TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

11 Eylül 2021 Cumartesi

Fenerbahçe Beko ile Obradovic'in Partizan'ı finalde

Uluslararası "Istanball Cup" basketbol turnuvasının ilk gününde oynanan maçlarda rakiplerine üstünlük kuran Fenerbahçe Beko ile Zeljko Obradovic'in başantrenörlüğünü yaptığı Sırbistan ekibi Partizan, finale yükseldi.

Fenerbahçe Beko'nun organize ettiği turnuvanın ilk gününde Partizan-Monaco ve Fenerbahçe Beko-UNICS Kazan müsabakaları oynandı.

Günün ilk maçında Zeljko Obradovic'in başantrenörlüğünü yaptığı Partizan, Fransa temsilcisi Monaco'yu üç uzatma sonunda 120-114 mağlup ederek finale yükseldi. İkinci ve son karşılaşmada ise Fenerbahçe Beko, Rusya ekibi UNICS Kazan'ı 81-79 yenerek adını finale yazdırdı.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nun ev sahipliği yaptığı organizasyonda yarın Fenerbahçe Beko ile Partizan finalde karşılaşacak. Monaco ve UNICS Kazan arasında ise üçüncülük müsabakası oynanacak. Final maçı saat 20.00'de, üçüncülük mücadelesi ise saat 17.00'de başlayacak.


12 EYLÜL 2021 PAZAR


17:00 Monaco - UNICS Kazan
Istanball Cup 3.lük Maçı top_basket Tivibu Spor
20:00 Fenerbahçe Beko - Partizan
Istanball Cup Final top_basket Tivibu Spor

Obradovic ve yardımcılarına plaket verildi

Fenerbahçe Beko'nun eski başantrenörü Zeljko Obradovic ile yardımcıları, düzenlenen törenle onurlandırıldı.

Sarı-lacivertli takımda önemli başarılara imza atan efsane Sırp başantrenör ile yardımcıları Vladimir Androic, Jose Maria Izquierdo, Erdem Can ve Predrag Zimonjic, alkışlar eşliğinde parkeye çağrıldı.

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Komsuoğlu, sarı-lacivertli erkek basketbol takımının genel menajeri Maurizio Gherardini, takım menajeri Cenk Renda ve kaptan Melih Mahmutoğlu, bu isimlere plaket takdim etti.

Yukatel Kayserispor, Kasımpaşa'yı 2 golle geçti

Yukatel Kayserispor, Süper Lig'in 4. haftasında Kasımpaşa'yı konuk etti. Kayseri temsilcisi rakibini her iki devrede de bulduğu birer golle 2-0 mağlup etti.

Süper Lig'in 4. haftasında Yukatel Kayserispor, sahasında Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi.

Yukatel Kayerispor müsabakadan 33. dakikada Bernard Mensah ve 90+2'de Miguel Cardoso'nun kaydettiği gollerle 2-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 7'ye çıkartan Yukatel Kayserispor, maç fazlası ve averajla 7. sıraya yerleşti.

Kayseri deplasmanından eli boş dönen konuk Kasımpaşa ise 5 puanla 10. sırada konumlandı.

Beşiktaş, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'u 3 golle geçti

Süper Lig'in 4. haftasında Beşiktaş, konuk ettiği Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'u 3-0 mağlup etti. Siyah-beyazlı ekipte "Batsman" lakaplı Michy Batshuayi, attığı 2 golle galibiyetin mimarlarından oldu. 

Beşiktaş, Vodafone Park'ta Yeni Malatyaspor'u ağırladı. Siyah-beyazlılarda 7. dakikada yeni transfer sahne aldı. Bu dakikada Pjanic'in pasını gole çeviren Michy Batshuayi, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. 10. dakikada Georges-Kevin N'Koudou farkı 2'ye çıkardı: 2-0

Mücadelenin ilk yarısı bu skorla sona erdi.

52. dakikada Yeni Malatyaspor kalecisi Abdülsamed'in uzaklaştırmak istediği top, Batshuayi'ye çarparak ağlara gitti ve ev sahibi ekip skoru 3-0 yaptı.

Kalan sürede başka gol olmadı ve Beşiktaş, sahadan galibiyetle ayrıldı.

Sezonun dördüncü maçını da gol yemeden tamamlayan siyah-beyazlı ekip, bu galibiyetle puanını 10'a çıkardı ve zirve yarışını sürdürdü. 

Ligdeki 2. mağlubiyetini yaşayan Yeni Malatyaspor ise 6 puanda kaldı.

Bu arada Siyah-beyazlılarda 20. dakikada Hırvat stoper Domagoj Vida, 43. dakikada Brezilyalı orta saha oyuncusu Alex Teixeira ve 68. dakikada Fransız kanat oyuncusu N'Koudou sakatlarak oyundan çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada Pjanic'in soldan kullandığı kornerde ceza sahasında oluşan karambolde topu önünde bulan Vida'nın şutunda, meşin yuvarlak altıpasta savunma yapan Ndong'dan döndü.

GOL: 7. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Pjanic'in şık ara pasında savunmanın arkasında topla buluşan Batshuayi, kaleci Abdulsamed Damlu ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı.

GOL: 10. dakikada Beşiktaş farkı 2'e çıkardı. Konuk takımın yarı sahasında Teixeira'nın yaptığı vuruşta savunmadan seken top Nkoudou'nun önüne düştü. Bu futbolcunun altıpasın sol çaprazında yaptığı sert vuruşta, top filelere gitti: 2-0.

25. dakikada Teixeira'nın ceza yayının sol tarafından çektiği şutta, kaleci Abdulsamed Damlu topu güçlükle üstten kornere çeldi.

44. dakikada Pjanic'in sağdan kullandığı korner atışında, ceza sahasında Necip Uysal'ın kafayla aşırdığı topa, arka direkte Welinton istediği vuruşu yapamadı ve meşin yuvarlak auta gitti.

Beşiktaş, müsabakanın ilk yarısını 2-0 önde tamamladı.

GOL: 52. dakikada Beşiktaş skoru 3-0 yaptı. Wallace'ın geri pasında kaleci Abdulsamed Damlu'nun uzaklaştırmak istediği top, pozisyonu takip eden Batshuayi'nin sırtına çarparak konuk takımın ağlarına gitti.

79. dakikada soldan ceza sahasına giren Haqi Osman'ın dar açıdan yaptığı vuruşta, top yan direkten döndü.

84. dakikada ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Kenan Karaman'ın vuruşunda, kaleci Abdulsamed Damlu meşin yuvarlağı kontrol etti.

90+2. dakikada Batshuayi'nin ceza yayı önünden çektiği şutta, kaleci Abdulsamed Damlu topu yumrukla uzaklaştırdı.

