TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

8 Temmuz 2017 Cumartesi

Wimbledon'ın altıncı gününde sürpriz yok

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın altıncı gününde, favori tenisçiler fire vermeden yollarına devam etti. 

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın altıncı gününde, tek erkekler ve kadınlar kategorilerinde maçlar tamamlandı.
Tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Novak Djokovic ve 3 numaralı seribaşı Roger Federer, son 16 tenisçi arasına adını yazdırdı. Sırp tenisçi Djokovic, Letonyalı Ernests Gulbis karşısında zorlanmadı ve rakibini 3-0 mağlup etti. İsviçreli Federer de Alman Mischa Zverev'i 3-0 yenerek, dördüncü tura kaldı.
6 numaralı seribaşı Kanadalı tenisçi Milos Raonic ise karşılıklı sayılarla geçen mücadelede İspanyol Albert Ramos-Vinolas'ı 3-0'lık skorla geçti.
Bulgar Grigor Dimitrov, İsrailli rakibi Dudi Sela karşısında 2-0 öndeyken, İsrailli tenisçinin çekilmesiyle üst tura çıktı.
1 numara Kerber dördüncü turda
Tek kadınlarda dünya 1 numarası Angelique Kerber ve 5 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki de zorlanmalarına rağmen dördüncü tura yükseldi.
Alman tenisçi Kerber, ABD'li Shelby Rogers karşısında, Danimarkalı Wozniacki ise Estonyalı Anett Kontaveit önünde 2-1 galip gelerek tur atladı.
Turnuvada 7 numaralı seribaşı Rus tenisçi Svetlana Kuznetsova, Sloven Polona Hercog'u rahat bir oyunla 2-0 yendi.
Wimbledon'a pazar arası
Wimbledon'da maçlara Pazar günü ara verilecek.
Müsabakalar pazartesi günü tek erkekler ve kadınlar dördüncü tur mücadeleleriyle devam edecek.
Günün sonuçları
Seribaşı listesinde ilk 20'de bulunan tenisçilerin oynadığı maçlar şöyle sonuçlandı:
Kadınlar:
Agnieszka Radwanska (Polonya) (9) -Timea Bacsinsky (İsviçre) (19): 2-1 (3-6, 6-4, 6-1)
Caroline Wozniacki (Danimarka) (5) - Anett Kontaveit (Estonya): 2-1 (3-6, 7-6, 6-2)
Garbine Muguruza (İspanya) (14) - Sorana Cristea (Romanya): 2-0 (6-2, 6-2)
Angelique Kerber (Almanya) (1) - Shelby Rogers (ABD) : 2-1 (4-6, 7-6, 6-4)
Svetlana Kuznetsova (Rusya) (7) - Polona Hercog (Slovenya): 2-0 (6-4, 6-0)
Erkekler:
Roger Federer (İsviçre) (3) - Mischa Zverev (Almanya): 3-0 (7-6, 6-4, 6-4)
Dominic Thiem (Avusturya) (8) - Jared Donaldson (ABD): 3-0 (7-5, 6-4, 6-2)
Novak Djokovic (Sırbistan) (2) - Ernests Gulbis (Letonya): 3-0 (6-4, 6-1, 7-6)
Milos Raonic (Kanada) (6) - Albert Ramos-Vinolas (İspanya): 3-0 (7-6, 6-4, 7-5)
Sam Querrey (ABD) - Jo-Wilfried Tsonga (Fransa) (12): 3-2 (6-2, 3-6, 7-6, 1-6, 7-5)
Alexander Zverev (Almanya) (10) - Sebastian Ofner (Avusturya): 3-0 (6-4, 6-4, 6-2)
Thomas Berdych (Çekya) (11) - David Ferrer (İspanya): 3-0 (6-3, 6-4, 6-3)
Adrian Mannarino (Fransa) - Gael Monfils (Fransa) (15): 3-2 (7-6, 4-6, 5-7, 6-3, 6-2)
Grigor Dimitrov (Bulgaristan) (13) - Dudi Sela (İsrail): 2-0 (6-1, 6-1, Sela son set öncesi çekildi)

Galatasaray penaltılarla kazandı

Galatasaray, yeni sezon öncesi ikinci hazırlık maçında Macaristan Ligi ekiplerinden Diosgyor'u 2-0 yendi. Sarı Kırmızılılar'a galibiyeti, Belhanda (34) ve Eren Derdiyok'un (58) penaltı golleri getirdi.

Galatasaray yeni sezon öncesi ikinci hazırlık maçında Macaristan Ligi ekiplerinden Diosgyor'la karşı karşıya geldi. Sarı Kırmızılılar, maça Muslera, Carole, Maicon, Ahmet Çalık, Linnes, Tolga, Ryan Donk, Sinan Gümüş, Belhanda, Rodrigues ve Eren Derdiyok 11'iyle başladı. Maçın genelinde üstün olan Galatasaray, sonuca penaltı golleriyle gitti.

İlk olarak Wesley Sneijder'in yerine 10 numaralı formayla sahaya çıkan Belhanda, Rodrigues'in düşürülmesinden kazanılan penaltı atışını gole çevirdi ve 34. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarı bu skorla sona ererken, golün sahibi Belhanda sakatlanarak 41. dakikada yerini Yasin Öztekin'e bıraktı.

İkinci yarıda da maçın etkili tarafı olan Galatasaray, 58. dakikada Eren Derdiyok'un penaltısıyla skoru 2-0 yaptı. Eren Derdiyok'un 4 dakika sonra sakatlanarak oyun dışı kalması dikkat çekti. Eren'in yerine ise oyuna yeni transferlerden Bafetimbi Gomis girdi.

İki takımın da çabaları sonuç vermedi ve Galatasaray sahadan 2-0 galip ayrıldı.
MAÇTAN DAKİKALAR
13. dakikada Belhanda'nın sağdan kullandığı serbest atışta, ön direğe hareketlenen Eren Derdiyok'un kafa vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.
23. dakikada ceza sahasına gönderilen topta arka direkte Muslera ile karşı karşıya kalan ve açısını kaybeden Szarka, meşin yuvarlağı dışarı çıkardı. Penaltı noktası üzerinde Liptak'ın vuruşunda son anda araya giren Ahmet Çalık, topu çıkartarak gole izin vermedi.
34. dakikada Galatasaray yeni transferi Belhanda'nın attığı golle 1-0 öne geçti. Rodrigues'in ceza sahasında düşürülmesiyle kazanılan penaltıda topun başına geçen Belhanda, yerden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlara gönderdi: 1-0
Sarı-kırmızılı takım, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde bitirdi.
58. dakikada Galatasaray, Eren Derdiyok'un golüyle skoru 2-0 yaptı. Ceza sahasında düşürülen Eren Derdiyok, kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlağı filelere yolladı.
75. dakikada Gomis'in pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Tolga Ciğerci'nin şutunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
86. dakikada Emrah Başsan'ın soldan yaptığı ortada, arka direkte Gomis'in kafa vuruşunda, kaleci son anda topu kornere çeldi.
Sarı-kırmızılı takım, müsabakadan 2-0 galip ayrıldı.
SELÇUK İNAN DİNLENDİRİLDİ
Galatasaray'ın kaptanı Selçuk İnan, karşılaşmanın kadrosunda yer almadı.
Tecrübeli futbolcunun, yoğun geçen kamp dolayısıyla teknik direktör Igor Tudor tarafından dinlendirildiği bildirildi.
Sarı-kırmızılı takımın 27 kişilik kampında bulunan oyunculardan Selçuk İnan ve kaleci Cenk Gönen müsabakanın kadrosunda bulunmadı.

GALATASARAY: 2 - DİOSGYOR: 0
Stat: ETO Park
Hakemler: Balint Juhasz, Peter Strobl, Zoltan Strobl (Macaristan)
Galatasaray: Muslera, Linnes (Dk. 78 Tarık Çamdal), Maicon, Ahmet Çalık (Dk. 78 Serdar Aziz), Carole, Tolga Ciğerci (Dk. 78 Abdussamed Karnuçu), Donk (Dk. 46 Koray Günter), Sinan Gümüş (Dk. 78 Emrah Başsan), Belhanda (Dk. 42 Yasin Öztekin), Rodrigues (Dk. 78 Recep Gül), Eren Derdiyok (Dk. 64 Gomis)
Diosgyor: Rados, Liptak (Dk. 55 Fargacs), Karan, Eperjesi (Dk. 78 Olah), Tamas, Nono (Dk. 78 Nagy), Busai (Dk. 72 Toth), Vela (Dk. 63 Fülöp), Ovari (Dk. 55 Ugrai), Szarka (Dk. 78 Bacsa), Ioannidis (Dk. 55 Makrai)
Goller: Dk. 34 Belhanda (Penaltıdan), Dk. 58 Eren Derdiyok (Penaltıdan) (Galatasaray)
Sarı kart: Dk. 71 Ugrai (Györ)

Gökhan İnler Beşiktaş'tan ayrıldı

Beşiktaş'ta Gökhan İnler'in sözleşmesi karşılıklı anlaşılarak feshedildi.

Geçtiğimiz sezon kadroda çok fazla şans bulamayan tecrübeli oyuncu takımdan ayrılmak istediğini başkan Fikret Orman'a iletti.
Gökhan İnler'in bu görüşmede başkan Orman'a "Ben Beşiktaş'ı çok seviyorum ancak kadroda kendime yer bulamayacağım. Maaşım da 2 milyon Avro. Siz bu yükümlülükten kurtulun ben de oynayacağım bir takıma gideyim" dediği öğrenildi.
Görüşmenin ardından Fikret Orman ile teknik direktör Şenol güneş durum değerlendirmesi yaptı. Güneş de oyuncunun gitmesine onay verdi.
Yaşanan gelişmeler üzerine Beşiktaş yönetimi Gökhan İnler'in sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti. Tecrübeli oyuncu ile Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Göztepe kulüpleri ilgileniyor.

Fenerbahçe'den tatsız başlangıç!

Fenerbahçe, 2017-2018 sezonu öncesi ilk hazırlık maçında Romanya'nın Juventus Bükreş takımına 3-2 yenildi.

