TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Sıcak Havalarda Yapılabilecek En Uygun Sporlar ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sıcak havalarda sağlıklı ve aktif kalmak isteyenler için uygun spor seçenekleri oldukça önemlidir. ...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

Voleybolda yapılan en son transferler

Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi'nde yapılan en son transferleri öğrenin...

EURO 2024'den sonuçlar, maç özetleri ve son gelişmeler...

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) mücadele eden A Milli Futbol Takımımız ve diğer takımlardan son gelişmeleri öğrenin...

12 Ekim 2019 Cumartesi

EURO 2020 Elemeleri'nde 7. hafta maçları sona erdi. İşte sonuçlar...

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri'nin 7. haftasının üçüncü gününde D, F ve J gruplarında 8 karşılaşma oynandı.

J Grubu'nda mücadele eden İtalya, evinde ağırladığı Yunanistan'ı 2-0 mağlup ederek 7'de 7 yaptı.
Grubun bir diğer maçında Bosna Hersek, Medipol Başakşehirli oyuncu Edin Visca'nın sakatlanarak 18. dakikada oyundan çıktığı mücadelede misafir ettiği Finlandiya'yı 4-1 mağlup etti.
F Grubu'nda, deplasmanda Norveç ile karşılaşan İspanya, 1-0 önde götürdüğü maçta son dakikada yediği golle galibiyeti kaçırdı ve 1 puana razı oldu.
Elemelerin 8. haftası, 13 Ekim Pazar günü C, E, G ve I gruplarında oynanacak 9 maçla başlayacak.
Sonuçlar şöyle:
- D Grubu
Gürcistan-İrlanda Cumhuriyeti: 0-0
Danimarka-İsviçre: 1-0
- F Grubu
Faroe Adaları-Romanya: 0-3
Norveç-İspanya: 1-1
Malta-İsveç: 0-4
- J Grubu
Bosna Hersek-Finlandiya: 4-1
Liechtenstein-Ermenistan: 1-1
İtalya-Yunanistan: 2-0

Fenerbahçe Beko 3'te 3 yaptı

Basketbol Süper Ligi'nin 3. haftasında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Türk Telekom'u 75-59 mağlup etti.

Fenerbahçe Beko'da Kostas Sloukas 18 sayı 5 ribaund 7 asistle takımını sırtlarken, Derrick Williams 12 sayı 3 ribaund 1 asist, Melih Mahmutoğlu 11 sayı 3 ribaund 2 asistle oynadı.
Fenerbahçe  Beko bu sonuçla ligde 3'te 3 yaparken, Türk Telekom ilk mağlubiyetini aldı.
Karşılaşmaya Türk Telekom dış atışlardan, Fenerbahçe Beko ise boyalı alanı kullanarak bulduğu basketlerle başladı. Misafir takım Ahmet ve Willams ile Türk Telekom'un uzunu Fall'ı iyi savundu ve rakibini dış atışa zorladı. Başkent ekibi, ilk 6 dakikada sadece dış atışlardan bulduğu 3 basketle skor üretti. Potasını iyi savunun ve boyalı alandan basketler bulan Fenerbahçe Beko, Williams'ın 3 sayılık basketiyle ilk periyodu 21-14 önde tamamladı.
Fenerbahçe Beko 2. periyoda da etkili başladı ve 1.5 dakika geride kalırken skor 16-26'da Türk Telekom mola aldı. Türk Telekom, ilk 4 dakika sadece 2 sayı üretmesinin ardından skor 16-30'da molayla oyunu yeniden kesti. Basket üretmekte zorlanan Türk Telekom, Campbell ve Wiltjer ile hücumda etkili olmaya başlayınca misafir ekip, periyodun bitimine 2.36 dakika kala skor 25-36'da molaya gitti. Karşılıklı basketlerin ardından ilk yarı Fenerbahçe Beko'nun 39-29 üstünlüğüyle sonuçlandı.
Türk Telekom 2. yarıya iyi başladı ve 5-0'lık serinin ardından skor 34-39'da Fenerbahçe Beko mola aldı. Potasını iyi savunun Türk Telekom, Campbell ve Hunter ile skor üretti. Misafir takım ise Sloukas ve Westermann ile etkili oldu. Periyodun ilk 7 dakikası Fenerbahçe Beko'nun 43-51 üstünlüğüyle geçildi. Stimac ve Westermann ile basketler bulan sarı-lacivertli ekip, 3. periyodu 56-45 önde bitirdi.
4. periyoda Fenerbahçe Beko, Sloukas ve Williams'ın hücumda etkin oyunuyla başladı. Ev sahibi ekip ise Campbell ile skor üretti ve periyodun ilk 4 dakikası sarı-lacivertli ekibin 64-52 üstünlüğüyle geçildi. Türk Telekom'un boş hücumları sonucunda Kalinic, Sloukas ve Stimac ile basketler bulan Fenerbahçe Beko, karşılaşmayı 75-59 kazandı.
Salon: Ankara
Hakemler: Mehmet Şahin, Kaan Büyükçil, Ahmet Tatlıcı
Türk Telekom: Hunter 10, Metin Türen, Campbell 16, Muhammed Baygül 4, Fall 6, Johnson 11, Wiltjer 8, Enes Berkay Taşkıran 2, Akif Egemen Güven 2, Şafak Edge, Polat Kaya
Fenerbahçe Beko: Sloukas 18, Melih Mahmutoğlu 11, Ahmet Düverioğlu 10, Williams 12, Westermann 8, Kalinic 10, Stimac 6, Ali Muhammed, Berkay Candan, Ekrem Sancaklı
1. Periyot: 14-21
Devre: 29-39
3. Periyot: 45-56
5 faulle çıkanlar: 33.48 Westermann (Fenerbahçe Beko), 34.32 Wiltjer (Türk Telekom),

Galatasaray Doğa Sigorta, Beşiktaş Sompo Sigorta'yı devirdi

Basketbol Süper Ligi'nin 3. haftasındaki derbide Galatasaray Doğa Sigorta, sahasında Beşiktaş Sompo Sigorta'yı 74-65 mağlup etti.

