TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

4 Eylül 2021 Cumartesi

Berrettini ve Andreescu 4. turda

Teniste sezonun son grand slam turnuvası ABD Açık'ta tek erkeklerde Matteo Berrettini, tek kadınlarda ise Bianca Andreescu dördüncü tura çıktı.

ABD'nin New York kentinde düzenlenen grand slam turnuvasının altıncı gün sabah seansında, tek erkeklerde 6 numaralı seribaşı İtalyan Berrettini, klasmanda 53. sırada yer alan Belarus Ilya Ivashka ile karşılaştı.

Toplam 3 saat 46 dakika süren maçta rakibini 6-7, 6-2, 6-4, 2-6 ve 6-3'lük setlerle 3-2 yenen Berettini, dördüncü tur biletini aldı.

Tek kadınlarda 2019 yılının şampiyonu ve 6 numaralı seribaşı Kanadalı Bianca Andreescu, Belçikalı Greet Minnen'i 6-1 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup etti.

17 numaralı seribaşı Yunan Maria Sakkari, kariyerinde iki grand slam şampiyonluğu bulunan 10 numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova'yı 6-4 ve 6-3'lük setlerle turnuva dışında bıraktı.

Hollanda'dan Karadağ'a fark

A Milli Futbol Takımımızın da yer aldığı 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu beşinci maçında Hollanda, konuk ettiği Karadağ'ı 4-0 mağlup etti.

Philips Stadı'nda oynanan maçta gol perdesini Memphis Depay açtı. 38. dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren Depay, takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

62. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Memphis Depay, farkı 2'ye çıkardı: 2-0

Hollanda, Georginio Wijnaldum ile 70. dakikada skoru 3-0 yaptı. 

76. dakikada 2. golün asistini yapan Cody Gakpo, maçın skorunu ilan etti: 4-0

Bu galibiyetle puanını 10'a çıkaran Hollanda, G Grubu'nda averajla ikinci sırada yer aldı. Karadağ ise 7 puanda kaldı.

A Milli Futbol Takımımız hata yapmadı

A Milli Futbol Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu beşinci maçında Cebelitarık'ı 3-0 mağlup etti. Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, karşılaşmada bir gol bir asiste imza attı.

Viktoria Stadyumu'nda oynanan maçta Ay-Yıldızlıların gollerini 54. dakikada Halil Dervişoğlu, 65. dakikada Hakan Çalhanoğlu ve 83. dakikada Kenan Karaman attı. Karşılaşmanın 4. dakikasında Enes Ünal bir penaltı atışından yararlanamadı.   

A Millîler bu sonuçla 5. maçlar sonunda puanını 11'e yükseltti ve G Grubu'nda zirvedeki yerini korudu. 

Ay-Yıldızlılarımız 7 Eylül Salı günü Hollanda ile saat 21.45'te deplasmanda karşı karşıya gelecek. 

G Grubu'nda günün diğer maçlarında Norveç deplasmanda Letonya'yı 2-0 mağlup ederken Hollanda evinde Karadağ'ı 4-0 yendi. 

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 

Takımlar

O

G

B

M

A

Y

P

1.TÜRKİYE

5

3

2

0

15

7

11

2.HOLLANDA

5

3

1

1

16

5

10

3.NORVEÇ

5

3

1

1

7

4

10

4.KARADAĞ

5

2

1

2

8

9

7

5.LETONYA

5

1

1

3

7

10

4

6.CEBELİTARIK

5

0

0

5

2

20

0

Maçtan Dakikalar: 

2. dakikada milli takım penaltı kazandı. Kaan'ın pasıyla savunma arkasına sarkan Efecan, Britto'nun müdahalesiyle yerde kaldı, hakem Kristo Tohver Video Yardımcı Hakem (VAR) merkezinden gelen uyarı sonrasında penaltı noktasını gösterdi. 4. dakikada atışı kullanan Enes Ünal penaltıdan yararlanamadı. Kaleci Coleing, sağına gelen topu uzanarak kornere çeldi.

12. dakikada ay-yıldızlı ekip sol kanattan Orkun ile korneri kullandı. Arka direğe doğru gelen topu altı pas içinde Kaan Ayhan kafasıyla içeriye çevirdi, boşta kalan topa Mert Müldür yakın mesafeden sert vurdu, kaleci Coleing ayağıyla golü engelledi.

43. dakikada Cebelitarık kalecisi Coleing'in uzun vuruşunda topu Çağlar'dan kapan De Barr, ceza sahasına doğru ilerledi. De Barr, ceza sahasına girer girmez yerden şutunu attı kaleci Uğurcan iki hamlede topu kontrol etti.

Müsabakanın ilk yarısı, 0-0 sona erdi.

46. dakikada Cebelitarık gole çok yaklaştı. De Barr'ın ceza yayı üstünden şutunda kaleci Uğurcan'ın da parmaklarının ucuna da değen top yan direkten döndü. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.

54. dakikada milli takım öne geçti. Hakan Çalhanoğlu'ndan aldığı pasla ceza sahasında topla buluşan Halil, sol ayağıyla sert vurdu, meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1.

65. dakikada milli takım farkı 2'ye yükseltti. Efecan'la paslaşan Hakan Çalhanoğlu, rakip ceza sahasına yaklaştı, ceza yayı önünden çok sert vurdu ve topu köşeden ağlara yolladı: 0-2.

68. dakikada ay-yıldızlı ekibin gelişen atağında Yusuf'un ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Kenan, açısını düzeltip yerden şutunu attı, meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

78. dakikada Cebelitarık gole yaklaştı. Pons'un sağ kanattan kullandığı kornerde ön direkte yükselen Chipolina kafayı vurdu, Uğurcan yattı ve topu köşeden çıkardı. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.

83. dakikada milli takım 3. golünü buldu. Mert Müldür'ün sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde topu kontrol eden Kenan Karaman dönerek vurdu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-3.

89. dakikada Halil Dervişoğlu'nun kaptığı topu Yusuf Yazıcı rakip ceza sahasına giren Hakan Çalhanoğlu'na gönderdi. Hakan dar açıdan aşırtma bir vuruş yaptı, yan direğe çarpan top oyun alanına geri döndü. Sonrasında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

Müsabaka ay-yıldızlı ekibin 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Viktoria

Hakemler: Kristo Tohver, Silver Koiv, Sten Klaasen (Estonya)

Cebelitarık: Coleing, Britto (Dk. 34 Pons), Mouelhi, Chipolina, Torrilla, Valarino, Wiseman, Sergeant, Hernandez (Dk. 69 Coombes), De Barr (Dk. 73 Styche), Ronan

Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik (Dk. 46 Hakan Çalhanoğlu), Çağlar Söyüncü (Dk. 81 Rıdvan Yılmaz), Kaan Ayhan, Mert Müldür, Taylan Antalyalı (Dk. 46 Kenan Karaman), Yusuf Yazıcı, Orkun Kökçü, Efecan Karaca, Kerem Aktürkoğlu (Dk. 66 Merih Demiral), Enes Ünal (Dk. 46 Halil Dervişoğlu)

Goller: Dk. 54 Halil Dervişoğlu, Dk. 65 Hakan Çalhanoğlu, Dk. 83 Kenan Karaman (Türkiye)

Sarı kartlar: Dk. 3 Britto, Dk. 36 De Barr (Cebelitarık), Dk. 16 Orkun Kökçü (Türkiye)

Şampiyon İtalya

2021 CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Sırbistan'ı finalde 3-1 yenen İtalya şampiyon oldu.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Stark Arena'da oynanan ve TRT SPOR Yıldız'dan canlı yayınlanan final müsabakasında İtalya, güçlü rakibini 24-26, 25-22, 25-19 ve 25-11'lik setlerle 3-1 mağlup etti.