Yeni sezon hazırlıklarına Düzce'deki tesislerinde devam eden Fenerbahçe, Düzce 18 Temmuz Stadı'nda Romanya temsilcisiyle karşı karşıya geldi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, takımını sahaya kalede Volkan Demirel, savunmada ise Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Mehmet Topal, Hasan Ali Kaldırım dörtlüsüyle sürdü. Savunmanın önünde Ozan Tufan ve Josef de Souza'ya şans veren Kocaman, kanatlarda ise yeni transfer Mathieu Valbuena ile Aatıf Chahechouhe'yi oynattı. Yeni transferlerden Mehmet Ekici, forvet arkası oynarken, ileri uçta Robin van Persie forma giydi.
Maça kötü başlayan Fenerbahçe, 5. dakikada Musca Andrei, 17. dakikada Bajenaru Liviu ve 43. dakikada Petre Ciprian'ın gollerine engel olamadı ve Juventus Bükreş, ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı.
İkinci yarıda 55. ve 66. dakikalarda Mehmet Ekici'yle iki gol bulan Fenerbahçe, sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.
Sarı-lacivertlilerde ikinci yarıda İsmail Köybaşı, Alper Potuk ve Miroslav Stoch'un yanı sıra genç oyuncular Oğuz Kaan Güçtekin, Samed Karakoç ve Ahmet Han Köse de forma giydi.
Fenerbahçe'nin diğer yeni transferleri kaleci Carlos Kameni ile Nabil Dirar, kampa geç katıldıkları için kadroda yer almadı. Kocaman, bu isimlerin yanı sıra Salih Uçan ve milli takım izninden dolayı kampa geç gelen Simon Kjaer, Martin Skrtel ile sakatlığı bulunan Jose Fernandao'ya da hazırlık maçında görev vermedi.
Attığı iki golle ön plana çıkan yeni transfer Mehmet Ekici, 69. dakikada yaşadığı sakatlık nedeniyle maça devam edemeyerek yerini Samed Karakoç'a bıraktı. Bir başka yeni transfer Valbuena ise ilk 45 dakika forma giydi.
Teknik direktör Aykut Kocaman, maçın ilk yarısında stoperde Roman Neustaedter'in yanında Mehmet Topal'ı ikinci devrede ise De Souza'yı oynattı.
Öte yandan yaklaşık 4 bin taraftarın izlediği maçın biletlerinden elde edilen gelir, Düzcespor Kulübü'ne bırakıldı.
Bu karşılaşmayla ilk etap kamp çalışmalarını tamamlayan Fenerbahçe, bu akşam İstanbul'a dönecek. Sarı-lacivertliler, 11 Temmuz Salı günü yurt dışı kampı için İsviçre'nin Lozan şehrine gidecek.

Sneijder'in forması Belhanda'ya

Galatasaray'da Wesley Sneijder'n UEFA listesine alınmamasının ardından 10 numarayı kimin giyeceği merak ediliyordu.

Sarı kırmızılı takım, UEFA'ya bildirdiği listede 10 numarayı yeni transfer Belhanda'ya verdi.
Faslı yıldız, Galatasaray'ın 13 - 20 Temmuz tarihlerinde Östersunds ile yapacağı UEFA Avrupa ligi ikinci ön eleme turu maçlarında Sneijder'den boşalan 10 numaralı formayı giyecek.
Galatasaray, tur atladığı takdirde UEFA'ya verdiği listeyi değiştirebilecek.
Öte yandan sarı kırmızılı takımdan ayrılma ihtimali bulunan Sneijder'in durumu ise yönetim ile yapılacak toplantının ardından netlik kazanacak.

Volkan Şen'le yollar ayrıldı

Fenerbahçe, milli futbolcu Volkan Şen'in sözleşmesini karşılıklı olarak feshettiğini açıkladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Volkan Şen ile kulübümüz arasında bulunan sözleşme, futbolcunun ödeyeceği 1 milyon € karşılığında karşılıklı olarak feshedilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Fenerbahçe'ye 2015 yılında Bursaspor'dan 2.5 milyon avro bonservis bedeliyle transfer edilen Volkan, yeni sezon öncesi teknik direktör Aykut Kocaman tarafından sarı-lacivertli takımın hazırlık kampına dahil edilmemişti.
Sarı-lacivertli takımla 2 sezonda 76 resmi maça çıkan Volkan, 8 gole imza attı. Volkan Şen, geçen sezon ise Spor Toto Süper Lig'de 26 maçta gol atmayı başaramamıştı.

Avusturya'da pole pozisyonu Valtteri Bottas'ın

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 9. yarışı Avusturya Grand Prix'sine Mercedes pilotu Valtteri Bottas ilk sıradan başlayacak.

Spielberg kentindeki 4 bin 318 metrelik pistte 71 tur üzerinden gerçekleştirilecek yarışın sıralama turlarında, Fin sürücü Bottas, 1.04.251'lik derecesiyle Formula 1 kariyerinde ikinci kez pole pozisyonunun sahibi oldu.
Formula 1'de 4 kez (2010, 2011, 2012, 2013) dünya şampiyonluğu yaşayan Ferrari'nin Alman sürücüsü Sebastian Vettel, 1.04.293'lük süresiyle ikinciliği elde etti.
Aracında vites değişikliğine gitmesi sebebiyle yarınki yarışa 5 sıra geriden başlama cezası verilen Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ise 1.04.424 ile sıralama turlarını üçüncü tamamladı.
Şu ana kadar koşulan 8 yarışta, Avustralya, Bahreyn ve Monaco'da Vettel, Çin, Kanada ve İspanya'da Hamilton, Rusya'da Bottas ve Azerbaycan'da ise Daniel Ricciardo kürsünün zirvesine çıktı.
Pazar günü TSİ 15.00'te başlayacak Avusturya Grand Prix'sinde ilk 10 sıradaki pilotlar ve dereceleri şöyle:
1. Valtteri Bottas (Mercedes) 1.04.251
2. Sebastian Vettel (Ferrari) 1.04.293
3. Lewis Hamilton (Mercedes) 1.04.424
4. Kimi Raikkonen (Ferrari) 1.04.779
5. Daniel Ricciardo (Red Bull-TAG Heuer) 1.04.896
6. Max Verstappen (Red Bull-TAG Heuer) 1.04.983
7. Romain Grosjean (Haas-Ferrari) 1.05.480
8. Sergio Perez (Force India) 1.05.605
9. Estaban Ocon (Force India) 1.05.674
10. Carlos Sainz (Toro Rosso) 1.05.726

Nicolo Melli Fenerbahçe Doğuş’ta

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Doğuş, İtalyan oyuncu uzun forvet Nicolo Melli ile 3 yıllık anlaşma sağladı. 

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımımız, Avrupa basketbolunun en önemli uzun forvet oyuncularından biri olarak kabul edilen İtalyan yıldız Nicolo Melli ile 2019-2020 sezonunun sonuna dek anlaşmaya vardı.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımımız, kadrosunu Brose Bamberg’in İtalyan oyuncusu Nicolo Melli ile güçlendirdi.

2.05 boyunda olan ve uzun forvet pozisyonunda forma giyen başarılı oyuncu, yeni sezondan itibaren Fenerbahçe’nin başarısı için mücadele edecek.

Nicolo Melli’ye Fenerbahçe’ye hoş geldin diyor, yarıştığı ‘her kulvarda’ şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımımızda başarılar diliyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü


Nicolo Melli Kimdir?


26 Ocak 1991 tarihinde Reggio Emilia’da dünyaya gelen Nicolo Melli, 2005 yılında altyapı takımlarında başladığı kariyerindeki ilk profesyonel imzasını Reggio Emilia takımı için attı. 2007 yazında İtalya U16 Milli Takımı ile başarılı bir turnuva geçiren Melli, İtalya’nın beşinci sırada bitirdiği turnuvada yakaladığı 13.1 sayı, 9.8 ribaund, 1.6 asist ortalamalarıyla da dikkatleri üzerine çekmişti.

Reggio Emilia formasıyla 2007-2008 sezonunda 33 maça çıkan Melli, 2008 yazında da İtalya U18 Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası’nda boy gösterdi ve 9.5 sayı, 6.4 ribaund, 1.4 asist istatistikleri yakaladı.

Nicolo Melli’nin profesyonel kariyeri, 2007-2010 yılları arasında Reggio Emilia’da devam etti. Özellikle 2009-2010 sezonunda Reggio Emilia ile gösterdiği başarılı performans, Melli’yi Armani Jeans Milano takımına taşıdı. 2010’da bu takıma transfer olan Melli, aynı sezonun Şubat ayında Scavolini Pesaro’ya kiralık olarak geçti.

2011’de İtalya U20 Milli Takımı ile bir başarılı Avrupa Şampiyonası daha yaşayan Melli, bu turnuvayı da 10.1 sayı, 6.8 ribaund ve 1.2 asist istatistikleri ile bitirdi.

Milano formasıyla 2010’dan itibaren Euroleague’de de forma giymeye başlayan Melli, 2010-2015 yılları arasında bu takımın formasıyla mücadele etmeye devam etti. Bu süreçte İtalya Milli Takımı’nın da önemli bir parçası haline gelen İtalyan yıldız, ilk yurt dışı tecrübesi için 2015 yazında Almanya’nın yolunu tuttu.

2015’te Brose Bamberg ile sözleşme imzalayan Nicolo Melli, Andrea Trinchieri yönetimindeki Alman ekibinde ilk sezonunda Euroleague’de 23 maça çıktı ve 9.2 sayı (%45.3 üç sayı), 6.5 ribaund, 2.7 asist istatistikleri yakaladı. Almanya Ligi’nde de başarılı bir performans ortaya koyan Melli, bu organizasyonu da 9.4 sayı, 5.1 ribaund ve 2.6 asist ortalamalarıyla bitirdi. Melli, takımının Almanya Ligi şampiyonluğunda önemli pay sahibi oldu.

2016-2017 sezonu, Melli’nin kariyeri için önemli bir yere sahipti. Bamberg formasıyla Euroleague’de 30 maça çıkan Melli, yakaladığı 11.5 sayı (%53.5 iki sayı, %43.4 üç sayı), 7.4 ribaund, 2.3 asist ve 16.9 verimlilik puanı ortalamasıyla birlikte harika bir sezon geçirdi. Melli’nin bu performansı kendisinin Euroleague’in en iyi ikinci beşine seçilmesini de sağladı. Melli, aynı sezonda Almanya Ligi’ni de 8.2 sayı, 4.9 ribaund ve 1.9 asist istatistikleriyle tamamladı ve takımıyla Almanya Ligi şampiyonluğu başarısını tekrarladı.

İtalyan forvet, 2016-2017 Euroleague sezonunda maç başına 6.1 savunma ribaundu ortalaması yakalayarak bu alanda ligin en iyisi oldu. İtalyan yıldız, 7.4 toplam ribaund ortalamasıyla da Ekpe Udoh’un ardından en Euroleague’in en iyi ikinci ismiydi.

Nicolo Melli, takımı Bamberg’in son iki sezonda oynadığı 54 Euroleague maçının 53’ünde forma giyerek müthiş bir devamlılığa da imza attı. Melli, bu sezon oynanan 30 Euroleague maçına da ilk beşte başladı.

İtalyan uzun forvet, geride bıraktığımız sezonda yakaladığı 16.90 verimlilik puanı ortalamasıyla da bu alan en iyi altıncı isim olarak dikkat çekti.

