniye polis üniformalı çocuklarla çıktı.
Organizasyona katılan bütün futbolcular, seremoniye çocuklarla birlikte katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da seremonide, bakanlar, yöneticiler, teknik direktörler, futbolcular ve polislerle birlikte poz verdi.
Seremonide yer alan çocuklar daha sonra protokol tribününde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına gitti. Erdoğan, kucağına aldığı çocuklarla sohbet ederek fotoğraf çektirdi.
Maçı Cüneyt Çakır yönetti
"Şehitlere Saygı Maçı"nı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetti.
Türkiye'nin uluslararası arenada en kariyerli hakemi Çakır, bu önemli gecede düdük çalarak organizasyona destek oldu.
Çakır'ın yardımcılıklarını Tarık Ongun, Bahattin Duran, dördüncü hakemliğini ise Hüseyin Göçek yaptı.

Fenerbahçe'den kupada siftah!

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe, Menemen Belediyespor'u 1-0 yendi; gruptaki ilk galibiyetini aldı. 

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'ndaki üçüncü maçında deplasmanda Spor Toto 2. Lig ekibi Menemen Belediyespor'u 1-0 mağlup etti.

İzmir Atatürk Stadı'ndaki karşılaşmada sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golü 22. dakikada penaltıdan Fernandao kaydetti.

Gruptaki ilk galibiyetini elde eden Fenerbahçe, puanını 4'e yükseltti.

Menemen Belediyespor ise 3 puanda kaldı.

ADVOCAAT'TAN 2 DEĞİŞİKLİK
Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda Spor Toto 2. Lig temsilcisi Menemen Belediyespor'a konuk olan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Dick Advocaat, kupada son oynadıkları Amed Sportif Faaliyetler maçının ilk 11'inde 2 değişiklik yaptı.

Fenerbahçe'de, Amed Sportif Faaliyetler karşısında maça ilk 11'de başlayan Yiğithan Güveli ve Ramazan Civelek'in yerine İsmail Köybaşı ve Martin Skrtel forma şansı buldu.

Sarı-lacivertli ekipte bu sezon 7 futbolcu, 3 kupa maçına da ilk 11'de başladı. Fabiano, Neustaedter, Salih Uçan, Ozan Tufan, Fernandao, Chahechouhe ve Stoch, Gençlerbirliği ve Amed Sportif Faaliyetler maçlarının ardından Menemen Belediyespor karşısında da sahaya ilk 11'de çıktı.

Menemen Belediyespor'da forma giyen eski Fenerbahçeli Gökhan Ünal, müsabakaya yedek kulübesinde başladı.

İzmir'deki soğuk havaya rağmen Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarını yalnız bırakmadı.
MAÇTAN DAKİKALAR
Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda Fenerbahçe, deplasmanda Menemen Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı.
8. dakikada Erman Kılıç'ın ceza alanı dışında attığı sert şutta meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.
21. dakikada ceza alanı içinde Salih Uçan, Erman Kılıç'la girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Maçın hakemi penaltı kararı verdi. 22'nci dakikada penaltıyı kullanan Fernandao, takımını 1-0 öne geçirdi.
Müsabakanın ilk yarısı, Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
50. dakikada hızlı gelişen Menemen Belediyespor atağında, ceza alanı içinde Mert Hakan'ın şutunda top, kaleci Fabiano'dan döndü. Erman Kılıç'ın tekrar kaleye gönderdiği meşin yuvarlağı Fabiano bir kez daha uzaklaştırdı. Ev sahibi ekipte son olarak Abdullah'ın vuruşunda, kaleci topu kornere çeldi.
74. dakikada Yasin'in sol kanattan yaptığı ortada ceza alanı içinde Ahmet Arı'nın bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.
78. dakikada Savaş Polat'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği topla buluşan Fernandao'nun vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.
Fenerbahçe, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.
Menemen Belediyespor: 0 - Fenerbahçe: 1
Stat: İzmir Atatürk
Hakemler: Arda Kardeşler, Osman Gökhan Bilir, Mustafa Sönmez
Menemen Belediyespor: Amir Güren, Murat Erdemir (Dk. 84 Tayfur Emre Yılmaz), Veli Çetin, Efe Karaoğlu, Yasin Güreler, Mustafa Şen, Mert Hakan Yandaş (Dk. 76 Gökhan Ünal), İbrahim Dağaşan, Ertuğrul Arslan, Erman Kılıç (Dk. 66 Ahmet Arı), Abdullah Topkara
Fenerbahçe: Fabiano, Savaş Polat, Skrtel, Neustadter, İsmail Köybaşı, Stoch, Ozan Tufan, Abdurrahman Canlı (Dk. 90 Yiğithan Güveli), Chahechouhe, Salih Uçan, Fernandao
Gol: Dk. 22 Fernandao (Penaltıdan) (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 49 Stoch, Dk. 54 Savaş Polat, Dk. 84 Ozan Tufan (Fenerbahçe), Dk. 69 Veli Çetin (Menemen Belediyespor)

