TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

11 Temmuz 2020 Cumartesi

Göztepe'yi deplasmanda yıkan Gençlerbirliği nefes aldı

Süper Lig'de 32. haftanın açılış maçında deplasmanda Göztepe'yi 3-1 yenen Gençlerbirliği, kümede kalma yolunda kritik bir galibiyete imza attı.

Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısını konuk Gençlerbirliği, 33. dakikada Sio ve 45+3. dakikada Stancu'nun attığı gollerle 2-0 önde tamamladı.
Başkent ekibi, 75. dakikada kazanılan penaltıyı Stephane Sessegnon ile gole çevirdi ve skoru 3-0 yaptı.
Ev sahibi Göztepe, Alpaslan Öztürk'ün 90. dakikada attığı golle farkı 2'ye indirdi: 1-3
Kalan sürede başka gol olmadı ve Gençlerbirliği, sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Bu galibiyetle puanını 36'ya çıkaran Gençlerbirliği, alt sıralardan uzaklaşma şansını iyi kullandı ve ligde kalma yolunda dev bir adım attı. Koronavirüs arasından sonra galibiyet sevinci yaşayamayan Göztepe ise 39 puanda kaldı.
Öte yandan bu sezon 14 gole ulaşan Gençlerbirliği'nin Rumen forveti Stancu, kariyer rekoru kurdı.

MAÇTAN DAKİKALAR Karşılaşmanın 4. dakikasında Yalçın Kayan'ın sağ kanattan yaptığı ortada ceza alanındaki Wilczek'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ertaç'ta kaldı.
28. dakikada sağ kanattan Murat Paluli'nin yaptığı ortada kale çizgisi yakınında Wilczek'in vuruşunda kaleci Ertaç topu kornere çeldi.
GOL: 33. dakikada Gençlerbirliği öne geçti. Stancu'nun pasıyla ceza sahası dışı sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Sio'nun şutunda, kaleci Göktuğ'un elinden kaçan meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1.
41. dakikada sağ kanattan Castro'nun yaptığı ortada arka tarafta Yalçın'ın kafayla kaleye göndermek istediği topu kaleci Ertaç kurtardı.
GOL:  45+3. dakikada sağ kanattan Candeias'ın yaptığı ortada ceza alanı içindeki Stancu'nun kafa vuruşunda top filelere gitti: 0-2.
Müsabakanın ilk yarısı Gençlerbirliği'nin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
Karşılaşmanın 61. dakikasında sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Napoleoni'nin şutunda top kaleci Ertaç'ta kaldı.
GOL: 73. dakikada hızlı gelişen Gençlerbirliği atağında ceza sahası içinde Alpaslan Öztürk'le Stancu'nun mücadelesinde Stancu'nun yerde kalmasına hakem Mete Kalkavan penaltı kararı verdi. 75. dakikada atışı kullanan Sessegnon topu ağlara gönderdi: 0-3.
GOL: 90. dakikada Berkan Emir'in sol kanattan yaptığı ortada ceza sahası içindeki Alpaslan Öztürk'ün vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-3.
Müsabaka Göztepe'nin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Gürsel Aksel
Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Kerem Ersoy
Göztepe: Göktuğ Bakırbaş, Murat Paluli (Dk. 69 Gassama), Alpaslan Öztürk, Atınç Nukan, Berkan Emir, Yalçın Kayan (Dk. 46 Napoleoni), Soner Aydoğdu, Poko (Dk. 83 Borges), Tripic (Dk. 83 Kerem Atakan Kesgin), Castro (Dk. 58 Mossoro), Wilczek
Gençlerbirliği: Ertaç Özbir, Erdem Özgenç (Dk. 87 Ahmet Oğuz), Ramos, Toure, Polomat, Sio (Dk. 64 Seuntjens), Berat Özdemir, Soner Dikmen, Candeias (Dk. 87 Rahmetullah Berişbek), Sefa Yılmaz (Dk. 16 Sessegnon), Stancu (Dk. 88 İlker Karakaş)
Goller: Dk. 33 Sio, Dk. 45 3 Stancu, Dk. 75 Sessegnon (Penaltıdan) (Gençlerbirliği), Dk. 90 Alpaslan Öztürk (Göztepe)
Sarı kartlar: Dk. 36 Soner Aydoğdu, Dk. 75 Alpaslan Öztürk (Göztepe), Dk. 78 Seuntjens (Gençlerbirliği)

Barcelona tek golle kazandı

Barcelona, La Liga'nın 36. haftasında Valladolid'i deplasmanda 1-0 mağlup etti ve üst üste 3. galibiyetini aldı. Golün asistini yapan Messi yine bir istatistikte daha tarihe geçen isim oldu.

Mücadelede Barcelona'ya galibiyeti getiren golü 15. dakikada Arturo Vidal attı.
Bu sonucun ardından Katalan ekibi, maç fazlasıyla Real Madrid'le puan farkını 1'e indirdi. Mücadelede Vallodolid forması giyen milli oyuncumuz Enes Ünal karşılaşmaya ikinci yarı dahil oldu.
Messi bir kez daha La Liga tarihine geçti
Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, maçta Arturo Vidal'in takımı öne geçiren golünü hazırlayan isim oldu.
Messi, bu maçta yaptığı asistle birlikte bu sezon ligde 20 asiste ulaşırken, La Liga tarihinde bir sezonda 20 gol ve 20 asist barajını aşan ilk futbolcu oldu.
Öte yandan 33 yaşındaki futbolcu, La Liga'da 2008-2009 sezonunda Xavi'den sonra 20 asiste ulaşan ilk futbolcu oldu.
Messi'nin bu sezon ligde şu ana kadar 22 de golü bulunuyor.
Kaynak: TRT SPOR

Alper Potuk sonunda patladı

Fenerbahçeli oyuncu Alper Potuk, TFF'nin yabancı sınırlaması kararı sonrası kendisiyle ilgili yapılan yorumlara tepki gösterdi.

Yapılan yorumları kabul etmediğini açıklayan 29 yaşındaki futbolcu Instagram'da yaptığı paylaşımda "Türk futboluna hangi kural gelir ya da giderse 10 yıl daha oynamaya devam edeceğim" ifadesini kullandı.
Alper Potuk'un açıklaması şöyle:
"10 yıldır 300 maçın üzerinde oynamış bir oyuncu olarak yabancı sınırlaması üzerinden şahsım adına yapılan yorumları, algıları kabul etmiyorum.
Futbol kariyerim boyunca yaklaşık 10 hocayla çalışıp, birçok yıldız futbolcunun arasında, 25-30 maç ortalamasıyla sahadaydım.
Ben sustukça yapılan yorumlarla terbiyesizliklerin ulaştığı nokta haddini aştı.
Yattığım yerden para kazanmak amacında olsaydım, ne sezon başı tarihte görülmemiş indirim yapar, ne de devre arasında 2.5 yıllık garanti ücretimden vazgeçerek ayrılmak istediğimi yönetim kuruluna iletirdim.
Evet, haklılar. Türk futboluna hangi kural gelir ya da giderse 10 yıl daha oynamaya devam edeceğim. Özetle, şu sıralarda bazı futbol yorumcularının adımı geçirerek tartıştığı yabancı oyuncu sınırlaması benim ilgilendiğim bir konu değildir."

Sheffield United, Chelsea'yi dağıttı

Son haftaların formda takımı Chelsea, deplasmanda Sheffield United'a 3-0 mağlup oldu.

İngiltere Premier Lig'in 35. haftasında Sheffield United ile Chelsea karşı karşıya geldi.

Sezonun flaş ekibi Maviler'i 3-0 mağlup ederek son 4 haftada üçüncü galibiyetini elde etti.

Ev sahibi takımın gollerini 18', 77' David McGoldrick ve 33' Oliver McBurnie'den geldi.

GÜNÜN SONUÇLARI
Watford 2-1 Newcastle United
Norwich City 0-4 West Ham United
Liverpool 1-1 Burnley

Lazio son dakikalarda yıkıldı

İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 32. haftasında, ikinci sıradaki Lazio konuk ettiği Sassuolo'ya 2-1 yenildi.

Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanan müsabakanın ilk yarısında, ev sahibi takım 33. dakikada Luis Alberto’nun attığı golle 1-0 öne geçti.
İkinci yarının 51. dakikasında konuk Sassuolo, Raspadori’nin attığı golle maçta yeniden dengeyi kurdu: 1-1.
Karşılaşmanın son anlarında iki takım da gol ararken, 90+1. dakikada Caputo kafa golüyle Sassuolo’yu 2-1 öne geçirdi. Bu gol maçın skorunu da tayin etti.
Sassuolo’da top koşturan milli futbolcu Mert Müldür, yedekler arasında başladığı müsabakaya ikinci yarının başında Tojlan’ın yerine dahil oldu. 51. dakikada sarı kart gören Mert, ceza sahası içinden çektiği şutla 60. dakikada gole çok yaklaştı ancak Lazio kalecisi Strakosha gole izin vermedi.
Başkent ekibi Lazio, öne geçtiği maçı, son dakikalarda yediği golle 2-1 kaybederek, şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. Ligde üst üste 3. yenilgisini alan Lazio, 68 puanla 2. basamakta kaldı ve 75 puanlı maç eksiği bulunan lider Juventus’la puan farkını düşürme fırsatını bir kez daha geri çevirdi.
Sassuolo ise bu galibiyetle puanını 46'ya yükseltti ve 8. basamakta yer aldı.
Ligde bu akşam lider Juventus, 85 golle Serie A’nın en çok gol atan takımı unvanına sahip üçüncü sıradaki Atalanta’yı konuk edecek.

Bruno Fernandes, ManU'da Cristiano Ronaldo etkisi yapar mı?

Manchester United'a rekor bonservis bedeliyle transfer olan Portekizli yıldız Bruno Fernandes, skora yaptığı katkı kadar takıma liderlik ederek de beklentilerin üzerine çıktı. Peki Fernandes, ManU'da Cristiano Ronaldo etkisi yapar mı?

25 yaşındaki orta saha oyuncusu Bruno Fernandes, Premire Lig'e damga vuruyor.  Devre arasında Manchester United'a rekor bir bonservis bedeliyle transfer olan Portekizli yıldız, skora yaptığı katkı kadar takıma liderlik ederek de beklentilerin üzerine çıkmayı başardı.
ManU'da Ronaldo etkisi yapar mı?
Manchester United ile Premier Lig'de 10 maça çıkan Fernandes, 7 gol atıp 6 da asist yaparak tüm dikkatleri üzerine çekti.
Performansıyla parmak ısırtan Fernandes, Mayıs ve Haziran aylarında Premier Lig'de "ayın futbolcusu" seçildi. 25 yaşındaki orta saha böylece Kasım ve Aralık 2006'da art arda iki kez Premier Lig'de "ayın futbolcusu" seçilen vatandaşı Cristiano Ronaldo'nun ardından bunu başaran ilk Manchester United'lı oyuncu olarak tarihe geçti. Ayrıca Fernandes, Brighton maçında attığı klas golle, Premier Lig'de "ayın golü" ödülünün de sahibi oldu.
Bruno Fernandes'in bu performansı kendisini takip edenler için çok da şaşırtıcı olmadı. Zira Fernandes'in bir önceki durağı Sporting Lisbon kariyeri de başarılarla dolu. Başarılı orta saha, yeşil-beyazlı formayla iki buçuk yılda çıktığı 135 maçta, 62 kez fileleri salladı. 44 de asiste imza atan Bruno Fernandes, Sporting'de toplam 106 gole doğrudan katkı yapmayı başarmıştı.
Kaynak: TRT SPOR

NBA'de 3 aylık kamp başladı

Basketbolun bir numaralı sahnesi NBA'de dönüş için geri sayım başladı. Ancak sezonun tamamlanacağı Orlando'daki tesislere ulaşan oyuncular şartlardan pek memnun değil.

NBA takımları 30 Temmuz'da yeniden başlayacak sezon için Orlando'da toplanıyor.
Yaklaşık 3 ay boyunca Walt Disney tesislerinde kampa girecek oyuncular tedbiri elden bırakmıyor. Philadelphia 76ers'ın yıldızı Joel Embiid, Orlando'ya koruyucu tulumuyla seyahat etti.



Oyuncular sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla tesislerdeki odalarından duydukları memnuniyetsizliği gizlemedi.
Los Angeles Lakers'ın guardı Rajon Rondo, odasının fotoğrafını 3 yıldızlı otel zincirine benzeterek NBA yönetimine tepki gösterdi.



Oyuncular yemeklerden de şikayetçi. Denver Nuggets guardı Troy Daniels, paylaşımıyla menünün yetersiz olduğunu işaret etti.
Takımlar Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ırkçılık olaylarını da unutmadı. Indiana Pacerslı oyuncular, tesislere George Floyde'un son sözleri olan "Nefes alamıyorum" yazılı tişörtlerle giriş yaptı.
NBA'de yeniden başlayacak sezon en geç 12 Ekim'de sona erecek final serisiyle bitecek.

Liverpool sahasında ilk kez puan kaybetti

İngiltere Premier Lig'in 35. hafta karşılaşmasında şampiyon Liverpool, konuk ettiği Burnley ile 1-1 berabere kaldı. Böylece Liverpool, bu sezon sahasında ilk kez puan kaybetti.

İngiltere Premier Lig şampiyonluğunu önceki haftalarda ilan eden Liverpool, Anfield Stadı'nda Burnley'yi ağırladı.
Ev sahibi ekip, Andrew Robertson'ın 34. dakikada ağları sarsmasıyla ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci devrede ataklarını sıklaştıran konuk ekip Burnley, Jay Rodriguez'in 69. dakikada attığı gole skoru 1-1'e getirdi ve karşılaşma, bu skorla sona erdi.
Bu sonuçla, bu sezon sahasında ilk kez puan kaybeden Liverpool puanını 93'e, orta sıralarda yer alan Burnley ise 50'ye çıkardı.

"Arda Turan'ı kadromuzda görmek isteriz"

Alman ekibi Hannover 96'nın teknik direktörü Kenan Koçak, TRT SPOR'a açıklamalarda bulundu. Koçak, "Eğer maddi olarak imkan varsa Arda Turan'ı kadromuzda görmek isteriz." dedi.

Bundesliga 2'nin 14. haftasında Hannover 96'nın başına geçen Türk teknik direktör Kenan Koçak, performansı ile alkışları topladı.
Göreve geldiğinde sadece 3 galibiyeti olan takımla 21 maçta 10 galibiyet ve 4 beraberlik elde eden Kenan Koçak Bundesliga'dda görev alan tek Türk teknik direktör.
"Yeni yabancı kuralı sorunlar için çözüm olmaz"
TRT SPOR'a özel açıklamalarda bulunan Kenan Koçak, TFF'nin yeni yabancı kuralınının Türk futbolundaki sorunlara çözüm olmayacağını savundu. Koçak, şunları söyledi:
"Eğer yeni kural gençlerin önünü açmak amacıyla alınmışsa bana göre bu ral yanlış. Bana göre bu kural asıl sorunları görmekten alıkoyan bir karar. Bana göre yabancı sayısının sınırlı veya sınırsız olması Türk futbolununun alt yapısına ne artı ne de eksi olarak yansır. Alt yapıda oyuncu yetiştirmek için öncelikle bir plan, bir vizyon ve bir felsefeye sahip olmanız lazım. Daha sonra bu vizyonu ve felsefeyi işletecek ve öğretecek eğiticiler gerekir. Eğitmenleri eğiten üst kafalar gerekir. Gençlerimize fırsatlar sunanan platformlar lazım. Tesisler olması lazım. Okulla işbiriği içinde olunması lazım. Her yaş grubuna uygun imkanlar olması lazım. Yabancı sınırlamasıyla alt yapıdaki yetenekli oyuncular daha çok ön plana çıkacağı düşünülüyorsa bana göre bu görüş yanlış. Asıl düşünülmesi gereken konu eğitmen yetiştirmemiz ve eğitmene verdiğimiz değerdir. Eğitmenin de yetiştirdiği gençleri belirlenen vizyon çerçevesinde yaş grubuna göre saha içi ve saha dışında nasıl davranılacağını öğretmesi gerekir."
"Süper Lig'den teklif aldım ama..."
 Koçak, Süper Lig'den teklif alıp almadığına ilişkin soru üzerine ise "Tabii ki görüşmelerim oluyor ancak görüştüğüm takımların ismini açıklamam etik olmaz. Şu anda çalışan hocalara saygısızlık olur" dedi.
"Maddi olarak imkan varsa Arda Turan kadromuzda görmek isteriz"
Devre arasında Medipol Başakşehir ile yollarını ayıran Arda Turan'ın transfer gündemlerinde olup olmadığına ilişkin soruya Kenan Kocak, "Arda Turan kendini ispatlamış ve kalitesi tartışılmaz bir futbolcu. Eğer maddi olarak imkan varsa ve Arda Turan da isterse kadromuzda görmek isteriz." yanıtını verdi.
Kaynak: TRT SPOR

Sezonun ikinci pole pozisyonu Lewis Hamilton'ın

2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun ikinci yarışı Avusturya Grand Prix'sine, Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ilk sıradan başlayacak.

