TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

31 Temmuz 2021 Cumartesi

Fenerbahçe - Greuther Fürth 3-2 Özet İzle

Fenerbahçe, yaz dönemindeki 5. hazırlık maçında Almanya Bundesliga ekibi Greuther Fürth ile karşı karşıya geldi. TRT SPOR'dan canlı yayınlanan karşılaşmadan sarı-lacivertli ekip, 3-2 galip ayrıldı.



Vitor Pereira yönetimindeki Fenerbahçe, hazırlık maçında Alman temsilcisi Greuther Fürth'ü 3-2 mağlup etti.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve TRT SPOR'dan canlı yayınlanan karşılaşmada Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, ilk 11'i Altay Bayındır, Szalai, Tisserand, Novak, Luiz Gustavo, Zajc, Ferdi Kadıoğlu, Mesut Özil, Pelkas, Osayi-Samuel ve Serdar Dursun'dan oluşturdu.

Sarı-lacivertli ekipte Berke Özer, Bartu Kulbilge, Valencia, Samatta, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci, Ozan Tufan, Caner Erkin, Zanka, Serdar Aziz ve Dirar ise yedek kulübesinde yer aldı.

Alman temsilcisi ise Burhert, Bauer, Fen, Hirigota, Ambiama, Sarpre, Yung, Itter, Barry, Seguin ve Green ilk 11'ini tercih etti.

Fenerbahçe'de ikinci yarının başında Serdar Dursun'un yerine Valencia ve Mesut Özil'in yerine İrfan Can Kahveci oyuna dahil oldu.

Sarı-lacivertlilerde 56. dakikada ise Zajc, Novak, Pelkas, Osayi-Samuel, Ferdi Kadıoğlu ve Luiz Gustavo'nun yerine Serdar Aziz, Ozan Tufan, Samatta, Mert Hakan Yandaş, Caner Erkin ve Nabil Dirar oyuna girdi. Vitor Pereira, son değişikliğini ise Szalai'nin yerine 72. dakikada Zanka'yı oyuna alarak kullandı.

Mücadeleyi Can Cengiz, Göktuğ Hazar Erel, Sabri Üstünel hakem üçlüsü yönetti.

Pereira, PEC Zwolle maçının ilk 11'ini sahaya sürdü

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Alman temsilcisine karşı PEC Zwolle maçının ilk 11'ini sahaya sürdü. Portekizli teknik adam ayrıca, 3-4-3 sistemini bozmadı.

8 futbolcu maç kadrosuna dahil edilmedi

Fenerbahçe'de 8 oyuncu, maç kadrosunda yer almadı. Sarı-lacivertlilerde Jose Sosa, Steven Caulker, Mauricio Lemos, Nazım Sangare, Sinan Gümüş, Muhammed Gümüşkaya, Osman Ertuğrul Çetin ve Arda Güler, Greuther Fürth maçının kadrosuna dahil edilmedi.

Zanka da maçta süre aldı

Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Mathias Zanka, karşılaşmanın son bölümünde görev yaptı.

Danimarka Milli Takımı'nın 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosunda yer alan ve sarı-lacivertli ekibin kampına geç katılan 31 yaşındaki savunma oyuncusu, 72. dakikada Szalai'nin yerine oyuna dahil oldu.

Altay ve Tisserand 90 dakika mücadele etti

Fenerbahçe'de kaleci Altay Bayındır ve Demokratik Kongolu savunma oyuncusu Marcel Tisserand, 90 dakika sahada kaldı. Sarı-lacivertlilerin Portekizli teknik adamı Pereira, mücadele esnasında 9 ismi değiştirirken, Altay ve Tisserand maçın tamamında forma giydi.

Vitor Pereira yönetimindeki Fenerbahçe, daha önce oynadığı 4 hazırlık maçında 3 galibiyet ve 1 beraberlik almıştı. Romanya ekibi Csikszereda'yı 2-0'la geçen sarı lacivertliler, Kasımpaşa'yı 4-1, Gençlerbirliği'ni ise 4-0 mağlup etti. Fenerbahçe, Hollanda Birinci Futbol Ligi ekibi PEC Zwolle ile oynadığı karşılaşmadan ise 2-2'lik beraberlikle ayrılmıştı.



Beşiktaş - Kayserispor 0-3 Full Maç İzle

Beşiktaş, yeni sezon hazırlıkları kapsamında karşılaştığı Yukatel Kayserispor'a 3-0 mağlup oldu.



BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde oynanan mücadeleye Beşiktaş, Ersin Destanoğlu, Necip Uysal, Welinton, Mehmet Topal, N'Sakala, De Souza, Hutchinson, Salih Uçan, Gökhan Töre, N'Koudou ve Kenan Karaman 11'iyle başladı.

Yukatel Kayserispor ise Doğan Alemdar, Kolovetsios, Hosseini, Fernandes, Onur Bulut, Luckassen, Kvrzic, Carole, Avramovski, İlhan Parlak ve İbrahim Akdağ 11'iyle maça çıktı.

Kayserispor, 23 ve 29. dakikalarda Luckassen'in attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Maçın 76. dakikasında Gökhan Sazdağı'yla bir gol daha bulan sarı-kırmızılı ekip, mücadeleden 3-0 galip ayrıldı.

Siyah-beyazlı takımda 35. dakikada sakatlanan Welinton'un yerine Serdar Saatçı oyuna dahil olurken, teknik direktör Sergen Yalçın, ikinci yarıda Utku Yuvakuran, Vida, Rıdvan Yılmaz, Kartal Kayra Yılmaz, Oğuzhan Özyakup, Güven Yalçın ve Boyd'u oyuna aldı.

Kayserispor ise ikinci yarıda Attamah, Uğur Demirok, Yasir Subaşı, Gökhan Sazdağı, Nurettin Korkmaz ve Eray Özbek'i mücadeleye dahil etti.

A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Bayram Bektaş, Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ve Beşiktaş'la kiralık sözleşmesi sona eren Cenk Tosun da mücadeleyi izledi.

Tokyo 2020'de madalya sıralaması...Türkiye 35. sırada

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 8. gün tamamlanırken Çin, genel madalya sıralamasındaki yerini korudu. Tokyo 2020'deki ilk altın madalyasını Mete Gazoz ile kazanan Türkiye, 3 madalyaya ulaşarak 35. sıraya yükseldi.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda günün madalya müsabakaları tamamlandı. Dünyanın en büyük spor organizasyonunda Çin 21 altın, 13 gümüş ve 12 bronz madalyayla zirvede bulunuyor.

Ev sahibi Japonya, 17 altın, 5 gümüş ve 8 bronz madalyayla ikinci, 16 altın, 17 gümüş ve 13 bronz madalyası bulunan ABD ise üçüncü sırada yer aldı.

Tokyo 2020'deki ilk altın madalyasını okçulukta Mete Gazoz ile kazanan Türkiye, oyunlardaki üçüncü madalyasını aldı ve 35. sıraya yükseldi. Türkiye, milli boksör Busenaz Sürmeneli'nin yarı finale çıkmasıyla bir madalyayı daha garantilemişti.

