TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

19 Mayıs 2017 Cuma

Galatasaray evinde Osmanlı'yı rahat geçti

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray ile Osmanlıspor karşı karşıya geldi.

Lig üçüncülüğü için Fenerbahçe ile çekişen Galatasaray, Osmanlıspor'u 2-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.
Galatasaray'a 3 puanı getiren golleri; 24. dakikada Wesley Sneijder ve 35. dakikada Sinan Gümüş kaydetti.
Bu sonuçla Galatasaray 58 puana yükselirken, Osmanlıspor 38 puanda kaldı. Ligde gelecek hafta Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor deplasmanında puan arayacak. Osmanlıspor ise Çaykur Rizespor'u konuk edecek.
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
16. dakikada ceza alanı dışında serbest vuruş kullanan Sneijder'in şutunda, top üstten auta gitti.
18. dakikada Muhammed Bayır'ın soldan yerden yaptığı ortada, kale sahası önünde Webo'nun ayak koyamadığı topu savunma uzaklaştırdı.
24. dakikada Galatasaray öne geçti. Sabri Sarıoğlu'nun sağdan kullandığı taç atışında ceza sahasında Muhammed Bayır'ın uzaklaştırmaya çalıştığı top, ceza yayı içinde bulunan Sneijder'in önüne düştü. Hollandalı futbolcu, bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Karcemarskas'ın kapattığı köşeden ağlara gönderdi: 1-0.
35. dakikada Galatasaray skoru 2-0 yaptı. Orta sahanın sağ tarafında aldığı topla çalımlarla ilerleyen Sinan Gümüş, ceza yayı içinde sol ayağı ile yaptığı güzel vuruşla topu filelerle buluşturdu.
43. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun sağdan yaptığı ortada, ön direkte Eren Derdiyok'un vuruşunda top yandan auta gitti.
Galatasaray, maçın ilk yarısını 2-0 önde bitirdi.
50. dakikada Tolga Ciğerci'nin sağdan ortasında, savunmanın arkasına kaçan Eren Derdiyok'un ceza sahasında yaptığı kafa vuruşunda top üstten dışarı gitti.
58. dakikada sağdan gelişen Osmanlıspor atağında Bifouma ile verkaça giren Ndiaye, ceza sahasında rakiplerini çalımladıktan sonra kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ndiaye'nin sağ çaprazdan yaptığı vuruşta, Muslera meşin yuvarlağı çıkartarak gole izin vermedi.
73. dakikada Musa Çağıran'ın ara pasında savunmada Linnes'in uzaklaştıramadığı topta Vrsajevic, ceza sahasında Muslera ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda, açıyı daraltan Muslera meşin yuvarlağa sahip oldu.
79. dakikada Selçuk İnan'ın ceza yayı önünden kullandığı serbest vuruşta, kaleci Karcemarskas topu üstten kornere attı.
80. dakikada Sneijder'in sağdan kullandığı korner atışında, ceza sahasında iyi yükselen Tolga Ciğergi'nin yaptığı kafa vuruşunda top üst direkten döndü.
90 3. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Rodrigues'in şutunda, kaleci Karcemarskas topu uzaklaştırdı.
Galatasaray, maçı 2-0 kazandı.
Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Ali Palabıyık, Kerem Ersoy, Serkan Olguncan
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Ahmet Çalık, Semih Kaya, Linnes, Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş (Dk. 63 Rodrigues), Sneijder, Bruma (Dk. 86 Josue), Eren Derdiyok (Dk. 59 Podolski)
Osmanlıspor: Karcemarskas, Koray Altınay, Numan Çürüksu, Prochazka, Vrsajevic (Dk. 76 Regattin), Luiz Carlos, Muhammed Bayır, Umar (Dk. 63 Musa Çağıran), Bifouma (Dk. 86 Rusescu), Ndiaye, Webo
Goller: Dk. 24 Sneijder, Dk. 35 Sinan Gümüş (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 78 Numan Çürüksu, Dk. 85 Regattin (Osmanlıspor)

Buse Kayacan Galatasaray'da

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı, geçen sezon Çanakkale Belediyespor'da forma giyen libero Buse Kayacan'ı transfer etti.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, yeni sezonda takım menajerliği görevini üstlenecek Nihan Güneyligil'den boşalan libero mevkisini geçen sezonu Çanakkale Belediye'de tamamlayan 24 yaşındaki libero Buse Kayacan ile güçlendirdi.
1992 doğumlu Buse, voleybola 9 yaşında Yeşilyurt altyapısında başladı. Daha sonra Eczacıbaşı genç takımında forma giyen Buse, Karşıyaka ile 2010-11 sezonunda ilk profesyonel yılını geçirdi. 2011'de Eczacıbaşı takımına dönen Buse burada üç sezon geçirdikten sonra sırasıyla Nilüfer Belediye, Bursa BBSK ve Çanakkale Belediye formaları giydi.
2012'de Türkiye Şampiyonluğu ve Türkiye Kupası kazanan Buse Kayacan, 2011 ve 2012'de de Türkiye Süper Kupası kazandı. 2012'den beri milli takım forması da giyen milli libero 2015'te Avrupa Voleybol Ligi'nde finale çıkan kadronun bir parçası oldu.
Tüm kategorilerde 100’e yakın milli olan Buse Kayacan'a sarı kırmızı forma altında nice başarılar dileriz."

Fenerbahçe'de ayrılık!

Fenerbahçe Kulübü, kadın voleybol takımı antrenörü Marcello Abbondanza ile yollarını ayırdı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı antrenörü olarak 4 yıl boyunca özveriyle çalışan Marcello Abbondanza ile karşılıklı olarak sözleşmesi feshedilmiştir.

Kadın Voleybol Takımımız ile 2 Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası Şampiyonluğu, 1 Türkiye Süper Kupa Şampiyonluğu, 1 Cev Cup Şampiyonluğu kazanan Marcello Abbondanza’ya bugüne kadar verdiği emekler için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde kendisine sonsuz başarılar dileriz."
Fenerbahçe, Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off finalinde Galatasaray'ı yenerek sezonu şampiyon tamamlamıştı.

18 Mayıs 2017 Perşembe

Lens ve Sneijder milli takımda

Hollanda Milli Futbol Takımı'nın hazırlık maçları ile 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Lüksemburg ile oynayacağı karşılaşmanın aday kadrosu belli oldu.

Fenerbahçe'den sezon sonunda ayrılacağını açıklamasının ardından Hollanda Milli Takımı'nın başına geçen teknik direktör Dick Advocaat tarafından belirlenen 31 kişilik aday kadroya, Spor Toto Süper Lig'de forma giyen Fenerbahçeli Jeremain Lens ile Galatasaraylı Wesley Sneijder da davet edildi.
Chelseali defans oyuncusu Nathan Ake ve Ajaxlı Matthijs de Ligt gibi genç oyuncuları tercih eden Advocaat, Fenerbahçeli Robin van Persie ve Gregory Van der Wiel ile Galatasaraylı Nigel De Jong'a ise aday kadroda yer vermedi.Hollanda'nın 25 kişilik nihai kadrosu, 25 Mayıs'ta açıklanacak. Fas ile 31 Mayıs'ta, Fildişi Sahili ile 4 Haziran'da hazırlık maçları yapacak Hollanda, FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri A Grubu'nda ise 9 Haziran'da Lüksemburg'u konuk edecek.
Hollanda'nın aday kadrosu şöyle:Kaleci: Jasper Cillessen (Barcelona), Sergio Padt (Groningen), Jeroen Zoet (PSV)
Defans: Nathan Ake (Chelsea), Daley Blind (Manchester United), Wesley Hoedt (Lazio), Daryl Janmaat (Watford), Matthijs de Ligt (Ajax), Bruno Martins Indi (Stoke City), Kenny Tete (Ajax), Joel Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio), Nick Viergever (Ajax)Orta saha: Steven Berghuis (Feyenoord), Memphis Depay (Olympique Lyon), Marco van Ginkel (PSV), Jeremain Lens (Fenerbahçe), Quincy Promes (Spartak Moskova), Davy Pröpper (PSV), Bart Ramselaar (PSV), Arjen Robben (Bayern Münih), Marten de Roon (Middlesbrough), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (Roma), Jens Toornstra (Feyenoord), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool)
Forvet: Bas Dost (Sporting Lizbon), Davy Klaassen (Ajax), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Jürgen Locadia (PSV)

17 Mayıs 2017 Çarşamba

Medipol Başakşehir finalde

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında normal süresi ve uzatma bölümü 2-2 biten maçta Fenerbahçe'ye penaltı atışlarında 10-9 üstünlük sağlayan Medipol Başakşehir, finale yükseldi ve Atiker Konyaspor'un rakibi oldu.

Ziraat Türkiye Kupası'nda ikinci finalist Kadıköy'de belli oldu. 2-2'nin rövanşında Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe'nin karşılaşmadaki golleri 71. dakikada Sow ve 87' Ozan Tufan'dan geldi. Medipol Başakşehir'in gollerini 43. dakikada Emre Belözoğlu ve 86. dakikada Holmen kaydetti.

Karşılaşmanın normal süresi 2-2'lik beraberlikle sona erince uzatma dakikalarına gidildi. Uzatma dakikalarında gol sesinin çıkmadığı karşılaşmada Medipol Başakşehir rakibini penaltı atışlarında 10-9 yenerek finale adını yazdırdı.

Medipol Başakşehir, finalde Atiker Konyaspor ile karşı karşıya gelecek.
Fenerbahçe'den Sow (2), Kjaer (2), Lens, Volkan Şen, Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım penaltı atışlarını gole çevirdi. İlk atışını golle sonuçlandıran De Souza, 2. atışta başarılı olamadı. Sarı-lacivertli ekipte Mehmet Topal, Skrtel ve kaleci Volkan Demirel de atışı gole sonuçlandıramadı.
Medipol Başakşehir'de ise Emre Belözoğlu (2), Mustafa Pektemek, Epureanu, Adebayor (2), Cengiz Ünder, Holmen (2) ve Attamah penaltı atışlarını gole çevirdi. Turuncu-lacivertlilerde de Visca, Napoleoni ve Volkan Babacan atışlardan yararlanamadı.
Stat: Ülker
Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı (Dk. 104 Neustaedter), Skrtel, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk (Dk. 61 Ozan Tufan), Lens, Sow, Van Persie (Dk. 90 Volkan Şen)
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar (Dk. 79 Napoleoni), Bekir İrtegün, Epureanu, Alparslan Erdem (Dk. 79 Holmen), Attamah, Emre Belözoğlu, Visca, Mossoro (Dk. 74 Mustafa Pektemek), Cengiz Ünder, Adebayor
Goller: Dk. 42 Emre Belözoğlu, Dk. 86 Holmen (Medipol Başakşehir), Dk. 71 Sow, Dk. 87 Ozan Tufan (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 30 Uğur Uçar, Dk. 46 Bekir İrtegün, Dk. 73 Mossoro, Dk. 94 Mustafa Pektemek, Dk. 97 Visca, Dk. 120 Epureanu (Medipol Başakşehir), Dk. 49 Alper Potuk, Dk. 75 Skrtel, Dk. 81 Van Persie (Fenerbahçe)

Bilyoner.com KBL’de Şampiyon: Yakın Doğu Üniversitesi

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisi 5. maçında Fenerbahçe'yi 76-75 yenen Yakın Doğu Üniversitesi, seride durumu 3-2'ye getirerek 2016-2017 sezonunun şampiyonu oldu.

