TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

8 Ağustos 2020 Cumartesi

Trabzonspor transfer bombalarını art arda patlattı

Trabzonspor, Norveç'in Rosenborg ekibinden 25 yaşındaki orta saha Anders Trondsen ve İspanya temsilcisi Valladolid'den ise 21 yaşındaki forvet Stiven Plaza'yı renklerine bağladı. Bordo-mavili ekip, iki yeni transferini de KAP'a bildirdi.

Trabzonspor, transferdeki sessizliğini bozdu. Bordo-mavili ekip, Norveç'in Rosenborg takımında forma giyen merkez orta saha Anders Trondsen ve İspanya'nın Real Valladolid takımında forma giyen Ekvadorlu forvet Stiven Plaza ile görüşmelere başlandığını duyurdu.
Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den Trondsen ile ilgili Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklamada, "Norveç'in Rosenborg Kulübünün profesyonel oyuncusu Anders Trondsen'in kulübümüze transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır." ifadeleri kullanıldı.
Bordo-mavili ekipten Trondsen ile ilgili yapılan ikinci KAP açıklamasında ise 25 yaşındaki orta saha ile 4 yıllık anlaşma sağlandığı kaydedildi.
Trondsen sonra Stiven Plaza açıklandı
Trondsen sonra KAP'a Ekvadorlu 21 yaşındaki forvet Stiven Plaza'ya ilişkin açıklama düştü.
Açıklamada, "İspanya'nın Real Valladolid Kulübünün profesyonel oyuncusu Stiven Ricardo Plaza Castillo'nun kulübümüze transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır." denildi.
Plaza'nın kiralanması planlanıyor.
Kaynak : TRT SPOR

En Değerli Oyuncu adayları açıklandı

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) altı kategoride "normal sezonun en iyileri" için adaylar belli oldu. Sezonun "En Değerli Oyuncu" ödülüne Milwaukee'den Antetokounmpo, Rockets'tan Harden ve Lakers'tan LeBron James aday gösterildi.

NBA'in internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 11 Mart'ta ara verilen normal sezonun en iyileri için altı kategoride üçer aday belirlendi.
Sezonun "En Değerli Oyuncu" (MVP) ödülüne Milwaukee Bucks'tan Giannis Antetokounmpo, Houston Rockets'tan James Harden ve Los Angeles Lakers'tan LeBron James aday gösterildi.
Diğer kategorilerde aday gösterilen isimler şöyle:
Yılın Çaylağı: Ja Morant (Memphis Grizzlies), Kendrick Nunn (Miami Heat), Zion Williamson (New Orleans Pelicans)
Yılın Savunma Oyuncusu: Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Anthony Davis (Los Angeles Lakers), Rudy Gobert (Utah Jazz)
Yılın Altıncı Adamı: Montrezl Harrell (Los Angeles Clippers), Dennis Schröder (Oklahoma City Thunder), Lou Williams (Los Angeles Clippers)
En İyi Gelişim Gösteren Oyuncu: Bam Adebayo (Miami Heat), Luka Doncic (Dallas Mavericks), Brandon Ingram (New Orleans Pelicans)
Yılın Başantrenörü: Mike Budenholzer (Milwaukee Bucks), Billy Donovan (Oklahoma City Thunder), Nick Nurse (Toronto Raptors).

Fenerbahçe, Barış Sungur'u açıkladı

Fenerbahçe, 1928 Bucaspor'dan 18 yaşındaki santrafor Barış Sungur'u 5 yıllığına renklerine bağladığını duyurdu.

Fenerbahçe, TFF 3. Lig ekibi 1928 Bucaspor'dan genç futbolcu Barış Sungur'u kadrosuna kattı.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, gençlere yatırım yapma hedeflerimiz çerçevesinde 1928 Bucaspor'da forma giyen Barış Sungur'u bonservisiyle renklerine bağlamıştır. 18 yaşındaki futbolcuyu, 2020-2021 sezonundan itibaren Fenerbahçe'mize bağlayacak sözleşme, 5 sezonluk imzalanmıştır." denildi.

Hasan Ali Kaldırım resmen Medipol Başakşehir'de

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren Hasan Ali Kaldırım'ı kadrosuna kattı.

Kulüpten yapılan açıklamada, 30 yaşındaki futbolcuyla 3 yıllık sözleşme imzalandığı ifade edildi.
İmza töreninde kulüp üst yöneticisi (CEO) Mustafa Eröğüt'ün de yer aldığı belirtildi.

Süper Lig'in son şampiyonu Medipol Başakşehir, sosyal medya hesaplarından da UEFA Şampiyonlar Ligi müziğiyle yayımladığı videoyla deneyimli futbolcuyu kadrosuna kattığını duyurdu.

Sıralama turlarının en hızlısı Valtteri Bottas

Formula 1'de yılın beşinci yarışı öncesi sıralama turları tamamlandı. İngiltere'de kusursuz bir performans gösteren Valtteri Bottas, pole pozisyonunun sahibi oldu.

Formula 1'de 2020 sezonu İngiltere'de sürüyor. Tıpkı geçen hafta olduğu gibi, yılın beşinci ayağına da Silverstone pisti ev sahipliği yapıyor.
Zorlu yarış öncesi yapılan sıralama turlarından sürpriz çıkmadı. Mercedes'ler ilk seansta en hızlı derecelere imza atarken, ikinci seansta araya Nico Hulkenberg girdi.
Sebastian Vettal son seansa kalamayarak, Ferrari taraftarlarını yine hayal kırıklığına uğrattı.
Üçüncü seansa iyi başlayan Lewis Hamilton olsa da, takım arkadaşını son anda geride bırakmayı başaran Valtteri Bottas pole pozisyonunun sahibi oldu.
Günün sürpriz ismi Hulkenberg ise üçüncü basamağı elde etti.
Formula 1'de İngiltere'de koşulacak yılın beşinci ayağı 16.10'da başlayacak.
 

09 AĞUSTOS 2020 PAZAR


16:10Formula 1Britanya GPformula1lastikİdman TV

Kostas Papanikolau koronavirüse yakalandı

THY Euroleague ekiplerinden Olympiakos'un forveti Kostas Papanikolau, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandı.

Yunan ekibinden yapılan açıklamada, 30 yaşındaki oyuncunun Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi.
Papanikolau'nun semptom göstermediği ve durumunun sağlık ekiplerince takip edildiği aktarıldı.

Hasan Ali Kaldırım Medipol Başakşehir'de

Fenerbahçe'ye veda ettiğini açıklayan Hasan Ali Kaldırım, Medipol Başakşehir ile anlaştı. 8 sezon boyunca Fenerbahçe forması giyen 30 yaşındaki oyuncu Başakşehir ile 3 yıllık sözleşme imzalayacak.

Hasan Ali Kaldırım'ın yeni takımı belli oldu. Kısa süre önce Fenerbahçe'den ayrıldığını açıklayan Hasan Ali Kaldırım Medipol Başakşehir ile anlaştı. Bu sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçen Hasan Ali Kaldırım kısa süre içinde Başakşehir ile 3 yıllık sözleşme imzalayacak.
Galatasaray ve Beşiktaş'ın da gündemine gelen 30 yaşındaki sağ bek 8 sezondur Fenerbahçe forması giyiyordu. Fenerbahçe Caner Erkin ve Novak ile sözleşme imzaladıktan sonra Hasan Ali Kaldırım ile devam etmeme kararı almıştı.
Hasan Ali Kaldırım kısa süre önce Fenerbahçe'ye veda ettiğini duyurmuştu...

Hasan Ali Kaldırım'dan Fenerbahçe'ye veda

Sosyal medya hesaplarından açıklama yayımlayan 30 yaşındaki oyuncu, "Büyük Fenerbahçe camiasına... 2012 yılında başlayan Fenerbahçe maceram, 8 yılın ardından sona erdi. Kayserispor'dan gelip, toy ve heyecanlı bir şekilde girdiğim bu kapıdan, kaptanlık mertebesine erişmiş tecrübeli bir futbolcu olarak çıkıyorum." ifadelerini kullandı. Sarı-lacivertli takımda forma giydiği 8 sezonda birer kez lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonlukları yaşayan Hasan Ali Kaldırım, şu görüşlerini aktardı: "Artık bambaşka bir yolculuğa başlıyor ve zihnimde hep iyi anılarla ayrılıyorum Fenerbahçe'den. Benim bu kulübe transferimi sağlayan ve ömür boyu unutmayacağım bir şeref madalyasına sahip olmama vesile olan eski başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bununla birlikte, bana zor zamanlarımda göstermiş oldukları destekten ötürü mevcut başkanımız Ali Koç ve yönetimine, 8 yıl boyunca uyum içinde çalıştığım hocalarıma ve teknik personele, her zaman biz futbolcuların tüm dertleriyle ilgilenen idari personele, kulüp emekçilerine şükranlarımı sunuyorum." Fenerbahçe taraftarına da seslenen Hasan Ali Kaldırım, "Oynadığım süre boyunca kimilerini mutlu, kimilerini mutsuz etmiş olabilirim. Ancak emin olduğum bir şey var ki 3 numaralı çubukluyu giyebilmek için, her zaman hazır olmak için tüm gayretimi gösterdim. Oynadığım ve oynamadığım her an motivasyonumu yüksek, iş ahlakımı ve disiplinimi en üst seviyede tutarak, bu formaya, arkamızdaki milyonlarca taraftara layık olmaya çalıştım. Şimdi 3 numaralı çubukluyu, bu formanın kıymetini ve sorumluluğunu her zaman bilmenin huzuruyla soyunma odasına bırakıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

FIBA, Basketbola Dönüş Kılavuzu'nu yeniledi

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), ulusal federasyonlar ve ligler için mayıs ayında yayımladığı Basketbola Dönüş Kılavuzu'nu yeniledi.