Siyah-beyazlı takım, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Arda Kardeşler, Ali Saygın Ögel, Abdullah Bora Özkara

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Vida (Dk. 20 Welinton), Necip Uysal, Rıdvan Yılmaz, Josef, Pjanic (Dk. 69 Mehmet Topal), Teixeira (Dk. 43 Can Bozdoğan), Ghezzal (Dk. 69 Gökhan Töre), Nkoudou (Dk. 68 Kenan Karaman), Batshuayi

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor: Abdulsamed Damlu, Semih Kaya (Dk. 72 Haqi Osman), Wallace, Sadık Çiftpınar, Mustafa Eskihellaç, Ndong (Dk. 57 Chouiar), Nshimirimana, Aabid (Dk. 75 Mallan), Hadadi, Kubilay Kanatsızkuş, Adem Büyük (Dk. 75 Mert Miraç Altıntaş)

Goller: Dk. 7 ve 52 Batshuayi, Dk. 10 Nkoudou (Beşiktaş)

Sarı kart: Dk. 15 Pjanic (Beşiktaş)

Bottas ceza aldı, Verstappen ilk sırayı kaptı

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 14. ayağı İtalya Grand Prix'sine Red Bull takımından Max Verstappen, ilk sırada başlayacak.

F1 tarihinde ikinci kez düzenlenen sprint yarışı, İtalya'nın Monza kentiyle aynı adı taşıyan 5,7 kilometrelik pistte 18 tur üzerinden gerçekleştirildi.

İlk cepte başlayan Mercedes'in Fin sürücüsü Valtteri Bottas, 27 dakika 54.078 saniyelik derecesiyle sprint yarışında galip geldi.

Red Bull takımından Hollandalı Max Verstappen, liderin 2.325 saniye arkasında ikinciliği, McLaren'den Avustralyalı Daniel Ricciardo ise Bottas'ın 14.534 saniye gerisinde üçüncülüğü elde etti.

Sprint yarışını kazanan Bottas, aracının motorunda yapılan bir değişiklik nedeniyle ceza aldı ve "pole" pozisyonu hakkını kaybetti. Verstappen, Bottas'ın son sıradan başlama cezası almasıyla İtalya Grand Prix'sinde "pole" pozisyonunun sahibi oldu.

Yarışta ilk 3'e giren sürücüler, sırasıyla 3, 2 ve 1 puan kazandı.

Organizasyonu daha heyecanlı hale getirmek için bu yıl üç etapta uygulanmasına karar verilen sprint yarışında alınan dereceler, İtalya Grand Prix'sinin grid dizilişinde geçerli olacak.

İtalya Grand Prix'si 53 tur üzerinden koşulacak ve yarın TSİ 16.00'da başlayacak.


12 EYLÜL 2021 PAZAR


16:00Formula 1İtalya GP formula1lastik İdman TV

 

VavaCars Fatih Karagümrük, Adana Demirspor'u dağıttı

Süper Lig'in 4. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük konuk ettiği Adana Demirspor'u 4-0 yendi. İstanbul ekibi bu sezonki 2. galibiyetini alırken Adana temsilcisinin 3 puan hasreti sürdü.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada VavaCars Fatih Karagümrük, Pesic'in 14 ve 21. dakikalarda attığı gollerle soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İkinci yarıya da iyi başlayan ev sahibi ekip, Andrea Bertolacci ile 58'de farkı 3'e çıkardı: 3-0

Maçın skorunu Fatih Karagümrük'ten 79. dakikada Yann Karamoh ilan etti: 4-0 

Bu sezonki ikinci galibiyetini alan VavaCars Fatih Karagümrük, puanını 7'e çıkardı.

Yeni teknik direktörü Vincenzo Montella ile çıktığı ilk maçta sahadan mağlubiyetle ayrılan Adana Demirspor ise bu sezoki ikinci mağlubiyetini yaşadı. Henüz galibiyet alamayan Adana ekibi, 2 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

GOL: 14. dakikada VavaCars Fatih Karagümrük 1-0 öne geçti. Biglia'nın derinleme pasıyla savunmanın arkasına sarkan Pesic, ceza sahasında kaleci Muric ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

GOL: 21. dakikada VavaCars Fatih Karagümrük farkı 2'ye çıkardı. Soldan yapılan ortada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Tunay Torun, penaltı noktası üzerinde uygun durumda bulunan Pesic'i gördü. Bu futbolcu, meşin yuvarlağı boş filelere yolladı: 2-0.

36. dakikada Adana Demirspor gole yaklaştı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Assombalonga'nın dar açıdan yaptığı vuruşta, kaleci Viviano topu uzaklaştırarak gole izin vermedi.

Fatih Karagümrük, müsabakanın ilk yarısını 2-0 önde bitirdi.

47. dakikada Fatih Karagümrük gole yaklaştı. Topu eliyle oyuna sokmaya çalışan kaleci Muric'in hatası sonucunda sağ çaprazda meşin yuvarlağı önünde bulan Kerim Frei, pasını Pesic'e aktardı. Bu oyuncu topu bekletmeden Erhun Öztümer ile buluşturdu. Erhun'un penaltı noktası civarından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta çıktı.

GOL: 58. dakikada Fatih Karagümrük farkı 3'e çıkardı. Bertolacci'nin ceza yayının gerisinden çıkardığı şutta top ağlarla buluştu: 3-0.

GOL: 79. dakikada ev sahibi takım 4. golü buldu. Erhun Öztümer'in savunmanın arkasına attığı topa hareketlenen Karamoh, ceza sahası içinde yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 4-0.

Fatih Karagümrük, karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı.

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Ümit Öztürk, Osman Gökhan Bilir, Murat Altan

VavaCars Fatih Karagümrük: Viviano, Hedenstad, Luckassen (Dk. 46 Burak Bekaroğlu), Zukanovic, Caner Erkin (Dk. 69 Balkovec), Biglia, Bertolacci (Dk. 74 Efe Tatlı), Erhun Öztümer, Tunay Torun (Dk. 81 Levent Mercan), Kerim Frei (Dk. 69 Karamoh), Pesic

Adana Demirspor: Muric, Svensson, Semih Güler, Tayyip Talha Sanuç, Kaan Kanak (Dk. 46 Yunus Akgün), Stambouli (Dk. 60 Sinan Kurt), Lucas Castro (Dk. 60 Gökhan İnler), Vargas (Dk. 46 Rassoul), Assombalonga, Belhanda, Balotelli

Goller: Dk. 14 ve 21 Pesic, Dk. 58 Bertolacci, Dk. 79 Karamoh (VavaCars Fatih Karagümrük)

Sarı kartlar: Dk. 75 Gökhan İnler, Dk. 84 Svensson (Adana Demirspor)

İttifak Holding Konyaspor, Altay'ı 3 golle geçti

Süper Lig'in 4. haftasında İttifak Holding Konyaspor, Altay'ı ağırladı. Ev sahibi ekip müsabakayı 3-1 kazandı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 4. haftasında Altay'ı konuk etti.