Başarılı oyuncu, 2016-2017 sezonunda 7 Aralık 2016’da oynanan Maccabi Fox Tel Aviv maçında 27 sayı ve 14 ribaund istatistikleri üreterek 40 verimlilik puanına ulaştı. Bu değer, oyuncumuzun kariyerinde yeni bir rekor olarak kayıtlara geçti. Melli, aynı zamanda bu maçta 14 ribaunduyla birlikte bu alandaki kariyer rekorunu da kırdı.

Nicolo Melli’nin Euroleague’de asist rekoru da bir başka Maccabi maçında geldi. 5 Kasım 2015’te oynanan Bamberg-Maccabi mücadelesinde 10 asist yapan İtalyan oyunu, bu alandaki kariyer rekoruna ulaşmış oldu.

Nicolo Melli, sürelerinin büyük çoğunluğunu uzun forvet pozisyonunda alıyor. İstatistik kağıdının birçok alınan katkıda bulunabilen Melli, özellikle ribauntlardaki hakimiyeti, dış şut tehdidi, çember altındaki etkinliği ve pasör özellikleriyle birlikte hem hücum hem de savunmada büyük bir koz olarak dikkat çekiyor."

İtalyan basketbolcu, Fenerbahçe Doğuş'un sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yayımlanan görüntülü mesajında, "Fenerbahçe Doğuş ailesine katıldığım için çok memnunum. Gelecek sezon için çok heyecanlıyım. Başarılı bir sezon geçireceğimizi umuyorum." ifadelerini kullandı.

7 Temmuz 2017 Cuma

Wimbledon'ın beşinci gününde favori tenisçiler fire vermedi

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın beşinci gününde, favori tenisçiler fire vermeden yollarına devam etti.


İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın beşinci gününde, tek erkekler ve kadınlar kategorilerinde maçlar tamamlandı.
Tek erkeklerde dünya 1 numarası Andy Murray ve 4 numaralı seribaşı Rafael Nadal son 16 tenisçi arasına adını yazdırdı. Son şampiyon Büyük Britanyalı Murray, İtalyan Fabio Fognini karşısında zorlanmasına rağmen 2 saat 39 dakikalık mücadelenin ardından rakibini 3-1 mağlup etti. İspanyol Nadal ise rahat bir oyunun ardından Rus tenisçi Karen Khachanov'u 3-0 yenerek dördüncü tura kaldı.
12 numaralı seribaşı Fransız Jo-Wilfried Tsonga ile 24 numaralı seribaşı ABD'li Sam Querrey arasındaki mücadele setlerde 2-2 eşitlikle devam ederken, kortta yaşanan aydınlatma sorunu nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Halep ve Svitolina dördüncü turda

Tek kadınlarda 2 numaralı seribaşı Simona Halep ve 4 numaralı seribaşı Elina Svitolina da kolaylıkla adlarını dördüncü tura yazdırdı. Rumen tenisçi Halep, Çinli Shuai Peng karşısında, Ukraynalı Svitolina ise Alman Carina Witthoeft önünde 2-0 galip gelerek tur atladı.
37 yaşındaki 10 numaralı seribaşı ABD'li Venus Williams, Japon Naomi Osaka'yı 2-0'la geçerek Wimbledon'da 1994'den bu yana dördüncü tura kalan en yaşlı kadın tenisçi olmayı başardı.
Turnuvada beşinci günün sürprizini, 8 numaralı seri·başı Slovak Dominika Cibulkova'yı 2-1'le geçerek eleyen Hırvat Ana Konjuh gerçekleştirdi.
Altıncı günün programı

Wimbledon'da devam eden üçüncü tur maçlarında yarın erkeklerin 2 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic ile Letonyalı Ernests Gulbis ve 3 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer ile Alman Mischa Zverev karşılaşacak.

Kadınlarda ise 1 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber ile ABD'li Shelby Rogers, 5 numaralı seribaşı Danimarkalı Caroline Wozniacki ile Estonyalı Anett Kontaveit maça çıkacak.
Günün sonuçları
Seribaşı listesinde ilk 20'de bulunan tenisçilerin oynadığı maçlar şöyle sonuçlandı:

Kadınlar:
Simona Halep (Romanya) (2) -Shuai Peng (Çin): 2-0 (6-4, 7-6)
Elina Svitolina (Ukrayna) (4) - Carina Witthoeft (Almanya): 2-0 (6-1, 7-5)
Johanna Konta (Büyük Britanya) (6) - Maria Sakkari (Yunanistan): 2-0 (6-4, 6-1)
Ana Konjuh (Hırvatistan) (27) - Dominika Cibulkova (Slovakya) (8): 2-1 (7-6, 3-6, 6-4)
Venus Williams (ABD) (10) - Naomi Osaka (Japonya): 2-0 (7-6, 6-4)
Jelena Ostapenko (Letonya) (13) - Camila Giorgi (İtalya): 2-0 (7-5, 7-5)
Victoria Azarenka (Belarus) - Heather Watson (Büyük Britanya): 2-1 (3-6, 6-1, 6-4)
Erkekler:
Andy Murray (Büyük Britanya) (1) - Fabio Fognini (İtalya) (28): 3-1 (6-2, 4-6, 6-1, 7-5)
Rafael Nadal (İspanya) (4) - Karen Khachanov (Rusya) (30): 3-0 (6-1, 6-4, 7-6)
Marin Cilic (Hırvatistan) (7) - Steve Johnson (USA) (26): 3-0 (6-4, 7-6, 6-4)
Roberto Bautista Agut (İspanya) (18) - Kei Nishikori (Japonya) (9): 3-1 (6-4, 7-6, 3-6, 6-3)
Jo-Wilfried Tsonga (Fransa) (12) - Sam Querrey (ABD) (24): 2-2 (2-6, 6-3, 6-7, 6-1, 5-6, maç ertelendi)
Gilles Muller (Lüksemburg) (16) - Aljaz Bedene (Büyük Britanya): 3-0 (7-6, 7-5, 6-4)

Galatasaray Odeabank'tan ilk imza

Galatasaray Odeabank, yeni sezon oncesi ilk transferini gerceklestirdi. Sarı Kırmızılılar, Gran Canaria'dan Richard Hendrix ile 1 senelik sözleşme imzaladı.

Makedon pasaportu da bulunan Birleşik Amerikalı oyuncu, geçen sezon İspanya Ligi'nde 14.3 dakika, 6.4 sayı, 4.2 ribaund, , Eurocup'ta 17.4 dakika, 7.7 sayı, 3.6 ribaund ile mücadele etti.
31 yaşındaki oyuncu daha önce Granada, Maccabi Tel Aviv, Emporio Armani Milano, Lokomotiv Kuban ve Unicaja formaları da giydi.
NTVSpor.net

Juraj Kucka 3 yıllık imzayı attı

Trabzonspor, Jurac Kucka'yı resmen renklerine kattı. Bordo Mavililer, Milan'a oyuncunun bonservisi için 5 milyon Euro verdi, Slovak futbolcu ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.

Bordo-mavili kulüp, Milan'a futbolcunun bonservis bedeli için 5 milyon avro, 3 yıllık sözleşme imzaladığı Kucka'ya da her bir yıl için 2 milyon 250 bin avro olmak üzere toplam 6 milyon 750 bin avro garanti ücret ödeyecek.
Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda yer alan iki ayrı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Profesyonel futbolcu Juraj Kucka' nın kulübümüze kesin transferi konusunda Milan Kulübü ile yapılan görüşmeler sonucunda anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre, Milan Kulübü'ne sözleşme fesih bedeli olarak 5 milyon avro ödenecektir.
Profesyonel futbolcu Juraj Kucka ile 2019-2020 futbol sezonu sonuna kadar olmak üzere 3 yıllık anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre oyuncuya 2017-2018 futbol sezonu için 2 milyon 250 bin avro garanti ücret, 2018-2019 futbol sezonu için 2 milyon 250 bin avro garanti ücret, 2019-2020 futbol sezonu için 2 milyon 250 bin avro garanti ücret ödenecektir."
Kucka için imza töreni düzenlendi
Trabzonspor'un yeni transferi Jurac Kucka için bugün imza töreni düzenlendi. Medical Park Stadyumu'nda düzenlenen Başkan Muharrem Usta da katıldı.
“Çok önemli bir oyuncu transfer ettik”
İmza töreninde açıklamalarda bulunan Muharrem Usta, şunları söyledi:
"Bu sezon öncesi uzun zamandır takip ettiğimiz ve özellikle Trabzonspor'un ihtiyacı olan net oyunculardan birisiydi Kucka. Geçen sene ilk ve ikinci yarıda farklı performansımız olmuştu. Eksiklerimizi gördük. Devre arasında yaptığımız takviyelerle ikinci devre takımımız daha güçlü bir ekip oldu. Ama gördük ki bu iş bir anda olmuyor. Üzerine koyarak bu yapıyı daha da güçlendirmemiz lazımdı. Az hata yaparak doğru işleri üst üste koymamız gerektiğini gördük. İyi bir takım oluşturmak zaman alıyor. Doğrulara sahip çıkarak devam etmemiz ve her yeni katılacak olanın da doğru isim olması gerekiyordu. Geçen sezon orta sahada gördüğümüz eksiklikleri gidermek adına, ihtiyacımızın önemli bir kısmını karşılayacak olan, Trabzonspor için her şeyini ortaya koyabilecek, savaşabilen, takıma gerçekten katkı sağlayabilecek bir oyuncu ile anlaştık. Kucka ile bu noktaya gelmemiz kolay olmadı. Onu kendi ülkesinde de ziyaret ettim. Trabzonspor'u uzun uzun konuştuk. Kucka'ya çok önemli teklifler vardı. Bu konuda Durica'ya çok teşekkür ediyorum. Bu transferde önemli katkıda bulundu. Transferin son rötuşları bile çok uzadı. Milan Kulübü ile anlaşmamızı yaptık" ifadelerini kullandı.
"Milan ile hazırlık maçı"
Muharrem Usta, Milan Kulübü ile iki yıl içinde bir hazırlık maçı yapma anlaşması da yaptıklarını belirterek, "Milan ile burada bir maç yapacağız. Kucka, aslında bizim için sadece oyuncu transferi değil; aynı zamanda bir köprü de olmuş oldu. Bizim karakterli, iyi duruşu olan oyunculara ihtiyacımız var. Durica'nın bugün bize katkı sağladığı gibi Kucka da yarın Trabzonspor'un çok iyi oyunculara sahip olması için spor elçiliği yapacak. Kucka ile başaracağımız çok işler var. Bu başarılarda onun da imzası olacak" dedi.
Kucka: "Hayatımda böyle bir şey yaşamadım"
Yeni transfer Kucka ise şunları söyledi, "Benim için yapılanlara ve herkese çok teşekkür ederim. Buraya geldiğim için çok memnun oldum. Kulübüme yardımcı olacağım ve hak ettiği yere gelmesi için çalışacağım. Her maçta, her zaman yaptığım gibi bütün gücümle mücadele edeceğim. Bu kolay olmayacak. İyi bir takım var ve ben bu takımın iyi bir üyesi olacağım. Ayrıca taraftarlarımız da harikaydılar. Bugün geldiğimde taraftarlar beni çok iyi bir şekilde karşıladı. Hayatımda böyle bir şey yaşamadım" şeklinde konuştu.
“Durica ve Bero karar vermemde etkili oldu”
Vatandaşları Durica ve Bero ile görüştüğünü belirten Kucka, "Onlar bana burada çok memnun olduklarını söylediler. Karar vermemde çok etkili oldular. Trabzonspor’da olmak benim için kolay olacak. Çünkü iki arkadaşım burada ve onların sayesinde daha kolay başlangıç yapabilirim" dedi.
Yeni forma ile sahaya çıktı
Jurac Kucka, Trabzonspor'un yeni sezonda giyeceği parçalı forma ile basın mensuplarına görüntü verdi.

