TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

6 Ağustos 2016 Cumartesi

Simon Kjaer seferberliği!

Fenerbahçe'de Simon Kjaer'in UEFA Avrupa Ligi'ne yetiştirilmesi için çalışılıyor.

Fenerbahçe'nin Monaco ile oynadığı ilk maçta sağ dizine darbe alan ve rövanş maçına kadar hiçbir antrenmana katılamayan Simon Kjaer, Fransa'daki maçta sahaya ilk 11'de çıkmıştı. Ancak sağ dizindeki ağrıları oyun içinde artan Danimarkalı stoper oyuna devam edememişti. Kontrolleri yapılan Kjaer'in takıma dönmesinin 1 haftadan önce olması zor görünürken, tecrübeli futbolcunun Grasshoppers maçlarına yetişmesi için yoğun çaba harcanıyor.

Hasan Ali Kaldırım Dünya Evine Girdi

Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali Kaldırım, Saynur Öztürk'le hayatını birleştirdi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle:
 
"Profesyonel Futbol Takımımızın başarılı oyuncularından Hasan Ali Kaldırım, hayatını Saynur Öztürk ile birleştirdi.

Four Seasons Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen düğün törenine; Başkanımız Aziz Yıldırım, yöneticilerimiz, teknik heyet ve oyuncularımızın yanı sıra, spor dünyasından birçok isim ile kulüp çalışanları, çiftin aileleri, yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın kıydığı nikahta çiftin şahitliklerini Başkanımız Aziz Yıldırım, Metin Karaca, Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu yaptı.

Çifte mutluluklar dileyen Başkanımız Aziz Yıldırım, “Oğlumuz Hasan Ali, kızımız Saynur. İkisini de tebrik ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı bu güzel ülkeye laik ve cumhuriyetçi çocuklar yetiştirmelerini diliyorum” dedi.

Takımımızın kalecisi ve kaptanımız Volkan Demirel de, “Sizi çok seviyoruz. Bir ömür boyu mutluluklar diliyorum” diye konuştu. 

Saynur - Hasan Ali çiftini bir kez daha tebrik eder,  ömür boyu mutluluklar dileriz. "





Fotoğraflar: fenerbahce.org


A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Fransa'ya Mağlup Oldu

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda A Grubu’ndaki ilk maçında A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Fransa'ya 55-39'luk skorla kaybetti.


Millilerimizin oyunlardaki ikinci maçında 7 Ağustos Pazar günü TSİ 23:30'da Avustralya ile karşılaşacak.

A Milli Takımımızın, Fransa ile oynadığı maçı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Harun Erdenay, Başkanvekili Akın Süel, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Türkmen, Bahar Akgün, Genel Sekreter Celal Arısan, Sportif Direktör Barbaros Akkaş, Hakem Direktörü Recep Ankaralı da takip etti.

Ay Yıldızlılarımız mücadeleye Birsel Vardarlı Demirmen, Işıl Alben, Bahar Çağlar, Nevriye Yılmaz ve Lara Sanders beşiyle başladı.

Fransa karşısında maça çok iyi savunma yaparak başladık. Hücumda isabetsiz şut atmamıza rağmen etkili savunmamızla rakibimize ilk 5 dakika içinde sayı şansı vermedik ve 5. dakikayı 5-0 önde geçtik. Bundan sonra hücumda Nevriye ile ağırlığımızı koyunca hücum yüzdemiz biraz arttı. İstediğimiz şut yüzdesini yakalayamadık ama çeyreği 16-8 önde tamamlamayı başardık. İkinci çeyreğe de iyi savunma yaparak  başladık. Ancak hücumdaki sıkıntımızı bir türlü aşamadık. İstediğimiz dış atışları bulmamıza rağmen bunları sayıya dönüştüremeyince Fransa oyunda dengeyi kurmaya başladı. 15. dakikayı 18-13 önde geçtikten sonra devrenin bitimine 1.5 dakika skor üretememek bize pahalıya mal oldu ve Fransa ilk kez 19-18 öne geçmeyi başardı. Kalan bölümde de hücumda bir türlü organize olamayınca Fransa bulduğu ilk isabetli üç sayılık atışla ilk yarıyı 22-19 önde kapadı.

İkinci yarıya daha etkili başlayan taraf biz olduk. Nevriye'nin isabetli atışları ile hücum yüzdemizi yükseltince skor üretmeye başladık ve 25. dakikayı 29-26 önde geçtik. Ancak sonra Fransa'nın isabetli diş atışlarına engel olamayınca ortaya çekişmeli bir mücadele çıktı. İyi savunma ile rakibimize skor şansı vermemeye devam ettik ama hücumdaki sıkıntıyı bir türlü aşamayınca zaman zaman gereksiz top kayıpları yaptık. Fransızların isabetli dış atışları da sürünce bu çeyrek de  41-35 rakibin üstünlüğü ile kapandı. 
Oyunun son bölümünde hücumdaki sıkıntımız iyice belirginleşti. En kolay atışları kaçırırken, rakibin isabetli atışlarına engel olamadı. Fransa, pota altında ribaunt üstünlüğü sağlayıp bu bölgeden sayı da üretince yapacağımız fazla bir şey kalmadı. Top kayıplarımız sürünce de fark açıldı ve Fransa maçı 55-39 kazanmayı bildi.

TÜRKİYE: 39 - FRANSA: 55

Salon: Youth Arena
Hakemler: Guilherme Locatelli (Brezilya), Natalia Cuello Cuello (Dominik Cumhuriyeti), Paul Scott Beker (Avustralya)

Türkiye: Birsel Vardarlı Demirmen 10, Işıl Alben, Bahar Çağlar 5, Sanders 4, Nevriye Yılmaz 16, Şebnem Kimyacıoğlu, Olcay Çakır 4, Tuğçe Canıtez, Tilbe Şenyürek, Ayşe Cora
Fransa: Epoupa 4, Skrela, Ayayi 9, Gruda 1, Yacoubou 5, Miyem 14, Michel 14, Johannes, Ciak 4, Bouderra 4, Amant
1. Periyot: 16-8
Devre: 19-22
3. Periyot: 35-41

5 Ağustos 2016 Cuma

Fenerbahçe'nin rakibi Grasshoppers'i tanıyalım

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu'ndaki rakibi Grasshoppers oldu. Kadrosunda Kim Kallström gibi önemli bir ismi de barındıran İsviçre temsilcisi, bir önceki turda Apollon Limassol'u uzatmalar sonunda elemişti.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Fenerbahçe, İsviçre'nin Grasshoppers takımıyla eşleşti. 1886 yılında kurulan ve İsviçre'nin köklü takımlarından biri olan ekibin 27 lig şampiyonluğu, 19 İsviçre Lig Kupası şampiyonluğu ve 1 İsviçre Süper Kupası bulunuyor.
Son şampiyonluğunu 2003 yılında yaşayan Grasshoppers son olarak 2013 yılında elde ettiği İsviçre Kupası ile eski günlerine dönmenin hesaplarını yapıyor. Teknik direktörlüğünü İsviçreli Pierluigi Tami'nin yaptığı ekip, geçen sezon ligi şampiyon Basel'in 30 puan gerisinde dördüncü sırada tamamlamıştı.
Cai Cesar ve Lucas Anderson takımlarının en pahalı oyuncuları olarak ön plana çıkan ekipte, en dikkat çeken isimlerden biri de 2016 Avrupa Şampiyonası'nda İzlanda ile başarılı bir grafik ortaya koyan Runar Sigurjonsson. 19 yaşındaki Türk asıllı İsviçreli oyuncu Harun Alpsoy ve 22 yaşındaki Levent Gülen de kadroda yer alan isimler. Tecrübeli oyuncu Kim Kallström de kadroda yer alıyor.
Avrupa'daki en önemli başarısını 2005-2006 ve 2006-2007'de UEFA'da gruplara kalarak gösteren İsviçre temsilicisi, bu sezon ise Avrupa Ligi'nde 2. Ön eleme turunda İzlanda ekibi Reykjavik'i eleyerek 3. ön eleme turuna yükseldi. Grasshoppers, 3. ön eleme turunda ise Yunanistan'ın Apollon takımını geçerek play-off turunda Fenerbahçe'nin rakibi oldu.
İsviçre Lig'inde 2 hafta geride kaldı
Teknik Direktörlüğünü 2015 yılının ocak ayından bu yana İtalyan asıllı Pierluigi Tami'nin yaptığı Grasshoppers, maçlarını Zürih'teki 26 bin kişilik Letzıgrund'ta oynuyor. Grasshoppers, 2 haftası geride kalan İsviçre ligindeyse ilk haftada sahasında Lozan'ı Caio'nun golleriyle 2-0 yenerken, ikinci haftada deplasmanda Luzern'e 4-3 mağlup oldu.