Ev sahibi ekip karşılaşmayı 8. dakikada Soner Dikmen, 21'de Abdülkerim Bardakcı ve 84'te  attığı gollerle Rahmanovic'in golleriyle 3-1 kazandı.

Altay adına İttifak Holding Konyaspor ağlarını sarsan tek gol ise 90+1'de Mısırlı forvet Ahmed Rayan'dan geldi. 

Bu sonuçla 4. müsabakaların ardından puanını 10'a yükselten Konyaspor, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Geçtiğimiz hafta sahasında Fenerbahçe'ye kaybettikten sonra bu hafta da Konya'dan eli boş dönen Altay ise 6 puan ve maç fazlasıyla 7. sırada yer aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Kappel'in sert şutunda kaleci Sehic gole ezin vermedi.

GOL: 7. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Cikalleshi'nin sol kanattan ceza sahasına pasına hareketlenen Soner Dikmen'in altıpas içinden vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0

GOL: 20. dakikada yeşil-beyazlı ekip farkı ikiye çıkardı. Guilherme'nin orta sahaya yakın noktadan kullandığı serbest vuruşunda, ceza sahası içinde top yükselen Abdülkerim Bardakçı'nın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-0

38. dakikada Cebrail Karayel'in ceza sahası sağ çaprazından çektiği şut yan direkten oyun alanına döndü.

42. dakikada Altay atağında sağ kanattan yapılan ortada Murat Akça'nın kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

45+4. dakikada hızlı atakta Serdar Gürler'in pasında, kaleciyle karşı karşıya kalan Cikalleshi'nin vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Lis'te kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

59. dakikada Pinares'in ceza yayı içinden kullandığı serbest vuruşunda, kaleci Sehic topu güçlükle kornere çeldi.

70. dakikada Guilherme'nin köşe vuruşunda topa iyi yükselen Abdülkerim Bardakçı'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Lis'ten oyun alanına döndü.

76. dakikada Guilherme'nin sol kanattan ceza sahasına şık ortasında, Ahmed Hassan'ın yakın mesafeden vuruşunda top yandan auta gitti.

GOL: 83. dakikada ev sahibi ekip farkı 3'e çıkardı. Guilherme'nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Ahmed Hassan topu kafa ile Rahmanovic'e indirdi. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 3-0

GOL: 90+2. dakikada konuk ekip farkı 2'ye indirdi. Pinares'in sağ kanattan kullandığı köşe atışına iyi yükselen Ahmed Rayan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 3-1

Karşılaşma, İttifak Holding Konyaspor'un 3-1 üstünlüğüyle bitti.

Stat: MEDAŞ Konya Büyükşehir

Hakemler: Erkan Özdamar, Esat Sancaktar, Bilal Gölen

İttifak Holding Konyaspor: Sehic, Skubic, Ahmet Çalık, Abdülkerim Bardakçı, Guilherme, Soner Dikmen (Dk. 86 Oğulcan Ülgün), Hadziahmetovic, Serdar Gürler (Dk. 62 Michalak), Bytyqi (Dk. 86 Barış Yardımcı), Çekiçi (Dk. 62 Rahmanovic), Cikalleshi (Dk. 70 Ahmed Hassan)

Altay: Lis, Murat Akça, Thiam, İbrahim Öztürk (Dk. 46 Eren Erdoğan), Cebrail Karayel, Naderi, Poko, Pinares, Kappel (Dk. 46 Björkander), Rodriguez (Dk. 46 Ahmed Rayan), Bamba (Dk. 76 Paixao)

Gol: Dk. 7 Soner Dikmen, Dk. 20 Abdülkerim Bardakçı, Dk. 83 Rahmanovic (İttifak Holding Konyaspor), Dk. 90+2 Ahmed Rayan (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 20 Poko, Dk. 78 Pinares (Altay), Dk. 58 Hadziahmetovic, Dk. 72 Bytyqi, Dk. 79 Rahmanovic (İttifak Holding Konyaspor)

TFF 1. Lig'de 4. hafta heyecanı TRT ekranlarında

TFF 1. Lig heyecanı TRT ekranlarında yaşanmaya devam ediyor. İşte günün maç programı...

TFF 1. Lig'de 4. haftanın perdesi bugün oynanacak Bereket Sigorta Ümraniyespor - Royal Hastanesi Bandırmaspor maçıyla açılıyor

Ligde bugün 4 karşılaşma oynanacak. İşte 4 maçın yayın programı:

16.30 Bereket Sigorta Ümraniyespor - Royal Hastanesi: TRT Türk

17.00 Eyüpspor - Denizlispor: TRT Spor

20.00 Manisa FK - Büyükşehir Belediye Erzurumspor: TRT Spor

20.00 Adanaspor - Menemenspor: TRT Avaz

12 Eylül Pazar

17.00 Beypiliç Boluspor - Kocaelispor: TRT Türk

17.00 MKE Ankaragücü - Gençlerbirliği: TRT Spor

20.00 Yılport Samsunspor - Ankara Keçiörengücü: TRT Spor

20.00 Altınordu - Bursaspor: TRT Türk

13 Eylül Pazartesi

20.00 Balıkesirspor - Tuzlaspor: TRT Spor

Kaynak : TRT SPOR

ABD Açık'ta finalin adı Djokovic - Medvedev

ABD Açık Tenis Turnuvası'nda erkeklerin 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic ve 2 numaralı seribaşı Daniil Medvedev finale yükseldi.

New York kentinde düzenlenen sezonun son grand slam turnuvasında tek erkekler yarı finalleri yapıldı.

2019 finalisti Daniil Medvedev, kariyerinin ilk büyük turnuva yarı finaline çıkan Felix Auger-Aliassime'yi (12 numaralı seribaşı) 6-4, 7-5 ve 6-2'lik setlerle 3-0 mağlup etti.

Diğer mücadelede ise ABD Açık'ta 3 şampiyonluğu bulunan Novak Djokovic ile geçen yılın finalisti Alexander Zverev (4) karşılaştı.

Djokovic, kendisini yarı finalde yendikten sonra Tokyo 2020'de altın madalyaya uzanan Zverev'i 3-2'lik (4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-2) skorla eleyerek Medvedev'in rakibi oldu.

Sırp Djokovic'in 31'inci, Rus Medvedev'in de 3'üncü grand slam finaline çıkacağı maç, 12 Eylül Pazar günü TSİ 23.00'te başlayacak.

