TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

15 Ağustos 2020 Cumartesi

Manchester City'yi 3 golle deviren Lyon yarı finalde

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında Fransız ekibi Lyon, İngiliz devi Manchester City'yi 3-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Devler Ligi'ndeki en iyi derecesi olan yarı finale bir kez daha çıkan Lyon, Bayern Münih'in rakibi oldu.

Olympique Lyon, Manchester City'yi 3-1 yenerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 4 takım arasına girdi.
Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasında son yarı finalist, İngiliz ekibi Manchester City ile Fransa'nın Olympique Lyon takımları arasındaki maçla belli oldu.
Cornet, koronavirüs önlemleri çerçevesinde 8'li final formatında seyircisiz olarak oynanan mücadelede Portekiz'in başkenti Lizbon'daki Jose Alvalade Stadı'nda oynanan mücadelenin 24. dakikasında attığı golle Olympique Lyon'un soyunma odasına 1-0 önde gitmesini sağladı.
Manchester City, geriye düştükten sonra rakip kalede kurduğu baskının karşılığını 69. dakikada aldı. Ceza sahasına koşu yapan De Bruyne, Sterling'in pasında topa bekletmeden vurdu ve skora denge getirdi.
Manchester City'nin 79. dakikada yaptığı top kaybı sonrası savunmanın arkasına atılan pasa hareketlenen Lyonlu Dembele, karşı karşıya kaldığı kaleci Ederson'u geçerek skoru 2-1'e getirdi.
Oyuna sonradan giren Dembele, 87. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Fransız futbolcu, Sterling'in topu boş kaleye gönderememesi sonrası ani gelişen Lyon atağında kendisinin 2'nci takımının 3. golünü attı.
Sahadan 3-1 galip ayrılan Olympique Lyon, yarı finalde Bayern Münih'in rakibi oldu.
Olympique Lyon, Devler Ligi'nde tarihinin en iyi derecesi olan yarı finale 2010'dan sonra bir kez daha çıktı.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finaller 18-19 Ağustos tarihlerinde, final ise 23 Ağustos'ta yapılacak.

Eczacıbaşı Hazırlık Turnuvası'nda ikinci gün tamamlandı

Eczacıbaşı Spor Kulübü’nün düzenlediği hazırlık turnuvasının ikinci gününde kazanan takımlar Eczacıbaşı VitrA ve Türk Hava Yolları oldu.

Günün ilk maçında Galatasaray ile karşılaşan THY ekibi mücadeleyi 3-0 kazanarak turnuvadaki ikinci galibiyetini aldı. 14 sayıyla maçın en skoreri Madison Kingdon olurken, THY toplamda 9 blok sayısıyla oynadı.
Diğer maçın galibi ise Sistem9 Yeşilyurt takımını 3-1 yenen ev sahibi Eczacıbaşı VitrA oldu. Sahaya genç oyuncu ağırlıklı çıkan turuncu beyazlılarda, Beyza 18, Boskovic 16 ve Saliha 14 sayı elde etti.
Turnuvanın son gününde yarın, saat 15:30’da Galatasaray – Sistem9 Yeşilyurt, saat 18:00’da ise Eczacıbaşı VitrA – THY karşılaşmaları oynanacak. Koronavirüs önlemleri kapsamında maçlar seyircilere kapalı olacak.

THY – Galatasaray: 3-0
Salon: Eczacıbaşı Spor Salonu
Hakemler: Seçkin Yener, Recep Karakoç.
THY: Aslı, Polen, Şeyma, Büşra Şahin, Nursevil, Madison, Merve (L), Berin, Ada, Özgenur.
Galatasaray: Selin, Çağla, Güldeniz, Sezen, İlkin, Gizem, Derya (L), Ece.
Setler: 3-0 (25-16, 25-19, 25-14)
Süre: 69 dakika (22,23,24)


Eczacıbaşı VitrA – Sistem9 Yeşilyurt: 3-1
Salon: Eczacıbaşı Spor Salonu
Hakemler: Aylin Turnaoğlu, Mehmet Gül.
Eczacıbaşı VitrA: Elif, Saliha, Merve, Melis, Fatma, Beyza, Melisa (L), Boskovic, Mirkovic, Thompson, Hande.
Sistem9 Yeşilyurt: Derya, Zeynep, Derya Cebecioğlu, Scuka, Cross, Buket, Aybüke (L), İrem, Tuana, Duru, Burcu, Bihter.
Setler: 3-1 (25-21, 22-25, 25-21, 25-13)
Süre: 113 dakika (26,29,25,23)

Fenerbahçe'den farklı prova

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamındaki antrenman maçında bugün İstanbulspor’u konuk etti. 

Sarı-lacivertliler sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrıldı.Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, TFF 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor ile Can Bartu Tesisleri'nde bir antrenman maçı yaptı.
Teknik direktör Erol Bulut yönetimindeki sarı-lacivertliler, ilk yarıya Altay Bayındır, Caner Erkin, Serdar Aziz, Mathias Zanka, Gökhan Gönül, Luiz Gustavo, Ozan Tufan, Mert Hakan Yandaş, Deniz Türüç, Ferdi Kadıoğlu, Vedat Muriqi 11’iyle; ikinci yarısına ise Harun Tekin, Nabil Dirar, Sadık Çiftpınar, Mathias Zanka, Murat Sağlam, Jailson, Tolgay Arslan, İsmail Yüksek, Garry Rodrigues, Alper Potuk, Mevlüt Erdinç 11’yle çıktı.
Karşılaşmayı 4-0 kazanan sarı-lacivertlilerin golleri Caner Erkin’in asistinde 22'nci dakikada Serdar Aziz, Zanka’nın asistinde 37'nci dakikada Vedat Muriç, 53'üncü dakikada Alper Potuk (Pen.) ve 73'üncü dakikada Mevlüt Erdinç'ten geldi.
Yeni transferler Caner Erkin, Gökhan Gönül, Mert Hakan Yandaş ve İsmail Yüksek de bu sezon ilk kez bir karşılaşmada sarı-lacivertli formayı giydi.
Kaynak : DHA

Beşiktaş, Mensah için Kayserispor'la anlaştı

Beşiktaş, 25 yaşındaki Ganalı futbolcu Bernard Mensah'ın transferi için Hes Kablo Kayserispor ile anlaşmaya vardı.

Beşiktaş, Ganalı orta sahayı 4.5 milyon euro satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiraladı.
Siyah-beyazlı ekip, Hes Kablo Kayserispor'a 500 bin euro kiralama bedeli ödeyecek.
Öte yandan Kayserispor, Mensah'ın sözleşmesini 1 yıl uzattı. Bundan sonraki süreç Atletico Madrid ile Kayserispor arasında olacak.
Teknik direktör Sergen Yalçın'ın da çok istediği Bernard Mensah ile pazartesi veya salı günü sözleşme imzalaması bekleniyor.
Kaynak : TRT SPOR

"Selmani ve Murat Fenerbahçe'ye transfer olabilir"


TFF 1. Lig ekibi Menemenspor'un teknik direktörü Cenk Laleci, Fenerbahçe'nin transfer gündeminde olan İzmir ekibinin oyuncuları ile ilgili, "Selmani ve Murat Elkatmış, Fenerbahçe'ye transfer olabilir" ifadelerini kullandı.

TRT SPOR'da yayınlanan "Hedef Süper Lig" programına konuk olan Menemenspor'un teknik direktörü Cenk Laleci, adı son zamanlarda Fenerbahçe ile anılan Gentian Selmani ve Murat Elkatmış ile ilgili özel açıklamalar yaptı.
Laleci, "Selmani ve Murat Elkatmış, Fenerbahçe'ye transfer olabilir" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'da bir koronavirüs vakası daha

Trabzonspor Futbol Takımı'nda bir oyuncunun daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Trabzonspor Kulübü, dün bir oyuncusunda koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından, bugün yapılan testlerde bir oyuncusunda daha koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.
Karadeniz ekibinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Futbol A takımımızda dün bir oyuncumuzun COVID 19 testinin pozitif çıkmasının ardından aynı şikayetlerle PCR testi yaptıran bir başka oyuncumuzda da COVID 19 pozitif tespit edilmiş olup oyuncumuz ev izolasyonuna alınarak tedavisine başlanmıştır."
Bordo-mavili kulübün konuyla ilgili sosyal medya paylaşımı şöyle:

İspanya Grand Prix'sinde pole pozisyonu Hamilton'ın


Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 6. yarışı İspanya Grand Prix'sine, Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ilk sıradan başlayacak.

