TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

9 Mayıs 2020 Cumartesi

Yusuf Günay'dan dikkat çeken paylaşım

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen liglere kaldığı yerden devam edilmesi kararı konusundaki tartışmalarla ilgili dikkat çekici bir paylaşım yaptı.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, Twitter hesabından koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen Avrupa'daki bazı liglerin yeniden başlayacağı tarihleri paylaştı.

Günay'ın liglerin kaldığı yerden devam etmesi kararına ilişkin tartışmalara göndermede bulunduğu paylaşımı şu şekilde;


Lyon - Juventus maçının muhtemel tarihi açıklandı

Olympique Lyon Kulübü Başkanı Jean-Michel Aulas, Juventus ile karşılaşacakları UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçının 7 Ağustos'ta oynanacağını ileri sürdü.

Fransa'nın RTL radyosuna açıklama yapan Aulas, "Juventus'a karşı oynayacağımız maçın tarihi belli oldu. Torino'daki karşılaşma 7 Ağustos'ta seyircisiz oynanacak" ifadelerini kullandı.

Olympique Lyon, ilk karşılaşmada ağırladığı İtalyan ekibini 1-0 mağlup etmişti.

17 Mart'ta oynanması planlanan rövanş maçı ise Juventus forması giyen Daniele Rugani'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkmasının ardından ertlenmişti.

UEFA, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi karşılaşmalarının oynanacağını duyurmasına karşın, kesin tarihleri henüz açıklamadı.

Yeni Malatyaspor'dan Adil Gevrek açıklaması

Yeni Malatyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Hakkı Çelikel, başkan Adil Gevrek'in görevinden ayrılacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Yazılı açıklamada bulunan Hakkı Çelikel, kulüp başkanı Adil Gevrek'in istifa edeceği yönünde bazı basın yayın organlarında yer alan haberleri büyük bir şaşkınlıkla gördüklerini ve bu durumun kendilerini üzdüğünü dile getirdi.

Malatyaspor camiasının bu tür ucuz oyunlara alet edilmesine seyirci kalmayacaklarını kaydeden Çelikel, şu görüşlerini aktardı:

"Çıkan haberlerin birileri tarafından kasıtlı olarak servis edildiği çok net bir şekilde ortada. Başkanımızın, iddia edildiği gibi istifa düşüncesi olmadığını altını çizerek belirtmek isteriz. Kulübümüz ve başkanımız Adil Gevrek bunları hak etmiyor. Evet bu sezon kimsenin istemediği bir durumdayız ve bu durum bizleri de ziyadesiyle üzüyor. Yeni Malatyaspor'a bu kadar emek vermiş ve başarılar elde etmiş bir başkan, bunları hak etmiyor. Şunu ifade etmeliyim ki başkanımız görevinin başındadır ve Yeni Malatyaspor kalan 8 haftada elinden gelen mücadeleyi verip, Süper Lig'de kalacaktır. Biz bazı mahfillerin kirli oyunlarına rağmen, takımımızın daha büyük başarılar için bu sezondan dersler çıkararak yoluna devam edeceğine yürekten inanıyoruz."

Drogba, Ligue 1'de son 20 yılın en iyi forveti seçildi

Galatasaray'ın dünyaca ünlü eski futbolcusu Didier Drogba, Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) tarafından yapılan ankette, son 20 yılda forma giyen en iyi forvet seçildi. Eski PSG'li Zlatan Ibrahimovic ise ankette 2. sırada yer aldı.

Ligue 1'in twitter hesabında yapılan açıklamada, "Tebrikler Drogba. Bir zamanlar Olympique Marsilya ve Guingamp formalarını giyen golcü, sizler tarafından ligde son 20 yılda forma giymiş en iyi forvet seçildi." ifadeleri kullanıldı.

Drogba da sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, kendisine oy veren taraftarlara teşekkür etti.

Eski Paris Saint-Germainli (PSG) Zlatan Ibrahimovic ise ankette 2. sırada yer aldı.

Kariyerinde Le Mans, Guingamp, Olympique Marsilya, Chelsea, Shanghai Shenhua, Galatasaray ve Montreal Impact takımlarının formasını giyen Fildişi Sahilli oyuncu, Kasım 2018'de ABD ekibi Phoenix Rising formasıyla futbolculuk kariyerini noktalamıştı.

"Riskin ve vakaların olduğu bir yerde futbol oynanması bence doğru değil"

Demir Grup Sivasspor'un deneyimli teknik direktörü Rıza Çalımbay TRT SPOR'a yaptığı açıklamada, "Bazı antrenör arkadaşlarımız 'Biz hazırız' diyor. Neye hazırsın? Riskin ve vakaların olduğu bir yerde futbol oynanması bence doğru değil" dedi.

Sivasspor'un 53. kuruluş yılını kutlayarak sözlerine başlayan Çalımbay, "Ben de Sivas'ta doğdum, burada büyüdüm. Eski günlerini de biliyorum Sivas'ın. Çok güzel günler de zor günler de yaşandı. Dolu dolu bir 52 yıl geçti. Bütün camiayı kutluyorum. İnşallah bundan sonra çok çok başarılı şekilde ilerler her açıdan... Anadolu'nun köklü kulüplerinden bir tanesi Sivasspor..." ifadelerini kullandı.

"Hazırlık konusunda takımımızda sorun yok"

Oyuncuların form durumu hakkında sorulan soruya, "Takımımızın yüzde 90'ı Sivas'taydı. O arkadaşlarımızın hepsi iptal olduktan sonra hemen hemen her gün haftada 3 gün gelip antrenman yaptılar tesislerde... Biz tesislerimizi kapattık ama çim sahalarımızı açık bıraktık. Herkes geldi çalıştı. Takımımız gayet iyi şekilde çalıştı. Bugün de 3'erli 5'erli antrenman yaptık arkadaşlarla... Arkadaşlarımız bu süreci hem evde hem tesislerde çalışarak çok iyi şekilde değerlendirdi. Hazırlık ve çalışma açısından hiçbir sorunumuz yok" dedi.

"Riskin olduğu bir yerde bence futbolun oynanması doğru değil"

Liglerin 12 Haziran'da başlaması kararıyla ilgili, "Fikrimizde bir değişiklik yok. Erken olduğunu düşünüyorum. Antrenör arkadaşlara şaşırıyorum. Bir husus var hepsi göz ardı ediyor. Bugün Sancaktepe'de 9 vaka, Fenerbahçe, Beşiktaş, Ankaragücü'nde yine vakalar var. Böyle bir durumda mutlaka oyuncularınız tedirgin oluyor. Onun için yani nasıl karar veriyorlar anlamıyorum. Ben kendi oyuncularımın nasıl tedirgin olduğunu, korktuğunu biliyorum. Bir arkadaşımız bu yüzden antrenmanlara dahi gelmiyor. Bu iş öyle kolay değil. Riskin olduğu bir yerde bence futbolun oynanması doğru değil. Risk yoksa tabii ki seve seve futbol oynarız. Bizler de liglerin bitmesini çok istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Ligde avantajlı durumdayız"

Demir Grup Sivasspor'un ligdeki konumuna bakıldığı zaman avantajlı durumda olduğunu dile getiren deneyimli teknik adam, "Biz 4. sıradayız ama yukarıdaki takımların hepsi birbiriyle oynayacak. Bunları değerlendirdiğimiz zaman daha iyi yerlere geleceğiz. Ancak futbolda bir şey var çok temaslı bir oyun. Şu anda Bakanımız evden çıkmayın, maske takın, mesafeyi koruyun diye çok güzel şekilde anlatıyor. İstemedikleri şeylerin hepsi futbolun içinde var. Biraz beklemek lazım. Acele etmemek lazım. Risk varsa da hiç oynamamak gerekiyor. Ben diğer arkadaşlarımıza katılmıyorum. Riskli bir ortamda kimseyi tedirgin etmeyi, korkutmayı doğru bulmuyorum. Fakat sağlıklı bir ortamda ligi kesinlikle oynamak istiyoruz. Federasyonumuzun iyi bir şekilde planlaması gerekiyor" dedi.

"Bazı antrenör arkadaşlarımız 'Biz hazırız' diyor. Neye hazırsın?"

Olağanüstü bir süreçten geçildiğini dile getiren Çalımbay, "Federasyonun alacağı her türlü karara saygı duymak gerekiyor. İptal de edebilirler, her şey yapılabilir. Oynanmadan da başka türlü sonuçlar çıkarılabilir. Önemli olan risk varsa bir kere maçların oynanmaması gerekiyor. Bu arkadaşlarımız oynarken rahat oynaması gerekiyor. Bizlerin onları rahat motive etmesi gerekiyor. Bazı teknik direktör arkadaşlarımız "Biz hazırız" diyor. Neye hazırsın? Oyuncuları deplasmana nasıl götüreceksin? Nerede konaklayacaksın? İki oyuncuna bir şey olsa ne olacak, sonrasını biliyor musun? O oyuncular olmadan maçlara çıkabilir misin? Bunları düşünmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Antalya'da hepimiz tedirgin olduk"

Süper Lig'in 26. haftasında (16 Mart) Antalya ile oynadıkları karşılaşmaya dair yaşananları paylaşan Çalımbay, "Biz en son Antalya maçını oynadık. Antalya'da kaldığımız otelde yüzde 60 yabancı vardı.Ve bütün oyuncularımız tedirgin oldu. Çok kötü oynadık o gün ve yenildik. Maçtan sonra bir an önce herkes evine dönmek istedi. Aksilik uçak kalkmadı Sivas'a ve yine tedirginlik içinde Antalya'da kaldık. Ertesi sabahtan herkes evine gitti. Futbolcu arkadaşlarımızın çoğu evinden, ailesinden ayrılmak istemiyor" dedi.

Maçları oynamayalım demiyorum, risk ve vaka varsa oynamayalım diyorum. Şu anda bu durumdayken, sıkıntılar yaşanırken biz çıkıp gol sevinci yaşıyorsak bu yanlıştır.

"Sorumluluğu kim alacak?"

Son olarak ligler oynandığında yaşanacaklara dair düşüncelerini paylaşan Çalımbay, "Gündeme baktığımızda Allah korusun yarın bir gün bir şey olduğunda sorumluluğu kim alacak? Para her zaman her yerden gelebilir. Biraz da sıkıntılar yaşayabiliriz ama öbür türlü korkarak veya tedirgin halde futbol oynamak doğru değil. Zaten tatsız tuzsuz, seyircisiz maçlar olacak. Oyuncuların bazıları maçlara gelmeyecek, bazıları kendini veremeyecek.Göreceksiniz; çok şey beklediğiniz bazı oyuncular hiçbir şey yapamayacaklar. O yüzden karışık bir lig olacak.

Sağlık Bakanlığımız olsun, Bilim Kurulumuz olsun şu anda gerçekten mükemmel çalışıyorlar. İyiye gidiş de var. Çok temaslı, riskli bir şeyi ortaya atmak doğru değil. Nasıl Belçika, Hollanda, Fransa, Arjantin, Bolivya gibi ülkelerin hepsi iptal etti. Bizim de ne gerekiyorsa onu yapmamız gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: TRT SPOR

"Herkes maddi olarak etkilenirken, futbolcuların bundan etkilenmemesi düşünülemez"

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Adnan Dalgakıran, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının neden olduğu maddi sorunlardan profesyonel futbolcuların etkilenmemesinin düşünülemeyeceğini söyledi.

