TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

3 Haziran 2023 Cumartesi

Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde 3’te 3 Yaptı

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, FIVB Voleybol Milletler Ligi üçüncü maçında son şampiyon İtalya’yı 3-0 mağlup ederek 3’te 3 yaptı.

Karşılaşmayı, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, CEV Başkanı Aleksandar Boricic, CEV Başkan Vekili Renato Arena, Volleyball World CEO’su Finn Taylor, Volleyball World Yönetim Kurulu Başkanı Fernando Lima, FIVB/CEV Yönetim Kurulu Üyesi Zdeslav Barac, Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, TVF Asbaşkanı Selahattin Süleymanoğlu, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, TVF Milli Takımlardan Sorumlu YKÜ Bahar Mert, TVF Sağlık İşlerinden Sorumlu YKÜ A.Nihan Karaçam Salkaya, TVF Organizasyon ve Pazarlama Kurulundan Sorumlu YKÜ Kazım Şahin Gürkan, TVF Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Yılmaz ve TVF Genel Sekreteri Nihal İşçi izledi.

TÜRKİYE-İTALYA: 3-0
SALON: Antalya Spor Salonu
HAKEMLER: Juraj Mokry (Slovakya), Maamer El Keboub (Cezayir)
TÜRKİYE: Derya, Zehra, Vargas, İlkin, Kübra, Cansu, Simge (L) (Elif, Gizem, Ebrar)
İTALYA: Bosio, Omoruyi, Mazzaro, Nwakalor, Degradi, L.Nwakalor, Parrocchiale (L) (Battistoni, D’odorico, Squarcini, Maual)
SETLER: 25-19, 26-24, 25-19
SÜRE: 83 dakika

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Milletler Ligi’nde puan durumuna ulaşmak için tıklayınız.

Milletler Ligi’nde Antalya etabında bugün oynanan diğer karşılaşmalarda alınan sonuçlar şu şekilde:

Polonya-Sırbistan: 3-0 (25-18, 25-22, 30-28)

ABD-Güney Kore: 3-0 (25-16, 27-25, 25-11)

Milletler Ligi’nde Antalya Etabı’nda yarın oynanacak maçların programı şu şekilde:

4 Haziran 2023 14.00 Tayland-Güney Kore
4 Haziran 2023 17.00 Kanada-Sırbistan
4 Haziran 2023 20.00 ABD-Türkiye TRT Spor Yıldız

Trabzonspor, Corendon Alanyaspor'u farklı yendi

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 5-1 yendi. Bordo-mavilerde kariyerini sonlandıracağını açıklayan Marek Hamsik, maçı 1'er gol ve asistle noktaladı. Konuk Alanyaspor maçı 10 kişi bitirdi.

Şenol Güneş Spor Kompleksi'ndeki mücadelede konuk Corendon Alanyaspor, 14. dakikada Umut Güneş ile 1-0 öne geçti.

Ev sahibi Trabzonspor, 18. dakikada Trezeguet ile 1-1'lik eşitliği yakaladı.

22. dakikada bordo-mavili ekip VAR incelemesi sonrası penaltı kazanırken Alanyaspor'da Fatih Aksoy, bariz gol şansını engellemsi nedeniyle kırmızı kart gördü.

Penaltı atışı için topun başına futbolculuk kariyerini sonlandıracağını açıklayan Marek Hamsik geçti. Müsabakaya kaptanlık pazubandıyla çıkan Slovak yıldız, kullandığı penaltı atışında topu filelerle buluşturdu: 2-1

Eksik kalan rakibi karşısında baskısını daha da artıran Trabzonspor, 32. dakikada Hamsik'in asistini iyi değerlendiren Bakasetas, müthiş bir golle farkı 2'ye çıkardı: 3-1

Larsen ile 35'te bir gol daha bulan bordo-mavili ekip, soyunma odasına 4-1 üstün gitti.

Trabzonspor'da 58. dakikada sahneye çıkan Umut Bozok, skoru 5-1 yaptı.

Marek Hamsik 61. dakikada taraftara veda etti

Trabzon'da 61. dakikada bu kez şov değil, veda vardı.... Geçen sezon bordo-mavili ekiple şampiyonluk yaşayan 35 yaşındaki Hamsik, 61. dakikada oyundan çıktı ve Trabzonspor taraftarına veda etti. 

Kalan sürede başka gol olmadı ve bordo-mavili ekip, sahadan 5-1 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı.

İlk kez art arda 3 maç kazandı

Trabzonspor, bu sezon ilk kez art arda 3 maç kazandı.

Teknik direktör Nenad Bjelica yönetiminde, ligde VavaCars Fatih Karagümrük'ü 4-1, deplasmanda Bitexen Giresunspor'u 4-2 yenen bordo-mavililer, Akdeniz temsilcisi karşısında da 5-1 kazanarak bu sezon ilki gerçekleştirdi.

Ligde puanını 57'ye yükselten Karadeniz ekibi, 6. sıradaki yerini korudu. Corendon Alanyaspor ise 41 puanda kaldı.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan mücadelede Trabzonspor büyük şaşkınlık yaşamıştı. Akdeniz ekibi o maçta bordo mavilileri 5-0 mağlup etmişti.  

Dorukhan Toköz ilk kez

Bu arada Trabzonspor'da ligin 5. haftasındaki HangiKredi Ümraniyespor maçında sakatlanan ve sol diz ön çapraz bağında yaralanma ve dış menüsküsündeki yırtık nedeniyle ameliyat edilen Dorukhan Toköz, bu sezon ilk kez forma giydi.

Ligde 2 Eylül'de oynanan karşılaşmada sakatlanan ve geçen hafta Bitexen Giresunspor maçıyla 270 gün sonra kadroya alınan Dorukhan, Corendon Alanyaspor karşılaşmanın 83. dakikasında Visca'nın yerine oyuna dahil oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakikada soldan ceza alanına giren Yusuf Özdemir'in şutunda kaleci Muhammet Taha Tepe, topu korner gönderdi. Korner atışında, Fatih Aksoy'un kafa vuruşunda yakın mesafeden Erencan Yardımcı'nın dokunduğu top az farkla auta çıktı.

GOL: 14. dakikada sağ taraftan ceza alanına giren Erencan Yardımcı, Candeias ile yaptığı ver-kaç sonrası topu Umut Güneş'in önüne bıraktı. Bu futbolcu da uygun durumda yerden düzgün bir vuruşla topu kaleci Muhammet Taha Tepe'nin solundan filelere gönderdi: 0-1

GOL: 18. dakikada Trabzonspor, eşitliği sağladı. Hamsik'in ortasında, ceza alanı içinde savunmadan seken top Visca'nın önüne düştü. Bu futbolcunun pasında, Trezeguet arka direkte kafa ile meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1

VAR KARARI-KIRMIZI KART: 22. dakikada Trabzon Video Yardımcı Hakem Uygulamasıyla penaltı kazandı. Trezeguet'in pasında, ceza alanı içinde Umut Bozok, Fatih Aksoy ile girdiği mücadelede kendini yerde buldu. VAR uygulamasıyla pozisyonu izleyen Yaşar Kemal Uğurlu, penaltı noktasını gösterdi. Fatih Aksoy da kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

GOL: 24. dakikada Hamsik, kullandığı penaltı atışında topu kaleci Yusuf Karagöz'ün ters köşesinden filelere yolladı: 2-1

GOL: 32. dakikada Hamsik'in pasında, uzak mesafeden Bakasetas'ın sert ve düzgün vuruşunda top kaleci Yusuf Karagöz'ün sol üst köşesinden filelerle buluştu: 3-1

34. dakikada Visca'nın pasında, ceza alanı içinde Hamsik'in yerden şutunda kaleci Yusuf Karagöz, topu çeldi. Daha sonra Trezeguet'in vuruşunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.