Basketbol Süper Ligi'nin 3. haftasında yapılan derbide Galatasaray Doğa Sigorta, sahasında Beşiktaş Sompo Sigorta'yı 74-65 mağlup etti. Bu sonuçla Galatasaray Doğa Sigorta, ligde 2. galibiyetini aldı. Beşiktaş Sompo Sigorta ise 2. mağlubiyetini yaşadı.
Karşılaşmaya pota altından sayılar bularak başlayan Beşiktaş Sompo Sigorta, 3. dakikayı 6-2 önde geçti. Ardından Whittington'ın 3 sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketlerle etkili olan ve 8-0'lık seri yakalayan Galatasaray Doğa Sigorta, 5. dakikada 4 sayılık avantaj yakaladı: 10-6.
Kalan bölümde konuk takımın Birkan Batuk, McKissic ve Ömer Utku Al ile bulduğu sayılara Harrison, Can Korkmaz, Auguste ve Yiğit Arslan ile yanıt veren Galatasaray Doğa Sigorta, ilk çeyreği 21-16 önde tamamladı.
İkinci periyodun başında ev sahibi takım Yiğit Arslan ile etkili oldu, Beşiktaş Sompo Sigorta ise pota altından kaydettiği sayılarla farkın açılmasını engelledi. Galatasaray Doğa Sigorta, Moore'un boyalı alandan kazandırdığı basketle 15. dakikayı 30-24 önde geçti.
Birkan Batuk'un skor yükünü üstlendiği Beşiktaş Sompo Sigorta karşısında Göksenin Köksal ile 3 sayı çizgisinin gerisinden ve boyalı alandan sayılar bulan Galatasaray Doğa Sigorta, soyunma odasına 37-32 üstün gitti.
Üçüncü çeyreğe iyi başlayan ve 9-2'lik seri yakalayan Beşiktaş Sompo Sigorta, Burak Can Yıldızlı'nın 3 sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle 24. dakikada öne geçti: 39-41.
Skor üstünlüğünün birçok kez el değiştirdiği bölümde Galatasaray Doğa Sigorta, Harrison ve Yiğit Arslan ile sayı üretti, konuk takım ise Burak Can Yıldızlı, McKissic ve Theodore ile potaya gitti. Beşiktaş Sompo Sigorta, Theodore'un son saniyede hızlı hücumdan kaydettiği basketle final periyoduna 4 sayılık avantajla girdi: 48-52.
Dördüncü periyotta hücumda daha iyi organize olan ve rakibine sert savunma uygulayan Galatasaray Doğa Sigorta, Can Korkmaz, Göksenin Köksal ve Auguste'ın sayılarıyla 10-0'lık seri yakaladı ve 34. dakikada skoru 58-52'ye getirdi.
Ev sahibi takım, bu çeyrekte iyi bir oyun ortaya koyan Auguste'ın pota altından kaydettiği sayılarla 37. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 66-55. Oyundan kopmayan Beşiktaş Sompo Sigorta, 8-0'lık seri yakalayarak 39. dakikada farkı 3'e çekti: 66-63.
Son bölümde Göksenin Köksal ve Harrison ile 3 sayı çizgisinin gerisinden kritik basketler bulan Galatasaray Doğa Sigorta, karşılaşmadan 74-65 galip ayrıldı.
Galatasaray taraftarından Mehmetçiğe destek
Sarı-kırmızılı taraftarlar, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan "Barış Pınarı Harekatı"na destekte bulundu.
Taraftarlar, müsabakadan önce açtıkları "Ordumuz olsun daim muzaffer" ve "1974 Kıbrıs Barış Harekatı. 2019 Barış Pınarı Harekatı." pankartlarıyla Mehmetçiğe destek verdi.
Öte yandan derbiyi Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, başkan yardımcısı Yusuf Günay ve sarı-kırmızılı futbol takımının oyuncularından Marcao da takip etti.
Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Mehmet Keseratar, Kerem Baki, Ali Köseoğlu
Galatasaray Doğa Sigorta: Jones 3, Harrison 8, Göksenin Köksal 12, Auguste 14, Whittington 12, Ege Arar, Can Korkmaz 13, Caner Erdeniz, Yiğit Arslan 10, Moore 2
Beşiktaş Sompo Sigorta: Theodore 6, Gotcher, Birkan Batuk 12, Burak Can Yıldızlı 12, Samet Geyik 2, İsmet Akpınar 5, McAdoo 8, Durisic 9, Ömer Utku Al 2, McKissic 9
1. Periyot: 21-16
Devre: 37-32
3. Periyot: 48-52

Fenerbahçe'den Beşiktaş'a 43 sayı fark

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe Öznur Kablo, konuk ettiği Beşiktaş TRC İnşaat'ı 43 sayı farkla 97-54 yendi.

Karşılaşmaya hücumda ve savunmada etkili başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, Sevgi Uzun'un iç ve dış atışlardan ürettiği sayılarla 4. dakikada farkı 7 sayıya (12-5) çıkardı.
Hücumlardan boş dönen Beşiktaş TRC İnşaat karşısında etkili oyununu sürdüren sarı-lacivertli ekip, Williams'ın pota altından arka arkaya kaydettiği sayılarla farkı açtı ve ilk çeyreği 27-13 önde tamamladı.
İkinci çeyrekte kötü hücum eden ve basit top kayıpları yapan Beşiktaş TRC İnşaat karşısında Fenerbahçe Öznur Kablo, Esra Ural Topuz'un pota altından Zandalasini'nin de dış atışlardan kaydettiği basketlerle farkı açmaya devam etti ve soyunma odasına 51-25 üstün gitti.
Üçüncü çeyrekte rahat bir oyun sergileyen ve Tuğçe Canıtez ile Ayşe Cora'nın sayılarıyla final periyoduna 75-43 önde giren Fenerbahçe Öznur Kablo, sahadan da 97-54 galip ayrıldı.

Salon: Metro Enerji
Hakemler: Tekin Özübir, Serdar Saraç, Kerem Yılmaz
Fenerbahçe Öznur Kablo: Anna Cruz 6, Sevgi Uzun 8, Iagupova 21, Tuğçe Canıtez 8, Williams 20, Ayşe Cora 9, Olcay Çakır Turgut 4, Esra Ural Topuz 6, Zandalasini 11, Stokes 4, Doğa Adıcan
Beşiktaş TRC İnşaat: Anderson 20, Bogicevic 2, Snytsina 13, Bahar Çağlar, Nisa Yalçın 4, Melek Uzunoğlu 3, Melisa Korkmaz 9, Elif Emirtekin, Middleton, Elif Bayram 3, Egesu Kurtyemez, Yağmur Yıldız
1. Periyot: 27-13
Devre: 51-25
3. Periyot: 75-43

Fenerbahçe Opet galibiyetle başladı

Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin ilk haftasında Fenerbahçe Opet, Türk Hava Yolları'nı 3-2 yendi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe Opet, Mihajlovic'in sayılarıyla teknik molaya 12-5 üstün girdi. Kalan kısımda rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen sarı-lacivertliler, seti 25-18 kazandı.
Müsabakanın ikinci seti karşılıklı ataklarla geçti. Türk Hava Yolları'nda Aelbrecht'in sayılarına Fenerbahçe'de Mihajlovic karşılık verdi ve skor 9-9'da eşitlendi. Konuk ekibin basit hataları üzerine Fenerbahçe molayı 12-9 önde kapattı. Kalan bölümde üstünlüğünü sürdüren sarı-lacivertliler seti 25-15 kazandı ve durumu 2-0'a getirdi.
Üçüncü sete iyi başlayan Türk Hava Yollar, teknik molayı 12-10 önde geçmeyi başardı. Kırmızı-beyazlılar, etkili servisler sonucunda seti 25-22 önde kapattı.
Maçın dördüncü setine de etkili giren kırmızı-beyazlılar, etkili servisler sonucunda teknik molayı 12-6 önde geçti. Taktik servislerle üstünlüğünü sürdüren Türk Hava Yolları, seti 25-18 kazanarak skoru eşitledi: 2-2.
Tie-break setinde rakibine göre daha za hata yapan Fenerbahçe, seti 15-9, maçı da 3-2 kazandı.
Salon: Burhan Felek Voleybol
Hakemler: Nurper Özbar, Mehmet Gül
Fenerbahçe Opet: Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol, Mihajlovic, Bahar Guidetti, Ceren Kestirengöz, Fatma Yıldırım (Aylin Sarıoğlu, Melis Yılmaz, Damla Çakıroğlu, Özay Kurt)
Türk Hava Yolları: Ceylan Arısan, Özge Kırdar Kınasts, Buijs, Özgenur Yurtdagülen, Havlickova, Kingdon (Berin Yıldırım, Şeyma Ercan, Aelbrecht, Ada Germen, Nursevil Gökbudak, Funda Bilgi)
Setler: 25-18, 25-15, 22-25, 18-25, 15-9
Süre: 131 dakika (26, 25, 34, 29, 17)

THY Euroleague'de 2. Haftanın MVP’si Vasilije Micic

THY Euroleague’de 2. haftanın MVP’si ödülü Vasilije Micic’in oldu.