Hamilton, Barcelona kentindeki 4,6 kilometrelik Katalonya Pisti'nde gerçekleştirilecek yarışın sıralama turlarında elde ettiği 1.15.584'lük derecesiyle ilk cebin sahibi oldu. 35 yaşındaki pilot, kariyerinin 92. pole pozisyonuna ulaştı.
Büyük Britanyalı pilotun 0.059 saniye arkasındaki takım arkadaşı Valtteri Bottas 2'nciliği, pisti liderden 0.708 saniye yavaş turlayan Red Bull-Honda sürücüsü Max Verstappen ise 3'üncülüğü elde etti.
İspanya'daki yarış, yarın TSİ 16.10'da koşulacak.

İspanya Grand Prix'si öncesi pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:
1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 107 puan
2. Max Verstappen (Hollanda): 77
3. Valtteri Bottas (Finlandiya): 73
4. Charles Leclerc (Monaco): 45
5. Lando Norris (Büyük Britanya): 38
- Takımlar klasmanı
1. Mercedes: 180
2. Red Bull: 113
3. Ferrari: 55
4. McLaren: 53
5. Racing Point: 41


16 AĞUSTOS 2020 PAZAR


16:10Formula 1İspanya GPformula1lastikİdman TV

Benfica'dan transfer atağı! 3 isim imzaladı, Cavani ise yolda...

Benfica, transfere hızlı başladı. Yeni sezon için teknik direktör Jorge Jesus ile anlaşan Portekiz ekibi, Everton Soares, Jan Vertonghen ve Luca Waldschmidt'i kadrosuna kattı. PSG'den ayrılan Edison Cavani ise yolda...

Benfica'da, transfer hareketliliği yaşanıyor. Gelecek yıl hem ligde hem de şampiyonlar liginde başarı hedefleyen Portekiz ekibi, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.
Yeni sezon için teknik direktör Jorge Jesus ile anlaşan Benfica, 3 yeni transferini basına tanıttı.
Portekiz kulübü, Gremio’dan Brezilyalı genç yıldız Everton Soares, Tottenham ile sözleşmesi biten Jan Vertonghen ve Freiburg’dan Luca Waldschmidt ile sözleşme imzaladı.
Everton'un serbest kalma bedeli 150 milyon euro
Gremio’nun genç yıldızı Everton bir süredir Premier Lig kulüpleriyle anılıyordu. Oyuncunun yüksek maaş talebi sebebiyle transfer bir türlü gerçekleşememişti.
20 milyon euro karşılığında Benfica’nın yolunu tutan başarılı kanat oyuncusu, yeni takımıyla 5 senelik sözleşme imzaladı. Everton'un serbest kalma maddesi ise 150 milyon euro olarak belirlendi.
Jan Vertonghen için bonservis ödenmedi
Belçikalı Jan Vertonghen ise Premier Lig’den takıma katılan isim oldu. 33 yaşındaki oyuncu, Tottenham’da gösterdiği performansla adını elit stoperler seviyesine yazdırmıştı.
Bonservis bedeli ödenmeyen Vertonghen, 2023 senesine kadar kırmızı beyazlı formayı giyecek.
Luca Waldschmidt için 15 milyon euro bonservis ödendi
Benfica'yca Freiburg’tan katılan Luca Waldschmidt 24 yaşında ve santrfor pozisyonunda görev alıyor.
15 milyon euro karşılığında transfer edilen Waldschmidt, 10 numaralı formayı 2025 yılına kadar terletecek.
Cavani yolda
Benfica'nın önümüzdeki günlerde Paris Saint-Germain ile sözleşmesi sona eren Edison Cavani ile de sözleşme imzalaması bekleniyor.

Fenerbahçe’de transfer harekatı

Fenerbahçe, hücum hattına takviye yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Sarı lacivertlilerin gündeminde, Enner Valencia ve Diego Perotti bulunuyor.

Fenerbahçe’de transfer harekatı devam ediyor. Hücum bölgesine takviye yapmak isteyen sarı lacivertlirin gündemine yeni bir isim girdi.
Teknik direktör Erol Bulut, bonservisi elinde bulunan Enner Valencia’nın transfer edilmesini istedi. Üç sezondur Meksika’da Tigres forması giyen 30 yaşındaki Valencia, geride kalan sezonda 29 maçta 2 gol atıp, 5 de asist yaptı.
Tigres ile sözleşme uzatmayan ve serbest kalan Ekvadorlu oyuncu, kariyerinde West Ham ve Everton gibi önemli takımlarda forma giydi. Kanat bölgesine de transfer yapmak isteyen Fenerbahçe, Diego Perotti ile anlaşmaya vardı.
32 yaşındaki oyuncunun kulübü Roma ile görüşmeler sürüyor. Geçen sezon Roma forması ile 26 maça çıkan Perotti, takımına 6 gol, 4 asistlik katkı sağladı.
Perotti’nin kulübüyle bir yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Öte yandan Kasımpaşa, Harun Tekin'e talip oldu.
Lacivert beyazlıların, deneyimli kalecinin durumunu sorduğu öğrenildi. Altay Bayındır ile birlikte forma rekabetine girecek bir kaleci arayan Fenerbahçe'nin, kaleci transferi yapması halinde Harun Tekin'in satışına onay vereceği belirtildi.
Kaynak : TRT SPOR

Beşiktaş, Bernard Mensah ile anlaştı

Beşiktaş, Bernard Mensah ile anlaşma sağladı. Ganalı oyuncunun transfer için Hes Kablo Kayserispor ile görüşmeler sürüyor. Sağ bek de arayan Beşiktaş, rotasını Roma'ya çevirdi.

Beşiktaş, Hes Kablo Kayserispor’un başarılı futbolcusu Bernard Mensah ile anlaşma sağladı.
25 yaşındaki Ganalı oyuncunun Beşiktaş’a gelmeye hazır olduğu öğrenilirken, Hes Kablo Kayserispor ile yapılan görüşmeler devam ediyor.
Kiralık olarak 1 ya da 2 oyuncuyu Kayseri ekibine takasta göndermeyi planlayan siyah beyazlı ekip, kısa süre içinde bu transferi sonuçlandırmak istiyor. .
Beşiktaş, aradığı sağ beki de Roma'da buldu.
Siyah beyazlıların, İtalyan ekibinde forma giyen Karsdorp veya Davide Santon'u renklerine bağlamak istediği öğrenildi.
25 yaşındaki Hollandalı Rick Karsdorp, geride kalan sezonu Feyenoord'ta kiralık olarak geçirdi.
Davide Santon ise 2018 yazında Inter'den, Roma'ya transfer oldu.
29 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz sezon ligde sadece 15 maçta forma giydi.
Hem Karsdorp hem de Santon'un, Roma ile olan sözleşmeleri Haziran 2022'de sona erecek.
İtalyan ekibiyle temaslarını yoğunlaştıran Beşiktaş yönetimi, iki oyuncudan birini PAOK maçı için UEFA'ya bildirilecek listeye eklemek istiyor.
Bu arada sağ bek için alternatif oluşturmak isteyen yönetim, Burak Can Çamoğlu’nun menajeri ile görüştü.
Borussia Dortmund alt yapısında yetişen gurbetçi futbolcu, geçen sezon Bundesliga 2'de Karlsruhe formasını giydi.
Bonservisi elinde olan 23 yaşındaki oyuncunun transferinin, çarşamba gününe kadar netleşmesi bekleniyor.
Burak Can Çamoğlu ile Beşiktaş’ın yanı sıra Yeni Malatyaspor, Yukatel Denizlispor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un da ilgilendiği öğrenildi.
Kaynak: TRT SPOR

Trabzonspor'un Jose Sosa ısrarı

Arjantinli futbolcu için son teklifini yapan bordo mavililer, rakamı 2 milyon euronun üzerine çıkardı.

