TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

3 Mart 2018 Cumartesi

Aslan, Karabükspor'u 7 bitirdi!

Spor Toto Süper Lig'de 24. hafta maçında Galatasaray, deplasmanda Kardemir Karabükspor'u tarihi bir skorla mağlup etti. Rakibini 7-0 yenen sarı-kırmızılı ekip, Medipol Başakşehir'in önünde averajla liderliğini sürdürdü. Galatasaray'da Fransız forvet Gomis attığı 4 golle maça damgasıın vuran isim oldu.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynanan maçta Galatasaray, adeta gol olup yağdı. Golcüsü Gomis ile 5. dakikada 1-0 öne geçen sarı-kırmızılı ekip, Özgür Yılmaz'ın 17. dakikada kendi kalesine attığı golle farkı 2'ye çıkardı: 0-2
18. dakikada skoru 3-0'a getiren Gomis, 25. dakikada "hat-trick" yaptı ve farkı 4'e çıkardı: 0-4 Fransız golcü, 33. dakikada kendisinin 4. takımının 5. golünü kaydetti: 0-5
Rodrigues, 40. dakikada skoru 6-0 yaptı. İlk yarı bu skorla tamamlandı.
Sinan Gümüş, 64. dakikada farkı 7'ye çıkardı: 0-7
Kalan sürede başka gol olmadı ve Galatasaray, sahadan 7-0 gibi tarihi bir galibiyetle ayrıldı.
Bu sonuçla ligde puanını 50'ye çıkaran Galatasaray, Medipol Başakşehir'in önünde averajla liderliğini sürdürdü. Ligin son sırasında yer alan Kardemir Karabükspor ise 12 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray, deplasmanda Kardemir Karabükspor karşısında ilk yarıyı 6-0 önde tamamladı.
GOL: 5. dakikada Rodrigues'in sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortada topla buluşan Feghouli, bekletmeden kafayla meşin yuvarlağı Gomis'e indirdi. Bu oyuncunun vuruşunda, top ağlarla buluştu: 0-1.
13. dakikada topla ceza alanına giren Leandrinho bekletmeden vurdu, meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.
GOL:  17. dakikada sol kanatta topla buluşan Nagatomo, topu arka direkte bulunan Gomis'e gönderdi. Bu oyuncuya gelmeden topu uzaklaştırmak isteyen Özgür Yılmaz, kafayla meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi: 0-2.
GOL:  18. dakikada Nagatomo'nun soldan ortasında, ceza alanı içinde Gomis, düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek, farkı 3'e çıkardı: 0-3.
GOL:  26. dakikada Gomis 3. golünü attı. Galasataray'ın orta alandan gelişen atağında Belhanda, topu Feghouli ile buluşturdu. Bu oyuncu topu takım arkadaşı Gomis'e verdi. Gomis, kendisinin 3. takımının ise 4. golünü attı: 0-4.
GOL:  33. dakikada orta alandan kapılan topu kontrol eden Feghouli, ara pasıyla meşin yuvarlağı Gomis'e ulaştırdı. Hızla ceza alanına yönelen Gomis, kaleci Çağlar Şahin Akbaba ile karşı karşıya kaldı. Gomis, kalecinin sağından topu ağlara gönderdi: 0-5.
GOL:  40. dakikada Galatasaray farkı 6'ya çıkarttı. Mariano'nun sağ kanattan yaptığı ortada, arka direkte Rodrigues, kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu: 0-6.
Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 6-0 üstünlüğüyle sona erdi.
GOL: 64. dakikada Mariano'nun pasıyla sağdan ceza alanına giren Sinan Gümüş'ün vuruşunda, top kaleci Çağlar Şahin Akbaba'nın üzerinden filelerle buluştu: 0-7.
65. dakikada Kage'nin ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Leandrinho kaleye vurdu, top direğin dibinden auta çıktı.
77. dakikada Kage, ara pasında topu Leandrinho'ya aktardı. Bu oyuncu ceza alanına girer girmez vurdu, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
Karşılaşma, Galatasaray'ın 7-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu
Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Erdem Bayık
Kardemir Karabükspor: Çağlar Şahin Akbaba, Osman Çelik, Kravchenko, Özgür Yılmaz (Dk. 61 Tayyip Talha Sanuç), İshak Doğan, Cem Özdemir, Murat Akın, Bliznichenko (Dk. 46 Stahl), Ibanez, Kage (Dk. 79 Yusuf Akbulut), Leandrinho
Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Nagatomo, Donk (Dk. 46 Fernando), Selçuk İnan (Dk. 61 Sinan Gümüş), Feghouli, Belhanda, Rodrigues (Dk. 73 Yasin Öztekin), Gomis
Goller: Dk. 5, 18, 26, 33 Gomis, Dk. 17 Özgür Yılmaz (kendi kalesine), Dk. 40 Rodrigues, Dk. 64 Sinan Gümüş (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 10 Özgür Yılmaz, Dk. 88 Leandrinho (Kardemir Karabükspor), Dk. 10 Maicon ve Donk, Dk 80 Fernando, Dk. 88 Sinan Gümüş (Galatasaray)

Beşiktaş’tan Ricardo Quaresma açıklaması!

Beşiktaş Kulübü, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile yapılan derbi karşılaşmasında Ricardo Quaresma'nın kırmızı kart görmesi ve yaşanan gerginliklerle ilgili olarak bir açıklama yayımladı.  

Açıklamada, "Quaresma'ya yönelik yapılan eleştirilerde haklılık payı vardır, ancak bu haklılık payı linç girişimi ile karıştırılmamalıdır...Quaresma'ya olması gerekenden daha ağır bir ceza verme girişiminin, Türk Futbolu'na olumlu değil, olumsuz sonuçları olacaktır" denildi.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye’nin en köklü kulübü Beşiktaş, FIFA ve UEFA'nın “adil oyun” kurallarına da her zaman koşulsuz desteğiyle öncü bir kulüptür.

Futbolun iyi ve güzel yanlarını ortaya çıkarmak Türk Futbol Camiasının tüm aktörlerinin görevidir.

Taraftarından basınına, kulüplerden Türkiye Futbol Federasyonu'na kadar Türk Futbolu’nun gelişmesi ancak herkesin iyiyi örnek alması ve adaletli olmasıyla sağlanabilir.

Ancak maalesef ki; Fenerbahçe ile oynadığımız ve arzu etmediğimiz gelişmelerin yaşandığı son karşılaşmanın ardından gerek PFDK’ya yapılan sevklerde, gerekse kamuoyunda yapılan yorumlarda adil olmayan sonuçlar ortaya çıkmıştır.

Sahadaki futbolcular yanlış yapabilir, karşılığında cezalar verilebilir. Ancak adil olunmaz ise, birbirine benzer durumlarda farklı kararlar alınır ise bu sadece cezadan etkilenen kurumun değil, Türk Futbolu’nun zararına bir gelişmedir.

Bugün Quaresma'ya yönelik yapılan eleştirilerde haklılık payı vardır, ancak bu haklılık payı linç girişimi ile karıştırılmamalıdır.

Quaresma'ya karşı sergilenen linç halinin, arka planda Fenerbahçeli futbolcuların hatalarını gölgeleme tavrına dönüşmesi de dikkatlerden kaçmayacak kadar belirgindir.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun ilgili kurullarının cezalarda orantılı ve adil olma gerçeğinden uzaklaşması halinde, futbolumuza vereceği hasarlar tarif edilemez...

Kimi kulüplerin Beşiktaşlı kimliğine sahip oldukları gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na yönelik ön yargılı söylemleri ne kadar haksızlık ise, 'Beşiktaş'ı korumuyoruz, bakın ekstra cezalar veriyoruz" şeklinde anlaşılabilecek yaklaşımların da adil oyun kurallarına bağlılığı zedeleyeceği unutulmamalıdır.

Tarafsızlık algısı yaymak için cezaları normalin üzerinde vermek bir çözüm yolu değildir.

Suç var ise elbette ki ceza da vardır. Ancak abartılı cezalar adaleti zedeler, önyargıları büyütür ve başka mağduriyetler yaratır.

Mağduriyet var ise adalet mekanizması doğru işlememiş demektir.

Talisca'ya yapılan haksızlık herkesin malumudur. Caner konusu hala hafızalardadır.

Dünya futbolunda eşi benzeri görülmemiş (bundan sonra da bir daha görülemeyecek) bir şekilde Caner’e verilen cezadan sonra benzer ve daha ağır eylemlere aynı şekilde ceza verilmemiş olması TFF ve ilgili kurullarının kamuoyu nezdinde daha çok eleştirilmesine sebebiyet vermektedir.

Quaresma'ya olması gerekenden daha ağır bir ceza verme girişiminin, Türk Futbolu’na olumlu değil, olumsuz sonuçları olacaktır.

Futbol Ailesinin tüm paydaşlarının aklı selim davranması, iyiyi ve güzeli öne çıkartıp, adil oyun kurallarına bağlılığı sergilemesi, adaletli olması ve kötü sonuçlar verecek abartılı davranışlardan kaçınması herkesin yararınadır.

Kamuoyuna saygılarımızla sunarız.

Beşiktaş JK"

Halkbank, Galatasaray karşısında seride 1-0 öne geçti

Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off çeyrek finalinde Halkbank, Galatasaray'ı 3-2 yenerek, seride 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın ilk setinde iki takım da denk mücadele etti. Sette zaman zaman konuk ekip zaman zaman da ev sahibi takım öne geçti. Teknik molaya 12-10 önde giren Galatasaray, rakibi karşında tecrübeli oyuncularının farkıyla ilk seti 25-23 aldı.
2. setin başında da dengeli oyun devam etti. Halkbank yaptığı kritik bloklarda oyunda kalırken teknik molaya 12-9 önde giren Galatasaray ise Kosheleva ile etkili oldu. Teknik moladan etkili dönen ev sahibi ekip, 17-13'te sarı-kırmızılı ekibe mola aldırdı. File önünde etkili oyununu sürdüren Halkbank, 22-19'da rakibine ikinci molasını aldırdığı seti 25-22 kazanarak, skoru 1-1 yaptı.
3. sete Fulden Ural'ın servislerinde 6-0'lık seriyle başlayan Halkbank, 9-3 öne geçerek sarı-kırmızılı ekibe ilk molasını aldırdı. İyi defans yapıp yüksek yüzdeli hücumlar gerçekleştiren başkent temsilcisi, teknik molaya 12-6 önde girdi. Defans, manşet ve blok üçlüsünde neredeyse hatasız oynayan Ankara takımı, seti de 25-17 alarak, 2-1 öne geçti.
4. sete Neslihan'ın servislerinde 5-0'lık seriyle başlayan Galatasaray, mavi-beyazlı rakibine mola aldırdı. Hücum üstünlüğünü sürdüren sarı-kırmızılı ekip, teknik molaya 12-7 önde girdi. Manşet problemi yaşayan ev sahibi ekip karşısında hücumda etkinliğini sürdüren İstanbul ekibi, seti 25-15 alarak skoru 2-2'de eşitledi.
5. sette de manşet problemi yaşayan Galatasaray karşısında iyi savunma yapan Halkbank, rakibinin basit hataları sonucunda kazandığı sayılarla oyunda dengeyi korudu. Çekişmeli geçen seti 19-17 alan ev sahibi, maçı da 3-2 kazandı.