İtalya, Avrupa Şampiyonası tarihinde 2007 ve 2009'dan sonra üçüncü şampiyonluğunu elde etti.

İtalya'da Egonu 29, Sylla 20, Pietrini de 13 sayıyla şampiyonluk maçında takımlarına önemli katkı sağladı.

Üçüncülük maçında Hollanda'yı 3-0 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, bronz madalya kazandı.

Kaynak : TRT SPOR

Norveç, Letonya deplasmanında galip

A Milli Futbol Takımımızın da yer aldığı 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu beşinci maçında Norveç, Letonya'yı deplasmanda 2-0 mağlup etti.

Letonya, Jelgavas Daugavas Stadı'nda Norveç'i ağırladı.

Konuk Norveç, yıldız oyuncusu Erling Haaland'ın 20. dakikada penaltıdan attığı gol ile ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. 66. dakikada Mohamed Elyounoussi ile bir gol daha bulan Norveç, Letonya deplasmanından 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla Norveç, puanını 10'a çıkardı ve averajla G Grubu'nda üçüncü sırada yer aldı. Gruptaki üçüncü yenilgisini alan Letonya ise 4 puanda kaldı.

Filenin Sultanları, Avrupa'da 5. kez kürsü gördü

2021 CEV Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya alan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, bu turnuvada 5. kez kürsüye çıktı.

Ay-yıldızlı ekip, bu yıl 32. kez düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 15. kez yer aldı. Romanya'da oynanan D Grubu'nda mücadele eden milliler, ev sahibi ülkenin yanı sıra İsveç, Finlandiya, Ukrayna ve Hollanda ile karşılaştı. Grup karşılaşmalarında sadece 1 set kaybeden A Milli Takım, namağlup son 16 turuna yükseldi.

Bulgaristan'a geçen Ay-yıldızlılar, son 16 turunda Çekya'yı, çeyrek finalde ise Polonya'yı mağlup ederek son 4 takım arasına kaldı. Turnuvada yarı final ve final karşılaşmaları Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da oynandı.

"Filenin Sultanları" yarı finalde son Avrupa Şampiyonası finalinde karşılaştığı Sırbistan ile mücadele etti. Ay-yıldızlılar, ev sahibi konumundaki rakibine 3-1 mağlup oldu ve final şansını kaybetti.

Üçüncülük maçında Hollanda ile karşılaşan milliler, üstün bir oyunla müsabakadan 3-0 üstün ayrıldı ve bronz madalyaya uzandı.

Avrupa Şampiyonası'nda daha önce 2'şer kez ikincilik (2003, 2019) ve üçüncülük (2011, 2017) yaşayan A Milli Takım, 3. kez bronz madalya alarak toplamda 5. kez kürsü gördü.

Filenin Sultanları Avrupa Üçüncüsü

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2021 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası üçüncülük maçında Hollanda’yı 3-0 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılan maça iyi başlayan milliler, set boyunca üstün bir oyun ortaya koydu. Tuğba, Ebrar, Eda, Hande ve Zehra ile skor üreten ay-yıldızlı ekip, seti 25-20 alarak 1-0 öne geçti.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci sette Hollanda 6-4 üstünlük kurdu. Oyuna ağırlığını koyan "Filenin Sultanları" yakaladığı 5-0'lık seriyle 9-6 öne geçti. Etkili oyununu sürdüren milliler, seti 25-19 kazanarak skoru 2-0'a getirdi.

Üçüncü sete iyi başlayan taraf Hollanda oldu. Uzun süre geride olan A Milli Takım, rakibini 20-20'de yakaladı. Son bölümü daha iyi oynayan ay-yıldızlılar, seti 25-23, maçı da 3-0 aldı. Milliler, bu skorla Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

2011 ve 2017 ardından 3. kez bronz madalyanın sahibi olan Filenin Sultanları’nda Ebrar ve Hande 13 sayıyla oynarken; onlara Zehra 9, Eda 8, Tuğba 5, Cansu ve Meliha 3, ve Meryem 2 sayıyla eşlik etti

Karşılaşmaların istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

TÜRKİYE-HOLLANDA: 3-0
SALON:
Stark Arena
HAKEMLER: Mirko Jankovic (Sırbistan), David Fernandez Fuentes (İspanya)
TÜRKİYE: Cansu, Hande, Zehra, Ebrar, Tuğba, Eda, Simge (L) (Buse, Meliha, Meryem)
HOLLANDA: Buijs, Timmerman, Plak, Daalderop, Lohuis, Bongaerts, Schoot (L) (Grothues, Dijkema, Baijens, Jasper, Dambrink)
SETLER: 25-20, 25-19, 25-23
SÜRE: 84 dakika (26,27,31)


Fenerbahçe'den orta saha hamlesi

Fenerbahçe, Estoril Praia forması giyen orta saha oyuncusu Miguel Crespo'nun transferi için görüşmelere başlandığını açıkladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Portekiz 1. Futbol Ligi takımlarından Estoril Praia'da forma giyen 24 yaşındaki Miguel Crespo ile transfer görüşmelerine başlandığı bildirildi. Orta saha oyuncusunun, görüşmeleri sürdürmek ve sağlık kontrolünden geçmek üzere yarın (05.09.2021) İstanbul’a geleceği kaydedildi.

Fransa'da doğumlu Portekizli oyuncu, futbola ülkesinin Feirense takımında başladı. 2017'de Braga'nın B takımına transfer olan Crespo, 2019'da ise Estoril Praia'ya geçti. Portekiz 2. Ligi'nde 2 sezon top koşturan genç futbolcu, geçen sezon sonunda takımıyla Portekiz 1. Ligi'ne yükseldi.

Estoril Praia'da 2. Lig'de 2 sezonda 30 maça çıkan Crespo, 5 kez fileleri havalandırdı. Genç oyuncu, bu sezon da 3 müsabakada 1 kez gol sevinci yaşadı.

Verstappen evinde pole pozisyonunda

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 13. ayağı Hollanda Grand Prix'sine, Red Bull-Honda takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen ilk sıradan başlayacak.

Verstappen, Kuzey Denizi kıyısındaki Zandvoort kasabasıyla aynı adı taşıyan, 4,2 kilometrelik pistte düzenlenecek yarışın sıralama turlarındaki 1 dakika 8.885 saniyelik derecesiyle ilk cebin sahibi oldu. 23 yaşındaki pilot, kariyerinin 10. pole pozisyonuna ulaştı.

Hollandalı sürücünün 0.038 saniye arkasındaki Lewis Hamilton (Mercedes) 2'nciliği, pisti liderden 0.337 saniye yavaş turlayan Valtteri Bottas (Mercedes) ise 3'üncülüğü elde etti.

72 turluk yarış yarın TSİ 16.00'da başlayacak.