FIBA'dan yapılan açıklamada, İngilizce, Fransızca ve İspanyolca dillerinde yayımlanan kılavuzun, basketbol faaliyetlerinin ve müsabakalarının yeniden başlatılması için, ulusal basketbol federasyonlarına yönlendirme ve tavsiye sunmak amacıyla hazırlandığı belirtildi.
Yapılan yenilemede, kılavuzun ilk baskısından sonra yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında oluşan değişimle ilgili Yeniden Başlatma Yönergeleri'nde güncellemeler olduğu aktarıldı.
Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ), koronavirüsün yayılma riskini belirleme sürecinde, spor etkinliği organizatörleri için yayımlanmış olan Risk Değerlendirme Programı’nın ilk sürümünü revize ettiği hatırlatıldı.
Görüşlerine yer verilen FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis, "Koronavirüsün yayılımını yavaşlatmak için dünya çapında getirilen kısıtlamalar değişmeye devam ederken, üye federasyonlarımızdan bazılarının ve liglerinin son birkaç ayda ulusal düzeyde basketbola güvenli ve başarılı bir dönüş yaptığına şahit olduk. FIBA, sporumuza dahil olan herkesin refahının yanı sıra zihinsel ve fiziksel sağlığının da son derece önemli olduğunu düşünüyor. Bu önemli çalışmaya katılan DSÖ, NBA ve ulusal federasyonlar ile liglerden uzmanlara teşekkür ederiz. Daha önce yayımlanan FIBA Yeniden Başlatma Protokolleri’ne ek olarak, Basketbola Dönüş Kılavuzu’nun bu ikinci baskısının, ulusal federasyonların ve liglerin basketbola yeniden başlamalarını planlamalarına ve dolayısıyla basketbola ve 3x3 basketbol müsabakalarına güvenli bir şekilde geri dönmelerine daha fazla yardımcı olacağını umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Philadelphia 76ers, galibiyet serisini 3 maça çıkardı

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Philadelphia 76ers, Orlando Magic'i 108-101 mağlup ederek galibiyet serisini 3 maça çıkardı.

NBA'e, ESPN Wide World Spor Kompleksi'nde oynanan 6 maçla devam edildi. Doğu Konferansı temsilcilerinin çekişmeli geçen mücadelesinde Philadelphia 76ers, özellikle son periyotta iyi savunma yaparak Orlando Magic'i 7 sayı farkla mağlup etti.
Üst üste 3'üncü, toplamda 42'nci galibiyetini alan Sixers'ta Tobias Harris 23 sayı, 15 ribaunt, Joel Embiid ise 23 sayı, 13 ribauntla "double-double" yaparak galibiyette başrolü oynadı. Alec Burks 22 sayı, Al Horford 21 sayı, 9 ribaunt, milli oyuncu Furkan Korkmaz ise 16 dakika 33 saniye sahada kaldığı karşılaşmayı 4 sayı, 1'er ribaunt ve blokla tamamladı.
Yenilgiye rağmen Doğu Konferansı'nda play-off'lara kalmayı garantileyen 8. takım olmayı başaran Magic'te Evan Fournier 22 sayıyla takımının en skoreri olurken, Nikola Vucevic 21 sayı, 12 ribaunt, DJ Augustin ise 16 sayıyla mücadele etti.
Boston Celtics'te 7 oyuncu çift hanelere ulaştı
Doğu Konferansı'nda üst sıraları ilgilendiren karşılaşmada Boston Celtics, Toronto Raptors karşısında baştan sona üstün götürdüğü mücadeleyi 122-100 kazandı.

Sezonun 46. galibiyetine ulaşan Celtics'te Jaylen Brown 20, Jayson Tatum 18, Kemba Walker 17, Brad Wanamaker 15, Daniel Theis ile Semi Ojeleye 11'er, Robert Williams 10 sayıyla galibiyete katkı sağladı.
Bu sezon 19. kez kaybeden Raptors'ta en skorer oyuncu, 13 sayı kaydeden FredVan Vleet oldu.
NBA'e 5 maçla devam edilecek.
Sonuçlar
San Antonio Spurs-Utah Jazz: 119-111
Memphis Grizzlies-Oklahoma City Thunder: 121-92
Brooklyn Nets-Sacramento Kings: 119-106
Philadelphia 76ers-Orlando Magic: 108-101
New Orleans Pelicans-Washington Wizards: 118-107
Toronto Raptors-Boston Celtics: 100-122

Fenerbahçe'den Fedor Smolov için resmi teklif

Hücum hattını da güçlendirmek isteyen Fenerbahçe, Rus golcü Fedor Smolov’a resmi teklif yaptı.

Fenerbahçe, Rus golcü Fedor Smolov için Lokomotiv Moskova'ya resmi teklif yaptı.
Sarı lacivertliler, geçen sezonun ikinci yarısını kiralık olarak İspanyol ekibi Celta Vigo'da geçiren 30 yaşındaki oyuncu için bir süredir görüşmelerde bulunuyordu.
Oyuncusunu ilk olarak satmak isteyen Rus temsilcisi, bonservis bedelini 2 milyon avro olarak belirledi.
30 yaşındaki forvet, geçen sezonun ilk yarısında Lokomotiv Moskova ile ligde 14 maça çıktı ve 3 gol atıp, 3 de asist yaptı.
Smolov, geçen sezonun ikinci yarısında formasını giydiği Celta Vigo'da ise 14 maçta, 2 gol kaydetti.
Fedor Smolov’un, kulübüyle olan kontratı Haziran 2022’de sona erecek.
Rus oyuncu kariyerinde Dinamo Moskova, Feyenoord, Anzhi ve Krasnodar formaları da giydi.
Kaynak : TRT SPOR

7 Ağustos 2020 Cuma

Lyon çeyrek final biletini kaptı

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Lyon, 1-0 kazandığı maçın rövanşında Juventus'a deplasmanda 2-1 yenilmesine rağmen çeyrek finale yükseldi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Lyon ile Juventus karşı karşıya geldi. Fransız ekibi maçtan 2-1 mağlup ayrılmasına rağmen ilk maçı deplasmanda 1-0 kazandığı için çeyrek finale adını yazdırdı.
Lyon'un golünü 12. dakikada Depay penaltıdan kaydetti. Juventus'un golleri ise 43. ve 60. dakikada Cristiano Ronaldo'dan geldi.
Olympique Lyon çeyrek finalde Manchester City ile eşleşti.
UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşları bugün TSİ 22.00'de başlayacak Barcelona-Napoli ve Bayern Münih-Chelsea maçları ile sona erecek.
Cristiano Ronaldo, 37 golle Juventus tarihinde bir sezonda en çok gol atan futbolcu oldu.

Manchester City çeyrek finalde

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Manchester City, Real Madrid'i 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Manchester City ile Real Madrid karşı karşıya geldi.
Manchester City, 9. dakikada Sterling ve 68. dakikada Jesus'un golleriyle Real Madrid'i 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Real Madrid'in golünü Benzema kaydetti. İngiliz temsilcisi çeyrek finalde Lyon ile eşleşti.
Manchester City, ilk maçta da sahadan aynı skorla galip ayrılmıştı.
UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşları bugün TSİ 22.00'de başlayacak Barcelona-Napoli ve Bayern Münih-Chelsea maçları ile sona erecek.

Rusya Süper Kupası Zenit'in (Özet ve Full Maç Video)

Rusya Süper Kupası'nda Zenit, Lokomotiv Moskova'yı 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

VEB Arena'da oynanan maçta Zenit'in golleri 14. dakikada Artem Dzyuba ve 69. dakikada Magomed Ozdoev'da gelirken Lokomotiv Moskova'nın maçtaki tek golünü 72. dakikada Vedran Corluka kaydetti.
Zenit St. Petersburg: Kerzhakov, Karavaev, Rakitsky, Lovren, Douglas Santos, Ozdoev, Barrios, Driussi, Malcom, Azmoun, Dzyuba
Lokomotiv Moskova: Guilherme, Ignatiev, Corluka, Murilo, Rybus, Barinov, Magkeev, Krychowiak, Anton Miranchuk, Aleksey Miranchuk, Eder




Dimitris Itoudis koronavirüse yakalandı

THY Euroleague ekiplerinden CSKA Moskova'nın başantrenörü Dimitris Itoudis, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandı.

Kulüpten yapılan açıklamada, 49 yaşındaki Yunan başantrenörün Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi.
Itoudis'in evinde karantinaya girdiği ve hazırlık kampının ilk kısmında takımın başında olamayacağı kaydedildi.

Medipol Başakşehir, UEFA ile sözleşme imzaladı

UEFA, Medipol Başakşehir'in başa baş şartına uymadığını ve 4 sezonluk yeni bir anlaşma imzalandığını duyurdu.