Tokyo 2020'de 8. gün sonunda madalya tablosunun zirvesindeki 10 ülkenin ve Türkiye'nin madalya sayısı şöyle:

Ülke Altın  Gümüş  Bronz  Toplam
1. Çin 21 13 12 46
2. Japonya 17 5 8 30
3. ABD 16 17 13 46
4. Rusya Olimpiyat Komitesi  11 15 11 37
5. Avustralya 10 3 14 27
6. Büyük Britanya 8 9 11 28
7. Güney Kore 5 4 7 16
8. Fransa 4 9 6 19
9. Hollanda 4 7 5 16
10. Yeni Zelanda 4 3 3 10
35. Türkiye 1 - 2 3

Tokyo'da 4 rekor kırıldı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın sekizinci gününde yüzmede iki dünya, atletizmde ise iki olimpiyat rekoru kırıldı.

Tokyo Su Sporları Merkezi'nde yapılan erkekler 100 metre kelebek yarışında ABD'li Caeleb Dressel, 49.45'lik derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu.

49.68 ile gümüş madalyaya uzanan Macar Kristof Milak ise Avrupa rekoru kırdı.

Karışık 4x100 metre bayrak yarışında Kathleen Dawson, Adam Peaty, James Guy ve Anna Hopkin'den oluşan Büyük Britanya, 3.37.58'lik dereceyle dünya rekoru kırdı ve altın madalya kazandı.

Kadınlar 200 metre sırtüstü yarışında Avustralyalı Kaylee McKeown, 2.04.68'lik derecesiyle altın madalyayı boynuna taktı.

Kadınlar 800 metre serbestte ABD'li Kathleen Ledecky, 8.12.57'lik derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu.

Ledecky, Tokyo 2020'deki 4. madalya sevincini yaşadı. 1500 metre serbestte altın madalya kazanan ABD'li sporcu, 800 metre serbestte de aynı başarıyı gösterdi. Ledecky ayrıca 400 metre serbestte ve 4x200 metre bayrak yarışında gümüş madalya kazandı.

Kadınlar 100 metre finalinde podyum Jamaikalı atletlerin

Atletizmde kadınlar 100 metre finalinde Jamaikalı Elaine Thompson, olimpiyat rekoru kırarak altın madalyayı elde etti.

Olimpiyat Stadı'nda koşulan 100 metre finalini Elaine Thompson, finiş çizgisine 10.61'lik derecesiyle geldi. Jamaikalı atlet, tüm zamanların en iyi ikinci derecesine de imza atarak, 1988 Seul Olimpiyatları'ndan bu yana kırılamayan olimpiyat rekorunun da sahibi oldu.

Eski olimpiyat rekoru 10.62'lik dereceyle ABD'li Florence Griffith Joyner'e aitti. Joyner, 10.49 ile dünya rekorunu elinde bulunduruyor.

Gümüş ve bronz madalyayı da Jamaikalı atletler kazandı. Gümüş madalyayı Shelly-Ann Fraser-Pryce (10.74), bronz madalyayı ise Shericka Jackson (10.76) elde etti.

Atletizmde 4x400 metre karışık bayrak yarışında Polonya, olimpiyat rekoru kırarak altın madalya kazandı.

Karol Zalewski, Natalia Kaczmarek, Justyna Swiety-Ersetic ve Kajetan Duszynski'den oluşan Polonya, 3.09.87'lik dereceyle kendilerine ait olimpiyat rekorunu kırdı.

Djokovic, Tokyo'dan eli boş ayrıldı

Tek erkeklerde İspanyol tenisçi Pablo Carreno Busta, dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic'i 2-1 yenerek bronz madalya kazandı.

Dünya 11 numarası Busta, Djokovic karşısında ilk seti 6-4 kazandı. İkinci sette rakibine 7-6'lık üstünlük kuran dünya 1 numarası, durumu 1-1'e getirdi. Son seti ise 6-3 alan Busta, bronz madalyanın sahibi oldu.

Tek kadınlar finalinde ise altın madalyayı İsviçreli Belinda Bencic kazandı.

Dünya 12 numarası Bencic, Çek sporcu Marketa Vondrousova'yı 7-5, 2-6 ve 6-3'lük setlerle 2-1 mağlup ederek olimpiyat şampiyonu oldu.

Biles, yarınki bireysel yarışlarda da yok

Yaşadığı mental sorunlar nedeniyle kadınlar takım ve bireysel genel tasnif finallerinden çekilme kararı alan ABD'li cimnastikçi Simone Biles, yarın yapılacak bireysel yarışlarda da yer almayacak.

Dünya şampiyonalarında en fazla madalya kazanan cimnastikçi konumundaki Biles, atlama masası ve asimetrik bar yarışlarında mücadele etmeyecek.

Çinli cimnastikçi Dong Dong, Tokyo'yu da boş geçmedi

Çinli cimnastikçi Dong Dong, trampolin cimnastikte gümüş madalya kazanarak üst üste 4. olimpiyat madalyasını aldı.

32 yaşındaki Dong, trampolin cimnastikte Belaruslu Ivan Litvinovich'in ardından ikinci oldu ve gümüş madalya elde etti.

Pekin 2008'de bronz, Londra 2012'de altın, Rio 2016'da ise gümüş madalya alan Dong, Tokyo 2020'de de gümüş madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı.

Erkek basketbolda 4 çeyrek finalist daha belli oldu

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın sekizinci gününde erkek basketbolunda 4 maç oynandı, Slovenya ve İspanya’dan sonra Fransa, ABD, Avustralya ve İtalya çeyrek finale yükseldi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın sekizinci gününde erkek basketbolunda 4 maç oynandı. Bugünkü maçların ardından Slovenya ve İspanya’dan sonra Fransa, ABD, Avustralya ve İtalya çeyrek finale yükseldi.

D Grubu’nda yarın oynanacak maçların ardından en iyi 3. iki takım da çeyrek finalde mücadele hakkı elde edecek.

Gruplarda alınan sonuçlar şöyle:

A Grubu:

İran-Fransa: 62-79

ABD-Çekya: 119-84

B Grubu:

İtalya-Nijerya: 80-71

Avustralya-Almanya: 89-76

Voleybolda 7 takım çeyrek finali garantiledi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın sekizinci gününde kadın voleybolunda 7 takım çeyrek finali garantiledi.

Ariake Arena'da gruplarda oynanan 5. karşılaşmadan sonra tek takım dışında çeyrek finalistler belli oldu.

B Grubu'nda A Milli Kadın Voleybol Takımı, Arjantin'i 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Bu grupta İtalya, Rusya Olimpiyat Komitesi ve ABD de çeyrek final bileti aldı. Son olimpiyat şampiyonu Çin ile Arjantin ise son maçlar öncesi çeyrek final şansını kaybetti.

A Grubu'nda çeyrek finale yükselen 3 takım belirlendi. Brezilya, Sırbistan ve Güney Kore adını son 8'e yazdırdı.

Bu gruptaki son takım ise Dominik Cumhuriyeti ile ev sahibi Japonya arasında oynanacak maçta belli olacak. Bu karşılaşmayı kazanan takım çeyrek finale yükselen son ekip olmayı başaracak. A Grubu'nda henüz set alamayan Kenya ise üst tura çıkma şansını kaybetti.

 

Teniste tek kadınlar şampiyonu Bencic

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın sekizinci gününde tenis branşında tek kadınlarda dünya 12 numarası İsviçreli Belinda Bencic, Çekya'dan Marketa Vondrousova'yı yenerek altın madalya kazandı.

Ariake Tenis Park'ta merkez kortta oynanan karşılaşma oldukça çekişmeli geçti. İlk seti 7-5 alan Bencic, ikinci seti 6-2 kaybetti. Son sette rakibine 6-3'lük üstünlük kuran İsvirçeli raket, karşılaşmayı 2-1 kazanarak olimpiyat şampiyonu oldu.