Karşılaşmaya Parker-Lavender ikilisinin basketleriyle başlayan Fenerbahçe, Gruda'nın isabetiyle ilk 5 dakikayı 8-5 önde geçti. Sarı-lacivertlilerin Gruda ile bulduğu sayılara Yakın Doğu Üniversitesi, Holingsvorth-Vandersloot ikilisiyle cevap verdi ve 8. dakikada eşitliği yakaladı: 14-14. Kalan bölüm karşılıklı basketlerle geçilirken, konuk ekip ilk periyodu 18-16 üstün tamamladı.
Müsabakanın ikinci çeyreğine iyi başlayan Fenerbahçe, Quigley ve Parker ile etkili oldu. Savunma ribaundlarında rakibine üstünlük kuran ve hızlı hücumları iyi değerlendiren sarı-lacivertliler, 16. dakikada farkı 9 sayıya taşıdı: 23-32. McBride'nin üst üste bulduğu isabetlerle toparlanan ev sahibi takım, Vandersloot ve Olcay Çakır Turgut'tan aldığı skor katkısıyla 10-0'lık seri yaparak 18. dakikada öne geçti: 33-32. Son bölümde iyi savunma yapan Yakın Doğu Üniversitesi, soyunma odasına 37-35 önde gitti.
Maçın ikinci yarısına taraftarının da desteğiyle oldukça etkili başlayan Yakın Doğu Üniversitesi; Holingsvorth, McBride ve Vandersloot'un art arda isabetleriyle 24. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 49-39. Birsel Vardarlı Demirmen'in basketleriyle toparlanan Fenerbahçe, savunmada rakibine kolay sayı şansı tanımadığı bölümde Tuğçe Canıtez ve Gruda'nın atışlarıyla 29. dakikada beraberliği yakaladı: 53-53. Son periyoda 55-55 eşitlikle girildi.
Mücadelenin son çeyreğine Vandersloot'un üç sayılık basketiyle giren Yakın Doğu Üniversitesi, Eldebrink'in 34. dakikada bulduğu üç sayılık basketle farkı 7'ye çıkardı: 68-61. Mola dönüşü Lavender ve Parker ile sayılar bularak 5-0'lık seri yapan sarı-lacivertliler, Birsel Vardarlı Demirmen'in 37. dakikadaki dış atışıyla seriyi 8-0'a çıkardı ve öne geçti: 68-69. Karşılıklı isabetlerle geçilen son bölümde Fenerbahçe'nin Lavender ve Gruda ile bulduğu basketlere Yakın Doğu Üniversitesi McBride ile cevap verdi ve son 19 saniyeye Fenerbahçe 1 sayı (74-75) farkla önde girdi. Yakın Doğu Üniversitesi, kullandığı son hücumda Holingsvorth ile isabeti bularak 3 saniye kala yeniden öne geçti: 76-75.
Maçın son hücumunda Holingsvorth'un faulü sonrası Fenerbahçe'den Parker serbest atış çizgisine gitti. Parker, çizgide iki atışı da kaçırınca, Yakın Doğu Üniversitesi sahadan 76-75 galip ayrıldı.,
Salon: Caferağa
Hakemler: Mehmet Keseratar, Emin Moğulkoç, Ali Serkan Emlek
Yakın Doğu Üniversitesi: Vandersloot 17, McBride 21, Bahar Çağlar 4, Leuchanka 2, Holingsvorth 20, Eldebrink 8, Olcay Çakır Turgut 4
Fenerbahçe: Birsel Vardarlı Demirmen 15, Quigley 6, Parker 18, Gruda 21, Lavender 8, Ayşe Cora, Tuğçe Canıtez 7, Pelin Derya Bilgiç
1. Periyot: 16-18
Devre: 37-35
3. Periyot: 55-55

Kuyt futbolu bıraktı!

Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivisie) takımlarından Feyenoord'da forma giyen Dirk Kuyt, 19 yıllık profesyonel kariyerini noktaladı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Rotterdam ekibinin 18 yıl sonra lig şampiyonluğuna ulaşmasında önemli rol oynayan 36 yaşındaki futbolcu, kariyerini sonlandırdı.
Açıklamada, bundan sonraki yaşamında gereken eğitimlere katılacak Kuyt'ın, kulübün teknik ekibinde görev alacağı ifade edildi.
Profesyonel kariyerine 1998'de ülkesinin Utrecht takımında başlayan Kuyt, 2003'te Feyenoord'a transfer oldu. Hollandalı futbolcu, Rotterdam takımında sergilediği performansla büyük kulüplerin dikkatini çekti ve 2006'da İngiliz ekibi Liverpool'un yolunu tuttu.
Merseyside temsilcisinde forma giydiği 6 sezon boyunca sadece İngiltere Lig Kupası şampiyonluğu yaşayan Kuyt, 2012'de Fenerbahçe ile anlaştı.
Fenerbahçe'de iz bıraktı
Hollandalı oyuncu, Türkiye kariyerinde saha içindeki ve dışındaki davranışları, ortaya koyduğu performans ve centilmenliğiyle hafızalarda yer etti.
Kuyt, sarı-lacivertli ekipte oynadığı 3 sezon boyunca birer kez lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa şampiyonlukları yaşadı.
Bu süre zarfında Fenerbahçe formasıyla 95'i lig olmak üzere tüm kulvarlarda 130 maça çıkan deneyimli futbolcu, rakip fileleri 37 kez havalandırdı.
2015-2016 sezonu öncesi Feyenoord ile sözleşme imzalayarak ülkesine dönen Kuyt, ilk yılında Hollanda Kupası'nı kazandı. Giovanni van Bronckhorst yönetimindeki Feyenoord, Kuyt'ın da önemli katkısının olduğu 2016-2017'de ise 18 yıl aradan sonra Eredivisie şampiyonluğuna ulaştı.
Kuyt, 104 kez görev yaptığı Hollanda Milli Takımı ile 3 FIFA Dünya Kupası (2006, 2010, 2014) ve 2 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (2008, 2012) sahne aldı.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi çeyrek final programı

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde play-off çeyrek final serisi maç programı belli oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, ligde play-off heyecanı 23 Mayıs Salı günü Beşiktaş Sompo Japan-Gaziantep Basketbol ve Anadolu Efes-Galatasaray Odeabank karşılaşmalarıyla başlayacak.
Üç maç üzerinden yapılacak çeyrek finalde, normal sezonu üstte bitiren takımlar saha avantajını elinde bulunduracak. Seride iki galibiyete uzanan takım, yarı finale hak kazanacak. Yarı final serisi beş müsabaka üzerinden yapılacak. Yarı finalde üç galibiyet alıp rakibini saf dışı bırakacak iki takım ise yedi maç üzerinden yapılacak final serisinde şampiyonluk mücadelesi verecek.
Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde play-off çeyrek final serisinin maç programı şöyle:
1. maçlar
23 Mayıs Salı:
18.30 Beşiktaş Sompo Japan-Gaziantep Basketbol (Beşiktaş Akatlar Arena)
20.30 Anadolu Efes-Galatasaray Odeabank (Abdi İpekçi)
24 Mayıs Çarşamba:
18.30 Darüşşafaka Doğuş-Banvit (Volkswagen Arena)
20.30 Fenerbahçe-TOFAŞ (Ülker Sports Arena)
2. maçlar
25 Mayıs Perşembe:
18.30 Gaziantep Basketbol-Beşiktaş Sompo Japan (Karataş Şahinbey)
20.30 Galatasaray Odeabank-Anadolu Efes (Abdi İpekçi)
26 Mayıs Cuma:
18.30 Banvit-Darüşşafaka Doğuş (Banvit Kara Ali Acar)
20.30 TOFAŞ-Fenerbahçe (TOFAŞ)
3. maçlar (Gerekirse)
27 Mayıs Cumartesi:
Beşiktaş Sompo Japan-Gaziantep Basketbol (Beşiktaş Akatlar Arena)
Anadolu Efes-Galatasaray Odeabank (Abdi İpekçi)
28 Mayıs Pazar:
Fenerbahçe-TOFAŞ (Ülker Sports Arena)

16 Mayıs 2017 Salı

BSL'de Play-Off tablosu netleşti


Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 30 haftalık normal sezon fikstürü, bu akşam oynanan Anadolu Efes - Beşiktaş Sompo Japan ve Darüşşafaka Doğuş - BEST Balıkesir maçlarının ardından tamamlandı. Lig sıralamasının son iki sırasında yer alan Halk Enerji TED Kolejliler ve BEST Balıkesir, BSL'ye veda ederken, lig sıralamasının ilk 8 basamağında yer alan takımlar da şampiyonu tayin edecek Play-Off maratonuna katılma hakkı elde etti. 


Ligde normal sezonu son şampiyon Fenerbahçe, 30 maçta aldığı 28 galibiyetle zirvede tamamlarken, iki yıldır Play-Off yapamayan Beşiktaş Sompo Japan da devler arenasına 24 galibiyetle iki numaralı seri başı olarak geri döndü. Son finalistlerden Anadolu Efes, sezonu 3. sırada tamamlarken, Darüşşafaka Doğuş da dört numaradan katıldığı Play-Off'ta saha avantajını elinde bulunduran son takım oldu.

Spor Toto Play-Off 2017'de çeyrek final maçları, üç maç üzerinden oynanacak.Saha avantajını elinde bulunduran takımın sahasında başlayacak seride iki galibiyete uzanan takımlar, yarı finale hak kazanırken, yarı final serileri de beş maç üzerinden oynanacak. Yarı finalde 3 galibiyet alıp rakibini saf dışı bırakan iki takım ise yedi maç üzerinden oynanacak final serisinde 2016-2017 sezonunun şampiyonu olma mücadelesi verecek.