Medipol Başakşehir'den yapılan açıklama şöyle:
''UEFA CFCB (Kulüp Finansal Kontrol Kulübü), Başakşehir Futbol Kulübü’nün 2019/20 inceleme döneminde Finansal Fair Play kurallarını kısmen yerine getirdiği için bir inceleme başlatmış ve 13.07.2020 tarihinde yapılan anlaşma ile inceleme tamamlanmıştır.
UEFA ile Kulübümüz arasında yapılan anlaşma neticesinde Kulübümüz 2023/24 inceleme döneminde denk hesap kuralına uymuş olacağını taahhüt etmekte olup UEFA gelirlerinden 300.000 EUR kesilmesine uygunluk vermiştir. Ayrıca, 2020/21 ve 2021/22 sezonlarında uygulanmak üzere; transfer kar/zarar hesabında, finansman giderlerinde ve personel giderlerinde tavan uygulamasında anlaşılmış olup aynı sezonlarda UEFA müsabakalarında yer alacak yeni oyuncuların transfer bedellerinin transfer gelirleri ile karşılanması ve UEFA listelerine yazılacak oyuncu sayılarında sınırlamalar getirilmesi konularında UEFA ile mutabakat sağlanmıştır.''

Mehmet Yozgatlı Fenerbahçe'de

Aytemiz Alanyaspor'da Erol Bulut'un yardımcılığını yapan Mehmet Yozgatlı, gelecek sezon Fenerbahçe'de görev yapacağını açıkladı.

Alanyaspor ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından Fenerbahçe'de teknik direktörlük koltuğuna oturan Erol Bulut'un ilk yardımcısı belli oldu.
Bir dönem sarı-lacivertli takımda top koşturan ve Alanyaspor'da Bulut'un yardımcılığını yapan Mehmet Yozgatlı, Fenerbahçe'de görev alacağını sosyal medya hesabından duyurdu.
YOZGATLI'NIN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE:
"4 yıl boyunca büyük onur ve gururla formasını giydiğim Fenerbahçemize şimdi teknik direktör Erol Bulut'un yardımcısı ve yol arkadaşı olarak geri döndüm."

Semih Özsoy: "Birkaç aksiyon daha olacak"

Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy, Fenerbahçe Beko'nun sezon açılışında kulüp televizyonuna konuştu. Özsoy, ''Taraftarımızın içine su serpecek birkaç aksiyon daha olacak. Çok da sürprizi bozmayalım.'' dedi.

Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy, sarı lacivertli takımın transfer çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Özsoy, açıklamasında ''Futbol tarafı hakikaten çok iyi bir iş yaptı. Devamı da gelecek. Bu sene Emre Belözoğlu ile birlikte Ali Başkan hızlı gidiyor. Taraftarımızın içine su serpecek birkaç aksiyon daha olacak. Çok da sürprizi bozmayalım.'' ifadelerini kullandı.
''Hakkımız olan verilsin bize yeter''
''Yeni forma tanıtımımız çok güzel oldu. Büyük bir talep geldiğinin haberini aldık. Çok seviniyoruz. İnşallah yeni dönem iyi olacak ama bizi bize bırakırlarsa. Marşımızda da dediği gibi; hakkımızı söke söke alacağız. Çünkü inanın akılla izah edilemeyecek bir durum. Matematikle izah etmek zaten imkansız da akılla da izah edemezsiniz. Dolayısıyla biz kimseden birşey de beklemiyoruz. Çok da konuşmak istemiyorum. Hukuki anlamda sağ olsun Alper Pirşen çok güzel izah etti. Serdar Bey de işin teknik kısmını anlattı. Ben de artık ceza yemekten, yasak yemekten yorulduğum için cezam bitti mi onu da bilmiyorum. Ancak biz kimseye geçen seneki gibi olmayanlara verilsin de sonra UEFA’dan dönsün istemiyoruz. Hakkımız olan verilsin bize yeter. Rahat olsunlar önümüz açılacaktır. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve Yöneticileri ne yapacağını bilir. Orada da devamı gelecek. Güzel günler bizi bekliyor.''
Erkek basketbol takımın başına NBA'de görev almış Igor Kokoskov gibi çok önemli bir ismi getirdiklerini söyleyen Özsoy, ''Fenerbahçe NBA'de ses getirdi. Bu seviyelerde hocanın az olduğu Avrupa Ligi'nde, Avrupa'da böyle bir hocayı getirmek bizim için iyiydi." dedi.
Değişen teknik heyet ve kadroya rağmen Fenerbahçe Beko'nun hedeflerinin hep aynı olduğunu vurgulayan Özsoy, "Bu, başarı ve şampiyonluktur. Dolayısıyla inşallah iyi bir sezon olacak." ifadelerini kullandı.
Uzun yıllar takımın başında görev aldıktan sonra ayrılan Zeljko Obradovic ile her zaman beraber olduklarını kaydeden Özsoy, "Şu anda da hala Türkiye’de. Hep beraberiz. Yine konuşuyoruz, görüşüyoruz fakat dinlenme teklifine saygı duymaktan başka bir şey yoktu. Bir gün mutlaka yolumuz kesişecektir." değerlendirmesinde bulundu.
"Ne hedef ne kalite küçüldü"
Takımın bütçesinin düşmesine değinen Özsoy, şunları söyledi:
"Bütçe matematiksel olarak düşürüldü ama bu takımın kalitesi düştü anlamına gelmesin. Daha iyi pazarlıklar, şartlar değerlendirildi. Esasında bu, 2 yıllık süreç içerisinde kadın basketbolda da yapıldı. Kadın basketbolda da bırakın yeni oyuncuyu biz geldikten sonra aynı oyuncumuzu 3'te 1 fiyatına oynatıyoruz. Bütçe küçüldü ama ne hedef ne de kalite küçüldü. Bu takım da çok büyük işler çıkartır ama bütçeyi matematiksel oranda söylersek yarıya yakın düşürdük."
Transfere de değinen Özsoy, "Hala küçük bir hakkımız var. Onu da hocalar baktıktan sonra ocak ayı gibi ara transferlerde değerlendirmeyi düşünüyorlar." diye konuştu.
Eski NBA oyuncusu Mehmet Okur'un takımda görev alıp almayacağı sorusunu yanıtlayan Özsoy, "Mehmet Okur da iyi bir Fenerbahçeli. Kendisini de biliyoruz. Her ne kadar bizde oynamamış olsa da Fenerbahçeliliğini biliyoruz. Uzun yıllar NBA’de oynadı. Detroit’te oyuncuyken bizim Igor Hoca ile bir tanışıklığı var. Dolayısıyla Mehmet Okur bizim kalbimizdedir. Önümüzdeki dönemlerde mutlaka katkı sağlayacaktır ama şu an öğretmekten çok öğrenmeye açık bir dönemde olduğumuz için önümüzdeki dönemlerde değerlendireceğimizi düşünüyorum." şeklinde konuştu.
Kombine kartların satışına da değinen Özsoy, "Herkes gibi Avrupa Ligi organizasyonu da pandemiyi nasıl yöneteceğini bilemedi. Taraftarlarımızdan büyük bir talep var. 'Kombineleri çıkarın. Gidemesek de alalım' diyorlar. Bununla ilgili Avrupa Ligi'nden hala haber bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Elina Svitolina ile Kiki Bertens ABD Açık'a katılmayacak

Kadınlar dünya sıralamasının 5 numarası Ukraynalı Elina Svitolina ve 7 numaralı seribaşı Hollandalı tenisçi Kiki Bertens, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ABD Açık Turnuvası'na katılmayacağını açıkladı.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram hesabından açıklamalarda bulunan tenisçilerden Bertens, "Uzun bir değerlendirme sürecinin ardından ABD'ye gitmemeye ve Cincinnati ile ABD Açık turnuvalarına katılmamaya karar verdim." ifadesini kullandı.
Salgının etkilerinin hızla devam ettiğini hatırlatan 28 yaşındaki tenisçi, "Kovid-19'un yayılım hızı hala çok endişe verici. İnsanların sağlığı ve virüsün kontrol altın alınması, bir numaralı önceliğimiz olmalı. Bu, spordan daha önemli." değerlendirmesinde bulundu.
Ukraynalı Svitolina ise "Organizatörlerin güvenlik konusunda verdikleri ciddi çabanın farkındayım ama yine de kendimi ABD'ye gitmek için rahat hissetmiyorum. Kendimi ve takımımı böyle bir konuda riske atamam." değerlendirmesinde bulundu.
Kadınların 1 numarası Avustralyalı Ashleigh Barty, erkeklerde 2 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal ve Avustralyalı Nick Kyrgios da aynı gerekçeyle ABD Açık'a katılmayacağını duyurmuştu.
Teniste sezonun dördüncü grand slam turnuvası olan ve katı kısıtlamalar altında düzenlenmesi beklenen ABD Açık, bu yıl 31 Ağustos-13 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Temsilcilerimizin Kadınlar EHF Kupası'ndaki olası rakipleri belli oldu

Türkiye'yi Kadınlar Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası ikinci turunda temsil edecek İzmir Büyükşehir Belediyespor ile Muratpaşa Belediyespor'un olası rakipleri belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyespor'dan yapılan yazılı açıklamada, lig ikincisi Yenimahalle Belediyespor'un Avrupa kupalarından çekilmesi üzerine EHF Kupası'nda mücadele etme hakkı kazanan İzmir temsilcisinin, Muratpaşa Belediyespor'la 2. turdan itibaren organizasyonda yer alacağı belirtildi.
Kura çekiminin 1 Eylül’de gerçekleşeceği kupada Türk ekiplerinin olası rakipleri arasında İspanya'dan Granhollers, Fertilidad Malaga ile Rocasa Gran Canaria, İzlanda’dan Valur, İtalya’dan Ali-Best Espresso Mestrino, Cassano Magnano ile Brixen Südtirol, Kosova’dan Istogu ile Vushtrria, Makedonya’dan Cair-Skopje, Hollanda’dan Westfriesland SEW, Portekiz’den Alavarium Love Tiles, Sırbistan’dan ZRK Naisa Nis, İsviçre’de Rotweiss Thun ile Spone Eagles ve Ukrayna’dan HC Real'in bulunduğu bildirildi.
Organizasyonda ilk maçların 10-11 Ekim’de yapılacağı kaydedildi.