GOL: 35. dakikada soldan Visca'nın ortasında, arka direkte Trezeguet'in kafa vuruşunda, üst direkten dönen topu Larsen dokunarak filelere gönderdi: 4-1

İlk yarı Trabzonspor'un 4-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

57. dakikada Trezeguet'in pasında, sol taraftan son çizgiye doğru inen Umut Bozok'un vuruşunda kaleci Muhammet Taha Tepe'yi geçen topu savunma çizgi önünde çıkardı.

GOL: 58. dakikada 5. golünü buldu. Larsen'in sağdan ortasında, Trezeguet'in indirdiği topu yakın mesafeden Umut Bozok, filelere gönderdi: 5-1

71. dakikada Abdülkadir Ömür'ün ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Yusuf Karagöz, güçlükle topu kornere çeldi.

Trabzonspor, karşılaşmadan 5-1 galip ayrıldı.

Stat: Şenol Güneş Spor Kompleksi

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Çimen, Yusuf Bozdoğan

Trabzonspor: Muhammet Taha Tepe, Larsen (Dk. 83 Serkan Asan), Hüseyin Türkmen, Taha Altıkardeş, Eren Elmalı, Siopis, Hamsik (Dk. 61 Abdülkadir Ömür), Bakasetas (Dk. 49 Bardhi), Visca (Dk. 83 Dorukhan Toköz), Trezeguet (Dk. 61 Lahtimi), Umut Bozok

Corendon Alanyaspor: Yusuf Karagöz, Fatih Aksoy, Furkan Bayır, Çağan Erciyas (Dk. 60 Eduardo), Fer, Doumbia, Candeias, Yusuf Özdemir, Umut Güneş (Dk. 46 Ümit Akdağ), Oğuz Aydın, Erencan Yardımcı (Dk. 60 Koulouris)

Goller: Dk. 14 Umut Güneş (Corendon Alanyaspor) Dk. 18 Trezeguet, Dk. 24 (penaltıdan) Hamsik, Dk. 32 Bakasetas, Dk. 35 Larsen, Dk. 58 Umut Bozok (Trabzonspor)

Kırmızı Kart: Dk. 22 Fatih Aksoy (Corendon Alanyaspor)

Giresunspor'dan kritik galibiyet

Küme düşmesi kesinleşen HangiKredi Ümraniyespor, Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında sahasında kümede kalma savaşı veren Bitexen Giresunspor'a 1-0 mağlup oldu.

HangiKredi Ümraniyespor ile Giresunspor, Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı'nda karşılaştı.

Mücadelede konuk takıma galibiyeti getiren golü 45. dakikada Rijad Bajic kaydetti. 

Bu sonuçla İstanbulspor ile kümede kalma mücadelesi veren Giresunspor, puanını 37'ye yükseltti. Ligden düşmesi daha önce kesinleşen HangiKredi Ümraniyespor ise 30 puanda kaldı.

Adana'da kazanan Medipol Başakşehir

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında Medipol Başakşehir, deplasmanda Adana Demirspor'u 3-2 mağlup etti.

Yeni Adana Stadyumu'nda oynanan maçta Medipol Başakşehir sevindi. İstanbul ekibi, Adana Demirspor'u 3-2 yendi.

Medipol Başakşehir'in galibiyet sayıları 10 ve 86'da Keny ile 26'da Figueiredo'dan geldi..

Adana Demirspor'un gollerini 8'de Stambouli ve 48'de Morel kaydetti.

Adana ekibinde Younes Belhanda 61'de penaltıdan yararlanamadı.

Bu sonuçla Medipol Başakşehir puanını 59'a yükseltti. Adana Demirspor ise haftayı 66 puanda kapattı.

Spor Toto Süper Lig'de son hafta Adana Demirspor, MKE Ankaragücü'ne konuk olacak. Medipol Başakşehir ise evinde Trabzonspor'u ağırlayacak.

MKE Ankaragücü ligde kalmayı garantiledi

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında MKE Ankaragücü deplasmanda Yukatel Kayserispor'u 1-0 mağlup etti. Sarı-lacivertliler bu sonuçla bitime bir hafta kala ligde kalmayı garantiledi.

RHG Enertürk Enerji Stadyumu'nda oynanan maçta MKE Ankaragücü sevindi.

Rakibini Kitsiou'nun 24. dakikada attığı golle 1-0 ile yenen başkent ekibi, puanını 42'ye yükseltti ve küme hattından uzaklaşarak Süper Lig'de kaldı.

Kayserispor ise haftayı 46 puanda kapattı.

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada kaleyi cepheden gören pozisyonda topla buluşan Djokanovic'in sert şutunda, meşin yuvarlak kale direğinin üzerinden az farkla auta gitti.

17. dakikada Kayserispor gole yaklaştı. Attamah'ın kendi yarı alanından savunmanın arkasına gönderdiği uzun pasta Uzodimma topu kontrol etti. Aynı oyuncunun kaleciyi geçtikten sonra kaleye gönderdiği şutta Atakan Çankaya topu uzaklaştırdı.

24. dakikada Ankaragücü'nün golü geldi. Topla çıkmaya çalışan Baran Ali Gezer'e baskı yapan Milson'dan seken topu kontrol eden Kitsiou'nin ceza sahası içi sağ çaprazdan kale gönderdiği şutta meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1

35. dakikada Gökhan Sazdağ'nın sağ çaprazdan ortasında kaleci Gökhan Akkan'ın boşa çıktığı pozisyonda savunma son anda topu uzaklaştırmayı başardı.

Maçın ilk yarısını MKE Ankaragücü 1-0 önde tamamladı.

57. dakikada Kayserispor atağında Gökhan Sazdağı'nın pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Mane'nin şutunda kaleci Gökhan Akkan uzanarak topu kontrol etti.

76. dakikada Gökhan Sazdağı'nın sağ kanattan ortasında sol çaprazdan ceza sahasına giren Mane'nin sağ ayağı ile yaptığı vuruşta top uzak kale direğinin dibinden auta gitti.

87. dakikada İlhan Parlak'ın ara pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Ramazan Civelek'in şutunda kaleci sağına uzanarak topu çeldi. Kaleciden seken topu iyi takip eden Talha Sarıarslan'ın kafa vuruşunda top az farkla kale direğinin üzerinden auta gitti.

Karşılaşmayı konuk ekip MKE Ankaragücü 1-0 kazandı.