BSL'de normal sezonun 30. haftasının ardından, puan tablosu şöyle:

S Takım O G M S Y İçP İçA Puan
1 FENERBAHÇE 30 28 2 2546 2182 0 0 58
2 BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN 30 24 6 2487 2197 0 0 54
3 ANADOLU EFES 30 23 7 2560 2269 3 3 53
4 DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ 30 23 7 2504 2249 3 -3 53
5 BANVİT 30 21 9 2504 2319 0 0 51
6 GALATASARAY ODEABANK 30 18 12 2373 2287 0 0 48
7 GAZİANTEP BASKETBOL 30 16 14 2428 2338 0 0 46
8 TOFAŞ 30 15 15 2465 2426 3 0 45
9 PINAR KARŞIYAKA 30 15 15 2405 2426 3 0 45
10 İSTANBUL BBSK 30 11 19 2304 2481 0 0 41
11 YEŞİLGİRESUN BELEDİYESPOR 30 10 20 2383 2476 4 0 40
12 TRABZONSPOR MEDICAL PARK 30 10 20 2396 2519 2 0 40
13 DEMİR İNŞAAT BÜYÜKÇEKMECE 30 9 21 2322 2503 0 0 39
14 MURATBEY UŞAK 30 8 22 2430 2605 0 0 38
15 BEST BALIKESİR 30 7 23 2347 2540 0 0 37
16 HALK ENERJİ TED ANKARA KOLEJLİLER 30 2 28 2117 2754 0 0 32

C_-JKl3U0AA0UOR

BSL'de Play-Off eşleşmeleri ise şu şekilde oluştu:

(1) - (8) Fenerbahçe - TOFAŞ
(2) - (7) Beşiktaş Sompo Japan - Gaziantep Basketbol
(3) - (6) Anadolu Efes - Galatasaray Odeabank
(4) - (5) Darüşşafaka Doğuş - Banvit

Spor Toto Play-Off 2017'de ilk maçlar, 23 Mayıs Salı günü oynanacak.

Program şöyle:

23 Mayıs Salı
Beşiktaş Sompo Japan - Gaziantep Basketbol
Anadolu Efes - Galatasaray Odeabank

24 Mayıs Çarşamba
Fenerbahçe - TOFAŞ
Darüşşafaka Doğuş - Banvit

25 Mayıs Perşembe
Gaziantep Basketbol - Beşiktaş Sompo Japan
Galatasaray Odeabank - Anadolu Efes

26 Mayıs Cuma
TOFAŞ - Fenerbahçe
Banvit - Darüşşafaka Doğuş

27 Mayıs Cumartesi 
Beşiktaş Sompo Japan - Gaziantep Basketbol (Gerekirse)
Anadolu Efes - Galatasaray Odeabank (Gerekirse)

28 Mayıs Pazar
Fenerbahçe - TOFAŞ (Gerekirse)
Darüşşafaka Doğuş - Banvit (Gerekirse)

Yayın ve saat bilgileri, kesinlik kazanmasıyla birlikte güncellenecektir.

Atiker Konyaspor, tarihinde ilk kez finalde

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Atiker Konyaspor, 3-2 kaybettiği ilk maçın rövanşında Kasımpaşa'yı 2-0 yenerek finale yükselen ilk ekip oldu. Konya temsilcisi, Fenerbahçe-Medipol Başakşehir maçında turu geçecek takımla finalde rakip olacak.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan mücadelede ev sahibine galibiyeti ve turu getiren golleri 17. (pen.) ve 57. dakikalarda Bajic kaydetti.
Kasımpaşa'da Turgut Doğan Şahin, 90. dakikada Hora ile girdiği ikili mücadelede maçtaki ikinci sarı kartı ve ardından da kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.
İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI
GOL: 16. dakikada Douglas'ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, ön direkteki defans oyuncuları topu uzaklaştırdı. Ceza yayı çizgisine yakın bir noktada meşin yuvarlakla buluşan Ömer Ali Şahiner'in şutunda, kaleci Ramazan Köse topu güçlükle çeldi. Meşin yuvarlağı ceza alanında önünde bulan Ali Çamdalı'nın vuruşunda top Kasımpaşalı futbolcu Veigneau'nun eline çarpınca hakem Ali Palabıyık penaltı kararı verdi. 18. dakikada atışı kullanan Bajic, Atiker Konyaspor'u 1-0 öne geçirdi.
36. dakikada orta sahadan atılan pasta topla ceza sahasında buluşan Turgut Doğan Şahin'in plase vuruşunda, kaleci Serkan Kırıntılı meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.
40. dakikada Skubic'in pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Fofana'nın vuruşunda, kaleci Ramazan Köse meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
Karşılaşmanın ilk yarısı Atiker Konyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI...
GOL: 57. dakikada Atiker Konyaspor farkı 2'ye çıkardı. Bajic'in pasıyla ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Ömer Ali Şahiner'in plase vuruşunda, kaleci Ramazan Köse meşin yuvarlağı çeldi. Ceza sahasında dönen topu önünde bulan Bajic, defans oyuncularını geçerek meşin yuvarlağı kaleye gönderdi: 2-0
62. dakikada rakiplerini çalımlayarak soldan ceza sahasına giren Fofana, topu ön direkteki Bajic'e çıkardı. Bu futbolcunun gelişine vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.
74. dakikada Hadziahmetovic'in pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Bajic'in şutunda, kaleci Ramazan Köse meşin yuvarlağı güçlükle kornere tokatladı.
90. dakikada Kasımpaşa'da Turgut Doğan Şahin, Hora ile girdiği ikili mücadelede maçtaki ikinci sarı kartı ve ardından da kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.
Müsabakayı Atiker Konyaspor 2-0 kazandı.

Atiker Konyaspor: 2 - Kasımpaşa: 0 
Stat: Konya Büyükşehir Belediye
Hakemler: Ali Palabıyık, Ceyhun Sesigüzel, Kerem Ersoy
Atiker Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Volkan Fındıklı, Ali Turan, Douglas, Ali Çamdalı, Jonsson, Ömer Ali Şahiner (Dk. 69 Milosevic), Hadziahmetovic, Fofana (Dk. 82 Selim Ay), Bajic (Dk. 89 Hora)
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Veysel Sarı, Titi, Veigneau, Abdullah Durak (Dk. 46 Guanca), Sadiku, Pavelka (Dk. 59 Tunay Torun), Castro, Eduok (Dk. 59 Batuhan Altuntaş), Turgut Doğan Şahin
Goller: Dk. 18 (Penaltıdan) ve 57 Bajic (Atiker Konyaspor)
Kırmızı kart: Dk. 90 Turgut Doğan Şahin (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Dk. 17 Veigneau, Dk. 32 Castro, (Kasımpaşa), Dk. 45 Skubic, Dk. 55 Douglas, Dk. 87 Jonsson, Dk. 90 6 Hora (Atiker Konyaspor)

Beşiktaş Sompo Japan, Anadolu Efes'i devirdi

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 30. ve son hafta maçında Beşiktaş Sompo Japan, Anadolu Efes'i 91-90 mağlup etti. Beşiktaş Sompo Japan, bu galibiyetle ligi rakibinin önünde 2. sırada bitirmeyi başardı.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Beşiktaş Sompo Japan, pota altında Stimac ile etkili oldu. İlk 6 sayısını Stimac ile bulan konuk ekip, Anadolu Efes'i dış atışlara zorladı ve ilk 5 dakikayı 9-8 önde geçti. Anadolu Efes, hücumda Granger'ın önderliğinde üst üste sayılar buldu ve çeyreği de iki sayı farkla önde tamamladı: 27-25. Bu bölümde Anadolu Efes'in 27 sayısının 17'si Granger'dan geldi.
İkinci çeyrekte Anadolu Efes, Thomas'ın üst üste bulduğu 5 sayı ile 18. dakikayı 40-37 üstün bitirdi. Ev sahibi takım ilk yarıyı da 2 sayılık avantajla önde kapattı: 46-44.
Üçüncü çeyreğe Beşiktaş Sompo Japan, Roll'un 3 sayılık basketi ile başladı ve öne geçti: 47-48. Savunmada Doğuş Balbay, hücumda da Cedi Osman ve Brown ile etkili olan Anadolu Efes, 24. dakikada farkı 6 sayıya (55-49) çıkardı. Clark'ın sayılarıyla farkı eriten Beşiktaş Sompo Japan, 3. çeyreği 67-66 üstün bitirdi.
Kıran kırana geçen son çeyrekte iki takım da savunmalarını iyice sertleştirdi. Son 5 dakikaya siyah-beyazlı ekip, 3 sayılık avantajla girdi: 77-80. Beşiktaş Sompo Japan, maçı 91-90 kazanmayı başardı.
Siyah-beyazlılar normal sezonu 24 galibiyet ve 6 yenilgiyle, Anadolu Efes ise 23 galibiyet ve 7 yenilgi ile tamamladı.
Sezonun ilk yarısında iki takım arasında oynanan karşılaşmayı ise Anadolu Efes, deplasmanda 93-83 kazanmıştı.
Bu arada, karşılaşma öncesinde, Anadolu Efes'in Türkiye şampiyonu olan 16 Yaş Altı Takımı sahaya çıktı ve kupasını kaldırdı.
Fikret Orman maçı izledi
Ligin son haftasında oynanan kritik maçı izlemek için Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da Abdi İpekçi Spor Salonu'na geldi. Orman, yönetim kurulu üyeleri ile karşılaşmayı takip etti.

Anadolu Efes: 90 - Beşiktaş Sompo Japan: 91
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Aytuğ Ekti, Yener Yılmaz, Alper Özgök
Anadolu Efes: Granger 25, Maxim, Cedi Osman 5, Brown 15, Dunston 7, Honeycutt 5, Heurtel 14, Thomas 19, Doğuş Balbay
Beşiktaş Sompo Japan: Thompson 17, Muratcan Güler, Roll 17, Clark 11, Stimac 22, Strawberry 2, Weems 2, Erkan Veyseloğlu 11, Kenan Sipahi 5, Sertaç Şanlı 4
1. Periyot: 27-25
Devre: 46-44
3. Periyot: 66-67
Beş faulle çıkan: Dunston 36.49 (Anadolu Efes)

Neslihan Galatasaray'da

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı, sezonu Eczacıbaşı VitrA'da tamamlayan milli oyuncu Neslihan Demir Güler'i kadrosuna kattı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Türk kadın voleybolunun son dönemdeki en büyük yıldızlarından Neslihan Demir Güler Galatasaray'da!
1982 doğumlu pasör çaprazı 1995'te Eskişehir DSİ'de başladığı profesyonel kariyerinde Yeşilyurt, Vakıfbank, Tenerife ve Eczacıbaşı formaları ile 12 kupa kazandı.
Türkiye Milli Takımı ile 100'den fazla maça çıkan Neslihan, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Türk kafilesinin önünde bayrak taşımıştı. 2003'te Türkiye'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olan milli takımın parçası olan Neslihan 18 kez bireysel ödüle de layık görüldü.
Neslihan Demir Güler'e sarı kırmızı forma altında nice başarılar dileriz.
Galatasaray Spor Kulübü"

Kadın basketbolunda şampiyon belli oluyor

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 2016-2017 sezonun şampiyonu, Yakın Doğu Üniversitesi ile Fenerbahçe arasında 17 Mayıs Çarşamba günü oynanacak play-off final serisinin beşinci ve son maçında belli olacak.

