TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

17 Haziran 2017 Cumartesi

Potanın Perileri çeyrek finali garantiledi

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, İtalya'yı 54-53 mağlup ederek Eurobasket B Grubu 2. maçında 2. galibiyetini aldı ve gruptaki son maçlar öncesi çeyrek finale yükselmeyi garantiledi.

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Çekya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2017 Avrupa Şampiyonası B Grubu'ndaki ikinci maçında İtalya'yı 54-53 yenerek, son karşılaşmalar öncesi grup liderliğini ve çeyrek finale yükselmeyi garantiledi.
Karşılaşmaya Türkiye pota altında, İtalya ise 3 sayı çizgisinin gerisinde iyi başladı. Ribauntlarda sıkıntı yaşayan Milli Takım karşısında, maçın başında 4-0 geriye düştükten sonra 10-0 seri yakalayan İtalya, ilk 5 dakikayı 10-4 önde geçti. İlk çeyrek İtalya'nın 17-12 üstünlüğüyle tamamlandı.
İkinci çeyrekte de dış şutlarda isabet bulmakta zorlanan A Milli Takım, buna karşın Hollingsvorth'un her iki pota altındaki performansıyla 15. dakikada maça dengeyi getirdi: 21-21. Karşılıklı basketlerle geçen çeyrek sonunda takımlar soyunma odasına 30-30'luk eşitlikle gitti. İlk yarıda 3 sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 3 şutta da isabet bulamayan Milli Takım'ın kaydettiği 30 sayının 18'i Hollingsvort'tan geldi. Tecrübeli oyuncu 18 sayısının yanı sıra aldığı 10 ribauntla da ilk yarının sonunda "double double" yapmayı başardı.
Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Milli Takım, ilk 3 sayılık isabetini bulduğu 25. dakikada 37-35 öne geçti. İtalya'nın faul hakkını erken doldurmasıyla sık sık serbest atış çizgisine giden Türkiye, final periyoduna 45-42 üstün girdi.
Final periyodu büyük bir çekişmeye sahne oldu. Savunmaların daha da sertleştiği son çeyrekte, pota altından Hollingsvort'la etkili olmaya devam eden ay-yıldızlı ekip, 34. dakikayı 49-46 önde tamamladı. İtalya, Zandalasini'nin skorer performansıyla bitime 40 saniye kala skora dengeyi getirdi: 53-53. Milli Takım, bitime 11 saniye kala Hollingsvorth'un serbest atıştan bulduğu sayılarla tekrar öne geçti: 53-54. İtalya, son hücumdan sayı çıkartamayınca Türkiye, sahadan 54-53 galip ayrılarak çeyrek finale yükseldi.
Ay Yıldızlılarımız, B Grubu’ndaki son maçında 19 Haziran Pazartesi günü TSİ 16:00’da Belarus ile karşılaşacak.
İTALYA: 53 - TÜRKİYE: 54
Salon: Hradec Kralove Arena
Hakemler: Yohan Rosso (Fransa), Martins Kozlovskis (Letonya), Tanel Suslov (Estonya)
İtalya: Dotto 4, Sottana 5, Cinilli 5, Ress 5, Macchi 5, Penna, Gorini, Zandalasini 23, Masciadri 1, Formica 2, De Pretto 2, Crippa 1
Türkiye: Birsel Vardarlı Demirmen 3, Işıl Alben 8, Tuğçe Canıtez 6, Bahar Çağlar 4, Hollingsvorth 29, Tilbe Şenyürek 1, Cansu Köksal, Olcay Çakır Turgut 3, Ayşe Cora, Şaziye İvegin Üner
1. Periyot: 17-12
Devre: 30-30
3. Periyot: 42-45
Beş faulle çıkan: 39.49 Ress (İtalya)

Bogdan Bogdanovic ‘Sağlam’ Bir Kontrat Alabilir!

Fenerbahçe’nin Cumhurbaşkanlığı Kupası’yla başlayıp, THY Euroleague ve son olarak da lig şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Bogdan Bogdanovic ‘in kalıp kalmayacağıni tüm Fenerbahçeliler merakla bekleniyor.

Fenerbahçelilerin gözbebeği konumundaki Sırp oyuncu, “kalıyorum” derse taraftarlar adeta o günü bayram ilan edecek.
Ancak her ne kadar Bogdanovic ‘in kalması kendi insiyatifinde olsa da 2016 draftında oyuncunun NBA haklarını alan Sacramento Kings O’na ‘kurtarıcı’ gözüyle bakıyor.2014 draftında 27.sırada seçilen Bogdanovic, 3 yıl geçtiği için çaylak kontratı sınırlarından da çıkmış oluyor.
Bu durumda Bogdan Bogdanovic, Sacramento Kings’ten hatırı sayılı bir kontrat kapabilir. Sacramento Kings ‘in eski yöneticisi Jerry Reynolds, Bogdanovic’i diğer Avrupalılardan farklı olarak oynamaya hazır, 30-35 dakika süre alabilecek bir potansiyelde görmesi bol sıfırlı bir sözleşmenin önüne konulabileceğini gösteriyor.Bogdanovic’in halihazırda potansiyeli ile yıllık 10 milyon dolar civarında bir kontrat alabileceği iddia ediliyor.
basketball.com.tr

Hasan Ali Kaldırım Fenerbahçe'de kaldı

Fenerbahçe'de milli futbolcu futbolcu Hasan Ali Kaldırım'ın sözleşmesi 3 yıl uzatıldı.

Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklama şöyle:
"2012-2013 futbol sezonundan bu yana futbol takımımızın formasını başarı ve özveriyle terleten futbolcumuz Hasan Ali Kaldırım'la, yeni sözleşme imzalanması konusunda anlaşma sağlanmıştır.

Futbolcumuz Hasan Ali Kaldırım'ın sözleşmesi 3 yıl uzatılmış olup, imza töreni ile ilgili detaylar önümüzdeki günlerde paylaşılacaktır.

Hasan Ali Kaldırım'la imzalanan yeni sözleşmenin camiamıza hayırlı olmasını diliyor, futbolcumuza Çubuklu ile başarı ve şampiyonluklar diliyoruz."

16 Haziran 2017 Cuma

Aykut Kocaman’dan İlk Açıklamalar | Video

Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevine getirildiği ve 2 yıllık sözleşme imzalandığı açıklanan Aykut Kocaman, sarı-lacivertli ekipteki ikinci dönemi için iddialı konuştu.

Aykut Kocaman Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan “Günün Röportajı" programına konuk oldu ve soruları yanıtladı.

Aykut Kocaman’ın ilk sözleri, “Her şeyden evvel çok mutluyum ve heyecanlıyım. Yarım kaldığına inandığım işler vardı. Bunları tamamlamak adına ve kulübüme geri dönmekten dolayı son derece mutluyum” oldu.

Fenerbahçe'de görev yaptığı sezonlarla ilgili konuşan Aykut Kocaman, 3 Temmuz sürecine dikkat çekti. “3 Temmuz her şeyi alt üst etti. Sadece Fenerbahçe’nin geleceğini çalan değil, Türk futbolundan silindir gibi geçti. Etkileri sürüyor” diyen Kocaman  gelecek sezonla ilgili de, oyun olarak sürekli üzerine koyarak ilerlemeye çalışacaklarını belirtti ve kuvvetli bir takım olacaklarına inancının tam olduğuna vurgu yaptı.

Geçen sezonki takımın ana problemlerinden birinin özgüven eksikliği olduğunun altını çizen Aykut Kocaman, yeni transferlerle ilgili de şunları söyledi:
Nabil Dirar son derece kuvvetli ve dirençli bir oyuncu. Takımın çehresini değiştirme açısından fayda sağlayacak. Mathieu Valbuena ve Mehmet Ekici’de de bu özellikler var. Üçü de mücadele eden becerikli ve istekli oyuncular.

Taraftar ve takım arasındaki kopukluğa da değinen Aykut Kocaman, “Fenerbahçe taraftarı kaliteyi seviyor. Taraftarlar önce birbiri için savaşan takım görmek istiyor” dedi. Başkan ve yönetimle olan iletişimi ile ilgili de değerlendirmeler yapan Kocaman, “Fenerbahçe’yi kendi değerlerine doğru yükseltmek amacındayız” diye konuştu.

