TV İZLE

Canlı TV'ler burada...

Aralıklı Oruç ve Spor: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı

Aralıklı oruç ve spor, sağlıklı bir yaşam sürmek ve fiziksel kondisyonu artırmak isteyenler arasında giderek daha popüler hale gelen etkili bir kombinasyondur...

Karşılaştırma | Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e

Renault Clio Hybrid vs Elektrikli Opel Corsa e - Hangisi?

En Seksi Voleybol Frikikleri

Birbirinden seksi voleybolcular plajda ve salonlarda ter dökerken zaman zaman da verdikleri frikiklerle yürek hoplatıyorlar…

TV’de Spor Ekranı

TV’de Spor Ekranı ile TV'de canlı spor yayınları ve canlı maçlar hangi kanalda öğrenin.

26 Haziran 2021 Cumartesi

Fransa'nın finaldeki rakibi Sırbistan oldu

2021 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Sırbistan, Belçika'yı 74-73 yenerek finale yükseldi. Sırplar, yarın oynanacak finalde Fransa'nın rakibi oldu.

İspanya'nın Valencia kentinde oynanan yarı final karşılaşmasının ilk çeyreği, Sırbistan'ın 23-17 üstünlüğüyle sona erdi. İkinci periyotta etkili oyun ortaya koyan Belçika, devre arasına 36-32 önde girdi.

İkinci yarıda da başa baş mücadele devam etti. Belçika, üçüncü çeyreği 55-54 üstün bitirse de Sırbistan mücadeleden 74-73 galip ayrılarak adını finale yazdırdı.

Turnuvada 2015'ten sonra bir kez daha şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazanan Sırbistan, yarın oynanacak finalde Fransa'nın rakibi oldu.


27 HAZİRAN 2021 PAZAR


22:00
Fransa - Sırbistan FIBA Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası Final
top_basket NTV

Galler - Danimarka 0-4 Özet İzle



İlk çeyrek finalist Danimarka

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) son 16 turu ilk maçında Galler'i 4-0 yenen Danimarka adını çeyrek finale yazdırdı. 2 gol atan Dolberg'in damgasını vurduğu maçı Galler, 10 kişi tamamladı.

İlk kez 11 ülkenin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nın son 16 turu, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Johan Cruyff Arena'da oynanan Galler-Danimarka karşılaşmasıyla başladı.

Galler - Danimarka 0-4 Özet İzle

Maçın 27. dakikasında Kasper Dolberg, ceza sahası dışından köşeye doğru yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve Danimarka'yı 1-0 öne geçirdi. Maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

Dolberg, 48. dakikada tekrar sahneye çıktı. Topla hareketlenen Martin Braithwaite, sağ kanattan ceza alanına girdi. Braithwaite'in yerden gönderdiği topu Galler savunması uzaklaştıramadı. Önünde bulduğu topu filelere gönderen Dolberg, skoru 2-0'a getirdi.

Danimarka, 88. dakikada farkı üçe çıkardı. Joakim Maehle, ceza sahasına gönderilen ortada arka direkte topu kontrol etti. Maehle, yaptığı sert vuruşla topu filelere gönderdi: 0-3.

Harry Wilson, 90. dakikada Maehle'ye yaptığı hareket sonrası kırmızı kart gördü.

Braithwaite, 90+4. dakikada ceza alanında rakibini geçerek yaptığı vuruşla golü buldu. Yardımcı hakemin ofsayt kararıyla iptal edilen gol, Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesinin ardından geçerli sayıldı.

Bu golle karşılaşmadan 4-0 galip ayrılan Danimarka, dev turnuvada çeyrek finale yükselen ilk ekip oldu.

Türkiye'nin yer aldığı A Grubu'nu 2. sırada tamamlayarak bir üst tura çıkan Galler ise turnuvaya veda etti.

Danimarka, çeyrek finalde Hollanda - Çekya eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Fransa finalde

2021 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Fransa, Belarus'u 73-61 yenerek finale yükseldi.

İspanya'nın Valencia kentinde oynanan yarı final karşılaşmasının ilk çeyreğini 20-18 önde bitiren Fransa, soyunma odasına da 38-30 üstün girdi.

İkinci devrede de skor üstünlüğünü koruyan Fransa, üçüncü periyodunu 57-47 önde geçtiği mücadeleden 73-61 galip ayrıldı.

Üst üste 5. kez finale yükselen Fransa, Sırbistan-Belçika maçının galibiyle karşılaşacak.

Beşiktaş HDI Sigorta finalde

HDI Sigorta Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi play-off yarı final üçüncü maçında Beşiktaş HDI Sigorta, 1907 Fenerbahçe'yi 86-64 yenerek, seride durumu 2-1 yaptı ve finale yükseldi.

Yalova 90. Yıl Spor Salonu'ndaki karşılaşmadan galip ayrılarak finalist olan Beşiktaş HDI Sigorta, finalde İzmir Büyükşehir Belediyespor'un rakibi oldu.

Üç maç üzerinden oynanacak Beşiktaş HDI Sigorta - İzmir Büyükşehir Belediyespor finalinde, serinin ilk mücadelesi yarın saat 18.00'de başlayacak. Karşılaşma, TRT Spor Yıldız'dan canlı yayınlanacak.

Tek maç üzerinden yapılacak üçüncülük müsabakasında ise 1907 Fenerbahçe ve Galatasaray saat 12.00'de karşılaşacak.

Avusturya'da ilk sıra Verstappen'in

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 8. yarışı Styrian Grand Prix'sine, Red Bull takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen ilk sıradan başlayacak.

Avusturya'nın Spielberg kentindeki 4 bin 318 metrelik Red Bull Pisti'nde 71 tur üzerinden düzenlenecek yarışın sıralama turları yapıldı.

Max Verstappen, 1.03.841'lik derecesiyle ilk cebin sahibi oldu ve bu sezonki üçüncü pole pozisyonuna ulaştı.

Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, Verstappen'in 0.226 saniye arkasında ikinciliği, McLaren'den Lando Norris ise liderin 0.279 saniye gerisinde üçüncülüğü elde etti.

Mercedes'in Fin pilotu Valtteri Bottas, sıralamayı ikinci bitirmesine rağmen pit alanındaki tehlikeli sürüşü nedeniyle ceza aldığı için yarışa beşinci sıradan başlayacak.

Styrian Grand Prix'si yarın TSİ 16.00'da koşulacak.


27 HAZİRAN 2021 PAZAR


16:00
Formula 1 Avusturya Styrian GP formula1lastik Türkmen Sport
16:00Formula 1Avusturya Styrian GP formula1lastik İdman TV

Gazi Koşusu'nu 'Burgas' kazandı (Full Video)

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu'nun 95'incisini Sanem Kahraman'ın sahibi olduğu, jokeyliğini Ahmet Çelik'in yaptığı "Burgas" isimli safkan kazandı. 

Ali Muhiddin Hacıbekir'in "Neriman" isimli kısrağı tarafından kazanılan 1927 yılındaki ilk Gazi Koşusu ile başlayan ve kesintisiz devam eden yarış, "Türk at yarışçılığının derbisi" olarak ifade ediliyor.



Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri, çim pistte 2 bin 400 metre mesafeli koşuya bu yıl 21'i erkek, 1'i dişi olmak üzere 22 at katıldı.

Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen koşuyu Ahmet Çelik'in bindiği "Burgas" isimli safkan 2.27.36'lık derecesiyle ilk sırada bitirdi.

Yarışta ikinciliği 2.27.53'lük derecesiyle Gökhan Kocakaya'nın bindiği ve Melis Kurtel Emin'in sahibi olduğu "Real Runner" adlı safkan aldı. Üçüncü sırada ise 2.27.54'lük derecesiyle Adnan Türkoğlu'nun sahibi olduğu ve Kadir Tokaçoğlu'nun bindiği "Megaloman" adlı safkan geldi.

Bakan Kasapoğlu izledi

Yarışı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da hipodromda seyretti.
Veliefendi Hipodromu'nda koşulan yarışı Kasapoğlu'nun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve TJK Başkanı Serdal Adalı, protokol tribününden takip etti.

Seyircisiz gerçekleştirildi

Gazi Koşusu'na, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını önlemleri kapsamında seyirci alınmadı.

Her sene Veliefendi Hipodromu'nda festival havasında gerçekleştirilen ve yarışseverlerin büyük ilgi gösterdiği "Derbi", geçen yıl gibi seyirci olmadan yapıldı.

Üst üste 7. kez...Ahmet Çelik, rekorunu geliştirdi

Son 6 Gazi Koşusu'nu kazanan jokey Ahmet Çelik, bu seneki yarışı da ilk sırada bitirerek üst üste en çok kazanma rekorunu geliştirdi.

89. Gazi Koşusu'nu "Renk", 90. Gazi Koşusu'nu "Graystorm", 91. Gazi Koşusu'nu "Piano Sonata", 92. Gazi Koşusu'nu "Hep Beraber", 93. Gazi Koşusu'nu "The Last Romance", 94. Gazi Koşusu'nu "Call To Victory" isimli safkanla kazanan Ahmet Çelik, bu yıl da "Burgas" isimli safkanla ilk sırada geldi.

Unutulmaz jokey Ekrem Kurt, 1971, 1972 ve 1973'te üç yıl arka arkaya Gazi Koşusu'nu kazanmıştı.

Kazanan atın sahibine büyük ödül

Türk at yarışçılığının bu önemli koşusunu kazanan safkan, sahibine hatırı sayılır bir miktarda ödül kazandırdı.

Gazi Koşusu'nda 2021 yılı birincilik ikramiyesi 2 milyon 100 bin lira olarak belirlendi. Koşuyu kazanan "Burgas" adlı safkanın sahibi Sanem Kahraman, birincilik ikramiyesinin yanı sıra kayıt tutarları, taksit ücretleri, at sahibi primi ve yetiştiricilik primi ile toplamda 3 milyon 737 bin 850 lira ikramiyeyi de elde etti.

Yarışta dereceye giren taylardan ikincinin sahibine 840 bin, üçüncünün sahibine 420 bin, dördüncünün sahibine 210 bin, beşincinin sahibine de 105 bin lira ödenecek.

Cüneyt Çakır, Hırvatistan - İspanya maçını yönetecek

FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, Hırvatistan ile İspanya arasında 28 Haziran 2021 Pazartesi günü oynanacak 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turu maçını yönetecek.


Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Parken Stadyumu'nda TSİ 19.00'da başlayacak karşılaşmada Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise İsveç'ten Andreas Ekberg olacak.

Karşılaşmada Alman hakemler Bastian Dankert VAR, Christian Dingert AVAR1, Christian Gittelmann AVAR2 ve Polonyalı Pawel Gil AVAR3 olarak görev yapacak.

EURO 2020'nin fikstürü ve maçların yayınlanacağı kanallar 

EURO 2020'de son 16 turu heyecanı başlıyor

16. Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki (EURO 2020) eleme turu karşılaşmaları, 26 Haziran Cumartesi günü başlayacak.

Tarihinde ilk kez 11 ülkenin ev sahipliği yaptığı turnuvanın grup aşaması sona erdi. 6 grupta oynanan maçlar sonucu ilk 2 sırayı alanlar ve en iyi üçüncü kontenjanından 4 takım, son 16 turunda mücadele edecek.

Eleme turu maçlarının normal süresinin berabere bitmesi halinde 30 dakikalık uzatma bölümüne, orada da eşitlik bozulmazsa penaltı atışlarına geçilecek.

Son 16 turunun 26-29 Haziran, çeyrek finallerin 2-3 Temmuz, yarı finallerin ise 6-7 Temmuz tarihlerinde oynanacağı EURO 2020'nin şampiyonu, 11 Temmuz Pazar günü İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda yapılacak finalde belli olacak.

EURO 2020'nin fikstürü ve maçların yayınlanacağı kanallar 

EURO 2020'de grup aşamasından sonraki eşleşmelerin (TSİ) programı şöyle:

Son 16 turu

26 Haziran Cumartesi:

Galler-Danimarka (19.00/Amsterdam)

İtalya-Avusturya (22.00/Londra)

27 Haziran Pazar:

Hollanda-Çekya (19.00/Budapeşte)

Belçika-Portekiz (22.00/Sevilla)

28 Haziran Pazartesi:

Hırvatistan-İspanya (19.00/Kopenhag)

Fransa-İsviçre (22.00/Bükreş)

29 Haziran Salı:

İngiltere-Almanya (19.00/Londra)

İsveç-Ukrayna (22.00/Glasgow)

Çeyrek finaller

2 Temmuz Cuma:

1. Çeyrek final: Fransa-İsviçre / Hırvatistan-İspanya (19.00/Saint Petersburg)

2. Çeyrek final: Belçika-Portekiz / İtalya-Avusturya (22.00/Münih)

3 Temmuz Cumartesi:

3. Çeyrek final: Hollanda-Çekya / Galler-Danimarka (19.00/Bakü)

4. Çeyrek final: İsveç-Ukrayna / İngiltere-Almanya (22.00/Roma)

Yarı finaller

6 Temmuz Salı:

1. Yarı final: 2. Çeyrek finalin galibi - 1. Çeyrek finalin galibi (22.00/Londra)

7 Temmuz Çarşamba:

2. Yarı final: 4. Çeyrek finalin galibi - 3. Çeyrek finalin galibi (22.00/Londra)

Final

11 Temmuz Pazar:

1. Yarı finalin galibi - 2. Yarı finalin galibi (22.00/Londra)

Milwaukee Bucks final serisini eşitledi (Özet)

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Atlanta Hawks'ı 125-91 yenen Milwaukee Bucks, Doğu Konferansı final serisini 1-1'e getirdi.

NBA play-off'larına tek maçla devam edildi. Bucks, konferans final serisi ikinci maçında Fiserv Forum'da Hawks'ı ağırladı.

Giannis Antetokounmpo'nun 25 sayı, 9 ribaunt ve 6 asistle oynadığı Bucks'ta, Jrue Holiday 22, Brook Lopez 16, Khris Middleton 15 sayıyla galibiyete katkıda bulundu.

İlk maçta 48 sayı üreten Trae Young'ın 15 sayıda kaldığı Hawks'ta ise Danilo Gallinari 12, Cam Reddish ve John Collins 11 sayılık performans sergiledi.

NBA play-off'ları, yarın TSİ 04.00'te Los Angeles Clippers ile Phoenix Suns arasındaki Batı Konferansı final serisi dördüncü maçıyla devam edecek.


At yarışlarında 95. 'derbi' heyecanı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu'nun 95'incisi bugün İstanbul'da yapılacak.