Eren Derdiyok Galatasaray'da

Galatasaray, Kasımpaşa'dan Eren Derdiyok ile 3 yıllık anlaşmaya vardığını borsaya bildirdi.

Galatasaray Sportif AŞ'nin KAP'a gönderdiği bildirim şu şekilde:
"Profesyonel futbolcu Eren Derdiyok ve Kulübü Kasımpaşa SK ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne net 4.000.000 EUR + KDV tutarında transfer tazminatı ödenecektir (İşbu sözleşmeden KDV doğmaması halinde, Kasımpaşa Kulubü KDV bedelini Şirketimize derhal iade edecektir).
Futbolcunun kendisiyle de 2016-2017 futbol sezonundan başlamak üzere 3 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır :
2016-2017 sezonu için net 2.150.000 EUR sabit transfer ücreti
2017-2018 sezonu için net 2.150.000 EUR sabit transfer ücreti
2018-2019 sezonu için net 2.150.000 EUR sabit transfer ücreti
Kulüp bu dönem içerisinde Futbolcuya ayrıca; takımın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için 5.000 EUR prim ödeyecektir
Bu primler, futbolcunun ilk 11'de oynadığı müsabakalar için %100, sonradan oyuna girdiği müsabakalar için %50 ve ilk 18 kişilik kadroda olup oyuna girmediği müsabakalar için %25 oranında ödenir.
Futbolcuya, kadroda olmadığı müsabakalar için prim ödemesi yapılmaz
Kulübün TFF Süper Lig'de şampiyon olması durumunda o sezon hak ettiği puan primlerinin %20'si oranında ayrıca prime hak kazanacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Rakiplerimiz belli oldu!

UEFA Avrupa Ligi'nde 2016-2017 sezonu play-off turu kura çekimi yapıldı ve rakiplerimiz belli oldu.

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde yapılan kura çekimi sonucu, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Monaco'ya elenen Fenerbahçe, İsviçre'nin Grasshoppers takımıyla eşleşti.
Turnuvada Türkiye'yi temsil eden diğer ekiplerden Osmanlıspor, Danimarka kulübü Midtjylland, Medipol Başakşehir ise Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile karşı karşıya gelecek.
Bu turda ilk karşılaşmalar 18 Ağustos, rövanşları ise 25 Ağustos'ta oynanacak. Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir ilk maçlarına seyircileri önünde, Osmanlıspor da deplasmanda çıkacak.


Kupa 2'de diğer eşleşmeler şu şekilde;

Astana - BATE
Lokomotiva Zagreb - Genk
Dinamo Tbilisi - PAOK
Beitar Jerusalem - St-Etienne
Maribor - Kabala
Astra - West Ham
Brondby - Panathinaikos
Gent - Shkendija
Sonderjyske - Sparta Prag
Göteborg - Karabağ
Arouca - Olympiacos
Trencín - Rapid Wien
AEK Larnaca - LiberecLiberec
Austria Wien - Rosenborg
Vojvodina - AZ Alkmaar
Slavia Prag - Anderlecht
Krasnodar - Partizani
Sassuolo - Kızılyıldız
M. Tel-Aviv - Hajduk Split

Şampiyonlar Ligi eşleşmeleri belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi 2016-17 sezonunda gruplara kalabilmek için son eleme turu olan play-off'taki eşleşmeler belli oldu.

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekiminde, Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasına, play-off turundan katılan 10 takım ile 3. ön eleme turundan gelen 10 ekip birbiriyle eşleşti.
İlk maçların 16-17 Ağustos, rövanşlarının 23-24 Ağustos'ta yapılacağı play-off turu eşleşmeleri şöyle:Steaua Bükreş (Romanya) - Manchester City (İngiltere)
Porto (Portekiz) - Roma (İtalya)Ajax (Hollanda) - Rostov (Rusya)
Young Boys (İsviçre) - Borussia Mönchengladbach (Almanya)Villarreal (İspanya) - Monaco (Fransa)
Ludogorets (Bulgaristan) - Viktoria Plzen (Çek Cumhuriyeti)Celtic (İskoçya) - Hapoel Beer-Sheva (İsrail)
Kopenhag (Danimarka) - APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi)Dundalk (İrlanda Cumhuriyeti) - Legia Varşova (Polonya)
Dinamo Zagreb (Hırvatistan) - Red Bull Salzburg (Avusturya)

4 Ağustos 2016 Perşembe

Rakiplerimiz belli oluyor!

UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde 2016-17 sezonu play-off turu kura çekimi, 5 Ağustos Cuma günü yapılacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvaları UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turu kura çekimi, İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek.
Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan katılacak 10 takım ile 3. ön eleme turundan gelen 10 kulübün eşleşeceği kura çekimi saat 13.00'te başlayacak. Kura çekimini TRTSPOR'dan takip edebilirsiniz...
Play-off turunda ilk maçlar 16-17 Ağustos, rövanşları ise 23-24 Ağustos'ta oynanacak.
Fenerbahçe'nin rakibi belli oluyor
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Monaco'ya elenmesinin ardından yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek Fenerbahçe, saat 14.00'te çekilecek Avrupa Ligi play-off turu kura çekimine, seribaşı olarak katılacak.
UEFA Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turu rövanş maçlarında rakiplerini eleyen Osmanlıspor ve Medipol Başakşehir de kuraya katılacak.
Avrupa Ligi'nde play-off turu karşılaşmaları ise 18 ve 25 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

05 AĞUSTOS 2016 CUMA


13:00UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu Kura Çekimitop_futbolTRT Spor
14:00UEFA Avrupa Ligi Ön ElemePlay-Off Turu Kura Çekimitop_futbolTRT Spor

Fenerbahçe'de hedef Ziyech ve Belhanda

Fenerbahçe bir hücumcu orta saha takviyesi yaparak transferi kapatmak istiyor. Öne çıkan isimler Hakim Ziyech ve Younes Belhanda. Stoke City'nin Robin van Persie'ye olan ilgisi de devam ediyor.

Fenerbahçe'de yönetim transfer çalışmalarını sürdürüyor. Hücuma yönelik bir orta saha oyuncusu transfer etmek isteyen yönetim UEFA Mali Kontrol Komitesi ile imzalanan yapılandırma anlaşmasını da düşünerek dikkatli davranıyor.
Twente ile Hakim Ziyech için görüşen sarı-lacivertliler, Hollanda ekibinin bu oyuncu için yüksek bonservis bedeli istemesi üzerine geri adım attı.
Görüşmeler tıkanma noktasına gelirken Fenerbahçe, Dinamo Kiev ile sözleşmesi süren Younes Belhanda'ya yöneldi. Daha önce de Fenerbahçe'nin transfer listesine giren deneyimli oyuncu da Türkiye'ye gelmeye sıcak bakıyor. Belhanda geçtiğimiz sezon kiralık olarak Bundesliga ekiplerinden Schalke 04'te forma giymişti.
Bu arada Premier Lig takımlarından Stoke City'nin Robin van Persie ısrarı da devam ediyor. Oyuncunun menajeriyle temas kuran Stoke City yöneticileri Hollandalı golcünün transferi için zemin arıyor. Ancak İngiliz kulübü henüz hem oyuncunun hem de Fenerbahçe'nin istediği teklifi sunmuş değil. Fenerbahçe yönetimi van Persie'nin gitmesi halinde ondan gelecek bonservis ücretiyle yeni bir santrfor transfer etmek istiyor.
NTVSpor.net

3 Ağustos 2016 Çarşamba

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne veda etti!


2-1'in rövanşında Fransız temsilcisi Monaco karşısına çıkan Fenerbahçe, 3-1 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Sarı-Lacivertliler, üst üste 5. elemede de şeytanın bacağını kıramadı ve Şampiyonlar Ligi hasreti 8 yıla çıktı.