Stat: RHG Enertürk Enerji

Hakemler: Cihan Aydın, Murat Şener, Hüseyin Aylak

Yukatel Kayserispor: Bilal Bayazit, Uzodimma, Hosseini, Kolovetsios (Dk. 84 Talha Sarıarslan), Gökhan Sazdağ, Attamah, Baran Ali Gezer (Dk. 79 Berat Eskin), Kemen, Mane (Dk. 79 İlhan Parlak), Gavranovic (Dk. 64 Ramazan Civelek), Thiam

MKE Ankaragücü: Gökhan Akkan, Malcuit, Atakan Çankaya, Mujakic, Hanousek (Dk. 90 Hasan Ali Kaldırım), Kitsiou, Djokanovic, Taylan Antalyalı (Dk. 90 Arda Kızıldağ), Emre Kılınç (Dk. 80 Haciyovanis), Milson (DK. 66 Diack), Sowe

Gol: Dk. 24 Kitsiou (MKE Ankaragücü)

Sarı kart: Dk.12 Atakan Çankaya (MKE Ankaragücü)

Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 5 golle geçti

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında Kasımpaşa'yı deplasmanda 5-2 yenen Beşiktaş, maç fazlasıyla ikinci sıradaki Fenerbahçe ile puanını eşitledi.

Karşılaşma Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan müsabakada konuk Beşiktaş, 20. dakikada Gedson Fernandes ve 30. dakikada Cenk Tosun'un attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Siyah-beyazlı ekip, 50. dakikada Vincent Aboubakar'ın şık golüyle farkı 3'e çıkardı: 0-3

62. dakikada ev sahibi Kasımpaşa, Aytaç Kara'nın kafa golüyle farkı 2'ye indirdi: 1-3

Beşiktaş, Tayfur Bingöl ile 79. dakikada farkı yeniden 3'e çıkardı: 1-4

Kasımpaşa, Ryan Donk'un 86. dakikada attığı güzel golle farkı tekrar 2'ye düşürdü: 2-4

90+10. dakikada Beşiktaş, VAR incelemesi penaltı kazandı. 90+13. dakikada siyah-beyazlı ekip, emektar oyuncusu Atiba'nın attığı penaltı golüyle sahadan 5-2 galip ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 77'ye yükseltten Beşiktaş, derbi maçta şampiyon Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe ile maç fazlasıyla puanını eşitledi. 

3 maçlık galibiyet serisi sona eren Kasımpaşa ise 43 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Kasımpaşa, Fatih Karagümrük'e konuk olacak. Beşiktaş, Konyaspor'u ağırlayacak

MAÇTAN DAKİKALAR

GOL: 20. dakikada Beşiktaş öne geçti. Cenk Tosun'un pasıyla savunmanın arkasına sarkan ve topla buluşan Aboubakar, ceza sahası içinde kaleci Erdem Canpolat'ı çalımlamaya çalıştı. Kamerunlu oyuncudan seken top, Gedson Fernandes'in önünde kaldı. Bu oyuncunun yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1.

GOL: 30. dakikada siyah-beyazlı takım farkı 2'ye çıkardı. Welinton'un kendi yarı sahasında uzun pasında Aboubakar, tek dokunuşla meşin yuvarlağı savunmanın arkasına hareketlenen Cenk Tosun'la buluşturdu. Cenk'in ceza yayı içinde yerden yaptığı vuruşta top ağlara gitti: 0-2.

Beşiktaş, soyunma odasına 2-0 üstün gitti.

GOL: 49. dakikada Beşiktaş üçüncü golü buldu. Cenk Tosun'un şık pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Aboubakar'ın çıkardığı şutta meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-3.

GOL: 62. dakikada Kasımpaşa farkı 2'ye indirdi. Eysseric'in ceza sahası dışı sağ çaprazdan ortasında Aytaç Kara, arka direkte yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-3.

71. dakikada Mounir'in ceza sahası dışı sol çaprazdan uzak direğe yaptığı vuruşta kaleci Mert Günok topu kornere çeldi.

77. dakikada Aboubakar'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Cenk Tosun'un çıkardığı şutta meşin yuvarlak direğe çarparak auta gitti.

GOL: 79. dakikada Beşiktaş skoru 4-1'e getirdi. Gedson Fernandes'in ara pasıyla savunmanın arkasına koşu yapan ve kaleci Erdem Canpolat ile karşı karşıya kalan Tayfur Bingöl, yaptığı düzgün vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-4.

GOL: 86. dakikada Kasımpaşa ikinci golü kaydetti. Donk'un ceza yayının gerisinden çıkardığı sert şutta kaleci Mert Günok'un da parmaklarının ucuyla dokunduğu top, üst direğe çarparak filelere gitti: 4-2.

GOL: Beşiktaş, karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından VAR incelemesi sonucunda penaltı kazandı. 90+10. dakikada Cenk Tosun, Djilobodji ile ceza sahasında girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. VAR odasının uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarındaki ekrandan izleyen hakem Volkan Bayarslan penaltı kararı verdi. 90+13. dakikada topun başına geçen Atiba Hutchinson, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-5.

Beşiktaş, karşılaşmadan 5-2 galip ayrıldı.

Stat: Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Volkan Bayarslan, Cevdet Kömürcüoğlu, Erdem Bayık

Kasımpaşa: Erdem Canpolat, Hadergjonaj, Donk, Djilobodji, Yasin Özcan (Dk. 58 Mounir), Malsa, Aytaç Kara, Mortadha, Hajradinovic (Dk. 58 Koita), Eysseric (Dk. 83 Berat Kalkan), Fall (Dk. 84 Ahmet Engin)

Beşiktaş: Mert Günok, Rosier, Welinton, Necip Uysal (Dk. 90+1 Atiba), Masuaku, Hadziahmetovic (Dk. 90+1 Umut Meraş), Salih Uçan (Dk. 90+1 Berkay Vardar), Muleka (Dk. 68 Tayfur Bingöl), Gedson Fernandes, Cenk Tosun, Aboubakar (Dk. 90 Kerem Atakan Kesgin)

Goller: Dk. 20 Gedson Fernandes, Dk. 30 Cenk Tosun, Dk. 49 Aboubakar, Dk. 79 Tayfur Bingöl, Dk. 90+13 Atiba (Penaltıdan) (Beşiktaş), Dk. 62 Aytaç Kara, Dk. 86 Donk (Kasımpaşa)

Sarı kartlar: Dk. 11 Welinton, Dk. 82 Masuaku, Dk. 90+4 Berkay Vardar (Beşiktaş), Dk. 45+1 Hajradinovic, Dk. 90+12 Djilobodji (Kasımpaşa)

Kadın futbolunda Avrupa'nın en büyüğü Barcelona

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinde Wolfsburg'u 3-2 yenen Barcelona, şampiyon oldu.

Kadın futbolunda Avrupa'nın bir numaralı kupasının finalinde İspanya ekibi Barcelona ile Almanya temsilcisi Wolfsburg, Hollanda'nın Eindhoven kentindeki Philips Stadı'nda karşılaştı.

Wolfsburg, 3. dakikada Ewa Pajor ve 37. dakikada Alexandra Popp'un golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

İkinci devrede etkili hücum eden Barcelona, 48 ve 50. dakikalarda Patricia Guijarro, 70. dakikada Fridolina Rolfö'nün kaydettiği gollerle 3-2'lik galibiyete ulaştı.

İspanya temsilcisi, 2021'in ardından kupayı ikinci kez müzesine götürdü.

 

İspanya'da pole pozisyonu Verstappen'in

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 8. etabı İspanya Grand Prix'sine Red Bull pilotu Max Verstappen ilk sıradan başlayacak.

Hollandalı pilot, 4,6 kilometrelik Barselona-Katalonya pistinde düzenlenecek yarışın sıralama turlarındaki 1 dakika 12.272 saniyelik derecesiyle ilk cebin sahibi oldu.