Bu sezon FIBA Kadınlar Avrupa Kupası ve Türkiye Kupası'nı kazanan Yakın Doğu Üniversitesi, serinin ilk iki maçını kazanarak 2-0 öne geçti. Rakibine deplasmandaki iki karşılaşmada mağlup olan Yakın Doğu Üniversitesi, serinin 2-2 beraberliğe gelmesine engel olamadı. Büyük bir çekişmeye sahne olan seride beşinci ve son karşılaşmada Yakın Doğu Üniversitesi, ev sahibi avantajını kullanarak tarihindeki ilk şampiyonluğa ulaşmaya çalışacak. Yakın Doğu Üniversitesi, şampiyonluğa ulaşırsa bu sezon 3. kupayı da müzesine götürecek.
- Fenerbahçe, 13. şampiyonluğun peşinde
Seride 2-0 geriye düşmesine rağmen 2-2 beraberliği sağlamayı başaran Fenerbahçe, finalin beşinci maçında rakibini yenerse 13. kez şampiyonluğu elde edecek.
Ligde, son 11 sezonda 9 kez şampiyon olan Fenerbahçe, toplam 12 kez mutlu sona ulaştı.
Sarı-lacivertliler, ilk kez 1998-1999 sezonda şampiyonluk sevinci yaşadı. 2001-2002 ve 2003-2004 sezonlarında da kupayı kaldıran Fenerbahçe, 2005-2006, 2006-2007, 2007-2008, 2008-2009, 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında üst üste 8 kez şampiyon oldu.
2015-2016 sezonunda play-off finalinde Hatay Büyükşehir Belediyespor'a 3-0 üstünlük kuran Fenerbahçe, 12. şampiyonluğunu kazandı.
- Rekor Galatasaray'ın elinde
Ligde 13 kez mutlu sona ulaşan Galatasaray, en fazla şampiyonluk yaşayan takım durumunda bulunuyor.
Bir dönem kadın basketbolunda şampiyonluklara adeta ambargo koyan Galatasaray, 1989-1990 ile 1997-1998 sezonları arasında üst üste 9 kez lig kupasını kazanarak rekor kırdı.
2013-2014 sezonunda play-off final serisinde Fenerbahçe'ye 3-2 üstünlük kurarak ligdeki 12. şampiyonluğunu elde eden sarı-kırmızılılar, 2014-2015 sezonunda da play-off final serisinde Abdullah Gül Üniversitesi'ne 3-1 üstünlük kurarak, 13. lig şampiyonluğunu elde etti.
Fenerbahçe, yarın Yakın Doğu Üniversitesi'ni yenerek mutlu sona ulaşırsa şampiyonluk sayısında Galatasaray'ı yakalayacak.
- Beşiktaş ve ODTÜ'nün üçer şampiyonluğu var
Kadınlarda lig tarihinde Beşiktaş ve ODTÜ ise üçer kez şampiyonluk sevinci yaşadı.
Ligde ayrıca MTA ve BOTAŞ ikişer, İÜSBK (İstanbul Üniversitesi) da 1 kez şampiyonluk elde etti.
- Lig şampiyonları
Ligde geride kalan 36 sezonun şampiyonları şöyle:
Sezon Şampiyon
1980-1981 ODTÜ
1981-1982 ODTÜ
1982-1983 ODTÜ
1983-1984 Beşiktaş
1984-1985 Beşiktaş
1985-1986 MTA
1986-1987 MTA
1987-1988 Galatasaray
1988-1989 İÜSBK
1989-1990 Galatasaray
1990-1991 Galatasaray
1991-1992 Galatasaray
1992-1993 Galatasaray
1993-1994 Galatasaray
1994-1995 Galatasaray
1995-1996 Galatasaray
1996-1997 Galatasaray
1997-1998 Galatasaray
1998-1999 Fenerbahçe
1999-2000 Galatasaray
2000-2001 BOTAŞ Spor
2001-2002 Fenerbahçe
2002-2003 BOTAŞ Spor
2003-2004 Fenerbahçe
2004-2005 Beşiktaş
2005-2006 Fenerbahçe
2006-2007 Fenerbahçe
2007-2008 Fenerbahçe
2008-2009 Fenerbahçe
2009-2010 Fenerbahçe
2010-2011 Fenerbahçe
2011-2012 Fenerbahçe
2012-2013 Fenerbahçe
2013-2014 Galatasaray
2014-2015 Galatasaray
2015-2016 Fenerbahçe

İstanbul bir kez daha ev sahibi

THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'ne 3. kez ev sahipliği yapacak İstanbul'da bugüne dek basketbolda önemli organizasyonlar düzenlendi.

Basketbolun kulüpler bazındaki Avrupa'daki en büyük kupasının ev sahipliğini 19-21 Mayıs'ta üstlenecek İstanbul, bu branşta hem kulüpler hem de milli takımlar seviyesinde üst düzey kupaları sahipleriyle buluşturdu.
İstanbul, basketbolda hem erkeklerde hem de kadınlarda milli takımlar seviyesinde büyük organizasyonlara imza attı.
Basketbolda 1959 ve 2001'de Avrupa Erkekler Şampiyonası'nın galibinin belirlendiği İstanbul'da, 2010'da erkekler, 2014'te ise kadınlar da dünya şampiyonası organizasyonları yapıldı.
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB), 1959'da Türkiye'de basketbolda düzenlenen ilk büyük uluslararası organizasyon olan Avrupa Şampiyonası'nda kupayı İstanbul'da kazandı. A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın final oynadığı 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ise İstanbul'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Yugoslavya şampiyon oldu.
İstanbul, erkeklerde 2010 kadınlarda ise 2014 yılında Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadı. Finallerin oynandığı İstanbul'da 2010 yılında Sinan Erdem Spor Salonu'nda erkeklerde, 2014'te ise Ülker Sports Arena'da kadınlarda ABD dünya şampiyonluğuna ulaştı.
İstanbul, 2017 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nın finallerine de eylül ayında ev sahipliği yapacak.
Avrupa Ligi'ne 3. ev sahipliği
İstanbul, erkek basketbolunda Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonuna 3. kez ev sahipliğinde bulunacak.
Bu kupaya 1992 ve 2012'de ev sahipliği yapan İstanbul, 19-21 Mayıs'ta yine Avrupa basketbolunun en iyi takımlarını ağırlayacak.
Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 1992'de yapılan Dörtlü Final sonucunda Partizan, 2012'de ise Sinan Erdem Spor Salonu'nda Olympiakos kupayı havaya kaldırdı.
THY Avrupa Ligi'nin yanı sıra erkek basketbolunda 3 kupa daha İstanbul'da sahibini buldu.
Saporta Kupası'nda 1994-1995 sezonunda Benetton Treviso, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Taugres'i 94-86 yenerek kupaya uzandı. Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde 2005 yılında düzenlenen FIBA EuroChallenge Kupası Dörtlü Finali'nde, David Blatt yönetimindeki Rus takımı Dinamo Saint Petersburg, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda kupayı elde etti.
Geçen sezon ise Galatasaray, ULEB Avrupa Kupası zaferini İstanbul'da yaşadı. Sarı-kırmızılı takım ilk maçı Fransa'da Strasbourg'a kaybetmesine rağmen İstanbul'daki rövanşta istediği farkı elde ederek Abdi İpekçi Spor Salonu'nda kupa sevinci yaşadı.
Kadın basketbolunda 5 kupa İstanbul'da sahibini buldu
Kadın basketbolunda kulüpler bazında 5 Avrupa kupası İstanbul'da sahibine verildi.
FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde 2012 yılında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Valencia, 2016'da Ülker Sports Arena'da ise UMMC Ekaterinburg mutlu sona ulaştı.
FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda ise 2004'te Rus ekibi Baltiyskaya Zvezda, 2009'da Galatasaray, bu yıl ise Yakın Doğu Üniversitesi İstanbul'daki final maçları sonunda kupa sevincini yaşadı.
İstanbul'da şampiyon son saniyede belirleniyor
Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli erkek basketbol organizasyonunda, İstanbul'da düzenlenen iki Dörtlü Final'in kazananları son saniye basketleriyle belli oldu.
İstanbul'da 1992 yılında yapılan ilk Dörtlü Final organizasyonunda finalde Partizan ile Joventut Badolona karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki finalin son saniyelerine 70-68 geride giren şu anda Fenerbahçe'nin başında bulunan Zeljko Obradovic'in çalıştırdığı Partizan, önemli bir sona imza attı. Partizan, Aleksandar Djordjevic'in son saniyedeki 3 sayılık basketiyle sahadan 71-70 galip ayrılarak Avrupa şampiyonu oldu.
Sinan Erdem Spor Salonu'nda 2012 yılında oynanan CSKA Moskova-Olympiakos finali de unutulmazlar arasına girdi. Finalde 19 sayı geriye düşen Olympiakos, bitime 0.7 saniye kala George Printezis'in basketiyle Rus ekibini 62-61 yendi ve tarihi bir zafere imza attı.
İstanbul'da finaller
İstanbul'da basketbolda yapılan final organizasyonları şöyle:
YılOrganizasyonŞampiyon
1959Avrupa Erkekler ŞampiyonasıSSCB
1992Avrupa LigiPartizan
1995Saporta KupasıBenetton Treviso
2001Avrupa Erkekler ŞampiyonasıYugoslavya
2004FIBA Kadınlar Avrupa KupasıBaltiyskaya Zvezda
2005FIBA EuroChallengeDinamo Saint Petersburg
2009FIBA Kadınlar Avrupa KupasıGalatasaray
2010Dünya Erkekler ŞampiyonasıABD
2012THY Avrupa LigiOlympiakos
2012FIBA Kadınlar Avrupa LigiValencia
2014Dünya Kadınlar ŞampiyonasıABD
2016FIBA Kadınlar Avrupa LigiUMMC Ekaterinburg
2016ULEB Avrupa KupasıGalatasaray
2017FIBA Kadınlar Avrupa KupasıYakın Doğu Üniversitesi

Fenerbahçe'nin en büyük kozu Obradovic

Basketbolda 19-21 Mayıs'ta İstanbul'da THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'inde yer alacak Fenerbahçe'nin en büyük güvencesi başantrenörü Zeljko Obradovic'in tecrübesi olacak.