Fenerbahçe'de Volkan Şen defteri kapandı

Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılan futbolcu Volkan Şen'in sözleşmesi, karşılıklı olarak feshedildi.

Sarı lacivertlilerin kadroda düşünmediği ve Topuk Yaylası kampında yer almayan Volkan Şen, gelecek sezon başka bir takımda oynayacak. Fenerbahçe kulüp binasına gelen menajer Hakan Korkmaz, Volkan Şen'in alacaklarına karşılık sözleşmenin feshedildiğini açıkladı.
Fenerbahçe'ye 2015 yılında 2,5 milyon Euro bonservis ücretiyle transfer edilen Volkan Şen, Sarı Lacivertli formayla çıktığı 76 resmi karşılaşmda 8 gol atıp, 13 asist yaptı.
Milli oyuncunun Premiereship ve Türkiye'den birkaç kulüple görüştüğü öğrenildi. Diğer yandan Beşiktaş'ın da Volkan Şen'le ilgilendiği iddia ediliyor.
Başarılı sağ kanat oyuncusunun, eski teknik direktörü Şenol Güneş'ten dolayı siyah beyazlı kulübe sıcak baktığı belirtiliyor.

Atiker Konyaspor talip

Volkan Şen'e talip olan kulüpler arasında Atiker Konyaspor'un da olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Konyaspor bu sezona da iddialı bir kadro ile girmek istiyor.

THY Euroleague'de fikstür belli oldu

THY Euroleague'de 2017-2018 sezonunun ilk haftasında son şampiyon Fenerbahçe Doğuş, Unicaja Malaga, Anadolu Efes ise Real Madrid'le karşılaşacak.

THY Euroleague'de 2017-2018 sezonunun ilk hafta programı belli oldu.

Organizasyonun internet sitesinde yapılan açıklamada, ilk hafta karşılaşmalarının 12-13 Ekim'de yapılacağı bildirildi.

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda geçen sezon şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Doğuş, ilk hafta maçında 12 Ekim'de ULEB Avrupa Kupası'nı kazanan İspanya ekibi Unicaja Malaga'ya konuk olacak.

Organizasyonda yer alan diğer Türk ekibi Anadolu Efes ise aynı gün bir başka İspanya temsilcisi Real Madrid'i ağırlayacak.

İLK HAFTANIN PROGRAMI
THY Euroleague 2017-2018 sezonu ilk hafta maç programı şu şekilde:

12 Ekim Perşembe:
Brose Bamberg (Almanya) - Maccabi FOX (İsrail)
CSKA Moskova (Rusya) - EA7 Emporio Armani Milan (İtalya)
Anadolu Efes - Real Madrid (İspanya)
Unicaja Malaga (İspanya) - Fenerbahçe Doğuş
Olympiakos (Yunanistan) - Baskonia (İspanya)

13 Ekim Cuma:
Barcelona Lassa (İspanya) - Panathinaikos Superfoods (Yunanistan)
Khimki (Rusya) - Valencia (İspanya)
Zalgiris (Litvanya) - Kızılyıldız (Sırbistan)

FIBA İLE AVRUPA LİGİ'NİN FİKSTÜRÜ ÇAKIŞTI
FIBA 'nın Dünya Kupası Avrupa Elemeleri programıyla, Avrupa Ligi'nin maç programı çakıştı.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, B Grubu'nda 23 Kasım'da Letonya, 26 Kasım'da Ukrayna ile karşılaşacak. O tarihte Avrupa Ligi'nde 23 Kasım'da Anadolu Efes deplasmanda Zalgiris'le, 24 Kasım'da ise Fenerbahçe Doğuş sahasında Khimki ile oynayacak. Aynı sıkıntı Şubat 2018 fikstüründe de kulüplerin ve oyuncuların önüne gelecek.

FENERBAHÇE DOĞUŞ VE ANADOLU EFES'İN FİKSTÜRÜ
Türkiye'yi temsil edecek Fenerbahçe Doğuş ile Anadolu Efes'in 2017-2018 THY Euroleague normal sezon fikstürü şöyle:

1. Hafta:
12 Ekim: Anadolu Efes-Real Madrid, Unicaja Malaga-Fenerbahçe Doğuş

2. Hafta:
19 Ekim: EA7 Emporio Armani-Fenerbahçe Doğuş
20 Ekim: Valencia-Anadolu Efes

3. Hafta:
25 Ekim: Fenerbahçe-Anadolu Efes

4. Hafta:
27 Ekim: Anadolu Efes-CSKA Moskova, Panathinaikos Superfoods-Fenerbahçe Doğuş

5. Hafta:
2 Kasım: Fenerbahçe Doğuş-Valencia
3 Kasım: Anadolu Efes-Unicaja Malaga

6. Hafta:
9 Kasım: Barcelona Lassa-Anadolu Efes
10 Kasım: Brose Bamberg-Fenerbahçe Doğuş

7. Hafta:
14 Kasım: Maccabi FOX-Anadolu Efes
15 Kasım: Fenerbahçe Doğuş-Olympiakos

8. Hafta:
16 Kasım: Anadolu Efes-Panathinaikos Superfoods
17 Kasım: CSKA Moskova-Fenerbahçe Doğuş

9. Hafta:
23 Kasım: Zalgiris-Anadolu Efes
24 Kasım: Fenerbahçe Doğuş-Khimki

10. Hafta:
30 Kasım: Anadolu Efes-EA7 Empori Armani Milan, Baskonia-Fenerbahçe Doğuş

11. Hafta:
8 Aralık: Kızılyıldız-Anadolu Efes, Barcelona Lassa-Fenerbahçe Doğuş

12. Hafta:
14 Aralık: Fenerbahçe Doğuş-Zalgris
15 Aralık: Anadolu Efes-Baskonia

13. Hafta:
19 Aralık: Fenerbahçe Doğuş-Kızılyıldız
20 Aralık: Khimki-Anadolu Efes

14. Hafta:
21 Aralık: Maccabi FOX-Fenerbahçe Doğuş
22 Aralık: Anadolu Efes-Olympiakos

15. Hafta:
28 Aralık: Fenerbahçe Doğuş-Real Madrid
29 Aralık: Anadolu Efes-Brose Bamberg

16. Hafta:
4 Ocak 2018: Panathinaikos Superfooods- Anadolu Efes
5 Ocak: Fenerbahçe Doğuş-Baskonia

17. Hafta:
11 Ocak: Anadolu Efes-Kızılyıldız, Valencia-Fenerbahçe Doğuş

18. Hafta:
17 Ocak: CSKA Moskova-Anadolu Efes, Fenerbahçe Doğuş-Panathinaikos Superfooods

19. Hafta:
19 Ocak: Anadolu Efes-Fenerbahçe Doğuş

20. Hafta:
25 Ocak: Real Madrid-Anadolu Efes
26 Ocak: Fenerbahçe Doğuş-Barcelona Lassa

21. Hafta:
1 Şubat: Anadolu Efes-Valencia, Olympiakos-Fenerbahçe Doğuş

22. Hafta:
8 Şubat: Unicaja Malaga-Anadolu Efes
9 Şubat: Fenerbahçe Doğuş-Brose Bamberg

23. Hafta:
22 Şubat: Fenerbahçe Doğuş-EA7 Emporio Armani
23 Şubat: Anadolu Efes-Zalgiris

24. Hafta:
1 Mart: EA7 Emporio Armani-Anadolu Efes
2 Mart: Real Madrid-Fenerbahçe Doğuş

25. Hafta:
8 Mart: Anadolu Efes-Maccabi FOX
9 Mart: Zalgiris-Fenerbahçe Doğuş

26. Hafta:
15 Mart: Brose Bamberg-Anadolu Efes
16 Mart: Fenerbahçe Doğuş-CSKA Moskova

27. Hafta:
20 Mart: Fenerbahçe Doğuş-Maccabi FOX
21 Mart: Anadolu Efes-Khimki

28. Hafta:
22 Mart: Kızılyıldız-Fenerbahçe
23 Mart:Olympiakos-Anadolu Efes

29. Hafta:
29 Mart: Anadolu Efes-Barcelona Lassa, Khimki-Fenerbahçe Doğuş

30. Hafta:
5 Nisan: Baskonia-Anadolu Efes, Fenerbahçe Doğuş-Unicaja Malaga

İpek Soylu Wimbledon'a ikinci turda veda etti

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da mücadele eden İpek Soylu, çiftlerde üçüncü tura yükselemedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen çim kort turnuvasının çift kadınlar ikinci tur mücadelesinde, İpek Soylu ve Taylandlı partneri Varatchaya Wongteanchai, Tayvanlı Hao-Ching Chan ve Rumen Monica Niculescu ikilisiyle karşılaştı.
İpek-Wongteanchai çifti, 1 saat 9 dakika süren müsabakadan 6-3'lük setler sonucunda 2-0 mağlup ayrılarak turnuvaya veda etti.

