TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

22 Ağustos 2020 Cumartesi

Kosova ekibi sahaya çıkmadı, UEFA Avrupa Ligi maçı iptal

UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda daha önce ertelenen Cebelitarık ekibi Lincoln Red Imps ile Kosova'nın Prishtina takımı arasında oynanması gereken karşılaşma, iptal edildi.

Lincoln Red Imps Kulübünden yapılan açıklamada, bugün (22.08.2020) TSİ 19.00'da başlaması gereken karşılaşmanın Prishtina'nin sahaya çıkmaması nedeniyle iptal edildiği ve karşılaşmanın sonucuna ilişkin son kararın UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu tarafından verileceği belirtildi.
İlk olarak 18 Ağustos'ta oynanması planlanan karşılaşma, Kosova ekibi Prishtina'de 8 futbolcunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkması nedeniyle bugüne ertelenmişti.
Prishtina, futbolcular ve teknik kadro dahil olmak üzere diğer Kosova takımlarından bir maçlığına kiralayacağı yeni bir ekiple sahaya çıkmak için çalışmalar yaptığını duyurmuştu.

U19 Genç Kız Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası’na Galibiyetle Başladı

19 Yaş Altı Genç Kız Milli Takımımız, Bosna Hersek ve Hırvatistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Voleybol Şampiyonası’ndaki ilk maçında Bulgaristan’ı 3-0 mağlup ederek şampiyonaya galibiyet ile başladı.

Millilerimizde Sude 19, İpar 12, Elif Su 11, İlayda 10 sayılık performansları ile galibiyette ön çıkan isimler olurken; onlara Hanife Nur 7, Lila ve Beren ise 2’şer sayıyla katkı sağladı.

TÜRKİYE-BULGARİSTAN : 3-0
HAKEMLER: Andjelko Popovic (Sırbistan), Rossella Piana (İtalya)
SALON: Nastavno-Sportska Dvorana Gradski Vrt, Osijek
TÜRKİYE: Lila, Sude, İlayda, İpar, Elif Su, Hanife Nur, Gülce (L) (Aleyna, Beren, Ege Melisa)
BULGARİSTAN: Peychinova, Licheva, Yordanova, Ilieva, Nikolova, Atanasova, Karabasheva (L)  (Drumeva,Milanova, Dankinova, Pashkuleva (L), Saykova)
SETLER: 25-22, 25-17, 25-20
SÜRE: 77 dakika (25,26,26)

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

U19 Genç Kız Milli Takımımız, şampiyonadaki ikinci maçında, 24 Ağustos Pazartesi günü Türkiye saati 18.30’da ev sahibi Hırvatistan ile karşılaşacak. Mücadele, Hırvatistan Voleybol Federasyonu’nun YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCzgxRL6wUhylcjozntleWMw) kanalından naklen yayınlanacak.

İlk gün karşılaşmasının ardından 2. Grup’ta oluşan puan durumu şu şekilde:
NO TAKIM O G M P
1 Türkiye 1 1 0 3
2 Fransa 1 1 0 2
3 Hırvatistan 1 0 1 1
4Bulgaristan1010

UEFA Şampiyonlar Ligi maçı koronavirüse takıldı

UEFA Şampiyonlar Ligi 2020-2021 sezonu 1. eleme turunda Faroe Adaları'ndan Kİ Klaksvik ile Slovakya ekibi Slovan Bratislava arasındaki maç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle iptal edildi. 

UEFA'dan yapılan açıklamada, iki takım arasında ilk olarak 19 Ağustos'ta oynanması planlanmasına rağmen Slovan Bratislava ekibindeki yeni tip koronavirüs vakaları nedeniyle maçın 21 Ağustos'a ertelendiği, erteleme öncesinde yapılan son testte Slovakya ekibindeki oyuncularda yeni vakalar tespit edildiği belirtildi.
Bu nedenle söz konusu maç iptal edilirken, turu geçen taraf, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'nun yapacağı toplantının ardından belli olcak.
UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Kosova'nın Drita ile Kuzey İrlanda temsilcisi Linfield arasındaki karşılaşma da Drita'nın iki futbolcusunda Kovid-19 tespit edilmesi nedeniyle iptal edilmiş ve Kosova temsilcisi hükmen mağlup sayılarak elenmişti.

Fenerbahçe ile Fatih Karagümrük berabere

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Düzce Topuk Yaylası'nda çalışmalarına devam eden Fenerbahçe, hazırlık mücadelesinde Süper Lig'in yeni ekibi Fatih Karagümrük ile 2-2 berabere kaldı.

Yeni sezon hazırlıklarını Düzce Topuk Yaylası Tesisleri’nde sürdüren Fenerbahçe, hazırlık maçında Süper Lig’in yeni ekibi Fatih Karagümrük ile karşı karşıya geldi.
Topuk Yaylası Tesisleri’nde oynanan karşılaşmaya teknik direktör Erol Bulut; Harun, Serdar, Zanka, Sadık, Ozan, Gustavo, Gökhan, Caner, Mert Hakan, Rodrigues ve Thiam ilk 11’i ile çıktı.
Mücadeleye hızlı başlayan Karagümrük, 5’inci dakikada Ndao’nun golüyle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe’nin ise gole yanıtı gecikmedi. Karşılaşmanın 7’nci dakikasında Ozan Tufan’ın penaltı gölüyle sarı-lacivertliler durumu 1-1’e getirdi. İlk yarısı 1-1’lik eşitlikle sona eren karşılaşmada Teknik Direktör Erol Bulut, ikinci yarıya Harun’un yerine Altay’ı, Sadık’ın yerine Ferdi’yi alarak başladı. Fenerbahçe, ikinci yarının başında 47’nci dakikada Mert Hakan Yandaş ile öne geçmeyi başardı: 2-1.
Bulut yönetimindeki Fenerbahçe’de, mücadelenin 66’ncı dakikasında Mert Hakan, Gustavo, Thiam, Gökhan Gönül ve Ozan Tufan yerini Zajc, Frey, Murat Sağlam, Jailson ve Deniz Türüç’e bıraktı. Karşılaşmanın 77’nci dakikasında Karagümrük’te Ndao, hızlı hücumda takımının ve kendisinin ikinci golünü attı: 2-2. Mücadelenin son bölümlerinde ise Rodrigues yerini Muhammed’e bırakırken, karşılaşma da 2-2'lik eşitlikle sona erdi.

Muriqi, Tolgay ve Dirar sakat 
Öte yandan sarı-lacivertlilerde kamp kadrosunda yer almayan Allahyar, Tolga Ciğerci ve Sosa'nın dışında, Vedat Muriç, Nabil Dirar ve Tolgay Arslan da sakatlıkları nedeniyle karşılaşmada forma giymedi. Sarı-lacivertlilerde yeni transferler Sinan Gümüş ve Novak da antrenman eksikleri nedeniyle süre almadı.

Gökhan ve Caner kaptan 
Karşılaşmaya, 4 yıl sonra sarı-lacivertli formaya dönen Gökhan Gönül maça kaptan olarak çıktı. Mücadelenin 66’ncı dakikasında oyundan çıkan Gönül, kaptanlık pazubandını yine 4 yıl sonra Fenerbahçe’ye dönen Caner Erkin’e bıraktı.

Fatih Karagümrük, Şota'nın yeğenini transfer etti


Süper Lig'in yeni ekibi Fatih Karagümrük, 22 yaşındaki Gürcistanlı milli futbolcu Vato Arveladze'yi kadrosuna dahil etti.

Kırmızı-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, Trabzonspor'da futbolcu ve teknik direktör olarak görev yapan Şota Arveladze'nin yeğeni olan 22 yaşındaki orta saha oyuncusuyla sözleşme imzalandığı belirtildi.
Açıklamada, "Gürcistan'dan çıkıp Avrupa futbolunda başarılar yaşayan Arveladze ailesinin genç ferdi Vato Arveladze, bu sezon Süper Lig'de Karagümrük forması giyecek. İkinci Başkanımız Serkan Hurma ve Sportif Direktörümüz Murat Akın'ın imza attırdığı 22 yaşındaki Vato Arveladze, Gürcistan ve Polonya Süper liglerinde forma giydi. Gürcistan Milli Takımı formasını da terleten genç Arveladze'ye başarılarla dolu bir sezon dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Arjen Robben 36 yaşında sahalara döndü

Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivisie) ekiplerinden Groningen'de futbola dönüş yapan Arjen Robben, takımıyla ilk maçına çıktı.

6 yaşındaki Hollandalı futbolcu, Groningen'in Almere City ile oynadığı hazırlık maçının ilk 30 dakikalık bölümünde forma giydi. Groningen, yeni sezon hazırlıkları kapsamında oynadığı müsabakada Almere City ile 1-1 berabere kaldı.
Robben, maçın devre arasında yaptığı açıklamada, "Yeşil sahaya tekrar çıkabildiğim için sevinçliyim." ifadesini kullandı.
Kariyerinde Bayern Münih, Real Madrid, Chelsea ve PSV Eindhoven gibi Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde forma giyen Robben, geçen sene aktif futbol kariyerini noktalama kararı almıştı.

Kasımpaşa'dan Trabzonspor'a 'haksız rekabet' cevabı

Kasımpaşa Kulübü, Trabzonspor Kulübü Divan Kurulu'nun, "haksız rekabet" oluşturulduğu gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) başvuruda bulunduğu yönünde çıkan haberler üzerine bir açıklamada bulundu.