Trabzonspor, Arjantinli futbolcu Jose Sosa için son teklifini yaptı ve rakamı 2 milyon euronun üzerine çıkardı.
3 sezondur Trabzonspor forması giyen Jose Ernesto Sosa, bordo mavili takıma şimdiye kadar 13 gol, 15 asistlik katkı yaptı.
Kaynak: TRT SPOR

Fatih Öztürk resmen Galatasaray'da

Galatasaray, Kasımpaşa ile yolları ayrılan kaleci Fatih Öztürk ile 2 yıllık anlaşma sağladı.

Galatasaray'dan yapılan açıklama şöyle:
"Kulübümüz, profesyonel futbolcu Fatih Öztürk transferi konusunda anlaşma sağlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.
22 Aralık 1986 tarihinde Fransa Phalsbourg'da doğan kaleci Fatih Öztürk, Yurtkur'da başladığı kariyerine Eyüpspor, Gölcükspor, 1461 Trabzon, Trabzonspor, Akhisarspor ve Kasımpaşa'da devam etti.
1.91 metre boyunda olan file bekçisi, Akhisarspor'da 2017-2018 sezonunda Türkiye Kupası Şampiyonu olan kadronun önemli parçalarındandı. Akhisarspor'da bir Türkiye Kupası ve bir Türkiye Süper Kupası kazanan Fatih Öztürk, 2019-2020 sezonunun başında Akhisar'dan Kasımpaşa'ya transfer olarak sezonu burada tamamladı.
Fatih Öztürk'e kulübümüze hoş geldin diyor, Galatasaray forması altında kendisine başarılar diliyoruz."
Galatasaray Sportif A.Ş.'nin konu ile ilgili KAP'a yaptığı duyuru ise şu şekilde:
"Profesyonel Futbolcu Fatih Öztürk ile 2020-2021 ve 2021-2022 sezonları için anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşma gereği Şirketimiz futbolcuya her bir sezon için net 4.000.000 TL tutarında sabit transfer ücreti ödeyecektir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


Atiba Hutchinson 1 yıl daha Beşiktaş'ta

Atiba, Beşiktaş ile sözleşme yenilediğini duyurdu. 

Atiba Hutchinson, Beşiktaş ile sözleşme yenilediğini duyurdu.
Atiba sosyal medyadan yaptığı paylaşımda," Bu harika kulüpte bir yıl daha geçireceğim için çok mutluyum.Her şey için teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.
Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
"Atiba Hutchinson İle Yeni Sözleşme İmzalandı
2013 yılından beri Futbol A Takımımızın formasını başarıyla giyen tecrübeli futbolcumuz Atiba Hutchinson ile 1 yıllık yeni sözleşme imzalanmıştır.
2020-21 sezonunda formamızı giyecek olan Atiba Hutchinson’a başarılar dileriz.
Beşiktaş JK"





Serena Williams çeyrek finalde elendi

Kadınlar dünya sıralamasının eski 1 numarası ABD'li tenisçi Serena Williams, Top Seed Açık Turnuvası'nda vatandaşı Shelby Rogers'a 2-1 yenilerek turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

Şubat ayından bu yana kortlara ilk kez ABD'nin Lexington kentinde düzenlenen bu sert kort turnuvasıyla çıkan dünya 9 numarası 38 yaşındaki Williams, çeyrek finalde 116 numaralı seribaşı Rogers ile karşılaştı.
Rakibi karşısında ilk seti zorlanmadan 6-1 alarak öne geçen Williams, oyunun sonraki bölümlerinde eski performansını tekrarlayamadı. Rogers, sonraki setleri 6-4 ve 7-6 kazanarak Serena Williams'ı 2-1 mağlup etti ve yarı finale yükseldi.
Maçın ardından duygularını dile getiren Rogers, "Böyle bir galibiyet, tenis oynayan her çocuğun hayalidir. Garip koşullar altında garip bir dönemden geçiyoruz ama yine de kazandığım için mutluyum." ifadesini kullandı.
Serena Williams, elde ettiği 23 şampiyonlukla "açık dönemde en fazla grand slam turnuvası kazanan tenisçi" unvanını elinde tutuyor.

Türk futbolundan Emre Belözoğlu geçti

Fenerbahçe formasıyla 39 yaşında futbola veda eden Emre Belözoğlu, yaklaşık 25 sene süren kariyerinde önemli başarılara imza attı.