Sezonun ilk yarışının da yapıldığı Avusturya'nın Spielberg kentindeki 4 bin 318 metrelik pistte yarın 71 tur üzerinden gerçekleştirilecek yarışın şiddetli yağmur altında geçen ve ertelemeler nedeniyle yaklaşık bir saat geç sona eren sıralama turlarında, Hamilton, 1.19.273'lük derecesiyle pole pozisyonunun sahibi oldu.
Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen, liderin 1,216 saniye gerisinde ikinci oldu. McLaren takımı adına bu sezon son kez yarışan İspanyol pilot Carlos Sainz, liderin 1,398 saniye ardından yarışa üçüncü sıradan başlama hakkını elde etti. Sezonun ilk yarışı Avusturya Grand Prix'sini kazanan Mercedes sürücüsü Valtteri Bottas ise 4. oldu.Ferrari pilotları ilk 10 dışı kaldı. Sebastian Vettel 10., bir diğer Ferrari pilotu Charles Leclerc ise 11.'inci oldu. Ancak grid cezası  alan 22 yaşındaki sürücü, yarışa 14. başlayacak.
Mart ayında Avustralya'da başlaması beklenen ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle organizatörlerin birçok yarış için erteleme ve iptal kararı aldığı Formula 1'de sezonun ikinci yarışı, yarın TSİ 16.10'da koşulacak.


12 TEMMUZ 2020 PAZAR


16:10Formula 1Avusturya GPformula1lastikİdman TV

UFC'de dövüş adası açılıyor

Dövüş sporlarının en popüler şampiyonalarından UFC'de bu gece özel bir etkinlik var. Sporcular virüs tedbirleri nedeniyle karantinaya alınan adada inşa edilen ringe çıkacak.

Temmuz ayı boyunca düzenlenecek 4 dövüş gecesine Abu Dabi'deki Yas Adası ev sahipliği yapacak.
Ringe ilk olarak orta sıklet dünya şampiyonu Kamaru Usman ve Jorge Masvidal çıkacak. 12 Temmuz 04:00'te başlayacak mücadele S Sport Plus'tan canlı yayınlanacak.
Karantinaya alınan adada otel, yemek alanları ve antrenman tesisleri yer alıyor.
Organizasyon bitene kadar bölgeye sadece akreditasyonu olan sporcular ve antrenörler girebilecek.

Parma’da koronavirüs vakası

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Parma’da bir kulüp çalışanında yeni tip koronavirüse (Kovid-19) rastlandığı bildirildi.

Kovid-19 pandemisi sebebiyle 103 gün maç yapılamayan ve 20 Haziran’da yeniden başlayan ligde bir takımda ilk Kovid-19 vakasına rastlandı.
Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bir dizi testler sonunda, takımın futbolcu olmayan bir üyesinde Kovid-19 testi pozitif çıktı." ifadesi kullanıldı.
Söz konusu vakanın kesinlikle belirti göstermediği, federasyon ve bakanlığın belirlediği talimatlar çerçevesinde takımdan izole edildiği belirtildi.
Kulüp, oyunculara yapılan testlerin negatif çıktığını vurgularken, ilgili protokoller çerçevesinde çalışmalarını düzenli biçimde sürdürebilecekleri kaydedildi.
İtalya’yı ciddi şekilde etkileyen Kovid-19 salgını nedeniyle Serie A'da maçlar, 9 Mart tarihinde durdurulmuştu. Ülkede tedbirlerin kademeli şekilde gevşetilmesiyle lig maçları da kaldığı yerden 20 Haziran'da yeniden başlamıştı.

Edirne'de 'er meydanı' boş kaldı

658 yıldır düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri, koronavirüs önlemleri nedeniyle henüz yapılamadı. Eylülde yapılması beklenen Kırkpınar'a katılacak pehlivanların 14 günlük bir kampa alınması ve Kovid-19 testlerinden geçirilmesi bekleniyor.

Her yıl, Temmuz ayı başında, zorlu müsabakalara sahne oluyordu. Koronavirüs önlemleri, bu yıl Kırkpınar Er Meydanı'nı boş bıraktı.
659. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 29 Haziran-5 Temmuz arasında planlandı. Ancak tüm spor karşılaşmaları ertelenince, pehlivanlar Edirne Sarayiçi'ndeki dualı çayıra çıkamadı.
Salgın sürecinde, Kırkpınar'daki sağlık tedbirlerinin bilimsel olarak incelenmesi için 3 farklı üniversiteden görüş alınmasına karar verildi. Üniversitelerin raporları Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’na gönderilecek.
2 üniversitenin raporları hazır. 659. Kırkpınar’ın Eylül ayında yapılabileceği görüşü ağırlık kazanıyor.
Eylülde yapılması beklenen Kırkpınar'a katılacak pehlivanların 14 günlük bir kampa alınması ve koronavirüs testlerinden geçirilmesi bekleniyor.
Kırkpınar'a geçen yıl 2 bin 228 pehlivan katıldı. 658 yıllık spor etkinliği, dünya spor tarihinin en eski organizasyonlarından. UNESCO'nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde de yer alıyor.
Kaynak: TRT SPOR

Norwich City küme düştü

İngiltere Premier Lig'de West Ham United'a 4-0 yenilen Norwich City, küme düşen ilk takım oldu.

Ligin 35. haftasında kümede kalma mücadelesi veren iki takım Norwich City ile West Ham United, Carrow Road Stadı'nda karşılaştı.

Konuk ekip West Ham United, Michail Antonio'nun 11, 45+1, 54 ve 74. dakikalarda attığı gollerle mücadeleden 4-0 galip ayrıldı.
Üst üste 7. yenilgisini yaşayan ve 21 puanla son sırada bulunan Norwich City'nin bitime 3 hafta kala ligden düşmesi kesinleşti.
Günün diğer maçında ise Watford, sahasında Newcastle United'ı 2-1 mağlup etti.
Bu sonuçlarla West Ham United ile Watford 34 puana ulaşarak birer maç eksiği bulunan 28 puanlı Bournemouth ve 27 puanlı Aston Villa'nın önünde ligde kalmak için avantaj yakaladı.

Watford nefes aldı

Watford, TRT SPOR'dan canlı yayınlanan İngiltere Premier Lig'in 35. haftasında Newcastle United'ı konuk ettiği mücadeleden 2-1 galip gelerek kümede kalma yolunda adeta nefes aldı.

İngiltere Premier Lig'de 35. haftada Watford - Newcastle United mücadelesi TRT SPOR’da yaşandı.
Kümede kalma mücadelesi veren Watford, ligin rahat ekiplerinden Newcastle United’ı evinde 2-1 mağlup ederek adeta nefes aldı.
Karşılaşmanın 23. dakikasında Dwight Gayle mücadelenin ilk golünü atarak takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.
İlk 45 dakikanın uzatma dakikalarında Watford beraberlik için yakaladığı fırsatları gole çeviremedi. İlk yarı Newcastle United’in 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
Mücadelenin ikinci yarısında ev sahibi ekibin etkili atakları sonuç verdi. Karşılaşmanın 52. dakikasında kaptan Troy Deneey penaltı atışı ile takımını beraberliğe getiren golü attı. 1-1
Karşılaşmanın 80. dakikasında ev sahibi ekip bir kez daha penaltı kazandı. Topun başına geçen kaptan Deneey kendisinin bu sezon 8. golünü atarak takımını 2-1 öne geçirdi.
Karşılaşmada başka gol olmayınca Watford evinde çok önemli bir 3 puanın sahibi oldu.