Djokovic, 21. şampiyonluğuna ulaşıp "en fazla grand slam turnuvası kazanan erkek tenisçi" rekorunu kırmaya ve aynı yıl içinde dört büyük turnuvada da şampiyonluğu elde eden 3. erkek tenisçi olmaya çalışacak.

10 Eylül 2021 Cuma

İtalya'da ilk sıra Valtteri Bottas'ın

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 14. ayağı İtalya Grand Prix'sinin sprint yarışına, Mercedes takımından Valtteri Bottas ilk sırada başlayacak.

Fin pilot Bottas, İtalya'nın Monza kentiyle aynı adı taşıyan 5,7 kilometrelik pistte düzenlenecek yarışın sıralama turlarında 1 dakika 19.555 saniyelik süresiyle galip geldi.

Mercedes'ten Büyük Britanyalı Lewis Hamilton, takım arkadaşının 0.096 saniye arkasında ikinciliği, liderden 0.411 saniye yavaş turlayan Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen ise üçüncülüğü elde etti.

Sıralama turlarında alınan dereceler, sprint yarışının grid dizilişinde geçerli olacak. Organizasyonu daha heyecanlı hale getirmek için bu yıl üç etapta uygulanmasına karar verilen sprint yarışının sonucu, pazar günkü yarışta pilotların sıralamasını belirleyecek. Kazananın "pole" pozisyonunu elde edeceği sprint yarışında ilk 3'e girenler, sırasıyla 3, 2 ve 1 puan alacak.

Bu sezon Büyük Britanya'nın ardından İtalya'da ikinci defa uygulanacak sprint yarışı, yarın TSİ 17.30, 53 turluk yarış ise 12 Eylül Pazar günü TSİ 16.00'da gerçekleştirilecek.


11 EYLÜL 2021 CUMARTESİ


17:30Formula 1
İtalya GP Sprint Yarışı
formula1lastik İdman TV

12 EYLÜL 2021 PAZAR


16:00Formula 1İtalya GP formula1lastik İdman TV

Fenerbahçe'de kadın futbol takımı kuruldu

Fenerbahçe Kulübü Kadın Futbol Takımı kuruldu. Tanıtım toplantısında konuşan Fenetbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kemal Danabaş, "Kadın Futbol Takımı ile yeni bir yolculuğa başlıyoruz" dedi.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü'nde kadın futbol takımının kuruluşuna ilişkin düzenlenen basın toplantısına sarı-lacivertli takımın yönetim kurulu üyesi Mustafa Kemal Danabaş, Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı Menajeri Jessica Lynne Çarmıklı, Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Nihan Su ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yeni bir branş kazandırdıkları için büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Kemal Danabaş, şunları söyledi:

"Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı ile yeni bir yolculuğa başlıyoruz. Bunun temelleri bizim için yeni değil, 2 yıl önce atıldı. 2019 yılında kız çocuklarının futbol eğitimi alabilmeleri için Dünya Kız Çocukları Günü'nde kız futbol okulunu hayata geçirmiştik. O sporcularda bugün buradalar. Fenerbahçe’nin futbola buluşan kız futbolcuların yolu açık olsun. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak nasıl ki ülkemizin dört bir yanındaki gençlerin formamızı giyme hayalleri varsa artık tüm kız çocukları ve kadınlarının da bu kutsal çubuklu forma hayalleri olacaktır. Hayallerinde Fenerbahçe olan kız çocuklarının elinden tutmak, desteklemek bu yola çıktığımız andan beri en büyük gücümüz oldu."

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı ile Türkiye'de kadın futbolunun büyük bir ivme kazanacaklarına inandıklarının altını çizen Danabaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"28 şampiyonlukla en çok şampiyon olan futbol takımımızla birlikte kulübümüz bu alanda da lokomotif olacak, önemli başarıları kucaklayacak ve önemli yerlere gelecektir. Kadın futbol takımımızın hayata geçişinde çok kıymetli isimlerle çalıştık. Jessica Çarmıklı, ABD, İspanya, Rusya’da ayrıca milli forma giymiş, kadın futbol alanında UEFA ve FIFA’nın takibinde olan pek çok önemli eğitimler almış kıymetli bir isim. Teknik Direktör olarak ailemize katılan Nihan Su hocamızda pek çok takımda futbol oynamış, milli takım forması giymiş, kaptanlık yapmış, hocalık yapmış, hayatı sporla ve kadın futbolcularla geçmiş çok kariyerli bir isim. Kadın futbol takımımız uyumlu çalışma süreci sonucunda oluşturuldu ve potansiyelli bir takım. A takım yaptığımız işleri altyapıda da geliştireceğiz. Ülkemizde kadın futbolunun ne noktaya geleceğini hep birlikte yaşayacağız."

"Fenerbahçe olarak rakiplerimizle birlikte Türkiye Futbol Federasyonuna yarışmaya, 1. Lig'den başlamak adına bir başvurumuz oldu." açıklamasında da bulunan sarı-lacivertli yönetici, şunları kaydetti:

"Kadın futbolunun bir noktaya gelinmesi için kararın verilmesini bekliyoruz. Ligin statüsü sponsorluk konusunda belirleyici olması için, ilgili kararın açıklanmasını bekliyoruz. Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı antrenmanlarını Dereağzı Tesisleri’nde yapacaktır. Maçları ise oynayacağımız stadı belirlemek üzere çalışmaları yapıyoruz, son noktaya gelmek üzereyiz. Çok yakın zamanda belli olacak. Mabedimize en yakın yerde oynayacağız elimizden geldiğince. Kadın takımı formaları Fenerium’da satılacaktır. Amacımız tüm şubelerde olduğu gibi bütçenin sponsorlar tarafından karşılanması olacak. Ciddi bir ilgi var kadın futboluna. Takım sayısı ve oyuncu sayısı artıyor. UEFA’nın ve FIFA’nın ciddi bir eğilimi var. Geliştikçe sponsorların eğilimi artıyor. Biz de bu sponsorlarla yola devam edeceğiz."

Jessica Lynne Çarmıklı: "Bu ülkede kadın futbolu için büyük bir potansiyel var"

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı Menajeri Jessica Lynne Çarmıklı, sarı-lacivertli kulüpte böyle bir göreve geldiği için onur duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu ülkede kadın futbolu için büyük bir potansiyel var, sadece ülke değil, Avrupa çapında da potansiyel var. Futbol her zaman kalbime çok yakın oldu. Futbol sayesinde çok fazla fırsat elde ettim. Türkiye’deki kadınlarında bu fırsatı elde etme hakkı var. 114 yıllık bu kulüpte kadın futbolunu kurduğumuz için çok mutluyum. Başkanımız Ali Koç’a ve Kemal Danabaş’a teşekkür etmek istiyorum. Bu vizyona sahip oldukları için. Bu branş UEFA tarafından önem gösterilen bir branş. Burada olduğum için çok şanslıyım. Fenerbahçe’nin gerçekten büyük potansiyeli var. Sadece buradaki kızlar için değil genel için. Önümüzdeki yıllarda kadın takımı UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarışacak."