Kasımpaşa Kulübü, Fatih Öztürk'ün Galatasaray'a ve Mame Thiam'ın da Fenerbahçe'ye bedelsiz verilmesi nedeniyle Trabzonspor Kulübü Divan Kurulunun, "haksız rekabet" oluşturulduğu gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) başvuruda bulunduğu yönünde çıkan haberler üzerine bir açıklamada bulundu.
Lacivert-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, Trabzonspor Divan Kurulunun TFF'ye yaptığı başvurunun Türk futbolunun en çok ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberlik sürecine zarar verici olduğu belirtilerek, "Bilinmelidir ki; Kasımpaşa Kulübü, Türk futboluna hizmet maksadıyla geçtiğimiz dönemlerde şu an Galatasaray forması giyen Adem Büyük'ün Yeni Malatyaspor'a transferini ve kaptanlık pazubendi takan Abdullah Durak'ın Çaykur Rizespor'a transferini de bedelsiz olarak gerçekleştirmiştir." denildi.
Futbolcu Özer Hurmacı'nın Trabzonspor'a transferi hatırlatılan açıklamada, "Mazisinde hiçbir karışık iş olmayan Kasımpaşa, 2015 yılında ise Trabzonspor'un isteği ile Özer Hurmacı'nın transferini bonservis bedeliyle gerçekleştirmiş, futbolcunun daha sonraki süreçte Trabzonspor'dan başka 3-4 farklı kulübe transfer gerçekleştirmesine rağmen Trabzonspor Kulübü, futbolcunun bonservis bedelini zamanında ödeyememiş; kulübümüz, Trabzonspor'un o günkü maddi koşulları sebebiyle transfer bedelini ancak ödeme vadesinden 4 yıl aradan sonra tahsil edebilmiştir." ifadeleri kullanıldı.
Kasımpaşa'nın bütün kulüplere gösterdiği iyi niyeti ve tutumunun bir örneğini de Trabzonspor'a gösterdiği kaydedilerek, "Trabzonspor Kulübünün Avrupa maçlarında ülkemizi temsil edebilmesi için gerekli ricalarını geri çevirmemiştir. Kasımpaşa'nın hoşgörüsüne, bu süreç içindeki bütün Trabzonspor başkanları şahittir. Hatırlatmak isteriz ki; yine bu süreçte Trabzonspor Kulübüne iyi niyetli davranmasaydı UEFA lisansını alamayacak ve Avrupa kupalarına katılamayacaklardı. Ayrıca Özer Hurmacı transferinin, bu sürecinin tüm resmi kayıtları TFF'de mevcuttur." görüşlerine yer verildi.
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kasımpaşa'nın Türk sporuna katkıyı artırarak sürdürmeye devam edileceği kaydedilen açıklamada şunlar kaydedildi:
"Trabzonspor da Trabzon şehri de bizimdir. Kimi yöneticilerin eksik bilgi ve yanlış duyumdan kaynakladığına inandığımız günlük görüşleri ne Kasımpaşa'yı üzer ne de büyük Trabzonspor'u bağlar. Bilinmelidir ki; Kasımpaşa, Türk futbolunun hizmetindedir. Kasımpaşa bütün kulüplerimize aynı mesafede sevgi ve saygı içindedir. Türk futboluna gönül veren herkese değer verir. Bütün bunların yanı sıra Kasımpaşa da diğer kulüplere gösterdiği sevgi ve saygıyı kendisi için de bekler."

Flavio resmen Trabzonspor'da


Trabzonspor, Flavio'yu 4 yıllığına kadrosuna kattığını açıkladı. Brezilyalı orta saha oyuncusu ile 4 yıllık sözleşme imzalandı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada, Flavio'ya, 4 yıl boyunca her futbol sezonunda 750 bin euro garanti ücreti ödeneceği ifade edildi.
Bahia Kulübü'ne ise futbolcunun sözleşme fesih bedeli olarak, bir milyon 200 bin euro ödenecek.
24 yaşındaki futbolcu dördüncü hafta maçları oynanan Brezilya Serie A'da 1 karşılaşmada görev aldı. Geçtiğimiz sezon ise 28 lig maçında oynadı.


Galatasaray’da Lemina transferi zora girdi

Galatasaray’da, Mario Lemina transferi zora girdi. Southampton'un, kiralama teklifini kabul etmemesi sarı kırmızılıları yeni arayışlara itti.

Galatasaray’da, Lemina transferi zora girdi.
Orta sahaya yapılacak takviyede liste başı olan Gabonlu futbolcunun kulübü Southampton Lemina’yı satma konusunda ısrar ediyor.
Galatasaray’ın, İngiliz kulübü ile yaptığı görüşmede satın alma opsiyonu ile 1 yıllık kiralama teklifine olumlu yanıt alamadığı belirtildi.
Southampton’ın 26 yaşındaki futbolcuyu satmak istediği ve 9 milyon euro bonservis bedeli belirlediği kaydedildi.
Mario Lemina ile her konuda anlaşan yönetimin, Southampton kulübüne kiralama adına yeni bir teklif yapacağı öğrenildi.
Galatasaray'ın olumsuz cevap alması halinde bu kez masadan kalkabileceği gelen haberler arasında.
Lemina transferinin zora girmesinin ardından sarı kırmızılılar, bu oyuncunun alternatifini yine İngiltere'de buldu.
Galatasaray, Bournemouth forması giyen Jefferson Lerma’yı gündemine aldı.
Bournemouth ile Premier Lig’e veda eden Kolombiyalı futbolcu için yönetimin kiralama teklifinde bulunacağı ifade edildi.
25 yaşındaki Lerma, geçtiğimiz sezon Premier Lig’de 33 maça çıkarken 1 gol atıp, 2 asist yaptı.
Ağustos 2018’de Levante’den, Bournemouth’a 28 milyon avroya transfer olan Lerma; 18 kez ülkesinin milli takımının formasını giydi.

Kaynak : TRT SPOR

Ferdi Kadıoğlu'na milli davet

Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu’na Türkiye A Milli Takımından davet geldi. 20 yaşındaki futbolcu, teknik direktör Şenol Güneş ile konuştuktan sonra kararını verecek. 

Fenerbahçe’nin genç yıldızı Ferdi Kadıoğlu’na A Milli Takımdan teklif geldi.
Hollanda alt yaş milli takımlarında forma giyen ve henüz seçimini yapmayan Ferdi, A Milli Takım yetkilileri tarafından arandı ve milli takıma davet edildi.
Kararını vermeden önce milli takım teknik direktörü Şenol Güneş ile görüşmek isteyen genç oyuncu, seçimini de bu görüşme sonrasında yapmayı planlıyor.
Kendisine gelen teklifle mutlu olan Ferdi Kadıoğlu için Hollanda milli takımından henüz A Takım daveti gelmedi.
Ferdi Kadıoğlu Hollanda U21 Milli Takımı'nın Belarus ve Norveç ile oynayacağı maçların kadrosuna çağrıldı.
20 yaşındaki futbolcu, 2018 yılında 1 milyon 400 bin euro karşılığında NEC Nijmegen’den Fenerbahçe’ye transfer olmuştu.
Geçen sezon sarı lacivertli formayla 31 maça çıkan Ferdi, 6 gol 5 asistlik performans sergiledi.
Kaynak : TRT SPOR

Sofiane Feghouli'den fedakarlık

Galatasaraylı Sofiane Feghouli'den fedakarlık. Cezayirli futbolcu, yıllık ücretinde 600 bin euro indirim yaptı.

Daha önce bonuslar hariç yıllık 3 milyon 850 bin euro alan Feghouli’nin yeni maaşı 3 milyon 250 bin euro oldu.
Galatasaray ile 2 yıl daha kontratı bulunan 30 yaşındaki futbolcunun yeni sezon planlamasında takımda kalacağı ve satışına izin verilmeyeceği belirtildi.
3 yıl önce West Ham United’tan Galatasaray’a transfer olan Feghouli, sarı kırmızılılarda 107 maçta 27 gol ve 23 asistlik performans sergiledi.
Kaynak : TRT SPOR

Caner Erkin: "Fenerbahçe benim için bir sevgi, bir aşk, taraftarı olduğum takım"

4 yıllık aradan sonra yeniden Fenerbahçe'ye dönen Caner Erkin," Kendimi yeni transfer olarak görmüyorum. Yeniden burada olduğum için çok mutluyum." dedi. 

Fenerbahçe Serkan Acar Resort & Sports Topuk Yaylası Tesisleri'nde sarı-lacivertli takımın gerçekleştirdiği kampta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Caner, o dönemde Fenerbahçe haricinde hiçbir kulüpten teklif almayı istemediğini belirtti.

Kamp döneminden transfer sürecine kadar birçok konuya açıklık getiren Caner Erkin’in basın mensuplarının sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

EROL HOCANIN SİSTEMİNE, TAKTİĞİNE, HER ŞEYE UYUM SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Topuk Yaylası kampını değerlendirerek sözlerine başlayan Caner Erkin, “Kamp süreci gayet iyi geçiyor, hiçbir problem yok. Erol Hocanın sistemine, taktiğine, her şeye uyum sağlamaya çalışıyoruz. Tabii ki bazı değişiklikler olacak, yeni transferler olacak. Ben zaten kendime yeni transfer demiyorum, çünkü buranın her şeyini en içinden biliyorum ve yaşadım. İnşallah burada uzun seneler de her türlü hayatıma devam edeceğim ve başarılı olmaya çalışacağım.” dedi.