Verstappen'in 0.462 saniye arkasındaki İspanyol Carlos Sainz (Ferrari) ikinciliği, pisti liderden 0.520 saniye yavaş turlayan Büyük Britanyalı Lando Norris (McLaren) ise üçüncülüğü elde etti.

Barselona şehrindeki 66 turluk yarış, yarın (04.06.2023) TSİ 16.00'da başlayacak.


04 HAZİRAN 2023 PAZAR


19:00 Formula 1
İspanya GP (Bant)
formula1lastik İdman TV

 

Dev seriye Fenerbahçe Beko çok farklı başladı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi ilk maçında konuk ettiği Anadolu Efes'i 42 sayı farkla 108-66 yenen Fenerbahçe Beko, 1-0 öne geçti.

Müsabakaya iyi başlayan lacivert-beyazlı ekip, 5. dakikayı 13-10 önde geçti. Son 4 dakika 14 saniyeye 17-12 geride giren sarı-lacivertliler, 11-0'lık seri yakalayarak ilk çeyreği 23-17 üstün tamamladı. İkinci çeyrekte de üstünlüğünü koruyan ev sahibi ekip, devre arasına 51-37 önde girdi.

Müsabakanın ikinci yarısında da etkili bir performans sergileyen Fenerbahçe, üçüncü çeyreği 77-54 önde kapattı. Son periyotta farkı iyice açan sarı-lacivertliler, parkeden 108-66 üstün ayrıldı.

Süre alan 10 oyuncusunun da skor ürettiği Fenerbahçe Beko'da 7 isim çift hanelere ulaştı. Sarı-lacivertlilerde Motley 18, Hayes 15 sayıyla galibiyette başrolü oynadı.

Anadolu Efes'te ise Bryant 13 sayıyla takımının en skorer oyuncusu oldu.

Üç galibiyete ulaşacak takımın finale yükseleceği seride ikinci karşılaşma 5 Haziran Pazartesi günü yine Fenerbahçe Beko'nun ev sahipliğinde oynanacak.

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik

Hakemler: Kerem Baki, Mehmet Şahin, Ahmet Tatlıcı

Fenerbahçe Beko: Motley 18, Vilbekin 11, Hayes 15, Pierre 10, Calathes 9, Melih Mahmutoğlu 6, Samet Geyik 12, Tarık Biberoviç 11, Guduric 5, İsmet Akpınar 11

Anadolu Efes: Larkin 9, Beaubois 4, Bryant 13, Clyburn 4, Zizic 10, Furkan Haltalı 7, Buğrahan Tuncer, Micic 10, Erten Gazi 7, Doğuş Balbay, Egehan Arna 2

1. Periyot: 23-17

Devre: 51-37

3. Periyot: 77-54

Manchester City, İlkay'la FA Cup'ı kaptı

İngiltere Federasyon Kupası'nda (FA Cup) Manchester United'ı İlkay Gündoğan'ın attığı gollerle 2-1 yenen Manchester City, şampiyon oldu. İlkay, mücadeledeki ilk golünü 12. saniyede kaydetti.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanan finalde Manchester City ile Manchester United karşılaştı.

Manchester City - Manchester United 2-1 Özet İzle

Karşılaşmaya hızlı başlayan Manchester City, henüz 12. saniyede İlkay Gündoğan'ın golüyle 1-0 üstünlük yakaladı.

Manchester United, 33. dakikada penaltıdan Bruno Fernandes'in kaydettiği golle durumu 1-1'e getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İlkay Gündoğan, 51. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 2-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve 2-1 galip gelen Manchester City, kupayı 7. kez müzesine götürdü.

Wenger ve Ferguson'dan sonra Guardiola...

İspanyol teknik direktör Josep Guardiola'nın çalıştırdığı Manchester City, Premier Lig şampiyonluğunun ardından bu sezon ikinci kupasını kazandı. 2018-2019 sezonunda da lig ve Federasyon Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşayan Guardiola, Arsene Wenger (1997-98, 2001-02) ve Sir Alex Ferguson'dan (1993-94, 1995-96, 1998-99) sonra İngiltere'de birden fazla sezonda bu dubleyi yapan üçüncü teknik direktör oldu.

City'nin gözü artık İstanbul'da

Manchester City, İstanbul'un ev sahipliğinde 10 Haziran'da İtalya ekibi Inter ile oynayacağı UEFA Şampiyonlar Ligi finalini kazanması halinde sezonu üç kupayla tamamlayacak.

Konya'da kazanan yok

Arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasının açılış maçında konuk ettiği VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi ekipte teknik direktör Aleksandar Stanojevic, kırmızı kart gördü.

Son haftalara rahat giren Arabam.com Konyaspor ile VavaCars Fatih Karagümrük, Medaş Konya Büyükşehir Stadı'nda kozlarını paylaştı.

Mücadelede ev sahibi Arabam.com Konyaspor, 39. dakikada Moreno'nun kaydettiği golle 1-0 öne geçti.

Konuk VavaCars Fatih Karagümrük, 45+3'te Diagne ile 1-1'lik eşitliği yakaladı. İlk yarı bu skorlarla tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısından ise gol sesi gelmedi ve taraflar sahadan 1'er puanla ayrıldı.

Bu sonuçla Arabam.com Konyaspor puanını 50'ye VavaCars Fatih Karagümrük ise 48'e çıkardı.

Öte yandan ilk yarının ardından hakemlere itiraz eden Konyaspor Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic, kırmızı kart görerek tribüne gönderildi.

MAÇTAN DAKİKALAR

23. dakikada Moreno'nun ara pasında ceza sahası içine hareketlenen Diouf'un zayıf vuruşunda kaleci Viviano, topu uzaklaştırdı.

35. dakikada Biraschi'nin sağ kanattan ortasında iyi yükselen Diagne'nin kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

GOL: 39. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Ahmet Oğuz'un sağ kanattan ortasında topu arka direkte önünde bulan Moreno'nun vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.

GOL: Dk. 45+3'te konuk ekip eşitliği yakaladı. Feghouli'nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Diagne'nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 bitti.

54. dakikada Michalak'ın ortasında Pozuelo'nun kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

58. dakikada Kerim Frei'nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Diagne'nin şutunda kaleci Sehic, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

74. dakikada Ozdoev'in sol kale direği önünde şutunda, Adil Demirbağ'a da çarpan top kornere çıktı.

Karşılaşma 1-1 bitti.

Stat: MEDAŞ Konya Büyükşehir

Hakemler: Yasin Kol, Selahattin Altay, Gökhan Barcın

Arabam.com Konyaspor: Sehic, Ahmet Oğuz, Adil Demirbağ, Calvo, Guilherme, Soner Dikmen (Dk. 74 Oğulcan Ülgün), Bouchalakis (Dk. 6 Paz), Michalak, Pozuelo (Dk. 74 Muric), Moreno (Dk. 63 Mahir Emreli), Diouf

VavaCars Fatih Karagümrük: Viviano, Biraschi, Rayyan Baniya, Bruno Rodrigues, Levent Mercan, Feghouli (Dk. 83 Anan Uğur), Nicholas (Dk. 46 Shukurov), Ozdoev, Lobjanidze, Diagne (Dk. 90 Kazım), Kerim Frei (Dk. 66 Colley)

Sarı kartlar: Dk. 43 Pozuelo, Dk. 45+3 Calvo, Dk. 78 Oğulcan Ülgün (Arabam.com Konyaspor), Dk. 45 Bruno Rodrigues (VavaCars Fatih Karagümrük)

Goller: Dk. 39 Moreno (Arabam.com Konyaspor), Dk. 45+3 Diagne (VavaCars Fatih Karagümrük)

2 Haziran 2023 Cuma

Fenerbahçe'yi yenen Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Şampiyon

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi play-off finalinde Fenerbahçe Petrol Ofisi’ni uzatma bölümü sonunda 4-2 yenen Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, sezonu şampiyon tamamladı.