Clichy'den 3 yıllık imza

Medipol Başakşehir, dün İstanbul'a getirdiği ve bu sabah sağlık kontrolünden geçirdiği 31 yaşındaki Clichy ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Fransız oyuncunun yeni takımından yıllık 1 milyon 750 bin avro garanti ücret ve başarı bonusları alacağı öğrenildi.
İmza töreninde İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, asbaşkanlar Mesut Altan ve Mustafa Saral ile idari direktör Mustafa Eröğüt de yer aldı.Göksel Gümüşdağ: "Çok istedik, Clichy de bizi istedi"
İmza töreninde ilk olarak konuşan başkan Göksel Gümüşdağ, çok önemli bir futbolcuyu kadrolarına kattıklarını belirterek, şöyle konuştu:"Bugün Medipol Başakşehir olarak 3. yılımızı tamamlamış durumdayız. İlk 2 yıl ligi 4. bitiren ve 3. yılda da Türkiye'de ligin en iyi futbol oynayan iki takımından biri olduk ve şampiyonun ensesinden ayrılmadık. 3 yıldır UEFA'ya gidiyor olmamız, Türkiye'de kupada ve ligde finale kadar gitmemiz hak edişlerimizi iyi bir noktaya getirdi. Bu sene de geçen yılı aratmayacak bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Clichy bu yıl 4. transferimiz oldu."
Bir dünya yıldızını kulübe kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarının altını çizen Gümüşdağ, "Clichy, Premier Lig'de 3 şampiyonluk yaşamış, Arsenal ve Manchester City'de uzun yıllar top oynamış çok önemli bir oyuncu. Biz kendisi ile birkaç görüşme yaptık, gerek asbaşkanımız Mustafa Saral ve Mesut Altan ve idari direktörümüz Mustafa Eröğüt'ün bu konuda büyük emekleri vardır. Çok istedik, Clichy de bizi istedi ve transfer gerçekleşti." ifadelerini kullandı.Clichy: "Benim için büyük bir macera"
Fransız oyuncu ise bir proje takımı olarak nitelediği Medipol Başakşehir'e transfer olarak doğru bir karar verdiğine inandığını söyledi.Clichy, Medipol Başakşehir forması giyecek olduğu için mutlu olduğunu vurgulayarak, "Ben bir Fransızım ve orada büyüdüm, Fransızlar Türkiye'ye tatile çok gelirler. İstanbul'da bir insanın aradığı her şey var. 14 yıl İngiltere'de oynadım, bu kararı almak benim için çok büyük bir karardı. Ailemle konuştuktan sonra böyle bir büyük karar aldım. Benim için büyük bir değişim, büyük bir macera. Burayla 3 yıl sözleşmem var ve umarım 3 yıldan fazla sürede burada kalırım." şeklinde konuştu.
"Başakşehir'i mini bir Manchester City olarak görüyorum"Fransız futbolcu, "İngiltere'de tüm kupaları kazandınız. Medipol Başakşehir ise geçtiğimiz sezon iki kupayı da son anda kaçırdı. Gelecek sezon burada da kupa sevinci yaşayacağına inanıyor musun?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"Futbolda bir gün zirvede bir gün diptesinizdir. Başakşehir'in son anda kupaları kaçırdığını biliyorum. Başakşehir yeni ve gün geçtikçe büyüyen bir kulüp. Evet ben İngiltere'de çok başarılar kazandım, kupalar kazandım, bunu yaparken yanımda Viera ve Henry gibi oyuncular vardı. Bu başarıları elde etmek için çok çalışmak gerekiyor. Ben şuna inanıyorum; Başakşehir yöneticileri ile görüştüğüm zaman bana verdikleri his 'Evet doğru kulüpteyim' oldu. Manchester City de gün be gün büyüyen bir kulüptü. Başakşehir'i mini bir Manchester City olarak görüyorum, burada bunu sağlayacak her türlü malzeme var. Kulüp başarılı olmak adın doğru oyuncuları getiriyor. Bu bir risk ama tüm hamleleri yapıyor."Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ilgisi
Clichy, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da kendisi ile ilgilendiğini doğrulayarak, "Evet doğru, bazı teklifler aldım. Fenerbahçe ilgilendi ama resmi anlamda Galatasaray kadar bir şey olmadı. Galatasaray ile görüştüm ama Başakşehir'in bir farkı vardı. Galatasaray'dan bir kişi ile görüştüm ama Başakşehir'den tüm yöneticiler oradaydı, onlarla konuşunca kararımı vermiştim. Hep beraber yanıma gelmeleri, beni ne kadar istediğini göstermişti. Benim için basit bir karardı. Başkanımızla tanıştım, onun da olması benim için önemli oldu. Burada çok mutluyum. Umarım çok güzel günler ve başarılar bizi bekliyor." açıklamasını yaptı.Kariyeri
Fransa'nın Toulouse şehrinde doğan Clichy, 2002 yılında Cannes takımında profesyonel futbol kariyerine başladı. Bir sezon sonra İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal'e transfer olan savunma oyuncusu, 8 yıl Londra ekibinde görev yaptı.2011-2012 sezonunda Premier Lig'in bir diğer güçlü ekibi Manchester City'nin yolunu tutan Clichy, 6 sezon da mavi-beyazlı formayı giydi. Fransız oyuncu, 1'i Arsenal'le olmak üzere toplam 3 Premier Lig şampiyonluğu yaşadı.
Deneyimli futbolcu, Fransa Milli Takımı'nda da 20 maçta görev aldı.
Medipol Başakşehir, Aurelien Chedjou, Elia ve Tunay Torun'un ardından Clichy'yi de kadrosuna katarak yeni sezon öncesinde dördüncü transferini gerçekleştirmiş oldu.

İşte Fenerbahçe'nin 2017-2018 sezonu formaları

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın yeni sezonda giyeceği formalar tanıtıldı.

Fenerbahçe’nin 2017/18 futbol sezonunda giyeceği adidas formalar, Fenerbahçe taraftarı ile buluştu. Fenerbahçe’nin yeni sezon formaları için hazırlanan kampanyanın sloganı, “FARKINI ORTAYA KOY” olarak ortaya çıktı.

Mehmet Ekici, Mathieu Valbuena ve Nabil Dirar’ ın katılımıyla Fenerbahçe Resort ve Sport Topuk Yaylası Tesisleri’nde formalar için özel bir tanıtım organizasyonu gerçekleştirildi. Organizasyon Fenerbahçe Televizyonu ve bazı ulusal televizyon kanallarından da canlı olarak yayınlandı.

2017/18 sezonunda giyilecek formalar 08 Temmuz Cumartesi gününden başlayarak tüm Fenerium mağazaları ve www.fenerium.com.tr internet sitesinden satışa sunulacak.

Fenerbahçe A Futbol Takımı’nın 2017/18 futbol sezonunda giyeceği yeni formalar, adidas’ın en ileri, yenilikçi teknolojileriyle hazırlandı. Formalarda yer alan ClimaCool® teknolojisi sayesinde vücudun en çok ısınan bölgeleri tespit edilerek özel tasarlanmış havalandırma kanalları ile iç ve dış hava akımı oluşturuluyor. Böylece vücudun kuru ve serin kalması sağlanıyor. Bu da futbolcuların vücut ısılarını 90 dakika boyunca ideal seviyede tutarak, dayanıklılıklarını arttırıyor.

2017/18 sezonu Fenerbahçe yetişkin formaları 169 TL, genç formaları 129 TL ve çocuk formaları ise 119 TL’lik satış fiyatıyla, 8 Temmuz itibariyle, Fenerium mağazaları, Fenerium e-ticaret sitesi (www.fenerium.com.tr), adidas yetkili satış noktaları ve shop.adidas.com.tr/fenerbahce adresinde taraftarların beğenisine sunuluyor.

Mehmet Ekici:  “3 forma da harika”

Farkını Ortaya Koy” sloganıyla üretilen yeni sezon formalarının çok güzel bir şekilde dizayn edildiğini ifade ederek sözlerine başlayan Mehmet Ekici, “3 forma da çok güzel. Aralarında en çok hoşuma giden ise çubuklu forma oldu. Fenerbahçe dendiğinde ilk aklan gelen forma da çubukludur. Favori formam şu anda üzerimde taşıdığım çubuklu oldu.” dedi.

Taraftarın da yeni sezon formalarına ilgi göstereceğine olan inancını dile getiren Ekici, “İnsan ister istemez güzel renkler olunca motive oluyor. Taraftarımız da bu formalardan alsınlar ve stadımızda bizleri desteklesinler.” diyerek sözlerini noktaladı.

Mathieu Valbuena: “Bu renkleri taşımaktan gurur duyuyorum”

Mehmet Ekici’nin ardından söz alan Mathieu Valbuena, sarı lacivertli renkleri taşımaktan dolayı duyduğu gururu şu şekilde ifade etti:
“Bana göre en güzel benim üzerimdeki yani yeşil olan. Son derece orijinal buldum. Umuyorum bu sezon içinde sık sık giyeriz. Umuyorum taraftarımız da alır ve tribünlerde güzel görüntüler olur. Bu renkleri taşımaktan dolayı gurur duyuyorum.”

Yeni sezon formalarının her futbolcu için heyecan yarattığını da ifade eden yıldız futbolcu, “Fenerbahçe’nin renkleri gerçekten harika ve bu 3 forma harika bir şekilde dizayn edilmiş. Ama bizim durumumuz ne olursa olsun motivasyonumuzu yüksek tutmalıyız. Yeni sezon formaları her zaman her futbolcuda heyecan yaratır ve tutkudur ama saha içindeki motivasyon farklı bir konu ve bunu her zaman sağlamak zorundayız.” şeklinde konuştu.

Nabil Dirar: “Formalarımız bize şans getirecek”

Mehmet Ekici ve Mathieu Valbuena’nın ardından söz alan Nabil Dirar ise, 3 formanın da yeni sezonda şans getireceğine inandığını ifade etti.

Yeni sezon formalarını çok beğendiğini söyleyen Dirar, “Fazlasıyla beğendim. Hoşuma gitti. Materyal olarak da hafif ve kendimi içinde rahat hissettim. Umuyorum yeni sezonda yeni formalarımız şans getirir. En güzeli her zaman klasik çubuklu formadır.  Umuyorum bütün formalar bize şans getirir ve güzel sonuçlar alırız.” dedi.

Fenerbahçe’nin her zaman saygıyı hak eden büyük bir kulüp olduğunu da dile getiren başarılı futbolcu, “Fenerbahçe’nin forması ne olursa olsun, adının olduğu her yerde büyüktür. Bu nedenle Fenerbahçe’ye herkes saygı duymalıdır. Daha önce Fenerbahçe’ye karşı forma giydim ve karşımızda büyük oyunculardan kurulu olan bir takım olduğunu biliyordum. Fenerbahçe, her zaman saygıyı hak ediyor. Kendimizi iyi hissettiğimiz bir forma, çünkü Fenerbahçe forması.” şeklinde konuştu.

Forma lansmanına katılan futbolcumuz Roman Petrovich Neustadter’in de sorusuna, “Bana iyi bir karşılama yapmadın ama gerisi iyiydi.” şeklinde esprili bir cevap veren Nabil Dirar; “İyi bir takım buldum.  En önemlisi de takım arkadaşlarım çok iyi karşıladılar. Saha dışındaki iletişimimiz saha içinde etkili olacaktır. Taraftarlarımıza bir kupa armağan etmek istiyoruz. Onlarla birlikte başarılı olmak istiyoruz.”  diyerek sözlerini noktaladı.