Dünya 42 numarası Vondrousova ise gümüş madalyada kaldı. Bronz madalyayı ise Ukraynalı Elina Svitolina, Kazak Elena Rybakina'yı 2-1 yenerek kazandı.

Karışık çiftlerde ise üçüncülük müsabakası Sırp raket Novak Djokovic ile partneri Nina Stajanovic'in çekilmesiyle gerçekleşmedi. Bronz madalyayı Avustralya'dan John Peers-Ashleigh Barty ikilisi maçı oynamadan kazandı.

Macaristan'da pole pozisyonu Hamilton'ın

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 11. ayağı Macaristan Grand Prix'sine, Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ilk sıradan başlayacak.

Hamilton, başkent Budapeşte'deki 4,3 kilometrelik Hungaroring Pisti'nde düzenlenecek yarışın sıralama turlarında 1 dakika 15.419 saniyelik derecesiyle kariyerinde 101. kez ilk cebin sahibi oldu.

Büyük Britanyalı sürücünün takım arkadaşı Fin Valtteri Bottas, 0.315 saniye farkla ikinciliği, liderden 0.421 saniye yavaş turlayan Red Bull-Honda'nın Hollandalı pilotu Max Verstappen ise üçüncülüğü elde etti.

Macaristan'da 70 tur üzerinden koşulacak yarış, yarın TSİ 16.00'da başlayacak.


01 AĞUSTOS 2021 PAZAR


16:00
Formula 1
Macaristan GP formula1lastik Türkmen Sport
16:00Formula 1Macaristan GP formula1lastik İdman TV

Alex Teixeira Beşiktaş'ta

Beşiktaş, Alex Teixeira transferinde mutlu sona ulaştı. Brezilyalı futbolcu, birkaç gün içinde İstanbul'a gelerek 2+1 yıllık sözleşmeye imza atacak.

Beşiktaş, Alex Teixeira transferinde mutlu sona ulaştı.

Siyah-beyazlı ekip, uzun süredir transfer gündeminde bulunan Brezilyalı futbolcuyla 2+1 yıllık sözleşme ve ödeme planı konusunda anlaşmaya vardı.

Teixeira, önümüzdeki günlerde İstanbul'a gelerek sağlık kontrolünden geçecek ve resmi sözleşmeye imza atacak.

Yıldız futbolcu, Vasco de Gama ve Shakhtar Donetsk'in ardından son olarak Çin Ligi ekiplerinden Jiangsu Suning'de forma giymişti.

Kaynak : TRT SPOR 

Katar'ın ilk altını Elbakh'tan

Katarlı halterci Fares İbrahim Elbakh, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 96 kiloda altın madalyaya ulaşarak ülkesine tarihindeki ilk olimpiyat altın madalyasını kazandırdı.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın 8. gününde halterde madalya mücadeleleri yapıldı.

96 kiloda mücadele eden Katarlı Fares İbrahim Elbakh, koparmada 177, silkmede 225 kilo kaldırdı. Elbakh, silkmede ve toplamda (402) olimpiyat rekoru kırarak altın madalya elde etti. 23 yaşındaki sporcunun bu başarısı Katar tarihinin ilk olimpiyat şampiyonluğu oldu.

Polonya'dan Olimpiyat rekoru

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın sekizinci gününde atletizmde 4x400 metre karışık bayrak yarışında Polonya, olimpiyat rekoru kırarak altın madalyayı elde etti.

Olimpiyat Stadı'nda koşulan finalde Karol Zalewski, Natalia Kaczmarek, Justyna Swiety-Ersetic ve Kajetan Duszynski'den oluşan Polonya, 3.09.87'lik dereceyle kendilerine ait olimpiyat rekorunu kırdı ve altın madalya kazandı.

Önceki rekoru Polonyalı atletler dün 3.10.44'lük dereceyle ele geçirmişti. Polonya böylece iki günde iki olimpiyat rekoru kırarak altın madalyaya uzandı.

Gümüş madalyayı Dominik Cumhuriyeti, bronz madalyayı ise ABD kazandı.

Elaine Thompson rekorla şampiyon

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın sekizinci gününde atletizmde kadınlar 100 metre finalinde Jamaikalı Elaine Thompson, 33 yıllık olimpiyat rekorunu kırarak altın madalya kazandı. Yarışta ilk 3 sırayı alan Jamaika, bütün madalyaları topladı.

Olimpiyat Stadı'nda koşulan 100 metre finalini Elaine Thompson, finiş çizgisine 10.61'lik derecesiyle geldi. Jamaikalı atlet, dünyada tüm zamanların ikinci derecesine de imza atarak, 1988 Seul Olimpiyatları'ndan bu yana kırılamayan olimpiyat rekorunun da sahibi oldu.

Eski olimpiyat rekoru ABD'li Florence Griffith Joyner'e 10.62'lik derecesiyle aitti. Dünya rekoru da bu isme 10.49'luk zamanıyla ait.

2016 Rio'da da altın madalyayı kazanan Elaine Thompson, Tokyo'da da unvanını korumuş oldu.

Gümüş ve bronz madalyayı da Jamaikalı atletler kazandı. Gümüş madalyayı Shelly-Ann Fraser-Pryce (10.74), bronz madalyayı ise Shericka Jackson (10.76) elde etti.

Türkiye'nin 94. madalyası Mete'den

Milli okçu Mete Gazoz'un 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya almasıyla Türkiye'nin olimpiyatlardaki madalya sayısı 94'e çıktı.

Dünyanın en büyük spor organizasyonunda ilk kez Londra 1908'de temsil edilen Türkiye, sonrasındaki süreçte 6 farklı branşta 39 altın, 25 gümüş ve 27 bronz olmak üzere 91 madalya topladı.

Tokyo 2020'de tekvandoda Hakan Reçber ile Hatice Kübra İlgün'in aldığı bronz madalyalarla bu sayı 93'e yükseldi.

Okçuluk müsabakalarının son gününde milli sporcu Mete Gazoz, altın madalya elde ederek hem Türkiye'ye okçuluktaki ilk olimpiyat madalyasını getirdi hem de ülkenin toplam madalya sayısını 94'e taşıdı.

Altın madalya 40'a çıktı

Mete Gazoz'un aldığı şampiyonlukla Türkiye'nin olimpiyat altın madalya sayısı 40'a ulaştı.

Ay-yıldızlı sporcular, daha önce 39 altın, 25 gümüş ve 29 bronz madalya toplamıştı. Mete'nin aldığı şampiyonlukla altın madalya sayısı 40 oldu.

Ayrıca okçuluk, Türkiye'ye güreş, halter, judo ve tekvandodan sonra altın madalya getiren 5. branş olarak tarihe geçti.

Fenerbahçe Beko'da Aleksandar Djordjevic dönemi

Fenerbahçe Beko'da Igor Kokoskov'dan boşalan başantrenörlük görevine Aleksandar Djordjevic getirildi.

Fenerbahçe'nin basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Sertaç Komsuoğlu, Fenerbahçe Beko'nun yeni başantrenörünün Aleksandar Djordjevic olduğunu açıkladı.

Kısa bir süre sonra sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, başantrenörlük görevi için Sırp çalıştırıcı Aleksandar Djordjevic ile üç yıllık anlaşmaya varmıştır.