Anadolu Efes, Galatasaray Odeabank'ı deplasmanda devirdi

Turkish Airlines Euroleague'in 14. haftasında Galatasaray Odeabank'a konuk olan Anadolu Efes, son çeyrekteki etkili oyunuyla sahadan 76-86'lık zaferle ayrıldı.

Basketbol THY Euroleague 14. hafta karşılaşmasında Anadolu Efes, Galatasaray Odeabank'ı 86-76 yendi.

Ligde son sırada bulunan Galatasaray Odeabank, 10. mağlubiyetini yaşarken, Anadolu Efes ise 7. galibiyetini elde etti.

Karşılaşmaya Galatasaray Odeabank tutuk başlarken, iyi savunma yapan Anadolu Efes; Dunston, Paul ve Granger'ın basketleriyle 3. dakikayı 6-0 önde geçti. Sarı-kırmızılı ekip, Tyus'ın pota altından kazandırdığı sayılarla 4. dakika içinde farkı 2 sayıya (6-8) düşürmesine karşın, yapılan top kayıpları Anadolu Efes'in üstünlüğünü korumasını sağladı. Lacivert-beyazlılar, Brown ile Heurtel'in skorer oyunuyla 7. dakikada farkı bu kez 8 sayıya (8-16) yükseltti. Galatasaray Odeabank, son bölümde oyunun kontrolünü ele aldı. Thompson, Diebler, Tyus ve Can Korkmaz'ın basketleriyle 10-0'lık seri yakalayan ev sahibi ekip, çeyreği 18-16 üstün geçti.
Galatasaray Odeabank, üstün oyununu ikinci periyoda da taşıdı. Savunmada başarılı bir performans ortaya koyan sarı-kırmızılılar, rakibine kolay sayı şansı tanımazken, Sinan Güler, Schilb ve Pleiss'in basketleriyle 16. dakikada 11 sayılık farka ulaştı: 38-27. Anadolu Efes'te Dunston ve Heurtel'in çabalarına karşın sarı-kırmızılılar, devreyi 44-38 önde kapattı.
İkinci yarıya Doğuş Balbay ve Cedi Osman'ın sayılarıyla etkili başlayan Anadolu Efes, Galatasaray Odeabank'ta Schilb'in skorer oyununa rağmen, Paul'ün kritik basketleriyle 26. dakikada skoru eşitledi: 52-52. Çeyreğin kalan bölümü karşılıklı sayılarla geçerken, Anadolu Efes, Honeycutt'ın 3 sayılık basketiyle son çeyreğe 60-58 önde girdi.
Anadolu Efes, son çeyrekte sayı bulmakta zorlanan Galatasaray Odeabank karşısında farkı giderek açtı. Granger ve Paul'ün kazandırdığı basketlerle lacivert-beyazlılar, 35. dakikada 14 sayılık (60-74) farka ulaştı. Galatasaray Odeabank, son bölümdeki çabasıyla oyunu dengelemesine karşın, farkın kapanmasını sağlayamadı ve Anadolu Efes müsabakadan 86-76 galip ayrıldı.
ERGİN ATAMAN DİSKALİFİYE EDİLDİ
Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, karşılaşmanın son periyodunda oyundan atıldı.
Ataman, hakem kararlarına yaptığı itirazlar nedeniyle aldığı iki teknik faulün ardından soyunma odasına gönderildi.
Galatasaray Odeabank: 76 - Anadolu Efes: 86
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Borys Ryzhyk (Ukrayna), Carmelo Paternico (İtalya), Aare Halliko (Estonya)
Galatasaray Odeabank: Sinan Güler 9, Göksenin Köksal 3, Schilb 21, Tyus 15, Emir Preldzic 8, Thompson 5, Diebler 9, Can Korkmaz 2, Pleiss 4, Orhan Hacıyeva
Anadolu Efes: Granger 9, Paul 19, Cedi Osman 6, Brown 16, Dunston 12, Omic, Heurtel 14, Honeycutt 3, Can Maxim Mutaf, Thomas 5, Doğuş Balbay 2
1. Periyot: 18-16
Devre: 44-38
3. Periyot: 58-60
5 faulle çıkan: 37.01 Schilb (Galatasaray Odeabank)