Fenerbahçelilerin gönlü rahat olsun” diyen Aykut Kocaman “A’dan Z’ye bu takımı olması gereken yerde olması için ne gerekiyorsa onu yapacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Aykut Kocaman'ın konuk olduğu programın tamamını izlemek için:


Potada Fenerbahçe damgası

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Beşiktaş Sompo Japan'a 4-0 üstünlük sağlayan Fenerbahçe, 2016-2017 sezonunun şampiyonu oldu.

Ligde normal sezonu 28 galibiyet ve 2 mağlubiyetle lider tamamlayan sarı-lacivertli takım, play-off çeyrek final serisinde sezonu 8. bitiren TOFAŞ ile karşılaştı.
TOFAŞ ile oynadığı iki maçı da kazanarak yarı finale yükselen Fenerbahçe, bu turda eşleştiği Darüşşafaka Doğuş'a da 3-0 üstünlük sağladı ve adını finale yazdırdı.
Finalde Beşiktaş Sompo Japan ile karşı karşıya gelen sarı-lacivertli ekip, sahasındaki ilk iki maçı 75-69 ve 83-74, deplasmandaki iki müsabakayı da 86-80 ve 98-94'lük skorlarla üstün bitirerek seriyi 4-0 kazandı ve şampiyonluğa ulaştı.
- Fenerbahçe'nin 8. şampiyonluğu
Fenerbahçe, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde üst üste 2, toplamda ise 8. kez kupanın sahibi oldu.
İlk şampiyonluğunu 1990-1991 sezonunda yaşayan Fenerbahçe, daha sonra 16 yıl şampiyon olamadı. 2006-2007 sezonunda Ülker ile sponsorluk anlaşması imzalayan ve Fenerbahçe Ülker olarak ligde mücadele eden sarı-lacivertliler, 16 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaşıp, kulübün 100. yılında hasretine son verdi. Fenerbahçe Ülker, 2007-2008 sezonunda da şampiyon olup tarihinde ilk kez üst üste iki kez zirveye çıktı.
Anadolu Efes'e 2009-2010 sezonunda play-off final serisinde 4-2 üstünlük kurarak şampiyon olan sarı-lacivertliler, sonraki iki şampiyonluğunu Galatasaray'a karşı elde etti. Fenerbahçe Ülker, 2010-2011 sezonunda play-off finalinde rakibini 4-2 ile geçerek kupayı kaldırdı. Sarı-lacivertliler, 2013-2014 sezonunda da 3-3 eşitliğin olduğu play-off final serisinde Ülker Sports Arena'daki son maça sarı-kırmızılı takım çıkmayınca, 6. kez adını zirveye yazdırarak rakibini şampiyonluk sayısında geride bırakmayı başardı.
Fenerbahçe, geçen sezon da play-off final serisinde Anadolu Efes'i 4-2 geçerek, şampiyonluğa ulaşmıştı.
- Rekor Anadolu Efes'te
Anadolu Efes, 1966-1967 sezonuyla başlayan Deplasmanlı Erkekler Basketbol Birinci Ligi'nde 13 kezle en fazla şampiyonluk yaşayan takım konumunda bulunuyor.
En son 2008-2009'da mutlu sona ulaşan Anadolu Efes, 8 sezondur şampiyonluğa hasret kaldı.
Ligde daha önce Eczacıbaşı 8, Galatasaray ve İTÜ beşer, Ülker 4, Beşiktaş, Pınar Karşıyaka ve TOFAŞ ikişer, Altınordu ve Muhafızgücü de birer kez şampiyonluk yaşadı.
- Yenilmezlik serisini 30 maça çıkardı
Fenerbahçe, Beşiktaş Sompo Japan karşısında elde ettiği galibiyetle Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde yenilmezlik serisini 30 maça çıkardı.
Ligde son yenilgisini 9. haftada, 4 Aralık 2016'da TOFAŞ deplasmanında yaşayan sarı-lacivertli takım, daha sonra normal sezonda oynadığı 21 müsabaka ile play-off'ta yaptığı 9 karşılaşmayı kazanmayı başardı.
Fenerbahçe'nin bileğini 2017 yılında büken bir ekip olmadı.
- Beşiktaş'ı son 15 maçta da yendi
Fenerbahçe, Beşiktaş ile oynadığı son 15 resmi müsabakadan galibiyetle ayrıldı.
Rakibi karşısındaki son yenilgisini 9 Mayıs 2012'de yaşayan sarı-lacivertliler, daha sonra oynanan 15 karşılaşmadan galip ayrılan taraf oldu.
Fenerbahçe, son 5 yılda rakibiyle 14'ü lig, 1'i Türkiye Kupası olmak üzere oynadığı 15 karşılaşmayı kazandı.
- Obradovic'in, Beşiktaş yenilgisi yok
Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, sarı-lacivertli takımdaki kariyerinde Beşiktaş'a hiç maç kaybetmedi.
Obradovic'in 2013 yılında göreve gelmesiyle Fenerbahçe, söz konusu 15 maçlık serisini yakaladı.
- Obradovic, lig tarihine geçti
Avrupa basketbolunun en başarılı başantrenörü olarak gösterilen Zeljko Obradovic, Spor Toto Basketbol Süper Ligi tarihine geçti.
Sırp çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin mutlu sona ulaşmasıyla ligde 3 kezle en fazla şampiyonluk yaşayan yabancı antrenör unvanına sahip oldu.
Ligde en fazla şampiyon olan başantrenör unvanı ise 7 kezle efsane isim Aydın Siyavuş'a ait.
MVP Bogdan Bogdanovic
Spor Toto Basketbol Süper Ligi final serisinin En Değerli Oyuncusu (MVP), Fenerbahçeli Bogdan Bogdanovic oldu.
Sarı-lacivertli basketbolcu, ödülünü Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun elinden aldı.

Şampiyon Fenerbahçe

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan ile Fenerbahçe play-off final serisinin dördüncü maçında karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, nefeslerin kesildiği maçta rakibini 98-94 yenerek, 2016-2017 sezonunun şampiyonu oldu.

Beşiktaş Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde oynanan maçta normal süre 84-84 berabere tamamlandı. Müthiş bir geri dönüş ile 14 sayı kapatarak maçı uzatamaya götüren Sarı-Lacivertli ekip, maçtan 98-94 galibiyetle ayrıldı.
Fenerbahçe bu galibiyetle seride durumu 4-0 yaptı ve 2016-2017 sezonunu şampiyon tamamladı.
Bu zaferle üst üste ikinci, toplamda da 8. şampiyonluğunu elde eden Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'nde de mutlu sona ulaşarak Avrupanın en büyüğü oldu.