Sırp yıldız, Anadolu Efes‘in Sinan Erdem’de ALBA Berlin’i uzatmada 105-104 ile mağlup ettiği maça damgasını vurdu.
41 dakika sahada kaldığı maçta 23 sayı, 13 asist, 4 top çalma ve 3 ribaundla herkese bir resital sunan Micic, yaptığı 32 verimlilik puanıyla haftanın en iyisi oldu ve MVP seçildi. Micic, aldığı süreyle de yaptığı asistlerle de kariyer rekoru kırdı.
Yıldız oyuncuyu, MVP yarışında 31 verimlilik puanıyla Shane Larkin izlerken Jordan Mickey de 30 verimlilik puanı yaptı.
25 yaşındaki oyuncu, kariyerinde 2. kez haftanın MVP’si seçildi.

eurohoops.net

THY Euroleague 2019-2020 Sezonu 2. Hafta Maç Özetleri

Kızıl Yıldız mts - Fenerbahçe Beko 68-56
 

CSKA Moskova - Bayern Münih 79-68

 

ASVEL Villeurbanne - Panathinaikos OPAP 79-78


Real Madrid - Maccabi FOX Tel Aviv 86-85


Zenit St Petersburg - Barcelona 63-87


Khimki Moskova - KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz 79-76


Anadolu Efes - Alba Berlin 106-105


Olympiakos - Valencia Basket 89-63


AX Armani Exchange Milan - Zalgiris Kaunas 85-81

THY Euroleague 2. hafta maç sonuçları ve puan durumu

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu THY Euroleague'de 2019-2020 sezonunda 2. hafta maçları tamamlandı ve haftayı CSKA Moskova lider tamamladı.

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda ikinci hafta maçları tamamlandı.
Kupanın son finalisti Anadolu Efes, baştan sona çekişme içinde geçen mücadelenin ardından konuk ettiği Almanya ekibi ALBA Berlin'i uzatmada 106-105 mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetine imza attı ve 12. sıraya yerleşti.
Lige iyi başlayamayan Fenerbahçe Beko ise deplasmanda Sırbistan ekibi Kızılyıldız mts'ye 68-56 yenilerek galibiyet hasretini iki maça çıkarırken, 15. sıraya kadar geriledi.
Son şampiyon Rusya temsilcisi CSKA Moskova, konuk ettiği Almanya ekibi Bayern Münih'i 79-68 yenerek 2'de 2 yaptı ve liderliğini sürdürdü.
Haftayı galibiyetle kapatan Barcelona, ASVEL, Khimki ve Real Madrid de 2'de 2 yaparak ligde üst sıralarda yer alan diğer takımlar oldu.
 
2. hafta oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
10 Ekim 2019 Perşembe
20:00 Kızıl Yıldız-Fenerbahçe Beko 68-56
20:00 CSKA-Bayern Münih 79-68
21:45 ASVEL-Panathinaikos79-78
22:00 Real Madrid-Maccabi 86-85
11 Ekim 2019 Cuma
20:00 Zenit-Barcelona 63-87
20:00 Khimki-Baskonia 79-76
20:30 Anadolu Efes-Alba Berlin 106-105
21:30 Olympiakos-Valencia 89-63
21:45 Olimpia Milano-Zalgiris 85-81
Puan Durumu
G M AS+ YS- AV+/-
1. CSKA Moskova 2 0 175 139 36
2. Barcelona 2 0 161 127 34
3. ASVEL Villeurbanne 2 0 161 141 20
4. Khimki Moskova 2 0 168 159 9
5. Real Madrid 2 0 167 162 5
6. ALBA Berlin 1 1 180 160 20
7. KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz 1 1 146 137 9
8. Kızıl Yıldız mts 1 1 150 143 7
9. Olympiakos 1 1 152 145 7
10. Panathinaikos OPAP 1 1 165 161 4
11. Bayern Münih 1 1 146 143 3
12. Anadolu Efes 1 1 159 169 -10
13. AX Armani Exchange Milan 1 1 149 159 -10
14. Maccabi FOX Tel Aviv 0 2 168 175 -7
15. Fenerbahçe Beko 0 2 133 149 -16
16. Zalgiris Kaunas 0 2 139 155 -16
17. Zenit St Petersburg 0 2 128 172 -44
18. Valencia Basket 0 2 134 185 -51

3. Haftanın Programı

17 Ekim 2019 Perşembe
20:00 CSKA Moskova - Khimki Moskova
20:00 Zalgiris Kaunas - Real Madrid
20:45 Fenerbahçe - KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz
21:05 Maccabi FOX Tel Aviv - Kızıl Yıldız mts
21:30 Bayern Münih - ASVEL Lyon-Villeurbanne
21:30 Panathinaikos OPAP - AX Armani Exchange Milan
18 Ekim 2019 Cuma
21:30 Olympiakos - Zenit St. Petersburg
22:00 Barcelona - Alba Berlin
22:00 Valencia Basket - Anadolu Efes

11 Ekim 2019 Cuma

EURO 2020 Elemeleri'nde 7. hafta maçları devam etti. İşte sonuçlar...

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri'nin 7. haftası, ikinci gününde 7 karşılaşmayla devam etti.

EURO 2020 Elemeleri'nin 7. haftasının ikinci gününde A, B ve H gruplarında 7 karşılaşma oynandı.
H Grubu'nda mücadele eden Türkiye, Arnavutluk'u Cenk Tosun'un 90. dakikada attığı golle 1-0 yenerek 18 puana ulaştı ve liderliğini devam ettirdi.
Gruptaki bir diğer maçta İzlanda ile deplasmanda karşılaşan Fransa, 1-0 galip gelerek puanını 18'e çıkardı, İzlanda ise 12 puanda kaldı.
A Grubu mücadelesinde İngiltere, konuk olduğu Çekya'ya 2-1 yenilerek gruplardaki ilk yenilgisini aldı.
Elemelerin 7. haftası, 12 Ekim Cumartesi günü D,F ve J gruplarında oynanacak 8 maçla devam edecek.
Sonuçlar şöyle:
A Grubu
Karadağ-Bulgaristan: 0-0
Çekya-İngiltere: 2-1
B Grubu
Portekiz-Lüksemburg: 3-0
Ukrayna-Litvanya: 2-0
H Grubu
Türkiye-Arnavutluk: 1-0
İzlanda-Fransa: 0-1
Andorra-Moldova: 1-0

Ümit Milli Takım Avusturya'ya 3-0 yenildi

Ümit Milli Futbol Takımımız deplasmanda Avusturya ile oynadığı UEFA 2021 U21 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme beşinci maçında Avusturya'ya 3-0 mağlup oldu.


Ritzing kasabasındaki Sonnenseestadion'da oynanan müsabakada Avusturya'nın gollerini 10. dakikada Nicolas Meister, 32. dakikada Marko Raguz ve 65. dakikada Sandi Lovric kaydetti. Takımımızdan Abdurrahim Dursun maçın 53. dakikasında, Orkun Kökçü de 90. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

Maçın 70. dakikasında oyuna giren Cenk Özkaçar da ilk kez milli formayı giymiş oldu. 90. dakikada oyuna dahil olan Rahmetullah Berişbek de ilk kez Ümit Milli Takım'da oynadı.