Ali Muhiddin Hacıbekir'in "Neriman" isimli kısrağı tarafından kazanılan 1927 yılındaki ilk Gazi Koşusu ile başlayan ve kesintisiz devam eden yarış, "Türk at yarışçılığının derbisi" olarak ifade ediliyor.

Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri, çim pistte 2 bin 400 metre mesafeli koşuya bu yıl 21'i erkek, 1'i dişi olmak üzere 22 at katılacak.

Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilecek koşu saat 17.15'te başlayacak. Yarış, TJK TV ile Tay TV'nin yanı sıra Kanal D, HaberTürk, Fox TV, NTV, TV100, Haber Global, TRT Spor Yıldız, beIN SPORTS HABER, A Spor, Sports TV, SportsSmart ve Tivibu Spor kanallarından da yayımlanacak.

Seyircisiz gerçekleştirilecek

Gazi Koşusu'na, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını önlemleri kapsamında seyirci alınmayacak.

Her sene Veliefendi Hipodromu'nda festival havasında gerçekleştirilen ve yarışseverlerin büyük ilgi gösterdiği "Derbi", geçen yıl gibi seyirci olmadan yapılacak.

Gazi Koşusu'nun tarihçesi

Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara'daki at yarışlarını kendi himayesinde yaptıran Mustafa Kemal Atatürk, 1927'de emir vererek Gazi Koşusu'nun düzenlenmesini istedi.

At yarışlarının modern toplumlar için sosyal bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Atatürk, fırsat buldukça yarışları hipodromda takip ediyordu.

Ali Muhiddin Hacıbekir'in sahibi olduğu "Neriman"ın 1927 yılında kazandığı ilk Gazi Koşusu'nu da Atatürk ile İsmet İnönü birlikte izledi.

İlk ikramiye 2 bin lira

Gazi Koşusu ilk kez 10 Haziran 1927'de 2 bin metre mesafede düzenlenirken, birincilik ikramiyesi de 2 bin lira olarak belirlendi.

İlk Gazi Koşusu'nu ,Ali Muhiddin Hacıbekir'in sahibi olduğu "Neriman" adlı safkan, jokeyi İhsan Atçı ile ilk sırada bitirdi.

İlerleyen yıllarda bu önemli koşuyu cumhurbaşkanlarından İsmet İnönü, "Olgo", Celal Bayar ise "Cap Gris Nez" isimli safkanlarıyla kazandı. İstanbul'da ilk kez 1968'de düzenlenen Gazi Koşusu'nda ise birinciliği Burhan Karamehmet'in "Asuvan" adlı safkanı elde etti.

Türk yarışçılığının en büyük klasiği Gazi Koşusu'nun armağanı olan Atatürk'ün at üzerindeki som gümüşten heykeli, 1970 yılından galiplere verilmeye başlandı. Ünlü heykeltıraş Doç. Dr. Şadi Çalık'ın eseri olan bu heykeli ilk kez "Sadettin" adlı safkanın sahibi Sadun Atığ aldı.

En iyi dereceyi "Bold Pilot" yaptı

Gazi Koşusu'nda en iyi derece, "Bold Pilot" isimli safkanda bulunuyor.

1996 yılında Özdemir Atman'ın sahibi olduğu "Bold Pilot", Halis Karataş yönetiminde 2.26.22'lik derece yaptı ve Gazi Koşusu'nun 94 yıllık geçmişinin en hızlı safkanı oldu.

En fazla kazanan Mümin Çılgın

Gazi Koşusu'nu en fazla kazanan jokey, Mümin Çılgın olarak kayıtlara geçti.

Mümin Çılgın, "Helene De Troia" (1960), "Apaçi" (1965), "Nadas" (1974), "Dr. Seferof" (1979), "Dersim" (1981), "Uğurtay" (1985), "Hafız" (1986), "Top Image" (1988) ve "Abbas" (1991) ile 9 kez Gazi Koşusu'nu kazanma başarısı gösterdi.

Bu yarışı en fazla kazanma başarısını gösteren eküri de "Darling" (1950), "Kusun" (1953), "Atlıhan" (1961), "Melikşah" (1963), "Kayarlı" (1964), "Minimo" (1971), "Akkor" (1972), "Karayel" (1973), "Buğra" (1976), "Toraman" (1982), "Cartagena" (1984), "Hafız" (1986), "Popular Demand" (2005) ile (toplam 13 kez) "Eliyeşil" ekürisi oldu.

Aktif jokeyler arasında Gazi Koşusu'nu en fazla kazanan isimler, altışar kezle Halis Karataş ve Ahmet Çelik.

Halis Karataş, 1996'da "Bold Pilot", 2005'te "Popular Demand", 2006'da "Hizel Beyi", 2011'de "Anatoly", 2012'de "Matador Yaşar" ve 2014'te "Blaze to Win" ile Gazi Koşusu zaferi yaşadı.

Ahmet Çelik ise son 6 yılda Gazi Koşusu'nu kazanma başarısı gösterdi.

Halis Karataş bu sene Lale Melek Atman'ın sahip olduğu "Mamba Forever" isimli safkanla, Ahmet Çelik de Sanem Kahraman'ın sahibi olduğu "Burgas" isimli atla yarışacak.

Üst üste kazanma rekoru Ahmet Çelik'te

Jokey Ahmet Çelik, 6 kezle Gazi Koşusu'nu üst üste en çok kazanan jokey rekorunu elinde bulunduruyor.

89. Gazi Koşusu'nu "Renk", 90. Gazi Koşusu'nu "Graystorm", 91. Gazi Koşusu'nu "Piano Sonata", 92. Gazi Koşusu'nu "Hep Beraber" adlı atla safkanla kazanan Çelik, 93. Gazi Koşusu'nu "The Last Romance" isimli safkanla ilk sırdada bitirdi.

Tecrübeli jokey, geçen sene yapılan 94. Gazi Koşusu'nu da "Call To Victory" isimli safkanla kazanarak, üst üste 6 kez birincilik sevinci yaşadı.

Unutulmaz jokey Ekrem Kurt, 1971, 1972 ve 1973'te üç yıl arka arkaya Gazi Koşusu'nu kazanmıştı.

Kazanan at, sahibini zengin edecek

Türk at yarışçılığının bu önemli koşusunu kazanan safkan, sahibine hatırı sayılır bir miktarda ödül kazandıracak.

Gazi Koşusu'nda 2021 yılı birincilik ikramiyesi 2 milyon 100 bin lira olarak belirlenirken, ikinciye 840 bin, üçüncüye 420 bin, dördüncüye 210 bin, beşinciye de 105 bin lira ödenecek.

Koşuyu kazanan tayın sahibi, birincilik ikramiyesinin yanı sıra kayıt tutarları, taksit ücretleri ve at sahibi primi ile birlikte 3 milyon 134 bin 100 lira ikramiye kazanacak. Safkanın sahibi aynı zamanda yetiştiricisiyse, bu tutara yetiştiricilik primi de dahil olacak ve ödül 3 milyon 737 bin 850 liraya ulaşacak.