Maçtan dakikalar...
Beşiktaş Sompo Japan'ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçın ilk bölümü karşılıklı basketlere sahne oldu. Siyah-beyazlı takım, Clark, Strawberry ve Stimac ile skor bulurken, Fenerbahçe, Ali Muhammed, Vesely ve Udoh ile karşılık verdi ve 7. dakika 18-18 beraberlikle geçildi. Daha sonra Vesely ve Sloukas ile hızlı hücumlardan sayı çıkartan sarı-lacivertliler, ilk periyodu 24-19 önde bitirdi.
İkinci periyodun ilk bölümünde dengeli bir oyun ortaya çıkarken, daha sonra Stimac ve Weems ile boyalı alanı iyi kullanan Beşiktaş Sompo Japan, 17. dakikada 38-34 öne geçti. Fenerbahçe, Bogdanovic'in sayılarıyla oyunu dengelemeye çalışırken, siyah-beyazlı takım son dakikada Sertaç Şanlı ile ürettiği basketlerle soyunma odasına 47-42 önde gitti.
Karşılaşmanın ikinci yarısına iyi başlayan Beşiktaş Sompo Japan, Kenan Sipahi, Clark ve Stimac ile bulduğu sayılarla 25. dakikada skoru 53-45'e getirdi. Konuk takımdan Vesely ve Udoh'un farkı kapatma çabasına rağmen hücumda iyi oynayan siyah-beyazlı takım, Kenan Sipahi'nin son anda, üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle final periyoduna da 64-59 üstün girdi.
Etkili oyununu maçın son periyoduna da taşıyan Beşiktaş Sompo Japan, hem savunma hem de hücumda istediği mücadeleyi sergileyemeyen Fenerbahçe karşısında organize hücumlardan skor bularak maçın bitmesine 2 dakika 7 saniye kala farkı 14 sayıya (79-65) çıkardı. Ancak daha sonra Bogdanovic, Kalinic ve Ali Muhammed ile 43 saniyede 10 sayı bulan Fenerbahçe, bitime 1 dakika 23 saniye kala farkı 4 sayıya (79-75) düşürdü. Fenerbahçe, bitime 57 saniye kala Bogdanovic'in basketiyle farkı 2 sayıya (79-77) indirdi. Takımların karşılıklı sayılar bulduğu maçta Fenerbahçe, bitime 6 saniye kala Bogdanovic'in turnikesiyle skoru eşitledi: 84-84. Beşiktaş Sompo Japan'da Erkan Veyseloğlu'nun yaptığı top kaybı sonrasındaki Fenerbahçe hücumunda Udoh'un şutu isabetli olmadı ve normal süresi 84-84 berabere biten maçta uzatmaya gidildi.
Maçın uzatma bölümünde oyunun kontrolünü tamamen ele geçiren Fenerbahçe, üç oyuncusu 5 faulle oyun dışında kalan rakibi karşısında rahat bir şekilde skor buldu ve müsabakadan 98-94 galip ayrıldı.
Mücadele Beşiktaş Sompo Japan'ın bir önceki maçta çıkan olaylardan dolayı aldığı ceza nedeniyle seyircisiz oynandı.
Siyah-beyazlı takımda halsizlik ve nefes darlığı şikayetleri nedeniyle dün akşam hastaneye kaldırılan ve zatürre başlangıcı teşhisi konan Michael Thompson, karşılaşmada forma giymedi.
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve bazı siyah-beyazlı yöneticiler ile Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Balaban da müsabakayı protokol tribününde izledi.
MVP Bogdan Bogdanovic
Spor Toto Basketbol Süper Ligi final serisinin En Değerli Oyuncusu (MVP), Fenerbahçeli Bogdan Bogdanovic oldu.
Sarı-lacivertli basketbolcu, ödülünü Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun elinden aldı.
Salon: Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi
Hakemler: Zafer Yılmaz, Yener Yılmaz, Alper Altuğ Köselerli
Beşiktaş Sompo Japan: Kenan Sipahi 22, Roll 15, Strawberry 20, Clark 9, Stimac 13, Sertaç Şanlı 4, Erkan Veyseloğlu 3, Weems 8, Muratcan Güler
Fenerbahçe: Ali Muhammed 14, Bogdanovic 23, Kalinic 7, Udoh 12, Vesely 26, Sloukas 2, Datome 4, Ahmet Düverioğlu 6, Melih Mahmutoğlu 2, Barış Hersek, Berk Uğurlu, Egehan Arna 2
1. Periyot: 19-24
Devre: 47-42
3. Periyot: 64-59
Normal süre: 84-84
Beş faulle çıkanlar: 39.34 Stimac, 40.16 Sertaç Şanlı, 44.20 Weems (Beşiktaş Sompo Japan), 39.42 Sloukas (Fenerbahçe)

Potanın Perileri Turnuvaya Galibiyetle Başladı

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası B Grubu'ndaki ilk maçında Slovakya'yı 69-58 yendi.

Karşılaşmaya Birsel Vardarlı Demirmen ve Holingsvorth'ün etkili oyunuyla başlayan Türkiye, ilk 5 dakikada 13-6'lık üstünlük kurdu. Olcay Çakır Turgut'un üst üste basketleriyle 9. dakikada farkı çift hanelere yükselten (23-12) milli takım, ilk çeyreği 26-18 önde tamamladı.
Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci çeyrekte ay-yıldızlı ekip, pota altını daha fazla kullanmaya başladı. Rakibin faul hakkını erken doldurmasıyla sık sık serbest atış çizgisine gelen Türkiye, Holingsvorth'ün sayılarıyla 15. dakikada farkı 12'ye yükseltti: 34-22. Hücumda yüksek isabetle oynayan milli takım, soyunma odasına 45-33 üstün gitti.
Üçüncü çeyreğin başında iki takım da sayı bulmakta zorlandı. Hücumda basit top kayıpları yapan ay-yıldızlı ekip karşısında Slovakya, 26. dakikada farkı tek hanelere indirdi: 50-41. Alan savunmasıyla rakibini durduran milliler, final periyoduna farkı tekrar çift hanelere çıkararak 56-45 önde girdi.
Final periyodunda Cansu Köksal'la üst üste 3 sayılık basketler bulan Türkiye, 32. dakikada farkı 17'ye çıkarttı: 64-47. Temposunu kaybeden ay-yıldızlı ekip karşısında hızlı hücumlarla basketler bulan Slovakya, Balintova'nın sayılarıyla 28. dakikada farkı tek hanelere düşürdü: 67-58. Son bölümde hata yapmayan milli takım, sahadan 69-58 galip ayrıldı.
Milli takım, yarın grubundaki ikinci maçında İtalya'yla karşılaşacak. Slovakya da yarın Belarus'la mücadele edecek.
Öte yandan, karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Onan, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok ve Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım'la izledi.
Türkiye: 69 - Slovakya: 58
Salon: Hradec Kralove Arena
Hakemler: Zdravko Rutesic (Karadağ), Sergei Beliakov (Rusya), Jelena Smiljanic (Sırbistan)
Türkiye: Birsel Vardarlı Demirmen 12, Işıl Alben 11, Tuğçe Canıtez 3, Bahar Çağlar 6, Holingsvorth 14, Tilbe Şenyürek 10, Olcay Çakır Turgut 7, Cansu Köksal 6, Şaziye İvegin Üner
Slovakya: Balintova 17, Zirkova 4, Oroszova 9, Ruzickova 10, Jurcenkova 2, Vynuchalova 10, Palenikova 6, Remenarova, Slamova
1. Periyot: 26-18
Devre: 45-33
3. Periyot: 56-45
Beş faulle oyundan çıkan: 36.24 Zirkova (Slovakya)

Fenerbahçe, Kocaman'ı açıkladı

Fenerbahçe Kulübü, Dick Advocaat'tan boşalan teknik direktörlük görevine Aykut Kocaman'ın getirildiğini resmen duyurdu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"YUVANA HOŞ GELDİN AYKUT KOCAMAN
1988-1996 yılları arasında futbol takımımızın formasını başarıyla terletmiş,  2010-2013 yılları arasında 1 lig ve 2 Türkiye Kupası zaferi ile birlikte UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final sevincini camiamıza yaşatan takımımızın teknik direktörü Sayın Aykut Kocaman ile yapılan görüşmeler sonucunda anlaşmaya varılmıştır.

Geçtiğimiz yıl Atiker Konyaspor’un teknik direktörlüğünü yürüten Sayın Aykut Kocaman ve ekibi ile 2 yıllık sözleşme imzalanmıştır.

Camiamızın yetiştirdiği önemli bir değer olan Sayın Aykut Kocaman’a yuvana ‘hoş geldin’ diyor, futbol takımımızın başında kendisine nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz.

Yeni teknik direktörümüz Sayın Aykut Kocaman’ın imza törenine dair detaylar ilerleyen günlerde duyurulacaktır."

Nabil Dirar, İstanbul'da

Valbuena kadrosuna katan Fenerbahçe, ikinci transferini yapmak üzere Monacolu oyuncu Nabil Dirar'ı da bugün öğle saatlerinde İstanbul'a getirdi.

Transfer döneminin hızlı ekiplerinden Fenerbahçe, Mathiue Valbuena'nın ardından Faslı oyuncu Nabil Dirar'la da anlaştı. 31 yaşındaki oyuncu bugün Fransa'nın Nice kentinden kalkan uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldi. Çok sayıda taraftarın karşıladığı Dirar için güvenlik görevlileri çember oluşturdu.
Taraftarların yoğun ilgisinden dolayı güçlükle özel araca binen Nabil Dirar, sağlık kontrolünden geçmek üzere hastanenin yolunu tuttu. Başarılı oyuncu kontrollerin ardından kulübe giderek resmi sözleşmeye imza atacak.

15 Haziran 2017 Perşembe

Beşiktaş'a 2 maç ceza

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu, Beşiktaş Sompo Japan Kulübü’ne Fenerbahçe maçında yaşanan olaylardan dolayı 2 maç seyircisiz oynama cezası verdi.