Aleksandar Djordjevic kimdir?

26 Ağustos 1967 tarihinde Belgrad’da dünyaya gelen Djordjevic, oldukça etkileyici bir oyunculuk kariyerine sahipti. Partizan, Olimpia Milano, Fortitudo Bologna, Barcelona, Real Madrid ve Scavolini Pesaro gibi önemli takımlarda forma giyen Djordjevic, NBA’de de Portland Trail Blazers tecrübesi yaşadı. Oyunculuk kariyerinde bir EuroLeague ve üç Koraç Kupası şampiyonlukları yaşayan Djordjevic, ülkesinin milli takımıyla da bir kez Dünya ve üç kez de Avrupa şampiyonluğu gördü. Sırp çalıştırıcı, 1996 Olimpiyatlarında ise gümüş madalyaya erişti. Djordjevic, EuroLeague tarihinin en özel oyun kurucularından biriydi.

Antrenörlük kariyerine 2007 yılında Olimpia Milano’da başlayan Sırp çalıştırıcı, 2011-12 yıllarında Benetton Treviso, 2015-16 sezonunda Panathinaikos, 2016-18 sezonlarında Bayern Münih, 2019-21 sezonlarında ise Virtus Bologna’yı çalıştırdı. Başarılı antrenör, 2013-19 yılları arasında da Sırbistan Milli Takımı’na baş antrenör olarak hizmet etti.

Sırp antrenör, Benetton Treviso ile 2011-12’de EuroCup deneyimi yaşadı ve İtalyan temsilcisiyle son 16 turuna yükseldi.

Djordjevic, 2015-16 sezonunda Panathinaikos ile EuroLeague’de boy gösterdi. Diamantidis-Calathes ikilisinin dikkat çektiği kadroyla Playoff turuna yükselirken, o sezon iddialı bir kadroya sahip Baskonia’ya elendi. Djordjevic, bu sezonda Panathinaikos ile Yunanistan Kupası’nı kazandı.

Djordjevic, Bayern tecrübesinde ise iki sezon boyunca EuroCup’ta mücadele etti. Bu sezon Fenerbahçe Beko’da forma giyecek Devin Booker ve Danilo Barthel’in de yer aldığı kadrosuyla 2016-17 sezonunda Bayern’i çeyrek finale kadar taşıyan Djordjevic, bu turda, daha sonra o sezonu şampiyonlukla noktalayacak Unicaja Malaga’ya elenmekten kurtulamadı. 2017-18 sezonunda performansını arttıran Bayern, bu kez de yarı finalde, 2017-18 sezonunu şampiyonlukla tamamlayacak Darüşşafaka Tekfen’e takıldı. Djordjevic’li Bayern, aynı sezonda Almanya Kupası’nı kazanmayı başardı.

Virtus Bologna’da üç sezon çalışan Aleksandar Djordjevic, ilk sezonunda FIBA Şampiyonlar Ligi’ni kazanarak önemli bir başarıya imza attı. 2019-20 sezonunda EuroCup’ta çeyrek finale kalan Djordjevic’in takımı Bologna, sezonun Covid-19 pandemisiyle yarıda kalması nedeniyle turnuvaya devam edemedi. 2020-21 sezonunda ise EuroCup’ta çok önemli bir seri yakalayan ve yarı finale gelene dek maç kaybetmeyen Virtus Bologna (18-0), bu turda karşılaştığı UNICS Kazan’a 1-2 ile elenerek EuroCup sezonunu noktaladı. Bologna, İtalya Ligi’nde ise 2020-21 sezonu şampiyonluğunu, EuroLeague’de Final Four oynama başarısı gösteren Olimpia Milano’yu 4-0’lık seriyle geçerek elde etti. Bologna, Playoff’larda Treviso’yu ve Brindisi’yi 3-0, Milano’yu ise 4-0 ile eledi ve maç kaybetmeden şampiyonluğa erişti.

Başarılı koçumuz, Sırbistan Milli Takımı’yla 2014 yılında Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanırken, 2016’da Olimpiyat Oyunları’nda ve 2017 Avrupa Şampiyonası’nda yine gümüş madalya elde etti. 2014 Dünya Şampiyonası’nda ilk turda Fransa, Brezilya ve İspanya’ya yenilmesine rağmen Top 16’da Yunanistan’ı, çeyrek finalde Brezilya’yı, yarı finalde ise Fransa’yı geçen Sırbistan, finali Birleşik Devletler’e kaybetmişti. 2016’da Rio Olimpiyatları’nda çeyrek finalde Hırvatistan’ı, yarı finalde ise Avustralya’yı geçen Djordjevic’in öğrencileri, finalde Birleşik Devletler’e takıldı. Djordjevic yönetimindeki Sırbistan, 2017 Avrupa Şampiyonası’nda ise finale kadar yükselmiş ancak Luka Doncic-Goran Dragic ikilisinin sürüklediği Slovenya’yı geçememişti. Djordjevic’li Sırbistan, 2015 Avrupa Şampiyonası’nda yarı final oynarken, 2019 Dünya Şampiyonası’nda ise çeyrek finalde Arjantin’e takılmıştı.

Avrupa basketbol tarihinin en iyi oyun kurucularından biri olarak tanınan Djordjevic, oyunculuk kariyerindeki en özel başarılardan biri olan EuroLeague şampiyonluğunu 1992 yılında Partizan formasıyla, kendisinin bitime saniyeler kala attığı üçlükle İstanbul’da yaşamıştı. Başarılı çalıştırıcımız, İstanbul’a bu kez Fenerbahçe Beko’nun baş antrenörü olarak yeni ve büyük zaferler kazanmak için dönüyor.

Bu anlaşmanın Kulübümüze ve Aleksandar Djordjevic’e hayırlı olmasını diliyor, antrenörümüzün sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu sezonlar yaşamasını temenni ediyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü"

Jak Ali Harvey veda etti

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın sekizinci gününde erkekler 100 metre seçmelerinde yarışan milli atlet Jak Ali Harvey, yarı finale kalma başarısı gösteremedi.

Tokyo Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen yarışta Jak Ali Harvey, 10.25'lik derecesiyle 6. oldu ve yarı final şansı yakalayamadı.

Bu arada Nijeryalı atlet Divine Oduduru hatalı çıkış yaptığı gerekçesiyle yarıştan diskalifiye edildi.

Emre Zafer Barnes yarı final şansını yitirdi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 100 metre seçmelerinde yarışan milli atlet Emre Zafer Barnes yarı finale kalamadı.

Tokyo Olimpiyat Stadı'nda yapılan yarışta 7. olan Emre Zafer Barnes, 10.47'lik derecesiyle 7. sırada kaldı ve yarı finalde yarışma hakkı elde edemedi.

Odhiambo'nun doping testi pozitif

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda erkekler 100 metrede mücadele etmesi beklenen Kenyalı atlet Mark Otieno Odhiambo'nun doping testi pozitif çıktı.

Uluslararası Test Ajansı tarafından yapılan açıklamada, oyunlar sırasında alınan numunesinde anabolik steroid maddesine rastlanan Odhiambo'nun atletizmden geçici olarak men edildiği ve olimpiyatta yarışamayacağı belirtildi.

Odhiambo, 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası ve 2018 İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları'nda Kenya'yı temsil etmişti.

Oyunlarda kadınlar 100 metrede yarışan Nijeryalı Blessing Okagbare'ye de yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle atletizmden geçici men cezası verilmişti.