 

- Yarışacak safkanlar

95. Gazi Koşusu'nda yarışacak safkanlar, sahipleri ve jokeyleri şöyle:

Numarası Safkan Sahibi Jokey
1 Anadolu Aslanı G. Emre İçer Mehmet Kaya
2 Brave Gladiator Hakan Saner Hüseyin Şimşek
3 Burgas Sanem Kahraman Ahmet Çelik
4 Fiero Mio Muammer Kitapçı Sadettin Boyraz
5 Giant Dream Esra Atman Mustafa Çiçek
6 Gülüm Osman Haci İpek Hışman Çizik
7 Just Unique Ayşegül Kurtel Ayhan Kurşun
8 Kafkas Beyi Burhan Şen Nurettin Şen
9 King Jackson Serkan Aydın Mertcan Çelik
10 Malkoçhan Mehmet Cahit Malkoç Akın Sözen
11 Mamba Forever Lale Melek Atman Halis Karataş
12 Megaloman Adnan Türkoğlu Kadir Tokaçoğlu
13 Overlord Duygu Fatura Tolga Yıldız
14 Real Runner Melis Kurtel Emin Gökhan Kocakaya
15 Red Luck Alp Şemsettin Evcimen Müslüm Çelik
16 Runner of Darkness Murat Bayar Vahdettin Kaplan
17 Skyline Taylan Arslan Barış Kurdu
18 Strong Legs Sema Ulaş Nevzat Avci
19 Turgutlu Efesi Hakan Özcan Onur Öztürk
20 Villager Song Deniz Kurtel Gökhan Gökçe
21 İllüzyon Ahmet Kurt Özcan Yıldırım
22 Break the Chain Günsen Soyupak Adem Aslan

25 Haziran 2021 Cuma

Eda Erdem Dündar, Milletler Ligi’nde Rüya Takıma Seçildi

İtalya’nın Rimini şehrinde düzenlenen FIVB Voleybol Milletler Ligi (VNL), bugün oynanan madalya karşılaşmalarının ardından sona erdi.

Üçüncülük karşılaşmasında sahaya çıkan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Japonya’yı 3-0 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar, yaptığı 46 blok ile turnuvanın en çok blok yapan oyuncusu oldu.

Final karşılaşmasının ardından yapılan törende, Filenin Sultanları’nda kaptan Eda Erdem Dündar, en iyi orta oyuncu olarak turnuvanın rüya takımına seçildi. Eda, 2018 VNL’de de en iyi orta oyuncu ödülünün sahibi olmuştu.

Japonya ile oynanan karşılaşmanın ardından konuşan kaptan Eda şunları söyledi:

“Tarifsiz hisler yaşıyoruz. Takım olarak çok iyi iş çıkardık, turnuvayı madalya ile tamamlamak bizim için çok önemliydi. Bunu sonuna kadar hak ettiğimize inanıyorum çünkü gerçekten çok çalıştık. Milletler Ligi boyunca çok mücadele ettik ama son maçımızda; servislerimizle, bloklarımızla, defansımızla, hücumumuzla, oyunun her alanında lider olan taraf bizdik ve mükemmel oynadık. Oyunumuzdan ve galibiyetimizden çok memnunum. Bu derecenin, şu anın tadını çıkarıyoruz. Takımdaki herkes çok mutlu çünkü Tokyo Olimpiyatları yolunda bu madalya, motivasyonumuzu daha da artırdı.”

Milletler Ligi'nde Şampiyon ABD

FIVB Milletler Ligi'nde şampiyon belli oldu. Final müsabakasında Brezilya ile kozlarını paylaşan ABD, rakibini 3-1 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Yarı finalde Filenin Sultanları'nı 3-0 mağlup eden ABD ile Japonya'yı 3-1'lik skorla geçen Brezilya, FIVB Milletler Ligi finalinde karşı karşıya geldi.

TRT SPOR ekranından naklen voleybolseverlerle buluşan keyifli mücadelede kazanan ve altın madalyaya ulaşan 3-1'lik skorla ABD oldu.

Böylelikle Amerika Birleşik Devletleri, FIVB Milletler Ligi'nde üst üste 3. şampiyonluğunu kazandı. 

Bugün oynanan 3.'lük maçında ise Japonya'yı 3-0 yenen Filenin Sultanları, FIVB Milletler Ligi'nde bronz madalyanın sahibi olmuştu.

Macar futbolunun uyanışı

50’li ve 60’lı yılların büyük devi Macarlar, kaybettiği futbol kimliğini günden güne büyüyerek kazanıyor. EURO 2020’nin en renkli ülkelerinden Macaristan’ın yükseliş serüvenini inceleyelim.

Son 49 yılda ikinci kez Avrupa Futbol Şampiyonası’ndasınız.

Grubunuzda son Avrupa şampiyonu ve son iki Dünya Kupası’nı müzesine götüren üç farklı futbol ekolü, devi var.

Turnuva öncesinde, sizi ve dünyayı heyecanlandıran en büyük yeteneğinizden; Dominik Szoboszlai’den yoksun kalacağınızı öğreniyorsunuz.

Yine de, Portekiz’e 85 dakika, Fransa ve Almanya’ya 90 dakika kafa tutuyor, iki maçta galibiyeti ve bir maçta da bir puanı kıl payı kaçırıyor, turnuvaya tüm Avrupa’nın takdirini kazanarak veda ediyorsunuz.

EURO 2020’de, yıllar sonra yalnızca turnuvayı yakından takip edenlerin hatırlayacağı, hoş bir hikaye yazan Macaristan, 50’li yıllarda futbolun beşiklerinden biriydi.

Puskas önderliğinde bir futbol devi

Milli Takım ve kulüpler düzeyinde pek çok başarısı olan Macar futbolu, Ferenc Puskas önderliğinde final oynadığı 1954 Dünya Kupası’nda rüştünü ispatlamış, tarihin en dramatik hikayelerinden birinin kahramanı Fritz Walter’in Batı Almanya’sına mağlup olmuştu.

Sonraki yıllarda Macarlar, Ferencvaros ile Kupa Galipleri Kupası’nda, Videoton ile UEFA Kupası’nda final heyecanı yaşamıştı.

Zamanla yavaş yavaş gücünü kaybeden ülke futbolu, 90’lı yıllarda fon desteğinin neredeyse tamamen kaybedilmesi ile dibe vurdu. Bu dönemde, sporda modernleşme hareketleri ve ekonomi temelli yönetim anlayışlarıyla birlikte Avrupa, Macaristan’ı arkasında bıraktı.

Kulüpler düzeyinde yarışmacı olamayan, Milli Takımı ile turnuva heyecanı yaşayamayan Macarlar için futbol sahnesindeki yerini tamamen yitirme korkusu kapıyı çalıyordu.

“Yeniden doğuş” adımları atılıyor

Bu durumu değiştirmek için çözüm yolları arayan yetkililer, ilk adımı 2005 yılında attı. Ülkenin futbol efsanesi Jozsef Bozsik’in ismini taşıyan “Bozsik Programı”, alt yaş gruplarında yetenekli gençlerin futbola yönlendirilmesi ve futbolcu üretiminin hız kazanması için faaliyet planı oluşturuyordu.

Plan, yaş gruplarına göre üç aşamalı olarak gerçekleşecekti: Gençlere temel futbol eğitimlerinin verilmesi, yeteneğiyle sivrilen gençleri saptama ve seçme, profesyonellik için uygunluk gösterenlerin akademilere kazandırılması.