Geçtiğimiz hafta Watford sahasında son sıradaki Norwich City'yi 2-1 mağlup etmişti.
Bu sonuçla beraber Newcastle United 43 puanda kalırken Watford puanını 34’e çıkardı.
Kaynak: TRT SPOR

Galatasaray Kadın Basketbol'da kadro hazır

Galatasaray Kulübü, kadın basketbol takımının 2020-2021 sezonu kadrosunu tamamladığını açıkladı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:
"Kadın Basketbol Takımımızdaki transfer çalışmaları hakkında
Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız 2020-2021 sezonu kadrosunu tamamladı
Takımımız yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında dokuz yeni sözleşme imzaladı.
Yabancı oyuncu rotasyonu için çalışmalarını tamamlayan takımımız öncelik olarak geçtiğimiz sezon da formamızı giyen ve ligimizin tartışmasız en iyi skorerlerinden olan Bria Hartley ile sözleşme yeniledi. Uzun rotasyonuna ekleme olarak Birleşik Amerikalı  Mercedes Russell ve 2020 WNBA Draft'larında ilk tur beşinci sıradan seçilen Bella Alarie ile sözleşme imzalanırken Letonyalı tecrübeli milli forvet Anete Steinberga da gelecek sezon sarı kırmızı formayı giyecek. 
Takımımız yerli rotasyonuna ise üç yeni isim eklerken iki oyuncumuzla da sözleşme tazeledi. Sarayın Sultanları'nda daha önce de sarı kırmızılı formayı giyen 26 yaşındaki kısa forvet Cansu Köksal ile anlaşmaya varıldı. Oyun kurucu rotasyonuna ise ligimizin en değerli kısa oyuncularından, milli formaya da hizmet eden Pelin Derya Bilgiç ve Asena Yalçın eklendi. 
Takımımız, altyapımızdan yetişen ve son üç sezondur A takım kadrosunda süre şansı da bulan Meltem Yıldızhan ve Eda Şahin ile de sözleşme yeniledi. Altyapımızın yetiştirdiği dört değerli ve gelecek vaat eden oyuncumuz olan Mısra Albayrak, Miray Balotu, Sude Yılmaz ve Melisa Eroğlu da bu sezon A takım kadromuzda yer alacaklar.
Kadromuza yeni katılan oyuncularımıza hoş geldin dileklerimizi iletirken yeni sezonda Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ve EuroLeague Women'da mücadele edecek olan Sarayın Sultanları'na başarılar dileriz."

Zürih'te futbolcular karantinaya alındı

İsviçre Süper Ligi ekiplerinden Zürih'te görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları sonrası takımın ligdeki iki maçı ertelendi ve oyuncular karantinaya alındı.

Kulüpten yapılan açıklamada, 23 yaşındaki defans oyuncusu Mirlind Kryeziu'nun Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından yapılan kontrollerde takımda başka vakaların da tespit edildiği belirtildi.
Zürih'in ligde Sion ve Basel ile oynayacağı karşılaşmaların ertelendiği, oyuncuların da 17 Temmuz'a kadar karantinada kalacağı kaydedildi.
Kulübün, İsviçre Futbol Ligi (SFL) ile yapılacak görüşmeler sonrası ligdeki durumuna ilişkin karar verileceği aktarıldı.

"Fenerbahçe'de oynamak çocukluk hayalimdi"

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı'nın yeni transferlerinden Hasan Yeşilbudak, sarı-lacivertli formayı giymenin çocukluk hayali olduğunu söyledi.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan Hasan Yeşilbudak, "Fenerbahçe'de oynamak çocukluk hayalimdi. İçimdeki çubuklu sevgisi beni Fenerbahçe'ye getirdi. Kendimi çubuklu içerisinde, taraftarların önünde hayal ederek yeni sezonu büyük heyecanla bekliyorum." ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe'deki oyuncularla daha önce farklı takımlarda birlikte oynadığını da aktaran Hasan Yeşilbudak, "Önümüzdeki sene zor olacak. Ligdeki takım sayısı arttı. Yoğun bir tempo bizi bekliyor ama biz profesyonel oyuncular böyle dönemlere alışığız. Atlatabileceğimizi ve tüm kulvarlarda kupaya ulaşabileceğimizi düşünüyorum." şeklinde görüş belirtti.
Sarı-lacivertli takımın yeni liberosu, başantrenör Erkan Toğan'la ilgili olarak ise, "Hocamız bizim çocukluğumuzun idolüdür aslında, onun maçlarını izleyerek büyüdük. Onunla birlikte çalışacak olmaktan çok mutluyum. Umarım birlikte büyük işlere imza atarız." değerlendirmesinde bulundu.

TFF'den koronavirüs açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Sağlık Kurulu, daha önce yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan üst klasman hakeminin, tekrarlanan testinin sonucunun negatif çıktığını duyurdu.

TFF Sağlık Kurulundan yapılan açıklamada, hakemin ikinci testinin sonucunun negatif çıkmış olmasına rağmen prosedür gereği 14 günlük izolasyon süresine uygun hareket edildiği belirtilerek, şöyle denildi:
"Hakemimizin herhangi bir semptom ve şikayeti bulunmamaktadır. Kendisinin izolasyon süresince gerekli tüm laboratuvar ve radyolojik tetkikleri tekrarlanacak ve tıbbi takibi devam ettirilecektir."

Jack Charlton hayatını kaybetti

İngiltere Milli Takımı'nın 1966 Dünya Kupası'nı kazanan kadrosunda yer alan Jack Charlton, 85 yaşında yaşamını yitirdi.

İngiltere basınında yer alan haberlerde, geçen yıl lenfoma teşhisi konulan Charlton'ın evinde hayata veda ettiği duyuruldu.
Leeds United'da 1952-1973 yıllarında çıktığı 773 maçla kulüp tarihinin en fazla forma giyen oyuncusu unvanını elinde bulunduran Charlton, birer İngiltere Ligi ve Federasyon Kupası şampiyonlukları yaşamıştı. Savunma oyuncusu Jack Charlton, Manchester United'ın efsane isimlerinden kardeşi Bobby Charlton ile birlikte 1966 Dünya Kupası'nda zafere ulaşan İngiltere Milli Takımı'nda görev almıştı.
Jack Charlton, futbolu bıraktıktan sonra Middlesbrough, Sheffield Wednesday, Newcastle United ve İrlanda Milli Takımı'nda teknik direktörlük yapmıştı. Charlton yönetimindeki İrlanda Milli Takımı, 1988 Avrupa Şampiyonası ile 1994 Dünya Kupası'na katılmış ve 1990 Dünya Kupası'nda çeyrek final oynamıştı.

NBA başlıyor

NBA'de takımlar, sezonun tamamlanacağı Orlando'ya ulaşmaya başladı. Şampiyonluğun güçlü adayı Los Angeles Lakers da şehre giderken, New Orleans Pelicans ve Boston Celtics hazırlıklarına başladı.

Basketbol severler nefeslerini tuttu. NBA'de sezonunun kalan bölümünün başlamasını bekliyor.
Takımlardan bazıları maçların oynanacağı Orlando'ya gidip hazırlıklarına start verdi.
Boston Celtics ve New Oleans Pelicans şehre ulaştıktan sonra testlerini yaptırdı ve ilk antrenmanlarına çıktı.
Pelicans'ın 2019 draftının ilk sırasından seçtiği Zion Williamson'ın kalan maçlarda nasıl bir performans göstereceği merakla bekleniyor.
Bu arada şampiyonluğun güçlü adaylarından Los Angeles Lakers da Orlando'ya ulaştı.
Lebron James ve Anthony Davis'li kadrosuyla dikkat çeken Lakers da, testlerini tamamladıktan sonra hazırlıklarına başlayacak.
Öte yandan bir diğer Los Angeles ekibi Clippers'ın yıldızı Paul George da, 30 Temmuz'da başlayacak maçlar öncesi açıklamalarda bulundu.
Karışık duygular içinde olduğunu söyleyen tecrübeli oyuncu, spot ışıklarının üzerlerinde olduğu bugünlerde bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.
Kaynak: TRT SPOR

NHL heyecanı play-offlarla yaşanacak

Amerikan Ulusal Buz Hokeyi Ligi'nde heyecan beş ay aradan sonra başlıyor. Perde, 1 Ağustos'ta Stanley Kupası'nın eleme maçları ile açılacak. 