Nijeryalı basketbolcu Michael Ojo hayatını kaybetti

Geçen sezon Sırbistan'ın Kızılyıldız takımında oynayan Michael Ojo, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Kızılyıldız Basketbol Kulübünden yapılan açıklamada, kulüp ile sözleşmesi 30 Haziran'da sona eren genç basketbolcunun, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da idman sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.
Açıklamada, "Takımımızda iki sezon yer alan Ojo'nun beklenmedik vefatı hepimizi derinden sarstı. Kendisiyle ilk günden itibaren kurduğumuz dostane ilişkilerimiz sona eren sözleşmenin ardından da aynı şekilde devam etti." ifadelerine yer verildi.
THY Euroleague'de Kızılyıldız forması ile yer alan Nijeryalı pivot Ojo, sona eren sözleşmesinin ardından herhangi bir takımla anlaşma sağlamamıştı.
Nijerya'nın Lagos şehrinde dünyaya gelen Ojo'nun cenaze töreninin nerede yapılacağı ile ilgili bilgi verilmedi.

Trabzonspor'da hedef Ezequiel Garay

Trabzonspor'da yönetim, takıma yapılacak takviyeler için ince eleyip sık dokuyor. Stoperde en güçlü aday Garay... Orta sahaya ise 2 transfer düşünülüyor.

Pandemi sonrası savunmada büyük zafiyet yaşayan Trabzonspor öncelikle defansı güçlendirmeyi planlıyor. Bu mevkii içen en güçlü aday Arjantinli stoper Ezequiel Garay...
Trabzonspor, son olarak Valencia forması giyen ve bonservisi elinde olan Garay için sakatlık araştırmasına başladı. Bordo-mavili kulübün, uzun süren sakatlığının ardından fiziksel çalışmalara başlayan Tangocu'nun raporlarını beklediği ve gelecek sonuca göre girişimlere başlayacağı iddia edildi. Transferi özellikle teknik direktör Eddie Newton'ın çok istediği de ifade edildi...
Bordo mavililer Fenerbahçe'ye giden Novak'ın yerine de sol bek arayışına girdi.
Bu bölge için bir yerli bir de yabancı iki isimle görüşmeler sürüyor.
Orta alana da 2 takviye düşünen yönetim ve teknik heyet Sosa'nın durumuna göre bu sayıyı artıracak.
Badou Ndiaye'nin yeni sezon için kiralanması düşünülmüyor ancak bu sezon Beşiktaş forması terleten Elneny'nin ismi gündemde. Kanatlar için de yine çok yönlü futbolcular transfer edilmeye çalışılıyor.

Zeki Çelik'in talipleri artıyor

Lille forması giyen milli futbolcumuz Zeki Çelik, Ada kulüplerinin radarında. İngiliz basını, Everton ve Tottenham'ın başarılı sağ beki kadrosunu katmak istediğini yazdı.

İngiltere Premier Lig kulüplerinin, Mehmet Zeki Çelik'e olan ilgisi devam ediyor.
Lille formasıyla başarılı bir performans gösteren 23 yaşındaki futbolcu, transferin gözde ismi oldu.
İngiliz basınında çıkan haberlere göre Everton ve Tottenham, milli futbolcunun durumunu yakından takip ediyor.
Lille formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde de boy gösteren Zeki için iki kulübün de 18 milyon pound civarında bir bonservis bedeli ödemeyi göze aldığı belirtildi.
Ada basını, sağ bek pozisyonunda Aurier ile forma yarışına girecek bir isim arayan Tottenham Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun da bu transfer için fazlasıyla istekli olduğunu vurguladı.
Çıkan haberlerde daha önce Premier Lig'de oynamak istediğini belirten Zeki Çelik'in çalışmayı çok seven ve kişisel gelişime önem veren bir futbolcu olduğundan da bahsedildi.
Geçtiğimiz sezon Lille forması ile 32 maça çıkan Zeki, 2 asist yaptı.
Kaynak : TRT SPOR

Ali Koç: "Bir oyun oynanıyor"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Üniversitesi'nde açıklamalar yaptı, transfer limitleri konusunda "Yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Burada bir oyun oynanıyor" dedi.

Fenerbahçe Üniversitesi'ni ziyarette açıklamalar yapan Ali Koç, "İşte Vefa Bey'e sözü vereceğim; çünkü Vefa Bey, Fenerbahçe Üniversitesi'nin kuruluşunun ilk gününden itibaren işin içinde" dedi.
Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, "Haziran 2018'de başkanlık seçimi yeni yapıldı. Üniversite'nin 1 sene ötelenmesine karar verdi. Fenerbahçe Üniversitesi'nde bu sene 2. öğretim yılımız. İnşallah kontenjanda yüzde 90'lara varan bir doluluk bekliyoruz. Gençlerimizin üniversitemizi tercih etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.
Üniversitemizin tanıtım günlerine geldiklerini kaydeden Ali Koç, "Bize ilgi gösteren muhtemel talebelerimize teşekkür ediyorum. İlk göreve geldiğimizde 2018'de eğitime başlaması planlanıyordu. Ancak belli bir seviyenin üstünde değildi. bunu 2018'e yetiştirmemiz söz konusu değildi. Bu binanın Eylül ayına yetişmesi mümkün değildi. Süre uzatımı istedik. YÖK de bu isteğimizi anlayışla karşıladılar. Bizim 3 seçeneğimiz vardı. Ya bu işten çıkmak, ya işbirliğine gitmek ya da devretmekti. Biz işbirliği modelini tercih ettik. Medicana Grubu'yla çalışmalara başladık. Medicana Grubu'nu tercih edene kadar çok ciddi analizler yaptık. Açık ara Medicana Grubu en iyi tercihti. Aradan geçen sürede ne kadar doğru karar verdiğimizi görüyorum. Onlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 
Kulüplerin yaşadığı ekonomik zorluklara vurgu yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç şu ifadeleri kullandı; "Kulüpler ciddi mali sıkıntılar içerisinde. Bunların başında da Fenerbahçe var. Fenerbahçe'nin kendi içinde üniversite kurması söz konusu değildir. Ancak geçmiş yönetim bir imtiyaz almıştır. Geldiğimizde 2. yılımız olacak. Bana göre bir vakıf üniversitesi için ilk yılı 380-390 talebeyle başlamak büyük başarıdır. Bu sene 400 talebeye yüzde yüz tam burs verecek. Ama bir üniversitede en önemli şey hocaların kalitesidir. Onların ulaştıkları düzey, yazdıkları yurt içi yurt dışı makalelerdir. Buraya gelen öğrencilerin kalitesidir. Burası iyi bir üniversite olacak ise, bazı üniversiteler sadece alacakları para için kurulmuş. Burada en az 4-5 yıl ciddi mali yükümlülüğün altına girmek gerekiyor. İlk yılımız sabır yılı oldu. Kendimiz üniversite kurmuş bir grup olarak ne kadar sabır gerektiğini bilen birisi olarak bu işbirliğini tercih ettik. YÖK'e bu konuda teşekkür ediyorum. Samimi iyi niyetli ve iyi eğitim verecek kurumun önünü açtılar. İnşallah biz de onların beklentilerini karşılarız.
Burada yüzde 2'lik bir burs hakkımız var. 150 talebeyi geçmemek şartıyla, Fenerbahçe'nin belirleyeceği öğrenciler burslu olacak. Spor tesislerimizi üniversitenin emrine verdik. Hem Medicana Grubu'na hem de rektörümüze çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah aydın bir gençlik olarak yetiştirirsiniz. Buradan çıkan her bir talebanın kendi ülkesine toplumuna faydası, hayrı olan talebeler yetiştirirsiniz. 
İlk olarak bir konuda size teşekkür edeceğim. Üniversitemizin tanıtımı için geldiniz. Bundan sonraki sözlerimi yayınlayıp üniversitemiz için yapılan yayınları kesmeyin lütfen."