05 EYLÜL 2021 PAZAR


16:00
Formula 1
Hollanda GP formula1lastik Türkmen Sport
16:00Formula 1Hollanda GP formula1lastik İdman TV

Stadyumlara girişte yeni dönem

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre, aşı takvimini tamamlamamış veya hastalığı geçirmemiş kişilerin stadyuma alınmaması kuralının eksiksiz şekilde uygulanması için TFF ve kulüp yönetimlerince her türlü tedbir alınacak.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Stadyumlara Giriş Tedbirleri" konulu ek genelge gönderdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) daha önce "Müsabakalarda Uygulanacak Kovid-19 Tedbirlerine İlişkin Talimatı"nı duyurduğu hatırlatılan genelgede, talimatta aşı takvimini tamamlamamış veya hastalığı geçirmemiş kişilerin stadyuma alınmaması kuralı açıkça belirtilmesine rağmen son günlerde bazı müsabakalarda bu şartı taşımayan taraftarların stadyuma girmeye çalıştıkları, engel olunması durumunda kolluk görevlileri ve özel güvenlik personeli ile karşı karşıya geldiği ifade edildi.

Genelgede, bu durumun önüne geçilebilmesi ve stadyumda bulunacak taraftarların sağlığının korunması için alınan tedbirlere yer verildi.

Buna göre, aşı takvimini tamamlamamış veya hastalığı geçirmemiş kişilerin stadyuma alınmaması kuralının eksiksiz şekilde uygulanması için Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüp yönetimleri tarafından her türlü tedbir alınacak.

Bu amaçla taraftarlara ve taraftar derneklerine yönelik gerekli bilgilendirme yapılacak, aksi davranışların kişisel ve kulüpler açısından yaptırımlara neden olacağı duyurulacak.

Konu, il/ilçe spor güvenlik toplantılarında gündeme alınarak gerekli koordinasyon sağlanacak.

Gerekli şartları taşımayan kişilerin stadyumlara girişlerine kesinlikle müsaade edilmeyecek. Bu amaçla giriş turnikelerinin olduğu alanlarda özel güvenlik görevlilerinin yanı sıra kolluk personeli de görevlendirilecek.

"Müsabakalarda Uygulanacak Kovid-19 Tedbirlerine İlişkin Talimat"a aykırı fiillerde bulunan taraftar veya kulüp yönetimlerine 1593 sayılı "Umumi Hıfzıssıhha Kanunu" ve 6222 sayılı "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun"un ilgili hükümleri uyarınca gerekli yaptırımlar uygulanacak.

Kimi Raikkonen’in koronavirüs testi pozitif çıktı

Formula 1 takımlarından Alfa Romeo'nun Fin pilotu Kimi Raikkonen'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucu pozitif çıktı.

Formula 1'in internet sitesinden yapılan açıklamada, sezon sonunda kariyerini noktalayacak 41 yaşındaki sürücünün, Hollanda Grand Prix'sinin kalan bölümünde yer alamayacağı belirtildi.

Alfa Romeo takımı da 3. antrenman seansı, sıralama turları ve yarışta Raikkonen'in yerini, Polonyalı test pilotları Robert Kubica'nın alacağını duyurdu.

2006'da başladığı ancak 2011 sezonu öncesi geçirdiği kaza yüzünden ara verdiği F1 kariyerine 2019'da dönen 36 yaşındaki Kubica, katıldığı 97 yarışta biri birincilik olmak üzere 12 kez podyuma çıktı.


04 EYLÜL 2021 CUMARTESİ


13:00 Formula 1 Hollanda GP Antrenman Turları formula1lastik İdman TV
16:00
Formula 1
Hollanda GP Sıralama Turları formula1lastik Türkmen Sport
16:00 Formula 1
Hollanda GP Sıralama Turları formula1lastik İdman TV

05 EYLÜL 2021 PAZAR


16:00
Formula 1
Hollanda GP formula1lastik Türkmen Sport
16:00Formula 1Hollanda GP formula1lastik İdman TV

Osaka ve Tsitsipas, ABD Açık'a veda etti

ABD Açık Tenis Turnuvası'nda kadınların 3 numaralı seribaşı Naomi Osaka ve erkeklerin 3 numaralı seribaşı Stefanos Tsitsipas, 3. turda elendi.

New York kentinde düzenlenen sezonun son grand slam turnuvasının 5. gün maçları tamamlandı.

Tek kadınlarda dünya 73 numarası Leylah Fernandez, 2018 ve 2020 şampiyonu Osaka'yı 2-1'lik (5-7, 7-6, 6-4) skorla turnuvanın dışına iterek büyük bir sürprize imza attı.

İlk turu geçmesinin ardından psikolojik açıdan zor günler geçirdiği gerekçesiyle Fransa Açık'tan (Roland Garros) çekilen, ardından çim kort sezonunu da pas geçen Osaka, tenise bir süre ara vermeyi düşündüğünü söyledi.

23 yaşındaki Japon tenisçi, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Ne yapmak istediğimi anlamaya çalıştığım bir noktadaymışım gibi hissediyorum. Dürüst olmak gerekirse bir sonraki maçımı ne zaman oynayacağımı bilmiyorum. Sanırım bir süreliğine ara vereceğim. Son zamanlarda kazandığım maçlarda mutluluktan çok rahatlama hissediyorum. Kaybettiğimde ise çok üzülüyorum. Bunun normal olduğunu düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

Aryna Sabalenka (2 numaralı seribaşı), Danielle Collins'i 6-3'lük setlerle 2-0 mağlup ederek son 16 isim arasına girdi.

2016 şampiyonu Angelique Kerber (16) de 2017 şampiyonu Sloane Stephens'ı 2-1 (5-7, 6-2, 6-3) yenerek 4. tura yükseldi.

 Erkeklerde 3 ve 5 numaralı seribaşları elendi

Stefanos Tsitsipas (3) ve Andrey Rublev (5), 3. turdaki rakiplerine 5 set sonunda yenilerek turnuvanın dışında kaldı.

Tsitsipas, erkekler dünya sıralamasının 55. basamağındaki Carlos Alcaraz, Rublev de dünya 50'ncisi Frances Tiafoe ile oynadığı karşılaşmayı kaybetti.

Diego Schwartzman (11), Alex Molcan'ı 3-0 (6-4, 6-3, 6-3), Felix Auger-Aliassime (12) ise Roberto Bautista'yı (18) 3-2'lik (6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3) skorla geçerek 4. tur vizesini aldı.

Millilerimiz altıncı oldu

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımız beşincilik maçında Avustralya'ya 74-58 yenildi ve altıncı oldu.

Ariake Arena'da oynanan karşılaşmada Avustralya ilk çeyreği 23-18, devreyi ise 39-24 önde kapattı. Üçüncü çeyrekte milli takım karşısında farkı biraz daha açan (59-40) Avustralya, sahadan 74-58 galip ayrıldı ve beşinci sırayı elde etti.

Ay-yıldızlı ekip ise oyunları 6. sırada tamamladı.

Cebelitarık - Türkiye maçı TRT1'de

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu beşinci maçında bu akşam Cebelitarık'a konuk olacak. Mücadele TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Victoria Stadı'nda oynanacak mücadele TSİ 21.45'te başlayacak ve TRT 1'den naklen yayımlanacak.

Müsabakada, Estonya Futbol Federasyonundan hakem Kristo Tohver düdük çalacak. Tohver'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Silver Koiv ve Sten Klaasen yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Joonas Jaanovits olacak.