Futbola, 1990 yılında Zeytinburnuspor altyapısında adım atan Emre, yeteneğiyle kısa sürede fark edildi ve adını duyurmaya çok küçük yaşlarda başladı.
İlk kulübünde 2 sene forma giyen ve daha sonra Galatasaray'a geçen Emre, 1996 yılından itibaren sarı-kırmızılılar ile profesyonel kariyerine geçiş yaptı.
Kariyerinde Galatasaray dışında Süper Lig'den Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir formalarını giyen yıldız oyuncu, İtalya'dan Inter, İngiltere'den Newcastle United, İspanya'dan ise Atletico Madrid formalarını terletti.
Emre, 101 kez giydiği A Milli Futbol Takımı ile 2002 FIFA Dünya Kupası'nda üçüncülük ve 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı final oynama başarılarını gösterdi.
Kulüp takımlarıyla 720, A Milli formayla da 101 karşılaşmada görev yapan yıldız isim, toplam 821 resmi müsabaka oynadı.
Galatasaray'da tarihi başarılar kazandı
A Takım'da ilk resmi maçına 1996-1997 sezonunda 17 yaşında çıkan Emre, sarı-kırmızılı formayı 5 sezon giydi ve burada tarihi başarılara imza attı.
Emre, Galatasaray'ın 1996-2000 yılları arasında üst üste elde ettiği 4 şampiyonlukla tarihe geçti.
Tecrübeli oyuncu, Türk takımları adına kazanılan ilk Avrupa kupası zaferini de burada yaşadı.
Emre, henüz 20 yaşındayken Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı ve UEFA Süper Kupası'nı kazanan kadrosunda yer alarak büyük bir başarı elde etti.
Yıldız oyuncu, Galatasaray formasıyla 2 de Türkiye Kupası kaldırdı.
Tecrübeli isim, Galatasaray ile ligde 102, Türkiye Kupası'nda 21, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda 1, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 21, UEFA Kupası'nda 7, UEFA Süper Kupası'nda ise 1 maça çıktı.
Inter ile Avrupa'ya açıldı
Emre Belözoğlu, Galatasaray'da gösterdiği üst düzey performansla Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti.
Sarı-kırmızılılar ile UEFA Kupası'nı kazandıktan sonra Avrupa'nın önemli ekiplerinin transfer listesine dahil olan Emre, tercihini o dönemin en iyi kulüplerinden Inter'den yana kullandı.
Inter'de dünyanın en iyi futbolcularından bazılarıyla 4 sezon top koşturan Emre, İtalya temsilcisiyle İtalya Kupası'nı kazandı.
Emre, Inter ile Serie A'da 79, İtalya Kupası'nda 6, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 22, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 8 mücadelede oynadı.
 İngiltere macerası
Emre Belözoğlu, 4 yıl süren İtalya macerasının ardından kariyerinde yeni bir sayfa açtı.
İngiltere'nin Newcastle United takımına transfer olan Emre, adada 3 sezon forma giydi.
Burada oynadığı futbol ve attığı gollerle adından sık sık söz ettiren Emre, siyah-beyazlı ekiple 2006 yılında UEFA Intertoto kupasını kazandı.
Emre, Premier League'de 58, kupada 5, FA Cup'ta 4, UEFA Avrupa Ligi'nde 10 ve Intertoto Kupası'nda 3 müsabakada boy gösterdi.
Türkiye'ye Fenerbahçe ile döndü
Yıldız oyuncu, İtalya ve İngiltere tecrübelerinin ardından bu kez Fenerbahçe ile anlaşarak Türkiye'ye döndü.
Sarı-lacivertli takıma gelir gelmez 2. kaptanlığa yükselen Emre, futbolu bıraktığı ve 3 kez imza attığı takımında taraftarın sevgilisi oldu.
Fenerbahçe ile 2008-2009 sezonunda buluşan Emre, bir sezon sonra sarı-lacivertli takımla ilk kupasını Süper Kupa'yı alarak kazandı.
Tecrübeli futbolcu, sarı-lacivertli ekipte 2'şer Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa'nın sahibi oldu.
 Fenerbahçe'de 3 farklı dönemde oynadı
Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'de 3 farklı dönemde forma giydi.
Sarı-lacivertli ekibe ilk olarak 2008-2009'da gelen Emre, 2010-2011'de Fenerbahçe'deki ilk şampiyonluğunu yaşadı. Emre, 4 sezonun ardından 2012-2013 sezonunda İspanya'nın Atletico Madrid ekibine geçti.
Sezonun devre arasında Fenerbahçe'nin ihtiyacı olduğu düşüncesiyle eski takımına yeniden dönen Emre, 2013-2014 sezonunda sarı-lacivertli ekipteki ikinci şampiyonluğunu yaşadı.
Fenerbahçe ile 2 sezonluk 2. döneminin ardından 2015-2016 sezonu öncesinde yollarını ayıran Emre, 4 yıllık aranın ardından takımına 3. kez yeniden geldi.
Emre, 2019-2020 sezonunu gönül verdiği Fenerbahçe'de tamamlayarak futbol kariyerine nokta koydu.
32 yaşında İspanya'ya transfer oldu
Türkiye'de ve Avrupa'da uzun yıllar başarılı bir şekilde forma giyen Emre Belözoğlu, 32 yaşında İspanya'nın en önemli kulüplerinden Atletico Madrid'e transfer oldu.
Burada da etkili bir performansa imza atan Emre, böylece İtalya ve İngiltere'den sonra İspanya'da da forma giyerek önemli bir başarıya imza attı.
Emre, Atletico Madrid ile İspanya Kral Kupası ve UEFA Süper Kupası kazanma başarısı gösterdi.
Yıldız futbolcu, İspanyol temsilcisiyle yarım sezonda La Liga'da 7, Kral Kupası'nda 3, UEFA Avrupa Ligi'nde 6 ve UEFA Süper Kupa'da 1 müsabakaya çıktı.
 Medipol Başakşehir'de yeniden doğdu
Emre Belözoğlu, 35 yaşında transfer olduğu Medipol Başakşehir'de adeta yeniden doğdu.
Bir diğer İstanbul temsilcisine transfer olmadan önceki Fenerbahçe döneminin sonunda yaşı ve performansı nedeniyle eleştirilen Emre, Medipol Başakşehir'de ise kalitesini yeniden ortaya koydu.
Medipol Başakşehir ile 4 sezonda lide 104 maça çıkan Emre, Türkiye Kupası'nda 9, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 11 maça çıktı.
Önemli teknik adamlarla çalıştı
Emre Belözoğlu, yaklaşık 25 yıllık futbol kariyerinde çok önemli teknik adamlarla çalışma fırsatı buldu.
Tecrübeli oyuncu, Galatasaray, Inter, Newcastle United, Fenerbahçe, Atletico Madrid, Medipol Başakşehir ve milli takımda toplam 20 farklı teknik adamla çalıştı.
Emre, kulüp takımlarında sırasıyla Fatih Terim, Hector Cuper, Alberto Zaccheroni, Roberto Mancini, Graeme Souness, Glenn Roeder, Sam Allardyce, Kevin Keegan, Luis Aragones, Christoph Daum, Aykut Kocaman, Diego Simeone, Ersun Yanal, İsmail Kartal ve Abdullah Avcı'nın ekiplerinde yer aldı.
Yıldız isim, milli takımda ise Mustafa Denizli, Şenol Güneş, Oğuz Çetin, Guus Hiddink ve Mircea Lucescu ile boy gösterdi.
Milli takımda dalya dedi
Emre Belözoğlu, A Milli Futbol Takımı'nda 100 ve üzerinde maçta forma giyen isimler arasına da adını yazdırdı.
Ay-yıldızlı ekibin en büyük başarıları, 2002 FIFA Dünya Kupası üçüncülüğü ve 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finali kadrolarında yer alan Emre, milli formayı 101 kez giydi.
Yıldız futbolcu, milli takım adına 9 gol atmayı da başardı.
Süper Lig'de 391 maç
Emre Belözoğlu, 16,5 sezon forma giydiği Süper Lig'de toplam 391 maçta görev aldı.
Kariyerinde Süper Lig'de Galatasaray, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir formalarını giyen Emre, toplam 13 kupa kazandı.
Tecrübeli yıldız, Galatasaray ile 5, Fenerbahçe ile 7,5 ve Medipol Başakşehir ile 4 sezonda boy gösterdi.
Medipol Başakşehir ile kupa sevinci yaşayamayan Emre, Galatasaray ve Fenerbahçe ile 6 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası ve 3 TFF Süper Kupası'nın sahibi oldu.
Emre, Türkiye kariyerinde Galatasaray ile 102, Fenerbahçe ile 185 ve Medipol Başakşehir ile 104 maça çıkmayı başardı.
 49 Türkiye Kupası
Emre Belözoğlu, Türkiye Kupası'nda ise 49 mücadeleye çıktı.
Tecrübeli oyuncu, bu kulvarda Galatasaray ile 21, Fenerbahçe ile 19 ve Medipol Başakşehir ile 9 karşılaşmada oynadı.
Emre, Türkiye'de lig ve kupa dışında Galatasaray ile 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, Fenerbahçe ile de 3 Süper Kupa maçında boy gösterdi.
Fenerbahçe'de 227 resmi müsabaka
Emre Belözoğlu, özdeşleştiği Fenerbahçe'de 227 resmi müsabaka oynadı.
Tecrübeli isim, sarı-lacivertli ekiple Süper Lig'de 185, Türkiye Kupası'nda 19, Süper Kupa'da 3, UEFA Şampiyonlar Ligi ve elemeleri ile UEFA Avrupa Ligi'nde 10'ar maça çıktı.
Avrupa Kupaları'nda 114 maç
Emre Belözoğlu, Avrupa Kupaları'nda kariyerinde 114 maçta boy gösterdi.
Yıldız oyuncu, UEFA Şampiyonlar Ligi ve elemelerinde 57, UEFA Avrupa Ligi'nde 52, UEFA Süper Kupa'da 2 ve Intertoto Kupası'nda 3 mücadelede oynadı.
Emre, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 7 gol atma başarısı gösterdi.
Tecrübeli isim, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile 21, Inter ile 22, Fenerbahçe ile 10 ve Medipol Başakşehir ile 4 müsabakaya çıktı.
Emre, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde ise Galatasaray ile 7, Inter ile 8, Newcastle United ve Fenerbahçe ile 10, Atletico Madrid ile 6 ve Medipol Başakşehir ile 11 mücadelede sahada yer aldı.
Yıldız isim, Galatasaray ve Atletico Madrid ile 1'er UEFA Süper Kupa, Newcastle United ile de 3 Intertoto Kupası maçı oynadı.
4 farklı 10 yılda gol attı
Emre Belözoğlu, kariyerinde gerçekleştirilmesi çok zor bir olaya imza attı.
Tecrübeli oyuncu, yaklaşık 25 yıllık futbol kariyerinde 4 farklı 10 yılda gol atma başarısı gösterdi.
Emre, 1990'lı, 2000'li, 2010'lu ve 2020'li yıllarda gol atarak tarihe geçti.
17 kupa kaldırdı
Emre Belözoğlu, yaklaşık 25 yıllık kariyerine 17 kupa sığdırdı.
Yıldız oyuncu, 6 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası, 2 TFF Süper Kupa, 1 İspanya Kral Kupası, 1 İtalya Kupası, 1 UEFA Kupası, 2 de UEFA Süper Kupası kazanma başarısı gösterdi.