MAÇ & SONUÇ
SETLER
İSTATİSTİK
Halkbank 3-2 Galatasaray
 23-25, 25-22, 25-17, 15-25, 19-17

Salon: TVF Başkent
Hakemler: Zeki Bocutcu, Bilal Çağlar
Halkbank: Aslıhan Kılıç, Fulden Ural, Hande Naz Şimşek, Ramirez, Salas, Perez (Derya Çayırgan, Simge Yalçın, Tutku Burcu Yüzgenç, Ceyda Durukan, Mariana Aydın)
Galatasaray: Gamze Alikaya, Rabadzhieva, Aslı Kalaç, Neslihan Demir Güler, Kosheleva, Jack (Gizem Karadayı, Nursevil Aydınlar, İlkin Aydın, Ruseva, Buse Kayacan, Cansu Çetin, Seda Aslanyürek, Bihter Dumanoğlu)
Setler: 23-25, 25-22, 25-17, 15-25, 19-17
Süre: 130 dakika (30, 27, 27, 25, 21)

Fenerbahçe seride öne geçti


Voleybol Sezonu Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off çeyrek finalinde Fenerbahçe, deplasmanda Bursa Büyükşehir Belediyespor'u 3-1 mağlup ederek, seride 1-0 öne geçti.

MAÇ & SONUÇ
SETLER
İSTATİSTİK
Bursa B.Şehir Bld. 1–3 Fenerbahçe
 23-25, 25-15, 20-25, 23-25

Salon: Cengiz Göllü
Hakemler: Cihat Fırıncıoğlu, Ali Bade
Bursa Büyükşehir Belediyespor: Fatma Yıldırım, Ergül Eroğlu, Dimitrova, Leys, Belien, Nilay Karaağaç (Aylin Sarıoğlu, Bytsenko, Merve İkbal Albayrak, Cansu Aydınoğlulları)
Fenerbahçe: Pereira, Dicle Nur Babat, Polen Uslupehlivan, Rahimova, Eda Erdem Dündar, Çağla Akın (Jerkov, Melis Yılmaz, Merve Dalbeler, Bahar Toksoy Guidetti, Tomkom)
Setler: 23-25, 25-15, 20-25, 23-25
Süre: 124 (32, 26, 32, 34)

Medipol Başakşehir evinde kazandı


Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 24. hafta mücadelesinde sahasında Göztepe'yi 2-0 yenerek zirve yoluna kayıpsız devam etti.

3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçta Medipol Başakşehir, 45+1. dakikada Epureanu attığı golle 1-0 öne geçti. 81'de Mevlüt Erdinç, farkı 2'ye çıkardı: 2-0
Kalan sürede başka gol olmadı ve turuncu-lacivertli ekip, sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.
Bu sonuçla Medipol Başakşehir, puanını 50'ye çıkararak zirvede yoluna devam ederken İzmir ekibi Göztepe ise 36 puanda kaldı.
MAÇTAN DAKİKALAR
2. dakikada Göztepe etkili geldi. Demba Ba'nın ara pasında savunmanın arkasında topla buluşan Halil Akbunar, ceza sahasına girdi. Halil'in sol çaprazdan şutunda kaleci Volkan Babacan topu kornere çeldi.
18. dakikada Medipol Başakşehir gole yaklaştı. Emre Belözoğlu'nun, Göztepe ceza sahasının dışından kullandığı serbest vuruşta, altı pas önünde Mahmut Tekdemir'in kafa vuruşu üst direkten geri döndü. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.
22. dakikada ev sahibi takımın sağ kanattan Visca ile kullandığı kornerde penaltı noktası üzerinde Epureanu kafayı vurdu, kaleci Günay Güvenç üzerine gelen sert topu kornere çeldi.
23. dakikada Visca'nın sağ kanattan kullandığı kornerde savunmanın ceza sahası dışına gönderdiği topa Caicara gelişine vurdu, kaleci Günay'dan dönen topu ceza sahası içinde Mossoro kontrol etti. Mossoro'nun sol çaprazdan sert şutunda Günay bu kez meşin yuvarlağı kornere çeldi.
31. dakikada Medipol Başakşehir'in sol kanattan Emre ile kullandığı kornerde arka direkte Epureanu kafayı vurdu, top kaleci Günay'da kaldı.
32. dakikada gelişen Göztepe atağında Sabri'nin sağ kanattan yaptığı ortaya Demba Ba arka direkte kafayı vurdu, yere de çarpan top az farkla yandan auta çıktı.
36. dakikada Castro'nun ara pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Demba Ba, ceza sahasına girdi. Demba Ba'nın sol çaprazdan yerden şutunda top uzak köşe direğinin dibinden auta gitti.
GOL: 45+1. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Emre Belözoğlu'nun sol kanattan kullandığı kornerde Epureanu arka direkte kafayı vurdu ve topu köşeden ağlarla buluşturdu: 1-0.
Karşılaşmanın ilk yarısı Medipol Başakşehir'in 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
55. dakikada Göztepe beraberlik golüne yaklaştı. Halil Akbunar'ın savunmanın arkasına attığı topu kontrol eden Demba Ba, ceza sahasına girmeden yerden vurdu, kaleci Volkan Babacan, meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.
58. dakikada Medipol Başakşehir etkili geldi. Gelişen hızlı atakta Mossoro, Adebayor'a pasını gönderdi. Ceza sahasına giren Adebayor, geriden gelen Mossoro'ya pasını attı. Brezilyalı oyuncunun altıpas önünde gelişine şutunda kaleci Günay ayaklarıyla golü önledi.
74. dakikada ev sahibi takımın atağında Kerim Frei'ın pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Adebayor'un ceza sahası içinde attığı şutu kaleci Günay fazla zorlanmadan kontrol etti.
GOL: 81. dakikada Medipol Başakşehir farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan hızla ilerleyen Kerim Frei, ceza sahasına girmeden şutunu attı, savunmadan seken top ceza sahası içindeki Visca'nın önünde kaldı. Visca'nın yerden pasında altıpas içindeki Mevlüt Erdinç rahat bir şekilde topu filelere gönderdi: 2-0.
90+2. dakikada ev sahibi takım gole yaklaştı. Clichy'nin sol kanattan yerden sert ortasında Mevlüt Erdinç topa dokunamadı, kaleci Günay'dan seken topu kontrol eden Kerim Frei'ın şutunda, Günay soluna gelen topu kornere çeldi.
Karşılaşma, Medipol Başakşehir'in 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
Stat: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Ali Palabıyık, Mustafa Sönmez, Serkan Çimen
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Caicara, Attamah, Epureanu, Clichy, Emre Belözoğlu (Dk. 89 Gökhan İnler), Mahmut Tekdemir, Visca, Mossoro (Dk. 72 İrfan Can Kahveci), Kerim Frei, Adebayor (Dk. 78 Mevlüt Erdinç)
Göztepe: Günay Güvenç, Sabri Sarıoğlu, Kosanovic, Wallace Reis, Leo, Halil Akbunar (Dk. 78 Ghilas), Poko, Selçuk Şahin (Dk. 59 Rotman), Gouffran (Dk. 72 Scarione), Castro, Demba Ba
Goller: Dk. 45 1 Epureanu, Dk. 81 Mevlüt Erdinç (Medipol Başakşehir)
Sarı kartlar: Dk. 16 Castro, Dk. 45 1 Sabri Sarıoğlu, Dk. 65 Poko (Göztepe)

Beşiktaş küme düştü

Voleybolda Efeler Ligi baraj etabı 1. devre ilk maçında İnegöl Belediyespor, Beşiktaş'ı 3-0 mağlup etti.

Bu sonuçla TKD Kuzey Enerji Gümüşhane Torul Gençlik'in ardından Beşiktaş'ın da ligden düşmesi kesinleşti.
Normal sezonu 8.250 puanla 11. sırada tamamlayan siyah-beyazlı ekip, az da olsa ligde kalma ümitlerini sürdüremedi.

MAÇ & SONUÇ
SETLER
İSTATİSTİK
Jeopark Kula Bld. 3–0 TKD Kuzey Enj. Gümüşhane Torul Gençlik
25-15, 25-13, 25-18
İnegöl Bld. 3-0 Beşiktaş
25-19, 25-12, 25-18
Efeler Ligi Baraj Etabı’nda yarın (4 Mart 2018, Pazar) oynanacak karşılaşmaların programı şöyle;
TARİH SAAT MAÇ SALON
04 Mart 2018 Pazar 13.00 TKD Kuzey Enj. Gümüşhane Torul Gençlik – İnegöl Bld. Atatürk Spor Salonu
04 Mart 2018 Pazar 15.00 Beşiktaş – Jeopark Kula Bld. Atatürk Spor Salonu
Puan Durumu
# Takım O G M A V P
1 JEOPARK KULA BLD. 23 10 13 38 46 29.150
2 İNEGÖL BLD. 23 9 14 35 47 28.050
3 BEŞİKTAŞ 23 2 21 8 64 8.250
4 TKD KUZEY ENERJİ G.HANE TORUL GENÇLİK 23 0 23 4 69 0.570
Salon: Afyonkarahisar Atatürk
Hakemler: Seçkin Yener, Koray Yılmazgil
İnegöl Belediyespor: Gökhan Çatal, Antanovich, Mehmet Almaz, Cansın Hacıbekiroğlu, Husaj, Klapwijk (Berkay Bayraktar, Anıl Tokat, Mustafa Kırıcı)
Beşiktaş: Batuhan Avcı, Onur Soydan, Ahmet Tümer, Muhammet Delibaş, Muhammet Ali Arslan, Mithat Uykan (Oğuzhan Altıntaş, Baran Yılmaz, Ahmet Boz)
Setler: 25-19, 25-12, 25-18
Süre: 58 dakika (20, 19, 19)

Beşiktaş Sompo Japan deplasmanda kazandı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 19. haftasında Beşiktaş Sompo Japan, Muratbey Uşak'ı 75-65 yendi.