TBF Disiplin Kurulu, bugün yaptığı toplantı sonrası şu kararları aldı:
"Beşiktaş Basketbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş., taraftarlarının 14.06.2017 tarihinde İstanbul’da oynanan Beşiktaş Sompo Japan - Fenerbahçe Spor Kulübü Spor Toto Basketbol Süper Ligi Play-Off Final müsabakası öncesi ve sırasında rakip takım ve mensuplarına yönelik muhtelif seferler genel teamül, ahlak, kişilik hakları, ailevi manevi değerlere aykırı tezahüratlar yapması ile sahaya pet su şişesi, çakmak, bozuk para gibi yabancı cisimler atmaları yanında üç kez ses bombası patlatılması gibi Disiplin Yönergesinde yazılı ihlaller dışında özel olarak ayırt edilmemiş ihlalleri de bünyesinde barındırdığı anlaşılan olaylar sebebi ile Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir.
Beşiktaş Basketbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.’nin, 2016-2017 sezonu boyunca taraftarlarının gerçekleştirdiği ihlaller sebebi ile 11 defa Disiplin Kuruluna sevk edildiği ve bu ihlalleri nedeni ile cezalandırıldığı yapılan araştırma ile tespit edilmiştir. Hatta Disiplin Kurulu’nun 05.06.2017 tarihli kararında; mutat uygulaması kapsamında yaralamaya neden olan seyirci olayları nedeniyle seyircisiz oynama cezası vermesi gerekirken, Kulüp yöneticilerinin olayları önlemeye yönelik müspet çabalarını dikkate alarak sadece para cezası vermekle yetindiği görülmüştür. Bu itibarla, Kulüp taraftarlarının davranış halinin aynı sezon içerisinde birden fazla müsabakada itiyat haline gelmiş olduğu dikkate alınarak değerlendirmenin Basketbol Disiplin Yönergesi’nin 29.2.6. maddesi uyarınca yapılmasına karar verilmiştir.
Sevke konu seyirci olaylarının uyabileceği ihlal tipinin tespiti ile birlikte sunulan yazılı savunmanın müsabaka görevlileri raporlarının aksini ispat etmediği görülmekle tüm dosya kapsamında yapılan inceleme neticesinde Beşiktaş Basketbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.’nin;
-Müsabaka öncesi ve sırasında genel teamül, ahlak, kişilik hakları, ailevi manevi değerlere aykırı tezahüratlar yapılması ile sahaya pet su şişesi, çakmak, bozuk para gibi yabancı cisimler atılması yanında üç kez ses bombası patlatılması şeklinde 8 ayrı ihlal gerçekleşmesine rağmen 4 kez anons yapıldığı ve müsabakanın toplam 41 dakika durduğu, bu şekilde müsabakanın sıhhatine ciddi anlamda zarar verildiği anlaşıldığından Kurulumuzun benzer olaylardaki uygulamaları da dikkate alınarak (Disiplin Kurulu’nun T.12.06.2015 K.2015/391, T.31.03.2016 K.2016/284 ve T.13.04.2016 K.2016/292 sayılı kararları) Basketbol Disiplin Yönergesi’nin 29.2.6. maddesi gereğince 2 maç seyircisiz oynama ve 50.000,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına,
-Ayrıca tribünlerdeki merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle Basketbol Süper Ligi Yönetim Esasları Yönergesi’nin 52.4. ve 95. maddeleri ile Basketbol Disiplin Yönergesinin 19.1. maddesi gereğince ihtar cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile karar verilmiştir."

Voleybolda rakipler belli oldu


Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nun (CEV) kulüp organizasyonları CEV Kupası ve Challenge Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek Eczacıbaşı VitrA, Bursa Büyükşehir Belediyespor, Ziraat Bankası ve Maliye Piyango'nun rakipleri belli oldu.

Lüksemburg'daki CEV Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekimi sonucu CEV Kupası ve Challenge Kupası'ndaki eşleşmeler belirlendi.
Kadınlar CEV Kupası'nda mücadele edecek Eczacıbaşı VitrA, ilk turda Belçika kulübü VC Oudegem, Kadınlar CEV Challenge Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek Bursa Büyükşehir Belediyespor ise Lüksemburg ekibi RSR Walfer ile karşılaşacak.İlk karşılaşmalar 12-14 Aralık, rövanşları 9-11 Ocak 2018 tarihlerinde oynanacak.
Ziraat Bankası, Erkekler CEV Kupası ilk turunda Romanya'nın SCM U Craiova takımı, Maliye Piyango da Erkekler CEV Challenge Kupası ilk turunda Fino Kaposvar (Macaristan)-VKP Bystrina SPU Nitra (Slovakya) eşleşmesinin galibiyle mücadele edecek.İlk maçlar, 5-7 Aralık, rövanşları 19-21 Aralık tarihlerinde yapılacak.

Fenerbahçe, Dirar transferini açıkladı

Fenerbahçe, Nabil Dirar transferini açıkladı. Faslı futbolcu bugün İstanbul'a geliyor.

Fenerbahçe, Nabil Dirar'ın transferi için Monaco ile prensip anlaşmasına varıldığını açıkladı. Faslı futbolcu, bugün saat 15:30'da İstanbul'a gelecek ve sağlık kontrolünden geçecek.

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada "Kulübümüz, futbolcu Nabil Dirar'ın kulübümüze transferi konusunda AS Monaco ile prensip anlaşmasına varmıştır. Nabil Dirar, 16 Haziran 2017 Cuma günü saat 15:30'da İstanbul’a gelecek ve futbolcu ile görüşmeler burada devam edecektir. Ayrıca Dirar'ın sağlık kontrolleri İstanbul'da gerçekleşecektir" denildi.
Fenerbahçeli yetkililer bir süredir Nabil Dirar transferi için futbolcuyla ve kulübü Monaco ile görüşme halindeydi. Anlaşmaya varılan Faslı futbolcu sağlık kontrolünden geçmek üzere bugün İstanbul'a gelecek.

Deneyimli futbolcu, prosedür işlemlerinin ardından Fransa'ya dönecek ve temmuz ayı başında Topuk Yaylası Kampı'na katılacak.

14 Haziran 2017 Çarşamba

VakıfBank ve Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Şampiyonlar Ligi 2017-18 sezonu 2 ve 3. ön eleme turu kura çekimi yapıldı.

Lüksemburg'da gerçekleştirilen kura çekimine, kadınlarda 14, erkeklerde ise 20 kulüp katıldı. Çekiliş sonucu Türk ekipleri Vakıfbank ve Fenerbahçe'nin rakipleri belli oldu.
Buna göre, Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı, 3. ön eleme turunda Minchanka (Belarus)-Rocheville Le Cannet (Fransa) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Vakıfbank, ilk maçını 7 Kasım’da deplasmanda, rövanşı ise 11 Kasım’da İstanbul’da yapacak.
Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı da 3. ön eleme turunda Avusturya kulübü Posojilnica AICH-DOB ile mücadele edecek. Sarı-lacivertliler, ilk maçı 8 Kasım’da deplasmanda, rövanşı ise 12 Kasım’da İstanbul’da oynayacak. 3. ön eleme turunu geçen takımlar, gruplara kalacak.
Dörder takımdan oluşan 4 grubun bulunduğu CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde, deplasmanlı lig usulüne göre oynanacak maçlar, 12 Aralık, yine dörder takımdan 5 grubun bulunduğu CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi’nde ise 5 Aralık'ta başlayacak.

13 Haziran 2017 Salı

Şampiyon CSKA Moskova!

CSKA Moskova, VTB Basketbol Ligi'nde karşılaştığı Khimki'yi 95-72 mağlup etti ve final serisini 3-0 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Kuzey ve Doğu Avrupa ülkelerinin yer aldığı VTB Basketbol Ligi final serisi üçüncü maçında iki Rus ekibi Khimki ile CSKA Moskova karşı karşıya geldi.
Mücadelenin ilk periyodunu 34-12 üstün kapatan CSKA Moskova, etkili oyununu ikinci çeyrekte de sürdürdü ve soyunma odasına 56-34 önde gitti. Üçüncü periyot, her iki takımın karşılıklı basketleri sonucu CSKA Moskova'nın 79-52'lik üstünlüğüyle geçildi. Son çeyrekte de skordaki farklı üstünlüğünü sürdüren CSKA Moskova, mücadeleden 95-72 galip ayrıldı.Seriyi 3-0 kazanan CSKA Moskova, VTB Basketbol Ligi'nde 7. şampiyonluğunu elde etti.
CSKA Moskova’da Nando DeColo 19 dakikada 20 sayı (2s: 3/4, 3s: 3/8), 4 ribaunt, 3 asist, Cory Higgins 18 sayı, 2 ribaunt, 2 asist, Aaron Jackson 14 sayı (3s: 3/4), 1 ribaunt, 1 asist, Nikita Kurbanov 9 sayı, 5 ribaunt, 4 asist, Kyle Hines 8 sayı, 3 ribaunt, 2 asistle maçı bitirdi.Khimki’de Alexei Shved 17 sayı (2s: 6/13, 3s: 1/6), 4 asist, Dmitry Sokolov 13 sayı, 7 ribaunt, E.J. Rowland 13 sayı, 3 ribaunt, 7 asistle karşılaşmayı noktaladı.
Play-off’ların MVP’si ise Nando De Colo seçildi.