ÖNEMLİ OLAN TAKIMIN BAŞARISIDIR, FENERBAHÇE’NİN BAŞARISIDIR

Caner Erkin, aynı mevkii paylaştığı Filip Novak ile ilgili yöneltilen soruya ise “Ben biraz erken başladım, Novak ise son maçını geç oynadığı için biraz daha geç geldi antrenmanlara. Daha böyle bir konuşmamız olmadı ama önümüzdeki günlerde hocamızla konuşmalar olacaktır. Sürece bakarsak ben de önde oynayabilen ki normalde oynadığım bölge orasıydı, ondan sonra sol bek oldu. Tabii çok uzun senelerdir sol bek oynuyorum. Yani bir problem olmaz; önde ben oynamışım ya da arkada veya başka bir mevkide. Önemli olan takımın başarısıdır, Fenerbahçe’nin başarısıdır. Bence önemli olan bu.” şeklinde cevap verdi.

Geçmişte kendisi de Avrupa’da futbol oynamış bir isim olarak Caner Erkin, genç isimlerin Avrupa kariyerleri hakkında ise şöyle bir değerlendirmede bulundu:

Gençlerin Avrupa’da oynaması çok güzel. Kendilerini geliştirmeleri de çok güzel. İnşallah daha büyük takımlara gitsinler, daha da iyi yerlerde olsunlar. Ben de çok erken gitmiştim. Ben de yaş itibariyle oldukça erken başladım. Bu açıdan baktığımızda ben de ilk önce Avrupa’ya gitmeyi tercih ettim ama sonra yine Türkiye’ye döndüm. Benim şahsi düşüncem şöyle, ben Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmayı ya da Avrupa’da başarılı olmayı daha çok tercih ediyorum.

FENERBAHÇE BENİM İÇİN BİR SEVGİ, BİR AŞK, TUTTUĞUM TAKIM, TARAFTARI OLDUĞUM TAKIM

Caner Erkin’in bir basın mensubunun, Beşiktaş’ta forma giydiği dönemde Fenerbahçe taraftarıyla yaşadığı diyaloga ilişkin sorusuna verdiği cevap şu oldu:

Beşiktaş’ta oynarken 3 sene üst üste geldim Kadıköy’e. Hiçbir problem olmadı, bana karşı bir diyalog da olmadı. Ama son sene artık tutkudan mı, sevgiden mi bilmiyorum ama bana karşı çok farklı bir şey oldu. O dönemde de annem yoğun bakımdaydı ve anneme ağza alınmayacak şeyler söylendi, devamlı. Ben de kırıldım, çok kırıldım. Çünkü Fenerbahçe benim için bir sevgi, bir aşk, tuttuğum takım, taraftarı olduğum takım. Onun için benim de aklımda, zihnimde bir hareket yapma gibi bir düşünce de yoktu. Belki de çok kırıldığım için yaptım, belki de ben de onları kırmak istedim. Ama sonuçta yine buluştuk ve taraftarı olduğum, küçüklüğümden beri sevdiğim takımdayım. O nedenle benim aramda onlarla bir kırgınlık ya da başka bir şey olamaz, olmasını da istemiyorum. Artık buradayım, ben onları seviyorum, onlar da beni sevmeye devam etsinler.”

BAŞKANIMIZ VE EMRE AĞABEYLE GÖRÜŞTÜM VE ŞU ANDA BURADAYIM

Fenerbahçe'ye tekrar dönmesini ve devamındaki sürece de açıklık getiren milli futbolcu, “Fenerbahçe dışında hiç kimseyle konuşmadım. Bir teklif de almak istemedim çünkü ilk Fenerbahçe ile konuştuğumda Başkanımızla, Emre Ağabey olsun, ikisi de beni çok istediklerini ve burada olmamı istediklerini belirttiler. Ben de bunun üzerine ne bir soru işareti ne de aklımda başka bir şey, hiçbir şey yoktu. Direk kabul ettim ve şu anda buradayım. Herhangi bir süreç ya da herhangi bir düşünce olmadı. Soru işareti de olmadığı için düşünmeden kabul ettim.” şeklinde konuştu.

BEN NEŞELİ BİR İNSAN OLDUĞUM İÇİN HERKESE TAKILIYORUM

Özellikle de yoğun ve tempolu geçen kamp dönemlerinde eğlenceli olmanın da önemli olduğuna vurgu yapan Caner Erkin, “Kamplar genelde futbolcular için sıkıcıdır. Çünkü ağır antrenmanlar vardır ancak bu sezona iyi başlayabilmek için önemli. Bizler futbolcuyuz zaten bunları yapmamız lazım. Tabii her ne kadar ciddi olsak da, profesyonel olsak da, çalışsak da arada gülmek de lazım. Nitekim benim en sevdiğim şeylerden bir tanesidir. Benim söylediğim bir söz var; ‘Her şeyimizi kaybedelim ama neşemizi kaybetmeyelim.’ Sonuç itibariyle iş o noktaya geliyor. Ben de neşeli bir insan olduğum için herkese takılıyorum. Arkadaşlarım, kardeşlerim de sağ olsun benim yaptığım şakaları kaldırabiliyorlar. Onun için her şey gayet neşeli geçiyor.” dedi.

YENİDEN BURADA OLDUĞUM İÇİN VE HAYATIMA FENERBAHÇE’DE DEVAM ETTİĞİ İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Taraftarı olduğu ve aktif futbol hayatına nokta koymak istediği kulüp olan Fenerbahçe’nin yeniden formasını giyecek olmasının hissettirdiklerini, “İlk teklif aldığımda çok heyecanlandım. Aynı zamanda çok farklı duygular da hissettim. Çünkü taraftarı olduğum, futbolu bırakmak istediğim kulüp ve belki futboldan sonra da nasip olursa devam etmek istediğim kulüp olduğu için çok mutluyum. Yeniden burada olduğum için ve hayatıma Fenerbahçe’de devam ettiği için çok mutluyum.” diye özetleyen Caner, ‘fişek’ lakabıyla ilgiliyse şu değerlendirmede bulundu: “Fişek lakabı aslında Manisaspor’da oynadığım dönemde Sebahattin hocam vardı ve ‘fişek’ lakabını bana o taktı. Ben çok hareketli olduğum ve yerimde duramadığım için tabii o zamanlarda 15 yaşındaydım.  Orada lakabı taktılar, baktılar ki gerçekten fişek gibiyim, hareketliyim, oradan sonra da herkesin dilinde oldu. Ben de sevdim, hiçbir problem yok, sonra da devam etti.

FENERBAHÇE’NİN HEDEFİ HER ZAMAN ŞAMPİYONLUK VE BİRİNCİLİK OLMALIDIR

Fenerbahçe’de şampiyonluk yaşayan isimlerden biri olarak bu konudaki tecrübelerini, şampiyonluk duygusunun hissettirdiklerini diğer futbolcularla da paylaştıklarını dile getiren Caner Erkin, “Fenerbahçe’nin hedefi her zaman şampiyonluk ve birincilik olmalıdır. İkincilikse söz konusu olmamalı. Gökhan da ben de, tabii ki diğer arkadaşlarımız da, yeni transferlerimiz de, özetle burada oynayan her futbolcu her zaman şampiyon olmak ister. Bunu tadan, yaşayan futbolcular olarak söylemlerimizi, duygularımızı, şampiyonluk yaşandığında nasıl bir ortam olduğunu, nasıl bir hayat olduğunu ve Fenerbahçe’nin daha da çok büyüdüğünü onlara anlatıyoruz. Tabii bunları anlatmakla olmuyor, her şeyi önce sahada vermemiz lazım. Sahada her şeyimizi verirsek, beraber olursak, takım olursak ki bireysel olarak asla hiçbir şey olmaz, şampiyonluk inşallah bu sene gelecek diye düşünüyorum.” dedi.

Sözlerini dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen antrenmanda ayak tenisi maçında Gökhan Gönül ile aynı takımda yer almasıyla ilgili soruyu cevaplayarak noktalayan başarılı futbolcu, “Gökhan ile 11’inci seneye gireceğiz. Dediğiniz gibi hiç ayrılmadık. Antrenmanlarda da ikili oyunlar oluyor, genelde hep beraberiz. Isınmada da beraberiz, çünkü hep ikimiz hep eşiz. Maç ısınmasında da eş olduğumuz için hep beraber gözüküyoruz. Ayak tenisi maçında karşı takım biraz zayıf kaldı(gülüyor), ondan dolayı gülüşmeler oldu. İkimiz beraber olunca biraz güçlü olduk, karşı takıma karşı. Ondan dolayı biraz takılmalar, gülüşmeler oldu. Tabii komik, güzel, tatlı bir antrenman oldu.” diye konuştu.

Fenerbahçe'de iç transfer

Fenerbahçe, tecrübeli orta saha oyuncusu Tolga Ciğerci'nin sözleşmesini uzattı. 

Fenerbahçe Tolga Ciğerci'nin sözleşmesini uzattı. Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamda, "Futbol A Takımımızın oyuncularından Tolga Ciğerci’nin sözleşmesi bir yıl uzatılmıştır. Değerli futbolcumuza çubuklu formamızla başarı dolu bir sezon dileriz." ifadelerine yer verildi.

Sörloth: "Çok iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum"

Trabzonspor'un Norveçli forveti Alexander Sörloth, " Hocamızın net fikirleri var. Çok iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Trondsen'in yeteneklerini herkes görecek." dedi.