Avrupa Ligi tarafından "efsane" olarak nitelendirilen ve Avrupa basketbolunun en iyi başantrenörü olarak gösterilen Obradovic, 16. Dörtlü Finali'nde 9. kupasını Fenerbahçe'nin başında kazanmak için mücadele edecek.
Basketbolda Avrupa'nın bir numaralı kupasını en fazla kazanan başantrenör olan Obradovic, bu sevinci 1992, 1994, 1995, 2000, 2002, 2007, 2009 ve 2011'de yaşadı.
Obradovic, ülkesinde Partizan takımıyla 1991 yılında başladığı başantrenörlük kariyerinin ilk sezonunda Avrupa'nın zirvesine çıktı. Obradovic'in takımı, 1992'de İstanbul'daki organizasyonun finalinde Joventut Badalona'yı 71-70 yenerek kupayı kazandı.
Tecrübeli başantrenör, İspanyol takımlar Joventut Badalona'yla 1993-1994, Real Madrid'le 1994-1995 sezonunda, finalde Yunan ekibi Olympiakos karşısında zafere ulaştı.
Sırp çalıştırıcı efsanesi haline geldiği Panathinaikos'la ise 8 kez Dörtlü Final'de yer alıp 5 Avrupa şampiyonluğu gördü.
Ayrıca başarılı başantrenör, Yunan ekibiyle 2001-2002 sezonunda itibaren tek isim altında oynanan bir numaralı kupayı da (Avrupa Ligi) kazanan ilk başantrenör oldu.
Önceki takımlarının hepsine Avrupa kupası kazandırdı
Zeljko Obradovic, kariyerinde Fenerbahçe'den önce çalıştırdığı 5 takıma da Avrupa'da kupa kaldırma sevinci yaşattı.
Partizan, Joventut Badalona, Real Madrid ve Panathinaikos'la Avrupa Ligi şampiyonluğu elde eden Obradovic, 1998-1999 sezonunda ise Benetton'un başında o dönemin en önemli kupalarından biri olan Saporta Kupası'nı elde etti.
Obradovic, Saporta Kupası'nı 1996-1997'de ise Real Madrid'in başında da kazandı.
Sırp başantrenör, üçüncü kez Dörtlü Final'e taşıdığı ve geçen yıl finalde kaybettiği Fenerbahçe'yle bu sezon Avrupa Ligi'ni elde ederek, takımlarına kupa kazandırma geleneğini sürdürmeye çalışacak.
Sadece iki kez final kaybetti
Obradovic'in başanda olduğu takımlar, Avrupa Ligi'nde yer aldıkları 10 finalin sadece ikisini kaybetti.
Toplam 15 kez yer aldığı Dörtlü Final'de 10 kez finale çıkma başarısı gösteren Obradovic, 2001 yılında Panathinaikos'un başında Maccabi Tel Aviv'e kaybederek şampiyonluk şansını kullanamadı.
Tecrübeli başantrenör geçen sezon ise Fenerbahçe'yi finale taşıyarak Türk basketbol tarihine geçti. Obradovic yönetimindeki sarı-lacivertli takım Berlin'deki organizasyonda uzatmada Rus ekibi CSKA Moskova'ya 101-96 mağlup oldu.
Başantrenör Zelkjo Obradovic'in kariyerinde Avrupa Ligi'ni kazandığı final maçları şöyle:
YılDüzenlelen şehirÇalıştırdığı takımRakipSkor
1992İstanbulPartizanBadalona71-70
1994Tel AvivBadalonaOlympiakos59-57
1995ZaragozaReal MadridOlympiakos73-61
2000SelanikPanathinaikosMaccabi Tel Aviv73-67
2002BolognaPanathinaikosVirtus Bologna89-83
2007AtinaPanathinaikosCSKA Moskova93-91
2009BerlinPanathinaikosCSKA Moskova73-71
2011BarcelonaPanathinaikosMaccabi Tel Aviv78-70
25 yıl önce ilk zafer İstanbul'da
Kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğunu 1992 yılında İstanbul'da yaşayan Obradovic, 25 sene sonra yine aynı şehirde zafere ulaşmak istiyor.
Başantrenörlük kariyerinin ilk yılında büyük bir başarı elde ederek Partizan'ı Dörtlü Final'e taşıyan Sırp başantrenör, henüz 31 yaşında Avrupa'nın en büyük kupasını havaya kaldırdı.
Dörtlü Final'de İtalyan ekibi Philips Milano'yu geçen Partizan finalde ise Joventut Badolona'yla karşılaştı. Sırp ekibi Aleksandar Djordjevic'in son saniyede attığı 3 sayılık basketle sahadan 71-70 galip ayrıldı ve Obradovic ilk zaferine İstanbul'da Partizan'la ulaştı.
Obradovic, 25 sene sonra aynı şehirde 9. zaferine ulaşmayı hedefleyecek.
22 sezon 16 Dörtlü Final
Obradovic, Avrupa Ligi'ndeki kariyerinde 22. sezonunda 16. kez Dörtlü Final organizasyonunda yer alacak.
Fenerbahçe Başantrenör Obradovic, 15 kez mücadele ettiği Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde 8 şampiyonluğun yanı sıra ikişer kez ikincilik ve üçüncülük ile üç defa dördüncülük yaşadı.
Itoudis ve Laso'nun birer şampiyonluğu var
Dörtü Final'de yer alacak diğer takımlardan Real Madrid ve CSKA Moskova'nın başantrenörlerinin birer şampiyonluğu var.
Real Madrid Başantrenörü Pablo Laso, 6. sezonunu geçirdiği Avrupa Ligi'nde 3 kez Dörtlü Final'e kaldı ve hepsinde İspanyol temsilcisine final oynattı. Real Madrid, Laso döneminde 2014-2015 ev sahibi olduğu Dörtlü Final sonunda şampiyonluğa ulaştı.
CSKA Moskova Başantrenörü Dimitris Itoudis de bir kez bu kupayı kazanma başarı gösterdi. Üst üste 3. kez takımını Dörtlü Final'e taşıyan Yunan başantrenör, geçen sezon finalde Fenerbahçe karşısında kupayı kazanmıştı.
Olympiakos Başantrenörü Ioannis Sfairopoulos ise ikinci kez Dörtlü Final heyecanı yaşayacak. Yunan başantrenör 2014-2015 sezonunda takımıyla finalde Real Madrid'e kaybetmişti. Sfairopoulos da kariyerindeki ilk şampiyonluğunu İstanbul'da arayacak.

15 Mayıs 2017 Pazartesi

39. Hafta Spor Toto Maç Sonuçları | 12-16 Mayıs 2017


Sıra Maç Skor Sonuç Maç Günü Maç Saati
1 BURSASPOR-BEŞİKTAŞ AŞ. 0-2 2 Pazartesi 20:00
2 M.BAŞAKŞEHİR-GENÇLERBİRLİĞİ 2-1 1 Cumartesi 16:00
3 FENERBAHÇE AŞ.-ANTALYASPOR AŞ. 0-1 2 Cumartesi 19:00
4 GAZİANTEPSPOR-GALATASARAY AŞ. 1-2 2 Pazar 19:00
5 ADANASPOR AŞ.-TRABZONSPOR AŞ. 1-1 0 Cumartesi 19:00
6 KASIMPAŞA AŞ.-ÇAYKUR RİZESPOR AŞ. 4-2 1 Cuma 20:00
7 KAYSERİSPOR-A.KONYASPOR 2-1 1 Cuma 20:00
8 OSMANLISPOR-AKHİSAR BLD.G.SPOR 0-4 2 Pazar 16:00
9 A.ALANYASPOR-KARDEMİR KARABÜKSPOR 4-2 1 Pazar 19:00
10 TOTTENHAM-MANCHESTER UNITED 2-1 1 Pazar 18:30
11 RB LEİPZİG-B.MÜNİH 4-5 2 Cumartesi 16:30
12 WOLFSBURG-M'GLADBACH 1-1 0 Cumartesi 16:30
13 ROMA-JUVENTUS 3-1 1 Pazar 21:45
14 REAL BETİS-ATLETİCO MADRİD 1-1 0 Pazar 21:00
15 REAL MADRİD-SEVİLLA 4-1 1 Pazar 21:00
15 Bilen 2 ADET 470.084,20 TL
14 Bilen 112 ADET 2.083,24 TL
13 Bilen 2441 ADET 95,58 TL
12 Bilen 23664 ADET 12,32 TL İKRAMİYE KAZANDILAR.
Kapanış 12 MAYIS 2017 CUMA SAAT : 20.00
Açıklamalar

Spor Toto Süper Lig'de 31. haftanın görünümü

Spor Toto Süper Lig'de 31. hafta tamamlanırken, Beşiktaş liderliğini sürdürdü.

Haftanın kapanış maçında Beşiktaş, deplasmanda Bursaspor'u Cenk Tosun ve Aboubakar'ın golleriyle 2-0 mağlup etti.
Bu galibiyetle puanını 68 yapan siyah-beyazlı takım, cumartesi günü maç fazlasıyla liderliğe yükselen Medipol Başakşehir'den zirveyi geri aldı.
Fenerbahçe haftayı mağlubiyetle kapatırken, Gaziantepspor'u deplasmanda 2-1 yenen Galatasaray, 3. sıradaki sarı-lacivertli ekiple puan farkını 2'ye indirdi.
Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan Adanaspor ise Spor Toto Süper Lig'e veda eden ilk ekip oldu.
Ligde alınan sonuçlar, puan durumu ve 32. haftanın programı şöyle:
Sonuçlar
Kayserispor-Atiker Konyaspor: 2-1
Kasımpaşa-Çaykur Rizespor: 4-2
Medipol Başakşehir-Gençlerbirliği: 2-1
Adanaspor-Trabzonspor: 1-1
Fenerbahçe-Antalyaspor: 0-1
Osmanlıspor-Akhisar Belediyespor: 0-4
Aytemiz Alanyaspor-Kardemir Karabükspor: 4-2
Gaziantepspor-Galatasaray: 1-2
Bursaspor-Beşiktaş: 0-2
Puan durumu

32. hafta programı
19 Mayıs Cuma:
20.00 Galatasaray-Osmanlıspor (Türk Telekom Arena)
20 Mayıs Cumartesi:
13.30 Çaykur Rizespor-Gaziantepspor (Çaykur Didi)
16.00 Kayserispor-Adanaspor (Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)
19.00 Antalyaspor-Bursaspor (Antalya)
19.00 Beşiktaş-Kasımpaşa (Vodafone Arena)
21 Mayıs Pazar:
16.00 Atiker Konyaspor-Kardemir Karabükspor (Konya Büyükşehir Belediye)
19.00 Trabzonspor-Medipol Başakşehir (Medical Park Arena)
22 Mayıs Pazartesi:
20.00 Akhisar Belediyespor-Aytemiz Alanyaspor (Manisa 19 Mayıs)
20.00 Gençlerbirliği-Fenerbahçe (Ankara 19 Mayıs)

Kartal Bursa'dan 3 puanla uçtu

Beşiktaş, özellikle ilk yarısı sinir harbi şeklinde geçen maçta Bursaspor'u 2-0 yendi; yeniden liderliğe yükseldi. Kara Kartal'ı zirveye taşıyan isimler oyuna girdikten 2 dakika sonra ağları havalandıran Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar oldu. 