Djokovic, Tokyo'dan madalyasız ayrıldı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları tenis branşında tek erkeklerde İspanyol tenisçi Pablo Carreno Busta, dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic'i mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu. Olimpiyata altın madalya için gelen Djokovic ise Tokyo'dan madalyasız ayrıldı.


Ariake Tenis Park'ta merkez kortta oynanan bronz madalya maçında dünya 11 numarası Busta, Djokovic karşısında ilk seti 6-4 kazandı. İkinci sette rakibine 7-6'lık üstünlük kuran dünya 1 numarası, durumu 1-1'e getirdi. Son seti ise 6-3 alan Busta, bronz madalyanın sahibi oldu.

Olimpiyata altın madalya için gelen Djokovic ise Tokyo'dan madalyasız ayrıldı.

Kadınlarda çiftler bronz madalya maçını ise Brezilyalı sporcular kazandı. Brezilyalı Luisa Stefani-Laura Pigossi çifti, Rusya Olimpiyat Komitesi'nden Elena Vesnina-Veronika Kudermetova ikilisini 2-1 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

O artık Olimpiyat şampiyonu

Rio Olimpiyatları’na katılan Türkiye kafilesinin en genç sporcusuydu. O gün bir söz verdi ve Tokyo’da dünyanın en iyisi oldu. Mete Gazoz, artık bir Olimpiyat şampiyonu. 

2015 yılıydı. İlk defa Dünya Şampiyonası’na gitmeye hak kazanmıştım. Aynı zamanda olimpiyatlara kota alma şansım vardı. Yaptığım antrenmanların karşılığını alamadığım ilk ve tek yarışma oldu. Ardından bırakma kararı aldım.”

Mete Gazoz, Sabah’a verdiği röportajda yaşadığı hayal kırıklığı ve sonrasındaki yükselişini ‘Kariyerimde yalnızca bir kez vazgeçtim’ sözleriyle anlatıyordu:

“Ailem hep arkamdaydı. Devam etmem gerektiğini, çünkü yetenekli olduğumu vurguladılar. Ben de biraz düşündüm ve kararımdan vazgeçtim. Kendime bir söz verdim. Hep kazanmak için çalışacak, asla pes etmeyecektim.”

Öyle de oldu. Okçuluğu bırakma kararından yalnızca bir sene sonra, Türkiye’nin 2016 Rio Olimpiyatları’na katılmaya hak kazanan sporcu kafilesinin en genç üyesi 17 yaşındaki Mete Gazoz’du.

Profesyonel bir kariyer rotası

Mete’nin okçuluğa ilgisi henüz küçük yaşlarda başladı. Babası Metin Milli bir okçuydu. Annesi Meral de İstanbul Okçuluk Kulübü’ne başkanlık yapmıştı. Mete gibi kardeşi de ulusal yarışmalara katılıyordu. Baba Gazoz’un hayali, Türk okçuluğununun Naim Süleymanoğlu, Hamza Yerlikaya gibi bir idole kavuşmasıydı. O günlerde bu idolün oğlu olacağından haberdar mıydı, bilinmez…

Mete, her sporcu ve sporcular için kariyer rotası belirleyecek antrenör ve aileler adına örnek bir çizgide yetişti.

Metin ve Meral Gazoz, oğullarının sırt kaslarının gelişimi için küçük yaşlarda yüzme ile ilgilenmesini istediler. Ardından el koordinasyonunu geliştirebilmesi ve zamanlama refleksinin oturması adına basketbol kursuna yazdırdılar. Göz farkındalığının oturması adına resim kursuna yönlendirdiler. Zihinsel gelişimi adına piyano eğitimi almasını sağladılar.

Tüm bu eğitim planı, Mete’nin yeteneği ve çalışma azmiyle birleşerek meyvesini kısa sürede verdi. Genç sporcu, henüz ortaöğretim seviyesinde Dünya Gençler Şampiyonası’ndan gümüş madalyayla döndü.

“Mete’ye bir yol çizdik”

Metin Gazoz, Al Jazeera’ye verdiği röportajda bu gelişim sürecine ışık tutuyor:

“Üniversitelerden hocalarımız ile Mete’nin gelişimi için pek çok çalışma yaptık. Bilimsel olarak incelendiğinde doğru teknik, doğru kas yapısı ve doğru sonuç. Takip eden dönemde, bedensel gelişiminin yanında psikolojik gelişiminin de çok önemli olduğunun farkına vardık. Akademik kariyerini buna göre düzenledik. Ona bir yol çizdik.”

Mete, o yıllarda kariyer hedefini belirlemişti. Dünya şampiyonu olacaktı. Olimpiyat şampiyonu olacaktı. Sonra makine mühendisi olarak kendi yayını üretecek, okçuluk malzemeleri yapacaktı.

2016 Rio Olimpiyatları, Mete’nin bugün yaşattığı gururun fragmanı niteliği taşıyordu.

“Tokyo’da altın madalya alacağım”

Bir lise öğrencisinin olimpik sporcu haline gelmesi, en büyük arenada galibiyet elde edebilmesi destansı bir hadise. İlk turda Fransız Philon’u 6-5 mağlup eden Mete, son 32 turunda dünya 4 numarası Van den Berg’e yenilerek organizasyona veda etti.

O gün, tüm sporseverlere yıllar sonra hatırlatacağı bir söz verdi: “Tokyo’da altın madalya alacağım.”

Rio Olimpiyatları’yla beraber Mete’nin kariyerindeki yukarı ivmelenme hız kesmeden devam etti. Başarılı sporcu, 2018 yılında Okçuluk Dünya Kupası’nın 4. ayağında klasik yay erkekler kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu.

Aynı yıl, İspanya’nın Tarragona kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda da kürsünün tepesinde yine Mete vardı.

Erkekler klasik yayda yılın en iyisi

Dünya sıralamasında 14. basamağa yükselerek noktaladığı yıl sonunda iki farklı alanda onore edildi.

Dünya Okçuluk Federasyonu’nun gelecek vaat eden 5 sporcu arasında yer verdiği sporcumuz, yine federasyonun düzenlediği oylamada erkekler klasik yayda yılın en iyi sporcusu seçildi.

19 yaşına geldiğinde toplam 23 madalyası vardı. Bu koleksiyona Veronica’s Kupası’nı da ekledi. Önünde tek bir hedef vardı: Tokyo Olimpiyatları.

Mete’nin Tokyo bileti kazanması için Antalya’da organize edilen Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası ve Kıtasal Kota Turnuvası’nda başarılı olması gerekiyordu.

Çeyrek final mücadelesinde rakip Polonyalı Sieraowski’ydi. Müsabakanın galibi, yarı finale çıkma başarısının yanında Tokyo biletini de cebine atacaktı. Mete, üç hakkını da harika kullanarak Yasemin Ecem Alagöz ile birlikte Olimpiyat kotası almayı başardı.

Elbette bununla yetinmedi. Şampiyonanın finalinde Fransız Jean-Charles Valladont’un karşısına çıkan sporcumuz, rakibini 6-0’lık skorla mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Tokyo: Muhteşem final

Sıra artık Tokyo Olimpiyatları’ndaydı.

Altın madalya yolunda ilk olarak Jeff Henckels’i, ardından Ryan Tyack’i ve sonrasında da Taylor Worth’u mağlup etti.