Efsane Çubuklu Maç Forması




Fenerbahçe’nin vazgeçilmezi Efsane Çubuklu Maç Formasının bu sezonki tasarımında 103 golle şampiyon olunan, rekorlarla dolu 88-89 sezonunun çubuklu formasından esintiler görülüyor. Sade çizgilerle tasarlanan 2017 Çubuklu Maç Forması lacivert V yaka detayıyla dikkat çekerken, omuz bölümünde adidas’ın simgesi üç bant, sırt kısmında ise geçtiğimiz sezondan farklı olarak altta çubukların devam ettiği düz lacivert bir zemin mevcut. #FARKINIORTAYAKOY sloganıyla, Fenerbahçe’nin büyük taraftarıyla buluşan formanın tanıtımını Fenerbahçe’nin sembol ismi Volkan Demirel yaptı. Çubuklu forma aynı zamanda, adidas’ın Stadium to Street konsepti doğrultusunda, sadece sahada değil, hayatın her alanında giyilebilmesi için taraftarların beğenisine sunuluyor.

Sarı Maç Forması



Fenerbahçe Spor Kulübü’ nün iki ana renginden biri olan sarı Fenerbahçe’ ye duyulan gıpta ve kıskançlığı tasvir eder. 2017/18 sezonu Fenerbahçe Sarı Forma, taraftarın uzun yıllardır özlemle beklediği sarı renkli tasarımı ile öne çıkıyor. Deplasman karşılaşmalarında giyilecek formanın yanlarında bulunan lacivert üç bant ile birleşen tasarımın asaleti temsil eden beyaz polo yakası ve kol uçlarındaki beyaz detayı, Fenerbahçe’nin kuruluş renklerine ithaf edildi. Futbolcuların performansına üst düzey katkı sağlayacak Climacool teknolojisine sahip adidas 2017/18 Fenerbahçe Sarı Forma aynı zamanda adidas’ın Stadium to Street konsepti doğrultusunda, sadece sahada değil, hayatın her alanında giyilebilecek.

Yeşil  Maç Forması



Fenerbahçe 2017/18 sezonunda hem iç saha hem de dış saha alternatifi olarak tasarlanan yeşil renkteki 3. forma, Fenerbahçe’nin logosundaki palamut dalından ilham alınarak tasarlandı. Logo içerisinde sarı lacivert renkler arasında yükselen yeşil palamut dalı Fenerbahçe’nin güç ve kudretini sembolize ederken, yeşil renk ise yükselen bu kudret için başarının kaçınılmaz olduğunu ifade eder. Yeni başlayacak olan 2017/18 futbol sezonunda başarının simgesi olacak olan yeşil forma, adidas’ın Stadium to Street konsepti doğrultusunda, sadece sahada değil, hayatın her alanında giyilebilmesi için taraftarların beğenisine sunuluyor.










Nikola Kalinic 2020’ye kadar Fenerbahçe’de

Fenerbahçe Doğuş, Nikola Kalinic'in sözleşmesini 2020 yılına kadar uzattığını açıkladı.

Fenerbahçe Doğuş, Sırp oyuncu Nikola Kalinic'in sözleşmesini 2020 yılına kadar uzattı.

Tecrübeli oyuncuyla 3 yıllık sözleşme imzalanacağı belirtilen açıklama şöyle:
"Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımımız, kadrosunun önemli parçalarından biri olan Nikola Kalinic ile yeni sözleşme imzalanması konusunda prensip anlaşmasına varmıştır.

Sporcumuz ve kulübümüz arasındaki anlaşmaya göre; başarılı oyuncumuz ile 2019-2020 sezonunun sonuna dek geçerli olacak yeni sözleşme imzalanacaktır.

Bu sözleşmenin Nikola Kalinic ve kulübümüze hayırlı olmasını diler; sporcumuza, Fenerbahçe Doğuş forması altında nice başarılar ve şampiyonluklar yaşamasını temenni ederiz."


Fenerbahçe Doğuş, İtalyan oyuncu Luigi Datome'nin de sözleşmesini 2020 yılına kadar uzatmıştı.

Wimbledon'da 2. tur maçları sona erdi

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın dördüncü gününde tek kadınlarda favori tenisçilerden Karolina Pliskova, organizasyona veda etti. Diğer favori tenisçilerden Djokovic, Federer ve Kerber ise yoluna devam etti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın dördüncü gününde, tek erkekler ve kadınlar kategorilerinde ikinci tur maçları tamamlandı.
Tek erkeklerde dünya 2 numarası Novak Djokovic ve kariyerinde 7 Wimbledon şampiyonluğu bulunan 3 numaralı seribaşı Roger Federer, rakiplerini kolaylıkla geçerek tur atladı. Sırp Djokovic, Çek tenisçi Adam Pavlasek önünde, İsviçreli Federer de Sırp Dusan Lajovic karşısında 3-0 galip ayrılarak üçüncü tura adını yazdırdı.
Kerber zorlanmadı
Tek kadınlarda dünya 1 numarası Angelique Kerber, Belçikalı Kirsten Flipkens'i 2-0 mağlup ederek üst tura kaldı. Üç numaralı seribaşı Karolina Pliskova ise Slovak Rybarikova'ya ikinci turda elenerek günün sürprizine imza attı.
Beşinci günün programı
Wimbledon'da yarın başlayacak üçüncü tur maçlarında erkeklerin 1 numaralı seribaşı Andy Murray ile İtalyan Fabio Fognini ve 4 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal ile Rus Karen Khachanov karşılaşacak.
Kadınlarda ise 2 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep ile Çinli Shuai Peng, 4 numaralı seribaşı Ukraynalı Karolina Elina Svitolina ile Alman Carina Witthoeft maça çıkacak.
Günün sonuçları
Seribaşı listesinde ilk 20'de bulunan tenisçilerin oynadığı maçlar şöyle sonuçlandı:
Kadınlar
Angelique Kerber (Almanya) (1) - Kirsten Flipkens (Belçika): 2-0 (7-5, 7-5)
Magdalena Rybarikova (Slovakya) - Karolina Pliskova (Çekya) (3): 2-1 (3-6, 7-5, 6-2)
Caroline Wozniacki (Danimarka) (5) - Tsvetana Pironkova (Bulgaristan): 2-0 (6-3, 6-4)
Svetlana Kuznetsova (Rusya) (7) - Ekaterina Makarova (Rusya): 2-0 (6-0, 7-5)
Agnieszka Radwanska (Polonya) (9) - Christina McHale (ABD): 2-1 (5-7, 7-6, 6-3)
Alison Riske (ABD) - Kristina Mladenovic (Fransa) (12): 2-1 (2-6, 6-4, 6-4)
Garbine Muguruza (İspanya) (14) - Yanina Wickmayer (Belçika): 2-0 (6-2, 6-4)
Timea Bacsinszky (İsviçre) (19) - Kristina Kucova (Slovakya): 2-0 (6-1, 6-0)
Erkekler
Novak Djokovic (Sırbistan) (2) - Adam Pavlasek (Çekya): 3-0 (6-2, 6-2, 6-1)
Roger Federer (İsviçre) (3) - Dusan Lajovic (Sırbistan): 3-0 (7-6, 6-3, 6-2)
Milos Raonic (Kanada) (6) - Mikhail Youzhny (Rusya): 3-1 (3-6, 7-6, 6-4, 7-5)
Dominic Thiem (Avusturya) (8) - Gilles Simon (Fransa): 3-1 (5-7, 6-4, 6-2, 6-4)
Alexander Zverev (Almanya) (10) - Frances Tiafoe (ABD): 3-0 (6-3, 6-4, 6-3)
Tomas Berdych (Çekya) (11) - Ryan Harrison (ABD): 3-1 (6-4, 6-3, 6-7, 6-3)
Grigor Dimitrov (Bulgaristan) (13) - Marcos Baghdatis (Kıbrıs Rum Kesimi): 3-0 (6-3, 6-2, 6-1)
Gael Monfils (Fransa) (15) - Kyle Edmund (Büyük Britanya): 3-0 (7-6, 6-4, 6-4)
Sebastian Ofner (Avusturya) - Jack Sock (ABD) (17): 3-2 (6-3, 6-4, 3-6, 2-6, 6-2)

6 Temmuz 2017 Perşembe

Clichy Medipol Başakşehir'de

Medipol Başakşehir, Fransız sol bek Gael Clichy'yi kadrosuna kattı

Medipol Başakşehir, bir süredir transfer görüşmelerini sürdürdüğü Manchester City'nin Fransız sol beki Gael Clichy'yi resmen renklerine bağladı.

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayan Medipol Başakşehir, resmi Twitter hesabından yayınladığı videoyla, Clichy'yi kadrosuna kattığını duyurdu.

Turuncu-lacivertli kulüp; bu sabah sağlık kontrolünden geçecek olan 31 yaşındaki Clichy için saat 14.00'te imza töreni düzenleneceğini de açıkladı.

Fransız oyuncu, geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelmiş ve transferdeki son detaylar görüşülmüştü. Bu görüşmenin ardından İngiltere'ye dönen Clichy, eşiyle görüştükten sonra Medipol Başakşehir'in teklifine olumlu yanıt verdi.

THY Euroleague 12 Ekim'de başlıyor

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2017-2018 sezonunun 12 Ekim'de başlayacağı duyuruldu.

Organizasyonun internet sitesinde yapılan açıklamada, Fransa'nın Chantilly kentinde gerçekleştirilen toplantıda 16 takımlı lig formatına göre oynanmaya devam edecek THY Avrupa Ligi'nde 12 Ekim'de başlayacak normal sezonun 6 Nisan'da sona ereceği bildirildi.
30 hafta sürecek normal sezonun ardından sıralamada ilk 8'de yer alan takımların karşılaşacağı play-off maçlarının ise 17 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde oynanacağı ifade edildi.
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ın ev sahipliği yapacağı Dörtlü Final'in ise 18-20 Mayıs tarihlerinde yapılacağı kaydedildi.
THY Avrupa Ligi 2017-2018 sezonunda mücadele edecek takımlar ve ülkeleri şu şekilde:
Baskonia, Barcelona Lassa, Real Madrid, Unicaja Malaga, Valencia (İspanya), Anadolu Efes, Fenerbahçe Doğuş (Türkiye), CSKA Moskova, Khimki (Rusya), Olympiakos, Panathinaikos Superfoods (Yunanistan), Brose Bamberg (Almanya), Kızılyıldız MTS (Sırbistan), EA7 Emporio Armani Milan (İtalya), Zalgiris (Litvanya), Maccabi FOX (İsrail)

Eurocup’ta rakiplerimiz belli oldu

İspanya'nın Barcelona kentinde yapılan kura çekimi sonucu Eurocup’ta ülkemizi temsil edecek Darüşşafaka, Galatasaray Odeabank ve Tofaş’ın grupları belli oldu.

İspanya'nın Barcelona kentinde yapılan kura çekimi sonucu turnuvada Türkiye'yi temsil edecek Darüşşafaka, Galatasaray Odeabank ve TOFAŞ'ın grupları belli oldu.