Türkiye, gruptaki altıncı maçını 19 Kasım'da deplasmanda Andorra ile oynayacak.

Avusturya : 1-Fabian Ehmann, 4-Dario Maresic, 6-Kevin Danso, 9-Marko Raguz, 10-Sandi Lovric, 13-Lukas Malicsek, 17-Nicolas Meister, 16-Peter Gölles, 18-Vesel Demaku, 20-Christoph Baumgartner, 22-Kevin Arase

Türkiye: 1-Altay Bayındır, 2-Mert Müldür, 4-Hüseyin Türkmen, 16-Ravil Tagir, 20-Abdurrahim Dursun, 5-Berat Ayberk Özdemir (Dk. 46 18-Muhayer Oktay), 6-Orkun Kökçü, 8-Güven Yalçın (Dk. 70 14-Cenk Özkacar) 10-Berkay Özcan (Dk. 86 22-Hüseyin Atakan Üner), 11-Ahmed Kutucu (Dk. 90 Rahmetullah Berişbek), 9-Halil İbrahim Dervişoğlu (Dk. 46 7-Doğukan Sinik)

Goller: Dk. 10 Nicolas Meister, Dk. 32 Marko Raguz, Dk. 65 Sandi Lovric (Avusturya)

Sarı Kartlar: Dk. 16 Gölles, Dk. 33 Lovric, Dk. 33 Malicsek, Dk. 58 Arase, Dk. 73 Demaku (Avusturya ) ve Dk. 17 Halil İbrahim Dervişoğlu (Türkiye)

Kırmızı Kartlar: Dk. 53 Abdurrahim Dursun, Dk. 90 Orkun Kökçü (Türkiye)

A Milliler Arnavutluk'u 90'da vurdu

2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Takımımız, H Grubu'ndaki 7. maçında Arnavutluk'u 1-0 yendi. 

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve Romanya Futbol Federasyonu'ndan Ovidiu Alin Hategan'ın yönettiği karşılaşmada A Milli Takımımızın golünü 90. dakikada Cenk Tosun attı. H Grubu'nda günün diğer maçlarında ise Fransa deplasmanda İzlanda'yı,  Andorra da Moldova'yı kendi evinde 1-0 mağlup etti.

Oynadığı 7 maçta 6 galibiyet, 1 yenilgi yaşayan ve 18 puan toplayan Türkiye, aynı puana sahip Fransa'nın önünde, gruptaki son 3 maç öncesinde zirvedeki yerini korudu. Grup karşılaşmalarının tamamlanmasına üç maç kala İzlanda ise 12 puan ile Türkiye'nin 6 puan gerisinde kaldı. Arnavutluk ise 9 puan ile dördüncü sırada yer aldı. Türkiye, bir sonraki maçını 14 Ekim Pazartesi günü deplasmanda Fransa ile oynayacak.

2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu Puan Cetveli
Takımlar O G B M A Y P
1.TÜRKİYE 7 6 0 1 15 2 18
2.FRANSA 7 6 0 1 20 4 18
3.İZLANDA 7 4 0 3 10 10 12
4.ARNAVUTLUK 7 3 0 4 10 10 9
5.ANDORRA 7 1 0 6 1 14 3
6.MOLDOVA 7 1 0 6 2 18 3
2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu Fikstür ve Puan Cetveli için tıklayınız...

H Grubu'nda Andorra ile yapılan maçta milli formayı 100. kez giyen Emre Belözoğlu'na, Arnavutluk karşılaşması öncesi hediyeler verildi. Milli maçı izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile TFF Başkanı Nihat Özdemir, deneyimli futbolcuya sırtında 100 yazılı çerçeveli forma hediye etti. Emre'ye, UEFA tarafından verilen madalyayı Bakan Kasapoğlu takarken, 100. maç anısına şapkasını ise Nihat Özdemir verdi.
Türkiye ile Arnavutluk arasındaki mücadeleye ev sahipliği yapan FB Şükrü Sarcoğlu Stadı'nda, saha kenarındaki led panolarda, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı'na destek veren mesajlar yer aldı.
Panolarda, İstiklal Marşı'ndan bölümler döndü. Tribünleri dolduran taraftarlar da "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Vatan sana canım feda" tezahüratlarında bulundular. Karşılaşma öncesinde tribün koltuklarına taraftarlar için binlerce Türk bayrağı bırakıldı, statta büyük bir milli coşku yaşandı.
A Milli Takım futbolcuları, sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkarılan Dorukhan Toköz'ü unutmadı. Milli futbolcular, ısınma için sahaya "Geçmiş olsun Dorukhan" yazılı tişörtlerle çıktılar.

Son dakika golü büyük coşku yaşattı
A Milli Takım'ın, Cenk Tosun ile 90. dakikada bulduğu gol Kadıköy'de büyük coşku oluşturdu. Cenk'in kafa golüyle birlikte yedek kulübesindeki futbolcular ve teknik heyet gol sevincini kale arkasındaki tribünlerle doyasıya yaşadı. Futbolcular, asker selamıyla bu golü Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan Mehmetçik'e armağan etti. Karşılaşma sonrasında da taraftarlar futbolcuları tribünlere çağırarak galibiyeti kutladı.

Maçtan dakikalar
3. dakikada sağ kanatta buluştuğu topla ceza sahasına giren Cenk Tosun, rakibinden seri çalımlarla sıyrıldıktan sonra plase vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak uzak taraftan auta çıktı.
36. dakikada Memushaj'ın soldan kullandığı serbest vuruşta ön direğe hareketlenen Djimsiti'nin kafayla vurduğu top kaleci Mert Günok'ta kaldı.
44. dakikada Burak Yılmaz'ın uzaktan şutunda kaleci Strakosha meşin yuvarlağın sahibi oldu.
45+5. dakikada kaleyi cepheden gören ve yaklaşık 30 metre uzaktan kazanılan serbest vuruşu Manaj kullandı. Baraja çarpan ve soluna gelen meşin yuvarlağı kaleci Mert Günok uzanarak kornere çeldi.
Müsabakanın ilk yarısı golsüz sona erdi.
48. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun sağdan kullandığı faulde arka direkte uygun durumda bulunan Merih Demiral'ın vurduğu top kaleci Strakosha'da kaldı.
50. dakikada Emre Belözoğlu'nun pasıyla ceza sahası yayı gerisinde topla buluşan Ozan Tufan meşin yuvarlağa bekletmeden vurdu. Kaleci Strakosha, sağına gelen topu yatarak kurtardı.
68. dakikada ceza sahası yayı içinde topla buluşan Hakan Çalhanoğlu'nun şutunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
76. dakikada Arnavutluk net bir pozisyondan faydalanamadı. Roshi'nin soldan ortaladığı top kaleci Mert Günok'u geçti. Altıpas içinde uygun durumdaki Manaj, meşin yuvarlağı ıskalayınca top auta çıktı.
81. dakikada İrfan Can Kahveci'nin soldan ortasında altıpas gerisindeki Burak Yılmaz'ın kafayla vurduğu top üstten auta gitti.
87. dakikada konuk takımdan Manaj'ın ceza sahası yayı içinden şutunda kaleci Mert Günok iki hamlede topun sahibi oldu.
88. dakikada Manaj'ın bu kez ceza sahası yayı gerisinden şutunda Mert topu kontrol etti.
90. dakikada A Milli Takım öne geçti. İrfan Can Kahveci'nin ceza sahasına gönderdiği topta kaleci Strakosha ceza sahası ön çizgisine kadar çıktı. Savunmada Strakosha ile Ismajli'nin anlaşmazlığında Ismajli'nin kafayla vurduğu top Cenk Tosun'un önünde kaldı. Milli futbolcu, kafayla meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi: 1-0.
Ay-yıldızlı takım, müsabakayı 1-0 kazandı.