Dalgakıran, sosyal medya hesabından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve UEFA'yı etiketleyerek yaptığı paylaşımda, salgının her alanda ciddi sorunlara neden olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bütün dünyada işsizlik hızla yayılırken, şirketler ve kurumlar ayakta kalmak için ücretsiz izin, eksik ücret, kısa çalışma gibi uygulamalara gidebilirken, milyon dolarlık profesyonel futbolcuları eski normalin sözleşmeleri ile korumak doğru değil. Kulüpler yangın yerine dönmüş, ayakta kalma savaşı verirken, insan sağlığından sonra en önemli konu, eski sözleşmelerin kulüplere yerine getiremeyecekleri mali yükler yüklemesi. Dünyada herkes maddi olarak etkilenirken, profesyonel futbolcuların bundan etkilenmemesi düşünülemez."

TFF ile UEFA'nın önce insan sağlığı, sonra da kulüplerin varlıklarını nasıl sürdürebileceğine odaklanması gerektiğini aktaran Dalgakıran, "Profesyonel sporcuların da çalışma hayatındaki diğer profesyonellerden farkı olmadığını bilmesi ve içinde bulunduğumuz şartların bilinci ile hareket etmesi gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

La Liga Kovid-19 testi pozitif çıkan 3 ismi açıkladı

La Liga'da Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı daha önce duyurulan 3 oyuncunun ismi belli oldu. Bu futbolcuların, Granada'dan Yangel Herrera, Real Sociedad'dan Alex Remiro ve Atletico Madrid'den Renan Lodi oldukları açıklandı.

La Liga kurumunun açıkladığı protokol gereği bu hafta içinde antrenmanlara başlayan takımlar, sahada en fazla 6, tesislerde ise en fazla 12 futbolcu bulundurabiliyor.

Antrenörlerin en az 4 metre mesafede olmalarına özen gösterilirken, futbolcuların idman sonrasında tesislerde değil, evlerinde duş almaları isteniyor.

Kovid-19 testleri 15 gün içinde üç kez tekrarlanacak olan futbolcuların, sonrasında toplu antrenmanlara geçmeleri, 1 ve 2. liglerde kalan maçların oynanmasına ise haziran ayında başlanması öngörülüyor.

Beşiktaş'ta antrenmanlar iptal

Bir futbolcu ve tesis çalışanında koronavirüs tespit edilen Beşiktaş'ta pazartesi gününden itibaren yapılması planlanan antrenmanlar iptal edildi.

Siyah beyazlılar tüm takıma ve Ümraniye personeline salı veya çarşamba günü yeniden test yaptıracak ve çıkacak sonuçlara göre antrenmanlara devam edilip edilmeyeceğine karar verilecek.

Siyah beyazlılar iki hafta önce küçük gruplar halinde başladıkları kondisyon idmanlarını maçların 12 Haziran'da başlanacağının açıklanmasından sonra iki grup halinde tam takıma döndürmüştü.

Ancak Ümraniye'de alınana tüm önlemlere rağmen bir futbolcu ve tesis çalışanının koronavirüs testinin pozitif çıktığı duyuruldu ve antrenmanlar askıya alındı.

Kaynak: DHA

Sol bek için yeni aday Kwadwo Asamoah

Fenerbahçe, sol bek arayışlarına devam ediyor. Bu konuyla ilgili bir iddia da Gana medyasından geldi.

Sol bek arayışlarını sürdüren Fenerbahçe için dış basından bir iddia daha geldi. Gana basını, sarı lacivertlilerin Kwadwo Asamoah transferinde sona yaklaştığını belirtti.

Yapılan habere göre, Ganalı sol bek oyuncusuna 2 yıllık kontrat öneren Fenerbahçe, futbolcuya Inter'deki şartların aynısını sundu. Haberde, Inter'in gelecek sezon kadrosunda düşünmediği için Watford'un da oyuncuyla ilgilendiği belirtilirken, oyuncunun maddi şartlarında gerileme yaşamadan takım değiştirmeyi düşündüğü ifade edildi.

Bu sezon sakatlığı sebebiyle Inter'de çok fazla forma şansı bulamayan 31 yaşındaki oyuncu, 11 maçta forma giydi ve 899 dakika sahada kaldı.

Inter ile Haziran 2021'e kadar sözleşmesi bulunan Kwadwo Asamoah, İtalyan ekibinden yıllık 3 milyon avro net maaş alıyor.

Kaynak: TRT SPOR

Beşiktaş'ta 2 koronavirüs vakası

Beşiktaş, bir futbolcu ve bir çalışanında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını bildirildi.

Siyah beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, " 8 Mayıs Cuma günü, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde, tüm futbolcularımız, teknik heyetimiz ve tesis çalışanlarımıza Covid-19 testi yapılmıştır.

Yapılan testler neticesinde, bir futbolcumuz ile bir çalışanımızda pozitif Covid-19 test sonucu tespit edilmiştir.

Testi pozitif sonuçlanan futbolcumuz ile çalışanımızın takip ve tedavi sürecine, ilgili prosedürler doğrultusunda derhal başlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Arsene Wenger'e göre şampiyon belli

Arsene Wenger, Liverpool'a övgü yağdırdı. Fransız teknik adam, harika bir sezon geçiren Premiere Lig liderinin sezon iptal edilse bile şampiyon olarak hatırlanacağını söyledi.

Arsene Wenger, Liverpool'un hakkını verdi.

Premier Lig'in Haziranda başlayacağının açıklanmasına rağmen Birleşik Krallık'ta futbolun geleceğiyle ilgili endişeler devam ediyor.

Arsenal'in eski Teknik Direktörü Wenger, İngiltere'de sezon iptal edilse bile Liverpool'un şampiyonluğu hak ettiğini söyledi.

Fransız menajer, bir İngiliz televizyonuna verdiği röportajda; "Premier Lig'le ilgili ne karar verilirse verilsin, Liverpool herkes için bu sezonun şampiyonudur. En yakın rakibine 25 puan fark atarak harika bir performans gösterdiler. Jürgen Klopp, 30 yıldır şampiyonluk bekleyen bir kulüpte inanılmaz işler başardı" ifadelerini kullandı.

29 haftası oynanan İngiltere Premier Lig'de Liverpool, en yakın rakibi Manchester City'nin 25 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor.

Jürgen Kloop'un takımı, iki galibiyet alması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek.

NBA sezonu iki şehirde tamamlanabilir

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) Başkanı Adam Silver, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen sezonun iki şehirde oynanacak maçlarla tamamlanabileceğini söyledi.

Silver, NBA Oyuncular Birliği Başkanı ve Oklahoma City Thunder'ın yıldızı Chris Paul ile bazı oyuncuların katıldığı video konferansta sezonun geleceğine ilişkin açıklamada bulundu.

Sezonu tamamlamayı amaçladıklarını kaydeden Silver, "Hayatlarımızın en zorlu meydan okumasıyla karşı karşıyayız. Maçların seyircisiz oynanması halinde oyuncuları şehir şehir gezdirerek riske atmanın anlamı yok. Başlangıçta maçları bir ya da iki yerde oynatmayı düşünüyoruz. Bu şehirler Orlando ve Las Vegas olabilir." ifadelerini kullandı.

Kalan maçların ne zaman oynanacağı konusunda henüz karar vermediklerini ifade eden Silver, "Sahaya dönüş kararını salgının gidişatına göre alacağız. Hazirandan önce bir takvim açıklamamız mümkün değil. Gelecek sezonun başlangıcı ise aralık ayına kadar sarkabilir." yorumunu yaptı.

Ayrıca maçlar yeniden başladıktan sonra Kovid-19 testleri pozitif çıkan basketbolcular yüzünden sezonu durdurmayı düşünmediklerini aktaran Silver, bunun yerine söz konusu oyuncular ve temas ettikleri kişileri iyileşene kadar izole etmeyi planladıklarını belirtti.

NBA karşılaşmaları, Utah Jazz'ın Fransız pivotu Rudy Gobert'in Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından 12 Mart'ta süresiz askıya alınmıştı.

Dorukhan Toköz'den iyi haber

Beşiktaş’ta, Dorukhan Toköz’ün sakatlığının tamamen geçmesi teknik heyet mutlu etti. Yaşadığı ağır sakatlıktan dolayı yaklaşık 7 aydır takımdan ayrı kalan futbolcu, görev verilmesi halinde sezonun kalan 8 haftasında görev alabilecek.

Süper Lig'in ilk yarısında dizinden yaşadığı sakatlıktan dolayı ameliyat olan ve yaklaşık 7 aydır sahalardan uzak kalan 24 yaşındaki futbolcunun bireysel çalışmalarda oldukça istekli olduğu ifade edildi.

Dorukhan, takımla yapılacak antrenmanlarda yer alacak.

Dorukhan’ın sahalara dönmek için istekli olduğu ancak teknik heyetin temkinli davranarak takım halinde yapılacak çalışmalar sonrasında kararını vereceği öğrenildi.

Bu arada 16-19 ve 23-26 Mayıs tarihleri arasında Nevzat Demir Tesisleri’nde 2 ayrı kamp yapacak olan Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın antrenman programlarını belirledi. 

İki kampta da oyuncuların fiziksel kapasitelerini artırmak üzerine antrenmanlar yapacak olan siyah beyazlılar, sakatlık yaşanmaması için tüm önlemleri alacak.

Sağlık ekibiyle birlikte hareket edecek olan teknik ekip, özel programlar hazırlayarak sakatlık riskini minimuma indirmeye çalışacak. 

Siyah beyazlılar, 29 Mayıs'ta sona erecek kamp sonrasında 12 Haziran'da başlayacak Süper Lig öncesinde taktik çalışmalara ağırlık verecek. 

Kaynak: TRT SPOR

Amiens'te itirazlar sürüyor

Fransa Ligue 1'in sona erdirilmesiyle küme düşen Amiens'in teknik direktörü Luka Elsner, kendilerine haksızlık yapıldığını söyledi.

Mücadelelerini sürdüreceklerinin altını çizen genç çalıştırıcı, "Futbolda 10 maç çok uzun bir süre ve bu zaman diliminde birçok şey değişebilirdi" dedi.

Fransa Ligue 1'in mevcut puan durumuyla tescil edilmesinin ardından küme düşen Amiens Kulübünün teknik direktörü Luka Elsner, alınan kararla ilgili açıklamalarda bulundu.

Genç çalıştırıcı, uygulamanın adaletsiz olduğunu savunarak, "Kulüp başkanımızın alınan kararla ilgili hukuki bir başvuru yaptığını biliyorum. Bu konuda bir imza kampanyası da başlatıldı ve pek çok insan bu mücadelemizde bizi destekliyor. Yargı önündeki süreç nasıl sonuçlanır bilmem; ama biz bu konudaki haklı mücadelemize devam edeceğiz" dedi

En kötü senaryoya bile hazırlıklı olmaları gerektiğini belirten Sloven teknik adam, "Karar değişirse mutlu oluruz, aksi takdirde önümüze bakıp mevcut duruma en iyi şekilde hazırlanmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"Ligin oynanmasından yana değilim"

Beşiktaş Aygaz Erkek Hentbol Takımı Antrenörü Müfit Arın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) konusunda riskin devam ettiğini ve maçların oynanmasından yana olmadığını söyledi.