Sörloth, bordo-mavili kulübün medya merkezine verdiği röportajda, geçen sezon iniş ve çıkışlar yaşadıklarını anlattı.
Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmanın kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Sörloth, "Aslında iki hedefimiz vardı. Biri Süper Lig'de şampiyon olmak, diğeri ise Türkiye Kupası'nı kazanmaktı. Bunlardan sadece birini gerçekleştirebildik ve Türkiye Kupası'nı kaldırdık. Aslında bu durum yeni sezon için takımımızı daha da iştahlandırıyor. Sezonun genelinde baktığımızda iyi bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Sörloth, hem kendisinin hem de takımın başarılı bir sezon geçirdiğini düşündüğünü dile getirerek, "Gol krallığı öz güvenime biraz daha katkıda bulundu. İstediğim ve olmaya çalıştığım bir yerdi. Tabii ki en büyük hedefimiz Süper Lig'de şampiyon olmaktı ama bunu başaramadık. Gol kralı olmak benim için ekstra bir başarı oldu." ifadelerini kullandı.
 "Anders, defansta çok iyi işler yapabilen bir oyuncu"
Alexander Sörloth, bordo-mavili takımın yeni transferi Anders Trondsen hakkında ise şu değerlendirmede bulundu:
"Kendi ülkesinden birinin Trabzon'da yaşamış ve Trabzonspor'da bulunması onun işlerini kolaylaştıracaktır. Bunu başarabilecek güçte bir isim. Tabi ki hem benim için hem de Anders için bir arkadaşının Trabzon'da olması çok büyük bir şans. Taraftarlarımız, Anders oynamaya başladığında nasıl bir futbol karakteri olduğunu hızlıca öğrenecek. Anders, defansta çok iyi işler yapabilen bir oyuncu. Özellikle sol ayağını çok iyi kullanabilen bir oyuncu. Onun adına işleri daha da zorlaştırmamak için kendisinden çok bahsetmek istemiyorum ama sahada kendini gösterecektir. Oynadığı zaman hangi kalitede, hangi özelliklere sahip olduğu tüm taraftarımız görecek."
Teknik direktör Eddie Newton'un net fikirlere sahip biri olduğuna dikkati çeken Sörloth, yeni sezon antrenmanlarına genel olarak baktığında seviyenin daha yukarıda olduğunu gördüğünü aktardı.
Sörloth, gol krallığı unvanının kendisi üzerinde baskı oluşturmadığının altını çizerek, şunları kaydetti:
"Aslında baskıyı ben kendi üzerimde oluşturuyorum. Her seferinde daha iyi olmaya, her zaman bir önceki sezondan daha iyisini yapmaya çalışıyorum. Geçtiğimiz sezon bildiğiniz gibi 33 gol attım. Bu sezonda hedefim tabi ki bunun üzerine çıkabilmek. Bu süreçte baskı dışarıdan değil, kendimden geliyor. Ben her zaman daha iyisini yapmaya odaklanıyorum."

Bursaspor'da koronavirüs vakası

TFF 1. Lig ekibi Bursaspor, bir futbolcusunun koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Bursaspor'da yapılan testler sonrası A Takım'dan bir oyuncunun koronavirüs testi pozitif çıktı.
Kulüpten yapılan açıklamada,, "Futbol A takımımızdaki bir oyuncumuzun Covid-19 belirtileri hissetmesi nedeniyle yaptırdığı PCR testi pozitif çıkmış olup, sporcumuz sağlık sponsorumuz Medicana Hastanesi'nde karantina altına alınmıştır. Kamp kadromuzdaki oyuncularımız da önlem olarak ve Sağlık Bakanlığımızın kararı doğrultusunda 27 Ağustos Perşembe gününe kadar Özlüce Tesislerimizde karantinaya alınmıştır. Bu sebeple Özlüce Tesislerimiz giriş ve çıkışlara kapatılmıştır. Daha önceden açıklamış olduğumuz kamp programımız da ileri bir tarihe ertelenmiştir." ifadelerine yer verildi.

Lionel Messi 1 milyar dolar kazanan 2. futbolcu olmaya hazırlanıyor

Arjantinli yıldız oyuncu Lionel Messi, kariyeri boyunca 1 milyar dolar kazanan ikinci futbolcu olmaya hazırlanıyor.

Forbes dergisinde yer alan habere göre, dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen Messi'nin toplam kazancı, 2020-2021 sezonunu İspanyol ekibi Barcelona'da tamamlaması halinde 1 milyar dolara ulaşacak.
Messi, geçen sezon geliri 1 milyar dolara ulaşan Cristiano Ronaldo'dan sonra bunu başaran ikinci futbolcu, 4'üncü sporcu olacak.
Ronaldo'nun yanı sıra, golfcü Tiger Woods ve boksör Floyd Mayweather geliri 1 milyar dolara ulaşan sporculardı.

Kawhi Leonard yıldızlaştı, Clippers seride 2-1 öne geçti (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) play-off'larında Los Angeles Clippers, Dallas Mavericks'i 130-122 yenerek seride 2-1 öne geçti.

NBA play-off'larına 4 maçla devam edildi. Clippers, Kawhi Leonard'ın 36 sayı, 9 ribaunt, 8 asistle ön plana çıktığı play-off ilk tur serisi üçüncü maçında Mavericks'i 130-122 yendi.
Seride 2-1 üstünlük yakalayan Clippers'ta Leonard'ın yanı sıra Landry Shamet 18, Ivica Zubac 15, Marcus Morris 14 sayı üretti.
Mavericks'te Kristaps Porzingis 34 sayı, 13 ribauntla takımının en etkili ismi oldu. Karşılaşmada sol ayak bileğinden sakatlanan Luka Doncic 13 sayı, 10 ribaunt, 10 asist, Tim Hardaway Jr ve Seth Curry 22'şer sayılık performans sergiledi.

Son şampiyon Raptors seriyi 3-0 yaptı
Son şampiyon Toronto Raptors, Brooklyn Nets karşısında 117-92 kazanarak play-off ilk tur serisinde durumu 3-0'a getirdi.
Raptors'ta Pascal Siakam 26, Fred VanVleet 22, Serge Ibaka 20 sayıyla galibiyete katkı sağladı.
Nets'te Tyler Johnson'ın 23, Caris LeVert'in 15 sayısı yenilgiyi engelleyemedi.
NBA play-off'larına 4 maçla devam edilecek.

Sonuçlar
Utah Jazz-Denver Nuggets: 124-87 (2-1)
Brooklyn Nets-Toronto Raptors: 92-117 (0-3)
Philadelphia 76ers-Boston Celtics: 94-102 (0-3)
Dallas Mavericks-Los Angeles Clippers: 122-130 (1-2)

Liverpool - Stuttgart maçı TRT SPOR'da

İngiltere Premier Lig'in şampiyonu Liverpool, yeni sezon öncesinde Türkiye'nin spor ekranında sahaya çıkıyor. Liverpool, Stuttgart hazırlık karşılaşması bugün 19.00'da TRT SPOR'da.

Sezona güçlü bir şekilde başlamak isteyen Klopp'un öğrencileri, yeniden Bundesliga'ya yükselen Stuttgart ile hazırlık maçında karşı karşıya geliyor.
Bu heyecanlı  hazırlık karşılaşması bugün 19.00'da TRT SPOR'da.

21 Ağustos 2020 Cuma

UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla 6. Kez Şampiyon

Sevilla, Inter'i 3-2 yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde 6. şampiyonluğuna ulaştı

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı kupasının sahibi, İspanyol ekibi Sevilla ile İtalya'nın Inter takımı arasındaki maçla belli oldu.
Inter, Almanya'nın Köln kentinde oynanan karşılaşmaya hızlı başladı. 3. dakikada ani gelişen atakta açık alanda topla buluşan Lukaku, geçtiği Diego Carlos tarafından ceza sahasında düşürüldü. Hakem Makkelie bunun üzerine penaltı noktasını işaret etti. Topun başına geçen Lukaku, 5. dakikada Inter'i 1-0 öne geçirdi.
İtalyan ekibinin üstünlüğü 7 dakika sürdü. Sevilla, Navas'ın sağ kanattan ortasına, De Jong'un ileri doğru atlayarak yaptığı kafa vuruşuyla fileleri havalandırıp, skoru eşitledi.
Sevilla, 33. dakikada bir kez daha sahneye çıkan De Jong'un golüyle 2-1 üstünlük yakaladı. Hollandalı futbolcu, serbest vuruştan gelen topu kafa vuruşuyla uzak direğe doğru gönderdi ve ağlarla buluşturdu.
36. dakikada skora yine denge geldi. Brozovic'in kullandığı serbest vuruşta topa iyi yükselen Godin, kafa vuruşuyla Inter'in soyunma odasına 2-2 eşitlikle gitmesini sağladı.
Inter, 65. dakikada önemli bir fırsatı kaçırdı. Barella'nın pasıyla defansın arkasına sarkan Lukaku, karşı karşıya pozisyonda kaleci Bounou'yu geçemedi.
Sevilla'nın 74. dakikada kullandığı serbest vuruşta Diego Carlos, Inter savunmasından dönen topu röveşatayla kaleye göndermeye çalıştı. Lukaku'ya çarpan top ağlarla buluştu ve Sevilla 3-2 öne geçti.
82. dakikada Sevilla ceza sahasında yaşanan karambolde top, Alexis Sanchez'in dokonuşuyla kaleye yöneldi ancak Kounde meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı.
Inter'in çabaları sonuçsuz kaldı ve sahadan 3-2 galip ayrılan Sevilla şampiyon oldu.

Sevilla 6'da 6 yaptı
Turnuvanın en başarılı ekibi Sevilla, çıktığı 6. finalden de kupayla ayrıldı.
İspanyol kulübü, 2006, 2007, 2014, 2015 ve 2016'dan sonra bir kez daha şampiyonluk sevinci yaşadı.
Öte yandan, bu sezon turnuvaki 7. golünü atan Inter'in Belçikalı santrforu Lukaku, üst üste 11. UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında da skor üreterek kendisine ait rekoru geliştirdi.