ULEB Avrupa Kupası'nda 11 Ekim'de başlayacak yeni sezon öncesi gruplar şu şekilde oluştu:

A Grubu: Darüşşafaka, UNICS Kazan (Rusya), Cedevita (Hırvatistan), FIAT Torino (İtalya), MoraBanc Andorra La Vella (Andorra), Levallois Metropolitans (Fransa)
B Grubu: Galatasaray Odeabank, Bayern Münih (Almanya), Hapoel Bank Yahav (İsrail), Grissin Bon Reggio Emilia (İtalya), Lietkabelis (Litvanya), Buducnost VOLI (Karadağ)C Grubu: Lokomotiv Kuban (Rusya), ALBA Berlin (Almanya), Lietuvos Rytas (Litvanya), Retabet Bilbao Basket (İspanya), Limoges (Fransa), Partizan NIS (Sırbistan)
D Grubu: TOFAŞ, Herbalife Gran Canaria (İspanya), Zenit (Rusya), Dolomiti Energia (İtalya), Ratiopharm Ulm (Almanya), ASVEL (Fransa)Kupa formatı
ULEB Avrupa Kupası 2017-2018 sezonunda 24 takım, 6'şarlı 4 grupta mücadele edecek.Grup maçları sonunda ilk 4'te yer alan takımlar, Top 16 turuna yükselecek. Dörderli 4 grupta oynanacak Top 16 turu maçlarında ilk 2 sırayı alan takımlar, adlarını çeyrek finale yazdıracak. Çeyrek final, yarı final ve final serileri, 3 maç üzerinden yapılacak. ULEB Avrupa Kupası şampiyonu, gelecek sezon THY Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanacak.

Nicolo Melli Fenerbahçe ile anlaştı

Avrupa'nın en iyi uzunlarından gösterilen Nicolo Melli'nin, Atlanta Hawks'tan gelen teklife rağmen son Euroleague şampiyonu Fenerbahçe Doğuş ile uzun vadeli bir kontrat imzaladığı öğrenildi.


Fenerbahçe Doğuş'un transfer gündemindeki Nicolo Melli'nin, NBA'den gelen teklife rağmen sarı lacivertlilerin teklifini kabul etti.

Avrupa basınında yer alan haberde; sezon bitmeden Fenerbahçe ile anlaşan İtalyan yıldızın, Atlanta Hawks'tan gelen son dakika teklifine karşın Fenerbahçe ile anlaşmasını bozmadı ve sarı lacivertliler ile uzun vadeli bir kontratın altına imza attı. Nicolo Melli'nin transferinin kısa süre içerisinde açıklanmasının beklendiği kaydedildi.

Brose Baskets Bamberg ile yıldızını parlatan ve bu sezon kontratı sona eren Nicolo Melli ile Fenerbahçe Doğuş dışında Real Madrid ve CSKA Moskova gibi Avrupa'nın dev kulüpleriyle de ilgileniyordu.

Transferde Fenerbahçe adına İtalya Milli Takım kaptanı Luigi Datome ve Fenerbahçe Genel Menajeri Maurizio Gherardini'nin de özel olarak ilgi gösterdiği bilgisi verildi.

Emporio Armani Milano sonrası Brose Baskets Bamberg'te geçirdiği iki sezonda Avrupa'nın sayılı oyuncuları arasına giren Melli, geçtiğimiz sezon EuroLeague'de 9.2 sayı, 6.5 ribaunt ve 2.7 asist ortalamaları yakaladı.

TRANSFERE YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI!

Brose'nin yıldızı Nicolo Melli, geçtiğimiz sezonun ortasında Fenerbahçe'ye transfer için yeşil ışık yaktı.

TuttoSport'a konuşan Melli, "Herhangi bir ihtimali yok saymak istemiyorum. Şu an geleceğim hakkında konuşmak istemiyorum ama benimle ilgilenen büyük takımların olması muhteşem bir duygu." demişti.

Melli, "Menajerimle Avrupa'dan gelen teklifler üzerine görüşeceğiz. Her şey bana bağlı değil. Ben sahada olmayı ve oynamayı seviyorum." ifadelerini kullanmştı.

MAHMUT USLU: MELLİ'Yİ DE ALIYORUZ

Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Bogdanovic gitti mi sorusuna; "Bogdanovic gitti, Udoh ve Vesely muhtemelen kalıyor. Melli'yi de alıyoruz. Wanamaker önce NBA ile görüşecek açıklamalarını yaptı.

Sporx. com

Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Nabil Dirar ve Carlos Kameni İçin İmza Töreni Düzenlendi

Fenerbahçe Kulübünde sözleşme uzatan Volkan Demirel ve Hasan Ali Kaldırım'ın yanı sıra yeni transferler Carlos Kameni ile Nabil Dirar için imza töreni yapıldı.

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesindeki Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri'nde hazırlıklarını sürdüren sarı-lacivertli takımın imza törenine kulüp asbaşkanlarından Ali Yıldırım, Nihat Özbağı, genel sekreter ve basın sözcüsü Mahmut Uslu ile eski yönetici Abdullah Kiğılı katıldı.
Teknik direktör Aykut Kocaman'ın da izlediği törende ilk olarak Volkan Demirel basın mensuplarının önünde sözleşme imzaladı.
Törende konuşan asbaşkan Ali Yıldırım, 15 yıl Fenerbahçe kalesini koruyan Volkan Demirel'e yuvada kaldığı için teşekkür ettiğini belirterek, "Zaten Fenerbahçe dışında başka bir kulübe gitme şansı yoktu çünkü biz Volkan'ı çok seviyoruz." dedi.
"Sözleşme kaç yıllık?" sorusuna Yıldırım, "Volkan istediği müddetçe." yanıtını verdi. Gazetecilerin, "40 yaşına kadar devam eder mi?" şeklindeki sorusu üzerine de "Şampiyon yaparsa devam." ifadesini kullandı.
"Müjdat Yetkiner'i geçmek istiyorum"
Tecrübeli kaleci Volkan ise Fenerbahçe'den başka bir şey düşünmediğini vurgulayarak, "Gönülden Fenerbahçeli olduğumu herkes biliyor. Fenerbahçe'ye hizmet etmek için her zaman burada olacağıma söz veriyorum. Kendim ve Fenerbahçe adına hayırlı olmasını diliyorum. Benim hedefim uzun yıllar Fenerbahçe'de devam etmek. Müjdat Yetkiner'i geçmek ve Fenerbahçe'nin en fazla formasını giyen oyuncu olmak istiyorum. Bunun için elimden geldiğince formayı giymeyi hedefliyorum." yorumunu yaptı.
Kameni transferi
Volkan, yeni transfer kaleci Carlos Kameni'nin kendisini zorlayıp, zorlamayacağı konusundaki soru üzerine, "Zorlamak değil. Biz burada bir hedef için çalışıyoruz. Fenerbahçe'nin başarısı için kim iyi olursa sahaya o çıkacaktır. Fenerbahçe formasını en iyi şekilde terletmek için çalışacağız. Fenerbahçe'nin başarısı için her şeyimizi sahaya verecektir." diye görüş belirtti.
Öte yandan Volkan, Galatasaray kalecisi Muslera'nın, sarı-kırmızılı camiada sevdiği isimlerden biri olduğunu sözlerine ekledi.
Fenerbahçe'nin sol kanat oyuncusu Hasan Ali Kaldırım ise şunları kaydetti:
"Fenerbahçe'ye ilk geldiğim gün gibi heyecanlıyım. Antrenmanlar çok iyi gidiyor. Aykut hocanın bir felsefesi, oyun anlayışı var. Bunu sahaya yansıttığımızda güzel günlerin bizi beklediğini biliyoruz. Son 2 seneden daha iyi Fenerbahçe olacak diye düşünüyorum. Sözleşme yenileme sürecinde benimle ilgili yanlış bir algı oluşturuldu. Fenerbahçe ile iki kez görüştüm. Fenerbahçe kalmamı istedi ben de tamam dedim. Kaldığım için de çok mutluyum. Benim hakkımda bir ön yargı olduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Ben sadece takıma katkı sağlamak istiyorum. Kötü performans sergileyebiliriz, sonuçta biz makine değiliz. Bugüne kadar nasıl çalıştıysam aynı şekilde devam etmeyi düşünüyorum."
Dirar: "Hasan Şaş'ın stilini çok beğeniyorum"
Fenerbahçe'nin yeni transferi Nabil Dirar'ın imza töreninde ise asbaşkan Önder Fırat, Dirar gibi kaliteli bir yıldız oyuncuyu kulübe kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Faslı futbolcu Dirar ise kendisi için sarf edilen güzel sözlerin çok mutluluk verici olduğunun altını çizerek, "Umarım benden beklentileri olanları hayal kırıklığına uğratmam. Türkiye'nin büyük kulübüne kupalar kazanmak için geldim. Kariyerimin son dönemlerini yaşıyorum, kariyerimi burada bitirmek istiyorum. Umarım taraftarlar ve Türkiye ligi beni hiçbir zaman unutmaz." ifadelerini kullandı.
Sahada oynadığı pozisyonun "bek" olduğunu hatırlatan Dirar, "Şu anda benim tercihim bek pozisyonu, en rahat hissettiğim pozisyon. Savunmaya katkı vermeyi seviyorum. Önemli olan takımın çıkarları ve hocanın kararı.Takıma katkı sağlamak için buradayım, nerede oynadığımın önemi yok. Türkiye ligini yakından takip ettiğim zaman aklımda kalan oyuncu Hasan Şaş, onun stilini çok beğeniyorum." açıklamalarında bulundu.
Kameni ile 3 yıllık sözleşme
Fenerbahçe Kulübü ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Kamerunlu kaleci Carlos Kameni'nin imza töreninde konuşan Önder Fırat, "Kameni yıldız bir oyuncu, kaliteli ve kendini ispatlamış bir kaleciyi renklerimize bağlamaktan mutluyuz. Kendisi aynı zaman mücadeleci, savaşçı bir ruha sahip, çok karakterli bir kaleci. Onunla şampiyonluk yaşamayı diliyorum." dedi.
Kameni de Fenerbahçe gibi büyük bir kulübünün parçası olmanın mutluluk verici olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Dünya futbolunun en iyi kulüplerinden ve Türkiye'nin de en iyi kulübüne geldim. Fenerbahçe'ye katkı sağlamaya çalışacağım. Umarım bu forma altında çok fazla kupalar kazanırız çok güzel anlar yaşarız. Kulübün sembol oyuncularından Mehmet Topal ve Volkan Demirel'e teşekkür ediyorum, beni çok iyi karşıladılar, bana kollarını açtılar. Burada Webo, Yobo ve Sow gibi birçok Afrikalı oyuncu forma giydi. Umarım her şey iyi gider."
Kameni: "Rekabet bizi ileriye götürür"
"Soyunma odasını Volkan Demirel gibi efsaneyle paylaşmak keyif verici." diyen Kameni, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Rekabet bizi ileriye götürür, kulübün de daha büyümemizi sağlar. Fenerbahçe'nin büyümesine, ileri noktaya gelmesine katkı sağlamak amacım. Kaleyi iyi bir şekilde kapatırsak daha iyi sonuçlar gelecektir. Volkan Demirel'in değerini Fenerbahçe için yaptıklarını iyi biliyorum. Burada sadece Volkan Demirel'e yardım etmeye değil, genç kaleci arkadaşlarımıza da yardımcı olmaya çalışacağız. Hepimizin tam düşüncesi Fenerbahçe için yapabileceğimizin en fazlasını yapmak olacak. Benim buraya gelişimin amacım takıma katkı katabilmek. Böyle bir düşünce olmasaydı gelmezdim."
Konuşmaların ve imzaların atılmasının ardından yöneticiler ve futbolcular toplu fotoğraf çektirdi.