Arın, yaptığı açıklamada, sağlığın ön planda olduğunu belirterek, "Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulundan onay alınması halinde bu işi yapalım. Şu şartlarda ligin oynanmasından yana değilim." dedi.

Salgın konusunda riskin hala devam ettiğine dikkati çeken Arın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim açımdan iki olasılık var; benim olasılığım ligi tescil etmek, ikinci olasılık ligleri durdurursunuz ve ağustosa kadar gidişatı takip edip ona göre federasyon olarak karar alabilirsiniz. İspanya, Fransa, Almanya, Danimarka ve Polonya, hentbolda dünyanın en iyi takımlarını oluşturan ligler. Hepsinde ligler tescil edildi, insan sağlığı daha önemliydi. Var olmamız, önümüzdeki yıl tekrar oynamamız lazım. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun kararları doğrultusunda hareket etmemiz lazım. 2-3 ay beklersiniz. Ligi tescil etmiyorsanız ağustos sürecininin beklenmesi gerektiğini düşünüyorum."

Takımın genç oyunculardan kurulduğunu ve çoğunlukla yeni evli veya baba olduklarını kaydeden Arın, "Hepsinin çocukları var. Profesyonel olsak da normal evlerde yaşayan insanlarız. Maçların oynanması durumunda sporcular, evine gidemeyecek ve ailesiyle temasta bulunamayacak. Fenerbahçe Futbol Takımı'nın çalışanında test pozitif çıktı." diye konuştu.

Sporcu psikolojisi açısından da maçların oynanmasının zor olduğunu anlatan Arın, şunları kaydetti:

"Benim öyle sporcum var ki; çocukları küçük olduğu için bütün işlerini internet üzerinden ve aldığı şey kapının önüne gelecek şekilde yapıyor. Bu psikolojide olan insana spor yaptırmak çok zor. Ben bile sokakta karşımdan birinin geldiğini gördüğümde diğer tarafa geçiyorum. Hepimiz temkinliyiz. Bu kadar iç içe olan bu sporda bana göre şu an başlamamızın doğru olduğunu düşünmüyorum."

Hentbolda ligde normal sezonun bitimine bir hafta kaldığı sırada salgın nedeniyle maçların ertelendiğini hatırlatan Arın, "Bazı takımlar maçlarını bitirmişti, akabinde play-off başlayacaktı. Salgın nedeniyle sağlığı ön plana çıkararak bütün dünyada olduğu gibi sınırlamalar getirildi. Sağlığın ön planda olduğunu düşünüyorum. Normal düzene geçtikten sonra maçların oynanmasından yanayım. Voleybol, basketbol ve futbola göre hentbol daha fazla temasın olduğu bir spor." değerlendirmesinde bulundu.

Hentbolcuların psikolojik ve fiziksel açıdan da hazır olması gerektiğini belirten Arın, "Oyuncular şu an sadece evde yapabilecekleri idmanları gerçekleştiriyor. 80-90 metrekarelik alanda ne yaparsanız onları yapıyorlar. Branşımıza özgü çalışmalara hazır değiliz, takım olarak yaparsanız anlamı var. İki aydır idman yapmayan takımlar var. Fırsat bulup koşabilen sporcular var ama herkes yapamıyor. Takımlara da eşit şartlarda mücadele imkanı vermek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bazı yabancı oyuncuları ülkelerine gönderdiklerini kaydeden Arın, "Gelmeleri halinde karantina süreci olacak. Onlar daha hassas, sonuçta ülkelerinin ligleri tescil edilmiş gözüküyor." şeklinde konuştu.

"Dünyayı gelecek yıl zorlu bir süreç bekliyor"

Salgının hentbola etkilerini değerlendiren Arın, "Çarşambanın gelişi salıdan belli olur. Dünyayı gelecek yıl zorlu bir süreç bekliyor. Sonuçta ekonomide daralmalar olacak. Hayat devam edecek ve hep birlikte el ele vererek bu işi ayağa kaldıracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş'ın hentbolda lokomotif olduğunu vurgulayan Arın, şunları söyledi:

"Lig kurulduğundan beri Beşiktaş mücadele ediyor. Tüm iddiasıyla mücadelesini sürdüren ve Avrupa'da isminden söz ettiren bir takım. Kulüp yöneticileriyle oturup konuşacağız, ortak kararla en iyi şekilde Beşiktaş'ı temsil edeceğiz. Bir futbolcunun üçte birine, dörtte birine başarılı olmaya çalışıyoruz. Hentbolun var olması için Beşiktaş'ın çizgisini koruyarak devam etmesi gerekiyor."

Büyük kulüplerde zaman zaman amatör sporların sonlandırılması yönündeki düşünceden kaygı duyup duymadığının sorulması üzerine Arın, şunları kaydetti:

"Kaygı her zaman var. Türkiye'de her zaman birinci sırada futbol vardır, ekonomisi çok güçlüdür. Ekonomik olarak Avrupa'da ilk 6 içinde olan futbola baktığınızda bu başarıların lige yansıdığını düşünmüyorum. Toplumların bu işe amatör olarak gönül vermesi gerekiyor. Dünyada amatörlük de kalmadı, günün şartlarını gerektiren amatörlük diyoruz."

Salgın nedeniyle evden fazla çıkmadığını ve sadece mecburi ihtiyaçlar için dışarı çıktığını aktaran Arın, "Sokağa bakınca buna uyan kaç kişi var? Tabii ekonomik şartlar da var, insanlar mecbur kalabiliyor. Ben kitap ve gazete okuyorum. Nostalji yapıyorum. Oynadığımız maçları, özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki karşılaşmaları izliyorum. Önümüzdeki günleri hayal ediyoruz ama önümüzde zorlu süreç olduğu gözüküyor." değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık çalışanlarına teşekkür eden Arın, "Sağlık çalışanları, hizmet sektöründeki evlere servis yapanlar, polisler, zabıtalar onlara teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum. Büyük çaba sarf ediyorlar. Aileleriyle görüşemiyorlar, onları içimden alkışlamak geliyor." diyerek sözlerini tamamladı.

"Liglerin başlaması lazım"

TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Futbol oynamazsak, bu işlerin içinden çıkmak mümkün görünmüyor" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir,  Posta Gazetesi'ne verdiği röportajda "Futbol oynamazsak, bu işlerin içinden çıkmak mümkün görünmüyor. Oynamadan şampiyonu, hatta ondan ziyade düşecek takımları nasıl tespit edeceksiniz? Şampiyonluk mücadelesi de, düşme hattı da puan puana" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kuruluna alternatifli 10 senaryoyu ve tedbirleri aktardıklarını hatırlatan Nihat Özdemir, "Biz açıkladığımız takvimi uygulamakta kararlıyız. Bakanlıktan, Bilim Kurulu’ndan iyi haberler gelmezse, biz de gerekeni yaparız." şeklinde konuştu.

Ülkede durumun iyiye gittiğine de dikkat çeken Özdemir, "Bakın daha 37 gün var. Her şey normal giderse neden futbol oynanmasın. Maçlar seyircisiz oynanacak. Ama baktık ki her şey iyi gitti durum elverirse seyircili de oynatabiliriz." diye konuştu.

Galatasaray'dan gurbetçi harekatı

Galatasaray yeni sezon transfer planlamasını, yerli ve genç oyuncular üzerine yapıyor. Sarı kırmızılılar, gurbetçi futbolcular Mert Müldür ve Salih Özcan'ı takibe aldı.

Galatasaray, yeni sezonda yerli ve genç oyunculara yönelecek. Transferde Emre Kılınç, Mert Hakan, Erdoğan Yeşilyurt ve Oğulcan Çağlayan gibi isimlerle ilgilenen sarı kırmızılıların, 2 gurbetçi futbolcuyu da takibe aldığı öğrenildi.

Galatasaray'ın, Sassouolo forması giyen Mert Müldür ve bonservisi Köln'de olan Salih Özcan'ı kadrosuna katmak istediği belirtildi.  Sezon sonunda Mariano'nun ayrılması ile boşalacak sağ bek mevkisi için arayışa giren sarı kırmızılıların, Sassouolo'dan Mert Müldür'ü kiralamak istediği kaydedildi. 

Sağ bek, stoper ve orta saha pozisyonlarında oynayabilen 21 yaşındaki futbolcu, 2 kez A Milli takım formasını giydi.  Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği bir diğer isim ise bonservisi Köln'de bulunan ve şu anda Almanya 2'nci Ligi ekibi Holstein Kiel'de forma giyen Salih Özcan.

Merkez orta saha ve ön libero pozisyonlarında forma giyebilen 22 yaşındaki Salih Özcan, bu sezon 6 gol, 6 asistlik performansa imza attı. Galatasaray'ın 2021 yılına kadar Köln ile kontratı bulunan Salih Özcan'ı kadrosuna kiralık olarak katmak istediği belirtiliyor.

Kaynak: TRT SPOR

"Kişisel fikrim liglerin tamamlanması yönündeydi"

TRT SPOR'a konuşan Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Tamer Tuna, koronavirüs salgınından dolayı çalışmaları haftanın 3 günü interaktif olarak uzaktan sürdürdüklerini ve oyunculara da bireysel programlar verdiklerini söyledi. 

Bilim adamları ve doktorları dinlediklerini vurgulayan Tuna, TFF'nin liglerle ilgili aldığı karara da saygı duyduklarını açıkladı. 

"Kişisel fikrim oynanmaması yönündeydi"

"Bütünlüğün sağlanabilmesi adına herkesin dahil olduğu emin olun futbolcuların da dahil olduğu bir karar verilmeliydi. Şu an alınan bir karar var. Federasyonumuza saygı duyuyorum. Gerçekten bir karar alınması bile doğru ama 35 günlük bir süreç var. O zamana kadar neler değişir. Hep birlikte göreceğiz. Antalyaspor olarak oynasak da oynamasak da kararın arkasında duracağız. Kişisel fikrim teknik adam olarak liglerin tamamlanması yönündeydi." 

Kaynak: TRT SPOR

8 Mayıs 2020 Cuma

Mesut Özil'in menajerinden Fenerbahçe açıklaması

Adı sık sık Fenerbahçe ile anılan Arsenal'in yıldız ismi Mesut Özil için menajerinden açıklama geldi.

Mesut Özil'in menajeri Erkut Söğüt, yıldız oyuncunun Fenerbahçe'ye transferiyle ilgili beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

Erkut Söğüt'ün açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Mesut Özil ve Fenerbahçe konusu hakkında konuşamam. Ben aynı zamanda avukatım. Mesut'un değil, Arsenal'in de menajerliğini yapıyorum bu iş içerisinde."

"O yüzden hiçbir şekilde gizlilik ilkesine göre konuşma hakkım yok. Hem kendimi, hem oyuncumu gereksiz bir duruma sokmak istemiyorum."