Stat: Köln
Hakemler: Danny Makkelie, Mario Diks, Hessel Steegstra (Hollanda)
Sevilla: Bounou, Navas, Kounde, Diego Carlos (Dk. 85 Gudelj), Reguilon, Banega, Fernando, Jordan, Suso (Dk. 77 Vazquez), De Jong (Dk. 85 En-Nesyri), Ocampos (Dk. 70 Munir)
Inter: Handanovic, Godin (Dk. 90 Candreva), De Vrij, Bastoni, D'Ambrosio (Dk. 78 Moses), Barella, Brozovic, Gagliardini (Dk. 78 Eriksen), Young, Martinez (Dk. 78 Alexis Sanchez), Lukaku
Goller: Dk. 5 Lukaku (penaltıdan), Dk. 36 Godin (Inter), Dk. 12 ve 33 De Jong, Dk. 74 Diego Carlos (Sevilla)
Sarı kartlar: Dk. 4 Diego Carlos, Dk. 44 Banega (Sevilla), Dk. 41 Barella, Dk. 55 Bastoni, Dk. 73 Gagliardini (Inter)

Jose Sosa resmen Fenerbahçe'de

Fenerbahçe, Trabzonspor'la sözleşmesi sona eren Arjantinli futbolcu Jose Sosa'yı transfer ettiğini açıkladı.

Transfer, sarı-lacivertli kulübün YouTube kanalından duyurulurken, Arjantinli futbolcuyla 2 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.
Sarı-lacivertli kulübün intenet sitesinden yapılan açıklama ise şöyle:
"Kulübümüz, Trabzonspor ile sözleşmesi sona eren Arjantinli orta saha oyuncusu Jose Ernesto Sosa ile anlaşma sağlamıştır.

Önümüzdeki 2 yıl boyunca formamızı gururla taşıyacak olan Jose Sosa’yla imzalanan sözleşmenin camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyor; futbolcumuza Çubuklu ile nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz."


Türkiye'ye 2014-2015 sezonunda Beşiktaş'a transfer olarak gelen Sosa, 2 yıl geçirdiği siyah-beyazlı ekiple bir kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Beşiktaş'ta gösterdiği başarılı performansla 2016-2017 sezonunda İtalya'nın Milan takımına transfer olan Sosa, bir yıl sonra tekrar Türkiye'ye Trabzonspor için döndü.
Trabzonspor'da geçirdiği 3 sezonda kaptanlığa kadar yükselen Arjantinli futbolcu, geride kalan yıl 42 resmi maçta 9 gol atıp, 7 golün pasını verdi. Tecrübeli futbolcu, Trabzonspor'la Türkiye Kupası'nı kazanma başarısı da gösterdi.

Fenerbahçe, Marcel Tisserand için görüşmelere başladı

Fenerbahçe, Wolfsburg'dan Marcel Tisserand için görüşmelere başladı.

Yeni sezon öncesi yaptığı transferlerle dikkatleri üzerine çeken Fenerbahçe, savunma bölgesi için transfer çalışmalarını sürdürüyor.
Sarı lacivertliler, Wolfsburg'dan Marcel Tisserand için görüşmelere başladı.
1.90'lık 27 yaşındaki stoper Monaco alt yapısında futbola başladı. Wolfsburg ile sözleşmesi 2022'de bitecek olan Kongolu futbolcu, Monaco, Lens, Toulouse ve Ingolstadt takımlarında forma giydi.  Kaynak : TRT SPOR

Galatasaray'da koronavirüs vakası

Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımı'nda bir idari çalışanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı duyuruldu.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, yeni sezon hazırlıklarını sürdüren erkek basketbol takımının teknik, sporcu ve idari kadrosuna Kovid-19 testi yapıldığı ifade edildi.
Klinik şikayeti olmayan bir idari çalışanın testinin pozitif çıktığı belirtildi. İdari personelin izolasyon ve tedavi sürecine başlandığı kaydedildi.

Ligue 1'de yeni sezon başladı

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) 2020-2021 sezonunun açılış maçında Bordeaux ile Nantes 0-0 berabere kaldı.

Yeni Bordeaux Stadı'nda oynanan karşılaşma golsüz tamamlanırken, Bordeaux'nun orta saha oyuncusu Zerkane, 20. dakikada kırmızı kart gördü.
Ligue 1 2019-20 sezonu, yeni tip koronovirüs salgını sebebiyle 28. hafta sonunda tescil edilmişti.

Igor Tudor, Andrea Pirlo'nun yardımcısı oldu

Türkiye'de Karabükspor ve ardından Galatasaray'ın teknik direktörlüğünü yapan Igor Tudor, Hajduk Split'ten ayrıldı ve Juventus'un yeni teknik direktörü Andrea Pirlo'nun yardımcısı oldu.

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Udinese ve ardından Hajduk Split'te çalışan teknik direktör Igor Tudor'un yeni adresi belli oldu.
Hırvat teknik adam, Juventus'ta teknik direktörlüğe getirilen Pirlo'nun yardımıcısı oldu.
Geçtiğimiz hafta dedikodusu çıkan haberlerin ardından bugün Hırvat ekibi Hajduk Split, Teknik Direktör Tudor'un görevinden ayrılarak yeni evinin Juventus olduğunu açıkladı.
Kaynak : İHA

UEFA kulüpler sıralaması belli oldu

Güncellenen UEFA kulüpler sıralamasında, Bayern Münih zirveyi Real Madrid'den devralırken, Türk takımlarından en başarılı ekip Beşiktaş oldu. 

UEFA tarafından Avrupa kulüplerinin kulüpler sıralamasında yeni güncelleme yayınlandı.
Zirve Bayern Münih tarafından Real Madrid'i geçerek ele geçirilirken İlk 5'te 3 İspanyol takımı yer aldı.
Türk takımlarına göz atıldığında ise Türkiye'Yi Avrupa'da temsil edecek olan takımlardan Beşiktaş'ın en üst sırada olduğu görüldü.
Sıralamada ilk 10 ve Türk takımlarının konumu 
1. Bayern Münih - 134.000
2. Real Madrid - 134.000
3. Barcelona - 128.000
4. Atletico - 127.000
5. Juventus - 117.000
6. Manchester City - 116.000
7. Paris Saint-Germain - 113.000
8. Sevilla - 100.000
9. Manchester United - 100.000
10. Liverpool - 99.000

28. Beşiktaş - 54.000
52. Fenerbahçe - 31.500
64. Galatasaray - 23.500
71. Başakşehir - 21.500
170. Trabzonspor - 4.000
Sıralamanın tamamını görmek için tıklayın.

Fenerbahçe, Alper Potuk ile yollarını ayırdı

Fenerbahçe, 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Alper Potuk ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Sarı-lacivertliler, Alper Potuk'un sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini duyurdu.
İşte o açıklama:
"2013 yılından itibaren formamızı giyen Futbol A Takımımızın oyuncusu Alper Potuk ile yollarımız ayrılmıştır. 30 Haziran 2022'ye kadar sözleşmesi devam eden oyuncumuzla görüşmeler neticesinde sözleşmemiz karşılıklı olarak feshedilmiştir.
Alper Potuk'a Kulübümüze geldiği günden bu yana takımımıza verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde kendisine başarılar dileriz"

Ümit Milli Takımın aday kadrosu açıklandı

Ümit Milli Futbol Takımı'nın 2021 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 4 Eylül'de İstanbul'da Andorra ile yapacağı maçın aday kadrosu belirlendi.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası grup eleme müsabakasında Andorra ile karşılaşacak milli takımda aday kadroya davet edilen futbolcular, 25 Ağustos Salı günü saat 12.00'de İstanbul Le Meridien Otel'de toplanacak.
Türkiye-Andorra karşılaşması, 4 Eylül Cuma günü saat 20.30'da Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanacak.
Ümit Milli Takım Teknik Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas'ın belirlediği aday kadroda yer alan futbolcular şöyle:
Kale: Altay Bayındır (Fenerbahçe), Muhammet Taha Tepe (Trabzonspor), Ersin Destanoğlu (Beşiktaş)
Defans: Erdoğan Kaya, Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş), Bünyamin Balcı (Fraport TAV Antalyaspor), Hüseyin Türkmen, Atakan Gündüz (Trabzonspor), Onur Taha Takır, Ravil Tagir (Altınordu), Cemali Sertel (Medipol Başakşehir)
Orta saha: Erkan Süer (Galatasaray), Ali Kaan Güneren (Akhisarspor), Taha Tunç (Trabzonspor), Kerem Atakan Kesgin (Demir Grup Sivasspor), Berat Ayberk Özdemir (Gençlerbirliği), Berkay Özcan (Medipol Başakşehir), Doğukan Sinik (Fraport TAV Antalyaspor), Ömer Faruk Beyaz (Fenerbahçe), Berkan İsmail Kutlu (Aytemiz Alanyaspor), Oğulcan Ülgün (Altınordu)
Forvet: Güven Yalçın (Beşiktaş), Halil İbrahim Dervişoğlu (Brentford), Metehan Güçlü (Valenciennes), Rahmi Anıl Başaran (Trabzonspor), İlker Karakaş (Gençlerbirliği)

Galatasaray'ın hazırlık maçı programı belli oldu

Kulüpten yapılan açıklamada, sarı-kırmızılı ekibin 2020-2021 sezonu hazırlıkları kapsamında 5 müsabaka oynayacağı belirtildi.