Çeyrek finalde, karşısında dünyanın 1 numarası Brady Elison vardı. Bu müsabakadan 7-3 galip ayrılan Mete, yarı finalde karşılaştığı Takaharu Furukawa’yı da aynı skorla geçerek altın madalya mücadelesi vermeye hak kazandı.

Ve büyük final… Tokyo’nun 8. gününde, klasik yay bireysel finalinde Mauro Nespoli’yi 6-4 mağlup eden Mete Gazoz, olimpiyat şampiyonu oldu.

Milli sporcu, bu büyük başarının sevincini yaşarken 2016’da verdiği söze de vurgu yaptı:

“Rio’nun ardından bir söz vermiştim. Tokyo’da altın madalya alacağımı söylemiştim. Bu sözü tuttum. Herkese çok teşekkür ediyorum.”

O, Türk okçuluğunda bir ilke imza attı.

O artık bir olimpiyat şampiyonu.

Tebrikler ve teşekkürler Mete Gazoz.

Kaynak : Alperen Doğan / TRT SPOR   

Filenin Sultanları Olimpiyatlarda Çeyrek Finalde

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Tokyo Olimpiyat Oyunları B Grubu’ndaki dördüncü maçında Arjantin’i 3-0 mağlup etti ve büyük bir başarıya imza atarak tarihinde ilk kez çeyrek finale yükseldi.

Millilerimizde Hande 14, Eda 13, Ebrar ve Zehra 12, Meliha 6, Cansu 1 ve Meryem 1 sayı ile oynadı. Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Tokyo Olimpiyat Oyunları B Grubu’ndaki beşinci ve son maçında 2 Ağustos Pazartesi günü TSİ 08.20’de Rusya Olimpiyat Komitesi ile karşılaşacak. Müsabakayı, TRT Spor naklen yayınlanacak.

Türkiye-Arjantin karşılaşmasının ardından B Grubu’nda oluşan puan durumu için tıklayınız.

ARJANTİN-TÜRKİYE: 0-3
SALON: Ariake Arena
HAKEMLER: Sumie Myoi (Japonya), Ahmed Alhammadi (Birleşik Arap Emirlikleri)
ARJANTİN: Herrera Rodriguez, Mayer, Nizetich, Farriol, Mercado, Bulaich, Rizzo (L) (Germanier, Nosach, Fortuna, Lazcano)
TÜRKİYE: Cansu, Meliha, Zehra, Ebrar, Hande, Eda, Simge (L) (Naz, Meryem)
SETLER: 23-25, 20-25, 18-25
SÜRE: 1 saat 22 dakika (28′, 26′, 29′)

Kovid-19'a yakalananların sayısı 241

Japonya'da düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyatları'na akredite olmuş kişilerden yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalananların sayısı 241'e yükseldi.

Organizasyon Komitesi, Tokyo 2020 kapsamında ülkeye gelen 21 kişide daha Kovid-19 tespit edildiğini açıkladı.

Son 24 saatte virüse yakalanan 21 kişi arasında turnuva kapsamında hizmet veren 14 sözleşmeli çalışan ve 7 resmi yetkili yer aldı.

Son bir günde müsabakalarda yarışan sporcular arasında Kovid-19'a yakalanan olmadı.

Virüsü taşıyanlar karantina periyoduna alındı.

Böylelikle Tokyo Olimpiyatları'na akredite olmuş kişilerden virüse yakalananların sayısı 241'e çıktı.

Mete Gazoz olimpiyat şampiyonu

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda final maçında milli okçu Mete Gazoz, İtalyan Mauro Nespoli'yi yenerek olimpiyat şampiyonu oldu.

Yarı finalde de Japon Takaharu Furukawa'yı mağlup ederek finalist olan Mete Gazoz, finalde de İtalyan Mauro Nespoli'yi geçerek altın madalyaya uzandı.

Bu sonuç, Türk okçuluğunun olimpiyatlarda aldığı ilk madalya olarak tarihe geçti.

Olimpiyatta madalya getiren 7. branş okçuluk

Okçuluk, Türkiye'ye olimpiyatlarda madalya getiren 7. branş oldu.

Türkiye, olimpiyatlarda kazandığı toplam 93 madalyanın tamamını atletizm, boks, güreş, halter, judo ve tekvando branşlarında geldi. Okçulukta alınan başarıyla toplam madalya sayısı 94'e, madalya getiren branş sayısı da 7'ye yükseldi.

Büyük Britanya altın madalya kazandı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın sekizinci gününde yüzmede karışık 4x100 metre bayrak yarışında Büyük Britanya, dünya rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu.

Tokyo Su Sporları Merkezi'ndeki yarışta Büyük Britanya Kathleen Dawson, Adam Peaty, James Guy ve Anna Hopkin'den oluşan takımla 3.37.58'lik derece elde etti ve dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı.

Jiayu Xu, Zibei Yan, Yufei Zhang ve Junxuan Yang'ın yer aldığı Çin 3.38.86'lık dereceyle gümüş elde etti.

Kaylee McKeown, Izaac Stubblety Cook, Matthew Temple ve Emma McKeon'un oluşturduğu Avustralya takımı ise 3.38.95 ile bronz madalya aldı.

Simone Biles'tan yarışlara çıkmama kararı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda, yaşadığı zihinsel sağlık sorunları nedeniyle kadınlar takım ve bireysel genel tasnif finallerinden çekilme kararı alan ABD'li cimnastikçi Simone Biles, yarın yapılacak yarışlarda da yer almayacak.

Başta ünlü sporcular olmak üzere dünyanın her yerinden destek mesajları alan Biles, 2020 Tokyo'da yarın düzenlenecek bireysel cimnastik yarışlarına çıkmama kararı aldı.

Dünya şampiyonalarında en fazla madalya kazanan cimnastikçi konumundaki Biles, atlama masası ve asimetrik bar yarışlarında da bulunmayacak.

Ersu Şaşma'dan tarihi başarı

Milli atlet Ersu Şaşma, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda erkekler sırıkla atlamada finale kalarak bunu başaran ilk Türk atlet oldu.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın 8. gününde sırıkla atlama elemelerinde mücadele eden Ersu, 5.65 metrelik derecesiyle adını en iyi 12 atlet arasına yazdırdı.

Bu başarısı Ersu'yu sırıkla atlamada olimpiyat finali gören ilk Türk atlet olarak tarihe geçirdi.

Milli sporcu, 3 Ağustos Salı günü yapılacak finallerde yarışacak.

Caeleb Dressel'den dünya rekoru

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın sekizinci gününde yüzmede erkekler 100 metre kelebekte ABD'li Caeleb Dressel dünya rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu.

Tokyo Su Sporları Merkezi'nde yapılan yarışta Dressel 49.45'lik derecesiyle birinci oldu. Macar Kristof Milak 49.68 ile gümüş madalya alırken, İsviçreli Noe Ponti de 50.74 ile bronz madalya elde etti.

Dressel ayrıca elde ettiği dereceyle dünya rekoru kırdı. Milak da Avrupa rekorunun yeni sahibi oldu.

Kaylee McKeown altın madalya kazandı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın sekizinci gününde yüzmede kadınlar 200 metre sırtüstü yarışında Avustralyalı Kaylee McKeown altın madalyanın sahibi oldu.