"İleriye yönelik olarak konuşacak olursak; Mesut Özil'in 1 yıllık sözleşmesi var. 1 sene daha Arsenal'de olacak. Bu konuda bir değişiklik olmayacak."

"O yüzden ondan sonra ne olur, zaman gösterecek. Mesut, 32 yaşına gelmiş olacak ve kariyerinde birkaç sene daha olacak. Mesut ve ailesi bir karar verecek. En hayırlısı neyse o olacak."

Galatasaray - Fenerbahçe 3-4 Özet İzle (3 Mayıs 1989 - Federasyon Kupası Çeyrek Final Rövanş Maçı)

Fener’le alay edilmez

Takvim yaprakları 3 Mayıs 1989’u gösterirken Fenerbahçe ve Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı’nda karşı karşıya geliyordu. Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe 2-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamamış, Fenerbahçe Stadı’ndaki mücadele 2-2 sona ermişti. İki hafta sonra oynanan rövanş maçına etkili başlayan Galatasaray oluyor, Tanju Çolak’ın 10. 17. ve 38. dakikalarda attığı golle devreyi 3-0 önde kapatıyordu.  

Ertesi gün bir gazetenin manşetinde görüleceği gibi, rakip oyuncuların unuttuğu bir gerçek vardı; Fener’le alay edilmez. Ali Sami Yen Stadı’ndaki derbinin ikinci yarısıyla birlikte sahada bambaşka bir Fenerbahçe vardı. 46. dakikada Aykut Kocaman’ın sıfırdan yaptığı vuruşla farkı ikiye indirmesinin ardından fırtına daha da şiddetleniyor, 53’te Hasan Vezir skoru 3-2’ye getiriyordu. 71. dakikada Hasan Vezir’in beraberlik golüyle Ali Sami Yen Stadı şok yaşıyordu. Son sözü yine maçın yıldızı Hasan Vezir söylüyor ve yaptığı hat-trickle Fenerbahçe’ye hem Türkiye Kupası yarı finalini, hem de unutulmaz bir derbi zaferini getiriyordu.

Kaynak: fenerbahce.org

Voleybol karar geliyor; 'Beyaz sezon'

Voleybolda şampiyon yok, düşme kaldırılacak… Ligler 16 takım olacak...

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ara verilen ligler ile için kararını bugün açıklayacağını belirtmişti, ancak gelen son haberlere göre kararın 11 Mayıs Pazartesi günü açıklanabilir;

  • Hem AXA Sigorta Efeler Ligi'nde hem de Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 'beyaz sezon' ilan edilecek. Buna göre lig maçları tamamlanmış olsa da play-off oynanmadığı için şampiyon olmayacak ve küme düşme de kaldırılacak.
  • Avrupa Kupaları'na gidecek takımlar da lig sıralamasına göre belirlenecek.
  • Bu kararla alttan çıkacak 4'er takımla iki ligde de takım sayısı 16'ya yükselecek. 16 takımlı sezonun nasıl oynanacağı da TVF tarafından belirlenecek. Ancak takvim sıkışıklığı da göz önüne alındığında liglerin erken başlaması ilk ihtimal.
  • Alttan gelecek takımlar için de TVF Erkekler ve Kadınlar 1. Ligi'nde yarı final gruplarını baz alacak. Buna göre erkeklerde Solhan Spor, Afyon Belediye Yüntaş, Haliliye Belediye ve TFL Altekma gelecek sezon Efeler Ligi'nde olacak. Kadınlarda da Kale 1957 Spor, Kuzeyboru, Sarıyer BLD ve İlbank Sultanlar Ligi'ne yükselecek.

Kaynak: Sabah

Mehmet Sepil'den liglerin başlangıç tarihi ile ilgili açıklama

Kulüpler Birliği Vakfı ve Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, herkesin futbolu özlediğini ve inşallah beklenildiği gibi liglerin haziran ayında başlamasını umduğunu söyledi.

Sepil, telekonferansla gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in liglerin başlangıç tarihini 12-13-14 Haziran olarak açıkladığını, bu tarihi söylerken de çok dikkatli konuştuğunu aktardı.

Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelenin sürdüğünü ve normalleşme sürecinin başlayacağını kaydeden Sepil, şöyle konuştu:

"Futbolun da başlaması bunun bir parçası olacak. Bu süreçte öncelik insan sağlığı olacak, bundan kimse ödün vermez. Önümüzde 36-37 gün var. Bu süreçte yaşayacaklarımızla ilgili soru işaretlerinin 37 gün içinde cevap bulabileceğini düşünüyorum. Bizim ligimizin başlama tarihi Avrupa liglerinden çok sonra. Örneğin Almanya Ligi neredeyse 1 ay önce başlayacak. Biz salgınla mücadele konusunda çok ciddi bir sınav verdik. Futbolu herkes özledi, inşallah beklenildiği gibi haziran ayında başlarız."

"Herkesin sabırlı olması ve süreci sabırlı bir şekilde yönetmesi gerekiyor"

Sepil, TFF'nin açıkladığı tarihe saygı göstermek gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TFF Başkanı'mız da varsayımlarda bir değişiklik olursa bu tarihin gözden geçirilebileceğini söyledi. Bu tarihi vermek kolay bir iş değil. Bu tarih verilirken birçok veri değerlendirilmiştir. Önümüze dinamik bir süreç var. Herkes yeni normal bir sürece geçiş yapacak. Herkesin sabırlı olması ve süreci sabırlı bir şekilde yönetmesi gerekiyor. Dikkatli geçirmemiz gereken bir dönemdeyiz."

Koronavirüs salgını boyunca kulüplerin zarara uğrayacağını kaydeden Sepil, "Artık tarihler netleştikçe neler yapılacağı ortaya çıkacak. Her kulübün hesabı ayrıdır. Oyuncularıyla teknik direktörleriyle bir uzlaşmaya gideceklerdir. Önümüzde zor bir süreç var, gelecek sezon bile seyircili veya seyircisiz oynayacağımız belli değil." diye konuştu.

Mehmet Sepil, bu süreçte futbolcuların olası çekincelerini gerekli mercilere hemen ileteceklerini, bu endişelerin giderilmesi için gerekli cevapları bekleyeceklerini sözlerine ekledi.

Fenerbahçe'den yeni test sonucu açıklaması

Fenetbahçe'den yapılan açıklamada, "İlk testlerde şüpheli görülen çalışanımızın test sonucu negatif çıkmıştır. Futbol takımımız ve teknik ekibimizin tamamı Pazartesi günü bir kez daha Covid-19 testine tabi tutulacaktır" denildi.

Sarı-lacivertli ekipten yapılan açıklama şöyle;

"Kulübümüz tarafından Samandıra Can Bartu Tesislerimizde 5 Mayıs Salı günü tüm futbolcu, teknik ekip ve çalışanlarımıza Covid-19 tanı testi yapıldığı; Samandıra çalışanlarımızdan birinin sonucunun pozitif tespit edildiği, bir diğer çalışanımızın da şüpheli durumda olduğu paylaşılmıştı. İlk testte pozitif çıkan çalışanımızın ev izolasyonunda tedavisine devam edilmektedir. İlk testlerde şüpheli görülen çalışanımızın ise bugün yapılan yeni test sonucunun negatif olduğu saptanmıştır.

Bu gelişmeler doğrultusunda, takımımızın 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü yapacağı antrenman iptal edilmiş; futbol takımımız ve teknik ekibimizin tamamı Pazartesi günü bir kez daha Covid-19 PCR testine tabi tutulacaklardır."

Yılmaz Vural: "Futbolcu ve teknik heyetler tedirgin"

TFF 1. Lig ekibi Akhisarspor'un teknik direktörü Yılmaz Vural, liglerin yeniden başlayacak olmasıyla ilgili, "Futbolcular ve teknik heyetler tedirgin. 12 Haziran’da başlayacak olan ligi tamamlayabilecek miyiz tedirginliği de var" dedi.

TFF 1. Lig ekiplerinden Akhisarspor'da Teknik Direktör Yılmaz Vural, Yılmaz Atabarut Tesisleri’nde yaptığı basın toplantısında futbol gündemini değerlendirdi. Vural, futbolcuları fiziksel olarak hazırlamanın dışında psikolojik olarak hazırlamanın daha zor olacağını belirtti. 

"Ligleri tamamlayabilecek miyiz?"

Teknik heyet olarak futbolcuların uygulayacağı programı daha önceden 3 Mayıs’a kadar hazırladıklarını ifade eden Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, "Şimdi artık TFF Başkanı Nihat Özdemir yaptığı açıklamadaki 12 Haziran’a kadar hazır olacağız. Fakat net anlamadığımız bir konu, tarih verildi ama 35 günlük bir ara var. Bu 35 günde olan gelişmeler geriye veya ileriye alınabileceği ya da tamamen iptal edilebileceği konusunda da sanki bir anlayış hükmü bulunuyor. Federasyon Başkanı ve Sağlık Bakanı arasındaki muhabbette biraz tedirgin olduk. Çünkü farklı farklı şeyleri söylediler. Sorumluluk anlamında biz federasyona bıraktık bu konuyu onlar isterlerse yapsınlar. Ama bu sağlık konusunda hakikaten bir sağlık sorunu varsa bunu federasyona bırakmamalıdır. Orada galiba aralarında bir anlaşmazlık oldu diye düşündük bu açıklamalardan sonra. Tabii ki kararlar büyük sorumlulukla alınacak kararlar olarak görünüyor. Herkes de bu sorumluluğun farkında ancak futbolcular ve teknik heyetler tedirgin. 12 Haziran’da başlayacak olan ligi tamamlayabilecek miyiz tedirginliği de var” diye konuştu.

< p> "Oyuncularımız beklediğimizden daha iyi bir dönüş yaptı" 

Çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Vural, “Her şeye rağmen ben takımımdaki oyuncularıma, bir kere önce yabancı oyuncularıma teşekkür ediyorum. Hiçbir tanesi Türkiye’yi terk etmedi. Antrenman anlamında hiçbir sıkıntıları yok. Değerleri yüksek aşağı düşmemiş şekilde bizimle buluştular. Türk oyuncularımız da aynı şekilde tabii ki birkaç istisnalar da var. Tüm oyuncularımız beklediğimiz değerlerden daha iyi bir dönüş yaptılar. Bu açıdan futbolcu kardeşlerime teşekkür ediyorum, sağ olsunlar. İşi çok ciddiye aldıkları da ortada. Biz Akhisarspor Kulübü olarak bu konuda oyuncuların motorik özelliklerinin kaybolmaması konusunda en az sıkıntılı takımlardan bir tanesiyiz diye düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

"Oyuncuları psikolojik olarak da hazırlamak zor"

12 gündür çalışmalarına sil baştan tekrardan başladıklarını ifade eden Vural, “Çalışmalara başlarken Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden de destek aldık ve kuvvet, sürat ve dayanıklılık testleri yaptık. Futbolcular tekrar nasıl kondisyonuna kavuşur konusunda birçok bilimsel makaleyi de ele aldık ve onların üzerinden gittik. 12 Haziran’dan sonra oynayacağımız 6 final maçı için oyuncularımızı fiziksel olarak hazırlasak da psikolojik olarak hazırlamak daha zor olacak gibi görünüyor” diye konuştu.