Emre Belözoğlu'ndan veda

Emre Belözoğlu, yazdığı mektupla profesyonel futbol kariyerini noktaladığını açıkladı.

Türk futbolunun en önemli isimlerinden Emre Belözoğlu, profesyonel futbol kariyerini noktaladığını resmen duyurdu.
Emre Belözoğlu'nun, AA'ya yolladığı futbola veda mektubunda, şu ifadeler yer aldı:
"Çocukluğumda Yedikule İmrahor'un, o güzel küçük sokaklarında tek bir hayalim vardı, futbolcu olmak. Başka hiçbir hayal kurmadım. 'Kader gayrete aşıktır' derler, ne hayal ettim ise yüce Mevlam fazlasıyla verdi. Hamdolsun her bir salisesince...
Zeytinburnuspor minik takımında başlayan futbolculuk hayalimi bugün itibarıyla Allah'a hamdederek bırakıyorum. Zeytinburnuspor, Galatasaray, Inter, Newcastle United, Atletico Madrid ve Başakşehir kulüplerine, tüm bu büyük camialara gönül vermişlere, çalıştığım tüm yönetici büyüklerime, teknik direktörler ve ekiplerine, kulüp çalışanları ve kader birlikteliği yaptığım, beraber oynadığım bütün futbolcu abilerime, arkadaşlarım ve kardeşlerime teşekkür ediyorum. Her anı kıymetliydi, sağolun. Hayatımın en güzel ve aynı zamanda zorlu süreçlerinde bana hep destek olan canım anneme, babama, kardeşime ve sevgili eşime, her baktığımda içime huzur veren canım evlatlarıma da sonsuz teşekkürler...
Ve Büyük Fenerbahçe... Bugün senin herkese nasip olmayan çınarının altında, Çubuklu ile bir hayali, bir sevdayı bırakıyorum. Ne büyük şerefti senin forman için mücadele etmek. Beni sokakta yürürken hep özel hissettiren, benimle ağlayan benimle gülen büyük Fenerbahçe taraftarına şükranlarımı sunuyorum. Sizi asla unutmayacağım. Bu süre zarfında çalışma fırsatı bulduğum tüm yönetici büyüklerime, hocalarıma, kulüp çalışanlarına ve futbolcu arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Sizinle beraber Çubuklu için mücadele etmek büyük bir şerefti, Allah hepinizden razı olsun. Hüzünleri, sevinçleri, tüm bana kalanlarıyla futbola veda ediyorum. Futbola gönül vermiş herkes beni anlayacaktır. Zor bir karar olsa da hayatın gerçekleri olduğunu biliyorum. Her bir veda mutlak bir başlangıça vesiledir. Futbola, samimiyetle bağlandığım bütüne değerlerime katkı vermeye, Allah nasip ettiği ölçüde devam edeceğimi söyleyerek cümlelerimi bitiriyorum. Allah'a emanet olun Hoşçakalın."

Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihine geçti

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İspanya ekibi Barcelona'yı 8-2 yenerek yarı finale yükselen Almanya temsilcisi Bayern Münih, organizasyon tarihine geçen unutulmayacak skorlardan birine imza attı. 

Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı gollü maçlarla hatırlanan Bayern Münih, farklı Barcelona galibiyetiyle ilkleri yaşattı. Münih ekibi, ligde grup aşamasından sonraki bir eleme maçında 8 gol atan ilk takım oldu. 10 golün atıldığı müsabaka, eleme turlarındaki en gollü maç olarak da tarihe geçti.
Bayern Münih'in söz konusu 8-2'lik galibiyeti, Avrupa futbolunun köklü kulüplerinden Barcelona karşısında elde etmiş olması ise ortaya çıkan skorun değerini büyük ölçüde artırdı.
Şampiyonlar Ligi'nin en gollü 3. maçı
Bayern Münih ile Barcelona arasında 10 golün atıldığı 8-2'lik karşılaşma, Şampiyonlar Ligi'nin en gollü 3. maçı olarak kayıtlara geçti.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 1992-1993 sezonundan itibaren güncel formatına geçmesinden bu yana en gollü müsabaka, Borussia Dortmund ile Legia arasında oynandı.
Almanya ekibi Borussia Dortmund, Kasım 2016'da oynanan Şampiyonlar Ligi maçında Polonya temsilcisi Legia'yı 8-4 mağlup etti. 12 golün atıldığı bu karşılaşma, "Devler Ligi"nin en gollü maçı olarak zirvede yer aldı.
Ligin en gollü ikinci maçı, Fransa'nın Monaco ile İspanya'nın Deportivo takımları arasında yaşandı. Monaco, Kasım 2003'te 11 gol kaydedilen mücadelede Deportivo'yu 8-3 yendi.
Öte yandan turnuvanın eski formatındaki en gollü müsabakada ise taraftarlar 14 kez gol sevinci yaşadı. 1969-1970 sezonunda Hollanda ekibi Feyenoord, İzlanda temsilcisi Reykjavik ile oynadığı maçı 12-2 kazandı.
9 gollü maçlar arasında yine Bayern Münih var
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dokuzar golün atıldığı 4 karşılaşma dikkati çekti.
Söz konusu maçların birinde yine Bayern Münih imzası yer aldı. Bayern Münih, Ekim 2019'da oynanan maçta İngiltere'nin Tottenham ekibini 7-2 yendi.
Fransa'nın Paris Saint-Germain ekibi, Ekim 2000'de Norveç takımı Rosenborg'u 7-2 mağlup etti.
Bir diğer Fransa temsilcisi Olympique Lyon, Mart 2005'teki mücadelede Almanya'nın Werder Bremen takımını 7-2'lik skorla geçti.
Ekim 2008'de yapılan maçta ise İspanya ekibi Villarreal, Danimarka temsilcisi Aalborg karşısında 6-3 galip geldi.
Farklı galibiyetlere alışık
Bayern Münih'in 8-2'lik Barcelona ve 7-2'lik Tottenham galibiyetlerinin yanı sıra aldığı diğer farklı skorlar da göze çarptı.
Münih ekibi, Şampiyonlar Ligi'nin son 16 turunda iki kez 7-0'lık galibiyetlere imza attı.
Almanya ekibi, Mart 2012'de İsviçre ekibi Basel ve Mart 2015'te Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'i 7-0'lık farklı skorlarla geçti.
Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'ya ilk yarıda 4 gol atan ilk takım olarak tarihe geçti.
Barcelona, bir Avrupa kupası maçında ilk defa kalesinde 8 gol gördü. Daha önce bir maçta en fazla 5 gole engel olamayan İspanya ekibi, 1976'da oynanan söz konusu maçta Levski Sofya'ya 5-4 yenilmişti.
En farklı yenilgiler Beşiktaş ve Malmö'ye ait
Beşiktaş'ın Kasım 2007'de deplasmanda oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında İngiltere'nin Liverpool takımına 8-0 yenilmesi, organizasyonun en farklı sonuçlarından biri olarak tarihe geçti.
Aralık 2015'te İspanya'nın Real Madrid takımına 8-0 kaybeden İsveç'in Malmö ekibi ise rekoru Beşiktaş ile paylaştı.

Jürgen Klopp yılın menajeri seçildi

İngiltere Premier Lig'de 2019-2020 sezonunun en iyi teknik direktörü ödülünü, Liverpool'un Alman çalıştırıcısı Jürgen Klopp kazandı. 