Nihan Su: "Fenerbahçe'nin kadın futbolu şubesi açması dev bir adım"

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Nihan Su, kadın futbolu adına, kadın antrenörler adına heyecanlı olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Doğru bir yerde olduğumu görüyorum. İlk 11 yılı futbolculuk olmak üzere 1995'ten bu yana kadın futbolunun bizzat içerisinde bulundum. Bu süreçte kız çocuklarımızın kendini geliştirmesi engelleri aşabilmesi başarılı olması için ciddi bir emek ortaya koydum. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’nin en büyük spor ve sivil toplum örgütü olan Fenerbahçe'nin kadın futbolu şubesi açması dev bir adım. Fenerbahçe gibi özellikle son 3 yıldır Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğiyle kadın ve kız çocuklarının korunması çalışmaları yapan bir devin kadın futboluna adım atması gelişmeleri taçlandıran kadın futbolunu markalaştıran en önemli unsur. Kadın futbol emekçisi olan 26 yılın sonunda bu noktaya varabildiğimiz için çok mutluyuz. Bende Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’nın Teknik Direktörü olmanın tarifsiz gururunu yaşıyorum. Ekibimizle ve futbolcularımızla birlikte bu forma altında öncü başarılara adım atacağımızın sözünü veriyorum."

Tören konuşmaların ardından fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Brezilya - Arjantin maçıyla ilgili ne karar çıkacak?

FIFA, 2022 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde ertelenen Brezilya - Arjantin maçında yaşanan olaylar, spor ve siyaset gündeminde önemli bir yer teşkil ediyor. İşte maçtaki olayların analizi ve FIFA'nın yaklaşımıyla muhtemel cezalar...

Sao Paulo kentinde Brezilya ile Arjantin arasında oynanan karşılaşma, Brezilya Sağlık Gözetim Ajansı görevlilerinin, Brezilya'nın Kovid-19 salgınına karşı aldığı tedbirlere uymadığı gerekçesiyle 4 Arjantinli futbolcuyu almak üzere 6. dakikaya gelinirken sahaya girmesinin ardından askıya alınmıştı.

Yetkililer, İngiltere'de forma giyen Arjantinli Emiliano Martinez, Cristian Romero, Gio Lo Celso ve Emiliano Buendia'nın, son 14 günde İngiltere'de bulunmalarına rağmen göç idaresinin Brezilya'ya girmek için istediği yeminli beyanda son 14 günde İngiltere'de bulunmadıklarına dair belge imzalamak suretiyle yasaları çiğnediğini belirtmişti.

Brezilya'da Kovid-19 salgınına karşı uygulanan önlemler kapsamında, son 14 günde İngiltere, Güney Afrika, Kuzey İrlanda ve Hindistan'da bulunan yabancıların ülkeye girmesine izin verilmiyor.

FIFA, 2022 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde ertelenen Brezilya-Arjantin maçında yaşanan olaylar nedeniyle her iki ülke federasyonu hakkında disiplin soruşturması başlattı.

6 Eylül 2021 tarihinde Brezilya-Arjantin futbol milli takımları arasında oynanan Dünya Kupası Eleme maçının 6. dakikasında, Brezilya Ulusal Sağlık Kurulu yetkilileri saha alanına girdi ve Arjantinli dört futbolcunun ulusal sağlık kurallarına aykırı davrandığı ve bu nedenle sınır dışı edileceklerini bildirdi.

Bu kararın altında yatan neden ise dört futbolcunun da Brezilya’ya gelmeden son 14 gün içerisinde İngiltere’de bulunmaları ve bu durumu Brezilya otoritelerine bildirmemeleri. Müsabakanın hakem ve temsilci kararıyla ertelenmesi sonrası olay tüm dünyada yankı buldu ve FIFA temsilci raporuna binaen soruşturma başlattı.

Emsal niteliğinde ilk kez gerçekleşen olayın; hukuki ve sportif sonuçlarının olması yanında, bu tarz durumların FIFA tarafından yeniden ve daha açık olarak düzenlenmesi gerektiği gerçekliğini bizlere gösterdi.

Taraflarının tepkileri ve iddiaları

Brezilya Ulusal Sağlık Kurulu: Kuşkusuz bu olay sebebiyle en çok tepkiyi alan oyun alanına giren Brezilya Ulusal Sağlık Kurulu yetkilileri ve bu kararı veren Brezilya Ulusal Sağlık Kurulu oldu.

Brezilya Ulusal Sağlık Kurulunun iddiasına göre, Arjantinli dört futbolcunun Brezilya’ya girişte ve giriş öncesi doldurdukları formda yetkililere yanlış bilgi vermesi ve Brezilya’ya varmalarından önceki 14 gün içerisinde İngiltere’de bulunduklarını bildirmemeleri...

Brezilya Ulusal Sağlık Kurulu Direktörü Antonio Barra Torres’in iddiasına göre ise; dört futbolcu Brezilya sağlık otoriteleri tarafından karantinada kalmaları, izole olmaları ve ardından sınır dışı edilecekleri konusunda uyarıldılar, ancak bu yükümlülüğe aykırı davranarak regülasyonlara ve kendilerine verilen direktiflere aykırı davrandılar. Brezilya Sağlık Kuruluna göre; dört futbolcu Brezilya sağlık regülasyonlarına aykırı davrandıkları konusunda defalarca uyarıldı. Bir diğer iddiaya göre ise, Arjantin takım yetkilileri futbolcularının izole olmaları gerektiği konusunda özellikle uyarıldı.

Bilindiği üzere Brezilya, varyantın yayılmasını engellemek amacıyla 23 Haziran’dan itibaren İngiltere’den gelişleri yasakladı. Brezilya Ulusal Sağlık Kuruluna göre; futbolcuların eylemi ciddi sağlık riski taşıyor ve bu nedenle ani bir aksiyon alınması gerekti.