Amerikan Ulusal Buz Hokeyi Ligi yeniden başlıyor. 12 Mart'tan bu yana askıda olan lig, yapılan yeni anlaşma ile sevenleriyle buluşacak.
NHL'de yer alan takımlar play-off mücadelesinde piste çıkacak. 24 takımın mücadele edeceği maçların heyecanı 1 Ağustos'ta başlayacak.
Turnuva Kanada'nın Edmonton ve Toronto kentlerinde seyircisiz olarak düzenlenecek.
NHL'nin Batı Konferansı ekipleri Edmonton'da, Doğu Konferansı ekipleri ise Toronto'da mücadele edecek.
Edmonton hem konferans finallerine hem de Stanley Kupası finaline ev sahipliği yapacak.
Her sene Haziran ayında verilen Stanley Kupası pandemi nedeniyle Ekim ayında sahibini bulacak.
Taraftarlara müjdeli haberi duyuran duyuran NHL oyuncular birliği genel müdürü Don Fehr "Yaptığımız anlaşma ile hokeyi taraftarlara geri getirmekten memnuniyet duyuyoruz" şeklinde konuştu..
Kaynak: TRT SPOR

Medipol Başakşehir şampiyonluğa yakın

Medipol Başakşehir şampiyonluğa çok yakın. Geçen sezonlarda da yarışının içinde olan ancak zafere ulaşamayan turuncu lacivertliler, ilk kez 32. haftaya lider giriyor.

Medipol Başakşehir’in şampiyonluk yürüyüşü devam ediyor. Geride kalan 3 sezonda zirve mücadelesi veren ancak 1 kez Beşiktaş'a, son 2 yılda da Galatasaray'a yarışı kaybeden turuncu lacivertliler, ilk kez Süper Lig’de 32. haftaya lider girdi.
Medipol Başakşehir, kalan 3 maçta bir kez İstanbul dışına çıkacak. İstanbul ekibi, İttifak Holding Konyaspor ile deplasmanda karşılaştıktan sonra Hes Kablo Kayserispor'u ağırlayacak.
Okan Buruk ve öğrencileri, sezonun son maçında Kasımpaşa'ya konuk olacak.
En yakın rakibi Trabzonspor'un 4 puan önünde olan Medipol Başakşehir bu hafta şampiyonluğunu ilan edebilir.
Turuncu Lacivertliler Konya deplasmanında kazanır, Bordo Mavililer ise Yukatel Denizlispor'a kaybederse Süper Lig'in altıncı şampiyonu Medipol Başakşehir olacak.
Ligdeki son iki mağlubiyetini Fenerbahçe'den alan İstanbul ekibi, 12 haftadır kaybetmiyor.
Evinde de başarılı bir grafik çizen Başakşehir, son 15 karşılaşmayı kaybetmedi.
Bu sezon iç sahada sadece Fenerbahçe'ye mağlup olan turuncu lacivertli ekip, Fatih Terim Stadı'nda oynadığı son 15 maçta 11 galibiyet ve 4 beraberlik yaşadı.
Medipol Başakşehir, savunmadaki başarısıyla da dikkat çekiyor.
31 haftada kalesinde 27 gol gören turuncu lacivertliler, ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor.
Kaynak: TRT SPOR

Beşiktaş, Gökhan ve Caner ile yeni sözleşme imzalamak istiyor

Gelecek sezon takımdaki maliyeti düşürmek isteyen Beşiktaş yönetimi, önceliği iç transfere verdi. Siyah beyazlılar, hem Caner hem de Gökhan’la yeni sözleşme imzalamak istiyor.

Beşiktaş’ta, transfer çalışmaları devam ediyor. Federasyonun açıkladığı yabancı oyuncu sayısı kuralının ardından siyah beyazlıların rotası değişti.
Hem önümüzdeki sezonu, hem de gelecek senelerin planlamasını yabacı kuralına göre ayarlamaya çalışan siyah beyazlılarda, Gökhan Gönül ve Caner Erkin ile yeniden masaya oturuldu.
Caner Erkin’in temsilcisi, daha önce yaptığı açıklamada oyuncusunun gelecek sezon Beşiktaş’ta olmayacağını dile getirmişti.
Ancak yönetimin Caner’den henüz vazgeçmediği öğrenildi. Yıldız futbolcuya yeni bir kontrat önerildiği, hatta yapılan görüşmeler neticesinde teklif edilen rakamın revize edilerek yükseltildiği ifade edildi.
Aynı durum Gökhan Gönül için de geçerli. Tecrübeli futbolcuyla da yapılan görüşmelerin olumlu gittiği gelen haberler arasında. Caner ve Gökhan'ı elinde tutmak isteyen Beşiktaş yönetimi, oyunculardan gelecek cevaba göre hareket edecek.
Öte yandan transferde geleceğe yönelik hamleler de yapmaya çalışan siyah beyazlılar, Nürnberg’in 17 yaşındaki sağ beki Seyhan Yiğit'i listesine aldı.
17 yaş altı milli takımda da oynayan Seyhan’ı scout ekibinin önerdiği, yönetici Erdal Torunoğulları’nın da bu oyuncuyla bizzat ilgilendiği belirtildi.
Kaynak: TRT SPOR

MotoGP'de iptaller devam ediyor

Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonu MotoGP'de iptaller devam ediyor. Daha önce 13-15 Kasım'a ertelenen Amerika Birleşik Devletleri ayağının yapılamayacağı açıklandı. 

MotoGP dünyasında koronavirüs nedeniyle yeniden düzenlenen yarış takvimi sekteye uğradı. 2020 MotoGP Dünya Şampiyonası'nın yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen Amerika Birleşik Devletleri ayağı iptal edildi.
İlk olarak 3-5 Nisan'da düzenlenmesi planlanan ancak salgın sebebiyle 13-15 Kasım'a ertelenen Austin etabının yapılamayacağı duyuruldu.
Böylece motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonu MotoGP'de Katar, Almanya, Hollanda, Finlandiya, Büyük Britanya, Avustralya, İtalya ve Japonya'dan sonra Birleşik Amerika'nın ev sahipliği yapacağı etap da salgın kurbanı oldu.
MotoGP'de 2020 sezonu, 17-19 Temmuz'da İspanya ayağıyla başlayacak.

Dünya Şampiyonu Lara van Ruijven yaşamını yitirdi

Kısa kulvar sürat pateninde dünya şampiyonluğu bulunan Hollandalı Lara van Ruijven, 27 yaşında hayatını kaybetti.

Hollanda Buz Pateni Federasyonu, 29 Haziran'dan bu yana Fransa'da bir hastanede yoğun bakımda tutulan Van Ruijven'in, otoimmün bir hastalığın sebep olduğu komplikasyonlar yüzünden yaşamını yitirdiğini duyurdu.
Van Ruijven, geçen yıl Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen dünya şampiyonasının kadınlar 500 metre ayağında altın madalya kazanmıştı. Bu başarısıyla bireysel kısa kulvar müsabakalarında dünya şampiyonluğu yaşayan ilk Hollandalı kadın sporcu olan Van Ruijven, 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nda ise 3000 metre bayrak yarışında bronz madalya kazanan takımda yer almıştı.

Sergen Yalçın'ın kozu Kevin-Prince Boateng

Süper Lig'in 32. haftasında Yeni Malatyaspor deplasmanına gidecek olan Beşiktaş'ta eksikler can sıkıyor. Forvette Boateng'e oynatmayı düşünen Sergen Yalçın, sakatlıktan dönen N'Koudou'yu da 11'de sahaya sürecek.