 

"60 puanı geçenler direkt çıkar, 55 puan ve üzeri plaf-off oynar" 

Ligin panoramasını çıkardıklarını kaydeden Vural, “Ekip arkadaşlarımızla birlikte ligde bir değerlendirme yaptık. 60 puanı alan ve geçen takımlar ligden direkt çıkacak, 55 puan ve üstünü alan takımlar ise play-off oynayacak gibi bir hesaplama yaptık. Tabii ki bunlar tahmini şeylerdir. Biz bu ligde misafir olmak istiyor ve düştüğümüz lige bu sezon çıkmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Süper Lig’de 14 takımın TFF 1. Lig’de de 11 takımın liglerin devam etmesi konusunda görüş birliğinin ortada olduğunu ifade eden Vural, “Çoğunluk oynamak istiyor ama nihai karar tabii ki federasyonda olacaktır. Bir değişiklik söz konusu olmazda fiziksel olarak takımımız 12 Haziran’a hazır olacaktır. Tek korkumuz ise psikolojik olarak futbolcuların bu döneme hazır olmaması olacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: İHA

Futbolda 5 oyuncu değişikliği hakkı

Koranavirüs salgını futbolda kural değiştirdi. Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), 2020 sonuna kadar yapılacak maçlarda takımlara 5 oyuncu değişikliği hakkı verileceğini açıkladı. VAR kullanımı zorunluluğu da ortadan kalktı.

Koronavirüs salgını sebebiyle dünyada futbol durdu. Bir çok ülkede takımlar yavaş yavaş antrenmanlara başlarken, ülke federasyonları liglerin kaldığı yerden devam etmesi için çalışmalar yapıyor.

FIFA, pandemi sırasında oyuncuların yeteri kadar antrenman yapamamaları ve yaz aylarında hava sıcaklığının futbolu olumsuz etkileyeceği gerekçesi ile 5 oyuncu değişikliği hakkını gündeme taşıdı.

Dünyayı sarsan koronavirüs salgını futbolda kuralları değiştirdi

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), FIFA'nın teklifini kabul etti. IFAB, 2020 yılı sonuna kadar yapılacak maçlarda takımlara 5 oyuncu değişikliği hakkı verileceğini açıkladı.

IFAB'ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre FIFA'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen liglerde oluşabilecek fikstür yoğunluğu yüzünden takımlara bir maçta 5 oyuncu değişikliği hakkı verme önerisi kabul edildi.

Takımlar, geçici olarak hayata geçirilecek uygulamayla bu yıl sonuna kadar yapılacak maçların 90 dakikalık normal süresinde 3 yerine 5 oyuncu değiştirebilecek.

Uzatmaya giden maçlarda 6. oyuncu değişikliği yapılabilecek

Eleme usulüyle oynanan ve uzatmaya giden maçlarda ise 6. oyuncu değişikliği gerçekleştirilebilecek. Normal sürede kullanılmayan değişiklik hakları, uzatma devrelerine aktarılacak.

Nasıl yapılacak?

Takımlar 5 oyuncu değişikliğini, karşılaşmalardaki gereksiz duraksamaları engellemek için devre aralarında ve müsabaka sırasında oyunu en fazla 3 kez durdurabilecek şekilde yapacak.

Gerekirse uzatılacak

Ayrıca IFAB ve FIFA, gerektiği takdirde 2021'de tamamlanacak organizasyonlar için 5 oyuncu değişikliği hakkının uygulama süresini uzatacak.

VAR zorunluğu ortadan kalktı

Öte yandan IFAB, Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi kullanımının zorunluluğunu da ortadan kaldırıldı. Beş oyuncu değişikliği hakkı ve VAR sistemi kullanımı, ülke federasyonlarının takdirine bırakıldı.

Basketbol ve voleybolda gözler federasyonlarda

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen basketbol ve voleybol liglerinin devam edip etmeyeceği gelecek hafta belli olacak.

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen basketbol ve voleybol liglerinin devam edip etmeyeceği gelecek hafta belli olacak....

Türkiye Basketbol Federasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonu, önümüzdeki hafta yapacağı yönetim kurulu toplantısının ardından kararı açıklayacak.

Gençlik Spor Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile istişare halinde olduklarını belirten federasyon yetkilileri, kulüplerle de bu süreçte sürekli temas halinde olduklarını ifade etti.

Basketbol ve voleybol liglerinde son karşılaşmalar mart ayının üçüncü haftasında oynanan maçların ardından ertelenmişti. 

Kaynak: TRT SPOR

Ergin Ataman maçların oynanmasında ısrarcı

Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) maçların oynanması yönünde aldığı kararın benzerini Türkiye Basketbol Federasyonundan (TBF) da beklediklerini söyledi.

Anadolu Efes'in Old Spice Türkiye ile yaptığı sponsorluk anlaşmasının tanıtımı sırasında liglerin geleceğiyle ilgili görüşlerini basın mensuplarıyla paylaşan Ataman, "Türkiye'de ve dünyada salgın kontrol altına alınıp, sağlık bakanlıkları, bilim kurulları izin verdiği sürece her türlü sportif müsabakanın sonuçlandırılması gerektiğini düşünen bir insanım." dedi.

TFF'nin 2 gün önce sadece Süper Lig'in değil amatörler de dahil tüm alt liglerin 12 Haziran'dan itibaren oynanacağı yönündeki plan ve stratejisini açıkladığını hatırlatan Ataman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aksaklıklar halinde de TFF geri dönüşün mesajını verdi. Avrupa'da da marka olmuş basketbol liglerinde aynı kararın çıktığını biliyoruz. İspanya'nın plan ve stratejisi hazır. Almanya da bu yönde açıklama yaptı. İsrail, 20 Haziran'da ligi oynatacağını belirtti. Maçların oynanmaması kararının takımların, kulüplerin ortaya koyduğu emeğe karşı olduğunu düşünüyorum. Bazı kulüplerin organizasyonlarını bitirmesi, oyuncularını yollaması bence hiçbir şekilde kurumları bağlayıcı olmamalı. Basketbol, Türkiye'de yatırım yapılan ve değer verilen bir branş. Kolay vazgeçmenin doğru olduğuna inanmıyorum. Türkiye liginin lideri olan takımın antrenörü olarak söylüyorum ya iptal edilecek veyahut tescil edilecek; ikisinden yana değilim."

Hem ING Basketbol Süper Ligi'nde hem Avrupa Ligi'nde lider olduklarını belirten Ataman, "Maçların oynanmaması halinde liglerin bizim lehimize tescil edilmesi için hiçbir girişimde bulunmadık. Her iki kulvarda da koyduğumuz emeğin karşılığını sahada vermek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

TBF'nin karar verme konusunda gecikip gecikmediği sorusunu yanıtlayan Ataman, "Gecikmiş olduğunu düşünmüyorum. Bence değerlendirmekte haklılar, süreç değişebiliyor. Türkiye normalleşme sürecine giriyor, AVM'ler açılıyor, fabrikalar üretime geçiyor. Federasyonun da gelişmeleri takip ettiğini düşünüyorum. Ne şekilde oynanacağına dair henüz plan görmedik. Bu da plan, program üzerinde çalışılmamış da zamanı geldiğinde ligin oynanması yanında bir düşünce olduğu izlenimi oluşturuyor. TFF kararını açıklayarak futbol camiasında heyecan yarattı. Basketbolda bu heyecanı görmüyorum. Kontak kapatılmış gibi bir izlenim var." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe futbol takımında bir çalışanın testinin pozitif çıktığının hatırlatılması üzerine Ataman, şunları söyledi:

"Aşı veya kesin çözüm bulununcaya kadar virüsle yaşayacağız. Bu riskleri düşünürsek ülkede her şeyi kapatmamız lazım. Vakaların yüzde 80'nin toplum içinde olduğu söyleniyor. Almanya'da da futbol maçları başlamadan önce test yapıldı ve 10 futbolcuda sonuç pozitif çıktı. Bundan 2-3 gün sonra Merkel, ülkede durumun normale gittiğini söyledi. Hastalık maalesef olabiliyor. Biz bu işi amatörce yapmıyoruz, gelir sağlıyoruz."

Haziran ayında turizm sektörünün de açılacağını kaydeden Ataman, "İnsanlar otellere gitmeye başlayacak. Tabii ki olumsuz durumda bütün bunlar değişebilir. Her sektör plan yaparken, spor sektörünün bundan çekinmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Almanya gibi disiplinin üst seviyede olduğu bir ülkede kurallar belirlenip bu işe başlanıyorsa; Türkiye'de de spora başlamamız gerektiğini düşünüyorum. Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulunun da mutlaka tavsiyeleri oluyor. İşi doktorlara bıraktığınız zaman sporu 2 sene yasaklayabilirler. O zaman aşı bulununcaya kadar, spor yapmayalım, mağazaları açmayalım, üretim dursun. Bütün dünyada mantıklı şekilde normalleşme süreci yaşanıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Ligi'nin bir ay önce planını açıkladığına dikkati çeken Ataman, "Bu organizasyondaki gidişatı pozitif görüyorum. 8'li Finallerin oynanma olasılığı olan Sırbistan da güvence verdi ve organizasyona hazır olduğunu belirtti. Litvanya'nın da konuyla ilgili çalışmaları olduğunu biliyorum. Köln şehri de bu hususta favori." ifadelerini kullandı.

"Takım hazır olur"

Ataman, liglerin oynanması yönünde karar çıkmasının ardından 3-4 haftalık sürede takımın hazır hale geleceğini dile getirdi.

Oyuncuların bir bölümünün evlerinde çalışmalarını sürdürdüğünü bir bölümünün de kulübün tesislerine gelerek bunu gerçekleştirdiğini anlatan Ataman, şunları söyledi:

"Sezon bitmedi. Şu anda oyuncuların sezon başlayacakmış gibi kendini hazır tutma görevi var. Basketbolcuların yüzde 20-30 hazır olduğunu düşünüyorum. Futbolda 2., 3. ve bölgesel ligler de çok zor şartlarda da olsa oynanacak. Futbol oynanıyorsa basketbolun oynanmaması için neden olmadığını düşünüyorum. Şu ana kadar üretilmiş bir strateji bizimle paylaşılmadı. Oynanırsa nasıl oynanacağı yönünde Ergin Ataman olarak benim bilgim yok."

Anadolu Efes'in dünyanın en kurumsal kulüplerden biri olduğunu belirten Ataman, "Ligler 17 Mart'ta ertelendi. Biz bir haftalık sürede gidişatı gözlemledik. Oyuncularla temas halindeydik. Kulüp olarak hazırlıklarımızı yaptık. Tüm hijyen koşullarını oluşturduk. NBA'in yeni başladığı çalışma modelini 5 hafta önce başlattık. Yurt dışına giden oyuncularla temas halindeyiz. Kurumsallık konusunda dünyadaki lider kulüplerden biri olduğumuzu söyleyebilirim." diye konuştu.