Açıklamada, ilk 3 maçın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılacağı belirtildi. Galatasaray'ın 24 Ağustos Pazartesi günü Eyüpspor, 28 Ağustos Cuma günü İstanbulspor ve 31 Ağustos Pazartesi günü ise Ümraniyespor ile karşılaşacağı aktarıldı.
Sarı-kırmızılı takımın 3 Eylül Perşembe günü Gaziantep FK ve 5 Eylül Cumartesi günü ise Kasımpaşa ile Türk Telekom Stadı'nda karşı karşıya geleceği kaydedildi.
Galatasaray'ın yeni sezon hazırlıkları kapsamında yapacağı maçların programı şöyle:
24 Ağustos Pazartesi:
11.00 Galatasaray-Eyüpspor (Florya)
28 Ağustos Cuma:
17.00 Galatasaray-İstanbulspor (Florya)
31 Ağustos Pazartesi:
16.00 Galatasaray-Ümraniyespor (Florya)
3 Eylül Perşembe:
17.00 Galatasaray-Gaziantep FK (Türk Telekom)
5 Eylül Cumartesi:
17.00 Galatasaray-Kasımpaşa (Türk Telekom)

2021 CEV Kupası ve Challenge Kupası’ndaki Rakiplerimiz Belli Oldu

2021 CEV Kupası ile CEV Challenge Kupası’nda mücadele edecek temsilcilerimizin rakipleri, Lüksemburg’taki Avrupa Yayın Merkezi’nde gerçekleşen kura çekimi sonucunda belli oldu.

Çekilen kuralar sonucunda temsilcilerimizin rakipleri şu şekilde:
Erkekler CEV Kupası 16’lı Finaller Turu
Şampiyonlar Ligi Eleme Turu’ndan Gelecek Takım – Spor Toto
Şampiyonlar Ligi Eleme Turu’ndan Gelecek Takım – Galatasaray
Kadınlar CEV Kupası 16’lı Finaller Turu
Şampiyonlar Ligi Eleme Turu’ndan Gelecek Takım – Galatasaray
CEV Kupası 16’lı Finaller Turu’nda ilk karşılaşmalar 20-22 Kasım, rövanş karşılaşmaları ise 27-29 Kasım 2020 tarihlerinde oynanacak.
Erkekler CEV Challenge Kupası 16’lı Finaller TuruFonte Bastardo Azores (Portekiz) – Ziraat Bankası
Balkan Kupası’ndaki temsilcimiz Halkbank ise şampiyon olması durumunda Challenge Kupası’nda Avusturya ekibi UVC Holding Graz ile eşleşecek.
Erkekler CEV Challenge Kupası 16’lı Finaller Turu’nda ilk karşılaşmalar 8-10 Ekim, rövanş karşılaşmaları ise 13-15 Ekim 2020 tarihlerinde oynanacak.
Kadınlar CEV Challenge Kupası 16’lı Finaller Turu
BYE – Sistem9 Yeşilyurt
Balkan Kupası’ndaki temsilcimiz Türk Hava Yolları ise şampiyon olması durumunda Challenge Kupası’nda Hırvatistan ekibi OK Kastela ile eşleşecek.
Kadınlar CEV Challenge Kupası 16’lı Finaller Turu’nda ilk karşılaşmalar 8-10 Ekim, rövanş karşılaşmaları ise 13-15 Ekim 2020 tarihlerinde oynanacak.

2021 CEV Şampiyonlar Ligi’ndeki Rakiplerimiz Belli Oldu

2021 CEV Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek temsilcilerimizin grup aşamasındaki rakipleri, Lüksemburg’taki Avrupa Yayın Merkezi’nde gerçekleşen kura çekimi sonucunda belli oldu.

Kadınlar kategorisindeki temsilcilerimizden Fenerbahçe Opet B Grubu’nda, VakıfBank C Grubu’nda, Eczacıbaşı VitrA D Grubu’nda yer alırken; erkekler kategorisindeki temsilcilerimizden Fenerbahçe HDI Sigorta A, Arkas Spor B Grubu’nda mücadele edecek.
2021 CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde oluşan gruplar şu şekilde:
A Grubu: Unet e-work Busto Arsizio, Developres SkyRes Rzeszow, SSC Palmberg Schwerin, Eleme Turu’ndan Gelecek Takım
B Grubu: Imoco Conegliano, VB Nantes, Fenerbahçe Opet, Uralochka Ekaterinburg
C Grubu: VakıfBank, ASPTT Mulhouse, Maritza Plovdiv, Eleme Turu’ndan Gelecek Takım
D Grubu: Eczacıbaşı VitrA, Lokomotiv Kaliningrad, LP Salo, Eleme Turu’ndan Gelecek Takım
E Grubu: Dinamo Kazan, Chemik Police, VK UP Olomouc, Igor Gorgonzola Novara

2021 CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi’nde oluşan gruplar şu şekilde:
A Grubu: ZAKSA Kedzierzyn-Kozle, Fenerbahçe HDI Sigorta, Lindemans Aalst, PGE Skra Belchatow
B Grubu: Cucine Lube Civitanova, Arkas Spor, Tours VB, Sir Sicoma Monini Perugia
C Grubu: Zenit Kazan, Berlin Recycling Volleys, ACH Volley Ljubljana, Eleme Turu’ndan Gelecek Takım (G Grubu Kazananı)
D Grubu: Leo Shoes Modena, Verva Warszawa Orlen Paliwa, Knack Roeselare, Kuzbass Kemerovo
E Grubu: Lokomotiv Novosibirsk, VfB Friedrichshafen, CEZ Karlovarsko, Eleme Turu’ndan Gelecek Takım (H Grubu Kazananı)

2021 CEV Şampiyonlar Ligi’nde bu yıl erkeklerde 36 (18 takım seri başı, 18 takım ön eleme), kadınlarda ise 29 (17 takım seri başı, 12 takım ön eleme) takım mücadele edecek. Takımlar; 4. Raunt’ta (grup aşamasında) dörderli olmak üzere beş gruba ayrılacak. Grup aşamasının ardından 5 grup birincisi ile en iyi 3 grup ikincisi bir üst tura yükselecek.
CEV Şampiyonlar Ligi’nde kadınlarda grup maçları, 10 Kasım 2020 – 09 Şubat 2021, erkeklerde ise 17 Kasım 2020 – 10 Şubat 2021 tarihlerinde oynanacak.

Gökhan Gönül: "Taraftarlardan tek ricam; bana ve Caner'e kızgınlıklarını rafa kaldırsınlar" (Video)

4 yıllık aradan sonra yeniden Fenerbahçe'ye dönen Gökhan Gönül, "Transferimde Emre Belözoğlu'nun etkisi çok oldu. Taraftarlardan tek ricam; bu sene bana ve Caner'e kızgınlıklarını rafa kaldırsınlar" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Gökhan Gönül, futbola yeniden başlamış gibi heyecan yaşadığını, sarı-lacivertli takıma kontratının nasıl olduğunu bile bilmeden imza attığını ifade etti.
Sarı-lacivertlilerin Düzce Topuk Yaylası'nda gerçekleştirilen kampında basın mensuplarına açıklamada bulunan Gökhan, Fenerbahçe'ye transferinde Emre Belözoğlu faktörünün önemine değindi.
"Futbola yeniden başlamış gibiyim Yaş 35-40 fark etmiyor, Emre Belözoğlu gerçeği var"
Yeniden doğmuş gibi hissettiğini dile getiren Gökhan, "Futbola yeniden başlamış gibiyim. O heyecanı taşıyorum. Bu kulüp ve taraftar adına birçok şey yapmak için sabırsızlanıyorum. Bir an önce sahaya çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Yaş ortalamasını birçok insan eleştirebilir ama 24 yaşında bir oyuncu sahada oynadığında size 4 puan vermiyorlar, kazandığınızda 3 puan alıyorsunuz. Önemli olan performans. Yaş 35-40 fark etmiyor, Emre Belözoğlu gerçeği var." diye konuştu.
"Transferimde Emre Belözoğlu'nun etkisi çok oldu"
Daha önce de formasını giydiği Fenerbahçe'den ayrıldığı dönemde oluşan havayı hatırlatan Gökhan, şunları söyledi:
"Şu anda Fenerbahçe'ye geri döndüğümde ufak tefek çatlaklar var, paraya dönüyor gibi. Benim hayatımda para hiç amaç olmadı. Hep aileme, sevdiğim, inandığım değerlere sahip olduğumu düşündüm. Ben geri dönerken şu anda kontratımın ne olduğunu bile bilmiyorum. Transferimde Emre Belözoğlu'nun etkisi çok oldu. Emre abi menajerime Beşiktaş-Fenerbahçe maçından sonra sormuş 'Düşünüyor musunuz' diye iletişime geçmiş. O 'Düşünüyoruz' dediğinde olay benim için bitmişti. Beşiktaş camiası sağ olsun kalmam için gerekeni yaptılar. Beni ailenin bir parçası olarak gördüler ve sahip çıktılar." 
"Fenerbahçe aleyhine konuşmam, demecim olmadı"

Güzel bir başlangıç yapmayı hedeflediklerini anlatan Gökhan, "Güzel bir hava var. Birçok yeni transfer var. Her şey olumlu gidiyor ve takım üzerinde çok pozitif bir hava var. Takım üzerindeki bu pozitif havayı bozmamak adına gittiğim dönemden konuşmak istemiyorum. Yaşadığım birçok şey oldu ama hiçbir zaman Fenerbahçe aleyhine konuşmam, demecim olmadı." değerlendirmesinde bulundu.
"Hata yapmadım ama onların üzülmesine sebep olduğum için özür diliyorum"