Arjantin Milli Takımı: Arjantin Milli Takımı yetkililerine göre ise kendileri yalnızca müsabakada oynayan dört futbolcunun müsabaka sonrası sınır dışı edileceği konusunda uyarıldı. Arjantinli yetkililer, sınır dışı edilme işleminin müsabaka öncesi veya sonrası yapılabileceğini, müsabaka anında yapılan eylemin anlaşılamadığını vurguladı. Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Ednaldo Rodrigues de aynı görüşte ve eylemin yapılış zamanının yanlış olduğunu düşünüyor.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (Conmebol): Bir diğer merak edilen konu ise, Brezilya ve Arjantin’in bağlı olduğu konfederasyon olan Conmebol’ün olaylara yaklaşımı. Müsabaka durduruldu, ancak müsabakanın kaldığı yerden devam mı edeceği yoksa ertelenip tekrar mı edileceğine henüz karar verilmedi. Conmebol’ün açıklamasına göre; müsabakayı organize eden FIFA ve müsabaka hakem tarafından durduruldu ve devam etmemesine karar verildi. Conmebol’e göre kararı ve cezaları verecek FIFA. Conmebol, FIFA’nın bu konuda münhasır yetkili olduğunu ve Conmebol’ün bu konuda herhangi bir yetkisi olmadığını belirtmiş.

Avrupa Kulüpler Birliği (ECA): Avrupa Kulüpler Birliği olan ECA, FIFA Başkanı Infantino ile bir görüşme gerçekleştirdi. Avrupa Kulüpler Birliği'ne göre; Avrupa ülkeleri Güney Amerikalı futbolcuların milli takımlarında oynayabilmeleri için esneklik göstermeliler. Örneğin, bu konuda en sıkı uygulamalara konu ülkelerin başında İngiltere geliyor. FIFA, Güney Amerikalı futbolcuların ulusal kurallar dışında tutulması ve ülke milli takımlarında oynayabilmelerinin önünün açılması için İngiltere devletine talepte bulundu. Ancak, bu talep İngiltere tarafından reddedildi.

FIFA soruşturması ve muhtemel cezalar

Müsabaka hakemi ve temsilcisi tarafından FIFA Disiplin Komitesi’ne müsabaka raporu sunuldu ve hangi aşamaların izlenmesi gerektiği konusunda görüş bildirildi. Uygulanması gereken prosedürlerin şuan ki mevcut FIFA kural ve regülasyonlarına uygun olması bekleniyor. FIFA Disiplin Komitesi şu an müsabaka raporunu inceliyor ve detaylı inceleme sonrası nihai kararı verecek.

FIFA olaylar sebebiyle hem Brezilya Futbol Federasyonu, hem de Arjantin Futbol Federasyonu aleyhine soruşturma başlattı. FIFA her iki federasyon ve milli takım yetkililerinden savunma talep etti.

FIFA aynı zamanda bu olayların gelişiminde Conmebol’ün kusurunun ve hatasının var olup olmadığını da araştırıyor. Conmebol hakkındaki bir diğer iddia, müsabaka öncesinde Brezilya tarafından Conmebol’e dört Arjantinli futbolcunun izole olması ve müsabakada oynamamaları konusunda talepte bulunulmuş olması ve bu talebin Conmebol Başkanı Alejandro Dominguez tarafından reddedilmesi. Bu ihtimal dahilinde Conmebol’ün ciddi bir sorumluluğu bulunabilir. Bu yönüyle, soruşturmanın genişleme ihtimali var.

Bu konuda FIFA’nın dahi sorumluluğu tartışılıyor, çünkü müsabakanın dahil olduğu organizasyonu düzenleyen ve müsabakaya hakem ve temsilci atayan kurum FIFA. Bu konuda FIFA’nın da teknik olarak sorumlu olabilmesi ihtimal dahilinde.

Bir diğer ihtimal ise; futbolcuların Brezilya ulusal otoritelerine yanlış bilgi sağladığı iddiasının gerçekliği ve bu durumda her bir futbolcunun FIFA tarafından cezalandırılması muhtemel.

Yasaklamaların ve cezaların uygulanma şekli

Bu konuda en çok tartışılan konu pek tabii ki müsabakanın aniden durdurulması ve Brezilya Ulusal Sağlık Kurulu yetkililerin saha alanına girmeleri. Belki de müsabaka öncesi bu aksiyon alınsaydı, bu kadar ses getirmeyecek ve tartışma konusu olmayacaktı.

FIFA her ülkenin kendi sağlık regülasyonlarına ve uygulamalarına saygı gösteriyor. Ancak, sınırların belli olmaması sebebiyle ülkelerde bulunan yasakların ve cezaların uygulamasında farklılık ve daha da önemlisi kontrol dışı ve orantısız uygulamalar ortaya çıkıyor. FIFA’nın tahammül gösteremeyeceği konu da yasaklama ve cezaların aşırılığı ve orantısızlığı, futbola olumsuz yönde etkisi, siyasi olarak kullanılması ve yasaklama ve cezaların yanlış yöntemlerle uygulanması.

FIFA’nın bu konuda vereceği karar çok önemli olmakla birlikte, ileride yaşanabilecek olayların önüne geçebilecek mahiyette. Yasaklama ve cezaların FIFA kural ve regülasyonlarıyla sınırlarının çizilmesi ve bu sınırları aşan konfederasyon, federasyon, kulüp ve futbolcuların cezalandırılması gerekiyor.

Tüm bunların dışında; ülkelerin kendi sağlık kurallarını uygulaması yanında futbolun oynanabilir ve herkese eşit bir şekilde uygulanabilir hale gelmesi için yasakların esnetilmesi ve farklı uygulamalardan kaçınılması gerekiyor. Bu konu FIFA’nın da hassas olduğu bir konu. FIFA’ya göre, ülkeler kendi sağlık kurallarını uygulasalar bile futbolun oynanabilir hale gelmesi için tüm paydaşların dayanışma içinde davranması gerekiyor. Örneğin, Brezilya-Arjantin müsabakasında İngiltere’deki sıkı uygulamalar sebebiyle Brezilya’nın 9 önemli futbolcusu sahada olamadı.

Premier Lig kulüplerindeki Güney Amerikalı futbolcuların durumu

Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea gibi birçok Premier Lig Kulübü dönüşte 10 gün karantinada kalma zorunluluğu olduğu ve futbolcularının yerel lig müsabakalarında oynayabilmesi için Brezilyalı futbolcularının Brezilya Futbol Milli Takımı'na gitmesine izin vermedi. Bu durum FIFA nezdinde kabul edilebilir bir durum değil. FIFA’ya göre, futbolcuların milli takımlarında oynama hakkı var ve kulüpler futbolcuların bu hakkını ellerinden alamaz.