Beşiktaş, Medipol Başakşehir'in Gençlerbirliği'ni 2-1 yenerek maç fazlasıyla liderliğe yükseldiği haftada Bursaspor'a konuk oldu. İlk yarısı kıran kırana geçen maçta rakibini 2-0 yenen Kartal, yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Beşiktaş'ı 3 puana taşıyan isim oyuna girdikten 2 dakika sonra ağları havalandıran Cenk Tosun ve 90+5'te ağları havalandıran Vincent Aboubakar oldu.

İlk 20 dakikası kıran kırana geçen maçta iki takım da ciddi ataklar gerçekleştiremedi. Özellikle ilk yarıda bir türlü oyun üstünlüğünü ele geçiremeyen Beşiktaş'ta Quaresma'nın sinirli halleri dikkat geçti.

Devrenin sonlarına doğru Bursaspor'un direncini kırmaya başlayan Beşiktaş, 2. yarıda oyundaki üstünlüğü tamamen ele geçirdi. 60. dakikada Fabri, Kulibay Kanatsızkuş'un mutlak gollük şutunu çıkakırken, bir dakika sonra Oğuzhan, kaleci Harun'a takıldı. 65'te ise Cent Tosun sahneye çıktı. 63'te oyuna giren Cenk Tosun, Aboubakar'ın asistini gole çevirdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

90+5'te Tolgay'ın asistinde bir anda cezasahası önünde topla buluşan Aboubakar, cezasahasına girdi. Kaleci Harun'u geçerek topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu ilan etti, Bursaspor: 0 - Beşiktaş: 2.
Bu galibiyetle puanını 68'e çıkaran Beşiktaş, Medipol Başakşehir'in 2 puan önünde liderliğini sürdürdü. Üst üste 4. maçını da kaybeden Bursaspor ise 35 puanda kaldı ve küme düşme hattının hemen üzerinde yer aldı.
GÜNEŞ'TEN 2 DEĞİŞİKLİK
Beşiktaş, 1-1 berabere kaldığı Fenerbahçe maçının ilk 11'inden 2 değişiklikle takımını sahaya sürdü. Siyah Beyazlılar'ın başında 100. maçına çıkan Güneş, Atınç Nukan'ın yerine cezası sona eren Tosic'e, Fenerbahçe derbisinde Volkan Demirel'e el hareketi yaptığı gerekçesiyle PFDK'dan 1 maç ceza alan Talisca'nın yerine ise Atiba Hutchinson'a ilk 11'de görev verdi.

Siyah-beyazlı ekip geçen yıl açılışı yapılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı'nda ilk kez mücadele ederken, Beşiktaşlı taraftarlar da 13 sezon sonra Bursa'da takımlarını destekledi.

2 bin 50 siyah-beyazlı taraftar, İl Spor Güvenlik Kurulunun kararları çerçevesinde yoğun önlemler altında toplu halde stada getirildi. Beşiktaş taraftarları Süper Lig'de en son 2003-2004 sezonunun 19. haftasında Bursa'daki maçı izleyebilmişti.
Bursaspor'u desteklemek için Ankaragücü taraftarları da statta yerini alırken, karşılaşmayı 26.245 taraftar izledi.
MAÇTAN DAKİKALAR
18. dakikada ikili mücadelede topu sert bir şekilde oyun sahası dışına gönderen Quaresma'nın ayağı Jorquera'nın beline geldi. Portekizli oyuncu daha sonra Bursasporlu oyuncudan özür diledi; ancak tribünlerin sarı kart beklentisi sonuçsuz kaldı.
29. dakikada Aboubakar, topla Bursaspor cezayayına doğru hareketlenirken, son anda Sivok'un müdahelesinde yerde kaldı. Hakem Bülent Yıldırım, Sivok'a sarı kartı gösterdi.
30. dakikada Bilal Kısa ile top kapma mücadelesine giren Quaresma, pozisyon sonrası rakibinin ayağına yönelik sert bir harekette bulundu. Portekizli oyuncunun rakibi ıskalaması olası bir ciddi sakatlığı engelledi.

30. dakikada Beşiktaş ceza sahasının önünde serbest atış kullandı. Quaresma'nın vuruşunda top direğin yanından auta gitti.

34. daiskada Quaresma, cezasahası sağ yan çizgisi yakınından trivela bir şut çıkardı. Uzak direkten kaleye giden topu kaleci Harun son anda çıkardı.

MAÇA YABANCI MADDE ARASI
35. dakikada sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle oyun yaklaşık 3 dakika durdu. Quaresma, Beşiktaş'ın kazandığı korner vuruşunu kullanmak için gitti. Ancak tribünlerden atılan yabancı maddeler Beşiktaşlı oyuncuyu durdurdu. Önce anons yapıldı, ardından hakem Bülent Yıldırım, ortamın sakinleşmemesinin ardından yardımcılarını orta sahada topladı. Stadın şeref tribününde de zaman zaman iki takım yöneticileri arasında gerginlik yaşandı. Tribünlerin sakinleşmesinin ardından oyun daha sonra devam etti.

39. dakikada Bursaspor cezayayına yakın noktaya gelen topu Marcelo kafayla cezasahası sol içine gönderdi. Vincent Aboubakar, çaprazda kaleci Harun'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı. Top sağ direğin yanından auta gitti.
45+5'te Quaresma rakibine yaptığı hareketin ardından sarı kart gördü. Portekizli, hakemin kararını alkışladı...

2. YARIDAN DAKİKALAR
46. dakikada Quaresma, cezasahası dışından sert vurdu. Yerden giden top sol direğin yanından auta gitti.

60. dakikada Kubilay'ın karşxı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu kaleci Fabri kurtardı ve mutlak golü önledi.

61. dakikada, ceza sahası sol içinde Ryan Babel'in pasıyla topla buluşan Oğuzhan Özyakup, çaprazdan vurdu. Kaleci Harun son anda topu kornere çeldi.

GOL: 65. dakikada Beşiktaş, Cenk Tosun'la golü buldu. 2 dakika önce Atiba Hutchinson'ın yerine oyuna giren Cenk Tosun, Vincent Aboubakar'ın pasında bir anda penaltı noktası yakınında kaleci Harun'u çalımladı. Topu soluna çekti ve temiz bir vuruş çıkararak topu ağlarla buluşturdu, Bursaspor: 0 - Beşiktaş: 1.
67. dakikada quaresma sağdan topu cezasahası ön çizgisi üzerine kadar taşıdı. Aşırtma bir vuruşta top kaleci Harun'u geçerek üst direğe çarpıp auta gitti.
80. dakikada Ryan Babel, cezasahası  dışından çok sert vurdu. Kaleci Harun güçlükle topu çıkardı ve iki hamlede kontrol etti.

90+5'te Sahneye Vincent Aboubakar çıktı. Tolgay'ın asistinde bir anda cezasahası önünde topla buluşan Aboubakar, cezasahasına girdi. Kaleci Harun'u geçerek topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu ilan etti, Bursaspor: 0 - Beşiktaş: 2.
Bursaspor: 0 - Beşiktaş: 2

Stat: Bursa Büyükşehir Belediyesi 
Hakemler: Bülent Yıldırım, Serkan Olguncan, Asım Yusuf Öz
Bursaspor: Harun Tekin, Erdem Özgenç, Sivok, Ertuğrul Ersoy, Aziz Eraltay (Dk. 55 Onur Atasayar), Şamil Çinaz, Jorquera, Kubilay Kanatsızkuş (Dk. 83 Sercan Yıldırım), Bilal Kısa, Emre Taşdemir (Dk. 46 Stancu), Sinan Bakış
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül (Dk. 79 Beck), Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson (Dk. 63 Cenk Tosun), Tolgay Arslan, Oğuzhan Özyakup, Quaresma (Dk. 90 Necip Uysal), Babel, Aboubakar
Goller: Dk. 65 Cenk Tosun, Dk. 90+5 Aboubakar (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 24 Bilal Kısa, Dk. 29 Sivok, Dk. 50 Ertuğrul Ersoy, Dk. 83 Jorquera, Dk. 89 Şamil Çİnaz (Bursaspor), Dk. 45+5 Quaresma, Dk. 85 Babel (Beşiktaş)

 

14 Mayıs 2017 Pazar

Altay 2. Lig'de

Spor Toto 3. Lig 1. Grup play-off finalinde Altay, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren mücadelede, penaltı atışlarında Kocaelispor'a 5-4 üstünlük sağlayarak 2. Lig'e yükseldi.

Antalya Stadı'nda oynanan maçın 38. dakikasında Kocaelispor 1-0 öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Burak Süleyman'ın ortasına, ceza sahası içerisinde iyi yükselen Burak Özbakır'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Aydın Bağ'ın solundan ağlarla buluştu: 0-1
61. dakikada Altay beraberlik golünü buldu. Sağ kanattan İbrahim Akın'ın ortasında ön direkte topla buluşan Murat Uluç'un vuruşunda, meşin yuvarlak arka direkte ağlarla buluştu: 1-1
98. dakikada Altay penaltı atışından yararlanamadı. Sağ kanattan ceza sahasına giren İhsan Furkan Deniz'in Erol Durbakan tarafından düşürülmesi üzerine hakem Volkan Bayarslan, penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Murat Uluç'un vuruşunda, meşin yuvarlak önce üst direğe ardından kaleci Can Emre Yücel'e çarparak oyun alanına döndü. Kocaelispor savunması topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.
Penaltı atışları
Uzatma bölümünde de gol olmayınca seri penaltı atışlarına geçildi.
Altay da Necdet Kaba, Murat Türkkan, Murat Uluç, Abdülkadir Akyıldız ve İbrahim Akın penaltı atışlarını gole çevirdi. Kocaelispor'da Burak Süleyman, Mehmet Soner Başak, Kadir Öğe ve Özgür Sürekçi topu ağlarla buluştururken, Oğuzhan Türkmen'in vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü.
Bu sonuçla Altay, 2 yıl sonra yeniden Spor Toto 2. Lig'e yükseldi.