Stat: Fenerbehçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Ovidiu Hategan, Octavian Sovre, Sebastian Gheorghe (Romanya)
Türkiye: 12- Mert Günok, 3-Merih Demiral, 2-Zeki Çelik, 13-Umut Meraş, 22-Kaan Ayhan (Dk. 46 4-Çağlar Söyüncü), 5-Emre Belözoğlu (Dk. 66 21-İrfan Can Kahveci), 7- Ozan Tufan (Dk. 80 11-Yusuf Yazıcı), 14-Mahmut Tekdemir, 9-Cenk Tosun, 10-Hakan Çalhanoğlu, 17-Burak Yılmaz

Yedekler: 1-Sinan Bolat, 23-Uğurcan Çakır, 6-Okay Yokuşlu, 8-Ömer Bayram, 15-Ozan Kabak, 16-Enes Ünal, 18-Kenan Karaman, 19-Nazım Sangaré, 20-Deniz Türüç

Arnavutluk: 23-Strakosha, 3-Lenjani (Dk. 57 21-Odise Roshi), 5-Veseli, 6-Djimsiti, 7-Bare, 8-Gjasula, 9-Memushaj (Dk. 72 22-Amir Abrashi), 10- Manaj, 16-Çikalleshi (Dk.83 19-Bekim Balaj), 17-Dermaku, 18-Ismajli

Yedekler: 1-Etrit Berisha, 12-Gentian Selmani, 2-Ylber Ramadani, 4-Hysen Memolla, 11-Lindon Selahi, 13-Enea Mihaj, 14-Lorenc Trashi, 15-Kristi Qose, 20-Taulant Seferi

Gol: Dk. 90 Cenk Tosun (Türkiye)
Sarı kartlar: Dk. 4 Dermaku, Dk. 7 Bare, Dk. 12 Memushaj, Dk. 83 Abrashi, Dk. 86 Djimsiti (Arnavutluk), Dk. 7 Merih Demiral, Dk. 26 Kaan Ayhan, Dk. 69 Ozan Tufan (Türkiye)

Anadolu Efes uzatmada kazandı (Özet)

THY Euroleague'de heyecan sürüyor. Normal sezonun ikinci haftasında Anadolu Efes, Alba Berlin ile kozlarını paylaştı. Uzatmalara giden maçı 106-105 kazanan temsilcimiz, bu sezon THY Euroleague'deki ilk galibiyetini aldı.

Temsilcimiz Anadolu Efes, Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Alba Berlin'i konuk etti. Sinan Erdem Spor Salonunda oynanan karşılaşma, büyük çekişmeye sahne oldu. 
Karşılaşmaya hücum ribauntları ve üst üste bulduğu dış atış isabetleriyle başlayan ALBA Berlin, 7. dakikayı 20-16 önde geçti. Çeyreğin son bölümünde Larkin'in performansının yanı sıra topu iyi paylaşarak rakibine karşılık veren Anadolu Efes, 9. dakikada eşitliği yakaladı: 23-23. Skor üstünlüğünün sık sık el değiştirdiği müsabakanın ilk periyodunu lacivert-beyazlılar, Dunston'ın pota altından kaydettiği basketle 27-25 önde tamamladı.
İkinci çeyrek karşılıklı hızlı hücumlarla başladı. Dengede giden karşılaşmada üç sayı çizgisinin gerisinden etkili olmaya devam eden Almanya temsilcisi, 15. dakikayı 36-34 önde bitirdi. Savunmada ritmini bir türlü bulamayan Anadolu Efes, buna rağmen kısa oyuncularıyla skor üretti. Lacivert-beyazlılar, devreyi 43-40 önde kapattı.
İkinci yarının ilk dakikalarında Anadolu Efes'in Larkin ve Micic'le kaydettiği üç sayılık basketlere ALBA Berlin, Sikma ile yanıt verirken 24. dakika 52-52 geçildi. Karşılıklı basketlere sahne olan üçüncü çeyrekte iki ekip de periyodun son anlarında boyalı alanı etkili kullandı. Çekişmeli geçen maçta konuk ekip, Cavanaugh'un dış atış isabetiyle final periyoduna 72-69 üstün girdi.
Anadolu Efes, son çeyreğe iyi başlamadı. Ev sahibi ekip, yapılan top kayıplarıyla da ritmini kaybetti. Siva, Nnoko ve Mattisseck ile üst üste sayılar bulan ALBA Berlin, 35. dakikayı 86-80 üstün geçti. Taraftarının da desteğini arkasına alarak oyunun iki yönünde toparlanan lacivert-beyazlılar, bulduğu kritik basketlerle maçtan kopmadı. Anadolu Efes, Dunston'ın pota altı sayılarıyla 37. dakikada öne geçti: 87-86.
Giffey ve Giedraitis'le skor üstünlüğünü yeniden eline alan (90-93) rakibine Micic'in son anlarda savunmada ve hücumda ortaya koyduğu performansla karşılık veren ev sahibi takım, 39. dakikayı 95-93 önde tamamladı. Konuk ekip, Siva'nın serbest atış isabetleriyle bitime 54 saniye kala eşitliği sağladı: 95-95. Kalan sürede iki ekip de son hücumlarında skor üretemedi ve maçın normal süresi 95-95 beraberlikle sona erdi.
Uzatma dakikalarına 5-0'lık seriyle giren Anadolu Efes, 43. dakikayı 104-101 önde geçti. Serbest atış isabetleriyle oyuna tutunan ALBA Berlin, uzatmaların son 26 saniyesinde farkı 1 sayıya indirdi: 106-105. Kalan sürede üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes, karşılaşmayı 106-105 kazandı.
Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nde normal sezonun 3. haftasında 18 Ekim Cuma günü deplasmanda İspanya temsilcisi Valencia Basket ile karşı karşıya gelecek.
Larkin parkelere döndü
Anadolu Efes'in ABD'li oyun kurucusu Shane Larkin, ALBA Berlin karşısında bu sezon ilk maçına çıktı.
Sakatlığı sebebiyle formasından bir süredir uzak kalan 27 yaşındaki oyuncu, karşılaşmada 30 dakika 6 saniye süre alırken 26 sayı, 5 asist kaydetti.
Larkin, geçen sezon Anadolu Efes'in THY Avrupa Ligi'nde finale yükselmesinde ve Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon olmasında büyük pay sahibi olmuştu.
Sürpriz evlilik teklifi
Anadolu Efes-ALBA Berlin mücadelesinde, ilk çeyreğin bitimiyle salonda sürpriz bir evlilik teklifi gerçekleşti.
Anonsörün duyurusunun ardından lacivert-beyazlı bir taraftar, kız arkadaşına evlilik teklifinde bulundu. Teklifin kabulüyle, salondaki diğer taraftarlar çifti alkışlarıyla kutladı.

Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Olegs Latisevs (Letonya), Tomislav Hordov (Hırvatistan), Jordi Aliaga (İspanya)
Anadolu Efes: Micic 23, Tolga Geçim, Anderson 2, Peters 14, Dunston 18, Larkin 26, Singleton 2, Doğuş Balbay 5, Buğrahan Tuncer, Pleiss 16, Simon
ALBA Berlin: Hermannsson 4, Giedraitis 21, Mattisseck 8, Sikma 15, Nnoko 10, Mason 2, Siva 10, Giffey 13, Schneider 4, Ogbe 4, Cavanaugh 14
1. Periyot: 27-25
Devre: 43-40
3. Periyot: 69-72
Normal süre: 95-95
Beş faulle çıkan: 44.25 Sikma (ALBA Berlin)

Beşiktaş galibiyetle başladı

2019-2020 Voleybol Sezonu Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde heyecan, bugün (11 Ekim 2019, Cuma), Karayolları ile Beşiktaş takımları arasında oynanan müsabakayla başladı.

TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleyi 17-25, 26-24, 25-17, 18-25 ve 12-15‘lik setlerle 2-3 konuk Beşiktaş kazandı.
Ayrıca, TVF Sağlık İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi A.Nihan Karaçam Salkaya, Türkiye Voleybol Federasyonu adına mücadele öncesinde yeni sezonun ilk karşılaşması olması sebebiyle her iki takımın kaptanlarına, karşılaşmanın başhakemi Zeki Bocutçu ve yardımcı hakemi İbrahim Ünal’a başarılar dileyerek çiçek takdim etti.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

KARAYOLLARI-BEŞİKTAŞ: 2-3
SALON: TVF Başkent
HAKEMLER: Zeki Bocutçu, İbrahim Ünal
KARAYOLLARI: Elif, Tuğçe, Merve, Tutku Burcu, Abbott, Gerasymova, Gülçin (L) (Merve, Ezgi, Ayçin, Kübra)
BEŞİKTAŞ: Fulden, Su, Dilara, Mislina, Büşra, Arelya, Merve (L) (Doğa, Tuğçe, Fatma, İrem, Ceyda)
SETLER: 17-25, 26-24, 25-17, 18-25, 12-15
SÜRE: 134 dakika (26,33,27,30,19)

2019-2020 Voleybol Sezonu Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde 1. hafta karşılaşmaları, yarın (12 Ekim 2019, Cumartesi), oynanacak 4 karşılaşma ile devam edecek. Diğer karşılaşmaların programı şu şekilde:
TARİHSAATMAÇYAYINSALON
12 Ekim 2019, Cumartesi14.30Fenerbahçe Opet – THYTRT SPOR 2TVF Burhan Felek
12 Ekim 2019, Cumartesi16.00Beylikdüzü Vol. İht. – Eczacıbaşı VitrA Beylikdüzü Spor Kompleksi
12 Ekim 2019, Cumartesi17.00Atlas Global Yeşilyurt – PTT TVF Burhan Felek
12 Ekim 2019, Cumartesi19.00VakıfBank – Aydın B.Şehir Bld.TRT SPOR 2VakıfBank Spor Sarayı
13 Ekim 2019, Pazar19.00Nilüfer Bld. – GalatasarayTRT SPOR 2TVF Cengiz Göllü

Kadın basketbolunda 40. sezon başlıyor

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe, 14 kez mutlu sona ulaşarak en fazla şampiyonluk yaşayan takım oldu.

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 40. sezon, yarın yapılacak maçlarla başlayacak.
Bu sezon "Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi" adıyla oynanmaya başlayacak ligde Fenerbahçe, 14 kez mutlu sona ulaşarak en fazla şampiyonluk yaşayan takım oldu.
Ligde Fenerbahçe'nin ardından en fazla şampiyonluğu 13 kezle Galatasaray elde etti.
Bir dönem kadın basketbolunda şampiyonluklara adeta ambargo koyan sarı-kırmızılılar, 1989-1990 ile 1997-1998 sezonları arasında üst üste 9 kez lig kupasını kazanarak rekor kırdı.
Galatasaray, 1987-1988, 1999-2000, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında da şampiyonluk kupasını müzesine götürdü.
Fenerbahçe, son yıllara damga vurdu
Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde son 14 sezonda 11 kez ipi göğüsleyen Fenerbahçe, şampiyonluk sayısında Galatasaray'ı geçti.
Sarı-lacivertliler, ilk kez 1998-1999 sezonunda şampiyonluk sevinci yaşadı. 2001-2002 ve 2003-2004 sezonlarında da kupayı kaldıran Fenerbahçe, 2005-2006, 2006-2007, 2007-2008, 2008-2009, 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında üst üste 8 kez şampiyon oldu.
2015-2016 sezonunda play-off finalinde Hatay Büyükşehir Belediyespor'a 3-0 üstünlük kuran Fenerbahçe, 12. şampiyonluğunu kazandı.
Sarı-lacivertli ekip, 2017-2018 ve 2018-2019 sezonlarında da mutlu sona ulaşarak şampiyonluk sayısını 14'e çıkardı.
Beşiktaş ve ODTÜ'nün üçer şampiyonluğu var
Kadınlarda lig tarihinde Beşiktaş ve ODTÜ ise üçer kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Ligde ayrıca MTA ve BOTAŞ ikişer, İstanbul Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi de birer şampiyonluk elde etti.
Lig şampiyonları
Ligde geride kalan 39 sezonun şampiyonları şöyle:
Sezon Şampiyon
1980-1981 ODTÜ
1981-1982 ODTÜ
1982-1983 ODTÜ
1983-1984 Beşiktaş
1984-1985 Beşiktaş
1985-1986 MTA
1986-1987 MTA
1987-1988 Galatasaray
1988-1989 İstanbul Üniversitesi
1989-1990 Galatasaray
1990-1991 Galatasaray
1991-1992 Galatasaray
1992-1993 Galatasaray
1993-1994  Galatasaray
1994-1995 Galatasaray
1995-1996 Galatasaray
1996-1997 Galatasaray
1997-1998 Galatasaray
1998-1999 Fenerbahçe
1999-2000 Galatasaray
2000-2001 BOTAŞ
2001-2002 Fenerbahçe
2002-2003 BOTAŞ
2003-2004 Fenerbahçe
2004-2005 Beşiktaş
2005-2006 Fenerbahçe
2006-2007 Fenerbahçe
2007-2008 Fenerbahçe
2008-2009 Fenerbahçe
2009-2010 Fenerbahçe
2010-2011 Fenerbahçe
2011-2012 Fenerbahçe
2012-2013 Fenerbahçe
2013-2014 Galatasaray
2014-2015 Galatasaray
2015-2016 Fenerbahçe
2016-2017 Yakın Doğu Üniversitesi
2017-2018 Fenerbahçe
2018-2019 Fenerbahçe

Galatasaray - Beşiktaş derbisi TRT SPOR'da

Basketbol Süper Ligi'nin 3. haftasındaki derbide Galatasaray Doğa Sigorta, Beşiktaş Sompo Sigorta'yı konuk edecek. Dev maç TRT SPOR'dan canlı yayınlanacak.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma, yarın saat 17.30'da başlayacak. Müsabaka, TRT Spor'dan canlı yayımlanacak.
Sezona başkent deplasmanında Türk Telekom karşısında yaşadığı yenilgiyle başlayan Galatasaray Doğa Sigorta, 2. haftada konuk ettiği Bahçeşehir Koleji'ni yenerek ligdeki ilk galibiyetini aldı.
Ligin ilk haftasında Bahçeşehir Koleji'ni yenerek sezona galibiyetle başlayan Beşiktaş Sompo Sigorta ise 2. haftada ağırladığı Anadolu Efes karşısında sahadan mağlubiyetle ayrıldı.
İki takım arasında geçen sezon ligde yapılan iki maçı da Galatasaray Doğa Sigorta kazanmıştı.
İki ekip, son olarak eylül ayında düzenlenen Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği Mehmet Baturalp Turnuvası'nda karşı karşıya gelmiş, sarı-kırmızılılar parkeden 68-67 galip ayrılmıştı.