Ay-yıldızlı ekip, grubun ilk maçında İstanbul'da Hollanda'yı 4-2, ikinci maçında da İspanya'da Norveç'i 3-0 yendi. Milliler, üçüncü maçında sahasında Letonya ile 3-3 berabere kalırken, grupta Karadağ ile İstanbul'da yapılan dördüncü maç da 2-2 berabere bitti. Milli takım, grupta 8 puanla lider durumda bulunuyor.

Grupta oynadığı 4 maçı da kaybeden Cebelitarık ise son sırada yer alıyor.

A Milli Takım'da cezalı kaptan Burak Yılmaz, karşılaşmada forma giyemeyecek.

Grupta aynı gün Letonya-Norveç ve Hollanda-Karadağ karşılaşmaları da oynanacak.

2021'deki 11. maç

Milliler, Cebelitarık mücadelesiyle 2021 yılındaki 11. maçına çıkacak.

Bu yıl oynadığı 10 maçta 4 galibiyet alan milli takım, 3 beraberlik ve 3 de yenilgi yaşadı. Bu karşılaşmalarda 17 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 16 gol gördü.

Milli takım, bu yılın ilk maçında 24 Mart'ta Hollanda ile karşı karşıya geldi. Ay-yıldızlı ekip, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ilk maçında İstanbul'da rakibini 4-2 yendi.

Grubun ikinci karşılaşmasını İspanya'da Norveç ile oynayan Türkiye, sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı. Milliler, gruptaki üçüncü maçında Letonya ile 3-3, dördüncü maçında da Karadağ ile 2-2 berabere kaldı. Ay-yıldızlı ekip, Azerbaycan ile Alanya'da oynadığı özel maçı 2-1 kazanırken, millilerin Antalya'da Gine ile oynadığı özel maç 0-0 sona erdi. Milli takım, EURO 2020 öncesinde oynadığı son özel maçta ise Almanya'da Moldova'yı 2-0 yendi. Ay-yıldızlı ekip, EURO 2020'nin açılış karşılaşmasında İtalya'ya 3-0, ikinci maçında Galler'e 2-0 ve grubun son maçında da İsviçre'ye 3-1 kaybetti.

Türkiye 597. maçına çıkıyor

A Milli Futbol Takımı, Karadağ maçıyla tarihinde 597. kez sahaya çıkacak.

Ay-yıldızlılar, 98 yıllık tarihinde 320'si resmi, 276'sı özel 596 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 226 galibiyet, 143 beraberlik ve 227 yenilgi yaşadı.

Milli takım, 253'ü deplasmanda, 260'ı evinde, 83'ü de tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten toplam 792 gol attı, kalesinde 853 gol gördü.

Bugüne kadar 90 farklı ülke milli takımıyla mücadele eden milliler, 596 karşılaşmanın 513'ünü Avrupa, 33'ünü Asya, 23'ünü Amerika, 24'ünü Afrika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Milliler, 596 maçta tek hükmen galibiyeti Yunanistan karşısında aldı. Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015'te Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0 tescil etti.

Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014'te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

A Milli Futbol Takımı, Cebelitarık ile tarihindeki ilk maçına çıkacak.

Aday kadro

A Milli Takım'ın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleci: Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Altay Bayındır (Fenerbahçe).

Savunma: Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür, Kaan Ayhan (Sassuolo), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Norwich City), Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş), Alpaslan Öztürk (Galatasaray), Abdülkerim Bardakcı (İttifak Holding Konyaspor)

Orta saha: Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Taylan Antalyalı, Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Orkun Kökçü (Feyenoord), Yusuf Yazıcı (Lille), Hakan Çalhanoğlu (Inter), Ozan Tufan (Watford), Salih Uçan (Beşiktaş), Cengiz Ünder (Marsilya), Efecan Karaca (Aytemiz Alanyaspor)

Forvet: Burak Yılmaz (Lille), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Beşiktaş), Halil Dervişoğlu (Galatasaray).

Kaynak : TRT SPOR

Tokyo'da bir sporcu hastaneye kaldırıldı

Tokyo 2020 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nda yarışan ve yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan bir sporcunun hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Komite Sözcüsü Takaya Masanori, düzenlediği basın toplantısında, turnuva boyunca ilk kez bir sporcunun Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Yabancı paralimpik sporcunun kimliğine dair bilgi verilmedi.

Öte yandan Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Sözcüsü Craig Spence, Tokyo'daki sporcu semtinde bayılan Belçika tekerlekli sandalye tenis oyuncusu Joachim Gerard'ın da hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na akredite kişilerden şimdiye kadar yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalananların sayısının 297'ye yükseldiği bildirilmişti.

24 Ağustos-5 Eylül'de düzenlenen 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda 160 ülke ve bölgeden yaklaşık 4 bin 400 sporcu 22 dalda yarışıyor.

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın üçüncülük maçında rakibi Hollanda

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2021 Avrupa Şampiyonası'nın üçüncülük maçında bugün Hollanda ile karşılaşacak. 

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da oynanan yarı final maçlarının ardından final ve üçüncülük müsabakasında eşleşmeler belli oldu.

Yarı finalde Hollanda'yı 3-1 yenen İtalya, Stark Arena'nın ev sahipliği yapacağı ve TSİ 21.00'de başlayacak final karşılaşmasında Sırbistan ile altın madalya mücadelesi verecek.

A Milli Takım ise TSİ 18.00'de başlayacak üçüncülük maçında Hollanda ile karşılaşacak.


04 EYLÜL 2021 CUMARTESİ


18:00 Türkiye - Hollanda CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası Üçüncülük Maçı top_voleybol TRT 1
21:00 Sırbistan - İtalya CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası Final
top_voleybol TRT Spor

Kuzey Makedonya - Türkiye maçı TRT SPOR'da

Avrupa Voleybol Şampiyonası C Grubu'nda yer alan A Milli Erkek Voleybol Takımımız, bugün Kuzey Makedonya ile karşılaşacak. İlk iki maçını kazanan Filenin Efeleri, 3'te 3 yapmak için sahaya çıkacak. Mücadele TRT SPOR'dan canlı yayınlanacak.

Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası'nda heyecan sürüyor. Filenin Efeleri, Finlandiya'da düzenlenen organizasyonda yoluna doludizgin devam ediyor.

Voleybol Erkek Milli Takımımız; C Grubu'ndaki ilk maçında olimpiyat ikincisi Rusya ile karşılaştı. Milli takımımız, güçlü rakibini 3-1 mağlup ederek Avrupa Şampiyonası'na müthiş bir başlangıç yaptı.

Milliler, ikinci maçta İspanya ile mücadele etti. Karşılaşmayı 3-1 kazanan Efeler, grupta ikide iki yaptı.

Yoluna kayıpsız devam etmek isteyen Ay-yıldızlılar'da moraller yerinde... Efeler, gruptaki 3'ncü müsabakasında Kuzey Makedonya ile karşılaşacak.

Rakibimiz, ilk maçında ev sahibi Finlandiya'ya 3-1, ikinci maçında ise Hollanda'ya 3-0 yenildi. Saat 14.00'te başlayacak Kuzey Makedonya-Türkiye mücadelesi TRT Spor ekranlarından sporseverlerle buluşacak.