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi ümitleri bir kez daha suya düştü. 2-1'ün rövanşında Fransız temsilcisi Monaco'ya konuk olan Fenerbahçe, sahadan 3-1 yenik ayrıldı ve Şampiyonlar Ligi'ne 3. Ön Eleme Turu'nda veda etti. Monaco'nun gollerini, Germain (2) ve Falcao atarken, Emenike'nin sayısı temsilcimize yetmedi. Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi gruplarında oynama hasreti 8 yıla çıktı. Sarı lacivertli ekip, Avrupa'da yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde, Play-Off etabında devam edecek.
GOL: 3. dakikada Ozan Tufan'ın orta sahada kaybettiği topu Falcao, cezasahası sağ içine bıraktı. Germain, çaprazdan düzgün vurdu. Kaleci Ertuğrul'un müdahele edemediği top ağlarla buluştu.
GOL: 18. dakikada Radamel Falcao, penaltıdan skoru 2-0 yaptı. Bir dakika önce Nabil Dirar, sağdan cezasahasına girdi. Son çizgide Hasan Ali Kaldırım'ın müdahelesinde yerde kaldı. Hakem Penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Falcao, kaleciyi ayrı, topu ayrı köşelere gönderdi ve skoru 2-0 yaptı.
25. dakikada Fernandao'nun yaklaşık 25 metreden çektiği şutta top kaleci Subasic'in üzerine gitti.
36. dakikada kasığından sakatlanan Kjaer, yerini Mehmet Topal'a bıraktı...
37. dakikada Van Der Wiel, topu cezasahası sağ içindeki Salih Uçan'a bıraktı. Bu oyuncunun yerden vuruşunda top defansa çarpıp sol direğin yanından kornere gitti.
38.dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Fernandao, penaltı noktası yakınında demarke durumdayken vurdu. Defansa çarpan top kale direğinin yanından dışarı çıktı. Fenerbahçeli oyuncular korner beklerken, hakem autu gösterdi.
42. dakikada Lemar'ın pasında sağdan savunmanın arkasına sarkan Germain, topu altı pasa gönderdi. Falcao'dan önce araya giren Mehmet Topal, gol pozisyonunu önleyerek topu kornere yolladı.
45'te, Monaco'yu 2-0 öne geçiren Falcao, oyuna devam edemedi ve yerini Carrillo'ya bıraktı.
52'de Fenerbahçe, gole çok yaklaştı. Van der Wiel'in indirdiği topa Emenike, altıpas sağ ön çizgisi önünden çok sert vurdu, top üst direkte patladı.
GOL: 53'te Fenerbahçe golü buldu. Josef de Souza'nın cezasahası sağ içine gönderdiği topu Martin Skrtel, ortaya çıkardı. Emmanuel Emenike, altıpas ön çizgisi üzerinde bomboş durumda topu ağlarla buluşturdu ve farkı bire indirdi.

60'da, sağ kanattan gelişen Monaco atağında Nabil Dirar ortaladı. Valere Germain'in kafa vuruşunda kaleci Ertuğrul, soluna yatarak topu kontrol etti ve tehlikeyi önledi.

GOL: 66'da Monaco, farkı tekrar 2'ye çıkardı. Sol kanattan gelişen Monaco atağında, Benjamin Mendy ortasını yaptı. Dirar'ın kafayla penaltı noktası yakınına bıraktığı topa Germain gelişine vurdu. Yerden seken top ağlarla buluştu ve Fransız ekibi 3-1 öne geçti.

Karşılaşmanın kadan dakikalarında başka gol olmadı ve Monaco karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

MONACO: 3 - FENERBAHÇE: 1

Stat: II. Louis
Hakemler: Artur Dias, Rui Tavares, Bruno Rodrigues (Portekiz)
Monaco: Subasic, Sidibe, Jemerson, Raggi, Mendy, Fabinho, Bakayoko, Dirar, Lemar (Dk. 82 Bernardo Silva), Falcao (Dk. 45 Carillo), Germain (Dk. 90+2 Kamil Glik)
Fenerbahçe: Ertuğrul Taşkıran, Kjaer (Dk. 36 Mehmet Topal), Skrtel, Neustadter, Van der Wiel, Josef de Souza (Dk. 68 Chahechouhe), Hasan Ali Kaldırım (Dk. 78 Stoch), Ozan Tufan, Salih Uçan, Fernandao, Emenike
Goller: Dk. 3 ve Dk. 65 Germain, Dk. 18 Falcao (penaltıdan) (Monaco), Dk. 53 Emenike (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 17 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe), Dk. 54 Subasic, Dk. 84 Raggi (Monaco)

NTVSpor.net

Medipol Başakşehir Hırvatistan'da tur arıyor

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanşında 4 Ağustos Perşembe günü deplasmanda Hırvatistan'ın Rijeka takımıyla karşılaşacak.

HNK Rijeka Stadı'nda yapılacak mücadele saat 21.15'te başlayacak. Karşılaşma TRT Spor'dan canlı olarak ekranlara gelecek.Karşılaşmayı Romanya Futbol Federasyonundan hakem Marius Avram yönetecek.

Evinde oynadığı ilk maçtan golsüz beraberlikle ayrılan turuncu-lacivertliler, deplasmanda rakibine üstünlük sağlayarak play-off turuna yükselmeyi hedefliyor.
Tur ihtimalleri
Hırvatistan deplasmanında her türlü galibiyet ya da gollü beraberlik, turuncu-lacivertlilerin turu geçmesini sağlayacak.Maçın 90 dakikalık normal süresinde iki takımın gol atamaması durumunda ise on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanacak. Bu bölümde de eşitliğin bozulmaması halinde play-off turuna yükselecek takımı seri penaltı atışları belirleyecek.
Muhtemel ilk 11Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı'nın, İstanbul'da sahaya sürdüğü ilk 11'de tek değişiklik yapması bekleniyor.
Samuel Holmen'den ilk maçta beklediği verimi alamayan Avcı, oyuna girdikten sonra takımın hücuma daha fazla çıkmasını sağlayan Mossoro'ya ilk 11'de şans verebilir.İstanbul ekibinde kritik Rijeka maçı öncesinde, sakatlığı süren Alparslan Erdem dışında eksik oyuncu bulunmuyor.
Turuncu-lacivertlilerin Rijeka karşısındaki muhtemel 11'i şöyle:Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureanu, Eren Albayrak, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Mossoro, Doka, Visca, Mehmet Batdal

Osmanlıspor, Kalju deplasmanında tur arıyor

Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunun rövanşında 4 Ağustos Perşembe günü deplasmanda Estonya'nın Nomme Kalju takımıyla karşılaşacak.

Başkent Tallinn'deki Kadriorg Stadı'nda yapılacak müsabaka, saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşma Beyaz TV'den canlı olarak ekranlara gelecek.
Karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonundan Christian Dingert yönetecek. Dingert'in yardımcılıklarını ise Holger Henschel ve Tobias Christ yapacak.Ankara'da yapılan ilk maçı 1-0 kazanan Osmanlıspor, bu avantajını iyi değerlendirerek rakibi karşısında tur arayacak.
Osmanlıspor'da sakatlıkları süren Musa Çağıran ve Engin Bekdemir forma giyemeyecek.

Bilyoner.com KBL 2016-2017 Sezonu Fikstürü Belli Oldu

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimi ile Bilyoner.com KBL 2016-2017 sezonu fikstürü belli oldu.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde 2016-17 sezonu fikstürü bugün yapılan kura çekimi sonucunda belli oldu. Tören, 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün yanı sıra başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Milletin Meclisi’ne, devletin askeri-sivil tüm kurumlarına saldıran, vatan evlatlarına kurşun sıkacak kadar gözü dönmüş hain çete mensuplarının püskürtüldüğü bu büyük dayanışmada şehit düşenler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.
Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve TBF TV’den de naklen yayınlanan kura çekimine, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Akgün, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Raşit Akın, TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş, TBF yetkilileri ve Bilyoner.com KBL’de mücadele eden takımların temsilcileri katıldılar.
TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş'ün 2016-2017 sezonu ile ilgili verdiği bilgilerin ardından gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda ilk hafta eşleşmeleri şu şekilde oluştu:
Galatasaray – MBK Doğuş Hastanesi
Girne Üniversitesi – Tosyalı Toyo Osmaniye
İstanbul Üniversitesi – Adana ASKİ
Samsun Canik Bld. – AGÜ Spor
Mersin Bşb. – Beşiktaş
Botaş – Hatay Bşb.
YDÜ BGD – Fenerbahçe

Bilyoner.com KBL 2016-17 sezonu tam fikstürünü incelemek için tıklayınız.

Fikstür çekiminin ardından ilk hafta eşleşen takımların temsilcileri kısa konuşmalarla yeni sezon öncesi bütün takımlara şans dilediler.



Mustafa Kocabey: "Hakan Şükür sistemin başıydı"

Galatasaray'ın eski futbolcusu Mustafa Kocabey, Türk futbolundaki FETÖ yapılanması hakkında olay yaratacak açıklamalar yaptı. Ben Galatasaray'da oynarken kulüp içerisinde FETÖ yapılanması vardı" diyen Kocabey, bu sistemin elebaşının Hakan Şükür olduğunu söyledi. Kocabey, Hamza Hamzaoğlu, Cihat Arslan ve Uğur Tütüneker hakkında da şok iddialarda bulundu.