Beşiktaş Sompo Japan ligdeki 14. galibiyetini alırken, Muratbey Uşak 15. kez mağlup oldu.
Müsabaka, Beşiktaş Sompo Japan'dan Adams'ın 3 sayılık basketi ile başladı. Konuk ekip ilk dakikalarda hücumda etkili olurken ilk 5 dakika, konuk ekibin 11-9 üstünlüğü ile geçmesine rağmen ev sahibi ekip, ilk periyot sonunda skoru lehine çevirmesini bildi: 23-20.
İyi oyununu maçın ikinci çeyreğine taşıyan Muratbey Uşak, Şafak Edge'nin basketiyle 15. dakikada farkı 8 sayıya (30-22) çıkardı. Savunmasını sertleştiren Beşiktaş Sompo Japan, potasında 2 sayı gördüğü 2 dakika içinde 11-2'lik seri yakaladı ve Lalanne'nin basketleriyle 17. dakikada 33-32 öne geçti. Siyah-beyazlı ekip, ilk yarıyı da 44-38 üstün tamamladı.
Beşiktaş Sompo Japan, karşılaşmanın ikinci yarısında rakibine üstünlüğünü tamamen kabul ettirdi. Siyah-beyazlı ekip, 28. dakika içinde Erkan Veyseloğlu ile 3 sayılık basket bularak 3. periyot sonunda 15 sayılık üstünlük (60-45) yakaladı.
Son periyotta kontrolü elinde tutan Beşiktaş Sompo Japan, karşılaşmayı 75-65 kazandı.
Salon: Uşak Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi
Hakemler: Alper Altuğ Köselerli, Semih Vural, Emin Moğulkoç
Muratbey Uşak: Watson 10, Calloway 4, Tayfun Erülkü 2, Carmichael 11, Miles 17, Solomon 13, Hamilton 4, Şafak Edge 4
Beşiktaş Sompo Japan: Adams 17, Diebler 7, Strawberry 11, Sertaç Şanlı 6, Clark 6, Erkan Veyseloğlu 5, Can Maxim Mutaf, Kenan Sipahi 3, Weems 3, Lalanne 17, Semih Erden
1. Periyot: 23-20
Devre: 38-44
3. Periyot: 45-60

Kasımpaşa ile Osmanlıspor yenişemedi


Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Kasımpaşa ile Osmanlıspor 1-1 barebere kaldı. Bu sonuçla Osmanlıspor'un galibiyet hasreti 7 maça çıkmış oldu.

Kasımpaşa'nın golünü 39. dakikada Syam Ben Youssef, Osmanlıspor'un golünü ise 37. dakikada Payam Sadeghian penaltıdan kaydetti.
Bu sonuçla Kasımpaşa 30, Osmanlıspor ise 21 puana yükseldi.
MAÇTAN DAKİKALAR
12. dakikada hücum yönünün sağ tarafından Regattin'in kullandığı köşe atışında penaltı noktasında iyi yükselen Ceyhun Gülselam'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Ramazan'da kaldı.
GOL 36. dakikada Osmanlıspor penaltı kazandı. Regattin'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında Diagne ile mücadelesinde Ceyhun Gülselam yerde kaldı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. 37'nci dakikada Sadeghian'ın kullandığı penaltıda top ağlara gitti: 0-1
GOL 39. dakikada Kasımpaşa beraberliği yakaladı. Sol taraftan Neumayr'ın kullandığı köşe atışında altıpas içinde Diagne'nin kafa vuruşunda, kaleci Karcemarskas topu çizgiden çıkardı. Arka bölümde boşta kalan topu önünde bulan Ben Youssef, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1
Mücadelenin ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.
51. dakikada sol kanatta buluştuğu topla hareketlenen ve iki rakibinden sıyrılarak ceza sahasına giren Trezeguet'nin sol ayağıyla yerden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
71. dakikada Neumayr'ın ceza sahası dışından sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta kaleci Karcemarskas'ın müdahale ettiği top direğe çarparak kornere çıktı.
90+3. dakikada Osmanlıspor önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Pinto'nun arka direğe yerden ortasında topu kontrol eden Regattin, meşin yuvarlağı içeriye çevirdi. Kaleci Ramazan'dan seken top, Cikalleshi'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, savunmaya çarpan top kornere gitti.
Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve iki takım da sahadan birer puanla ayrıldı.
Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Alpaslan Dedeş
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Ben Youssef, Omeruo, Veigneau, Sadiku, Mensah (Dk. 89 Eduok), Neumayr (Dk. 82 Ahmed Ildiz), Koita, Trezeguet, Diagne (Dk. 77 İlhan Depe)
Osmanlıspor: Karcemarskas, Muhammed Bayır, Yalçın Ayhan, Anıl Karaer, Pinto, Ceyhun Gülselam, Luiz Carlos, Lumanza (Dk. 84 Maxsö), Regattin, Sadeghian (Dk. 67 Mehmet Güven), Mehmet Batdal (Dk. 78 Cikalleshi)
Goller: Dk. 37 Sadeghian (Penaltıdan) (Osmanlıspor), Dk. 39 Ben Youssef (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Dk. 13 Lumanza, Dk. 45 Sadeghian, Dk. 59 Ceyhun Gülselam, Dk. 75 Muhammed Bayır, Dk. 90 Mehmet Güven (Osmanlıspor), Dk. 20 Sadiku, Dk. 36 Diagne, Dk. 79 Omeruo (Kasımpaşa)

VakıfBank'tan Beşiktaş'a set yok


Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off çeyrek finalinde VakıfBank, deplasmanda Beşiktaş'ı 3-0 yenerek, seride 1-0 öne geçti.

Maça taktik servisler atarak başlayan VakıfBank'ta Zhu Ting dört, Sloetjes de iki numaradan etkili ataklar geliştirdi. Teknik molayı 12-8 önde geçen sarı-siyahlı ekip, file üstü etkinliğini sürdürerek, seti 25-20 aldı.
İkinci setin ilk bölümünün ardından VakıfBank, etkili ataklar geliştirerek Beşiktaş'ın oyun kurmasına engel oldu. Zhu Ting ve Robinson ile sayı üreten sarı-siyahlı takım, teknik molayı 12-8 önde geçti. Mola sonrasında etkinliğini artıran VakıfBank, seti 25-13 alarak skoru 2-0 yaptı.
Son sete de iyi başlayan sarı-siyahlı takım, Kübra Çalışkan'ın sayısıyla teknik molayı 12-6 önde geçti. VakıfBank, Sloetjes ve Robinson ile ürettiği sayılarla farkı açtı ve seti 25-14, maçı da 3-0 kazandı.
İki galibiyete ulaşacak takımın yarı finale yükseleceği seride ikinci maç, VakıfBank'ın ev sahipliğinde 6 Mart Salı günü VakıfBank Spor Sarayı'nda oynanacak. VakıfBank, bu maçı da kazanması durumunda yarı finale yükselecek. Beşiktaş'ın kazanması durumunda ise turu geçecek takım, 9 Mart Cuma günü yine VakıfBank Spor Sarayı'nda oynanacak 3. müsabakanın sonunda belli olacak.
MAÇ & SONUÇ
SETLER
İSTATİSTİK
Beşiktaş 0–3 VakıfBank
 20-25, 13-25, 14-25
s

THY Euroleague'de 24. Haftanın MVP'si Tornike Shengelia

THY Euroleague'de Baskonia forması giyen Gürcü basketbolcu Tornike Shengelia, 24. haftanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, İspanyol ekibinin sahasında Rusya'nın Khimki takımını 87-77 yendiği maçta 28 verimlilik puanıyla oynayan Shengelia, haftanın MVP'si unvanına layık görüldü.
Karşılaşmayı 15 sayı, 15 ribaunt, 3 asistle tamamlayan 26 yaşındaki Shengelia, 2 sayılık atışlarda 12'de 6 ve serbest atışlarda da 5'te 3 ile oynadı.CSKA Moskova'nın Fransız basketbolcusu Nando De Colo, deplasmanda Maccabi FOX'u 93-73 yendiği maçta topladığı 27 verimlilik puanıyla en değerli oyuncu sıralamasında ikinci oldu.
Khimki forması giyen ve Baskonia maçında 26 verimlilik puanı elde eden Anthony Gill ise MVP sıralamasında 3. basamakta yer aldı.

Basketbolda derbi heyecanı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 19. haftasında 4 Mart Pazar günü Fenerbahçe Doğuş ile Galatasaray Odeabank karşı karşıya gelecek.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda yapılacak maç, saat 13.00'te başlayacak. Mücadele, beIN Sports 3'ten naklen yayınlanacak.
Ligde 18 maçta 15 galibiyet alan sarı-lacivertli ekip, haftaya lider girdi. Galatasaray Odeabank ise 18 maçta 7 galibiyet çıkarabildi.
Sezonun ilk yarısındaki maçı Fenerbahçe Doğuş 83-62 kazanmıştı.
Fenerbahçe, son 6 maçta yenilmedi
Fenerbahçe Doğuş, sarı-kırmızılı ekip ile yaptığı son 6 resmi maçı kazandı.
Sarı-lacivertli takım, Galatasaray Odeabank ile Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 4, THY Avrupa Ligi'nde ise 2 maç yaptı. Fenerbahçe, bu maçlarda rakibine mağlup olmadı.
Fenerbahçe Doğuş, Galatasaray Odeabank'a son olarak 26 Mayıs 2016'da deplasmanda çıktığı lig maçında yenilmişti.
Galatasaray, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda kazanamadı
Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe Doğuş'u iç saha maçlarını oynadığı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda hiç yenemedi.
Sarı-kırmızılı basketbol takımı, 2012 yılında hizmete giren salonda Fenerbahçe ile yaptığı 13 lig maçını da kaybetti.
Fenerbahçe, Galatasaray'a sahasında geçit vermiyor
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, sahasında yaklaşık 7 yıldır Galatasaray'a kaybetmiyor.
Sarı-kırmızılı takıma son olarak 4 Haziran 2011'de Sinan Erdem Spor Salonu'nda ev sahibi olduğu maçta mağlup olan sarı-lacivertliler, sonrasında sahasında rakibiyle yaptığı 14 lig maçında mağlubiyet yüzü görmedi.
Fenerbahçe, ev sahibi olarak yer aldığı Sinan Erdem Spor Salonu'nda 1, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda 13 karşılaşmayı kazandı.
Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı iç sahada yakaladığı galibiyet serisi şöyle:
TarihSalonSkor
30.12.2011Sinan Erdem80-79
19.12.2012Ülker74-67
31.03.2014Ülker77-52
03.06.2014Ülker89-70
05.06.2014Ülker74-73
13.06.2014Ülker76-63
19.06.2014Ülker20-0 (Hükmen)
17.11.2014Ülker85-74
21.05.2015Ülker93-67
27.05.2015Ülker67-59
27.02.2016Ülker77-68
25.05.2016Ülker93-79
27.05.2016Ülker80-55
13.11.2016Ülker92-74
Not: Galatasaray, 2013-2014 sezonu play-off final serisinin son maçına çıkmadığı için Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından 20-0 hükmen yenik sayılmıştı.