İngiltere Premier Lig'in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre sezonun en iyi teknik direktörü ödülü, taraftarlar ve futbol uzmanlarından oluşan jürinin oylarıyla belirlendi.
Oylamada Chelsea'den İngiliz Frank Lampard, Leicester City'den Kuzey İrlandalı Brendan Rodgers ve Sheffield United'dan İngiliz Chris Wilder'ı geride bırakan 53 yaşındaki Klopp, ödülü kazanan ilk Alman teknik direktör oldu.
Klopp yönetimindeki Liverpool, ligde 99 puan toplayarak 30 yıl sonra şampiyonluğa ulaşmıştı.

Samsunspor'da koronavirüs vakası

Samsunspor, bir futbolcusunun koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. 

Samsunspor, bir futbolcusunun koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Kırmızı beyazlı ekip bugün 17.00'de Kocaelispor ile yapılacak hazırlık maçının iptal edildiğini bildirdi.
Kulüpten yapılan açıklamada, " Bugün oynayacağımız hazırlık maçı öncesi dün takım oyuncularımıza, teknik heyetimize, sağlık ve destek kadrolarımızdaki çalışanlarımız için Bolu Sağlık Müdürlüğü sağlık ekipleri tarafından yapılan Kovid-19 PCR testleri sonrası bir oyuncumuzun sonuçlarının pozitif çıkması sonucu bugün saat 17.00’de Bolu Koru Otel antrenman sahasında TFF 1. Lig ekiplerinden Kocaelispor ile oynayacağımız hazırlık maçı iptal edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final heyecanı

UEFA Avrupa Ligi'nde finalistler, yarın ve 17 Ağustos Pazartesi günü yapılacak yarı final maçlarıyla belli olacak. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı organizasyonunda yarı final heyecanı yaşanacak.

Turnuvanın ilk yarı final maçında yarın İspanya'nın Sevilla ekibiyle İngiltere'nin Manchester United takımı karşılaşacak. Yarı finalin diğer ayağında ise 17 Ağustos Pazartesi günü İtalya temsilcisi Inter ile Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk mücadele edecek. İki karşılaşma da TSİ 22.00'de başlayacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayında ertelenen ve 8'li final formatına geçilen UEFA Avrupa Ligi'nin yarı final karşılaşmaları, seyircisiz olarak tek maç eleme usulüne göre Almanya'da oynanacak.


16 AĞUSTOS 2020 PAZAR


22:00Sevilla - Manchester United UEFA Avrupa Ligi Yarı Finaltop_futbolCBC Sport

17 AĞUSTOS 2020 PAZARTESİ


22:00Inter - Shakhtar DonetskUEFA Avrupa Ligi Yarı Finaltop_futbolCBC Sport

Philadelphia 76ers, Houston Rockets'ı rahat geçti (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) milli oyuncu Furkan Korkmaz'ın forma giydiği Philadelphia 76ers, Houston Rockets'ı 134-96 yendi.

NBA'in normal sezonu 4 maçla sona erdi. Doğu Konferansı 6'ncısı 76ers, 8 oyuncusunun çift haneli sayılara ulaştığı mücadelede Rockets'ı 38 sayı farkla 134-96 mağlup ederek normal sezonu 43 galibiyetle noktaladı.
Milli basketbolcu Furkan Korkmaz, 16 dakika 44 saniye süre aldığı karşılaşmayı 12 sayı, 5 ribaunt, 1 asistle tamamladı. Tobias Harris 18, Alec Burks 16, Raul Neto ve Joel Embiid 14'er sayıyla galibiyete katkı sağladı.
Sezonu 44 galibiyet, 28 mağlubiyetle Batı Konferansı 4'üncüsü olarak bitiren Rockets'ta James Harden'ın 27, Jeff Green'in 17 sayısı yenilgiyi önleyemedi.


NBA'e bu akşam TSİ 21.30'da Memphis Grizzlies ile Portland Trail Blazers arasında oynanacak play-in maçıyla devam edilecek. Trail Blazers bu karşılaşmayı kazanması halinde Batı Konferansı'nda play-off bileti alan son takım olacak ve Los Angeles Lakers ile eşleşecek. Grizzlies'in galip gelmesi durumunda ise ikinci maç yapılacak.
 Sonuçlar
Toronto Raptors-Denver Nuggets: 117-109
Indiana Pacers-Miami Heat: 109-92
Los Angeles Clippers-Oklahoma City Thunder: 107-103 (Uzatmada)
Houston Rockets-Philadelphia 76ers: 96-134

Formula 1'de heyecan İspanya'da devam edecek

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, İspanya'nın ev sahipliği yapacağı sezonun altıncı yarışıyla sürecek. 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle revize edilen 2020 takviminin 6. yarışı, İspanya'nın Montmelo bölgesindeki 4 bin 655 metrelik Barcelona-Katalonya Pisti'nde düzenlenecek.
66 tur üzerinden yapılacak yarışın sıralama turları, bugün TSİ 16.00'da başlayacak. Yarış ise 16 Ağustos Pazar günü TSİ 16.10'da gerçekleştirilecek.
Şampiyonayı lider götüren Mercedes takımının pilotu Lewis Hamilton 3, takım arkadaşı Valtteri Bottas ile Red Bull pilotu Max Verstappen de birer kez podyumun zirvesine çıktı.



15 AĞUSTOS 2020 CUMARTESİ


13:00Formula 1 İspanya GP Antrenman Turlarıformula1lastikİdman TV
16:00Formula 1 İspanya GP Sıralama Turları formula1lastikİdman TV

16 AĞUSTOS 2020 PAZAR


16:10Formula 1İspanya GPformula1lastikİdman TV

İspanya Grand Prix'si öncesi pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:
1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 107 puan
2. Max Verstappen (Hollanda): 77
3. Valtteri Bottas (Finlandiya): 73
4. Charles Leclerc (Monaco): 45
5. Lando Norris (Büyük Britanya): 38
- Takımlar klasmanı
1. Mercedes: 180
2. Red Bull: 113
3. Ferrari: 55
4. McLaren: 53
5. Racing Point: 41

14 Ağustos 2020 Cuma

Bayern Münih'den Barcelona'ya tarihi fark: 8-2

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final maçında Alman ekibi Bayern Münih, İspanyol temsilcisi Barcelona'yı 8-2 gibi tarihi bir skorla yenerek adını yarı finale yazdırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final maçında Barcelona ile Bayern Münih, koronavirüs önlemleri çerçevesinde 8'li final formatında seyircisiz olarak oynanan mücadelede Estadio da Luz karşı karşıya geldi.
Tam 10 gole sahne olan maçta rakibini 8-2 mağlup eden Bayern Münih, yarı finale yükseldi.
Lizbon'daki mücadelenin ilk 45 dakikası tam anlamıyla gol yağmuruna dönüştü. Bayern Münih 4. dakikada Thomas Müller ile öne geçerken Barcelona 3 dakika sonra David Alaba'nın kendi kalesine attığı golle beraberliği yakaladı. Ancak 22' Ivan Perisic, 28' Serge Gnabry ve 31' Thomas Müller ile üst üste bulduğu gollerle atak futbolunu sonuçlandıran Bundesliga şampiyonu devreye 4-1 önde girdi. Bu skorla Barcelona, Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez bir maçın ilk yarısında 4 gol yedi.

İkinci yarıda Bayern Münih farkı artırma adına pozisyonlar bulurken Barça, 57'de Luis Suarez ile skoru 4-2'ye getirdi. Geri adım atmayan Bayern 63. dakikada Joshua Kimmich'in ayağından bir gol daha buldu.
Bir an olsun vites düşürmeyen Bayern, 82' Robert Lewandowski, 85' ve 89' Philippe Coutinho'nun golleriyle rakibine tam anlamıyla hezimeti yaşattı: 2-8
Son düdükle birlikte Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi tarihinde grup sonrası bir eleme turu maçında 8 gol atan ilk takım oldu.
Alman devi, yarı finalde Manchester City - Lyon eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Yasmani Copello'dan ikincilik

Elmas Lig'de sezonun 3'üncü ayağı Monaco'da yapıldı. 400 metre engeli Yasmani Copello Escobar ikinci, 200 metreyi ise Ramil Guliyev beşinci sırada tamamladı. 