Hata yapmadığını ifade eden Gökhan Gönül, şunları kaydetti:
"İnsanlar bazen çocuğuna bile kızıyor, ben hiç yapmadım ama aşırıya da kaçabiliyor. Bu kadar sevdiğiniz bir insan, oluşturulan dışarıdaki bu algı, onlara ufacık bir sebep yetiyordu bana kırılmaları için açıkçası. Tepki koymalarını normal karşılıyorum. Böyle sevdikleri bir oyuncunun gidiyor olması, onların eline verilecek en ufak sebebe inanmalarını sağladı. Ben onların kırılmasına, üzülmesine sebep olduğum için özür diliyorum."
"Taraftardan tek ricam..."
Fenerbahçe için yıllarca ter döktüğünü, yeri geldiğinde kanını da dökmekten çekinmediğini anlatan Gökhan, "Rakip takımda oynadığım için tepki koyanlar olmuştu. Oluşturulan o algıya inanan insanlar olabilir. Onlardan tek ricam, bu sene bizim için çok önemli. Ne kadar sebeplerini anlatsam da bence kızgınlıklar rafa kaldırılmalı. Benim ve Caner Erkin'in üzerimizden takıma zarar gelmesini hiçbir şekilde istemem. Şimdilik rafa kaldırsınlar gün geldiğinde raftan indirip bana karşı söylemlerine devam etsinler. Ama bu formayı giydiğimiz sürece rafa kaldırsınlar. 9 senenin hatrı varsa bunu yapsınlar. Hepimiz bu forma için mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu.
 "Erol hoca, tabiri caizse antrenmanlarda takımı gebertiyor"
Gökhan Gönül, teknik direktör Erol Bulut'un antrenman temposunu da değerlendirdi.
Birçok hocayla çalıştığını vurgulayan Gökhan, "Erol hocanın kendine özgü antrenman metodu var. Erol hoca bizi çok iyi çalıştırıyor. Tabiri caizse antrenmanlarda takımı gebertiyor. İnşallah bu antrenman temposuyla sapasağlam maçlara çıkıp çok güçlü bir şekilde sahalara döneceğiz. Hocanın çok güçlü bir oyuncu grubu olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
"Eşim aşırı derecede Fenerbahçeli"
Tecrübeli futbolcu, eşi Hatice Gönül'ün paylaşımlarına ilişkin ise şunları kaydetti:
"Eşim Fenerbahçeli. Aşırı derecede Fenerbahçeli. Dün ya da evvelsi gün paylaşım yapmış 'Su akar yolunu bulur' yazmış. Bu bir atasözü. Beşiktaş taraftarı yanlış anlamasın. Bunun anlamını Türk Dil Kurumunda görebilirler. Hiçbir zaman onların başını öne eğecek yanlışım olmadı, olamaz da. Eşim orada biraz daha duygusal davranıyor ama kesinlikle Beşiktaş taraftarına söylenmiş bir şey değil."
Beşiktaş'a gol atarsa sevinecek mi?
Gönül, "Beşiktaş formasıyla 4 sene futbol oynadım. Eğer onlara gol atarsam bana yakışanı yaparım. İnşallah gol değil goller atarım ama saygıda da kusur etmem." dedi.

Gökhan Gönül, toplantının ardından 77 numaralı formasıyla basın mensuplarına poz verdi.

 

Tenis Federasyonu'ndan İstanbul'da yeni turnuva

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) 'TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul' adıyla 8-13 Eylül 2020 tarihlerinde yeni bir kort turnuvası düzenleyecek.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Tenis Merkezi'nde düzenlenecek kort turnuvasına Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilatı da destek verecek.
Turnuvada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı her türlü tedbirin alınacağının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Seyircisiz olarak gerçekleşecek turnuva, D-Smart Spor Smart ve sportstv ekranlarından naklen yayınlanacak. Tenise verilen uzun aradan sonra TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul, takvimdeki yeri itibariyle Roland Garros öncesi önemli bir durak olma özelliği taşıyacak. Toplam 25 bin metrekare alana sahip Türkiye Tenis Federasyonu İstanbul Tenis Merkezi'nde, şubat ayından itibaren yürütülen çalışmalar sonucunda tüm kortlar yenilendi, merkez kort tribünleri ve çevre düzenlemeleri yapıldı, yaşam alanları daha konforlu hale getirildi. Bu sene ilki gerçekleştirilecek turnuvada dünya sıralamasında 22. sırada bulunan ve son olarak Prague Open’da final oynayan Elise Mertens 1 numaralı seribaşı olarak yer alacak. Dünya eski 2 numarası olan Svetlana Kuznetsova'nın yanı sıra Kazak raket Yulia Putintseva, Polonyalı Magda Linette, Fransız Kristina Mladenovic ile en son TEB BNP Paribas İstanbul Cup finalisti olan Rus tenisçi Veronika Kudermetova gibi isimler ana tabloda yer alacak. Milli takımımızın yıldız sporcuları da turnuvada boy gösterecek."
Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, İstanbul'un tenisin yeni adresi olacağını söyledi.
İstanbul'un dünyanın önde gelen tenis şehirlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini anlatan Durmuş, "Nice şampiyonlar yetiştireceğimiz yenilenen tesisimizde, yepyeni bir turnuvanın heyecanı içerisindeyiz. Tarihi başarılara ev sahipliği yapacak tesisimizin yenilenmesine katkılarından dolayı tenis camiası adına Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkürlerimi sunuyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

Japonya'da olimpiyat tartışması

Japonya'da olimpiyat tartışılmaya devam ediyor. Yapılan bir ankete göre, Japonya'da şirketlerin yarısından fazlası, Tokyo Olimpiyatları'nın tamamen iptal edilmesi veya tekrar ertelenmesi gerektiği görüşünde.

2020 Tokyo Olimpiyatları, Japonya'da yine gündemde. Oyunların 2021 yılında da yapılmaması görüşü, uzak doğu ülkesinde ağırlık kazanmış durumda.
Japon bir değerlendirme kuruluşu tarafından yapılan ankete göre, Japon şirketlerinin yarısından fazlası, olimpiyatın 2021'de yapılmaması ya da tekrar ertelenmesi görüşünü taşıyor.
Tokyo Shoko Research tarafından yapılan ankete yanıt veren yaklaşık 13 bin şirketten yüzde 27,8'i, spor etkinliğinin iptal edilmesi gerektiğini ifade etti. Yüzde 25,8 de oyunların tekrar ertelenmesini arzu ediyor.
2020 Tokyo Olimpiyatları'nın yapılması yönünde görüş bildirenlerin oranı ise yüzde 22,5...
Japonya'da vaka sayısının azalmasına bağlı olarak Mayıs ayı sonlarında yeni tip koronavirüsün yayılmasına karşı başlatılan olağanüstü hal kaldırılmıştı. Ancak ada ülkesindeki vaka sayısı, Temmuz ayında tekrar artmaya başladı.

İşte Beşiktaş'ın UEFA'ya bildirdiği PAOK maçı kadrosu

Beşiktaş Kulübü, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Yunanistan'ın PAOK takımıyla oynayacağı maç için UEFA'ya oyuncu listesini gönderdi. Siyah-beyazlı ekipte yeni transferler N'Sakala, Welinton ve Mensah da listede yer aldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu maçında Yunan ekibi PAOK'la karşılaşacak olan Beşiktaş, UEFA’ya bildirdiği takım listesini açıkladı.
Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre, listede yeni transferler N'Sakala, Welinton ve Mensah da yer aldı.
UEFA'ya gönderilen listede şu futbolcular bulundu:
Ersin Destanoğlu, Utku Yuvakuran, Kartal Kayra Yılmaz, Rıdvan Yılmaz, Douglas, Roco, Vida, Welinton, Hasic, Atiba, Erdoğan Kaya, Larin, Lens, Dorukhan Toköz, Necip Uysal, Ljajic, Mensah, N'Koudou, N'Sakala, Oğuzhan Özyakup, Boyd, Umut Nayir, Güven Yalçın, Emre Bilgin

U19 Kız Milli Takımımız Avrupa Şampiyonası’nda Sahne Alıyor

19 Yaş Altı Kız Milli Takımımız, 22-30 Ağustos tarihlerinde Bosna Hersek ve Hırvatistan’ın ev sahipliğinde düzenlenecek U19 Genç Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda sahne alıyor.


Millilerimiz, 2.Grup’ta Hırvatistan (ev sahibi), Bulgaristan ve Fransa ile mücadele edecek. (Almanya ve Rusya aldıkları karar gereği turnuvadan çekilmiştir.)

1. Grup’ta ise; Bosna Hersek (ev sahibi), Sırbistan, Slovakya, Belarus ve Polonya yer alıyor. (İtalya aldığı karar gereği turnuvadan çekilmiştir.)

U19 Genç Kız Milli Takımımızın grup aşamasındaki maç programı şu şekilde:

22 Ağustos 2020
TSİ 21.00 Türkiye – Bulgaristan

24 Ağustos 2020
TSİ 18.30 Türkiye – Hırvatistan

26 Ağustos 2020
TSİ 21.00 Türkiye – Fransa

Statü
Tek maç lig usulüne göre oynanacak grup karşılaşmaları sonunda puan cetvelini ilk iki (2) sırada tamamlayacak takımlar, adlarını yarı finale yazdıracak. Yarı final karşılaşmalarında ise grup birincileri, grup ikincileriyle çapraz olarak eşleşecektir.