HARCAMA LİMİTLER KONUSU 
"4 transferin aynı gün açıklanması konusunda aslında söyleyeceğim çok şey var" diyen Koç, "Bir kısmını şimdi bir kısmını sonra söyleyeceğim. Ancak bu durum sürdürülebilir değil. Türk futbolu bir kaç kulüp dışında bitmiş, batık durumda. Büyük kulüpler özellikle sıkıntıda. Kulüpler nasıl bir sezonda bu hale gelmediyse, bunun çözümü de sağlıklı mali yapıya kavuşmak bir sezonda olmaz. 
Fenerbahçe ilk sene ne yapmış. 92 milyon Euro olarak aldığımız maaş bütçesini 64 milyon Euro'ya indirdik. Yeni borç almadık. Bazı bankaların borçlarını 40 milyon Euro'luk indirmişiz. Kulübün ürettiği gelirin yüzde 80'i bankalara giderken, bu yönetim kendi sponsorlarıyla sıcak parayla bu gemiyi bir yere yüzdürmüş.
Bizim 64 milyondan 18 milyona indirmememizn mümkün olmadığını kafası çalışan herkes görür. Bizi bir yere koyalım. Kulüp ismi vermeyeceğim. Bir kuruş borcu olmayan kulüpler var. Onlara bakıyorsunuz, x kulüp 150 almış. Adam 200 milyon'luk transfer geliri elde etmiş. Bunun 3'te 1'i yazılıyor. Kulübün banka borcu yok. Bu sistem sürdürebilir değil" sözleriyle harcama limitleri konusundaki tepkisini dile getirdi.  
"BU SİSTEM UYGULANABİLİR DEĞİL"

Yapılabilecekler konusunda da düşüncelerini paylaşan Ali Koç, "Bu sistemin sürdürülebilir olması için önlem paketi var. Ancak bunlar kaale alınmıyor. TFF, "kulüplerle istişare ettik" diyor ama çok yüzeysel. TFF "Geçen senedeki gibi uygulayacağım" diyor. Pandemi oldu. Ne kadar bilet satacağız? Yayıncı kuruluşun vermesi gereken teklif çok altta. Bu tutumu anlamakta güçlük çekiyorum. Rakamlara bakın. Kulüplerin gelirlerine bakın. Özel AŞ olan kulüpler var. Nereden bakarsanız bakın rakamlar tutarlı değil. Bu sistem uygulanabilir değil" eleştirisinde bulundu. 

YAPILANDIRMA KONUSU 

Yapılandırma konusunda da eleştiriler yapan Ali Koç, "2. konu yapılandırma. Yapılandırma yapan kulüplerin ana parası limitten çıkıyor. 2 sene sonra yapılandırma yapan kulüpler ana paraları öderse yine eksi çıkacak. Ne olacak derseniz? Oraya geldiğimiz zaman bakarız diyorlar.
Biz imza attığımızda temerrüte düşüyoruz. Yoksa biz de harcama limitlerimiz çıksın istemez miyiz? Bankacılarla oturup konuşuyoruz. Bu, kaç senede ödenir? 10 senede. Faizleri ödeme sıkıntısı var. Harcama limitleri bir kaç sene sonra çökecek. İçinde bulunduğumuz finansal durum sıkıntılı. Büyük kulüplerin uzun sürede borçları ödeyecek yapıya sahip. Nasıl diğer sektörlerde yapılandırma yapılıyorsa, bunu söylemekten sıkıldım. Burada doğru bir yapılandırma, 2-3 sene ana para faizsiz, 10 yıllık yapılandırmada bu iş döner. Bankacılar da bunu biliyor. Ancak ne hikmetse başından kurgu doğru yapılamıyor." dedi.

"YAPILANDIRMA YAPMADIK" 

Transferler sonrası Fenerbahçe'nin yapılandırmaya gittiği yönündeki soruya hayır yanıtı veren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Biz yapılandırma yapmadık. Döviz borcumuzu bile TL'ye çeviremiyoruz. Bizler bu paraları cebimize atmıyoruz. Ben bankacı olsam Fenerbahçe'yi pamuklara sarardım. Ama aynı gemide değilmişiz gibi garip bir durumla karşı karşıyayız. Düşünsenize lokantanız var. Borcunuz var. Müşteri çekmesi lazım. Lokantayı yeniden yapılandırıyorsunuz, ancak diyorsunuz ki "Gıda alamazsınız, yiyecek alamazsınız, lokantayı aç parayı öde." '64'ten 18 milyon Euro'ya parayı indir' diyor. TFF'nin işi Bankalarla beraber gerçekçi bir yapılandırma yapmalı. Kulüpler anlaştığımız model üzerine parayı ödemezlerse o zaman kefil olalım. Neden geçmişte kulübü bu borçlara düşürenlerin borçlarına kefil olalım. Bütün sorumluluk mevcut başkanda. Garip bir model. Aklı selimin bu süreçte galip geleceğini umut ediyoruz. Çünkü böyle yapamayız" ifadelerini kullandı. 
"BURADA BİR OYUN OYNANIYOR"

Harcama limitleri konusundaki eleştirilerini bir kez daha dile getiren Ali Koç, "
"Burada bir oyun oynanıyor. Parçaları kim ufak ufak çıkmaya başladı. Sadece Fenerbahçe değil 6-7 kulüp de rahatsız. TFF, açıklama yapmadan önce bir kaç kulüpten görüş alıyorlar. Sonra kendileri açıklama yapıyorlar. Olmayacak duaya amin dememizi istiyorlar. Fenerbahçe olarak 64'ten 18'e inemeyiz. Gökeceksiniz diğer kulüpler bizden daha çok şikayet edecek. 2 sene sonra yaygara çıkaracaklar.
Bir şirket vergisini ödüyor. Diğeri ödemiyor. 2 sene sonra vergi affı çıkıyor, ödeyen mağdur oluyor. Olmayacak bir şeyin neden altına imza atalım. Geldiğimiz nokta burası. Varsa bir yöntemi TFF bize göndersin. Önemli olan total bütçesi 92'den 64'e indirmişim. Bu işte çok garip bir yaklaşım var. Medya algısıyla Fenerbahçe'yi yalnızlaştırıp bunu yapabileceklerini sanıyorlarsa; yanılıyorlar. 15 Ağustos'ta ligleri başlatacaktık. Kim bunu düşünebilir? Futboldan anlayan hangi adam 29 Temmuz'da biten ligi 15 Ağustos'ta başlayabileceğini düşünür. Allah'tan değiştirdik 11 Eylül oldu. Bazı şeylere anlam veremiyorum. Finansal açıdan elimizdeki gelirlerin yüzde 80'i bize gelmemesine rağmen bir yere kadar geldik. Artık daha fazla gidemeyiz.  Bu sistem hilelere götürür. Bu iş 1900 liralık transferlere insanları iter, gerekirse biz de yaparız. Daha önce yapıldı. Daha gerçekçi, uygulanabilir bir modele geçmek zorundayız" diye konuştu.
Fenerbahçe taraftarlarına ve taraftar gruplarına teşekkür eden Ali Koç, "Pandemi nedeniyle ne olacağı belirsiz. Ancak taraftarlar destek için alıyor. Fenerbahçeli iş adamları destek veriyor.  Tarftar grupları hiçbir beklentimiz olmadan açıklamalar yayınlayıp destek veriler. Onlara teşekkür ediyorum. Ancak bu iş insanları hileye itiyor. Bu iş böyle gitmez" dedi. 

"MURIQI'E TEKLİF YOK"

Ali Koç, Emre Belözoğlu ve Vedat Muriqi'in durumuyla ilgili olarak da, "Emre'yi de açıklarız. Her şeyin bir zamanı var. Vedat Muriç'e ise resmi bir teklif yok" demekle yetindi.

Medipol Başakşehir, Robinho ile yollarını ayırdı

Dünyaca ünlü yıldız Robinho, Medipol Başakşehir ile yollarını ayırdı.

Ayrılık Medipol Başakşehir Twitter adresinden açıklandı.
Başakşehir açıklamasında, "Hem mütevazı kişiliği, hem de karakteriyle örnek bir sporcu olan Robinho’nun kulübümüze vermiş olduğu emekler için teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalan bölümünde başarılar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Basketbol liglerinin başlama tarihi belli oldu

TBF, Erkekler Ligi'nin 26 Eylül'de Kadınlar Ligi'nin ise 3 Ekim'de başlayacağını duyurdu.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniye "Basketbola Dönüş Protokolü"nü açıklayarak, ING Basketbol Süper Ligi'ni 26 Eylül'de başlatmayı planladığını duyurdu.
Yapılan açıklamada, federasyonun internet sitesinde yer alan protokolün, çok kapsamlı ve güçlü iletişim kurularak hazırlandığı belirtildi. Detaylı ve titiz bir şekilde tüm kurumların alması gereken tedbirlerin, TBF Sağlık Kurulunun önerisiyle protokolde açıkça anlatıldığı ifade edildi.
Toplam 57 sayfa ve 11 ana başlıktan oluşan protokolde, liglerin başlangıç tarihi de açıklandı. Protokole göre, ING Basketbol Süper Ligi 26 Eylül'de start alacak. Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 3 Ekim, Türkiye Basketbol Ligi'nin ise 16 Ekim'de başlaması planlanıyor.
Bütün ihtimaller düşünüldü
TBF, yayımladığı protokolle liglerin başlamasıyla ilgili çeşitli senaryoları da paylaştı.
Bütün alternatiflerin hazırlandığı protokole göre, eğer ING Basketbol Süper Ligi 26 Eylül'de başlayamazsa ya da ilk 8 hafta içinde müsabakalar süresiz durdurulursa, "Kısaltılmış Sezon Süreci" (2. Etap) devreye girecek. 2. Etap ise 9 Ocak'ta başlayacak. İlk iki etapta sıkıntı yaşanması durumunda, "Sezonu Sonuçlandırma Süreci" (3.Etap) kısmına geçilecek. 3. Etap için oynanma kararı verilmesi durumunda tarih daha sonra açıklanacak.
2020-2021 sezonu normal lig müsabakaları başladıktan sonra herhangi bir
etapta müsabakaların durması ve devamına imkan kalmadığına karar verilmesi durumunda ise "Beyaz Sezon" ilan edilecek.
Diğer ligler için de bu prosedür geçerli olacak.
Hazırlık maçları 1 Eylül'de başlayacak
TBF, yayımladığı protokolle kulüplerin hazırlık maçı takvimini de belirledi.
Buna göre, çalışmalarına başlayacak kulüpler, 1 Eylül'den itibaren hazırlık maçı organize edebilecek.
48 saat önce test yapılacak
TBF, maçlardan önceki Kovid-19 testlerinin kurallarını da açıkladı.
Teknik heyet, sporcular ve saha görevlileri, maçlardan 48 saat önce Kovid-19 testine girecek. Test sonuçlarına göre maçların ertelenme kriterleri de bu protokolde belirlendi.