2005-2010 arası süreçte, Macar spor basınında genç futbolcu üretimi, gelişimi ve pazarlaması hakkında, ülkedeki yerel futbol ikliminin bakış açısını değiştirmeye yönelik fikirler savunulmaya başlandı. First Time Finish’te yayınlanan bir makalede, gazeteci Gyorgy Szöllösi’nin ortaya attığı “Filkor çağı” teriminin bir dönüşüm başlangıcı olduğundan söz ediliyor.

Filkor çağı

Attila Filkor, MTK’nın genç takımında oynarken Malta’nın Pieta ekibine transfer olan, burada da çok fazla eşine rastlanılmayacak şekilde İtalyan devi Inter tarafından keşfedilen bir orta saha oyuncusu. 2006’da, henüz 18 yaşındayken bir resmi maçta lacivert-siyahlı ekibin formasını sırtına geçiren Filkor, Szöllösi’nin ortaya attığı fikrin baş kahramanı oluyor.

Daha fazla Macar futbolcu yetiştirmeyi ve dünyanın en önemli liglerinde boy göstermeleri adına çizelge oluşturmayı savunan bu fikir, halk tarafından da benimseniyor. Daha sonra Milan’a da transfer olmasına rağmen dikiş tutturamayan ve şu sıralar ülkesinde, Budafoki’de forma giyen Filkor, küçük bir ‘uyanış’ simgesi olarak hafızalarda yerini alıyor.

Gulacsi ve arkadaşları vitrinde

2009’da Mısır’da düzenlenen 20 Yaş Altı Dünya Kupası, Macaristan’ın ikinci baharının ayak sesleri oldu. Peter Gulacsi’nin liderlik ettiği, ülkemizden tanıdığımız Marko Futacs ve Balasz Megyeri gibi isimlerin yerini aldığı kadro, turnuvayı Gana ve Brezilya’nın ardından üçüncü sırada noktalamayı başardı.

Takip eden süreçte çalışmalar, 9 stadyumun inşası ve pek çok yeni akademi ile devam etti. Coğrafi açıdan Almanya ve Avusturya ile yakınlık gösteren Macarlar, her iki ülkenin liglerini beslemeye ve buradaki futbol iklimleri tarafından beslenmeye başladı.

Bundesliga, gerek yakınlık avantajı, gerek kültürel bazda adaptasyon kolaylığı itibarıyla Macar futbolcular için gerçek bir hedefti. Bundesliga ile arada köprü görevi gören Avusturya Ligi de ideal bir basamaktı. Peter Gulacsi, Dominik Szoboszlai gibi Salzburg’tan Leipzig’e taşınmış isimlerin yanında Willi Orban, Roland Sallai, Adam Szalai, Laszlö Kleinheisler gibi milli takımın önemli yıldızları, yeteneklerini Almanya’da sergileme fırsatı yakaladılar.

Talihin döndüğü turnuva: EURO 2016

2014 Dünya Kupası Elemeleri, Macaristan’ın uzun yıllar sonra yaşadığı en büyük heyecan olmuştu. Milli Takımımızın bulunduğu D Grubu’nda Macarlar, topladığı 17 puanla eleme aşamasını üçüncü sırada tamamlamıştı. Üstelik, sahalarında oynadıkları Romanya maçında 90+2’de Chipciu’nun golüne engel olabilseler, Brezilya’daki şölen için play-off oynama hakkı kazanacak ve belki de turnuva bileti alacaklardı.

Macaristan, şeytanın bacağını EURO 2016 Elemeleri’nde kırdı. Yine grubu üçüncü sırada bitiren ancak bu kez format gereği play-off’a kalan ekip, Norveç’i iki maçta da devirerek büyük turnuva özlemini dindirdi. Şampiyonada İzlanda, Avusturya ve kupayı müzesine götüren Portekiz ile eşleşen Macarlar, grubu namağlup lider tamamlayarak büyük yankı uyandırmış ancak son 16 turunda Belçika’ya elenmişlerdi.

Dünya Kupası, Avrupa’dan katılan takım sayısının azlığı nedeniyle hala zor bir hedef olsa da, 24 takımlı Avrupa Futbol Şampiyonası’na istikrarlı katılım düşüncesi gerçekçiydi. Szoboszlai ve arkadaşları, 88. dakikadan sonra yazdıkları geri dönüş hikayesiyle İzlanda’yı play-off dışına iterek bu başarıyı gösterdiler.

EURO 2020: Ülke futbolu adına gerçek bir meydan okuma

Macaristan, EURO 2020’yie büyük yıldızı Szoboszlai’den yoksun gelecekti. Üstelik, gruplarında Avrupa ülkelerinin katılabildiği son üç büyük turnuvanın, hatta Milletler Ligi’ni de dahil edersek son dört büyük turnuvanın şampiyonları yer alıyordu.

Kadro, ilgi çekici futbolcularla doluydu. Leipzig’te güvenliği sağlayan Peter Gulacsi ve Willi Orban direkt göze çarpıyorlardı. Fransa’nın, Griezmann’lı şampiyon 19 Yaş Altı Milli Takımı’nın bir parçası olmasına rağmen ilerleyen dönemde Macaristan’ı seçen Loic Nego, Puskas Akademisi’nin yetiştirdiği özel yeteneklerden Roland Sallai, form durumu ne olursa olsun ülkesi adına müthiş bir lider olmayı başaran Adam Szalai ve yalnızca 4 ayda Fenerbahçelilerin sevgilisi haline gelen Attila Szalai…

Ekip, şampiyonaya farklı dönemlerde Honved’i çalıştıran, Macar futbolunun dinamiklerine hakim İtalyan çalıştırıcı Marco Rossi ile geldi. Pek çok İtalyan antrenör gibi, Rossi de ‘dominant’ futbolların panzehiri üçlü ve beşli savunmaları tercih ediyordu.

Takımın oyun karakteri ve mental gücü, görev tanımları, beklenmedik anlarda ortaya çıkan esneklikleri etkileyiciydi. Öyle ki, üç maçlık periyotta santrfor Adam Szalai sıklıkla ön libero gibi konumlanırken, stoper Attila Szalai’yi ise bol bol forvet koşusu atarken seyrettik.

Macaristan, ilk maçında son Avrupa şampiyonu Portekiz’e karşı 85 dakika dayanmayı başardı. Rossi’nin öğrencileri, ikinci maçta çıtayı yukarı çekerek son Dünya şampiyonu Fransa’ya karşı maçı uzun süre önde götürdüler ve puan koparmayı başardılar. Bu iki müsabaka, ev sahipliğine ortak oldukları EURO 2020’de ‘tam kapasite’ ile seyirci alımı yapmalarının da etkisiyle Macarları oldukça ilgi çekici kıldı.

Başarı tanımını değiştiren takım: Macaristan

Almanya’yla oynanan kader maçı, muhtemelen yıllar boyunca kendileri adına bir ukde olarak kalacak. Bu büyük futbol ekolüne karşı Münih’te öne geçiyor, skor dengelendikten hemen sonra tekrar üstünlüğü yakalıyor ancak son anlarda Goretzka’nın golüne engel olamıyorsunuz…

Futbol tarihinin zorluk itibarıyla en büyük başarı öykülerinden birini yazmayı sadece bir golle kaçıran Macaristan, belki de dünyadaki futbolseverlerin başarı anlayışını sorgulamalarına vesile oldu. Böylesi zor bir mücadele içerisinde tarih yazmayı kıl payı kaçırmış bir takım, sonunculuk ile atfedilecek ‘başarısız’ damgasını hak ediyor mu?