Stat: Antalya
Hakemler: Volkan Bayarslan, Samet Çavuş, Samet Çiçek
Altay: Aydın Bağ, Hayrullah Çelik, Necdet Kaba, Murat Türkkan, Kadir Yazıcı, İbrahim Ferdi Coşkun (Dk. 71 Halil Yılmaz), Emre Hasan Balcı (Dk. 59 Abdülkadir Akyıldız), İbrahim Akın, İhsan Furkan Deniz, Halil Karataş (Dk. 88 Atakan Rıdvan Çankaya), Murat Uluç
Kocaelispor: Can Emre Yücel, Kadir Öğe, Murat Soner Başak, Mesut Özdemir, Erol Durbakan, Hamza Mutlu (Dk. 116 Mehmet Avcı), Ali Keten, Burak Özbakır (Dk. 81 Özgür Sürekçi), Mert Yavuz, Burak Süleyman, Sinan Pektemek (Dk.106 Oğuzhan Türkmen)
Goller: Dk. 38 Burak Özbakır (Kocaelispor), Dk. 61 Murat Uluç (Altay)
Sarı kartlar: Dk. 40 Kadir Yazıcı, Dk. 45 Halil Karataş (Altay), Dk. 47 Mert Yavuz, Dk. 54 Erol Durbakan, Dk. 71 Murat Soner Başak, Dk. 82 Ali Keten, Dk. 107 Özgür Sürekçi, Dk. 120 Mehmet Avcı (Kocaelispor)

Gaziantep'te Aslan sevindi

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, deplasmanda Gaziantepspor'u 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla ev sahibi Gaziantepspor, kümede kalma şansını mucizelere bıraktı.

Kalyon Arena'da oynanan kritik mücadelede sarı-kırmızılı ekip 31. dakikada Josue ile 1-0 öne geçti. Maçın ilk yarısı bu skorla tamamlandı. Ev sahibi ekip 53'te Khaly Thiam ile eşitliği yakaladı: 1-1
Konuk Galatasaray, Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'in 80. dakikada attığı güzel frikik golü ile yeniden öne geçti: 1-2
Kalan sürede başka gol olmadı ve Galatasaray sahadan 2-1'lik üstünlükle ayrıldı.
Bu sonuçla Galatasaray puanını 55'e çıkardı ve 3. sıradaki Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 2'ye indirdi. Galibiyet hasreti 3 maça çıkan ve 26 puanda kalan Gaziantepspor ise kümede kalma şansını mucizelere bıraktı.
1. Devre
Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, Gaziantepspor deplasmanında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
11. dakikada Orkan Çınar'ın sağdan kullandığı kornerde, kale önünde Ghilas'tan seken topu kaleci Muslera kontrol etti.
22. dakikada Sneijder'in sağ çaprazdan kullandığı serbest atışta, ceza sahası içinde iyi yükselen Sinan Gümüş'ün kafa vuruşu sonrası top yandan az farkla auta çıktı.
23. dakikada Galatasaray önemli bir gol fırsatından yararlanamadı. Sneijder'in ara pasıyla ceza alanında topla buluşan Sinan Gümüş'ün bekletmeden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta gitti.
25. dakikada Bruma'nın pasıyla ceza alanında topla buluşan Sneijder'in sağ ayağıyla yaptığı vuruşta, top kaleye paralel olarak az farkla auta çıktı.
GOL: 31. dakikada Galatasaray öne geçti. Sinan Gümüş'ün pasıyla topla buluşan Josue'nin ceza sahası dışında kaleyi karşıdan gören bir noktadan yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Victor'un solundan ağlarla buluştu: 0-1.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı.
2. Devre
49. dakikada sol kanatta topla buluşan Bruma'nın şutunda, kaleci Victor'dan dönen top ceza sahası önünde Sneijder'de kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, Fatau'ya çarparak kaleye yönelen meşin yuvarlağı çizgi üzerinde Musa Nizam uzaklaştırdı.
GOL: 53. dakikada Gaziantepspor beraberliği yakaladı. Sağdan Orkan Çınar'ın kullandığı kornerde, kale önünde kafayla düzgün bir vuruş yapan Thiam, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1.
61. dakikada sol kanatta topla buluşan Bruma, hızla ceza alanına girip bekletmeden şutunu çekerken, kaleci Victor sağ köşeye giden topu son anda kornere çeldi.
66. dakikada sol kanattan hızla ilerleyen Gaziantepsporlu oyuncu Ben-Hatira'nın şutunda, kaleci Muslera topu uzaklaştırdı.
77. dakikada ceza sahası sağ çaprazında Sneijder'in kullandığı serbest atışta, Bruma istediği vuruşu yapamazken, topu önünde bulan Semih Kaya meşin yuvarlağı kaleye doğru gönderdi. Topu Wallace Reis son anda çizgi üzerinden uzaklaştırdı.
GOL: 80. dakikada Galatasaray tekrar öne geçti. Ceza sahası önünde kazanılan serbest atışta topun başına geçen Sneijder, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Victor'un sağından ağlarla buluşturdu: 1-2.
90. dakikada ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Kangwa'nın kale önüne çevirdiği topa hareketlenen İlhan Parlak'ın şutunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.
Karşılaşma, 2-1 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi.
Gaziantepspor: 1 - Galatasaray: 2
Stat: Kalyon Arena
Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Erdem Bayık
Gaziantepspor: Victor, Musa Nizam, Barış Yardımcı, Pedroso, Wallace Reis, Thiam (Dk. 87 Kangwa), Doğanay Kılıç (Dk. 63 Marcinho), Fatau, Ghilas, Orkan Çınar ( Dk. 63 Ben-Hatira), İlhan Parlak
Galatasaray: Muslera, Linnes, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Ahmet Çalık, Bruma, Sinan Gümüş (Dk. 73 Rodrigues), Sneijder (Dk. 87 De Jong), Selçuk İnan, Josue, Podolski (Dk. 63 Eren Derdiyok)
Goller: Dk. 31 Josue, Dk. 80 Sneijder (Galatasaray), Dk. 53 Thiam (Gaziantepspor)
Sarı kartlar: Dk. 52 Semih Kaya (Galatasaray), Dk. 76 Pedroso, Dk. 88 Wallace Reis, Dk. 90 Fatau (Gaziantepspor)

Alanya'da 6 gollü maç

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Aytemiz Alanyaspor, Kardemir Karabükspor'u konuk etti.

Bahçeşehir Okulları Arena'da oynanan mücadeleyi Aytemiz Alanyaspor 4-2 kazandı.
Alanya temsilcisine 3 puanı getiren golleri 45, 48 ve 67'nci dakikalarda Vagner Love ile 78'de Canteias attı.
Kardemir Karabükspor'un gollerini ise 17'de Seleznyov ve 69'da Yatabare kaydetti.
Bu sonuçla Aytemiz Alanyaspor puanını 40'a çıkarttı. Kardemir Karabükspor ise 39 puanda kaldı.
1. Devre
Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Aytemiz Alanyaspor ile Kardemir Karabükspor arasında oynanan maçın ilk yarısı 1-1 tamamlandı.
12. dakikada orta alanda topla buluşan Efecan Karaca, sağ kanattaki Emre Akbaba'ya topu çıkardı. Emre Akbaba'nın rakip ceza saha içine gönderdiği topa Efecan Karaca vurdu, meşin yuvarlağı kaleci Ahmet Şahin kontrol etti.
15. dakikada Kardemir Karabükspor penaltı kazandı. Sağ kanattan rakip ceza sahası içine giren Papp, topu içeriye ortalamak istedi. Bu sırada N'Sakala, topa kayarak müdahale etmek isterken meşin yuvarlak eline çarptı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. 17. dakikada penaltı atışını kullanan Seleznov, topu ağlara gönderdi: 0-1
30. dakikada sağ kanattan Candeias'ın ortaladığı topu kaleci Ahmet Şahin çift yumrukla uzaklaştırmak istedi. Top, ceza sahası çizgisi üzerinde N'Sakala'nın önüne düştü. Turuncu-yeşilli futbolcunun sert şutunda Vagner Love'a çarpan top dışarıya çıktı.
45. dakikada ev sahibi ekip beraberliği yakaladı. Sağ kanatta topla buluşan Candeias, penaltı noktasında bulunan Vagner Love'ı gördü. Bu futbolcu sağ ayağıyla kaleye çektiği şutta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1
İlk yarı 1-1 tamamlandı.
2. Devre
Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Aytemiz Alanyaspor, Kardemir Karabükspor'u 4-2 mağlup etti.
48. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Orta alanda Emre Akbaba topu sağ kanattaki Fernandes'e çıkardı. Fernandes'in ceza sahası içine ortaladığı topu Vagner Love kafayla ağlara gönderdi: 2-1
56. dakikada Vagner Love üçüncü golüne çok yaklaştı. Tanase'nin orta alanda geri pasında topla buluşan Vagner Love kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda Ahmet Şahin topu kontrol etti.
67. dakikada Vagner Love maçtaki üçüncü golünü attı. Sol kanattan N'Sakala'nın rakip ceza sahası içine ortaladığı topu Brezilyalı yıldız önce kontrol etti, sonra da şutunu çekti. Kalecinin solundan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 3-1
68. dakikada Kardemir Karabükspor farkı bire indirdi. Santra sonra Poko topu Yatabere'ye çıkarmak istedi. Defansın müdahalesine rağmen topla buluşan Yatabere, penaltı noktasının yanında çektiği şutla topu filelerle buluşturdu: 3-2
78. dakikada ev sahibi ekibin dördüncü golü geldi. Sol kanattan gelişen Aytemiz Alanyaspor atağında ceza sahası içinde Vagner Love topla buluştu. Golcü oyuncunun ceza sahasının çaprazına gönderdiği topu Candeias, sert bir şutla ağlarla buluşturdu: 4-2
Müsabaka Aytemiz Alanyaspor'un 4-2 üstünlüğüyle tamamlandı.
Spor Toto Süper Lig
Aytemiz Alanyaspor: 4 - Kardemir Karabükspor: 2
Stat: Bahçeşehir Okulları Arena
Hakemler: Ümit Öztürk, Erkan Akbulut, Osman Gökhan Bilir
Aytemiz Alanyaspor: Haydar Yılmaz, Gassama, Omeruo, Tzavellas, N'Sakala (Dk. 87 Berkan Emir), Sackey, Efecan Karaca, Emre Akbaba (Dk. 88 Taha Yalçıner), Candeias, Fernandes, Vagner Love (Dk. 90 Plet)
Kardemir Karabükspor: Ahmet Şahin, Papp, Dany, Barış Başdaş, Latovlevici, Gaman, Tanase, Poko, Bliznichenko (Dk. 62 Lazarevic), Zec (Dk. 76 Serdar Deliktaş), Seleznov (Dk. 62 Yatabare)
Goller: Dk. 17 Seleznov (Penaltıdan), Dk. 68 Yatabare (Kardemir Karabükspor), Dk. 45, 48 ve 67 Vagner Love, Dk. 78 Candeias (Aytemiz Alanyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 45 2 Barış Başdaş, Dk. 75 Poko, Dk. 90 2 Yatabare (Kardemir Karabükspor), Dk. 63 Candeias, Dk. 64 Seckey, Dk. 67 Vagner Love (Aytemiz Alanyaspor)

Sivasspor ve Evkur Yeni Malatyaspor Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı garantiledi


TFF 1.Lig'de Evkur Yeni Malatyaspor ve Sivasspor doğrudan Süper Lig'e yükseldi. Mersin İdmanyurdu'nun kümeye düşmesinin kesinleştiği ligde Eskişehirspor ve Giresunspor ise play-off oynamayı garantiledi. Play-off'a kalacak son 2 takım ile küme düşecek diğer 2 takım ise son haftada belli olacak. 