De'Jon Davis resmen Beşiktaş'ta

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı, ABD'li oyuncu De'Jon Davis'i kadrosuna kattı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Erkek Basketbol Takımımız, yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında, Birleşik Amerikalı forvet oyuncusu De'Jon Davis ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
De'Jon Davis kimdir?
8 Ağustos 1998 Kaliforniya doğumlu olan De'Jon Davis, 201 cm boyunda ve uzun forvet pozisyonunda görev almaktadır.

Kolej kariyerine Kaliforniya Baptist takımında başlayan Davis, fiziksel özellikleri sayesinde uzun forvet pozisyonunun yanı sıra pivot olarak da görev alabilmektedir.

Başarılı bir kolej kariyeri geçiren De'Jon Davis son sezonunda (2019-2020) 31 maçta görev aldı ve 11.6 sayı, 9.6 ribaund ortalamalarıyla oynayarak yılın en iyi savunma takımına seçildi.

De'Jon Davis 2020-2021 sezonu başında Beşiktaşımız ile 2 yıllık sözleşme imzaladı."

Racing Point'e tarihi ceza

Formula 1 yönetiminden Racing Point'e tarihi bir ceza geldi. "Pembe Mercedes" lakaplı takıma, Mercedes'in 2019 fren sisteminin aynısını kullandığı gerekçesiyle 15 puan silme cezası verildi.

Uluslararası Otomobil Federasyonu'ndan (FIA) yapılan açıklamada, Formula 1 ekiplerinden Renault'un, Racing Point'in kullandığı fren soğutma kanallarının geçen yıl Mercedes'in kullandıklarıyla aynısı olduğu yönünde şikayette bulunması üzerine başlatılan incelemenin sona erdiği belirtildi.
İnceleme sonuçlarına göre suçlu bulunan Racing Point'in takımlar klasmanında 15 puanı silinirken, 400 bin euro para cezasına da çarptırıldı.

Medipol Başakşehir, Mehmet Topal ile 'devam' dedi

Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Medipol Başakşehir, tecrübeli futbolcu Mehmet Topal ile bir yıl daha devam etme kararı aldı.

Turuncu-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 2019-2020 sezonu öncesinde 1+1 yıllık sözleşme imzalanan 34 yaşındaki futbolcunun opsiyonunun kullanıldığı belirtildi.
Açıklamada, "Saha içi ve saha dışındaki liderlik özelliğinin yanı sıra örnek kişiliğiyle de Türk futbolunun simge isimlerinden biri olan Mehmet Topal ile devam etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sezon kulübümüzde yaşadığı şampiyonluk sonrası, üç farklı kulüpte şampiyonluk yaşayan ilk futbolcu unvanıyla Türk futbol tarihine geçen milli futbolcumuza başarılarının devamını diliyoruz." denildi.

Londra Maratonu'nda geri sayım sürüyor

4 Ekim'e ertelenen Londra Maratonu ile ilgili nihai karar öncesinde organizasyon direktörü Hugh Brasher açıklamada bulundu. 

Brasher, maratonun sadece elit kategorisinde düzenleneceğini belirtirken, diğer kategoriler için ise sanal maraton yapacaklarını söyledi.Londra Maratonu ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.
Korona virüs salgının nedeniyle daha önce 4 Ekim'e ertelenen Maraton ile ilgili organizasyonun direktörü Hugh Brasher açıklamada bulundu.
Kovid- 19 tedbirleri doğrultusunda yarışa sadece elit atletlerin katılacağını söyleyen Brasher, diğer sporseverin ise evlerinden mücadele edebileceğini duyurdu.
Organizasyon direktörü, 26.2 millik sanal bir maraton olacağını ifade etti.
Dünyanın en ünlü maratonlarından olan, ortalama 40 bin katılımcının yer aldığı Londra Maratonu, her sene Nisan ayında yapılıyordu.
Pandemi nedeniyle New York, Berlin, Boston maratonları iptal edilirken, Londra ise tarihinde ilk kez ertelendi.
Kaynak : TRT SPOR

Zanka, Kopenhag yolcusu

Fenerbahçe’nin kadrosunda düşünmediği Zanka ile ülkesinin takımlarından Kopenhag ilgileniyor.

Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Zanka Kopenhag yolunda...
Bir süredir Danimarka'da bulunan 30 yaşındaki oyuncu da eski takımına dönmek için tarafların anlaşmasını bekliyor.
Kaynak : TRT SPOR

Kayserispor teknik direktörünü buldu

Süper Lig ekiplerinden Hes Kablo Kayserispor, teknik direktörlük görevi için Bayram Bektaş ile 3 yıllık anlaşmaya vardı. Resmi imzaların pazartesi günü atılacağı öğrenildi.

Hes Kablo Kayserispor, genç teknik adam Bayram Bektaş ile el sıkıştı.
Bektaş, yeni sezonda Hırvat çalıştırıcı Robert Prosinecki'den boşalan teknik direktörlük görevine getirildi. Anlaşmanın 3 yıllık olduğu bilgisine ulaşıldı.
Kaynak : TRT SPOR

Çaykur Rizespor, Stjepan Tomas'a emanet

Çaykur Rizespor daha önce prensip anlaşmasına vardığı teknik direktör Stjepan Tomas ile sözleşme imzaladı.

Çaykur Didi Stadyumu'nda düzenlenen imza törenine Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. İmza töreninde açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Hasan Kartal yeni sezonun hayırlı olmasını dileyerek, “Hocamızı tanıyoruz. Bize yabancı değil. Okan Buruk’un yardımcısı olarak burada başarılı bir dönem geçirdi. İnşallah yine güzel bir dönem geçireceğiz. Bu sene iyi niyetli başlayarak geçen yılki sıkıntıları çekmeden bir sezon çıkartacağız. Hep beraber birlik beraberlik içinde olacağız. Şehirle bütünleşeceğiz. Bu konuda basına çok iş düşüyor. Bizi yeri geldiğinde uyarın. Hep beraber bu takımın bir ucundan tutacağız. Bizi aşağıya çekmek isteyenler oluyor, ben onları düşünmüyorum. En iyisi için çalışıyoruz. İnşallah hocamızla yeni sezonda başarılara imza atacağız. Hocamız bize hiç problem çıkartmadan sözleşmeye imza attı. Hedefimiz yine üst sıralar, ilk beşe girmek için buradayız. Ama sorunlar çıkıyor, transfer hataları, sakatlıklar oluyor. Bazen istediklerimiz olmuyor. Geçen yıl ki bütçe kadar bir bütçe transfere ayırdık. Çok fazla bütçe ayırarak futbolcu alacak gücümüz yok. Gerekli planlamalar için sportif direktörümüz Yılmaz Bal ile hocamız çalışıyor. Sözleşmemizde bir süre maddesi yok. Hocamız çalışmak istediği sürece burada kalacak, biz de kendisi ile çalışmak istediğimiz kadar burada kalacak. Bu on yıl da olabilir. Yeter ki başarılı olalım. Bu yüzden iyi niyetli olarak biz sözleşme süresi belirlemedik” dedi.
Vedat Muriç’in Avrupa’ya transferi ile ilgili sorulan bir soruya cevap veren Kartal, oyuncunun Fenerbahçe’nin futbolcusu olduğunu belirterek, “Evet, transferi sonrası bir maddemiz var. Ama durumu ile ilgili bir bilgim yok” yanıtını verdi.