Türkiye 33'üncü sıraya geriledi


Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) dünya sıralamasında Türkiye Milli Takımı, 33'üncü sıraya geriledi.

FIFA'nın internet sitesinden açıklanan temmuz ayı dünya sıralamasına göre, geçen ayı 25'inci basamakta tamamlayan Türkiye, 33'üncü sıraya düştü.
2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası finalinde Şili'yi 1-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Almanya, 2 sıra çıkarak 2 yıl sonra ilk kez liderliğe yükseldi.
Haziran ayı klasmanında ilk 2'de yer alan Brezilya ve Arjantin ise birer basamak gerileyerek 2'nci ve 3'üncü sırada yer aldı.
Andorra, 57 basamak birden atlayarak 129'uncu sıraya çıktı ve ayın en fazla yükselen takımı oldu.
Bir sonraki FIFA dünya sıralaması, 10 Ağustos'ta açıklanacak.
Sıralamada ilk 10'a giren ülkeler şöyle:
Sıra Takımlar Puan Değişim
1 Almanya 1609 2
2 Brezilya 1603 -1
3 Arjantin 1413 -1
4 Portekiz 1332 4
5 İsviçre 1329 4
6 Polonya 1319 4
7 Şili 1250 -3
8 Kolombiya 1208 -3
9 Fransa 1199 -3
10 Belçika 1194 -3
Sıralamanın tamamını görmek için tıklayın.

5 Temmuz 2017 Çarşamba

Wimbledon'da 3. gün heyecanı yaşandı

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın üçüncü gününde, favori tenisçiler fire vermeden yollarına devam etti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın üçüncü gününde, tek erkekler ve kadınlar kategorilerinde maçlar tamamlandı.
Tek erkeklerde dünya 1 numarası Andy Murray ve 4 numaralı seribaşı Rafael Nadal, zorlanmadan tur atladı. Son şampiyon Büyük Britanyalı Murray, Alman tenisçi Dustin Brown'u, İspanyol Nadal da ABD'li Donald Young'ı 3-0 yenerek üçüncü tura kaldı.Halep ve Svitolina üçüncü turda
Tek kadınlarda 2 numaralı seribaşı Simona Halep ve 4 numaralı seribaşı Elina Svitolina da kolaylıkla adlarını üçüncü tura yazdırdı.Rumen tenisçi Halep, Brezilyalı Beatriz Haddad Maia karşısında, Ukraynalı Svitolina ise İtalyan Francesca Schiavone önünde 2-0 galip gelerek tur atladı.
Turnuvada üçüncü günün sürprizini, uzun süren sakatlığının ardından Fransa Açık ile kortlara dönen Petra Kvitova gerçekleştirdi. Daha önce Wimbledon'dan iki kez zaferle ayrılan 11 numaralı seribaşı Çek Kvitova, ABD'li Madison Brengle'a 2-1 yenilerek turnuvaya erken veda etti.Dördüncü günün programı
Wimbledon'daki ikinci tur maçlarında yarın erkeklerin 2 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic ile Çek Adam Pavlasek ve 3 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer ile Sırp Dusan Lajovic karşılaşacak.Kadınlarda ise 1 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber ile Belçikalı Kirsten Flipkens, 3 numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova ile Slovak Magdalena Rybarikova maça çıkacak.
Günün sonuçlarıSeribaşı listesinde ilk 20'de bulunan tenisçilerin oynadığı maçlar şöyle sonuçlandı:
Kadınlar:Simona Halep (Romanya) (2) - Beatriz Haddad Maia (Brezilya): 2-0 (7-5, 6-3)
Elina Svitolina (Ukrayna) (4) - Francesca Schiavone (İtalya): 2-0 (6-3, 6-0)Johanna Konta (Büyük Britanya) (6) - Donna Vekic (Hırvatistan): 2-1 (7-6, 4-6, 10-8)
Dominika Cibulkova (Slovakya) (8) - Jennifer Brady (ABD): 2-0 (6-4, 6-4)Venus Williams (ABD) (10) - Qiang Wang (Çin): 2-1 (4-6, 6-4, 6-1)
Madison Brengle (ABD) - Petra Kvitova (Çekya) (11): 2-1 (6-3, 1-6, 6-2)Jelena Ostapenko (Letonya) (13) - Francoise Abanda (Kanada): 2-1 (4-6, 7-6, 6-3)
Victoria Azarenka (Belarus) - Elena Vesnina (Rusya) (15): 2-0 (6-3, 6-3)Camila Giorgi (İtalya) - Madison Keys (ABD) (17): 2-1 (6-4, 6-7, 6-1)
Heather Watson (Büyük Britanya) - Anastasija Sevastova (Letonya) (18): 2-0 (6-0, 6-4)Erkekler:
Andy Murray (Büyük Britanya) (1) - Dustin Brown (Almanya): 3-0 (6-3, 6-2, 6-2)
Rafael Nadal (İspanya) (4) - Donald Young (ABD): 3-0 (6-4, 6-2, 7-5)
Marin Cilic (Hırvatistan) (7) - Florian Mayer (Almanya): 3-0 (7-6, 6-4, 7-5)Kei Nishikori (Japonya) (9) - Sergiy Stakhovsky (Ukrayna): 3-1 (6-4, 6-7, 6-1, 7-6)
Jo-Wilfried Tsonga (Fransa) (12) - Simone Bolelli (İtalya): 3-0 (6-1, 7-5, 6-2)Jerzy Janowicz (Polonya) - Lucas Pouille (Fransa) (14): 3-1 (7-6, 7-6, 3-6, 6-1)
Gilles Muller (Lüksemburg) (16) - Lukas Rosol (Çekya): 3-2 (7-5, 6-7, 4-6, 6-3, 9-7)
Roberto Bautista Agut (İspanya) (18) - Peter Gojowczyk (Almanya): 3-1 (6-2, 6-1, 3-6, 6-3)

Berk Uğurlu Pınar Karşıyaka'da

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Doğuş'tan 21 yaşındaki oyun kurucu Berk Uğurlu'yu kadrosuna dahil etti.

Karşıyaka Basketbol Şubesi'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, geçen sezon Fenerbahçe forması giyen Berk Uğurlu ile 1 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.
Berk Uğurlu’ya ''hoş geldin" denilen açıklamada, yeşil-kırmızılı forma ile nice zaferler ve şampiyonluklar dilendi.

Carlos Kameni'den 3 yıllık imza

Fenerbahçe Kulübü, 33 yaşındaki Kamerunlu kaleci Carlos Kameni ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Kulübümüz, daha önce kendisi ve kulübü Malaga CF ile prensip anlaşmasına varılan ve İstanbul’a gelen profesyonel futbolcu Idriss Carlos Kameni ile yapılan görüşmeler sonucu transferi konusunda her konuda anlaşarak resmi sözleşme imzalamıştır.

Idriss Carlos Kameni ile 3 yıllık sözleşme imzalanmıştır.

Kamerunlu kaleci Kameni ile imzalanan sözleşmenin camiamıza hayırlı olmasını diliyor, futbolcumuza Çubuklu ile başarı ve şampiyonluklar diliyoruz."



Kariyerine ülkesi Kamerun'da başlayan 33 yaşındaki file bekçisi, daha önce Fransa'nın Le Havre ve Saint-Etienne, İspanya'nın Espanyol takımlarında görev yaptı. Kamerun Milli Takımı'nın da kalesini koruyan Kameni, 2011-2012 sezonunun devre arasından bu yana Malaga forması giyiyordu.

Luigi Datome 2020’ye kadar Fenerbahçe’de

Fenerbahçe Doğuş, İtalyan basketbolcu Luigi Datome ile yeni sözleşme konusunda prensip anlaşmasına varıldığını duyurdu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımımızın Euroleague, Basketbol Süper Ligi ve Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluklarıyla noktaladığı tarihi sezondaki başarılarında önemli pay sahibi olan Luigi Datome ile kulübümüz arasında yeni sözleşme imzalanması hususunda prensip anlaşmasına varılmıştır. Bu anlaşmaya göre İtalyan sporcumuz ile 2019-2020 sezonunun sonuna dek geçerli olacak yeni sözleşme imzalanacaktır.

Bu sözleşmenin Luigi Datome ve kulübümüze hayırlı olmasını diler; sporcumuza, Fenerbahçe Doğuş forması altında nice başarılar ve şampiyonluklar yaşamasını temenni ederiz."

 
İki sene önce Fenerbahçe kadrosuna dahil olan İtalyan oyuncu, geçen sezon 33 maçta 9,2 sayı, 3,7 ribaunt ve 1,1 asist ortalamalarıyla oynadığı THY Avrupa Ligi'nde takımıyla şampiyonluk yaşadı.

Emmanuel Emenike resmen Olympiakos'ta

Yunanistan Ligi ekiplerinden Olympiakos, Fenerbahçe’den Nijeryalı futbolcusu Emmanuel Emenike’yi transfer ettiğini açıkladı.

Olympiakos, Emenike transferini resmen açıkladı. Yunan kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Emenike ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Nijeryalı futbolcu, dün kırmızı-beyazlılar için sağlık kontrolünden geçtikten sonra Türkiye’ye dönmüştü.
Emenike, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, “Olympiakos’a oynamak ve elimden gelenin en iyisini yapmak için geldim” dedi.

Asamoah Gyan'dan 3 yıllık imza

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, 31 yaşındaki Ganalı forvet Asamoah Gyan'ı renklerine bağladı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamaya göre, uzun süredir transferi için uğraş verilen Gyan ile İstanbul'da yapılan son görüşmede anlaşma sağlandı.
Kulüp Başkanı Erol Bedir'in oyuncuyla görüşerek anlaşmayı gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:"Başkanımız Erol Bedir, Asamoah Gyan, oyuncu ile direkt temas kurmamızı sağlayan Gökhan Altıntaş, Tuna Kaya ve kulüp yetkililerimiz İstanbul'da yapılan son toplantı neticesinde anlaşma sağlayarak futbolcu ile 2+1 yıllık sözleşme imzalamıştır. Başkanımız Erol Bedir, futbolcumuz Asamoah Gyan ve kulüp yetkililerimiz Kayseri'ye hareket edeceklerdir."