Beşiktaş'ta sakatlar can sıkıyor. Pazartesi günü Yeni Malatyaspor deplasmanında kritik bir mücadeleye çıkacak olan siyah-beyazlılarda, Burak Yılmaz, Gökhan Gönül, Adem Ljajic, Umut Nayir ve cezalı olan Atiba forma giyemeyecek.
Bu isimlerin yokluğunda eldeki oyuncularla en iyi 11'i sahaya sürmek isteyen Sergen Yalçın, forvette Boateng'i oynatmayı düşünüyor. Kasımpaşa maçında oyuna girdikten sonra takımı hareketlendiren, attığı golle skora denge getiren ve hücumda oldukça etkin bir görüntü ortaya koyan Ganalı futbolcu, Yeni Malatyaspor mücadelesinde siyah-beyazlıların gol silahı olacak.
Lens sağ beke, Necip ortaya
Kasımpaşa maçında Gökhan Gönül'ün sakatlanmasının ardından sağ beke geçen ve Beşiktaş'ta sahanın en iyilerinden olan Lens, Yeni Malatyaspor mücadelesinde de sağ bekte forma giyecek. Atiba'nın yokluğunda ise forma Necip'te olacak.
Fenerbahçe derbisi öncesinde Malatya'dan 3 puanla dönmek isteyen Teknik Direktör Sergen Yalçın, hücum gücü yüksek isimlerle sonuç almanın hesaplarını yapıyor. Elneny-Necip ikilisini ön liberoda sahaya sürecek olan Yalçın, bu oyuncuların önünde ise Boyd, Diaby, N'Koudo üçlüsünü oynatacak. Kasımpaşa maçında son dakikada attığı golle 3 puanı getirse de maç boyunca beklentinin altında kalan Güven Yalçın ise, Malatya deplasmanında kulübede olacak.
Kaynak: İHA

Libertadores ve Sudamericana yeniden başlıyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen Güney Amerika'nın iki büyük futbol turnuvası Libertadores ve Sudamericana'nın yeniden başlama tarihleri belli oldu.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonundan (CONMEBOL) yapılan açıklamada, Libertadores'in 15 Eylül, Sudamericana'nın ise 27 Ekim'de start alacağı belirtildi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında her iki turnuvanın da seyircisiz oynanacağı ve finallerin 2021'in ocak ayında yapılmasının planlandığı kaydedildi.
Libertadores ve Sudamericana, koronavirüs salgını nedeniyle 18 Mart'ta askıya alınmıştı.

Real Madrid adım adım şampiyonluğa

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 35. haftasında sahasında oynadığı maçta Alaves'i 2-0 yenen Real Madrid, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Ligde kalma mücadelesi veren Alaves'e karşı rahat bir galibiyet alan Real Madrid'in gollerini Karim Benzema (Dk.11, penaltıdan) ve Marco Asensio (Dk. 50) attı.
Puanını 80'e çıkaran lider Real Madrid, ligin bitimine üç hafta kala en yakın rakibi Barcelona'nın 4 puan önündeki avantajını korudu.
Ligin 36. hafta karşılaşmalarında yarın Valladolid-Barcelona, 13 Temmuz'da da Granada-Real Madrid maçları oynanacak.
La Liga'da son iki sezondur şampiyonluk ipini Barcelona göğüslemişti.
Son olarak 2016-2017 sezonununda şampiyon olan Real Madrid, 33 kez ile bu kupaya en fazla müzesine götüren kulüp olarak ilk sırada yer alırken, Barcelona'nın 26 lig şampiyonluğu bulunuyor.
Diğer yandan düşme hattının bir üstünde, 17. sırada bulunan Alaves ise 35 puanda kaldı.

10 Temmuz 2020 Cuma

Wimbledon'dan tenisçilere 10 milyon pound

Bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle iptal edilen sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da, tenisçilere 10 milyon pound verilecek.

Wimbledon Tenis Turnuvası'nın resmi haklarının sahibi olan All England Lawn Tennis Club'dan (AELTC) yapılan açıklamada, turnuvaya katılmaya hakkı olan 620 sporcuya 10 milyon pound ödeme yapılacağı duyuruldu.

Ödemelerin sporcuların dünya sıralamasına göre ayarlanacağı aktarıldı.

Voleybol ligleri Eylül ayında başlıyor

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Vestel Venus Sultanlar Ligi ile ilgili değerlendirme toplantısı organize etti.

TVF'den yapılan açıklamaya göre, 2019-2020 voleybol sezonu Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin değerlendirildiği, 2020-2021 sezonuna ilişkin görüş ve önerilerin paylaşıldığı toplantı İstanbul'da gerçekleştirildi.
Volley Hotel'de yapılan toplantıya, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, TVF Asbaşkanı Suat Güler, TVF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Mert Üçoklar, TVF Altyapı Eğitim ve Organizasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Yılmaz, genel sekreter Nihal İşçi, TVF Lig İşleri Danışmanı Recep Nurtanış, TVF Ligler ve Teknik İşler Müdürü Orhan Aydın ve kulüp temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan başkan Mehmet Akif Üstündağ, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına değinerek, "Dünya, daha önce hiç deneyimlemediği bir pandemi sürecini yaşadı. Herkesi aynı anda eve kapatan bir virüs ile karşı karşıya kaldık. TVF olarak tüm dünyayı etkisi altına alan küresel koronavirüs pandemi sürecinde 'önce sağlık' anlayışımızdan hiçbir zaman vazgeçmedik. Bu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm kulüplerimize ve sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Koronavirüs salgını nedeniyle liglerin sonlandırıldığını aktaran Üstündağ, şunları kaydetti:
"Voleybol camiasının ne kadar nezih ve kaliteli olduğunu bir kez daha gösterdik. Bu süreci en iyi şekilde yönetip, herkesi memnun edecek şekilde en doğru kararları aldığımızı düşünüyoruz. Liglerimizde düşmeyi kaldırdık. Alttan gelen 4 takımı da yukarı çıkardık. Bu sezon Vestel Venus Sultanlar Ligi 16 takımla oynanacak. Liglerimiz, eylül ayında başlayacak. Takım sayısının artması ve aynı zamanda A Milli Kadın Voleybol Takımımızın da olimpiyat süreci bulunması nedeniyle bu yıl yoğun bir takvimimiz var. Takım sporları içinde Türk sporunda en çok faaliyeti bulunan branş voleybol. Bu nedenle kulüplerimizin görüşlerine her zaman önem veriyoruz. Federasyon olarak samimiyet, şeffaflık ve paydaşlık olmazsa olmazlarımızdandır. Bu anlamda, voleybol camiasının mutlu olacağı, güzel bir süreç yürüteceğimize inanıyorum."
TVF Başkanı Üstündağ konuşmasını yeni sezonda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde mücadele edecek tüm takımlara başarı dileyerek sonlandırdı.