Tokyo Su Sporları Merkezi'ndeki yarışta McKeown 2.04.68'lik derecesiyle altın madalya kazanırken, Kanadalı Kylie Masse 2.05.42 ile gümüş ve Avustralyalı Emily Seebohm 2.06.17'lik derecesiyle bronz madalya aldı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Türk derbisi ihtimali

Galatasaray ve Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi play-off turunda karşı karşıya gelebilir.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda bu sezon aynı ülkenin takımları eşleşebilecek.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3'üncü Eleme Turu'nda İskoçya temsilcisi St. Johnstone ile eşleşmişti.

Sarı kırmızılıların, İskoç ekibini geçmesi halinde play-off turunda Fenerbahçe ile eşleşme ihtimali bulunuyor.

Avrupa Ligi play-off turu kura çekimi Pazartesi günü İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek.

Kaynak : TRT SPOR

30 Temmuz 2021 Cuma

Juventus, Real ve Barcelona'yı sevindiren mahkeme kararı

UEFA'nın Avrupa Süper Ligi kurucu kulüpleri hakkında aldığı disiplin soruşturması ve ceza kararları, mahkeme tarafından iptal edildi.

Kararın ardından Avrupa'nın önde gelen kulüpleri Juventus, Real Madrid ve Barcelona tarafından yapılan ortak açıklamada, UEFA'nın Avrupa Süper Ligi kurucu kulüplerine karşı açtığı disiplin soruşturmasının sona erdirilmesi, cezaların ve kısıtlamaların iptalini içeren Madrid'deki mahkeme kararının memnuniyetle karşılandığı kaydedildi.

Kararın UEFA'nın Avrupa futbolu üzerindeki "tekelci" konumunu ele alacak Lüksemburg'daki Avrupa Adalet Divanı tarafından da değerlendirileceğinin belirtildiği açıklamada, futbolun karşı karşıya olduğu ciddi sorunlara karşı bütün kulüplere görev düştüğü vurgulandı.

UEFA'nın kendisini Avrupa futbolunun tek sahibi olarak gördüğü iddia edilen açıklamada, tekelci yaklaşımın futbola ve rekabete zarar verdiği aktarıldı.

Avrupa Birliği yasalarına uygun bir projenin başarısına güvenlerinin devam ettiğini belirten üç kulüp, futbolun paydaşlarıyla Avrupa Süper Ligi projesini yapıcı ve iş birlikçi bir şekilde geliştirmeye devam edeceklerini bildirdi.

TFF 1. Lig'de ilk 3 haftanın programı açıklandı

2021-2022 sezonu TFF 1. Lig 1, 2 ve 3. hafta müsabakalarının programı açıklandı.

TFF 1. Lig'de yeni sezon 13 Ağustos Cuma günü saat 20.30'da oynanacak Gençlerbirliği-Eyüpspor maçı ile başlayacak. 

Program şöyle:

1. HAFTA
13 Ağustos Cuma
20.30 Gençlerbirliği - Eyüpspor

14 Ağustos Cumartesi
19.15 İstanbulspor - Manisa FK
21.45 Denizlispor - Bandırmaspor
21.45 Balıkesirspor - Boluspor

15 Ağustos Pazar
19.15 Tuzlaspor - MKE Ankaragücü
19.15 Ankara Keçiörengücü - Altınordu
21.45 Memenenspor - BB Erzurumspor
21.45 Bursaspor - Adanaspor

16 Ağustos Pazartesi
20.30 Kocaelispor - Ümraniyespor

2. HAFTA
20 Ağustos Cuma
20.30 Samsunspor - Balıkesirspor

21 Ağustos Cumartesi
17.00 Eyüpspor - Ankara Keçiörengücü
21.45 Altınordu - Tuzlaspor
21.45 Adanaspor - Gençlerbirliği

22 Ağustos Pazar
17.00 Bandırmaspor - Menemenspor
17.00 Ümraniyespor - İstanbulspor
19.15 MKE Ankaragücü - Kocaelispor
21.45 Manisa FK - Denizlispor

23 Ağustos Pazartesi
20.30 BB Erzurumspor - Bursaspor

3. HAFTA
27 Ağustos Cuma
20.30 Tuzlaspor - Boluspor

28 Ağustos Cumartesi
19.15 Ankara Keçiörengücü - Adanaspor
19.15 Kocaelispor - Samsunspor
21.45 Memenespor - Ümraniyespor
21.45 Bursaspor - Eyüpspor

29 Ağustos Pazar
19.15 BB Erzurumspor - Bandırmaspor
19.15 Gençlerbirliği - Manisa FK
21.45 Denizlispor - MKE Ankaragücü
21.45 İstanbulspor - Altınordu

Süper Lig'de ilk 3 haftanın programı açıklandı

Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun ilk 3 haftasının programı açıklandı. Ligde ilk müsabaka 13 Ağustos Cuma günü oynanacak. Açılış maçında son şampiyon Beşiktaş ile Çaykur Rizespor karşı karşıya gelecek.

Ligde yeni sezon 13 Ağustos Cuma günü saat 20.30'da Beşiktaş ile Çaykur Rizespor arasında oynanacak karşılaşmayla başlayacak.

Ligde ilk 3 haftanın programı şöyle:

- 1. Hafta

13 Ağustos Cuma:

20.30 Beşiktaş-Çaykur Rizespor (Vodafone Park)

14 Ağustos Cumartesi:

19.15 Vavacars Fatih Karagümrük-Gaziantep (Atatürk Olimpiyat)

21.45 Altay-Kayserispor (Bornova Aziz Kocaoğlu)

21.45 Atakaş Hatayspor-Kasımpaşa (Stat açıklanmadı)

15 Ağustos Pazar:

19.15 Medipol Başakşehir-Alanyaspor (Başakşehir Fatih Terim)

21.45 Fraport TAV Antalyaspor-Göztepe (Antalya)

21.45 Adana Demirspor-Fenerbahçe (Stat açıklanmadı)

16 Ağustos Pazartesi:

19.15 Sivasspor-İttifak Holding Konyaspor (Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül)

19.15 Yeni Malatyaspor-Trabzonspor (Yeni Malatya)

21.45 Giresunspor-Galatasaray (Çotanak Spor Kompleksi)

- 2. Hafta

20 Ağustos Cuma:

20.30 Kayserispor-Adana Demirspor (Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)

21 Ağustos Cumartesi:

19.15 Kasımpaşa-Giresunspor (Stat açıklanmadı)

19.15 Çaykur Rizespor-Vavacars Fatih Karagümrük (Çaykur Didi)

21.45 Alanyaspor-Altay (Bahçeşehir Okulları)

21.45 Gaziantep-Beşiktaş (Kalyon)

22 Ağustos Pazar:

19.15 İttifak Holding Konyaspor-Medipol Başakşehir (Medaş Konya Büyükşehir)

21.45 Göztepe-Yeni Malatyaspor (Gürsel Aksel)

21.45 Fenerbahçe-Fraport TAV Antalyaspor (Stat açıklanmadı)

23 Ağustos Pazartesi:

19.15 Trabzonspor-Sivasspor (Medical Park)

21.45 Galatasaray-Atakaş Hatayspor (Stat açıklanmadı)

- 3. Hafta

27 Ağustos Cuma:

20.30 Fraport-TAV Antalyaspor-Çaykur Rizespor (Antalya)

20.30 Adana Demirspor-İttifak Holding Konyaspor (Stat açıklanmadı)

28 Ağustos Cumartesi:

19.15 Yeni Malatyaspor-Gaziantep (Yeni Malatya)

19.15 Medipol Başakşehir-Kayserispor (Başakşehir Fatih Terim)

21.45 Atakaş Hatayspor-Alanyaspor (Stat açıklanmadı)

21.45 Beşiktaş-Vavacars Fatih Karagümrük (Vodafone Park)

29 Ağustos Pazar:

19.15 Sivasspor-Göztepe (Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül)

19.15 Kasımpaşa-Galatasaray (Stat açıklanmadı)

21.45 Giresunspor-Trabzonspor (Çotanak Spor Kompleksi)

21.45 Altay-Fenerbahçe (Bornova Aziz Kocaoğlu)

Çin zirvedeki yerini korudu

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 7. gün tamamlanırken Çin, genel madalya sıralamasındaki yerini korudu.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda günün madalya müsabakaları tamamlandı. Dünyanın en büyük spor organizasyonunda Çin 19 altın, 10 gümüş ve 11 bronz madalyayla zirvede bulunuyor.