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin şampiyonu Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET G.S.K oldu.

Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda final etabında Ankara ekibi, Fenerbahçe Petrol Ofisi'ni 4-2 mağlup etti.

Ankara ekibinin gollerini Daria Apanashchenko (90+7’) ve Armisa Kuç (96’, 107’, 114’) attı. Fenerbahçe Petrol Ofisi'ni gollerini ise Zenatha Coleman (Dk. 9, 109’) kaydetti.

Normal süresi 1-1 eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın 95. dakikasında Fenerbahçe Petrol Ofisi'nden Ecem Cumert kırmızı kart gördü.

Müsabakanın 8. dakikasında sağ kanattan hızlı gelişen Fenerbahçe Petrol Ofisi atağında ceza sahası içinde Ovdiychuk'un müdahalesiyle Marcano'nun yerde kaldığı pozisyon sonrası hakem Cansu Tiryaki penaltı kararı verdi. Atışı 9. dakikada kullanan Coleman'ın şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

90+5. dakikada Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET'in Ümran'la sol kanattan kullandığı serbest vuruşta savunma oyuncuları topu uzaklaştırdı. Daha sonra ani gelişen Fenerbahçe Petrol Ofisi atağında Kyremeh'in şutunda top direkten oyun alanına döndü. Oyun durduktan sonra VAR'dan gelen uyarı üzerine Fenerbahçe Petrol Ofisi ceza sahası içindeki pozisyonu tekrar inceleyen hakem Cansu Tiryaki, Ecem Cumert'in topa elle müdahale ettiğine kararı verdi ve beyaz noktayı gösterdi. Atışı 90+8. dakikada kullanan Apanashchenko, skoru 1-1 yaptı.

Müsabakanın norma süresi 1-1 eşitlikle geçildi.

94. dakikada Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET öne geçti. Ümran'ın pasıyla penaltı noktası yakınında topla buluşan Kuç'un vuruşunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-1.

107. dakikada Başkent temsilcisi farkı 2'ye çıkardı. Tuğba Karataş'ın ceza sahasına gönderdiği topla buluşan Kuç, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-1.

109. dakikada ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşu kullanan Coleman, attığı sert şutla farkı 1'e indirdi: 3-2.

114. dakikada Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET farkı tekrar 2'ye yükseltti. Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta penaltı noktası yakınında topa yükselen Kuç'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 4-2.

Müsabakanın 90+3. dakikasında ilk sarı kartını gören Ecem Cumert, 95. dakikada ikinci kez sarı kartla cezalandırıldı ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Karşılaşmadan 4-2 galip ayrılan Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, sezonu şampiyon tamamladı.

Müsabakayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da takip etti.

Ligde Fenerbahçe yarı finalde Galatasaray'ı, Ankara ekibi ise son şampiyon ALG Spor'u elemişti.

Finalde Fenerbahçe taraftarları Alsancak Stadı'nın maraton tribününde, Ankara taraftarları ise numaralı tribünde yer aldı. 

Kadınlar Süper Ligi'nde geçen sezon da final aynı statta ALG Spor ile Fatih Karagümrük arasında oynanmıştı.

Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Cansu Tiryaki, Betül Nur Yılmaz Değermenci, Sedef Aktan

Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET: Selda Akgöz, Ümran Özev, Ahmadova (Dk. 43 Apanashchenko), Shmatko, Derkach, Ovdiychuk, Tuğba Karataş, Başak İçinözbebek (Dk. 101 Fatoş Yıldırım), Shevchuk (Dk. 67 Sabanagic), Benan Altıntaş (Dk. 43 Rabia Nur Küçük), Kuç

Fenerbahçe Petrol Ofisi: Göknur Güleryüz, Busem Şeker, Yaşam Göksu, Kpaho, Ecem Cumert, Marcano, Cansu Gürel (Dk. 102 Mbeleck), Fatma Kara Şahinbaş (Dk. 78 Meryem Cennet Çal), Kusi (Dk. 87 Kyremeh), Coleman, Cordner (Dk. 87 Nazlıcan Parlak)

Goller: Dk. 9 Coleman (Penaltıdan), 109 Coleman (Fenerbahçe Petrol Ofisi), Dk. 90+8 Daria Apanashchenko (Penaltıdan), Dk. 96, 107 ve 114 Armisa Kuç (Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET)

Kırmızı kart: Dk. 95 Ecem Cumert (Fenerbahçe Petrol Ofisi)

Sarı kartlar: Dk. 36 Cordner, Dk. 113 Kpaho (Fenerbahçe Petrol Ofisi), Dk. 109 Shmatko, Dk. 119 Fatoş Yıldırım (Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET)

 

Novak Djokovic 4. tur biletini aldı

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) erkeklerin dünya 3 numarası Novak Djokovic, 4. tura çıktı. 

Başkent Paris'te düzenlenen turnuvanın 6. günündeki tek erkekler 3. tur maçında 2016 ve 2021 şampiyonu Sırp Djokovic ile 29 numaralı seribaşı İspanyol Alejandro Davidovich Fokina karşılaştı. Üç saat 36 dakika süren karşılaşmayı 7-6, 7-6 ve 6-2'lik setlerle 3-0 kazanan Djokovic, yoluna devam etti.

Erkeklerde Avusturyalı Sebastian Ofner ise İtalyan Fabio Fognini'yi 3-2 (5-7, 6-3, 7-5, 1-6, 6-4) yenerek 4. tura yükseldi.

Tek kadınlar 3. turunda ABD'li Sloane Stephens, Kazak Yulia Putintseva'yı 6-3, 3-6, 6-2, Rus Elina Avanesyan da Danimarkalı Clara Tauson'u 3-6, 6-1, 7-5 biten setlerle 2-1 mağlup etti.

Sabalenka, Fransa Açık'ta 4. turda

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) kadınların dünya 2 numarası Aryna Sabalenka, 4. tura yükseldi. 

Başkent Paris'te düzenlenen turnuvanın 6. gün sabah seansındaki tek kadınlar 3. tur maçında, Avustralya Açık'ın son şampiyonu Belaruslu Sabalenka ile dünya 82'ncisi Rus Kamilla Rakhimova karşılaştı. Bir saat 7 dakika süren mücadeleden 6-2'lik setlerle 2-0 galip ayrılan Sabalenka, tur atladı.

Kadınlarda Belçikalı Elise Mertens (28 numaralı seribaşı), ABD'li Jessica Pegula'yı (3) 6-1 ve 6-3 biten setlerle 2-0 yenerek 4. tura kaldı.

Geçen yıl Fransa Açık'ta yarı final oynayan Rus Daria Kasatkina (9), ABD'li Peyton Stearns karşısında 6-0 ve 6-1'lik setlerle 2-0 galip geldi.