Satırlara veda ederken, Macar futbolunun tanıtım ve yükselişinde büyük rol oynaması beklenen Dominik Szoboszlai’nin babası Zsolt’un sözlerine yer verelim:

“Videoton’dan kovulup kendi futbol kulübüm Fonix’i kurduğumda kulübün kasasına bir kuruş bile akmıyordu. Bu kulüp, Macaristan’ın en değerli oyuncusunu, oğlum Dominik’i yetiştirdi.”

Kaynak : Alperen Doğan / TRT SPOR

Tekerlekli Sandalye Basketbol'da ilk finalist İzmir BŞB

HDI Sigorta Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi Play-Off'ta finale yükselen ilk takım İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü oldu.


Yalova'da düzenlenen HDI Sigorta Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi Play-Off yarı final serileri ikinci maçta İzmir BBSK, Galatasaray'ı yenerek seride durumu 2-0 yaptı ve finale çıkan ilk takım oldu.

Günün diğer mücadelesinde ise 1907 Fenerbahçe, Beşiktaş HDI Sigorta'yı normal süresi 65-65 biten karşılaşmada 2 uzatma sonunda 94-89 yenerek seride durumu 1-1'e getirdi.

İzmir BBSK'nin finaldeki rakibi yarın saat 18.00'de oynanacak Beşiktaş HDI Sigorta-1907 Fenerbahçe maçının galibi olacak. Karşılaşma, TRT Spor Yıldız'dan canlı yayınlanacak.

Milletler Ligi’nde Bronz Madalya Filenin Sultanları’nın

A Milli Kadın Voleybol Takımımız İtalya’nın Rimini şehrinde düzenlenen FIVB Milletler Ligi’nde bronz madalyanın sahibi oldu.

Filenin Sultanları, üçüncülük maçında rakibi Japonya’yı; 25-19, 25-16 ve 25-17’lik set sonuçlarıyla 3-0 yendi. Bu sonuçla Filenin Sultanları, FIVB Milletler Ligi’ni tarihinde ilk kez üçüncülükle tamamladı. A Milli Voleybol Takımımız Milletler Ligi’nde 2018’de 2’nci, 2019’da da 4’üncü olmuştu.

Rakibi Japonya’yı 3-0 net skorla yenen Millilerimizde, Ebrar 29 sayıyla maçın en skorer ismi olurken ona; Eda 13, İlkin 9, Tuğba 7, Kübra 2 ve Cansu 1 sayıyla eşlik etti. Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

JAPONYA-TÜRKİYE: 0-3
SALON: Rimini Fuar Merkezi
HAKEMLER: Patricia Rolf (Amerika), Vladimir Simonovic (Sırbistan)
JAPONYA: Ishikawa, Araki, Kurogo, Koga, Shimamura, Momii, Kobata (L) (Hayashi, Tashiro, Nabeya, Ishii)
TÜRKİYE: Tuğba, Kübra, Ebrar, İlkin, Eda, Cansu, Simge (L) (Meliha)
SETLER: 19-25, 16-25, 17-25
SÜRE: 1 saat 22 dakika (28′, 27′, 27′)

Zeljko Obradovic resmen Partizan'da

Partizan, başantrenör Zeljko Obradovic'i renklerine bağladığını açıkladı.

Zeljko Obradovic, antrenörlük kariyerinin başladığı Partizan'a döndü.

2013-2020 yılları arasında ülkemizde Fenerbahçe'yi çalıştıran Obradovic, 4 kez Basketbol Süper Ligi'nde, 3 kez Türkiye Kupası'nda, 3 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda bir kez de THY Euroleague'de mutlu sona ulaşmıştı.

Kariyerinde 9 kez Euroleague kupasını kaldıran ve bu alanda Avrupa basketbol tarihinin en başarılı koçu olan Obradovic, 1993 yılında ayrıldığı Partizan'a 28 yıl sonra tekrar imza attı.

Temsilcilerimizin CEV Kupası ve Challenge Kupası’ndaki Rakipleri Belli Oldu

Ülkemizi kadınlar ve erkekler kategorisinde 2022 CEV Kupası ve Challenge Kupası’nda temsil edecek takımlarımızın rakipleri, Lüksemburg’da gerçekleşen kura çekiminde belli oldu.

CEV Kupası erkekler kategorisindeki temsilcilerimizden Arkas Spor, 32’li Finaller Turu’nda Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi’nden gelecek takım ile karşılaşacak.

CEV Kupası’ndaki diğer temsilcilerimizden Spor Toto, 16’lı Finaller Turu’nda Arkas Spor’un oynayacağı eşleşmeden gelecek takım ile Galatasaray HDI Sigorta’da 16’lı Finaller Turu’nda SWD powervolleys Düren’in oynayacağı eşleşmeden gelecek takım ile karşılaşacak.

CEV Kupası kadınlar kategorisindeki temsilcimiz Eczacıbaşı Dynavit’in 16’lı Finaller Turu’ndaki rakibi Sırbistan’ın Zeleznicar Lajkovac takımı olacak.

CEV Challenge Kupası kadınlar kategorisindeki temsilcimiz Nilüfer Belediye, 16’lı Finaller Turu’nda SOK Mostar-TK Kaunas VDU eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Balkan Kupası erkekler kategorisindeki temsilcimiz Halkbank şampiyon olması halinde CEV Challenge Kupası 32’li Finaller Turu’nda Bulgaristan’dan Marek Union-Ivkoni Dupnitsa takımı ile eşleşecek.

Kadınlar kategorisindeki temsilcimiz Aydın BBSK ise şampiyon olması halinde CEV Challenge Kupası 32’li Finaller Turu’nda Norveç’in Tromsø takımı ile eşleşecek.

Wimbledon'da ana tablo kuraları çekildi

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da ana tablo maçlarının kura çekimi gerçekleştirildi. 

Tek erkeklerde dünya 1 numarası ve son şampiyon Sırp Novak Djokovic, ilk turda Büyük Britanyalı Jack Draper ile karşılaşacak.

Turnuvada 8 şampiyonlukla erkeklerin en başarılı ismi olan İsviçreli Roger Federer, Fransız Adrian Mannarino ile eşleşti.

İspanyol Rafael Nadal'ın katılmadığı turnuvada, ana tablonun ayrı bölümlerinde yer alan Djokovic ve Federer, olası bir finalde karşılaşabilecek.

Djokovic, 2019'da yaklaşık 5 saat süren Wimbledon tarihinin en uzun finalinde Federer'i 3-2 yenerek şampiyon olmuştu.

Barty'nin rakibi Navarro

Tek kadınlarda dünya 1 numarası Avustralyalı Ashleigh Barty, ilk turda İspanyol Carla Suarez Navarro ile mücadele edecek.

Son şampiyon Simona Halep ile Naomi Osaka'nın turnuvadan çekilmesiyle 2 numaralı seribaşı olan Aryna Sabalenka, elemelerden gelecek rakibiyle korta çıkacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçen yıl iptal edilen Wimbledon, 28 Haziran-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek.

Bir Bold Pilot hikayesi

1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu'nun 95'incisi yarın İstanbul'da yapılacak. Bu yarış öncesi Türk at yarış tarihinin unutulmaz safkanlarından Bold Pilot'ın hikayesini birlikte hatırlayalım.