Galatasaray'dan Sabri'ye teşekkür

Galatasaray Kulübü, yeni sözleşme önerilmeyeceği duyurulan Sabri Sarıoğlu'na hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Teşekkürler Sabri Sarıoğlu
Takvimler 1 Temmuz 2001'i gösterdiğinde gazetelerin spor sayfaları 17 yaşında İsviçre kampına götürülen Sabri Sarıoğlu'dan bahsediyordu.
O günlerde Sabri Sarıoğlu'nun künyesinde 1984 doğumlu olduğu, 71 kez B ve C milli takımlarda oynadığı, futbola Çağlayan Akarsu'da başladığı, Gaziosmanpaşa'da oynadığı, Salih Bulgurluoğlu tarafından keşfedildiği yazıyordu. Dönemin teknik direktörü Mircea Lucescu onun için; "Bir yıldır onu izliyorum. Onu burada büyüteceğiz" demişti...
Öyle de oldu. Sabri Sarıoğlu Galatasaray'da ve Galatasaray ile büyüdü... 
2001-02 sezonunda A Takımla idmanlara çıkmaya başladı. Hatta o sezon şampiyon olan takımın 3-1 kazandığı Gençlerbirliği maçında, Şampiyonlar Ligi’nde 1-1 sona eren Liverpool maçlarında 30 numaralı formasıyla yedek bekledi. Süre almasa da 3. yıldızı takan takımın oyuncusuydu...
İlk kez bir resmi maçta sahada yer alması ise Fatih Terim döneminde yani 4 Mayıs 2003’teki Trabzonspor mücadelesiyle gerçekleşti. Aynı sezonun son maçında Gaziantepspor karşısında ise ilk 11 başladı. 
Kamptaki en genç isimden Galatasaray Futbol Takımı Kaptanlığı'na kadar uzanan süreçte 6 lig, 4 Türkiye Kupası ve 5 Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan Sabri Sarıoğlu'na sarı-kırmızı renklere verdiği katkı için teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında başarılar diliyoruz."

Paul Le Guen, Bursaspor'da

Teknik direktör arayışlarını sürdüren Bursaspor'un, son olarak Nijerya Milli Takımı'nı çalıştıran Fransız teknik adam Paul Le Guen ile prensipte anlaştığı bildirildi.

AA muhabirinin kulüp yetkililerinden aldığı bilgiye göre, bir süredir görüşülen Azerbaycan Milli Takımı Teknik Direktörü Robert Prosinecki ile anlaşamayan yeşil-beyazlı yönetim, Fransız teknik adam Paul Le Guen ile irtibata geçti.
Yapılan görüşmeler sonucu Paul Le Guen ile prensipte anlaşılırken, deneyimli teknik adamın sözleşmeyle ilgili detayları görüşmek üzere Bursa'ya davet edildiği belirtildi.
Paul Le Guen'in birkaç gün içinde Bursa'ya geleceği kaydedildi.

Galatasaray, Sabri ile yollarını ayırdı

Galatasaray'da tecrübeli futbolcu Sabri Sarıoğlu'na yeni mukavele önerilmeme kararı alındı. Kulüpte 15 sezon forma giyen tecrübeli oyuncunun sarı-kırmızılı takımdaki uzun macerası böylece sonlanmış oldu. Galatasaray Kulübü, Sabri Sarıoğlu'na jest yapma hazırlığında...

Sarı-kırmızılı kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre, sözleşmesi sona eren tecrübeli futbolcu Sabri Sarıoğlu'na gelecek sezon için yeni bir teklifte bulunulmayacak. Kulüpte 15 sezon forma giyen tecrübeli oyuncunun sarı-kırmızılı takımdaki uzun macerası böylece sonlanmış oldu.
Sabri'ye jest hazırlığı
Galatasaray Kulübü, yeni sözleşme önerilmeme kararı alınan Sabri Sarıoğlu'na jest yapma hazırlığında.
Sarı-kırmızılı futbol takımında geçirdiği 15 sezon ve katkı sağladığı çok sayıda başarı nedeniyle Sabri için bir organizasyon düzenleneceği ve oyuncuya plaket takdim edileceği belirtildi.
Sarı-kırmızılı formayla 15 sezon
Sabri Sarıoğlu, altyapısında yetiştiği Galatasaray'da 2001-2002 sezonunda profesyonel olurken, 15 sezon A takımda kalmayı başardı.
İlk sezonunda Süper Lig maçı oynayamayan Sabri, bir sonraki sezondan itibaren Galatasaray formasıyla başarılı müsabakalar çıkarmaya başladı.
Galatasaray'da 15 kupa kazandı
Sabri Sarıoğlu, Galatasaray kariyerinde 15 kupa kazandı. Sarı-kırmızılı takım ile 6 kez Süper Lig şampiyonluğu yaşayan tecrübeli futbolcu, 4 kez de Türkiye Kupası'nı havaya kaldırdı. Sabri, ayrıca Galatasaray ile 5 kez TFF Süper Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi.
15 teknik adamla çalıştı
Tecrübeli futbolcu, Galatasaray kariyerinde ise 15 farklı teknik adamla çalıştı. Sabri'nin A takımda bulunduğu dönemde Mircea Lucescu, Fatih Terim, Gheorghe Hagi, Erik Gerets, Karl Heinz Feldkamp, Cevat Güler, Michael Skibbe, Bülent Korkmaz, Frank Rijkaard, Roberto Mancini, Cesare Prandelli, Hamza Hamzaoğlu, Mustafa Denizli, Jan Olde Riekerink ve Igor Tudor teknik direktörlük koltuğuna oturdu.
Forma mücadelelerini hep kazandı
Sabri Sarıoğlu, Galatasaray'da ligde görev yaptığı 2002-2003 sezonundan beri sağ bek mevkisine transfer edilen 10 oyuncuyla da girdiği forma rekabetinden başarıyla çıkma başarısı göstererek dikkatleri çekti.
Sarı-kırmızılı takım kariyerinde sağ bekte oynayan futbolcular Cihan Haspolatlı, Cesar Prates ve Emmanuel Eboue ile rekabet içinde olan tecrübeli futbolcu, bu mevkiye transfer edilen Abel Xavier, Serkan Kurtuluş, Salih Dursun, Veysel Sarı, Tarık Çamdal, Martin Linnes ve Luis Cavanda'ya ise adeta şans tanımadı ve istikrarlı bir şekilde forma giydi.
Galatasaray, 2002-2003 sezonundan beri sağ bek mevkisine transfer ettiği 10 futbolcu için yaklaşık 19 milyon avro bonservis ve kiralama bedeli ödedi.

Elia resmen Medipol Başakşehir'de!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme maçları oynayacak Medipol Başakşehir, Feyenoord'dan Eljero Elia’yı renklerine bağladı. Hollandalı futbolcu 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Medipol Başakşehir, İstanbul’a getirttiği ve her iki kanatta da oynayabilen Elia’yı renklerine bağladı. Hollandalı futbolcu sağlık kontrolünden geçtikten sonra, bir yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşmeye imza attı.

Elia geçtiğimiz sezon Feyenoord'da 24 lig maçında forma giymiş ve sezonu 9 gol - 8 asistle tamamlamıştı.

Elia kariyerinde daha önce Twente, Hamburg, Juventus, Werder Bremen ve Southampton formalarını giymişti.

İşte Valbuena'nın bonservis bedeli

Fransız ekibi Lyon, Valbuena'nın Fenerbahçe'ye ne kadar bonservis bedeli ile transfer olduğunu duyurdu.