THY Avrupa Ligi'nde 14. hafta heyecanı

THY Avrupa Ligi'nde 14. hafta heyecanı 22 Aralık Perşembe günü başlıyor.

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu THY Avrupa Ligi'nde, 14. hafta mücadelesi 22 Aralık Perşembe günü başlayacak.
Türk temsilcileri Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş, Fenerbahçe ve Galatasaray Odeabank'ın mücadele ettiği THY Avrupa Ligi'nde bu akşam sona erecek 13. hafta karşılaşmalarının ardından ara vermeden 14. hafta maçlarına geçilecek. Ligde, 22 Aralık Perşembe ve 23 Aralık Cuma günü 8 karşılaşma yapılacak.
İstanbul derbisinde, ligin son sırasında yer alan Galatasaray Odeabank, son iki maçından yenilgiyle ayrılan Anadolu Efes ile 22 Aralık Perşembe günü karşılaşacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'nun ev sahipliği yapacağı mücadele, saat 20.00'de başlayacak.
Fenerbahçe ise Rusya deplasmanında, cuma günü lider CSKA Moskova ile TSİ 20.00'de karşı karşıya gelecek.
Diğer Türk temsilcisi Darüşşafaka Doğuş da cuma günü 20.45'te İsrail temsilcisi Maccabi FOX'u Volkswagen Arena'da ağırlayacak.
THY Avrupa Ligi'nin 14. haftasında oynanacak maçların programı şöyle:
22 Aralık Perşembe
20.00 Galatasaray Odebank (Türkiye) - Anadolu Efes (Türkiye)
21.00 Kızılyıldız MTS (Sırbistan) - Real Madrid (İspanya)
21.00 Zalgiris (Litvanya) - UNICS Kazan (Rusya)
22.00 Brose Bamberg (Almanya) - Olympiakos (Yunanistan) TRT Spor
23 Aralık Cuma
20.00 CSKA Moskova (Rusya) - Fenerbahçe (Türkiye)
20.45 Darüşşafaka Doğuş (Türkiye) - Maccabi FOX (İsrail) TRT Spor
22.15 Panathinaikos Superfoods (Yunanistan) - Baskonia (İspanya)
23.00 Barcelona Lassa (İspanya) - EA7 Emporio Armani Milan (İtalya)