Mustafa Kocabey'in Galatasaray macerası hep gizemini korumuştur. Nasıl olur da gol üstüne gol atan, 20 yaşındaki bir yetenek kulüpten gönderilir diye…
Altyapısından yetiştiği Galatasaray'da 1992-1994 yılları arasında profesyonel futbol oynayan ancak sonra bileti kesilen Mustafa Kocabey, 29 Ocak 2015 tarihinde Sabah gazetesine verdiği röportajda, "Hakan Şükür'e hakkımı helal etmiyorum. Onunla ahirette hesaplaşacağım" sözleri ile büyük ses getirmişti. 15 Temmuz gecesi ülkemize darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün sosyal mağdurlarından olan Kocabey, geçen seneki röportajın arkasından yaşadıklarını ve futbol dünyasının içindeki yapılanmanın detaylarını anlattı.

İşte Mustafa Kocabey'in açıklamaları:
FETÖ'CÜLER ENGEL OLDU
- Galatasaray'dan ayrılık sürecin merak ediliyor, bir kez daha anlatır mısın?
Galatasaray Kulübü'nde formamı terletmek dışında, herhangi bir oluşum içinde bulunmak aklımın ucundan geçmedi. Orası bir futbol kulübü, Hakan Şükür gibi FETÖ terör örgütü, cemaatçi bir oluşum içinde olanlarla birlikte olmam. Galatasaray'dan 20 yaşımdayken, ligde ve Avrupa kupalarında gol atarken gönderildim. Yıllardır herkes "Seni yediler" diyor. Bunun da tek bir nedeni olabilir, bir oluşumun parçası olmadığınız için siz istenmeyen oluyorsunuz. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra takıma dönmek için mücadele ettim fakat yine karşıma bu FETÖ'cüler, Hakan Şükür ve yalakaları çıktı. 309 gol atmışım futbol kariyerimde ve Türkiye'nin en çok gol atan futbolcusuyum, sayısız şampiyonluklar ve başarı görmüşüm ama hayal ettiğim yere asla gelemedim, A Milli Takım'da bir kez bile top oynayamadım!

Mustafa Kocabey: Hakan Şükür sistemin başıydı

G.SARAY'DA YAPILANMA VARDI
- Peki o zaman "Hakan Şükür'e hakkımı helal etmiyorum" sözlerini daha sonra neden yalanladın?
Beni Zaman Gazetesi'ne çağırdılar. "Sen demedin değil mi bu sözleri... Dava aç... Tazminat kazanırsın, hemen yalanlamalısın" dediler. Beni böyle bir açıklama yapmam için zorladılar. Öyle bir baskı oldu ki devamlı beni telefonumdan arıyorlardı. Sürekli olarak "Yalanla yalanla" dediler ve ben de bu kadar baskıya dayanamayıp böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldım. Ben bu oluşumu sevmeyen bir adamım.
- Senin Galatasaray'da top koşturduğun zamanlarda FETÖ Terör Örgütü'nün yapılanması ne durumdaydı? Neler yapılıyordu ve isteniyordu?
1992-1994 yıllarında ben Galatasaray'da oynarken kulüp içerisinde FETÖ yapılanması vardı. Bu işin bu kadar büyüyeceğini bu kadar cemaat ortamına gidileceğini hiç düşünmemiştim. Kulüpte sohbetler oluyordu, daha sonra gittiğim birçok kulüpte etkililerdi, sohbetler her yerde vardı.
- Hangi kulüpler bunlar?
Çoğu takımda vardı bu. Oynadığım çoğu kulüpte belli başlı abileri vardı. Orada bize Allah'tan, kitaptan bahsediyorlardı. Bu oluşumun bu kadar ihanet içerisine girecek bir terör örgütü olduğunu anlasaydım o sohbetlere dahi girmezdim. Yıllar sonra bu olayları görünce o zamanlardaki yapılaşmanın masum olmadığını görüyorum.
ELEBAŞI HAKAN ŞÜKÜR
- Peki bu FETÖ'yü destekleyen senin bildiğin spor camiasından kimler var?

- Ben elebaşı olarak Hakan Şükür'ü görüyorum… Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra bunlar sürekli bu işin içindeydiler sohbetler, muhabbetler… Böyle bir gücün olduğunu biliyordum ama çıkıp da insanları terörize edeceklerini, halka kurşun sıkacak kadar ileri gideceklerini herhalde kimse beklemiyordu. Askeriyenin içine girip, yargıyı ele geçirip insana ateş edecekleri, kimsenin aklına gelmezdi. Cumhurbaşkanımızın dahi aklına gelmemiştir.
HAMZAOĞLU, TÜTÜNEKER, ARSLAN…
- Sporda bu yapının etkisi var mıdır, varsa nasıl işliyor?
Sadece Şükür'ün etrafındaki isimlere bakın, bunu rahatlıkla çözebilirsiniz. Ben Yozgatspor'daydım orada takım arkadaşım vardı aynı zamanda kaptanımız Cihat Arslan. O mesela çok önemserdi, sürekli sohbetlere katılırdı. Sürekli bizi o yönlendirirdi. Sohbetin olacağı günleri haber verirdi mesela. O dönem bize sürekli Allah, kitap konuşurlardı, böyle olacağını tahmin edemedik. Hakan Şükür özellikle futbolu bırakıp milletvekili olduktan sonra takımlara antrenör gönderme yetkisine sahipti... Benim anlayamadığım olayların başında yer alır.
- Bu yapı kimi, nereye gönderdi?
Hamza Hamzaoğlu'nu önce Eyüp'e, ardından da Akhisar'a göndermiştir. Asıl komik olan Hamzaoğlu'nun bıraktığı takımları Cihat Arslan'ın devralmasıdır... Diğer kulüplerde dolaşan bir başka isim de Uğur Tütüneker'dir. Uğur abi de bu çarkın içerisindeydi. Şu an neresinde bilmiyorum. Şükür'e yakın olanların hepsi dikkat ederseniz kulüp buldu. Türkiye'deyken göreve getirilen çoğu hocayı araştırırsak en sonunda Şükür çıkar. FETÖ Terör Örgütü'ne bağlı olanlar kulüp buluyor zaten. Onlar futbolcu transferi yapabiliyor. Onların menajerleri transfer yapıyor.
AYLAR ÖNCE KAÇTI GİTTİ!
- Milli Takım dedin... Peki Hakan Şükür Milli Takım'da da etkili miydi?
Tabii ki… Milli Takım'a gidemedim çünkü Hakan Şükür oradaydı. Galatasaray taraftarı ve Türk halkı mantıklı düşünsün: Neden Hakan hep sabit kaldı? Ben FETÖ'cü olmadığım için mi Hakan Şükür'ün yanında oynayamadım! Açık yüreklilikle söylüyorum. 'Hakan Şükür'e hakkımı helal etmiyorum ve Türk halkından da rica ediyorum, buna kimse hakkını helal etmesin. Aylar önce ülkeden kaçıp giden bir adamdan söz ediyoruz. 'Ben kaçmadım' dese de, buna çocuklar bile inanmaz. Hakan Şükür'ün kendisine değil ben evlatları için üzülüyorum. Çünkü vatan haini damgası yemek çok onursuzca... Damarlarında asil Türk kanı taşıyan bir kişi bu ülkeye asla ihanet etmez.
Sabah

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş programı

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçları heyecanı sürüyor.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasında, gruplara kalabilmek için son eleme turu olan play-off'lara katılacak takımlar belli oluyor.
Turnuvada Türkiye'yi temsil eden ekiplerden Fenerbahçe, sahasında 2-1 mağlup ettiği Fransız kulübü Monaco ile deplasmanda karşılaşacak.
II. Louis Stadı'ndaki müsabaka, saat 21.45'te başlayacak.
Günün programı
20.45 Steaua Bükreş (Romanya) - Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti) (1-1)
20.45 Kopenhag (Danimarka) - Astra (Romanya) (1-1)
21.00 Hapoel Be'er Sheva (İsrail) - Olympiakos (Yunanistan) (0-0)
21.15 Young Boys (İsviçre) - Shakhtar Donetsk (Ukrayna) (0-2)
21.30 Red Bull Salzburg (Avusturya) - Partizani (Arnavutluk) (1-0)
21.30 PAOK (Yunanistan) - Ajax (Hollanda) (1-1)
21.45 Monaco (Fransa) - Fenerbahçe (Türkiye) (1-2) CBC Sport , Arena Sport 1
21.45 Legia Varşova (Polonya) - Trencin (Slovakya) (1-0)
21.45 Celtic (İskoçya) - Astana (Kazakistan) (1-1)
21.45 Anderlecht (Belçika) - Rostov (Rusya) (2-2)