 

Victoria Azarenka'dan erken veda

Teniste sezonun son grand slam turnuvası ABD Açık'ta geçen yılın finalisti Victoria Azarenka üçüncü turda Garbine Muguruza'ya yenilerek turnuvaya veda etti.

ABD'nin New York kentinde düzenlenen grand slam turnuvasının beşinci gün sabah seansında, 2 numaralı seribaşı Rus Daniil Medvedev, dünya klasmanında 74. sırada yer alan İspanyol Pablo Andujar ile karşılaştı.

Toplam 1 saat 56 dakika süren maçta rakibini 6-0, 6-4 ve 6-3'lük setlerle 3-0 yenen Medvedev, dördüncü tur biletini aldı.

Geçen yılın finalisti Azarenka'dan erken veda

Tek kadınlarda 5 numaralı seribaşı Elina Svitolina, üçüncü turda 25 numaralı seribaşı Rus Daria Kasatkina'yı 6-4 ve 6-2'lik setlerle geçti.

8 numaralı seribaşı Çek Barbora Krejcikova, Rus Kamilla Rakhimova'yı 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yendi.

9 numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza, geçen yılın finalisti 18 numaralı seribaşı Belaruslu Victoria Azarenka'yı 6-4, 3-6 ve 6-2'lik setlerle turnuva dışında bıraktı.

12 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep, 19 numaralı seribaşı Kazak Elena Rybakina'yı 7-6, 4-6 ve 6-3'lük setlerle 2-1 mağlup etti.

Yasmani Copello, Elmas Lig'de üçüncü oldu

Atletizmde Elmas Lig serisinin bu sezon 12. ayağında mücadele eden milli sporcu Yasmani Copello, erkekler 400 metre engellide üçüncü oldu.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen organizasyonda, kariyerinde Avrupa şampiyonluğu, dünya ikinciliği ve olimpiyat üçüncülüğü bulunan Yasmani Copello piste çıktı.

34 yaşındaki atlet, erkekler 400 metre engelli yarışında 48.45'lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti.

Brezilyalı Alison dos Santos 48.23 ile birinci, Virgin Adaları'ndan Kyron McMaster 48.31 ile ikinci oldu.

3 Eylül 2021 Cuma

Ümit Milliler, Belçika'ya yenildi

2023 UEFA U21 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Eleme mücadelesinde Türkiye, Belçika'ya 3-0 mağlup oldu. 

Bursa Timsah Park'ta oynanan karşılaşmada Belçika'nın gollerini 31 ve 82. dakikalarda Lois Openda ve 90+2. dakikada Yorbe Vertessen attı. 

Ümit Milli Takımımızda Furkan Bayır 90+1. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Karşılaşmayı Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi, Ümit Milli Takım ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop tribünden takip etti. 

Ümit Milli Takım grubundaki ikinci maçında 7 Eylül Salı günü 19:30'da yine Bursa'da İskoçya ile karşılaşacak.

Maçtan dakikalar

11'inci dakikada Belçika U21 Milli Takımı gole yaklaştı. Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda arka direğe doğru gönderilen topa Ewoud Pletinckx dokunurken, yan direğe çarpan meşin yuvarlak oyun alanına döndü.

17'nci dakikada sağ kanattan etkili gelen Belçika U21 Milli Takımı'nda Charles De Ketelaere, yan çizgiye inerek vuruşunu yaptı; kaleci Ersin Destanoğlu'nun müdahalesiyle top paralel olarak kaleden uzaklaştı.

31'inci dakikada Belçika U21 Milli Takımı öne geçti. Savunmadan atılan uzun topu önce kontrol eden Lois Openda, daha sonra sol kanattan ceza alanına doğru kat etti. Ceza sahasına sol çaprazdan girmesinin ardından Openda'nın yerden vuruşunda meşin yuvarlak uzak kale direğinin yanından ağlarla buluştu: 0-1.

44'üncü dakikada sağ kanattan etkili gelen Türkiye U21 Milli Takımı'nda Gökdeniz Bayrakdar'ın ceza sahası çizgisi gerisinden yaptığı vuruşta kaleci Maarten Vandevoordt topa sahip oldu.

45+1'inci dakikada yine sağ kanattan atak geliştiren Türkiye U21 Milli Takımı'nda Bünyamin Balcı ortaladı, ön direkte topla buluşan Ali Akman dönerek vuruşunu yapsa da meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

55'inci dakikada Türkiye U21 Milli Takımı gole yaklaştı. Sol kanattan Barış Alper Yılmaz'ın pasıyla ceza sahası çizgisinin gerisinde topla buluşan Ali Akman, plase vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

81'inci dakikada Belçika U21 Milli Takımı, farkı 2'ye çıkardı. Orta alandan gelen ara pası sonrası savunma arkasına koşu yaparak topla buluşan Lois Openda, ceza sahasına yöneldi. Openda'nın sol çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak, uzak kale direğinin yanından ağlarla buluştu: 0-2.

85'inci dakikada Bünyamin Balcı'nın sağ kanattan yaptığı ortada Ali Akman'ın kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

90+1'inci dakikada Türkiye U21 Milli Takımı'nda Furkan Bayır, rakibine yaptığı müdahale sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

90+2'nci dakikada Belçika U21 bir kez daha golle buluştu. Ignace Van der Brempt'in sağ tarafdan içeriye doğru gönderdiği topa Yorbe Vertessen dokunuşunu yaparken, meşin yuvarlak kaleci Ersin Destanoğlu'nun bakışları arasında ağlarla buluştu: 0-3.

Karşılaşma Belçika U21'in 3-0'lık galibiyetiyle sona erdi.

STAT: Bitci Timsah Park

HAKEMLER: Adam Farkas, Balasz Szert, Balasz Szalai (Macaristan)

TÜRKİYE U21: Ersin Destanoğlu - Bünyamin Balcı, Furkan Bayır, Ravil Tagir, Cemali Sertel (Dk. 64 Yusuf Can Esendemir), Doğucan Haspolat, Umut Güneş (Dk. 69 Ali Kaan Güneren), Barış Alper Yılmaz (Dk. 70 Muhammed Gümüşkaya), Ömer Faruk Beyaz (Dk. 80 Yusuf Barasi), Gökdeniz Bayrakdar (Dk. 80 Enis Destan), Ali Akman

BELÇİKA U21: Maarten Vandevoordt - Ewoud Pletinckx, Marco Kana, Arthur Theate, Hugo Siquet (Dk. 82 Ignace Van der Brempt), Yari Verschaeren (Dk. 63 Eliot Matazo), Amadou Onana, Nicolas Raskin (Dk. 87 Lucas Lissens) , Killian Sardella, Lois Openda (Dk. 82 Yorbe Vertessen), Charles De Ketelaere (Dk. 87 Anouar Ait El Hadj)

GOLLER: Dk. 31 - Dk. 81 Lois Openda, Dk. 90+2 Yorbe Vertessen (Belçika U21)

SARI KARTLAR: Ömer Faruk Beyaz, Furkan Bayır (Türkiye U21) - Amadou Onana, Yari Verschaere, Arthur Theate, Lois Openda, Nicolas Raskin (Belçika U21)

KIRMIZI KART: Dk. 90+1 Furkan Bayır (Türkiye U21)

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 16 Eylül tarihinde Alanya'da Portekiz ile oynayacağı Dünya Kupası grup eleme müsabakası ve 21 Eylül tarihinde Kiev'de Ukrayna ile yapacağı hazırlık karşılaşmasının aday kadrosu açıklandı.