"Başarılı olmak istiyoruz"
İmza öncesi açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor’un yeni teknik direktörü Stjepan Tomas da “Başkan ve yönetime teşekkür ediyorum. Biz Okan hoca ile burada güzel günler yaşadık. Yine doğru planlama ile camiamızla iyi işler başaracağız. Başlangıç benim için de çok önemli. Benim kafamda ofansif oyun var. Daha iyi işler yapmak için buradayız. Bu yıl benim birikim ve tecrübelerimle transferi yaparak başarılı olmak istiyoruz. Çabuk ve yetenekli oyuncular alacağız. Kafamda yedi sekiz oyuncu var. İyi bir kamp yaparak sezona hazırlanacağız. Sözleşmesi biten, dönmeyen oyuncular var. 7-8 yabancı, 5-6 Türk oyuncu alarak sezona başlamayı planlıyoruz. Bu oyuncular arasında geri dönen, sözleşmesi biten oyuncular da olacak” diye konuştu.
Konuşmaların ardından teknik direktör Tomas, kendini yeşil-mavi renklere bağlayan imzayı attı. İmza töreni sonrası Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Stjepan Tomas stadyumda başkan Hasan Kartal ve yönetim kurulu üyeleriyle anı fotoğrafı çektirdi.

Eray Akyüz resmen Beşiktaş'ta

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı, genç oyuncu Eray Akyüz'ü transfer etti.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Erkek Basketbol Takımımız, Eray Akyüz ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Erkek Basketbol Takımımız, 20 yaşında, 189 cm boyunda olan oyun kurucu Eray Akyüz'ü kadrosuna kattı.

Eray Akyüz kimdir?

12 Temmuz 2000 doğumlu olan Eray Akyüz, 189 cm boyunda ve oyun kurucu pozisyonunda görev almaktadır.

Basketbol kariyerine Banvit Basketbol Kulübü'nde başlayan Eray Akyüz, 2016-2017 sezonundan itibaren 3 sezon TBL ekiplerinden Bandırma Kırmızı'da forma giydi.

Bandırma Kırmızı'daki son sezonunda (2018-2019) 26 lig maçına çıkan genç basketbolcu; 14 sayı, 3.5 ribaund ve 4 asist ortalamalarını yakaladı.

118 kere Milli Takımlarda forma giyen Eray Akyüz, geride kalan 2019-2020 sezonunu Bandırma Basketbol'da da geçirdi. Burada 24 lig maçında görev alan genç oyun kurucu; 17 sayı, 5.1 ribaund ve 6.4 asist ortalamalarıyla oynadı.

Asist performansıyla bu alan ligin en iyi 5 ismi arasına girmeyi başardı.

Eray Akyüz, 2020-2021 sezonu başında Beşiktaşımız ile 3 yıllık sözleşme imzaladı."

Sergio Perez'e bir şok daha

Formula 1 takımlarından Racing Point'in Meksikalı pilotu Sergio Perez'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi ikinci kez pozitif çıktı.

Formula 1'in internet sitesinde yer alan açıklamada, Perez'in Büyük Britanya'da düzenlenecek sezonun 5. yarışı öncesi yapılan testinin pozitif çıktığı duyuruldu.
Beşinci etapta Perez'in yerine bir önceki yarışta olduğu gibi Alman Nico Hulkenberg'in mücadele edeceği belirtildi.
Geçen ay yapılan testi de pozitif sonuçlanan Perez, Büyük Britanya'daki 4. etapta da yarışamamıştı.
Büyük Britanya'daki sezonun 5. yarışı, 9 Ağustos Pazar günü TSİ 16.10'da başlayacak.


08 AĞUSTOS 2020 CUMARTESİ


13:00Formula 1 Britanya GP Antrenman Turlarıformula1lastikİdman TV
16:00Formula 1 Britanya GP Sıralama Turları formula1lastikİdman TV

09 AĞUSTOS 2020 PAZAR


16:10Formula 1Britanya GPformula1lastikİdman TV

N'Sakala: "Erol Bulut beni Fenerbahçe'ye götürmek istedi"

Aytemiz Alanyaspor ile sözleşmesi sona eren ve Beşiktaş ile anlaşan Fabrice N'Sakala, Erol Bulut ile daha önce konuştuğunu belirterek, "Fenerbahçe'ye gitmemi istediğini söyledi ama ben kararımı verdim ve bu karardan memnunum" dedi.

Aytemiz Alanyaspor ile sözleşmesi sona eren Fabrice N'Sakala, Beşiktaş ile anlaştı. Alanya'dan ayrılırken son röportajını Demirören Haber Ajansı'na (DHA) veren 30 yaşındaki sol bek, transfer sürecinde Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Erol Bulut'un kendisini sarı-lacivertli kulübe götürmeyi çok istediğini ancak Beşiktaş'ı tercih ettiğini söyledi. Türkiye'ye ilk geldiğinde izlediği ilk maçın Beşiktaş-Alanyaspor karşılaşması olduğunu belirten N'Sakala, statta taraftara, takıma hayran kaldığını bu nedenle siyah-beyazlıları seçtiğini vurguladı.
Süper Lig ekibi Aytemiz Alanyaspor'da başarılı 4 sezon geçiren Demokratik Kongolu sol bek Fabrice N'Sakala'nın sözleşmesi sona erdi. Sezon boyu Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi birçok kulüpten teklif alan oyuncu tercihini Beşiktaş'tan yana kullandı. Siyah-beyazlı ekiple 2 yıllık sözleşme imzalayan N'Sakala, Alanya'dan ayrılmadan hemen önce son röportajını DHA'ya verdi. Neden Beşiktaş'ı tercih ettiğinden Alanyaspor'daki teknik direktörü Erol Bulut'un Fenerbahçe'nin başına geçmesine, Sergen Yalçın'ın kendisini seçme sebebinden yeni takımıyla olan hedeflerine kadar birçok konuda açıklama yapan deneyimli oyuncu, Alanyaspor'daki takım arkadaşları Papiss Cisse ve Welinton de Souza'nın adının Beşiktaş ile anılmasıyla ilgili de konuştu.
'Beşiktaş taraftarı muhteşem'
N'Sakala, Beşiktaş'ın taraftarını ve atmosferini çok beğendiğini söyledi, "Türkiye'de ilk zamanlarımda ilk Alanyaspor-Beşiktaş maçını izledim. O gün stadyumdaki taraftarların muhteşem olduğunu gördüm. Aklımda daha çok çalışıp bu tarz büyük takımlarda oynamak gibi bir fikir oluştu" dedi.
'Sergen Yalçın ile memnuniyetle çalışırım'
Alanyaspor'da bir önceki sezon Sergen Yalçın ile çalışan N'Sakala, tecrübeli teknik adamın kendisine çok şey kattığını ve daha da katacağını belirterek, "Onunla uzun süre çalıştım, bu nedenle şimdi benim için takıma katılıp, antrenmanlara başlamak daha kolay. Yetenekli bir oyuncu ve antrenör. Bana çok şey öğretti ve gelecek sezonda da bana daha çok şeyler öğretebileceğini düşünüyorum. Onunla memnuniyetle tekrar çalışacağım" diye konuştu.
'Kupa alabilmemiz için çok çalışacağım'
Alanyaspor ile bu sezon oldukça güzel sonuçlara imza attıklarını, Ziraat Türkiye Kupası'nda finalde istedikleri sonucu alamasalar da bunun bir son olmadığını anlatan N'Sakala, bundan sonra Beşiktaş ile neler hedeflediğini anlatırken şunları kaydetti:
"Öncellikle hedefim Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek. Kulüp için uzun zaman oldu. Hedefim aynı, Alanyaspor'daki gibi şampiyon olmak için oynayacağım, kupa finalinde maalesef kaybettik ama bence bu son fırsat değildi. Gelecek sezon da öyle bir kupayı elimde tutabilmek için daha da çok çalışacağım."

'Welinton ve Cisse gelirse Beşiktaş'a büyük katkı sağlar'
Fabrice N'Sakala'nın yanı sıra Alanyaspor'un golcü stoperlerinden Welinton de Souza ve gol silahı Papiss Cisse'nin de adı Beşiktaş ile anılıyor. İki arkadaşıyla bu konu hakkında pek konuşma fırsatı olmadığını söyleyen N'Sakala, gelmelerini çok istediğini ifade etti. N'Sakala, "Gelirlerse benim için keyifli olur çünkü aramız çok iyi. Sahada ve dışarıda da aynı şekilde. Çok fazla bu konu ile ilgili konuşamadık çünkü sanırım herkesin tatile ihtiyacı vardı. Çok maç oldu, bir de salgın. Onlar için ailelerine gitmek ilk seçenekti. Ama geleceklerini umuyorum. Onları seviyorum. Beşiktaş Kulübü'ne büyük katkı sağlayabilecekler. Bakalım göreceğiz, bu benim kararım değil, umarım gelirler" dedi.
'Erol hoca onunla Fenerbahçe'ye gitmemi istedi'
Alanyaspor ile sözleşmesi biten teknik direktör Erol Bulut'un Fenerbahçe'ye gidişi hakkında da değerlendirmede bulunan tecrübeli sol bek, Bulut'un başarılı olacağına inandığını söyledi. N'Sakala, "Tüm strese rağmen Alanyaspor ile çok iyi iş çıkardı. Ona karşı İstanbul'da oynamak için sabırsızlanıyorum. Hepimiz büyük bir oyunun olacağını biliyoruz. Arkadaş olmamıza rağmen orada rakip olarak çıkacağız. Ona en iyi dileklerimi iletiyorum çünkü çok iyi bir antrenör. Daha önce konuştuğumuzda onunla gitmemi (Fenerbahçe'ye) istediğini söyledi ama ben kararımı verdim ve bu karardan memnunum" diye konuştu.
'Alanyaspor'un Süper Lig'deki ilk sezonunda da böyle oldu'
Alanyaspor'un özellikle son iki sezondur kemikleşen kadrosu bu sezon itibarıyla sözleşmesi biten 10 oyuncuyla dağılıyor. Turuncu-yeşilli takımın gelecek sezon göstereceği performans için ise N'Sakala, şu ifadeleri kullandı:
"Bence Alanyaspor yönetimi çok başarılı. İlk sezonda da öyleydi. Ben geldim ve birçok futbolcu geldi, birçok futbolcu gitti. Bence şimdi yine aynı şekilde olacak. Profesyonel olmayı öğrendiler. Gelecek sezonda onların da bir sürü maçı olacak. Sanırım yeni oyuncuları almaya başladılar bile. Şöyle ki birçok pozisyonda birçok oyuncu eksik. Bu bir gerçek. Bu futbol, onlar için dua edeceğim, onlar için en iyi dileklerimi iletiyorum, burası benim için evim gibi. Onlara bol şans diliyorum."