‘’Merkez Bankası'nı verseler satmam, O zamana kadar öyle bir safkan ne gördüm, ne bindim ne de çalıştırdım’’ bu sözler atın sahibi Özdemir Ataman ve jokey Halis Karataş’a ait.
21 Nisan 1991’de dünyaya gelen İngiliz safkan, 1995 yılındaki Asuvan koşusu ile ilk birinciliğini elde etti.
Yağmurlu havayı hiç sevmeyen, huysuzluk yapan Bold Pilot, Startingbox'a girsin diye yarışseverler tüm hipodromda sessizliği sağlardı. İlk başlarda huysuzlandı, yarışmak istemedi ancak zamanla bu sıkıntıları atlatıp yarışseverler ile arasında duyguysal bir bağ kurmayı başardı.
Efsane olma yolunda ilk adımlarını atan Bold Pilot, Çaldıran Koşusu ve Sakarya Koşusu’nu kazanarak 1995’te yılın baş tayı unvanına sahip oldu.



‘’Gazi Bold Pilot’’ın manşetiyle vermişlerse gazeteler rekor kırdığı yarışın haberini. İngiliz safkan, 2.26.22'lik derecesi ile kırılayamayan bir rekorun da sahibi oldu ve rekoruna bugüne dek yaklaşabilen bir İngiliz atı çıkmadı.
Artık huysuz değildi, yarış severlerin sevgilisi olmuştu, o yarıştığında hayranları işini gücünü bırakıp hipodromdaki yerlerini almayı öncelik olarak bilmişlerdi hep. Bold’da izleyicisine istediğini veriyordu öyle ki 3 yaşında çıktığı 9 yarışın 8’ini kazanarak önemli bir başarıya imza atmıştı. Artık efsaneydi.
Bold Pilot, katıldığı 30 yarışta 21 defa birinci, 4 defa ikinci, 2 defa üçüncü, 2 defa dördüncü ve 1 defa altıncılık unvanlarını elde etti. İngiliz safkan, 1996'da Enternasyonel Boğaziçi Koşusu'nda o zamanlar popüler olan  yarış atı Alman Galtee'yi geride bırakarak yarışı kazanmayı bilmişti.



‘’O zamana kadar öyle bir safkan ne gördüm, ne bindim ne de çalıştırdım’’ bu sözler Bold Pilot efsanesinin mimarlarından jokey Halis Karataş’a ait. Bold Pilot 1996 ile 1998 arasında Halis Karataş ile önemli başarılara imza attı. Karataş, Hürriyet gazetesine verdiği röportajda Bold Pilot ile tanışma hikayesini şöyle anlatıyordu; “Özdemir Atman’ın iki atına binmiştim. 1991’de ‘Asya Atçılık Konferansı’ için ‘en başarılı jokey’ olarak beni seçmişlerdi. Ve o sırada Özdemir Bey’le tanıştık, kendisiyle çalışmamı teklif etti. Bold Pilot ile de 1994’te şubat ayının 26’sında tanıştık. Özdemir Bey yeni gelen tayları çalıştırıp, hangi atımızın iyi olduğuna dair onları sıralamamızı istedi. Dört tayın ardından sıra Bold Pilot’a geldi. Daha iki yaşında bebekti. Onda takılı kaldım. Diğer taylara hiç binmedim. İnanılmaz bir ışığı ve şampiyon edası vardı. Asildi, farklı bir ruhtu. Yarışa çıktığımızda etrafa bakmayı severdi. Her şeyi dikkatlice izler, bugün farklı bir şey var mı analiz ederdi. Duruşu özeldi, gelir gezinti yapar, bir durur etrafı dinler, kendini hazır hissetmeden antrenmana bile başlamak istemezdi. Hemen farkı görürdünüz.''
Yıllarca sayısız başarıya imza atan Bold Pilot, 2003’te artık bir aygır olarak hayatına devam ettiğinde, tam 11 şampiyon yavru çıkarmıştı.



Efsane safkan son kez Gazi Festivali etkinlikleri içerisinde Veliefendi Hipodromu'na getirilerek hayranları ile biraraya gelmişti. Yarış severler Bold Pilot'ı dakikalarca ayakta alkışlaması o günün unutulmazları arasında yer aldı.



Şampiyon, 30 Nisan 2015'te hayata gözlerini yumarak hayranlarını oldukça üzmüştü. Bold Pilot'ın mezarı Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde yer alıyor.



Bold Pilot için Ahmet Katıksız'ın yönetmenliğini yaptığı ''Bizim İçin Şampiyon'' filmi çekildi.



Kaynak: Ümit Yıldız - TRT SPOR

FIBA Şampiyonlar Ligi'nden 5 temsilcimize davet

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi 2021-2022 sezonunda mücadele edecek takımlar belli oldu. ING Basketbol Süper Ligi’nden 5 takım organizasyona davet edildi.

Beşiktaş Icrypex, Darüşşafaka Tekfen, Galatasaray, Pınar Karşıyaka ve Tofaş gelecek sezon, grup etabıyla birlikte FIBA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek.

Turnuvada eleme turu karşılaşmaları 13 Eylül 2021 tarihinde başlayacak. Temsilcilerimizin yer alacağı normal sezon müsabakalarında ise ilk maç 4 Ekim 2021 tarihinde oynanacak. 8’er takımın yer aldığı 4 grupta, grup liderleri doğrudan son 16 turuna yükselirken, ikinci ve üçüncü sıralarda bulunan takımlar ise eleme turu oynayacak. Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan takım 1 milyon Euro ödülün de sahibi olacak.

Organizasyonda kura çekimi ise 7 Temmuz Cuma günü TSİ 12.00'de gerçekleştirilecek.

Gruplara direkt katılım sağlayacak takımlar:

AEK (GRE), Arged BM Slam Stal Ostrów Wielkopolski (POL), BAXI Manresa (ESP), Besiktas Icrypex (TUR), Darussafaka Tekfen (TUR), Dinamo Banco di Sardegna Sassari (ITA), ERA Nymburk (CZE), EWE Baskets Oldenburg (GER), Falco Szombathely (HUN), Filou Oostende (BEL), Galatasaray (TUR), Hapoel Bank Yahav Jerusalem (ISR), Hapoel Unet-Credit Holon (ISR), Happy Casa Brindisi (ITA), Hereda San Pablo Burgos (ESP), Igokea (BIH), JDA Dijon (FRA), Lavrio Megabolt (GRE), Lenovo Tenerife (ESP), MHP Riesen Ludwigsburg (GER), Nizhny Novgorod (RUS), PAOK (GRE), Pinar Karsiyaka (TUR), Rytas Vilnius (LTU), SIG Strasbourg (FRA), Tofas Bursa (TUR), Unicaja (ESP), VEF Riga (LAT).

Ön eleme oynayacak takımlar:

Bakken Bears Aarhus (DEN), Belfius Mons-Hainaut (BEL), Brose Bamberg (GER), De'Longhi Treviso (ITA), Fribourg Olympic (SUI), Hapoel Yossi Avrahami Eilat (ISR), Juventus Utena (LTU), Kalev/Cramo (EST), Kapfenberg Bulls (AUT), Le Mans Sarthe Basket (FRA), Levski Lukoil (BUL), London Lions (GBR), Mornar Bar (MNE), Opava (CZE), Parma Perm (RUS), Peristeri (GRE), Petrolina AEK Larnaca (CYP), Prometey Kamianske (UKR), Salon Vilpas (FIN), Split (CRO), Sporting Clube de Portugal (POR), Tsmoki-Minsk (BLR), U-Banca Transilvania Cluj Napoca (ROU), Zorg en Zekerheid Leiden (NED).