Kocaelispor’un 'şampiyonluk yolu' sergisi

Kuruluşundan itibaren çeşitli başarılara imza atan, 2019-2020 sezonunda TFF 3. Lig 2. grup şampiyonu olan Kocaelispor, kent merkezinde kurulan "Şampiyonluk Yolu Açık Hava Sergisi" ile gelecek kuşaklara tanıtılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce Yürüyüş Yolu'nda açılan sergide, takımın 54 yıllık tarihi, başarıları ve hüzünleri gün yüzüne çıkarıldı.
Serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Hepimizin özlediği gün bugündür." diyerek ilerleyişlerinin Süper Lig yolunda süreceğini kaydetti.
Kocaelispor’a değer veren herkese teşekkür eden Büyükakın, en büyük alkışı Hodri Meydan taraftar grubuna gönderdiğini dile getirerek şöyle konuştu:
"Bu taraftar her zaman Kocaelispor’un yanında oldu. Bu şampiyonluğu en çok hak eden, yağmur çamur demeden Kocaelispor’u yalnız bırakmayan taraftarımızdır. Hodri Meydan’a sonsuz teşekkür ediyorum. O sene bu sene, bundan sonra her sene diyorum. Tarafımıza sesleniyorum, siz yürüyün biz hep sizin arkanızdayız. Sizi asla yalnız bırakmayacağız. 'Şampiyonluk yolunda hep beraber yürüyelim' diyorum."
Takımlarını sezon boyunca destekleyen taraftara teşekkür eden Kocaelispor Başkanı Hüseyin Üzülmez ise şehrin tek gerçek değerinin Kocaelispor olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:
"Şampiyon Kocaelispor’un gururlu başkanı olarak Kocaelispor tarihinin sayfasına girecek bu günde buradayım. Kocaelispor’un uzun yıllar sonra ilk şampiyonluğu fakat son şampiyonluğu olmayacaktır. 'Bu sene o sene, bundan sonra her sene' sözü bizim parolamızın başlangıcıdır. Futbolcularıma, yönetimime ve bütün bürokratlara destekleri için teşekkür ediyorum. Kocaelispor’un kuruluşundan bu yana bu kulübe emek veren herkese teşekkür ediyorum."
Konuşmaların ardından Kocaelispor’un kurulduğu 1966 yılından bu yana elde ettiği başarılar, efsaneleşmiş futbolcu ve teknik direktörler, kupalar, zaman zaman yaşanan acı ve kötü günlerin görselleri ile eski futbolcular ve taraftardan temin edilen forma, maç bileti ve kramponlar gibi spor malzemelerinin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Şanlıurfaspor da ligden çekildi

Ankara Demirspor'un ardından TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Şanlıurfaspor da ligden çekildiğini açıkladı. 

Kulüpten yapılan açıklamada, "Şanlıurfasporumuzun matematiksel olarak 3. Lige düştüğü için küme düşürüldüğü belirtildi. 2. Lig'de tüm maçlarını kazansa dahi küme düşecek Niğde Belediyespor'u niye düşürmediniz? Şanlıurfaspor düşmanları sevinebilir. Şanlıurfaspor yok artık." ifadeleri kullanıldı.

Trabzonspor için kritik tarih

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Trabzonspor Kulübü'nün Avrupa kupalarından 1 yıl men edilmesine ilişkin itirazının görüşüleceği duruşmanın 16 Temmuz'da yapılacağını duyurdu. 

CAS yaptığı açıklamada, bir yıl men cezası alan bordo-mavililerin dosyasını 16 Temmuz Perşembe günü görüşeceğini bildirdi.
Bilindiği üzere, Trabzonspor'un UEFA ile 2016 yılında yaptığı finansal fair play anlaşması kapsamında kulübün mali durumu, denetim altına alınmıştı.
UEFA, finansal yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Trabzonspor'un Avrupa kupalarından bir yıl men edilmesine karar vermişti.
Bu karar üzerine Karadeniz temsilcisi, CAS'a itiraz başvurusunda bulunmuştu.
Kaynak: TRT SPOR

Ankara Demirspor ligden çekildi

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta yer alan Ankara Demirspor, ligden çekildiğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun alt liglerle ilgili verdiği şampiyonluk ve play-off kararına tepki gösteren Ankara Demirspor flaş bir karar aldı.
TFF 2.Lig Play-off’larında yer alan Ankara Demirspor ligden çekildiğini açıkladı.

Kaynak: TRT SPOR

Katar'ın dev futbol projesi: Aspire Academy

Katar, yıllardır Aspire Academy'ye yatırım yapıyor. Burası başta futbol olmak üzere adeta bir sporcu üretim merkezi. Katar'ın ilham veren Aspire Academy projesine gelin yakından bakalım...

Futbol bir plan, program ve sistem oyunudur. Tüm bunlar duygulara hitap etmeyi amaçlasa da hem saha içinde hem de saha dışında hedeflerinizi belirleyip doğru projeksiyonu o hedeflere tutamazsanız, futbol dergilerine öykü olacak başı sonu belli, bir takım hikayelerin konusu olmaktan öteye geçemezsiniz. Organizasyonunu doğru kurmuş ülkeler her zaman o derginin demirbaş yazarı gibidir. Almanya, Hollanda, Fransa, İspanya, İtalya... Yıllar boyu büyük iniş çıkışlar, turnuva dışı kalmalar, farklı yenilgiler yaşadılar ancak her seferinde çağa ayak uyduran projelerle, modern futbolu yakalamayı başardılar. Doğru organizasyonu olan futbol ülkeleri bu oyunda her zaman kendisine rol bulur.
Öte yandan oyundaki sahneler artıyor. Bunun için de yeni oyuncular lazım. İsviçre ve Belçika rollerini kaptılar. İzlanda zorluyor, Amerika Birleşik Devletleri büyük gelişme kat etti, Çin yaptığı yatırımların meyvesini yakın gelecekte alacak gibi görünüyor. Bu adaylar arasında bir tanesi de asıl patlamayı yapmak üzere sabırla 2022 Dünya Kupası'nı bekliyor: Katar.


2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar'ın futbol geçmişinden söz etmek pek kolay değil. Çünkü ülkenin kendisi daha 1971 yılında bağımsızlığını kazanmış. O günden bu yana sosyo-kültürel gelişimleri devam ediyor ancak 2000'lerin başına kadar sporu pek dert edinmemişler. Spor yatırımları 2004 yılında kurulan Aspire Academy ile birlikte hız kazanmış. Sadece 14 yılda gelinen nokta ise çok şaşırtıcı. MotoGP ve tenis turnuvaları düzenleyen bir ülke, Dünya Kupası'nın sıradaki ev sahibi, iddialı olmaya başlayan milli futbol takımı ve birçok olimpiyat sporcusu. Tabii ki bunların hepsi doğru proje ve disiplinle çalışılan organizasyonun sonucu.
Aspire Academy, 2004 yılında kurulduğunda amaç olarak; az nüfuslu ülkenin sporcularını erken yaşta tespit etmek belirlendi. Sadece spor akademisi değil aynı zamanda okul eğitimi de veriyorlar. Akademi içerisinde 'Çoklu Spor Becerileri Geliştirme Merkezleri' ve 'Yetenek Merkezleri' kuruldu. Yetenekli çocuklara burs da bağlanıyor. Organizasyon Amerikan ancak uygulama tamamen yerel. Gelin bu organizasyona ve işin nereden nereye geldiğine biraz daha yakından bakalım.


Akademinin kaptanı futbol. Bunun yanında atletizm, squash, masa tenisi, eskrim ve atıcılık da var. Ayrıca golf, jimnastik, yüzme, tenis ve hentbol kategorilerinde de sporculara özel destekler sunuluyor. İlginç bir şekilde 3 yıl önce başladıkları yeni eğitimlerle altı tane de futbol hakemi çıkarmışlar. Çalışmalara başladıkları 2004 senesinde sadece 12-18 yaş arası 31 çocuk futbolcu varmış. Şu anda ise bu sayı 250'den fazla. Yakın gelecekteki odak noktaları ise 6-12 yaş arası en az 6 bin çocuğa ulaşmak.
Genç sporcular bu akademide sadece antrene edilmiyorlar. Mesela Yetenek Belirleme Programı‘yla 2006'dan bu yana Katar'da 30 binden fazla sporcu adayı taranmış. Akademiye bağlı Spor Bilimleri Ekibi, yine 2006 yılından bu yana 300'den fazla (hakemli) bilimsel makale yayınlamış ve 100'den fazla uluslararası sunum yapmış. Akademi, çocukları eğitirken sadece profesyonel sporcu olmalarına odaklanmıyor. Bunun göstergesi ise şu: 2008'den bu yana Akademiden mezun olan sporcuların %68'i aynı zamanda üniversiteye gidiyor, %28'i ise meslek sahibi oluyor. İki grup da profesyonel spor kariyerlerini sürdürüyorlar. Katar'da Kişi Başına Düşen Yıllık Milli Gelir'in 100 bin dolardan fazla olduğunu düşünürsek bunun 'ekonomik’ gerekçeler içermediği malum...