İngiliz Kulüplerinin kararı sonrası Brezilya Futbol Federasyonu FIFA ile iletişime geçti ve Brezilyalı futbolcuların milli takımlarına gitmesine izin vermeyen kulüplerin bu oyuncuları 5 gün oynatamaması ve yasaklı olmaları talebinde bulundu. FIFA tarafından kabul gören talebe göre, milli takımlarına gönderilmeyen Brezilyalı futbolcular 10 Eylül'den geçerli olacak şekilde 5 günlüğüne İngiliz Kulüpleri tarafından oynatılamayacak. Bu talebin ve yasağın dışında tutulan tek Brezilyalı futbolcu Everton Kulübü’nde oynayan Richarlison. Bunun sebebi ise Everton Kulübü’nün olimpiyatlar için Richarlison’a izin vermesi ve kulübün iyi niyetli davranışıyla birlikte Richarlison’un Brezilya Milli Takımı'nda olimpiyatlarda mücadele edebilmesi. Brezilya Futbol Federasyonu aynı talebi Brezilyalı futbolcular Malcom ve Claudinho’nun milli takımlarına gidişine izin vermeyen Rus kulübü Zenit için de yaptı.

Merak edilen konu 5 günlük yasak olmasına rağmen İngiliz Kulüplerinin yasaklı Brezilyalı futbolcuları oynatma riskine girip girmeyeceği. Açık olmayan bir diğer konu ise, yasağa uymayan kulüplere FIFA tarafından ne ceza verileceği. Tek bilinen FIFA’nın bu kurala aykırı davranan ve yasaklı futbolcuları oynatan kulüplere hükmen mağlup dahil çok ciddi cezalar verebileceği ve bunları yerel federasyonlara bildireceği.

Avrupa Kulüpler Birliği, yerel federasyonlar ve kulüpler bu konuda ortaklaşa hareket etmek ve çözüm bulmak için görüşmelerini sürdürüyorlar.

Spor hukuçusu Av. Anıl Dinçer'in görüşleri ise şöyle;

FIFA Disiplin Kurulu tüm taraflardan gelen belgeleri ve savunmaları detaylı şekilde inceleyecek ve yasaklara uymayan ve yasakları yanlış uygulayan tarafları cezalandıracaktır. Parasal cezaların yanında sportif cezalar da gelebilir. FIFA bir nevi vereceği cezayla gelecekte oluşabilecek olumsuz durumların ve yerel sağlık regülasyonları ve kurallarının kötü niyetli olarak uygulanmasının önüne geçmiş olacak.

Örneğin, benzer bir olay ülke kulübümüz Galatasaray’ın yaz hazırlık kampı çerçevesinde Yunanistan’da Olympiakos Kulübü ile oynayacağı hazırlık müsabakası öncesinde de yaşandı. Kötü niyetli olarak ülke sağlık kuralları politik ve diğer nedenlerle rakip kulüplere farklı uygulanabiliyor ve bu durumda ülkeler, federasyonlar ve futbol otoriteleri arasında diplomatik krizler çıkabiliyor. FIFA ve kurulları vereceği kararlar ve cezalar ile ileride yaşanabilecek olumsuz durumların da önüne geçmiş olacak, aksi takdirde bu tarz olayların yaklaşan Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, Dünya Kupası Elemeleri gibi organizasyonlarda çok daha fazla ortaya çıkması muhtemel.

FIFA her ne kadar her ülke federasyonunun kendi ülke sağlık kurallarını uygulamasına müsaade etse de, yeni regülasyon veya sirküler yayınlayıp; bir an evvel uygulanacak kuralların sınırlarını daha belirgin hale getirmeli.

A Milli Takım'da Şenol Güneş dönemi sona erdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ile karşılıklı olarak yolların ayrıldığını duyurdu.

A Milli Takım'ında ikinci Şenol Güneş dönemi sona erdi.

TFF, A Milli Takım'ın 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde Hollanda'ya 6-1 yenilmesinin ardından tartışmaların odağına oturan teknik direktör Güneş ile yolların ayrıldığını açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamada, "A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ile yapılan görüşmeler sonrasında karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verilmiştir. Ülkemize önemli başarılar yaşatan değerli hocamız Sayın Şenol Güneş’e görev sürecindeki çalışmaları ve Türk futboluna yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar dileriz" denildi.

Güneş ile 38 galibiyet, 23 beraberlik, 21 yenilgi

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2022 Dünya Kupası elemelerinde alınan kötü sonuçlar nedeniyle eleştirilerin hedefi haline gelen 69 yaşındaki deneyimli teknik adam, ay-yıldızlı ekiple bugüne kadar 82 maça çıktı.

Şenol Güneş yönetimindeki milli takım, 59'u resmi, 23'ü özel toplam 82 maç oynarken, bu müsabakalarda 38 galibiyet, 23 beraberlik ve 21 yenilgi yaşadı.

Türkiye, Güneş yönetiminde 127 gol attı, kalesinde 90 gole engel olamadı.

Amerika Açık finaline damga vuran eşleşme

Teniste sezonun son grand slam turnuvası ABD Açık'ta, Büyük Britanyalı Emma Raducanu ve Kanadalı Leylah Fernandez, tek kadınlarda finale çıkarak tarihi bir başarıya imza attı.

ABD'nin New York kentinde düzenlenen grand slam turnuvasının onbirinci gün akşam seansında, tek kadınlarda yarı final maçları oynandı.

23 bin kişi kapasiteli Arthur Ashe Kortu'nda oynanan ilk yarı final maçında kariyerinde ilk kez grand slam yarı finaline çıkan dünya klasmanının 73 numarası Leylah Fernandez, 2 numaralı seribaşı Belarus Aryna Sabalenka ile karşılaştı.

Tie-break'e giden ilk seti 7-6 kazanan 19 yaşındaki Fernandez, ikinci seti 6-4 kaybetti. Karar setinin 10. oyununda rakibinin servisini kıran Kanadalı sporcu, seti 6-4, maçı da 2-1 kazanarak finale adını yazdırdı.

Fernandez rakip tanımıyor

Ekvadorlu baba ile Filipinli annenin çocuğu olarak Kanada'nın Montreal kentinde dünyaya gelen Fernandez, ABD Açık'ta "peri masalı"nı andıran başarısıyla dikkat çekti.

6 Eylül'de 19 yaşına giren genç sporcu, üçüncü turda son şampiyon ve 3 numaralı seribaşı Naomi Osaka'yı, 4. turda kariyerinde üç grand slam şampiyonluğu bulunan Angelique Kerber'i, çeyrek finalde 5 numaralı seribaşı Elina Svitolina'yı, yarı finalde de 2 numaralı seribaşı Aryna Sabalenka'yı eleyerek uzun süre unutulmayacak bir performans sergiledi.

Gençlerde iki kez grand slam finali oynadı

Kariyerindeki tek şampiyonluğu bu yıl Monterrey'de alan solak tenisçi, başarılı olacağının sinyallerini gençlerde iki grand slam turnuvasında final oynayarak verdi.

2019 yılında Avustralya Açık'ta final oynayan Fernandez, Danimarkalı Clara Tauson'a 2-0 yenildi. Aynı yıl Fransa Açık'ta bir kez daha final bileti alan Kanadalı sporcu, ABD'li Emma Navarro'yu 2-0 mağlup ederek şampiyon oldu.