Ukraynalı Elina Svitolina, Rus Anna Blinkova'yı 2-6, 6-2, 7-5, Rus Anastasia Pavlyuchenkova ise vatandaşı Anastasia Potapova'yı (24) 4-6, 6-3, 6-0 sona eren setlerle 2-1 mağlup etti.

Rublev veda etti

Tek erkeklerde dünya 48'incisi İtalyan Lorenzo Sonego, Rus Andrey Rublev'i (7) 3-2'lik (5-7, 0-6, 6-3, 7-6, 6-3) skorla saf dışı bırakarak adını 4. tura yazdırdı.

Rus Karen Khachanov (11) ise 3. turda Avustralyalı Thanasi Kokkinakis önünde korttan 3-1 (6-4, 6-1, 3-6, 7-6) galip ayrıldı.

Jovana Stevanovic, Eczacıbaşı Dynavit’te

Eczacıbaşı Dynavit, Sırp milli orta oyuncu Jovana Stevanovic’i transfer ettiğini duyurdu.

Turuncu-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, “Üst düzey maçları oynamayı bilen ve oldukça tecrübeli üst düzey bir oyuncu olan Jovana Stevanović’i yeni sezon kadromuza dahil ettik. Jovana’nın takımıza bu yönleriyle fazlasıyla katkı vereceğini düşünüyoruz” denildi.

“Önümüzdeki yıl Eczacıbaşı Dynavit’le yeni bir maceraya çıkacağım için çok mutluyum” diyen Jovana Stevanović, “Önemli bir geçmişe sahip olan bu büyük kulübün bir parçası olmak için çok istekliyim. Tüm kupaları kazanmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bu benim tutkum ve kulübün de aynı şeyi istediğini biliyorum. Umarım bunu birlikte yapabiliriz” diyerek transferle ilgili görüşlerini aktardı.

 

Jovana Stevanović kimdir?

1992 doğumlu Sırbistan milli takım oyuncusu Jovana Stevanović, 191 cm boyunda ve orta oyuncu olarak görev yapıyor. Kariyeri boyunca, Crvena Zvezda, Pomi Casalmaggiore, Savino Del Bene Scandicci, Unet E-Work Busto Arsizio, Vero Voley Milano takımlarında oynadı.

 

Kulüp Başarıları


2009 – 2012 Sırbistan Kupası Şampiyonluğu

2008 – 2009 Sırbistan Kupası İkinciliği

2008 – 2009 Sırbistan Ligi İkinciliği

2009 – 2010 CEV Kupası İkinciliği

2009 – 2012 Sırbistan Ligi Şampiyonluğu

2010 – 2011 CEV Kupası Üçüncülüğü

2014 – 2015 İtalya Serie A1 Kupası Şampiyonluğu

2015 – 2022 İtalyan Kupası Üçüncülüğü

2015 – 2016 CEV Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu

2016 – 2017 CEV Kupası Üçüncülüğü

2016 – 2017 Dünya Kulüpler Şampiyonası İkinciliği

2018 – 2019 2015 İtalya Serie A1 Kupası Üçüncülüğü

2022 – 2023 İtalyan Kupası İkinciliği

2020 – 2021 CEV Şampiyonlar Ligi Üçüncülüğü

2022 – 2023 2015 İtalya Serie A1 Kupası İkinciliği

 

Milli Takım Başarıları

2016 Olimpiyat İkinciliği

2018 Dünya Şampiyonası Şampiyonluğu

2022 Dünya Şampiyonası Şampiyonluğu

2009 U18 Dünya Şampiyonası İkinciliği

2012 Avrupa Altın Ligi Üçüncülüğü

2015 Avrupa Oyunları Üçüncülüğü

2015 Avrupa Şampiyonası Üçüncülüğü

2015 FIVB Dünya Kupası İkinciliği

2017 Yeltsin Kupası Şampiyonluğu

2017 Dünya Grand Prix Üçüncülüğü

2017 Avrupa Şampiyonası Şampiyonluğu

2022 Voleybol Milletler Ligi Üçüncülüğü

 

Bireysel Başarılar

2012 – 2013 Sırbistan Kupası – En İyi Orta Oyuncu

2013 – 2014 İtalyan Serie A1 Kupası – En İyi Blok Yapan Orta Oyuncu

2015 – 2016 İtalyan Serie A1 Kupası – En İyi Blok Yapan Orta Oyuncu

2015 – 2016 CEV Şampiyonlar Ligi – En İyi Orta Oyuncu

2017 – 2018 CEV Kupası – En İyi Hücum Eden Oyuncu

2022 FIVB Voleybol Milletler Ligi – En İyi Orta Oyuncu

Ebrar Karakurt resmen Lokomotiv Kaliningrad'da

Rus ekibi Lokomotiv Kaliningrad, İtalyan Igor Gorgonzola Novara takımının formasını giyen milli voleybolcu Ebrar Karakurt'u kadrosuna kattığını açıkladı.

Son 2 sezonda İtalya'da forma giyen milli voleybolcu Ebrar Karakurt'un yeni takımı belli oldu.

Rus ekibi Lokomotiv Kaliningrad, başarılı pasör çaprazını kadrosuna kattığını açıkladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Türkçe "Hoş Geldin" mesajı verildi.

İtalyan ekibi Novara ile 2022 - 2023 sezonunda etkileyici bir performans ortaya koyan Ebrar Karakurt, ürettiği 510 sayıyla normal sezonun en skorer ismi olmuştu.

Simeone açıkladı; Çağlar Söyüncü Atletico Madrid'de

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımı Atletico Madrid'in teknik direktörü Diego Simeone, İngiltere Premier Lig'de Leicester City forması giyen milli defans oyuncusu Çağlar Söyüncü ile transferi konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Simeone, bir İspanyol radyo kanalına yaptığı açıklamada, Çağlar'ın Atletico Madrid'e gelecek sezon katkı sağlayacağını söyledi.

İspanyol medyasına göre, bu hafta sonu sona erecek La Liga sezonunun ardından Atletico Madrid'in 27 yaşındaki milli futbolcu ile 4 yıllık anlaşmaya vardığı duyurulacak.

Beş sezon Leicester City forması giyen ve bu sezon sonunda takımıyla sözleşmesi biten Çağlar Söyüncü, İngiliz ekibiyle toplam 132 maça çıkarken 4 gol kaydetti.

Kaynak : TRT SPOR, AA

Spor Toto Süper Lig'de 37. Haftanın Hakemleri Açıklandı

Spor Toto Süper Lig'de 37. hafta maçlarının hakemleri açıklandı. 4 Haziran Pazar günü oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisini, hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Spor Toto Süper Lig’de 37. hafta heyecanı yarın ve 4 Haziran Pazar günü oynanacak maçlarla yaşanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, ligde şampiyonluğu garantileyen Galatasaray'ın 4 Haziran Pazar günü sahasında Fenerbahçe ile yapacağı derbiyi hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Süper Lig'de 37. hafta müsabakalarında görev yapacak hakemler şöyle:

3 Haziran Cumartesi:

16.00 Arabam.com Konyaspor-VavaCars Fatih Karagümrük: Yasin Kol

19.00 Kasımpaşa-Beşiktaş: Volkan Bayarslan

19.00 Yukatel Kayserispor-MKE Ankaragücü: Cihan Aydın

19.00 Adana Demirspor-Medipol Başakşehir: Erkan Özdamar

19.00 HangiKredi Ümraniyespor-Bitexen Giresunspor: Zorbay Küçük

19.00 Trabzonspor-Corendon Alanyaspor: Yaşar Kemal Uğurlu

4 Haziran Pazar:

19.00 Galatasaray-Fenerbahçe: Abdulkadir Bitigen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde Play-Off Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde play-off yarı final eşleşmeleri belli oldu. Play-off yarı final serisinde Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes karşılaşacak. Türk Telekom ise Pınar Karşıyaka ile mücadele edecek.