TFF 1. Lig'in 33. haftasında Adana Demirspor ile Sivasspor 1-1 berabere kaldı. Sivasspor bu sonuçla ligin bitimine bir hafta kala Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.
Karşılaşmayı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da statta izledi.
36. dakikada Sivasspor'da Emre Kılınç'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde Boye'un kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 0-1
88. dakikada Adana Demirspor'da sağ kanattan Leroy George'un kullandığı köşe atışında, Tiago'nun ceza alanı içinde kafa vuruşuyla meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve mücadeleye 1-1 eşitlik geldi.
Öte yandan, 59. dakikada bir taraftarın sahaya girdiği maçta bazı seyirciler de tribünde söktüğü koltukları sahaya attı. Olaylar nedeniyle hakem tarafından maç kısa süre durduruldu.
Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi
Öte yandan, TFF 1. Lig'in 33. haftasında evinde Boluspor ile 1-1 berabere kalan Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.
27. dakikada Boluspor öne geçti. Ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Andre Santos, Azubuike'den sıyrıldıktan sonra dar açıya rağmen vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak yakın direğin dibinden ağlarla buluştu: 0-1
86. dakikada ev sahibi ekip beraberliği yakaladı. Ferhat Kiraz'ın soldan kullandığı kornerde ön direkte iyi yükselen Dialiba kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1
Karşılaşmayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da takip etti.
Yeni Malatyaspor'un 31 yıllık hayali gerçekleşti
Malatya Belediyespor adıyla 1986 yılında kurulan sarı-siyahlı kulüp, 2009-2010 sezonunda 3. Lig Klasman Grubu'nda play-off müsabakaları sonucunda 2. Lig'e yükseldi. Sarı-siyahlılar, şu an amatör ligde mücadele eden Malatyaspor'un sorunlarla boğuşması ve borç batağında olması nedeniyle Malatya futbolunun yeni umudu oldu. Sarı-siyahlı kulübün adı 2010'da gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda Yeni Malatyaspor olarak değiştirildi.
Malatya temsilcisi, 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015 sezonlarında 2. Lig'de yer aldı. 2010-2011 sezonunda Türkiye Kupası'nda gruplara kalan sarı-siyahlı takım, Malatya İnönü Stadı'nda ağırladığı Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek, adından söz ettirdi.
2014-2015 sezonunda 2. Lig Beyaz Grubu 66 puanla lider tamamlayan Yeni Malatyaspor, TFF 1. Lig'de ise 2. sezonunda Spor Toto Süper Lig'e yükseldi.
Malatya ekibi, TFF 1. Lig'de normal sezonun 34. ve son haftasında, Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen bir başka takım olan Sivasspor'a konuk olacak.
Sivas'ta Süper Lig coşkusu
Adana'daki maçın bitiş düdüğüyle Sivas'ta sokaklara dökülen taraftarlar, kutlama yaptı.
Trafiğe kapatılan kent meydanında kutlamaya katılan taraftarlar, ellerinde bayraklar ve meşalelerle büyük coşku yaşadı. Çok sayıda taraftar da araçlarıyla şehir turu attı.
Öte yandan Sivas Belediyesi, kırmızı-beyazlı ekibin Süper Lig'e yükselmesi açısından büyük önem taşıyan maçı, kent meydanındaki dev ekrana yansıttı. Sivassporlu taraftarlar, maçı büyük heyecanla izledi.

Sakaryaspor 2. Lig'de

Spor Toto 3. Lig 3. Grup play-off final maçında Sakaryaspor, normal süresi golsüz sona eren mücadelenin uzatma dakikalarında Diyarbekirspor'u 2-1 mağlup etti ve 2. Lig'e yükseldi.

93. dakikada Diyarbekirspor öne geçti. Serhat Baştan ceza sahası dışından sert bir şutla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1
105. dakikada Sakaryaspor beraberliği yakaladı. Enes Ata'nın ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Coşkun Yılmaz sert bir vuruşla kaleci Onur Bilgin'i mağlup etti: 1-1
111. dakikada bu kez Sakaryaspor öne geçti. Ferhat Yazgan'ın içeri çevirdiği topa Coşkun Yılmaz kafayla vurdu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-1
Karşılaşma, Sakaryaspor'un 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.
Sakaryaspor 4 yıl sonra 2. Lig'de
Spor Toto 3. Lig 3. Grup play-off final maçında Diyarbekirspor'u uzatma dakikalarında attığı gollerle 2-1 yenen Sakaryaspor, 4 yıllık aranın ardından bir üst lige yükselmeyi başardı.
Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta normal sezonu 68 puanla ikinci sırada tamamlayan Sakaryaspor, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan final maçında 1-0 geriye düşmesine rağmen Coşkun Yılmaz'ın attığı gollerle 2. Lig biletini aldı.
Normal süresi golsüz sona eren karşılaşmada Diyarbekirspor 93. dakikada Serhat Baştan'ın golüyle öne geçse de Sakaryaspor, Coşkun Yılmaz'ın 105 ve 111. dakikada attığı gollerle 2-1 kazandı.
Taraftarlarının yalnız bırakmadığı Sakaryaspor'da futbolcular ve teknik heyet bitiş düdüğünün ardından saha içinde büyük bir sevinç yaşadı.
Yeşil-siyahlı takıma kupasını, düzenlenen törenle Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez verdi. Sakaryasporlu futbolcular ve teknik heyet törenin ardından tribünlere giderek kupa sevincini taraftarlarıyla birlikte yaşadı.
Spor Toto 2. Lig'de en son 2012-2013 sezonunda yer alan Sakaryaspor, o sezon sonunda düştüğü 3. Lig'de 4 yıldır mücadele ediyordu.

 Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Halil Umut Meler, Ekrem Kan, Yusuf Bozdoğan
Sakaryaspor: Hüseyin Bilge, Fikret Topaloğlu, Zafer Aydoğdu, Burak Bekaroğlu, Canberk Ömer Özdemir, Hüseyin Altuğ Taş (Dk. 85 Ferhat Yazgan), Serdar Ümit Deniz, Talha Mayhoş, Erçağ Evirgen (Dk. 99 Enes Ata), Coşkun Yılmaz, Fatih Özçelik
Diyarbekirspor: Onur Bilgin, Serdar Cansu, Sefacan Taşkolu, Fahrettin Bıyıklı, Eşref Korkmazoğlu (Dk. 106 Enver Abdullah Filiz), Hüseyin Bak (Dk. 53 Enis Gül), Abdurrahman Emir Alagöz, Adem Aydın, Serhat Baştan, Tunç Murat Behram (Dk. 75 Ergun Cengiz), Mehmet Özdıraz
Goller: Dk. 93 Serhat Baştan (Diyarbekirspor), Dk. 105 ve 111 Coşkun Yılmaz (Sakaryaspor)
Kırmızı kart: Dk. 107 Fahrettin Bıyıklı (Diyarbekirspor)
Sarı kartlar: Dk. 37 Adem Aydın, Dk. 79 Mehmet Özdıraz (Diyarbekirspor), Dk. 88 Burak Bekaroğlu, Dk. 112 Coşkun Yılmaz, Dk. 115 Ferhat Yazgan (Sakaryaspor)

İspanya'da kazanan Hamilton

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 5. yarışı İspanya Grand Prix'sinde, Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton birinci oldu.

Formula 1 sezonunun 5. mücadelesi, İspanya'nın Barcelona kentindeki 4 bin 655 metrelik Katalonya Pisti'nde 66 tur üzerinden yapıldı. Yarışa 2. sıradan başlayan Ferrari pilotu Sebastian Vettel, startta liderliği ele geçirdi.
Dördüncü cepten kalkan Ferrari'den Kimi Raikkonen ile arkasındaki Red Bull sürücüsü Max Verstappen arasındaki temas sonrası iki sürücü de ilk turda yarış dışı kaldı. Vettel, ilk turda, Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton'a 2.2 saniyelik fark yaptı.
Hamilton'dan bir tur sonra ikinci "pit stop"unu yapan Vettel, 38. turda rakibinin önünde kalmayı başardı. Mercedes'ten Valtteri Bottas, 39. turda motor arızası yüzünden yarışa veda etti.
44. turda Vettel'i geride bırakan Hamilton, yumuşak lastiğin avantajıyla farkın kapanmasına izin vermedi. Hamilton 1:35:56.497'lik derecesiyle sezonun 2., kariyerinin 55. birinciliğine ulaştı.
Büyük Britanyalı sürücünün 3.4 saniye arkasında bitiş çizgisine gelen Vettel ikinci, liderin 1 dakika 15.8 saniye gerisindeki Red Bull pilotu Daniel Ricciardo üçüncü oldu.
Bu sonuçla puanını 98'e çıkaran Hamilton, pilotlar klasmanı lideri Vettel ile arasındaki farkı 6 puana indirdi. İki sürücüyü, 63 puanla Bottas izledi.
Sezonun 6. yarışı Monaco Grand Prix'si, 28 Mayıs'ta yapılacak.
İspanya Grand Prix'sinde ilk 10'a giren pilotlar şunlar:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Sebastian Vettel (Ferrari)
3. Daniel Ricciardo (Red Bull-TAG Heuer)
4. Sergio Perez (Force India-Mercedes)
5. Esteban Ocon (Force India-Mercedes)
6. Nico Hulkenberg (Renault)
7. Carlos Sainz (Toro Rosso-Renault)
8. Pascal Wehrlein (Sauber-Ferrari)
9. Daniil Kvyat (Toro Rosso-Renault)
10. Romain Grosjean (Haas-Ferrari)
Pilotlar ve takımlar klasmanı
İspanya Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası da şöyle oluştu:
Pilotlar klasmanı:
1. Sebastian Vettel (Almanya) - 104 puan
2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya) - 98
3. Valtteri Bottas (Finlandiya) - 63
4. Kimi Raikkonen (Finlandiya) - 49
5. Daniel Ricciardo (Avustralya) - 37
Takımlar klasmanı:
1. Mercedes - 161
2. Ferrari - 153
3. Red Bull - 72
4. Force India - 53
5. Toro Rosso - 21