Hentbolda Haftanın Programı


Hentbolda Erkekler Süper Lig'de 3'üncü, Kadınlar Süper Lig'de 2'nci hafta maçları yapılacak.

Türkiye Hentbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, bu iki ligde haftanın maç programı şöyle:
Erkekler Süper Lig
13 Ekim Pazar:
14.30 Beykoz Belediyespor-Nilüfer Belediyespor (Recep Şahin Köktürk)
16.00 Beşiktaş Aygaz-Güneysu Spor (Süleyman Seba)
16.00 İzmir Büyükşehir Belediyespor-Göztepe (Celal Atik)
17.00 Spor Toto-MYK Hentbol (THF) TRT Spor 2
Kadınlar Süper Lig
12 Ekim Cumartesi:
15.15 Mardin Büyükşehir Başakspor-Pazarspor (Artuklu)
16.00 Görele Belediyespor-Yalıkavakspor (Görele)
17.00 Kastamonu Belediyespor-Yenimahalle Belediyespor (Kastamonu Atatürk) TRT Spor 2
13 Ekim Pazar:
15.00 Üsküdar Belediyespor-Muratpaşa Belediyespor (Çamlıca)

Formula 1'de sıradaki durak Japonya

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, Japonya'da yapılacak sezonun 17. yarışıyla sürecek.

Japonya'nın Mie şehrindeki 5 bin 807 metrelik Uluslararası Suzuka Pisti'nde 53 tur üzerinden yarın yapılması planlanan yarışın sıralama turları, kötü hava koşulları nedeniyle ertelenerek bir gün sonraya alındı.
Formula 1'den yapılan açıklamada, ülke genelinde yarın etkili olması beklenen Hagabis Tayfunu'nun yarışçılar, seyirciler ve organizasyon yetkililerinin güvenliğini tehlikeye atma ihtimali göz önüne alınarak sıralama turlarının ertelendiği ve 13 Ekim Pazar günü TSİ 04.00'te gerçekleştirileceği belirtildi. Yarınki antrenman turları ise iptal edildi.
Yarış ise planlandığı gibi 13 Ekim Pazar günü TSİ 08.10'da gerçekleştirilecek.
Pilotlar ve takımlar klasmanında Mercedes'in açık ara liderliği sürmesine rağmen son dönemde büyük çekişmeye sahne olan organizasyonda, Rusya'daki son yarışı Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton kazandı. Önceki 3 yarışta ise Ferrari takımından Charles Leclerc Belçika ve İtalya, Sebastian Vettel ise Singapur etabında bitiş çizgisini ilk sırada geçti.
Formula 1'de Japonya Grand Prix'si öncesi pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şu şekilde:
Pilotlar klasmanı
1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 322 puan
2. Valtteri Bottas (Finlandiya): 249
3. Charles Leclerc (Monako): 215
4. Max Verstappen (Hollanda): 212
5. Sebastian Vettel (Almanya): 194
Takımlar klasmanı
1. Mercedes: 571 puan
2. Ferrari: 409
3. Red Bull: 311
4. McLaren: 101
5. Renault: 68

13 EKİM 2019 PAZAR


08:10Formula 1Japonya GPformula1lastikİdman TV

Futbolda haftanın programı

Futbolda Süper Lig ve TFF 1. Lig'e milli maçlar dolayısıyla ara verilirken, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 8. hafta maçları oynanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, bu iki ligde haftanın müsabaka programı şu şekilde:
TFF 2. Lig
Kırmızı Grup
13 Ekim Pazar:
14.00 Bodrum Belediyesi Bodrumspor-Birevim Elazığspor (Bodrum İlçe)
14.00 Sivas Belediyespor-Etimesgut Belediyespor (Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi)
14.30 Ankara Demirspor-Vanspor (TCDD Ankara Demirspor)
14.30 Niğde Anadolu-Kırşehir Belediyespor (Niğde 5 Şubat)
14.30 Kardemir Karabükspor-Tuzlaspor (Dr. Necmettin Şeyhoğlu)
15.00 Uşakspor-Eyüpspor (Uşak 1 Eylül)
15.00 Bandırmaspor-Sakaryaspor (Bandırma 17 Eylül)
15.00 Ergene Velimeşespor-Kastamonuspor 1966 (Ergene Velimeşe)
19.00 Piserro Kahramanmaraşspor-Bayburt Özel İdare (12 Şubat)
Beyaz Grup
13 Ekim Pazar:
14.00 Gümüşhanespor-Manisa Futbol Kulübü (Gümüşhane Yenişehir)
14.00 Hekimoğlu Trabzon-Zonguldak Kömürspor (Vakfıkebir İlçe)
14.30 Hacettepe-Yeni Çorumspor (Etimesgut Belediyesi Atatürk)
14.30 Başkent Akademi-Tarsus İdmanyurdu (Ankara OSTİM)
14.30 1922 Konyaspor-Amed Sportif Faaliyetler (Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz)
15.00 Sarıyer-İnegölspor (Yusuf Ziya Öniş)
15.00 Pendikspor-Afjet Afyonspor (Pendik)
17.00 Yılport Samsunspor-Kırklarelispor (Samsun Yeni 19 Mayıs)
19.00 Şanlıurfaspor-Sancaktepe Futbol Kulübü (Şanlıurfa GAP)
TFF 3. Lig
1. Grup
13 Ekim Pazar:
14.00 Kızılcabölükspor-Silivrispor (Kızılcabölük Semt Sahası)
14.00 Artvin Hopaspor-Karbel Karaköprü Belediyespor (Hopa İlçe) TRT Kurdî
14.00 Anagold 24Erzincanspor-Düzcespor (Mustakil Atletizm Pisti Sahası)
14.00 Yomraspor-Ci Group Buca (Yomra İlçe)
14.30 68 Aksaray Belediyespor-Şile Yıldızspor (Dağılgan)
14.30 Sultanbeyli Belediyespor-Yeni Orduspor (15 Temmuz)
14.30 Tokatspor-Serik Belediyespor (Gaziosmanpaşa)
15.00 Çatalcaspor-Çankaya Futbol Kulübü (Ziya Altınoğlu)
15.00 Manisaspor-Erzinspor (Manisa 19 Mayıs)
2. Grup
13 Ekim Pazar:
13.00 Ağrı 1970-Büyükçekmece Tepecikspor (Vali Lütfü Yiğenoğlu)
13.30 Payasspor-Belediye Derincespor (Payas İlçe)
14.00 Elazığ Belediyespor-Ofspor (Gençlik Merkezi Sentetik Sahası)
14.00 Fatsa Belediyespor-1877 Alemdağspor (Fatsa İlçe)
14.30 Kemerspor 2003-Erbaaspor (Kemer İlçe)
15.00 Esenler Erokspor-Karşıyaka (Esenler)
19.00 Kocaelispor-Kozanspor (Kocaeli)
19.00 Fethiyespor-Turgutluspor (Fethiye İlçe)
3. Grup
13 Ekim Pazar:
14.00 Pazarspor-Medical Park Batman Petrolspor (Pazar İlçe)
14.30 Nevşehir Belediyespor-Malatya Yeşilyurt Belediyespor (Nevşehir Gazi)
14.30 Osmaniyespor-Muğlaspor (7 Ocak)
15.00 Darıca Gençlerbirliği-Nazilli Belediyespor (Darıca İlçe)
15.00 Karacabey Belediyespor-Gölcükspor (Karacabey M. Fehmi Gerçeker)
15.00 Somaspor-Altındağ Belediyespor (Soma Atatürk)
15.00 Bayrampaşa-Yozgatspor 1959 (Bayrampaşa Çetin Emeç)
15.00 Modafen-Halide Edip Adıvarspor (Alemdağ)
19.00 Diyarbekirspor-1954 Kelkit Belediyespor (Diyarbakır)