Play-off çeyrek final maçlarında iki galibiyete ulaşarak rakiplerine üstünlük kuran Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko ve Türk Telekom, adlarını son 4 takım arasına yazdırdı.

Yarı final serisinde son şampiyon Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes ile karşı karşıya gelecek. Türk Telekom ise Pınar Karşıyaka ile mücadele edecek. Üç galibiyete ulaşan takımlar, finale yükselecek.

Play-off yarı final serisinde ilk 2 müsabaka, normal sezonu lider tamamlayan Türk Telekom ile ikinci bitiren Fenerbahçe Beko'nun sahasında oynanacak.

Basketbol Süper Ligi'nde yarı final maç programı şöyle:

3 Haziran Cumartesi:

18.00 Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes (Ülker Spor ve Etkinlik)

4 Haziran Pazar:

15.30 Türk Telekom-Pınar Karşıyaka (Ankara)

5 Haziran Pazartesi:

20.00 Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes (Ülker Spor ve Etkinlik)

6 Haziran Salı:

20.00 Türk Telekom-Pınar Karşıyaka (Ankara)

7 Haziran Çarşamba:

20.00 Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko (Sinan Erdem)

8 Haziran Perşembe:

20.00 Pınar Karşıyaka-Türk Telekom (Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka)

NBA finalinde ilk raunt Nuggets'ın (Özet)

2023 Amerikan Basketbol Ligi (NBA) finali ilk maçında Denver Nuggets, sahasında Miami Heat'i 104-93 mağlup etti. Nuggets'ın yıldızı Jokic, Jason Kidd'in ardından NBA finallerindeki ilk maçında "triple double" yapan ikinci oyuncu oldu.

2022-2023 NBA sezonunda final serisi heyecanı, bu gece itibariyle resmen başladı. Final serisinin ilk maçında kadrosunda Nikola Jokic ve Jamal Murray'nin yer aldığı Nuggets, Ball Arena'da Bam Adebayo ve Jimmy Butlerlı Heat'i konuk etti.

Nuggets'ın baştan sona domine ettiği maçta, Nikola Jokic 27 sayı, 10 ribaunt, 14 asistle "triple double", Jamal Murray 26 sayı, 6 ribaunt, 10 asistle "double double" yaptı. Aaron Gordon 16 sayı, Michael Porter 14 sayı, 13 ribauntla oynadı.

NBA finallerindeki ilk maçında "triple double" yapan ikinci oyuncu: Jokic

Jokic, Jason Kidd'in ardından NBA finallerindeki ilk maçında "triple double" yapan ikinci oyuncu oldu.

Bam Adebayo'nun 26 sayı, 13 ribaunt, 5 asistlik performans sergilediği Heat'te ise Jimmy Butler 13 sayı, 7 ribaunt, 7 asistle salondan ayrıldı. Gabe Vincent 19, Haywood Highsmith 18 sayı katkı sağladı.

4 galibiyete ulaşan tarafın şampiyon olacağı serinin ikinci maçı, 5 Haziran Pazartesi günü TSİ 03.00'de yine Nuggets'ın sahasında oynanacak.



02-03-04-05 Haziran 2023 TV'de Spor Ekranı



02 HAZİRAN 2023 CUMA


10:00 Modern Pentatlon Dünya Kupası


TRT Spor Yıldız
13:00
Dünya Taekwondo Şampiyonası


İdman TV
14:00 Tayland - Polonya
2023 FIVB Voleybol Milletler Ligi top_voleybol TRT Spor
16:00 Modern Pentatlon Dünya Kupası Finali
Erkekler Yarı Final B Grubu

TRT Spor
17:00 Kanada - Güney Kore
2023 FIVB Voleybol Milletler Ligi top_voleybol TRT Spor Yıldız
17:00
Dünya Taekwondo Şampiyonası


İdman TV
20:00 ABD - İtalya
2023 FIVB Voleybol Milletler Ligi top_voleybol TRT Spor Yıldız
20:00 Ankara BŞB FOMGET - Fenerbahçe Petrol Ofisi
Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi Play-Off Final Maçı top_futbol TRT Spor
22:00 Elmas Lig Diamond League | Roma/Floransa
TRT Spor Yıldız
22:00 Elmas Lig Diamond League | Roma/Floransa
CBC Sport

03 HAZİRAN 2023 CUMARTESİ


10:00 Modern Pentatlon Dünya Kupası


TRT Spor Yıldız
13:00
Dünya Taekwondo Şampiyonası


İdman TV
13:30 Kastamonu Belediyespor - Konyaaltı Belediyespor
Hentbol Kadınlar Süper Lig Play-off Final Serisi 2. Maç top_hentbol TRT Spor Yıldız
14:00 Polonya - Sırbistan
2023 FIVB Voleybol Milletler Ligi top_voleybol TRT Spor
15:30 UCI BMX Supercross Dünya Kupası


TRT Spor Yıldız
17:00
Dünya Taekwondo Şampiyonası


İdman TV
17:00 ABD - Güney Kore
2023 FIVB Voleybol Milletler Ligi top_voleybol TRT Spor Yıldız
20:00 Türkiye - İtalya
2023 FIVB Voleybol Milletler Ligi top_voleybol TRT Spor Yıldız
22:00 Empoli - Lazio Serie A top_futbol CBC Sport

04 HAZİRAN 2023 PAZAR


12:00 Dünya Superbike Şampiyonası

top_basket TRT Spor
13:00
Dünya Taekwondo Şampiyonası


İdman TV
13:30 Kastamonu Belediyespor - Konyaaltı Belediyespor
Hentbol Kadınlar Süper Lig Play-off Final Serisi 3. Maç top_hentbol TRT Spor Yıldız
13:30 Dünya Superbike Şampiyonası

top_basket TRT Spor
15:00 Dünya Superbike Şampiyonası

top_basket TRT Spor
15:30 UCI BMX Supercross Dünya Kupası


TRT Spor Yıldız
16:00 Bodrumspor - Eyüpspor
TFF 1. Lig Play-Off 2. Tur Rövanş Maçı
top_futbol TRT Spor
17:00 Türkiye - Romanya
CEV Erkekler Avrupa Altın Ligi 3. Maç
top_voleybol TRT Spor
17:00
Dünya Taekwondo Şampiyonası


İdman TV
19:00 Formula 1
İspanya GP (Bant)
formula1lastik İdman TV
19:30 Napoli - Sampdoria Serie A top_futbol CBC Sport
19:45 ABD - Türkiye
2023 FIVB Voleybol Milletler Ligi top_voleybol TRT Spor Yıldız
22:00 Udinese - Juventus
Serie A top_futbol CBC Sport

05 HAZİRAN 2023 PAZARTESİ


19:00
Beykoz Belediyesi - Sakarya Büyükşehir Belediyesi
Hentbol Erkekler Süper Lig Play-off Final Serisi 1. Maç top_hentbol TRT Spor Yıldız

1 Haziran 2023 Perşembe

Iga Swiatek 3. tura kaldı

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) kadınların dünya 1 numarası Iga Swiatek, 3. tura yükseldi.