Fenerbahçe, Monaco'da tur arıyor

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Monaco ile karşılaşacak.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında deplasmanda Monaco ile karşılaşacak. Sarı lacivertliler, Emmanuel Emenike'nin golleriyle elde ettiği 2-1'lik galibiyetin rövanşında tur arayacak. II. Louis Stadı'ndaki maç saat 21.45'te başlayacak.
Monaco - Fenerbahçe maçı ne zaman, hangi kanalda?
Sarı-lacivertliler, Monaco karşısında alacağı her türlü galibiyet ve beraberlikle adını play-off turuna yazdıracak. Fenerbahçe, iki veya üzeri gol atıp tek farklı yenilmesi durumunda ise deplasmanda attığı golün avantajını kullanarak tur biletini kapacak.
Rövanş maçının normal süresi Monaco'nun 2-1'lik üstünlüğüyle sona ererse karşılaşma uzatmaya gidecek. Uzatmada da gol olmazsa play-off turuna yükselecek takımı seri penaltı atışları belirleyecek.
Fenerbahçe, turu geçmesi durumunda, 7 sezondur ayrı kaldığı Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için son engel olan play-off turunu oynayacak.
Monaco ile Fenerbahçe arasında TSİ 21.45'te II. Louis Stadı'nda oynanacak rövanş maçını Portekiz Futbol Federasyonundan Artur Dias yönetecek.
Dias, Avrupa arenasında daha önce bir kez Türk takımlarının maçını yönetti. Portekizli hakem, Eskişehirspor'un 9 Ağustos 2012 tarihinde UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Fransız temsilcisi Marsilya'ya deplasmanda 3-0 yenildiği maçta düdük çalmıştı.
Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu rövanş maçında deplasmanda Monaco ile karşılaşacak Fenerbahçe hazırlıklarını tamamladı. Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Robin van Persie, Volkan Demirel ve İsmail Köybaşı'nın yanı sıra cezalı oyuncular Volkan Şen ve Alper Potuk kadroda yer almıyor. Kafileye dahil edilen Simon Kjaer'in oynaması ise zor görünüyor. İlk maçta sağ dizine aldığı darbeyle sakatlanan Danimarkalı stoper maçtan sonraki tüm çalışmaları takımdan ayrı yaptı. İlk maçta cezasını tamamlayan ve kadroya dahil edilen Mehmet Topal, Kjaer'in yetişmemesi halinde bu bölgede forma giyecek.
Ev sahibi Monaco'da ise ilk maçta sakatlanan kaleci Morgan de Sanctis ile Avrupa Şampiyonası sonrası izinli olan Joao Moutinho forma giyemeyecek. İlk maçta sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan kaleci Subasic, de Sanctis'in yokluğunda maça yetiştirilmeye çalışılıyor. İstanbul kafilesinde yer almayan yeni transfer Kamil Glik'i de kadroya almayı düşünen teknik direktör Leonardo Jardim bu oyuncuyu ilk 11'de kullanıp kullanmamak konusunda kararını maç gününe bıraktı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira da Mehmet Topal gibi cezasını tamamladı.
Geçen sezon sarı-lacivertlilerin UEFA Avrupa Ligi'nde Portekiz'in Braga takımıyla deplasmanda oynadığı maçta hakeme itirazları nedeniyle tribüne gönderilen Pereira, 1 maçlık cezasını Monaco ile yapılan ilk karşılaşmada çekmişti. İstanbul'daki maçta takımının başında çıkamayan Pereira, yarın yedek kulübesindeki yerini alabilecek.
Braga maçında çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalan Mehmet Topal da cezasını bitirdi. İlk Monaco maçında cezasını çeken milli futbolcu, Portekizli teknik adamın şans vermesi durumunda rövanşta forma giyebilecek.
FENERBAHÇE TARAFTARINA YASAK
Fenerbahçe taraftarı Monaco Prensliği'nin kararı nedeniyle statta yer alamayacak.
Monaco Prensliği, güvenliği gerekçe göstererek Fenerbahçe taraftarlarının Monaco'ya alınmayacağını açıklamıştı. Sarı-lacivertli kulübün resmi yollarla yaptığı girişimlere rağmen Monaco Prensliği, daha önce aldığı karardan geri adım atmadı.
Monaco'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta olan Nice şehrine de sarı-lacivertli taraftarların alınması yasaklandı. Nice Valiliği, 4 Ağustos'a kadar şehirde Fenerbahçeli taraftarların dolaşmasını yasakladı.
Bu yasaklar nedeniyle sarı-lacivertli taraftarlar, II. Louis Stadı'nda takımlarını destekleyemeyecek.
MUHTEMEL 11'LER
MONACO:
Subasic - Sidibe, Glik (Jemerson), Raggi, Mendy - Dirar, Fabinho, Bakayoko, Lemar - Germain, Falcao
FENERBAHÇE: Ertuğrul - Skrtel, Mehmet Topal, Neustadter - van der Wiel, Salih Uçan, Josef, Ozan Tufan, Hasan Ali - Fernandao, Emenike

2 Ağustos 2016 Salı

Spor Toto Basketbol Ligi 2016-2017 Sezonu Fikstürü Çekildi

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 2016-2017 sezonu fikstürünü belirleyen kura çekimi, İstanbul Yeşilköy'deki Polat Rennaisance Otel'de gerçekleştirildi.


Açılış konuşmasını Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Efe Aydan'ın yaptığı törene TBF Yönetim Kurulu'ndan Başkan Vekili Akın Süel ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar'ın yanı sıra BSL Direktörü Samer Şenbayrak, TBF Yetkilileri, Kulüp temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
BSLKura2
Törenin hemen başında, 15 Temmuz günü hayatlarını kaybeden şehitler için saygı duruşu gerçekleştirildi.
BSLKura3
Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Efe Aydan, törenin açılış konuşmasında ''Efsaneler Yükseliyor sloganıyla yoluna devam eden Spor Toto Basketbol Ligi, 50. yılını kutladığı 2015-2016 sezonunda tarihinin en parlak ve çekişmeli sezonlarından birini geride bıraktı. Gösterdiği gelişimi sponsorların da desteğiyle sürdüren BSL'de yeni sezonda mücadele edecek tüm takımlarımıza sağlıklı ve başarılı bir sezon diliyorum'' sözleriyle katılımcılara 'hoşgeldiniz' dedi. Şükran Albayrak'ın sunumunu gerçekleştirdiği tören, BSL Direktörü Samer Şenbayrak'ın kura çekim statüsünü açıklayan konuşmasıyla sürdü.
BSLKura5
Alfabetik olarak sıralanan kulüpler, törenin ilk aşamasında bu sıraya uygun olarak kura sırasını belirleyen numara çekimini yaptı. Devamında üç ayrı torbada değerlendirilen kulüpler, bu sıraya uygun olarak kuralarını çektiler. İlk torbada Galatasaray Odeabank, Demir İnşaat Büyükçekmece ve Darüşşafaka Doğuş yer alırken, ikinci torbada da Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Beşiktaş Sompo Japan takımları bulundu. Üçüncü torbada ise geriye kalan 10 kulüp yer aldı.
Kulüplerin torbalara dağılımı, Avrupa Kupaları'nda mücadele etmeye hazırlanan ve aynı salonu kullanan takımların iç saha maçlarının çakışmayacağı şekilde, Avrupa Kupaları fikstürü, Süper Lig maçları, emniyet tedbirleri ve yayıncı kuruluşların talepleri çerçevesinde hazırlandı.

Kura çekiminin ardından Spor Toto Basketbol Ligi'nde ilk hafta fikstürü şu şekilde oluştu:
BSLR1
Ligde yeni sezon 8, 9 ve 10 Ekim'de oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak ve ilk yarı 23 Ocak 2017'de sona erecek.
Ligin ikinci yarısı 28 Ocak'ta start alacak ve normal sezon maçları 15 Mayıs 2017'de tamamlanacak.