Alper Yılmaz: "Sezonun sahada tamamlanmasını istiyoruz"

Anadolu Efes Genel Direktörü Alper Yılmaz ise federasyonun bugün veya yarın gerçekleştireceği toplantıyla olası senaryoyu açıklayacağını vurgulayarak, "Biz de takip ediyoruz. Sezonun sahada tamamlanmasını istiyoruz ama öncelik insan sağlığı. Oyuncumuzun, antrenörümüzün, çalışanımızın, rakiplerimizin risk altında olmadığı dönemde ligi tamamlayabilirsek tamamlarız." değerlendirmesinde bulundu.

Lacivert-beyazlı takımın kaptanı Doğuş Balbay da yoğun bir temponun ardından yaklaşık 1,5 aydır bir boşluğa düştüklerini belirterek, "Profesyonel sporcular olarak kendimizi hazır tutmaya çalışıyoruz. Yeni bir hayat ve çok sıkıntı çekiyorum. Fiziksel ve mental olarak formu korumak kolay değil." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe yeni transferini resmen açıkladı

Fenerbahçe Kulübü, Gölcükspor'da forma giyen 21 yaşındaki orta saha İsmail Yüksek'i kadrosuna kattığını duyurdu.

Fenerbahçe'den yapılan açıklama şöyle:

''Kulübümüz, genç değerlere yatırım yapma hedefi çerçevesinde Gölcükspor’da forma giyen ve birçok Süper Lig ekibinin de hedefinde olan İsmail Yüksek’in transferiyle ilgili hem kulübü hem de kendisiyle anlaşmaya varmıştır.

21 yaşındaki futbolcuyu 2020/21 sezonundan itibaren Fenerbahçe'mize bağlayacak olan sözleşme 5 sezonluk olarak imzalanmıştır.

Futbolcumuza şimdiden Kulübümüze hoş geldin diyor ve çubuklu forma altında nice başarılar diliyoruz.'' 

İsmail Yüksek kimdir?


26 Ocak 1999 İznik doğumlu İsmail Yüksek, futbola Bursaspor'da başladı. İsmail Yüksek, Yeşil Bursa ve Bursa Yıldırımspor'da amatör lisans ile mücadele ettikten sonra 31 Ağustos 2018'de Gölcükspor'la 3 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı.
8 gol, 6 asist
Ön libero ve merkez orta saha bölgelerinde oynayan 21 yaşındaki oyuncu, bu sezon çıktığı 26 maçta 8 gol atıp 6 da asist yaptı.

İşte Fenerbahçe'nin ilk resmi transferi ve bir sonraki imzası...

FIVB Voleybol Milletler Ligi iptal edildi

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB), dünya genelinde görülen koronavirüs salgını sebebiyle daha önce ertelendiğini duyurduğu 2020 Voleybol Milletler Ligi organizasyonun iptal edildiğini ve bu yıl düzenlenmeyeceğini açıkladı.

Türkiye Voleybol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB), dünya genelinde ve ülkemizde de görülen koronavirüs salgını sebebiyle daha önce ertelendiğini duyurduğu 2020 Voleybol Milletler Ligi organizasyonun iptal edildiğini ve bu yıl düzenlenmeyeceğini açıkladı."

Beşiktaş'ta yeni sezon planlaması

Beşiktaş, koronavirüs salgınının yol açtığı ekonomik kayıplara göre planlama yapıyor. Transferde aceleci davranmayacak olan yönetim, maaşı yüksek oyuncularla indirim yapmaları için masaya oturacak.

Koronavirüs salgınıyla gelirleri büyük ölçüde azalan Beşiktaş yönetimi, bu süreci aşmak için ekonomik tedbirler alacak.

Bu tedbirleri başında da ise transfer stratejisi yer alıyor. Transferde temkinli davranılacak...Öncelik takımdaki gençlere verilecek.

Ersin, Erdoğan, Kartal, Oğuzhan Aydoğan gibi isimlerin, ligin kalan 8 haftasındaki performansı transferdeki yol haritasını belirleyecek.

Futbolcularla, maaş indirimi konusunda da görüşmeye başlandı. Maaşında indirime gitmeyen oyuncularla yollar ayrılacak. 

Beşiktaş'ta kiralık oyuncuların çoğu, sezon sonunda takımdan ayrılacak. Rebocho ve Diaby’le vedalaşılmasına kesin gözle bakılıyor. 

Elneny ise maaşında indirimini kabul ederse, yeniden kiralanması için Arsenal ile masaya oturulacak.

Boateng’in durumu ise belirsizliğini koruyor. Tyler Boyd, Douglas, Roco ve Lens gibi beklenilen performansa bir türlü çıkamayan isimlere ise gelecek teklifler değerlendirilecek.

N'Sakala: "Fenerbahçe, Beşiktaş ve Başakşehir beni transfer etmek istiyor"

Aytemiz Alanyaspor'un 29 yaşındaki Demokratik Kongolu oyuncusu Fabrice N'Sakala sadece Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan değil birçok kulüpten transfer teklifi aldığını söyledi.

Aytemiz Alanyaspor'da sözleşmesi bitecek olan ve hangi takıma gideceği en çok merak edilen isimlerden biri olan sol bek Fabrice N'Sakala, hakkında çıkan transfer söylentileri, futbol yaşamındaki hedefleri ve futbola ne zaman veda etmek istediğiyle ilgili konuştu. 

Aytemiz Alanyaspor'un başarılı sol beki Demokratik Kongolu 29 yaşındaki Fabrice N'Sakala, kulüpte bu sezon sözleşmesi biten oyuncular arasında. Özellikle 3 büyüklerin en çok eksikliğini yaşadığı sol bek konusunda birçok kulüp, transfer listesine Alanyasporlu N'Sakala'yı ekledi.

Başarılı sol bek 2017-2018 sezonunun başında Belçika'nın Anderlecht takımından transfer edilirken, Alanyaspor'da başarılı bir 3 yıl geçirdi. Özellikle top çalma konusundaki yeteneğiyle rakip takımların ataklarını kesmeyi başaran yetenekli oyuncu, istikrarlı grafiğiyle de büyük takımların transferde radarına girdi.

İstanbul'dan 3 teklif var

Koronavirüs salgını nedeniyle ligler ertelenirken, Fabrice N'Sakala da diğer takım arkadaşları gibi evde bireysel çalışmalarını sürdürdü. Bireysel çalışma dışında günlerini gitarıyla şarkılar çalıp söyleyerek geçiren N'Sakala, takım arkadaşlarıyla da konsol oyununda futbol maçları yaptı. Koronavirüs süreciyle ertelenen liglerden, evde yaptıkları hazırlıklara, Alanyaspor'dan transfer görüşmelerine kadar tüm ayrıntıları açıklayan Fabrice N'Sakala, basına yansımayan bir transfer teklifini daha söyledi.

"Yeniden takım olarak oynamayı öğrenmeliyiz"

Aytemiz Alanyaspor, 5 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla 3 grup halinde takım çalışmalarına Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde başlarken, Fabrice N'Sakala evdeki hazırlık süreci ve tekrar takımın birlikte çalışmaya başlamalarının çok iyi olduğunu söyledi ve "Bence çok iyi oldu çünkü birlikte yapılan antrenmanlara ara vereli uzun zaman oldu. Yeniden takım olarak oynamayı öğrenmeliyiz çünkü ligler ne zaman başlar bilmiyoruz. Bu nedenle şimdiden hazır olmayı tercih ediyoruz. Ligin daha erken başlayacağını umuyorduk fakat biliyorsunuz güvenli bir şekilde evde kalıyoruz ve şu anda en önemlisi bu. Yine de liglerin başlayacağı için mutluyuz" dedi.

"Kupa kazanmamız en önemlisi"

Ara transfer döneminden itibaren adı sık sık Fenerbahçe ile anılan N'Sakala'nın adı şu sıralar Beşiktaş ile de anılırken, transferin en çok konuşulan isimlerinden olacağı düşünülen N'Sakala çıkan haberlerle ilgili, "Evet ben de transferim, kulüpler ve para hakkında çok haber görüyorum. Benim için bu iyi bir şey. Bu sene çok iyi çalıştığım anlamına geliyor. Ancak sezon sonuna kadar bu şekilde çalışmaya devam etmek istiyorum. Çünkü şu an kupa kazanmamız en önemlisi. Gerisini ileriki zamanlarda göreceğiz" diye konuştu.

"Alanyaspor'da aile gibiyiz"

30 Haziran'da Alanyaspor ile sözleşmesi bitecek olan Fabrice N'Sakala, takımla sözleşme uzatma konusunda bazı görüşmeler yaptıklarını ancak koronavirüs süreciyle birlikte görüşmelerin yarım kaldığını söyledi. Hakkında çıkan transfer dedikodularına rağmen takımının gitmesini istemediğini söyleyen N'Sakala, şöyle konuştu: "Tabii ki Alanyaspor ile sözleşme uzatma konusunda görüştük çünkü bu kulübü seviyorum. Koronavirüs dolayısıyla detayları konuşamadık, her şey durdu, paradan vs. bahsetmedik. Haberlerde gördüm, sanırım büyük takımların beni istemesi çok hoşlarına gitmedi ama bunu anlayabilirim çünkü uzun süredir Alanyaspor'da oynuyorum ve aile gibiyiz. Benim için de buradan ayrılmak zor olur çünkü burada büyük bir hikayem oldu. Ama bakalım hepimiz göreceğiz, sonunda ne olacak kimse bilemez. Dediğim gibi şu anda en önemlisi kupa kazanmak ve sezonu üst sıralarda tamamlamak."

Fenerbahçe transferinde durum değişti

Hakkında çıkan transfer dedikodularına da değinen N'Sakala, Fenerbahçe seçeneğinin olmadığını ayrıca sadece Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın değil birçok kulübün kendisine teklif götürdüğünü söyledi. Bunların arasında Başakşehir de olduğunu da ifade eden N'Sakala, "Evet genelde Fenerbahçe'den ve Beşiktaş'tan bahsediyorlar. İsim olarak geçmeyen kulüpler de var mesela Başakşehir beni çok arıyor. İyi bir iletişimdeyiz ama biliyorsunuz ocak ayında Fenerbahçe'den iyi bir teklif aldım fakat şimdi her şey değişti. Aslında nereye gideceğimi düşünmekle çok vakit harcamıyorum çünkü şu anda ilk seçeneğim Alanya. Fakat hırslıyım bu nedenle sezonun sonunda ne olacak göreceğiz. O zaman ne yapacağıma karar vereceğim" dedi.

"Beşiktaş'a gidip gitmeyeceğimi ben de bilmiyorum"

Birkaç gün önce Beşiktaş Asbaşkanı ve futbol şube sorumlusu Emre Kocadağ'ın telefonla katıldığı bir spor programında N'Sakala ile görüştüklerini ancak henüz bir sonuç olmadığına dair yaptığı açıklama hakkında da konuşan başarılı sol bek, "Evet Beşiktaş ile bir görüşmem oldu çünkü Sergen hocayı iyi tanıyorum. Sanırım herkes onu tanır çünkü Alanya'daydı ve konuşmak daha kolay. Benim profilimi, nasıl oynadığımı, düşünce tarzımı beğendiğini söylüyorlar. Benim için bu iyi bir şey çünkü bu büyük bir kulüp, onlara karşı çok saygı duyuyorum. Ama oraya gidip gitmeyeceğimi ben bile bilemiyorum. Şu ana kadar sadece benim ne istediğimi konuştuk ve ben şu anda sezonuma odaklandığımı ve başka bir kulüp hakkında düşünmek istemediğimi söyledim. Ama elbette büyük bir kulüp tarafından aranmak bir zevktir. Hepimiz bunun için çalışıyoruz. Bakalım sonra ne olacak" diye konuştu.