ABD Açık'ta Yeni Zelandalı Erin Routliffe ile çiftlerde de mücadele eden Fernandez, üçüncü turda elenmekten kurtulamadı.

Wimbledon'da yarım kalan hayalini ABD Açık'ta gerçekleştirdi

Tek kadınlarda elemelerden gelen 18 yaşındaki Büyük Britanyalı sporcu Emma Raducanu, önceki turlarda Petra Kvitova, geçen yılın şampiyonu Bianca Andreescu ve 4 numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova'yı eleyen 17 numaralı seribaşı Yunan Maria Sakkari'yi 6-1 ve 6-4'lük setlerle geçerek Fernandez'den sonra yeni bir başarı hikayesiyle tenis tarihindeki yerini aldı.

Sporseverlerin bu yıl Wimbledon'da ortaya koyduğu performansla tanıdığı Raducanu, özel davetiyeyle katıldığı turnuvada seyircilerin de desteğini arkasına alarak ilerlerken dördüncü turda sağlık sorunları yaşayınca maçtan çekilmek zorunda kalmış ve büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı.

44 yıl sonra Britanya'ya kadınlarda finali getirdi

Çinli anne ve Rumen babanın kızı olarak Kanada'da dünyana gelen Raducanu, 44 yıl sonra tek kadınlarda finale çıkan ilk Büyük Britanyalı sporcu olmayı başardı.

1959 yılında 18 yaşındayken Fransa Açık'ta finale yükselen Christine Truman'dan sonra bu başarıyı tekrarlayan en genç sporcu olan Raducanu, ABD Açık'ta 53 yıllık aranın ardından Büyük Britanya adına şampiyonluk için korta çıkan ilk kadın sporcu unvanının sahibi oldu.

Açık dönemde tarihe geçtiler

Dünya klasmanının 150. sırasında yer alan Raducanu ile 73. basamakta bulunan Fernandez, açık dönemde (1968 yılından bu yana) seribaşı olmayan iki tenisçinin şampiyonluk mücadelesi vereceği ilk finale çıkacaklar.

ABD Açık tek kadınlar finalinde yarın 1999 yılından bu yana en genç sporcular sahne alacak.

1999 yılındaki finalde 17 yaşındaki ABD'li Serena Williams ile 18 yaşındaki İsveçreli Martina Hingis karşılaşmış ve rakibini 2-0 yenen Serena Williams kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğunu kazanmıştı.

10-11-12-13 Eylül 2021 TV'de Spor Ekranı


10 EYLÜL 2021 CUMA


18:00 Spor Toto - İzmir Büyükşehir Belediyespor
Hentbol Erkekler Süper Kupa top_hentbol TRT Spor Yıldız
19:00 Formula 1 İtalya GP Sıralama Turları formula1lastik İdman TV
21:45 Club Brugge - Oostende
Belçika Pro League top_futbol Tivibu Spor

11 EYLÜL 2021 CUMARTESİ


14:30 AÇIKLANMADI İngiltere Championship
top_futbol Türkmen Sport
16:30 AÇIKLANMADI Bundesliga top_futbol Türkmen Sport
16:30 Ümraniyespor - Bandırmaspor TFF 1. Lig top_futbol TRT Türk
17:00 Eyüpspor - Denizlispor TFF 1. Lig top_futbol TRT Spor
17:00 Partizan - Monaco
Istanball Cup top_basket Tivibu Spor
17:00
Leicester City - Manchester City
İngiltere Premier Lig
top_futbol A Spor
17:30 Formula 1
İtalya GP Sprint Yarışı
formula1lastik İdman TV
18:30
Rusya - Ukrayna CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası Son 16 Turu top_voleybol TRT Spor Yıldız
19:30
AÇIKLANMADI Serie A top_futbol Türkmen Sport
19:45 PEC Zwolle - Ajax
Eredivisie top_futbol UçanKuş TV
20:00 Fenerbahçe Beko - Unics Kazan Istanball Cup top_basket Tivibu Spor
20:00 Manisa FK - Büyükşehir Belediye Erzurumspor TFF 1. Lig top_futbol TRT Spor
20:00 Adanaspor - Menemenspor TFF 1. Lig top_futbol TRT Avaz
21:30 Polonya - Finlandiya CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası Son 16 Turu
top_voleybol TRT Spor Yıldız
21:45
AÇIKLANMADI Serie A top_futbol Türkmen Sport
21:45 Atalanta - Fiorentina
Serie A top_futbol CBC Sport

12 EYLÜL 2021 PAZAR


13:30 Sampdoria - Inter Serie A top_futbol CBC Sport
14:30
Anderlecht - Mechelen
Belçika Pro League top_futbol Tivibu Spor
14:00 AÇIKLANMADI
İskoçya Premiership top_futbol Türkmen Sport
16:00
AÇIKLANMADI   formula1lastik Türkmen Sport
16:00 Formula 1 İtalya GP formula1lastik İdman TV
17:00 MKE Ankaragücü - Gençlerbirliği TFF 1. Lig top_futbol TRT Spor
17:00 Boluspor - Kocaelispor TFF 1. Lig top_futbol TRT Türk
17:00 Monaco - UNICS Kazan
Istanball Cup 3.lük Maçı top_basket Tivibu Spor
18:00
AÇIKLANMADI La Liga top_futbol Türkmen Sport
18:30 Hollanda - Portekiz CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası Son 16 Turu top_voleybol TRT Spor Yıldız
20:00 Fenerbahçe Beko - Partizan
Istanball Cup Final top_basket Tivibu Spor
20:00 Altınordu - Bursaspor TFF 1. Lig top_futbol TRT Türk
20:00 Yılport Samsunspor - Ankara Keçiörengücü TFF 1. Lig top_futbol TRT Spor
21:30
Sırbistan - Türkiye CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası Son 16 Turu top_voleybol TRT Spor Yıldız
22:00 Real Madrid - Celta Vigo
La Liga top_futbol CBC Sport
22:00
AÇIKLANMADI La Liga top_futbol Türkmen Sport

13 EYLÜL 2021 PAZARTESİ


14:00 Gürcistan - Türkiye
Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası top_futbol TRT Spor Yıldız
17:00 Slovenya - Hırvatistan
CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası Son 16 Turu top_voleybol TRT Spor Yıldız
20:00 Balıkesirspor - Tuzlaspor TFF 1. Lig top_futbol TRT Spor
20:00 Fransa - Çekya
CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası Son 16 Turu top_voleybol TRT Spor Yıldız
21:00 Getafe - Elche
La Liga
top_futbol CBC Sport
23:00 Granada - Real Betis
La Liga
top_futbol CBC Sport