Diamond League heyecanı Oslo ve Zürih'in ardından Monaco'da sürdü. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde sınırlı sayıda seyirciye izin verilen organizasyon TRT SPOR2 ekranlarında büyük bir heyecana sahne oldu.
Erkekler 400 metre engelde Yasmani Capello, Norveçli Karsten Warholm'ün ardından ikinci sırayı aldı. Ramil Guliyev ise 200 metreyi beşinci sırada tamamladı.
Joshua Cheptegei'den dünya rekoru
Erkekler 5 bin metre mücadelesinde unutulmaz anlar yaşandı. Ugandalı Joshua Cheptegei 12 dakika 35 saniye 36'lık derecesiyle 16 yıllık dünya rekorunu tarihe gömdü.



Erkekler 110 metre engelde İspanyol Orlando Ortega, 800 metrede ise 2019 dünya şampiyonu Donavan Brazier ipi göğüsledi.
Erkekler uzun atlamada dünya rekortmeni İsveçli Armand Duplantis rahat bir galibiyete imza attı. Erkekler bin 500 metrede galibiyete uzanan isim son dünya şampiyonu Kenyalı Timothy Cheruiyot oldu.
Kadınlar 100 metreyi güçlü rakiplerini geride bırakan İsviçreli Ajla Del Ponte en önde tamamladı.  Kadınlar 5 bin metrenin favorilerinden Sifan Hassan'ın tamamlayamadığı yarışı Kenyalı Hellen Obiri kazandı. Birleşik Amerikalı Lynna Irby kadınlar 400 metrede, Kenyalı Faith Kipyegon ise bin metrede ilk sırayı kimseye kaptırmadı.
Kaynak : TRT SPOR

Erol Bulut, Enner Valencia'yı istiyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, bonservisi elinde olan Ekvadorlu forvet Enner Valencia’nın transfer edilmesini istedi.

Hücum hattını güçlendirmeyi hedefleyen Fenerbahçe'de Ekvadorlu forvet Enner Valencia gündemde...
Sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü Erol Bulut, bonservisi elinde olan 30 yaşındaki forvetin transfer edilmesini istedi.
Valencia, son olarak Meksika ekibi Tigres'in formasını giydi. Ekvadorlu forvet, çıktığı 350 maçta 89 gol atıp, 46 da asist yaptı.

Eczacıbaşı Hazırlık Turnuvası'nda birinci gün tamamlandı

Voleybolda Eczacıbaşı Hazırlık Turnuvası'nda ilk gün tamamlandı. Organizasyonun ilk gününde Türk Hava Yolları, Sistem9 Yeşilyurt'u 3-0, Galatasaray ise Eczacıbaşı VitrA'yı 3-2 yendi.

Günün ilk maçında Türk Hava Yolları ve Sistem9 Yeşilyurt ekipleri karşı karşıya geldi. THY’nin 3-0 kazandığı mücadele çekişmeli rallilere sahne olurken, maçın en skorer ismi, aldığı 31 sayı ile Ebrar Karakurt oldu.
Günün ikinci maçında ise Galatasaray ile karşılaşan Eczacıbaşı VitrA, sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Eczacıbaşı VitrA'da Tijana Boskovic 27 sayıyla günün en skoreri olurken, Eczacıbaşı VitrA'nın yeni yeni transferi Jordan Thompson da 20 sayıyla oynadı.
Turnuvanın ikinci gününde, saat 15:30’da THY – Galatasaray, saat 18:00’da Eczacıbaşı VitrA – Sistem9 Yeşilyurt karşılaşmaları oynanacak. Maçlar, koronavirüs önlemleri kapsamında seyircilere kapalı olacak.
1. Gün Maç Sonuçları
THY – Sistem9 Yeşilyurt: 3-0
Salon: Eczacıbaşı Spor Salonu
Hakemler: Selçuk Görmen, Esat Danzili.
THY: Şeyma, Büşra Şahin, Ebrar, Ada, Büşra Kılıçlı, Carlini, Berin (L), Polen, Aslı, Madison, Nursevil.
Sistem9 Yeşilyurt: Derya Cebecioğlu, Zeynep, Scuka, Derya, Cross, Buket, Bihter (L), İrem, Tuana, Aybüke.
Setler: 3-0 (25-23, 25-16, 25-19)
Süre: 74 dakika (24,25,25)

Eczacıbaşı VitrA – Galatasaray: 2-3
Salon: Eczacıbaşı Spor Salonu
Hakemler: Uğur Ateş, Saadettin Kral.
Eczacıbaşı VitrA: Hande, Beyza, Mirkovic, Thompson, Yasemin, Boskovic, Simge (L), Fatma, Elif, Merve.
Galatasaray: Selin, Çağla, İlkin, Ergül, Rhykliuk, Güldeniz, Gizem (L), Derya, Nilay, Sezen.
Setler: 2-3 (21-25, 25-19, 30-28, 20-25, 11-15)
Süre: 125 dakika (26, 24, 35, 25, 15)

Galatasaray, Lemina ve Seri'yi yeniden kiralamak istiyor

Transfer çalışmalarına hız kesmeden devam eden Galatasaray, geçtiğimiz sezon kiralık olarak kadroda bulunan Mario Lemina ile Jean-Michael Seri'yi bir kez daha kiralık olarak kadrosuna katmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz sezon Galatasaray formasıyla gösterdiği performansla Sarı-Kırmızılı taraflarları mutlu eden oyunculardan biri olan Mario Lemina ve Jean Michael Seri  bir kez daha gündemde.
Yönetim, orta sahada görev yapan iki futbolcunun yeniden kiralanması için çalışmalara başladı.
Kaynak : TRT SPOR

Samuel Umtiti'nin koronavirüs testi pozitif

İspanya Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Barcelona, Samuel Umtiti'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını bildirdi. 

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, dün yapılan testlerin ardından 26 yaşındaki Fransız futbolcunun testinin pozitif sonuçlandığı kaydedildi.
Durumun spor ve sağlık otoriteleriyle paylaşıldığının belirtildiği açıklamada, futbolcunun durumunun iyi olduğu ve evinde karantinada bulunduğu aktarıldı. 

Galatasaray, Ryan Donk'un sözleşmesinin uzatıldığını açıkladı

Galatasaray, Ryan Donk'un sözleşmesinin 515 bin euro karşılığında 1 yıllığına uzatıldığını açıkladı.

Sarı kırmızılı kulüpten yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada, "Profesyonel Futbolcumuz Ryan Henk Donk'un sözleşmesi 2020-2021 futbol sezonu için uzatılmıştır. Buna göre Futbolcuya 2020-2021 sezonu için net 515.750 Euro sabit transfer ücreti ödenecektir" denildi.

ATP Finalleri seyircisiz düzenlenecek

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) tarafından düzenlenen ATP Finalleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle seyircisiz yapılacak.

Turnuvanın sitesinde yer alan açıklamada, en iyi sekiz tenisçinin şampiyonluk mücadelesi verdiği organizasyonun bu yıl salgın nedeniyle seyircisiz oynanacağı kaydedildi.
Gelecek yıldan itibaren Torino'nun ev sahipliği yapacağı turnuva, 15-22 Kasım tarihlerinde İngiltere'nin başkenti Londra'da son kez düzenlenecek.
Novak Djokovic, Rafael Nadal ve Dominic Thiem, halihazırda turnuvaya katılmaya hak kazandı.

MHK Talimatı'nda kritik değişlikler

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu toplantısında, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Talimatı onaylanarak kabul edildi. Talimata göre başarılı bulunanlar 47 yaşına kadar hakemlik yapabilecek.