Toplam 16 takımın yer aldığı Spor Toto Basketbol Ligi'nde 2016-2017 sezonu, iki devreli lig usulüne göre oynanacak.
Normal sezonun 30 hafta süreceği ligde ilk 8 sırada yer alan takımlar play-off'a yükselecek.
Play-off serisi 0-0 başlayacak ve çeyrek finallerde 2, yarı finallerde de 3 galibiyet alan takım tur atlayacak. Finalde ise rakibi karşısında 4 galibiyet alan ekip, 2016-2017 sezonunun şampiyonu olacak.
Ligi son iki sırada bitirecek ekipler ise küme düşecek.
Spor Toto Basketbol Ligi 2016-2017 Fikstürü'ne ulaşmak için tıklayın:
BSL_Fikstür_2016-2017
Kura çekimini gerçekleştiren kulüpler ve temsilcilerinin kürsü konuşmaları ise kura çekim sırasına uygun olarak şöyle:
(Beşiktaş Sompo Japan, Can Köken, Dış İlişkiler Sorumlusu) Yepyeni bir sezona yeni bir yapılanma ile giriyoruz. Yeni başantrenörümüz Ufuk Sarıca ve ekibiyle başarılı bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Tüm takımlara başarılar diliyorum.
(TOFAŞ, Tolga Öngören, Genel Menajer): 1 yıllık aranın ardından Avrupa’nın en iyi ligine dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni sezonda kurduğumuz kadroyla başarılı olmak istiyoruz. Ligdeki tüm takımlara sağlıklı ve başarılı bir sezon diliyoruz.
BSLKura7
(Gaziantep Basketbol, Boray Dai, Genel Menajer): Öncelikle tüm takımlara başarılar  diliyorum. Yeni sezonun sakatlıklardan uzak, üst düzey çekişmeye sahne olmasını temenni ediyorum. Gaziantep Basketbol olarak yeni sezonda da yolumuza devam edecek, ligde ve Avrupa'da Gaziantep'in güzelliklerini tüm rakiplerimize göstermek istiyoruz.
(Demir İnşaat Büyükçekmece, Serdar Çağlan, Sportif Direktör) Her yıl daha da zorlaşan ve kalitesini arttıran bu ligde olmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Tüm takımlara sağlıklı hayırlı bir sezon diliyoruz. Sayın başkanımız Hasan Akgül ve Yönetim Kurulu adına bir kararı açıklamak istiyorum. Bildiğiniz gibi bu sezon tarihimizde ilk kez Avrupa kupalarında oynayacağız. 5 Ekim’deki ilk iç saha maçımızın tüm gelirini şehit ailelerine bağışlayacağımızı duyurmak istiyoruz.
(Rönesans TED Kolejliler, Tunç Girgin, Kulüp Müdürü): Avrupa’nın en iyi liginde bu sezon daha genç bir kadroyla iddialı olmaya çalışacağız. Yeni sezonda tüm kulüplerimize başarılar diliyorum.
(Anadolu Efes, Alper Yılmaz, Genel Direktör): Herkese sadece basketbolun konuşulduğu, sakatlıksız bir sezon diliyorum. Yeniliğe ve değişikliğe uyum sağlayıp başarılı olmak istiyoruz. Bu vesileyle bu ay Rio’daki Olimpiyat Oyunları'nda yarışacak tüm milli sporcularımıza başarılar diliyorum.
(Yeşilgiresun Belediyespor, Osman Nuri Aksoy, Yönetim Kurulu Üyesi): Yeni sezonda herkese barış, huzur ve birlik beraberlik diliyorum. İnşaallah yeni sezon tüm takımlara başarı getirir. Sakatlıksız bir sezon olsun. Gençlerin ön plana çıktığı bir yıl olmasını diliyorum.
(Muratbey Uşak Sportif, Fatihhan Erdoğan, Genel Menajer): FIBA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayacağız, başarılı olmak istiyoruz. Milli Birlik ve beraberliğin gerektiği bu günlerde basketbolun bizleri birleştiren bir güç olduğuna inanıyorum. Bu sezon iki kulvarda da yarışacağımız için bütçeyi arttıracağız. Transferlerimizi tamamladık. Bu vesileyle bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız'a ve sponsorumuza şükranlarımı arz ediyorum.
(Trabzonspor Medical Park, Boray İşbulak, Başkan Yardımcısı): Trabzonspor Medical Park olarak öncelikle 2016-2017 sezonu herkese hayırlı olsun demek istiyorum. Trabzonspor Medical Park'ın bu sezon Trabzon halkının basktebola olan ilgi ve sevgisini arttıracağı bir sezon planlıyoruz. Sağlıklı, birlik beraberlik dolu bir yıl diliyoruz.
BSLKura6
(Galatasaray Odeabank, Ömer Yalçınkaya, Şube Genel Direktörü): Zorlu bir sezonu geride bıraktık ve yeni bir sezona sayfa açıyoruz. Herkese başarılar diliyorum, tüm camiaya hayırlı olsun.
(İstanbul BBSK, Yavuz Selim Tunçer, Basketbol Şube Sorumlusu): İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü adına herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Son şampiyon Fenerbahçe'yi yeni sezon öncesi bir kez daha tebrik ediyorum. 2016-2017 sezonu inşaallah herkes için hayırlı olur. Ülkemizin hassas dönemden geçtiği 15 Temmuz atmosferini geçtik. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum. İnşallah ülkemiz bir kez daha böyle şeyler yaşamaz. Spor camiamızda da bu dostluk ve kaynaşmanın devam etmesini umuyorum. Kulübümüzün kurucularından Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da bu süreçte gösterdiği güçlü duruştan ötürü saygılarımı sunuyorum.
(BEST Balıkesir, Gafur Çoymak, Kulüp Başkanı): Best Balıkesir adına saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Tarihte ilk kez BSL’de yer alacağımız için son derece heyecanlıyız. Kentimizde halk basketbolu çok seviyor. Zevkli ve çekişmeli bir sezon geçireceğiz. Sağlıklı bir sezon diliyorum.
(Darüşşafaka Doğuş, Ahmet Eran, Takım Menajeri): Çok değerli rakiplerin olduğu zor ama heyecanlı bir sezon bizi bekliyor. Biz de Darüşşafaka Doğuş olarak hedeflerimiz doğrultusunda basketbolumuza değer katmak adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Başarılar diliyorum.
(Banvit, Turgay Çataloluk, Sportif Direktör): Öncelikle TOFAŞ ve Best Balıkesir’e hoşgeldiniz diyorum. Daha da zorlaşan ligimizde kadroumuzu yenileyerek mücadele edeceğiz. Altyapıdan gelen oyuncularımıza daha fazla şans veriyor olacağız. Herkese başarılar.
(Fenerbahçe, Cenk Renda, İdari Menajer): Yeni sezonun tüm kulüplerimize hayırlı olsun. Sakatlıksız bir sezon diliyorum. Fenerbahçe olarak bu sezon da şampiyon olmak, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı alıp Avrupa’da da ulaşabileceğimiz en iyi noktaya ulaşmak istiyoruz.
(Pınar Karşıyaka, Selim Çınar, Genel Menajer): Tüm kulüplerimize başarılı bir sezon diliyorum. Her şeyin gönlümüzce olacağı, sakatlıktan uzak bir sezon olsun.
BSLKura9Törenin kapanış konuşmasını, TBF Başkan Vekili Akın Süel gerçekleştirdi.
Tören programını, basketbol ekranının sevilBSLKura10
en yüzü Şükran Albayrak sundu.

BSLKura8
Basın mensupları, törene yoğun ilgi gösterdi.

1 Ağustos 2016 Pazartesi

52. Hafta Spor Toto Listesi | 05-09 Ağustos 2016


51. Hafta Spor Toto Maç Sonuçları | 29 Temmuz - 02 Ağustos 2016


Sıra Maç Skor Sonuç Maç Günü Maç Saati
1 ST.TRUİDEN-LOKEREN 1-0 1 Cumartesi 21:00
2 KORTRIJK-GENT 1-1 0 Pazar 21:00
3 VIKING-ROSENBORG NOTER 2 Cumartesi 19:00
4 AALESUND-LILLESTROM 2-0 1 Pazar 16:30
5 ODDS-BRANN 1-3 2 Pazar 19:00
6 STROMSGODSET-STABAEK 2-2 0 Pazar 21:00
7 ZENIT-L.MOSKOVA 0-0 0 Cumartesi 17:30
8 SPARTAK MOSKOVA-ARSENAL TULA 4-0 1 Pazar 18:00
9 KRASNODAR-TOM MOSK 3-0 1 Pazartesi 19:30
10 SUNDSVALL-NORRKOPİNG 1-2 2 Cumartesi 17:00
11 OSTERSUND-ELFSBORG 0-0 0 Cumartesi 17:00
12 AİK STOCKHOLM-FALKENBERG 2-0 1 Pazar 18:30
13 HACKEN-HELSİNGBORG 1-1 0 Pazar 18:30
14 YOUNG BOYS-LUGANO 1-2 2 Cumartesi 21:00
15 LUZERN-GRASSHOPPERS 4-3 1 Pazar 17:00
15 Bilen OLMADIĞINDAN 477.845,46 TL DEVRETTİ.
14 Bilen 3 ADET 58.830,98 TL
13 Bilen 105 ADET 973,86 TL
12 Bilen 1320 ADET 96,83 TL İKRAMİYE KAZANDILAR.
Kapanış 30 TEMMUZ 2016 CUMARTESİ SAAT : 17.00
Açıklamalar

İşte MHK'nın yeni başkanı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Merkez Hakem Kurulunun (MHK) başkanlığına Yusuf Namoğlu'nu atadı.