Fenerbahçe'nin dün İstanbul'a getirdiği ve sağlık kontrolünden geçirdiği Mathieu Valbuena için ödeyeceği bonservis bedeli Fransız Kulübü tarafından açıklandı.
Olympique Lyon yaptığı açıklamada kendileri ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Valbuena için Fenerbahçe'den 1.5 Milyon Euro alacaklarını ve ayrıca 1 Milyon Euro daha çeşitli şartlar oluşunca bonus kazanacakları belirtildi.Edinilen bilgiye göre Fenerbahçe şampiyon olursa Lyon için ödenecek 1.5 milyonun yanı sıra 1 milyon Euro daha ödenecek ve Valbuena'nın bonservis bedeli maliyeti toplam 2.5 milyon Euro'ya gelmiş olacak.

Valbuena bitti sırada Clichy


Fransa'nın yüksek tirajlı gazetesi L'Equipe, Fenerbahçe hakkında önemli bir transfer iddiasını sayfalarına taşıdı. Habere göre, Fenerbahçe ile Fransız Milli Takımının sol bek oyuncusu Gael Clichy anlaşmaya varmak üzere.

Fransız Mathieu Valbuena'yı transfer eden Fenerbahçe'nin, bir başka milli oyuncuyu daha transfer etmeye yakın olduğu vurgusu yapılan haberde, Clichy'nin Manchester City ile olan sözleşmesinin sona erdiği de hatırlatıldı. L'Equipe ayrıca haberde önümüzdeki günlerde 31 yaşındaki futbolcunun İstanbul'a gitmesinin beklendiğini de yazdı.

2003-20011 yılları arasında Arsenal forması giydikten sonra 2011 yazında 7 milyon Euro karşılığında Manchester City'ye transfer olan Fransız yıldız, geçen sezon 25'i Premier Lig ve 7'si de Şampiyonlar Ligi olmak üzere 39 resmi maçta görev aldı. Fransızların iddiası Fenerbahçe'nin Clichy ile 3 yıllık sözleşme imzalayacağı yönünde.

Sarı Lacivertliler deneyimli futbolcuyla anlaşmaya vardığı takdirde bonservis bedeli ödemeyecek.

NTVSpor.net

12 Haziran 2017 Pazartesi

Mathieu Valbuena: "Kocaman'la görüşmem harika geçti"

Fenerbahçe'nin prensip anlaşmasına vararak İstanbul'a getirdiği Fransız oyuncu Mathieu Valbuena, iddialı açıklamalarda bulundu. "Fenerbahçe'yi layık olduğu yere taşıyacağız" diyen Valbuena, taraftarın başarıya olan özlemini bir an evvel gidermek istediklerini söyledi. Fransız yıldız, sarı-lacivertlilerin başına geçmesi beklenen teknik direktör Aykut Kocaman ile telefon görüşmesi yaptığını kaydederek, "Görüşme harika geçti. Bu büyük kulübün parçası olmak beni çok mutlu edecek" dedi.


Sağlık kontrolü için geldiği hastanede FBTV'ye açıklamalarda bulunan Valbuena, ilk olarak havalimanındaki karşılamadan dolayı taraftarlara teşekkür ederek, "Harika bir karşılama oldu. Beni çok mutlu ettiler." dedi.
Fenerbahçe taraftarının büyük başarıları ve şampiyonlukları hak ettiğini dile getiren Fransız futbolcu, "Buradaki büyük hedeflerin farkındayım. Önümüzdeki sezon umarım bu büyük hedeflere cevap vereceğiz. Fenerbahçe'yi layık olduğu yere taşıyacağız. Şampiyon olmak istiyoruz. Taraftarın başarıya olan özlemini bir an evvel gidermek istiyoruz. Ben de kendi adıma elimden geleni yapacağıma söz veriyorum." diye konuştu.

"Aykut Kocaman ile telefon görüşmem oldu"

Sarı-lacivertli kulübe övgülerde bulunan Valbuena, şunları söyledi:"Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Biz menajer Hasan Çetinkaya ile uzun zamandır konuşuyoruz. Daha önceden de Fenerbahçe'nin ilgisi olmuştu. Kendimi yakın hissettiğim ve gelmeyi arzu ettiğim bir kulüptü. Son zamanlarda temas halinde olduk. Hedefler ve projeler konusunda konuştuk. Bu görüşmeler çok güzel geçti. Gelecek sezon için Fenerbahçe ile anlaşacak olan Aykut Kocaman ile de telefon görüşmem oldu ve o da harika geçti. Bu büyük kulübün parçası olmak beni çok mutlu edecek."
Türkiye'ye daha önce turist olarak geldiğini aktaran tecrübeli oyuncu, "Ne kadar muhteşem bir ülke olduğunu biliyordum. Ancak bugün havalimanında gördüklerim karşısında ciddi bir heyecan yaşadım. Çok mutlu ve gururluyum. Umarım bugün ve yarın kalan detayları halleder, işimizi sonlandırırız." ifadelerini kullandı.

Çetinkaya: "Son detayları görüşeceğiz"
Sağlık kontrolü sırasında Mathieu Valbuena'nın yanında bulunan Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya, Fransız oyuncu ile son detayları görüşeceklerini belirtti.Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Çetinkaya, "Bu hazırlıklar çerçevesinde transfer etmeyi düşündüğümüz Mathieu Valbuena şu anda İstanbul'da. Kendisiyle sözleşme üzerindeki son detayları görüşeceğiz. Öncesinde de sağlık kontrolü için hastanedeyiz. İnşallah bir aksilik olmadığı takdirde transferi resmi kanallarla açıklamayı hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Valbuena İstanbul'da

Fenerbahçe'nin prensip anlaşmasına vardığı Fransız futbolcu Mathieu Valbuena, İstanbul'a geldi.

Fransa'dan kalkan uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen tecrübeli futbolcu, sarı-lacivertli kulübün İdari Menajeri Hasan Çetinkaya tarafından karşılandı.
Fenerbahçeli bir grup taraftarın sevgi gösterilerinde bulunduğu Valbuena, kendisini bekleyen araçla havalimanından konaklayacağı otele hareket etti.
Sarı-lacivertlilerin, bugün ve yarın sağlık kontrolünden geçireceği Valbuena ile transfer döneminin açılış tarihi 17 Haziran Cumartesi gününden sonra sözleşme imzalayacağı belirtildi.
Hücum hattının her iki kanadında ve forvet arkasında oynayabilen 32 yaşındaki futbolcu, Fransa Milli Takımı formasını 52 kez giydi.

Mathieu Valbuena Sağlık Kontrolünden Geçti

Mathieu Valbuena, Fenerbahçe Kulüp Doktoru Prof.Dr. Burak Kunduracıoğlu gözetiminde sağlık kontrolünden geçti.

Ulus'taki Liv Hospital'da yapılan sağlık kontrollerinde öncelikle kan değerlerine bakılan Fransız oyuncu ardından solunum ve efor testinden geçti. Daha sonra da göz ve ortopedi muayenelerinden geçen oyuncunun sağlık kontrolleri bu şekilde tamamlandı.

TFF 1. Lig 2016-2017 | En Güzel 10 Gol

TFF 1. Lig'in bu sezon kaydedilen en güzel 10 golünü sizler için hazırladık...

Fenerbahçe, Valbuena'yı açıkladı

Fenerbahçe Kulübü, geçtiğimiz sezon Fransa'nın Olympique Lyon ekibinde forma giyen Mathieu Valbuena ile prensip anlaşmasına varıldığını açıkladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle:
"Kulübümüz, profesyonel futbolcu Mathieu Valbuena ve takımı Olympique Lyon ile yaptığı görüşmeler sonucu kulübümüze transferi konusunda prensip anlaşmasına varmıştır. Resmi transfer dönemi açıldıktan sonra Mathieu Valbuena ile sözleşme imzalanacaktır.Kamuoyunun bilgisine sunarız."
Hücum hattının her iki kanadında ve forvet arkasında oynayabilen 32 yaşındaki futbolcu, bu sezon Olympique Lyon formasıyla lig ve Avrupa'da 9 gol attı.