Süper Lig'de 16. Haftanın Hakemleri Açıklandı

Spor Toto Süper Lig'in 16. hafta karşılaşmalarında görev yapacak hakemler belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, Süper Lig'de 16 hafta olarak oynanan ilk bölümün son haftasındaki maçlarda düdük çalacak hakemler şunlar:
24 Aralık Cumartesi:
16.00 Adanaspor-Medipol Başakşehir: Hüseyin Göçek
19.00 Beşiktaş-Gaziantepspor: Serkan Çınar
25 Aralık Pazar:
13.30 Çaykur Rizespor-Osmanlıspor: Cüneyt Çakır
16.00 Kayserispor-Kardemir Karabükspor: Halil Umut Meler
16.00 Akhisar Belediyespor-Atiker Konyaspor: Ümit Öztürk
19.00 Antalyaspor-Kasımpaşa: Fırat Aydınus
19.00 Galatasaray-Aytemiz Alanyaspor: Halis Özkahya
26 Aralık Pazartesi:
19.00 Gençlerbirliği-Bursaspor: Mete Kalkavan
20.00 Trabzonspor-Fenerbahçe: Ali Palabıyık

A Milliler seneyi 24. sırada tamamladı

FIFA Aralık ayı dünya sıralaması açıklandı. A Milli Futbol Takımı seneyi 24. olarak tamamladı.

FIFA'nın internet sitesinde açıklanan aralık ayı dünya sıralamasına göre, son olarak 12 Kasım'da oynanan 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçında Kosova'yı 2-0 mağlup eden Türkiye, geçen ay olduğu gibi 24. sırada yer aldı.
Listenin ilk 20 sırasında değişim yaşanmadı. Arjantin liderliği, Brezilya ikinciliği, Almanya da üçüncülüğünü korudu.
Ay-yıldızlıların FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki rakiplerinden Hırvatistan 14, İzlanda 21, Ukrayna 30, Finlandiya 94, Kosova ise 165. sırada kendilerine yer buldu.
Afrika kıtasında yer alan Ruanda, 9 basamak birden atlayarak 92. sıraya yerleşti ve ayın en fazla yükselen takımı oldu.
Bir sonraki FIFA Dünya sıralaması 12 Ocak 2017'de açıklanacak.
Sıralamada ilk 10'a giren ülkeler şöyle:
SıraTakımlarPuanDeğişim
1Arjantin 1634  -
2Brezilya1544  -
3Almanya 1433  -
4Şili1404  -
5Belçika1368  -
6Kolombiya 1345  -
7Fransa 1305  -
8Portekiz1229  -
9Uruguay1187  -
10İspanya1166  -
Sıralamanın tamamını görmek için tıklayın.

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde 10. Haftanın MVP’si Mullings

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde 10. haftanın en değerli oyuncusu Kataja Basket’in Kanadalı oyuncusu Daniel Mullings oldu.

Salı akşamı Le Mans Sarthe’yi deplasmanda 74-57 mağlup ederek üst üste dördüncü galibiyetini alan Kataja Basket’te gecenin yıldızı Mullings oldu.
25 yaşındaki oyuncu 22 sayı, 10 ribaunt, 4 asist ve 3 top çalma performansıyla FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Haftanın MVP’si seçildi.
1.88 metre boyundaki guard, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde 16 sayı, 7.8 ribaunt, 3.4 asist ve turnuvanın en iyisi olan 3.1 top çalma ortalamalarıyla oynuyor.

FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 10. Haftanın Ardından

FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 10.hafta geride kaldı.


Beşiktaş Sompo Japan haftayı galibiyetle bitirirken; Banvit, Muratbey Uşak ve Pınar Karşıyaka rakiplerine mağlup oldu.