Öte yandan insanın aklında bir soru beliriyor. ’Biz 80 milyonluk ülkeden senede 8-10 tane futbolcu çıkaramazken, Katar nasıl oluyor da geçen seneki sayıma göre 2,7 milyonluk nüfusuyla 6 bin futbolcu yetiştirmeyi hedefliyor?’ Cevabı ’Aspire Football Dreams’ projesinde saklı. Dikkat ettiyseniz yine bir 'proje’ çıkıyor karşımıza...
Katarlılar bu proje ile 2007 yılından bu yana Asya kıtası, Latin Amerika ve Afrika'daki çocukları gözlemliyor. Her yıl yaklaşık 650 bin genç futbolcu adayı izlediklerini söylüyorlar. 650 bin... Bunun için her bir kıtanın, her bir ülkesinde olmak üzere 800'den fazla turnuva düzenlemişler. Hedefledikleri ülkelerde (Senegal ve Arjantin başta olmak üzere) 6 binden fazla gönüllü scoutları var. Ayrıca takip ettikleri amatör futbol kulüplerine ve gönüllü scoutlara; futbol ekipmanları, antrenörlük malzemeleri ve futbol topları gibi temel ihtiyaçları da veriyorlar. Leo Messi Vakfı ile ortak çalışan Aspire Football Dreams P projesi keşfettikleri çocuklar için bir asimilasyon hedeflemiyor. Aksine tüm futbolcular kendi ülkelerinin milli takımları için oynuyor. Peki amaçları ne? Katarlılar öncelikle bir sporcu üretim merkezi olmayı hedefliyor. Doğru projeyi kurdukları için hem diğer ülkelerden sporcuları getirip akademilerinde eğitiyorlar hem de onlarla etkileşim içerisine soktukları kendi çocuklarını kültürel ve sportif anlamda geliştiriyorlar. Katarlı futbolcu adaylarının henüz çocuk yaşta Arjantinli, Senegalli, Tayvanlı takım arkadaşları edinmeleri sayesinde birkaç yıl sonra -hedeflenen doğrultuda- Avrupa'ya gittiklerinde kolayca uyum sağlamaları planlanıyor. Kulağa gayet mantıklı geliyor...


Aspire Academy projesi Katar Emiri'nin emriyle hayata geçirilmiş. Ancak projede Almanya ve İspanya'nın parmak izleri var. Akademi, Aspire Vakfı'na bağlı. Akademinin başında eski Real Madrid Strateji Direktörü Ivan Bravo var. Uluslararası projelerdeki akıl ise eski Almanya Olimpiyat Merkezi müdürlerinden Andreas Bleicher. Sadece %15'i yerli nüfus olan ülkeye geldiğinde “Küçük bir Amerika şehrinde bulabileceğiniz büyüklükte bir yetenek havuzuyla, ulusal bir program yapmaya çalışıyorduk” diyordu Bleicher. Bu kadar kısa sürede işleri yoluna koyabileceğini tahmin etmiyordu herhalde ama yanına bu iş için en uygun isimlerden birini almıştı: Josep Colomer. O da projenin direktörü oldu.. Colomer, dünya futbolunda ismi pek bilinmeyen ama en önemli gözlemcilerden biridir. Messi'yi La Masia'ya getiren ekipten. Sonraki süreçte La Masia'da direktör olarak görev aldığı ve sürekli Messi'nin yanında bulunduğu için Arjantinli yıldızın ’akıl hocası’ olarak bilinir.
Josep Colomer projeyi organize eden isimdi. “Oyuncuların birçoğunun keşfedilmeleri için herhangi bir şansları yok” diyen Colomer'in belirlediği rota; Kenya'daki tozlu topraklı bir sahadan; Belçika'nın yarısı yıkılmış bir stadında oynanan yerel lig maçına kadar uzanıyordu. Tüm bunları yapabilmesi için Katar'ın kraliyet ailesi kesenin ağzını açtı. Josep ve ekibi ilk yıl yedi Afrika ülkesi; Fas, Kamerun, Gana, Kenya, Nijerya, Senegal ve Güney Afrika'da, 595 noktada, 430 bin oyuncu izledi. Sonraki yedi yılda ise Guatemala, Kosta Rika, Paraguay, Vietnam ve Tayland'a gidilerek bu sayı 3,5 milyona ulaştı. Colomer ve Bleicher'e göre Katarlı gençlerin gelişimi için en faydalı sporcular Afrika'dan gelenler. Aspire Academy'nin Afrika'dan bulup bünyesine dahil ettiği, ardından da Avrupa'ya gönderdiği oyunculardan bazıları şöyle:
Franck Cedric - Kamerun - Roma
Moussa Wague - Senegal - Barcelona
Alasana Manneh - Gambiya - Barcelona
Mouhamed Mbaye - Senegal - Porto
Henry Onyekuru - Nijerya - Everton

Yukarıdaki oyuncuların bazıları ve bunlardan yaklaşık 100'lercesi, 14 yıllık süreç içerisinde Belçika'nın Eupen takımına transfer oldular. Bu çok normal. Çünkü bizlerin Henry Onyekuru'dan da bildiği Eupen takımı halihazırda Aspire Academy'nin bizzat kendisine ait. Kulübün patronu da, akademi projesinin başındaki isim olan Andreas Bleicher. Yani Afrika'da bulunan genç sporcular Katar'da bilimsel bir eğitim sürecinden geçirilip, Eupen'de, Avrupa'nın göbeğinde, Fransızca (ve Almanca) konuşulan bir ülkede hem de Eupen gibi soğuk ve sıkıcı, yani bir futbolcu kentinde profesyonel hayatlarına başlıyorlar. Ondan sonra da Everton, Roma, Barcelona, Porto tarafından kapışılıyor. Katarlılar gerisine karışmıyor. Tutunan tutunur...
İçlerinden birçoğu kendi ülkelerinin milli takımını seçiyor demiştik. Katar bu konuda baskı yapmıyor. Ama bazıları da Katar adına oynamak istiyor. Milli takımda Yeşil Burun Adaları'ndan Pedro Miguel, Mısır'dan kaleci Hassan, sağ bak Bassam, Sudan'dan Abdelkarim, Cezayir'den Boualem, İran'dan Doozandeh, Bahreyn'den Ali Asad gibi oyuncular oynadı. Katar Milli Takımı gelişimini sürdürüyor. Takımın başında 2013 yılında U19'la başlayan ve sırasında U20 ve U23'ü çalıştıran İspanyol Felix Sanchez Bas var ancak Aspire projesine katılma tarihi 2006. Felix Sanchez de Colomer gibi La Masia kökenli bir antrenör.
Aspire Academy bitirme tezini 2014 yılının yaz ayında yaptı. Myanmar'da düzenlenen AFC U19 Şampiyonası'nı kazanan Katar'ın o turnuvaya giden 24 kişilik kadrosunun tamamı ya Aspire Academy'nin mevcut sporcusu ya da mezunuydu. Turnuvanın en iyisi seçilen, ailesi İran'ın en büyük inşaat firmalarından birinin sahibi olmasına rağmen aile servetini geri çevirip futbolcu olma hayalinin peşinden koşan Ahmad Moein Doozandeh (23 yaşında, Katar Ligi'nde Qatar SC takımında ve A Milli Takım oyuncusu) akademiyi şu cümlelerle özetliyor: “Profesyonel futbolcu olabilmem için ihtiyaç duyduğum tüm becerileri bana burada öğrettiler.”
Xavi, Messi, Guardiola, partnerlik anlaşması ile Leeds United ve Bielsa... Hepsi Katar'da gerçek bir futbol kültürü oluşturmalarına yardımcı oluyor. Hala Hintli, Kenyalı ya da Pakistanlı işçilere ekstra 6 Euro ödeyerek maçlara taraftar olarak gelmeleri sağlansa da yakın gelecekte Katar'dan ciddi bir futbol atılımı bekleniyor. Kim bilir belki de Belçika'ya 5 gol atan İsviçre'yi 1-0 yendikleri hazırlık maçı bunun bir işaretiydi. Göreceğiz...
Yararlanılan Kaynaklar:
Aspire Academy Resmi Sitesi
Steve Eder, Sam Borden, Christopher Harress, Jack Williams / New York Times
Robert Booth/The Guardian


Kaynak: Serkan Akkoyun / TRT SPOR