TFF, MHK başkan ve üyelerinin istifasını kabul ettikten sonra yeni MHK başkanını da duyurdu. TFF'den yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Merkez Hakem Kurulunun başına Yusuf Namoğlu'nun atanmasını kararlaştırdı." denildi.
MHK üyelerinin ise önümüzdeki günlerde açıklanacağı bildirildi.
Yusuf Namoğlu, daha önce iki kez MHK başkanlığı yapmıştı.

Atletico Madrid İstanbul'a gelmiyor

Galatasaray ile Atletico Madrid arasında 6 Ağustos Cumartesi günü yapılması planlanan özel maç iptal edildi.

Galatasaray yeni sezon hazırlıkları kapsamında 6 Ağustos Cumartesi günü Atletico Madrid ile yapması planlanan özel maç iptal edildi.
Sarı-kırmızılı kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre, istenilen tüm güvenlik garantilerinin verilmesine karşın Atletico Madrid Kulübü, İstanbul'a gelmeyeceğini bildirdi.
Müsabakanın oynanmasına kısa bir süre kala yaşanan bu durum sonrası Galatasaray yetkilileri, özel maç için başka takım arayışına girdi.


Rövanşta sistem hazır!

Monaco maçına hazırlanan Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira ilk maçtaki sistemden memnun. Portekiz teknik adam, ikinci maçta da 3-5-2 düzenini tercih edecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında deplasmanda Monaco ile karşılaşacak Fenerbahçe, hazırlıklarının İstanbul etabını tamamladı. İlk maçtaki sistemden memnun kalan teknik direktör Vitor Pereira, bu maçta da 3-5-2 düzenini tercih edecek.
Savunmada Simon Kjaer, Martin Skrtel ve Roman Neustadter'in uyumlu görüntüsünden faydalanmak isteyen Pereira, kaleci kararını ise netleştirmedi.
İlk maçta Fabiano'yu kulübede oturtan Portekizli teknik adam, Brezilyalı kaleciden gelecek sağlık raporlarına göre Ertuğrul Taşkıran ile aralarında bir seçim yapacak.
Pereira, sakatlıktan dönüp; cezasını da tamamlayan Mehmet Topal’ı kadroya almayı düşünse de deneyimli oyuncunun maç eksiği nedeniyle ilk 11'de sahaya çıkması beklenmiyor.
Cezası nedeniyle ilk karşılaşmayı Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde televizyondan izlemek zorunda kalan Pereira, bu maçla birlikte kulübedeki yerini de alabilecek.
NTVSpor.net

Play-Off'lara kalacak takımlar belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçları, 2 ve 3 Ağustos'ta oynanacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasında, gruplara kalabilmek için son eleme turu olan play-off'lara katılacak takımlar belli olacak.
Turnuvada Türkiye'yi temsil eden ekiplerden Fenerbahçe, sahasında 2-1 mağlup ettiği Fransız kulübü Monaco ile deplasmanda karşılaşacak. II. Louis Stadı'ndaki müsabaka, 3 Ağustos Çarşamba günü TSİ 21.45'te başlayacak.
Türk hakem Hüseyin Göçek, Azerbaycan'ın Karabağ takımı ile Çek Cumhuriyeti temsilcisi Viktoria Plzen arasındaki karşılaşmayı yönetecek.
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçlarının programı şöyle:
2 Ağustos Salı:
19.30 Karabağ (Azerbaycan) - Viktoria Plzen (Çek Cumhuriyeti) (0-0)
20.00 APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi) - Rosenborg (Norveç) (1-2)
20.00 Dinamo Tiflis (Gürcistan) - Dinamo Zagreb (Hırvatistan) (0-2)
21.30 Kızılyıldız (Sırbistan) - Ludogorets (Bulgaristan) (2-2)
22.00 Dundalk (İrlanda) - BATE Borisov (Belarus) (0-1)
3 Ağustos Çarşamba:
20.45 Steaua Bükreş (Romanya) - Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti) (1-1)
20.45 Kopenhag (Danimarka) - Astra (Romanya) (1-1)
21.00 Hapoel Be'er Sheva (İsrail) - Olympiakos (Yunanistan) (0-0)
21.15 Young Boys (İsviçre) - Shakhtar Donetsk (Ukrayna) (0-2)
21.30 Red Bull Salzburg (Avusturya) - Partizani (Arnavutluk) (1-0)
21.30 PAOK (Yunanistan) - Ajax (Hollanda) (1-1)
21.45 Monaco (Fransa) - Fenerbahçe (Türkiye) (1-2)
21.45 Legia Varşova (Polonya) - Trencin (Slovakya) (1-0)
21.45 Celtic (İskoçya) - Astana (Kazakistan) (1-1)
21.45 Anderlecht (Belçika) - Rostov (Rusya) (2-2)

31 Temmuz 2016 Pazar

'Şike operasyonunu Fethullah Gülen gerçekleştirdi'


Bir dönem adı Gülen cemaati ile anılan Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, CNN TÜRK'te Didem Arslan Yılmaz'ın konuğu oldu. Gülerce, şike operasyonu kapsamında Fenerbahçe'ye yapılanın cemaat işi olduğunu söyledi.

Bir dönem adı Fethullah Gülen cemaati ile anılan ve 2009 yılında oluşumdan ayrılan gazeteci ve yazar Hüseyin Gülerce, 3 Temmuz şike davası ile ilgili konuştu. Gülerce, CNN Türk'te katıldığı bir programda Fenerbahçe ile ilgili önemli ifadeler kullanırken şike davası ile ilgili gelen soruyu da yanıtsız bırakmadı.
CNN Türk'te canlı yayına katılan ve FETÖ ile ilgili bilgiler veren Gülerce, Gülerce, şike davasının Aziz Yıldırım'ı tasfiye etmek için başlatıldığını söyledi.
Hüseyin Gülerce | Türkiye'nin Gündemi | 31 Temmuz 2016 | Full Video

İşte Gülerce'nin canlı yayındaki sözleri:
"Aziz Yıldırım, uçakta bir arkadaşına Fethullah Gülen hakkında tepki gösteriyor. O da gidiyor bunu Gülen'e söylüyor. Gülen de buna takıyor. Şike operasyonu için de bu yüzden düğmeye basılıyor. Aziz Yıldırım'ın Gülen hakkındaki olumsuz görüşlerinin Türkiye'nin en çok taraftarı olan camiaya sirayet etmesi istenmedi. Fethullah Gülen, Aziz Yıldırım'ın kendisi ile ilgili olumsuz düşüncelerinden rahatsız olduğu için şike operasyonu yaptı. Ben Galatasaraylıyım. Yalovaspor'un eski başkanıyım. Şike, Türk futbolunda her zaman vardı ama o süreç şike süreci değildi."
hurriyet.com.tr



Hamilton'dan üst üste 4. zafer!

Formula 1'de Almanya Grand Prix'sinde birinciliği elde eden Lewis Hamilton, üst üste 4. kez kürsünün zirvesine çıktı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 12. yarışı Almanya Grand Prix'sinde birinciliği elde eden Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, üst üste 4. kez kürsünün zirvesine çıktı.
Formula 1 sezonunun 12. mücadelesi, Almanya'nın Hockenheim kasabasıyla aynı adı taşıyan 4 bin 574 metrelik pistte, 67 tur üzerinden yapıldı.
Yarışa "pole pozisyonu"nda başlayan Mercedes sürücüsü Nico Rosberg, startta takım arkadaşı Lewis Hamilton ve Red Bull-TAG Heuer pilotları Max Verstappen ile Daniel Ricciardo'ya geçilerek 4'üncülüğe geriledi.
İkinci "pit stop"ların ardından 5'incilik mücadelesi verdiği Verstappen'i geçen Rosberg, 28. turdaki atağı sırasında rakibini pistin dışına ittiği gerekçesiyle 5 saniye cezası aldı.
Rosberg, 5 saniye cezasını çektiği 3. "pit stop"u sonrası 4. sırada piste döndü. İddialı isimler arasında pite son gelen Hamilton ise 48. turdaki lastik değişiminin ardından liderliğini korudu.
Kalan bölümde rakiplerinin 6 saniyeden fazla yaklaşamadığı Hamilton, 1:30.44.200'lük derecesiyle üst üste 4'üncü, sezonun 6'ncı, kariyerinin 49. birinciliğine ulaştı.
Ricciardo, liderin 6.9 saniye gerisinde ikinci, Verstappen ise 13.4 saniye arkada üçüncü sırayı aldı.
Bu sonuçla puanını 217'ye çıkaran son iki yılın şampiyonu Hamilton, pilotlar klasmanında rakipleriyle arasındaki farkı açtı. Hamilton'ı, 198 puanla Rosberg ve 133 puanla Ricciardo takip etti.
Sezonun 13. yarışı Belçika Grand Prix'si 28 Ağustos'ta koşulacak.
İLK 10
Yarışı ilk 10 sırada bitiren pilotlar şöyle:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Daniel Ricciardo (Red Bull-TAG Heuer)
3. Max Verstappen (Red Bull-TAG Heuer)
4. Nico Rosberg (Mercedes)
5. Sebastian Vettel (Ferrari)
6. Kimi Raikkonen (Ferrari)
7. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes)
8. Jenson Button (McLaren-Honda)
9. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)
10. Sergio Perez (Force India-Mercedes)
Almanya Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası da şöyle oluştu:
PİLOTLAR KLASMANI
1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 217 puan
2. Nico Rosberg (Almanya): 198
3. Daniel Ricciardo (Avustralya): 133
4. Kimi Raikkonen (Finlandiya): 122
5. Sebastian Vettel (Almanya): 120
TAKIMLAR KLASMANI
1. Mercedes: 415
2. Red Bull: 256
3. Ferrari: 242
4. Williams: 96
5. Force India: 81