43. Hafta Spor Toto Maç Sonuçları | 09-13 Haziran 2017


Sıra Maç Skor Sonuç Maç Günü Maç Saati
1 KOSOVA-TÜRKİYE 1-4 2 Pazar 21:45
2 İZLANDA-HIRVATİSTAN 1-0 1 Pazar 21:45
3 FİNLANDİYA-UKRAYNA 1-2 2 Pazar 18:00
4 BELARUS-BULGARİSTAN 2-1 1 Cuma 21:45
5 İSVEÇ-FRANSA 2-1 1 Cuma 21:45
6 AZERBAYCAN-KUZEY İRLANDA 0-1 2 Cumartesi 19:00
7 NORVEÇ-ÇEK CUMHURİYETİ 1-1 0 Cumartesi 21:45
8 MOLDOVA-GÜRCİSTAN 2-2 0 Pazar 19:00
9 İRLANDA CUMHURİYETİ-AVUSTURYA 1-1 0 Pazar 19:00
10 SIRBİSTAN-GALLER 1-1 0 Pazar 21:45
11 POLONYA-ROMANYA 3-1 1 Cumartesi 21:45
12 İSKOÇYA-İNGİLTERE 2-2 0 Cumartesi 19:00
13 LİTVANYA-SLOVAKYA 1-2 2 Cumartesi 21:45
14 İSRAİL-ARNAVUTLUK 0-3 2 Pazar 21:45
15 BOSNA HERSEK-YUNANİSTAN 0-0 0 Cuma 21:45
15 Bilen OLMADIĞINDAN 143.034,41 TL DEVRETTİ
14 Bilen OLMADIĞINDAN 81.733,95 TL DEVRETTİ
13 Bilen 14 ADET 5.838,14 TL
12 Bilen 137 ADET 745,75 TL İKRAMİYE KAZANDILAR.
Kapanış 09 HAZİRAN 2017 CUMA SAAT : 21.45
Açıklamalar

11 Haziran 2017 Pazar

A Milliler, Kosova'da farklı kazandı

A Milli Takımımız, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'ndaki altıncı maçında Kosova'yı 4-1 mağlup etti. 

Arnavutluk'un İşkodra şehrindeki Loro Boriçi Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Milli Takımımızın gollerini 6. dakikada Volkan Şen, 31. dakikada Cengiz Ünder, 61. dakikada Burak Yılmaz ve 82. dakikada Ozan Tufan kaydederken, Kosova'nın golünü 22. dakikada Amir Rrahmani attı. Karşılaşmanın 84. dakikasında Kosova Milli Takımı'ndan Bernard Berisha ikinci sarı karttan, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Millilerimizin mücadele ettiği I Grubu'nda oynanan günün diğer maçlarında; Ukrayna, Finlandiya'yı 2-1, İzlanda ise Hırvatistan'ı 1-0 mağlup etti.

TakımlarOGBMAYP
1.HIRVATİSTAN641111213
2.İZLANDA64119613
3.TÜRKİYE632111611
4.UKRAYNA63219511
5.FİNLANDİYA60154101
6.KOSOVA60153181

Maç Takvimi İçin Tıklayınız...

Maçtan Dakikalar
6. dakikada ay-yıldızlı ekip, mücadelede öne geçti. Hasan Ali Kaldırım'ın soldan ortasında, ön direkte altıpasın gerisinde Volkan Şen topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1
16. dakikada Oğuzhan Özyakup'un havadan pasında, savunmanın arkasına sarkan Volkan Şen'in penaltı noktası üzerinden yaptığı kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı.
18. dakikada Türkiye yarı alanının ortalarında topla buluşan Nuhiu'nun ceza yayı gerisinden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
22. dakikada Kosova Milli Takımı, beraberliği yakaladı. Berisha'nın soldan kullandığı kornerde altıpas çizgisi üzerinde yükselen Rrahmani, kafayla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1
31. dakikada Türkiye, yeniden üstünlüğü yakaladı. Selçuk İnan'ın sağdan kullandığı kornerde, arka direkte uygun durumdaki Cengiz Ünder'in kafayla vurduğu top, Çağlar Söyüncü'nün sırtına da çarparak ağlarla buluştu: 1-2
İlk yarının kalan dakikalarında iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve Türkiye devre arasına 2-1 üstün girdi.

61. dakikada Türkiye farkı 2'ye çıkardı. Hızlı gelişen A Milli Takım atağında, Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Burak Yılmaz'ın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Nurkovic'in müdahalesine rağmen ağlara gitti: 1-3
82. dakikada ay-yıldızlı ekip, 3 farklı üstünlük yakaladı. Gökhan Gönül'ün pasıyla ceza sahası ön çizgisinin gerisinde topla buluşan Yusuf Yazıcı, pasını yay içindeki Ozan Tufan'a aktardı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Ozan, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-4
84. dakikada Kosova 10 kişi kaldı. Mücadelenin 66. dakikasından sarı kartı olan Bernard Berisha, ceza sahasında hakemi aldatmaya yönelik hareketten dolayı bir sarı kart daha görerek, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Müsabaka, 4-1 Türkiye'nin üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Loro Boriçi

Hakemler: Miroslav Zelinka, Ondrej Pelikan, Jan Patak, Radek Prihoda.
Kosova: 1- Samir Ujkani (Dk. 54, 12- Adis Nurkovic), 3- Fidan Aliti, 4- Alban Pnishi, 5- Enis Alushi, 10- Arber Zeneli(Dk. 54, 23- Bernard Berisha), 11- Donis Avdijaj (Dk. 74, 7- Milot Rashica), 13- Amir Rrahmani, 14- Valon Berisha, 15- Mergim Vojvoda, 20- Hekuran Kryeziu, 21- Atdhe Nuhiu.
Türkiye: 1- Volkan Babacan, 6- Ozan Tufan, 7- Gökhan Gönül, 8- Selçuk İnan, 13- Hasan Ali Kaldırım (Dk. 85, 3- İsmail Köybaşı), 14- Oğuzhan Özyakup (Dk. 74, 10- Yusuf Yazıcı), 15- Mehmet Topal (K), 17- Burak Yılmaz, 18- Cengiz Ünder, 20- Volkan Şen (Dk. 80, 21- Emre Mor), 22- Çağlar Söyüncü.

Goller: Dk. 6 Volkan Şen, Dk. 31 Cengiz Ünder, Dk. 61 Burak Yılmaz, Dk. 82 Ozan Tufan (Türkiye), Dk. 22 Amir Rrahmani (Kosova)

Sarı Kart: Dk. 66 Bernard Berisha (Kosova)

Kırmızı Kart: Dk. 84 Bernard Berisha (Kosova)

Kanada'da kazanan Hamilton

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 7. yarışı Kanada Grand Prix'sinde, Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton birinci oldu.

Formula 1 sezonunun 7. mücadelesi, Kanada'nın Montreal kentindeki 4 bin 361 metrelik Gilles Villeneuve Pisti'nde 70 tur üzerinden yapıldı. Yarışa "pole pozisyonu"ndan başlayan Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton, yerini mücadele sonuna kadar korudu.
Yarışa 5. sırada başlayan Red Bull-Tag Heuer'in Hollandalı pilotu Max Verstappen, iyi bir start alarak ikinci sıraya kadar yükselse de aracında yaşanan mekanik problem nedeniyle mücadele dışı kaldı.
İkinci sırada yarışa başlayan Ferrari'nin Alman pilotu Sebastian Vettel, startta Verstappen'in araç kanadına çarpması sonucu gerileyerek pite girmek zorunda kaldı. Sürücüler klasmanında lider durumdaki Vettel, 18.'liğe kadar gerilediği mücadelenin sonlarında toparlayarak 4. sıraya kadar yükseldi.
Starttan yarış sonuna kadar liderliği kimseye kaptırmayan Hamilton, 1.33.05.154'lük derecesiyle sezonun 3'üncü, kariyerinin 56'ncı birinciliğine ulaştı.
Kanada'da 6. kez zafere ulaşan Büyük Britanyalı sürücünün 19.8 saniye arkasında bitiş çizgisine gelen takım arkadaşı Fin pilot Valtteri Bottas 2'nci, liderin 35.3 saniye gerisindeki Red Bull-TAG Heuer'in Avustralyalı sürücüsü Daniel Ricciardo 3'üncü oldu.
Puanını 129'a çıkaran pilotlar klasmanı ikincisi Hamilton, lider Vettel ile arasındaki farkı 12'ye indirdi. İki sürücüyü, 95 puanla Bottas izledi.
Sezonun 8. yarışı Azerbaycan Grand Prix'si, 25 Haziran'da yapılacak.
Kanada Grand Prix'sinde ilk 10'a giren pilotlar şunlar:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Mercedes)
3. Daniel Ricciardo (Red Bull-TAG Heuer)
4. Sebastian Vettel (Ferrari)
5. Sergio Perez (Force India)
6. Esteban Ocon (Force India)
7. Kimi Raikkonen (Ferrari)
8. Nico Hulkenberg (Renault)
9. Lance Stroll (Williams)
10. Romain Grosjean (Haas-Ferrari)
- Pilotlar ve takımlar klasmanı 
Kanada Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası da şöyle oluştu:
Pilotlar klasmanı:
1. Sebastian Vettel (Almanya) - 141 puan
2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya) - 129
3. Valtteri Bottas (Finlandiya) - 95
4. Kimi Raikkonen (Finlandiya) - 73
5. Daniel Ricciardo (Avustralya) - 67
Takımlar klasmanı:
1. Mercedes - 222
2. Ferrari - 214
3. Red Bull - 112
4. Force India - 71
5. Toro Rosso - 29

Fenerbahçe yolu yarıladı

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off finali ikinci maçında Fenerbahçe, Beşiktaş Sompo Japan'ı 83-74 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti.