Organizasyonun 10.haftasında alınan sonuçlar ve oluşan puan durumları şu şekilde:
C0J2Ve4XAAAY4sc

C0OzxPEWgAAvuTc

A Grubu

GAMES GAME POINTS POINTS
# Team P W L % For Agt +/- FA AA
1 AS Monaco 10 9 1 90.0 750 647 103 75 64.7 19
2 Banvit 10 8 2 80.0 806 727 79 80.6 72.7 18
3 Aris 10 7 3 70.0 777 674 103 77.7 67.4 17
4 CEZ Nymburk 10 7 3 70.0 815 727 88 81.5 72.7 17
5 Fraport Skyliners 10 4 6 40.0 659 706 -47 65.9 70.6 14
6 Ironi Nahariya 10 3 7 30.0 712 759 -47 71.2 75.9 13
7 Helios Suns 10 1 9 10.0 587 669 -82 58.7 66.9 11
8 Bakken Bears 10 1 9 10.0 697 894 -197 69.7 89.4 11

B Grubu

GAMES GAME POINTS POINTS
# Team P W L % For Agt +/- FA AA
1 Le Mans Sarthe 10 7 3 70.0 739 659 80 73.9 65.9 17
2 Umana Reyer Venezia 10 7 3 70.0 738 703 35 73.8 70.3 17
3 Pinar Karsiyaka 10 6 4 60.0 747 690 57 74.7 69 16
4 Kataja Basket 10 6 4 60.0 798 793 5 79.8 79.3 16
5 CSM CSU Oradea 10 5 5 50.0 671 710 -39 67.1 71 15
6 Avtodor Saratov 10 4 6 40.0 857 850 7 85.7 85 14
7 Maccabi Rand Media 10 4 6 40.0 708 729 -21 70.8 72.9 14
8 Khimik 10 1 9 10.0 645 769 -124 64.5 76.9 11

C Grubu

GAMES GAME POINTS POINTS
# Team P W L % For Agt +/- FA AA
1 Neptunas Klaipeda 10 8 2 80.0 754 670 84 75.4 67 18
2 ASVEL Lyon Villeurbanne 10 8 2 80.0 776 707 69 77.6 70.7 18
3 EWE Baskets 10 6 4 60.0 731 705 26 73.1 70.5 16
4 Ventspils 10 5 5 50.0 774 735 39 77.4 73.5 15
5 PAOK 10 5 5 50.0 730 711 19 73 71.1 15
6 Muratbey Usak Sportif 10 3 7 30.0 736 767 -31 73.6 76.7 13
7 Rosa Radom 10 3 7 30.0 690 764 -74 69 76.4 13
8 Varese 10 2 8 20.0 687 819 -132 68.7 81.9 12

D Grubu

GAMES GAME POINTS POINTS
# Team P W L % For Agt +/- FA AA
1 Iberostar Tenerife 10 8 2 80.0 832 668 164 83.2 66.8 18
2 SIG Strasbourg 10 7 3 70.0 761 690 71 76.1 69 17
3 Sidigas Avellino 10 7 3 70.0 765 698 67 76.5 69.8 17
4 Juventus Utena 10 6 4 60.0 763 789 -26 76.3 78.9 16
5 Telenet Oostende 10 4 6 40.0 706 704 2 70.6 70.4 14
6 Mega Leks 10 3 7 30.0 705 765 -60 70.5 76.5 13
7 Cibona 10 3 7 30.0 782 854 -72 78.2 85.4 13
8 KK Mornar 10 2 8 20.0 677 823 -146 67.7 82.3 12

E Grubu

GAMES GAME POINTS POINTS
# Team P W L % For Agt +/- FA AA
1 Besiktas Sompo Japan 10 8 2 80.0 810 738 72 81 73.8 18
2 MHP RIESEN 10 7 3 70.0 830 744 86 83 74.4 17
3 AEK 10 6 4 60.0 807 711 96 80.7 71.1 16
4 Partizan 10 6 4 60.0 746 748 -2 74.6 74.8 16
5 Dinamo Sassari 10 4 6 40.0 772 770 2 77.2 77 14
6 Stelmet Zielona Gora 10 4 6 40.0 732 757 -25 73.2 75.7 14
7 Proximus Spirou 10 4 6 40.0 733 790 -57 73.3 79 14
8 Szolnoki Olaj 10 1 9 10.0 689 861 -172 68.9 86.1 11

FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 11.hafta:
3 Ocak Salı
Banvit – Aris
Stelmet Zielona Gora – Beşiktaş Sompo Japan