Ev sahibi Japonya, 17 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalyayla ikinci, 14 altın, 16 gümüş ve 11 bronz madalyası bulunan ABD ise üçüncü sırada yer aldı.

Milli boksör Busenaz Sürmeneli'nin yarı finale çıkmasıyla bir madalyayı daha garantileyen Türkiye ise şu anda 2 bronz madalyayla 60. sırada bulunuyor.

Tokyo 2020'de 7. gün sonunda madalya tablosunun zirvesindeki 10 ülkenin ve Türkiye'nin madalya sayısı şöyle:

ÜlkeAltınGümüşBronzToplam
1. Çin 19 10 11 40
2.Japonya 17 4 7 28
3. ABD 14 16 11 41
4. Rusya Olimpiyat Komitesi 10 14 10 34
5.Avustralya 9 2 11 22
6. Büyük Britanya 6 9 9 24
7. Güney Kore 5 4 6 15
8. Hollanda 3 7 5 15
9. Fransa 3 5 5 13
10. Almanya 3 4 8 15
60. Türkiye--22

 

Tokyo 2020'de 7. günün bilançosu

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın yedinci gününde yüzmede bir dünya, iki olimpiyat rekoru kırıldı.

Tokyo Su Sporları Merkezi'nde gerçekleştirilen yüzme yarışlarında, kadınlar 200 metre kurbağalamada Güney Afrikalı sporcu Tatjana Schoenmaker, 2.18.95'lik derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalyaya uzandı.

24 yaşındaki Schoenmaker, ülkesi Güney Afrika'ya 25 yıl sonra yüzmede altın madalya getiren isim olarak da tarihe geçti.

Erkekler 200 metre sırtüstünde Rusya Olimpiyat Komitesi'nden Evgeny Rylov, 1.53.27'lik zamanıyla olimpiyat rekoru kırdı ve altın madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar 100 metre serbest stilde Avustralyalı Emma McKeon, 51.96'lık derecesiyle kendisine ait olimpiyat rekorunu geliştirerek altın madalya elde etti.

Erkekler 200 metre bireysel karışık stilde altın madalyayı Çinli sporcu Shun Wang elde etti. Wang, 1.55.00'lık derecesiyle Asya rekoru kırdı.

Djokovic'in "altın slam" hedefi Zverev'e takıldı

Tek erkeklerde dünya 1 numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic, yarı finalde klasmanda 5. sırada yer alan Alman Alexander Zverev'e 6-1, 3-6 ve 1-6'lık setlerle 2-1 yenildi.

Tek erkekler finalinde Zverev ile Rusya Olimpiyat Komitesi'nden Karen Khachanov olimpiyat şampiyonu olabilmek için mücadele edecek.

Djokovic, bu sonuçla "altın-slam" yapma hedefini gerçekleştiremedi. Bu yıl Avustralya Açık, Fransa Açık ve Wimbledon'da şampiyonluğa ulaşan Djokovic, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na altın madalya hedefiyle geldi.

Tecrübeli sporcu, Tokyo 2020'de şampiyon olması durumunda 2021'in son büyük tenis turnuvası Amerika Açık'ı da alarak tarihte "altın-slam" yapabilen ilk ve tek erkek tenisçi olmayı istiyordu.

Atletizmde ilk altın madalya Etiyopyalı Barega'nın

Atletizmde erkekler 10 bin metre yarışında Etiyopyalı Selemon Barega altın madalya kazandı.

Tokyo Olimpiyat Stadı'nda yapılan 10 bin metre finalinde 25 atlet ter döktü. Zorlu bir yarışın ardından bitişi 27.43.22'lik derecesiyle Etiyopyalı Selemon Barega ilk sırada geçti ve altın madalyanın sahibi oldu.

Dünya rekortmeni Ugandalı Joshua Cheptegei, 27.43.63'lik derecesiyle gümüş madalya elde etti. Cheptegei'nin vatandaşı Jacob Kiplimo da 27.43.88'lik derecesiyle kürsünün 3. basamağına çıktı.

Fransız judocu Riner, Tokyo'dan da boş dönmedi

Judoda artı 100 kilonun favorisi olarak gösterilen dünyaca ünlü Fransız sporcu Teddy Riner, çeyrek finalde yenilerek altın madalya hedefine ulaşamasa da üst üste dördüncü olimpiyatından da madalyayla ayrılmayı başardı.

Pekin 2008'de bronz, Londra 2012 ve Rio 2016'da altın madalya alan Teddy Riner, Tokyo'da ev sahibi ülkeden Hisayoshi Harasawa'yı ipponla yenerek bronz madalya elde etti.

Riner'in kariyerinde 2 olimpiyat, 10 dünya ve 5 Avrupa şampiyonluğu bulunuyor.

Valentin Rosier Beşiktaş'ta

Beşiktaş, geçtiğimiz sezon siyah-beyazlı kulüpte kiralık olarak forma giyen 24 yaşındaki Fransız sağ bek Valentin Rosier'i kadrosuna kattığını açıkladı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, 2021-22 sezonu transfer çalışmaları kapsamında, geçtiğimiz sezon futbol takımımızın elde ettiği çifte şampiyonlukta pay sahiplerinden biri olan Valentin Rosier ile yeni sözleşme imzaladı. Kulübümüze yeni dönemde de önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız; Beşiktaşımıza duyduğu derin aidiyet ve sergilediği özverili performansla taraftarlarımızın gönlünde taht kuran Valentin Rosier'e 'yuvana hoş geldin' diyor, başarılar diliyoruz." denildi.

Açıklamada ayrıca Kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Vodafone Park'taki makamında Rosier'i ağırlayarak "Yuvana hoş geldin" dediği de vurgulandı.

Siyah-beyazlılar transferi bu video ile duyurdu:

Erkekler voleybolda 4 ülke çeyrek finalde

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın yedinci gününde voleybol erkeklerde dördüncü maçlar oynandı ve çeyrek finale çıkan 4 ülke belli oldu.

Tokyo'da Ariake Arena'da oynanan karşılaşmaların ardından, A Grubu'nda Polonya ve İtalya, B Grubu'nda ise Rusya Olimpiyat Komitesi ile Brezilya adlarını son 8 takım arasına yazdırdı.

Gruplarda son maçlar 1 Ağustos Pazar günü oynanacak.

Günün sonuçları şöyle:

A Grubu:

Kanada-Venezuela: 3-0

Japonya-Polonya: 0-3

İtalya-İran: 3-1

B Grubu:

Brezilya-ABD: 3-1

Arjantin-Tunus: 3-2

Rusya Olimpiyat Komitesi-Fransa: 1-3