Karşılaşmaya savunmada sert başlayan Fenerbahçe, ilk sayılarını Udoh'la buldu. Özellikle savunma ribauntlarında etkili olan Beşiktaş Sompo Japan, pota altından Stimac'la bulduğu basketlerle ilk çeyreği 19-17 önde bitirdi.
İkinci periyoda Fenerbahçe, Bogdanovic'in üç sayılık basketiyle başladı. Thompson ve Stimac'ın sayılarıyla üstünlüğünü korumaya çalışan Beşiktaş Sompo Japan karşısında Sloukas'ın basketiyle 16. dakikada skoru eşitleyen (29-29) ev sahibi ekip, 18. dakikada Nunnally'nin üç sayısıyla skoru 34-32 yaptı. Siyah-beyazlılar, Sertaç Şanlı'nın sayısıyla rakibine cevap vererek farkın açılmasını önlemesine karşın, ev sahibi ekip Kalinic'in basketiyle soyunma odasına 39-36 üstünlükle gitti.
Mücadelenin ikinci yarısına daha iyi başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertli ekip, Vesely'nin 23. dakikada pota altından bulduğu basketle farkı 11 sayıya yükseltti: 49-38. Beşiktaş Sompo Japan 5-0'lık bir seriyle farkı azaltmaya çalışırken Kalinic ve Nunnally'nin üç sayılık basketleriyle Fenerbahçe, üstünlüğünü korumaya devam etti. Vesely'nin son saniyelerde kaydettiği sayılarla sarı-lacivertli ekip, üçüncü çeyreği 58-49 önde tamamladı.
Son periyotta Sloukas ve Bogdanovic'in üç sayılık basketleriyle farkı açan Fenerbahçe, 33. dakikada skoru 66-51'e getirdi. Farkı kapatmaya çalışan Beşiktaş Sompo Japan, Roll'ün basketleriyle etkili olsa da sarı-lacivertli takım oyunun kontrolünü kaybetmedi. Fenerbahçe, Bogdanovic ve Vesely'nin bulduğu sayılarla karşılaşmadan 83-74 galip ayrıldı.
Serinin üçüncü maçı Çarşamba günü Beşiktaş Akatlar Spor Kompleksi'nde oynanacak.
Fenerbahçe: 83 - Beşiktaş Sompo Japan: 74
Salon: Ülker Sports Arena
Hakemler: Murat Biricik, Mehmet Karabilecen, Can Mavisu
Fenerbahçe: Ali Muhammed 5, Bogdanovic 19, Kalinic 15, Udoh 7, Vesely 16, Melih Mahmutoğlu, Sloukas 11, Nunnally 6, Ahmet Düverioğlu 4, Barış Hersek
Beşiktaş Sompo Japan: Kenan Sipahi, Roll 16, Weems 5, Strawberry 12, Stimac 15, Clark 4, Erkan Veyseloğlu 12, Thompson 8, Sertaç Şanlı 2, Muratcan Güler
1. Periyot: 17-19
Devre: 39-36
3. Periyot: 58-49

Fransa Açık'ta şampiyon Rafael Nadal

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek erkekler finalinde İsviçreli Stan Wawrinka'yı 3-0 yenen İspanyol Rafael Nadal, şampiyonluğa ulaştı.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen toprak kort turnuvasının tek erkekler finalinde, dünya 3 numarası Stan Wawrinka ile 4. basamakta yer alan Rafael Nadal karşı karşıya geldi.
İspanyol tenisçi, 2 saat 5 dakika süren müsabakada Wawrinka'yı 6-2, 6-3 ve 6-1'lik setler sonucunda 3-0 yenerek açık dönemde bir grand slam turnuvasında 10 kez şampiyonluğa ulaşan ilk tenisçi oldu. 31 yaşındaki Nadal, Fransa Açık'ı set kaybetmeden rakiplerine sadece 35 oyun vererek kazandı.
Öte yandan, finalde istediği oyunu korta yansıtamayan Wawrinka, ikinci sette raketini kırdı.
Nadal, Fransa'da 3. kez set vermeden kazandı ve bunu başaran ilk tenisçi oldu. İspanyol tenisçi ayrıca, Bjon Börg'le birlikte 3 turnuvayı set vermeden kazanan 2. isim oldu.

Roland Garros'u 10. kez kazanan Rafael Nadal, bunu başaran ilk tenisçi unvanını elde etti. Grand Slam şampiyonluk sayısını 15'e çıkaran Nadal ayrıca, 14 şampiyonluğa sahip Birleşik Amerikalı Pete Sampras'ı da geride bıraktı ve 18 şampiyonluğu bulunan İsviçreli Roger Federer'in ardından 2. basamağa yükseldi.

A Milliler 3. kez kayıp


A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2017 FIVB Dünya Ligi E2 Grubu 3. ve son maçında Slovenya'ya 3-1 mağlup oldu.

Japonya'nın Takasaki kentinde yapılan maçta milliler, Slovenya karşısında ilk seti 25-23, ikinci seti de 25-22'lik setlerle kaybederek, 2-0 geriye düştü. Son sette rakibine direnen milliler bu seti 28-26 kazanarak, setlerde skoru 2-1'e getirdi. 4. sette maçtan kopmayan millilerin bu performansı maçı kazanmaya yetmedi. Slovenya bu seti de 25-21 kazanarak, 121 dakika süren karşılaşmadan 3-1 galip ayrılmasını bildi.
Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.
Ay-yıldızlılar, bu sonuçla E2 Grubu'ndaki son maçından da mağlubiyetle ayrıldı ve grup maçlarını 1 puanla tamamladı. Türkiye gruptaki diğer maçlarda daha önce Güney Kore'ye 3-2, Japonya'ya da 3-1 yenilmişti.
Son grup maçları Çin'de yapılacak
2017 FIVB World League İkinci Grup’un son grup mücadeleleri, 16-17-18 Haziran 2017 tarihlerinde Çin Halk Cumhuriyeti'nin Jiangsu eyaletinde bulunan Kunshan şehrinde oynanacak. G2 Grubu’nda mücadele edecek A Erkek Voleybol Milli Takımımız, 5.400 seyirci kapasiteli Kunshan Sports Center‘da, ev sahibi Çin, Japonya ve Avustralya ile karşılaşacak. Millilerimiz, 13 Haziran 2017 Salı günü, müsabakaların oynanacağı Çin’in Kunshan şehrine hareket edecek.
Ay-yıldızlılarımızın, TRTSpor’dan yayınlanacak karşılaşmalarının programı şöyle;

16 Haziran 2017 Cuma
14.00   |   Çin– Türkiye
17 Haziran 2017 Cumartesi
10.00   |   Japonya – Türkiye
18 Haziran 2017 Pazar
10.00   |   Türkiye – Avustralya
NOT: Müsabakaların başlama saati, Türkiye saatine göre belirtilmiştir.
Turnuva Statüsü
Grup maçlarının sonlanmasının ardından, takımların tüm istatistikleri tek bir havuzda birleşecek. İstatistiklere göre, ilk önce galibiyet sayısı, sonra puan, sonra set istatistiği, eşitlik hala bozulmaz ise iki takımın birbirleriyle oynadığı müsabakanın sonucu, sıralamada esas alınacak. Tüm takımlar içinde en çok galibiyeti alan 3 takımın yanı sıra ev sahibi Avustralya’nın da katılımıyla FIVB World League İkinci Grup Final Etabı, 24-25 Haziran 2017 tarihlerinde, Avustralya’nın Queensland eyaletinde bulunan Gold Coast şehrinde organize edilecek. Müsabakalar, 2.900 seyirci kapasiteli Carrara Indoor Stadium’da oynanacak.