"Şampiyonlar Ligi'nde veya UEFA Kupası'nda oynamak büyük zevk"

Gelecek yıllarla ilgili hedefleri hakkında da konuşan N'Sakala, şunları söyledi: "Temennim büyük kulüpte oynamak, bunun için o kadar çok çalışıyorum. İlk başta Alanyaspor'un başarısı için Alanyaspor'a geldim. Herkesin Alanya'dan büyük bir kulüp olarak bahsetmesini istedim çünkü benim için büyük bir şehir, burada her şeyimiz var. Yaşam tarzı da mükemmel. Bu yüzden neden olmasın, neden her sene ilk 3 ya da ilk 4'te olmayalım? Fakat biraz hırs yapıyoruz, bazı hedeflerimiz var ve evet eğer büyük kulüpte oynayabilsem bu şansı deneyeceğim. Çünkü onlar Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi gibi büyük müsabakalara katılıyorlar. Daha önce Anderlecht'te oynadım ve bu duyguyu biliyorum. Ya da taraftarları düşünsek, bu büyük bir sahne. Alanya'da çok iyi taraftarımız olduğunu biliyorum fakat atmosfer farklı. Bu tarz müsabakalarda oynamak büyük bir zevk."

"40 yaşına kadar oynamak istiyorum"

Henüz 29 yaşında olan başarılı futbolcu vücudu el verdiği ve ciddi bir sakatlık geçirmediği sürece 40 yaşına kadar futbol oynamaya devam etmek istediğini söyledi. N'Sakala, "Fransa'da bir arkadaşım var. O, 40 yaşına kadar oynadı. Vücudumun maçların ağırlığını kaldırabilmesi için çok antrenman yapıyorum. 37 yaşıma kadar oynamak istiyorum diyebilirim, Clichy gibi. Bugüne kadar hiç kimse ne kadar devam edeceğini tahmin edemez çünkü bu zor bir şey. Mesela sakatlanabiliriz, çok şey olabilir ve asla ne olacak bilemiyoruz. Bırakmak zorunda olduğumu bana söyleyecekleri ana kadar oynayabilirsem oynarım. Göreceğiz ama 40 yaşına kadar oynamayı umuyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Nenad Bjelica uzun süreli sözleşme istiyor

Fenerbahçe ile Nenad Bjelica arasında yürütülen görüşmelerde bazı sorunlar yaşandığı öğrenildi. Hırvat teknik adamın, teklif edilen 1+3 yıllık sözleşmeye sıcak bakmadığı belirtildi.

Fenerbahçe'de bir numaralı teknik direktör adayı olan Nenad Bjelica'nın, önerilen 1+3 yıllık sözleşmeden memnun olmadığı ifade edildi. Hırvat teknik adamın, daha uzun süreli bir kontrat istediği belirtildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise gelecek sene yapılacak seçimi düşünerek Bjelica'ya 1 yılı garanti, 3 yılı opsiyonlu bir sözleşme teklif etmişti.

Ali Koç'un olası bir yönetim değişikliğinde, yeni yönetimin elini bağlamak istemediği için opsiyonlu sözleşme önerdiği öğrenildi.

Bu düşüncesini Hırvat teknik adamla da paylaşan Fenerbahçe Başkanının, opsiyonlu sözleşmenin nedeninin güvensizlik olmadığını anlattığı gelen haberler arasında. Fenerbahçe ile Nenad Bjelica arasında görüşmeler sürüyor.

Kısa süre içinde Hırvat teknik adamın kararını iletmesi beklenirken, gelecek cevabın olumsuz olması durumunda alternatif adaylara yönelinecek.  

Kaynak: TRT SPOR

Fransa'da 'kral' Kylian Mbappe

Fransa'da Kylian Mbappe üst üste ikinci kez gol kralı oldu. Lig 1 yönetimi, Monacolu Ben Yedder ile birlikte 18 golü bulunan Mbappe'yi, penaltı kullanmadan bu sayıya ulaştığı için gol kralı ilan etti.

Fransa'da altın ayakkabı Kylian Mbappe'in. Lig 1'de mevcut puan tablosu geçerli olmak üzere sezonun bitirilmesinin ardından gol kralı da belli oldu.

Futbolseverler, 18'er gollü PSG'li Mbappe ve Monacolu Ben Yedder'den hangisinin altın ayakkabıyı kazanacağını merak ediyordu.

Ligue 1 yönetimi, yaptığı açıklamayla 2019-2020 sezonunun gol kralının Mbappe olduğunu duyurdu.

Açıklamada, Paris Saint-Germainli oyuncunun, Monacolu Ben Yedder'in aksine penaltı kullanmadan 18 gole ulaştığı vurgulandı.

Ben Yedder ise gollerinin üçünü penaltıdan kaydetmişti. Mbappe 20 maçta 18 kez fileleri sarsarken, Ben Yedder aynı gol sayısına 25 karşılaşmada ulaştı.

Paris Saint-Germain'in genç yıldızı, önceki sezon da 33 golle altın ayakkabı ödülünü kazanmıştı.

Mbappe'nin takım arkadaşı Di Maria da 14 gol pasıyla , Lig 1'de sezonun asist kralı oldu.

Çağlar Söyüncü sezonun en iyi 11'ine seçildi

İngiltere'deki gururumuz Çağlar Söyüncü'ye büyük onur. Leicester City forması giyen milli futbolcu, BBC tarafından Premier Lig'den yılın en iyi takımına seçildi.

İngiltere'nin en köklü medya organlarından BBC, İngiltere Premier Lig'de sezonun en iyi 11'ini seçti.

Kadroya, bu sezon 30 yıllık şampiyonluk hasretine son vermeye çok yaklaşan Liverpoollu oyuncular damga vurdu.

Milli futbolcu Çağlar Söyüncü de adını bu listeye yazdırdı. Leicester'daki performansıyla büyük beğeni toplayan genç oyuncu, en iyiler arasında gösterilerek emeklerinin karşılığını da almış oldu.

Belirlenen 11'de kale Liverpool'un Brezilyalı file bekçisi Alisson'a emanet edildi.

Savunmanın sağı ve solunda Kırmızıların genç oyuncuları Trent Alexander-Arnold ve Andrew Robertson yer aldı.

Defansın ortasında Çağlar Söyüncü'nün partneri, Virgil van Dijk oldu.

Sezonun en iyi orta saha oyuncuları olarak Manchester Cityli Kevin De Bruyne, Liverpoollu Jordan Henderson ve Manchester Unitedlı Bruno Fernandes gösterildi.

İleri üçlü ise Liverpoollu futbolcular Muhammed Salah ve Sadio Mane ile Manchester City'nin yıldızı Sergio Agüero'dan oluşturuldu. 

Kaynak: TRT SPOR

Sinan Bolat ile yollar ayrıldı


Milli kaleci Sinan Bolat, 3 yıldır formasını giydiği Antwerp'le yollarını ayırdı. Belçika basını, 31 yaşındaki file bekçisinin yeni durağının Türkiye olacağını yazdı.

Sinan Bolat kariyerindeki dokuzuncu takım olan Royal Antwerp'e veda etti. Belçika ekibinden yapılan açıklamada, deneyimli kaleciyle karşılıklı anlaşarak yolların ayrıldığı duyuruldu.

Antwerp kulübü, milli kaleciye emeklerinden dolayı teşekkür ederken, bundan sonraki kariyerinde başarı diledi.

Bu sezon 36 maçta görev yapan Sinan Bolat, 4 karşılaşmaya kaptan olarak çıktı.

Belçika basını, 31 yaşındaki kalecinin yeni durağının Süper Lig'den bir takım olacağını yazdı.

Gurbetçi futbolcu, Türkiye'de daha önce Galatasaray ve Hes Kablo Kayserispor'da oynamıştı.

Sinan Bolat, 12 kez de A Milli Takımı'nın kalesini korudu.

Peugeot 508’in İkizi DS 9 İncelemesi – Yeni DS 9 2020 (Video)


Peugeot 508’in DS yorumu olan DS 9 tanıtıldı. Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecek yeni DS 9 modelini sizler için inceledik.

Yeni Peugeot 508’i bilir miniz? Şimdi o modelin üzerine DS markası DS 9 modelini üretti. Hazırsanız inceliyoruz…
PSA grubunun DS 9 ismi verilen YENİ modeli tanıtıldı. Araç; markanın EMP2 platformu üzerine inşa edilmiş.
Ön tasarım güçlü bir görünüme sahip. DS Kanatları ismi verilen tasarım detayları ve 3 boyutlu elması andıran ön ızgarası ile öne çıkan araç, motor kaputunun üzerinde de kılıcı andıran bir çıkıntıya sahip.
Aracın LED destekli farları güzel görünmenin yanı sıra işlevsel de. Sistem hız, yol ve hava koşullarına adapte olabiliyor. Farların park, şehir içi, şehir dışı, otoyol, kötü hava koşulları gibi otomatik modları bulunuyor. Her bir mod daha fazla güvenlik için ışığın gücünün otomatik olarak ayarlanmasını sağlıyor.


Oto Test TV

Irak ve Mısır'da liglerin ertelenme süresi uzatıldı


Irak ve Mısır'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle futbol liglerine verilen aranın süresi uzatıldı.

Açıklamada ayrıca karşılaşmaların ülkedeki Kovid-19 salgınının kontrol altına alınması ve durumun düzelmesi sonrasında kaldığı yerden devam edeceği belirtildi.

Bugüne kadar 2 bin 543 vakanın tespit edildiği Irak'ta, virüs nedeniyle 102 kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan Mısır Futbol Federasyonundan yapılan yazılı açıklamada, halihazırda ertelenmiş olan maçların mayıs ayı sonuna kadar oynanmayacağı duyuruldu.

Açıklamada ayrıca kararın tüm ligler ve her yaştan sporcunun katıldığı karşılaşmaları kapsadığı ifade edildi.

Kovid-19 nedeniyle 482 kişinin yaşamını yitirdiği Mısır'da, tespit edilen 7 bin 981 vaka bulunuyor.

Irak ve Mısır'da salgın nedeniyle alınan önlemler uyarınca mart ayında lig karşılaşmaları askıya alınmıştı.

7 Mayıs 2020 Perşembe

"Türk vatandaşlığı kariyerim açısından en önemli gelişme"

Anadolu Efes Basketbol Takımı'nın yıldız oyuncusu Shane Larkin, Türk vatandaşlığını alma sürecinin kariyeri boyunca yaşadığı en önemli gelişme olduğunu söyledi.