Simona Halep Wimbledon'a katılamayacak

Kadınlar dünya 3 numarası Simona Halep, sakatlığı nedeniyle sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'dan çekildi.

Organizasyondan yapılan açıklamaya göre, Rumen tenisçi, baldırındaki sakatlık dolayısıyla İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek turnuvaya katılamayacak.

2019'da şampiyonluğa ulaştığı Wimbledon'da bu yıl oynayabilmek için elinden geleni yaptığını belirten Halep, "Sakatlığımı tam olarak atlatamadım. Turnuvadan çekilmek zorunda kaldığım için gerçekten üzgünüm." ifadelerini kullandı.

Kariyerinde 2 grand slam şampiyonluğu bulunan 29 yaşındaki tenisçi, sakatlığı sebebiyle Fransa Açık'ta da mücadele edememişti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçen yıl iptal edilen Wimbledon, 28 Haziran-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek.

Formula 1 yeniden Türkiye'de

Türkiye Grand Prix'si bir kez daha Formula 1'in 2021 takvimine geri döndü. Yarış yönetimi, sezonun 16'ıncı ayağının 1-3 Ekim tarihlerinde Intercity İstanbul Park'ta gerçekleştirileceğini duyurdu.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2021 sezonu takvimine yeniden dahil edilen Türkiye Grand Prix'si, 1-3 Ekim'de gerçekleştirilecek.

11-13 Haziran'da düzenlenmesi planlanan ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı seyahat kısıtlamaları nedeniyle iptal edilen Türkiye Grand Prix'sinin yeni tarihi oldu.

Organizasyondan yapılan açıklamaya göre, sezonun 16. yarışı Singapur Grand Prix'sinin yerine Türkiye Grand Prix'si takvime alındı.

Intercity İstanbul Park'ın ev sahipliği yapacağı yarış, 1-3 Ekim tarihlerinde koşulacak.

Türkiye'ye dönmekten mutluluk duyduklarını belirten Formula 1 Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Stefano Domenicali, "Dünyanın en iyi pistlerinden birinde tekrar olağanüstü bir yarış görmeyi umuyoruz. Bu etkinliğin gerçekleşmesi için gösterdiği kişisel çabalardan dolayı Vural Ak'a ve Intercity İstanbul Park yönetimine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Formula 1'de 9 yıllık aranın ardından geçen yıl Türkiye Grand Prix'si düzenlenmiş, yarışı kazanan Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton kariyerindeki 7. şampiyonluğa ulaşmıştı.

Formula 1'de sıradaki durak Avusturya

 

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 8 ve 9. yarışlarına, Avusturya ev sahipliği yapacak.

Şampiyonanın 8. ayağı, Styrian Grand Prix'si, 9. ayağı ise Avusturya Grand Prix'si adıyla Spielberg kentindeki 4,3 kilometrelik Red Bull Pisti'nde düzenlenecek.

71 turluk Styrian Grand Prix'sinin sıralama turları, yarın TSİ 16.00'da başlayacak. Yarış ise 27 Haziran Pazar günü aynı saatte gerçekleştirilecek.

Avusturya Grand Prix'si de 3-4 Temmuz tarihlerinde yapılacak.



26 HAZİRAN 2021 CUMARTESİ


13:00 Formula 1 Avusturya Styrian GP Antrenman Turları formula1lastik İdman TV
16:00
Formula 1
Avusturya Styrian GP Sıralama Turları formula1lastik Türkmen Sport
16:00 Formula 1 Avusturya Styrian GP Sıralama Turları formula1lastik İdman TV

27 HAZİRAN 2021 PAZAR


16:00
Formula 1 Avusturya Styrian GP formula1lastik Türkmen Sport
16:00 Formula 1 Avusturya Styrian GP formula1lastik İdman TV

 

Şu ana kadar Mercedes takımından Lewis Hamilton ve Red Bull-Honda'dan Max Verstappen'in 3'er, Sergio Perez'in (Red Bull-Honda) ise bir yarış galibiyeti bulunuyor.

Pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:

Pilotlar klasmanı

1. Max Verstappen (Hollanda): 131 puan

2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 119

3. Sergio Perez (Meksika): 84

4. Lando Norris (Büyük Britanya): 76

5. Valtteri Bottas (Finlandiya): 59

Takımlar klasmanı

1. Red Bull: 215

2. Mercedes: 178

3. McLaren: 110

4. Ferrari: 94

5. AlphaTauri: 45

Büyük Britanya'da aşı krizi: Bazı sporcular istemiyor

Tokyo'da yapılacak 2020 Olimpiyat Oyunları yaklaşırken, sporcuların aşıları konusunda tartışmalar da devam ediyor.


İngiliz Olimpiyat Birliği (BOA) başkanı, Büyük Britanya'nın bazı sporcularını Tokyo 2020 başlamadan önce Kovid aşısı yaptırmaya ikna etmeye çalıştıklarını söyledi.


İcra Kurulu Başkanı Andy Anson, İngiliz sporcuların '% 90'ından fazlasının' Olimpiyatlara kadar iki doz aşı olacağını söyledi. Anson aynı zamanda 'aşı olmak istemeyen kişiler olduğunu' da itiraf etti.

"Onları yapılacak doğru şeyin bu olduğuna ikna etmeye çalışıyoruz"

Ev sahibi şehirde uzmanlar, oyunları güvenli bir şekilde sürdürmek için günlük vaka oranının 100'ün altında olması gerektiğini söylerken, Tokyo'da 23 Haziran'da 619 yeni vaka bildirdi ve son yedi günün ortalaması günde 423 yeni vaka olarak öne çıktı.

24 Temmuz-9 Ağustos 2020'de yapılması planlanan ve salgın nedeniyle ertelenen Olimpiyat Oyunları'nın 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'de düzenlenmesi kararlaştırılmıştı.

Tokyo'da 'delta varyantı' paniği

Japonya Olimpiyat Bakanı Tamayo Marukawa, Olimpiyat Oyunları için Tokyo'ya gelen Uganda ekibinde Kovid-19 delta varyantı görüldüğünü doğruladı.


2020'de pandemi nedeniyle tarihte bir ilk olarak ertelenen Olimpiyatlar, Japonya'daki halk ve tıp uzmanlarının önemli muhalefetine rağmen 23 Temmuz'da başlayacak.

Ev sahibi şehirde uzmanlar, oyunları güvenli bir şekilde sürdürmek için günlük vaka oranının 100'ün altında olması gerektiğini söylerken, Tokyo'da 23 Haziran'da 619 yeni vaka bildirdi ve son yedi günün ortalaması günde 423 yeni vaka olarak öne çıktı.

'DELTA' PANİĞİ

Japonya Olimpiyat Bakanı Tamayo Marukawa ise Cuma günü yaptığı açıklamada, Uganda Olimpiyat ekibinin bir üyesinin Delta varyantına sahip olduğunu söyledi.

24 Temmuz-9 Ağustos 2020'de yapılması planlanan ve salgın nedeniyle ertelenen Olimpiyat Oyunları'nın 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'de düzenlenmesi kararlaştırılmıştı.