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 16 Eylül tarihinde Alanya'da Portekiz ile oynayacağı Dünya Kupası grup eleme müsabakası ve 21 Eylül tarihinde Kiev'de Ukrayna ile yapacağı hazırlık karşılaşmasının aday kadrosu açıklandı.
A Milli Kadın Futbol Takımı'nın Portekiz ve Ukrayna ile oynayacağı maçın aday kadrosu şöyle

Kaleciler: Selda Akgöz (ALG Spor), Gamze Nur Yaman (Zhilstroy 1), Ezgi Çağlar (Fatih Vatan Spor), Fatma Şahin (Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol Takımı)

Defans: Gülbin Hız (ALG Spor), İpek Kaya (Stade Brestois 29), Medine Erkan (ALG Spor), Berna Yeniçeri (Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol Takımı), Didem Karagenç (Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol Takımı), Kezban Tağ (ALG Spor), Yaşam Göksu (Konak Belediye Spor), Fatoş Yıldırım (Ataşehir Belediye Spor), Ece Tekmen (ALG Spor), Büşra Kuru (FFC Niederkirchen)

Orta Saha: Ebru Topçu (ALG Spor), Elif Keskin (Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol Takımı), Ecem Cümert (MSV Duisburg), Cansu Nur Kaya (Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol Takımı), Emine Ecem Esen (ALG Spor), Ece Türkoğlu (Old Dominion University), Derya Arhan (ALG Spor), Miray Cin (MSV Duisburg), İlayda Civelek (ALG Spor), Birgül Sadıkoğlu (Zhilstroy 1)

Forvet: Melike Öztürk (Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol Takımı), Benan Altıntaş (Fomget Gençlik ve Spor), Yağmur Uraz (Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol Takımı)

Futbol Gelişim Direktörü: Oğuz Çetin

Filenin Sultanları Bronz Madalya Maçına Çıkacak

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası yarı finalinde Sırbistan’a 3-1 mağlup oldu. 

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da oynanan karşılaşmaya 3-0'lık seriyle başlayan Türkiye, ilk sette farkı 5 sayıya kadar (13-8) çıkardı. Boskovic'in etkili performansıyla 7-1'lik seri yakalayan Sırbistan karşısında 15-14 geriye düşen milliler, daha sonra toparlanarak 42 dakika süren ilk seti 34-32 aldı.

İkinci sete iyi başlayan taraf 4-0'lık seriyle Sırbistan oldu. Boskovic ile sayı üretmeye devam eden Sırbistan durumu 16-12 yapsa da milliler, 16-16'lık eşitliği yakalamasını bildi. Son bölüme 21-18 önde giren Türkiye, skor avantajını değerlendiremeyerek ikinci seti 28-26 kaybetti: 1-1

A Milli Takım, ilk bölümde istediği performansı sergileyemediği üçüncü sette, 5 sayı geriden gelerek 19-19'luk eşitliği yakalamasına rağmen yine sonunu getiremedi. Sırbistan, 25-23'lük skorla setlerde 2-1 öne geçti.

Dördüncü sette üst üste hatalar yapan ve oyundan kopan milli takım, seti 25-13, karşılaşmayı da 3-1 kaybetti.

Finale yükselen Sırbistan'da 39 sayı kaydeden Boskovic, maçın en skorer ismi oldu.

Son iki şampiyonayı kazanan Sırbistan, 2019'da Ankara'da oynanan final maçında Türkiye'yi 3-2 mağlup etmişti.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Karşılaşmayı TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve TVF Yönetim Kurulu Üyeleri de tribünden takip etti.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız bronz madalya maçında yarın (4 Eylül Cumartesi) TSİ 18.00’de İtalya-Hollanda maçının mağlubu ile karşılaşacak. Müsabaka, TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

TÜRKİYE-SIRBİSTAN: 1-3
HAKEMLER: Andrea Puecher (İtalya), Alexey Pashkevich (Rusya)
SALON: Stark Arena
TÜRKİYE: Cansu, Tuğba, Zehra, Ebrar, Hande, Eda, Simge (L) (Buse, Meryem, Yasemin, Meliha)
SIRBİSTAN: Busa, Mina Popovic, Boskovic, Milenkovic, Rasic, Ognjenovic, Silvija Popovic (L) (Lazovic, Caric, Mirkovic)
SETLER: 34-32, 26-28, 23-25, 13-25
SÜRE: 2 saat 6 dakika (42′ 34′ 28′ 22′)


Filenin Efeleri, Avrupa Şampiyonası’nda 2’de 2 Yaptı

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda ikinci maçında İspanya’yı 3-1 mağlup etti ve 2’de 2 yaptı.

Millilerde Adis 21 sayıyla en skorer isim olurken; ona Efe Mandıracı 19, Mert 11, Emre 9, Yiğit 8, Murat 7, Burak 6 ve Bedirhan 1 sayıyla katkı sağladı. 

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

C Grubu’nda oluşan puan durumuna ulaşmak için tıklayınız.

Filenin Efeleri, Avrupa Voleybol Şampiyonası’ndaki üçüncü maçında 5 Eylül Pazar günü TSİ 14.00’te Kuzey Makedonya ile karşılaşacak. Mücadeleyi TRT Spor canlı yayınlayacak.

TÜRKİYE-İSPANYA: 3-1
SALON: Hakametsä Arena
HAKEMLER: Benedikt Geukes (Almanya), Stefano Cesare (İtalya)
TÜRKİYE: Mert, Murat, Efe Mandıracı, Emre, Adis, Yiğit, Beytullah (L), Caner (L) (Bedirhan, Burak, Oğulcan)
İSPANYA: Fornes, Trinidad, Ramon, Ruiz, Colito, Iribarne, Ruiz (L) (Rodriguez, Larranaga (L), Gimeno)
SETLER: 25-16, 29-31, 27-25, 25-23
SÜRE: 2 saat 17 dakika (23′ 44′ 37′ 33′)


Paralimpik Oyunları'nda madalya sayımız 38'e çıktı

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda madalya sayısı 15'e yükselen Türkiye, oyunlar tarihindeki madalya sayısını da 38 yaptı.

Tokyo 2020'nin 10. gününde Golbol Kadın Milli Takımı, Türkiye'ye altın madalya kazandırdı.

Öncesinde masa tenisinde Abdullah Öztürk altın madalya, okçulukta Öznur Cüre-Bülent Korkmaz ikilisi ile Nihat Türkmenoğlu, atıcılıkta Ayşegül Pehlivanlar, tekvandoda Meryem Çavdar gümüş madalya, masa tenisinde Ali Öztürk, Nesim Turan, Kübra Korkut, judoda Zeynep Çelik, Recep Çiftçi, halterde Besra Duman, yüzmede Sevilay Öztürk, okçulukta Bahattin Hekimoğlu, tekvandoda Mahmut Bozteke bronz madalya elde etti.

Tarihinin en fazla madalya kazandığı paralimpik oyunlarını Japonya'da geçiren Türkiye'nin Tokyo'daki madalya sayısı 2 altın, 4 gümüş, 9 bronz olmak üzere 15'e çıktı.