U19 Genç Kız Milli Takımı’nın 12 kişilik kadrosu ve teknik ekibi şu isimlerden oluşuyor:

U19 GENÇ KIZ MİLLİ TAKIMI KADROSU
FORMA 
NO
ADI SOYADIPOZİSYONU
2SUDE HACIMUSTAFAOĞLUSMAÇÖR
5ÇAĞLA SALİH (KAPTAN)PASÖR
7ELİF SU ERİÇEKSMAÇÖR
10LİLA ŞENGÜNPASÖR
11HANİFE NUR ÖZAYDINLIORTA OYUNCU
12İLAYDA UÇAKORTA OYUNCU
14SUDE NAZ UZUNORTA OYUNCU
15İPAR ÖZAY KURTPASÖR ÇAPRAZI
18ALEYNA GÖÇMENSMAÇÖR
19BEREN YEŞİLIRMAKPASÖR ÇAPRAZI
21GÜLCE GÜÇTEKİNLİBERO
26EGE MELİSA BÜKMENSMAÇÖR

TEKNİK EKİP
ADI – SOYADIGÖREV
Bahar Mert ÜçoklarKafile Başkanı
Ecem TürkerTakım Menajeri
Şahin ÇatmaBaşantrenör
Berk İnançYardımcı Antrenör
Emre NurYardımcı Antrenör
Taner ÇaylakKondisyoner
Hakan Can Turanİstatistik Antrenörü
Sıdıka Kutsal HanFizyoterapist
Sibel KahyalıoğluMasör

Beşiktaş transferde acele etmeyecek

Beşiktaş yönetimi, transferde belirlediği mali kriterlerden ödün vermek istemiyor. Bu nedenle siyah-beyazlıların, golcü takviyesinde aceleci davranmadığı ifade edildi. 

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda PAOK ile karşılaşacak olan Beşiktaş’ta transfer çalışmaları devam ediyor.
Yönetim transferde, mali kriterlerden taviz vermek istemiyor.
Listesinde birçok isim olan ancak yaptığı görüşmelerde ekonomik olarak istediği seviyelere ulaşamayan siyah beyazlılar, aceleci davranmayacak.
Sergen Yalçın’ın takımda görmek istediği Ze Luis ile PAOK maçından sonra bir kez daha temasa geçmeyi planlayan yönetim, Koita için de Kasımpaşa ile görüşecek.
En az 2 golcü transfer edecek olan Beşiktaş, sağ bek ve stoper için de takımdan ayrılacak isimlerden sonra harekete geçecek.
Isimat-Mirin, Douglas, Roco ve Larin ile yolların ayrılması bekleniyor.
Bu isimlerin maliyetleri, takım harcama limitlerinden düştüğünde, yönetimin de eli rahatlamış olacak.
Kaynak : TRT SPOR

"ING Basketbol Ligi'nden çekilme kararı aldık. Kulüp olarak faaliyetimiz sürecek."

Borçları nedeniyle zor günler geçiren eski adıyla Banvit, yeni adıyla Teksüt Bandırma, ING Basketbol Süper Ligi’nden çekildi.

ING Basketbol Süper Ligi takımlarından Teksüt Bandırma, ligden çekildiğini duyurdu.
Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, çekilmenin gerekçesinin ekonomik nedenler olduğu bildirildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Aylardan beri ekonomik zorluklarla boğuşuyoruz. Bu yüzden ING Basketbol Ligi'nden çekilme kararı aldık. Tabii ki 25 yılı aşkın bir süredir tertemiz bir geçmişi bulunan kulübümüzü ligden çekmemiz nedeniyle yüreğimiz kan ağlıyor ama yapacak bir şey yok. Ancak kulübümüzü kapatmıyoruz. Kulüp olarak faaliyetimiz sürecek."

Messi ile ilgili ayrılık iddialarını güçlendiren haber

Barcelona'nın yaşayan efsanesi Lionel Messi için önemli bir iddia ortaya atıldı. Arjantinli yıldızın, yeni teknik direktör Ronald Koeman'a, "Geleceğimi Barcelona'da göremiyorum" dediği iddia edildi. Lionel Messi, Barcelona'dan ayrılıyor mu? Bu soru, bir Katalan radyosunun iddiası sonrası bir kez daha gündeme geldi.

Radyo, Arjantinli yıldızın yeni teknik direktör Koeman'a, "Geleceğimi Barcelona'da göremiyorum" dediğini iddia etti.
Katalan ekibinin başına geçtiğimiz günlerde getirilen Hollandalı çalıştırıcı ise Messi'den övgüyle söz etmişti.
Ronald Koeman, "Messi, dünyanın en büyük futbolcusu ve takımdaki en büyük oyuncu. Onu takımda görmeyi çok istiyorum" açıklaması yapmıştı.
Arjantinli futbolcunun ismi, Manchester City, Inter ve Paris Saint-Germain ile anılıyor.
Kaynak : TRT SPOR

2020 NBA Draftında Sıralamalar Belli Oldu

Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) 2020 draftında ilk sıradan oyuncu seçme hakkını Minnesota Timberwolves kazandı.

NBA'in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre 2020 draftının kurası, ABD'nin New Jersey eyaletinde bulunan lig ofisinde gerçekleştirildi.
Kura sonucunda Minnesota Timberwolves, 16 Ekim'de düzenlenecek NBA draftında birinci sıradan oyuncu seçme hakkı elde etti.
Golden State Warriors'ın ikinci sıradan seçim yapacağı draftta, üçüncü tercih hakkını alan takım Charlotte Hornets oldu.
Bu üç takımın ardından sırasıyla Chicago Bulls, Cleveland Cavaliers, Atlanta Hawks, Detroit Pistons, New York Knicks, Washington Wizards ve Phoenix Suns ilk 10'da yer aldı.
Draftta oyuncu seçilecek sıranın belirlendiği kurada, normal sezonu alt sıralarda bitiren takımlara avantaj sağlanıyor. Kura sayesinde sezonu alt basamaklarda tamamlayan ekiplere draftta üst sıralardan seçim yapma imkanı tanınıyor.

Lakers ve Bucks ilk galibiyetlerini aldı (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) konferanslarını lider bitiren takımlar Los Angeles Lakers ve Milwaukee Bucks, play-off'taki ilk galibiyetlerini alarak serilerinde 1-1 eşitlik sağladı.

NBA play-off'ları 4 maçla devam etti. Batı Konferansı'nı zirvede tamamlayan Lakers, Anthony Davis'in 31 sayı, 11 ribauntla ön plana çıktığı play-off ilk tur serisi ikinci maçında konferans 8'incisi Trail Blazers'ı 111-88 yendi.
Seriyi 1-1'e getiren Lakers'ta Davis'in yanı sıra Kentavious Caldwell-Pope 16, JR Smith 11, LeBron James ve JaVale McGee 10'ar sayı kaydetti.
Üçüncü çeyrekte parmağı çıkan ve oyuna devam edemeyen Damian Lillard, 18 sayıyla Trail Blazers'ın en skoreri oldu. Takımı adına CJ McCollum 13, Anfernee Simons ise 11 sayı buldu.

Bucks ikinci maçta hata yapmadı
Doğu Konferansı'nı birinci bitiren Milwaukee Bucks, play-off'lara 8. sıradan kalan Orlando Magic ile karşılaştığı ikinci maçı 111-96 kazandı.
Play-off ilk tur serisinde durumu 1-1 yapan Bucks adına Giannis Antetokounmpo, 28 sayı, 20 ribauntla galibiyette başrol oynadı. Brook Lopez'in 20, Pat Connaughton'ın 15 sayı bulduğu Bucks'ta milli basketbolcu Ersan İlyasova ise sakatlığı nedeniyle mücadelede forma giyemedi.
Magic'te Nikola Vucevic'in 32, Terrence Ross ve Evan Fournier'nin 12'şer sayısı mağlubiyeti önleyemedi.

NBA play-off'larına 4 maçla devam edilecek.
 Sonuçlar
Los Angeles Lakers-Portland Trail Blazers: 111-88 (1-1)
Milwaukee Bucks-Orlando Magic: 111-96 (1-1)
Houston Rockets-Oklahoma City Thunder: 111-98 (2-0)
Indiana Pacers-Miami Heat: 100-109 (0-2)

21-22-23 Ağustos 2020 TV'de Spor Ekranı



21 AĞUSTOS 2020 CUMA


17:30Sumqayit - Keşla Azerbaycan Premier Ligitop_futbolCBC Sport
19:30Neftçi Bakü - SebailAzerbaycan Premier Ligitop_futbolCBC Sport
22:00Sevilla - InterUEFA Avrupa Ligi Finaltop_futbolbeIN SPORTS HABER
22:00Sevilla - InterUEFA Avrupa Ligi Finaltop_futbolCBC Sport

22 AĞUSTOS 2020 CUMARTESİ


14:25DTM Otomobil YarışlarıLausitzring (Almanya) - 1. Yarış
TRT Spor 2
19:00Liverpool - Stuttgart  Hazırlık Maçıtop_futbolTRT SPOR
19:00Karabağ - Sabah BakuAzerbaycan Premier Ligitop_futbolCBC Sport

23 AĞUSTOS 2020 PAZAR


05:00Shawn Porter - Sebastian FormellaWBA-WBC-WBO Unvan Maçı
DMAX
09:45Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı
TRT Spor 2
14:25DTM Otomobil YarışlarıLausitzring (Almanya) - 2. Yarış
TRT Spor 2
17:00Diamond League(Elmas Lig) Stockholm
TRT Spor 2
18:00Qabala - ZiraAzerbaycan Premier Ligitop_futbolCBC Sport
22:00Paris Saint Germain - Bayern MünihUEFA Şampiyonlar Ligi Finaltop_futbolbeIN SPORTS HABER
22:00Paris Saint Germain - Bayern MünihUEFA Şampiyonlar Ligi Finaltop_futbolCBC Sport