TFF'den yapılan açıklamada, bugünkü toplantıda kabul edilerek yürürlüğe giren talimatla birlikte bazı değişikliklerin gerçekleştirildiği belirtildi. 
MHK Talimatı'na göre, Video Yardımcı Hakem (VAR) Klasmanı oluşturuldu ve profesyonel hakemlerin performansları dikkate alınarak MHK'nin önerisi ve yönetim kurulunun onayıyla yaş sınırı 47'ye çıkartılabilecek.
İl hakem kurulu ve bölgesel hakem kurullarında görev alacak kişiler için görev yaptıkları il veya bölgede hakem veya gözlemci kadrolarında birinci dereceden akrabalarının olmaması koşulu getirildi.
Talimatta ayrıca, hakemlerle birinci dereceden akrabalık ilişkisi olan kişilerin bu hakemlerin bulunduğu kategoride gözlemci, mentör ve hakem izleme görevlisi olarak görev alamayacakları maddesi yer alırken, gözlemciliğe giriş koşulu olarak daha önce aktif olarak görsel, işitsel, yazılı (internet dahil) ve sosyal medyada futbol yorumcusu olarak görev yapmamış ve halihazırda yapmıyor olma koşulu da getirildi.

TFF'den yapılan açıklama şöyle:

"TFF Yönetim Kurulu'nun 14.08.2020 tarih ve 45 sayılı toplantısında, Merkez Hakem Kurulu Talimatı onaylanarak kabul edildi. Yürürlüğe giren talimatta aşağıdaki hususlarda esaslı değişiklikler öngörülmüştür:
• Video Yardımcı Hakem (VAR) Klasmanı oluşturuldu,

• Profesyonel hakemlerin performansları dikkate alınarak  MHK'nin önerisi ve Yönetim Kurulunun onayıyla yaş sınırının 47'ye çıkartılabileceği düzenlendi,

• İl Hakem Kurulu ve Bölgesel Hakem Kurullarında görev alacak kişiler için, görev yaptıkları il veya bölgede hakem veya gözlemci kadrolarında birinci dereceden akrabalarının olmaması koşulu getirildi,

• Hakemlerle birinci dereceden akrabalık ilişkisi olan kişilerin bu hakemlerin bulunduğu kategoride gözlemci, mentör ve hakem izleme görevlisi olarak görev alamayacakları düzenlendi,

• Gözlemciliğe giriş koşulu olarak daha önce aktif olarak, görsel, işitsel, yazılı (İnternet dahil) ve sosyal medyada futbol yorumcusu olarak görev yapmamış ve halihazırda yapmıyor olma koşulu getirildi.
Merkez Hakem Kurulu Talimatı için tıklayınız."

2019-2020 Sezonu profesyonel ligleri ve BAL'dan TFF 3. Lig'e yükselen takımlar tescil edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2019-2020 sezonu liglerini tescilledi. Böylece Süper Lig'in önümüzdeki sezon 21 takımla oynanacağı kesinleşti. 

TFF'den yapılan açıklamada, yönetim kurulunun, Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Bölgesel Amatör Lig'den TFF 3. Lig'e yükselen takımların müsabaka sonuçlarının, hakem raporlarındaki sonuçlar ile bu sonuçlar esas alınarak düzenlenen puan cetvellerine göre, futbol müsabaka talimatının 26. maddesi hükmü gereğince tesciline karar verdiği belirtildi.
Süper Lig'de Medipol Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor şampiyon olurken, TFF Yönetim Kurulunun 29 Temmuz 2020 tarih ve 44 sayılı kararına istinaden, 2019-2020 sezonunda Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de küme düşmenin uygulanmamasına karar verildiği kaydedildi.
TFF 1. Lig'de Hatayspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor doğrudan, Fatih Karagümrük ise play-off'tan Süper Lig'e yükseldi.
TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 1. sırada yer alan Yılport Samsunspor ve TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta 1. sırada yer alan Bandırmaspor ile tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre oynanan play-off müsabakaları sonucunda başarılı olan Tuzlaspor, TFF 1. Lig'e çıktı.
TFF 3. Lig'de ise 1. Grup'ta ilk sırada yer alan Serik Belediyespor, 2. Grup'ta 1. sırada yer alan Kocaelispor ve 3. Grup'ta 1. sırada yer alan Karacabey Belediyespor ile tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre oynanan grup içi play-off müsabakaları sonucunda başarılı olan Anagold 24Erzincanspor, Turgutluspor ve Pazarspor takımları, TFF 2. Lig'e yükseldi.

TFF'den yapılan açıklama şöyle:

"2019 - 2020 sezonunda Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2.Lig, TFF 3.Lig,  Ziraat Türkiye Kupası ve Bölgesel Amatör Lig'den TFF 3. Lig'e yükselen takımların müsabaka sonuçlarının, hakem raporlarındaki sonuçlara ve bu sonuçlar esas alınarak düzenlenen puan cetvellerine göre, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 26. Maddesi hükmü gereğince tesciline,

Buna göre;

2019 - 2020 Sezonu Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig puan cetvellerinin ekteki şekli ile tesciline,

Süper Lig'i 1. olarak tamamlayan Medipol Başakşehir Futbol Kulübü'nün Süper Lig Şampiyonu ve Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Trabzonspor A.Ş.'nin Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu olarak tesciline,

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 29.07.2020 tarih ve 44 sayılı kararına istinaden;

2019-2020 Sezonunda Süper Lig, TFF 1. Lig TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de küme düşmenin uygulanmamasına,
TFF 1. Lig müsabakaları sonucunda 1. ve 2. sıraları alan Hatayspor ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Play - Off müsabakaları sonucunda başarılı olan Fatih Karagümrük A.Ş. takımlarının Süper Lig'e yükseltilmelerine,

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 1. sırada yer alan Yılport Samsunspor ve TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta 1. sırada yer alan Bandırmaspor takımları ile tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre oynanan Play - Off müsabakaları sonucunda başarılı olan Tuzlaspor A.Ş. takımının TFF 1. Lig'e yükseltilmelerine,

TFF 3. Lig 1. Grup'ta 1. sırada yer alan Serik Belediyespor, TFF 3. Lig 2. Grup'ta 1. sırada yer alan Kocaelispor, TFF 3. Lig 3. Grup'ta 1. sırada yer alan Karacabey Belediye Spor A.Ş. ile tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre oynanan grup içi Play - Off müsabakaları sonucunda başarılı olan Anagold 24Erzincanspor, Turgutluspor ve Pazarspor takımlarının TFF 2. Lig'e yükseltilmelerine,
   
Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de ekteki mevcut puan durumuna göre 11 grupta 1. sırada yer alan Mardin Büyükşehir Başakspor (Mardin), Kahta 02 Spor (Adıyaman), Arhavispor (Artvin), Çarşambaspor (Samsun), İçel İdmanyurdu Spor (Mersin), Kırıkkale Büyük Anadolu Spor (Kırıkkale), Kestel Spor (Antalya), Bergama Belediyespor  (İzmir) Bursa Yıldırımspor (Bursa) Yalovaspor (Yalova) ve Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor (İstanbul) takımları ile Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 29.07.2020 tarih ve 44 sayılı kararına istinaden; Spor Toto Bölgesel Amatör Lig gruplarında 1. sırada yer alan takım ile aralarında en fazla 3 puan olan Siirt İl Özel İdaresi Spor (Siirt) Ceyhanspor (Adana), Isparta 32 Spor (Isparta), Karaman Belediyespor (Karaman), Belediye Kütahyaspor (Kütahya), Edirnespor (Edirne), Tekirdağspor (Tekirdağ), Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş. (İstanbul), Adıyaman 1954 Spor (Adıyaman)  takımlarının TFF 3.Lig'e yükseltilmelerine,

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 14.08.2020 tarih ve 45 sayılı toplantısında karar verilmiştir.

Lig puan cetvelleri:Süper Lig puan cetveli için tıklayınız.

TFF 1. Lig puan cetveli için tıklayınız.
TFF 2. Lig Beyaz Grup puan cetveli için tıklayınız.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup puan cetveli için tıklayınız.

TFF 3. Lig 1. Grup puan cetveli için tıklayınız.

TFF 3. Lig 2. Grup puan cetveli için tıklayınız.

TFF 3. Lig 3. Grup puan cetveli için tıklayınız.

BAL puan cetveli için tıklayınız."