Galatasaray'ın UEFA A Listesi belli oldu

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi grup maçları öncesinde UEFA'ya futbol takımının kadro listesini gönderdi. Para cezası verilen Marcao'nun da yer aldığı listede Emre Akbaba, Aytaç Kara, Oğulcan Çağlayan ve Yunus Akgün'ün ise ismi bulunmuyor.

Galatasaray Kulübü, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek kadrosunu açıkladı.

Sarı-kırmızılı takımın, Süper Lig'de GZT Giresunspor ile oynadığı maçta takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na saha içinde uyguladığı şiddet nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun 8 maç men cezası verdiği, kulüp yönetiminin de 150 bin avro para cezası uyguladığı Brezilyalı futbolcu Marcao Teixeira'ya da kadroda yer verildi.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, UEFA'ya gönderilen listede 25 oyuncu (4+4+17) yer aldı.

UEFA'nın kadro kuralları gereği, altyapı eğitimini Türkiye'de alan oyuncular için belirlenen kontenjan Taylan Antalyalı, Kerem Aktürkoğlu, Emre Kılınç ve Barış Alper Yılmaz'dan yana kullanıldı.

Altyapı eğitimini Galatasaray'da alan ve 15-21 yaş arasında en az üç yıl kulüp bünyesinde bulunan oyuncu kontenjanı için ise İsmail Çipe, Berk Balaban, Atalay Babacan ve Arda Turan'ın isimleri UEFA'ya bildirildi.

Süper Lig'de yabancı kontenjanında olan Fernando Muslera, DeAndre Yedlin, Patrick van Aanholt, Ryan Babel, Mustafa Muhammed, Olimpiu Moruţan, Victor Nelsson, Christian Luyindama, Alexandru Cicaldau, Marcao Teixeira, Sofiane Feghouli, Mbaye Diagne ve Sacha Boey'in yanı sıra altyapı eğitimlerini Türkiye dışında alan Alpaslan Öztürk, Ömer Bayram, Berkan Kutlu ve Halil Dervişoğlu da UEFA'nın belirlediği "serbest oyuncu" statüsü ile A Listesi'nde kendilerine yer buldu.

Galatasaray'ın UEFA'ya gönderdiği listede şu oyuncular yer alıyor:

Fernando Muslera, DeAndre Yedlin, Taylan Antalyalı, Alpaslan Öztürk, Patrick van Aanholt, Kerem Aktürkoğlu, Ryan Babel, Mustafa Muhammed, İsmail Çipe, Ömer Bayram, Olimpiu Moruţan, Berkan Kutlu, Victor Nelsson, Christian Luyindama, Atalay Babacan, Alexandru Cicaldau, Marcao Teixeira, Barış Alper Yılmaz, Emre Kılınç, Arda Turan, Halil Dervişoğlu, Sofiane Feghouli, Mbaye Diagne, Sacha Boey, Berk Balaban.

Gamze Gürdal üçüncülük maçında mağlup

Paralimpik Oyunları para tekvando K44 58 kiloda milli sporcumuz Gamze Gürdal, üçüncülük maçında Brezilyalı Silvana Fernandes'e mağlup oldu.

Paralimpik Oyunları'nda heyecan tekvando ile devam etti.

Para tekvando K44 58 kiloda milli sporcumuz Gamze Gürdal, üçüncülük maçına çıktı.

Brezilyalı rakibi Silvana Fernandes'e mağlup olan Gamze, madalya şansını kaçırdı.

Sporcumuz, bu müsabakayla Tokyo'daki Paralimpik Oyunları macerasını noktaladı.

Çağlar ve Ozan kampa katıldı

A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası Elemeleri'nde yarın Cebelitarık'la karşılaşacak.

İngiltere'nin Kovid-19 kısıtlamaları kapsamında kırmızı liste uygulamasından dolayı Çağlar Söyüncü ve Ozan Kabak, milli takım kampına katılamamıştı.

Her iki oyuncu da İspanya'da A Milli Takım kadrosuna dahil oldu. Güneş'in görev vermesi durumunda Çağlar ve Ozan, Cebelitarık maçında forma giyebilecek.

Öte yandan Watford'da forma giyen bir diğer milli oyuncu Ozan Tufan İngiltere’de oturum iznindeki sorun nedeniyle kampa katılamadı.

Kaynak : TRT SPOR

Golbolde üst üste 2. kez şampiyon Türkiye

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları kadınlar golbolde Türkiye, final maçında ABD'yi 9-2 mağlup etti ve üst üste 2. kez altın madalyanın sahibi oldu.

Kadın Golbol Milli Takımımız, final müsabakasında ABD'yi net bir skorla yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

Son şampiyon unvanını koruyan Kadın Golbol Milli Takımı, Rio 2016'dan sonra Tokyo 2020'de de şampiyonluğa ulaştı. İstiklal marşımızı bir kez daha dinleten milller, ABD'yi 9-2 yenerek altın madalyayı kazandı.

Sevda Altunoluk, ay-yıldızlıların tüm gollerini kaydederek galibiyeti getirirken, 46 golle tamamladığı oyunların da en skorer ismi oldu.

Kaynak : TRT SPOR

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi kadrosu

UEFA Şampiyonlar Ligi 2021-2022 sezonunda ülkemizi temsil edecek Beşiktaş'ın 25 kişilik kadrosu belli oldu.

İşte siyah-beyazlıların Devler Ligi listesinde yer alan isimler:

Ersin Destanoğlu, Mert Günok, Valentin Rosier, Rıdvan Yılmaz, Fransisco Montero, Josef de Souza, Kevin NKoudou, Salih Uçan, Michy Batshuayi, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Can Bozdoğan, Atiba Hutchinson, Mehmet Topal, Miralem Pjanic, Cyle Larin, Rachid Ghezzal, Necip Uysal, Fabrice N'Sakala, Welinton, Domagoj Vida, Kenan Karaman, Serdar Saatçi, Umut Meraş, Alex Teixeira.

Fenerbahçe'de 4 yeni transfer UEFA listesine eklendi

Fenerbahçe'de yeni transferlerden Diego Rossi, Min-Jae Kim, Max Meyer ve Mergim Berisha UEFA listesine eklendi. Serdar Dursun sakatlığı nedeniyle listeye alınmazken Fatih Şanlıtürk, Arda Güler ve Melih Bostan UEFA B Listesinde yer aldı.

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, hem UEFA listesine eklenen isimler hem de transfer çalışmları ve kadro planlamasıyla ilgili bilgilere yer verildi.

Açıklamada yeni transferlerden Diego Rossi, Max Meyer, Berisha ve Min-Jae Kim'in UEFA listesine eklendiği ifade edildi. Serdar Dursun'un sakatlığı nedeniyle listeye alınmadığı, Fatih Şanlıtürk, Arda Güler ve Melih Bostan ise UEFA B listesine eklendiği kaydedildi.

Açıklamada, "Caner Erkin ve Steven Caulker ile ilgili transfer görüşmeleri sürüyor. Sinan Gümüş süresiz kadro dışı bırakıldı" ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe'nin internet sitesinden yapılan bilgilendirnenin tam metni şu şekilde:

"Kulübümüz, Futbol Takımımızın 2021-22 sezonu yapılanması kapsamındaki planlama doğrultusunda; UEFA Avrupa Ligi için kadro bildirme süresinin son tarihi olan 2 Eylül 2021 itibarıyla belirlediği adımları atmıştır.