'Sonsuza dek Alanyaspor'u takip edeceğim'
Alanyaspor'da Erol Bulut'tan boşalan teknik direktörlük görevine Sergen Yalçın döneminden tanıdığı Çağdaş Atan'ın getirilmesi ve Atan'ın takımda başarılı olup olamayacağı sorusuna N'Sakala, şöyle cevap verdi:
"Evet, neden olmasın. Alanyaspor iyi bir kulüp. Bence Alanya'ya ve Alanyaspor'a gelmek kolay çünkü şehir ve insanları, herkes sana yardımcı oluyor. O kadar çok baskı altında olmuyorsun. Hedef de büyük takımlarınki gibi değil. Sadece oynayabildiğin kadar iyi oynamaya çalışıyorsun. Tabii ki Erol hocadan sonra gelmek zor olacak çünkü zannedersem Alanyaspor'un en iyi sezonlarından birini yaşamasını sağladı. Şimdi herkes kulübün aynı seviyede olmasını bekleyecek. Zor olacak. Ama bu mümkün. Bunu bilemeyiz. Bekleyeceğiz o ana kadar. Sadece ona bol şans dilemek istiyorum çünkü yeni takımı yeni oyuncularla yönetmek zordur. Sanırım 10 oyuncu eksiğin olunca yeni takımı kurmak kolay değil. Göreceğiz. Sonsuza dek Alanyaspor'u takip edeceğim."
'Kendimi diğer oyuncularla karşılaştırmamayı tercih ederim'
Sahada sergilediği performans ve oyun tarzını anlatan N'Sakala, Beşiktaş'ta hücum gücü yüksek Caner Erkin'in ardından çizeceği grafik konusunda şunları söyledi:
"Benim için savunma bir önceliktir. Çünkü ben bir defans oyuncusuyum. İkili mücadeleyi severim. Topu kazanıp ilerdeki oyuncuya vermek; elbette mümkün olduğunca asist yapmaya çalışıyorum. Koşmak benim için sorun değil. Ama bu takıma bağlı. Alanyaspor, Beşiktaş gibi değil. Aynı şekilde oynayamazsın. Beşiktaş normal kulüplerden fazlasını kazanmak ister. Bu nedenle tarzı farklı. Aynı şey Anderlecht takımında da geçerliydi. Alanyaspor'dan daha üst bir seviyede oynuyordum. Bu yüzden kendimi diğer oyuncularla karşılaştırmamayı tercih ederim çünkü hepimiz farklıyız. Oysa ki Beşiktaş'a kendi adımı duyurmak için gidiyorum. Orada 7 sene kalabilirsem, kalmak için elimden geleni yaparım. Sahada en güçlü noktam ikili mücadelemdir. Çünkü genelde kaybetmem. Bire bir, bire iki severim. Genelde ben kazanırım. Özellikle bunun için idman yapıyorum. Benim önceliğim bu. Çünkü beni geçemezlerse gol atamazlar. Ayrıca tabii ki asist yapmaya çalışıyorum, nadiren gol atmaya da çalışıyorum ama genelde uygun pozisyonda olmuyorum. Şimdi büyük takımda olunca stilimin o kısmını değiştirmek için çalışacağım. Büyük bir takım büyük bir hırs demek. Yeni hayat yeni tarz. Bu takım için elimden geleni yapacağım."
'Sergen hoca neler yapabileceğimi bildiği için beni aldı'
Alanyaspor ile Beşiktaş'ın oyun tarzları arasındaki farkın kendisine nasıl yansıyacağı yönündeki soru üzerine ise N'Sakala şöyle dedi:
"Sanırım tarzım çok değişmez sadece takımın tarzı farklı. Saldırgan bir takımda oynamak farklıdır. Şimdiye kadar da çok koşardım ama şu an bunu daha çok kullanacaklar. Alanyaspor'da öyle oynamazdık. Belki 10 kez gittiğimde topu bir kez alırdım. Belki Beşiktaş'ta 9 kez alabilirim. Şartlar değişirse ben aynı tarzda oynayacağım. Tarzımı çok değiştireceğimi zannetmiyorum. Sergen hoca da beni biliyor. Neler yapabileceğimi neler yapamayacağımı biliyor. Belki hem saldırgan hem defansif oynayabildiğimi bildiği için beni takıma aldı."

Alanyaspor'a ve taraftara veda mesajı
Fabrice N'Sakala röportajın sonunda Alanyaspor taraftarına, yönetimine ve Alanya halkına da veda etti. Alanyaspor'a yeni sezonda başarılar dileyen başarılı oyuncu, taraftarı çok sevdiğini söyledi ve destekleri için Türkçe teşekkür etti. N'Sakala röportajdan hemen sonra yola çıkarken Beşiktaşlı bir taraftarın isteğini kırmayarak 'kartal' hareketi yaptı.
Kaynak : DHA

Formula 1'de heyecan 5. yarışla sürecek

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, Büyük Britanya'da yapılacak sezonun 5. yarışıyla sürecek. 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle revize edilen 2020 takviminin 5. yarışı, İngiltere'nin Northamptonshire bölgesindeki 5,8 kilometrelik Silverstone Pisti'nde düzenlenecek.
Dördüncü etaba da ev sahipliği yapan İngiltere'deki 52 turluk mücadelenin sıralama turları, yarın TSİ 16.00'da başlayacak. Yarış ise 9 Ağustos Pazar günü TSİ 16.10'da gerçekleştirilecek.
Sezonun 6. ayağı ise 16 Ağustos'ta İspanya'da koşulacak.
Şampiyonayı lider götüren Mercedes takımının pilotu Lewis Hamilton 3, takım arkadaşı Valtteri Bottas da bir kez podyumun zirvesine çıktı.
Büyük Britanya Grand Prix'si öncesi pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:
Pilotlar klasman
1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 88 puan
2. Valtteri Bottas (Finlandiya): 58
3. Max Verstappen (Hollanda): 52
4. Lando Norris (Büyük Britanya): 36
5. Charles Leclerc (Monako): 33
Takımlar klasmanı
1. Mercedes: 146
2. Red Bull: 78
3. McLaren: 51
4. Ferrari: 43
5. Racing Point: 42


08 AĞUSTOS 2020 CUMARTESİ


13:00Formula 1 Britanya GP Antrenman Turlarıformula1lastikİdman TV
16:00Formula 1 Britanya GP Sıralama Turları formula1lastikİdman TV

09 AĞUSTOS 2020 PAZAR


16:10Formula 1Britanya GPformula1lastikİdman TV

Milwaukee Bucks konferans liderliğini garantiledi (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) sezonun favori takımlarından Milwaukee Bucks, Miami Heat'i 130-116 yendi ve konferansını lider tamamlamayı garantiledi.

NBA'e 6 maçla devam edildi. Milwaukee Bucks, 23 sayı geriye düştüğü Miami Heat karşılaşmasını 130-116 kazanarak Doğu Konferansı'nı ilk sırada bitirmeyi garantiledi.
Bucks'ı galibiyete, 33 sayı, 12 ribauntla "double double" yapan Giannis Antetokounmpo ve 33 sayı, 8 asist, 6 ribaunt üreten Khris Middleton taşıdı. Ersan İlyasova, 6 dakika süre aldığı mücadelede skora katkı yapamadı.
Heat'te Tyler Herro'nun 20 sayı, 5 asist ve Duncan Robinson'ın 21 sayılık performansları mağlubiyeti önleyemedi.

Rockets, LeBron'suz Lakers'ı mağlup etti
Houston Rockets, sağ kasığında ağrısı olan LeBron James'ten yoksun sahaya çıkan Los Angeles Lakers'ı 113-97 yendi.
Russell Westbrook'un yokluğunda 39 sayı, 12 asist, 8 ribauntla oynayan Rockets'ın all-star gardı James Harden, sahanın en skoreri oldu.
Lakers cephesinde Kyle Kuzma 21 sayı, 5 ribaunt, Anthony Davis ise 17 sayı, 12 ribauntla mücadele etti.
Sonuçlar
Sacramento Kings-New Orleans Pelicans: 140-125
Phoenix Suns-Indiana Pacers: 114-99
Milwaukee Bucks-Miami Heat: 130-116
Dallas Mavericks-Los Angeles Clippers: 111-126
Denver Nuggets-Portland Trail Blazers: 115-125
Houston Rockets-Los Angeles Lakers: 113-97