10 Ekim 2019 Perşembe

EURO 2020 Elemeleri'nde 7. hafta maçları başladı. İşte sonuçlar...

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri'nin 7. haftasında, 4 grupta 10 karşılaşma yapıldı. San Marino'yu 9-0 yenen Belçika, I Grubu'nda 7'de 7 yaparak finallere katılmayı garantileyen ilk takım oldu.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri'nin 7. haftası, 10 maçla başladı.
EURO 2020 Elemeleri'nin 7. haftasının ilk gününde C, E, G ve I gruplarında 10 karşılaşma oynandı.
I Grubu'nun zirvesindeki Belçika, ağırladığı San Marino'yu 9-0 yenerek 7'de 7 yaptı. Belçika böylece finallere katılmayı garantileyen ilk takım oldu.
C Grubu'nun iddialı takımlarını karşı karşıya getiren maçta Hollanda, Kuzey İrlanda'yı konuk etti. Sahaya ilk 11'de çıkan Galatasaray'ın Hollandalı kanat oyuncusu Babel, 66. dakikada oyundan alındı.
Kuzey İrlanda, Magennis'in golüyle bitime 15 dakika kala öne geçti. Fakat Hollanda, Depay'ın 81 ve 90+4, Luuk de Jong'un 90+1'inci dakikadaki golleriyle maçı 3-1 kazanarak grupta liderliğe yükseldi.
Türk hakem Halis Özkahya'nın yönettiği G Grubu maçında ise Letonya ile Polonya karşılaştı. Misafir ekip Polonya, Lewandowski'nin 9, 13 ve 76. dakikaki golleriyle sahadan 3-0 galip ayrıldı.

G Grubu 7. hafta maçında Kuzey Makedonya ile Slovenya karşı karşıya geldi.

Üsküp'te oynanan maçı evsahibi Kuzey Makedonya 2-1 galip tamamladı. Sezon başında Fenerbahçe'den 16 milyon Euro karşılığında Serie A ekibi Napoli'ye transfer olan Eljif Elmas; 50 ve 68. dakikalarda attığı gollerle Kuzey Makedonya'ya 3 puanı getirdi.
Slovenya'nın tek golünü 90+5'te penaltıdan Josip İlicic attı. Slovenya'da Fenerbahçeli Miha Zajc 65'te Verbic'in yerine oyuna girdi.

Bu sonuçla Kuzey Makedonya puanını 11'e çıkardı. Slovenya ise 11 puanda kaldı.

Sonuçlar şöyle:
- C Grubu
Belarus-Estonya: 0-0
Hollanda-Kuzey İrlanda: 3-1
- E Grubu
Slovakya-Galler: 1-1
Hırvatistan-Macaristan: 3-0
- G Grubu
Letonya-Polonya: 0-3
Kuzey Makedonya-Slovenya: 2-1
Avusturya-İsrail: 3-1
- I Grubu
Kazakistan-Kıbrıs Rum Kesimi: 1-2
Rusya-İskoçya: 4-0
Belçika-San Marino: 9-0

Fenerbahçe Beko, Kızılyıldız'a da kaybetti (Özet)

Fenerbahçe Beko, THY Euroleague'in 2. hafta maçında Kızılyıldız'a 68-56 mağlup oldu ve ikinci maçından da galibiyet çıkaramadı.

THY Euroleague'in ikinci haftasında Fenerbahçe Beko, Kızılyıldız mts deplasmanına konuk oldu.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Stark Arena'da oynanan zorlu mücadeleyi Kızılyıldız mts 68-56 kazandı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko ilk haftaki Real Madrid mağlubiyetinden sonra Kızılyıldız mts'ye de kaybederek galibiyetle tanışamadı.

Geçtiğimiz hafta Panathinaikos'a yenilen Kızılyıldız mts ise ilk galibiyetine ulaştı.

Fenerbahçe'nin Çek pivotu Jan Vesely, yaklaşık 5 ay sonra parkelere döndü.
Geride kalan sezon son olarak THY Euroleague Final Four'da üçüncülük maçında 19 Mayıs'ta Real Madrid'e karşı forma giyen Vesely, aradan geçen 5 aya yakın süre sonra ilk resmi maçına Kızılyıldız mts karşısında çıktı.
Maça ilk 5'te başlayan ve 25 dakika 20 saniye sahada kalan Vesely, 6 sayı attı.
19 sayıyla oynayan Nando De Colo ile 13 sayı atan Ali Muhammed, Fenerbahçe Beko'da çift hanelere ulaşan 2 oyuncu oldu.
Fenerbahçe Beko, THY Euroleague'in 3. haftasında Baskonia'yı konuk edecek.

Kızılyıldız mts: 68 - Fenerbahçe Beko: 56
Salon: Stark
Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Piotr Pastusiak (Polonya), Rain Peerandi (Estonya)
Kızılyıldız mts: Lorenzo Brown 13, Lazic 3, Baron 3, Derrick Brown 7, Gist 11, Covic, Perperoglou 11, Davidovac 5, Faye 8, Dobric 2, Jenkins, Ojo 5
Fenerbahçe Beko: Sloukas 6, De Colo 19, Kalinic 3, Williams, Vesely 6, Melih Mahmutoğlu 6, Ali Muhammed 13, Ahmet Düverioğlu 2, Datome, Stimac 1
1. Periyot: 15-16
Devre: 35-30
3. Periyot: 51-43

2019 FIBA Kadınlar Süper Kupa UMMC Ekaterinburg'un

Rus kulüplerinin karşılaştığı 2019 FIBA Kadınlar Süper Kupası'nı, Nadezhda'yı 87-67 yenen UMMC Ekaterinburg kazandı.

Geçen sezonun FIBA Kadınlar Euroleague şampiyonu UMMC Ekaterinburg ile FIBA Kadınlar EuroCup'ın sahibi Nadezhda, Rusya'nın Ekaterinburg kentindeki DIVS Spor Salonu'nda karşılaştı.
İlk çeyreği 21-19 önde tamamlayan ev sahibi takım, soyunma odasına giderken de 2 sayılık farkı (38-36) korudu. UMMC Ekaterinburg, 3. periyodunu 65-50 önde bitirdiği maçtan 87-67 galip ayrıldı.
UMMC Ekaterinburg böylece 2013, 2016 ve 2018'den sonra 4. kez kupanın sahibi oldu.

UMMC Ekaterinburg - Nadezhda 87-67 Full Maç İzle