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira ile yapılan görüş alışverişleri doğrultusunda takımımıza transfer edilerek UEFA A listesinde eklenen isimler; Diego Rossi, Min-Jae Kim, Max Meyer, Mergim Berisha olmuştur.

Futbolcumuz Serdar Dursun yaşadığı sakatlık dolayısıyla UEFA listesine eklenmemiştir.

Oyuncularımız Fatih Şanlıtürk, Arda Güler ve Melih Bostan UEFA B Listesine alınmışlardır.

Kulübümüz, futbolda belirlenen birinci transfer ve tescil döneminin sonu olan 8 Eylül 2021 tarihine dek Teknik Direktörümüzün istekleri doğrultusunda en az bir ve yüksek olasılıkla birden fazla pozisyon için de transfer çalışmalarını sürdürmektedir.

Kulübümüz bu süreçte Gökhan Gönül, Harun Tekin, Kemal Ademi, M. Frey, M. Lemos (K), M. Samatta (K), M. Thiam, Nabil Dirar, Ozan Tufan (K), Sadık Çiftpınar ile yollarını ayırmıştır.

Caner Erkin ve Steven Caulker ile ilgili transfer görüşmeleri devam etmektedir.

Sinan Gümüş süresiz kadro dışı bırakılmıştır.

Takımımıza dair transfer gelişmeleri oldukça kulübümüz tarafından gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

Camiamızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız."

Türkiye - İspanya maçı TRT SPOR'da

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, 2021 Avrupa Şampiyonası C Grubu'ndaki ikinci maçında bugün İspanya ile karşılaşacak. İlk maçında son olimpiyat finalisti Rusya'yı deviren Filenin Efeleri'nin kritik maçı, TRT SPOR'dan canlı yayınlanacak.

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, 2021 Avrupa Şampiyonası'nda C Grubu'ndaki ikinci maçında İspanya ile kozlarını paylaşacak.

Finlandiya'nın Tampere kentindeki Hakametsa Arena oynanacak karşılaşma saat 17.00'de başlayacak. Kritik mücadele TRT Spor ekranları aracılığıyla sporseverlere ulaşacak.

CEV Avrupa Altın Ligi'nde üst üste iki kez şampiyon olan "Filenin Efeleri", Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçında son olimpiyat finalisti Rusya'yı 3-1 mağlup etti. Rakip İspanya ise turnuvaya 3-0'lık Hollanda yenilgisiyle başladı.

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, İspanya'yı yenerek 2'de 2 yapmak için sahaya çıkacak.

Kaynak : TRT SPOR

Tokyo'da 287 koronavirüs vakası

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na akredite kişilerden yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalananların sayısının 287'ye yükseldiği bildirildi.

Organizasyon Komitesi, Paralimpik Oyunları kapsamında 12 kişide daha Kovid-19 tespit edildiğini açıkladı.

Son 24 saatte virüs tanısı konulanlar arasında turnuva kapsamında hizmet veren sözleşmeli çalışanlar ve gönüllüler bulunuyor.

Virüs tespit edilenler karantinaya alındı.

Böylelikle Paralimpik Oyunları'na akredite kişiler arasında Kovid-19'a yakalananların sayısı 287'ye yükseldi.

160 ülke ve bölgeden yaklaşık 4 bin 400 sporcunun 22 dalda yarıştığı 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları 5 Eylül'e kadar sürecek.

03-04-05-06 Eylül 2021 TV'de Spor Ekranı


03 EYLÜL 2021 CUMA


03:30
Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları
TRT Spor Yıldız
11:00
Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları
TRT Spor Yıldız
11:45 ABD - Türkiye
Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları Kadınlar Goalball Final Maçı
TRT Spor
13:30 Çin - Brezilya
Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları Erkekler Goalball Final Maçı
TRT Spor
17:00
Türkiye - İspanya
CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası Grup Maçı
top_voleybol TRT Spor
18:00 Türkiye - Sırbistan
CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası Yarı Final
top_voleybol TRT 1
20:00 Türkiye - Belçika
UEFA U21 Avrupa Şampiyonası Elemeleri top_futbol A Spor
21:00
Diamond League Brüksel | Elmas Lig
TRT Spor Yıldız
21:00 Hollanda - İtalya
CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası Yarı Final top_voleybol TRT Spor

04 EYLÜL 2021 CUMARTESİ


03:20
Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları
TRT Spor Yıldız
04:20
Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları
TRT Spor Yıldız
07:00
Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları
TRT Spor Yıldız
11:25
Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları
TRT Spor Yıldız
13:00 Formula 1 Hollanda GP Antrenman Turları formula1lastik İdman TV
16:00
Dünya Kadınlar
Motokros Şampiyonası
TRT Spor Yıldız
16:00
Formula 1
Hollanda GP Sıralama Turları formula1lastik Türkmen Sport
16:00 Formula 1
Hollanda GP Sıralama Turları formula1lastik İdman TV
18:00 Türkiye - Hollanda CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası Üçüncülük Maçı top_voleybol TRT 1
19:00 İrlanda - Azerbaycan
2022 Dünya Kupası Grup Eleme Maçı top_futbol CBC Sport
21:00 Sırbistan - İtalya CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası Final
top_voleybol TRT Spor
21:45 Cebelitarık - Türkiye 2022 Dünya Kupası Grup Eleme Maçı
top_futbol TRT 1

05 EYLÜL 2021 PAZAR


03:30
Tokyo 2020
Paralimpik Oyunları
TRT Spor Yıldız
06:30 ABD - Japonya Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Final Maçı
top_basket TRT Spor
11:50
WSBK Yarışları
 
TRT Spor Yıldız
11:55 Dünya Superbike Yarışları

TRT Spor
13:20
WSBK Yarışları
 
TRT Spor Yıldız
14:00
Kuzey Makedonya - Türkiye CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası Grup Maçı
top_voleybol TRT Spor
14:50
WSBK Yarışları
 
TRT Spor Yıldız
16:00
Dünya
Motokros Şampiyonası
TRT Spor Yıldız
16:00
Formula 1
Hollanda GP formula1lastik Türkmen Sport
16:00 Formula 1 Hollanda GP formula1lastik İdman TV
16:10 Dünya Superbike Yarışları

TRT Spor
17:30 Rusya - Finlandiya
CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası Grup Maçı top_voleybol TRT Spor Yıldız
20:00
İtalya - Karadağ
CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası Grup Maçı top_voleybol TRT Spor Yıldız
21:45 İsviçre - İtalya
2022 Dünya Kupası Grup Eleme Maçı top_futbol CBC Sport
22:00 Brezilya - Arjantin
2022 Dünya Kupası Grup Eleme Maçı top_futbol TRT Spor

06 EYLÜL 2021 PAZARTESİ


14:00
Kastamonu Belediyesi GSK - İzmir BŞB GSK
Hentbol Kadınlar Süper Kupa top_hentbol TRT Spor Yıldız
16:45 Bulgaristan - İtalya CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası Grup Maçı top_voleybol TRT Spor Yıldız
20:00Türkiye - Hollanda
CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası Grup Maçıtop_voleybol TRT Spor
20:30Polonya - Belçika
CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası Grup Maçıtop_voleybol TRT Spor Yıldız