Başkent Paris'te düzenlenen turnuvanın 5. günündeki tek kadınlar ikinci tur maçında 2020 ve 2022 Fransa Açık şampiyonu Polonyalı Swiatek, dünya 102 numarası ABD'li Claire Liu ile karşılaştı. Bir saat 29 dakika süren maçı 6-4 ve 6-0'lık setlerle 2-0 kazanan Swiatek, 3. turda Çinli Xinyu Wang'ın rakibi oldu.

Kadınlarda ABD'li Coco Gauff (6 numaralı seribaşı), Avusturyalı Julia Grabher'i, Tunuslu Ons Jabeur (7) ise Fransız Oceane Dodin'i 6-2 ve 6-3 biten setlerle 2-0 mağlup etti. Üçüncü turda Gauff ile Rus Mirra Andreeva, Jabeur ile Sırp Olga Danilovic eşleşti.

Tek erkeklerde Alman Daniel Altmaier, İtalyan Jannik Sinner'i (8) 3-2'lik (6-7, 7-6, 1-6, 7-6, 7-5) skorla eleyerek günün sürprizlerinden birine imza attı.

ABD'li Frances Tiafoe (12), Hırvat Borna Coric (15), Japon Yoshihito Nishioka (27) ve Bulgar Grigor Dimitrov'un (28) rakiplerini geçerek 3. tura kaldığı erkeklerde ABD'li Tommy Paul (16) ve Avustralyalı Alex De Minaur (18) ise turnuvaya veda etti.

Filenin Sultanları, Sırbistan’ı 3-1 Mağlup Etti

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, FIVB Voleybol Milletler Ligi ikinci maçında Sırbistan’ı 3-1 mağlup etti ve 2’de 2 yaptı.

Karşılaşmayı, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Antalyaspor Başkanı Sabri Gürel, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, TVF Milli Takımlardan Sorumlu YKÜ Bahar Mert, TVF Basından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Mustafa Alpaslan, TVF Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Yılmaz ve TVF Genel Sekreteri Nihal İşçi izledi.

TÜRKİYE-SIRBİSTAN: 3-1
SALON: Antalya Spor Salonu
HAKEMLER: Ebrahim Ali Jaafar (Bahreyn), Juraj Mokry (Slovakya)
TÜRKİYE: Cansu, Hande, Aslı, Vargas, İlkin, Eda, Gizem (L) (Ebrar, Elif, Derya)
SIRBİSTAN: Busa, Aleksic, Drca, Lozo, Popovic, Bjelica, Pusic (L) (Mirkovic, Uzelac, Milenkovic)
SETLER: 24-26, 25-17, 25-15, 25-21
SÜRE: 112 dakika

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Milletler Ligi’nde puan durumuna ulaşmak için tıklayınız.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Milletler Ligi’ndeki ikinci maçında saat 20.00’de Sırbistan ile karşılaşacak. Müsabakayı TRT Spor naklen yayınlanacak.

Milletler Ligi’nde Antalya etabında bugün oynanan diğer karşılaşmalarda alınan sonuçlar şu şekilde:

Kanada-Tayland: 0-3 (17-25, 24-26, 21-25)

İtalya-Polonya: 1-3 (25-21, 20-25, 14-25, 18-25)

Milletler Ligi’nde Antalya Etabı’nda yarın oynanacak maçların programı şu şekilde:

2 Haziran 2023 14.00 Tayland-Polonya TRT Spor
2 Haziran 2023 17.00 Kanada-Güney Kore TRT Spor Yıldız
2 Haziran 2023 20.00 ABD-İtalya TRT Spor

Casper Ruud, Fransa Açık'ta 3. turda

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) erkeklerin 4 numaralı seribaşı Casper Ruud, Giulio Zeppieri'yi 3-1 yenerek 3. tura çıktı.

Başkent Paris'te düzenlenen turnuvanın 5. gün sabah seansındaki tek erkekler 2. tur maçında, geçen yılın finalisti Ruud ile dünya sıralamasının 129. basamağındaki Zeppieri karşı karşıya geldi. Sahadan 3-1 (6-3, 6-2, 4-6, 7-5) galip ayrılan Ruud, tur atladı.

Borna Coric (15 numaralı seribaşı), 4 saat 23 dakika süren 2. tur mücadelesinde dünya 64 numarası Pedro Cachin'i 3-2 (6-3, 4-6, 4-6, 6-3, 6-4) mağlup etti.

Kadınlarda ise Elena Rybakina (4), klasmanın 50. sırasındaki Linda Noskova'yı 2-0, Beatriz Haddad Maia (14) da dünya 108'incisi Diana Shnaider'i 2-1'lik skorla eleyerek 3. tura yükseldi.

Alexa Gray, Eczacıbaşı Dynavit’te

Eczacıbaşı Dynavit, Kanadalı milli voleybolcu Alexa Gray'i transfer ettiğini açıkladı.

Turuncu-beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"2023-2024 sezonu kadromuza Kanadalı smaçör Alexa Gray'i kattık.

Transferle ilgili görüşlerini dile getiren Gray, "Türkiye'de ilk kez forma giyeceğim için çok heyecanlıyım. Ülke hakkında çok güzel şeyler duydum ve ligin en iyi takımlarından biriyle sezona başlamak için sabırsızlanıyorum” dedi.

Alexa Gray'in transferi ile ilgili kulüpten yapılan açıklamada, "Alexa, hücum gücümüzü üst noktalara çekerek, ihtiyacımız olan file üstü hakimiyetini sahada sergileyecek bir oyuncu. Pozitif karakteri ve uzun yıllar milli takımda ve yurt dışında edindiği tecrübesiyle takımımıza önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz" denildi.

Alexa Gray hakkında

Kanada Milli Takım Oyuncusu Alexa Gray 1994 doğumlu. 185 cm boyunda ve dış smaçör olarak oynuyor. Kariyeri boyunca Calgary University, Brigham Young University, GS Caltex Seoul KIXX, Volley Severato, Èpiù Pomì Casalmaggiore, Golden Tulip Volalto Caserta, Savino Del Bene Scandicci, Unet E-Work Busto Arsizio, Imoco Volley Conegliano'da forma giydi.

Kulüp Başarıları

2012 – 2016 NCAA West Coast Konferans Şampiyonası

2014 – 2015 NCAA İkinciliği

2020 – 2021 İtalya Süper Kupası İkincilik

2021 – 2022 İtalya Kupası Üçüncüsü

2020 – 2021 CEV Şampiyonlar Ligi Üçüncüsü

2022 – 2023 İtalya Süper Kupa Şampiyonu

2022 -2023 İtalya Kupası Şampiyonu

2022 – 2023 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası Şampiyonu

2022 – 2023 İtalya Ligi Şampiyonu


Milli Takım Başarıları

2018 Pan American Cup Üçüncülük

2019 NORCECA Şampiyonası Üçüncülük

2019 Challenger Kupası Şampiyonu"