Robin van Persie rövanşta da yok!

Fenerbahçe'de sakatlığı devam eden Robin van Persie'nin durumu netleşti. Hollandalı futbolcu, Monaco maçında oynayamayacak.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında çarşamba akşamı deplasmanda Monaco ile karşılaşacak olan Fenerbahçe hazırlıklarını sürdürüyor. Sarı lacivertlilerde sakatlığı nedeniyle ilk maçta forma giyemeyen Robin van Persie ikinci karşılaşmaya da yetişemiyor. Al Faisaly ile yapılan hazırlık maçında sakatlanan deneyimli futbolcu böylece Monaco turunu kaçırmış olacak.
Sakatlığı bulunan diğer oyunculardan İsmail Köybaşı'nın tedavisi de devam ederken, takımla çalışmalara başlayan ve Avrupa cezasını tamamlayan Mehmet Topal, teknik direktör Vitor Pereira'dan görev bekleyecek.
Ağız bölgesinden geçirdiği ameliyat sonrasında ilk maçta oynaması riskli görülen Fabiano kaleyi Ertuğrul Taşkıran'a kaptırmıştı. Brezilyalı eldiven rövanş maçının kadrosuna da alınacak. Ancak Pereira ilk 11 için son kararı sağlık ekibinden alacağı rapora göre verecek.

"Josue Galatasaray ile anlaşmak üzere!"


Portekiz basını, Porto’da forma giyen 25 yaşındaki Josue’nin Galatasaray ile anlaşmak üzere olduğunu iddia etti.

A Bola’da yer alan habere göre; önümüzdeki sezon Porto’da forma giyemeyeceği neredeyse kesin olan Josue, Galatasaray’ın yanı sıra geçen sezon kiralık oynadığı Braga’dan teklif aldı. Fakat Galatasaray’ın oyuncuya Braga’nın önerdiğinden daha iyi bir teklif yaptığının altı çizilirken, ofansif orta saha oyuncusu için sarı kırmızılıların yıllık 1 milyon Euro maaş ve Josue’nin de süre aldığı galibiyet başına da 15 bin Euro bonus önerdiği iddia edildi.
Süper Lig’de 1.5 sezon boyunca Bursaspor’da kiralık olarak oynayan Josue, yeşil beyazlı formayla çıktığı 56 maçta 9 gol 9 asistle mücadele etmişti.

Monaco - Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Fenerbahçe, 2-1'in rövanşında Monaco ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. 

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında deplasmanda Fransız temsilcisi Monaco ile karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertli ekip, kritik mücadeleye İstanbul'da aldığı 2-1'lik galibiyetin avantajıyla çıkacak. Peki Monaco - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Monaco-Fenerbahçe karşılaşması 3 Ağustos Çarşamba günü Monaco'daki II. Louis Stadı'nda oynanacak. TSİ 21.45'te başlayacak olan kritik mücadelede Portekiz Futbol Federasyonu'ndan hakem Artur Manuel Ribeiro Soares Dias düdük çalacak. Dias'ın yardımcılıklarını Rui Licino Barbosa Tavares ve Bruno Miguel Campos Rodrigues üstlenecek. Müsabakada Tiago Bruno Lopes Martins ise dördüncü hakem olarak görev alacak.
Futbolseverler karşılaşmayı Lig TV'den canlı olarak izleyebilecek.
Bazı yabancı kanalların da yayınlayacağı bu önemli mücadele şifresiz kanallar üzerinden de izlenebilecektir. Monaco - Fenerbahçe rövanş maçı şifresiz veren kanalların listesi haberimizde.

Monaco - Fenerbahçe rövanş maçı şifresiz veren kanalların listesi
Be Sport 1(Belçika)/Hd, beIN Sports Connetct EPANA, Benfica Tv2(BTV2), BT Sport 1/HD, Canal+Futbol/HD, Canal+ Sport (Fransa), Canal + Sport (Polonya) / Hd, Daiema Sport 2 HD, Digi Sport 1 (Macaristan), Dolce Sport / Hd, ESPN Caribbean, Fox Sports (İtalya)/ HD, Futbol 1 (Ukrayna), GO Sports 2 / Hd, / Hd, KAZ Sport, Lig tv3/HD, Ntv Plus Futbol 1 / HD, O2 Sport (Çek Cumhuriyet), İdman Tv, OLL TV Player, Sky Sport 2 (Almanya)/HD, Sport 1 (israil)/HD
21:45Monaco - FenerbahçeUEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme 2. Maçtop_futbolCBC Sport , Arena Sport 1

Tur ihtimalleri...
Fenerbahçe, İstanbul'da oynanan turun ilk maçında Emanuel Emenike'nin 2 golü ile karşılaşmayı 2-1 kazanmıştı. Fransız temsilcisinin maçtaki tek golünü ise Radamel Falcao kaydetmişti.
Fenerbahçe - Monaco 2-1 Özet İzle
Sarı-lacivertli takım rövanş maçını kazanması veya berabere kalması durumunda adını play-off turuna yazdıracak. Fenerbahçe, 2 veya üzeri gol atıp tek farklı kaybetmesi durumunda da tur biletini kapacak.
Monaco'ya ise gol yemeden alacağı tek farklı galibiyetin yanı sıra, iki ve üzeri farklı galibiyetler de tur için yeterli olacak.
Rövanş mücadelesinde normal sürenin 2-1 Monaco'nun üstünlüğüyle tamamlaması durumunda karşılaşma uzatmaya gidecek. Uzatmada gol olmaması halinde ise tur atlayan takımı seri penaltı atışları belirleyecek.


Galatasaray'da Eren Derdiyok ve Lucas Leiva sesleri

Galatasaray, Lucas Leiva ve Eren Derdiyok transferlerinde önemli adımlar attı.

Galatasaray'ı transferde hareketli bir hafta bekliyor. Lucas Leiva için Liverpool ile yürütülen görüşmeler olumlu seyrediyor. Eren Derdiyok için de Kasımpaşa'ya yapılan teklife cevap bekleniyor.
Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, önümüzdeki hafta Lucas Leiva ve Eren Derdiyok'u kadrosuna katmaya hazırlanıyor.
Brezilyalı Leiva ile anlaşan sarı-kırmızılılar, kulübü Liverpool ile görüşmelerini sürdürüyor. Transferde son aşamaya gelindiği ve görüşmelerin olumlu seyrettiği belirtiliyor. Leiva için yaklaşık 3 milyon Avro bonservis bedeli ödenmesi bekleniyor.
Forvet transferi için Galatasaray'a birçok isim önerilirken Niasse ve Bony üzerinde yoğunlaşılmıştı. İki oyuncunun da durumu netleşmeyince yöneticiler, Eren Derdiyok için Kasımpaşa Kulübü ile görüşmelere başladı.
Galatasaray yönetimi transfer için 2 milyon 200 bin Avro bonservis bedelinin yanısıra Umut ve Donk'u teklif etti.
Kasımpaşa Kulübü'nün teklife sıcak baktığı belirtiliyor.
İsviçre Milli Takımı'nda da görev alan Eren Derdiyok'un da Galatasaray'da oynamak istediği belirtilirken birkaç gün içinde transferin resmiyet kazanması bekleniyor.Lucas Leiva ve Eren Derdiyok için Teknik Direktör Riekerink de olumlu rapor vermişti.