Golden State Warriors galibiyet serisini sürdürdü

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) son şampiyon Golden State Warriors, deplasmanda Atlanta Hawks'ı 114-109 yendi.

NBA'e 10 maçla devam edildi. Batı Konferansı'nda zirve mücadelesi veren Golden State Warriors, Doğu Konferansı'nda son sırada yer alan Atlanta Hawks'ı 114-109 mağlup ederek üst üste beşinci maçından galibiyetle ayrıldı.
Kevin Durant'ın 28 sayı, 3 ribaunt, 5 asistle oynadığı konuk takımda, Stephen Curry 28, Nick Young 16 sayıyla galibiyete katkıda bulundu.
Ev sahibi ekipte ise Kent Bazemore'un 29, Dennis Schroder 27 sayılık performansları mağlubiyete engel olamadı.
Ersan'dan galibiyete 18 sayılık katkı
Milli basketbolcu Ersan İlyasova'nın forma giydiği Philadelphia 76ers, sahasında Charlotte Hornets'i 110-99 yendi.
Joel Embiid 'in 23 sayı, 15 ribauntla "double-double" yaptığı maçta, Ersan İlyasova 18 sayı, 4 ribaunt, 3 asistlik performans sergiledi.
Konuk takımda Kemba Walker 31 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Nicolas Batum 14 sayı, 13 ribauntla "double-double" yaptı.
Magic galibiyeti hatırladı
Son 7 maçından mağlubiyetle ayrılan Orlando Magic, sahasında Detroit Pistons'ı 115-106 yendi.
Orlando Magic'te Aaron Gordon 27 sayı, 13 ribauntla, Nikola Vucevic de 22 sayı, 12 ribauntla "double-double" yaparak galibiyette başrolü oynadı.
James Ennis ve Reggie Bullock'un 21'er sayı ürettiği Pistons'ta, Blake Griffin 12 sayı, 10 ribaunt, Andre Drummond da 10 sayı, 15 ribauntla maçı "double-double" ile tamamladı.
NBA'e 7 maçla devam edilecek.

Sonuçlar
Orlando Magic-Detroit Pistons: 115-106
Philadelphia 76ers-Charlotte Hornets: 110-99
Atlanta Hawks-Golden State Warriors: 109-114
Chicago Bulls-Dallas Mavericks: 108-100
Memphis Grizzlies-Denver Nuggets: 102-108
Milwaukee Bucks-Indiana Pacers: 96-103
Washington Wizards-Toronto Raptors: 95-102
Phoenix Suns-Oklahoma City Thunder: 116-124
Los Angeles Clippers-New York Knicks: 128-105
Utah Jazz-Minnesota Timberwolves: 116-108

THY Euroleague 24. hafta maç sonuçları ve puan durumu


Basketbol Turkish Airlines Euroleague'de 24. hafta sona erdi. Haftaya ikinci sırada giren Yunan ekibi Olympiakos, deplasmanda aynı ülkeden Panathinaikos Superfoods'u 87-85 mağlup etti. Kırmızı-beyazlı ekip, bu sonuçla lider CSKA Moskova'nın ardından play-off turuna yükselmeyi garantileyen ikinci takım oldu.

THY Avrupa Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Doğuş, 24. haftada İspanya'nın Real Madrid takımına konuk oldu. Sarı-lacivertliler, mücadeleyi 86-83 kazanarak 17. galibiyetini aldı. Fenerbahçe Doğuş, 25. haftada karşılaşacağı Litvanya temsilcisi Zalgiris'i mağlup etmesi durumunda play-off turuna çıkacak.
Bu sezon THY Avrupa Ligi'nde istediği sonuçları alamayan Anadolu Efes ise İtalya deplasmanında AX Armani Exchange Olimpia Milan'a 77-64 mağlup oldu ve son sırada kaldı.
Sonuçlar
Zalgiris (Litvanya) - Barcelona Lassa (İspanya): 90-74
Maccabi FOX (İsrail) - CSKA Moskova (Rusya): 73-93
Valencia (İspanya) - Brose Bamberg (Almanya): 86-70
AX Armani Exchange Olimpia Milan (İtalya) - Anadolu Efes: 77-64
Baskonia (İspanya) - Khimki (Rusya): 87-77
Kızılyıldız MTS (Sırbistan) - Unicaja Malaga (İspanya): 80-76
Panathinaikos Superfoods (Yunanistan) - Olympiakos (Yunanistan): 85-87
Real Madrid (İspanya) - Fenerbahçe Doğuş: 83-86
 Puan durumu
 Takım  O  G  M  A  Y  Av.  P
 1. CSKA Moskova  24  19  5  2149  1902  247  43
 2. Olympiakos  24  17  7  1794  1756  38  41
 3. Fenerbahçe Doğuş  24  17  7  1894  1766  128  41
 4. Zalgiris Kaunas  24  15  9  1952  1914  38  39
 5. Real Madrid  24  14  10  2032  1881  151  38
 6. Khimki  24  14  10  1863  1853  10  38
 7. Panathinaikos Superfoods  24  14  10  1840  1831  9  38
 8. Maccabi FOX  24  12  12  1951  2022  -71  36
 9. Baskonia  24  11  13  1971  1933  38  35
 10. Unicaja Malaga  24  10  14  1852  1903  -51  34
 11. Kızılyıldız MTS  24  10  14  1879  1992  -113  34
 12. Valencia  24  9  15  1843  1897  -54  33
 13. Brose Bamberg  24  9  15  1806  1900  -94  33
 14. AX Armani Exchange Olimpia Milan  24  8  16  1920  2030  -110  32
 15. Barcelona Lassa  24  7  17  1921  1941  -20  31
 16. Anadolu Efes  24  6  18  1842  1988  -146  30
25. haftanın programı
8 Mart Perşembe:
20.00 Khimki (Rusya) - AX Armani Exchange Olimpia Milan (İtalya)
20.30 Anadolu Efes - Maccabi FOX (İsrail)
22.30 Valencia (İspanya) - Baskonia (İspanya)
23.00 Real Madrid (İspanya) - Panathinaikos Superfoods (Yunanistan)
9 Mart Cuma:
20.00 CSKA Moskova (Rusya) - Unicaja Malaga (İspanya)
21.00 Zalgiris (Litvanya) - Fenerbahçe Doğuş
22.00 Olympiakos (Yunanistan) - Brose Bamberg (Almanya)
23.00 Barcelona Lassa (İspanya) - Kızılyıldız MTS (Sırbistan)

Fenerbahçe Doğuş, Madrid'de kazandı

Fenerbahçe Doğuş, THY Euroleague'in 24. hafta maçında konuk olduğu Real Madrid'i 86-83 yendi. Sarı Lacivertliler'i galibiyete taşıyan oyun son çeyrekte gelirken; maçı 20 sayıyla tamamlayan Kostas Sloukas yıldızlaştı. 

Fenerbahçe Doğuş, THY Euroleague'in 24. hafta maçında İspanya'nın Real Madrid takımına konuk oldu. İlk üç çeyrek başa baş geçerken, temsilcimiz oyunu son çeyrekte kopardı. Çekişmeli geçen ilk çeyrek 20-0 sona erdi. İkinci yarıda Real Madrid daha etkili olurken; ilk yarıyı da 45-40 önde tamamladı.

3. çeyrek başa baş geçerken; son 1 dakika 3 saniyede Kostas Sloukas'ın üçlüğü geldi ve Fenerbahçe Doğuş 66-65 öne geçti. Real Madrid'e bu bölümde sayı şansı vermeyen Fenerbahçe, bitimine 21 saniye kala Brad Wanamaker'ın iki sayısıyla 3. çeyreği 68-65 önde tamamladı.

4. çeyrekte ise Fenerbahçe Doğuş'un üstün oyunu geldi. Son periyoda Jan Vessely'nin iki sayısıyla başlayan Fenerbahçe farkı 5 sayıya çıkardı: 65-70. Maçın etkili isimlerinden Sloukas, bitime 7:48 dakika kala üçlükle farkı 6 sayıya çıkardı: 67-73.

Ev sahibi ekip Jaycee Carroll, Luka Doncic'le oyuna ortak olurken; son dakikaları büyük çekişmeye sahne olan maçtan Fenerbahçe Doğuş 86-83 galip ayrıldı.

Real Madrid‘te Luka Doncic 14 sayı-4 asist, Anthony Randolph 9 sayı-4 ribaunt, Facundo Campazzo 11 sayı-5 asist, Jaycee Carroll 15 sayı-1 ribaunt ve Gustavo Ayon 9 sayı-6 ribaunt ile oynadı.
Fenerbahçe Doğuş‘da James Nunnally 16 sayı-1 asist, Kostas Sloukas 20 sayı-4 asist, Luigi Datome 17 sayı-2 ribaunt, Jason Thompson 6 sayı-6 ribaunt, Ahmet Düverioğlu 5 sayı-2 ribaunt, Nikola Kalinic 7 sayı-1 ribaunt ve Marko Guduric 3 sayı-3 asist ile galibiyete katkıda bulundu.

Fenerbahçe, Real Madrid zaferiyle birlikte bu sezon THY Euroleague'de 17. galibiyetini elde ederken; rakibinden ikili averajı da aldı. Real Madrid ise 10. kez salondan yenik ayrıldı.

2 Mart 2018 Cuma

Bursaspor'a Stancu hayat verdi!

Spor Toto Süper Lig'in 24'üncü haftasının açılış maçında Bursaspor, Kayserispor'u konuk etti. 

Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 1-0 kazandı.
Maçtaki tek gol 76'ncı dakikada Stancu'dan geldi.
Ligde 9 hafta sonra 3 puanla tanışan Bursaspor puanını 30'a çıkarttı. Kayserispor 38 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
8. dakikada gelişen ev sahibi takım atağında, Kembo sağ kanattan topu Kayserispor ceza sahasına ortaladı. Yusuf Erdoğan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.
31. dakikada Kayserispor ceza sahası içinde topla buluşan Stancu, meşin yuvarlağı Kembo'ya aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda top, kaleci Lung'da kaldı.
33. dakikada Aziz Eraltay'ın sol kanattan Kayserispor ceza sahası içine yaptığı ortada arka direkte bulunan Stancu topu kafa vuruşu ile Kembo'nun önüne bıraktı. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Lung, meşin yuvarlağı tokatlayarak uzaklaştırdı.
38. dakikada Kayserispor ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Batalla'nın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Lung'da kaldı.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sonuçlandı.
57. dakikada gelişen Bursaspor atağında, sağ kanattan Barış Yardımcı'nın Kayserispor ceza sahası içine yaptığı ortada Stancu'nun kontrol edemediği top, Yusuf Erdoğan'ın önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak, üstten auta çıktı.
76. dakikada ev sahibi ekip Rumen golcüsü Stancu'nun ayağından bulduğu golle öne geçti. Bu dakikada gelişen Bursaspor atağında, Batalla'nın pasıyla Kayserispor ceza sahası içinde topla buluşan Stancu'nun penaltı noktası üzerinden plase vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.
86. dakikada gelişen konuk takım atağında Bursaspor ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Amorim'in vuruşunda meşin yuvarlak, üstten auta çıktı.
90+3. dakikada Bursaspor'un sol kanattan kazandığı serbest vuruşu Batalla kullandı. Bu oyuncunun direkt kaleye vuruşunda kaleci Lung topu güçlükle kornere çeldi.
Karşılaşma, Bursaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Stat: Bursa Büyükşehir Belediye
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Erdinç Sezertam, Samet Çiçek
Bursaspor: Harun Tekin, Barış Yardımcı, Titi, Ertuğrul Ersoy, Aziz Eraltay, Shehu, Bostock (Dk. 68 Sow), Batalla, Kembo (Dk. 90 Agu), Yusuf Erdoğan (Dk. 75 Grozav), Stancu
Kayserispor: Lung, Lopes, Sapunaru, Kana Bıyık, Erkan Kaş, Deniz Türüç, Badji, Espinoza (Dk. 79 Kravets), Mendes (Dk. 74 Varela), Boldrin (Dk. 56 Amorim), Umut Bulut
Gol: Dk. 76 Stancu (Bursaspor)
Sarı kartlar: Dk. 29 Umut Bulut, Dk. 69 Espinoza, Dk. 70 Erkan Kaş, 90 2 Lopes (Kayserispor)

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Ricardo Quaresma PFDK'ya sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Ricardo Quaresma'yı Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve maçta kırmızı kart gören Ricardo Quaresma, Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Quaresma için ağır rapor düzenlenmesi dikkat çekti.
TFF, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında yaşananlar nedeniyle Beşiktaş, Fenerbahçe ve Ricardo Quaresma'yı Ceza Kurulu'na sevk etti. Beşiktaş, saha olayları ile çirkin ve kötü tezahürattan; Fenerbahçe ise "çirkin ve kötü tezahüratla, talimatlara aykırı hareket nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.
Quaresma ise 2 ile 6 maç men cezasının söz konusu olduğu kural dışı hareketi içeren 43. madde ve 5 ile 10 maç men cezasının verilebileceği 44. maddedeki 'saldırı'dan  dolayı PFDK'ya sevk edildi.

Temsilcilerimizin, Şampiyonlar Ligi Play-off Turu’ndaki Rakipleri Belli Oldu

2018 CEV Şampiyonlar Ligi Play-off Turu’nda ülkemizi temsil edecek ekiplerimizden, bayanlarda Galatasaray ve VakıfBank, erkeklerde ise Halkbank‘ın rakipleri, bugün (02 Mart 2018, Cuma), Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV)’nun Lüksemburg’taki Merkez Ofisi’nde gerçekleşen kura çekimiyle belli oldu.

Gerçekleşen kura çekiminde; bayanlar kategorisindeki temsilcilerimizden Galatasaray, İtalya’nın Igor Gorgonzola Novara takımı ile; VakıfBank ise; İsviçre’den Volero Zürih takımı ile eşleşti.
2018 CEV Şampiyonlar Ligi bayanlar kategorisinde 6’lı Play-off Turu ilk karşılaşmaları, 20-22 Mart 2018,  rövanş karşılaşmaları ise 3-5 Nisan, 2018 tarihlerinde oynanacak.
2018 CEV Şampiyonlar Ligi 6’lı Play-off Turu’nda rakibine her iki maçın sonunda puan olarak üstünlük kuracak ekip, adını 2018 CEV Şampiyonlar Ligi bayanlar kategorisinde Dörtlü Finallere (Final Four) yazdıracak. Eğer her iki karşılaşmanın sonunda puan eşitliği söz konusu olursa, altın set kuralı devreye girecek. İkinci maçın bitiminden hemen sonra 15 sayı üzerinden oynanacak olan altın seti kazanan ekip, Dörtlü Finaller’deki (Final Four) yerini alacak.
Temsilcilerimizden Galatasaray, turu geçmesi halinde ise Dörtlü Final yarı finalinde ev sahibi CSM Volei Alba Blaj ile; VakıfBank ise; yarı finalde Imoco Volley Conegliano (İtalya) – Dinamo Kazan (Rusya) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.
2018 CEV Şampiyonlar Ligi bayanlar kategorisinde Dörtlü Finallere (Final Four) Romanya’nın CSM Volei Alba Blaj takımı ev sahipliği yapacak. Dörtlü Final karşılaşmaları, 05-06 Mayıs 2018 tarihlerinde Romanya’nın başkenti Bükreş’te bulunan 5,200 seyirci kapasiteli Sala Polivalenta Salonu’nda oynanacak.
Erkekler kategorisindeki temsilcimiz; Halkbank, 12’li Play-off Turu’nda İtalya’nın Sir Colussi Sicoma Perugia takımı ile eşleşti. Temsilcimiz, turu geçmesi halinde ise 6’lı Play-off Turu’nda Noliko Maaseik (Belçika) – Lokomotiv Novosibirsk (Rusya) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.
2018 CEV Şampiyonlar Ligi erkekler kategorisinde 12’li Play-off Turu ilk karşılaşmaları, 14-16 Mart 2018, rövanş karşılaşmaları ise; 20-22 Mart, 2018 tarihlerinde oynanacak.
2018 CEV Şampiyonlar Ligi 12’li Play-off Turu’nda rakibine her iki maçın sonunda puan olarak üstünlük kuracak ekip, adını 2018 CEV Şampiyonlar Ligi erkekler kategorisinde 6’lı Play-off Turu’na yazdıracak. Eğer her iki karşılaşmanın sonunda puan eşitliği söz konusu olursa, altın set kuralı devreye girecek. İkinci maçın bitiminden hemen sonra 15 sayı üzerinden oynanacak olan altın seti kazanan ekip, 6’lı Play-off Turu’na yerini alacak.
2018 CEV Şampiyonlar Ligi erkekler kategorisinde Dörtlü Finallere (Final Four) Rusya’nın Zenit Kazan takımı ev sahipliği yapacak. Dörtlü Final karşılaşmaları, 12-13 Mayıs 2018 tarihlerinde Rusya’nın Kazan şehrindeki 7,500 seyirci kapasiteli Spor Merkezi Salonu’nda oynanacak.
2018 CEV Şampiyonlar Ligi Play-off Turu Eşleşmelerini indirmek için tıklayınız.
Bayanlar 6’lı Play-off Turu Eşleşmeleri

Erkekler 12’li Play-off Turu Eşleşmeleri

x

Yabancı madde atan taraftarlara 4,5 yıl istendi

Geçen yılki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yardımcı hakem Tarık Ongun’a tribünden yabancı madde atarak yaraladıkları iddia edilen 2 Galatarasaylı taraftar hakkında "kamu görevlisi hakeme yönelik görevinden dolayı kasten yaralama" suçundan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Spor Suçları Soruşturma Bürosu Savcılarından Asım Ekren tarafından Galatasaray-Fenerbahçe arasında 22 Ekim 2017’de oynanan olaylı derbide yardımcı hakem Tarık Ongun’a tribünden yabancı madde atılmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.
Savcılıkça, hakem Ongun’un üzerine kahve dolu karton bardak ve pet şişesi atan Galatasaraylı iki taraftarlar D.B. ve L.M.Y. hakkında iki ayrı iddianame düzenlendi. İddianamelerde, Ongun’un şikayetçi olmadığı ancak spor müsabakalarında işlenen "kasten yaralama ve mala zarar verme" kapsamındaki suçların şikayete bağlı olmadığı belirtildi.
Güvenlik kameralarından tespit edilen şüphelilerden L.M.Y ifadesinde bir anlık sinirle su şişesini attığını, diğer şüpheli D.B. ise hakem Tarık Ongun’a boş karton bardak fırlattığı ancak boş bardağın sahaya kadar gitmesinin mümkün olmayacağını söyledi.
İddianamelerde, savcılıkça ifadesi alınan hakem Ongun’un ise arkasına dönerken bir anda tribünlerden atılan maddelerin çenesine ve dizine gelerek sersemleşmesine neden olduğunu ve dizlerinin üzerine düştüğünü söylediği kaydedildi.
Her iki şüpheli hakkında "kamu görevlisi hakeme yönelik görevinden dolayı kasten yaralama" suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis ve en az 1 yıl seyirden men cezası verilmesi istemiyle hazırlanan iddianame, Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

Fenerbahçe'de Ozan Tufan affedildi

Fenerbahçe'de devre arası kampına götürülmeyen ve bir süredir takımdan ayrı çalışan Ozan Tufan affedildi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Bir süredir takımdan ayrı çalışan futbolcumuz Ozan Tufan, hocamız Aykut Kocaman'ın isteği doğrultusunda takımla çalışmalara başladı." denildi.
Teknik direktör Aykut Kocaman, devre arasında Antalya'da yapılan kampta Ozan Tufan ile ilgili, "İkinci yarıda takımı götürmek istediğim yerde Ozan ile bunu yapabilme ihtimalimin olmadığını gördüm. Dolayısıyla böyle karar verdik. Bu, oyuncuyu kötülemek, karalamak değil, Fenerbahçe'nin menfaatlerinde bir karar oldu. Böyle bir karar vererek, oyuncunun da işi uzatmadan kendisiyle ilgili bir karar almasına yardımcı olmak istedim. Oyun anlamında Ozan'dan çok daha fazla faydalanma ihtimalimin olmadığını gördüm." ifadelerini kullanmıştı.
Ozan Tufan, bir süredir çalışmalarını takımdan ayrı sürdürüyordu.

Ricardo Quaresma'nın kart raporu


Beşiktaş'ın Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile yaptığı maçta kırmızı kart gören Ricardo Quaresma, sarı-lacivertli ekibe karşı sakin maçlar çıkarmakta zorlanıyor.