Lacivert-beyazlı kulübün Instagram hesabında basketbolseverlerin sorularını yanıtlayan Larkin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle liglere verilen arada ABD'de bulunduğunu, bu süreçte en çok Anadolu Efes taraftarını ve Sinan Erdem Spor Salonu'nun atmosferini özlediğini dile getirdi.

Anadolu Efes'te ikinci sezonunu geçiren 27 yaşındaki oyun kurucu, "Türk vatandaşlığına geçmem İstanbul'da yaşadığım en ilginç şey. Milli takım formasını almam ve insanların bana vermiş olduğu destek. İlginç bir süreç yaşadık. Türk vatandaşlığını alma sürecimin kariyerim açısından en önemli gelişme olduğunu söyleyebilirim." diye konuştu.

Takım arkadaşı Bryant Dunston sayesinde Anadolu Efes'i tercih ettiğini belirten Larkin, "Anadolu Efes'e gelmeme vesilen olan kişi Bryant Dunston. Gelmeden önce Dunston'ın tavsiyelerini dinledim. Onun ısrarları sonucunda Anadolu Efes ile sözleşme imzaladım. Anadolu Efes'te kendimi evimde hissediyorum. İlk etapta sıkıntı yaşamama karşın herkes bana çok destek oldu. Ben de çok önemli çaba sarf ettim ve beklentileri karşıladım. Anadolu Efes, benim ait olduğum yer." değerlendirmesinde bulundu.

Bu süreçte "The Last Dance" belgeselini izlediğini aktaran Shane Larkin, helikopter kazasında hayatını kaybeden efsane basketbolcu Kobe Bryant'a yer verilen bölümü çok beğendiğini kaydetti.

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman için "Öz güvenli" ifadesini kullanan Larkin, basketbol oynarken her zaman eğlendiğini ve keyif almaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Sampdoria'dan kötü haber! 3 Kovid-19 vakası daha

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Sampdoria, 3 futbolcusunda daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini bildirdi.

Kulüpten yapılan açıklamada, Kovid-19 testine tabi tutulan 3 oyuncunun sonucunun pozitif çıktığı belirtildi.

Daha önceden testi negatif çıkan bir oyuncunun yeni testinin pozitif olduğu ifade edildi.

Açıklamada, testleri pozitif çıkan futbolcularda herhangi bir belirti görülmediği ve oyuncuların karantinaya alınarak, ilgili protokoller doğrultusunda durumlarının gözlendiği kaydedildi.

Kovid-19 salgınının İtalya'daki ilk döneminde, Sampdoria'da Manolo Gabbiadini, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Thorsby, Jakub Jankto, Fabio Depaoli ve Bartosz Bereszynski'nin testleri pozitif çıkmış, daha sonra bütün oyuncular iyileşmişti.

Serie A'nın yeniden başlamasına yönelik tartışmaların hız kazandığı son günlerde, kulüpler oyuncularını antrenmanlara başlatmadan önce Kovid-19 testinden geçirmeye başladı. Yapılan testler neticesinde bazı futbolcularda yeni koronavirüs vakalarına rastlandığı haberleri geliyor.

Serie A takımlarında dünden bu yana, Torino'da bir oyuncu, Fiorentina'da 3 oyuncu, 3 kulüp çalışanı olmak üzere toplam 7 kişi yeni Kovid-19 vakaları olarak kaydedilmişti. Sampdoria, yeni vakaların görüldüğü üçüncü ekip oldu.

Fenerbahçe'de yeni koronavirüs vakası

Fenerbahçe, kulüp çalışanlarından birinde koronavirüs tespit edildiğini, bir diğer kulüp çalışanının da durumunun şüpheli olduğunu açıkladı. Sarı lacivertliler, yarın yapılacak olan antrenmanı iptal etti.

Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

''Kulübümüz tarafından Samandıra Can Bartu Tesislerimizde 5 Mayıs Salı günü tüm futbolcu, teknik ekip ve çalışanlarımıza Covid-19 tanı testi yapılmıştır.

Yapılan bu ilk testlerin elimize bu akşam ulaşan sonuçlarına göre Samandıra çalışanlarımızdan birinin sonucu pozitif tespit edilmiş, bir diğer çalışanımız da şüpheli durumdadır. İki çalışanımızın da sağlık durumu detaylı takibe alınmış, yarın ikinci teste gireceklerdir.

Bu olay neticesinde, takımımızın yarın yapacağı antrenman iptal edilmiştir.

Konu hakkında gelişmeler oldukça kulübümüz tarafından tekrar bilgilendirme yapılacaktır.''

Mustafa Cengiz'e 10 saatlik operasyon

Sağlık problemleri nedeniyle geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, bugün sabah saatlerinde ameliyat oldu. 10 saat süren operasyonun başarılı geçtiği ve Başkan Cengiz'in durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Galatasaray Kulübü, salı günü yaptığı açıklamada, Başkan Mustafa Cengiz'in yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle yapılan tetkik ve tahliller sonucunda bir dizi operasyon geçireceğini duyurmuştu.

Bu sabah saat 09.00'da da ameliyata alınan Başkan Mustafa Cengiz'in, 10 saat süren operasyon sonrası durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Bu arada Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak ve Başkan Yardımcısı Yusuf Günay da hastanede hazır bulundu.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Başkanımız Sayın Mustafa Cengiz, bugün geçirdiği başarılı bir beyin ameliyatının ardından yoğun bakıma alınmıştır ve bir süre müşahede altında tutulacaktır.

Başkanımızın genel sağlık durumu iyi olup gelişmelerle ilgili gerektiğinde bilgilendirme yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Fiorentina'da koronavirüs kabusu

İtalya 1. Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Fiorentina'da 6 kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi.

Kulüpten yapılan açıklamada, sağlık kontrolleri sonucunda 3'ü futbolcu 3'ü çalışan 6 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı belirtildi.

İsmi açıklanmayan bu kişilerin karantinaya alındığı kaydedildi.

İtalyan ekibinde daha önce koronavirüse yakalanan futbolcular Dusan Vlahovic, German Pezzella ve Patrick Cutrone hastalığı atlatmıştı.

Fenerbahçe'den açıklama

Fenerbahçe Kulübü, TFF'nin liglerin 12 Haziran'da başlatma kararı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ''TFF'nin liglerin devamı, iptali, tescili şeklindeki tüm kararlarına saygılı olacağımızın bilinmesini isteriz.'' denildi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, koronavirüs salgını sürecinde insan sağlığının her şeyden önemli olduğu, tedbirler kapsamında ertelenen liglerin gidişatı ve durumu hakkında verilecek her karara saygı duyulacağı belirtildi.

TFF'nin futbol liglerini 12 Haziran'da başlatma kararı aldığının hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İçinde bulunduğumuz durumda, liglerin devam ettirilme çabasını anlamakla beraber, hiç istemesek de yaşanması ve önümüze çıkması muhtemel sorunlar hakkında şimdiden bir yol haritası belirlenmesi gerektiği çok açıktır. Müsabaka oynanırken ya da antrenman süreçlerinde zincirleme şekilde bulaşı riski bulunmaktadır. Herhangi bir vaka ile henüz karşılaşılmadan, olası tüm kararların bugünden kamuoyu ile paylaşılması ve yol haritasının açık bir şekilde ortaya konması gerekmektedir."

Açıklamada, ligler başladıktan sonra yaşanması ihtimal dahilinde olan bazı konularda tüm spor kamuoyunun TFF yetkililerinden cevaplar beklediği vurgulanarak, şu görüşler paylaşıldı:

"Liglerimizin başladığı hafta itibariyle bir oyuncu, antrenör ya da takım idari kadrosuna dahil olan bir kişide virüse rastlanması halinde atılacak adımlar nasıl olacaktır? Bu bağlamda; herhangi bir şekilde virüs ile enfekte olmuş sporcunun takımı ve o takımın son iki haftada oynadığı tüm rakipleri 14 günlük karantina sürecine dahil olacaklar mıdır? Bu süreçte ilgili takımların oynayacağı müsabakaların akıbeti ne olacaktır? Tüm bunların yanı sıra, maçların oynanmaya başladığı hafta itibariyle bir sporcu ya da spor adamının virüs ile enfekte olması halinde belki de kariyerini etkileyecek düzeyde kalıcı hasar ile karşı karşıya kalma ihtimali bulunmaktadır. Böyle bir durumun hukuki sorumluluğu hangi kurum ve kişilerde olacaktır? Ligler tekrar başlamadan önce, böyle bir durumun hukuki sorumluluğunun, hangi kurum ve-veya kişilerde olacağı netleştirilmelidir."

"Kupa maçları lig öncesi ve sonrasına kaydırılmamalı"

Ziraat Türkiye Kupası maçları ile ilgili de görüşlerin yer aldığı açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

"Sayın Federasyon Başkanı'nın dünkü basın toplantısında 'Tarih konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Bununla ilgili kararlar alıp açıklayacağız.' şeklinde görüş belirttiği Türkiye Kupası maçları, ligin formatına ve takvimine eş olarak kaldığı yerden başlamalı ve maçlar ana takvimdeki ilgili lig maçları arasında oynatılarak sonuçlar belirlenmelidir. Kupa maçları lig öncesi veya sonrasına kaydırılmamalı, kupa maçları daha önce açıklandığı şekliyle fikstüre uygun bir şekilde oynanmalıdır. Takvimde yapılacak herhangi bir sapmaya kesinlikle karşı olduğumuzu ifade etmek isteriz."

"Liglerin devamı, iptali ve tescili şeklindeki kararlara saygılı olacağız"

Açıklamada, sarı-lacivertli futbol takımının 4 Mayıs'ta gruplar halinde antrenmanlara başladığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"11 Mayıs 2020 itibariyle de kademeli olarak arttırılacak futbolcu sayısının ardından da takım olarak çalışmalarını gerçekleştirmeye devam edecektir. Devletimizin tüm kurumlarıyla ve Sağlık Bakanlığımız nezdinde tüm sağlık çalışanlarımızın eşsiz emekleriyle salgın ülkemizde kontrol altında tutulmakta; bu kritik süreç olabilecek en az zararla yürütülmektedir. Ancak yine Sağlık Bakanımızın her fırsatta vurguladığı gibi koronavirüs hala çok ciddi bir tehlike olarak gündemimizde yer almakta; günlük yeni vaka sayımız halen 2000'li rakamlarda seyretmektedir. Ulusça, tedbirleri elden bırakmadan, rehavete kapılmadan, kaçınılmaz bir gerçek olan bu virüsle, 'önce insan sağlığı' diyerek mücadeleye devam etmeliyiz. Bu noktada, insan hayatını riske atan bu virüs karşısında önümüzdeki dönemde yaşanacak gelişmeler doğrultusunda devletimizin ve Türkiye Futbol Federasyonumuzun liglerimizin durumu ile ilgili verebileceği; liglerin devamı, iptali, tescili şeklindeki tüm kararlara Fenerbahçe Spor Kulübü olarak saygılı olacağımızın bilinmesini isteriz."

Son olarak koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı dileğinde bulunan Fenerbahçe Kulübü, bu süreçte önemli bir görev üstlenen sağlık çalışanlarına da teşekkür etti.