Siyah-beyazlı takıma ilk olarak 2010-2011 sezonunda transfer olan ve Beşiktaş'ta 5. sezonunu geçiren Quaresma, Türkiye kariyerindeki en çok kartı Fenerbahçe ile oynanan derbi karşılaşmalarında gördü. Beşiktaş formasıyla 5 sezonda 12 Fenerbahçe derbisine çıkan 34 yaşındaki oyuncu, bunların 9'unda kart görmekten kurtulamadı. Tecrübeli oyuncu, sarı-lacivertli ekiple oynanan maçlarda 7 sarı ve 2 kırmızı kartla cezalandırıldı.
- Sadece 3 maçı kart görmeden tamamladı
Siyah-beyazlı futbolcu, Fenerbahçe maçlarının sadece üçünde kartla cezalandırılmadı.
Quaresma, geçen sezon Vodafone Park'ta Fenerbahçe ile oynanan lig ve kupa maçlarını kart görmeden tamamlamayı başardı. Beşiktaş, Portekizli oyuncusunun sakin kaldığı kupa mücadelesinde rakibine 1-0 mağlup olurken, ligdeki karşılaşmadan ise 1-1 berabere ayrıldı.
Ricardo Quaresma, 2011-2012'de Beşiktaş'ın sahasında Fenerbahçe'yi 1-0 yendiği lig mücadelesini de kart görmeden tamamladı.
- Bu sezonki 3 Fenerbahçe maçında da kartla cezalandırıldı
Ricardo Quaresma, bu sezonki Fenerbahçe maçlarını daha da gergin yaşadı.
Quaresma, siyah-beyazlı takımın lig ve kupada sarı-lacivertli rakibiyle yaptığı 3 karşılaşmada da kart görmekten kurtulamadı.
Ligin ilk yarısında oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmanın 43. dakikasında kırmızı kartla oyun dışı kalan tecrübeli oyuncu, ikinci yarıda yapılan ve Beşiktaş'ın 3-1 kazandığı Süper Lig karşılaşmasında ise sarı kartla cezalandırıldı.
Siyah-beyazlı oyuncu, Fenerbahçe ile bu sezon oynanan üçüncü derbi maçında da sakinliğini koruyamadı. Ziraat Türkiye Kupası'ndaki yarı final mücadelesinin ikinci yarısında Jeremain Lens'in yerine oyuna dahil olan Quaresma, sadece 7 dakika sahada kalabildi. Ricardo Quaresma, maçın 52. dakikasında rakiplerine yönelik hareketlerinden dolayı kırmızı kart gördü.
- Toplam 51 kart gördü
Ricardo Quaresma, Beşiktaş kariyerinde 51 kez kartla cezalandırıldı.
Siyah-beyazlı oyuncu, 5 sezonda 6 kırmızı ve 45 sarı kart gördü.
- Kartların büyük bölümü şampiyon takımlara karşı
Fenerbahçe maçlarını gergin yaşayan Quaresma, Süper Lig'de şampiyonluk yaşamış Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor karşılaşmalarında da sakinliğini koruyamadı.
Quaresma, siyah-beyazlı formayla toplam 51 kart görürken, bunların 23'ünü bu 4 ekibe karşı aldı. Tecrübeli futbolcu; Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor maçlarında 18 sarı ve 5 kırmızı kartla cezalandırıldı.
Siyah-beyazlı formayla 5 sezonda 6 kez kırmızı kartla oyun dışı kalan tecrübeli futbolcu, bu kartların 5'ini ligdeki şampiyon takımlara oynanan maçlarda görerek ilginç bir istatistiğe imza attı.
Türkiye kariyerinde 11 Galatasaray maçında 4 kez sarı kartla cezalandırılan Quaresma, Trabzonspor maçlarında 1 kırmızı ve 4 sarı kart gördü. Hakemler, Beşiktaş adına gergin geçen Bursaspor karşılaşmalarında ise Quaresma'ya 2 kırmızı ile 3 sarı kart gösterdi.
- Quaresma'nın kart raporu
Ricardo Quaresma'nın Beşiktaş formasıyla gördüğü kartlar şöyle:

Takım Sarı Kırmızı Toplam
Fenerbahçe 7 2 9
Bursaspor 3 2 5
Trabzonspor 4 1 5
Galatasaray 4 - 4
Medipol Başakşehir 3 - 3
Çaykur Rizespor 2 - 2
Osmanlıspor 1 - 1
Aytemiz Alanyaspor 1 - 1
Kardemir Karabükspor 2 - 2
Gençlerbirliği 2 - 2
Eskişehirspor 3 - 3
Kasımpaşa 2 - 2
Teleset Mobilya Akhisarspor 1 - 1
Atiker Konyaspor 1 - 1
Antalyaspor 1 - 1
Kayserispor 3 - 3
Mersin İdmanyurdu - 1 1
Samsunspor 1 - 1
Gaziaşehir Gaziantep 2 - 2
Grandmedical Manisaspor 1 - 1
Demir Grup Sivasspor 1 - 1

Avrupa futbolunda zorlu hafta

Avrupa'nın önde gelen futbol ülkelerinde bu hafta sonu sporseverleri heyecanlandıracak önemli maçlar oynanacak.

İngiltere Premier Lig'de 16 puan farkla liderliğini sürdüren Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City, 4 Mart Pazar günü 29. hafta maçında son şampiyon Chelsea'yi ağırlayacak.
Ligdeki son 4 maçından üçünü kaybeden Chelsea, geçen hafta Lig Kupası'nı müzesine götüren, Arsenal ile 5 günde oynadığı iki maçta 6 gol atan Manchester City deplasmanından galibiyetle ayrılmanın yollarını arayacak.
Avrupa futbolunda bir başka büyük maç heyecanı da İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) yaşanacak. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun formasını giydiği Milan, pazar günü oynanacak derbi mücadelesinde Inter'i konuk edecek.
Şampiyonluk yarışında uzakta kalan iki takım arasında ilk yarıda oynanan ve Mauro Icardi'nin "hat-trick" yaptığı mücadeleyi Inter 3-2 kazanmıştı.
Serie A'da dikkati çeken bir diğer mücadelede ise son altı yılın şampiyonu Juventus'un dört puan önünde yer alan lider Napoli, yarın sahasında Cengiz Ünderli Roma ile karşılaşacak.
İspanya Birinci Futbol Ligi'nde lider Barcelona, kendisini 5 puan geriden takip eden Atletico Madrid'i pazar günü sahasında ağırlayacak.
İki takım arasındaki son beş maçın üçü 1-1 berabere sona ererken, diğer iki mücadeleyi Katalan ekibi deplasmanda 2-1'lik skorlarla kazandı.

Philadelphia 76ers hasreti bitirdi

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Cleveland Cavaliers'ı deplasmanda 108-97 mağlup eden Philadelphia 76ers, rakibini 11 maç sonra yenmeyi başardı.

NBA'e 4 maçla devam edildi. Doğu Konferansı takımlarının mücadelesinde Cleveland Cavaliers, sahasında Philadelphia 76ers'a 108-97 yenildi.
Konuk ekipte 17 sayı, 14 ribauntla Joel Embiid, 10 sayı, 10 ribauntla da Robert Covington'ın "double-double" yaptığı mücadelede, JJ Redick 22, Ben Simmons 18 sayıyla galibiyete katkıda bulundu.
Atlanta Hawks'tan eski takımı Sixers'a geri dönen milli oyuncu Ersan İlyasova, mücadeleyi 6 sayı, 2 ribaunt ve 2 asistle tamamladı.
Milli basketbolcu Cedi Osman'ın 6 sayı, 1 ribaunt, 1 asistle oynadığı Cleveland Cavaliers'ta ise LeBron James 30 sayı, 9 ribaunt, 8 asistlik performansıyla mağlubiyete engel olamadı.
- Blazers seriyi sürdürdü
Batı Konferansı'nda üst sıralara oynayan takımların mücadelesinde Portland Trail Blazers, sahasında Minnesota Timberwolves'ı 108-99 yendi.
Üst üste beşinci galibiyetini alan ev sahibi ekipte, Damian Lillard 35 sayı, 7 ribaunt, 4 asistle galibiyette önemli rol oynadı. Al-Farouq Aminu 10 sayı, 12 ribaunt, Ed Davis 10 sayı, 11 ribauntla "double-double" yaptı.
Konuk takımda Karl-Anthony Towns 34 sayı, 17 ribaunt, Andrew Wiggins de 21 sayı, 5 ribauntla mücadeleyi tamamladı.
NBA'e 10 maçla devam edilecek.
- Sonuçlar
Miami Heat-Los Angeles Lakers: 113-131
Cleveland Cavaliers-Philadelphia 76ers: 97-108
Sacramento Kings-Brooklyn Nets: 116-111
Portland Trail Blazers-Minnesota Timberwolves: 108-99

1 Mart 2018 Perşembe

Stefano Napoleoni: "Genetik kodlarımda futbol var"

Medipol Başakşehir'in İtalyan forveti Stefano Napoleoni genelde yedek kulübesinden gelmesine rağmen attığı gollerle dikkat çekiyor...

Profesyonelce yaşayışı ve sabrı sayesinde sezonun ikinci yarısında giderek bir ilk on bir oyuncuna dönüşmeyi de başardı. Babası, amcası ve kuzeni de futbolcu olan 31 yaşındaki İtalyan, futbolun genetik kodlarında bulunduğunu söylüyor ve Medipol Başakşehir'de hayatının ilk şampiyonluğunu yaşamak istiyor.

26 Haziran 1986 Roma doğumlusun. Öncelikle nasıl bir çocukluk geçirdiğini öğrenebilir miyiz?
Ben her zaman futbolu çok sevdim. Normal bir çocuktum. Sürekli futbol oynuyordum. Okulda futbol oynuyordum; okul olmadığı zaman futbol oynuyordum. Arkadaşlarımla beraber sürekli oynuyordum. Annem beni gece eve çağırmak zorunda kalıyordu. Futbolu çok seven, aktif bir çocuk oldum. Futbol her zaman hayatımın merkezinde yer aldı.
Annem de babam da emekli. Annem daha önce evlere temizliğe giderdi. Babam da güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu. Biz beş kişilik bir aileyiz. İki ablam var. Ailenin en küçüğü benim. En küçük ben olduğum için de biraz fazla şımartıldım. Tabiî bu gelişimimde çok büyük rol oynadı. Birbirimize bağlı bir aile olduğumuz için sevgi hep ön plandaydı. Şu anda ablalarım evlenmiş olsa bile sürekli beraberiz. Hâlâ çok yakınız birbirimize.
Futbola olan ilgini çocukken kim fark etti ve bir takımın içerisine nasıl adım attın?
Aslında ilk hocam babamdı. Daha önce futbol oynadığı ve futbolu çok sevdiği için bendeki isteği ve iştahı gördü. 5 yaşındayken herhangi bir takımda oynamıyordum. Beni sahaya götürür, topu verir ve iki ayağımı kullanmayı, neler yapmam gerektiğini öğretirdi. En büyük antrenörüm babamdı. En yakın arkadaşım, abim, babam, her şeyim oldu. Zaten ben de 3 yaşından beri topu elimden bırakmamışım. Her yere götürmüşüm. Beni buraya getiren kişi kesinlikle babamdır.
Baban profesyonel mi yoksa amatör mü oynadı?
Benim ailemde futbol geni var. Babam amatör seviyede futbol oynamış. Profesyonele çıkma noktasında futbol dışında başka şeylere ilgi duymaya başlamış ve futboldan kopmuş. Kendini tam konsantre edememiş. Amcam da futbolcuydu. Profesyonel seviyede oynadı. Ancak geçirdiği bir sakatlık sebebiyle futbolu bırakmak zorunda kaldı. Kuzenim AS Roma'nın altyapısında oynadı. Ama o da bir sakatlık sebebiyle futbolu bırakmak zorunda kaldı. Yani ailemizde her zaman futbol geni vardı. Bende de var.
Altyapı eğitimini U.S. Tor di Quinto'da aldığını görüyoruz. İtalya'da nasıl bir altyapı eğitimi var? Bize anlatabilir misin?
İtalya'da altyapı eğitimi çok sıkıdır. Hatta bir çocuğa beklenenden daha fazlası öğretilir. Küçük yaşlarda taktik anlamda, oyun bilgisi anlamında size bir sürü şeyi yüklerler. Onun dışında tabiî saha içi ve dışında saygıyı öğretirler. O altyapı eğitimini aldığım kulüp çok profesyonel bir takım değildi. Ancak çalışanların hepsi son derece profesyonel, işinin ehli insanlardı. Ben profesyonel oyuncu oldum. O kulüpte çalışan fizyoterapist olsun, antrenör olsun, kondisyoner olsun hepsi şu anda Serie A'da çalışıyor. O dönemde aldığımız eğitim bize ne kadar profesyonel insanlar tarafından verilmiş ki, şu anda o kulüpte çalışan insanların hepsi Seri A takımlarında görev yapıyor.
Seninle birlikte futbola başlayan birçok arkadaşın bugün futbolcu olamadı. Sen bunu nasıl başardın?
Benden çok daha yetenekli, çok daha iyi oyuncular da vardı benim yaş grubumda. Ama onların futbolcu olamayıp da benim futbolcu olmamın nedeni öncelikle bazı şeyleri erken algılamaktan kaynaklanıyor. Ben futbolcu olmayı istedim ve bunu istemek aynı zamanda fedakârlık demektir. Hayatınızda bazı şeylerden fedakârlık etmezseniz futbolcu olamazsınız. Onun dışında tabiî ki tutkum vardı, isteğim vardı, arzum vardı. Bazı fedakârlıkları yapmam gerekti. Ailemin desteğini aldım. Onların desteğini almasam bugünlere asla gelemezdim. Bazı şeyleri çok erken algıladığım için de 18-19 yaşında - ki bence futbol için son derece olgun bir yaştır - ülkemden ayrılıp, Polonya'ya ilk deneyimimi yaşamaya gittim.
Bir sonraki sorum da bununla ilgiliydi. 18 yaşına girdiğin sırada Polonya futbolunun efsane isimlerinden Zbigniew Boniek'ten teklif alıyorsun ve Widzew Lodz takımına gidiyorsun. Seni nasıl ve nerede keşfettiler?
Dediğim gibi, benim oynadığım takım, profesyonel bir takım değildi. Gençlerden oluşan bir takımdık. Ama kadromuz çok iyiydi. Bölgesel ligde hep şampiyonluklar yaşıyorduk. Turnuvalarda iyi sonuçlar elde ediyorduk. Yine böyle bir turnuvaya Boniek gelmişti. Benim maçlarımdan birini izlemiş. Bazen futbolda şans da gerekir. Bizi izlediği maçta 3 gol atmış ve çok da iyi oynamıştım. Ondan sonra beni izlemeye devam etmişti. Final maçına geldiğimizde de çok iyi oynamıştım. Futbol şansını iyi değerlendirdim. Onun izlediği maçlarda çok iyi oynamıştım. Turnuva sonrasında bana teklifte bulundu. Ben de iki kere bile düşünmeden hemen teklifi kabul ettim.
Bir futbolcu kendi şansını kendisi oluşturabilir mi?
Ben şansa inanmıyorum. Hayatta o doğru anın yakalanmasına inanıyorum. Doğru yerde, doğru zamanda olmaya inanıyorum. Tanrı bana o fırsatı verdi ve ben de değerlendirdim.
2009 yılında Ocak ayı transfer döneminde Yunanistan Süper Ligi takımlarından APO Levadiakos'a transfer oluyorsun. Burada bir tam, iki yarım sezon geçiriyorsun. APO Levadiakos günlerin nasıldı?
Aslında Levadiakos transferi kariyerim için önemli bir adımdı. Çünkü Polonya'da çok iyi sezonlar geçirmiştim. Polonya'daki misyonumu da doldurmuştum ve ayrılmak istiyordum. Daha iyi teklifler bekledim ama o an o teklifler çıkmadı. Karşıma Levadiakos'un teklifi çıktı. Ben de kabul ettim. Çünkü ülkeme yakındı. Hava şartları Polonya'dan çok daha farklıydı, İtalya'ya benziyordu. Bundan dolayı kariyerime orada devam ettim. Oradaki sezonlar kendi adıma çok iyi geçti ama takım çok iyi değildi. Ben iyi oynadığım için Yunanistan'ın çok büyük takımları ve İtalya'dan bazı takımlar benimle ciddi olarak ilgilendi. Ama kulüp başkanı çok değişik bir insandı. O dönemde gitmeme izin vermedi. Önümü tıkadı. Yaşım daha 23-24'tü. O dönemde daha anlayışlı yaklaşsaydı; çok daha farklı yerlere gidebilirdi kariyerim. O yüzden kontratımın sonuna kadar orada kalmak zorunda kaldım. Daha sonra Atromitos'a geçtim. Kendi adıma iyi sezonlar geçirmiştim. Çok iyi yerlere transfer yapabilecekken kulüp başkanı buna izin vermedi ve önümü tıkadı.
2012 yılının devre arasında bir başka Yunan takımı Atromitos'a geçiyorsun ve burada 3.5 sezon geçiriyorsun. 5.5 yıllık Yunanistan macerana geri dönüp baktığın zaman neleri hatırlıyorsun?
Yunanistan'ı çok seviyorum. Orada güzel günler geçirdim. Yunanistan çok sevdiğim bir ülke. Ama geçmişe dönüp bakarsam yapacağım şey, Levadiakos'un teklifini kesinlikle kabul etmemek olurdu. Çünkü Levadiakos'a gitmem, kariyerimde 3-4 yıl kaybettirdi. Her ne kadar kendi adıma çok iyi işler yapsam da başkandan dolayı 3-4 senem heba oldu. Ama Atromitos günlerim bunun tam tersiydi. Düzgün bir yönetim vardı, ödemeler zamanında yapılıyordu. Organizasyon anlamında çok iyilerdi. İyi bir takımdı. Zaten ben ve takım arkadaşlarım kulüp tarihinde bir ilki başardık ve Atromitos'u UEFA Avrupa Ligi'ne götürdük. O yüzden Levadiakos'u ne kadar kötü hatırlıyorsam, Atromitos'u tam tersi şekilde iyi hatırlıyorum. Yunanistan'ı da çok seviyorum.
2016 yılının devre arasında yolun Medipol Başakşehir ile kesişiyor. İstanbul ekibine transferin nasıl gerçekleşti? Buraya gelirken kariyerin açısından neler bekliyordun?
Başakşehir'e gelmem kariyerimde ileriye doğru atılmış çok güzel bir adımdır. Ama biraz geç oldu. Çünkü geçmişte verdiğim yanlış karar bana 3-4 yıl kaybettirdi. O yılları kaybetmeseydim çok daha iyi olacaktı her şey. Başakşehir benim için çok doğru bir karardı. Bunun başlangıcı da şöyle oldu. Beni Yunanistan Ligi'nden tanıyorlardı. Ama 3 sene önce burada Başakşehir'le oynadığımız hazırlık maçından sonra ciddi anlamda takip etmeye başladılar. Sezonun ilk devresi boyunca İstanbul'dan birkaç antrenör defalarca beni izlemeye geldi. Oynadığım o hazırlık maçının da etkisiyle transferimi gerçekleştirmeye karar verdiler. Bir şey daha var… Başakşehir'e transferim de 10 sene önce Boniek'in İtalya'ya gelip beni görmesi gibi, doğru zamanda, doğru yerde olmam sayesinde gerçekleşti. Burada oynadığımız hazırlık maçında iyi bir performans sergileyince kendi şansımı kendim hazırlamış oldum.
Başakşehir'e transfer olana kadar seni genellikle takımlarının ilk 11'inde görüyoruz. Başakşehir'de ise ilk 11'de çok fazla şans bulamadın. Buna rağmen geldiğin günden beri sabırla beklediğini ve görev aldığın anlarda da hep işini iyi yaptığını görüyoruz. Bu konu hakkında neler söylersin?
İlk başta yedek kalmayı kabullenmek kolay olmadı. Uzun yıllar ilk 11'de oynamış biri olarak buraya transfer edildiğimde yine aynı beklentim vardı. Kenarda beklemeyi daha genç yaşlarda yaşasaydım belki çok daha farklı tepki verirdim ama bu olay başıma 30 yaşında geldi. Olaya artık daha olgun bakabilmeye başladım. Hiçbir zaman kontrolümü ve sabrımı kaybetmeden çalışmaya devam ediyordum. Bu süreçte ailemin desteği çok önemliydi. Kız arkadaşımla uzun zamandır beraber yaşıyoruz. O da burada. Bana çok destek oldu. Bu tarz durumlarda iki seçenek var. Ya isyan edersin ya da sabırla daha çok çalışırsın ve fırsat ayağına geldiğinde bunu iyi değerlendirirsin. Tabiî ki bu olay başıma 30 yaşında geldiği için çok olgun bakabildim. Asla kimseye bir saygısızlık göstermedim. Bunun karşılığını da aldığımı düşünüyorum. Ne zaman şans bulduysam elimden geleni yapmaya çalıştım. Skora katkıda bulunmaya çalıştım. 10 dakika, 15 dakika, 20 dakika girdiğim sürelerde goller attım. Hatta bazen iki gol attığım zamanlar da oldu. Son zamanlarda ise oynamaya başladım. Umarım bu şekilde devam eder. Ama devam etmese de hocam ne zaman görev verirse yerine getirmeye hazırım. Kendimi hep hazır tutuyorum.
Medipol Başakşehir yaptığı transferlerle Süper Lig'in flaş takımlarından olmayı başardı ve röportaj yaptığımız bugün lider durumda. Takımın havasını ve sezon sonu hayalini bize nasıl anlatırsın?
Takımdaki hava çok iyi. İyi bir oyuncu grubuna sahibiz. Geçen sezon bildiğiniz gibi hem lig şampiyonluğunu kaçırdık hem de kupayı finalde kaybettik. Dolayısıyla bu kadar ileri gidip de iki kulvarı da kazanamamak bize ders oldu. Baktığınız zaman bu başarı bir günde gelen bir başarı değil. Uzun bir süredir aynı hoca devam ediyor. Yardımcı antrenör olsun, çalışan personel olsun, oturmuş bir kadro var. Takımdaki oyuncular da oturmuş. Yeni takviyelerle daha iyi hale geldik. Maç maç bakıyoruz. Önümüzdeki her maç final ve her finalden galibiyetle ayrılmak istiyoruz ki, sezon sonunda rüyamız gerçek olsun. Geçen sene şampiyonluğu kıl payı kaçırdık. Bu sene kaçırmak istemiyoruz.
Ligimizde oynanan futbolu daha önce forma giydiğin Polonya ve Yunanistan ligleriyle kıyasladığında neler söylersin?
Polonya liginden başlayayım… Polonya ligi aslında zor bir lig. Temasa ve sertliğe dayalı bir futbol oynanıyor. Daha çok Polonyalı oyunculardan kurulu bir lig ve o oyuncuların karakteristik özelliği de fiziksel güç ve sertlik. Dolayısıyla lig de bu karakter çerçevesinde şekilleniyor. Çok fazla taktik anlayışı yok orada. Bunun nedenlerinden birisi de çok kaliteli yabancı oyuncuların gelmemesi. Bu yüzden de o sertlik devam ediyor. Yunanistan'a bakarsak taktiksel anlamda Polonya'nın çok daha önünde. Oraya kaliteli yabancılar da geliyor. O yüzden Yunanistan futbolu bu anlamda Polonya'nın önünde… Süper Lig ise benim oynadığım en zorlu lig. Çünkü burada her şey var. Polonya'da olduğu gibi sertlik var. Ama aynı zamanda taktiksel bilgiye sahip takımlar da var. O yüzden burada makas çok fazla açık değil. Başka liglerde mesela liderle son sıradaki takım oynayacağı zaman "sonuç belli" diyebiliyorsunuz. Ama bunu Türkiye'de söyleyemezsiniz. Türkiye'de büyükler de son sıradaki takımlara maç veya puan kaybedebiliyor. Bu da tamamen buraya gelen iyi yabancı oyuncularla alâkalı bir durum bence.
Adeyabor, Clichy, Emre Belözoğlu, Gökhan İnler gibi yıldız oyuncuların yanına devre arasında Arda Turan da eklendi. Böylesine yıldız isimlerle bir arada oynamak senin futbolunu nasıl etkiliyor? Oyuncuların gözlemlediğin farklı özellikleri nelerdir?
Başakşehir'e ilk geldiğimde saydığınız oyunculardan sadece Emre Belözoğlu buradaydı. Diğer oyuncuların hepsi benden sonra geldi. Emre'yi ilk gördüğüm zaman çok heyecanlanmış, çok da sevmiştim. Çünkü Emre'yi İtalya yıllarında televizyondan izliyordum. O yüzden birlikte oynamak bana çok büyük mutluluk verdi. Kendi kendime dedim ki; "Ben buralara geldiysem bunu hak ettiğim için geldim. Benim de belli bir kalitem var." Böylesine bir oyuncuyla çalışmak beni her zaman daha fazla mutlu etmiştir. Dediğim gibi, kariyerimde ileriye doğru atılmış güzel bir adımdı. Bu tarz oyuncularla oynamak size her zaman iyi şeyler öğretir. Çünkü oyuncular zaten çok iyi kariyerlere sahipler. Uluslararası tecrübeye sahipler. Onların bu tecrübesinden siz de takım arkadaşı olarak çok farklı şeyler öğrenebiliyorsunuz.
Abdullah Avcı istikrarlı ve başarılı bir teknik adam. Kendisiyle nasıl bir ilişkin var? Abdullah Avcı'yı diğer teknik adamlardan ayıran en önemli özellikleri neler?
Açıkçası takımın buralarda olmasının en önemli etkeni bence hoca… Yıllar boyunca burada çalışıp oyun felsefesinin üzerine bir şeyler ekleyen ve takımı buraya getiren hoca ile ekibidir. Bence yaptıkları en iyi şey şu... Ne istediklerini oyunculara en iyi şekilde aktarabiliyorlar. Oyun felsefen vardır; oyuncu grubu buna doğru cevap vermeyebilir. Bizde bu yaşanmadı. Hep bir oyun felsefesi vardı. Bu oyun felsefesi her sene bazı eklemelerle daha da geliştirildi. Bu oyun felsefesi olduğu için yeni gelen oyuncu hiçbir şekilde zorluk çekmiyor. Çünkü zaten takımın oturmuş, belli bir iskeleti var. Abdullah Hoca oyun felsefesini ufak dokunuşlarla, yeni oyuncularla hep ileriye taşımaya çalışıyor. Onun dışında gördüğüm en büyük özelliği, kendi sahip olduğu oyun felsefesini yardımcılarına da çok iyi işlemiş olması… Çünkü bu felsefeyi yardımcıları da bizlere çok iyi aktarıyor. Biz de saha içinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Abdullah Hoca ve ekibi şu ana kadar çalıştığım hocalar içerisinde ne yapmak istediklerini en iyi bilen ekip. Bunu söyleyebilirim. Çünkü hem tecrübeliler hem de inandıkları oyun felsefesini bize çok iyi aktarıyorlar.
31 yaşındasın ve Başakşehir ile gelecek sezonun sonuna kadar sözleşmen var. Kariyer planın nedir?
Başakşehir'le sözleşmemi uzattım. Önümüzdeki sezondan sonra 1 yıl da opsiyon var. Kulüp benden memnun kalırsa tekrar oturup konuşacağız. Ben günü yaşayan bir insanım. Uzun vadeli planlar yapmam. Şu anda tek düşündüğüm şey önümüzdeki maçlar. Çünkü ben hayatımda hiç şampiyonluk tatmadım. Bir ilki yaşamak istiyorum. Takımla beraber bunu görmek istiyorum. Zaman ne getirir bilemeyiz. Opsiyonumuz var. Uzatma yaptık. Yönetim isterse bu opsiyonu kullanırız ve sonrasına bakarız.
Bir İtalyan olmana rağmen bugüne kadar İtalya'da hiçbir takımda profesyonel olarak forma giymedin. Geçmişteki bir röportajında "AS Roma'ya âşığım. Bir gün İtalya'da oynamak istiyorum" demiştin. Bu hayalin halen geçerli mi?
Roma âşık olduğum takım. Çocuk yaştan itibaren kalbimde çok farklı bir yeri var. Orada oynamak çok güzel olurdu ama dediğiniz gibi İtalya'da hiç oynamadım. İtalya'da oynama şansım daha önce bahsettiğim gibi Levadiakos zamanında vardı. Başkan bıraksaydı gidebilirdim. O dönem çok kafama takıyordum ama artık belli bir yaşa geldikten sonra çok önemsemiyorsunuz. Şu an çok önemsemiyorum açıkçası. İyi bir başkanım, iyi bir takımım var. Takımımla gerçekleştirmek istediğim hedeflerim var. Ama ileride İtalya'da oynamak ister miyim? Bunu zaman gösterir. 10 yıl önce Polonya'ya gitmiştim, bugün Başakşehir'deyim. Eğer kaderimde bu varsa önünde sonunda İtalya'da bir gün futbol oynarım.
Bağlantılı bir soru sorayım. Senin hayallerini şu an eski takım arkadaşın Cengiz Ünder gerçekleştirmiş durumda. Cengiz'le nasıl bir ilişkin var. Kendisiyle görüşüyor musun, tavsiyelerde bulunuyor musun?
Cengiz'le bir sezon birlikte oynadık. Çok iyi bir iletişimimiz var. Çok yetenekli bir oyuncu. Sürekli kendisiyle konuşuyorum. Kolay değil aslında. AS Roma taraftarının beklentisini ve camiayı biliyorum. Aynı durumu ben de yaşadım. Çok genç yaşta ülke dışına çıktım. Dil bilmiyordum. O da şimdi dil bilmiyor. Kolay değil. Bir ülkeye genç yaşta gidip adapte olmak kolay değil. Kendisiyle sürekli konuşuyorum. Destek mesajları atıyorum. İletişim halindeyiz. En son Roma'ya gittiğimde de maç biletini bana Cengiz vermişti. Babamla beraber maça gittik ve Roma'yı izledik. Maçtan sonra Cengiz bana formasını verdi. Maçtan sonra da konuştuk. Kendisini çok severim. Orada çok daha önemli işlere imza atacağına inanıyorum.
Türkiye'de bugüne kadar çok fazla İtalyan oyuncu forma giymedi. Bu sezon Süper Lig'deki tek İtalyan futbolcu da sensin. Sence İtalyanların, Türkiye'yi tercih etmeme sebepleri neler?
Bunun nedenini bilmiyorum. Belki Türk takımları, İtalyan oyuncuları tercih etmiyor olabilir. Genele baktığınız zaman İtalyan oyuncuların çok fazla ülke dışına çıkmadıklarını görürsünüz. Diğer ülkelerdeki yabancı oyunculara bakın; İtalyanlar azınlıktadır. İtalyan oyuncular eğer imkânları varsa kendi ülkelerinde kalmayı tercih ederler. Çok fazla maceraya atılmadan, ülke dışına çıkmadan, kendi konfor alanlarının içinde kalmak isterler. Onun dışında belki Türk takımları da İtalyan oyuncuları tercih etmiyor olabilir. Bunu da düşünmek gerekiyor.
Röportaj: Rasim Artagan / TamSaha